Info
x
Aceste cuvinte ne doare
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 August 2013, ora 07:26
PROVERBE ROMANESTI - Ca romanu' nu-i nici unu', unde-s multi putea fi unu'! - Fie painea cit de rea, tot ti-o fura cineva. - Cine NE viziteza ne face ONOARE, cine NU, PLACERE.. - De urata nu-i frumoasa, da'i desteapta, proasta dracu'. - Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc. - In viata sunt doua cuvinte care deschid multe usi: "trage" si "impinge". - Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc. - Cine fura azi un ou si se lasa prins e bou!!! - Iubeste-ti copilul ca si cum ar fi al tau - Nici o fapta buna nu scapa nepedepsita! - Cum iti asterni, cum vine altul si se culca in locul tau. - Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva. - Mama prostilor e mereu gravida... - Mai bine burtos de la bere decat cocosat de la munca! - Ce poti face azi lasa pe maine ca poate nu mai e nevoie. - Nu esti beat cat timp poti sta intins pe jos fara sa te sprijini. Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 19 August 2013, ora 07:27
In magazinul nostru, vizitatzi raionul "Totul pentru football". Acolo va putetzi cumpara tzigari, bere si televizor...
....................................................................... Savantzii au ajuns la concluzia ca cele mai multe vitamine se gasesc in ... farmacie. .................................................................. In bere e putere. In vin e sanatate. In cognac e distinctzie, iar in apa sint microbi... ...................................................................... Se spune ca, in desert, nisipul este atat de fierbinte incat potzi sa prajesti oua pe el. Din cauza asta camilele au picioare atat de lungi. ..................................................................... In China nu exista notziunea "si-a inselat" (nevasta), in schimb exista "si-a confundat"... ................................................................. Benzina se scumpeste, pentru ca din cauza scumpirii petrolului cresc cheltuielile pentru transportul benzinei... Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 19 August 2013, ora 07:28
Citate amuzante Aici vei gasi: Citate amuzante generale Citate amuzante din fotbal Citate despre sex Cunoasteti privirea aceea pe care o au femeile cand vor sa faca sex? Nici eu. * Steve Martin Sa faci sex e ca si cum ai juca bridge. Daca n-ai un partener bun, ar fi bine sa ai o mana buna. * Woody Allen Exista cateva dispozitive care cresc dorinta sexuala, in special la femei. Cel mai important dintre acestea este Mercedes-Benz 500 SL. * Lynn Lavner Sexul este unul din cele noua motive pentru reincarnare. Celelalte opt n-au importanta. * George Burns Femeile sunt capabile sa mimeze orgasmul. Barbatii pot mima o intreaga relatie. * Sharon Stone Mama mea n-a sesizat niciodata nimic ironic in a ma numi �son-of-a-bitch�. * Jack Nicholson Clinton a mintit. Un barbat poate uita unde parcheaza sau chiar unde locuieste, dar nu uita niciodata o partida de sex oral, indiferent cat de nereusita a fost. * Barbara Bush Femeile au nevoie de un motiv ca sa faca sex. Barbatii au nevoie numai de un loc unde s-o faca. * Billy Crystal Potrivit unor cercetari recente, femeile spun ca se simt mai comfortabil daca se dezbraca in fata unui barbat, decat daca ar face-o in fata unei femei. Aceasta din cauza ca femeile sunt foarte critice, in timp ce barbatii sunt doar recunoscatori. * Robert DeNiro Se zice ca ar fi aparut un nou scandal in lumea medicala. Doctorii semnaleaza faptul ca barbatii au reactii alergice la prezervativele din latex. Acestea provoaca umflarea puternica a penisului. Si, care-i problema? * Dustin Hoffman Vedeti, problema e ca Dumnezeu i-a dat barbatului un creier si un penis, dar nu i-a dat suficient sange pentru a le folosi pe amandoua deodata. * Robin Williams PROVERBE ROMANESTI - Ca romanu' nu-i nici unu', unde-s multi putea fi unu'! - Fie painea cit de rea, tot ti-o fura cineva. - Cine NE viziteza ne face ONOARE, cine NU, PLACERE.. - De urata nu-i frumoasa, da'i desteapta, proasta dracu'. - Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc. - In viata sunt doua cuvinte care deschid multe usi: "trage" si "impinge". - Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc. - Cine fura azi un ou si se lasa prins e bou!!! - Iubeste-ti copilul ca si cum ar fi al tau - Nici o fapta buna nu scapa nepedepsita! - Cum iti asterni, cum vine altul si se culca in locul tau. - Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva. - Mama prostilor e mereu gravida... - Mai bine burtos de la bere decat cocosat de la munca! - Ce poti face azi lasa pe maine ca poate nu mai e nevoie. - Nu esti beat cat timp poti sta intins pe jos fara sa te sprijini. In magazinul nostru, vizitatzi raionul "Totul pentru football". Acolo va putetzi cumpara tzigari, bere si televizor... ....................................................................... Savantzii au ajuns la concluzia ca cele mai multe vitamine se gasesc in ... farmacie. .................................................................. In bere e putere. In vin e sanatate. In cognac e distinctzie, iar in apa sint microbi... ...................................................................... Se spune ca, in desert, nisipul este atat de fierbinte incat potzi sa prajesti oua pe el. Din cauza asta camilele au picioare atat de lungi. ..................................................................... In China nu exista notziunea "si-a inselat" (nevasta), in schimb exista "si-a confundat"... ................................................................. Benzina se scumpeste, pentru ca din cauza scumpirii petrolului cresc cheltuielile pentru transportul benzinei... APROAPE AXIOME 01. Fluierul piciorului este un dispozitiv de gasire a mobilei pe intuneric. 02. Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura.. 03. Cine zambeste atunci cand lucrurile merg prost s-a gandit deja pe cine sa dea vina. 04. Probabilitatea sa intalnesti pe cineva cunoscut creste atunci cand esti cu cineva cu care nu trebuie sa fii vazut. 05. Intuitia este o stiinta exacta. 06. O concluzie marcheaza intotdeauna momentul in care ai obosit sa gandesti.. 07. Hard-disk-urile sunt intotdeauna pline.. N-are rost sa incerci sa faci rost de mai mult spatiu.. Datele se vor extinde pana ocupa tot spatiul liber. 08. Oamenii, ca si natiunile, vor actiona rational numai dupa ce toate celelalte posibilitati au fost epuizate. 09. Poti invata o pisica sa faca orice vrea ea. 10. Nu e destul sa fii tu norocos, trebuie ca ceilalti sa nu fie. 11. Stressul inseamna sa te trezesti urland, apoi sa-ti dai seama ca nu dormeai. 12. Toate femeile sunt bune: bune de nimic sau bune la ceva. 13. Cred ca barbatii care au cercel in ureche sunt mai bine pregatiti pentru casatorie. Au suferit si au cumparat bijuterii. 14. Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filosof. 15. Nu am aflat ce este fericirea decat in momentul in care m-am casatorit. Dar atunci era deja prea tarziu. 16. Verighetele: cele mai mici catuse din lume.. 17. Burlacii stiu mai multe despre femei decat barbatii casatoriti; in caz contrar, ar fi si ei casatoriti. 18. Femeile sunt pasionate de matematica; isi impart varsta la 2, dubleaza pretul hainelor si adauga intotdeauna 5 ani la varsta prietenei celei mai bune. 19. Cea mai buna metoda de a tine minte ziua sotiei tale este sa o uiti o data... Marea diferenta dintre sexul platit si sexul gratis este ca sexul platit costa mai putin. Brendan Francis De ce ar trebui sa primim sfaturi despre sex de la Papa ? Daca stie ceva despre sex, nu ar trebui sa stie! George Bernard Shaw In America sexul este o obsesie, in alte parti ale lumii este o realitate. Marlene Dietrich Pentru a avea succes la sexul opus, spune-i ca esti impotent. Va face tot posibilul sa iti demonstreze contrariul. Cary Grant Munca de programator este ca si sexul. O singura greseala si trebuie sa platesti pentru ea tot restul vietii. Michael Sinz Prietena mea rade intotdeauna in timp ce facem sex, indiferent de ceea ce citeste. Steve Jobs (fondator Apple Computers) Sexul si golful sunt singurele doua lucruri de care te poti bucura fara sa te pricepi la ele. Kevin Costner-Tin Cup Este mai bine sa nu fii fidel, decat sa fii fidel fara sa ti-o doresti. Brigitte Bardot Daca Dumnezeu nu ar fi dorit ca noi sa ne masturbam, ne-ar fi facut bratele mai scurte. George Carlin Il iubesc mai mult pe Mickey Mouse decat pe orice femeie pe care am cunoscut-o. Walt Disney Sexul la 90 de ani este ca si cand ai juca biliard cu o funie. George Burns Nimeni nu va castiga razboiul sexelor; se fraternizeaza prea mult cu inamicul. Henry Kissinger Personal, nu stiu nimic despre sex, deoarece am fost maritata tot timpul. Zsa Zsa Gabor Vedeti, problema e ca Dumnezeu i-a dat barbatului un creier si un penis, dar nu i-a dat suficient sange pentru a le folosi pe amandoua deodata. Robin Williams Iubirea este raspunsul, dar in timp ce astepti raspunsul, sexul ridica niste intrebari bunicele. Woody Allen Cand am ajuns in America , nu stiam sa vorbesc engleza, dar viata mea sexuala era perfecta. Acum engleza mea e perfecta, dar viata mea sexuala e groaznica. Julio Iglesias Ultima data cand am fost inauntrul unei femei a fost cand am vizitat Statuia Libertatii. Woody Allen Sunt un amant atat de bun, pentru ca exersez foarte mult singur. Woody Allen Fluierul piciorului este un dispozitiv de gasire a mobilei pe intuneric. Cugetarea zilei: "Mama tampitzilor e mereu gravida" Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura. Cel mai greu lucru in box este sa te scobesti in dinti cu manusa. Vecinul m-a intrebat daca poate sa-mi foloseasca masina de tuns iarba iar eu i-am spus ca da cu conditia sa nu o scoata de la mine din gradina N-are incredere in camile si in general in nici o fiinta care rezista mai mult de o saptamana fara bautura. Cine zambeste atunci cand lucrurile merg prost s-a gandit deja pe cine sa dea vina... Orice bata are doua capete. Depinde din care capat privesti... Cea mai infidela amanta a omului este Speranta. Te inseala zilnic si totusi, traiesti cu ea toata viata. Probabilitatea sa intalnesti pe cineva cunoscut creste atunci cand esti cu cineva cu care nu trebuie sa fii vazut. Intuitia este o stiinta exacta. O concluzie marcheaza intotdeauna momentul in care ai obosit sa gandesti. Timpul afectat fiecarei probleme de pe agenda sedintei va fi invers proportional cu importanta ei. Hard-disk-urile sunt intotdeauna pline. N-are rost sa incerci sa faci rost de mai mult spatiu. Datele se vor extinde pana ocupa tot spatiul liber. Oamenii, ca si natiunile, vor actiona rational numai dupa ce toate celelalte posibilitati au fost epuizate. Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza. Orice lucru bun in viata e ilegal, imoral sau ingrasa. Poti invata o pisica sa faca orice vrea ea. Nu e destul sa fii tu norocos, trebuie ca ceilalti sa nu fie. Stresul inseamna sa te trezesti urlind, apoi iti dai seama ca nu dormeai. Omul destept nu se joaca "laptegros" cu rinocerul. Pustiule daca stii cate prajituri am la spate ti le dau pe amandoua Toate femeile sunt bune � bune de nimic sau bune la ceva. (Miguel De Cervantes) Nu poti sa cunosti o femeie pana nu o intalnesti la tribunal. (Norman Mailer) Hotii iti cer banii sau viata; femeile le vor pe amandoua. (Samuel Butler) Cred ca barbatii care au cercel in ureche sunt mai bine pregatiti pentru casatorie. Au suferit si au cumparat bijuterii. (Rita Rudner) Tine ochii bine deschisi inainte de casatorie si pe jumatate inchisi dupa. (Benjamin Franklin) Casatoria este triumful imaginatiei asupra inteligentei. A doua casatorie este triumful sperantei asupra experientei. (Oscar Wilde) Casatoria este singura aventura accesibila lasilor. (Voltaire) Casatoria nu este un proces de prelungire a iubirii, ci de mumificare a cadavrului. (PG Wodehouse) Casatoria este cimitirul intelepciunii. (Margaret Cavendish) Dragostea: nebunie temporara ce poate fi vindecata prin casatorie. (Ambrose Bierce) Toate nuntile sunt la fel, dar fiecare casnicie este diferita. (John Berger) Casatoria este ultima noastra sansa de a ne maturiza. (Joseph Barth) Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filosof. (Socrate) Nu am aflat ce este fericirea decat in momentul in care m-am casatorit. Dar atunci era deja prea tarziu. (Max Kauffman) Burlacul: singurul barbat din lume care nu si-a mintit sotia. (Anonim) Verighetele: cele mai mici catuse din lume. (Anonim) Cand un barbat iti fura sotia, cea mai buna razbunare este sa il lasi sa o patreze. (Sacha Guitry, Elles et toi, 1948) Femeile spera ca barbatii se vor schimba dupa casatorie; barbatii spera ca femeile vor ramane la fel dupa casatorie. (Bettina Arndt, Private Lives, 1986) Burlacii stiu mai multe despre femei decat barbatii casatoriti; in caz contrar, ar fi si ei casatoriti. (H.L. Mencken) Casatoria este moartea pasiunii � dintr-o data te trezesti in pat cu o ruda. (Anonim) Dumnezeu a creat sexul. Preotii au creat casatoria. (Voltaire) Casatoria este o greseala pe care ar trebui sa o faca fiecare om. (George Jessel) Femeile se plang de sindromul premenstrual, dar eu cred ca este singura perioada din luna cand pot fi eu insami. (Roseanne) Barbatii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum sa se joace cu el. (Sarah Jessica Parker - in rolul lui Carrie din Totul despre sex) Femeile sunt pasionate de matematica. Isi impart varsta la 2, dubleaza pretul hainelor si adauga intotdeauna 5 ani la varsta prietenei cele mai bune. (Marcel Achard) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Radu_b10 719 mesaje Membru din: 17/03/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 August 2013, ora 17:54
Rabdu "posteaza" ( '' " - pentru ca-mi pare un termen cam aiurea) pe doua "topice" ( probabil corect "topics" ) .
Incerc sa le leg, dupa cat ma taie mintea : " Miting aviatic " la Iesi : Apoi " miting " poate veni, dupe mintea me, numa de la inglezascul "meeting" - care va sa zica intalnire la "present continuous tense " , adicatele o intalnire la nivel inalt actualizata ! Apoi va zic eu voua ca daca ai un " Miting aviatic " , la 1200 m altitudine ( nivel inalt ), intre un SU 29 ( Suhoi 29 ) si un " Ikarus C42 ", pe ala de pe Ikarus numa cortelul si bunul Dumnezeu il mai pot ajuta sa-si spuna ultima ruga ! O fi el meeting la sefi de state sau macar prim ministri , da'i pacat sa omori chiloti din cuvinte nepotrivite ( care dor ! ) ! Poate nu am priceput eu ??? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 August 2013, ora 19:12
''...doisprezece milioane''sau dou�sprezece milioane? Poate afl� �i d-l Ponta acordul corect.
Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care st�p�ne�te �i munca, �i dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care ��i mic�oreaz� ambi�ia. Oamenii mici �ntotdeauna fac asta. Cei cu adev�rat mari te fac s� te sim�i c� �i tu po�i deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 19 August 2013, ora 20:58
De la: mili, la data 2013-08-19 19:12:37''...doisprezece milioane''sau dou�sprezece milioane? Poate afl� �i d-l Ponta acordul corect. daca a lipsit de la lectia respectiva...degeaba....nici macar cu copy/paste nu mai invata....
|
|
Postat pe: 19 August 2013, ora 21:37
De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-19 20:58:24De la: mili, la data 2013-08-19 19:12:37''...doisprezece milioane''sau dou�sprezece milioane? Poate afl� �i d-l Ponta acordul corect. Mai las-o naibii de gramatichie ! Conteaza numa' in a cui punga intra ! Nah, ca m-am bagat la politichie si deja imi put picioarele ! Oare pestele numa de la cap se-impute ??? De unde o veni expresia ??? Chiar nu ma taie capul ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 August 2013, ora 19:44
Citesc " Don Quijote in Est " , o carte de prin '93 de-a lui Octavian Paler . Toata cartea este buna ( am criteriile mele de apreciere - poate povestesc pentru haz ) .
Interesant : Se foloseste, rar, termenul de " ovatii " , exclusiv la plural ! Culmea ( spicuesc din text ) : " Un general roman era primit in triumf la Roma daca ucisese ( cu legiunea) cel putin 5000 de inamici !..... Daca ucidea numai 4999 trebuia sa se multumeasca cu o .... " ovatie " , numita asa pentru ca in cinstea lui era sacrificata o oaie - pe latinie " ovis " ! " Sa cat la DEX ? OV�ȚIE, ovații, s. f. Manifestare public� entuziast� de admirație și de aprobare, exprimat� prin aclamații și aplauze �n cadrul unei adun�ri, a unei serb�ri etc., faț� de o persoan�, o acțiune, o inițiativ� etc. � Din fr. ovation, lat. ovatio. Sursa: DEX '98 Tot e bine ca au pomenit si de latinie ! Ma gandeam ca e din portughezul ........ Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 August 2013, ora 21:33
mi-ar fi placut sa scrieti despre originea cuvintelor, aici
www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/28127/Istorie-sau-cauza-e... Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 August 2013, ora 22:37
De la: Radu_b10, la data 2013-08-19 21:37:48De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-19 20:58:24De la: mili, la data 2013-08-19 19:12:37''...doisprezece milioane''sau dou�sprezece milioane? Poate afl� �i d-l Ponta acordul corect. Atunci e de r�u.(Glumesc) Toate aceste zicale, proverbe, vin din experien�a oamenilor, din constat�ri, �i din �n�elepciune. La pe�te, �n special, urechile se degradeaz� primele, apoi burta si ultima coada. Dar apropos: Ce are politichia cu gramatica d-lui Ponta? Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care st�p�ne�te �i munca, �i dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care ��i mic�oreaz� ambi�ia. Oamenii mici �ntotdeauna fac asta. Cei cu adev�rat mari te fac s� te sim�i c� �i tu po�i deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2013, ora 12:32
Poporul rom�n nu este gazet� de perete!
Marin Tra�c� Poporul rom�n nu este o gazet� de perete �i limba rom�n�, o pionez� pe care s-o schimbi dup� m�rimea degetului care o apas�. Am c�nt�rit foarte mult p�n� s� purced a scrie aceste r�nduri, motive ar fi multe, numai dac� l-a� men�iona pe cel �Ete, ce se mai g�si �i �sta s� se ia de noi !", �i ar fi de-ajuns. Dar cum m�nc�rimea buricelor �de�telor" nu m� las� �n pace, musai s� m� scarpin �ntre ele. Al doilea ar fi, �i mult mai important dec�t �de�tele" din dotare, �ncercarea de a se da un nume st�lcirii limbii rom�ne, de a �nmatricula graba rom�nilor de a schimba dou� vorbe �ntre dou� schele �i cinci c�r�mizi �n bra�e, �i a �limpieselor" ce dau buzna s� intre �i s� ias� de la metro �i tren spre casele �seniorelor" unde lucreaz�, nu �nainte de a-�i povesti c�t� �fian��" au pl�tit la camera proasp�t �nchiriat�, �i c�te �papeluri" au lipit pe st�lpi p�n� s� g�seasc� un loc de munc�. S�-mi fie iertat� aceast� scurt� incursiune �n a folosi c�teva cuvinte spaniole uzate mai des de rom�nii din Spania, dar era necesar pentru a creiona �materialul" de unde au plecat c�teva min�i luminate de au ajuns la concluzia c� este necesar s� numeasc� acest amestec de rom�n� cu spaniol�... �romaniol"! La �nceput nu am dat aten�ie acestui �demers", am crezut c� este un teribilism al unor tineri c�rora le pas� de felul cum se vorbe�te pe aici. Dup� c�tva timp, am aflat cu stupoare c� tocmai un profesor s-a aplecat spre aceast� idee �i a �ncercat s� o dezvolte, dorind s�-�i aleag� ca tem� de doctorat... �romaniolul", dar cum nu existau profesori care s� noteze... a c�zut ideea. Puteam trece �i peste acest lucru, de�i m� �ngrozesc p�n� unde poate s� mearg� limitarea conceptului de identitate na�ional�. Nu m� declar eu, aici, cel mai �nfocat patriot, de�i nu ne cost� nimic s� fim atunci c�nd este vorba despre ceea ce ne reprezint� �i avem ca mo�tenire de la cei de dinaintea noastr�. M� �ntreb, a�a, ca prostul, cei care au avut aceast� idee, nu l-au visat pe Constantin Br�ncoveanu, care mai bine �i-a v�zut familia decapitat� dec�t s� renun�e credin��? �tiu, se vorbe�te amestecat �ntre rom�nii din Spania, asta din grab�, dar �i din lejeritatea pronun��rii unor cuvinte spaniole, dar de aici �i p�n� a �ncerca s� indexezi acest lucru, pe care ei l-au denumit fenomen, �i s� denume�ti �Romaniol" discu�iile din strad�, mi se pare c� este vorba despre altceva, m� �i tem s� numesc asta nega�ie de identitate. M� �ntreb din nou, rom�nii din Canada, Chicago, sau de oriunde altundeva, care sunt pleca�i de genera�ii �ntregi, unele familii chiar de la �nceputul secolului al XX-lea, comunit��i de rom�ni tradi�ionale, lor, de ce nu le-o fi venit ideea s� dea un nume babilonului de limbi vorbite?! Oare cum s-ar fi numit amestecul dintre rom�n� �i engleza american�... �romacan�"? S� fim serio�i �i s� ne ocup�m de lucruri mai importante, dac� avem harul scrisului s�-l folosim �n slujba celor care ne citesc, doar pentru ei scriem, nu pentru noi, s� ne demonstr�m c� suntem plini de de�tept�ciune precum ursul de miere... �n tufi�ul cu zmeur�! Pe spanioli nu-i intereseaz� acest fenomen, cum a fost denumit de ini�iatori, a�a cum nu intereseaz� nici pe omul de r�nd care tremur� azi pentru instabilitatea zilei de munc� de m�ine. Rom�ni sunt peste tot, mai mul�i sau mai pu�ini, dar ei au alte preocup�ri, nu s� indexeze limba rom�n�. P�n� �i vlahii din Serbia, de�i �tiu s�rbe�te, clar, vorbesc tot rom�ne�te, au luptat s�-�i �ntemeieze �coli, biserici �i sunt acolo de dou� sute de ani, de c�nd ne ��ncuscrir�m" cu s�rbii prin c�s�toria unei principese rom�nce cu prin�ul Obrenovici care a primit ca �dot�" sate �i comune �ntregi populate cu rom�ni. De�i au fost amesteca�i de politica vremii, ei �i-au p�strat limba. Am �nt�lnit b�tr�ni care nici nu �tiau s�rbe�te. Nu a� l�sa acest subiect a�a u�or din plaivas, dac� la orizont nu ar fi ap�rut, la �nceputul acestui an, o alt� gogom�nie scris�. �mi pare foarte r�u c� trebuie s� fac acest lucru, cineva ar zice s�-mi v�d de ale mele, a�a cum spuneam la �nceput �i s� las lumea s� scrie ce vrea. S� scrie frate, este loc pentru to�i �i nu comentez cum se scrie, bine sau r�u, nu este treaba mea, dar s� nu se fac� afirma�ii mai mult dec�t �njositoare despre poporul rom�n, �i a�a trecut prin ciur �i d�rmon de a�a zisa Europ� unit�. Am citit, nu demult, o afirma�ie, cum c� poporul rom�n este unul migrator! Fra�ilor, scrie�i ce ave�i de scris, despre ce vre�i voi, dar nu v� d� nimeni dreptul s� v� erija�i �n criticii unui popor �ntreg, critica�i politica, politicienii, ei, oricum, sunt trec�tori, dar poporul rom�n trebuie s� r�m�n� a�a cum �l �tim, avem obliga�ia asta. P�n� s� ne arunce cineva cu noroi �n ochi, o facem noi, gratuit, de dragul unui teribilism nejustificat. Poporul rom�n nu este o gazet� de perete unde s� ne lipim toate r�ut��ile �i frustr�rile noastre �i limba rom�n� o pionez� pe care s-o schimbi �n func�ie de m�rimea degetului care o apas�. S� nu confund�m poporul cu persoanele aflate, vremelnic, la conducere, poporul este ceva sf�nt, intangibil, este tot ce poate fi mai �ntreg �n con�tiin�a unui individ. Nu vreau s� devin patetic, de�i ar trebui, poporul nu ni-l alegem noi, a�a cum nu noi ne alegem p�rin�ii, el este dat de Dumnezeu, este, dac� vre�i, camera noastr� de la drum, �n care p�str�m tot ce avem mai frumos dar �n care nu po�i alerga dup� un taur. Revenind la termenul de popor migrator, este mult mai grav dec�t �ncercarea cu �romaniolul". Oare numai noi am plecat aiurea prin lume s� ne c�ut�m un rost mai bun? Dac� se spunea c� tr�im �ntr-o vreme �n care lumea migreaz�, iar rom�nii de�in ponderea cea mai mare, era altceva, dar nu s� fim sco�i din context. Istoria noastr�, at�t c�t am reu�it s-o �n�eleg, nu a consemnat nicio des�elenire din spa�iul carpato-dun�reano-pontic �i a�ezarea �n locuri cu iarb� mai gras�, ca apoi s� se �ntoarc�, ori, ce se �nt�mpl� acum este cu totul altceva. �ntr-adev�r, sunt compatrio�i de-ai no�tri care nu sunt tocmai �de pus la ran�", dar, a�a cum zic �i spaniolii, ace�tia exist� peste tot. S� critic�m ce este antisocial, ce iese din tiparele bunei convie�uiri �ntr-o societate, dar s� nu generaliz�m acest lucru pentru un �ntreg popor. Se �nghite foarte greu, cade la stomac mai r�u dec�t carnea de porc. Destul c� suntem lua�i �n b�z� de toate cancelariile Europei �i suntem socoti�i ni�te rude s�race la masa b�tr�nului continent, dar s� le mai ascu�im �i noi s�biile, mi se pare aiurea Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Septembrie 2013, ora 10:08
Cuvinte cuvantate de oameni simpli, pe la tara:
- ...si cum zicea matuse-mea, fie iertata ca e intr-o alta lume... - ...sa-i dea bunul Dumnezeu, ca are de unde... - .. m-a pacalit ca eu sunt cam prost...am nevasta desteapta, dar eu nu prea... -.. ce vaca ai ma, ca-i mai iute ca tine!...pai,da, zici ca-i caprioara, nu vaca! - .. felicitari vecina, pentru fata. A luat si bacalaureatul a intrat si la facultate, Bravo! - Da, sa rezolvam acum cu chiria Na, nu mai tin minte, dar zau ca poti asculta la nesfarsit cum vorbesc oamenii astia, alta lume! Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 14:11
La ora de gramatica, se analizeaza propozitia �Iata, vaca are coada�.
Cum analizeaza Bulisor: - �Iata� este subiect pentru ca este scris cu litera mare si este la inceput de propozitie. �Vaca� este atribut pentru ca asa ii zice mama lu' sor-mea. �Are� este conjunctie pentru ca leaga cuvantul vaca de coada. �Coada� este predicat pentru ca se misca. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 20:18
De la: _Ingrid, la data 2013-09-20 14:11:30La ora de gramatica, se analizeaza propozitia �Iata, vaca are coada�. Analizati : " Venea o moara pe Siret " : Venea = Subiect ( indubitabil ) Omoara = predicat ( ca asta era activitatea lu' subiectul Venea ! ) Pe Siret = complement circumstantial de loc ( acolo omoara Venea ) Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 22:30
De la: _Ingrid, la data 2013-09-09 10:08:55Cuvinte cuvantate de oameni simpli, pe la tara: Pe la bloc nu prea din astea.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2013, ora 16:21
Rationamentele matematice, si nu numai, au la baza axiome, postulate si teoreme ( cu variantelele lor ) .
Din punctul de vedere al limbistilor care au conceput DEX-ul - sunt aproximativ sinonime , desi accepta vag, ca numai teoremele sunt demonstrabile . Aceste definitii " ma doare" ! " Unde esti tu Graur, Doamne? Ca punand mana pe ei, Sa-i impar�i �n dou� cete, de nebuni si de mi�ei, �i in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni, Sa dai foc la pu�c�rie �i la casa de nebuni! " Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Octombrie 2013, ora 16:41
LIVIU POP - senator PSD: ,,Eu sunt uimit de naivitatea de care incearca sa dea parte unii colegi care si-au batut joc de tot ce a insemnat fond european."
Ce formulare e asta? ce vrea sa comunice domnul senator?Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2013, ora 18:47
De la: _Ingrid, la data 2013-10-04 16:41:54LIVIU POP - senator PSD: ,,Eu sunt uimit de naivitatea de care incearca sa dea parte unii colegi care si-au batut joc de tot ce a insemnat fond european." pai e clar...vrea sa sublinieze ca unii au avut parte----adica si-au luat partea---si el nu....inca....
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Octombrie 2013, ora 13:29
De la: _Ingrid, la data 2013-10-04 16:41:54LIVIU POP - senator PSD: ,,Eu sunt uimit de naivitatea de care incearca sa dea parte unii colegi care si-au batut joc de tot ce a insemnat fond european."ca i se falfaie
Daniela
|
|
Postat pe: 6 Octombrie 2013, ora 13:39
De la: daniela_, la data 2013-10-06 13:29:39De la: _Ingrid, la data 2013-10-04 16:41:54LIVIU POP - senator PSD: ,,Eu sunt uimit de naivitatea de care incearca sa dea parte unii colegi care si-au batut joc de tot ce a insemnat fond european."ca i se falfaie ....de limba romana ....
|
|
Fosta membra 9am.ro 230 mesaje Membru din: 9/10/2013 |
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 23:58
De la: _Ingrid, la data 2013-07-13 09:58:06Cum stiu ca nu sunt singura atenta la biata limba romana, propun sa incercam aici sa ne protejam de cuvintele si expresiile eronate care isi fac - sau si-au facut deja- loc in limbajul uzual. Basescu ???? , sau acesta este doar un personaj fictiv
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 483 mesaje Membru din: 4/10/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 10:38
De exemplu: �va� sau � v-a � �ia� sau i-a , ��mi ia� ia luat �dați� sau da-ți� c� la lecția asta nu am fost... Nu reușesc s� le separ. sau s� le recunosc c�nd e așa sau nu.
|
Fosta membra 9am.ro 483 mesaje Membru din: 4/10/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 10:47
La ora de gramatica, se analizeaza propozitia �Iata, vaca are coada�. Cum analizeaza Bulisor: - �Iata� este subiect pentru ca este scris cu litera mare si este la inceput de propozitie. �Vaca� este atribut pentru ca asa ii zice mama lu' sor-mea. �Are� este conjunctie pentru ca leaga cuvantul vaca de coada. �Coada� este predicat pentru ca se misca. Analizati : " Venea o moara pe Siret " : Venea = Subiect ( indubitabil ) Omoara = predicat ( ca asta era activitatea lu' subiectul Venea ! ) Pe Siret = complement circumstantial de loc ( acolo omoara Venea ) Chiar vorbiti serios? Poi mai tare m� cufundați �n ceaț�... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 985 mesaje Membru din: 16/12/2013 |
Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 14:09
nea marine, daca n-o fo sa fie pan' amu..
nu te mai autoflagela cu biciu�ca gr�matic�, bre, si-asa, la cat de, si-n ce mod, nu mai ai nevoie de asa cazna pentru cat timp ti-a mai ramas, si dincolo, nu te-ntreaba nimeni nimic, si nici nu te pune sa scrii. ia de colea o braga si las', ca si-asa e limba moarta, calatina sau cagreaca veche, cakarameica, sau caperseflona farfaronica egypteana de pe timpul lui Ramses si Tutmetankamonis
|
Fosta membra 9am.ro 985 mesaje Membru din: 16/12/2013 |
Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 14:20
+++++++++++++++++++++++++++++++++ Parlamentul Rom�niei Legea nr. 500/2004 privind folosirea limbii rom�ne �n locuri, rela�ii �i institu�ii publice Parlamentul Rom�niei adopt� prezenta lege. Art. 1. - (1) Orice text scris sau vorbit �n limba rom�n�, av�nd caracter de interes public, �n sensul prev�zut la art. 2, trebuie s� fie corect din punct de vedere al propriet��ii termenilor, precum �i sub aspect gramatical, ortoepic �i, dup� caz, sub aspectul punctua�iei �i ortografic, conform normelor academice �n vigoare. (2) Orice text scris sau vorbit �ntr-o limb� str�in�, indiferent de dimensiuni, av�nd caracter de interes public, trebuie s� fie �nso�it de traducerea sau de adaptarea �n limba rom�n�. Art. 2. - �n sensul prezentei legi, prin text cu caracter de interes public se �n�elege orice text care, �n cadrul unor atribu�ii de serviciu, este afi�at, expus, difuzat sau rostit �n locuri publice ori prin mijloace de informare �n mas�, av�nd ca scop aducerea la cuno�tin�a publicului a unei denumiri, a unei informa�ii sau a unui mesaj, cu con�inut direct ori indirect publicitar. Art. 3. - Emisiunile de televiziune transmise �n limbi str�ine de posturile rom�ne�ti sau emisiunile posturilor str�ine transmise sub licen�� audiovizual� rom�neasc� trebuie s� fie subtitrate �n limba rom�n�; �n situa�ii de urgen�� se va recurge la traducerea simultan�. Art. 4. - Denumirea, instruc�iunile �i alte explica�ii �n limbi str�ine, relevante pentru consumatorul rom�n, referitoare la produsele comerciale de provenien�� str�in�, vor fi �nso�ite de traducerea �n limba rom�n�, potrivit legisla�iei �n vigoare. Art. 5. - Nu fac obiectul prezentei legi: a) denumirile m�rcilor �nregistrate; b) textele av�nd caracter �tiin�ific, literar-artistic, cultural �i religios; c) publica�iile redactate integral sau par�ial �n limbi str�ine, inclusiv cele ale minorit��ilor na�ionale; d) programele difuzate pe cale radioelectric�, terestr� sau prin satelit, preluate �i difuzate prin serviciile de comunica�ie audiovizual� prin cablu; e) emisiunile de radiodifuziune transmise �n limbile minorit��ilor na�ionale; f) emisiunile de televiziune transmise, �n direct, �n limbile minorit��ilor na�ionale; g) emisiunile av�nd caracter religios, etnografic �i de divertisment ale posturilor locale �i regionale de televiziune �n limbile minorit��ilor na�ionale; h) denumirile �i instruc�iunile speciale, reglementate ca atare prin actele normative �n vigoare; i) enun�urile rezultate din situa�iile reglementate de actele normative privind drepturile persoanelor apar�in�nd minorit��ilor na�ionale de a-�i p�stra, dezvolta �i exprima identitatea lor lingvistic�; j) textele av�nd caracter sportiv. Art. 6. - �n cazul textelor de interes public scrise �n limbi str�ine, aflate la vedere �n locuri publice sau difuzate prin mijloace de informare �n mas�, traducerea complet� �n limba rom�n� trebuie s� aib� caractere de acelea�i dimensiuni cu cele ale textului �n limba str�in� �i s� fac� parte integrant� din ansamblul grafic respectiv. Art. 7. - (1) Dispozi�iile prezentei legi intr� �n vigoare �n termen de 30 de zile de la publicarea ei �n Monitorul Oficial al Rom�niei, Partea I. (2) �n termen de 30 de zile de la data intr�rii �n vigoare a prezentei legi, persoanele fizice sau juridice care au pus �n circula�ie texte de interes public, scrise ori �nregistrate prin mijloace audiovizuale electronice, sunt obligate s� �ndeplineasc� cerin�ele acesteia. Art. 8. - �n termen de 30 de zile de la intrarea �n vigoare a prezentei legi, ministrul culturii �i cultelor stabile�te, prin ordin, m�surile necesare pentru aplicarea prevederilor acesteia. Art. 9. - La data intr�rii �n vigoare a prezentei legi orice dispozi�ii contrare se abrog�. Aceast� lege a fost adoptat� de Parlamentul Rom�niei, cu respectarea prevederilor art. 75 �i ale art. 76 alin. (2) din Constitu�ia Rom�niei, republicat�. PRE�EDINTELE CAMEREI DEPUTA�ILOR PRE�EDINTELE SENATULUI VALER DORNEANU NICOLAE V�C�ROIU Bucure�ti, 12 noiembrie 2004. +++++++++++++ vezi Atr. 5, nea marine !
|
Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 14:21
Ptr germanici toti sint morti, numai ei sint vii.
Ciudata viziune. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1281 mesaje Membru din: 30/12/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 23 Februarie 2014, ora 22:42
Daniela
|
|
Postat pe: 1 Martie 2014, ora 14:31
|
|
Postat pe: 1 Martie 2014, ora 14:49
,,b�i, ești nebun?!!!"
,,...s�-mi bag piciorul!!" ,,b�i ești prost!?" ,,M�iculița Domnului!!!!" ,,b�i ce tare-i �sta!" ......ei, ce credeti, sunt baietii de la bloc, spargand niste seminte la o sueta? Nu, sunt moderatorii si juratii unor concursuri televizate, transmise la nivel national.
|
|
Postat pe: 3 Martie 2014, ora 00:12
De la: _Ingrid, la data 2014-03-01 14:49:35,,b�i, ești nebun?!!!" Promovezi din astea
|
|
|
|

formulare e asta? ce vrea sa comunice domnul senator?