Info
x
Viata de dincolo si parerile de rau
|
googoodoll 1642 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 12:46
Argus a cam punctat tot ce era de punctat.
nu stim raspunsul la "marile intrebari', dar cred eu ca asa cum toate au o logica pe lumea asta, ca ne convine ori ba sensul, asa si constiinta si constienta noastra in viata asta efemera trebuie sa aiba un sens. se zice ca reteta fericirii e sa fii impacat cu viata ta. poti fi in rai sau in iad, depinde cum iti accepti alegerile facute si cum iti evaluezi optiunile. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Tiffany 438 mesaje Membru din: 16/06/2009 |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 12:47
Multumesc Argus.
Si felicitarile mele ptr gandirea ta matura. Am sa-ti promit ca nu te voi mai contrazice niciodata, si tot ce mi-ai scris mai sus in ultimul mesaj tin sa iti marturisesc ca stiam dinainte sa te "atentionez" asupra acelui copy-paste, dar era nevoie sa te dezbraci de cuvinte, aici pe forum. Felicitari inca o data. Cred ca esti un om grozav!
Raporteaza abuz de limbaj
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
|
|
hawk_eye 402 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 13:09
Multumesc si eu, Tiffany, oricum, nu persoana mea e importanta in acest context, ci topicul e deosebit de atractiv; cand nu am nimic de spus, tac si citesc bucurandu-ma in liniste de orice punct de vedere expus pe aceste forumuri, dar la acest topic am simtit nevoia sa intervin tocmai pentru ca m-a pasionat multa vreme si nu inceteaza sa-mi framante curiozitatea complexitatea existentei noastre. Ceea ce am vrut sa spun, poate intr-o exprimare mai scurta desi nu stiu in ce masura concludenta, s-ar rezuma la ideea ca filozofiile orientale, prin teoria karmei (cauzalitatii faptelor noastre), raspund cel mai bine la intrebarile noastre existentiale, deoarece in celelalte sisteme de gandire nu se precizeaza suficient cum anume isi primeste fiecare pedeapsa pentru faptele sale si cand ar avea timpul necesar sa mediteze asupra lor, sa ia aminte si sa se si corecteze. Repet insa, a fi plauzibil este una, iar a sustine cu tarie acel sistem sau altul necesita un probatoriu de care din pacate nu dispun, si nu stiu cine anume dintre cei incarnati s-ar putea lauda cu asa ceva... Mai scurt de atat chiar nu pot sa ma exprim...!!!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
adnana_yuppy 510 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 13:13
De la: Micuta_Daria, la data 2009-06-26 12:03:57De la: adnana, la data 2009-06-26 11:39:50De la: arsinel, la data 2009-06-26 11:27:24viata de dincolo va fi insa sub alta forma, prima data vom intra intr-o conservare (somn profund) si ne vom trezi la judecata, apoi, dupa ce s-au triat toti cei ce au trecut cu bine, hotarati sa mearga-n rai, se va citi din cartea vietii cand vom afla toate raspunsurile la tot ceea ce avem neclar, lucrul asta e doar la un pas de o fericire, liniste, statornicie si o tihna vesnica. Bineinteles ca nimic nu este sigur ca asa este. Dar sti si tu ca pentru a capata anumite cunostiinte intr-un anumit domeniu trebuie sa te documentezi. Pe baza documentatiei pe care o parcurgi tragi niste concluzii care pot fi bune sau nu. Asta depinde de capacitatea fiecaruia de a intelege si a vedea lucrurile.Uite iti recomand cartea lui Deepak Chopra "Viata dupa moarte-Puterea dovezilor". Raporteaza abuz de limbaj |
|
unombun2006 24 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 13:25
Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat.
Voi ce parere aveti despre ce v-am zis eu ??? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Tiffany 438 mesaje Membru din: 16/06/2009 |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 13:28
De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat. Sigur nu vorbim cu o fantoma? Cu cineva din viata de dupa? Nu ai mai intrat pe forum de 3 zile, cum e posibil acest mesaj? Iarta-ma dar ma sperii si sunt "all by myself"
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
|
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 13:30
De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat. Sincer nici eu nu cred in reincarnare. Tin sa cred ca dupa moarte exista o alta viata, doar ca asa cum am mai spus probabil ca nu vom mai exista ca fiinte fizice ci doar spiritual. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 13:32
De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat. E foarte posibil teoretic ce spui, dar daca inlaturi teoria reincarnarii, cum explici inegalitatea de sanse in care ne nastem? Sau chiar crezi ca intr-o lume in care accepti existenta/primordialitatea spiritualitatii, tocmai un astfel de lucru ar putea fi lasat la voia intamplarii si sa ne nastem intru totul inegali ca apoi sa nazuim a atinge, prin mijloace similare, spiritualitatea?! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 13:49
De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat. Relatari similare au fost descrise de catre multe persoane care au trecut prin moarte clinica, ele pot explica doar modul de trecere catre planul spiritual, dar nu pot da raspuns la intrebarea daca exista sau nu reincarnare; pe de alta parte, exista unele relatari, obtinute prin metoda hipnozei, in care sunt descrise modalitatile de a exista in vieti anterioare si, nu doar momentul mortii clinice, dar si momentul nasterii, adica al coborarii sufletului in corpul proaspatului embrion din pantecul mamei, precum si senzatiile (nu tocmai placute) ce insotesc aceasta "amamizare"...
|
rap_boy 573 mesaje Membru din: 30/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 14:16
De la: GEKADOS, la data 2009-06-24 13:59:22IN VIATA FACEM MULTE RELE SI BUNE,IDEIA E SA NE PARA RAU DE CEEA CE FACEM GRESIT SA GASIM O CALE DEA INDREPTA LUCRURILE SAU A PLATI PENTRU GRESELILE NOASTRE,IN VIATA PE CARE O TRAIM NU DUPA MOARTE PENTRUCA PAREREA MEA DUPA CE MURIM PLATIM PENTRU GRESELILE NOASTRE MULT MAI PROFUND. Gandeste-te k tot ce se intampla in viata se intampla cu un scop, chiar daca nu il vezi pe moment... Inclusiv greselile, le facem ca sa invatam din ele. Cat despre ultima fraza, intrebarea e urmatoarea: Ai murit tu si ai revenit ca sa ne spui cum "platim" greselile noastre ?
Blaze two then call me in the mornin' PEAAAAAAAAAACE !
|
|
Fosta membra 9am.ro 109 mesaje Membru din: 17/03/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:11
DC sa recunoasca ca au gresit? Dc sa plateasca? Ce ii Greseala? Defapt cum ai putea sa apreciezi k ceva ii bine daca nu ar exista si greseala? Dc alegeti intotdeauna calea cea mai grea? Si in legatura cu viata de dupa moarte cel care intelege urm citat "CEL CE MOARE INAINTE SA MOARA NU MAI MOARE DUPA CE MOARE" a descoperit adevarul... succes
|
Fosta membra 9am.ro 109 mesaje Membru din: 17/03/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:15
Tocmai asta e k stim raspunsurile la toate marile intrebari insa nu vrem sa ni le amintim si atunci cand ni le aminteste altcineva de obicei spunem k is blasfemii. Ia citeste Conversations With God de Neale Donald Walsch si poate o sa gasesti cateva raspunsuri desi raspunsurile se afla si in intrebarile puse corect
|
savudanmihai 52 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:20
Le oferim in spovedanie Mantuitorului.
sau spalam karma prin tehnici de comunicare,metoda jurnalului,desen,mandala,sau alte tehnici propuse de yoga transmise de marii maestri spirituali ai lumii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
linda 1592 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Constanta |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:20
De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat. este interesant si imbucurator ceea ce spui tu, cum ca n-ar exista rai si iad, iar chestiunea cu "avansat spiritual sau mai putin avansat" este chiar o ipoteza noua pe care o aud... dar ma gandesc eu asa in mintea mea de fiinta care se considera oarecum "cu frica lui Dzeu", sau ma rog, a unei entitati Atotlegiuitoare: poate tu n-ai fost pe "fagasul rau" , din cauza ca probabil, chiar ai fost un om generalmente bun (nu fac misto app. de nick-ul tau) o parere in legatura cu topicul (viata de dincolo) nu pot sa-mi dau, pentru ca in capul meu este o mare confuzie legata de tema asta; am in acelasi timp o mie de idei si parca, pana la urma, n-as avea niciuna; in orice caz, pentru viata de dincolo, prefer deocamdata doar sa fiu optimista; accept doar variantele Rai vs. Neant. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:23
De la: rap_boy, la data 2009-06-26 14:16:16De la: GEKADOS, la data 2009-06-24 13:59:22IN VIATA FACEM MULTE RELE SI BUNE,IDEIA E SA NE PARA RAU DE CEEA CE FACEM GRESIT SA GASIM O CALE DEA INDREPTA LUCRURILE SAU A PLATI PENTRU GRESELILE NOASTRE,IN VIATA PE CARE O TRAIM NU DUPA MOARTE PENTRUCA PAREREA MEA DUPA CE MURIM PLATIM PENTRU GRESELILE NOASTRE MULT MAI PROFUND. permite-mi sa corectez ceva: "tot ce se intampla in viata se intampla cu un scop". incomplet. tot ce se intampla in viata noastra se intampla cu un scop. pe care noi ni-l propunem. astfel numai si numai de noi depinde cat gresim (in masura mai mica sau mai mare). in legatura cu greselile noastre, nu le facem ca sa invatam din ele, ci invatam din ele pentru ca le facem (din nou in masura mai mica sau mai mare). eu unul nu consider ca platim pentru greselile noastre, ci suntem platiti pentru ele, plata constand in experienta acumulata. Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
savudanmihai 52 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:25
Cea mai mare inselare ar fii sa ne facem ca ploua.
trebue facut ceva inainte de momentul trecerii/plecarii Raporteaza abuz de limbaj |
|
GEKADOS 134 mesaje Membru din: 21/06/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:26
E, AM MASINA ,NU-I BAI, BASTA CA VREI SA MERGI.....
|
GEKADOS 134 mesaje Membru din: 21/06/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:29
De la: Eea, la data 2009-06-25 12:16:45nu'i problema..mergem cu RATB'u :-j :PNU-I BAI ,MERGEM CU MASINA,BASTA CA VREI Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 955 mesaje Membru din: 5/06/2009 |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:31
De la: Argus, la data 2009-06-26 13:49:49[ Fiiule , esti din ce in ce mai profund in gandire si e de bine Subiectul aflat in moarte clinica nu-si poate sustine singur activitatea cardiaca si respiratorie ...dar centrii corticali pot fi stimulati. Simplificat: organismul inca primeste informatii dar pe fondul unui stres fiziologic da error la interpretare. Iti dau un pont, consumul exagerat de alcool duce la imposibilitatea metabolizarii sale rapide => se acumuleaza acetaldehida => hiper stimularea corticala => manifestariile tipice si bine cunoscute ... vezi "floricele pe campii" si tu esti al naibii de viu :) Imi cer scuze celor pe care i-am plictisit Raporteaza abuz de limbaj
2 > 1
|
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:34
De la: Oksana, la data 2009-06-26 15:31:08De la: Argus, la data 2009-06-26 13:49:49[ spune de 3 ori "Ave Maria" si esti iertata. m-ai prin intr-o zi buna.
|
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 15:47
De la: Oksana, la data 2009-06-26 15:31:08De la: Argus, la data 2009-06-26 13:49:49[ Nu contrazic ca ai dreptate in ce priveste procesele chimice care au loc in organism pe fondul consumului de alcool, substante cu efect psihotrop etc., ba chiar, in unele practici spirituale sunt folosite cu buna stiinta diverse substante x metode de yoga de incetinire a pulsului / respiratiei pentru atingerea unor anumite stari asa-zis de clarviziune; ceea ce este interesant e ca cele "vazute" in acele stari nu sunt niste nonsensuri, si ca "floricelele" vazute sunt prea adeseori aceleasi de catre toate persoanele, ceea ce teoretic mareste sansele ca ele sa existe independent de perceptia noastra. Exemplul cu betivii e unul aparte si cu o conotatie negativa, deoarece starile atinse sunt mai degraba non-spirituale, "floricilele" vazute de acestia apartin mai degraba la ceea ce yoghinii numesc "astral inferior" iar crestinii "iad". Raporteaza abuz de limbaj |
|
SLY 202 mesaje Membru din: 25/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 17:46
De la: GEKADOS, la data 2009-06-24 13:59:22IN VIATA FACEM MULTE RELE SI BUNE,IDEIA E SA NE PARA RAU DE CEEA CE FACEM GRESIT SA GASIM O CALE DEA INDREPTA LUCRURILE SAU A PLATI PENTRU GRESELILE NOASTRE,IN VIATA PE CARE O TRAIM NU DUPA MOARTE PENTRUCA PAREREA MEA DUPA CE MURIM PLATIM PENTRU GRESELILE NOASTRE MULT MAI PROFUND. In primul rand ce intelegi prin viata de dincolo????daca te referi la viata vesnica promisa de Isus., am sa ti raspund dupa ce mi vei raspunde la acest mesaj....daca te referi la viata de dincolo de moarte ,....cum ca acum murim si intram intr o alta viata ...tin sa ti spun sa nu ti para rau de greselile facute ....pt ca nu intram in nici o alte viata.....si decat sa ti para rau de ceeace ai facut ....mai bine cauta sa le indrepti ....iar daca nu poti ...cereti iertare pt ce ai gresit si cui ia i gresit.....ASTEPT SA MI RASPUNZI......
|
lonely_fighter 171 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 20:49
De la: Micuta_Daria, la data 2009-06-26 12:03:57De la: adnana, la data 2009-06-26 11:39:50De la: arsinel, la data 2009-06-26 11:27:24viata de dincolo va fi insa sub alta forma, prima data vom intra intr-o conservare (somn profund) si ne vom trezi la judecata, apoi, dupa ce s-au triat toti cei ce au trecut cu bine, hotarati sa mearga-n rai, se va citi din cartea vietii cand vom afla toate raspunsurile la tot ceea ce avem neclar, lucrul asta e doar la un pas de o fericire, liniste, statornicie si o tihna vesnica. Raspuns pentru adnana : pai din greseala se descopera foarte multe lucruri, pana si partenerul...era luat putin la misto ideea ca e o greseala, alimentata de faptul ca multi regreta ca-s insurati, sau ca au ales gresit, iar multi indivizi (ei si ele) nici nu vor sa auda de casnicii, cu toate ca isi doresc copii. Multi barbati (si un procent mult mai mic de femei) intra in casnicie la varste mai fragede, apoi se complac intr-o relatie in care ea are gura mare(acum e cat se poate de serios) si, ori din timiditate sau din prostie, sau, pur si simplu nu stiu cum si ce sa faca, sau din slabiciunea pentru gura ei mare si care controleaza totul la extrem (posibil deseori pentru ca el nu prea face nimic), se refugiaza in toxice, cum sunt alcool, cafea, tigari ducand la extrem comsumul lor, sau dand de furca psihologilor. Deci chestia cu greseala are si alb si negru incorporat asa, ca sa privim situatia pe toate fetzele si sa realizam armonia intre ele. In legatura cu viata de dincolo de moarte e cat se poate de logic caci, daca am pleca cu totul, atunci n-ar mai ramane aici trupul. Viata e un ciclu? din ce punct de vedere (eu vad foarte multe). Te teferi la succesiunea generatiilor sau la ciclitatea existentelor unui singure entitati (suflet sau cum vrei sa-i spui)? Raspuns pentru mititica daria: mi-a placut sa citesc despre viata de dincolo, am discutat atat cu preoti cat si cu multi care au citit biblia, si-am pus cap la cap ideile, am meditat asupra lor si-au iesit concluziile pe care le-am facut cunoscute si voua. Certitudinile sunt in cele demonstrate. insa mult prea putine. Da, s-au intors foarte multi inapoi (moartea clinica) si-au povestit acelasi lucru, descriind acelasi lucru insa in mod diferit, prin prisma bagajului informational al fiecaruia, al culturii generale. Sa stii ca se stiu destul de multe si in acelasi timp destul de putine. Spre exemplu se pare ca ar exista cam 100 trepte pe scara mortii, iar cea mai profunda pe care o putem realiza cu anestezia generala este de 5. Se pare deasemenea ca in scara asta ar fi incluse si fantomele, stafiile, etc, adica forme de existenta intermediare intre viata certa si moarte. Despre reincarnare sunt destul de rezervat. Budinstii cred asta, insa, prin ceea ce scrie in biblie si coran: "la judecata ne vom recapata trupurile..." se pare ca e cam opozabil, ori biblia crestina se pare ca a fost scrisa sub indemnul unui "individ" care a trecut prin moarte, si-a sfidat-o, intorcandu-se inapoi, pe cand la hindusi nu-s decat legente ale lui Buda. Hindusii au si ei parte de adevar, lucruri bune, iar daca vei citi si aduna informatii din cele 3 tipuri mari de religii : crestina, hindusa si musulmana, o sa vezi ca, multe se bat cap in cap, insa se completeaza atat de bine incat daca am reusi sa eliminam prostiile si sa unim religiile, atunci ar iesi intr-adevar ceva impresionant, s-ar elimina toata tensiunea spirituala dintre natiuni, mandria unor religii si s-ar completa un mod de viata foarte bun. Daca alegi sa cauti toata viata ta adevarul, atunci nu te rezuma numai la o religie...cauta in toate si preia ceea ce crezi tu ca iti este folositor tie pentru a fi mai inteleapta, caci, cu asta plecam in viata de apoi...cu experienta vietii, nu cu lucrurile materiale care nu-s decat niste iluzii, la fel ca si orgasmul (pot da explicatii, nu disperati). Eu din cate am cunoscut, am prluat de la crestini informatia, am considerat un update ceea ce inseamna coranul, apoi am imprumutat meditatia de la hindusi, iar din tot cocteilul asta au iesit multe concluzii. Acuma sa nu crezi ca sunt un sfant, am si eu rautatea mea, insa am cautat un mod de viata potrivit pentru a negocia cu cei ce au pierdut sensul vietiisi-s gata sa faca o mare prostie, sa-i motivez si sa le readuc aminte de lucruri pe care le-au uitat sau au avut nesansa sa le cunoasca vreodata. Dezvolta-te interior, ca sa te poti intelege, radiaza in jurul tau lumina si-o sa vezi atunci cate lucruri/taine ne ascunde viata, acuma e o problema mare, aceea ca tot ceea ce vei descoperi in iluminarea ta ramane la nivel de feeling, si nu stiu cat vei putea sa exprimi si altora, ceea ce vei putea impartasi va fi doar o convingere interioara bine motivata. Nu stiu daca am mai existat intr-o alta viata, n-am nici o dovada, decat numai presupunerile/speculatiile unora scrise prin carti. In legatura cu ceea ce putem sa stim sigur si ce nu...pune o intrebare apoi iesi pe strada si asculta in jur...vei auzi niste fragmente de conversatii, cuvinte, care, puse cap la cap iti va da raspunsul adica prin ceea ce numim legea haosului, insa lucrurile se petrec succesv, asa incat nu se pot intimpla unele, fara sa se intample altele; doreste-ti sa stii, sa cunosti si-ai sa cunosti, raspunsurile tale le vei avea, ai rabdare si ti se va raspunde. Cauta raspunsurile tale in afara bibliei si-ai sa ai marea surpriza...acolo e si inceputul raspunsurilor tale, si sfarsitul... am incercat sa caut raspunsurile exceptand biblia, si m-am intors tot acolo... Trebuie sa citesti biblia ca sa afli si o sa gasesti acolo ceea ce ai nevoie sa stii. Captivant este ceea ce e scris in apocalipsa. Ai spus bine...o sa veghem asupra tuturor, n-o sa ni se intimple nimic, apoi vom merge in rai ( singura certitudine de viata dupa moarte), asa cum spun scripturile, pentru ca nimeni nu poate contesta. Ai indoieli, insa nu deznadajdui, toate la timpul lor. Ceea ce am spus sunt concluzii din discutiile avute cu toti cei cu care am vorbit. Caci, se leaga cu ceea ce e scris in biblie. Prima etapa este o usurare extraordinara, in afara grijilor si greutatilor cotidiene, e mult mai mult decat ceea ce noi numim o evadare, un spatiu infinit in care este un mare "glob de lumina" (nu stiu daca se poate numi Poarta-catre un alt univers, Dumnezeu, sau Sfantul de la poarta raiului) care, intr-un sunet(/voce, telepatie) extrem de cald, pur, calm, ritmic, dulce si in acelasi timp concret, dur, impunator, insa respectand decizia libera, e intreabat daca este pregatit. In functie de raspuns, va intra in/prin lumina. Mai departe ceea ce se pare ca se intampla, este adormirea/conservarea sufletului, pana in "zilele de apoi" cand se va trezi, ca si cand a fost o fractiune de secunda, isi va recapata trupul si va lua parte la marea judecata, apoi, cei ce vor trece cu bine de judecata, impreuna cu Dumnezeu isi va judeca ingerul pazitor, apoi Dumnezeu va aduna pe toti cei ce au trecut si de etapa asta, si va citi din Cartea vietii, toate raspunsurile pe care, fiecare suflet are nevoie de ele, iar apoi o noua lume se va forma, din cate am inteles asta inseamna rai, nu pot spune daca face parte din ciclitate sau nu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 20:53
De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat. De unde stii ca a fost moarte clinica? Ceea ce ai spus e corect...faptul ca vezi viata radical altfel...ai acea teama si dorinta de a te bucura de viata. Nu mai dai atentie la lucrurile nesemnificative, esti mai profund, iar violenta/rautatea nu-si mai are semnificatie, niciunul dintre cei ce au avut moarte clinica se pare ca nu a mai schitzat nici un gest de violenta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 21:26
astea cu experientele extracorporale e cam ca aia cu ozn-urile.
mi-as dori sa fie adevarat ca ne reincarnam, ca am o nefacuta imposibila in viata asta, dar ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 21:30
erata: am bagat un e in plus, ma duc sa ma biciuiesc singura, nu e nevoie sa ma pedepsiti :D
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 21:59
De la: googoodoll, la data 2009-06-26 21:30:57erata: am bagat un e in plus, ma duc sa ma biciuiesc singura, nu e nevoie sa ma pedepsiti :D nu vrem sa te vedem biciuita. vrem sa te vedem tavalita in miere
|
|
Fosta membra 9am.ro 455 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 22:32
De la: Oksana, la data 2009-06-25 00:03:49De la: Haps, la data 2009-06-24 23:48:25De la: Eea, la data 2009-06-24 23:42:46ok..te cred.. da pe tine nu te-a spart cineva???/sau te-ai spart singur degetica???
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 22:39
De la: arsinel, la data 2009-06-26 20:49:38De la: Micuta_Daria, la data 2009-06-26 12:03:57De la: adnana, la data 2009-06-26 11:39:50De la: arsinel, la data 2009-06-26 11:27:24viata de dincolo va fi insa sub alta forma, prima data vom intra intr-o conservare (somn profund) si ne vom trezi la judecata, apoi, dupa ce s-au triat toti cei ce au trecut cu bine, hotarati sa mearga-n rai, se va citi din cartea vietii cand vom afla toate raspunsurile la tot ceea ce avem neclar, lucrul asta e doar la un pas de o fericire, liniste, statornicie si o tihna vesnica. Ma gandeam ca o spui putin la misto chestia cu greseala, insa tot nu sunt de acord. Nu descoperi nimica din gresea ci din intamplare. Asa este si in cazul partenerei. Iar cat despre cei care regreta ca s-au insurat, aici putem spune ca au facut o greseala, pt ca au ales persoana nepotrivita. Iar cat despre viata e un ciclu ma refer la ciclitatea existentelor unei singure entitati. Cat si in viata asta exista niste stadiide evolutie spiritual vorbind, iar cel mai inalt stadiu in care poate ajunge un om este cel al eliberării spirituale, atunci omul a atins nivelul conștiinței de sine.Cand poate deveni spectatorul propriei sale vieti. Sunt multe chestii de spus aici. Oricum imi place acest subiect. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 23:47
De la: Tiffany, la data 2009-06-26 12:44:21De la: Micuta_Daria, la data 2009-06-26 12:21:41De la: Tiffany, la data 2009-06-26 12:12:59de unde stii ca nu e asa? Nu-s de acord cu ceea ce ai spus "Nu trebuie doar sa fii constient de ele si sa iti para rau." Dumnezeu nu vrea sa regretam ci sa mergem mai departe...a-ti parea rau dupa ceva, inseamna sa bati pasul pe loc, el vrea sa te indrepti, in felul asta poti arata ca ai invatat ceva din greseala, si in felul asta vei fi iertat. Nu-s de acord nici cu ideea: "La fel cum Dumnezeu i-a înviat trupul lui Iisus, tot așa trupurile noastre vor fi înviate la întoarcerea lui Iisus (1 Corinteni 6:14)." Iisus Cristos este parte din dumnezeu, deci nu are cine sa-l invie. In Sfanta Treime este Dumnezeu tatal, Fiul si Sfantul Duh, lucrul asta nefiind inteles de logica nici unuia dintre musulmani. Tatal este intelepciunea adevarata, Fiul este calea, Iar Sfantul Duh este energia necreata sau "Domnul de viata datatorul"(sper sa-mi di adus aminte bine citatul. Trinitatea este, de fapt o singura entitate si nu poate fi separata, astfel incat ca sa ajungi la Dumnezeu Tatal, trebuie sa urmezi calea, adica pe Iisus, iar ca sa ajunsi sa cunosti calea, va trebui sa te supui Sfantului Duh, sa sufle peste tine si sa-ti dea viata, ca sa poti trai, caci, daca nu traiesti, daca nu treci prin viata asta nu poti urma calea, sa ajungi la Dumnezeu. Una dintre concluziile bibliei ar fi , dupa cum spuneai...sa respectam viata si sa dam sansa si altora sa traiasca, caci, doar prin a ne trai viata cu greutatile si placerile ei putem avea sansa sa urmam calea si sa ajungem in rai, de asta trebuie sa lasam urmasi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

de ce crezi ca este o greseala, sau de ce o numesti greseala.
dar, de unde stii tu ce ti se intampla dupa ce mori? ti-a povestit cineva cae s-a intors dupa moarte? asta e un subiect pe marginea caruia putem sa filozofam mult fara a stii nimic sigur, concret. si totusi m-ai facut curioasa, poate ne reincarnam in altceva/ cineva , si ca si in viata asta o sa ne intrebam ce am fost intr-o viata trecuta (daca exista asa ceva), poate o sa veghem deasupra tuturor, poate o sa ne ducem in rai sau iad dupa cum spune biblia, sau poate pur si simplu nu o sa se intample nimik, pe tine ce te face sa crezi ca vom trai spiritual si dupa moarte?!?
In primul rand ce intelegi prin viata de dincolo????daca te referi la viata vesnica promisa de Isus., am sa ti raspund dupa ce mi vei raspunde la acest mesaj....daca te referi la viata de dincolo de moarte ,....cum ca acum murim si intram intr o alta viata ...tin sa ti spun sa nu ti para rau de greselile facute ....pt ca nu intram in nici o alte viata.....si decat sa ti para rau de ceeace ai facut ....mai bine cauta sa le indrepti ....iar daca nu poti ...cereti iertare pt ce ai gresit si cui ia i gresit.....ASTEPT SA MI RASPUNZI......