Info
x
Klaus iohannis: romÂnia lucrului bine fĂcut
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Februarie 2016, ora 20:43
7993 sper ca iti ciulesti putin urechile alea la CEAIKOVSKI :
www.youtube.com/watch?v=hN7jgCcOvfw Pe loc repaus ! De nu, trimit o lebada sa te pishte !
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
Postat pe: 26 Februarie 2016, ora 20:48
Valsul fluturilor :
www.youtube.com/watch?v=9wNvhVxSMck Valsul trandafirilor : www.youtube.com/watch?v=rXUKKZOusFo Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
|
|
Postat pe: 26 Februarie 2016, ora 20:49
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 552 mesaje Membru din: 22/12/2015 |
Postat pe: 26 Februarie 2016, ora 21:09
Balada PSDistului.
www.youtube.com/watch?v=FKX-4M8j2cU Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 159 mesaje Membru din: 17/02/2016 |
Postat pe: 27 Februarie 2016, ora 11:53
Discursul Ambasadorului SUA la Grupul de Reflectie si Analiza Internationala Citadel
,,Trăim vremuri nesigure și periculoase. Pericolele cu care ne confruntăm în prezent sunt mult mai complexe decât au fost în orice altă perioadă a istoriei recente. În lumea actuală ne confruntăm cu amenințări din toate direcțiile. La est avem de a face cu o Rusie revanșardă care destabilizează securitatea europeană. Rusia a devenit extrem de inovatoare în privința utilizării unor tipuri de război tipice pentru secolul al XXI-lea, inclusiv războiul informațional, cibernetic și hibrid. În afară de aceasta, ne confruntăm cu amenințări dinspre sud, în special sub forma terorismului extremist islamic, care a devenit și mai periculos ca rezultat al contextului din Siria și Libia. Există de asemenea amenințări care vin dinspre Europa, cum ar fi ascensiunea ideologiilor extremiste, Brexit-ul, criza financiară din Grecia, un sistem financiar slăbit în zona euro, precum și presiunea resimțită de zona Schengen și de Uniunea Europeană însăși ca urmare a sosirii în Europa a sute de mii de refugiați. Există apoi problemele care nu par să fie localizate într-o anumită zonă și nu vin neapărat din partea vreunui stat național, dar care pot veni din partea unei singure persoane sau a unui grup de persoane. Aceste amenințări includ terorismul individual al așa-numiților lupi singuratici, criminalitatea organizată, criminalitatea cibernetică și războiul cibernetic. Mă voi limita în comentariile mele de astăzi doar la amenințarea potențială venită dinspre Rusia și la ceea ce Statele Unite, NATO și România întreprind în această privință. În conformitate cu Doctrina militară a Federației Ruse, elaborată în 2014 și semnată de președintele Putin, Rusia evidențiază NATO drept principalul pericol militar extern, indicând întărirea puterii potențiale a Organizației Tratatului Nord-Atlantic cu misiuni la scară globală întreprinse prin încălcarea normelor de drept internațional, prin dislocarea infrastructurii militare a țărilor membre NATO în apropierea granițelor Federației Ruse, inclusiv prin extinderea alianței. Mai departe în același document rușii afirmă că amplasarea și dislocarea sistemelor de apărare împotriva rachetelor strategice subminează stabilitatea globală și afectează echilibrul de forțe stabilit în privința rachetelor nucleare Consider că această afirmație este culmea duplicității. Am conlucrat cu rușii încă de la început în privința apărării antirachetă din Europa și chiar ne-am oferit să colaborăm cu ei în proiectarea arhitecturii apărării împotriva rachetelor balistice din Europa. Ei știu fără îndoială că etapa a doua a Abordării Europene Adaptive în Etape, care va deveni în mod oficial operațională în luna mai a acestui an la baza de la Deveselu, nu constituie o amenințare la adresa capacității lor de descurajare nucleară. Cu toate acestea, prin declararea acestui sistem drept o amenințare strategică, Federația Rusă preferă să ignore legile fizicii și dovezile evidente referitoare la superioritatea numerică și capacitățile tehnologice, perseverând în această perspectivă lipsită de fundament real. În Strategia de Securitate Națională a Federației Ruse până în 2020 publicată în 2009 Guvernul Rusiei a afirmat că intenția forțelor armate ale Rusiei este aceea de a își întări capacitățile militare pentru a se opune capacităților din ce în ce mai puternice ale NATO. Desigur, cuvintele așternute pe hârtie sunt una, dar atunci când cuvintele se transformă în acțiune așa cum am văzut în Ucraina și în Siria, precum și în întărirea capacităților militare în regiunea Mării Negre, intențiile încep să devină mai clare. Federația Rusă face o investiție serioasă în privința capacităților sale militare în regiunea Mării Negre. Putem face speculații în legătură cu motivele pentru care se întâmplă acest lucru, fie că este vorba de apărarea recentelor cuceriri teritoriale pe țărmul Mării Negre, de menținerea anumitor state de la Marea Neagră sub influența sa, de proiectarea puterii sale spre Marea Mediterană și Orientul Mijlociu, de protejarea intereselor economice ale Rusiei în același timp cu diminuarea celor ale Statelor Unite și Uniunii Europene, dar de fapt nu contează pentru că în curând Rusia va deține puterea militară pentru a face toate aceste lucruri. Până în 2020, Rusia își va fi întărit în mod semnificativ capacitățile militare în regiune, folosind Crimeea drept bază pentru puterea sa militară în regiune, dar folosind și unele amplasamente în Abhazia. Strategia sa militară principală în regiune pare să fie dislocarea unor capacități de interzicere a accesului în zonă, numite A2AD, capacități dislocate în Crimeea pentru a preveni capacitatea celor percepuți drept inamici de a interveni militar în Marea Neagră. Sub aceast[ egidă a A2AD, Rusia pare de asemenea hotărâtă să transforme flota sa de litoral din Marea Neagră într-una capabilă să proiecteze puterea Rusiei în partea de est a Mării Mediterane. Conform ministrului apărării al Rusiei Serghei Șoigu, Rusia va cheltui 2,4 miliarde de dolari pentru Flota Mării Negre până în 2020, care vor duce probabil la construirea și lansarea la apă a 18 noi nave militare împreună cu infrastructura portuară necesară. Aceste nave vor include o flotă înnoită de submarine în Marea Neagră constând din șase noi submarine din clasa Kilo, considerate drept unele dintre cele mai silențioase submarine din lume. Desigur, capacitățile sale navale constituie doar una dintre componentele întăririi puterii militare a Rusiei în Marea Neagră. Forțele sale aeriene își întăresc și ele potențialul în Crimeea. Până în 2016 un regiment de bombardiere Tu-22M2 cu rază lungă de acțiune va fi dislocat la baza aeriană Gavardeșkoie. În plus, Rusia are în plan dislocarea unor avioane de vânătoare pentru atac la sol și atac aerian, a unor elicoptere, precum și a noului avion de vânătoare pentru forțele navale de tip Su-30M. Acum că am examinat această nouă problemă de securitate în Marea Neagră, ce pot face Statele Unite, România și NATO pentru a asigura securitatea NATO de-a lungul flancului sud-estic și pentru a asigura libertatea de navigație în Marea Neagră? În primul rând, ceea ce trebuie să știe încă de la început aliații noștri, dar și potențialii noștri inamici, este faptul că Statele Unite sunt ferm angajate să respecte Articolul 5 al Tratatului de la Washington. Un atac împotriva unui stat membru este un atac împotriva tuturor statelor membre. Acest fapt ar trebui să fie suficient pentru a descuraja Rusia să întreprindă acțiuni militare împotriva unui stat membru al NATO. Oricât de mult și-ar întări forțele armate ale Rusiei propriile capacități, ele nu pot egala capacitățile militare ale Statelor Unite și ale aliaților săi din cadrul NATO. Acestea fiind spuse, Statele Unite înțeleg nevoia de a întări prezența noastră în statele din flancul estic pentru a furniza un grad sporit de reasigurare a aliaților noștri mai recenți, pentru a descuraja Rusia de la orice gând că ar putea cuceri ușor orice teritoriu NATO și pentru a-i apăra pe aliații noștri în cazul scenariului cel mai puțin fericit. De fapt, președintele Obama a anunțat recent creșterea de patru ori a bugetului nostru din cadrul Inițiativei de Reasigurare Europeană în comparație cu anul fiscal precedent. Această investiție de 3,4 miliarde de dolari în securitatea europeană în anul fiscal 2017 va permite dislocarea unui număr mai mare de militari și echipamente militare americane în Europa Centrală și de Est printr-un sistem consecvent de rotație. Statele Unite vor continua de asemenea prepoziționarea de echipament militar pe continentul european, vor întreprinde îmbunătățiri ale infrastructurii sale militare și va sprijini întărirea capacităților militare ale aliaților săi din cadrul NATO și a unor țări partenere. La rândul său, NATO are o abordare multidirecțională în privința securității și întreprinde măsuri de întărire a capacităților de descurajare și de apărare ale Alianței pentru a putea răspunde mai eficient gamei complete de provocări de securitate din orice direcție. Astfel de măsuri vor include întărirea eforturilor de contracarare a amenințărilor hibride, întărirea capacităților naționale de a rezista unei agresiuni, întărirea capacităților de apărare împotriva atacurilor cibernetice, precum și extinderea sistemului NATO de apărare antirachetă. Desigur, există multe lucruri pe care România și aliații noștri din regiune le pot face și ar trebui să le facă. În primul rând, România ar trebui felicitată pentru că își îndeplinește angajamentul asumat la Summit-ul NATO din Țara Galilor în privința creșterii bugetului apărării. În acest an, Parlamentul a alocat 1,7% din PIB pentru apărare și se îndreaptă spre obiectivul propus de 2% din PIB în 2017 și de menținere a acestei proporții pentru o perioadă de zece ani, în conformitate cu acordul convenit anul trecut între toate partidele politice majore din România. Acesta este un prim pas foarte bun și sper că este un exemplu pe care toți membrii Alianței îl vor urma. Pasul următor este însă la fel de important: asigurarea finanțării necesare modernizării forțelor și dezvoltării capacităților necesare NATO într-un mod cât mai eficient posibil. O parte importantă a acelui efort va fi reducerea dependenței Alianței de echipamentul militar de fabricație rusă și tranziția spre sisteme interoperabile NATO. Militarizarea Mării Negre prezintă o problemă specială pentru NATO. Statele Unite, împreună cu majoritatea forțelor navale ale NATO, se află sub restricții impuse prin Convenția de la Montreux în privința capacităților navale pe care le pot disloca în Marea Neagră. Vom continua rotația navelor militare americane în Marea Neagră, dar acestea nu vor atinge un nivel care să poata rivaliza cu prezența navală rusă în Marea Neagră. În timp ce vom continua să furnizăm capacități credibile de descurajare celor trei aliați NATO de la Marea Neagră, va depinde de aceste națiuni să conlucreze și mai strâns pentru a întări securitatea lor comună, mai ales în domeniul capacităților navale. Există multe lucruri pe care aceste trei state le pot face și ar trebui să le facă pentru a întări capacitățile militare ale NATO în Marea Neagră și în regiunea Mării Negre. Primul pas ar fi să aibă întâlniri frecvente la nivel înalt și la nivel de lucru pentru a discuta contextul de securitate, capacitățile lor și cum pot lucra împreună. Statele Unite sunt bucuroase să joace un rol de sprijin în această privință. Deși cu toții ne dorim ca provocările cu care se confruntă regiunea euroatlantică în domeniul securității, mai ales în regiunea Mării Negre, să prezinte un tablou mai optimist, nu am nici o îndoială că dacă cea mai puternică alianță militară din istorie rămâne unită, așa cum a facut întotdeauna, va trece cu bine prin această perioadă nesigură și va deveni mai puternică și mai capabilă decât a fost vreodată. Vă mulțumesc pentru răbdarea și pentru prezența dumneavoastră." Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 27 Februarie 2016, ora 14:57
De la: symy1, la data 2016-02-26 17:34:57De la: gabigabi2, la data 2016-02-26 15:33:03VAX , omule de nimic ! multumesc de grija ce mi-o porti, dar daca n-am innebunit in toti anii astia nebuni , nici ca voi innebuni de acum incolo , stai linistit ! cit despre intratul in politica, am spus-o pe topicul lui Base ' acum multi ani : puteam s-o fi facut atunci, in 90 , dar mi-am spus ca -s altii cu mult mai destepti si mai bine pregatiti decit mine si i-am lasat pe ei ! mare greseala am facut , caci eu credeam ca cei ce vor intra in politica au gindul cel bun al propasirii tarii asteia, intrucit aveam Toate conditiile si, m-am inselat ! apoi mi-am dat seama ca NU oricine a intrat in politica si ca , daca Nu ascultai comanda sefului si nu te complaceai in balta lor, n-aveai ce cauta acolo si nu mi-a mai trebuit !...si nici nu-mi trebuie ....imi ajunge chibitatul de pe margine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Februarie 2016, ora 15:02
De la: Edelweis, la data 2016-02-26 20:29:48Da, da, normal ca o propuneti pe Gabi! Ca sa puteti avea motiv de iesit in strada ca nu va creste parul mai mult de 2 cm pe luna, asa-i? Ce veti face : Jos Gabi ! Nu-i asa ? poiiii, toate postarile lor asta striga : Jos Gabi , caci lor le place corul robilor !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Februarie 2016, ora 16:37
Da, jos: prostia, minciuna, nesimtirea, ipocrizia si ticalosia!
Jos Partoneta lumpenlatrinista imbecilizata comedonata si-ngalata ! Jos, sarlatanii ordinari,incompetentii, coruptii si corupatorii, hotii ! Jos janghinostilor nesimtiti cretinopati cu totii ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 27 Februarie 2016, ora 16:43
SINTEZA ASTAZIULUI:
-mii de refugiati dorm pe strazule din Atena-Grecia, ONG-urile grecesti le impart hrana si ceai cald. -4000 de refugiati sirieni campati in tabara de la Idomeni(Grecia) sufera din cauza frigului si a lipsei de alimente. -mii de refufiati blocati la granita dintre Grecia si Macedonia forteaza trecerea frontierei. -putin promite sa continue "lupta decisiva impotriva IS"!? și a altor "grupari teroriste" !?din Siria -MASACRU in Daraa, cauzat de atacurile aeriene ale RUAF,sute de civili sirieni ucisi . pbs.twimg.com/ext_tw_video_thumb/703207833404190724/pu/img/lCdBV... www.all4syria.info/wp-content/uploads/2016/02/67-1.jpg -Luhansk-Ukraina, militarii rusi nu se mai ascund: reporter-ua.com/sites/default/files/uploads/photos/4.5_14.jpg Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Februarie 2016, ora 08:24
De la: _H44KON_, la data 2016-02-27 16:37:25Da, jos: prostia, minciuna, nesimtirea, ipocrizia si ticalosia! '100 de minute: 10.000 de euro LUNAR pentru postacii PDL de pe internet S-a stabilit că inculpații Breazu Tudor Liberiu și Topoliceanu Ana Maria foloseau sumele obținute din infracțiunile de luare de mită pentru plata unor servicii efectuate în interesul organizației București a Partidului Democrat Liberal și al inculpatei Udrea Elena Gabriela, cu știința acesteia. Spre exemplu, inculpații achitau lunar suma de 3.000 de euro de la persoana care a coordonat într-o perioadă echipa de comunicare a organizației PDL București, după care s-a ocupat exclusiv de comunicarea publică a inculpatei Udrea Elena Gabriela.(...) De asemenea, inculpații achitau sume care ajungeau uneori la 10.000 euro lunar unui grup de persoane, pentru care foloseau titulatura postaci", și al căror rol era de a posta comentarii sub identități fictive pe paginile de internet ale unor ziare sau portaluri de știri. Aceste persoane primeau zilnic de la persoana care s-a ocupat de coordonarea echipei de comunicare mesajele pe care trebuiau să le promoveze, după care accesau paginile de internet care le erau indicate și comentau articolele relevante pentru a canaliza opinia participanților la aceste discuții în direcția dorită. Postacii" erau plătiți în funcție de numărul comentariilor formulate, pe baza unor statistici ținute de acest coordonator al echipei de comunicare a organizației PDL București, care s-a ocupat exclusiv de comunicarea publică a inculpatei Udrea Elena Gabriela.(...) Totodată, a rezultat că la aproximativ două luni după ce inculpata Udrea Elena Gabriela a primit suma de 900.000 de euro, în contabilitatea partidului s-au înregistrat 5 donații în numerar în valoare totală de 265.000 RON, echivalentul a 50.000 euro, prin intermediul a cinci chitanțe cu numere consecutive, emise pe numele unor persoane care nu recunosc efectuarea acestor donații și ale căror venituri nu le-ar fi permis să dețină asemenea disponibilități' Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2016, ora 10:32
De la: black10131307, la data 2009-10-15 15:52:59De la: vaneamarin, la data 2009-10-15 12:14:04De la: black10131307, la data 2009-10-15 11:51:45 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2016, ora 10:35
Da, jos: prostia, minciuna, nesimtirea, ipocrizia si ticalosia!
Jos Partoneta lumpenlatrinista imbecilizata comedonata si-ngalata ! Jos, sarlatanii ordinari,incompetentii, coruptii si corupatorii, ticalosii, parsivii si meschinii, hotii ! Jos, janghinostilor nesimtiti cretinopati, cu totii ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2016, ora 11:21
Istambul-Turcia, ample manifestatii de strada impotriva anexarii insulei Crimeea de catre Rusia.
Mii de refugiati din Orientul Mijlociu si Afganistan blocati in portul Pireu-Grecia. Tabara de refugiati Polycastro-Grecia, ( similara celei aflate in Idomeni) voluntarii germani au impartit peste 7000 de ratii alimentare refugiatilor. Protestul celor peste 5000 de refugiatil campati in tabara de la Idomeni , (frontiera Grecia-Macedonia) continua, "Deschideti granita" ! Bulgaria ranforseaza si securizeaza, cu militari si tehnica de lupta, Frontiera Greco-Bulgara. Zagreb , refugiatii protesteaza si scandeaza"deschideti granitele"! Ljubljana(liubliana)-Slovenia, peste 400 de refugiati sunt intampinati cu sloganul: "refugiati, bun venit'! Salzburg(Austria)- Freilassing(Germania) mars de potest anti-migranti. Londra M.Britaniie : pbs.twimg.com/media/CcODy-UW8AADNcE.jpg Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2016, ora 11:56
Te oftici kakaniule? Ma bucur! Sper sa-ti crape si o vena cu ocazia asta.Eu am relizat mizeria din spatele mastilor purtate de basescu cel jegos si mi-am schimbat parerea, mi-am dat seama ca scarba de ilescu si fesenistii lui ma aruncase intr-o capcana, crezand ca chiorul este un rau mai mic.Nu este. Este la fel de toxic si de jegos. Tu ai ramas fidel, ca unul care este platit sa manance kkt. Asta este diferenta dintre noi, sobolanule, solda. Se vede clar din spumele pe care le faci la bot in periaode cheie, cand betivanul va pune la treaba. Cand are un interes, iesiti la bataie, repetati mizeriile care vi se transmit prin ordin, ii atacati furibund pe cei care nu il iubesc pe matroz. Asta iti este misiunea, de postac jegos. Oamenii activi normali au o slujba, nu stau de dimineata pana seara pe forumuri si ziare online ca sa manance kkt la ordin, asa cum procedezi tu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2016, ora 15:09
De la: Black_Friday_, la data 2016-02-28 11:56:53 CORECT , caci a gresi e omeneste si cinste celui care are puterea de a analiza situatia si a o indrepta...... dar, Diavolesc e omul care INSISTA si INSISTA in asa zisa greseala si mai e si mindru de asta ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2016, ora 15:26
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum"
iar voi, doi lumpenti oligofreni , nesimtiti si imbecilizati, pelenar si integral, citatul respctiv il confirmati! Siktr, lumpenilor janghinosi! ,,Quo usque tandem abutere catilina, patientia nostra? Quam diu etiam furor iste tuus nos eludet? Quem ad-finem sese effrenata iactabit audacia?" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Februarie 2016, ora 17:32
Un alt discipol, al dottorului in economie (care va ofera pilde bloggeristice si "lucrari stiintifice" de prin puscarie) distrus!
,,Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, luni, pe fostul ministru al Economiei Codrut Seres la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul Hidroelectrica" si, dupa cum am observat, aveti: - vreo doi-trei parlamentari anchetati la DNA,pe saptamana, - alti vreo doi-trei politruci condamnati definitiv , saptamanal - si-nca vreo doi-trei din fiecare compartiment: functionari de stat , avocati, procurori, vamsi, politisti, judecatori, incatusati in fiecare saptamana, constat : ,,asta nu e tara bre," I.L.Caragiale la plecarea spre Berlin. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Februarie 2016, ora 19:07
STATISTIC, DNA E CEL MAI INCOMPETENT PARCHET Procurorii anticoruptie se lauda in ultimul bilant cu o rata de achitari de 7,6%. Fata de media nationala (1,6%), cifra avansata de DNA este catastrofala. Cele 973 de condamnari si 96 de achitari definitive din 2015 indica, in realitate, un procent chiar mai rusinos: 9,8%. Ingrijorator este si temeiul solutiilor judecatorilor: 13 achitari pe litera a (fapta nu exista) si 32 pe litera c (nu exista probe)
Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Laura Codruta Kovesi (foto, secondata de adjunctul Calin Nistor), incearca sa duca in derizoriu una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta: numarul urias al hotararilor definitive de achitare pronuntate de judecatori in dosarele instrumentate de acest parchet. La fel ca in anii precedenti, si la ultimul bilant de activitate al DNA, prezentat joi 25 februarie 2016, la Cercul Militar din Bucuresti, intr-o atmosfera care ne-a amintit de plenarele Marii Adunari Nationale, opiniei publice i s-au servit cifre impresionante si rezultate de exceptie. Printre aspectele remarcabile s-a numarat si procentul de 7,63% achitari definitive, invocat de Codruta Kovesi cu o mandrie de neinteles in conditiile in care media la nivel national, potrivit celor mai recente date oficiale furnizate de Ministerul Public, este de numai 1,6%. Raportul DNA pe 2015 abunda in cifre si pune pret in special pe cantitate, Aspectele calitative ale activitatii fiind tratate undeva in paginile 53-54. Rata achitarilor - cel mai concludent indicator statistic de calitate a muncii procurorilor - este rezultatul unui algoritm, discutabil in opinia noastra, stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii. Astfel, procurorii DNA au ajuns la procentul de 7,63% raportand numarul inculpatilor achitati definitiv in cursul anului trecut (96), la numarul total de inculpati trimisi in judecata in perioada de referinta (1.258). In realitate, rata achitarilor ar fi de 9,86%, daca raportam persoanele achitate definitiv in 2015, la persoanele condamnate definitiv in acelasi interval de timp (973). Indiferent ce procent am lua in considerare, fie 7,63% rezultat al metodei CSM (achitari/ trimiteri in judecata), fie 9,86% (achitari/ condamnari), un lucru este cert: fata de anii anteriori, desi cifra ramane ingrijoratoare si in 2015, DNA si-a imbunatatit procentul achitarilor: Calitatea activitatii se reflecta si in reducerea semnificativa a achitarilor in anul 2015. Ponderea achitarilor, indiferent de temei, din totalul trimiterilor in judecata, conform indicatorului stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 7,63%, in comparatie cu 10,16% in cursul anului 2014 (138 de inculpati achitati din 1.358 trimisi in judecata in anul 2014), inregistrandu-se o imbunatatire evidenta a datelor statistice. Astfel, din 1.258 trimisi in judecata in cursul anului 2015, au fost achitati: -90 de inculpati pe alte temeiuri decat lipsa de pericol social si dezincriminarea faptei, in scadere cu 29,69% fata de anul 2014 (128 inculpati). -3 inculpati in baza art.181C.pen. apreciindu-se de catre instantele de judecata gradul de pericol social al faptelor deduse judecatii (3 in anul 2014); -3 inculpati in temeiul art.10 lit.b) C.pr.pen. ca urmare a dezincriminarii faptei (7 in anul 2014). DNA a trimis in judecata fara probe 32 de persoane, adica o treime dintre cei 96 de inculpati achitati definitiv in 2015 La fel de ingrijorator ca si rata alarmanta de achitari este temeiul procedural retinut de judecatorii care au dispus, in 2015, solutii definitive favorabile celor 96 de inculpati trimisi in judecata de DNA: In ceea ce priveste temeiul procedural, fata de 13 inculpati s-au aplicat dispozitiile art. 10 lit. a)/ art. 16 lit. a) Cpp, fata de 25 de inculpati s-au aplicat dispozitiile art. 10 lit. b)/ art. 16 lit. b) Cpp, fata de 32 de inculpati s-au aplicat dispozitiile art. 10 lit. c)/ art. 16 lit. c) Cpp, iar fata de 20 de inculpati dispozitiile art. 10 lit. d)/art. 16 lit. d) Cpp (pag. 54 din raportul atasat). Cele mai multe achitari au fost pronuntate, asadar, pe litera c), potrivit careia actiunea penala nu poate fi pusa in miscare, iar cand a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata daca nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea. Constatam, deci, chiar din cifrele pe care parchetul le-a prezentat la bilant, ca Directia Nationala Anticoruptie a facut rechizitorii impotriva a 32 de oameni fara a avea probe care sa sustina acuzatiile aduse acestora, alte 13 persoane fiind achitate in baza art. 16 lit. a) din Codul de procedura penala: fapta nu exista. Dosarele DNA solutionate in 2015 cu decizii judecatoresti definitive dateaza, trebuie spus, inclusiv din perioada in care parchetul anticoruptie era condus de Daniel Morar, in prezent judecator la Curtea Constitutionala. Tiberiu Nitu, despre rata achitarilor la ultimul bilant al PICCJ: La anumite unitati de parchet rezultatele sunt mai putin convingatoare In urma cu un an, cu ocazia prezentarii Raportului de activitate pe 2014 al Ministerului Public, Procurorul General al Romaniei de la acea vreme, Tiberiu Nitu - debarcat recent din functie printr-o operatiune marca DNA - sublinia imbunatatirea ratei achitarilor la nivel national si atragea atentia, voalat, ca activitatea anumitor unitati de parchet e neconvingatoare. Iata ce declara Tiberiu Nitu, la 10 martie 2015, la bilantul PICCJ: Constatam ca procentul de achitari ramane de numai 1,6%, inferior celui de anul trecut. (...) Valorile in crestere ale unora dintre indicatorii pozitivi, scaderea unora dintre indicatorii negativi, situatiile mentinute in aceiasi parametri ca in anul 2013 ne determina sa apreciem activitatea in anul 2014 ca fiind buna si foarte buna. Spun aceasta pentru ca unii dintre dumneravoastra au avut rezultate absolut notabile, in timp ce la anumite unitati de parchet rezultatele sunt mai putin convingatoare. Ati primit deja datele statistice si fiecare dintre dumneavoastra poate sa isi autoevalueze activitatea raportat la media nationala. Va recomand insa sa va raportati nu atat la media pe tara, ci la media unitatii de parchet similare ca grad si ca numar de procurori activi care a obtinut cele mai bune rezultate si sa va propuneti astfel o tinta cat mai inalta. Rata de achitari la DIICOT: 4% in 2014 si 1,5% in 2013 Pentru DNA, unitatea de parchet similara ca grad la care Tiberiu Nitu ii indemna pe procurori sa se raporteze este DIICOT. Potrivit raportului de activitate pe 2014, dat publicitatii la 6 martie 2015, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, condusa pana la 22 noiembrie 2014 de Alina Bica, a incasat achitari in 68 de hotarari definitive, pronuntate in favoarea a 139 de inculpati. Potrivit algoritmului CSM, care propune raportarea achitarilor la numarul persoanelor trimise in judecata (3.462), rata de achitari este 4,02%. Pe de alta parte, DIICOT a obtinut in perioada de referinta 1.182 de solutii de condamnare, privind 3.914 inculpati, ceea ce ar inseamna un procent de achitari aferent anului 2014 de 3,42%. Desi statistica arata in 2014 o calitate a dosarelor mult scazuta comparativ cu anul precedent (4,02% in 2014 fata de 1,53% in 2013), rata de succes a rechizitoriilor, respectiv competenta procurorilor DIICOT, este net superioara parchetului anticoruptie. www.luju.ro/magistrati/dna/statistic-dna-e-cel-mai-incompetent-p... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Februarie 2016, ora 19:10
De la bun inceput, vreau sa fiu clar inteles: nu discut despre persoane. Discutam despre principiu si despre procedurile legale pe care ministrul, in acest fel, le-a incalcat si le-a desconsiderat. Procedurile legale, dupa cum am vazut si pentru procurorul general, prevad depunerea de candidaturi, de dosare si tot ceea ce tine ulterior, de evaluarea candidatilor. Nu este concurs, este o evaluare a candidatilor, urmand ca aceasta propunere sa o inainteze catre CSM si, ulterior, presedintele sa faca numirile. Din moment ce, inclusiv, in legatura cu cei doi procurori, ministrul s-a pronuntat la inceputul mandatului ca va respecta aceste proceduri, vedem acum dintr-o data ca sare peste ele.
Cred ca prima obligatie a ministrului Justitiei este sa arate ca respecta legea. Daca ea nu respecta legea, atunci avem asteptari mai mici de la toti ceilalti. Este un lucru pe care vreau sa il aduc in atentia opiniei publice, ca a nu stiu cata oara ministrul Justitei greseste! Cred ca este si o responsabilitate si a primului ministru sa ii atraga atentia ministrului Justitiei sa intre in legalitate. Altfel toata aceasta procedura se transforma in cu totul altceva. Nu vreau sa folosesc un epitet deranjant, dar este sigur ca criteriile obiective nu mai functioneaza, ci alte resorturi. Cred ca este si un mesaj descurajant pentru ceilalti procurori vazand ca sunt anumite pozitii rezervate, din start, pentru persoane preferate. Cred ca problema carierei profesionale trebuie sa se puna pentru toti si sa li se dea aceasta oportunitate. Mi se pare ca este o greseala sa acceptam un astfel de comportament din partea tocmai a ministrului Justitiei, care s-a angajat la transparenta, la respectarea legalitatii. Credeam ca de la Bruxelles vine poate cu lucrurile un pic mai bine invatate. Nu numai atat. Inclusiv recomandarea facuta in MCV este pentru respectarea acestor proceduri in mod legal si nu pentru anunturile facute in mod festivist la conferintele de presa. Calin Popescu Tariceanu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Februarie 2016, ora 19:24
black10131307-Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 21:05 CITEAZA RASPUNDE evident, un copy/paste, specialitatea satrei din care provine kktblack. Famiglia liberala Famiglia liberala creata de Patriciu cuprinde numai astfel de curati liberali, pur sange: Orban, odrasla de ofiter de securitate, fotomodelul Tariceanu, crescut de colaboratorul Securitatii Dan Amedeo Lazarescu, Bogdan Olteanu, finul si mana dreapta a lui Tariceanu, nepot al Gizellei Vass, agenta NKVD direct implicata in dosare de crima si chiar cercetata dupa Revolutie o perioada, pana cand, misterios, dosarul s-a topit si exemplele pot continua. Cat despre Tariceanu, practic nici nu mai incap comentarii daca avem in vedere ca in procesul ROMPETROL acesta depune marturie in favoarea companiei Bossului si impotriva intereselor statului roman (desi, teoretic, reprezinta statul roman, ca prim ministru!). Un simt de sluga fara egal sau aroganta unei sfidari fara precedent l-a determinat pe Tariceanu sa-i ofere, initial, postul Justitiei avocatului lui Dinu Patriciu in dosarul ROMPETROL, Cristian Iordanescu. Informatia apare chiar intr-unul dintre ziarele oligarhului penal, Adevarul. Am fi putut fi un exemplu unic pentru intreaga Europa cu un ministru al Justitiei care sa cumuleze si functia de avocat al unui cercetat penal! si toate acestea in numele reformei, asigurarii functionarii statului de drept, garantarii independentei justitiei si continuarii luptei anticoruptie. ba' lichea expirata, daca, intre timp, nu te-ai tampit, ai fost un pupincurst prost, iar acum esti un parsiv nesimtit , un IDIOT meschin! De la: Black_Friday_, la data 2016-02-29 19:10:17De la bun inceput, vreau sa fiu clar inteles: nu discut despre persoane. Discutam despre principiu si despre procedurile legale pe care ministrul, in acest fel, le-a incalcat si le-a desconsiderat. Procedurile legale, dupa cum am vazut si pentru procurorul general, prevad depunerea de candidaturi, de dosare si tot ceea ce tine ulterior, de evaluarea candidatilor. Nu este concurs, este o evaluare a candidatilor, urmand ca aceasta propunere sa o inainteze catre CSM si, ulterior, presedintele sa faca numirile. Din moment ce, inclusiv, in legatura cu cei doi procurori, ministrul s-a pronuntat la inceputul mandatului ca va respecta aceste proceduri, vedem acum dintr-o data ca sare peste ele. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Februarie 2016, ora 19:44
MARILE FURTURI LA CARE DNA INCHIDE OCHII Dosare cu prejudicii de peste 1,2 miliarde euro stau in sertarele DNA. Curtea de Conturi a publicat lista cu sesizarile trimise la parchetul anticoruptie care au ramas nesolutionate. Cel mai mare prejudiciu pentru care a fost sesizat DNA depaseste 2,3 miliarde lei. Cea mai veche sesizare nesolutionata de procurorii Codrutei Kovesi dateaza din 2005. In tot acest timp, DNA se ocupa de coloane oficiale si spagi de cateva sute de lei (Lista sesizarilor)
Marți, 23 februarie 2016 13:20 | Scris de George TARATA | pdf | print | email Magistrati - Dna Apar noi dovezi despre dosarele cu prejudicii de miliarde de euro care, de ani de zile, stau in nelucrare la DNA. Preocupat de coloane oficiale, dosare cu politicieni vedeta si spagi de cateva sute de lei, mult laudatul parchet anticoruptie condus de Laura Codruta Kovesi (foto) ignora marile jafuri care au fost comise in Romania. Jafuri cu sume ametitoare, pentru care procurorii DNA au fost sesizati chiar de o importanta institutie a statului. Curtea de Conturi a Romaniei a facut publica recent lista cu sesizarile trimise DNA si altor structuri de parchete in care s-a propus efectuarea urmaririi penale, sesizari care la 31 decembrie 2015 erau nesolutionate. Datele prezentate de Curtea de Conturi privesc atat dosare cu posibile prejudicii de peste 500.000 euro, cat si dosare cu posibile prejudicii de sub 500.000 euro. Iar faptele vizate sunt de abuz in serviciu, fals, delapidare sau evaziune fiscala. Conform Curtii de Conturi, in cazul prejudiciilor de peste 500.000 euro, au fost trimise la parchete 105 sesizari, valoarea prejudiciilor identificate fiind de 8.424.252.230 lei, adica 1.914.450.000 euro. In ceea ce priveste prejudiciile de sub 500.000 euro, au fost trimise la parchete 317 sesizari, cu prejudicii identificate de 117.070.140 lei, adica 26.563.000 euro. Asadar, la 31 decembrie 2015, la DNA si celelalte parchete din tara se aflau dosare nesolutionate cu prejudicii toale de peste 8,5 miliarde lei. Dosare cu prejudicii de peste 5 miliarde lei, la DNA In cele ce urmeaza, ne vom referi doar la dosarele cu prejudicii de peste 500.000 de euro, care sunt nesolutionate de procurorii DNA, precizand ca exista si cateva dosare cu prejudicii de sub 500.000 euro ajunse la parchetul anticoruptie. Ne vom referi la DNA intrucat la aceasta structura au fost trimise cele mai multe sesizari de catre Curtea de Conturi pentru prejudicii de peste 500.000 euro, dar si pe motiv ca DNA reprezinta, nu-i asa?, locul unde lucreaza elita procurorilor din Romania si institutia ce are menirea sa schimbe tara, in opinia unora. Veti vedea cum dosare cu prejudicii uriase, de peste 1 miliard de euro stau la DNA, in pofida faptului ca ele sunt pe jumatate rezolvate, avand in vedere constatarile facute de specialistii Curtii de Conturi. Astfel, la 31 decembrie 2015, potrivit Curtii de Conturi, la DNA se aflau nesolutionate dosare cu prejudicii de, atentie, peste 5,4 miliarde lei. Adica, peste 1,2 miliarde euro. Este o suma astronomica ce reprezinta totalul sesizarilor trimise de Curtea de Conturi la DNA in perioada 2005-2015. Caci cea mai veche sesizare nesolutionata dateaza din anul 2005. Iar cel mai mare posibil prejudiciu identificat de specialistii Curtii de Conturi este de 2,3 miliarde lei, la Academia Romana. In aceste conditii, se pune intrebarea: cine va raspunde pentru nelucrarea acestor dosare? Stim sigur ca nu sefa DNA Laura Codruta Kovesi, pe cale sa fie reinvestita, asa cum ne-a anuntat fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Raluca Pruna. Iata sesizarile trimise de Curtea de Conturi la DNA, statistica integrala fiind atasata la finalul articolului: Sesizari trimise in 2015 Municipiul Buzau -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 15.592.960 lei Municipiul Timisoara -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 12.303.247 lei Directia judeteana de drumuri si poduri Botosani -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 5.382.895 lei Municipiul Galati -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 2.862.655 lei Judetul Buzau -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 3.429.516,09 lei Administratia judeteana a finantelor publice Ilfov -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 1.186.328.617 lei Societatea Nationala a Apelor Minerale Romane SNAM -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 56.925.016 lei Fondul Roman de Contragarantare SA -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 28.262.917 lei Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta -Abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals -Prejudiciu estimat: 102.774.008,76 lei SC Hidroelectrica SA -Abuz in serviciu, neglijenta in serviciu -Prejudiciu estimat: 446.869.528 lei Sucursala Hidrocentrale Curtea de Arges -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 10.534.802 lei SC Administrarea Domeniului Public Bucuresti SA -Abuz in serviciu, neglijenta in serviciu -Prejudiciu estimat: 4.327.136 lei Regia autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor RomaniaFilm-RADEF -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 3.902.412 lei Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti -Abuz in serviciu, delapidare -Prejudiciu estimat: 2.156.370 lei Administratia Nationala Apele Romane Administratia Bazinala de Apa Banat -Abuz in serviciu delapidare -Prejudiciu estimat: 21.693.346 lei SC Complexul Energetic Oltenia SA -Abuz in serviciu, gestiune frauduloasa -Prejudiciu estimat: 46.730.848 lei Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie -Neglijenta in serviciu -Prejudiciu estimat: 6.336.900 lei Agentia Domeniilor Statului -Neglijenta in serviciu -Prejudiciu estimat: 9.168.387 lei Comuna Ghindaresti -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 3.686.152,51 lei Municipiul Drobeta Turnu Severin -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 13.333.772 lei SC Confort Urban SRL -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 57.722.889 lei Comuna Ocnele Mari -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 5.481.921 lei Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale SA- CNADNR SA -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 37.060.898 lei SC Parcuri Industriale Sibiu Sura Mica SA -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 18.891.823 lei Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta -Abuz in serviciu, fals intelectual -Prejudiciu estimat: 41.532.383 lei Compania Nationala Administrarea Porturilor Maritime SA -Art.64 din Legea nr. 94/1992, republicata -Prejudiciu estimat: 21.086.004,87 lei Comuna Voineasa -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 14.637.573,58 lei Comuna Snagov -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 5.622.551,92 lei Totalul prejudiciilor 2015: 2.184.637.529,73 lei Sesizari trimise in 2014 Municipiul Lugoj -Contractarea de lucrari de modernizare, extindere si intretinere a sistemului de iluminat public. Abuz in serviciu art.248/1 Cp -Prejudiciu estimat: 3.335.724 lei Municipiul Buzau -Abuz in serviciu contra intereselor publice art.248/1 Cp -Prejudiciu estimat: 138.283.814 lei Comuna Nalbant -Neglijenta in serviciu art.248 Cp -Prejudiciu estimat: 38.954.238 lei Aeroportul International Timisoara Traian Vuia -Abuz in serviciu contra intereselor publice (art.248 C.pen) -Prejudiciu estimat: 11.213.430,36 lei SC Smart SA Bucuresti -Legea nr.78/2000 coruptie -Prejudiciu estimat: 9.752.047 lei Compania Nationala de Investitii -Abuz in serviciu in forma calificata (art.297 Cp), fals intelectual (art.321 Cp) -Prejudiciu estimat: 15.563.224,98 lei Societatea Nationala a Sarii S.A. (sesizare trimisa si la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti) -Art.64 din Legea nr.94/1992, republicata -Prejudiciu estimat: 52.106.338 lei Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare Mehedinti -Art.64 din Legea nr.94/1992, republicata -Prejudiciu estimat: 13.837.829 lei Ministerul Culturii -Abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals -Prejudiciu estimat: 10.000.000 lei Directia Silvica Prahova -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 32.688.986 lei Autoritatea Nationala Sanitara si Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 6.793.626 lei Totalul prejudiciilor 2014: 332.529.257,34 lei Sesizari trimise in 2013 Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania -Incalcarea procedurii de atribuire a contractelor de proiectare si constructie. Abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata (art.248/1 C.p.) -Prejudiciu estimat: 207.727.163,78 lei Agentia Domeniilor Statului -Abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata (art. 248/1 C.p.) -Prejudiciu estimat: 3.126.896 lei Totalul prejudiciilor 2013: 210.854.059,78 lei Sesizari trimise in 2012 C.N.A.D.N.R. -Contractarea unor servicii la valoare disproportionat de mare fata de valoarea de piata. Abuz in serviciu (art. 258 Cod penal) -Prejudiciu estimat: 6.114.625 lei SC CONVERSMIN SA -Angajarea unor cheltuieli bugetare in afara limitelor aprobate -Prejudiciu estimat: 38.953.538 lei Muzeul National de Istorie al Transilvaniei -Omisiunea de a clasifica lucrarile, bunurile si serviciile ce se achizitioneaza conform prevederilor din OUG 34/2006, plati efectuate fara documente justificative. Abuz in serviciu contra intereselor publice art. 248 Cod pen. -Prejudiciu estimat: 6.939.565 lei Compania Nationala Loteria Romana -Incalcarea in mod repetat a legislatiei privind achizitiile publice -Prejudiciu estimat: 31.652.857 lei Totalul prejudiciilor 2012: 83.660.585 lei Sesizari trimise in 2011 Compania Nationala Posta Romana-Fabrica de Timbre -Lipsa unor bunuri materiale din gestiune, atribuirea de contracte fara licitatie publica, atribuirea de contracte unor persoane juridice care nu aveau ca si obiect de activitate comert -Prejudiciu estimat: 2.227.690 lei Compania Nationala Loteria Romana SA -Avantajarea unor participanti la licitatii publice si acordarea nelegala a contractelor, modificarea unor clauze din contracte de persoane ce nu aveau aceasta competenta, externalizarea unor atributii ale structurilor de specialitate, angajarea de personal cu incalcarea procedurilor interne abuz in serviciu contra intereselor generale, neglijenta in serviciu, gestiune frauduloasa (art. 13 din Legea nr. 78/2000, art. 249 si art. 258 C.pen.) -Prejudiciu estimat: 84.540.546 lei Totalul prejudiciilor 2011: 86.768.236 lei Sesizari trimise in 2010 SC Parc Industrial Plopeni SA -Subevaluarea bunurilor din patrimoniul public si privat al unitatii administrativ teritoriale. Abuz in serviciu (art. 248 C.pen.) -Prejudiciu estimat: 17.687.311 lei Municipiul Gheorghieni -Lipsa faptica a unor bunuri din patrimoniul unitatii administrativ teritoriale, inchirierea nelegala a retelelor de transport si distributie a energiei termice, omisiunea de a inregistra in contabilitate subventiile pentru compensarea cresterii neprevizionate a preturilor la combustibili. Abuz in serviciu, neglijenta in serviciu (art. 248, art. 249 C.pen.) -Prejudiciu estimat: 4.703.686 lei SC Gospodarire oraseneasca SA Gheorghieni -Emiterea de cecuri fara acoperire, actiuni de intrare in insolventa si/sau faliment -Prejudiciu estimat: 3.177.612 lei Directia Generala a Finantelor Publice Harghita (sesizarea a fost trimisa si la Parchetul de pe langa Judecatoria Miercurea Ciuc) -Rambursare ilegala de TVA -Prejudiciu estimat: 6.204.766 lei Academia Romana -Instrainarea unui teren la o valoare inferioara valorii de circulatie a unui teren din aceeasi categorie. Abuz in serviciu contra intereselor publice si gestiune frauduloasa (art. 248 si art. 214 C.pen.) -Prejudiciu estimat: 2.359.500.000 lei Municipiul Mangalia -Angajarea, ordonantarea si efectuarea de plati fara ca bugetul unitatii administrativ teritoriale sa fie aprobat art. 77 alin. (1) din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale -Prejudiciu estimat: 4.015.732 lei Totalul prejudiciilor 2010: 2.395.289.107 lei Sesizari trimise in 2009 SC Nicolina SA -Acte de instrainare a activelor fara respectarea mandatului de la AVAS, a hotararilor organismelor de conducere ale societatii si a documentelor licitatiei abuz in serviciu (art. 248 C.pen.) -Prejudiciu estimat: 39.169.560,46 lei Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor -Intocmirea de titluri de despagubire cu incalcarea prevederilor legale abuz in serviciu si neglijenta in serviciu (art. 248 si art. 249 C.pen.) -Prejudiciu estimat: 14.838.242,34 lei Totalul prejudiciilor 2009: 54.007.802,8 lei Sesizari trimise in 2008 Regia Autonoma de Transport Bucuresti -Angajare nelegala a fondurilor publice pentru lucrari de modernizare cai de rulare a tramvaielor -Prejudiciu estimat: 4.395.800 lei Sesizari trimise in 2006 Comuna Peciu Nou -Abuz in serviciu contra intereselor publice -Prejudiciu estimat: 8.444.602 lei Sesizari trimise in 2005 SNGN Romgaz Medias -Art. 17 lit. d) si g) din Legea nr. 78/2000 -Prejudiciu estimat: 35.242.535 lei SC Depomures SA -Abuz in serviciu -Prejudiciu estimat: 20.731.136 lei Totalul prejudiciilor 2005: 55.973.671 lei Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Februarie 2016, ora 20:14
PROCURORII DNA OCOLESC MAREA CORUPTIE Falimentarea Hidroelectrica SA prin vanzarea energiei electrice sub pretul de cost unor firme protejate de regimul Basescu nu este o prioritate pentru Parchetul condus de Laura Kovesi. Raportul administratorului judiciar Euro Insol a semnalat o frauda record de 1,1 miliarde euro. Contractele bilaterale au fost prelungite sub ministeriatul lui Adriean Videanu (Raportul)
Vineri, 22 ianuarie 2016 16:49 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email Dezvaluiri - Anchete Capusarea Hidroelectrica SA si aducerea in stare de insolventa a societatii prin producerea unui prejudiciu de 1,1 miliarde euro a tinut prima pagina a ziarelor financiare saptamanii la rand. Lumeajustitiei.ro va prezinta date necunoscute marelui public din "Raportul privind cauzele si imprejurile care au dus la aparitia starii de insolventa a Hidroelectrica SA". Raportul realizat de Euro Insol administrator judiciar al Hidroelectrica care a reusit sub administrarea avocatului Remus Borza sa iasa intr-un timp record din insolventa - ofera o imagine detaliata a cauzelor reale care au generat uriasul prejudiciu de 1,1 miliarde euro, care a pus societatea pe butuci. Potrivit Raportului Euro Insol, starea de insolventa a Hidroelectrica a fost cauzata de o serie de contracte bilaterale incheiate sub guvernarea PDL si prelungite in timp ce Adriean Videanu (foto dreapta) era ministru al Economiei, contracte prin care curentul electric produs de Hidroelectrica era vandut cu mult sub pretul real de cost unor companii apartinand unor indivizi protejati de regimul Traian Basescu. Procurorii continua, din motive inca necunoscute, sa ignore afaceristii care s-au imbogatit falimentand societatea de Stat. Un urias jaf pe care procurorii DNA ai Laurei Codruta Kovesi (foto stanga) il ocolesc de ani de zile si nu exista semne ca situatia se va schimba, in pofida faptului ca au la dispozitie toate datele necesare declansarii unei anchete chiar in Raportul Euro Insol. Pasivitatea DNA poate avea legatura si cu faptul ca printre baietii destepti care au capusat Hidroelectrica se gasesc si numele unor persoane despre care s-a vorbit ca si-ar petrece vacantele pe Coasta de Azur, alaturi de procurori grei de la DNA si DIICOT. Unul dintre ei este Bogdan Buzaianu (foto 2 cu Mircea Basescu), cunoscut ca fiind baiatul destept din energie, ale carui firme au incheiat contracte cu Hidroelectrica, in defavoarea societatii. S-a ajuns astfel ca firmele controlate de Buzaianu, impreuna cu alte companii, sa produca o gaura in bugetul Hidroelectrica si, implicit al Statului roman, de peste 1,1 miliarde de euro. Ironia face ca, in 2011, cu un an inainte de intrarea in insolventa, Hidroelectrica ocupa locul 2 in Top 100 cele mai valoroase companii din Romania, realizat de Ziarul Financiar, fiind evaluata cu 3,490 miliarde de euro, si premiata de Finmedia pentru Cea mai dinamica companie de stat. Raportul realizat de Euro Insol cuprinde date si informatii esentiale si relevante in ce priveste activitatea Hidroelectrica anterior datei de 20 iunie 2012, data deschiderii procedurii insolventei. In cuprinsul raportului, se concluzioneaza ca imprejurarile si cauzele care au dus la insolventa Hidroelectrica sunt contractele bilaterale, achizitiile de energie electrica de la terti, vanzarile pe piata reglementata, investitiile neperformante, managementul deficitar, filialele Hidroserv, seceta prelungita sau contractul colectiv de munca. Potrivit acestui Raport al Euro Insol, pe piata concurentiala, Hidroelectrica, in calitate de vanzator si cumparator, a incheiat un numar de 11 contracte bilaterale. Aceste contracte au avut la baza contractul cadrul elaborat de ANRE, care insa nu ar fi fost adaptat la conditiile concrete ale relatiei comerciale cu fiecare partener de contract rezultand, in final, in formule contractuale dezavantajoase ce au generat pierderi financiare semnificative de 4.874.746.999 lei, echivalentul a 1,1 miliarde euro. La baza acestor pierderi a stat si faptul ca Hidroelectrica a incheiat contractele pe o perioada de minimum 10 ani, avand un caracter vag si care nu permitea companiei de stat sa inceteze contractele in ipoteza neajungerii la un acord privind pretul energiei corelate cu evolutia pretului pe piata concurentiala. Iata lista firmelor cu care Hidroelectrica a incheiat contracte bilaterale dezavantajoase, care au dus la prejudicierea societatii cu 1,1 miliarde lei, precum si, defalcat, prejudiciul cauzat de fiecare contract in parte: -SC ALRO SA: 1.450.126.417 lei -SC ELSIDU Titu SA: 97.569.847 lei -SC Electrocarbon SA Slatina: 82.591.635 lei. -Alpiq RomIndustries SRL (fosta SC BUZMANN INDUSTRIES SRL); 422.034.773 lei -EURO PEC SA: 118.572.868 lei -EFT AG: 203.634.414 lei -Energy Holding SRL: 1.441.038.270 lei -Alpiq RomEnergie SRL (fosta SC EHOL DISTRIBUTION SRL): 427.247.548 lei -Electromagnetica SA: 327.472.079 lei. Dintre aceste societatii capusa, cel putin trei apartin sau sunt conduse din umbra de Bogdan Buzaianu. Este vorba despre Energy Holding SRL, Alpiq RomIndustries SRL si Alpiq RomEnergie SRL. Toate aceste trei societati au renegociat perioada de derulare a contractelor de energie, prelungindu-le pana in 2018 si chiar 2019. Ulterior, Euro Insol a denuntat aceste contracte, existand deja decizii definitive pronuntate de instanta pentru anularea acestora. Trebuie precizat ca, potrivit raportului intocmit de administratorul judiciar al Hidroelectrica, cele trei societati apartinand lui Buzaianu au generat cele mai mari gauri pentru Hidroelectrica, respectiv Alpiq RomIndustries a generat doar in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de aproximativ 422.034.773 lei, Alpiq RomEnergie - in perioada 2008-31 mai 2012 o pierdere de 427.247.548 lei si Energy Holding a generat doar in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de 1.441.038.270 lei. Prezentam in continuare pasaje din Raportul Euroinsol care arata modul in care s-a capusat Hidroelectrica si de unde poate incepe DNA sa ancheteze aceste actiuni: Daca la momentul incheierii lor, majoritatea la nivelul anului 2004, solicitarile de contractare a energiei electrice catre Hidroelectrica erau reduse si, astfel, incheierea contractelor bilaterale a reprezentat un avantaj economic pentru Hidroelectrica, ulterior, aceste contracte au devenit in mod evident prejudiciabile pentru societate, renegocierea preturilor de livrare a energiei desi realizata la nivelul fiecarul an pentru anul urmator fiind mult sub pretul mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare ( ). Aceste aspecte trebuie corelate cu imprejurarea ca aceste contracte au fost prelungite prin acte aditionale mult anterior datei de expirare (cu aproximativ 5 ani inaintea datei de expirare), ajungandu-se la situatia in care, cele mai importante contracte din punct de vedere al cantitatii de energie livrata (7.222.305 MW cantitate livrata in 2011 dintr-un total de 12.891.972 MW livrati prin contracte bilaterale, reprezentand deci o pondere de aproximativ 56%) cum sunt incheiate cu Energy Holding, Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Alro SA au fost prelungite pana in anul 2018 sau chiar 31.12.2019. Durata mare a contractelor coroborata cu continutul diverselor clauze contractuale care nu au permis Hidroelectrica sa inceteze aceste contracte anterior datei de expirare au fost de natura a plasa Hidroelectrica intr-o pozitie contractuala defavorabila si a genera dezechilibre majore intre beneficiile obtinute de Hidroelectrica si cele ale partenerilor sai comerciali. (...) Analizand preturile contractuale din fiecare dintre contractele bilaterale in parte comparativ cu pretul mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU), din calculele furnizate de Hidroelectrica, rezulta ca doar in perioada 2006-31 mai 2012 Hidroelectrica a suferit pierderi semnificative de 4.874.746.999 lei (aproximativ 1.100.000.000 eur) dupa cum urmeaza: Diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate Alpiq RomIndustries a generat doar in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de aproximativ 422.034.773 lei. In cazul Alpiq RomEnergie, diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate in perioada 2008-31 mai 2012 o pierdere de 427.247.548 lei. In perioada de derulare a contractului, diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate Energy Holding a generat doar in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de 1.441.038.270 lei. Diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate EURO PEC a generat doar in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere in suma de 118.572.868 lei. In cazul EFT AG, diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de aproximativ 203.634.414 lei. Diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate EFT Romania SRL a generat doar in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de aproximativ 299.246.373 lei. In cazul Electrocarbon SA Slatina, diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de aproximativ 82.591.635 lei. Diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate Elsidu Titu SA a generat doar in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de aproximativ 97.569.847 lei. In cazul ALRO SA, diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de aproximativ 1.450.126.417 lei. Diferenta dintre valoarea pretului mediu anual al Pietei Zilei Urmatoare (PZU) si valorea contractuala a pretului energiei livrate Electromagnetica SA a generat doar in perioada 2006-31 mai 2012 o pierdere de aproximativ 327.472.079 lei. Euro Insol: Prin practica unui pret de vanzare mult inferior pretului de referinta PZU, pierderea de venituri se situeaza in jurul valorii de 1.100.000.000 euro Ce este mai grav este ca, nici din 2009, cand a inceput in masa prelungirea contractelor bilaterale de vanzare a energiei electrice - actiune care s-a produs in timp ce vechile contracte nu erau expirate sau aproape de a expira - care ar fi presupus si o renegociere a contractelor, Hidroelectrica nu avut o situatie mai buna din punct de vedere financiar. Potrivit Euro Insol, din analiza comparativa a pretului mediu anual rezultat din derularea contractelor bilaterale incheiate cu societatea debitoare Hidroelectrica pe piata concurentiala cu pretul mediu anual pe piata centralizata a contractelor bilaterale (PCCB), rezulta ca in perioada ianuarie 2009 mai 2012 Hidroelectrica inregistreaza o pierdere de 2.700.118.197 lei, echivalentul a 635.283.698 euro calculat la cursul mediul de schimb leu/euro de Banca Nationala a Romaniei pentru fiecare an in parte si pentru primele cinci luni ale anului curent. Euro Insol arata care a fost situatia analitica a abaterilor preturilor de vanzare fata de pretul de referinta de pe PCCB la nivelul fiecarui contract derulat in perioada ianuarie 2009-mai 2012, cu societatile de mai jos: -Alro Slatina -Energy Holding -Alpiq RomEnergie (Fost Ehol Distribution) -Arcelor Mittal Steal Galati -Alpiq RomIndustries (Fost Buzmann Industries) -Atel Energy Romania -Energy Financing Team Romania -Electromagnetica -EFT Energy Financing Team -Electrica -Euro P.E.C. -Enol Grup -Luxten Lighting Company -Elsid Titu -Electrocarbon -Compania Nationala a Huilei Petrosani -OMV Petrom -Societatea Nationala a Sarii -Consiliul Local al Municipiului Brasov Pierderea de 635.283.698 euro prezentata mai sus, se refera la nerealizarea veniturilor calculate prin raportare la PCCB, chiar daca aceste pierderi nu se regasesc in contul de profit si pierderi ale societatii debitoare. Mai mult, daca extindem analiza la nivelul intregii perioade de derulare a contractelor bilaterale incheiate de societatea debitoare Hidroelectrica, constatam ca prin practica unui pret de vanzare mult inferior pretului de referinta PZU (n.red. - Pretul Zilei Urmatoare), pierderea de venituri se situeaza in jurul valorii de 1.100.000.000 euro, se mai arata in Raportul Euro Insol. www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/procurorii-dna-ocolesc-marea-coru... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Februarie 2016, ora 20:20
DIN CICLUL CEI CU NASUIN SUFLET. LAURA CODRUTA LASCU(FOSTA KOVESI) FIICA CELUI MAI LONGEVIV PROCUROR CEAUSIST IOAN LASCU!
19 JUN Rate This Laura Codruța Kovesi, fiica celui mai longeviv procuror șef ceaușist Președintele Traian Băsescu și ministresa Monica Macovei au promovat-o, în 2006, în funcția de procuror general al României pe Laura Codruța Kovesi, care avea vârsta de 33 de ani, era originară din municipiul Mediaș și activa ca șefă a structurii DIICOT Sibiu, funcție în care nu se remarcase cu nimic deosebit. Tatăl lui Kovesi, Ioan Lascu, era de profesie procuror și a deținut timp de 30 de ani funcția de procuror șef al Parchetului Mediaș, stabilind un record de longevitate într-o astfel de funcție. Aproape 20 de ani, Ioan Lascu a exercitat funcția de procuror șef al Procuraturii locale Mediaș în timpul dictaturii ceaușiste. În această perioadă s-a remarcat prin exces de zel în apărarea regimului ceaușist și printr-o colaborare strânsă cu structurile locale ale Miliției, Securității și Partidului Comunist Român. În calitate de procuror șef, Lascu a fost cooptat în Comitetul municipal Mediaș al PCR, fiind inclus astfel în nomenclatura comunistă. Procurorul șef Ioan Lascu și-a arătat atașamentul față de regimul ceaușist și printr-o serie de articole publicate în Revista Română de Drept. Profitând de poziția sa, procurorul șef Lascu a fost implicat și în afaceri cu gaz metan, la Mediaș aflându-se și atunci capitala gazului românesc și numeroși colegi din țară apelând la acesta pentru a le rezolva aprobări pentru introducerea gazului metan. În timpul regimului comunist, procurorul șef Ioan Lascu a primit cu chirie o casă naționalizată pe strada Sondorilor nr.14 din Mediaș, pe care a cumpărat-o ulterior în baza Legii nr.112/1995. Casa respectivă a aparținut familiei Krestel Johann, care a plecat definitiv în Germania înainte de 1989, astfel că a fost naționalizată, cu plata de despăgubiri. Casa respectivă a fost construită în sistem duplex cu casa situată pe strada Sondorilor nr.12, care a aparținut familiei Krestel Hanz, verișor cu Krestel Johann, care a plecat, de asemenea, definitiv din țară, astfel că a fost naționalizată, cu plata de despăgubiri. Casa de pe strada Sondorilor nr.12 a fost închiriată soților Spineanu Ilie și Doina, care au cumpărat-o, de asemenea, în baza Legii nr.112/1995, încheind în acest sens contractul de vânzare-cumpărare nr.2690/29.05.2002 cu Primăria municipiului Mediaș și înscriind-o în Cartea Funciară conform încheierii nr.2202/29.05.2002. Procurorul șef Lascu a pus ochii și pe casa vecină de pe strada Sondorilor nr.12, incitându-i pe foștii proprietari Krestel Hanz și Regina să efectueze demersuri pentru redobândirea acesteia. Astfel s-a ajuns, în mod stupefiant, la desființarea contractului de vânzare-cumpărare a imobilului de pe strada Sondorilor nr.12 de către soții Spineanu Ilie și Doina, prin sentința civilă a Tribunalului Sibiu, Secția Civilă, nr.205/25.02.2008, rămasă definitivă prin decizia civilă a Curții de Apel Alba Iulia nr.86/A/09.05.2008 și irevocabilă prin decizia civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.10.063/11.12.2009, deși foști proprietari nu depuseseră notificare legală de restituire a imobilului în natură ci doar o notificare pentru despăgubiri bănești. Menționez că soții Krestel Hanz și Regina au fabricat în 2004, după depunerea notificării pentru despăgubiri bănești, o notificare de restituire în natură, în care se menționează că aceasta a fost expediată în anul 2001, dar instanța de judecată a înlăturat-o din probatoriu întrucât nu a ajuns la nicio instituție în termenul stipulat prin Legea nr.10/2001. Soții Spineanu au formulat plângere pentru fals intelectual și uz de fals împotriva soților Krestel și executorului judecătoresc Tudor Vasile Petru, dar Parchetul Mediaș, la care activa Ioan Lascu, a dispun neînceperea urmăririi penale după ce a tergiversat soluționarea cauzei din 2005 până în 2010. După aproape un deceniu de procese, soții Spineanu au pierdut și au părăsit casa poftită de părinții ex-procurorului general Laura Codruța Kovesi, actualmente procuror șef al DNA, pe aceasta fiind puse lacăte în prezent. Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui, ca și în cazul părinților ex-ministrului Monica Macovei, să efectueze verificări prin Inspecția Judiciară asupra neregularităților din litigiile dintre familiile Spineanu și Krestel și asupra potențialelor inluențe exercitate în justiție și administrație de Laura Codruța Kovesi și părinții săi. Un argument în acest sens este și faptul că Primăria municipiului Mediaș nu s-a comportat și nu s-a apărat în litigiile respective ca un proprietar, cel mai probabil datorită influențelor exercitate de procurorul șef Lascu. Pe atunci se numea Laura Codruta Lascu. Fusese baschetbalista, absolvise Dreptul la Cluj si lucra la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu. L-a cunoscut pe inginerul sibian Eduard Kovesi, pasionat de parasutism si s-au casatorit in anul 2002. Se spune ca el a fost racolat intre timp de serviciile secrete maghiare. A urmat avansarea ei ca sefa a DIICOT Sibiu, el a devenit director la RDS&RCS Sibiu. In 2006, Laura Codruta Kovesi era numita de Monica Macovei Procuror General al Romaniei. Prima s-a mutat in Bucuresti Codruta, pentru a-si prelua functia si au stat despartiti cateva luni, perioada in care au intervenit intre ei certuri, datorita vietii pe care o ducea fiecare. In ianuarie 2007, Eduard renunta la viata din Sibiu si se muta in capitala, pentru a-si deschide o firma. Pana la mijlocul anului insa, relatiile celor doi s-au deteriorat si in iunie 2007 depuneau impreuna cerea de divort. Ambii au fost extrem de discreti in legatura cu amanuntele despre viata lor de familie. https://octavpelin.wordpress.com/tag/cei-cu-nasuin-suflet-biogra... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Februarie 2016, ora 20:25
Raport de activitate 2015
MINISTERUL PUBLIC DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE 1 1.250 de inculpați trimiși în judecată pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu trimiși în judecată: 1 prim ministru, 5 miniștri, 16 deputați și 5 senatori măsuri asigurătorii de aproape jumătate de miliard de euro DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE sume și bunuri dobândite prin infracțiuni de corupție în valoare de 431,6 milioane euro Persoane cu funcții de conducere, control și demnități publice Persoane care administrează bugetul public 97 primari și viceprimari 15 pre ședinți sau vicepreședinți de consilii județene 32 directori de companii naționale Recuperarea prejudiciilor în dosarele DNA au fost luate măsuri asigurătorii de 493,46 milioane euro creștere cu 49% față de anul 2014 Recuperarea prejudiciilor prin hotărâri definitive statul român are de confiscat sau de recuperat suma de 194,37 milioane euro Condamnați definitiv 970 de inculpați au fost condamnați definitiv de instanțele de judecată Acesta este un dosar din DNA psnews.ro/wp-content/uploads/2016/02/image-2016-02-25-20825568-0... Nivelul de încredere DNA se bucură de încredere publică de 61,2%, cel mai ridicat nivel de încredere de la înființarea instituției www.inscop.ro Evaluarea DNA Rezultatele obținute ... în ceea ce privește combaterea corupției la nivel înalt sunt în continuare impresionante(Raport MCV, ianuarie 2016) Prioritățile DNA Combaterea corupției în: administrația publică locală sistemul judiciar instituțiile de control și executare a pedepselor achiziții publice, în special în domeniul sănătății și infrastructură utilizarea fondurilor europene MINISTERUL PUBLIC DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE Profesionalism Consecvență Eficiență Responsabilitate Transparență MINISTERUL PUBLIC DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE Raport de activitate 2015 www.pna.ro/obiect2.jsp?id=249 Felicitari D.N.A, bravo-Dna. Kovesi 
crezi ca te baga-nseama ? poate doar
toti ca unu' si , cam atit si, trece !
O sa te inbolnavesti sau vei ajunge la spitalul 9...
.Majoritatea sunt de o tristete vecina cu deprimarea si de o nervozitate vecina cu nebunia.
.Dupa aceste alegeri vom deveni o tara europeana normala, nu una aproape terminata de un scangalagiu demagog.
cam asta-i " Romania lucrului bine facut " !