back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Crestinii sau ateii vor ajunge la cunoasterea si implinirea sinelui?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 22:44

De la: papyllon47, la data 2011-03-08 20:47:29
De la: cristianvm, la data 2011-03-08 18:49:19
Prietene,ma bucur ca te vezi "pe cai mari" vav de spiritualitate-ti`o zic din inima-dar,din pacate tinzi sa faci comparatii usor absurde(tu vs Parintele Nicolae in povestea cu Arie) si exista varianta sa nu afli cararea...
Biblia pe care mai toti o pretuiesc,din pacate,a fost fragmentata serios,istoria a fost scrisa de invingatori pentru invinsi.Daca o lasau in complexitatea ei,toata lumea o ducea bine.
Daca erai cinstit cu tine insuti,si abia mai apoi cu noi cei de pe acest forum,iti expuneai public chestionarul,nu te ascundeai in spatele nu stiu carui studiu...ai provocat,ti`am dat adresa de mail,ca mai apoi sa`mi confirmi banuiala...au participat 2,unu credincios si unu ateu,pai nu de astia aveai nevoie?
Invata sa`ti asculti inima,ea nu minte niciodata!Cat despre orgolii,tine`le in frau,nu te gandi ca se baga vreun sfant sa te protejeze doar pt simplul fapt ca`l pomenesti pe forum!Invata sa iubesti oamenii din jurul tau cu inima,nu te erija intr`un trimis divin,care crede ca poate aduce pace`n suflete din condei,nu de alta,dar tocmai ai dovedit contrariul!
Mai e o vb. care zice cam asa:suma defectelor pe care le observi la cei din jurul tau,nu reprezinta altceva decat...suma propriilor defecte!
Lumina de la Dumnezeu sa ai!

Nu ma erijez in nimic si eu pe oameni ii iubesc, pentru ca toti au flacara divina in ei, oricat de pacatosi ar fi ei. Eu nu accept blasfemia si batjocura la adresa lui Dumnezeu. A o accepta, asa cum o accepti tu sau vanea sau altii, care n-au luat atitudine la dejectiile lui karpov sau homeless, sau altii care au luat in deradere credinta sau Divinitatea, inseamna intr-o oarecare masura ca va asemanati partial cu ei. De tine initial ma luasem ca ma facuse-si adventist convins, pur si simplu gratuit. Exemplul pe care l-am dat cu Sfantul Ierarh Nicolae, cu palma data lui Arie, era intr-un context in care explicam ca asprimea faptelor sau vorbelor nu inseamna neaparat manie, iar daca tu nu intelegi paralelele facute, asta nu inseamna ca eu le-am folosit "" absurd"".
Proverbul de care amintesti, nu este un proverb in adevaratul sens al cuvantului, este mai degraba o zicala populara, eronata si ca enunt si ca, continut, cum la fel este si aceea: "cine s-a fript cu ciorba, sufla si-n iaurt"- e total aiurea pe de-o parte, e total gresit sa generalizezi o persoana cu alta, o situatie cu alta, etc, si pe de alta parte, iaurtul nimeni niciodata nu-l va incalzi, deci nu se va frige.
Asa si acea zicala a ta e complet absurda( si cine o foloseste si o aplica), deoarece ca sa recunosti cand cineva greseste, sau are niste defecte evidente, nu este obligatoriu ca sa le aiba si cel ce le remarca. Daca cineva are un comportament vulgar, foloseste un limbaj licentios si eu observ ca se poarta ca un badaran si ii atrag atentia, nu inseamna obligatoriu ca si eu sunt la fel ca el.
Iar daca n-ai trecut testul de departajare, n-am ce-ti face eu daca n-ai atins un punctaj care sa te califice in etapa urmatoare. Eu am nevoie de credinciosi practicanti cu adevarat ( nu care, nu tin posturi- care de fapt te-a si depunctat, ai fost la 3 pucte de a fi admis), tu esti caldut, ca sa facem o comparatie, pe inteles, eu am nevoie de crestini fierbinti, practicanti cu adevarat si de atei convisi, reci ca gheata. Daca din acel test nu ti-ai dat seama ca nu putea fi desfasurat pe forum si sa culegi variantele clare de raspuns, pt fiecare subiect in parte, inseamna ca n-ai inteles nimic despre ce inseamna un test grila aplicat fiecaruia.
Poate o sa-ti explice pigy, cred ca el a inteles mai bine, de ce nu au cum sa fie desfasurate aici.
Iar pentru totalul studiului am nevoie de 60 de subiecti, nu de 2, pe care inca nici nu-i am.

Stii prea bine la ce ma refer,ca doar esti dom` psiholog.
Testul tau este de fapt "trezire" in toata regula,sa fim seriosi,parca si intrebarile erau 12 la numar.
Multi au atins Fericirile,insa foarte putini L`au urmat pe Iisus pe Golgota.

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 23:30

De la: PIGY, la data 2011-03-08 22:28:31Nu cred ca toate cifrele de acolo care arata anii sunt reale. Karpov nu are 9 ani...

Dar faptul ca cineva (ex. karpov, ingrid,..) trece in dreptul varstei, o cifra nerealista, asta ce arata?
Arata ca este o persoana ascunsa, care in tenebra netului, poate sa ia orice infatisare, ca sa nu poata fi depistata de eventualii cunoscuti si eventual sa fie intrebati in alte imprejurari despre ideile (ineptiile) expuse pe forumuri. Ei nu-si dau seama ca de fapt si atunci cand inventeaza ceva, cand mint, ii da de gol subconstientul si propriile latente intelectuale. Ei de fapt se simt ca la 9 ani, au ramas blocati intelectual la 9 ani, vor sa epateze si sa bulverseze lumea prin confuzia creata, ca de fapt sa rada de oameni, sa-si bata joc de orice si de oricine, fara sa li se recunoasca adevarata identitate si sa aiba raspunderea deplina a propriilor atitudini, chiar si prin cuvantul scris. Ei poate nici sexul nu si-l dau pe cel real, poate nici pozele din avatar nu sunt reale, totul poate fi falsificat, luandu-si voit alta identitate.
De ce?
Din lasitate!
Din iresponsabilitate!
Din batjocura!
Din frustrare!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 23:36

De la: papyllon47, la data 2011-03-08 23:30:43
De la: PIGY, la data 2011-03-08 22:28:31Nu cred ca toate cifrele de acolo care arata anii sunt reale. Karpov nu are 9 ani...

Dar faptul ca cineva (ex. karpov, ingrid,..) trece in dreptul varstei, o cifra nerealista, asta ce arata?
Arata ca este o persoana ascunsa, care in tenebra netului, poate sa ia orice infatisare, ca sa nu poata fi depistata de eventualii cunoscuti si eventual sa fie intrebati in alte imprejurari despre ideile (ineptiile) expuse pe forumuri. Ei nu-si dau seama ca de fapt si atunci cand inventeaza ceva, cand mint, ii da de gol subconstientul si propriile latente intelectuale. Ei de fapt se simt ca la 9 ani, au ramas blocati intelectual la 9 ani, vor sa epateze si sa bulverseze lumea prin confuzia creata, ca de fapt sa rada de oameni, sa-si bata joc de orice si de oricine, fara sa li se recunoasca adevarata identitate si sa aiba raspunderea deplina a propriilor atitudini, chiar si prin cuvantul scris. Ei poate nici sexul nu si-l dau pe cel real, poate nici pozele din avatar nu sunt reale, totul poate fi falsificat, luandu-si voit alta identitate.
De ce?
Din lasitate!
Din iresponsabilitate!
Din batjocura!
Din frustrare!

Bine domnu psiho, ne-ai prins!!!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 23:48

De ce?
Din lasitate!
Din iresponsabilitate!
Din batjocura!
Din frustrare!

Bei , papionule ! ingrid este cunoscuta pe forum , unii forumisti se mai intalnesc ,din cand in cand . Noi o stim ,i-am vazut si fotografiile , o stim si pe doamna gabigabi ...... In ceea ce ma priveste , ai dreptate ...Eu cand am intrat pe forum , am spus ca am 17 ani deoarece credeam ca nu ma lasa snapanii forumului sa intru cu o varsta mai mica . De fapt aveam 13 ani si ceva ....acum am 14 si ceva ....m-au dat de gol parintii la ultima intalnire forumistica unde era si doamna ingrid si ambii mei parinti. Imi fac mea culpa... insa asta nu cred ca te ajuta cu ceva . iar fotografia din avatar ,este a mea ....e adevarat ,eram ceva mai tanar ... Dar asta e ,cu orgoliile ...toti vrem sa parem mai tineri .... Asa ca nu ai incotro trebuie sa primesti lectii antireligie ,de la mine . Eu sunt victima crestinarii fortate ....prin intermediul religiei introduse in scoli . Norocul meu este ca aveam ceva discernamant la varsta de 7 ani ....asa ca nu m-am lasat manipulat . Citisem deja biblia si deja imi facuse o impresie oribila , toate acele crime ale dumnezeului din vechiul testament . Citind si legendele olimpului ,mi-am dat seama ....ca nimic nu e nou sub soare . Apoi am citi si Epopeea lui Ghilghames si mi-am dat seama ca biblia e o contrafacere . Nu a trebuit sa-mi spuna nimeni ....am simtit singur....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 23:53

Bei ! Unde ai vazut tu ca la mine scrie ca am 9 ani (as vrea eu) ...sunt cu mult mai in etate ....mai am putin ....in aceeasi zi cu raposatu Paler , m-am nascut si ca urmare voi face 15 ani....

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2011, ora 23:58

De la: _KARPOV, la data 2011-03-08 23:53:58

Bei ! Unde ai vazut tu ca la mine scrie ca am 9 ani (as vrea eu) ...sunt cu mult mai in etate ....mai am putin ....in aceeasi zi cu raposatu Paler , m-am nascut si ca urmare voi face 15 ani....

...fiica mea cea mica zicea cand era ca tine....vorbind de varsta, ca merge pe 20...ridicam o spranceana si preciza ,,am ajuns la 14!"...nici acum nu o crede nimeni ca a trecut de douazeci...

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 00:45

De la: _KARPOV, la data 2011-03-08 23:48:29

De ce?
Din lasitate!
Din iresponsabilitate!
Din batjocura!
Din frustrare!

Bei , papionule ! ingrid este cunoscuta pe forum , unii forumisti se mai intalnesc ,din cand in cand . Noi o stim ,i-am vazut si fotografiile , o stim si pe doamna gabigabi ...... In ceea ce ma priveste , ai dreptate ...Eu cand am intrat pe forum , am spus ca am 17 ani deoarece credeam ca nu ma lasa snapanii forumului sa intru cu o varsta mai mica . De fapt aveam 13 ani si ceva ....acum am 14 si ceva ....m-au dat de gol parintii la ultima intalnire forumistica unde era si doamna ingrid si ambii mei parinti. Imi fac mea culpa... insa asta nu cred ca te ajuta cu ceva . iar fotografia din avatar ,este a mea ....e adevarat ,eram ceva mai tanar ... Dar asta e ,cu orgoliile ...toti vrem sa parem mai tineri .... Asa ca nu ai incotro trebuie sa primesti lectii antireligie ,de la mine . Eu sunt victima crestinarii fortate ....prin intermediul religiei introduse in scoli . Norocul meu este ca aveam ceva discernamant la varsta de 7 ani ....asa ca nu m-am lasat manipulat . Citisem deja biblia si deja imi facuse o impresie oribila , toate acele crime ale dumnezeului din vechiul testament . Citind si legendele olimpului ,mi-am dat seama ....ca nimic nu e nou sub soare . Apoi am citi si Epopeea lui Ghilghames si mi-am dat seama ca biblia e o contrafacere . Nu a trebuit sa-mi spuna nimeni ....am simtit singur....

Ce discernamant aveai la 7 ani, ca sa crezi ca erai manipulat in procesul de cateheza? Si ce discernamant ai acum la 14 ani? Se vede ce minte ai, de-ti permiti sa intrii in discutiile adultilor, sa improsti cu noroi ce crede mintea ta putina ca n-ar avea cineva dreptate. Ce tot aberezi ca citise-si deja Biblia la 7 ani, cand tu de-abia poate silabiseai ceva cuvinte, d-apoi sa mai intelegi si sensul cuvintelor. Contrafacere esti tu cu mintea ta perversa si frustrata, care in loc sa stai in banca ta sa inveti, sa te maturizezi, tu te manifesti ca desteptul desteptilor si ca un obraznic nerusinat.
Daca parintii tai nu te-au invatat ce e respectul fata de oameni, cum pot eu cere de la tine sa ai respect fata de Bunul Dumnezeu, chiar daca iti este greu sa-L intelegi, avand o minte refractara si obtuza. E foarte usor sa negi totul si mai ales pe Dumnezeu, pt. ca este nevazut de oameni si pentru ca nu reactioneaza direct la prostiile si rautatile lor. De ce nu-ti negi si aerul pe care-l respiri, pentru ca nici pe el nu-l vezi, dar exista? Neaga-ti si sufletul pe care-l ai, pt. ca si pe el nu-l vezi, dar care acum este innegrit de rautati.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2011, ora 01:57

De la: papyllon47, la data 2011-03-09 00:45:56

De ce?
Din lasitate!
Din iresponsabilitate!
Din batjocura!
Din frustrare!

Ce discernamant aveai la 7 ani, ca sa crezi ca erai manipulat in procesul de cateheza? Si ce discernamant ai acum la 14 ani? Se vede ce minte ai, de-ti permiti sa intrii in discutiile adultilor, sa improsti cu noroi ce crede mintea ta putina ca n-ar avea cineva dreptate. Ce tot aberezi ca citise-si deja Biblia la 7 ani, cand tu de-abia poate silabiseai ceva cuvinte, d-apoi sa mai intelegi si sensul cuvintelor. Contrafacere esti tu cu mintea ta perversa si frustrata, care in loc sa stai in banca ta sa inveti, sa te maturizezi, tu te manifesti ca desteptul desteptilor si ca un obraznic nerusinat.
Daca parintii tai nu te-au invatat ce e respectul fata de oameni, cum pot eu cere de la tine sa ai respect fata de Bunul Dumnezeu, chiar daca iti este greu sa-L intelegi, avand o minte refractara si obtuza. E foarte usor sa negi totul si mai ales pe Dumnezeu, pt. ca este nevazut de oameni si pentru ca nu reactioneaza direct la prostiile si rautatile lor. De ce nu-ti negi si aerul pe care-l respiri, pentru ca nici pe el nu-l vezi, dar exista? Neaga-ti si sufletul pe care-l ai, pt. ca si pe el nu-l vezi, dar care acum este innegrit de rautati.

Bei nene ! Eu stiu sa citesc si sa scriu de la 4 ani . Am invatat pe calculator ! Tot pe calculator am invatat si limba engleza ,fluent . Pai daca matale spui ca nu aveam discernamant la 7 ani ....atunci de ce mama ni se baga religia pe gat de la acea varsta ? Asta va convine ....ca nu cumva sa nu aveti enoriasi . Bre ! Eu sunt de acord ca poate nu am nici la varsta asta ....dar in acest caz lasa-ma sa aleg eu . Atacul asta psihic asupra copiilor ar trebui sa inceteze . Noi nu avem voie la varste mici sa vedem filme de groaza , filme sexy in schimb avem voie sa citim despre crimele dumnezeului din vechiul testament . Sa citim despre genocidul din sodoma si gomora si despre asasinarea a 99,999999% din populatia globului in timpul lui NOE , corabierul . Ai sa avem pardon ,asta nu e lectura pentru copii.Despre un asemenea dumnezeu copiii nu ar trebui sa stie pana la majorat . De ce ne induceti frica de dumnezeu , de ce vreti sa credem ca se razbuna ca prostu' ( razbunarea este arma prostului ) . Pentru asemenea literatura de prost gust ( biblia ) , biserica si statul ar trebui actionati in instanta pentru despagubiri . Ajungi sa fii tarat toata viata ...nu ti se da posibilitatea sa alegi ...intri intr-o dilema crunta.... pur si simplu daca esti slab de inger ti se rapeste sansa de a deveni ateu sau pagan . Asta e discriminare ! Pur si simplu sunt constrans sa gandesc dupa niste canoane impuse de niste dobitoci ....nu pot sa gandesc sa revolutionez umanitatea ....ca hop tzop intervine sfanta scriptura cu aberarile de rigoare . Normal este sa fii lasat sa alegi ....o alegere fara indoctrinare ....indoctrinarea de mic inseamna de fapt indobitocire . Pe mine la ce m-a ajutat ca am facut religia ? Am pierdut doar timp ....s-ar parea ca indobitocirea nu e garantata .......de catre dumnezeu ....avand in vedere ca respectivul nu a dat indicatii in acest sens . Deci daca dumnezeu nu a dat porunca sa se faca religia in scoli ....eu inteleg ca cei care au hotarat asta sunt niste dobitoci ....atat la nivel de preot cat si la nivelul politicului . Deci avem o gloata de preoti care nu misca in front , sunt de acord cu religia in scoala ...au nevoie de materie prima ....ei nu reusesc sa-si atraga enoriasi la varste mai putin fragede . Asta ma face sa-i etichetez ca pe niste pamblicari de duzina .

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 02:49

De la: _KARPOV, la data 2011-03-09 01:57:04
De la: papyllon47, la data 2011-03-09 00:45:56

De ce?
Din lasitate!
Din iresponsabilitate!
Din batjocura!
Din frustrare!

Bei nene ! Eu stiu sa citesc si sa scriu de la 4 ani . Am invatat pe calculator ! Tot pe calculator am invatat si limba engleza ,fluent . Pai daca matale spui ca nu aveam discernamant la 7 ani ....atunci de ce mama ni se baga religia pe gat de la acea varsta ? Asta va convine ....ca nu cumva sa nu aveti enoriasi . Bre ! Eu sunt de acord ca poate nu am nici la varsta asta ....dar in acest caz lasa-ma sa aleg eu . Atacul asta psihic asupra copiilor ar trebui sa inceteze . Noi nu avem voie la varste mici sa vedem filme de groaza , filme sexy in schimb avem voie sa citim despre crimele dumnezeului din vechiul testament . Sa citim despre genocidul din sodoma si gomora si despre asasinarea a 99,999999% din populatia globului in timpul lui NOE , corabierul . Ai sa avem pardon ,asta nu e lectura pentru copii.Despre un asemenea dumnezeu copiii nu ar trebui sa stie pana la majorat . De ce ne induceti frica de dumnezeu , de ce vreti sa credem ca se razbuna ca prostu' ( razbunarea este arma prostului ) . Pentru asemenea literatura de prost gust ( biblia ) , biserica si statul ar trebui actionati in instanta pentru despagubiri . Ajungi sa fii tarat toata viata ...nu ti se da posibilitatea sa alegi ...intri intr-o dilema crunta.... pur si simplu daca esti slab de inger ti se rapeste sansa de a deveni ateu sau pagan . Asta e discriminare ! Pur si simplu sunt constrans sa gandesc dupa niste canoane impuse de niste dobitoci ....nu pot sa gandesc sa revolutionez umanitatea ....ca hop tzop intervine sfanta scriptura cu aberarile de rigoare . Normal este sa fii lasat sa alegi ....o alegere fara indoctrinare ....indoctrinarea de mic inseamna de fapt indobitocire . Pe mine la ce m-a ajutat ca am facut religia ? Am pierdut doar timp ....s-ar parea ca indobitocirea nu e garantata .......de catre dumnezeu ....avand in vedere ca respectivul nu a dat indicatii in acest sens . Deci daca dumnezeu nu a dat porunca sa se faca religia in scoli ....eu inteleg ca cei care au hotarat asta sunt niste dobitoci ....atat la nivel de preot cat si la nivelul politicului . Deci avem o gloata de preoti care nu misca in front , sunt de acord cu religia in scoala ...au nevoie de materie prima ....ei nu reusesc sa-si atraga enoriasi la varste mai putin fragede . Asta ma face sa-i etichetez ca pe niste pamblicari de duzina .

De ce nu dormi, mai, la ora asta? in loc sa dormi ca sa cresti si sa-ti vina mintea la cap, bati campii pe net. Se vede ce parinti ai, vai de cel care nu stie ce sa faca cu libertatea. Se vede ca esti un copil precoce de necopt si care probabil nu te vei coace prea curand, vor mai trece niste decenii.
Religia predata in scoli, este ca sa i se aduca la cunostiinta copilului de existenta lui Dumnezeu si caruia acasa, parintii sa-i contureze si mai mult ce invata la scoala. Probabil parintii tai nu au stiut sa-ti creioneze aceste notiuni si tu ca un rebel obraznic de mic, ai dat cu cateheza pe jos. Oricum notiunile pe care le afla un copil de 7-8-9 ani sunt la nivelul lui de intelegere, dar daca tu te-oi fi apucat de capul tau sa iscodesti scrierile Biblice, fara indrumare si fara o adevarata discernere, ai luat-o pe campii. Invatarea si insusirea notiunilor de orice fel se face sub indrumare, la fel ca in mersul pe jos; daca de mic nu te ajuta cineva si sa te invete cum sa mergi, vei cadea de multe ori si te vei lovi atat de tare, incat iti va fi frica apoi sa vrei sa mai mergi in picioare si vei merge doar de-a busilea. Asa si cu invatatul a orice, daca nu esti indrumat cum trebuie despre ce inveti, despre cum sa inveti si ce trebuie sa retii, si ce nu intelegi sa intrebi persoane avizate, care sa-ti explice corect, ai apucat-o pe linia respingerii, a negarii si a acuzarii de indobitocire. Esti complet in eroare si adevarul e ca de fapt tu te-ai indobitocit intru totul, vrand tu sa acaparezi lumea prin cuprindere brusca de la 4 ani, cand ai invatat sa citesti. Una e sa stii sa citesti, sa cunosti alfabetul, si alta e sa stii sa si intelegi ce citesti. Asa ca nu religia te-a indobitocit, ci tu singur, impreuna cu parintii tai. Maine o sa-mi spui ca ai citit si ""crima si pedeapsa"" si ca cine stie ce aiureala o sa spui, sau ca ai vazut vre-un film de-al lui Tarkovski si ca e o mare porcarie.
Cine esti tu, mai, tica, sa dai etichete la oameni. Tu nici nu sti cum sa te stergi bine la fund si cum sa faci numai pipi si nu altceva cu acel organ, si vii aici intre oamenii mari sa emani duhori.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 06:15

Vad ca cineva trebuie sa-ti spuna clar, incerc eu.

Noi postam de ceva vreme pe aici, si citim cam tot ce se scrie. De aceea ne-am lamurit in mare masura ce e cu fiecare IN TIMP.
Domnia ta abia ai venit, ai lansat un subiect si ai si primit raspunsuri. Dar ai facut greseala sa te abati de la subiect ca sa-ti dai cu parerea despre persoane.
Ai facut performanta rara ca pe baza unor presupuneri gresite sa pui etichete gresite.TOATE!!!
A fost amuzant, dar prinn repetitie isi pierde hazul, lunecand spre penibil. Culmea e ca-ti permiti sa-l urechesti pe Karpov, iar noi cei care-l citim de vreo doi anisori, pana de curand ne tot chinuiam sa-i fixam varsta intre 35 si 55 de ani - dupa opiniile pe care le exprima si informatiile pe care le comunica. Este micul nostru geniu si abia dupa ce te vei ridica pana la genunchiul lui poti sa te gandesti ce parinti are, dar numai cu sapca in mana!
Poate nu ti-a spus nimeni, poate ai uitat, a presupune este o mare greseala.
Deci, cu toata bunavointa iti spun, daca te limitezi la subiectul topicului si la analiza argumentelor poti ajunge sa-ti faci studiul, altfel iti pierzi credibilitatea.
Iti doresc succes!

july

563 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2011, ora 07:03

De la: cristianvm, la data 2011-03-08 22:44:35
De la: papyllon47, la data 2011-03-08 20:47:29
De la: cristianvm, la data 2011-03-08 18:49:19
Prietene,ma bucur ca te vezi "pe cai mari" vav de spiritualitate-ti`o zic din inima-dar,din pacate tinzi sa faci comparatii usor absurde(tu vs Parintele Nicolae in povestea cu Arie) si exista varianta sa nu afli cararea...
Biblia pe care mai toti o pretuiesc,din pacate,a fost fragmentata serios,istoria a fost scrisa de invingatori pentru invinsi.Daca o lasau in complexitatea ei,toata lumea o ducea bine.
Daca erai cinstit cu tine insuti,si abia mai apoi cu noi cei de pe acest forum,iti expuneai public chestionarul,nu te ascundeai in spatele nu stiu carui studiu...ai provocat,ti`am dat adresa de mail,ca mai apoi sa`mi confirmi banuiala...au participat 2,unu credincios si unu ateu,pai nu de astia aveai nevoie?
Invata sa`ti asculti inima,ea nu minte niciodata!Cat despre orgolii,tine`le in frau,nu te gandi ca se baga vreun sfant sa te protejeze doar pt simplul fapt ca`l pomenesti pe forum!Invata sa iubesti oamenii din jurul tau cu inima,nu te erija intr`un trimis divin,care crede ca poate aduce pace`n suflete din condei,nu de alta,dar tocmai ai dovedit contrariul!
Mai e o vb. care zice cam asa:suma defectelor pe care le observi la cei din jurul tau,nu reprezinta altceva decat...suma propriilor defecte!
Lumina de la Dumnezeu sa ai!

Nu ma erijez in nimic si eu pe oameni ii iubesc, pentru ca toti au flacara divina in ei, oricat de pacatosi ar fi ei. Eu nu accept blasfemia si batjocura la adresa lui Dumnezeu. A o accepta, asa cum o accepti tu sau vanea sau altii, care n-au luat atitudine la dejectiile lui karpov sau homeless, sau altii care au luat in deradere credinta sau Divinitatea, inseamna intr-o oarecare masura ca va asemanati partial cu ei. De tine initial ma luasem ca ma facuse-si adventist convins, pur si simplu gratuit. Exemplul pe care l-am dat cu Sfantul Ierarh Nicolae, cu palma data lui Arie, era intr-un context in care explicam ca asprimea faptelor sau vorbelor nu inseamna neaparat manie, iar daca tu nu intelegi paralelele facute, asta nu inseamna ca eu le-am folosit "" absurd"".
Proverbul de care amintesti, nu este un proverb in adevaratul sens al cuvantului, este mai degraba o zicala populara, eronata si ca enunt si ca, continut, cum la fel este si aceea: "cine s-a fript cu ciorba, sufla si-n iaurt"- e total aiurea pe de-o parte, e total gresit sa generalizezi o persoana cu alta, o situatie cu alta, etc, si pe de alta parte, iaurtul nimeni niciodata nu-l va incalzi, deci nu se va frige.
Asa si acea zicala a ta e complet absurda( si cine o foloseste si o aplica), deoarece ca sa recunosti cand cineva greseste, sau are niste defecte evidente, nu este obligatoriu ca sa le aiba si cel ce le remarca. Daca cineva are un comportament vulgar, foloseste un limbaj licentios si eu observ ca se poarta ca un badaran si ii atrag atentia, nu inseamna obligatoriu ca si eu sunt la fel ca el.
Iar daca n-ai trecut testul de departajare, n-am ce-ti face eu daca n-ai atins un punctaj care sa te califice in etapa urmatoare. Eu am nevoie de credinciosi practicanti cu adevarat ( nu care, nu tin posturi- care de fapt te-a si depunctat, ai fost la 3 pucte de a fi admis), tu esti caldut, ca sa facem o comparatie, pe inteles, eu am nevoie de crestini fierbinti, practicanti cu adevarat si de atei convisi, reci ca gheata. Daca din acel test nu ti-ai dat seama ca nu putea fi desfasurat pe forum si sa culegi variantele clare de raspuns, pt fiecare subiect in parte, inseamna ca n-ai inteles nimic despre ce inseamna un test grila aplicat fiecaruia.
Poate o sa-ti explice pigy, cred ca el a inteles mai bine, de ce nu au cum sa fie desfasurate aici.
Iar pentru totalul studiului am nevoie de 60 de subiecti, nu de 2, pe care inca nici nu-i am.

Stii prea bine la ce ma refer,ca doar esti dom` psiholog.
Testul tau este de fapt "trezire" in toata regula,sa fim seriosi,parca si intrebarile erau 12 la numar.
Multi au atins Fericirile,insa foarte putini L`au urmat pe Iisus pe Golgota.

Ar putea fi psiholog? Daca este adevarat, e trist!

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 07:04

De la Papillon 47:
Pt. matilda: - se vede clar din ce spui, ca totul este o nebuloasa in mintea si sufletul tau, in materie de credinta si de explicare a istoriei. se vede ca pe Bunul Dumnezeu nu-L intelegi deloc, nu ai citit Biblia si ce ai auzit despre ce s-a scris acolo, ai luat nedigerat si fara sa intelegi nimic.
zici ca ai gasit nu stiu pe unde ca insusi Dumnezeu le-ar fi scris( cele 10 porunci), se vede ca n-ai citit Biblia, ca doar acolo este scris ca Insusi Dumnezeu a scris in piatra tablele Legii, pe muntele Sinai, de fata cu Moise. tot ce s-a intamplat pana atunci in istoria lumii, i-a fost dictat de Dumnezeu lui Moise, in primele 5 carti ale Bibliei( si Facerea si Potopul-care a acoperit tot pamantul!- de toate i-a spus Dumnezeu, pana la vremea prezenta a lui Moise). de Rai si iad, chiar Iisus Hristos a spus in timpul propovaduirii, in nenumeroasele prelegeri, in pilda ""bogatului nemilostiv si a saracului Lazar""; acolo pomeneste ce se intampla cu sufletele dupa moarte. ce vrei mai mult? citeste Biblia, citeste carti duhovnicesti, scrise de oameni cu Har. Ar fi fost cazul pana la 70 ani sa fi citit despre Dumnezeu mai multe, decat beletristica si sa fi ajuns sa intelegeti viata dupa ureche. Se vede ca nu-L cunoaste-ti pe Bunul Dumnezeu, de vreme ce n-ati inteles esenta Invierii, transmisa de insusi Mantuitorul nostru, Domnul Iisus Hristos.

Papillon 47, cred ca urmaresti sa faci prozeliti si nu sa ma faci sa inteleg cum s-a inaltat Isus ca om la cer! Daca imi explici pana unde s-a inaltat si cum a ajuns sa stea "la dreapta tatalui de unde o sa vina sa ne judece", gata, mai citesc pentru a n-oara "cartile sfinte". Sa stii ca din cauza ca am citit mult despre religie am ajuns la concluzia ca oamenii au imaginatie si mai cred ca biblia are alte intelesuri. Am gasit un studiu pe care il voi posta ca sa vezi ce am inteles cu adevarat. Cat priveste originea lui Isus si ca ar fi Fiul lui Dumnezeu iar am indoieli deoarece Dumnezeu cand a vrut sa-si faca fii l-a facut pe Adam si Eva (nu?), iar pentru Isus l-a pus pe Duh sa-i sufle Mariei. Vezi dar cam unde duce cunoasterea cartilor sfinte? Indiferent ce nebuloase am in cap, nu voi crede in ceea ce au scris stramosii nostri. Ar fi trebuit sa raspunzi la obiect si nu sa te invarti in jurul cozii numai pentru faptul ca eu cred Intr-un UNIC DUMNEZEU dar pe care il simt si il interpretez cum gandeasc eu si nu tu! Eu am nevoie de Dumnezeul meu aici, pe pamant si nu in ceruri unde sunt cele doua proprietati: iad si rai! Du-te in rai si lasa-ma pe mine in neant cand nu o sa mai fiu aici! Sa-mi raspunzi clar la prima intrebare pe care o repet: Pana unde a ajuns Hristos ca om cand s-a inaltat dupa 40 de zile de la inviere? De ce citesc biblia de ce ma indepartez de credinta insuflata in copilarie. De ce oare de la Moise nu s-a mai aratat Dumnezeu lumii? De fapt nici lui Mose nu i s-a aratat. Citez din Exodul 19,20 (9): "Si Domnul a zis lui Moise: Iata voi veni la tine intr-un nor gros pentru ca sa auda poporul cand iti voi vorbi si sa aiba totdeauna incredere in tine....12; Sa hotarasti poporului anumite margini dejurimprejur si sa spui: Sa nu cumva sa va suiti pe munte sau sa va atingeti de poalele lui. Oricine se va atinge de munte va fi pedepsit cu moartea! 13: Nici o mana sa nu se atinga de el; ci pe cine se va atinge, sa-l omoare cu pietre, sau sa-l strapunga cu sageti; dobitoc sau om nu va trai. ....18: Muntele Sinai era tot numai fum pentru ca Domnul Se pogorase pe el in mijlocul focului Fumul acesta se inalata ca fumul unui cuptor si tot muntele se cutremura cu putere."
Ce sa inteleg? Ca Dumnezeu nu a vrut sa fie cunoscut de poporul lui Moise?

Nimic nu e imposibil pânâ nu devine imposibil! Galina
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 07:28

Am mai spus ce a fost cu mesajul lui Isus, pe forum. Si a fost tacere. Practic totala. Tare imi e ca daca spun din nou, generez scandal in toata regula. Va las sa treaca ....protestele din orient....si apoi reiau.
Nu e deloc ce se tot mesteca de 2000 de ani. De aceea a si fost o dictatura ideologica. Fiindca oamenii nu inghit minciuni. Ci doar tac.
Nu ma refer la mesaj, ca fost gresit, ci la interpretarea mesajului, care a fost gresit, pina in acesti ani. Mesajul lui la origine a fost pragmatic, si pe parcurs s-a erodat.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 07:33

Codul Bibliei
Iar tu Daniele, ține ascunse cuvintele și pecetluiește cartea până la sfârșitul lumii.” Daniel 12:4.

Cercetările unor oameni de știință au confirmat, în ultimii ani, o ipoteză (de altfel mai veche, dar nedemonstrată) care susținea că în Biblie există inclus, alături de informațiile spirituale evidente și un anumit cod secret care poate dezvălui evenimente care au avut loc cu mii de ani după ce a fost scrisă Biblia. Codul biblic a fost descoperit în versiunea originală a Bibliei, în limba ebraică, în Vechiul Testament. Cel care a descoperit codul biblic este Dr. Eliyahu Rips, care este la ora actuală unul din cei mai mari experți din lume în teoria grupurilor, un domeniu al matematicii care stă la baza fizicii cuantice.
Eliyahu Rips este un om modest. El are, mai mereu, tendința de a acorda altora meritul pentru propriile sale realizări, astfel încât la prima vedere nimeni nu ar bănui că de fapt el este un matematician de renume mondial. Majoritatea ziariștilor care l-au văzut au fost tentați să susțină că descoperirile sale nu au nimic de luat în seamă. Descoperirea lui Rips a fost însă confirmată de matematicieni de renume de la Harvard, Yale și Universitatea Ebraică. Acest cod a fost verificat, de asemenea, și de un specialist în cifruri și coduri de la Ministerul Apărării al SUA și a mai trecut cu succes trei expertize efectuate de specialiști la care a făcut apel o importantă revistă de matematică din SUA.
Teoria legată de codul biblic a devenit mai cunoscută în mass-media și a fost luată mai în serios, abia după un tragic eveniment prezis cu ajutorul codului și care, datorită faptului că nu a fost luat în seamă de persoana direct vizată, s-a adeverit mai apoi, din păcate. Iată derularea evenimentelor: la 1 septembrie 1994, ziaristul american Michael Drosnin a plecat la Ierusalim pentru a-i înmâna lui Ytzhak Rabin următoarea scrisoare:
„Un matematician israelian a descoperit în Biblie un cod secret care pare să dezvăluie amănunte ale unor evenimente care au avut și au loc la sute și mii de ani după ce a fost scrisă Biblia. Motivul pentru care vă aduc la cunoștință acest fapt este acela că singura dată când numele dumneavoastră complet, Ytzhak Rabin, apare în Biblie, el este intersectat de expresia „criminal va asasina”. Faptul n-ar trebui tratat cu indiferență, deoarece atât asasinarea lui Anwar el-Sadat, cât și atentatele cărora le-au căzut victime John și Robert Kennedy sunt, de asemenea, codificate în Biblie…
Cred că sunteți într-un real pericol, dar acest pericol poate fi evitat.”
La 4 noiembrie 1995, a venit cumplita adeverire: un glonț în spate, tras lui Yitzak Rabin, de către un om care se credea investit cu o misiune divină. Aceasta era o crimă codificată în Biblie acum peste 2000 de ani.
Același ziarist-Michael Drosnin-a mai urmărit să-l avertizeze pe șeful Cartierului General al Serviciului de Contrainformații al Israelului despre războiul din Golf și de intenția Irak-ului de a lansa rachete asupra Tel-Aviv-ului. Rips îi arătase ziaristului o secvență din codul biblic unde cuvintele “Hussein”, “Scud” și “rachetă ruseasc㔠apăreau codificate împreună. De asemenea “Hussein a ales o zi” era o expresie ce apărea în acea secvență. Aprofundând căutările în acest sens, Rips a găsit în cod “foc în 3 Șevat” - dată din calendarul ebraic ce corespundea zilei de 18 ianuarie 1991. Aceasta a și fost ziua în care Irak-ul a lansat prima rachetă Scud împotriva Israelului confirmând datele oferite de cod. La întrebarea lui Drosnin “Cine poate ști cu 3000 de ani înainte că va fi un război în Golf, ca să nu mai vorbim de lansarea unei rachete împotriva Israelului pe 18 ianuarie?”, Rips a răspuns foarte tranșant: “Dumnezeu!”.

După aceste evenimente prezise de cod și mai apoi adeverite, Michael Drosnin declara următoarele: “În mod cât se poate de limpede, codul nu este la fel ca profețiile lui Nostradamus, nu este ceva de genul “o stea se va arăta pe cer de la Răsărit și un mare rege va cădea” cuvinte ce pot fi interpretate ulterior, astfel încât să corespundă oricărui eveniment care se petrece în realitate. Nu, aici este vorba de detalii la fel de precise ca acelea din știrile transmise de CNN, toate acestea fiind descoperite înainte ca evenimentul să se producă.”
Teoria lui Rips despre codul biblic consideră Biblia ca o gigantică grilă de cuvinte încrucișate. Pentru a găsi codul, Rips a eliminat toate spațiile dintre cuvinte și a transformat întrega Biblie originală într-un șir continuu de litere, cuprinzând 304.805 caractere. Informațiile sunt obținute prin selectarea a fiecărei a N-a literă, unde N are o valoare precisă și corespunzător aleasă - de exemplu: 4, 5, 12, 18, etc. Un exemplu foarte simplu ar fi următorul: avem propoziția “Cum să obții date…”, pe care o compactăm și ea devine “cumsăobțiidate” din care vom selecta, începând cu prima, fiecare a cincea literă: “cumsăobțiidate” și rezultă astfel cuvântul “cod”.
Cu ajutorul unui calculator, sunt căutate în această matrice formată de textul biblic adus în forma descrisă mai sus, cuvinte și fraze ascunse de codurile de intervale. Se începe de la prima literă a Bibliei și se caută pentru fiecare secvență de intervale posibilă cuvintele pe care noi le solicităm, care sunt descifrate cu intervale de una, două, trei litere, ș.a.m.d. până la câteva mii. Apoi se repetă aceeași operație de căutare începând de la cea de-a doua literă și continuând astfel până la ultima literă a Bibliei. După ce găsește cuvântul-cheie, calculatorul începe să caute informații asociate aflate cât mai aproape de acesta. Astfel, de exemplu, unde a fost găsit numele Rabin, se aflau alături și alte date: Amir (care s-a dovedit ulterior a fi chiar numele asasinului), Tel Aviv, anul ebraic 5756 care începea în septembrie 1995, toate aceste informații reale fiind codificate în același pasaj.
Primul indiciu modern al codificării Bibliei a fost găsit, cu peste cincizeci de ani în urmă, de către H. M. D. Weissmandel, un rabin din Praga. Acesta observase că, dacă sărea cincizeci de litere, și apoi alte cincizeci și apoi alte cincizeci, găsea cuvântul “Tora”, înscris la începutul “Genezei”. De asemenea , observase că aceeași secvență de intervale ortografia din nou cuvântul “Tora” în “Ieșirea”, “Numerii” și “Deuteronom”. Weissmandel nu a dat niciodată această descoperire publicității. Discipolii săi au publicat însă, ulterior, o carte cu tiraj limitat ”Torat Hemed”, în 1958, în care se făcea pe scurt referire la cercetările rabinului Weissmandel în legătură cu codul, pe care acesta le efectuase în perioada premergătoare celui de-al doilea război mondial. Unul dintre acești discipoli, rabinul Azriel Tauber, a relatat că în acei ani, dinaintea apariției calculatoarelor, Weissmandel transcrisese întregul text al Torei pe fișe cuprinzând câte 100 de litere, dispuse pe 10 rânduri de câte 10 litere, și apoi căutase cuvinte ortografiate cu litere aflate la intervale echidistante.
Primul savant modern, omul care a înțeles mecanica sistemului nostru solar și a descoperit forța gravitației, Sir Isaac Newton, era și el încredințat de faptul că în Biblie există un cod secret care dezvăluie viitorul. Newton a învățat ebraica și a urmărit aproape jumătate din viață să descopere acest cod. Isaac Newton considera acest cod mult mai important decât legea atracției universale.
J. M. Keynes, biograful lui Newton, susține că acest cod biblic a fost o obsesie pentru marele savant. Când Keynes a văzut documentele lui Newton a avut un șoc: cea mai mare parte a lucrărilor lui Newton nu se refereau așa cum se aștepta el, la matematică sau la astronomie ci la teologie esoterică. Acele scrieri dezvăluiau faptul că marele fizician era încredințat că în Biblie era ascunsă o profeție a istoriei omenirii. Newton avea certitudinea că Biblia, de fapt chiar întregul univers, era o criptogramă alcătuită de Dumnezeu, pe care el voia să o descifreze.
Newton nu a reușit însă să descopere acest cod. Munca sa nu a dat nici un rezultat, oricare au fost formulele matematice aplicate. Descoperirea care i-a scăpat lui Newton a fost făcută de Eliyahu Rips, pentru că matematicianul israelian dispunea de un instrument esențial pe care Newton nu-l avea: un calculator. Se pare că textul ascuns al Bibliei a fost codificat cu un fel de “zăvor” temporizat, care nu a putut fi deschis până la descoperirea calculatorului.
Cu tot scepticismul unor matematicieni, nimeni nu a putut găsi vreo eroare în demonstrația matematică. Nimeni nu a putut să infirme cu argumente solide faptul uluitor că Biblia era codificată și că dezvăluia evenimente care ulterior s-au petrecut după descrierea ei.
Unii oameni de știință, mai convenționaliști, nu au acceptat codul. Un astfel de exemplu a fost cel al lui Avraham Hasofer, care a atacat codul biblic înainte ca Rips să fi publicat demonstrația matematică. Hasofer a argumentat că este posibil ca anumite tipuri de configurații să existe în orice ansambluri mari de date.
La atacul lui Hasofer, Rips a replicat că este posibil ca, de exemplu, să găsești într-un ansamblu de date suficient de mare numele lui Saddam Hussein. Dar este aproape imposibil să găsești termenii “Scud”, “rachetă ruseasc㔠precum și data declanșării războiului, în același loc, dezvăluite într-un mod anticipat.
Nimeni nu poate înțelege încă, modul în care a fost creat codul. Toți oamenii de știință care au constatat realitatea codului biblic, sunt de acord cu faptul că nici cele mai rapide calculatoare de care dispunem în ziua de astăzi și nici toate computerele de pe pământ lucrând împreună n-ar fi putut să codifice Biblia, așa cum a fost ea codificată acum trei mii de ani în urmă. Rips declara că :”Este vorba de o minte care depășește cu mult orice imaginație a noastră. Informația inclusă în cod este probabil infinită.”
Nimeni nu știe dacă, nu cumva, fiecare dintre noi, cu tot trecutul și viitorul său, figurează în vreun cod de nivel superior și încă necunoscut al Bibliei și dacă aceasta nu este într-adevăr o “Carte a Vieții”. Toți marii conducători ai lumii din timpul celui de-al doilea război mondial - Roosvelt, Churchill, Stalin, Hitler - sunt menționați în cod. America, “revoluție” și anul 1776 apar la un loc. Napoleon este codificat alături de Franța dar și de Waterloo și Elba.
“Când am folosit un calculator, am dat lovitura”, relatează Rips. El a povestit că a găsit mult mai multe cuvinte codificate decât prevedea domeniul statisticii în virtutea “legiilor hazardului”, iar atunci a fost cel mai fericit moment din viața sa. Rips a elaborat un model matematic complex care, atunci când a fost implementat pe un program de calculator, a confirmat faptul că Vechiul Testament este, într-adevăr, codificat. Rips s-a împotmolit însă în drumul spre “victoria finală”, care trebuia să fie o metodă simplă și elegantă de a dovedi realitatea codificării Bibliei. Pentru a reuși, a fost ajutat de fizicianul israelian Doron Witzum, care a completat modelul matematic.
În rezumatul de pe pagina de deschidere a referatului asupra experimentului lor inițial, intitulat “Secvențe de litere echidistante în Genez㔠se menționa: ”Analiza indică faptul că în textul “Genezei” sunt intercalate informații ascunse sub forma unor secvențe de litere echidistante. Rezultatul este semnificativ în proporție de 99,998%”. Rips și colegii lui căutaseră numele a 32 de mari învățați, înțelepți, din epoca biblică până în vremurile moderne, pentru a determina dacă numele și datele calendaristice ale nașterii și morții lor erau codificate în prima carte a Bibliei. Pe de altă parte, căutaseră aceleași nume și date și în traducerea ebraică a romanului “Război și pace”, al lui Dostoievski, precum și în alte două texte originale ebraice. În Biblie, numele și datele erau codate laolaltă, pe când în “Război și pace” și în celelalte două cărți, nu. Probabilitatea ca informațiile codificate să apară datorită unor coincidențe accidentale s-a dovedit, în cele din urmă, a fi de 1 la 10 milioane. În cadrul experimentului său final, Rips a luat cele 32 de nume și 64 de date și le-a amestecat în 10 milioane de combinații diferite, astfel încât 9 999 999 dintre ele să nu corespundă și doar o singură combinație să fie corectă. Apoi a efectuat o verificare pe calculator, pentru a vedea care dintre cele 10 milioane de combinații dădea cel mai bun rezultat și a constatat că numai în Biblie numele și datele corecte apăreau împreună. “Nici una dintre combinațiile aleatorii nu era corectă. Rezultatele erau 0 contra 9 999 999 sau, altfel spus, 1 la 10 milioane.”
Astfel de experimente, cum este cel descris anterior au mai fost realizate folosind și alte opere literare cum ar fi “Crimă și pedeapsă”, tot de Dostoievski, un text ce cuprinde 304.805 litere, fiind deci comparabil cu șirul de litere din Biblie. Aici numele Yitzac Rabin nu apărea deloc, în nici o secvență de intervale. Alte nume codificate în Biblie, cum ar fi Shakespeare sau Kennedy apăreau și aici. Cu toate acestea, în timp ce în Biblie cuvintele ce apăreau după numele lui Kennedy erau “va muri”, iar orașul Dallas era codificat în același pasaj, în “Crimă și pedeaps㔠nu apărea nici un fel de asociație logică. La fel, “Shakespeare” apărea o singură dată în romanul lui Dostoievski, dar nicidecum asociat cu numele unor opere ale sale cum apare acesta în Biblie.
“Distincția dintre prezent, trecut și viitor este doar o iluzie, oricât ar fi de persistentă.” Albert Einstein, 1955

Experimente de căutare a unui cod, asemănător celui biblic, au fost realizate și pentru alte lucrări literare a căror text a fost introdus pe computer, cum ar fi, de exemplu “Crimă și pedeapsă”, un alt roman al lui Dostoievski, având un text ce cuprinde 304.805 litere, fiind deci comparabil cu șirul de litere din Biblie. În acest caz, numele lui Yitzac Rabin nu apărea deloc, în nici o secvență de intervale. Alte nume codificate în Biblie, cum ar fi Shakespeare sau Kennedy apăreau și aici. Cu toate acestea, în timp ce în Biblie cuvintele ce apăreau după numele lui Kennedy erau “va muri”, iar orașul Dallas era codificat în același pasaj, în “Crimă și pedeaps㔠nu apărea nici un fel de asociație logică. La fel, “Shakespeare” apărea o singură dată în romanul lui Dostoievski, dar nicidecum în asociere cu numele unor opere literare care i-au aprținut. Testele realizate pentru a verifica dacă există diverse codificări și în alte scrieri l-au ajutat pe Rips să-și susțină teoria, și să concluzioneze:
“Firește că dacă s-ar căuta suficiente exemple într-o altă carte, s-ar găsi până la urmă unele cuvinte asociate logic sau apărând la un loc. Dar numai în Biblie apar informații asociate în mod constant și coerent. Nimeni nu a descoperit nimic asemănător în nici o altă carte, în nici o traducere și în nici un alt text ebraic original, cu excepția Bibliei.”
Un criptograf veteran de la strict secreta National Security Agency din SUA, Harold Gans era sigur că putea dovedi falsitatea demonstrației realizată de Rips pentru codul biblic. Gans a realizat propriul său program de calculator și a refăcut căutările făcute de Rips în codul biblic, în legătură cu datele despre cele 32 de personalități care apăreau codificate în Biblie. Spre marea uimire a lui Gans, informațiile existau: datele la care se născuseră și muriseră acele personalități, erau codificate în Biblie împreună cu numele lor. Lui Gans nu i-a venit să creadă, dar tot mai era convins că nu există nici un cod în Biblie. Astfel, el a hotărât să caute și alte informații în legătură cu cele 32 de personalități care apăreau codificate în Biblie, în speranța că va găsi ceva cu care să dea la iveală falsul din experimentul lui Rips, eventual chiar șarlatania matematicianului israelian. Gans a pornit de la ipoteza că, dacă există un cod adevărat, atunci el ar trebui să conțină și informații exacte despre localitățile unde s-au născut cele 32 de persoane codificate. După aproximativ 400 de ore de căutări, Gans a verificat concordanța celor 32 de nume cu localitățile lor natale. În plus, Gans a mai realizat o căutare asemănătoare pentru alte 34 de personalități cunoscute, pentru care a verificat concordanța nume-loc de naștere, iar rezultatul a fost exact. Concluzia lui Gans a fost că în Biblie sunt codificate informații despre trecut și viitor într-un mod care exclude din punct de vedere matematic, orice coincidență, iar acest gen de informații nu se găsesc în nici un alt text. După spusele lui Gans, experimentele pe care le-a realizat în legătură cu codul Bibliei l-au transformat dintr-un ateu convins într-o peroană profund religioasă.
Rips și Wiztum au prezentat articolul lor uneia dintre cele mai importante reviste americane de matematică, “Statistical Science”. Mai mulți matematicieni care lucrau pentru acea revistă au verificat demonstrația matematică ce susține existența codului. Teoria codului Bibliei a trecut cu succes și toate aceste teste, fiind astfel acceptată de “Statistical Science”.
În continuare vă prezentăm unele exemple de personalități marcante ce apar codificate în Biblie, precum și mențiunile despre acestea pe care le oferă codul. Homer apare codificat ca fiind “poet grec”; Shakespeare apare codificat ca “reprezentant pe scenă”, alături fiind codificate și unele opere a lui: “Hamlet” și “Macbeth”. Și Beethoven și Bach apar codificați în Biblie, pentru fiecare apărând mențiunea “compozitor german”. Mozart apare și el în cod alături de cuvintele “compozitor” și “muzică”, iar Rembrant este codificat “pictor olandez”.
Fiecare progres al tehnologiei moderne a fost înregistrat în codul biblic. Frații Wright apar codificați alături de cuvântul “avion”, Edison este codificat cu “electricitate” și “bec electric”, iar Marconi este codificat cu “radio”. Newton apare codificat cu “gravitație”. După cum am menționat anterior, Newton intuia existența unui cod ascuns în Biblie, pe care însă nu l-a aflat; codul însă, “știa” de Newton, deoarece, în codul biblic, alături de expresia “codul Bibliei” apare și numele lui Newton.
Einstein apare codificat în Biblie doar o singură dată. Enunțul “s-a prezis o persoană cu mintea ager㔠apare în același loc. Cuvântul “știință”, peste care se suprapune expresia “o nouă și excelentă înțelegere” intersectează numele savantului. Și chiar deasupra lui “Einstein”, textul ascuns menționeaz㠓el a răsturnat realitatea prezentă”. Teoria relativității, principala descoperire a lui Einstein, este de asemenea codificată. Este posibil ca și teoria “câmpului unificat” să fie codificată în Biblie. Împreună cu numele lui Einstein, în matricea în care figurează unica lui mențiune, împreună cu teoria relativității, codul oferă și indiciul “adăugați o a cincea parte”, lucru pe care l-a urmărit și Einstein în studiile sale despre “a cincea forță”.
În iulie 1994, lumea a asistat la cea mai mare explozie observată în sistemul nostru solar. O cometă a supus planeta Jupiter unui bombardament echivalent cu forța a peste un miliard de megatone, generând globuri incandescente de mărimea Pământului. Coliziunea cometei cu Jupiter este codificată de două ori în Biblie, o dată în Geneza și o dată în Isaia. Cometa “Shoemaker - Levy”, apare de ambele dăți cu numele complet - numele astronomilor care au descoperit-o în 1993, iar impactul cu Jupiter este codificat aproape ca o reprezentare grafică. În codul Bibliei, numele cometei și numele planetei Jupiter se intersectează de două ori, iar data impactului era menționată anticipat: 16 iulie. Astfel, evenimentul pe care astronomii fuseseră în măsură să-l prevadă doar cu câteva luni înainte de a se produce, a fost prezis în codul Bibliei cu 3000 de ani înainte de a avea loc.
Despre ocuparea Tibetului de către chinezi, în codul biblic apare “Și i-a pus sub pază în temniță”, expresie care intersecteză cuvântul “Tibet”.
Marea criză economică prin care a trecut SUA, în 1929, este codificată împreună cu prăbușirea pieței bursiere. “Colaps economic” și “criz㔠apar laolaltă în Biblie, alături de cuvântul “acțiuni”. Anul în care s-a declanșat criza, 1929 - adică 5690 în calendarul ebraic - este codat în același pasaj. Un alt eveniment bulversant petrecut pe scena politică a Statelor Unite, căderea lui Richard Nixon în urma afacerii Watergate, este de asemenea codificat în Biblie. “Watergate” apare împreună cu “Nixon” și cu anul în care acesta a fost silit să demisioneze - 1974. În pasajul în care a fost codat “Watergate”, textul codat al Bibliei formează o întrebare: “Cine este el? Președinte, dar a fost alungat.”
De asemenea, cu șase luni înaintea alegerilor pentru președinția SUA din 1992, codul a dezvăluit alegerea lui Clinton. Alături de “Clinton” apărea viitorul său titlu: “președinte”.
Aselenizarea primei nave pământene pe Lună este codificată și ea în Biblie. “Om pe lun㔠apare în cod împreună cu “navă spațial㔠și “Apollo 11”. Până și data la care Neil Amstrong a făcut primul pas pe Lună - 20 iulie 1969 - se regăsește în Biblie. Cuvintele lui Amstrong: “Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire” își găsesc și ele ecoul în codul biblic: în pasajul unde apare data aselenizării, “Luna” este intersectată de expresia “Realizat de omenire, realizat de om”.
Cu acest gen de exemple am mai putea continua, însă cele oferite până acum sunt suficiente pentru a demonstra realitatea codului. Ar mai fi totuși interesant să aflați rezultatele unor căutări în codul Bibliei ce au avut drept scop aflarea mai multor informații despre România. Astfel au fost găsite informații impresionante despre țara noastră, chiar dacă nu s-a folosit un program foarte performant de căutare în codul biblic. Textele biblice pe care noi le-am avut la dispoziție pentru căutare au fost următoarele:
- textul original în ebraică al Genezei, așa cum apare el în cea mai cunoscută ediție a Bibliei - “Biblia de la Ierusalim”;
- o traducere în grecește a Noului Testament, recunoscută ca fiind foarte valoroasă;

- cea mai veche și mai importantă traducere în engleză a textului Noului Testament, ce aparține versiunii cunoscute sub numele “King James Version”, publicată în 1611.

Chiar dacă cele mai numeroase și autentice informații pot fi găsite apelând în special la textul original al Bibliei, cel în ebraică, datorită încărcăturii spirituale excepționale pe care o are textul biblic, anumite date se pot afla chiar în cazul în care apelăm la unele traduceri inspirate ale Bibliei. Cu toate că în cele trei surse conținute în programul de căutare în codul biblic (menționate mai sus) nu am avut la dispoziție traducerea integrală a Bibliei, chiar și o bază de date limitată a fost de natură să ofere unele informații profunde. Pentru traducerea în română a pasajelor din Biblie a fost folosit textul Bibliei în limba română.
În textul ebraic original al Genezei, numele României apare codificat de 17 ori. Cele mai relevante informații le-am considerat a fi prezente în următoarele trei exemple:
- în secvența de mai jos, alături de “România” (ortografierea ebraică a numelui țării noastre este încadrată în text) apar următoarele citate:
“Iată Eu (Dumnezeu) sunt cu tine și te voi păzi pe orice cale vei merge...” și “nu te voi lăsa până nu voi împlini toate câte ți-am spus”. (Geneză, cap. 28, versetul 15).
- într-o altă secvență din originalul Genezei în care apare codificat numele “România”, textul care intersecteză numele țării este următorul:
“Și cutremurându-se Iacov a zis: “Cât de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!” (Geneza, cap. 28, versetul 17).
- în cea de-a treia situație, numele codificat al “România” este intersectat de citatul următor: “Și a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse, și l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze și s-o păzească.” (Geneza, cap 2, versetul 15).

În textul Noului Testament tradus în grecește, numele “România” apare de 2 ori. Informații mai importante au fost găsite în secvența pe care o prezentăm mai jos: numele “României” este codificat mai sus cu următorul pasaj: “Zis-a lui Stăpânul: “Bine slugă bună și credincioasă, peste puține ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria Domnului tău.” (Matei, cap 25, versetul 21).
În cazul Noului Testament tradus în engleză, numele “România” apare de două ori. Vă prezentăm o secvență concludentă și pentru această căutare în codul Bibliei: în secvența de text care va urma se observă cu ușurință cum expresia “His own house Jesus”, care se traduce prin “însăși casa lui Iisus”, intersectează numele României. Toate aceste informații din codul biblic vin să confirme profețiile despre țara noastră, și anume că România a fost aleasă de Dumnezeu, să fie centrul spiritual al planetei în epoca ce va urma.

Majoritatea oamenilor consideră că Biblia este o simplă carte și doar pentru o mică parte dintre aceștia, Biblia este o lucrare divin inspirată. Având în vedere informațiile despre codul biblic, putem spune că a început un nou mod de explorare a Bibliei. Toți cei care au avut posibilitatea să se convingă de existența codului Bibliei consideră acum că, ceea ce numim noi Biblie - cartea propriu-zisă - este doar primul său stadiu (nivel). Biblia s-a dovedit a fi și un program de calculator, nu doar o carte pe care Rips a introdus-o într-un computer, ci un program pe care autorul său l-a conceput ca interactiv și mereu adaptabil. Codul Bibliei se prezintă ca o serie de revelații temporizate, fiecare dintre ele fiind programată pentru a corespunde nivelului epocii sale. Eliyahu Rips spunea referitor la cod: “Cantitatea de informații din codul biblic este incalculabilă și probabil infinită. Iar acesta nu este decât începutul, primul nivel și cel mai simplu al codului biblic. Codul este mai puțin asemenea unui joc de cuvinte încrucișate, cât mai degrabă, asemeni unei holograme. Noi observăm doar matrice, adică tablouri bidimensionale, când probabil ar trebui să privim în cel puțin trei dimensiuni, dar nu știm cum.”
- sfârșit -

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 07:37

Ar fi bine sa se stie, de evenimentele f mari, cu impact social.
De exemplu, daca s-ar fi stiut de acel tsunami. Se evita acea tragedie.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 09:03

Bai Papiloma ! Sa-ti spun un secret ! In lumea asta larga , inclusiv in tara noastra , exista o multime de analfabeti ! Acestia nu aveau cum sa citeasca biblia , unii nici macar nu stiu cum ii cheama . Eu am inceput inca de pe la varsta de 10 ani ca ceva nu este in regula cu cei de varsta lu matale . Simteam ca multi dintre ei sunt naivi ,prosti sau lipsiti de discernamant . Acest aspect se poate observa clar in perioada alegerilor . Aleg mereu oameni care mai apoi le fac rau .Multi sunt inebuniti dupa bautura droguri,muzica proasta sau fotbal. Cu asemenea oameni inca de la acea varsta ,nu aveam ce discuta , nu intelegeau nimic ,erau semiretarzi . Acesti oameni , dupa parerea mea , reprezinta peste 50% din populatia tarii noastre , in alte tari procentul e chiar mai mare . Asa ca nu vad de ce s-ar lauda biserica cu asemenea enoriasi . Ei nu inteleg nimic , au nevoie doar de paine si circ si de un personaj care sa le rezolve problemele . Cand au nevoie de el ,apeleaza in diverse moduri ,incercand sa-l imbuneze . Ii stiu de frica , nu exista un parteneriat clar ,ei habar nu au de religie ,iar ce le spune preotul , e limba straina . Ca sa-ti dovedesc ca am dreptate iti aduc aminte ce se intampla in trecut . Oamenii nu citeau biblia , slujbele se tineau in limba latina si cu toate astea se credea in dumnezeu . Totul se limita la fast si misticism , nimeni nu intelegea nimic insa toti credeau . E ilogic ! In ceea ce ma priveste ,nu inteleg cu ce gresesc daca gandesc . Nu vad de ce as crede in ceva ce nu poate fi demonstrat . Nu inteleg de ce sa cred intr-un dumnezeu care se ascunde ,ca un borfas de rand . Nu primim niciun semn de bunavointa din partea lui ....ni se cere sa credem orbeste... iar cei care ne cer ,sunt preotii . Ei fac asta ,nu pentru ca ar detine nu stiu ce informatii , o fac deoarece asta le este meseria , e singura modalitate de a-si pastra job-ul ..... Cred ca pot sa am niste dubii cu privire la discernamantul enoriasilor de varsta lu matale , avand in vedere lipsa totala de discernamant a acestora , a faptului ca nu citesc si pareri alternative si mai ales ca nu citesc biblia . Totul e traditie si obisnuinta, e un mod de a te integra in societate ,de a intra in randul lumii . Bei nene ,ti se pare normal sa nu poti renunta la ora de religie ? Diriginta mea este sotie de preot si e cam "nervoasa" ....cum crezi ca ar reactiona daca eu nu as vrea sa particip la aceste ore ? Te-a deranjat "optiunea" mea religioasa ...ai vazut astfel cam ce simt si eu atunci cand ma gandesc la optiunea lu' matale . Cel putin eu nu fortez pe nimeni ,doar imi expun parerea fata de un cult , cultul falusului . Nu uita ca poporul indian are ceva mai multa cultura ,pe domeniu , decat avem noi . Nu uita ca ei si-au pastrat traditiile , noi in schimb l-am tradat pe zalmoxes si am inchiriat dumnezeul lui Moise si am mai pus botul si la inovatia cu isus . Incearca sa te trezesti romanasule ....suntem in secolul 21 , ar fi cazul sa incepi sa gandesti de unul singur ....asa cum faceau unii acum 2-3000 de ani . A dori sa ramai permanent la nivelul epocii lui isus ,nu este o optiune viabila , e vorba de ceva ce se cheama infantilism . Infantilule ,pana si Buda era mai istet ca matale , el si-a pus intrebari , nu a luat totul de-a gata ! Si a trait cu mult in urma lu matale si nici nu prea avea acces la informatii. fa si matale o revolutie sau lovitura de stat la nivel cerebral....ca nu strica ....nici nu stii ce pierzi . E vorba despre LIBERTATE ....

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2011, ora 09:21

Daca biblia a fost verificata si de un matematecian, desi ma indoiesc, descoperind acele coduri, ceva in genul cartii lui Nostradamus, atunci poate vedea si faptul ca dimensiunile arcei lui Noe, nu sunt reale. Se folosesc unitati de masura ca `cotul ` sau piciorul`. Si asta o vad normal ca nu era cunoscut `metrul` pe vremea aia. Dar ei nu stiau adevaratele dimensiuni ale unor mamifere care poate depaseau in lungime chiar arca. Si mai ales de multimea lor. Si asta pentru ca nu stiau de existenta lor. Cat are o balena sau un casalot , de exemplu, ca lungime sau greutate. Sau rinocerii si elefantii. Poi nici nu ar fi rezistat corabia, la atata greutate. S-ar fi dus la fund imediat. Dar sa mai incapa atatea suflete.Ei cred ca s-au limitat la fluturi si pasarele mici sau insecte . Asa e explicabil Atunci ar contrazice ca au luat cate doua exemplare din fiecare vietuitoare a pamantului. Ei nici nu stiau de multimea aceea de animale. Ca nu aveau de unde stii. Si exemplele pot continua. Serpii , anaconda sau pitonii. Si cum de stateau toate aceste vietuitoare asa de cuminti. Le-o fi adormit?.... Mascul si femela. Asta inseamna ca se dubla toate. Nici in zilele noastre nu s-ar putea construi o asemenea arca ca sa bage in ea atatea suflete. Inchipuitiva ca numai pentru doua balene sau casaloti , ce bazine cu apa le-ar fi trebuit. Si mai e o chestie. Ce mancau atatea lighioane atat timp cat a durat potopul si apoi cat s-au retras apele. De unde luau mancare pentru atatea vietuitoare. Lor ce le dadea sa manance. Sau poate tineau post... La asta nu v-ati gandit?

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2011, ora 10:01

De la: PIGY, la data 2011-03-09 09:21:12Daca biblia a fost verificata si de un matematecian, desi ma indoiesc, descoperind acele coduri, ceva in genul cartii lui Nostradamus, atunci poate vedea si faptul ca dimensiunile arcei lui Noe, nu sunt reale. Se folosesc unitati de masura ca `cotul ` sau piciorul`. Si asta o vad normal ca nu era cunoscut `metrul` pe vremea aia. Dar ei nu stiau adevaratele dimensiuni ale unor mamifere care poate depaseau in lungime chiar arca. Si mai ales de multimea lor. Si asta pentru ca nu stiau de existenta lor. Cat are o balena sau un casalot , de exemplu, ca lungime sau greutate. Sau rinocerii si elefantii. Poi nici nu ar fi rezistat corabia, la atata greutate. S-ar fi dus la fund imediat. Dar sa mai incapa atatea suflete.Ei cred ca s-au limitat la fluturi si pasarele mici sau insecte . Asa e explicabil Atunci ar contrazice ca au luat cate doua exemplare din fiecare vietuitoare a pamantului. Ei nici nu stiau de multimea aceea de animale. Ca nu aveau de unde stii. Si exemplele pot continua. Serpii , anaconda sau pitonii. Si cum de stateau toate aceste vietuitoare asa de cuminti. Le-o fi adormit?.... Mascul si femela. Asta inseamna ca se dubla toate. Nici in zilele noastre nu s-ar putea construi o asemenea arca ca sa bage in ea atatea suflete. Inchipuitiva ca numai pentru doua balene sau casaloti , ce bazine cu apa le-ar fi trebuit. Si mai e o chestie. Ce mancau atatea lighioane atat timp cat a durat potopul si apoi cat s-au retras apele. De unde luau mancare pentru atatea vietuitoare. Lor ce le dadea sa manance. Sau poate tineau post... La asta nu v-ati gandit?

Pai din cauza asta ma gandesc eu ca si episodul cu Noe contine metafore, si nu trebuie interpretat ad -literam... Tizule,la urma urmelor cand cineva spune ceva de genul "cine seamana vant, culege furtuna" tu cum il interpretezi? Te gandesti ca nu exista seminte de vant, si ca afirmatia este deci o minciuna ?...

Acum fug repede, ca se intoarce nervosul ala disperat ,si ma cearta.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2011, ora 10:53

Eu , nu cred in metafore ca nici acestea nu tin de foame...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2011, ora 11:18

Daca se admite ca noi, oamenii ca si alte vietuitoare , fac parte din acel `urias` numit Dumnezeu , atunci se explica , ca atunci cand murim , noi niste simple `celule` sau ceva mult mai mic decat chiar si atomul, ii asiguram viata lui Dumnezeu si invers, iar acele celule sau cum se numesc vor murii si in locul lor vor venii altele. Si atunci si sufletele lor - ale celulelor se vor muta dupa un anumit ritual in alte noi celule. Asta la scara mica, care e valabila si la scara mare. Dar de unde stim ca acei uriasi nu sunt si ei mai multi, altfel s-ar plictisi si Dumnezeu de singuratate. Si mai cred ca trairile lui se reflecta si direct si indirect asupra vietii noastre. Cand il doare si pe el `inima`, din care facem parte si noi, -ca si el e om mai mare- ne face si pe noi sa ne schimbam. Asa s-ar explica `moartea a multor universuri si stele , si chiar a o multime de oameni, care fiind niste celule in el , mor de moarte buna si in locul lor ii iau altele noi. De ce sa nu acceptam si ``macro-cosmosul`. De ce nu faceti o comparatie intre microcosmos si macro-cosmos, unde asemanarile sunt izbitoare. Dar asta e ca nu vrem sa ne punem imaginatia la traba.Sau nu suntem lasati sa o facem...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 11:37

De la: papyllon47, la data 2011-03-08 18:10:19O sa caut sa raspund cat mai scurt, fiecaruia, fara sa mai dau ""citatele"" respective, ca intindem pelteaua...
Pt. karpov: - te-am rugat sa lasi topicul asta in pace. esti prea mic si obraznic sa poti sa intelegi ceva din viata, esti facut si construit pana acum dintr-un aluat prost. intai, invata, citeste, acumuleaza, gandeste si cu mintea si cu inima ( nu cu organele genitale), si abia dupa o buna bucata de timp sa incepi, dar cu bun simt, sa emiti niste pareri, care se fie si argumentate.

Pt. matilda: - se vede clar din ce spui, ca totul este o nebuloasa in mintea si sufletul tau, in materie de credinta si de explicare a istoriei. se vede ca pe Bunul Dumnezeu nu-L intelegi deloc, nu ai citit Biblia si ce ai auzit despre ce s-a scris acolo, ai luat nedigerat si fara sa intelegi nimic.
zici ca ai gasit nu stiu pe unde ca insusi Dumnezeu le-ar fi scris( cele 10 porunci), se vede ca n-ai citit Biblia, ca doar acolo este scris ca Insusi Dumnezeu a scris in piatra tablele Legii, pe muntele Sinai, de fata cu Moise. tot ce s-a intamplat pana atunci in istoria lumii, i-a fost dictat de Dumnezeu lui Moise, in primele 5 carti ale Bibliei( si Facerea si Potopul-care a acoperit tot pamantul!- de toate i-a spus Dumnezeu, pana la vremea prezenta a lui Moise). de Rai si iad, chiar Iisus Hristos a spus in timpul propovaduirii, in nenumeroasele prelegeri, in pilda ""bogatului nemilostiv si a saracului Lazar""; acolo pomeneste ce se intampla cu sufletele dupa moarte. ce vrei mai mult? citeste Biblia, citeste carti duhovnicesti, scrise de oameni cu Har. Ar fi fost cazul pana la 70 ani sa fi citit despre Dumnezeu mai multe, decat beletristica si sa fi ajuns sa intelegeti viata dupa ureche. Se vede ca nu-L cunoaste-ti pe Bunul Dumnezeu, de vreme ce n-ati inteles esenta Invierii, transmisa de insusi Mantuitorul nostru, Domnul Iisus Hristos.

Pt. gabigabi: am zis ca va ascundeti in spatele unui avatar, pt. ca nu cred ca asa aratati , ca in poza expusa, nu in privinta numelui. nu vreti sa fiti vazuta in realitate, ori va e rusine de cum aratati, ori nu vreti sa va recunoasca prietenii. nu ma deranjeaza cu nimic ca sunteti unii f.activi pe forumuri, nici nu ma intereseaza, e viata voastra, puteti sa va etalati parerile si sa epatati pe unde vreti, nu va pot oprii, dar eu cred ca, cine are multe de spus despre orice subiect, de fapt nu spune nimic esential.
de fapt nici n-am inteles de ce m-ati refuzat la studiu. pe vanea l-am inteles: e prea important ca sa-si dea mail-ul oricui, si cred ca n-ar fi fost acceptat dupa primul test , cum nu au fost acceptati nici pigy, nici cristianvm, deoarece ei sunt pe la mijloc, din pct. de vedere al credintei.

Pt. vaneamarin: acum am vazut ce varza cu ghiveci e in privinta credintei si despre Dumnezeu

nu te inteleg : ce legatura are "poza" expusa la avatar - care nici Nu exista - cu acel " MADAM" ? asta m-a deranjat : insulta ,caci acest madam este deja un termen peiorativ ! ti-am explicat in particular de ce nu vreau sa particip la testul tau ,dar ptr. ca vad ca n-ai apreciat acest fapt , am sa spun aici de ce te-am refuzat :
- esti Orgolios si eu cred ca asta-i un pacat capital !
- esti Razbunator si cred ca si asta-i un pacat capital
- esti cumplit de dogmatic si REFUZ sa fiu judecata de tine
- si, atita timp cit Tu insuti NU ti-ai descoperit SINELE SUPERIOR ; atita timp cit TU NU esti in Comuniune cu Dumnezeu , testul tau pleaca din Start cu eroare si-ti va da cu eroare !
- cind INIMA ta va fi TOT UNA cu MINTEA ta si ele vor fi in Dumnezeu, atunci vei STI ca suntem nascuti din IUBIRE .... ca EL este ACELASI ptr. toti oamenii de pe acest pamint, fiind cu toti CREATIA LUI ! ca de'a lungul timpului Li s-a infatisat oamenilor in fel si chip , adresindu-li-se in asa fe incit sa fie INTELES ! asadar : fara nici-o deosebire , orice om, indiferent de religia sau filozofia in care s-a nascut , are SANSA de a-si descoperi SAMINTA DIVINA din el si sa se intoarca " acasa" la TATAL SAU !

P.S. daca sunt sau nu hidoasa, poti sa-ti faci o parere uitindu-te prin pozele de la intilnirea de la Cris -CAFE ale lui Ingrid sau Alehin.....dar, tu vrei sa spui ca in avatarul tau esti chiar tu ? adica, tu esti Bogdan Teodorescu ?!?

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2011, ora 11:55

De la: gabigabi, la data 2011-03-09 11:37:26.....dar, tu vrei sa spui ca in avatarul tau esti chiar tu ? adica, tu esti Bogdan Teodorescu ?!?

Poate este Radu Moraru ...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2011, ora 12:21

De la: PIGY, la data 2011-03-09 11:18:08Daca se admite ca noi, oamenii ca si alte vietuitoare , fac parte din acel `urias` numit Dumnezeu , atunci se explica , ca atunci cand murim ,sau ne nastem noi niste simple `celule` sau ceva mult mai mic decat chiar si atomul, ii asiguram viata lui Dumnezeu si invers, iar acele celule sau cum se numesc vor murii si in locul lor vor venii altele. Si atunci si sufletele lor - ale celulelor se vor muta dupa un anumit ritual in alte noi celule. Asta la scara mica, care e valabila si la scara mare. Dar de unde stim ca acei uriasi nu sunt si ei mai multi, altfel s-ar plictisi si Dumnezeu de singuratate. Si mai cred ca trairile lui se reflecta si direct si indirect asupra vietii noastre. Cand il doare si pe el `inima`, din care facem parte si noi, -ca si el e om mai mare- ne face si pe noi sa ne schimbam. Asa s-ar explica `moartea a multor universuri si stele , si chiar a o multime de oameni, care fiind niste celule in el , mor de moarte buna si in locul lor ii iau altele noi. De ce sa nu acceptam si ``macro-cosmosul`. De ce nu faceti o comparatie intre microcosmos si macro-cosmos, unde asemanarile sunt izbitoare. Dar asta e ca nu vrem sa ne punem imaginatia la traba.Sau nu suntem lasati sa o facem...

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 13:00

Papylloane,sa nu faci greseala sa zici vreo rugaciune pt noi,fa una doar pt tine,da` sa ai grija sa faci eschivele de rigoare!
Si ai grija,suntem in post sfant,sa nu uiti ca esti d`ala fierbinte!

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 13:27

De la: homeless, la data 2011-03-09 09:03:54

Bai Papiloma ! Sa-ti spun un secret ! In lumea asta larga , inclusiv in tara noastra , exista o multime de analfabeti ! Acestia nu aveau cum sa citeasca biblia , unii nici macar nu stiu cum ii cheama . Eu am inceput inca de pe la varsta de 10 ani ca ceva nu este in regula cu cei de varsta lu matale . Simteam ca multi dintre ei sunt naivi ,prosti sau lipsiti de discernamant . Acest aspect se poate observa clar in perioada alegerilor . Aleg mereu oameni care mai apoi le fac rau .Multi sunt inebuniti dupa bautura droguri,muzica proasta sau fotbal. Cu asemenea oameni inca de la acea varsta ,nu aveam ce discuta , nu intelegeau nimic ,erau semiretarzi . Acesti oameni , dupa parerea mea , reprezinta peste 50% din populatia tarii noastre , in alte tari procentul e chiar mai mare . Asa ca nu vad de ce s-ar lauda biserica cu asemenea enoriasi . Ei nu inteleg nimic , au nevoie doar de paine si circ si de un personaj care sa le rezolve problemele . Cand au nevoie de el ,apeleaza in diverse moduri ,incercand sa-l imbuneze . Ii stiu de frica , nu exista un parteneriat clar ,ei habar nu au de religie ,iar ce le spune preotul , e limba straina . Ca sa-ti dovedesc ca am dreptate iti aduc aminte ce se intampla in trecut . Oamenii nu citeau biblia , slujbele se tineau in limba latina si cu toate astea se credea in dumnezeu . Totul se limita la fast si misticism , nimeni nu intelegea nimic insa toti credeau . E ilogic ! In ceea ce ma priveste ,nu inteleg cu ce gresesc daca gandesc . Nu vad de ce as crede in ceva ce nu poate fi demonstrat . Nu inteleg de ce sa cred intr-un dumnezeu care se ascunde ,ca un borfas de rand . Nu primim niciun semn de bunavointa din partea lui ....ni se cere sa credem orbeste... iar cei care ne cer ,sunt preotii . Ei fac asta ,nu pentru ca ar detine nu stiu ce informatii , o fac deoarece asta le este meseria , e singura modalitate de a-si pastra job-ul ..... Cred ca pot sa am niste dubii cu privire la discernamantul enoriasilor de varsta lu matale , avand in vedere lipsa totala de discernamant a acestora , a faptului ca nu citesc si pareri alternative si mai ales ca nu citesc biblia . Totul e traditie si obisnuinta, e un mod de a te integra in societate ,de a intra in randul lumii . Bei nene ,ti se pare normal sa nu poti renunta la ora de religie ? Diriginta mea este sotie de preot si e cam "nervoasa" ....cum crezi ca ar reactiona daca eu nu as vrea sa particip la aceste ore ? Te-a deranjat "optiunea" mea religioasa ...ai vazut astfel cam ce simt si eu atunci cand ma gandesc la optiunea lu' matale . Cel putin eu nu fortez pe nimeni ,doar imi expun parerea fata de un cult , cultul falusului . Nu uita ca poporul indian are ceva mai multa cultura ,pe domeniu , decat avem noi . Nu uita ca ei si-au pastrat traditiile , noi in schimb l-am tradat pe zalmoxes si am inchiriat dumnezeul lui Moise si am mai pus botul si la inovatia cu isus . Incearca sa te trezesti romanasule ....suntem in secolul 21 , ar fi cazul sa incepi sa gandesti de unul singur ....asa cum faceau unii acum 2-3000 de ani . A dori sa ramai permanent la nivelul epocii lui isus ,nu este o optiune viabila , e vorba de ceva ce se cheama infantilism . Infantilule ,pana si Buda era mai istet ca matale , el si-a pus intrebari , nu a luat totul de-a gata ! Si a trait cu mult in urma lu matale si nici nu prea avea acces la informatii. fa si matale o revolutie sau lovitura de stat la nivel cerebral....ca nu strica ....nici nu stii ce pierzi . E vorba despre LIBERTATE ....

hai ca a iesit un ghiveci , dar lu matale asta iti place . Era dintr-o postare mai veche a lui Karpov ,de pe vremea cand se ocupa de educatia celor ca matale . S-au suprapus niste fraze sau poate si-a bagat dumnezeul tau coada !

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 13:54

Eu am o nelamurire si de cate ori am apelat la unii mai intiati intr-ale Bibliei mi se explica faptul ca nu trebuie s-o inteleg asa cum e scrisa ci ca trebuie sa mi se explice.... Eu stiu ca atunci cand se scrie o carte indiferent de problematica abordata, de subiecte, o citesc si inteleg clar ce a vrut sa spuna autorul. De ce Biblia a fost scrisa doar pentru cei "initiati" care o interpreteaza in functie de ceea ce urmaresc: sa te lase a te crede inafara perceptiei din text. Cum sa inteleg altceva toate crimele, toate blestemele daca asa clar sunt scrise? Dar razbunarile alea cu "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"? Biblia a fost scrisa pentru a inspaimanta norodul care nu prea mai ascultau de buna voie si atunci au inventat o forta care pedepseste si care forta nu poate fi trasa la raspundere indiferent ce masuri iau slujitorii de rand.
Karpov este un geniu! L-am apreciat in toate interventiile lui indiferent pe ce topic si-a exprimat o parere inafara de emoticoanele la raspunsurile pentru admiratoarele lui. A-l jigni cu tot felul de aprecieri in necunostinta de cauza inseamna un oprobriu adus parintilor lui care s-au ocupat de o educatie sanatoasa si nu au acceptat lucruri neclare.
Religia in scoli nu face prea mult bine; Copiii au o imaginatie bogata si isi inchipuie cele "invatate" in fel si chip mai ales cand si "invatatorii" de religie nu le pot raspunde clar la intrebari.
In loc de jigniri aduse de cel ce a deschis topicul poate a venit timpul sa descopere ca nu a fost prea inspirat. A aduce ofense fiecaruia numai pentru faptul ca in sine nu stia ce voia de la inceput nu arata decat un caracter indoielnic. Subiecte cu de-ale religiei sunt multe si cei care au avut ceva de spus au scris acolo si nu s-au jignit asa cum se intampla aici. Acum ca fiecare a ramas la parerile lui de dinainte de a deschide topicul nu este decat o confirmare la ceea ce am scris. Mult succes in continuare, poate pana la urma se vor gasi altii care sa raspunda nevoii de a fi un candidat la test!

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 13:57

Se vede clar ca si pe forumuri se formeaza, gasti, sindicate etc., cica comunitate. Comunitatea cui?
Comunitatea unor frustrati! Eu in primul rand am luat atitudine fata de unii care au inceput sa batjocoreasca atat pe Bunul Dumnezeu, cat si pe credinciosi in general. Daca voi incepand cu ingrid, care am vazut ca la ""9 ani"" e decana voastra de varsta, ati tolerat iesirile mizerabile ale kakaciosului de karpov si ale lui homles, alt elev, de pe aici, inseamna ca sinteti la fel ca ei, niste ""mizerabili"", care va permiteti luxul sa luati la misto pe oricine si de ce nu chiar si pe Dumnezeu, ca tot nu poate sa ne faca nimic. Care dintre voi o-ti fi si parinti, se vede in ce fel ii educati pe copii vostri, de vreme ce altor copii de 10-12-14 ani le dati apa la moara, ba le mai aplaudati si dejectiile mentale, si ii lasati sa bata campii pe subiecte pe care nu le stapanesc si in care nu au pic de respect, pana la 2 noaptea. Ziceti ca va cunoasteti de atatia ani, cum admiteti asemenea manifestari obraznice din partea unor elevi obraznici? Mi-e greu sa cred ca doar acum s-au dat in petec. Daca ei se manifesta reprobabil si voi ii admiteti asa, ba le mai luati si apararea cand gresesc, imi dau seama ce fel de adulti sunteti voi se eventual si parinti.
Aici ma refer numai la cei care au intrat direct in legatura cu mine pe acest topic si nu au luat atitudine la scursurile acelor batjocoritori.
Ingrid, eu nu m-am apucat sa judec pe nimeni, nici sa pun etichete, ci doar sa-mi exprim o parere despre niste atitudini nepotrivite ale unora si sa caut sa-i lamuresc, acolo unde erau in eroare. Cum de exemplu, matilda bate iar campii si nu poate sa-si explice pana unde s-a inaltat Iisus Hristos, dupa Inviere, la Inaltarea la Cer? Cum poti sa pui o asemenea intrebare, copilareasca si prosteasca in acelasi timp. Asta nu denota decat necredinta si mai mult bataia de joc. Daca insusi Iisus in diferitele prelegeri a spus ca o sa-L vedem de-a dreapta Tatalui, in Imparatia Cerurilor, ce o fi vrut mai mult? sa-i deseneze? Daca esti necredincios, esti indoielnic si rau in acelasi timp si iei in batjocura cele Sfinte, incepand cu Biblia si terminand cu Sfintii.
Eu n-am vrut decat niste voluntari pt. lucrarea mea de diploma. Se pare ca am incercat, tocmai intr-un loc tenebros, mocirlos, intunecat, negura netului cu forumurile sale. Cred ca o sa fac rost de subiecti direct, de la om la om, cred ca o sa fie mai simplu. N-am vrut sa intru in polemici cu nimeni. Voi m-ati provocat si a trebuit sa va dau niste raspunsuri, ca sa nu las mizeriile voastre sa se imputa pe acest topic.
In curand o sa desfiintez acest topic, pt ca nu-si mai are rostul de vreme ce nu-mi aduce subiecti.
N-aveti decat sa bateti campii cat vreti de aici in colo, eu nu va mai raspund, abjectiilor voastre. Nedumeririle legate de credinta , n-aveti decat sa vi le manifestati oriunde, dar nu in acest fel veti gasi si raspunsuri si in nici un caz nu o sa va lamureasca cineva oarecare de pe un topic de net.
Luati carti duhovnicesti si cititi, discutati cu preoti, cu calugari, vedeti pe net, tot felul de interviuri si documentare cu oameni induhovniciti, cu Har de la Bunul Dumnezeu, cum ar fi, parintele Staniloaie, parintele Cleopa, etc. Poate lor le veti acorda mai mult respect si credibilitate. Eu in nici un caz nu mi-am propus sa va catehizez, sa va ""indoctrinez"", sa va ""indobitocesc"", sa va ""manipulez"",
sau sa fac ""cruciade cu sabia"", ca un ""fals misionar""
Ramaneti cu Bunul Dumnezeu!

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 14:44

Cu riscul ca voi fi considerata partinitoare, sau cel putin nepoftita in discutie, vreau sa-mi spun parerea. N-am citit in amanunt ce s-a scris anterior, scuzati-ma pentru asta, dar am spilcuit cate ceva. Eu sunt crestin ortodox, si cred...desi nu am studiat stiinta religiei, recunosc, n-am citit nici Biblia si nici la biserica nu merg prea des... M-am nascut crestin, am mostenit din familie credinta si respectul pentru cele sfinte, fara a fi habotnica.
Indiferent de retinerea pe care o am fata de persoanele de alta credinta, sau fata de atei, respect convingerea fiecaruia, asa cum poate si ceilalti imi respecta optiunea mea. Nu-i admit pe satanisti sub nicio forma, pt ca ei sunt dedicati distrugerii. Nu admit, deasemenea, ca cei care nu cred, sa blasfemieze si sa rade de credinta si credinciosi. Consider ca fiecare are dreptul sa iubesca ce-i place, daca nu face rau celor din jur.
(Asta a fost introducerea).
Parerea mea despre Karpov este ca e un baiat foarte inteligent,citit, care si-a creat propriile sale convingeri. Ca nu-i impartasesc ideile despre religie si credinta, asta e altceva, dar il admir pentru alte calitati.
Faptul ca s-au creat simpatii, nu inseamna ca impartasim si aceleasi conceptii......
Atat am vrut sa spun.

PS.Sa nu incerce cineva sa ma abata de la convingerile mele religioase, ca n-am sa dau curs provocarii.

Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 14:46

si inca ceva....
topicurile de acest gen le evit

Daniela
9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2011, ora 14:52

si eu care vroiam sa te bat...pardon, abat...

Pagini: << 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Crestinii sau Ateii vor ajunge la Cunoasterea si Implinirea Sinelui?
Mergi la: