Info
x
Klaus iohannis: romÂnia lucrului bine fĂcut
|
Fosta membra 9am.ro 69 mesaje Membru din: 29/03/2015 |
Postat pe: 29 Martie 2015, ora 18:17
CITEZ: "Inteleg ca v-ati inteles cu V.V.Ponta pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici la Finante. Si eu am facut erori. Poate nu ati stiut ca s-a opus retinerii si arestarii lui Dan Sova pentru falsificarea probelor. Dar astazi cind stiti acest lucru din imaginile de la Gindul, a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevarului, este un semnal care va trimite inapoi la Grivco si in bratele turnatorului Felix. Va rog, ramineti pentru romani cel din 16 noiembrie 2014. Toti avem nevoie de speranta, inclusiv un fost presedinte", scrie Traian Basescu pe Facebook. HERR W E R N E R, se-aude? Nu l-am simpatizat pe "BASE", din motive perosinale, a si comis o multitudine de erori insa atunci cand a avut dreptate si cu acel adevar si dreptate a aparat interesele cetatenilor romani, am remarcat-o si chiar am popularizat-o, exact asta fac si acum, ARE DREPTATE si incearca , din pozitia si cu statutul social pe care l-a dobandit, sa apere interesele cetatenilor romani, SE-AUDE , HERR W E R N E R ? Printre altele , si asta inseamna ROMANIA lucrului bine facut, starpirea hotilor din clasa politica si administratia romaneasca ! Mit freundlichen Grussen !
|
|
Postat pe: 30 Martie 2015, ora 11:39
Legea Pentru Modificarea Codului de Procedura Penala
La art. 208, dupa alinatul (4) se introduc doua alineate noi, (5) si (6) avand urmatorul cuprins: (5) Inculpatul fata de care s-a dispus una din masurile prevazute la art 202 alin (4) lit. a), d) si e), NU ESTE INCATUSAT IN NICIO IMPREJURARE, cu exceptia celor cercetati pentru infractiuni comise prin acte de violenta www.scribd.com/doc/260343005/Legea-Pentru-Modificarea-Codului-de... Adio , POLITICIENI MAFIOTI in CATUSE, sau politicieni mafioti in arest prin puscarii, ARESTUL LA DOMICILIU ESTE CU MUUULT MAI CNFORTABIL SI ONORABIL PENTRU MAFIOTII DIN CLASA POLITICA SI ADMIISTRATIA ROMANIEI, "bravo" Muie Ponta, "bravo" PSD! Se AUDE, HERR W E R N E R , LUCRUL bINE FACUT DE ponta, IAR TU, freci MENTA ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Martie 2015, ora 18:05
Alte conferințe și dezbateri în țară și diasporă au fost planificate/vor fi planificate și organizate în perioada iulie-decembrie 2015, după lansarea și publicarea lucrării.
Despre psihologia românilor. Scurte considerații. Simplu spus, analizată științific, psihologia românilor poate fi abordată în mai multe paradigme: (1) cum suntem (profilul psihologic de suprafață); (2) cum am putea fi (profilul psihologic de adâncime/potențialul pe care îl avem); (3) cum credem că suntem (autostereotipuri); (4) cum cred alții că suntem (heterostereotipuri) și (5) cum vrem să fim (modelul psiho-cultural ideal). Pentru a înțelege corect profilul psihologic al românilor am analizat toate studiile de specialitate publicate până în ianuarie 2015 pe această temă și am demarat o serie de studii proprii. Totalul subiecților care au intrat în studiile analizate/derulate de noi depășește 50000 de români, din diverse zone ale țării, cu vârste de la 2 ani la +80 (multe analize fiind pe eșantioane reprezentative național). Nu intru aici în aspecte metodologice care vor fi descrise detaliat în lucrarea indicată mai sus (David, în pregătire). Spun doar că stereotipurile se referă la credințe despre generalizarea unor atribute la un grup de indivizi (ex. Germanii sunt muncitori.). De obicei, aceste credințe/generalizări se bazează pe experiențe limitate și/sau exemplare ilustrative, astfel încât adesea nu sunt adevărate, fără ca asta să însemne că unele stereotipuri nu pot fi adevărate și/sau nu pot conține elemente de adevăr. În fine, mai adaug că profilul psihologic al românilor este unul statistic, care nu poate fi aplicat la un individ, ci poate fi utilizat în situații în care se dorește a se face politici publice și proiecte relevante pentru țară și/sau grupuri mari. Voi formula în continuare doar concluziile de bază cu referire la psihologia românilor (pentru detalii vezi David, în pregătire): I. Demersul empiric/pozitivist-pragmatic Cum suntem (profilul psihologic de suprafață) și de ce am ajuns așa. Profilul psihologic de suprafață este în unele segmente incomplet dezvoltat, neexprimând potențialul pe care îl avem. Astfel, potențialul ridicat pentru inteligența cognitivă/emoțională, creativitate și învățare nu este valorificat. Structura de personalitate, adesea defensivă, susține uneori prea multe aspecte negative (ex. cinism/scepticism/mizantropie, etc.). Comportamentul este unul care nu se supune ușor normelor și regulilor. Pe de altă parte avem o mare nevoie de a ne dovedi valoarea (potențialul), ceea ce ne face competitivi în muncă; într-adevăr, dacă condițiile socio-culturale sunt prielnice, competitivitatea se traduce și în performanță (ex. vezi performanța românilor din străinătate în mediul academic). Munca (ca modalitate de afirmare socială), familia (contextul siguranței) și religiozitatea (care ne dă sens și semnificație în viață) sunt cele trei reperele majore care definesc viața românilor. Acestea sunt constrânse de o trăsătură cardinală a românilor, și anume neîncrederea în oameni; aceasta se generalizează de la străini la cunoscuți/prieteni, excepție făcând familia unde, dimpotrivă, compensăm cu o încredere foarte mare. Acest profil psihologic de suprafață derivă din modul în care mediu socio-cultural interacționează cu profilul psihologic de adâncime. Sub aspect psiho-cultural românii caută puterea socială, dar în mod ipocrit, conform unei culturi colectiviste în care nu dă bine să arăți că vrei să ieși din rând, își ascund această dorință sub masca modestiei și sacrificiului pentru alții (ex. eu nu aș vrea puterea, dar oamenii îmi solicită asta ). Apoi, utilizarea puterii se face într-o paradigmă feminină, caracterizată prin discuții și căutarea consensului. Dar din cauză că cinismul social și scepticismul sunt ridicate, adesea aceste discuții spre consens sunt grevate de certuri/neînțelegeri, nu se ajunge la planuri concrete, iar leadership-ului adesea i se refuză respectul cuvenit (ex. carisma/valoarea). O cultură colectivistă este caracterizată de neîncrederea în străini, neîncredere care la români, amplificată de un nivel scăzut de autodeterminare și spirit civic, așa cum spuneam, s-a generalizat într-o neîncredere cronică, inclusiv asupra cunoscuților. Cultura românilor promovează heterodeterminarea (influența tradiției/religiei), în dauna autodeterminări (autonomie în decizie), și a pragmatismului (interesul personal), în dauna spiritului civic. Românii au un stil cultural represiv și evitativ, ceea ce îi face să fie defensivi. Defensivitatea se poate exprima în complexe de inferioritate și/sau, dacă acestea sunt compensate, în complexe de superioritate. În ceea ce privește complexele de inferioritate spre exemplu, românii au aspirații similare țărilor vestice (ex. SUA), dar adesea sunt mai neîncrezători că le pot realiza și se simt mereu datori să facă auto și heterocomparații cu alții mai buni pentru a se valida. Românii au scoruri mai mici la valori ca universalism (preocuparea pentru binele general), benevolență (bunăvoință, preocuparea pentru binele celor cunoscuți), hedonism (căutarea plăcerii), stimulare (căutarea noului) și autodeterminare (autonomie/independență), dar aparent, pentru a face o impresie bună, se pot prezenta ca acordând importanță acestor valori. Foarte interesant, la români universalismul este secundar benevolenței, ceea ce înseamnă că preocuparea pentru bine altora nu depășește la români zona familiei și ajunge uneori maxim până la persoanele pe care le cunosc. Asta arată un individualism egoist care nu este opus colectivismului, ci îl poate fundamenta în forme foarte specifice (ex. familial); opus colectivismului este individualismul benevolent și universalist. Românii au însă scoruri ridicate la realizare (a arăta că sunt competenți), putere (a obține statut social) și conformism (la normele existente). Interesant, scorurile la tradiție și securitate sunt astăzi la un nivel mediu (dar uneori sunt exacerbate pentru a face o impresie bună). Probabil că tradiția este văzută în prezent mai ales ca nevoie, românii fiind gata a renunța la ea dacă nu mai aduce un beneficiu sau dacă apare altceva mai bun (așa cum au făcut dealtfel majoritatea popoarelor). Foarte probabil că securitatea a fost un factor important în influențarea normelor socio-culturale a românilor mai ales în trecut, dar aceste norme socio-culturale derivate din nevoia de securitate se perpetuează astăzi, deși în prezent securitatea este mai bine asigurată (ex. prin intrarea în NATO și UE). Autonomia are un statut interesant la români. Atunci când este evaluată ca opinie, românii se consideră la fel de autonomi ca americanii și turcii; chinezii, germanii și spaniolii se simt cei mai autonomi, iar rușii și ucrainienii se simt cei mai puțin autonomi. Când este evaluată ca atitudine (ex. direct, în cadrul valorilor emancipative, și/sau în forma autodeterminării sau conformismului), autonomia românilor este mai scăzută. Așadar, luând în calcul și situația chinezilor, opinia românilor ar putea reflecta aici mai degrabă modul în care cred și/sau își doresc aceștia să fie, decât situația în care sunt cu adevărat. Relația românilor cu religia este foarte interesantă. Așa cum am spus mai sus, sfidarea, îndoiala și relativismul sunt mai scăzute iar conformismul crescut, ceea ce îi face predispuși spre supunere la dogme (în acest caz religioase). Într-adevăr, românii au un nivel crescut de religiozitate și văd religia ca foarte importantă în viața lor (au încredere foarte mare în biserică). Deși sunt foarte încrezători în dezvoltarea științifică (ex. în dezvoltare tehnologiei; în universități), dacă știința s-ar ciocni cu religia, 50.2% dintre români ar alege religia. Dar religia este văzută echilibrat: (1) nu doar ca normă/ceremonie religioasă, ci și ca mijloc de a face bine oamenilor și (2) nu doar ca făcând sens pentru viața de apoi, ci și ca făcând sens (a ajuta) în viața de acum. Pe termen lung, transgenerațional, aceste elementele din profilul psihologic de suprafață pot fi asimilate în profilul psihologic de adâncime Cum am putea fi (profilul psihologic de adâncime). Profilul psihologic de adâncime, potențialul pe care îl avem, este unul la nivelul altor țări/culturi moderne și democratice, astfel încât, prin prisma acestui profil, românii sunt perfect integrabili în lumea modernă (UE, NATO, etc.). Acest profil derivă din interacțiunile mediului socio-cultural, ecologic și biologic/genetic, susținând apoi aceste medii. Astfel, avem potențial ridicat (ex. comparabil cu francezii, britanicii, americanii) pentru inteligența cognitivă/emoțională, creativitate și învățare. Structura de personalitate permite atât expresii pozitive cât și negative, depinzând de noi pe care le modelăm socio-cultural. Este o neșansă extrem de mare că mediul socio-cultural din țară nu ne permite exprimarea și valorificarea potențialului pe care îl avem în profilul psihologic de suprafață; adesea românii trebuie să meargă în țări așezate ca să exceleze și să-și poată realiza potențialul bun pe care îl au. Această opoziție reală între potențial bun-valorificare deficitară, apare și în percepțiile românilor bazate pe analize de etnopsihologie, ca autostereotip național (vezi Iacob, 2003). II. Demersul fenomenologico-hermeneutic sau despre stereotipuri Cum credem că suntem și de ce credem așa. Acest demers generează mai ales autostereotipuri ale românilor. Avem o părere bună despre noi, considerând că suntem persoane calde (ex. primitoare/ospitaliere/tolerante/altruiste, etc.) și inteligente (ex. inteligente/creative/cu abilități peste medie, etc.). Cinstea, care apărea ca o caracteristică autoatribuită importantă a românilor atât în analizele din 1988 cât și în cele din 1993 (vezi Chelcea, 1994), începe să dispară în analizele din 2005 și 2007 (vezi Glăveanu, 2007) și nu ocupă o poziție importantă nici în analizele noastre din 2014/2015. Personalitatea este considerată ca una pozitivă, cu umor, compensând comportamentele mai negative (ex. indisciplina), pe care le contextualizăm, definindu-le nu ca o caracteristică stabilă, ci una situațională. Ne vedem astăzi ca alternând între (a) individualism (mai egoist) vs. colectivism, (b) perseverență (mai ales din interes și/sau încăpățânare) vs. neperseverență/autodisciplină scăzută și (c) autonomie vs. gregarism. Această imagine dominant pozitivă este absolut necesară din punct de vedere psihologic pentru a ne forma stima de sine-imaginea/identitatea socială/predictibilitatea/justificarea prezentului, ținând cont de faptul că profilul de suprafața nu este foarte încurajator în acest sens. Elementele negative din această imagine apar doar pentru a da credibilitate aspectelor pozitive, fiind de asemenea atenuate: (a) individualismul, deși prezentat ca egoist, este extins pentru a include și familia (automat devenind astfel grijă pentru familie) și (b) neperseverența/autodisciplina scăzută poate fi oricând depășită, dacă ne interesează ceva și/sau dacă vream noi neapărat asta. Scurt spus, ne considerăm ospitalieri, inteligenți, cu simțul umorului, patrioți, adaptați/bine orientați și prietenoși; recunoaștem că în comparație cu atributele de mai sus, onestitatea, autodisciplina/conștiinciozitatea și educația sunt mai scăzute (vezi și David, în pregătire; Hunyady, 2003). În principiu astfel de atribute apar și în cercetări mai vechi (vezi Chelcea 1994; Glăveanu, 2007), cu anumite nuanțe în ceea ce privește poziția lor în cadrul autostereotipului (pentru o analiză vezi Glăveanu, 2007). Spre exemplu, în sondajul IRSOP din 2005 (apud Glăveanu, 2007), ordinea atributelor pozitive din autostereotip este următoarea: ospitalitate (19%), hărnicie (10%), inventivitate (10%) și religiozitate (9%), iar cele negative sunt delăsarea (10%), dezbinarea (10%), neseriozitatea (10%) și egoismul (9%). O subcategorie a acestui punct 3 se referă la cum cred alții că suntem. Acest demers generează mai ales heterostereotipuri față de români. Sunt puține studii riguroase de acest tip cu referire la români. Încerc însă o sinteză a concluziilor la care am ajuns. Alții ne văd mai ales patrioți și adaptați/bine orientați, dar restul autostereotipurilor noastre de mai sus sunt minimizate de aceștia. Mai recent, românii sunt asociați cu Dracula/vampiri, mai ales în SUA și cu comportamente antisociale mai puțin conștiincioase, mai ales în Europa de Vest. Interesant, partea de lipsă de conștiinciozitate din heterostereotipurile față de români este recunoscută și în autostereotipurile românilor. O altă subcategorie a acestui punct se referă la cum credem că sunt alții (heterostereotipuri ale românilor). Așadar, cum îi văd românii pe ceilalți (după David, în pregătire; Hunyady, 2003)?: Americanii puternici, populari/cu umor, patrioți; Britanicii inteligenți/educați, onești, patrioți; Chinezii patrioți, onești, muncitori, inteligenți; Francezii patrioți, inteligenți/educați, boemi; Germanii muncitori, onești, inteligenți; Maghiarii patrioți, adaptați/bine orientați, asertivi/hotărâți; Rușii patrioți, adaptabili/bine orientați, asertivi/hotărâți. Românii îi preferă pe britanici, americani și francezi, apoi pe germani, și mai la urmă pe maghiari și ruși (după Hunyady, 2003). Analizând comparativ autostereotipurile și heterostereotipurile românilor, rezultă lucruri interesante. Spre exemplu, Glăveanu (2007) arată că bucureștenii îi văd mai pozitiv pe europeni decât pe români, ceea ce confirmă și analiza IRSOP din 2005 (apud. Glăveanu 2007) care arată că românii în general îi văd pe europeni mai favorabil decât se văd pe ei înșiși. Ca alt exemplu, în general, noi îi vedem pe maghiari mai pozitiv decât ne văd aceștia pe noi, dar nu atât de pozitiv pe cât ne vedem noi pe noi. Mai concret, noi îi vedem pe maghiari mai inteligenți decât ne văd aceștia pe noi, dar nu atât de inteligenți pe cât ne vedem noi pe noi (vezi Hunyady, 2003). La aceste analize se pot adăuga și auto și heterostereotipurile proiectate: cum cred alții că ne credem, cum credem că se cred alții, cum credem că ne cred alții și cum cred alții că îi credem, despre care nu voi vorbi însă aici pentru a nu complica acest scurt text; am vrut însă să le menționez existența. III. Proiecție în viitor Cum vrem să fim (modelul psiho-cultural ideal) Diferențele dintre cum suntem/cum putem fi, pe de o parte, și cum credem că suntem/cum cred alții că suntem, pe de altă parte, sunt generatoare de stres psihologic, stres care la rândul său întărește mecanismele de apărare care mențin discrepanța (David, 2012). Se intră astfel într-o cerc vicios, care ne menține în starea defensivă. Modelul psiho-cultural ideal al românilor cum vrem să fim este definibil în proiecția lor psihologică: cum cred că sunt. Vestea bună este că deși românii se cred așa cum nu sunt, totuși se cred așa cum ar putea să fie. Așadar, aș spune că proiecția lor cum cred că sunt nu reprezintă o iluzie pozitivă, ci un optimism realist. De aceea, în cazul românilor există o șansă foarte mare pentru dezvoltare și evoluție în direcția unui model psiho-cultural ideal. Cum ar trebui să arate acest model psiho-cultural ideal? Simplu spus, să creeze cetățeni inteligenți, creativi, adaptabili social, cu un bagaj de cunoștințe declarative și procedurale vast, cu o personalitate care susține comportamente prosociale (ex. altruism/deschidere spre oameni/optimism/empatie, etc.). Aș vrea să văd niște cetățeni autonomi/independenți, capabili de o solidaritate socială formidabilă, generoasă, specifică societăților individualiste creatoare de instituții sociale moderne, dincolo de comunitatea colectiviștilor născută din siguranța în comun a unor cetățeni nesiguri pe ei (care în România a generat adesea clanuri și găști). Toate acestea vor putea susține apoi o sănătate psihică și fizică bună, cu impact pozitiv asupra creșterii speranței de viață și a fericirii. Dezvoltarea acestei componente psihologice poate să fie parte a unui proiect de țară, prin care România să nu fie doar o țară care a aderat la spațiul european, ci una bine integrată în acest spațiu. Predicția mea este că făcând o politică educațională, socio-culturală și economică înțeleaptă dar chiar și în ciuda acestora, ca urmare a presiunii administrativ-economice a UE (și a infuziei de capital din UE) și a tinerilor români din țară și diasporă -, România va fi nu doar o țară care a aderat la spațiul european, ci una perfect integrată și performantă în acest spațiu. Ce se va mai păstra din profilul psiho-cultural actual (ex. profilul psihologic de suprafață)? Eu cred că puțin, deoarece, ca esență (în profilul psihologic de adâncime), românii sunt integrați în cultura europeană, doar că au fost opriți în drumul lor de blocajele istoriei, ultimul fiind perioada comunistă. Cât de repede se poate face tranziția astfel încât profilul psihologic de adâncime să devină unul de suprafață? Depinde de cât de repede se pot coaliza indivizii-cetățenii autonomi pentru a crea rețele sociale moderne care să înlocuiască ca influență comunitatea colectiviștilor. Ținând cont de contextul european în care ne-am integrat, cred că maximum o generație (20 de ani) va face tranziția definitiv, dar speranța este că schimbarea se poate întâmpla în anumite segmente (ex. economice, academice, etc.) și mai repede, ca să nu mai avem generații de sacrificiu. danieldavidubb.wordpress.com/2015/03/25/despre-psihologia-romanilor-avanpremiera-ii-a-lucrarii-psihologia-poporului-roman-de-daniel-david/
Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 30 Martie 2015, ora 18:40
in 20 ani ? sa dea Dumnezeu sa fie asa !
|
Fosta membra 9am.ro 67 mesaje Membru din: 14/03/2015 |
Postat pe: 30 Martie 2015, ora 20:19
COMUNICAT CATRE MEMBRII SI SIMPATIZANTII PSD.
OAMENII MUNCII DE LA ORASE SI SATE TREBUIE SA INTELEAGA CA LA ORA ACTUALA TOATE ANCHETELE DE CORUPTIE CARE PRIVESC FRUNTASII PSD SUNT FACATURI ORDINARE. IN REALITATE ACESTI EROI AI NEAMULUI NU AU FACUT ALTCEVA DECAT SA DOASESCA ACESTE COMORI PENTRU A NU INTRA IN POSESIA IMPERIALISTILOR. DECI DRAGII NOSTRII MEMBRII SI SIMPATIZANTI PSD ACESTI EROI SI AU PUS VIATA IN PRIMEJDIE PENTRU A PROTEJA VALORILE STRAMOSESTI IAR CAND VA VENI TIMPUL ACESTI EROI PSD VOR DONA TOTUL STATULUI SOCIALIST. DECI NU VA LASATI DUSI DE VAL. PSD NU ARE OAMENI CORUPTI IAR IN REALITATE EI SUNT EROII NEMULUI ROMANESC Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Martie 2015, ora 20:27
Da, da ! Fereasca-ne, Dumnezeu ! Asa sa ne-ajute, Dumnezeu ! Sa dea, Dumnezeu ! Da', ce baaaaaa', voi sunteti handicapati psihomotorii, nu puteri sa va feriti singuri de prostii urbei? Nu puteti sa va ajutati singuri sau unul pe altul ? Cine sa va dea baaaaai', cersetorilor, intr-atat de prosti sunteti, asteptati pomeni, luati-va singuri ceea ce aveti nevoie ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Martie 2015, ora 20:44
De la: 9am_4988, la data 2015-03-30 20:19:37COMUNICAT CATRE MEMBRII SI SIMPATIZANTII PSD. Lady Colhoz, tovarasico, repetitia e mama invataturii, dar nu mai replica marotele socialistilor PSD-isti, incearca si MATALE, tovarasico, sa fii mai creativa, mai cu apropontz intelectualist, ce draku , te faci de tot rasul bolsevicilor deghizati sau vopsiti in pesedisti onorabili ! Lady Colhoz, incearca sa-i transmiti, inflacratul mesaj persuasiv si penetrantul slogan socialist : Prasidentului Ro. Herr WERNER ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Martie 2015, ora 20:44
NE VOM LUA FOARTE CURAND CE ESTE AL NOSTRU AL POPORULUI MUNCITOR !
OAMENII MUNCII DE LA ORASE SI SATE ALATURI DE AGRICULTORI , PENSIONARI CU MIC CU MARE SUB STEGUL MANDRU AL PSD SPRE VICTORIA FINALA! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 30 Martie 2015, ora 20:52
De la: 9am_4988, la data 2015-03-30 20:44:27NE VOM LUA FOARTE CURAND CE ESTE AL NOSTRU AL POPORULUI MUNCITOR ! Asa sa va ajute Dumnezeu ! Voi, poporul spesedist muncitor va veti lua inapoi munca, iar socialistii isi vor lua inapoi gologanii si pesedistii va vor suti creitarii, BRAVO Lady Colhoz, aceasta-i pofta ce-o poftiti, DA-I BICE CU REALIZAREA OBIECTIVELOR inainte de termenul stabilit de cel de-al XIV Congres ! Ptiu, Drace !
|
Postat pe: 31 Martie 2015, ora 12:51
Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Președintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună.
Klaus Iohannis www.facebook.com/klausiohannis?fref=nf Programul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, de marți, 31 martie a.c. ora 15.30, Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor - primirea domnului general Philip M. Breedlove, comandantul suprem al forțelor aliate din Europa www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15608&_PRID=lazi SUCCES !
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Martie 2015, ora 13:45
ati dorit schimbare....???
GHINION !!!
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 31 Martie 2015, ora 14:22
Atunci cand nu esti orb, dar nu poti sa vezi schimbarea, cum esti !?
|
Postat pe: 31 Martie 2015, ora 18:39
De la: 9am_5042, la data 2015-03-31 14:22:14Atunci cand nu esti orb, dar nu poti sa vezi schimbarea, cum esti !? SCHIMBAREA PE CARE AM DORIT NOI PSD ESTE UNA RADICALA . UNA DE SISTEM. NOI PSD DORIM SA FACEM NATIONALIZARE,FABRICI,UZINE SI ORGANIZATII PSD IN FIECARE ASA CUM ERA PE VREMURI. NU ESTE ASA TOVARASE FLORIN? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Aprilie 2015, ora 14:14
De la: 9am_4988, la data 2015-03-31 18:39:41De la: 9am_5042, la data 2015-03-31 14:22:14Atunci cand nu esti orb, dar nu poti sa vezi schimbarea, cum esti !? PSD vrea sa faca Nationalizare ? " baiete, esti timpit !"
|
valeriulivanov 1792 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Aprilie 2015, ora 18:45
SI D.N.A-ul ,A.N.A.F.-ul ,SUNT LA FEL DE IMPORTANTE ,PENTRU A CURATA SOCIETATEA DE PARAZITI !.
|
Postat pe: 1 Aprilie 2015, ora 19:07
De la: gabigabi2, la data 2015-04-01 14:14:26De la: 9am_4988, la data 2015-03-31 18:39:41De la: 9am_5042, la data 2015-03-31 14:22:14Atunci cand nu esti orb, dar nu poti sa vezi schimbarea, cum esti !? TE FACI CA NU CUNOSTI DIRECTIVELE PSD? MARE LIGHIOANA ESTI BUNI,MARE DE TOT. TOT IN ILEGALITATE TE CREZI TOVARASA? DE CE TOVARASA NU RECUNOSTI CA ȚELUL PSD ESTE DE REANTOARCERE LA VALORILE SOCIALISTE? MAI MARE RUSINEA BUNI, INȚELEG CA EȘTI CADRU DE NADEJDE AL PSD ȘI NU DAI INCA DIN CASA IAR ACOPERIREA TA NU ȚI DA VOIE SA RECUNOȘTI. MARE PEZEVENCA ESTI BUNI BRAVO TOVARASA ,DAR NU UITA CA ATUNCI CAND NE VA VENI VREMEA NOASTRA ,A CELOR CARE DE 25 DE ANI REZISTAM IMPERIALISTILOR, VEI ANUNȚA VICTORIA. AVEM MARE INCREDERE IN TINE ȘI INȚELEGEM DE CE ACOPERIREA TA TREBUIE ȚINUTA SECTRETA. EU TAC ȘI NU MAI SPUN LA NIMENI. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Aprilie 2015, ora 23:53
De la: gabigabi2, la data 2015-04-01 14:14:26De la: 9am_4988, la data 2015-03-31 18:39:41De la: 9am_5042, la data 2015-03-31 14:22:14Atunci cand nu esti orb, dar nu poti sa vezi schimbarea, cum esti !? Nu e tampit, asa e el, Baltoaca. A fost bolnav cand era mic si a ramas cu sechele... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Aprilie 2015, ora 08:58
SUNT PRINTRE NOI,MARII SUSTINATORI AI SOCIALISMULUI, UNII CARE SE ASCUND DUPA NUME FICTIVE, IMPERIALISTE PENTRU A CREA CHIPURILE IMPRESII.
DE EXEMPLU,INTITULATUL BLAK CARE ARE IMPRESIA CA DACA ARE NUME IENGLEZESC SE POATE FURISA SI DA IMPRESIA CA ESTE UN MARE DEMOCRAT DAR IN REALITATE ACEST GHEORGHE, ION, VASILE SAU CUM NAIBI LO CHEMA ESTE EVIDENT UNUL DE AL NOSTRU, TALPA TARII, MARE AGRICULTOR SI UN SOCIALIST DESAVARSIT. MAI GHEORGHE, NU AR FI MAI BINE SA TI SCHIMBI INTITULAREA SI SA FI TU ASA CUMESTI IN REALITATE ,UN TARAN ADEVARAT? DECI BLAK, REVINA TI DRAGUL NOSTRU CAMARAD SI TOVARAS ,DEOARECE PSD NU ARE NEVOIE DE ACOPERITI. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Aprilie 2015, ora 09:44
De la: 9am_4057, la data 2015-03-16 20:55:44Cetateni !!!!!!!!!!! Ceasul eliberarii este aproape !!!!!!!!!!!!!! BRAVO TOVARASE, BRAVO TIE! ASA ,MAMA LOR DE IMPERIALISTI, LA PUSCARIE CU EI! MA MANDRESC CU TINE TOVARASE, PSD ITI ESTE RECUNOSCATOR. TOVARASA GABI DEJA TE A LUAT IN EVIDENTA PENTRU A TE RASPLATI CU STEUA REPUBLICII CU PATRU TRANDAFIRI. BRAVO, DE ASA CADRE DE NADEJDE AVEM NEVOIE, CADRE CARE SPUN ADEVARUL DESPRE NOI PSD SI RUSIA DEMOCRAT SOCIALISTA. TRAISCA PSD! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Aprilie 2015, ora 14:41
2 aprilie 2015
Nr. 662/VIII/3 COMUNICAT În completarea comunicatelor nr. 1246 și nr. 1248 din 4 septembrie 2014, 1256 din 5 septembrie 2014 și 1264 din 08 septembrie 2014, cu referire la efectuarea urmăririi penale pentru suspiciuni de fapte asimilate corupției săvârșite în legătură cu o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A), Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de: GEORGESCU LAURA - CORINA, președinta Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - abuz în serviciu, în formă continuată (17 acte materiale), - instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (17 acte materiale). În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, angajați în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului, în legătură cu întocmirea documentelor false sus menționate. Suspectei Georgescu Laura - Corina i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=6173 BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
|
Postat pe: 2 Aprilie 2015, ora 14:46
De la: 9am_5042, la data 2015-03-31 14:22:14Atunci cand nu esti orb, dar nu poti sa vezi schimbarea, cum esti !? In mandatul lui, Herr WERNER, veti avea ocazia sa constatati live calitatea celor pe care i-ati delegat prin vot sa va reprezinte si administreze interesele. Fiecare institutie a statutui va fi reprezentata, potenta si eficienta, direct proportional cu integritatea, profesionalismul si competitivitatea celor care le populeaza, iar voi, prin vot, veti avea posibilitatea sa-i sanctionati sau dimpotriva , sa-i reconfirmati ! De asemenea, veti avea posibilitatea sa monitorizati derapajele administratorilor, legiuitorilor etc. si sa interveniti civic ori de cate ori va fi necesar pentru a va apara propriile interese, impreuna, sustinuti onest, ferm si riguros, de presedintele tuturor romanilor. Democratie participativa, solidarizare civica responsabilia, realista, exigenta si drastic sanctionatorie! Treziti-va ! Dupa 70 de ani. Armata USA este aici ! Iar pentru acest eveniment, ar fi cazul sa multumiti, PARADOXAL, tot RUSIEI si in special, lui PUTIN. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Aprilie 2015, ora 14:54
De la: Black_Friday_, la data 2015-04-01 23:53:32De la: gabigabi2, la data 2015-04-01 14:14:26De la: 9am_4988, la data 2015-03-31 18:39:41De la: 9am_5042, la data 2015-03-31 14:22:14Atunci cand nu esti orb, dar nu poti sa vezi schimbarea, cum esti !? dar, e ceva schimbat la el : de unde pina acum o tinea langa cu batrinii si PSD .ul dusman al poporului , acum discursul lui s-a schimbat radical ! PSD.ul nu mai e dusman al poporului, ci lupta ptr. boborul spoliat si natiunea ar trebui sa-i fie recunoscatoare si fraza i-a devenit ceva mai logica in sustinerea - chiar si asa, imbecila cum e ea aceasta idee absurda - de unde concluzionez ca l-o fi contactat vreun sef de postaci si i-a propus sa faca si el un ban cinstit , dindu-i CE sa posteze , ca doar n-o sa cred ca le scoate din bulboana capului sau, ca nu-l duce mintea la o asa Manipulare !
|
Postat pe: 2 Aprilie 2015, ora 15:38
De la: 9am_4988, la data 2015-04-02 08:58:33SUNT PRINTRE NOI,MARII SUSTINATORI AI SOCIALISMULUI, UNII CARE SE ASCUND DUPA NUME FICTIVE, IMPERIALISTE PENTRU A CREA CHIPURILE IMPRESII. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Aprilie 2015, ora 18:58
De la: 9am_4988, la data 2015-03-31 18:39:41De la: 9am_5042, la data 2015-03-31 14:22:14Atunci cand nu esti orb, dar nu poti sa vezi schimbarea, cum esti !? Ai inceput sa rapostezi date false militantilor,acopperiti sau neacoperiti socialisti, Lady Colhoz, pai, se poate , unde iti sta mintea, la propaganda sau la spaga !? Guvernul socialist condus pe camaradul lui Che Guevara resapat, tocmai a nationalizat Mazarea (aka Fasole Verde), au bagat-o in meniul ocnasilor de la Beciul Domnesc. , Rusine, Lady Colhoz, sa nu mai minti si sa-ti revizuesti atitudinea fata de poporul pesedist aflat sub acoperire sau descoperit partial sau in koorul gol golutz si cu izmenele socialiste in varf de batz !
|
Postat pe: 2 Aprilie 2015, ora 21:18
DRAGI TOVARASI SI PRIETENI AI PSD, CLIPA ELIBERARII TARII DE SUB JUGUL OCCIDENTAL ESTE APROAPE.
RUSIA SI PARTIDUL NATIONAL SOCIALIST PSD VOR COLABORA PENTRU ATINGEREA TELULUI PROPUS. CADRELE PSD CARE ACTIVEAZA PE FORUM TREBUIE SA DEA DOVADA DE O CONDUITA CORESPUNZATOARE ACTIVITATII PENTRU CARE AU FOST INSTRUITE. ACUM MAI MULT CA NICIODATA SUSTINATORII PSD DE PE FORUM TREBUIE SA FACA UN ZID DE NEPATRUNS SI STRANSI UNITI IN IDEALURI SA ACTIONEZE ATUNCI CAND SUNT SOLICITATI DE CATRE SUPERIORII PE LINIE IDEOLOGICA. TRAIASCA PSD SI PRIETENA RUSIA! NU UITATI! PSD TRECE PRIN MOMENTE GRELE DAR IMPREUNA VOM CASTIGA LUPTA NOSTRA PENTRU FAURIREA STATULUI SOCIALIST MULTILATERAL DEZVOLTAT Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Aprilie 2015, ora 10:50
Uf, te-a patruns intr-atat de adanc acea mustrare incat ai abandonat munca de partid, Lady Colhoz ?
Nashpa! Lady Colhoz, tocmai acum te-ai gasit sa tradezi idealurile socialiste, cum, chiar asa, hodronc-tronc si in aceste momente foarte dificile si grele -din punct de vedere ideologic, social si mediatic- prin care trec socialistii, tu, Lady Colhoz, ai luat-o la sanatoasa cu calcaiele atingandu-ti turul strilicosilor colanti cooperativizati? Acum, cand preainteleptul si iute de mana lider socialist Ponta a reusit nationalizarea Mazarichii de Constanta, insilozarea lui Niculaie, cat si a catorva chiaburi, mosieri, capitalisti si industriasi, imbuibati, decazuti moral, verosi, adevarati trantori sociali imburgheziti care au supt sangele poporului socialist, deghizati in vesminte socialist democrate pentru a sabota efortul celui mai iubit fiu al partidului socialist democrat ? Tocmai acum ti-ai gasit sa dezertezi din nobila misiune ce ti-a fost incredintata de liderii originalului socialism, Lady Colhoz? Acum, in aceste momente de grea cumpana prin care trece partidul, Lady Colhoz, in care viata liderilor socialisti si existenta poporului pesedist este in pericol de moarte deoarece ANAF-ul se pregateste sa scoata la vanzare proprietatile unde functioneaza companiile GRIVCO, Intact Media Group si televiziunile Antena 1, Antena 3 etc.? Pai, cine crezi ca va mai reusi sa mobilizeze plenar poporul pesedist,Lady Colhoz, cine o sa mai reuseasca sa imbecilizeze si isterizeze in masa poporul pesedist, Lady Colhoz ? O asemenea pierdere este un veritabl sabotaj pe care ANAF-ul lui Ponta o poate da insusi ideilor socialiste si chiar o lovitura mortala aplicata pe tigvele poporului pesedist. Sa-ti fie rusine, Lady Colhoz, esti o TRADATOARE a cauzei SOCIALISTE, rusine, rusine de trei ori RUSIiiiiiiiNE ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Aprilie 2015, ora 17:35
cred ca s-a rusinat ca don fost a cerut azil politic .... aaaa, pardon, vrea sa devina cetatean moldovenesc si sa se mai apropie un pic de Rusii cu care e prieten inca de pe vremea lui ALRO !
|
Postat pe: 4 Aprilie 2015, ora 15:57
NU !
|
Postat pe: 4 Aprilie 2015, ora 16:04
NU , pentru ca va prefaceti ca Nimic nu s-antimplat in astia 10 ani desi , tot voi, constatati cit s-a furat, cum s-a furat si aoleu si vai de mine cum ne va lua bitzul si ne vom tiri pe jos de foame ....iti recunosti " marota" , da ? si aia cu pensiile , da ?
a deschide un topic nou, nu-i vad rostul , devreme ce el exista si e al Jupinului ce-a confundat Romania cu mosia lui - desi el era doar administratorul ei , iar acum a venit scadenta ....Asta e ! Ghinion ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Aprilie 2015, ora 16:29
sa vorbesti asa cu femeile din familia ta si nu cu mine, Mirlane , desi cred ca nici ele nu ti-au permis si d'aia te-au si dat afara din casa si de atunci parca ai turbat !
|
|
|

PSD vrea sa faca Nationalizare ?
" baiete, esti timpit !"
ca le scoate din bulboana capului sau, ca nu-l duce mintea la o asa Manipulare !
cred ca s-a rusinat ca don fost a cerut azil politic ....
aaaa, pardon, vrea sa devina cetatean moldovenesc si sa se mai apropie un pic de Rusii cu care e prieten inca de pe vremea lui ALRO !