back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Crestinii sau ateii vor ajunge la cunoasterea si implinirea sinelui?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2011, ora 18:46

Cred ca ar fi timpul sa nu ne mai certam . Si mai bine am lasa un pic deoparte religia, ca sa incercam sa raspundem la niste intrebari stiintifice. Am invatat si la scola si se mai explica si acum in nenumarate documentare stiintifice ca `viata` noastra are la baza `celula` Stim din ce e formata. Ca are nucleu etc... Ca are proteine aminoacizi, ca fara ele nu ar fi posibila viata, ca are un ADN cu ajutorul caruia se inscriu codurile genetice, cracteristicile fiecarei specii in parte. Pana aici e bine. Dar in interiorul celulei este` viata` Sunt niste mecanisme speciale care fac tot acest proces. De cine e dictat acest proces. De ce se misca toate si totul in acele celule. Cine le face sa se miste. Si de ce ? Ca noi am avut sansa de a fi intr-un colt al universului in acel `leagan al vietii` unde a aparut viata, nu e destul. Noi am inceput sa analizat` viata` pe undeva de la mijloc. Am trecut peste introducere. Si asta pentru ca inca nu stim nimic. Ne dam in continuare cu presupusul. Dupa cum spun unii viata ar fi aparut undeva `brusc`. Dar de ce la noi? Nu cred ca in imensitatea universului nu ar fi macar un al doilea `leagan `al vietii. Dar acesta poate se afla foarte , foarte departe unde nici cu gandul nu gandesti, in imensitatea cosmosului. Atat timp cat noi nu vom gasi raspunsuri la intrebarile care ne framanta vom fi nevoiti sa acceptam provizoriu existenta unei forte inteligente care a creat si ne-a creat pe toti si toate. Iar pentru ca nu -l stim si nici nu-l cunoastem noi ii spunem `Dumnezeu` adica un zeu extrem. Cum s-ar zice dam vina pe El. Altfel ar sta lucrurile daca am stii mai multe. Nu vedeti ca in jurul nostru totul e perfect. Corpul nostru este perfect. Toate organele din el sunt in stransa legatura unele cu altele Dca ceva nu merge se strica o rotita se opreste intreg angrenajul. Hai sa comparam corpul nostru cu macro cosmosul . Cu o parte din univers, la scara foarte mare. Luna este perfect `aranjata `intre pamant si soare pentru a face vizibila o eclipsa totala. Pamantul la fel si el . Daca ar fi fost mai aproape sau mai departe toata aceasta viata ar fi cazut. Luna are un rol de `regulator` pentru rotatia pamantului. Daca s-ar departa cu numai o fractiune de unitate ar putea duce planeta noastra la dezastru. Sau ar pleca hoinarand prin univers. Unde s-ar putea ciocni sau ar fi atrasa de un alt corp cu o gravitatie mai mare . Sau v-a intalni o gaura neagra, unde ar fi absorbita. Cred ca si galaxiile, stelele si planetele, sunt puse la locul lor. Si sunt in mare legatura unele cu altele. Viata este ori unde in univers. Este in jurul nostru ,si o avem si in noi. O simtim. O traim. Peste ani sau sute si chiar mii poate cand o sa ne uitam la niste bieti atomi o sa fim surprinsi daca om vedea alti `omuleti` care ar trai si ei independenti de noi. Dar aceasta este valabila si invers. Ca daca am asemana corpul nostru cu un gigantic cosmos, unde inima sau orce alt organ ar fi cate un alt univers. In timp ce o celula din corp poate sa fie o galaxie. Deci noi dam in acelasi timp viata si altor organisme sau a altui` urias` care si el poate fi o `piesa` componenta pentru viata altor` uriasi` si asta poate ajunge la infinit. Universul nu are margine. Deci nu pot fi oameni sau alte persoane uriase singure. Dar tottusi cineva face sa stapaneasca toate aceste legi al universului. Acolo unde nu este margine niciodata. Si unde imaginatia noastra dispare. Noi putem , sau poate o sa putem comunica cu toata` viata` a tot ce ne inconjoara telepatic. Dar noi nu cunoastea esenta acestor lucruri. Intregul univers este un gigantic `Perpetum –Mobile. Unde viata este in continua miscare la fel ca intr-o celula. Si intrum corp omensc. Noi putem sa fim chiar o celula. La imensitatea universului. Daca vreti hai sa raspundem la o intrebare care la prima vedere ar fi banala: Ce a fost inainte ? : `Oul sau Gaina` Multi sunt tentati sa spuna` oul` dar eu intreb, pe acel ou cine l-a facut? – De buna seama o sa spuneti – Gaina. Poi si Gaina?.. Ea cum a aparut?..... Si o sa ne tot invartim in jurul Gainii si a Oului pana la infinit, fara a da vreodata un raspuns. Asta e valabila si in cazul ca: Daca Dumnezeu a creat a tot ce numim noi viata, atunci pe Dumnezeu cine la facut?...Nimic nu se creaza din nimic.

papyllon47

121 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Martie 2011, ora 19:08

De la: vaneamarin, la data 2011-03-07 18:19:48
De la: papyllon47, la data 2011-03-07 17:38:54
De la: vaneamarin, la data 2011-03-07 16:48:06
De la: papyllon47, la data 2011-03-07 16:00:49Sa stii, ca de fapt un crestin se roaga pentru iertarea pacatelor tuturor oamenilor, chiar daca se roaga si pentru atei sau pagani, un crestin nu doreste chinul vesnic si moartea nimanui. Dar un crestin e dator sa spuna celor necredinciosi despre Adevaratul Dumnezeu si sa caute sa le faca cunoscut Adevarul. Cine vrea sa si-l insuseasca f.bine, cine nu, Mila Domnului.
Aceasta datorie de propovaduire a Adevaratului Dumnezeu sau de atentionare a cuiva daca greseste, o vei gasi si in Noul Testament si in psalmul 50 al pocaintei al lui David. Pe un crestin adevarat nu-l poate lasa indiferent necredinta si batjocura unui ateu, spunandu-i in final ce-l va astepta.

Foarte bine Papyllon,le-ai spus ce ai avut de spus,le-ai spus adevarul tau .Acum vezi ca esti la etapa "cine vrea sa si-l insuseasca f.bine, cine nu, Mila Domnului"...Am eu insa senzatia ca tie iti place lupta in sine ,crestinarea "prin sabie".

In rest... nu stiu exact cum sunt crestinii adevarati(probabil nici ca tine, nici ca mine) ,dar stiu cum sunt eu .Pe mine ma lasa absolut indiferent necredinta sau batjocora unui ateu fata de "cele sfinte" ,si nu simt vocatie de misionar pe forumuri. De cruciat cu atat mai putin...Mai mult,ma gandesc ca au si ei dreptul sa spuna exact ce au chef,exact ca si noi . Daca ma simt deranjat de ceva si simt ca sensibilitatea mea excesiva este pusa la incercare ,pot face efortul de a ignora anumiti forumisti, sau anumite tipuri de postari.

Ai vazut tu ca am ""taiat cu sabia"" pe cineva? Poate din contra, eu m-am aparat si poate ca am incercat sa argumentez crestineste existenta Bunului Dumnezeu. Am impresia ca nu stai in unghiul corespunzator, cred ca sabia era ridicata in sus, dar din unghiul tau nu ai fazut clar in mana cui era.
Iar daca pe tine "" te lasa absolut indiferent necredinta si batjocura unui ateu"", precum spui, pai eu iti spun ca aproape esti ca ei, complice si mai mult ""indiferenta naste monstrii""!
Nu sunt ""misionar pe forumuri""! Eu spre deosebire de tine nu intru pe nici un forum, decat pe asta pe care eu l-am deschis, in vederea gasirii de subiecti pt. lucrarea mea de diploma, iar in schimb am gasit prilej de contraziceri cu multi ""neica-nimeni"", care sunt frustrati si vor sa se bage in seama dandu-se importanti, fara sa aibe ceva special de comunicat. Tu in schimb ai mii de "bagari in seama" , pe sute se formuri, deci tu te dai f.important, cu ff.multi " prieteni " si care indiferent de subiect trebuie sa te dai mare.
Nu sunt nici "cruciat"! Nu mai face afirmatii gratuite, ca sa te aflii in treaba. Fiecare are dreptul sa spuna orice, ca e democratie, zici tu, iar eu zic , ca toate au si o limita, a bunului simt. Eu ca si crestin nu admit sa fie batjocorit Numele Domnului, al Sfintei Fecioare Maria, al Sfintilor, al Sfintelor Sinoade, etc. Daca tu te pretinzi crestin, dar esti indiferent la asemenea "atrocitati verbale", inseamna ca esti ca ei, si mai mult cine iti da tie dreptul sa judeci purtarea oamenilor bisericesti de la sinoade. Toti putem avea si momente mai aprinse ( Sf. Nicolae cu palma lui Arie), sau ridicari de ton, etc., dar asta nu inseamna ca Duhul Dreptatii lui Dumnezeu nu mai era acolo.
Cand apar erezii, apar si tensiuni!
Dar tu? Vei devenii un mic monstru! Acceptand ereziile altora si batjocura!
Ar trebui sa fi sincer fata de tine, sa-ti recunosti greselile.

Imi recunosc greselile.Cea mai mare este ca am acceptat sa discut cu tine, cand intuiam perfect ca nu are sens.Pappylon,tu faci un studiu despre capacitatea de rezistenta a oamenilor la banalitati,prostioare si absurditati ?!...

Nici nu ma asteptam ca un infatuat, un plin de sine, sa recunoasca ceva sincer, ci sa faca misto in continuare si sa bagatelizeze orice nu-i convine.
Iar voluntari pt. studiu, tot n-am gasit.
Te rog du-te pe sutele de forumuri, unde intr-adevar se dezbat, vrute si nevrute, ia cuvantul, da-te mare acolo, ca aici nu ti-a tinut, promiscuitatea.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2011, ora 20:29

De la: papyllon47, la data 2011-03-07 19:08:28
De la: papyllon47, la data 2011-03-07 16:00:49Sa stii, ca de fapt un crestin se roaga pentru iertarea pacatelor tuturor oamenilor, chiar daca se roaga si pentru atei sau pagani, un crestin nu doreste chinul vesnic si moartea nimanui. Dar un crestin e dator sa spuna celor necredinciosi despre Adevaratul Dumnezeu si sa caute sa le faca cunoscut Adevarul. Cine vrea sa si-l insuseasca f.bine, cine nu, Mila Domnului.
Aceasta datorie de propovaduire a Adevaratului Dumnezeu sau de atentionare a cuiva daca greseste, o vei gasi si in Noul Testament si in psalmul 50 al pocaintei al lui David. Pe un crestin adevarat nu-l poate lasa indiferent necredinta si batjocura unui ateu, spunandu-i in final ce-l va astepta.

Foarte bine Papyllon,le-ai spus ce ai avut de spus,le-ai spus adevarul tau .Acum vezi ca esti la etapa "cine vrea sa si-l insuseasca f.bine, cine nu, Mila Domnului"...Am eu insa senzatia ca tie iti place lupta in sine ,crestinarea "prin sabie".

In rest... nu stiu exact cum sunt crestinii adevarati(probabil nici ca tine, nici ca mine) ,dar stiu cum sunt eu .Pe mine ma lasa absolut indiferent necredinta sau batjocora unui ateu fata de "cele sfinte" ,si nu simt vocatie de misionar pe forumuri. De cruciat cu atat mai putin...Mai mult,ma gandesc ca au si ei dreptul sa spuna exact ce au chef,exact ca si noi . Daca ma simt deranjat de ceva si simt ca sensibilitatea mea excesiva este pusa la incercare ,pot face efortul de a ignora anumiti forumisti, sau anumite tipuri de postari.

Ai vazut tu ca am ""taiat cu sabia"" pe cineva? Poate din contra, eu m-am aparat si poate ca am incercat sa argumentez crestineste existenta Bunului Dumnezeu. Am impresia ca nu stai in unghiul corespunzator, cred ca sabia era ridicata in sus, dar din unghiul tau nu ai fazut clar in mana cui era.
Iar daca pe tine "" te lasa absolut indiferent necredinta si batjocura unui ateu"", precum spui, pai eu iti spun ca aproape esti ca ei, complice si mai mult ""indiferenta naste monstrii""!
Nu sunt ""misionar pe forumuri""! Eu spre deosebire de tine nu intru pe nici un forum, decat pe asta pe care eu l-am deschis, in vederea gasirii de subiecti pt. lucrarea mea de diploma, iar in schimb am gasit prilej de contraziceri cu multi ""neica-nimeni"", care sunt frustrati si vor sa se bage in seama dandu-se importanti, fara sa aibe ceva special de comunicat. Tu in schimb ai mii de "bagari in seama" , pe sute se formuri, deci tu te dai f.important, cu ff.multi " prieteni " si care indiferent de subiect trebuie sa te dai mare.
Nu sunt nici "cruciat"! Nu mai face afirmatii gratuite, ca sa te aflii in treaba. Fiecare are dreptul sa spuna orice, ca e democratie, zici tu, iar eu zic , ca toate au si o limita, a bunului simt. Eu ca si crestin nu admit sa fie batjocorit Numele Domnului, al Sfintei Fecioare Maria, al Sfintilor, al Sfintelor Sinoade, etc. Daca tu te pretinzi crestin, dar esti indiferent la asemenea "atrocitati verbale", inseamna ca esti ca ei, si mai mult cine iti da tie dreptul sa judeci purtarea oamenilor bisericesti de la sinoade. Toti putem avea si momente mai aprinse ( Sf. Nicolae cu palma lui Arie), sau ridicari de ton, etc., dar asta nu inseamna ca Duhul Dreptatii lui Dumnezeu nu mai era acolo.

Imi recunosc greselile.Cea mai mare este ca am acceptat sa discut cu tine, cand intuiam perfect ca nu are sens.Pappylon,tu faci un studiu despre capacitatea de rezistenta a oamenilor la banalitati,prostioare si absurditati ?!...

Nici nu ma asteptam ca un infatuat, un plin de sine, sa recunoasca ceva sincer, ci sa faca misto in continuare si sa bagatelizeze orice nu-i convine.
Te rog du-te pe sutele de forumuri, unde intr-adevar se dezbat, vrute si nevrute, ia cuvantul, da-te mare acolo, ca aici nu ti-a tinut, promiscuitatea.

Asta este SINGURUL forum pe care postez. Recunosc insa, ca atunci cand intalnesc indivizi ca tine,si asta imi pare prea mult.

PS:Mai incerc putin sa imi mentin promiscuitatea pe acest topic (ma refer la relatia forumistica pe care o am cu tine- sensul de trai in comun dezagreabil ) si daca nu merge,pana la urma te las sa iti faci treaba linistit.

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 00:12

De la: PIGY, la data 2011-03-07 18:46:54Cred ca ar fi timpul sa nu ne mai certam . Si mai bine am lasa un pic deoparte religia, ca sa incercam sa raspundem la niste intrebari stiintifice. Am invatat si la scola si se mai explica si acum in nenumarate documentare stiintifice ca `viata` noastra are la baza `celula` Stim din ce e formata. Ca are nucleu etc... Ca are proteine aminoacizi, ca fara ele nu ar fi posibila viata, ca are un ADN cu ajutorul caruia se inscriu codurile genetice, cracteristicile fiecarei specii in parte. Pana aici e bine. Dar in interiorul celulei este` viata` Sunt niste mecanisme speciale care fac tot acest proces. De cine e dictat acest proces. De ce se misca toate si totul in acele celule. Cine le face sa se miste. Si de ce ? Ca noi am avut sansa de a fi intr-un colt al universului in acel `leagan al vietii` unde a aparut viata, nu e destul. Noi am inceput sa analizat` viata` pe undeva de la mijloc. Am trecut peste introducere. Si asta pentru ca inca nu stim nimic. Ne dam in continuare cu presupusul. Dupa cum spun unii viata ar fi aparut undeva `brusc`. Dar de ce la noi? Nu cred ca in imensitatea universului nu ar fi macar un al doilea `leagan `al vietii. Dar acesta poate se afla foarte , foarte departe unde nici cu gandul nu gandesti, in imensitatea cosmosului. Atat timp cat noi nu vom gasi raspunsuri la intrebarile care ne framanta vom fi nevoiti sa acceptam provizoriu existenta unei forte inteligente care a creat si ne-a creat pe toti si toate. Iar pentru ca nu -l stim si nici nu-l cunoastem noi ii spunem `Dumnezeu` adica un zeu extrem. Cum s-ar zice dam vina pe El. Altfel ar sta lucrurile daca am stii mai multe. Nu vedeti ca in jurul nostru totul e perfect. Corpul nostru este perfect. Toate organele din el sunt in stransa legatura unele cu altele Dca ceva nu merge se strica o rotita se opreste intreg angrenajul. Hai sa comparam corpul nostru cu macro cosmosul . Cu o parte din univers, la scara foarte mare. Luna este perfect `aranjata `intre pamant si soare pentru a face vizibila o eclipsa totala. Pamantul la fel si el . Daca ar fi fost mai aproape sau mai departe toata aceasta viata ar fi cazut. Luna are un rol de `regulator` pentru rotatia pamantului. Daca s-ar departa cu numai o fractiune de unitate ar putea duce planeta noastra la dezastru. Sau ar pleca hoinarand prin univers. Unde s-ar putea ciocni sau ar fi atrasa de un alt corp cu o gravitatie mai mare . Sau v-a intalni o gaura neagra, unde ar fi absorbita. Cred ca si galaxiile, stelele si planetele, sunt puse la locul lor. Si sunt in mare legatura unele cu altele. Viata este ori unde in univers. Este in jurul nostru ,si o avem si in noi. O simtim. O traim. Peste ani sau sute si chiar mii poate cand o sa ne uitam la niste bieti atomi o sa fim surprinsi daca om vedea alti `omuleti` care ar trai si ei independenti de noi. Dar aceasta este valabila si invers. Ca daca am asemana corpul nostru cu un gigantic cosmos, unde inima sau orce alt organ ar fi cate un alt univers. In timp ce o celula din corp poate sa fie o galaxie. Deci noi dam in acelasi timp viata si altor organisme sau a altui` urias` care si el poate fi o `piesa` componenta pentru viata altor` uriasi` si asta poate ajunge la infinit. Universul nu are margine. Deci nu pot fi oameni sau alte persoane uriase singure. Dar tottusi cineva face sa stapaneasca toate aceste legi al universului. Acolo unde nu este margine niciodata. Si unde imaginatia noastra dispare. Noi putem , sau poate o sa putem comunica cu toata` viata` a tot ce ne inconjoara telepatic. Dar noi nu cunoastea esenta acestor lucruri. Intregul univers este un gigantic `Perpetum –Mobile. Unde viata este in continua miscare la fel ca intr-o celula. Si intrum corp omensc. Noi putem sa fim chiar o celula. La imensitatea universului. Daca vreti hai sa raspundem la o intrebare care la prima vedere ar fi banala: Ce a fost inainte ? : `Oul sau Gaina` Multi sunt tentati sa spuna` oul` dar eu intreb, pe acel ou cine l-a facut? – De buna seama o sa spuneti – Gaina. Poi si Gaina?.. Ea cum a aparut?..... Si o sa ne tot invartim in jurul Gainii si a Oului pana la infinit, fara a da vreodata un raspuns. Asta e valabila si in cazul ca: Daca Dumnezeu a creat a tot ce numim noi viata, atunci pe Dumnezeu cine la facut?...Nimic nu se creaza din nimic.

Raspuns simplu, logic si argumentat:
Pe Dumnezeu nu L-a facut nimeni, ca de-aia este Dumnezeu, El este cauza tuturor principliilor, " Eu sunt Cel ce Sunt!" - asa i-a spus lui Moise,la El este principiul Vietii Vesnice, in Sinele Sau. El a facut totul foarte perfect si inteligent, asa cum observai mai sus. Si ca ordine, intai a facut gaina si cu posibilitatea de a se inmultii, cu ajutorul cocosului, si apoi a aparut si primul ou, din gaina si cocos.
Iar noi oamenii suntem apogeul si culmea creatiei, Creati dupa Chipul si Asemanarea cu Dumnezeu.

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 00:38

De la: vaneamarin, la data 2011-03-07 20:29:03

Asta este SINGURUL forum pe care postez. Recunosc insa, ca atunci cand intalnesc indivizi ca tine,si asta imi pare prea mult.

PS:Mai incerc putin sa imi mentin promiscuitatea pe acest topic (ma refer la relatia forumistica pe care o am cu tine- sensul de trai in comun dezagreabil ) si daca nu merge,pana la urma te las sa iti faci treaba linistit.

Ma asteptam si la asta sa incerci sa ma minti si ai facut-o, tocmai tu care ziceai ca apreciezi onestitatea altora, a cui, a batjocoritorilor de atei. Cel care apreciaza astfel de ""onestitate"", a oamenilor fara onoare, cinste si bun simt, a celor ce batjocoresc, ce nu pot intelege este el insusi mincinos, fara onestitate, pe care de altfel o apreciaza.
Cica asta a singurul forum, dar iata unde mai posteaza nea vanea:

""Stiti pentru ce nu suntem acceptati in Spatiul Schengen? '""---asta-i tema, iar mai jos ultima postare:

vaneamarin
5913 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2011, ora 11:56
Citeaza Raspunde

De la: ______gladlynelf_, la data 2011-03-07 11:48:10 Ma, voi tot timpul asteptati sa va accepte cineva, sa va bage cineva in spatiul schengen, asa cum v-au bagat in NATO, asa cum v-au bagat in UE, asa cum vreti sa va mai bage nu stiu pe unde...

Ma, apucati-va-ti voi serios de treaba, rezolvati-va problemele acolo la voi acasa, pentru ca totu-o o vraiste generalizata de 20 de ani, apoi incercati sa va bagati singuri in SPATIUL SCHENGEN !

.... ia sa vedem, o sa reusiti aceasta performanta prin forte proprii si-n cati ani ?

SUCCES!

Mytcor,pe cuvantul meu ca eu fac tot ce pot. Ma gandesc insa ca, daca conducatorii nu se ocupa de starpirea coruptiei ,nu prea avem mari sanse .Stii,nu din cauza forumistilor sau a poporului (decat indirect ca alegere de vot) nu am intrat noi in Schengen...

Concret,ca sa intram in Schengen ce probleme ar trebui sa rezolvam , cum anume si care noi ?""

Deci vad ca mai esti si pe alte forumuri si am vazut chiar f. activ, peste 5900 postari, madam gabigabi e mai veche si mai activa decat tine.
Asa ca du-te prin alte parti si lasa-mi topicul in pace, ca eu vreau doar sa-mi gasesc voluntari pt. lucrarea de diploma.. Te rog.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 00:52

De la: papyllon47, la data 2011-03-08 00:12:02
De la: PIGY, la data 2011-03-07 18:46:54Cred ca ar fi timpul sa nu ne mai certam . Si mai bine am lasa un pic deoparte religia, ca sa incercam sa raspundem la niste intrebari stiintifice. Am invatat si la scola si se mai explica si acum in nenumarate documentare stiintifice ca `viata` noastra are la baza `celula` Stim din ce e formata. Ca are nucleu etc... Ca are proteine aminoacizi, ca fara ele nu ar fi posibila viata, ca are un ADN cu ajutorul caruia se inscriu codurile genetice, cracteristicile fiecarei specii in parte. Pana aici e bine. Dar in interiorul celulei este` viata` Sunt niste mecanisme speciale care fac tot acest proces. De cine e dictat acest proces. De ce se misca toate si totul in acele celule. Cine le face sa se miste. Si de ce ? Ca noi am avut sansa de a fi intr-un colt al universului in acel `leagan al vietii` unde a aparut viata, nu e destul. Noi am inceput sa analizat` viata` pe undeva de la mijloc. Am trecut peste introducere. Si asta pentru ca inca nu stim nimic. Ne dam in continuare cu presupusul. Dupa cum spun unii viata ar fi aparut undeva `brusc`. Dar de ce la noi? Nu cred ca in imensitatea universului nu ar fi macar un al doilea `leagan `al vietii. Dar acesta poate se afla foarte , foarte departe unde nici cu gandul nu gandesti, in imensitatea cosmosului. Atat timp cat noi nu vom gasi raspunsuri la intrebarile care ne framanta vom fi nevoiti sa acceptam provizoriu existenta unei forte inteligente care a creat si ne-a creat pe toti si toate. Iar pentru ca nu -l stim si nici nu-l cunoastem noi ii spunem `Dumnezeu` adica un zeu extrem. Cum s-ar zice dam vina pe El. Altfel ar sta lucrurile daca am stii mai multe. Nu vedeti ca in jurul nostru totul e perfect. Corpul nostru este perfect. Toate organele din el sunt in stransa legatura unele cu altele Dca ceva nu merge se strica o rotita se opreste intreg angrenajul. Hai sa comparam corpul nostru cu macro cosmosul . Cu o parte din univers, la scara foarte mare. Luna este perfect `aranjata `intre pamant si soare pentru a face vizibila o eclipsa totala. Pamantul la fel si el . Daca ar fi fost mai aproape sau mai departe toata aceasta viata ar fi cazut. Luna are un rol de `regulator` pentru rotatia pamantului. Daca s-ar departa cu numai o fractiune de unitate ar putea duce planeta noastra la dezastru. Sau ar pleca hoinarand prin univers. Unde s-ar putea ciocni sau ar fi atrasa de un alt corp cu o gravitatie mai mare . Sau v-a intalni o gaura neagra, unde ar fi absorbita. Cred ca si galaxiile, stelele si planetele, sunt puse la locul lor. Si sunt in mare legatura unele cu altele. Viata este ori unde in univers. Este in jurul nostru ,si o avem si in noi. O simtim. O traim. Peste ani sau sute si chiar mii poate cand o sa ne uitam la niste bieti atomi o sa fim surprinsi daca om vedea alti `omuleti` care ar trai si ei independenti de noi. Dar aceasta este valabila si invers. Ca daca am asemana corpul nostru cu un gigantic cosmos, unde inima sau orce alt organ ar fi cate un alt univers. In timp ce o celula din corp poate sa fie o galaxie. Deci noi dam in acelasi timp viata si altor organisme sau a altui` urias` care si el poate fi o `piesa` componenta pentru viata altor` uriasi` si asta poate ajunge la infinit. Universul nu are margine. Deci nu pot fi oameni sau alte persoane uriase singure. Dar tottusi cineva face sa stapaneasca toate aceste legi al universului. Acolo unde nu este margine niciodata. Si unde imaginatia noastra dispare. Noi putem , sau poate o sa putem comunica cu toata` viata` a tot ce ne inconjoara telepatic. Dar noi nu cunoastea esenta acestor lucruri. Intregul univers este un gigantic `Perpetum –Mobile. Unde viata este in continua miscare la fel ca intr-o celula. Si intrum corp omensc. Noi putem sa fim chiar o celula. La imensitatea universului. Daca vreti hai sa raspundem la o intrebare care la prima vedere ar fi banala: Ce a fost inainte ? : `Oul sau Gaina` Multi sunt tentati sa spuna` oul` dar eu intreb, pe acel ou cine l-a facut? – De buna seama o sa spuneti – Gaina. Poi si Gaina?.. Ea cum a aparut?..... Si o sa ne tot invartim in jurul Gainii si a Oului pana la infinit, fara a da vreodata un raspuns. Asta e valabila si in cazul ca: Daca Dumnezeu a creat a tot ce numim noi viata, atunci pe Dumnezeu cine la facut?...Nimic nu se creaza din nimic.

Raspuns simplu, logic si argumentat:
Pe Dumnezeu nu L-a facut nimeni, ca de-aia este Dumnezeu, El este cauza tuturor principliilor, " Eu sunt Cel ce Sunt!" - asa i-a spus lui Moise,la El este principiul Vietii Vesnice, in Sinele Sau. El a facut totul foarte perfect si inteligent, asa cum observai mai sus. Si ca ordine, intai a facut gaina si cu posibilitatea de a se inmultii, cu ajutorul cocosului, si apoi a aparut si primul ou, din gaina si cocos.
Iar noi oamenii suntem apogeul si culmea creatiei, Creati dupa Chipul si Asemanarea cu Dumnezeu.

Cred ca ai baut ceva ! De unde naiba scoti bazaconiile astea ? Cum poti sa crezi ca dumnezeu exista dintotdeauna ! Daca exista ,unde si sub ce forma ? Exista sau nu universul ? Mai da-ne bre,ceva amanunte ,ca sa intelegem si noi . Eu stiu ca spatiul nu era , mai stiu ca ceva evolueaza de la simplu la complex ,ca atare nu putea sa existe o divinitate omnipotenta care apoi sa creeze niste rebuturi . Omul este un rebut ,daca e sa credem ca a fost creat . A fost creat ca sa greseasca si e pedepsit pentru asta desi nu are nicio vina . Vina pacatului este a lui dumnezeu , el ne-a creat asa . El e vinovat si de faptul ca cei care i-au fost contemporani lui NOE , au gresit . A pedepsi pe cineva din cauza neputintei tale , ca si creator ,mi se pare o prostie . Acel inceput care a creat totul poate fi numit dumnezeu ,insa nu are nimic cu dumnezeul imaginat de catre oameni . Acel inceput ne face sa ne intrebam cum de a fost posibil . Cum de existau conditii ,forte si legi care parca abia asteptau sa se declanseze totul . Universul functioneaza ca un program sofisticat , nu are nimic de a face cu limitarea dumnezeului imaginat de catre noi . Acest program a fost creat treptat s-au mai probabil mostenit . E un program creat in sute de miliarde de ani , e un program care ne vine din neantul care exista inca inainte de a exista ceva ,in universul nostru . Acel ceva ajunsese la un anumit nivel , prin evolutie , de la nimic spre ceea ce noi suntem astazi . Acel ceva de inceput , nu va fi cunoscut vreodata , e mult prea departe in timp si mult prea complicat . Poate totul a fost creat de cineva din viitor . Poate mai intai a existat viitorul si apoi noi . Iar acel dumnezeu al inceputurilor , de fapt nu exista , exista doar o constiinta care a creat totul . A creat e modul nostru de a ne explica , insa de fapt acea constiinta nu face altceva decat sa experimenteze ! iar cobaii suntem noi .

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 01:02

De la: papyllon47, la data 2011-02-16 21:18:28
De la: revenitu, la data 2011-02-16 17:48:44Dumnezeu Iarta pe toata lumea , indiferent de aspiratiile lor morale ...
De aceea , unica mea intrebare e : care este diferenta intre crestin si ateu ???

1- De unde stii tu ca Bunul Dumnezeu iarta pe toata lumea? Atunci inseamna ca nu e nici o deosebire intre bine si rau.
2-De ce, nu I-a iertat pe Adam si Eva? De ce a dat potopul? De ce a dat cele 10 porunci?
3-De ce a facut si raiul si iadul? Pentru ca pentru oamenii buni li se vor oferii raiul, iar celor rai iadul.
4-Nu sesizezi ca si societatile au legi in care exista pedepse?
5-Ateii insasi prin definitia lor sunt impotriva oricarei Divinitati, n-au nici o lege morala, cu atat mai mult cea crestina.
6-Apoi prin necredinta nu poti intra in Rai.
7- Asta e hotararea Domnului.
8-In plus ateii au alt sistem de valori, ei necrezand in existenta sufletului nemuritor, au alta perspectiva asupra vietii.
Dupa felul in care mi-ai pus intrebarea, se pare ca esti ateu. Dar totusi, esti ambiguu, cumpoti vorbi de iertarea Bunului Dumnezeu si in acelasi timp sa pui egal intre ateu si crestin?
Poate ma lamuresti si poate te gandesti sa participi si la sondaj sa faci niste teste.
Toate bune!

Am punctat fiecare idee ca sa nu ma incurc in ele sau sa omit vreuna importanta.
Eu vorbesc in nume propriu si nu contrazic pe nimeni.Doar acolo niste intrebari retorice pentru ca nu vreau lamuriri.
1- De unde stii tu ca Dumnezeu nu iarta pe toata lumea? O sa ma trimiti la cele scrise de cei care isi inchipuiau lumea in functie de cunostintele lor. Cat priveste deosebirea dintre bine si rau le aflu din consecintele care decurg din ele. Ex.: nu sunt atenta cand cobor scara, cad, imi rup o mana! Eu recunosc ca nu am fost atenta dar vecina care e credincioasa imi striga peste gard: Vezi ca te-a batut Dumnezeu ca mi-ai alungat gainile din ograda ta!? Apropo: sunt atei si credinciosi! Numai atat? Zona gri nu exista?
2- Dar chiar a existat Adam si Eva facuti din lut si respectiv din coasta? In ce perioada a timpului au fost facuti? (Ma refer la erele evolutiei pamantului.) Potopul nu a acoperit tot pamantul ci numai zona in care traia Noe. Si poate Dumnezeu nici n-a stiut de potop pana nu a citit din "Cartea sfanta"!
Cele zece porunci au fost date de Moise si ca sa fie credibil si mai ales respectate a mintit poporul sau ca i-au fost dictate; am gasit scris nu mai stiu pe unde ca insusi Dumnezeu le-ar fi scris.
Indiferent cine le-a gandit si adus la cunostinta muritorilor, o parte din ele sunt preluate de Codul Penal si prind bine.
4 Cine a dovedit pana acum ca exista rai si iad (la catolici pana mai ieri era si purgatoriu!). Nici Hristos "sculat din morti" nu a povestit despre aceste doua zone sa cred si eu ca exista! Unde se afla ele? De ce in icoane sunt aratati dracii cum chinuie mortii cand in carti e scris ca sufletul se duce intr-acolo si ca numai Sf. Petru stie toate pacatele neiertate pe pamant si deschide una din porti.
"Societatile" au legi si sunt necesare. Mai rau e ca se aplica prin selectie de catre judecatori!
5. Ateii nu sunt impotriva oricarei divinitati ci pur si simplu nu cred ca exista. A fi impotriva divinitatii inseamna a face propaganda exact cum fac cei care le recunosc si cauta sa ne ameteasca. Asta nu inseamna ca nu au "o lege morala", bineinteles nu cea crestina., ba chiar una mai buna.
6-Nu mai vorbesc de rai atata timp cat nu cunosc adresa exacta.
7- "Asta e hotararea Domnului" (citat) Tot ce e hotarat e hotarat scris sau verbal de oameni!
8- Nu numai ateii au alt sistem de valori! Aici poti descoperi sisteme de valori multiple numai ca nu le raporteaza la rai sau iad.
Cat priveste sufletul? Sufletul si moartea sunt in fiecare fiinta la aparitia ei pe lume ca sa nu zic din clipa procreerii ei. Deci in momentul cand moartea din mine se va trezi, Galino ai incurcat-o: Hrasti ti-a luat si ultima suflare! (adica sufletul!)
Atata timp cat nu e clar cine invie: sufletul sau (si) mortul, (fereasca Dumnezeu!) ca atunci chiar ne vom calca in picioare pentru o gura de aer precum nenorocitii gazati in lagare. Si la ce sa inviem? Ori deja ne vom trezi pe alte planete pentru ca si acelea sunt tot ale lui Dumnezeu?
Eu cred ca pacatele care le facem ne pedepsesc ele insele prin consecinte. Si totusi eu cred intr-un Dumnezeu numai al meu, nu explic cum vine chestia dar Il stiu, Il simt, e bun si nici nu-i cer nimic!

Nimic nu e imposibil pânâ nu devine imposibil! Galina
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 07:45

De la: papyllon47, la data 2011-03-08 00:38:24

Ma asteptam si la asta sa incerci sa ma minti si ai facut-o, tocmai tu care ziceai ca apreciezi onestitatea altora, a cui, a batjocoritorilor de atei. Cel care apreciaza astfel de ""onestitate"", a oamenilor fara onoare, cinste si bun simt, a celor ce batjocoresc, ce nu pot intelege este el insusi mincinos, fara onestitate, pe care de altfel o apreciaza.

""Stiti pentru ce nu suntem acceptati in Spatiul Schengen? '""---asta-i tema, iar mai jos ultima postare:

vaneamarin
5913 mesaje

Citeaza Raspunde

De la: ______gladlynelf_, la data 2011-03-07 11:48:10 Ma, voi tot timpul asteptati sa va accepte cineva, sa va bage cineva in spatiul schengen, asa cum v-au bagat in NATO, asa cum v-au bagat in UE, asa cum vreti sa va mai bage nu stiu pe unde...

Ma, apucati-va-ti voi serios de treaba, rezolvati-va problemele acolo la voi acasa, pentru ca totu-o o vraiste generalizata de 20 de ani, apoi incercati sa va bagati singuri in SPATIUL SCHENGEN !

.... ia sa vedem, o sa reusiti aceasta performanta prin forte proprii si-n cati ani ?

SUCCES!

Mytcor,pe cuvantul meu ca eu fac tot ce pot. Ma gandesc insa ca, daca conducatorii nu se ocupa de starpirea coruptiei ,nu prea avem mari sanse .Stii,nu din cauza forumistilor sau a poporului (decat indirect ca alegere de vot) nu am intrat noi in Schengen...

Concret,ca sa intram in Schengen ce probleme ar trebui sa rezolvam , cum anume si care noi ?""

Deci vad ca mai esti si pe alte forumuri si am vazut chiar f. activ, peste 5900 postari, madam gabigabi e mai veche si mai activa decat tine.
Asa ca du-te prin alte parti si lasa-mi topicul in pace, ca eu vreau doar sa-mi gasesc voluntari pt. lucrarea de diploma.. Te rog.

Domnule Pappylon,dumneavoastra nu faceti deosebirea intre forum(ex: FORUM 9AM,FORUMUL ANTENA 3 ,SOFTPEDIA ) ,sectiune a forumului (ex:POLITIC,SOCIAL-locul unde se afla topicul dumneavoastra,GENERAL ,INTERNATIONAL,IT etc) si topic (ex:"Stiti pentru ce nu suntem acceptati in Spatiul Schengen? ').Eu v-am spus ca nu postez pe alte forumuri in afara de acesta si imi mentin afirmatia.

Nu va mai grabiti sa va pronuntati asupra onestitatii cuiva, pana cand nu cautati sa intelegeti cat mai bine ce va spune acel cineva.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 07:46

De la: papyllon47, la data 2011-03-08 00:38:24

vaneamarin
5913 mesaje

Citeaza Raspunde

SUCCES!

ha ! " madam gabigabi" iti comunica urmatorul lucru : unicul FORUM pe care Vanea , ca si mine, comunica, este 9AM... acest Forum are in componenta sa mai multe topicuri, pe diverse subiecte de interes : politica, generalitati sau , social ....asa ca, Vanea a spus Adevarul si,
asa-i suntem foarte activi ....te deranjeaza ?
dar, de ce mi-ai spus "madam" ? ptr. ca te-am refuzat ? nu te-am jignit si ti-am expus motivul ptr. care Nu vreau sa particip la testul tau, in termeni civilizati si eu , spre deosebire de tine , Nu ma ascund in spatele unui avatar ....asa ma cheama : gabriela ! sa ai o zi buna ! G

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 08:01

himmmm...inca o data m-a uimit " coincidenta" postarilor noastre ....si cum nu prea cred in ele, as putea spune ca mai curind e telepatie !

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 08:19

De la: gabigabi, la data 2011-03-08 08:01:28 himmmm...inca o data m-a uimit " coincidenta" postarilor noastre ....si cum nu prea cred in ele, as putea spune ca mai curind e telepatie !

Da,diferenta intre postari este de pana intr-un minut .

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 08:33

Tizule nu te mai certa ! Mai bine spunem cine a fost primul : `Oul sau gaina`

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 09:23

De la: PIGY, la data 2011-03-08 08:33:13Tizule nu te mai certa ! Mai bine spunem cine a fost primul : `Oul sau gaina`

Tizule,eu inteleg ce vrei sa spui tu dar nu pot sa-ti raspund intr-un mod clar .Nu poti nici tu singur sa-ti raspunzi , si in principiu un raspuns stiintific,matematic (ca imi dau seama ca asta vrei) nu ti-l poate da nimeni . Oricum,si daca Universul s-a creat singur, tot din nimic s-a creat, admitand ca nu este vesnic .Stii teoriile cu big-bangul ....Toate pornesc de la un moment ULTERIOR exploziei .Ce a determinat acea explozie ,naiba stie .Ce a facut ca acel punct de masa infinita sa bubuie dintr-o data ,naiba stie. Cum a aparut acel punct,naiba stie.Concluzia mea este tizule, ca aici trebuie sa fie ceva care ne scapa... .Sau admitem ca ceva material ca universul este vesnic si a existat dintotdeauna (crezi tu asa ceva daca poti),sau s-a facut din nimic(asta este si mai " tare"),sau a fost creat dupa niste legi pe care nu le intelegem . Eu personal cred ultima varianta ,varianta care nici nu exclude, nici nu face absolut necesara prezenta lui Dumnezeu in acest proces.Ca eu CRED ca Dumnezeu a facut Universul ,asta este pur si simplu optiunea mea .De demonstrat insa nu am cum demonstra asa ceva, exact cum nimeni nu poate demonstra ca nu am dreptate.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 09:53

Mi-a palcut acest raspuns. Drept sa-ti spun ma asteptam la alt raspuns Ca de pilda : ``Oule cocosului``...:) Si in alte ordine de idei, daca o sa va certati mereu nu o sa mai gaseasca d-l Papyllon 60 de voluntari ptr. proiectul dansului. Deja unul a fost respins desi cred ca tocmai acela l-ar fi ajutat mai mult. ...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 10:01

De la: PIGY, la data 2011-03-08 09:53:06Mi-a placut acest raspuns. Drept sa-ti spun ma asteptam la alt raspuns Ca de pilda : ``Oule cocosului``...:) Si in alte ordine de idei, daca o sa va certati mereu nu o sa mai gaseasca d-l Papyllon 60 de voluntari ptr. proiectul dansului. Deja unul a fost respins desi cred ca tocmai acela l-ar fi ajutat mai mult. ...

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 12:29

E inca`n teste prietenul nostru papyllon.
Mi`a intors`o.
Cauta prozeliti.

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 18:10

O sa caut sa raspund cat mai scurt, fiecaruia, fara sa mai dau ""citatele"" respective, ca intindem pelteaua...
Pt. karpov: - te-am rugat sa lasi topicul asta in pace. esti prea mic si obraznic sa poti sa intelegi ceva din viata, esti facut si construit pana acum dintr-un aluat prost. intai, invata, citeste, acumuleaza, gandeste si cu mintea si cu inima ( nu cu organele genitale), si abia dupa o buna bucata de timp sa incepi, dar cu bun simt, sa emiti niste pareri, care se fie si argumentate.

Pt. matilda: - se vede clar din ce spui, ca totul este o nebuloasa in mintea si sufletul tau, in materie de credinta si de explicare a istoriei. se vede ca pe Bunul Dumnezeu nu-L intelegi deloc, nu ai citit Biblia si ce ai auzit despre ce s-a scris acolo, ai luat nedigerat si fara sa intelegi nimic.
zici ca ai gasit nu stiu pe unde ca insusi Dumnezeu le-ar fi scris( cele 10 porunci), se vede ca n-ai citit Biblia, ca doar acolo este scris ca Insusi Dumnezeu a scris in piatra tablele Legii, pe muntele Sinai, de fata cu Moise. tot ce s-a intamplat pana atunci in istoria lumii, i-a fost dictat de Dumnezeu lui Moise, in primele 5 carti ale Bibliei( si Facerea si Potopul-care a acoperit tot pamantul!- de toate i-a spus Dumnezeu, pana la vremea prezenta a lui Moise). de Rai si iad, chiar Iisus Hristos a spus in timpul propovaduirii, in nenumeroasele prelegeri, in pilda ""bogatului nemilostiv si a saracului Lazar""; acolo pomeneste ce se intampla cu sufletele dupa moarte. ce vrei mai mult? citeste Biblia, citeste carti duhovnicesti, scrise de oameni cu Har. Ar fi fost cazul pana la 70 ani sa fi citit despre Dumnezeu mai multe, decat beletristica si sa fi ajuns sa intelegeti viata dupa ureche. Se vede ca nu-L cunoaste-ti pe Bunul Dumnezeu, de vreme ce n-ati inteles esenta Invierii, transmisa de insusi Mantuitorul nostru, Domnul Iisus Hristos.

Pt. gabigabi: am zis ca va ascundeti in spatele unui avatar, pt. ca nu cred ca asa aratati , ca in poza expusa, nu in privinta numelui. nu vreti sa fiti vazuta in realitate, ori va e rusine de cum aratati, ori nu vreti sa va recunoasca prietenii. nu ma deranjeaza cu nimic ca sunteti unii f.activi pe forumuri, nici nu ma intereseaza, e viata voastra, puteti sa va etalati parerile si sa epatati pe unde vreti, nu va pot oprii, dar eu cred ca, cine are multe de spus despre orice subiect, de fapt nu spune nimic esential.
de fapt nici n-am inteles de ce m-ati refuzat la studiu. pe vanea l-am inteles: e prea important ca sa-si dea mail-ul oricui, si cred ca n-ar fi fost acceptat dupa primul test , cum nu au fost acceptati nici pigy, nici cristianvm, deoarece ei sunt pe la mijloc, din pct. de vedere al credintei.

Pt. vaneamarin: acum am vazut ce varza cu ghiveci e in privinta credintei si despre Dumnezeu

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 18:47

De la: papyllon47, la data 2011-03-08 18:10:19
Pt. vaneamarin: acum am vazut ce varza cu ghiveci e in privinta credintei si despre Dumnezeu

Ce anume nu ti-a placut Papi?Esti prea evaziv...

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 18:49

Prietene,ma bucur ca te vezi "pe cai mari" vav de spiritualitate-ti`o zic din inima-dar,din pacate tinzi sa faci comparatii usor absurde(tu vs Parintele Nicolae in povestea cu Arie) si exista varianta sa nu afli cararea...
Biblia pe care mai toti o pretuiesc,din pacate,a fost fragmentata serios,istoria a fost scrisa de invingatori pentru invinsi.Daca o lasau in complexitatea ei,toata lumea o ducea bine.
Daca erai cinstit cu tine insuti,si abia mai apoi cu noi cei de pe acest forum,iti expuneai public chestionarul,nu te ascundeai in spatele nu stiu carui studiu...ai provocat,ti`am dat adresa de mail,ca mai apoi sa`mi confirmi banuiala...au participat 2,unu credincios si unu ateu,pai nu de astia aveai nevoie?
Invata sa`ti asculti inima,ea nu minte niciodata!Cat despre orgolii,tine`le in frau,nu te gandi ca se baga vreun sfant sa te protejeze doar pt simplul fapt ca`l pomenesti pe forum!Invata sa iubesti oamenii din jurul tau cu inima,nu te erija intr`un trimis divin,care crede ca poate aduce pace`n suflete din condei,nu de alta,dar tocmai ai dovedit contrariul!
Mai e o vb. care zice cam asa:suma defectelor pe care le observi la cei din jurul tau,nu reprezinta altceva decat...suma propriilor defecte!
Lumina de la Dumnezeu sa ai!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 18:50

De la: vaneamarin, la data 2011-03-08 18:47:11

Nu exista varza cu ghiveci. Poate are legatura...

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 18:51

Postarea de mai sus este pt papyllon!
Vanea,

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 18:54

De la: Ingrid, la data 2011-03-08 18:50:38

D`na Ingrid,sa fie pace,maxim am spus!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 18:55

De la: cristianvm, la data 2011-03-08 18:54:33

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 19:45

De la: Ingrid, la data 2011-03-08 18:55:30
De la: cristianvm, la data 2011-03-08 18:54:33

Poate fi si cu conopida. E tot o ruda a verzei...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 19:51

Nu va intelegeti in privinta lui Dumnezeu. nici o problema, fiecare cu pasarica lui.....
Eu mi-o retrag sa nu o jumuliti.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 19:53

Raspuns la intrebarea topicului:
NICI O DATA PE PAMINT!

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 20:47

De la: cristianvm, la data 2011-03-08 18:49:19
Prietene,ma bucur ca te vezi "pe cai mari" vav de spiritualitate-ti`o zic din inima-dar,din pacate tinzi sa faci comparatii usor absurde(tu vs Parintele Nicolae in povestea cu Arie) si exista varianta sa nu afli cararea...
Biblia pe care mai toti o pretuiesc,din pacate,a fost fragmentata serios,istoria a fost scrisa de invingatori pentru invinsi.Daca o lasau in complexitatea ei,toata lumea o ducea bine.
Daca erai cinstit cu tine insuti,si abia mai apoi cu noi cei de pe acest forum,iti expuneai public chestionarul,nu te ascundeai in spatele nu stiu carui studiu...ai provocat,ti`am dat adresa de mail,ca mai apoi sa`mi confirmi banuiala...au participat 2,unu credincios si unu ateu,pai nu de astia aveai nevoie?
Invata sa`ti asculti inima,ea nu minte niciodata!Cat despre orgolii,tine`le in frau,nu te gandi ca se baga vreun sfant sa te protejeze doar pt simplul fapt ca`l pomenesti pe forum!Invata sa iubesti oamenii din jurul tau cu inima,nu te erija intr`un trimis divin,care crede ca poate aduce pace`n suflete din condei,nu de alta,dar tocmai ai dovedit contrariul!
Mai e o vb. care zice cam asa:suma defectelor pe care le observi la cei din jurul tau,nu reprezinta altceva decat...suma propriilor defecte!
Lumina de la Dumnezeu sa ai!

Nu ma erijez in nimic si eu pe oameni ii iubesc, pentru ca toti au flacara divina in ei, oricat de pacatosi ar fi ei. Eu nu accept blasfemia si batjocura la adresa lui Dumnezeu. A o accepta, asa cum o accepti tu sau vanea sau altii, care n-au luat atitudine la dejectiile lui karpov sau homeless, sau altii care au luat in deradere credinta sau Divinitatea, inseamna intr-o oarecare masura ca va asemanati partial cu ei. De tine initial ma luasem ca ma facuse-si adventist convins, pur si simplu gratuit. Exemplul pe care l-am dat cu Sfantul Ierarh Nicolae, cu palma data lui Arie, era intr-un context in care explicam ca asprimea faptelor sau vorbelor nu inseamna neaparat manie, iar daca tu nu intelegi paralelele facute, asta nu inseamna ca eu le-am folosit "" absurd"".
Proverbul de care amintesti, nu este un proverb in adevaratul sens al cuvantului, este mai degraba o zicala populara, eronata si ca enunt si ca, continut, cum la fel este si aceea: "cine s-a fript cu ciorba, sufla si-n iaurt"- e total aiurea pe de-o parte, e total gresit sa generalizezi o persoana cu alta, o situatie cu alta, etc, si pe de alta parte, iaurtul nimeni niciodata nu-l va incalzi, deci nu se va frige.
Asa si acea zicala a ta e complet absurda( si cine o foloseste si o aplica), deoarece ca sa recunosti cand cineva greseste, sau are niste defecte evidente, nu este obligatoriu ca sa le aiba si cel ce le remarca. Daca cineva are un comportament vulgar, foloseste un limbaj licentios si eu observ ca se poarta ca un badaran si ii atrag atentia, nu inseamna obligatoriu ca si eu sunt la fel ca el.
Iar daca n-ai trecut testul de departajare, n-am ce-ti face eu daca n-ai atins un punctaj care sa te califice in etapa urmatoare. Eu am nevoie de credinciosi practicanti cu adevarat ( nu care, nu tin posturi- care de fapt te-a si depunctat, ai fost la 3 pucte de a fi admis), tu esti caldut, ca sa facem o comparatie, pe inteles, eu am nevoie de crestini fierbinti, practicanti cu adevarat si de atei convisi, reci ca gheata. Daca din acel test nu ti-ai dat seama ca nu putea fi desfasurat pe forum si sa culegi variantele clare de raspuns, pt fiecare subiect in parte, inseamna ca n-ai inteles nimic despre ce inseamna un test grila aplicat fiecaruia.
Poate o sa-ti explice pigy, cred ca el a inteles mai bine, de ce nu au cum sa fie desfasurate aici.
Iar pentru totalul studiului am nevoie de 60 de subiecti, nu de 2, pe care inca nici nu-i am.

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 21:12

Reciteste-ti ce ai scris mai sus, referitor la Univers, Creatie, sau explozie, toate bajbaielile incluse in aceeasi probabilitate, a amesteca Creatia deliberata, voita, de catre Bunul Dumnezeu, din nimic, cu teoria evolutionista, cu big bang-ul, se vede clar confuzia si putina credinta in Dumnezeu.
Iata: ""Eu personal cred ultima varianta ,varianta care nici nu exclude, nici nu face absolut necesara prezenta lui Dumnezeu in acest proces.""

Ce vrei mai mult? Singur te dai de gol, cat de mult crezi in Dumnezeu, daca pui la indoiala insasi Creatia ca un Tot-unitar, in ansamblul ei.
Nu vreti sa credeti cu adevarat, ce scrie in Biblie, cea care a inceput a fi scrisa de alesul lui Dumnezeu, de Moise sub insuflarea directa a Sfantului Duh. Lasati sa se strecoare in sufletul vostru indoiala, care vine de la celalalt, care nu va vrea credinciosi. Asa incepuse sa se indoiasca si Sfantul Petru, cand incepuse si el sa mearga pe mare, chemat fiind de Iisus Hristos, moment cand a inceput incet, incet sa se scufunde, ce I-a replicat Iisus?: " Puþin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit? ""

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 21:15

Cata inteligenta!!!!!!......la doar 9999999 annnnnniiiiiii

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 22:28

Nu cred ca toate cifrele de acolo care arata anii sunt reale. Karpov nu are 9 ani...

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Crestinii sau Ateii vor ajunge la Cunoasterea si Implinirea Sinelui?
Mergi la: