back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Crestinii sau ateii vor ajunge la cunoasterea si implinirea sinelui?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 16:12

De la: papyllon47, la data 2011-03-03 15:46:26
De la: cristianvm, la data 2011-03-03 11:33:14@papillon47:adventist convins?

ORTODOX CONVINS si PRACTICANT!
Ortodoxia este singura religie crestina apostolica care respecta nedeformat adevarul de credinta si Sfanta Traditie. Celelalte confesiuni ce au aparut dupa marea schisma din 1054, cand din motive politice si economice apusenii s-au autointitulat catolici( adica = universali) si au venit cu niste schimbari majore, care i-au indepartat de adevarul apostolic, deci celelalte confesiuni reformate, protestante, neoprotestante si alte secte sunt total pe langa Adevar, cu inducerea mai multor erezii. Acesti reformati au aparut tarziu in 1514 prin Luther si Calvin, ei opunandu-se mai mult dogmelor de credinta catolice. S-au trezit chipurile mai destepti ca Papa. Iar neoprotestantii au aparut dupa anii 1800 prin alti destepti , in America, prin baptisti, adventisti, penticostali, etc., care au denaturat si distrus intru totul adevarurile de credinta apostolice.

Asa ca iti repet, sunt ortodox convins si practicant. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia gresita c-as fi adventist?
Nu te pripi in aprecieri!...

Cultul falusului este dupa parerea mea este singura religie care se bazeaza pe ceva palpabil si banuiesc ca a aparut cu mult inainte de aparitia crestinismului ! Ar trebui sa te gandesti de ce isus nu a avut sotie la varsta pe care o avea la vremea decesului . Ori era impotent ori era catolic !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 16:15

De la: 9am185619, la data 2011-03-03 16:10:47Dumnezeu exista, fie ca vrei sau nu vrei. Toata natura marturiseste despre El. Trebuie sa-L slavim, sa-L glorificam, sa umblam in caile Lui. De cand a fost indepartat din constitutii si din vietile oamenilor, haosul e tot mai mare. Dar vremea revenirii Domnului e aproape si vom da socoteala fiecare pt. credinta sau necredinta lui si apoi de fapte.Domnul sa-ti deschida inima pt. El, fii binecuvantat!

Sunt aici , am venit ! Acum ce propui ? Eu nu am de gand sa te primesc in rai . E proprietatea mea personala ! Acum ca ai dovada ca exist , vezi-ti de treaba !

papyllon47

121 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 17:19

De la: 9am185619, la data 2011-03-03 16:02:55 Cred ca nu avem dreptul sa spunem ca religia noastra e singura buna. Aceasta afirmatie da loc doar la controverse. Domnul Isus a fost ortodox, catolic,....? Exista o singura credinta, un singur botez. Mantuirea am primit-o in dar cand am crezut, iar rasplatirile din RAI vor fi date dupa faptele vrednice de pocainta pe care Domnul ni le scoate in cale. DECI sa privim doar la Domnul Isus, tinta si capetenia desavarsirii noastre si sa-L urmam pe El, fara sa ne pierdem timpul cu fleacuri. AMIN!

Ba avem dreptul sa spunem ce este drept si ce nu, avem dreptul sa aratam altora unde gresesc.
Repet: pana in 1054 a fost o singura religie crestina apostolica si aceea s-a numit in toata lumea unde ea a fost propovaduita, ORTODOXA( din greaca= dreapta credinta). Catolicismul aparut in urma schismei din 1054, a venit cu niste modificari la dogme si Sfantele Taine, care au indepartat-o de adavarurile revelate si adoptate de cele 7 Sinoade Ecumenice din primul mileniu. Adica mai pe sleau spus: o mie si ceva de ani a fost dreapta credinta ortodoxa si biserica cu credinciosii sai, dar dupa 1054 vin unii oameni, episcopi, cei drept, si considera ca trebuiesc facute modificari majore si asta sub anumite interese politice si economice. Asta nu ne arata ca prima si neschimbata pana acum este doar Biserica Ortodoxa? Din Biserica Catolica mai tarziu, pentru ca ei au deformat-o, au aparut si alte erezii si deformari de la dreapta credinta: a aparut inchizitia cu ereziile si torturile lor inumane in numele credintei; apoi 1514 au aparut doi ""destepti"", Luther si Calvin, care s-au opus multor dogme catolice si au inventat ei altele in afara Adevarului: adica au calcat in picioare cele 7 Sfinte Taine, pe care le-a lasat chiar Mantuitorul nostru Iisus Hristos ( printre care amintesc, Taina Preotiei, Taina Euharistiei, Taina Spovedaniei, etc, toate lasate de Iisus Hristos Apostolilor, in diferitele prilejuri, scrise in Biblie ), apoi au inceput cu multe erezii: cum ca Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, Sfanta Fecioara Maria, ar mai fi avut copii cu Sfantul Iosif( blasfemie crasa!), ca ea n-a ramas Fecioara dupa Nasterea Domnului, etc.
Iar acum mai nou, tot neoprotestantii, lanseaza alte erezii, prin ""desteptul "" de Dan Brown, cum ca Iisus Hristos ar fi avut o legatura tainica cu Maria Magdalena si mai mult ar fi avut si copii( blasfemie crasa!). Nu vezi limpede, ca de-a lungul istoriei, daca omul a comis o erezie, a gasit cativa ""creduli"" si a imprastiat-o ca fiind posibil adevarata, acest fenomen a atras dupa sine, alte erezii si mai mari si tot asa.
De ce? Pentru ca si diavolul isi face lucrarea lui, de abatere a omului de la Adevarul de Credinta, si pentru a-l aduce in final, ori sa i-a in bataie de joc Numele Domnului( pocindu-l in Isus care scris cu un singur "" i "" inseamna magar, iar cu doi "" i "", inseamna mantuitor; citeste:
ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Isus_din_Nazaret), ori sa-i indeparteze de tot de la adevarata credinta.
Si tu in scrierea ta ai scris Numele Domnului in bataie de joc, pentru ca asa te-au invatat niste "" destepti "" din confesiunea ta.
Daca nu aratam oamenilor unde gresesc si folosindu-ne de argumente solide, atunci te intreb de ce a mai fost nevoie sa Ia Trup Fiul lui Dumnezeu, Domnul Nostru Iisus Hristos si sa vina sa ne invete despre cum sa ne purtam intre noi si cum sa Credem ce Adevarat?
Nu oare, El a spus: "" Eu sunt Calea , Adevarul si Viata!"" ....?....

Raporteaza abuz de limbaj
papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 17:39

De la: _KARPOV, la data 2011-03-03 16:12:31

Ortodoxia este singura religie crestina apostolica care respecta nedeformat adevarul de credinta si Sfanta Traditie. Celelalte confesiuni ce au aparut dupa marea schisma din 1054, cand din motive politice si economice apusenii s-au autointitulat catolici( adica = universali) si au venit cu niste schimbari majore, care i-au indepartat de adevarul apostolic, deci celelalte confesiuni reformate, protestante, neoprotestante si alte secte sunt total pe langa Adevar, cu inducerea mai multor erezii. Acesti reformati au aparut tarziu in 1514 prin Luther si Calvin, ei opunandu-se mai mult dogmelor de credinta catolice. S-au trezit chipurile mai destepti ca Papa. Iar neoprotestantii au aparut dupa anii 1800 prin alti destepti , in America, prin baptisti, adventisti, penticostali, etc., care au denaturat si distrus intru totul adevarurile de credinta apostolice.

Asa ca iti repet, sunt ortodox convins si practicant. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia gresita c-as fi adventist?

Cultul falusului este dupa parerea mea este singura religie care se bazeaza pe ceva palpabil si banuiesc ca a aparut cu mult inainte de aparitia crestinismului ! Ar trebui sa te gandesti de ce isus nu a avut sotie la varsta pe care o avea la vremea decesului . Ori era impotent ori era catolic !

Esti un nesimtit de ateu si badaran pe deasupra!
Un obsedat sexual, care nu a gasit unde sa-si refuleze pulsiunile primare, grotesti....
Cand o sa treci dincolo, ai sa dai socoteala cu prisosinta, de o sa te saturi de luat in bataie de joc, mai ales pe Bunul Dumnezeu si pe crestini.
Dar mai ai o sansa pana la sfarsitul vietii sa-ti revizuiesti atitudinea, precum talharul de pe cruce.
Iarta-L, Doamne cu nu stie ce zice!

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 17:54

Cam multa patima ...
S-a spus ca Isus ar fi avut legaturi normale, firesti, cu Maria Magdalena si ar fi avut si urmasi.
Nu cred ca asta ar fi, neaparat, o erezie ....
Nu vad ca mare pacat ar fi fost daca ar fi adevarat.
De ce atata scandal pe chestia asta.
Isus este de urmat pentru invataturile sale.
Nu cred ca ar fi mai putin interesant daca ar fi fost casatorit cu o femeie si ar fi avut copii.
Numai niste minti putine pot sa creada asa ceva.
Si nu-mi place nici chestia asta, desprinsa parca din cartile cu lupte cu turcii, ca daca cineva nu este ortodox, e catolic, protestant sau nu mai stiu cum, pentru ca asa s-a nascut si despre asta a invatat, e mai putin virtuos decat un ortodox, caruia si lui i se spune de mic, ca religia lui este cea adevarata. ....
Cam radicala treaba si, mai ales, neadevarata.
Adevarul nu este detinut de nimeni, mai ales de cei care pretind ca-l detin.

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 18:24

Salut nea Silviu ! Ce mai faceti Chiar imi era dor de dvs. Nu v-am mai vazut de mult. Ati intrat si pe blogul meu?

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 23:03

DACA MATA CREZI CA MA POTI CONVINGE CU ACESTE VIDEOCLIPURI TRUCATE VA INSELATI. PE MINE NU MA PUTETI PROSTI CU ASEMENEA TRUCURI IEFTINE . LA CATE ARANJAMENTE CARE SE POT FACE IN ZIUA DE AZI CU TOT FELUL DE FILMARI SI PROIECTII TRIDIMENSIONALE. SI CU TOT FELUL DE EFECTE , NU POT SA CRED. EU STIU CA INCERCATI SA VA FACETI PUBLICITATE. FOLOSITI STIINTA PENTRU A VA CASTIGA NOI ADEPTI. ATI` ELECRONIZAT` TOATE SLUJBELE SI OBICEIURILE VOSTRE. DACA ATI VAZUT CA NU PUTETI SA COMBATETI STIINTA ATUNCI V-ATI FOLOSIT DE EA. NICI UN COPIL DIN FASA NU POATE SA CREADA BALIVERNELE VOASTRE. DE UNDE PANA UNDE `LUMINA SFANTA` DE UNDE ATI MAI SCOS-O?VIDEOCLIPUL SI TACEREA OAMENILOR SE POATE CUMPARA. TOTE FILMARILE DE ACOLO SUNT ARANJATE. POATE PROSTITI PE NEINITIATI . DAR PE MINE NU MA PUTETI PROSTI CA EU STIU SIGUR CA NU ESTE ADEVARAT TOATE BAZACONIILE ASTEA. TOTUL E NUMAI MINCIUNA SARLATANIE PE FATA. CU CAT INCERCATI SA MA CONVINGETI CU ATAT VA DETEST MAI MULT ARANJAMENTELE VOASTRE. DACA E MORMANT SI E GOL DE CE IL NUMITI MORMANT. SI DE CE NU LASATI SA SE FOLOSEASCA APARATELE FOTO? CA SA NU SA SE VADA TRUCAJELE VOASTRE? TOTUL E UN TRUC.SI NIMIC MAI MULT. NICI CHIAR DACA MA DUCETI ACOLO NU O SA MA IMPRESIONATI. STINTA ARE PUTERE NEBANUITA, CARE O SA SCOATA LA IVEALA SARLATANIILE VOASTRE. ATI PROSTIT O LUME INTREAGA CU MINCIUNILE DIN BIBLIE. DANDULE INTERPRETARILE CARE VA CONVIN SUB CUVINTE MESTEGIUITE ASCUNDETI DEFAPT ADEVARUL. ADEVAR CE NU-L LASATI SA IASA LA IVEALA. VA VENI INTR-O ZI ZIUA CAND LUMEA SE VA DESTEPTA NE MAI CREZAND PROSTIILE VOASTRE.CU CAT O SA VA FACETI MAI MULTA PROPAGANDA CU ATAT VA VETI DUCE MAI REPEDE LA FUND. POATE O SA SPUNETI CA AM CEVA CU VOI. NU CU VOI CA OAMENI NU AM NIMIC. CI CU `SISTEMUL ` CARE VA PERMITE SA FOLOSITI ASA ZISA CREDINTA IN ALTE SCOPURI C E NUMAI ORTODOXE NU LE PUTEM NUMI. ATI IMPANZIT CU TOT FELUL DE TRUCURI PE LA ICOANE CU `LACRIMI` SAU `SANGE`SAU `FACATOARE DE MINUNI. ALEA NU SUNT TRUCURI.? CRED CA NICI VOI NU LE MAI CREDETI, SI ATI INVENTAT ALTE MINUNI. NOI SUNTEM `PROSTI` CA VA CANTAM IN STRUNA.

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2011, ora 13:28

Scepticii sa se roage,credinciosii sa se smereasca!
Vreti argumente?Practicati rugaciunea inimii si va veti convinge.Sau meditatia.
Am mai spus si pe alte topicuri,click-ul spiritual tine de karma fiecaruia.
Sunt atei care traiesc o viata implinita pt ca asa vrea Dumnezeu,asa cum sunt si credinciosi care traiesc o viata frumoasa tot pt ca asa vrea El!
De la El sunt toate!Aleluia!Sau va convine:Ale-Lui-Ia?
Orice om poate atinge iluminarea,totul depinde de lupta lui cu propriul ego.

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2011, ora 13:38

Spunea cineva pe un topic:de ce arhimandrit cutare,bolnav fiind,a dat fuga la doctor...de ce ii este frica de Dumnezeul lui?pt ca este om,pt ca nu`i da pace ego-ul.
Nu acelasi lucru il putem spune despre Arsenie Boca,exista marturii despre el cu miile.La fel despre Ilie Cleopa,la fel despre sfintii inchisorilor.Lor nu le`a fost o clipa teama de Dumnezeu!
Traieste inca Arsenie Papacioc la Techirghiol.
Ce a suspinat Iisus pe cruce:Eli,Eli,lama Sabactani?

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2011, ora 13:42

A fost testul meu pt dvs.Nu sunteti intr`atat de spiritualizat precum va doriti.O zi buna!

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2011, ora 17:18

De la: vaneamarin, la data 2011-02-23 10:06:30
De la: gabigabi, la data 2011-02-23 07:34:15
De la: vaneamarin, la data 2011-02-22 14:46:44
De la: papyllon47, la data 2011-01-26 01:36:15Am deschis acest topic pentru intocmirea unui Studiu Psihologic despre Implinirea Sinelui prin Credinta.
Am nevoie de minim 60 de Voluntari Crestini si Atei.
Datele personale ale participantilor vor fi confidentiale, iar identitatea nu va fi dezvaluita si facuta public, de fapt am nevoie doar de initialele numelui si prenumelui.
Pe langa aceste initiale de identitate mai am nevoie cateva date:
- varsta, sexul, locul nasterii(urban, rural), domiciliul actual(urban, rural), studii, profesia, ocupatia actuala, starea civila(casatorit, necasatorit, divortat, vaduv), apartenenta religioasa: crestin(confesiunea) sau ateu, e-mail.
Cei selectati pentru studiu(cercetare) vor primi pe e-mail 3 teste psihologice de completat si apoi de returnat in cel mai scurt timp.
Cine doreste sa faca parte dintre participantii la studiu, sa-mi trimite-ti mesaj in casuta de mesaje a profilului meu din comunitatea 9AM cu email-ul de contact si apartenenta religioasa. Restul detaliilor la primul email.

Multumesc anticipat pentru participare si atentia acordata!

PUNETI INTREBARILE PE ACEST SUBIECT DOMNU' SI PARTICIP CU PLACERE.Ma puteti inscride la credinciosi .La cum vad eu lucrurile,Karpov va participa si el cu placere la atei ,asa ca aveti deja cate unul din fiecare categorie.Sa-i dam drumul si sa nu mai pierdem vremea cu discutii secundare ca mor de curiozitate.Deci,care este prima intrbare ?...

si eu astept intrebarea !
P.S. insa nu stiu la care categorie sa ma incadrez : ateu sau credincios si asta ptr. ca si eu Refuz Dogmatismul SEC , cred in Reincarnare si cum Dumnezeu este LOGICA in stare Pura, sunt convinsa ca legea karmica tot de la EL VINE si are un rol precis : CUNOASTEREA ! .....adica, exact ce si-a dorit perechea primordiala si li s-a ingaduit !

Eu stiu cum stau lucrurile la mine.Pentru atei sunt credincios,pentru credinciosi sunt ateu. .Din punctul meu de vedere insa, sunt credincios...

ha...ha...ha!
conluzia e ca pentre sinele tau esti ateu.

Nu stiu cum defineste Sinele ...ar trebui sa dea o definitie inteligibila inainte de a invita lumea sa-i trimita adresa de mail.

In definitia mea Sinele este reflectarea lui Dumnezeu (sau pt atei a Constiintei Cosmice) in fiinta umana( Microcosmos).
Problema este ca orice reflectare presupune o oglinda de calitate.
Avem oglinda din baie ce reflecta binisor fizicul....foarte putin partea emotionla si cea mentala.
Spiritul nu-l reflecta nicicum.
Deci singura problema pe care o aveam este de a gasi oglinda ce refelecta totalitatea noastra

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2011, ora 20:03

De la: cristianvm, la data 2011-03-04 13:42:19

A fost testul meu pt dvs.Nu sunteti intr`atat de spiritualizat precum va doriti.O zi buna!

Adica? Nici nu pretind si nici nu cred despre mine, ca as fi ajuns la un mare grad de spiritualitate, din contra cred ca sunt printre marii pacatosi. Si nici nu urmaresc sa dau lectii cuiva, dar nu pot sta indiferent la anumite enunturi, care ar putea sminti pe cineva.
Eu am vrut doar, sa gasesc atat crestini, cat si atei pt. studiul meu, dar vad ca n-am sanse.
Toata lumea prefera sa se bage in seama si sa-si dea importanta, dar tuturor le place sa se ascunda in spatele net-ului.

"" INDEED"".... ce sa ne mai facem...!?....cata cultura!....

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 00:41

De la: PIGY, la data 2011-03-03 23:03:10DACA MATA CREZI CA MA POTI CONVINGE CU ACESTE VIDEOCLIPURI TRUCATE VA INSELATI. PE MINE NU MA PUTETI PROSTI CU ASEMENEA TRUCURI IEFTINE . LA CATE ARANJAMENTE CARE SE POT FACE IN ZIUA DE AZI CU TOT FELUL DE FILMARI SI PROIECTII TRIDIMENSIONALE. SI CU TOT FELUL DE EFECTE , NU POT SA CRED. EU STIU CA INCERCATI SA VA FACETI PUBLICITATE. FOLOSITI STIINTA PENTRU A VA CASTIGA NOI ADEPTI. ATI` ELECRONIZAT` TOATE SLUJBELE SI OBICEIURILE VOSTRE. DACA ATI VAZUT CA NU PUTETI SA COMBATETI STIINTA ATUNCI V-ATI FOLOSIT DE EA. NICI UN COPIL DIN FASA NU POATE SA CREADA BALIVERNELE VOASTRE. DE UNDE PANA UNDE `LUMINA SFANTA` DE UNDE ATI MAI SCOS-O?VIDEOCLIPUL SI TACEREA OAMENILOR SE POATE CUMPARA. TOTE FILMARILE DE ACOLO SUNT ARANJATE. POATE PROSTITI PE NEINITIATI . DAR PE MINE NU MA PUTETI PROSTI CA EU STIU SIGUR CA NU ESTE ADEVARAT TOATE BAZACONIILE ASTEA. TOTUL E NUMAI MINCIUNA SARLATANIE PE FATA. CU CAT INCERCATI SA MA CONVINGETI CU ATAT VA DETEST MAI MULT ARANJAMENTELE VOASTRE. DACA E MORMANT SI E GOL DE CE IL NUMITI MORMANT. SI DE CE NU LASATI SA SE FOLOSEASCA APARATELE FOTO? CA SA NU SA SE VADA TRUCAJELE VOASTRE? TOTUL E UN TRUC.SI NIMIC MAI MULT. NICI CHIAR DACA MA DUCETI ACOLO NU O SA MA IMPRESIONATI. STINTA ARE PUTERE NEBANUITA, CARE O SA SCOATA LA IVEALA SARLATANIILE VOASTRE. ATI PROSTIT O LUME INTREAGA CU MINCIUNILE DIN BIBLIE. DANDULE INTERPRETARILE CARE VA CONVIN SUB CUVINTE MESTEGIUITE ASCUNDETI DEFAPT ADEVARUL. ADEVAR CE NU-L LASATI SA IASA LA IVEALA. VA VENI INTR-O ZI ZIUA CAND LUMEA SE VA DESTEPTA NE MAI CREZAND PROSTIILE VOASTRE.CU CAT O SA VA FACETI MAI MULTA PROPAGANDA CU ATAT VA VETI DUCE MAI REPEDE LA FUND. POATE O SA SPUNETI CA AM CEVA CU VOI. NU CU VOI CA OAMENI NU AM NIMIC. CI CU `SISTEMUL ` CARE VA PERMITE SA FOLOSITI ASA ZISA CREDINTA IN ALTE SCOPURI C E NUMAI ORTODOXE NU LE PUTEM NUMI. ATI IMPANZIT CU TOT FELUL DE TRUCURI PE LA ICOANE CU `LACRIMI` SAU `SANGE`SAU `FACATOARE DE MINUNI. ALEA NU SUNT TRUCURI.? CRED CA NICI VOI NU LE MAI CREDETI, SI ATI INVENTAT ALTE MINUNI. NOI SUNTEM `PROSTI` CA VA CANTAM IN STRUNA.

Cred ca pe mata, poate sa vina orice Sfant sa caute sa te convinga de existenta Bunului Dumnezeu, ca la cat de necredincios esti si o tot dai cu dovezi stiintifice, ca ai fi in stare sa-i ceri buletinul si apoi sa-l duci la politie sa vezi daca-i autentic si Sfantului respectiv l-ai pune sa-si lase si amprentele sa-l verifice politia si apoi eventual l-ai duce si l-a vreun spital sa-i iei niste probe de sange, sau alte analize si daca dupa asta tot ar disparea apoi din fata ta, lasandu-ti dovada ceva din Rai , tu tot n-ai crede. Ai zice ca ai visat sau ai inventa altceva.
Te-am rugat sa-mi lasi adresa de email in casuta de mesaje a mea din forum, ca sa-ti trimit niste documentare stiintifice si vad ca nu mi-o lasi, de ce? Ti-e frica ca acele documentare ti-ar zdruncina convingerile? De ce te feresti? De unde atata lasitate, sa ne ascundem in negura netului sub identitati virtuale si mai mult, sa ne mai dam si mari si importanti...

"" INDEED!!!! """"""

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 08:50

De la: papyllon47, la data 2011-03-03 17:19:00
De la: 9am185619, la data 2011-03-03 16:02:55 Cred ca nu avem dreptul sa spunem ca religia noastra e singura buna. Aceasta afirmatie da loc doar la controverse. Domnul Isus a fost ortodox, catolic,....? Exista o singura credinta, un singur botez. Mantuirea am primit-o in dar cand am crezut, iar rasplatirile din RAI vor fi date dupa faptele vrednice de pocainta pe care Domnul ni le scoate in cale. DECI sa privim doar la Domnul Isus, tinta si capetenia desavarsirii noastre si sa-L urmam pe El, fara sa ne pierdem timpul cu fleacuri. AMIN!

Ba avem dreptul sa spunem ce este drept si ce nu, avem dreptul sa aratam altora unde gresesc.
Repet: pana in 1054 a fost o singura religie crestina apostolica si aceea s-a numit in toata lumea unde ea a fost propovaduita, ORTODOXA( din greaca= dreapta credinta). Catolicismul aparut in urma schismei din 1054, a venit cu niste modificari la dogme si Sfantele Taine, care au indepartat-o de adavarurile revelate si adoptate de cele 7 Sinoade Ecumenice din primul mileniu. Adica mai pe sleau spus: o mie si ceva de ani a fost dreapta credinta ortodoxa si biserica cu credinciosii sai, dar dupa 1054 vin unii oameni, episcopi, cei drept, si considera ca trebuiesc facute modificari majore si asta sub anumite interese politice si economice. Asta nu ne arata ca prima si neschimbata pana acum este doar Biserica Ortodoxa?

Bai fundamentalistule ortodox ,dragul meu fanatic ,intolerantule ,obsedatule,papagalule si fixistule ,pana in 1054 a fost vorba de o religie numita CRESTINISM ...Intelegi,nu era vorba de ortodoxie pana la marea schisma,cum nu era vorba nici de catolicism,ci de CRESTINISM .Despartirea Bisericilor s-a facut STRICT DIN CONSIDERENTE POLITICE ,altfel diferentele dogmatice si de cult, sunt absolut nesemnificative.Stiu ca pe unul ca tine adaosul Filoque "il da pe spate" si il lasa fara suflare de indignare , dar de fapt este o mica prostioara,absolut fara importanta. La fel primatul papal ,te doboara psihic pe tine aparatorul "dreptei credinte" desi la toate sinoadele ecumenice ,episcopul de Roma avea intaietate ,era considerat "mai smecher" decat ceilalti (ca sa poti intelege si tu ).

In ce priveste Sinoadele Ecumenice acestea au reprezentat un dat la "gioale" fantastic ,pe langa care lupta politica,a serviciilor secrete sau a gruparilor mafiote este palida.Nici macar numarul de sinoade nu este identic pentru ortodocsi si catolici ,nici hotararile sinoadelor nu sunt unanim recunoscute si s-au certat "sfintii" parinti ca porcii,(desi teoretic toti erau condusi de Duhul Sfant) manati de orgolii personale,ambitii ,interse de gasca si politice.Au ajuns chiar sa se anatemizeze unii pe altii . ,veneau fiecare cu gloatele lor de huligani care sa huiduie ,se bateau ,etc. Nu erau doar doua tabere asa cum s-a ajuns in final ,ci fiecare practic isi avea tabara sa,si fiecare dorea sa fie el mai tare decat adversarii. Inteleg ca tu esti de partea unora din ei ,pentru mine insa aceste sinoade au fost doar inceputul distrugerii crestinismului ,momentul cand a devenit institutionalizat in maini politice si manipulatoare si cand a intervenit lupta pentru putere si pentru influenta in masa de gaini credincioase ca tine....O sa iti postez niste fragmente despre sinoadele acelea pe care le lauzi tu fara ca sa ai habar ce a fost de fapt acolo si repetand texte "propagandistice" bisericesti de doi bani despre "adevarurile revelate si adoptate" de sinoade...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 08:59

Un prim exemplu,Sinodul de la Efes...Citeste-l cu atentie si poate intelegi si tu cum au stat de fapt lucrurile...

In august 449 A.D., acolo s-a intrunit la Efes un Sinod care ocupa un loc notoriu in scandalurile Istoriei Bisericii, si care de la frauda si violenta cu care s-a transat totul acolo si din caracterul odios al lucrarilor lui, a fost numit ‘Sinodul Talharilor’. A fost prezidat de Dioscor cu violenta bruta (Schaff, Istoria bisericii crestine), sub protectia soldatilor. Frica de mutilare a fost asa de mare incat Flavian si prietenii sai care constituiau o fractiune, cu greu au scos doua vorbe, in timp ce Teodoret a fost scos complet de-a dreptul de la lucrari. Un comunicat presentat de Eusebiu a fost primit de catre multime cu huiduieli si strigatele “Sa-l ardem pe Eusebiu, sa-l ardem de viu! Asa cum el L-a taiat pe Cristos in doua, asa sa-l taiem si noi pe el in doua!” (Idem). Trei delegati ai Romei au fost asa de inspaimantati, incat nu au avut curajul sa citeasca o Epistola din partea papei Leon (Idem). Subiectul Canonului nu a fost bineinteles singurul subiect discutat in Sinoadele Ecumenice. In realitate, multe Sinoade nici nu au abordat problema canonica. Dioscor si tabara lui vroiau ca Flavian si prietenii sai sa semneze o marturisire precum ca Cristos nu are decat o singura natura. Flavian a refuzat asta. La un semnal dat, usile au fost izbite de perete si un numar de soldati alaturi de o gloata inarmata s-a napustit inauntru, iar Episcopii inspaimantati ai taberei lui Flavian, sub ploaia de pumni si ghionti au fost fortati sa semneze in timp ce erau impunsi cu sabiile . Acolo unde pana atunci fusesera doua tabere, acum era nu numai o majoritate, ci chiar unanimitate (Milman, Istoria crestinatatii latine ). Dupa semnarea hotararii finale, Dioscor nu a mai putut sa-si infraneze furia, si il lovi pe Flavian-invinsul (Idem). Incurajata de gestul sau, o gloata de calugari infuriati se napustira asupra nefericitului Episcop al Ierusalimului, strigand “Omorati-l, omorati-l!” si-l batura si calcara in picioare producandu-i acestuia astfel de rani, ca muri curand dupa aceea (Idem, Scaff, Istoria bisericii crestine).

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 09:06

Despre aceste sinoade ,Biserica Ortodoxa are doar cuvinte de lauda gen :

"La acest Sinod au participat doua sute de episcopi, prin care si Sf. Chiril al Alexandriei care s-a dovedit un aparator al Ortodoxiei, luptând pentru respingerea si anatemizarea lui Nestorie."

"Sfinții Pãrinți de la al treilea Sinod Ecumenic sunt pomeniți în ziua de 9 septembrie, precum și în a noua Duminicã dupã Rusalii, în Duminica Sfinților Pãrinți de la primele șase Sinoade Ecumenice."

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 09:18

De altfel toata "religia" ta se reduce la un simplism teribil in care Ortodoxia reprezinta adevarul suprem si SINGURUL adevar, iar tu ai fost suficient de baftos sa te nasti ortodox..Daca te nasteai musulman puneai bombe convins ca ce faci tu este minunat pentru Dumnezeu.Locul tau era la sinoade, unde puteai sa dai linistit cu bata in numele "adevarului"...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 09:20

De la: papyllon47, la data 2011-03-04 20:03:06

Adica? Nici nu pretind si nici nu cred despre mine, ca as fi ajuns la un mare grad de spiritualitate, din contra cred ca sunt printre marii pacatosi.

Pacatul tau se numeste prostie ...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 09:24

De la: YS, la data 2011-03-04 17:18:11
De la: vaneamarin, la data 2011-02-23 10:06:30
De la: gabigabi, la data 2011-02-23 07:34:15
De la: vaneamarin, la data 2011-02-22 14:46:44
De la: papyllon47, la data 2011-01-26 01:36:15Am deschis acest topic pentru intocmirea unui Studiu Psihologic despre Implinirea Sinelui prin Credinta.
Am nevoie de minim 60 de Voluntari Crestini si Atei.
Datele personale ale participantilor vor fi confidentiale, iar identitatea nu va fi dezvaluita si facuta public, de fapt am nevoie doar de initialele numelui si prenumelui.
Pe langa aceste initiale de identitate mai am nevoie cateva date:
- varsta, sexul, locul nasterii(urban, rural), domiciliul actual(urban, rural), studii, profesia, ocupatia actuala, starea civila(casatorit, necasatorit, divortat, vaduv), apartenenta religioasa: crestin(confesiunea) sau ateu, e-mail.
Cei selectati pentru studiu(cercetare) vor primi pe e-mail 3 teste psihologice de completat si apoi de returnat in cel mai scurt timp.
Cine doreste sa faca parte dintre participantii la studiu, sa-mi trimite-ti mesaj in casuta de mesaje a profilului meu din comunitatea 9AM cu email-ul de contact si apartenenta religioasa. Restul detaliilor la primul email.

Multumesc anticipat pentru participare si atentia acordata!

PUNETI INTREBARILE PE ACEST SUBIECT DOMNU' SI PARTICIP CU PLACERE.Ma puteti inscride la credinciosi .La cum vad eu lucrurile,Karpov va participa si el cu placere la atei ,asa ca aveti deja cate unul din fiecare categorie.Sa-i dam drumul si sa nu mai pierdem vremea cu discutii secundare ca mor de curiozitate.Deci,care este prima intrbare ?...

si eu astept intrebarea !
P.S. insa nu stiu la care categorie sa ma incadrez : ateu sau credincios si asta ptr. ca si eu Refuz Dogmatismul SEC , cred in Reincarnare si cum Dumnezeu este LOGICA in stare Pura, sunt convinsa ca legea karmica tot de la EL VINE si are un rol precis : CUNOASTEREA ! .....adica, exact ce si-a dorit perechea primordiala si li s-a ingaduit !

Eu stiu cum stau lucrurile la mine.Pentru atei sunt credincios,pentru credinciosi sunt ateu. .Din punctul meu de vedere insa, sunt credincios...

ha...ha...ha!
conluzia e ca pentre sinele tau esti ateu.

Nu stiu cum defineste Sinele ...ar trebui sa dea o definitie inteligibila inainte de a invita lumea sa-i trimita adresa de mail.

In definitia mea Sinele este reflectarea lui Dumnezeu (sau pt atei a Constiintei Cosmice) in fiinta umana( Microcosmos).
Problema este ca orice reflectare presupune o oglinda de calitate.
Avem oglinda din baie ce reflecta binisor fizicul....foarte putin partea emotionla si cea mentala.
Spiritul nu-l reflecta nicicum.
Deci singura problema pe care o aveam este de a gasi oglinda ce refelecta totalitatea noastra

Interesanta concluzie,ca pentru sinele meu sunt ateu .Nu am inteles deloc cum ati ajuns la concluzia asta , dar tocmai asta o face interesanta....

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 09:35

De la: cristianvm, la data 2011-03-04 13:38:40Spunea cineva pe un topic:de ce arhimandrit cutare,bolnav fiind,a dat fuga la doctor...de ce ii este frica de Dumnezeul lui?pt ca este om,pt ca nu`i da pace ego-ul.
Nu acelasi lucru il putem spune despre Arsenie Boca,exista marturii despre el cu miile.La fel despre Ilie Cleopa,la fel despre sfintii inchisorilor.Lor nu le`a fost o clipa teama de Dumnezeu!
Traieste inca Arsenie Papacioc la Techirghiol.
Ce a suspinat Iisus pe cruce:Eli,Eli,lama Sabactani?

Eu stiu ca venea doctorul la parintele Cleopa cand era la Sihastria .A refuza doctorul atunci cand o poti face si a ii pretinde lui Dumnezeu sa te vindece cand exista varianta simpla si "clasica" ,inseamna nu credinta, ci prostie,mandrie oarba, in care tu nu te poti vindeca ca un oarecare alt om-prea banal,simplu si nespectaculos- ,ci in mod special asa cum ...meriti.

Sigur ca "sfintii inchisorilor" nu aveau doctori in inchisori ,nici in munti cand fugeau de comunisti.Atunci era de inteles ca singura lor vindecare putea sa vina doar de la Dumnezeu....

Intrebarea pusa de acel cineva pe un topic,este absolut copilareasca .

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 09:53

De la: homeless, la data 2011-03-02 00:31:34Dumnezeu mai traieste ? Aceasta intrebare ma framanta , inca din vremea lui moise !

L-a framantat si pe Nietzche cand a stabilit ca Dumnezeu este mort .Parafrazandu-l, niste studenti la teologie au scris cu spray intr-un parc pentru copii,in preajma Craciunului, doua citate intelepte pe care fiica mea ,care abia invatatse sa citeasca ,le-a citit si despre care am discutat mult timp ...

Primul anunta sec ca "Mos Craciun a murit"...
Cel de-al doilea ,era mai putin filosofic dar foarte realist.Anunta doar ca "Mos Craciun e tac-tu baaaa!"

Recunosc ca cel de-al doilea era cinstit .Cum insa mie nici prin cap nu imi trecea sa fiu cinstit referitor la Mosul ,le-am trecut pe amandoua la categoria tampenii si i-am explicat copilului ca Nietzche a murit diliu,ca nu stim exact cand i-au inceput problemele, , ca eu nu aveam unde naiba sa cresc reni ca sa-i inham la sanie ,fara ca ea sa ii vada (o "dovada" extraordinara ! )si ca este foarte urat sa murdaresti parcurile cu spray . .

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 16:00

De la: vaneamarin, la data 2011-03-05 09:20:27
De la: papyllon47, la data 2011-03-04 20:03:06

Adica? Nici nu pretind si nici nu cred despre mine, ca as fi ajuns la un mare grad de spiritualitate, din contra cred ca sunt printre marii pacatosi.

Pacatul tau se numeste prostie ...

ce te defineste pe tine, e ingamfarea si epatarea in altceva, ascunzandu-te si tu ca multi altii in negura, netului. de ce nu va lasati si tu si pigy, adresele de mail? de ce la tine, nu se pot lasa mesaje?
va dati mari pe net, ca in viata reala sunteti niste complexati si neica-nimeni. iar tu in plus mai esti si badaran si nesimtit, lipsit de cei 7 ani de acasa. iar pe valorile credintei si pedogme nu dai nici un ban, n-ai nici un respect; imi dai tot felul de exemple, de cum se certau in sinoade; era normal, la ce erezii se emiteau, cum a fost in primul sinod cu erezia lui Arie, pt care a primit si o Sfanta palma binemeritata de la Sfantul Ierarh Nicolae. asta e natura umana, certareata, plina de orgolii si ingamfare, in detrimentul, blandetii si intelepciunii.
mai faci si supozitii nefondate, cu mintea-ti bolnava, despre ce as face daca-as fi musulman.
sa-ti fie rusine, badaranule!

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 16:33

Eu am vrut altceva cu acest topic, nu discutii contradictorii, interminabile si jignitoare.
Eu aveam nevoie de niste voluntari pentru studiul meu, sa-mi faca niste chestionare.
Nu vreau polemici intre atei si crestini.
Nu vreau polemici intre credinciosii diferitelor confesiuni.
Fiecare e liber sa creada in ce vrea; fiecare pasare, pe limba ei piere...
Imi pare rau ca m-am lasat prins in provocarile unor incognito infatuati.
Nu am lansat acest topic pentru expuneri de pareri, mistouri si mai ales pt. jigniri.
Sunt destule alte topicuri, pe tot netul, pt. asa ceva.
Fiecare sa-si urmeze calea lui.
Nu vreau sa convertesc pe nimeni la nimic.
Cateheza se face in alte locuri, persoana catre persoana.
Asa ca va rog civilizat sa punem punct, acestor epatari.
Vreau doar voluntari pentru studiul meu.
Pentru studiul meu, cum de nu se ofera nimeni?
Va e frica de ceva? Ca nu cumva sa va radiografiez, adevarata personalitate!
Va e frica sa nu va "" citesc"", ca pe o carte deschisa?
N-aveti de ce va teme!
Oricum nu va cunosc si nici nu-mi doresc sa va cunosc.
V-am garantat confidentialitatea datelor, prin identificarea voastra, doar cu initialele numelor.
Iar ca adresa de mail puteti oricand sa mai infiintati o alta adresa de mail, doar pt. corespondenta cu mine pe durata testelor. Ce e asa greu si ce trebuie sa va ascundeti?( nea vanea e prea important sa-si faca cunoscut mailul... nici n-am nevoie de tine, bre!...primul criteriu e bunul simt, pe care ...l-ai baut... vorba lui Horatiu Malaiele....)
Si oricum nu toti ar putea fi calificati pentru toate testele, primul este eliminatoriu, te incadrezi in studiu sau nu.
Deci cei cu limbarita, guralivii, importantii...lasa-ti-ma....mergeti prin alte parti, ca vad ca va place sa va dati importanti pe mai toate topicurile....
Toate cele de folos, tuturor!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 16:57

De la: papyllon47, la data 2011-03-03 17:39:20

Un obsedat sexual, care nu a gasit unde sa-si refuleze pulsiunile primare, grotesti....
Cand o sa treci dincolo, ai sa dai socoteala cu prisosinta, de o sa te saturi de luat in bataie de joc, mai ales pe Bunul Dumnezeu si pe crestini.
Dar mai ai o sansa pana la sfarsitul vietii sa-ti revizuiesti atitudinea, precum talharul de pe cruce.

Bei ,nene ! De ce ma discriminezi ? Pai asa cum matale crezi in ceva si eu am dreptul . In comparatie cu matale eu pot aduce si dovezi . Falusul exista ! Are niste proprietati miraculoase,e in stare sa faca minuni si s-a dovedit ca este un adevarat creator de oameni ,ii creaza aproape din nimic . Lui , dumnezeului meu ,ii datorezi tu existenta ! Nu vad de ce ti-ai dori sa fii o bucata de lut insufletita de un personaj care nu exista sau cel putin , a carei existenta nu o poti proba ! Mare-i gradina ta , falusule !

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 17:12

Domnu' Fluture
Din baterea laptelui iese untul
De ce iti este frica de discutii contradictorii? Sti ce este aia DEMOCRATIE?
Pentru un studiu trebuie sa admiti mai multe PARTIDE de opozitie.
Ca de nu, nu mai este studiu. Este vorbit de unu singur

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 17:33

De la: Will, la data 2011-03-05 17:12:03Domnu' Fluture

Basti !

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 18:21

De la: papyllon47, la data 2011-03-05 00:41:56
De la: PIGY, la data 2011-03-03 23:03:10DACA MATA CREZI CA MA POTI CONVINGE CU ACESTE VIDEOCLIPURI TRUCATE VA INSELATI. PE MINE NU MA PUTETI PROSTI CU ASEMENEA TRUCURI IEFTINE . LA CATE ARANJAMENTE CARE SE POT FACE IN ZIUA DE AZI CU TOT FELUL DE FILMARI SI PROIECTII TRIDIMENSIONALE. SI CU TOT FELUL DE EFECTE , NU POT SA CRED. EU STIU CA INCERCATI SA VA FACETI PUBLICITATE. FOLOSITI STIINTA PENTRU A VA CASTIGA NOI ADEPTI. ATI` ELECRONIZAT` TOATE SLUJBELE SI OBICEIURILE VOSTRE. DACA ATI VAZUT CA NU PUTETI SA COMBATETI STIINTA ATUNCI V-ATI FOLOSIT DE EA. NICI UN COPIL DIN FASA NU POATE SA CREADA BALIVERNELE VOASTRE. DE UNDE PANA UNDE `LUMINA SFANTA` DE UNDE ATI MAI SCOS-O?VIDEOCLIPUL SI TACEREA OAMENILOR SE POATE CUMPARA. TOTE FILMARILE DE ACOLO SUNT ARANJATE. POATE PROSTITI PE NEINITIATI . DAR PE MINE NU MA PUTETI PROSTI CA EU STIU SIGUR CA NU ESTE ADEVARAT TOATE BAZACONIILE ASTEA. TOTUL E NUMAI MINCIUNA SARLATANIE PE FATA. CU CAT INCERCATI SA MA CONVINGETI CU ATAT VA DETEST MAI MULT ARANJAMENTELE VOASTRE. DACA E MORMANT SI E GOL DE CE IL NUMITI MORMANT. SI DE CE NU LASATI SA SE FOLOSEASCA APARATELE FOTO? CA SA NU SA SE VADA TRUCAJELE VOASTRE? TOTUL E UN TRUC.SI NIMIC MAI MULT. NICI CHIAR DACA MA DUCETI ACOLO NU O SA MA IMPRESIONATI. STINTA ARE PUTERE NEBANUITA, CARE O SA SCOATA LA IVEALA SARLATANIILE VOASTRE. ATI PROSTIT O LUME INTREAGA CU MINCIUNILE DIN BIBLIE. DANDULE INTERPRETARILE CARE VA CONVIN SUB CUVINTE MESTEGIUITE ASCUNDETI DEFAPT ADEVARUL. ADEVAR CE NU-L LASATI SA IASA LA IVEALA. VA VENI INTR-O ZI ZIUA CAND LUMEA SE VA DESTEPTA NE MAI CREZAND PROSTIILE VOASTRE.CU CAT O SA VA FACETI MAI MULTA PROPAGANDA CU ATAT VA VETI DUCE MAI REPEDE LA FUND. POATE O SA SPUNETI CA AM CEVA CU VOI. NU CU VOI CA OAMENI NU AM NIMIC. CI CU `SISTEMUL ` CARE VA PERMITE SA FOLOSITI ASA ZISA CREDINTA IN ALTE SCOPURI C E NUMAI ORTODOXE NU LE PUTEM NUMI. ATI IMPANZIT CU TOT FELUL DE TRUCURI PE LA ICOANE CU `LACRIMI` SAU `SANGE`SAU `FACATOARE DE MINUNI. ALEA NU SUNT TRUCURI.? CRED CA NICI VOI NU LE MAI CREDETI, SI ATI INVENTAT ALTE MINUNI. NOI SUNTEM `PROSTI` CA VA CANTAM IN STRUNA.

Cred ca pe mata, poate sa vina orice Sfant sa caute sa te convinga de existenta Bunului Dumnezeu, ca la cat de necredincios esti si o tot dai cu dovezi stiintifice, ca ai fi in stare sa-i ceri buletinul si apoi sa-l duci la politie sa vezi daca-i autentic si Sfantului respectiv l-ai pune sa-si lase si amprentele sa-l verifice politia si apoi eventual l-ai duce si l-a vreun spital sa-i iei niste probe de sange, sau alte analize si daca dupa asta tot ar disparea apoi din fata ta, lasandu-ti dovada ceva din Rai , tu tot n-ai crede. Ai zice ca ai visat sau ai inventa altceva.
Te-am rugat sa-mi lasi adresa de email in casuta de mesaje a mea din forum, ca sa-ti trimit niste documentare stiintifice si vad ca nu mi-o lasi, de ce? Ti-e frica ca acele documentare ti-ar zdruncina convingerile? De ce te feresti? De unde atata lasitate, sa ne ascundem in negura netului sub identitati virtuale si mai mult, sa ne mai dam si mari si importanti...

"" INDEED!!!! """"""

Ei sa stii ca nu lucrez la politie si nici cu ei nu tin. dar te rog punete in locul meu. Dac ai fi fost curios sa citesti un sfert din viata mea poate ti-ai da seama ca am si eu dreptate. Eu care am fost crescut in mijlocul comunismului, unde nimeni nu a adus nici o aluzie despre aceste fapte, despre biblie sau alte carti sfinte, pe care abia acum am inceput sa le citesc la indemnul celor de pe acest forum sau alte topicuri, cum vreti sa cred aceste fapte . daca ati fi fost in locul meu . ce ati fi facut.? Am cautat sa fac o paralela intre biblie si stiinta. Si nu am reusit . Ba am mai gasit o multime de `greseli` de mai multe feluri. Le-am enumerat cu putin timp in urma. Eu aceasta carte nu pot sa o diger cu tot ce scrie in ea. Esteo carte de basme pentru mine. Ca nimic nu este adevarat in ea. pentru ce trebuie sa cunoastem istoria unui popor care nu are cu noi nimic in comun. Biblia nu mai este `buna` acum la ora actuala. Ca acum cand foarte multi sau `dezghetat` nu mai pot crede o iota din ea. Daca vreti ca lumea sa mai creada o farama din ea schimbati-o. Faceti alta, mai credibila dar in care sa bagati si niste adevaruri stiintifice, pe ici pe colea. Vorba lui Caragiale: Sa schimbati cate ceva si in punctele esentiale. Nu cred ca nu pot digera acete fapte . E ca si cum eu as veni de acolo si as sti adevaratul adevar. Adevarul vostru este denaturat si `prelucrat ca sa fie in folosul vostru. Ati folosit biblia ca instrument de a ridica biserica. Ca sa traiti si voi, si sa mancati o bucatica de paine. Asa cum orce om este doctor , cizmar sau profesor, si ei la randul lor trebuie sa manance o paine. Dar nu ne fortati sa credem ceva ce nu exista. Dumneavoastra cred ca sunteti un slusbas a lui ` Dumnezeu ` daca va tineti atat de tare pe pozitie. Vreti sa convingeti lumea ca aveti dreptate. Ce sa fac daca eu m-am nascut in acea epoca de aur. Dca nu studiam in particular atatea discipline , cum ar fi Chimia , Fizica , Anatomia, si Biologia, sau alte carti legate de viata, , poate nu as fi syiut atatea, si acu nu v-as mai fi contrazis. pentru mine orce minune oricat ar fie de minune , are si o explicatie si stiintifica si logica. Eu nu pot sa admit ca o lumananre cat ar fi ea de `sfanta` ar putea sa se autoaprinda singura. dar nu de la lumina aceea care si ea e falsa, ci de la un dispozitiv optic sau cu telecomanda. De unde nu stiu ca lumanarile nu au fost prelucrate dinnainte. Capatul putea sa aiba un ametec de magneziu sau fosfor care atiunci cand ar fi fost` luminata`de o raza laser sau un alt dispozitiv , - si poate fi orce- sa faca sa se aprinda. la fel si cu interiorul care putea fi prelucrat cu mult timp inaine si in mare taina. Apoi ar fi fost actionat de la distanta. Ce e asa de bizar in asta? Asa ca sunt acum multe mijloace tehnice cu care sa-i insele pe neinitiati. Eu pot sa fac si eu un film cu dvs, pe muntele Kilimanjarao , daca vreti sau Everst, sau ori unde in lume si sa juri ca ati fi acolo. Asa ca revin cum puteti pe mine sa ma convingeti cu aceste `prelucrari`. Spunei ca daca ar veni un sfant... Nu e asa! Eu as complecat: daca iisusu sau oricare alt sfant ar veni si m-ar vindeca de acel ochi bolnav sau ca mi-ar indrepta picioarel sau mi-ar potoli atatea suferinte , care numai cu ajutorul meu trec peste ele, atunci mai vorbim. Mata ce dovada ai ca iisus chiar ia indreptat pe acei oameni. Totul putea sa fie autosugestie. Si inclin ca asa a si fost . Asta daca nu si-ar fi bagat coada niiste interesati care s-au folosit de aceste minuni inchipuite. Ca ar fi suferit ,sunt de acrd cu matale. Ca si eu am suferit si cred ca mai mult ca el. ca a incercat sa -si salveze poporu,l la adpostul `minuniulor ` lui, nota 10 pentru el. A reusit sa-si adune niste oameni `credinciosi` in jurul lui ca sa -i faca si pe altii sa creada in EL dandu-se fiul Lui. Cum oare credea el ca o sa faca sa prosteasca pe toata lumea. Si cu invierea si asta a fost prelucrata. Putea sa le dea o bautura la paznici, si in timp ce ei dormeau , sa-l fure pe el. Singurul adevar de aici este ca el a platit foarte scump pentru acele vorbe indraznete. cred ca nu era sanatos ca a incrcat sa convinga atat lume. Si alta chestie: Daca era cu adevarat fiul lui de ce Dumnezeu nu l-a ajutat pe el. la lasat sa moara. Nu cred ca mata daca ai fi avut puterea lui dumnezeu ti-ai fi lasat fiul sau fica in bratele mortii. Ai fi facut orce ca sa o salvezi. Cat priveste minunile cu Moise asta e Sf. Nu mai intru in detalii. Nici povestile pe care le-am citit in copilarie cu zmei si balauri nu le-am crezut. Mai ales Biblia. Nu stie nimeni de unde venim cand ne nastem cum ne nastem , cand murim sau unde ne ducem. dar daca inca nu stim o sa stim intr-o zi. Si mai sunt convins ca nici ei toti nu credeau in ce spuneau. Pentru mine exista doar dorinta de a trai. Si puterae de a ma tine inca pe linia de plutire. Inca nu am descoperit de unde vine viata dar daca o sa ma puneti la ambitie o sa incerc sa descopar si asta de unul singur. Ca eu intdeauna am gasit raspunsuri de rezolvare la toate problemel tehnice. Deja am lansat o versiune de legatura intre macro si micro univers , dar vad ca nu sunteti de acord cu ea. Omul este un nimic pe langa tot universul dar este legat de tot ce-l inconjoara, de toate vietatile.Iar noi prin constructia noastra ii semanam asa zisul `Dumnezeu` pe care eu l-as numi altfel. Nu cred ca acest nume i se potriveste. Universul fiind infinit el nu poate fi nicaieri. Dac v-ati pune mintea la incercare si ati patrunde mai adanc in intunerucul cosmosului ati vedea ca am dreptate. Poate intr=o zi o sa se adevereasca asta. In legatura cu E-mailul nu vad de ce intampinati probleme ca eu nu stiu despre ce e vorba. Cum mi-ati trimis pana acu mesaje scrise in mov sau rosu visiniu, de ce nu puteti acu? vreti E-mailul : poftim: grigoriu_marin20062yahoo.com. Sa stiti ca chiar ma intereseaza acel test. Vreau sa vad si eu cum puneti problema acolo. Dar va spun de la inceput daca si prin intermediul acelui test incercati sa -mi insuflati o credinta oarba , mai bine nu-l mai trimiteti ca eu sigur o sa cad testul.Poate ati observat ca spre deosebire de alti cititori eu nu am zis nimic rau de dvs. Pe mine m-a enervat metodele dvs de a ne face sa credem in niste lucruri imposibile. Acele filmulete nu sun o dovada vie pentru mine, cand cunosc atatea trucuri despre toate trucurile. dac citeati viata mea , aveati sa vedeti acolo cum un unchi de al meu stia toate acete trucuri de la el am invatat despre ele. Si stiu si de la iosefini. Cu acel oglinzi `magice`. Si la sfantul mormant se puteau aplica. Nu mai bine.!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 18:24

scuze pentru greseli dar ma chinui mult cu un ochi sa citesc pe monitor und toate literele imi danseaza in fata ochiului

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 18:24

De la: _KARPOV, la data 2011-03-05 16:57:23
De la: papyllon47, la data 2011-03-03 17:39:20

Bei ,nene ! De ce ma discriminezi ? Pai asa cum matale crezi in ceva si eu am dreptul . In comparatie cu matale eu pot aduce si dovezi . Falusul exista ! Are niste proprietati miraculoase,e in stare sa faca minuni si s-a dovedit ca este un adevarat creator de oameni ,ii creaza aproape din nimic . Lui , dumnezeului meu ,ii datorezi tu existenta ! Nu vad de ce ti-ai dori sa fii o bucata de lut insufletita de un personaj care nu exista sau cel putin , a carei existenta nu o poti proba ! Mare-i gradina ta , falusule !

Si tu esti nesimtit si badaran!
Du-te si etaleza-ti organele in alta parte, complexatule si obsedatule.
Ce usor e sa improsti ca noroi...
Cand vei trece dincolo, de o gramada de falusuri vei avea parte, dar de la diavoli....si permanent....de o sa-ti iasa pe nas, sa iei cele sfinte in bataie de joc si Numele Domnului in desert...

Iarta-L si pe el Doamne, ca nu stie ce zice...

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 18:33

De la: Will, la data 2011-03-05 17:12:03Domnu' Fluture

Alo, ""pai"", nu pricepi care e rostul acestui topic?
Eu vreau doar voluntari pt. studiul meu, daca vroiam sa ardem gazul cu discutii sterile cu tot felul de neaveniti, badarani, obsedati, etc., deschideam un topic pt. discutii.
Eu nu ma feresc de discutii, ca drept dovada, m-am si lansat in cateva. Pentru un studiu eu am nevoie de completarea unor teste, da catre niste voluntari din ambele grupari: crestini si atei.
Eu nu din discutii imi fac studiul, nu discutiile le analizez.
Doar testele pot fi analizate. De aceea am nevoie de mail-ul voluntarilor, sa le trimit testele, pentru a le completa.
Iti este clar, mai, ""pai""?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Crestinii sau Ateii vor ajunge la Cunoasterea si Implinirea Sinelui?
Mergi la: