back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Aceste cuvinte ne doare

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:

Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 August 2013, ora 07:26

PROVERBE ROMANESTI

- Ca romanu' nu-i nici unu', unde-s multi putea fi unu'!
- Fie painea cit de rea, tot ti-o fura cineva.
- Cine NE viziteza ne face ONOARE, cine NU, PLACERE..
- De urata nu-i frumoasa, da'i desteapta, proasta dracu'.
- Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc.
- In viata sunt doua cuvinte care deschid multe usi: "trage" si "impinge".
- Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc.
- Cine fura azi un ou si se lasa prins e bou!!!
- Iubeste-ti copilul ca si cum ar fi al tau
- Nici o fapta buna nu scapa nepedepsita!
- Cum iti asterni, cum vine altul si se culca in locul tau.
- Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva.
- Mama prostilor e mereu gravida...
- Mai bine burtos de la bere decat cocosat de la munca!
- Ce poti face azi lasa pe maine ca poate nu mai e nevoie.
- Nu esti beat cat timp poti sta intins pe jos fara sa te sprijini.

Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 August 2013, ora 07:27

In magazinul nostru, vizitatzi raionul "Totul pentru football". Acolo va putetzi cumpara tzigari, bere si televizor...
.......................................................................
Savantzii au ajuns la concluzia ca cele mai multe vitamine se gasesc in ... farmacie.
..................................................................
In bere e putere. In vin e sanatate. In cognac e distinctzie, iar in apa sint microbi...
......................................................................
Se spune ca, in desert, nisipul este atat de fierbinte incat potzi sa prajesti oua pe el.
Din cauza asta camilele au picioare atat de lungi.
.....................................................................
In China nu exista notziunea "si-a inselat" (nevasta), in schimb exista "si-a confundat"...
.................................................................
Benzina se scumpeste, pentru ca din cauza scumpirii petrolului cresc cheltuielile pentru transportul benzinei...

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 August 2013, ora 07:28

Citate amuzante

Aici vei gasi:
Citate amuzante generale
Citate amuzante din fotbal

Citate despre sex

Cunoasteti privirea aceea pe care o au femeile cand vor sa faca sex? Nici eu.
* Steve Martin
Sa faci sex e ca si cum ai juca bridge. Daca n-ai un partener bun, ar fi bine sa ai o mana buna.
* Woody Allen
Exista cateva dispozitive care cresc dorinta sexuala, in special la femei. Cel mai important dintre acestea este Mercedes-Benz 500 SL.
* Lynn Lavner
Sexul este unul din cele noua motive pentru reincarnare. Celelalte opt n-au importanta.
* George Burns
Femeile sunt capabile sa mimeze orgasmul. Barbatii pot mima o intreaga relatie.
* Sharon Stone
Mama mea n-a sesizat niciodata nimic ironic in a ma numi “son-of-a-bitch”.
* Jack Nicholson
Clinton a mintit. Un barbat poate uita unde parcheaza sau chiar unde locuieste, dar nu uita niciodata o partida de sex oral, indiferent cat de nereusita a fost.
* Barbara Bush
Femeile au nevoie de un motiv ca sa faca sex. Barbatii au nevoie numai de un loc unde s-o faca.
* Billy Crystal
Potrivit unor cercetari recente, femeile spun ca se simt mai comfortabil daca se dezbraca in fata unui barbat, decat daca ar face-o in fata unei femei. Aceasta din cauza ca femeile sunt foarte critice, in timp ce barbatii sunt doar recunoscatori.
* Robert DeNiro
Se zice ca ar fi aparut un nou scandal in lumea medicala. Doctorii semnaleaza faptul ca barbatii au reactii alergice la prezervativele din latex. Acestea provoaca umflarea puternica a penisului. Si, care-i problema?
* Dustin Hoffman
Vedeti, problema e ca Dumnezeu i-a dat barbatului un creier si un penis, dar nu i-a dat suficient sange pentru a le folosi pe amandoua deodata.
* Robin Williams

PROVERBE ROMANESTI

- Ca romanu' nu-i nici unu', unde-s multi putea fi unu'!
- Fie painea cit de rea, tot ti-o fura cineva.
- Cine NE viziteza ne face ONOARE, cine NU, PLACERE..
- De urata nu-i frumoasa, da'i desteapta, proasta dracu'.
- Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc.
- In viata sunt doua cuvinte care deschid multe usi: "trage" si "impinge".
- Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc.
- Cine fura azi un ou si se lasa prins e bou!!!
- Iubeste-ti copilul ca si cum ar fi al tau
- Nici o fapta buna nu scapa nepedepsita!
- Cum iti asterni, cum vine altul si se culca in locul tau.
- Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva.
- Mama prostilor e mereu gravida...
- Mai bine burtos de la bere decat cocosat de la munca!
- Ce poti face azi lasa pe maine ca poate nu mai e nevoie.
- Nu esti beat cat timp poti sta intins pe jos fara sa te sprijini.

In magazinul nostru, vizitatzi raionul "Totul pentru football". Acolo va putetzi cumpara tzigari, bere si televizor...
.......................................................................
Savantzii au ajuns la concluzia ca cele mai multe vitamine se gasesc in ... farmacie.
..................................................................
In bere e putere. In vin e sanatate. In cognac e distinctzie, iar in apa sint microbi...
......................................................................
Se spune ca, in desert, nisipul este atat de fierbinte incat potzi sa prajesti oua pe el.
Din cauza asta camilele au picioare atat de lungi.
.....................................................................
In China nu exista notziunea "si-a inselat" (nevasta), in schimb exista "si-a confundat"...
.................................................................
Benzina se scumpeste, pentru ca din cauza scumpirii petrolului cresc cheltuielile pentru transportul benzinei...
APROAPE AXIOME
01. Fluierul piciorului este un dispozitiv de gasire a mobilei pe intuneric.
02. Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura..
03. Cine zambeste atunci cand lucrurile merg prost s-a gandit deja pe cine sa dea vina.
04. Probabilitatea sa intalnesti pe cineva cunoscut creste atunci cand esti cu cineva cu care nu trebuie sa fii vazut.
05. Intuitia este o stiinta exacta.
06. O concluzie marcheaza intotdeauna momentul in care ai obosit sa gandesti..
07. Hard-disk-urile sunt intotdeauna pline.. N-are rost sa incerci sa faci rost de mai mult spatiu.. Datele se vor extinde pana ocupa tot spatiul liber.
08. Oamenii, ca si natiunile, vor actiona rational numai dupa ce toate celelalte posibilitati au fost epuizate.
09. Poti invata o pisica sa faca orice vrea ea.
10. Nu e destul sa fii tu norocos, trebuie ca ceilalti sa nu fie.
11. Stressul inseamna sa te trezesti urland, apoi sa-ti dai seama ca nu dormeai.
12. Toate femeile sunt bune: bune de nimic sau bune la ceva.
13. Cred ca barbatii care au cercel in ureche sunt mai bine pregatiti pentru casatorie. Au suferit si au cumparat bijuterii.
14. Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filosof.
15. Nu am aflat ce este fericirea decat in momentul in care m-am casatorit. Dar atunci era deja prea tarziu.
16. Verighetele: cele mai mici catuse din lume..
17. Burlacii stiu mai multe despre femei decat barbatii casatoriti; in caz contrar, ar fi si ei casatoriti.
18. Femeile sunt pasionate de matematica; isi impart varsta la 2, dubleaza pretul hainelor si adauga intotdeauna 5 ani la varsta prietenei celei mai bune.
19. Cea mai buna metoda de a tine minte ziua sotiei tale este sa o uiti o data...

Marea diferenta dintre sexul platit si sexul gratis este ca sexul platit costa mai putin. Brendan Francis

De ce ar trebui sa primim sfaturi despre sex de la Papa ? Daca stie ceva despre sex, nu ar trebui sa stie! George Bernard Shaw

In America sexul este o obsesie, in alte parti ale lumii este o realitate. Marlene Dietrich

Pentru a avea succes la sexul opus, spune-i ca esti impotent. Va face tot posibilul sa iti demonstreze contrariul. Cary Grant

Munca de programator este ca si sexul. O singura greseala si trebuie sa platesti pentru ea tot restul vietii. Michael Sinz

Prietena mea rade intotdeauna in timp ce facem sex, indiferent de ceea ce citeste. Steve Jobs (fondator Apple Computers)

Sexul si golful sunt singurele doua lucruri de care te poti bucura fara sa te pricepi la ele. Kevin Costner-Tin Cup

Este mai bine sa nu fii fidel, decat sa fii fidel fara sa ti-o doresti. Brigitte Bardot

Daca Dumnezeu nu ar fi dorit ca noi sa ne masturbam, ne-ar fi facut bratele mai scurte. George Carlin

Il iubesc mai mult pe Mickey Mouse decat pe orice femeie pe care am cunoscut-o. Walt Disney

Sexul la 90 de ani este ca si cand ai juca biliard cu o funie. George Burns

Nimeni nu va castiga razboiul sexelor; se fraternizeaza prea mult cu inamicul. Henry Kissinger

Personal, nu stiu nimic despre sex, deoarece am fost maritata tot timpul. Zsa Zsa Gabor

Vedeti, problema e ca Dumnezeu i-a dat barbatului un creier si un penis, dar nu i-a dat suficient sange pentru a le folosi pe amandoua deodata. Robin Williams

Iubirea este raspunsul, dar in timp ce astepti raspunsul, sexul ridica niste intrebari bunicele. Woody Allen

Cand am ajuns in America , nu stiam sa vorbesc engleza, dar viata mea sexuala era perfecta. Acum engleza mea e perfecta, dar viata mea sexuala e groaznica. Julio Iglesias

Ultima data cand am fost inauntrul unei femei a fost cand am vizitat Statuia Libertatii. Woody Allen

Sunt un amant atat de bun, pentru ca exersez foarte mult singur. Woody Allen

Fluierul piciorului este un dispozitiv de gasire a mobilei pe intuneric.

Cugetarea zilei:
"Mama tampitzilor e mereu gravida"

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura.

Cel mai greu lucru in box este sa te scobesti in dinti cu manusa.

Vecinul m-a intrebat daca poate sa-mi foloseasca masina de tuns iarba iar eu i-am spus ca da cu conditia sa nu o scoata de la mine din gradina

N-are incredere in camile si in general in nici o fiinta care rezista mai mult de o saptamana fara bautura.

Cine zambeste atunci cand lucrurile merg prost s-a gandit deja pe cine sa dea vina...

Orice bata are doua capete. Depinde din care capat privesti...

Cea mai infidela amanta a omului este Speranta. Te inseala zilnic si totusi, traiesti cu ea toata viata.

Probabilitatea sa intalnesti pe cineva cunoscut creste atunci cand esti cu cineva cu care nu trebuie sa fii vazut.

Intuitia este o stiinta exacta.

O concluzie marcheaza intotdeauna momentul in care ai obosit sa gandesti.

Timpul afectat fiecarei probleme de pe agenda sedintei va fi invers proportional cu importanta ei.

Hard-disk-urile sunt intotdeauna pline. N-are rost sa incerci sa faci rost de mai mult spatiu. Datele se vor extinde pana ocupa tot spatiul liber.

Oamenii, ca si natiunile, vor actiona rational numai dupa ce toate celelalte posibilitati au fost epuizate.

Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.

Orice lucru bun in viata e ilegal, imoral sau ingrasa.

Poti invata o pisica sa faca orice vrea ea.

Nu e destul sa fii tu norocos, trebuie ca ceilalti sa nu fie.

Stresul inseamna sa te trezesti urlind, apoi iti dai seama ca nu dormeai.

Omul destept nu se joaca "laptegros" cu rinocerul.

Pustiule daca stii cate prajituri am la spate ti le dau pe amandoua

Toate femeile sunt bune – bune de nimic sau bune la ceva. (Miguel De Cervantes)

Nu poti sa cunosti o femeie pana nu o intalnesti la tribunal. (Norman Mailer)

Hotii iti cer banii sau viata; femeile le vor pe amandoua. (Samuel Butler)

Cred ca barbatii care au cercel in ureche sunt mai bine pregatiti pentru casatorie. Au suferit si au cumparat bijuterii. (Rita Rudner)

Tine ochii bine deschisi inainte de casatorie si pe jumatate inchisi dupa. (Benjamin Franklin)

Casatoria este triumful imaginatiei asupra inteligentei. A doua casatorie este triumful sperantei asupra experientei. (Oscar Wilde)

Casatoria este singura aventura accesibila lasilor. (Voltaire)

Casatoria nu este un proces de prelungire a iubirii, ci de mumificare a cadavrului. (PG Wodehouse)

Casatoria este cimitirul intelepciunii. (Margaret Cavendish)

Dragostea: nebunie temporara ce poate fi vindecata prin casatorie. (Ambrose Bierce)

Toate nuntile sunt la fel, dar fiecare casnicie este diferita. (John Berger)

Casatoria este ultima noastra sansa de a ne maturiza. (Joseph Barth)

Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filosof. (Socrate)

Nu am aflat ce este fericirea decat in momentul in care m-am casatorit. Dar atunci era deja prea tarziu. (Max Kauffman)

Burlacul: singurul barbat din lume care nu si-a mintit sotia. (Anonim)

Verighetele: cele mai mici catuse din lume. (Anonim)

Cand un barbat iti fura sotia, cea mai buna razbunare este sa il lasi sa o patreze. (Sacha Guitry, Elles et toi, 1948)

Femeile spera ca barbatii se vor schimba dupa casatorie; barbatii spera ca femeile vor ramane la fel dupa casatorie. (Bettina Arndt, Private Lives, 1986)

Burlacii stiu mai multe despre femei decat barbatii casatoriti; in caz contrar, ar fi si ei casatoriti. (H.L. Mencken)

Casatoria este moartea pasiunii – dintr-o data te trezesti in pat cu o ruda. (Anonim)

Dumnezeu a creat sexul. Preotii au creat casatoria. (Voltaire)

Casatoria este o greseala pe care ar trebui sa o faca fiecare om. (George Jessel)

Femeile se plang de sindromul premenstrual, dar eu cred ca este singura perioada din luna cand pot fi eu insami. (Roseanne)

Barbatii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum sa se joace cu el. (Sarah Jessica Parker - in rolul lui Carrie din Totul despre sex)

Femeile sunt pasionate de matematica. Isi impart varsta la 2, dubleaza pretul hainelor si adauga intotdeauna 5 ani la varsta prietenei cele mai bune. (Marcel Achard)

Radu_b10

719 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 August 2013, ora 17:54

Rabdu "posteaza" ( '' " - pentru ca-mi pare un termen cam aiurea) pe doua "topice" ( probabil corect "topics" ) .
Incerc sa le leg, dupa cat ma taie mintea :
" Miting aviatic " la Iesi :
Apoi " miting " poate veni, dupe mintea me, numa de la inglezascul "meeting" - care va sa zica intalnire la "present continuous tense " , adicatele o intalnire la nivel inalt actualizata !
Apoi va zic eu voua ca daca ai un " Miting aviatic " , la 1200 m altitudine ( nivel inalt ), intre un SU 29 ( Suhoi 29 ) si un " Ikarus C42 ", pe ala de pe Ikarus numa cortelul si bunul Dumnezeu il mai pot ajuta sa-si spuna ultima ruga !
O fi el meeting la sefi de state sau macar prim ministri , da'i pacat sa omori chiloti din cuvinte nepotrivite ( care dor ! ) !
Poate nu am priceput eu ???

Fosta membra 9am.ro

939 mesaje

Postat pe: 19 August 2013, ora 19:12

''...doisprezece milioane''sau douãsprezece milioane? Poate aflã ºi d-l Ponta acordul corect.

Omul fericit este acela care stãpâneºte ºi munca, ºi dragostea.-Sigmund Freud Stai departe de oamenii care îþi micºoreazã ambiþia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevãrat mari te fac sã te simþi cã ºi tu poþi deveni mare.-Mark Twain
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 August 2013, ora 20:58

De la: mili, la data 2013-08-19 19:12:37''...doisprezece milioane''sau douãsprezece milioane? Poate aflã ºi d-l Ponta acordul corect.

daca a lipsit de la lectia respectiva...degeaba....nici macar cu copy/paste nu mai invata....

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 19 August 2013, ora 21:37

De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-19 20:58:24
De la: mili, la data 2013-08-19 19:12:37''...doisprezece milioane''sau douãsprezece milioane? Poate aflã ºi d-l Ponta acordul corect.

daca a lipsit de la lectia respectiva...degeaba....nici macar cu copy/paste nu mai invata....

Mai las-o naibii de gramatichie ! Conteaza numa' in a cui punga intra !
Nah, ca m-am bagat la politichie si deja imi put picioarele !
Oare pestele numa de la cap se-impute ???
De unde o veni expresia ???
Chiar nu ma taie capul !

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 20 August 2013, ora 19:44

Citesc " Don Quijote in Est " , o carte de prin '93 de-a lui Octavian Paler . Toata cartea este buna ( am criteriile mele de apreciere - poate povestesc pentru haz ) .
Interesant :
Se foloseste, rar, termenul de " ovatii " , exclusiv la plural ! Culmea ( spicuesc din text ) :
" Un general roman era primit in triumf la Roma daca ucisese ( cu legiunea) cel putin 5000 de inamici !.....
Daca ucidea numai 4999 trebuia sa se multumeasca cu o .... " ovatie " , numita asa pentru ca in cinstea lui era sacrificata o oaie - pe latinie " ovis " ! "

Sa cat la DEX ?
OVÁȚIE, ovații, s. f. Manifestare publicã entuziastã de admirație și de aprobare, exprimatã prin aclamații și aplauze în cadrul unei adunãri, a unei serbãri etc., fațã de o persoanã, o acțiune, o inițiativã etc. – Din fr. ovation, lat. ovatio. Sursa: DEX '98
Tot e bine ca au pomenit si de latinie ! Ma gandeam ca e din portughezul ........

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 20 August 2013, ora 21:33

mi-ar fi placut sa scrieti despre originea cuvintelor, aici
www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/28127/Istorie-sau-cauza-e...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

939 mesaje

Postat pe: 20 August 2013, ora 22:37

De la: Radu_b10, la data 2013-08-19 21:37:48
De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-19 20:58:24

Mai las-o naibii de gramatichie ! Conteaza numa' in a cui punga intra !
Nah, ca m-am bagat la politichie si deja imi put picioarele !
Oare pestele numa de la cap se-impute ???
De unde o veni expresia ???
Chiar nu ma taie capul !

Atunci e de rãu.(Glumesc) Toate aceste zicale, proverbe, vin din experienþa oamenilor, din constatãri, ºi din înþelepciune. La peºte, în special, urechile se degradeazã primele, apoi burta si ultima coada.
Dar apropos: Ce are politichia cu gramatica d-lui Ponta?

Omul fericit este acela care stãpâneºte ºi munca, ºi dragostea.-Sigmund Freud Stai departe de oamenii care îþi micºoreazã ambiþia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevãrat mari te fac sã te simþi cã ºi tu poþi deveni mare.-Mark Twain
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2013, ora 12:32

Poporul român nu este gazetã de perete!

Marin Traºcã
Poporul român nu este o gazetã de perete ºi limba românã, o pionezã pe care s-o schimbi dupã mãrimea degetului care o apasã.

Am cântãrit foarte mult pânã sã purced a scrie aceste rânduri, motive ar fi multe, numai dacã l-aº menþiona pe cel „Ete, ce se mai gãsi ºi ãsta sã se ia de noi !", ºi ar fi de-ajuns. Dar cum mâncãrimea buricelor „deºtelor" nu mã lasã în pace, musai sã mã scarpin între ele. Al doilea ar fi, ºi mult mai important decât „deºtele" din dotare, încercarea de a se da un nume stâlcirii limbii române, de a înmatricula graba românilor de a schimba douã vorbe între douã schele ºi cinci cãrãmizi în braþe, ºi a „limpieselor" ce dau buzna sã intre ºi sã iasã de la metro ºi tren spre casele „seniorelor" unde lucreazã, nu înainte de a-ºi povesti câtã „fianþã" au plãtit la camera proaspãt închiriatã, ºi câte „papeluri" au lipit pe stâlpi pânã sã gãseascã un loc de muncã. Sã-mi fie iertatã aceastã scurtã incursiune în a folosi câteva cuvinte spaniole uzate mai des de românii din Spania, dar era necesar pentru a creiona „materialul" de unde au plecat câteva minþi luminate de au ajuns la concluzia cã este necesar sã numeascã acest amestec de românã cu spaniolã... „romaniol"!

La început nu am dat atenþie acestui „demers", am crezut cã este un teribilism al unor tineri cãrora le pasã de felul cum se vorbeºte pe aici. Dupã câtva timp, am aflat cu stupoare cã tocmai un profesor s-a aplecat spre aceastã idee ºi a încercat sã o dezvolte, dorind sã-ºi aleagã ca temã de doctorat... „romaniolul", dar cum nu existau profesori care sã noteze... a cãzut ideea. Puteam trece ºi peste acest lucru, deºi mã îngrozesc pânã unde poate sã meargã limitarea conceptului de identitate naþionalã.

Nu mã declar eu, aici, cel mai înfocat patriot, deºi nu ne costã nimic sã fim atunci când este vorba despre ceea ce ne reprezintã ºi avem ca moºtenire de la cei de dinaintea noastrã. Mã întreb, aºa, ca prostul, cei care au avut aceastã idee, nu l-au visat pe Constantin Brâncoveanu, care mai bine ºi-a vãzut familia decapitatã decât sã renunþe credinþã? ªtiu, se vorbeºte amestecat între românii din Spania, asta din grabã, dar ºi din lejeritatea pronunþãrii unor cuvinte spaniole, dar de aici ºi pânã a încerca sã indexezi acest lucru, pe care ei l-au denumit fenomen, ºi sã denumeºti „Romaniol" discuþiile din stradã, mi se pare cã este vorba despre altceva, mã ºi tem sã numesc asta negaþie de identitate.

Mã întreb din nou, românii din Canada, Chicago, sau de oriunde altundeva, care sunt plecaþi de generaþii întregi, unele familii chiar de la începutul secolului al XX-lea, comunitãþi de români tradiþionale, lor, de ce nu le-o fi venit ideea sã dea un nume babilonului de limbi vorbite?! Oare cum s-ar fi numit amestecul dintre românã ºi engleza americanã... „romacanã"? Sã fim serioºi ºi sã ne ocupãm de lucruri mai importante, dacã avem harul scrisului sã-l folosim în slujba celor care ne citesc, doar pentru ei scriem, nu pentru noi, sã ne demonstrãm cã suntem plini de deºteptãciune precum ursul de miere... în tufiºul cu zmeurã! Pe spanioli nu-i intereseazã acest fenomen, cum a fost denumit de iniþiatori, aºa cum nu intereseazã nici pe omul de rând care tremurã azi pentru instabilitatea zilei de muncã de mâine. Români sunt peste tot, mai mulþi sau mai puþini, dar ei au alte preocupãri, nu sã indexeze limba românã.

Pânã ºi vlahii din Serbia, deºi ºtiu sârbeºte, clar, vorbesc tot româneºte, au luptat sã-ºi întemeieze ºcoli, biserici ºi sunt acolo de douã sute de ani, de când ne „încuscrirãm" cu sârbii prin cãsãtoria unei principese românce cu prinþul Obrenovici care a primit ca „dotã" sate ºi comune întregi populate cu români. Deºi au fost amestecaþi de politica vremii, ei ºi-au pãstrat limba. Am întâlnit bãtrâni care nici nu ºtiau sârbeºte. Nu aº lãsa acest subiect aºa uºor din plaivas, dacã la orizont nu ar fi apãrut, la începutul acestui an, o altã gogomãnie scrisã. Îmi pare foarte rãu cã trebuie sã fac acest lucru, cineva ar zice sã-mi vãd de ale mele, aºa cum spuneam la început ºi sã las lumea sã scrie ce vrea. Sã scrie frate, este loc pentru toþi ºi nu comentez cum se scrie, bine sau rãu, nu este treaba mea, dar sã nu se facã afirmaþii mai mult decât înjositoare despre poporul român, ºi aºa trecut prin ciur ºi dârmon de aºa zisa Europã unitã.

Am citit, nu demult, o afirmaþie, cum cã poporul român este unul migrator! Fraþilor, scrieþi ce aveþi de scris, despre ce vreþi voi, dar nu vã dã nimeni dreptul sã vã erijaþi în criticii unui popor întreg, criticaþi politica, politicienii, ei, oricum, sunt trecãtori, dar poporul român trebuie sã rãmânã aºa cum îl ºtim, avem obligaþia asta. Pânã sã ne arunce cineva cu noroi în ochi, o facem noi, gratuit, de dragul unui teribilism nejustificat. Poporul român nu este o gazetã de perete unde sã ne lipim toate rãutãþile ºi frustrãrile noastre ºi limba românã o pionezã pe care s-o schimbi în funcþie de mãrimea degetului care o apasã. Sã nu confundãm poporul cu persoanele aflate, vremelnic, la conducere, poporul este ceva sfânt, intangibil, este tot ce poate fi mai întreg în conºtiinþa unui individ.

Nu vreau sã devin patetic, deºi ar trebui, poporul nu ni-l alegem noi, aºa cum nu noi ne alegem pãrinþii, el este dat de Dumnezeu, este, dacã vreþi, camera noastrã de la drum, în care pãstrãm tot ce avem mai frumos dar în care nu poþi alerga dupã un taur. Revenind la termenul de popor migrator, este mult mai grav decât încercarea cu „romaniolul". Oare numai noi am plecat aiurea prin lume sã ne cãutãm un rost mai bun? Dacã se spunea cã trãim într-o vreme în care lumea migreazã, iar românii deþin ponderea cea mai mare, era altceva, dar nu sã fim scoºi din context.

Istoria noastrã, atât cât am reuºit s-o înþeleg, nu a consemnat nicio desþelenire din spaþiul carpato-dunãreano-pontic ºi aºezarea în locuri cu iarbã mai grasã, ca apoi sã se întoarcã, ori, ce se întâmplã acum este cu totul altceva. Într-adevãr, sunt compatrioþi de-ai noºtri care nu sunt tocmai „de pus la ranã", dar, aºa cum zic ºi spaniolii, aceºtia existã peste tot. Sã criticãm ce este antisocial, ce iese din tiparele bunei convieþuiri într-o societate, dar sã nu generalizãm acest lucru pentru un întreg popor. Se înghite foarte greu, cade la stomac mai rãu decât carnea de porc. Destul cã suntem luaþi în bâzã de toate cancelariile Europei ºi suntem socotiþi niºte rude sãrace la masa bãtrânului continent, dar sã le mai ascuþim ºi noi sãbiile, mi se pare aiurea

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Septembrie 2013, ora 10:08

Cuvinte cuvantate de oameni simpli, pe la tara:

- ...si cum zicea matuse-mea, fie iertata ca e intr-o alta lume...
- ...sa-i dea bunul Dumnezeu, ca are de unde...
- .. m-a pacalit ca eu sunt cam prost...am nevasta desteapta, dar eu nu prea...
-.. ce vaca ai ma, ca-i mai iute ca tine!...pai,da, zici ca-i caprioara, nu vaca!

- .. felicitari vecina, pentru fata. A luat si bacalaureatul a intrat si la facultate, Bravo!
- Da, sa rezolvam acum cu chiria

Na, nu mai tin minte, dar zau ca poti asculta la nesfarsit cum vorbesc oamenii astia, alta lume!

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 14:11

La ora de gramatica, se analizeaza propozitia “Iata, vaca are coada”.
Cum analizeaza Bulisor:
- “Iata” este subiect pentru ca este scris cu litera mare si este la inceput de propozitie. “Vaca” este atribut pentru ca asa ii zice mama lu' sor-mea. “Are” este conjunctie pentru ca leaga cuvantul vaca de coada. “Coada” este predicat pentru ca se misca.

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2013, ora 20:18

De la: _Ingrid, la data 2013-09-20 14:11:30La ora de gramatica, se analizeaza propozitia “Iata, vaca are coada”.
Cum analizeaza Bulisor:
- “Iata” este subiect pentru ca este scris cu litera mare si este la inceput de propozitie. “Vaca” este atribut pentru ca asa ii zice mama lu' sor-mea. “Are” este conjunctie pentru ca leaga cuvantul vaca de coada. “Coada” este predicat pentru ca se misca.

Analizati : " Venea o moara pe Siret " :
Venea = Subiect ( indubitabil )
Omoara = predicat ( ca asta era activitatea lu' subiectul Venea ! )
Pe Siret = complement circumstantial de loc ( acolo omoara Venea )

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2013, ora 22:30

De la: _Ingrid, la data 2013-09-09 10:08:55Cuvinte cuvantate de oameni simpli, pe la tara:

- ...si cum zicea matuse-mea, fie iertata ca e intr-o alta lume...
- ...sa-i dea bunul Dumnezeu, ca are de unde...
- .. m-a pacalit ca eu sunt cam prost...am nevasta desteapta, dar eu nu prea...
-.. ce vaca ai ma, ca-i mai iute ca tine!...pai,da, zici ca-i caprioara, nu vaca!

- .. felicitari vecina, pentru fata. A luat si bacalaureatul a intrat si la facultate, Bravo!
- Da, sa rezolvam acum cu chiria

Na, nu mai tin minte, dar zau ca poti asculta la nesfarsit cum vorbesc oamenii astia, alta lume!

Pe la bloc nu prea din astea.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 30 Septembrie 2013, ora 16:21

Rationamentele matematice, si nu numai, au la baza axiome, postulate si teoreme ( cu variantelele lor ) .
Din punctul de vedere al limbistilor care au conceput DEX-ul - sunt aproximativ sinonime , desi accepta vag, ca numai teoremele sunt demonstrabile . Aceste definitii " ma doare" !
" Unde esti tu Graur, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i imparþi în douã cete, de nebuni si de miºei,
ªi in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puºcãrie ºi la casa de nebuni! "

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 4 Octombrie 2013, ora 16:41

LIVIU POP - senator PSD: ,,Eu sunt uimit de naivitatea de care incearca sa dea parte unii colegi care si-au batut joc de tot ce a insemnat fond european."
Ce formulare e asta? ce vrea sa comunice domnul senator?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 4 Octombrie 2013, ora 18:47

De la: _Ingrid, la data 2013-10-04 16:41:54LIVIU POP - senator PSD: ,,Eu sunt uimit de naivitatea de care incearca sa dea parte unii colegi care si-au batut joc de tot ce a insemnat fond european."

pai e clar...vrea sa sublinieze ca unii au avut parte----adica si-au luat partea---si el nu....inca....

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 6 Octombrie 2013, ora 13:29

De la: _Ingrid, la data 2013-10-04 16:41:54LIVIU POP - senator PSD: ,,Eu sunt uimit de naivitatea de care incearca sa dea parte unii colegi care si-au batut joc de tot ce a insemnat fond european."
ca i se falfaie

Daniela
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Octombrie 2013, ora 13:39

De la: daniela_, la data 2013-10-06 13:29:39
ca i se falfaie

....de limba romana ....

Fosta membra 9am.ro

230 mesaje
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 23:58

De la: _Ingrid, la data 2013-07-13 09:58:06Cum stiu ca nu sunt singura atenta la biata limba romana, propun sa incercam aici sa ne protejam de cuvintele si expresiile eronate care isi fac - sau si-au facut deja- loc in limbajul uzual.

Avem tendinta sa preluam cuvinte si expresii de prin media, pentru ca ni se pare ca suna elevat, sau mai in pas cu timpurile, ceea ce nu e rau daca e si corect.

Basescu ???? , sau acesta este doar un personaj fictiv

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 10:38

De exemplu: ”va” sau ” v-a ” ”ia” sau i-a , ”îmi ia” ia luat ”dați” sau da-ți” cã la lecția asta nu am fost... Nu reușesc sã le separ. sau sã le recunosc când e așa sau nu.

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 10:47

La ora de gramatica, se analizeaza propozitia “Iata, vaca are coada”.
Cum analizeaza Bulisor:

Analizati : " Venea o moara pe Siret " :
Venea = Subiect ( indubitabil )
Omoara = predicat ( ca asta era activitatea lu' subiectul Venea ! )
Pe Siret = complement circumstantial de loc ( acolo omoara Venea )

Chiar vorbiti serios? Poi mai tare mã cufundați în ceațã...

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 14:09

nea marine, daca n-o fo sa fie pan' amu..
nu te mai autoflagela cu biciuºca grãmaticã, bre,
si-asa,
la cat de, si-n ce mod,
nu mai ai nevoie de asa cazna pentru cat timp ti-a mai ramas,
si dincolo,
nu te-ntreaba nimeni nimic, si nici nu te pune sa scrii.

ia de colea o braga si las', ca si-asa e limba moarta, calatina sau cagreaca veche, cakarameica, sau caperseflona farfaronica egypteana de pe timpul lui Ramses si Tutmetankamonis

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 14:20

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Parlamentul României

Legea nr. 500/2004 privind folosirea limbii române în locuri, relaþii ºi instituþii publice

Parlamentul României adoptã prezenta lege.

Art. 1. -
(1) Orice text scris sau vorbit în limba românã, având caracter de interes public, în sensul prevãzut la art. 2, trebuie sã fie corect din punct de vedere al proprietãþii termenilor, precum ºi sub aspect gramatical, ortoepic ºi, dupã caz, sub aspectul punctuaþiei ºi ortografic, conform normelor academice în vigoare.

(2) Orice text scris sau vorbit într-o limbã strãinã, indiferent de dimensiuni, având caracter de interes public, trebuie sã fie însoþit de traducerea sau de adaptarea în limba românã.

Art. 2. -
În sensul prezentei legi, prin text cu caracter de interes public se înþelege orice text care, în cadrul unor atribuþii de serviciu, este afiºat, expus, difuzat sau rostit în locuri publice ori prin mijloace de informare în masã, având ca scop aducerea la cunoºtinþa publicului a unei denumiri, a unei informaþii sau a unui mesaj, cu conþinut direct ori indirect publicitar.

Art. 3. -
Emisiunile de televiziune transmise în limbi strãine de posturile româneºti sau emisiunile posturilor strãine transmise sub licenþã audiovizualã româneascã trebuie sã fie subtitrate în limba românã; în situaþii de urgenþã se va recurge la traducerea simultanã.

Art. 4. -
Denumirea, instrucþiunile ºi alte explicaþii în limbi strãine, relevante pentru consumatorul român, referitoare la produsele comerciale de provenienþã strãinã, vor fi însoþite de traducerea în limba românã, potrivit legislaþiei în vigoare.

Art. 5. -
Nu fac obiectul prezentei legi:

a) denumirile mãrcilor înregistrate;

b) textele având caracter ºtiinþific, literar-artistic, cultural ºi religios;

c) publicaþiile redactate integral sau parþial în limbi strãine, inclusiv cele ale minoritãþilor naþionale;

d) programele difuzate pe cale radioelectricã, terestrã sau prin satelit, preluate ºi difuzate prin serviciile de comunicaþie audiovizualã prin cablu;

e) emisiunile de radiodifuziune transmise în limbile minoritãþilor naþionale;

f) emisiunile de televiziune transmise, în direct, în limbile minoritãþilor naþionale;

g) emisiunile având caracter religios, etnografic ºi de divertisment ale posturilor locale ºi regionale de televiziune în limbile minoritãþilor naþionale;

h) denumirile ºi instrucþiunile speciale, reglementate ca atare prin actele normative în vigoare;

i) enunþurile rezultate din situaþiile reglementate de actele normative privind drepturile persoanelor aparþinând minoritãþilor naþionale de a-ºi pãstra, dezvolta ºi exprima identitatea lor lingvisticã;

j) textele având caracter sportiv.

Art. 6. -
În cazul textelor de interes public scrise în limbi strãine, aflate la vedere în locuri publice sau difuzate prin mijloace de informare în masã, traducerea completã în limba românã trebuie sã aibã caractere de aceleaºi dimensiuni cu cele ale textului în limba strãinã ºi sã facã parte integrantã din ansamblul grafic respectiv.

Art. 7. -
(1) Dispoziþiile prezentei legi intrã în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) În termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, persoanele fizice sau juridice care au pus în circulaþie texte de interes public, scrise ori înregistrate prin mijloace audiovizuale electronice, sunt obligate sã îndeplineascã cerinþele acesteia.

Art. 8. -
În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, ministrul culturii ºi cultelor stabileºte, prin ordin, mãsurile necesare pentru aplicarea prevederilor acesteia.

Art. 9. -
La data intrãrii în vigoare a prezentei legi orice dispoziþii contrare se abrogã.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 ºi ale art. 76 alin. (2) din Constituþia României, republicatã.

PREªEDINTELE CAMEREI DEPUTAÞILOR PREªEDINTELE SENATULUI
VALER DORNEANU NICOLAE VÃCÃROIU

Bucureºti, 12 noiembrie 2004.

+++++++++++++

vezi Atr. 5, nea marine !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2014, ora 14:21

Ptr germanici toti sint morti, numai ei sint vii.
Ciudata viziune.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1281 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 Februarie 2014, ora 22:42

Daniela
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Martie 2014, ora 14:31

De la: _Daniela, la data 2014-02-23 22:42:19youtu.be/ALFH3OWCvcc

-

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Martie 2014, ora 14:49

,,bãi, ești nebun?!!!"
,,...sã-mi bag piciorul!!"
,,bãi ești prost!?"
,,Mãiculița Domnului!!!!"
,,bãi ce tare-i ãsta!"
......ei, ce credeti, sunt baietii de la bloc, spargand niste seminte la o sueta?
Nu, sunt moderatorii si juratii unor concursuri televizate, transmise la nivel national.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2014, ora 00:12

De la: _Ingrid, la data 2014-03-01 14:49:35,,bãi, ești nebun?!!!"
,,...sã-mi bag piciorul!!"
,,bãi ești prost!?"
,,Mãiculița Domnului!!!!"
,,bãi ce tare-i ãsta!"
......ei, ce credeti, sunt baietii de la bloc, spargand niste seminte la o sueta?
Nu, sunt moderatorii si juratii unor concursuri televizate, transmise la nivel national.

Promovezi din astea

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Aceste cuvinte ne doare
Mergi la: