back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Klaus iohannis: romnia lucrului bine fcut

Pagini: << 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 >> Sari la pagina:

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 13:24

Sa sterg si putina, ori... gasim a vorbi ceva laolalta?

''Dac ar trebui s scriu o carte de moral, primele 99 de pagini le-a lsa goale i pe a o suta a scrie: "Exist o singur datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me lser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 13:28

Da' vazusi matale ca pana si la lupte romane pierduram medalia?

Stii... io tot nu am priceput cum si de ce aseara la lupte romanecategoria 66 kg fusesera 2 pe locul trei, cu egalitate de puncte si diferenta doar la dificultate tehnica... iar in cazul similar de alaltaieri seara, Marian fusese privat de medalia de bronz????

O fi la fel cum am intrebat io odata un bancher: Nu mi-ati acordat creditul pentru ca sunt romn?

Raporteaza abuz de limbaj
''Dac ar trebui s scriu o carte de moral, primele 99 de pagini le-a lsa goale i pe a o suta a scrie: "Exist o singur datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me lser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 13:30

Tot apa ...

www.youtube.com/watch?v=xwmDe0OhhPs

... si muzica!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 13:33

Hak'.. cum fuctioneaza mareea in larg? Ce sanse am sa produc energie continua aflandu-ma in largul oceanului? Sunt serioasa!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 13:36

O zi frumoasa si pace!

www.youtube.com/watch?v=3hxO_RB27jk

Citesc. Scriu. Traiesc. Muncesc. Iubesc. Gresesc si ma stradui a repara mereu, iese ori ba... mereu inainte!

Idem va doresc si voua !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 14:28

De la: Musetel, la data 2016-08-17 13:28:48Da' vazusi matale ca pana si la lupte romane pierduram medalia?

Stii... io tot nu am priceput cum si de ce aseara la lupte romanecategoria 66 kg fusesera 2 pe locul trei, cu egalitate de puncte si diferenta doar la dificultate tehnica... iar in cazul similar de alaltaieri seara, Marian fusese privat de medalia de bronz????

O fi la fel cum am intrebat io odata un bancher: Nu mi-ati acordat creditul pentru ca sunt romn?

.....mdaaa cam asa ceva !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 14:48

De la: Musetel, la data 2016-08-17 13:33:26Hak'.. cum fuctioneaza mareea in larg? Ce sanse am sa produc energie continua aflandu-ma in largul oceanului? Sunt serioasa!

ei, cum sa functioneze ? ca valul ce se propaga pina la mal !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 15:03

De la: gabigabi2, la data 2016-08-17 14:48:42
De la: Musetel, la data 2016-08-17 13:33:26Hak'.. cum fuctioneaza mareea in larg? Ce sanse am sa produc energie continua aflandu-ma in largul oceanului? Sunt serioasa!

Tz! Nu e identica miscarea aceluiasi val in larg si la mal. In larg miscarea este mai molcoma, exact ca ardeleanu' in zilele lui bune, nestressat! In timp ce , ajungand la mal, valul se sparga cu o intensitate, cu un nerv mai amplificat decat daca ar fi ramas in larg.

Asa percep io.

Deci, ce sanse am avea a produce energie continua, epuizabila si reinnoita , aain? Ne folosim de maree, de soare, deluna?

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 15:10

De la: gabigabi2, la data 2016-08-17 14:28:53
De la: Musetel, la data 2016-08-17 13:28:48Da' vazusi matale ca pana si la lupte romane pierduram medalia?

Stii... io tot nu am priceput cum si de ce aseara la lupte romane categoria 66 kg fusesera 2 pe locul trei, cu egalitate de puncte si diferenta doar la dificultate tehnica... iar in cazul similar de alaltaieri seara, Marian fusese privat de medalia de bronz????

.....mdaaa cam asa ceva !

De aceea multi cetateni romni renunta la cetatenie sau si-o iau pe a doua...

D'aia sunt coptil sarac, o-o-o-oooooo, o o o ....

www.youtube.com/watch?v=JOfepWnXxh0

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 15:17

Ei , vazut-ati voi reclama aceea : De ce te-ai facut antreprenor?

Au, mama, da' di ce nu ? Cum stiam io sa fac bani si din chiatra seaca, ha? Cum invatam io a dramui X sa pot acoperi X+1 cheltuieli, ha?

Toate trec si vin .... altele!

www.youtube.com/watch?v=xXZaY3GFDbQ

Da' pe aia cu vecine, pe bloc, vecine, o stii?

.... stai sa cot bricheta sa putem topti smoala di pa bloc ca sa nu intra apa in dacie!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 16:02

De la: Musetel, la data 2016-08-17 15:03:57

Tz! Nu e identica miscarea aceluiasi val in larg si la mal. In larg miscarea este mai molcoma, exact ca ardeleanu' in zilele lui bune, nestressat! In timp ce , ajungand la mal, valul se sparga cu o intensitate, cu un nerv mai amplificat decat daca ar fi ramas in larg.

Asa percep io.

Deci, ce sanse am avea a produce energie continua, epuizabila si reinnoita , aain? Ne folosim de maree, de soare, deluna?

de fapt, n-ai pus bine intrebarea , caci corect si stiintific este ca Mareea e produsa de atractia Lunii, indiferent ca se produce-n largul marii sau la mal !
cit despre energia produsa de tine....himmm....cit esti in viata produci si tu energie pe care o extragi din apa si din alimente si bioritmul tau respecta si fazele Lunii si incarcarea de la Soare !

Fosta membra 9am.ro

5 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 19:16

+ ..._ i _
........ i

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 20:41

De la: H44KQN, la data 2016-08-17 19:16:02

+ ..._ i _
........ i

Adica ce zisesi tu? Afirmativ! Pot obtine energie proprie in largul oceanului! Stiu si io asta! Pana te sinchisesti tu a-mi raspunde, intreb internetu', ala imi si raspunde, e mai operativ ca tine, si mai scriu un capitol!

Deci, imi spusesi ca da, pot! Si apoi ce zisesi? Ca te uiti la mine prin luneta, ca nu am inteles de e luneta ori e gaura in ochelarii de soare!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 August 2016, ora 20:43

De la: gabigabi2, la data 2016-08-17 16:02:48
De la: Musetel, la data 2016-08-17 15:03:57

Asa percep io.

de fapt, n-ai pus bine intrebarea , caci corect si stiintific este ca Mareea e produsa de atractia Lunii, indiferent ca se produce-n largul marii sau la mal !
cit despre energia produsa de tine....himmm....cit esti in viata produci si tu energie pe care o extragi din apa si din alimente si bioritmul tau respecta si fazele Lunii si incarcarea de la Soare !

Ei, io functionez cu soare, apa si alimente. Printre altele! Da' mie imi tre' o solutie a-l scoate pe Armel din mijlocul oceanului unde se presupune ca a esuat catapultarea si el a ''parcat'' nava de musai! No.... c ziceti, succes? Amnevoie de inspiratie! Va tzuc, tot cu drag,tot!

Fosta membra 9am.ro

142 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 August 2016, ora 14:49

Eii acum Gabi , mai vrei sa mai si judece ? ? ? Plus ca sunt postaci platiti toti , scriu pe mai multe forumuri si siteuri si mai incurca comentariile cu postarile si personajele .

Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats. - H. L. Mencken
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 August 2016, ora 10:44

De la: 9am_4057, la data 2016-08-20 14:49:55Eii acum Gabi , mai vrei sa mai si judece ? ? ? Plus ca sunt postaci platiti toti , scriu pe mai multe forumuri si siteuri si mai incurca comentariile cu postarile si personajele .

Asa de platiti sint postacii ca au disparut toate forumurile din atentia oamenilor. de ce? Nu e greu de intuit. Fiindca oamenii nu pot sterge ce nu le convine.
Traiti cu totii intr-o dulce iluzie cu forumurile.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 August 2016, ora 10:48

De la: Musetel, la data 2016-08-17 20:41:06
De la: H44KQN, la data 2016-08-17 19:16:02

+ ..._ i _
........ i

Adica ce zisesi tu? Afirmativ! Pot obtine energie proprie in largul oceanului! Stiu si io asta! Pana te sinchisesti tu a-mi raspunde, intreb internetu', ala imi si raspunde, e mai operativ ca tine, si mai scriu un capitol!

Deci, imi spusesi ca da, pot! Si apoi ce zisesi? Ca te uiti la mine prin luneta, ca nu am inteles de e luneta ori e gaura in ochelarii de soare!

Teoretic s-ar putea orice. Practic trebuie un punct de referinta si nu e . cel ce sta pe un vas se misca cu tot sistemul. Dar ar fi posibil.
Sursele astea alternative de energie daca erau viabile, numai ele ar fi ramas. Dispareau toate cele gasite acum un secol. Toate cele alternative au niste probleme mari ce le fac mai putin viabile decit ce este acum consacrat. Dar se lucreaza peste tot.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

142 mesaje

Postat pe: 21 August 2016, ora 14:27

Te inseli , postacii au disparut de pe forumuri odata cu oamenii care le populau ! Tu privesti forumul ca pe un spatiu de dezbatere dar scopul lor nu a fost sa controleze dezbaterea ci sa sa distruga orice spatiu virtual care ar permite cetatenilor sa se organizeze si sa iasa in strada . Stiu ca o sa-mi raspunzi " ha haha , romanii si iesitul in strada - baba si mitraliera !" dar tocmai aici e clenciul, sa nu confundam cauza cu consecinta .... Romanii nu ies in strada nu pentru ca n-ar vrea sau n-ar fi capabili ci fiindca serviciile secrete controleaza spatiul virtual !

Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats. - H. L. Mencken
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 August 2016, ora 15:01

De la: nastasemihail, la data 2016-08-21 10:44:48
De la: 9am_4057, la data 2016-08-20 14:49:55Eii acum Gabi , mai vrei sa mai si judece ? ? ? Plus ca sunt postaci platiti toti , scriu pe mai multe forumuri si siteuri si mai incurca comentariile cu postarile si personajele .

Asa de platiti sint postacii ca au disparut toate forumurile din atentia oamenilor. de ce? Nu e greu de intuit. Fiindca oamenii nu pot sterge ce nu le convine.
Traiti cu totii intr-o dulce iluzie cu forumurile.

Postaci au fost si mai sunt - s-a recunoscut in spatiul public asta ! ca n-or fi fost toti cei care au scris pe aci , e o alta poveste , dar cei care erau platiti s-a vazut dupa cum scriau !
dar DE CE au demolat, totusi, toate forumurile de socializare, chiar nu-mi dau seama ?!
Concurenta cu noi aparutele platforme , sa fi fost un motiv ? nu stiu dar, pe FB , de ex., controlul userilor e mai mare si chiar daca @4057 crede ca FB nu-i poate aduna pe oameni, anul 2014 a dovedit contrariul !

Fosta membra 9am.ro

17 mesaje
Postat pe: 28 August 2016, ora 11:21

.... cu mult mai proasta si nesimtita decat prevad legile naturii.
ce poti pretide si ce pretentii poti avea de la o lumpenlatrinista masochista, proasta si ticalosita, nesimtita, insistenta si ingalata?

via PM; iata si cv-ul celulilalt ,,inteligent" care ii tine bazu'...

www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/23395/CV-UL-SAU-MAI-BINE-...

Cv-ul sau mai bine zis cazierul lui Preda {camelia 75}...atentie pe cine invitati in casa voastra !!!

Fosta membra 9am.ro

17 mesaje
Postat pe: 29 August 2016, ora 11:05

22 august 2016
Nr. 1126/VIII/3

www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7638

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată :
- în stare de arest preventiv a inculpatului ROMÎNU IOAN, la data faptelor consilier superior cu atribuții de control din cadrul A.P.I.A. Centrul Județean Timiș – Centrul Local Recaș, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită a unei infracțiuni de trafic de influență
- în stare de libertate a inculpatului POPESCU SILVIU DORIN, la data faptei consilier debutant în cadrul A.P.I.A. – Centrul Județean Timiș – Centrul Local Recaș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie – iulie 2016, inculpatul Romînu Ioan, în calitatea menționată mai sus, cu ocazia controlului și aprobării dosarului unui fermier, a pretins de la fiul acestuia (denunțător în cauză), cu titlu de mită, o sumă echivalentă cu jumătate din subvenția cuvenită pentru campania aferentă anului 2015, respectiv 22.500 lei.
Ulterior după mai multe „negocieri” cu denunțătorul, inculpatul s-a „mulțumit” cu suma de 10.000 lei, pe care a primit-o efectiv la data de 28 iulie 2016, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anterior, în cursul lunii mai 2016, în sediul A.P.I.A. – Centrul Local Recaș, inculpatul Romînu Ioan a pretins și primit cu titlu de mită de la același denunțător suma de 700 lei pentru aprobarea dosarului aferent cererii de plată pentru subvențiile din campania 2016, astfel încât plata să se facă fără probleme. Din suma respectivă, consilierul superior a reținut suma de 100 lei, iar diferența de 600 lei a remis-o mai departe inculpatului Popescu Silviu Dorin, la care era în fapt repartizat dosarul fermierului.

În data de 12 iulie 2016, în sediul aceleiași instituții publice, inculpatul Romînu Ioan a pretins și primit de la același denunțător, cu titlu de folos necuvenit, suma de 2.500 lei, invocând faptul că acești bani au fost solicitați de un coleg de-al său pentru a aproba dosarul privind cererea de plată pentru subvenția din campania pe anul 2015.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș,, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

FELICITARI, D.N.A !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 29 August 2016, ora 15:09

ai inventat o noua limba , cu un alfabet mai original ?

Fosta membra 9am.ro

17 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2016, ora 10:53

sa popularizezi, promovezi, votezi si sa accepti a te reprezenta, conduce si administra interesele cetatenesti, un kgb-ist criminal si un puscarias IMPREUNA cu un impostor inculpat penal al carui presedinte de partid este un condamnat pentru frauda electorala, este culmea prostiei si nesimtirii civice, ramolito.
da, ,,mai original" si, suportarea gradului de comparatie.

Fosta membra 9am.ro

17 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2016, ora 10:57

1 septembrie 2016
Nr. 1152/VIII/3
www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7653

COMUNICAT

În completarea comunicatelor nr. 1136/VIII/3, 1140/VIII/3 din data de 29 august şi 1146/VIII/3 din 31 august 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României, pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului, respectiv TOBĂ PETRE, ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.
Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale față de Tobă Petre ministru al Afacerilor Interne are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 1 aprilie 2016, în contextul în care, la Direcția Națională Anticorupție se afla în instrumentare dosarul 20/P/2016 (care ulterior a fost trimis spre judecare, vezi comunicat 634/VIII/3 din 11 mai 2016), Tobă Petre, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat declanșarea procedurii de declasificare parțială a unor documente. Solicitarea procurorilor, formulată în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală şi cele din domeniul informaţiilor clasificate, viza câteva paragrafe din ordine emise la nivelul ministerului, privind normativele a căror încălcare a fost reţinută în sarcina funcţionarilor acuzaţi penal în legătură cu gestionarea fondurilor operative.

Concret, în prezenta cauză, s-a constatat că ministrul Afacerilor Interne Tobă Petre a refuzat, în mod discreționar, declanșarea procedurii de declasificare a unor normative a căror încălcare vizează conținutul constitutiv al infracțiunilor de abuz în serviciu și deturnare de fonduri, adică într-o situație în care este exclusă protecția informațiilor clasificate, conform art. 3 din Legea nr. 182/2002, privind protecția informațiilor clasificate, întrucât ar conduce la ignorarea art. 10 din Declarația Universală a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil care include dreptul de informare asupra acuzaţiei penale).

Totodată, necesitatea declasificării normativelor anterior menţionate are la bază şi prevederile art. 137 din Constituţia României, potrivit cărora gestionarea şi controlul fondurilor instituţiilor publice trebuie reglementate prin normative neclasificate, respectiv prin legi.

Lipsa de transparenţă în administrarea fondurilor operative a condus la aruncarea în derizoriu a destinației legale a fondurilor operative, respectiv realizarea securității naționale. Din probele cauzei a reieşit că au fost cumpărate bunuri care nu au nicio legătură cu interesul general de maximă importanță pentru care au fost alocate fondurile operative (căsuțe de păpuși cu nisipar și tobogan, în valoare de 7.000 lei, cărți de joc, darts cu săgeți, arcuri de tir, plase de tir, mingi de volei în valoare de circa 4.000 lei, bandă de alergare, în valoare de circa 12.000 lei, cuptor electric, în valoare de circa 17.000 lei, stilouri în valoare de 13.000 lei, uniforme de chestor, pavele, cărți în ediții de lux, legate în piele, pe comandă, mese festive ale ofițerilor neoperativi ai D.I.P.I.).
Relevant este că, în situații absolut similare (deturnarea fondurilor pentru protecția martorilor și, respectiv, deturnarea fondurilor operative), ministrul Tobă Petre a procedat complet diferit: a declasificat normativele M.A.I. în dosarul nr. 596/P/2015, dar a refuzat solicitarea procurorilor în dosarul nr. 20/P/2016.

Astfel, ministrul Tobă Petre a dat curs, în luna ianuarie 2016, solicitării Direcției Naționale Anticorupție și a declasificat normele privind administrarea și controlul fondurilor pentru protecția martorilor, gestionate de o structură a Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Oficiului Național pentru Protecția Martorilor (O.N.P.M.), o parte dintre norme fiind absolut identice cu cele referitoare la administrarea fondurilor operative, fondurile gestionate de O.N.P.M. fiind o categorie specială de fonduri operative. Dosarul respectiv nr. 596/P/2015 a fost trimis spre judecare (vezi comunicat nr. 80/VIII/3 din 1 februarie 2016).

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi un număr de 9 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2016, ora 14:19

ai un defect ?

Fosta membra 9am.ro

17 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 18:02

6 septembrie 2016
Nr. 1164/VIII/3
www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7662
COMUNICAT

În completarea comunicatului nr. 1162/VIII/3 din 6 septembrie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 6 septembrie 2016, faţă de următorii inculpaţi:

PONTA VICTOR VIOREL, la data faptelor preşedinte al unui partid, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:
folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
complicitate la infracţiunea de spălare de bani

GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN, om de afaceri, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani,

În ordonanțele de control judiciar dispuse de procurori se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a lui Ghiţă Sebastian Aurelian, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian.

Pentru a crea aparenţa că vizita fostului lider străin în România nu are loc la iniţiativa partidului, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit şi apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta Victor Viorel ar fi avut loc la iniţiativa celui dintâi. În acest scop, Ponta Victor împreună cu Ghiţă Sebastian i-au solicitat reprezentantului organizaţiei nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că aceasta avea loc la iniţiativa lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de Ghiţă Sebastian Aurelian prin intermediul unei societăți comerciale controlate prin persoane interpuse.
În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivenţă cu inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, încheierea succesivă a două contracte.

Ca urmare a primirii foloaselor necuvenite constând în plata sumei de 220.000 euro necesară obţinerii de capital electoral pentru Ponta Victor Viorel şi pentru formaţiunea politică reprezentată de către acesta, conform înţelegerii avute, Ghiţă Sebastian Aurelian a fost confirmat, de către preşedintele partidului, Ponta Victor Viorel, drept candidat al partidului, în cadrul unui colegiu electoral din judeţul Prahova.

Confirmarea listei cu propunerile cu candidaturile pentru ocuparea funcţiei de deputat sau senator, înaintate de organizaţiile judeţene sau de sector ale partidului, intra în atribuţiile lui Ponta Victor Viorel, în calitate de preşedinte, conform statutului formaţiunii politice.
De altfel, în urma alegerilor, Ghiţă Sebastian Aurelian a dobândit calitatea de deputat în Parlamentul României.

De altfel, în ultima perioadă, în politica românească a apărut o practică potrivit căreia oamenii potent financiar pot accede cu ușurință în funcții de demnitate publică alese, fiind promovaţi de conducerile partidelor politice cu scopul direct şi nemijlocit de a asigura finanțarea ilegală a partidelor în campaniile electorale.

În acest context, în condițiile în care legea partidelor politice şi legile electorale care s-au succedat stabilesc in mod expres modul de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale, acest mecanism fraudulos este de natură a aduce grave prejudicii democrației care presupune ab initio ca persoanele care acced în funcţii de demnitate publică să fie alese de către popor potrivit principiului reprezentativității pe criterii de competenţă profesională si probitate.
Practic orice plată făcută în aceste condiţii constituie un folos necuvenit atâta timp cât accederea pe listele de candidaţi într-un colegiu care să asigure obţinerea mandatului este condiţionată de efectuarea acesteia.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii:
-să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti sau la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori sunt chemaţi;

-să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinţei;
-să se prezinte la Direcția Generală de Poliție a Mun. București - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.
- să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent;
- să nu se apropie de alte persoane menţionate în ordonanţă şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;
- să nu facă declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum şi la martorii audiaţi în cauză
- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Inculpaţilor li se atrage atenţia că, în caz de încălcare, cu rea-credinţă, a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

FELICITARI D.N.A !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 18:43

Haakoane, ne informezi criptat! Da' nici macar subtitrare nu are forumelul acesta, ce ne facem? Mai bine ma bag la un sudoku, parca e mai usor de rezolvat decat ce afiseaza forumul la ceea ce redai tu!

Sanatate si baga ceva material pentru Armel al meu, daca vrei, evident. Nu prea am nici io timp de scris, dar poate mi-a fi util, intr-o zi! Se multumeste anticipat!

PS Nu te mai certa, nu e rentabil!

Acestea fiind spuse... si ya suuuuuun!

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 19:08

De la: _H44kQn_, la data 2016-09-07 18:02:28 6 septembrie 2016
Nr. 1164/VIII/3
www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7662
COMUNICAT

În completarea comunicatului nr. 1162/VIII/3 din 6 septembrie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 6 septembrie 2016, faţă de următorii inculpaţi:

PONTA VICTOR VIOREL, la data faptelor preşedinte al unui partid, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:
folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
complicitate la infracţiunea de spălare de bani

GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN, om de afaceri, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani,

În ordonanțele de control judiciar dispuse de procurori se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a lui Ghiţă Sebastian Aurelian, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian.

Pentru a crea aparenţa că vizita fostului lider străin în România nu are loc la iniţiativa partidului, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit şi apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta Victor Viorel ar fi avut loc la iniţiativa celui dintâi. În acest scop, Ponta Victor împreună cu Ghiţă Sebastian i-au solicitat reprezentantului organizaţiei nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că aceasta avea loc la iniţiativa lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de Ghiţă Sebastian Aurelian prin intermediul unei societăți comerciale controlate prin persoane interpuse.
În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivenţă cu inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, încheierea succesivă a două contracte.

Ca urmare a primirii foloaselor necuvenite constând în plata sumei de 220.000 euro necesară obţinerii de capital electoral pentru Ponta Victor Viorel şi pentru formaţiunea politică reprezentată de către acesta, conform înţelegerii avute, Ghiţă Sebastian Aurelian a fost confirmat, de către preşedintele partidului, Ponta Victor Viorel, drept candidat al partidului, în cadrul unui colegiu electoral din judeţul Prahova.

Confirmarea listei cu propunerile cu candidaturile pentru ocuparea funcţiei de deputat sau senator, înaintate de organizaţiile judeţene sau de sector ale partidului, intra în atribuţiile lui Ponta Victor Viorel, în calitate de preşedinte, conform statutului formaţiunii politice.
De altfel, în urma alegerilor, Ghiţă Sebastian Aurelian a dobândit calitatea de deputat în Parlamentul României.

De altfel, în ultima perioadă, în politica românească a apărut o practică potrivit căreia oamenii potent financiar pot accede cu ușurință în funcții de demnitate publică alese, fiind promovaţi de conducerile partidelor politice cu scopul direct şi nemijlocit de a asigura finanțarea ilegală a partidelor în campaniile electorale.

În acest context, în condițiile în care legea partidelor politice şi legile electorale care s-au succedat stabilesc in mod expres modul de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale, acest mecanism fraudulos este de natură a aduce grave prejudicii democrației care presupune ab initio ca persoanele care acced în funcţii de demnitate publică să fie alese de către popor potrivit principiului reprezentativității pe criterii de competenţă profesională si probitate.
Practic orice plată făcută în aceste condiţii constituie un folos necuvenit atâta timp cât accederea pe listele de candidaţi într-un colegiu care să asigure obţinerea mandatului este condiţionată de efectuarea acesteia.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii:
-să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti sau la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori sunt chemaţi;

-să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinţei;
-să se prezinte la Direcția Generală de Poliție a Mun. București - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.
- să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent;
- să nu se apropie de alte persoane menţionate în ordonanţă şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;
- să nu facă declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum şi la martorii audiaţi în cauză
- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Inculpaţilor li se atrage atenţia că, în caz de încălcare, cu rea-credinţă, a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

FELICITARI D.N.A !

DNA: Mita din Microsoft ajungea n conturile PDL. Gabriel Sandu: Dup ce am neles mecanismul, mi-a fost i mai team s-l denun

Reporteri: Domnule Sandu, e adevrat ca ai luat bani pentru Partidul Democrat? I-ai dat bani lui Emil Boc? Ai finanat PDL?

Se pare c tocmai aceste declaraii l-au scpat pe fostul ministru al Comunicaiilor de arestul preventiv. Dup ce a stat aproape patru luni dup gratii, a scris n faa procurorilor pagini ntregi despre cum funciona PDL n perioada campaniilor electorale.

Ateptrile liderilor politici ai PDL erau s sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile i obligaiile cu acest scop au fost ordonate chiar sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu etc, se arat n denunțul lui Gabriel Sandu.

Gabriel Sandu susine c meninerea n funcia de ministru al Comunicaiilor a fost condiionat de finanarea campaniilor electorale din 2009. efii partidului i-ar fi impus chiar s se ntlneasc n particular cu poteniali finanatori.

La nceput mi-a fost team c nu neleg bine mecanismul, dar dup ce l-am neles, mi-a fost i mai team s-l denun. De la cei mai mruni funcionari publici i pn la campania prezidenial, toat lumea beneficia de darurile corporatiste furate din contribuii publice sau comisioane, mai scrie Gabriel Sandu n denunțul su.

Gabriel Sandu le-a dezvluit anchetatorilor i sumele vehiculate n campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare i pentru cele prezidenialele din 2009.

Cel mai mult ar fi costat scrisorile electorale trimise pentru a convinge alegtorii s voteze cu Traian Bsescu: un milion i jumtate de euro.

Robertei Anastase, vicepreedinte PDL, i-ar fi donat 400.000 de euro, plus alte cteva sute de mii de euro pentru materiale electorale. Un total de 2.450.000 de euro.

i campania din 2008 pentru primria capitalei, la care a candidat Vasile Blaga, l-ar fi costat pe Gabriel Sandu 320.000 de euro. Iar parlamentarele din acelai an, ali aproape 600.000 de euro. Bani investii n pixuri, bannere, geci, pungi i mese la restaurant pentru alegtori.

DNA: Mita din Microsoft ajungea n conturile PDL
O parte important a mitei vehiculat n cazul contractelor Microsoft a ajuns la PDL, se arat n referatul procurorilor. Este vorba despre mita de 9 milioane de euro, despre care anchetatorii susin c ar fi fost primit de Dorin Coco i Elena Udrea.

n schimbul banilor, fostul ministru i-ar fi folosit influena n partid i n Guvern pentru a obine aprobarea hotrrii de guvern prin care au fost alocate fondurile cu care, n 2009, Ministerul Comunicaiilor a prelungit contractul pentru licenele Microsoft.

9 milioane de euro ar fi primit mit Dorin Cocoș de la reprezentanții companiei Fujitsu Siemens pentru ca fosta sa soție s trag sfori n Guvern pentru semnarea contractelor de licențiere Microsoft. Din referatul procurorilor reiese c o parte din mit a finanțat campania electoral a PDL.

Beneficiari ai sumelor de bani din plile efectuate n baza contractului sunt, printre alii, inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Coco Dorin i Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel, se arat n referatul DNA.

Elena Udrea declara ct nc era n libertate c nu știe ce bani a primit Dorin Cocoș. Procurorii au ns probe care arat c ea tia de la cine sunt banii i ce trebuie s fac n schimbul lor.

Practic, suspecta Udrea Elena Gabriela i-a traficat funcia i influena la nivel guvernamental (...) i a primit foloase necuvenite constnd n suma de 9.000.000 de euro, se mai arat n referatul DNA.

Anchetatorii spun c Elena Udrea i-a ndeplinit rolul. A intervenit ntr-o edin de Guvern i l-a convins inclusiv pe premierul din 2009, Emil Boc, s semneze contractul pentru cumprarea licenelor Microsoft. Banii urmau s fie pltii de Ministerul Comunicaiilor, condus atunci de Gabriel Sandu.

Pentru promovarea hotrrii de guvern nr. 460/2009 i alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susinerea ministrului Udrea Elena Gabriela i a prim-ministrului, precizeaz procurorii n referat.

Premierul de la acea vreme pretinde c nu a fcut dect ce trebuia.

Vreau s tii c nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune asupra mea s se ncheie acel contract. Eu n-am exercitat niciun fel de presiune asupra nimnui s se ncheie acel contract. Dac mi amintesc bine, acea hotrre de guvern avea vreo șapte semnturi, de la miniștri PSD sau PDL, care erau competenți n materie și, ca atare, contractul s-a derulat conform prerogativelor legale stabilite de ctre specialiști. Și, repet, tot ce am discutat despre acest contract n 2009 se regsește pe stenogramele din ședinta de Guvern, a declarat Emil Boc.

Povestea cu iz penal a contractelor Microsoft ncepe n urm cu 12 ani. n septembrie 2003, Guvernul Romniei ncheie un acord cadru cu Microsoft pentru cumprarea a 50.000 de licene la pre redus pentru computerele din ntreaga administraie public central.

Anchetatorii susin c ntreaga afacere st sub semnul corupiei și a fost pus la cale de Claudiu Floric, directorul Fujitsu Siemens Computers Romnia. El ar fi pus bazele unei rețele care urmrea cumprarea politicienilor ce urmau s fac lobby pentru semnarea unui contract din care disprea preul redus.

Trei guverne, cel puin zece minitri i trei prim-minitri au avizat, timp de zece ani, unul dintre cele mai mari contracte din istoria Romaniei moderne. 105 milioane de dolari i 110 de milioane de euro au fost pltite pentru nchirierea unor programe de computer, cu preuri duble fa de cele ale pieei de profil.

www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/gregorian-bivolaru-scap...

Felicitari DNA si salutari f.f.f.f.f calduroase sustinatorilor tai, lingai la ordin!!!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 15:28

Fosta membra 9am.ro

17 mesaje
Postat pe: 9 Septembrie 2016, ora 11:19

7 septembrie 2016
Nr. 1166/VIII/3

BULETIN DE PRESĂ

www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7664

Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna august 2016, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

BURCEA GHEORGHIȚA, jurist la Primăria comunei Cosmești, jud. Teleorman, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată;

BĂJAN VALERICA, contabil la Primăria comunei Cosmești, jud. Teleorman, la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene;

MINCĂ CRISTIAN MARIUS, primar al comunei Cosmești, jud. Teleorman, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni);
- fals intelectual și
- participație improprii la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La data de 20 mai 2011, inculpatele Burcea Gheorghița și Băjan Valerica au depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Teleorman două adeverințe false eliberate de Primăria comunei Cosmești prin care se atesta în mod nereal folosința a două terenuri în suprafața de 10 ha fiecare, ulterior obținând pe nedrept fonduri europene în valoare totală de 10.342 lei.
Inculpatele au fost ajutate să obțină fondurile europene de către inculpatul Mincă Cristian Marius care, în calitate de primar al comunei Cosmești, a semnat cele două adeverințe false.
În cursul lunii octombrie 2015, în condițiile declanșării anchetei în prezentul dosar penal, inculpata Burcea Gheorghița a determinat două angajate ale primăriei comunei Cosmești să elibereze două adeverințe pentru ea și pentru inculpata Băjan Valerica, acte antedatate care atestau împrejurări nereale. Concret, se arăta că, în anul 2011, fiecăreia dintre cele două le-a fost cedată folosința asupra unei suprafețe de 10 ha dintr-un teren concesionat de către o societate comercială de la Primăria Cosmești. Aceste acte au fost depuse, cu sprijinul inculpatului Mincă Cristian-Marius, la Direcția Națională Anticorupție în vederea producerii de consecințe juridice, respectiv înlăturarea posibilității tragerii sale și a lui Băjan Valerica la răspundere penală.
În aceeași perioadă și în același context, inculpatul Mincă Cristian Marius, în calitate de primar al comunei Cosmești, a întocmit în fals o adresă antedatată, prin care Primăria comunei Cosmești își exprimă acordul pentru cedarea folosinței terenului respectiv cu titlu gratuit în anul 2011 pentru cele două inculpate.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma de 5.171,21 lei în ceea ce o privește pe inculpata Burcea Gheorghița și cu aceeași sumă în ceea ce o privește pe inculpata Băjan Valerica, solicitând obligarea lor în solidar cu inculpatul Mincă Cristian Marius la plata acestor bani.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani 5.202 lei și 5.186 lei depuse la bancă de către inculpatele Băjan Valerica și Burcea Gheorghița.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

2. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor

DUMITRESCU IONELA, medic specialist în cadrul Spitalului de Urgență Slobozia, cu atribuții de conducere și control la aceeași unitate sanitară, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (75 de acte materiale);

BORDEA LILIANA-ELENA, asistent medical la cabinetul medical de balneofizioterapie, din cadrul Policlinicii Spitalului de Urgență Slobozia, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (75 de acte materiale).

În perioada mai - iunie 2015, inculpatele Dumitrescu Ionela și Bordea Liliana-Elena, în calitate de medic, respectiv asistent medical, au primit cu titlu de mită de la mai mulți pacienți sume de bani sau produse în legătură cu efectuarea de controale medicale, consulturi, prescrierea de rețete, de proceduri medicale pentru recuperare și emiterea unor certificate de concediu medical.
Primirea banilor a avut loc în perioada sus menționată, cu o frecvență aproape zilnică, uneori de mai multe ori pe zi, în total 75 de acte materiale.
Sumele și produsele respective au fost primite de cele două inculpate în cabinetul medical situat la parterul Policlinicii Spitalului de Urgență Slobozia.
În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de 2.150 lei și 100 euro, găsite asupra inculpatei Dumitrescu Ionela cu ocazia percheziției efectuate la cabinetul medical, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ialomița, cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița.

3. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

PLĂCINTĂ ADRIAN, director tehnic în cadrul S.C. TRANSMIR S.R.L., la data faptelor și S.C. TRANSMIR S.R.L., în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată;
- participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și
- participație improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată;

În luna aprilie 2010 și în luna august 2010, inculpatul Plăcintă Adrian, acționând în numele persoanei juridice S.C. Transmir S.R.L., a întocmit cu prilejul derulării proiectului cu finanțare europeană „Reabilitare și modernizare drum județean”, încheiat între S.C. Transmir S.R.L. și Consiliul Județean Vaslui, documente conținând mențiuni false cu privire la valoarea de achiziție a materialelor folosite în cadrul proiectului.
În realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 22.03.2010 – 16.04.2010, inculpatul Plăcintă Adrian a determinat un angajat din cadrul S.C. Transmir S.R.L. să întocmească mai multe documente ce conțin mențiuni false.
Documentele respective au fost depuse de către inculpatul Plăcintă Adrian la Consiliul Județean Vaslui, iar funcționarii implicați în proiect le-au folosit ulterior, fără vinovăție, ca anexe la cererile de rambursare, acesta obținând pe nedrept suma totală de 1.047.073,49 lei, reprezentând fonduri europene.
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management în cadrul proiectului, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.047.073,49 lei, sumă eliberată către beneficiarul finanțării, iar Consiliul Județean Vaslui s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 17.495,57 lei, reprezentând contravaloarea contribuției de 2 % din valoarea proiectului.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților Plăcintă Adrian și S.C. Transmir S.R.L., până la concurența sumei de 1.047.073,49 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

4. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

GHAZARYAN HASMIK, administrator de fapt al S.C. YENI & NIKOLAS S.R.L., în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice;
- evaziune fiscală, în formă continuată;
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și
- uz de fals.

SC YENI & NIKOLAS SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.

DĂNCIULESCU ALIN DAN, comisar al Gărzii Financiare Timiș, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice;

SZEKELY EMILIA, consilier în cadrul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Timișoara, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual;

DOMILESCU-LAMBING ANA-MARIA și MUREȘAN MARIA, consilieri în cadrul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Timișoara, la data faptelor, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual, în formă continuată.

În cursul anului 2012, inculpata Ghazaryan Hasmik, în calitate de administrator în fapt al S.C. YENI & NIKOLAS S.R.L., a înregistrat în evidențele contabile ale societății două facturi emise de o altă firmă, care consemnau operațiuni comerciale fictive, iar ulterior, și-a exercitat dreptul de deducere a TVA, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 88.405,2 lei, ca urmare a deducerii nelegale a taxei pe valoare adăugată aferentă celor două documente financiar-contabile.
Cele două facturi au fost emise la solicitarea și indicațiile exprese ale inculpatului Dănciulescu Alin, comisar al Gărzii Financiare Timiș. În privința celei de a doua facturi, inculpata Ghazaryan Hasmik a folosit-o în vederea aprobării și decontării ajutorului financiar nerambursabil, în cuantum de 99.995 lei, de către Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Timișoara (O.T.I.M.M.C. Timișoara), subvenția acordată de instituția publică fiind folosită în alte scopuri decât cea pentru care a fost acordată.
Acordarea subvenției de către O.T.I.M.M.C. Timișoara a fost posibilă și ca urmare a conduitei inculpatelor Szekely Emilia, Domilescu-Lambing Ana-Maria și Mureșan Maria, consilieri în cadrul Oficiului, care nu și-au îndeplinit sau și-au îndeplinit contrar legii atribuțiile care le reveneau, legate de urmărirea eficientă și diligentă a modului de aprobare, implementare, decontare, monitorizare și control a cererii de finanțare depuse de S.C. Yeni & Nikolas S.R.L., prin inculpata Ghazaryan Hasmik. Mai mult, cu prilejul activităților de monitorizare, acești funcționari au atestat date și fapte necorespunzătoare adevărului în cuprinsul proceselor verbale încheiate.

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (în subordinea căruia funcționează Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM) s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 121.166,15 lei, reprezentând contravaloarea ajutorului financiar nerambursabil (în cuantum de 99.995 lei) și dobânzile aferente subvenției acordate (în cuantum de 21 171,15 lei), iar Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 88.405,2 lei reprezentând prejudiciul adus bugetului de stat prin exercitarea dreptului de deducere al TVA.
În cauză, nu s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, întrucât inculpata Ghazaryan Hasmik a depus la Trezoreria Timișoara sumele de bani necesare acoperirii prejudiciului creat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș.

5. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor

ROȘCA FLOAREA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, uz de fals și fals în declarații în formă continuată.

BUNCIU (fostă PÎRVĂNUȘI) MIHAELA, consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dolj, la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În perioada 2011-2014, inculpata Roșca Floarea, a solicitat și a obținut pe nedrept, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dolj, prin folosirea de documente false, fonduri nerambursabile din bugetul național și bugetul Uniunii Europene, în valoare totală de 167.033,87 lei.
În cursul anului 2011, inculpata Roșca Floarea a depus la Primăria comunei Gighera, județul Dolj, un contract de arendă pe care chiar ea îl falsificase, pentru a fi înscris în registrul de arendă. În scopul obținerii de subvenții de la A.P.I.A. - Centrul Județean Dolj, aceasta a completat și semnat pe proprie răspundere declarația de suprafață – 2011 pentru suprafața de 68,52 ha pe care nu o deținea în mod real și a declarat pe proprie răspundere, la aceeași primărie, că folosește respectiva suprafață.
În aceeași perioadă, inculpata Roșca Floarea a beneficiat de ajutorul inculpatei Bunciu Mihaela (fostă Pîrvănuși) care, în calitate de consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dolj, a ajutat-o cu prilejul administrării celor patru cereri unice de plată pe suprafață, deși documentele doveditoare cu privire la suprafețele declarate, depuse de inculpata Roșca Floarea la dosare erau false, inexacte și incomplete.
Întrucât prejudiciul a fost recuperat în totalitate, în cauză nu s-a impus luarea măsurilor asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

6. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

DOBRE CORNEL, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de
- tentativă de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și
- evaziune fiscală în formă continuată

FLOREA FLORIN și TĂNĂSESCU IULIAN, administratori ai mai multor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de
- complicitate la tentativă de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și
- complicitate la evaziune fiscală în formă continuată

BOBOC PAUL-DANIEL, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene

POPESCU LEONARD-CĂTĂLIN, director executiv adjunct Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În perioada 2010 – 2011, inculpatul Dobre Cornel, administrator al unei societăți comerciale, pentru a obține o finanțare nerambursabilă în valoare de 1.629.273 lei pentru proiectul „Fermă piscicolă comuna Jegălia” (finanțare nerambursabilă solicitată la data de 30.05.2010), a prezentat la autoritatea contractantă (Ministerul Agriculturii, prin Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de Management a Programului Operațional pentru Pescuit 2007 - 2013) mai multe documente ce nu reflectau realitatea, fără ca ulterior fondurile europene să fi fost plătite inculpatului.
Autoritatea de Management nu a efectuat nici o plată către inculpatul Dobre Cornel, întrucât cererile de rambursare depuse în cadrul proiectului nu au fost aprobate, iar la data de 12 iulie 2012, contractul de finanțare încheiat în 2010 a fost reziliat de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit.
Inculpatul Dobre Cornel a fost ajutat în încercarea sa de a obține fonduri europene în mod fraudulos de către inculpații Florea Florin, Tănăsescu Iulian, Boboc Paul-Daniel și Popescu Leonard-Cătălin, care i-au pus la dispoziție mai multe documente false (oferte, contracte, facturi etc.), ce nu reflectau realitatea și care aveau să fie depuse de acesta la autoritatea contractantă.
În perioada aprilie 2010 – mai 2011, inculpatul Dobre Cornel, în calitate de administrator al aceleiași societăți comerciale și beneficiind de ajutorul inculpaților Florea Florin și Tănăsescu Iulian, în mod repetat, a înregistrat în evidența contabilă și a declarat fiscal achiziții fictive de bunuri/servicii de la mai multe societăți comerciale (conform unui număr total de 196 de facturi fiscale) în cuantum total de 3.461.393 lei, cauzând în acest mod bugetului consolidat al statului un prejudiciu în cuantum de 657.072 lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată.
Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călărași.

7. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

PETRUȘ CĂTĂLIN OVIDIU (în prezent aflat în detenție, pentru executarea unei pedepse privative de libertate), administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată și

NICOARĂ OVIDIU, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.

În perioada februarie – noiembrie 2012, inculpatul Petruș Cătălin Ovidiu, în calitate de asociat unic și administrator al unei societăți comerciale, acționând în baza unei înțelegeri prealabile împreună cu inculpatul Nicoară Ovidiu, în mod repetat, a desfășurat operațiuni comerciale constând în achiziții intracomunitare de autoturisme revândute pe teritoriul național. În acest context, acesta a omis, în totalitate, să evidențieze în actele contabile sau în alte documente legale operațiunile respective precum și veniturile obținute, fapt ce a avut ca rezultat prejudicierea bugetului de stat cu suma de 12.357.458 lei.
Concret, inculpații au achiziționat din spațiul comunitar și ulterior au revândut în România, pe seama unei societăți comerciale, un număr total de 743 de autoturisme second hand în valoare de 31.509.469 lei pentru care agentul economic datora TVA în sumă de 7.562.272 și impozit pe profit în sumă 86.191 de lei.
În perioada februarie - noiembrie 2012, când societatea respectivă a desfășurat operațiuni comerciale, nu a depusă nicio declarație fiscală (deconturi de TVA și declarația 390 privind achizițiile intracomunitare) și nici nu au înregistrate în evidențele contabile tranzacțiile efectuate pe teritoriul României constând în revânzarea autovehiculelor.
Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Cluj s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 12.357.458 lei, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, reprezentând debit TVA, debit impozit pe profit și accesorii aferente.
În cauză, nu s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pentru recuperarea prejudiciului cauzat, întrucât nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile deținute de către cei doi inculpați.
De asemenea, societatea comercială prin intermediul căreia s-au desfășurat tranzacțiile nu a deținut în patrimoniu bunuri, iar începând cu data de 23 noiembrie 2015 s-a dispus radierea în baza hotărârii pronunțată de către Tribunalul Specializat Cluj.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj.

8. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

COVA IOAN, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată;

ȘERBAN FLORIN, administrator al mai multor societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și instigare la fals în declarații;

SINGUR MONA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată;

ROBITU CRISTINEL MARIUS, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Începând cu anul 2009, cunoscând faptul că una dintre societățile deținute de inculpatul Șerban Florin, se află în procedura insolvenței, inculpatul Cova Ioan i-a propus acestuia să deruleze activități fictive de vânzare către această societate pentru a profita de dispozițiile legale din acea perioadă care prevedeau că societatea vânzătoare nu mai colectează TVA de la cumpărătorul aflat în procedura insolvenței. În baza acelei înțelegeri, inculpații Cova Ioan și Șerban Florin au convenit ca acesta din urmă să preia controlul, prin persoane interpuse, asupra unor societăți comerciale care să simuleze operațiuni de livrare a unor mărfuri către societatea administrată de inculpatul Cova Ioan, mărfuri pe care această societate să le revândă, tot fictiv, către altă societate, în regim de scutire de TVA.
Astfel, inculpatul Cova Ioan, beneficiind de ajutorul inculpaților Șerban Florin și Singur Mona, a înregistrat în contabilitatea societății administrate 603 de operațiuni fictive de achiziție de la 4 societăți comerciale și 1106 operațiuni fictive de vânzare către societatea administrată de inculpatul Șerban Florin, cu scopul de a se sustrage obligațiilor fiscale, cauzând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 5.610.189,69 lei (1.324.001,06 euro).
În același context, inculpatul Șerban Florin, l-a instigat pe inculpatul Robitu Cristinel Marius, persoană fără adăpost și cu un grad de instrucție precar (2 clase), să declare în fața unui notar public aspecte necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că, încă din luna februarie 2009, el este administratorul societății prin care s-a derulat circuitul financiar (cu toate că în acea perioadă asociat era Cova Ioan) și că el a fost acela care a luat toate deciziile referitoare la actele încheiate de societate, privind întreaga activitate a acesteia.

Agenția Națională de Administrare Fiscală, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 14.914.198 lei.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Cova Ioan și Singur Mona, până la concurența sumei de 5.610.189,69 lei. În patrimoniul inculpatului Șerban Florin nu au fost identificate bunuri care să fie supuse sechestrului, astfel că față de acesta nu s-a instituit măsura asiguratorie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

9. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

MOLDOVAN OVIDIU-IOAN, unic asociat și administrator al S.C. „BENZ OIL” S.R.L. Mediaș, jud. Sibiu, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- evaziune fiscală și
- instigare improprie la evaziune fiscală în formă continuată

S.C. „BENZ OIL” S.R.L., în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, din care una în formă continuată.

În perioada 2008 – 2009, inculpatul Moldovan Ovidiu-Ioan, în calitate de administrator/asociat al S.C. „BENZ OIL” S.R.L Mediaș, jud. Sibiu, prin interpunerea fictivă a alte trei societăți comerciale, a achiziționat de la furnizori neidentificați, cantitatea totală de 10.845.912 litri de carburanți (benzină fără plumb, motorină Euro 4, și motorină Euro 5), în afara unui antrepozit fiscal, produse pentru care nu s-a făcut dovada plății accizelor, producând astfel un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în cuantum de 12.746.280 lei reprezentând accize.
În perioada septembrie 2008 – aprilie 2009, inculpatul Moldovan Ovidiu-Ioan, în calitate de administrator al S.C. „BENZ OIL” S.R.L. Mediaș, jud. Sibiu, a determinat-o pe contabila societății, prin punerea la dispoziție a facturilor fiscale, să evidențieze fără vinovăție în contabilitatea inculpatei S.C. „BENZ OIL” S.R.L., un număr total de 299 facturi fiscale, cunoscând că reprezintă cheltuieli care nu au la bază operațiuni economice reale (operațiuni fictive de achiziție de la o societate comercială din București de benzină fără plumb, motorină Euro 4 și motorină Euro 5, în cantitate totală de 10.845.912 litri), în valoare totală de 34.659.820 lei.
Aceste acțiuni ale inculpaților au condus la prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 10.194.066 lei, din care 5.533.922 lei reprezentând TVA dedus nelegal și 4.660.144 lei reprezentând impozit pe profit.
Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 22.940.346 lei, reprezentând valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat.
În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpaților Moldovan Ovidiu-Ioan și S.C. „BENZ OIL” S.R.L. Mediaș, jud. Sibiu, până la concurența sumei reprezentând valoarea prejudiciului menționat anterior.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Sibiu, cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

10. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului FLORESCU PĂSTOREL, administrator al mai multor societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată.

În perioada mai - septembrie 2008, inculpatul Florescu Păstorel, în calitate de administrator în fapt și în drept al unei societăți comerciale, a livrat efectiv cereale către alte cinci societăți comerciale, însă nu a înregistrat în contabilitate operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și a declarat și înregistrat în contabilitate achiziții nereale de marfă de la alte trei societăți comerciale.
În perioada septembrie 2008 - ianuarie 2009, inculpatul Florescu Păstorel, în calitate de administrator în drept și în fapt al altei societăți comerciale, a declarat și înregistrat în contabilitate achiziții nereale de cereale de la persoane fizice și de la patru societăți comerciale, pe baza cărora a dedus nelegal TVA în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, toate acestea cu consecința prejudicierii bugetului de stat cu suma totală de 5.687.595 lei reprezentând TVA și impozit pe profit.
În cauză nu s-au luat măsuri asigurătorii întrucât inculpatul Florescu Păstorel nu figurează cu bunuri mobile sau imobile impozabile în evidențele fiscale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

11. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatei

POSTOLACHE CRISTINA-LUCIANA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, dacă fapta are care rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 fapte),
- fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 fapte).

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada august-septembrie 2015, în cadrul derulării a două proiecte finanțate din fonduri europene, inculpata Postolache Cristina-Luciana și alte persoane au falsificat prin contrafacere, cu ocazia semnării și completării, un număr total de 240 înscrisuri din care reieșea că un număr de 55 de persoane au participat la cursuri de formare profesională și că au susținut examenele inițiale și finale, teoretice și practice. Cursurile care aveau ca obiect dobândirea de cunoștințe ca lucrători în comerț nu s-au desfășurat în realitate.

Ulterior, documentele respective au fost folosite de către inculpată pentru a obține pe nedrept, atât pentru ea cât și pentru alte persoane, fonduri europene în valoare de 99.495 lei.

În prezența apărătorului ales, inculpata Postolache Cristina-Luciana a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an, de la data rămânerii definitive a hotărârii de admitere a acordului de recunoaștere a vinovăției, a drepturilor de: a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Postolache Cristina-Luciana va presta, o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Postolache Cristina-Luciana, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Giurgiu.

În același dosar, la data de 09 iunie 2016, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane printre care și Ionescu Laurențiu-Costel, la data faptelor director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, din municipiul Giurgiu și președinte al Comisiei Județene Giurgiu de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților (comunicat nr. 782 din 09 iunie 2016).

Pagini: << 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului KLAUS IOHANNIS: ROMNIA LUCRULUI BINE FCUT
Mergi la: