back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Aceste cuvinte ne doare

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:

Radu_b10

719 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 August 2013, ora 21:47

De la: _Ingrid, la data 2013-08-11 18:47:02
De la: Radu_b10, la data 2013-08-11 18:33:59

povesteste-ne faza cu cainii din Giurgiu

Cu calendele se stie, dar pentru acuratete pun totusi explicatia:
,,calénde f. pl. (lat. calendae, d. calare, a chema, a anunța. V. clasã, nomenclaturã). O zi din primele zile ale luniĭ la Romanĭ. – Luna romanã se împãrțea în calende (primele 3 saŭ 5 zile), none (de la 5 saŭ 7 pînã la 13 saŭ 15) și ide (de la ziŭa asta în ainte [!]). La calendele greceștĭ, la paștele caluluĭ, nicĭ-odatã (cã Greciĭ nu numãraŭ zilele cu calendele). "

O perioada in care crestinii si iudaicii convietuiau . Si ovreii aveau o sarbatoare a primaverii = paste .
Cand era sarbatoare la crestinii ( nu lucrau pe ogor ) imprumutau caii la prietenii ovrei ( mai sarmani ) ca sa lucre si ei . Era valabil si invers ! => Bietii caii nu se odihneau in nici o zi ( nu aveau paste !)

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 August 2013, ora 18:49

De la: Radu_b10, la data 2013-08-11 21:47:08[
O perioada in care crestinii si iudaicii convietuiau . Si ovreii aveau o sarbatoare a primaverii = paste .
Cand era sarbatoare la crestinii ( nu lucrau pe ogor ) imprumutau caii la prietenii ovrei ( mai sarmani ) ca sa lucre si ei . Era valabil si invers ! => Bietii caii nu se odihneau in nici o zi ( nu aveau paste !)

Aaa, ce interesant! nu stiam asta, credeam de la sine inteles ca nu exista
pastele cailor pentru ca ei nu sunt religiosi.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 12 August 2013, ora 21:02

De unde vine expresia " Te uiti ca boul la poarta noua !" ?

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 12 August 2013, ora 21:50

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 12 August 2013, ora 22:14

Noapte buna " Gândaci " !

Este ipoteza mea :
Animalele care au fost peste zi pe imaº la pãscut, se întorc acasã. Existã situaþii în care proprietarii merg si-si aduc singuri vacile de la pãscut, la fel cum existã ºi unii þãrani care asteapta ca vita sa vina singura acasa ! Cei care au crescut ( macar in vacanta, la bunici ) pe la tara stiu ca neamul bovinelor isi recunoaste “ proprietatea” :
Se aseaza in dreptul portii si incep sa pasca troscotul de pe ulita de parca ciurdarul le-o tinut tata ziua numa’ printre stanci ! Mai scot cate un muget ca sa atraga atentia gospodarului ca au sosit .
Uneori, cat timp vita a fost plecata, gospodarul a facut mici-mari modificari :
- L-o chemat pe shogorul Boc sa deie cu coasa pe la troscot ,
- O mai schimbat ulucele de la casoaie ,
- Ba chiar si poarta o schimbat-o , ca a vecinului era mai faina !
Atunci sa vezi problema pentru bietul amimal ! Deruta totala ! Parc-o fi, parca n-o fi ala locul !
Eu am vazut : mere 10-20 de metri mai la vale, se-ntoarna si mere la deal cam tot atata !
Se uita lung la poarta cei noua si incepe a mugi in disperare dupa ajutor ca nu mai pricepe nic !
Adica se uita “ boul la poarta noua” ! = fara sa priceapa !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 12 August 2013, ora 22:29

De la: Radu_b10, la data 2013-08-12 22:14:54Noapte buna " Gândaci " !

Este ipoteza mea :
Animalele care au fost peste zi pe imaº la pãscut, se întorc acasã. Existã situaþii în care proprietarii merg si-si aduc singuri vacile de la pãscut, la fel cum existã ºi unii þãrani care asteapta ca vita sa vina singura acasa ! Cei care au crescut ( macar in vacanta, la bunici ) pe la tara stiu ca neamul bovinelor isi recunoaste “ proprietatea” :
Se aseaza in dreptul portii si incep sa pasca troscotul de pe ulita de parca ciurdarul le-o tinut tata ziua numa’ printre stanci ! Mai scot cate un muget ca sa atraga atentia gospodarului ca au sosit .
Uneori, cat timp vita a fost plecata, gospodarul a facut mici-mari modificari :
- L-o chemat pe shogorul Boc sa deie cu coasa pe la troscot ,
- O mai schimbat ulucele de la casoaie ,
- Ba chiar si poarta o schimbat-o , ca a vecinului era mai faina !
Atunci sa vezi problema pentru bietul amimal ! Deruta totala ! Parc-o fi, parca n-o fi ala locul !
Eu am vazut : mere 10-20 de metri mai la vale, se-ntoarna si mere la deal cam tot atata !
Se uita lung la poarta cei noua si incepe a mugi in disperare dupa ajutor ca nu mai pricepe nic !
Adica se uita “ boul la poarta noua” ! = fara sa priceapa !

Asta coincide si cu deductia mea
Dar am aflat relativ recent ca tine minte si poarta veche.
Matusa-mea povestea ca vecina si-a cumparat vaca de la un satean de pe cealalta parte a satului.
A adus-o acasa, si dupa ce s-a acomodat cu locul a lasat-o si la pasune. Din pacate nu se prea intelegeau la muls, si vaca mai dadea cu piciorul si varsa laptele. Asta a scos-o din sarite pe vecina intr-o seara si ia tras vacii cu sete cateva ciomege pe spinare.
A doua zi, vaca venind de la pasune, s-a oprit la vechea ei adresa si a intrat in curtea fostului stapan.

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 13 August 2013, ora 18:32

Nu-mi vine in cap ceva mai pentru "Gandaci" , dau si eu cu ce am :
" Banii nu au miros " ( pecunia non olet ! )
E clar ca vine de la fauritorii poporului nostru !
De unde si cum ?

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 14 August 2013, ora 19:27

De la: Radu_b10, la data 2013-08-13 18:32:44Nu-mi vine in cap ceva mai pentru "Gandaci" , dau si eu cu ce am :
De unde si cum ?

Sa dau tot eu cu raspunsul ???

RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 14 August 2013, ora 19:35

De la: Radu_b10, la data 2013-08-13 18:32:44Nu-mi vine in cap ceva mai pentru "Gandaci" , dau si eu cu ce am :
De unde si cum ?

Vespasian. Imperiul Roman.

Lasati fluturii sa zboare!
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 August 2013, ora 19:38

De la: Radu_b10, la data 2013-08-14 19:27:26
De unde si cum ?

Sa dau tot eu cu raspunsul ???

Daa...eram pe cale sa inventez niste povesti/ipoteze, dar m-am luat cu discutiile despre Dumnezeu si mi-a fugit inspiratia.

RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 14 August 2013, ora 19:41

De la: Papillon_blanc, la data 2013-08-14 19:35:51
De unde si cum ?

Dispunand construirea la Roma a latrinelor publice pe care percepea taxe de utilizare, a fost acuzat de catre unii senatori ca ar face bani din asa ceva atat de murdar. La care, VEspasian a replicat: Banii nu au miros!

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 14 August 2013, ora 19:45

De la: Papillon_blanc, la data 2013-08-14 19:41:10
De unde si cum ?

Dispunand construirea la Roma a latrinelor publice pe care percepea taxe de utilizare, a fost acuzat de catre unii senatori ca ar face bani din asa ceva atat de murdar. La care, VEspasian a replicat: Banii nu au miros!

împaratul roman Vespasian (69-79 d.C.) a dispus construirea la Roma a sute de latrine publice (vespasiene), pentru care a perceput taxe de folosire. Cunoscut a ramas raspunsul lui Vespasian, la critica unor senatori ca banii sunt din asta : pecunia non olet (banii nu au miros).

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 August 2013, ora 19:46

De unde si cum ?

Bravo! Acum mi-am amintit si de faptul ca inca mai gasim in scrieri mai vechi cuvantul ..vespasiene" - ca denumire pentru latrinele publice.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 August 2013, ora 20:00

De la: Radu_b10, la data 2013-08-14 19:45:27
De unde si cum ?

împaratul roman Vespasian (69-79 d.C.) a dispus construirea la Roma a sute de latrine publice (vespasiene), pentru care a perceput taxe de folosire. Cunoscut a ramas raspunsul lui Vespasian, la critica unor senatori ca banii sunt din asta : pecunia non olet (banii nu au miros).

Vad ca am scris in timp ce tu ai si postat!

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 14 August 2013, ora 20:19

De la: _Ingrid, la data 2013-08-14 20:00:33
De la: Radu_b10, la data 2013-08-14 19:45:27
De unde si cum ?

Vad ca am scris in timp ce tu ai si postat!

M-ai bagat la vitamine ca sa-mi distragi atentia, stiu io...

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 August 2013, ora 20:29

De la: myriam_bozen, la data 2013-08-14 20:19:13[

Voiai la vespasiana?

Zi daca stii de unde-i expresia ,,bani curati"

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 14 August 2013, ora 21:01

De la: _Ingrid, la data 2013-08-14 20:29:25
De la: myriam_bozen, la data 2013-08-14 20:19:13[

Voiai la vespasiana?

Zi daca stii de unde-i expresia ,,bani curati"

"bani spalati.."

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 14 August 2013, ora 22:59

Lewis Carroll si .... DEX-ul !

TERORÍST, -Ã, teroriști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care se referã la terorism, de teroare. 2. S. m. și f. Persoanã care terorizeazã; partizan, adept al terorismului. – Din fr. terroriste.
Sursa: DEX '98 (1998)
Purcedem precum amicul Lewis Carroll , ca n-am priceput acu’ ce iaste “ terorismul “ :
TERORÍSM s. n. 1. Totalitatea actelor de violențã comise de un grup sau de o organizație pentru a crea un climat de insecuritate sau pentru a schimba forma de guvernãmânt a unui stat. 2. Atitudine, manifestare teroristã. – Din fr. terrorisme.
In loc sa simplifice se complica ase ca mai cercetam DEX-ul la file : :
STAT2 ~e n. 1) Instituție politico-administrativã a societãții în frunte cu un guvern și cu organele acestuia, cu ajutorul cãrora se asigurã funcționarea vieții sociale pe un anumit teritoriu; țarã.
si
GUVÉRN ~e n. Organ suprem al unui stat având putere executivã și de dispoziție; organ central al administrației de stat; consiliu de miniștri.
Acu stam si cujetam, precum am invatat la scoala lui Lewis Carroll :
Care va sa zica intr-o “Instituție politico-administrativã a societãții în frunte cu un Organ suprem al unui stat având putere executivã și de dispoziție și cu organele acestuia “ , vine “un grup sau o organizatie” care “comite acte de violenta pentru a crea un climat de insecuritate sau pentru a schimba forma de guvernãmânt “
Acu’ mie mi-e clar ! Da vin sa-ntreb, fara suparare, americanii din Irak or din Afganistan, or de aiurea, or sti de astea ???
Oare cine suna la usa ? Ca astia se misca repede ! S-ar pute sa nu mai putem vorbi pentru urmatorii 150 de ani ! Trimiteti-mi mesajele pe adresa Guantánamo@yahoo.USA !
Muma lui de DEX !!!

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 15 August 2013, ora 07:46

De la: Radu_b10, la data 2013-08-14 22:59:50Lewis Carroll si .... DEX-ul !

TERORÍST, -Ã, teroriști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care se referã la terorism, de teroare. 2. S. m. și f. Persoanã care terorizeazã; partizan, adept al terorismului. – Din fr. terroriste.
Purcedem precum amicul Lewis Carroll , ca n-am priceput acu’ ce iaste “ terorismul “ :
TERORÍSM s. n. 1. Totalitatea actelor de violențã comise de un grup sau de o organizație pentru a crea un climat de insecuritate sau pentru a schimba forma de guvernãmânt a unui stat. 2. Atitudine, manifestare teroristã. – Din fr. terrorisme.
STAT2 ~e n. 1) Instituție politico-administrativã a societãții în frunte cu un guvern și cu organele acestuia, cu ajutorul cãrora se asigurã funcționarea vieții sociale pe un anumit teritoriu; țarã.
si
GUVÉRN ~e n. Organ suprem al unui stat având putere executivã și de dispoziție; organ central al administrației de stat; consiliu de miniștri.
Care va sa zica intr-o “Instituție politico-administrativã a societãții în frunte cu un Organ suprem al unui stat având putere executivã și de dispoziție și cu organele acestuia “ , vine “un grup sau o organizatie” care “comite acte de violenta pentru a crea un climat de insecuritate sau pentru a schimba forma de guvernãmânt “
Acu’ mie mi-e clar ! Da vin sa-ntreb, fara suparare, americanii din Irak or din Afganistan, or de aiurea, or sti de astea ???
Oare cine suna la usa ? Ca astia se misca repede ! S-ar pute sa nu mai putem vorbi pentru urmatorii 150 de ani ! Trimiteti-mi mesajele pe adresa Guantánamo@yahoo.USA !
Muma lui de DEX !!!

Cred ca 9am a fost in trante aprige cu agentii, ca n-am mai putut intra de cand ai postat! Vestea buna e ca i-au biruit, asa ca putem lupta in continuare cu terorismul cuvintelor dureroase!

RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 15 August 2013, ora 10:44

De la: _Ingrid, la data 2013-08-15 07:46:34
De la: Radu_b10, la data 2013-08-14 22:59:50Lewis Carroll si .... DEX-ul !

si
Muma lui de DEX !!!

Cred ca 9am a fost in trante aprige cu agentii, ca n-am mai putut intra de cand ai postat! Vestea buna e ca i-au biruit, asa ca putem lupta in continuare cu terorismul cuvintelor dureroase!

Doar eu am avut scutul gaurit deasupra capului pe o raza de cateva miiimi dintr-un milimentru, cat sa captez cu mobilul? Stiti, va citesc seara inainte sa adorm.

Sper ca Radu si-a directionat mesajele 9am direct pe laptopul de la Guantanamo!

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 16 August 2013, ora 17:57

Cand prostia este ridicata la rang de lege :

Pentru ca tot am inceput jocul, sa mai scarpinam putin DEX-ul la file !
Inevitabil, pentru mine, virez putin spre latura tehnica :
CIMÉNT, (rar) cimenturi, s. n. Material de construcție în formã de pulbere finã, obținut prin mãcinarea clincherului și care, în contact cu apa, face prizã și se întãrește. [Acc. și címent] – Din it. cimento, fr. ciment.
1. In loc sa ma lamuresc terbe sa purced a cata ce iaste ala "clincher" , un cuvant probabil uzual, dar de care eu nu am stiinta !!!
2. Este reteta cimentului numit "Portland" alte "cimenturi" ( de unde are asta plural ??) au retete mai complicate !
3. ( Normal ca-l scarpin la etimolojie )
( Numa' cu putere de exemplificatiune ) : In anul 114, la numa' opt ani dupa ce Traian si raposatul Decebalus per Scorilo au purces faurirea poporului roman(esc) , se construia Castrul de la Buciumi, care gazduia cohorta a II-a Augusta Brittonum.
Inevitabil cu mana de lucru locala care ( ca si acuma ) era mai "ieftina" ) si care mana de lucru lipea bolohanii cu .... „caementum” !!! ( pentru nestiutorii de latinie se citeste " cementum" ) !
Sarmanii romanasi or trebuit ( conf. DEX ) sa astepte pana pe la 1800 , ca sa afle de la ' talieni ca praful ala gri se numeste "cimento" ? Ori poate ca or asteptat sa-l invete frantujii de la 'talieni, ca sa-l pricepem noi de la frantuji ???
Daca tot este Academia Romana ase dornica sa ne demonstreze latinitatea, de ce n-o dat un dictat care sa ne oblije sa scriem si sa citim " cement" nu "ciment" ?

RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 16 August 2013, ora 18:18

Cat fu procesul de colonizare romana in procente? 7 %?

Ei, de ar putea vorbi stramosii nostri dacii, am cam fi noi la carma lumii. Dar, asta e scopul lumii?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 16 August 2013, ora 18:25

De la: Papillon_blanc, la data 2013-08-16 18:18:06Cat fu procesul de colonizare romana in procente? 7 %?

Ei, de ar putea vorbi stramosii nostri dacii, am cam fi noi la carma lumii. Dar, asta e scopul lumii?

youtu.be/gDox2BkDdFY

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 16 August 2013, ora 18:43

De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-16 18:25:41
De la: Papillon_blanc, la data 2013-08-16 18:18:06Cat fu procesul de colonizare romana in procente? 7 %?

youtu.be/gDox2BkDdFY[/quote]

Da, noi stim.

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 16 August 2013, ora 18:59

De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-16 18:25:41

youtu.be/gDox2BkDdFY[/quote]

Incep sa cred ca suntem pe aceste meleaguri inainte de a veni dinozaurii si ungurii !!

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 16 August 2013, ora 20:42

Ca tat am baut horinca : Procentul fu teribil de mare ! Ca dacoaicele erau dracoaice rau de tot si soldatul roman abe astepta sa purceada la formarea poporului roman(esc) !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 18 August 2013, ora 20:19

, - Pana acum eram sarac, dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime… si acum sunt si nevoias, sarman, oropsit si necajit...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 August 2013, ora 07:03

,,ai, n-ai mingea, dai la poarta''

GHEORGHE HAGI

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 August 2013, ora 07:07

M-a surprins declaratia lui Razvan care a spus ca Romania este din lumea a treia. ...
by Gheorghe Hagi

Copii, mergeti la scoala, ca si scoala e buna de ceva!
by Gheorghe Hagi

La Urziceni grupul a facut performanta, unitatea echipei, nu un jucator anume.
by Gheorghe Hagi

Mi-e greu sa cred ca nu putem gasi 20 de jucatori puternici si sa jucam ...
by Gheorghe Hagi

Sa nu ne ascundem dupa unghii!
by Gheorghe Hagi

Omul este o persoana umana .
by Gheorghe Hagi

Cand grupul nu este unit, e bine sa ai jucatori individuali
by Gheorghe Hagi

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 August 2013, ora 07:25

Cunoasteti privirea aceea pe care o au femeile cand vor sa faca sex? Nici eu.
* Steve Martin
Sa faci sex e ca si cum ai juca bridge. Daca n-ai un partener bun, ar fi bine sa ai o mana buna.
* Woody Allen
Exista cateva dispozitive care cresc dorinta sexuala, in special la femei. Cel mai important dintre acestea este Mercedes-Benz 500 SL.
* Lynn Lavner
Sexul este unul din cele noua motive pentru reincarnare. Celelalte opt n-au importanta.
* George Burns
Femeile sunt capabile sa mimeze orgasmul. Barbatii pot mima o intreaga relatie.
* Sharon Stone
Mama mea n-a sesizat niciodata nimic ironic in a ma numi “son-of-a-bitch”.
* Jack Nicholson
Clinton a mintit. Un barbat poate uita unde parcheaza sau chiar unde locuieste, dar nu uita niciodata o partida de sex oral, indiferent cat de nereusita a fost.
* Barbara Bush
Femeile au nevoie de un motiv ca sa faca sex. Barbatii au nevoie numai de un loc unde s-o faca.
* Billy Crystal
Potrivit unor cercetari recente, femeile spun ca se simt mai comfortabil daca se dezbraca in fata unui barbat, decat daca ar face-o in fata unei femei. Aceasta din cauza ca femeile sunt foarte critice, in timp ce barbatii sunt doar recunoscatori.
* Robert DeNiro
Se zice ca ar fi aparut un nou scandal in lumea medicala. Doctorii semnaleaza faptul ca barbatii au reactii alergice la prezervativele din latex. Acestea provoaca umflarea puternica a penisului. Si, care-i problema?
* Dustin Hoffman
Vedeti, problema e ca Dumnezeu i-a dat barbatului un creier si un penis, dar nu i-a dat suficient sange pentru a le folosi pe amandoua deodata.
* Robin Williams

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Aceste cuvinte ne doare
Mergi la: