Info
x
Crestinii sau ateii vor ajunge la cunoasterea si implinirea sinelui?
Acest topic este inchis!
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 11:45
Nu m-ai convins gabi ! De unde stii ca nu au aparut toti odata. Nu cred ca trebuia sa se faca atat caz pe istoria evreilor. Puteam sa ne alegem si noi cu o istorie. Sau sa inventam si noi una.pentru noi. . Cat despre cele zece porunci cu unele sunt de acord. isi au samburele lor de adevar.
Nea Papyllon un singur cuvant din postatrea dumneavoastra mi-a fost de ajuns sa va cunosc. Acel `vax`, mi-a fost de ajuns. Vad ca oscilati intre stiinta si religie. Daca pentru dumneavoastra autovindecarea nu pleaca tot din interior si este controlata de undeva, atunci, zicand ca matale, nu este si asta creatia domnului?...Nu chiar toti se vindeca sau stiu sa se vindece. Si vindecarea asta trebuie sa stii sa o controlezi. Numai ca matale tot ce am spus eu le-ai trecut prin cuvantul Domnului. Sunt de acord ca viata pleaca de undeva . Numai ca nu stim si nici nu o vom stii niciodata. Nu trebuie sa puneme in carca chiar toate la Dumnezeu. Sau cum vreti sa-l numiti. Fiecare il numeste cum vrea si crede in ce vrea.Noi facema parte dintr-un intreg. Suntem o simpla celula care face parte dintr-un alt corp. Corp care la randul lui face si el parte din altul. Si asta merge la infinit. Am mai spus ca microcosmosul isi are corespondent macrocosmosul. Adica universul cu tot ce ne inconjoara. mai multe galalxi pot fi componenta unui organ .Si mai multe universuri pot forma alte organe ce faca parte componenta din alt ``urias`` sai spunem ca re si el la randul lui....Toate se leaga prin ``viata``. Noi dam viata cu viata nostra altor vieti...cand noi murim mor si unele celule din alte corpuri. Asa cum mor si la noi alte celule. Cand o sa reusim sa mai `despicam in patru` atomul, o sa vedem ca si el e infinit in miniaturizarea sa. |
|
papyllon47 121 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 15:04
De la: PIGY, la data 2011-02-26 11:45:24Nu m-ai convins gabi ! De unde stii ca nu au aparut toti odata. Nu cred ca trebuia sa se faca atat caz pe istoria evreilor. Puteam sa ne alegem si noi cu o istorie. Sau sa inventam si noi una.pentru noi. . Cat despre cele zece porunci cu unele sunt de acord. isi au samburele lor de adevar. Fiecare e liber sa creada in ce vrea! Nimeni nu vrea sa convinga, sa impuna sau sa manipuleze nimic si pe nimeni. Nu aici veti gasi alinarea suferintelor si raspunsurile la nedumeririle dvs. Eu nu cred ca v-am jignit cu ceva. Acel "vax" inseamna neimportant! Nu e o jignire. Si am facut-o in contextul afirmatiilor tale egocentriste, ca tu ai descoperit auto-vindecarea si ca cea mai importanta persoana pt tine esti numai tu. Eu am incercat sa-ti ofer si alta perspectiva, fara sa fim ignoranti ai unei realitati mult mai complexe, fata de ceea ce vedem, sa ne deschidem catre Cunoasterea Adevaratului Dumnezeu Revelat si ca fara El nimic nu suntem, nimic nu putem. Pe urma ce vei face cu aceasta mica informare, e treaba ta. Iar in legatura cu testele, ele sunt f complexe, nu contin intrebari cu 2 var. de raspuns si toate au peste 200 de intrebari, trebuiesc personalizate si coroborate pt. interpretarea lor corecta. Cine vrea sa participe sa-mi lase mail-ul in casuta de mesaje si eu ii voi trimite testele pe mail. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 15:34
De la: gabigabi, la data 2011-02-23 07:34:15De la: vaneamarin, la data 2011-02-22 14:46:44De la: papyllon47, la data 2011-01-26 01:36:15Am deschis acest topic pentru intocmirea unui Studiu Psihologic despre Implinirea Sinelui prin Credinta. Dna. Gabi, mai cercetati si informati-va separat, dar reincarnarea n-are ce cauta ca principiu in crestinism, mijloc de a fugi de adevaratele responsabilitati fata de propriile pacate( chipurile le indreapta in alta viata...). Cum Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu a venit si a luat trup , si cu el a murit si a Inviat si S-a Inaltat la Cer, la dreapta Tatalui, asa si noi avem parte doar de o nastere, o viata, o moarte, o Inviere si o Judecata. Daca ar fi adevarat principiul reincarnarii, nu te-ai intrebat, la Judecata, in care dintre "multiplele trupuri" te vei prezenta si pentru care din pacatele trupesti si sufletesti vei da socoteala? Adica se vor pierde niste trupuri cu niste ale lor fapte si sufletul se va prezenta cu ce trup vrea el? E cam aberant si fara logica( ca tot ai facut referire la ea). Si mai mult: crezi ca Iisus Hristos cand a propovaduit atatea invataturi, prin pilde, metafore sau direct, crezi ca a omis a ne spune ceva totusi destul de important pt. existenta noastra, sau ne-a spus direct pilda "" bogatului nemilostiv si a saracului Lazar"", in care ni se spune clar ce se intampla cu sufletele noastre dupa moarte. Unul ajunge in iad si altul in Rai, dupa fapte; nu ne-a spus ca s-ar reintoarce careva, ba din contra spune ca nu-i posibila reintoarcerea o data ce ai murit. De ce nu L-am crede pe Domnul Nostru, mai ales ca S-a Revelat noua ca fiind Fiul lui Dumnezeu , care a spus: "" Eu sunt Calea , Adevarul si Viata!"". Daca la El este Adevarul, de ce ne-ar fi mintit prin omisiune cu ceva? Ia mai reflectati, si nu faceti un ghiveci intre crestinism si hinduism! Ar fi o mare ratacire! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 19:14
Poate nu m-ati jignit dar , aproape m-ati facut impostor, spunandu-mi ca am o imaginatie bogata, la adresa povestilor mele. Sa cred ca nu va intereseaza. Poate o sa-mi spuneti ca nici nu sunt opera mea. sau ca nici nu sunt adevarate. Ca poate le-am copiat de la cineva? A mai fost doi domni care la inceput nu mi-au apreciat povestile mele la adevarata valoare, dar pe parcurs si-au schimbat parerile. Poate si dvs o sa ma apreciati daca nu pentru convingerile mele privind religia, macar in a povestitului. Poate pentru dvs sau alte persoane care nu au trecut prin ce am trecut eu, vi s-au parut niste povesti fantastice sau basme. Iar daca nu v-au placut, nu o sa fie nici o nenorocire.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1715 mesaje Membru din: 8/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 19:28
De la: gabigabi, la data 2011-02-26 07:50:52De la: PIGY, la data 2011-02-25 18:05:35Ce treaba are istoria Romaniei cu Dumnezeu. Eu am vrut sa stiu de ce am ales istoria evreilor ca punct de plecare a Bibliei. Pe vremea dacilor era Zamolxes unde este el acu? Poi ,io sunt negru , bre ! Pe mine cine dreaq m-a fabricat si care-mi sunt stramosii ? Nam si io dreptu sacru sa am o divinitate ? Sa am si io de cin sa rad ,ma simt discriminat ,ho sa apelez la CEDO , pe linia ferbinte , sa vad CEDA !
Raporteaza abuz de limbaj
Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
|
|
Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 20:36
indeed !
|
Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 20:37
Daca vom reusi vreodata sa inventam `masina timpului` o sa ne cunoastem si starmosii. Sau poate mai bine nu!...
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 10:45
De la: homeless, la data 2011-02-26 19:28:12De la: gabigabi, la data 2011-02-26 07:50:52De la: PIGY, la data 2011-02-25 18:05:35Ce treaba are istoria Romaniei cu Dumnezeu. Eu am vrut sa stiu de ce am ales istoria evreilor ca punct de plecare a Bibliei. Pe vremea dacilor era Zamolxes unde este el acu? sa nu fi avut ochelarii la tine, scumpete ? pai n-am spus ca rasa alba sunt ULTIMII sositi pe scena Istoriei ? tu esti de dinaintea mea, asa ca ai si tu zeii si povestile lor ! @ pyghy zice ca nul-am convins cu afirmatia asta ! da' parca eu trebuie sa-l conving ? Arheologia si istoria au dovezi mai multe decit pot eu aduce ! ....oricum, IDEEA asta este : putem sa-I spunem cum vrem si sa ni-l inchipuimcum vrem ! este atit de Personala relatia noastra cu el, incit fiecare este LIBER sa-si creeze propria Imagine despre ACEST CEVA DIN CARE FACEM PARTE , IMPREUNA ! NOI TOTI SUNTEM EL ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 10:47
De la: PIGY, la data 2011-02-26 20:37:59Daca vom reusi vreodata sa inventam `masina timpului` o sa ne cunoastem si starmosii. Sau poate mai bine nu!... IARTA-MA , te rog : am facut o EROARE INGROZITOARE ortografiind pyghy in loc de pigy ! PE CUVINTUL MEU DE ONOARE ca e o greseala de ortografiere si te rog sa ma crezi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 12:22
Ei, lasati certa! Nu -si are rost !... si mai ales aici! Eu l-am inteles pe domnul Papyllon. El vrea sa-si apere credinta lui si sa incerce sa -l imite cat mai multa lume. Nu este de acord cu adevaratul `adevar`. El ma considera `ignorant` pentru ca nu vreau sa fiu de acord cu el. Cred ca de aceia mi-a si criticat povestile mele. Nu vrea sa creada in adevar. probabil ca el nu a trecut prin ce am trecut eu. Si se aplica : proverbul de mai sus. Nu stiu dansul ce fele de teste tine sa faca cu noi, dar un lucru e sigur: ``EU voi cadea `testul`...
|
Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 12:33
De la: gabigabi, la data 2011-02-27 10:45:08De la: homeless, la data 2011-02-26 19:28:12De la: gabigabi, la data 2011-02-26 07:50:52De la: PIGY, la data 2011-02-25 18:05:35Ce treaba are istoria Romaniei cu Dumnezeu. Eu am vrut sa stiu de ce am ales istoria evreilor ca punct de plecare a Bibliei. Pe vremea dacilor era Zamolxes unde este el acu? Ham inteles ! Io nu sunt ruda cu Hadam si EBA si nici cu Noica corabieru ! Iar biblia for mine , nu se iecszista ! Ca urmare io nu am pacate primordiale si asa deci nu am nevoie de masa ,adica de isus, ca io sunt doar cu pacatele mele ( care nu sunt putine , da sunt secret de stat )
|
|
Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 13:05
ITI JOCI FOARTE BINE `ROLUL`... DE STAT...
|
Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 16:48
De la: PIGY, la data 2011-02-26 19:14:50Poate nu m-ati jignit dar , aproape m-ati facut impostor, spunandu-mi ca am o imaginatie bogata, la adresa povestilor mele. Sa cred ca nu va intereseaza. Poate o sa-mi spuneti ca nici nu sunt opera mea. sau ca nici nu sunt adevarate. Ca poate le-am copiat de la cineva? A mai fost doi domni care la inceput nu mi-au apreciat povestile mele la adevarata valoare, dar pe parcurs si-au schimbat parerile. Poate si dvs o sa ma apreciati daca nu pentru convingerile mele privind religia, macar in a povestitului. Poate pentru dvs sau alte persoane care nu au trecut prin ce am trecut eu, vi s-au parut niste povesti fantastice sau basme. Iar daca nu v-au placut, nu o sa fie nici o nenorocire. Eu nu le-am citit, screrile matale si nici n-o sa le citesc vre-o data. Eu doar am vrut sa te fac sa te gandesti cum te-ai simti daca cineva ti-ar spune ca nu crede ce ai scris. Tot asa se simt si in Cer cei care au scris Cartile care compun Biblia, cand vad pe destui oameni care nu cred ce e scris in Biblie, si e scris de oameni curati cu inima si sub inspiratia Duhului Sfant.. Tot asa S-a simtit si Iisus Hristos cand 10 Apostoli ii spuneau lui Toma ca Iisus a Inviat si li S-a aratat lor si au vorbit cu El, iar Toma o tinea pe-a lui, in necredinta, ca daca nu va atinge el ranile Lui, nu va crede. Nu te-am facut nici impostor si nu te-am acuzat nici de plagiat, dar nu continua sa crezi ca detii adevarul si sa fii orb la Cuvantul Viu scris de Bunul Dumnezeu in Biblie, ca iti spun ca esti intr-o mare eroare. Tu cu siguranta ai fost sincer in ce ai scris, dar daca nu vei fi crezut, cum te vei simti? Bunul Dumnezeu, Domnul Nostru Iisus Hristos, ar fi putut sa se fi aratat la fiecare o suta de ani, sa ne invete, sa ne vindece, sa faca minuni, ca tot s-ar mai fi gasit alti oameni care sa se indoiasca si sa le spuna martorilor credinciosi, ca spun povesti. Asta nu inseamna ca eu detin adevarul, el pentru noi oamenii e relativ, pentru ca noua ne place sa relativizam totul si nu avem Credinta nici cat un graunte de mustar. Adevarul Absolut e doar la Dumnezeu! Noi doar in parte putem avea acces la el, atata cata Credinta avem si cat avem inima curata, asa cum a spus chiar Iisus in Fericiri: "" "FERICITI CEI CURATI CU INIMA, CA ACEIA VOR VEDEA PE DUMNEZEU." Iar apropos de indoiala lui Toma necredinciosul si de fericire, Iisus dupa cateva zile I S-a aratat si lui si I-a spus: "" 27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios. 28. A răspuns Toma și I-a zis: Domnul meu și Dumnezeul meu! 29. Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut! "" Asta e esenta Credintei! N-ai nevoie de probe de la Bunul Dumnezeu, trebuie doar sa Crezi cu Tarie si vei fi mai Fericit ca Toma! Amin! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 16:56
De la: homeless, la data 2011-02-27 12:33:30De la: gabigabi, la data 2011-02-27 10:45:08De la: homeless, la data 2011-02-26 19:28:12De la: gabigabi, la data 2011-02-26 07:50:52De la: PIGY, la data 2011-02-25 18:05:35Ce treaba are istoria Romaniei cu Dumnezeu. Eu am vrut sa stiu de ce am ales istoria evreilor ca punct de plecare a Bibliei. Pe vremea dacilor era Zamolxes unde este el acu? asa-i , ca primul Stat inventat a fost statul in fund ! dar, poti Crede in tot ce vrei tu, atita timp cit Stii ca Nu esti singur si ca suntem uniti cu toti intr-un mare Tot !
|
Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 17:24
Imi pare rau ca nu vreti sa -mi cititi povestile si nici nu vreti sa le credeti , dar si eu le-am scris cu inima unui om curat si inspirat de sfantul duh , asa cum spui dumneata. Eu nu stiu sa folosesc cuvinte pe aceasta tema, dar le simt cu inima.Daca mata nu vrei sa crezi niste scrieri reale, cum credeti ca eu as putea sa cred niste povesti care nu au nici un fundament stiintific , indiferent de cine au fost scrise. Ideea cu scrisul , mi-a venit dupa ce am citit cartea `Sa nu uiti Darie` si `Copilaria lui David Coperfield`. Nici acele carti nu vi se par adevarate? Dumneavoastra cititi, sau ati citit numai carti bisericesti sau cu tema religioasa?
|
Postat pe: 28 Februarie 2011, ora 14:12
De la: PIGY, la data 2011-02-27 17:24:45Imi pare rau ca nu vreti sa -mi cititi povestile si nici nu vreti sa le credeti , dar si eu le-am scris cu inima unui om curat si inspirat de sfantul duh , asa cum spui dumneata. Eu nu stiu sa folosesc cuvinte pe aceasta tema, dar le simt cu inima.Daca mata nu vrei sa crezi niste scrieri reale, cum credeti ca eu as putea sa cred niste povesti care nu au nici un fundament stiintific , indiferent de cine au fost scrise. Ideea cu scrisul , mi-a venit dupa ce am citit cartea `Sa nu uiti Darie` si `Copilaria lui David Coperfield`. Nici acele carti nu vi se par adevarate? Dumneavoastra cititi, sau ati citit numai carti bisericesti sau cu tema religioasa? Dar scrierile matale au "" un fundament stiintific""?, de ceri ca si Biblia sa aibe asa ceva? Biblia a fost scrisa sub inspiratia Duhului Sfant, in nici un caz matale nu ai fi putut fi calauzit de Duhul Sfant, atata timp cat esti necredincios si vrei probe stiintifice. Poate ai scris sincer, din inima, dar nu de la Duhul Sfant. Dar ce te faci daca nu esti crezut? Ce temeiuri stiintifice ai tu acolo scrise? Si mai este un aspect f. important. Cine a scris fiecare capitol din Biblie, nu a vorbit despre sine, ci despre altii si mai ales despre Dumnezeu. Iisus Hristos nu a scris nimic, altii au scris despre EL, drept marturie si inspirati de Duhul Sfant, ca nu cumva sa greseasca ceva. Mata scri in cartile banuiesc despre tine, in special. Eu la viata mea am citit nu numai carti religioase. Multe carti par a avea povesti adevarate, dar putine pot fi cu adevarat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2011, ora 17:08
VEDETI DACA NU ATI CITIT SI POVETILE MELE NU AM SCRIS NUMAI DESPRE MINE. AM SCRIS SI DESPRE ALTII. AM SCRIS DESPRE TOATE PERSOANELE CU CARE EU AM VENIT IN CONTACT. CAND TERMIN SA CITITI TOT. SAU DACA VRETI O AVAMPREMIERA CITITI LA 9AM SECTIUNEA ``MINUNIINSA ALTFEL DECAT LE STIM NOI...DE LA INCEPUT. SI CUM AR FI PUTUT DUMNEZEU SA SCRIE DESPRE EL . LAMURITI-MA SI PE MINE CUM E CU DUHUL ASTA SFANT CE E DEFAPT? DAR NU CU CITATE...VREAU O TREADUCERE MAI EXACTA.
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Martie 2011, ora 00:16
Eu sint nemtoid de credinta. Cred in ce vrea muschii credintei mele. Si cunoasterea de sine a venit treptat sa nu ma sochez.
Nu glumesc. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 1 Martie 2011, ora 00:19
Daca eu as crede ca o piatra e vie, as putea-o ridica. Norocul meu ca nu cred, Efortul, acum la modul cum avem noi constiinta ar fi prea mare.
In general credem in ceea ce e si...real. Posibil...credinta functioneaza mai usor. Cind vrei sa materializezi ceva inca inexistent, efortul e cel cunoscut de toti. Sinele e intr-adevar ceva ce merita cunoscut. Implinirea sinelui, mai vorbim. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 1 Martie 2011, ora 10:37
Poi poti incerca sa ridici si o soparla sau o radasca ca si aceasta e vie...De fapt nu conteaza marimea...
|
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 00:31
Dumnezeu mai traieste ? Aceasta intrebare ma framanta , inca din vremea lui moise !
|
|
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 00:41
De la: PIGY, la data 2011-03-01 10:37:06Poi poti incerca sa ridici si o soparla sau o radasca ca si aceasta e vie...De fapt nu conteaza marimea... Nu am inteles ce vrei sa spui. Dar nici tu nu ai inteles ce am spus eu. Deci ne intelegem....
|
|
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 09:04
INDEED !
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 09:24
De la: homeless, la data 2011-03-02 00:31:34Dumnezeu mai traieste ? Aceasta intrebare ma framanta , inca din vremea lui moise ! Ai rabdare , o sa afli ! Abia au trecut 3500 de ani ! La scara universului , nu inseamna nimic ! Dumnezeu e in toate cele ce nu sunt !
|
|
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:14
Cine esti domnule home Sub chipul acestui avatar cine se ascunde de fapt.. si de drept, ca nu esti ce pari a fi...
|
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 17:31
Majoritatea dintre noi am rămas cu o imagine gresită
despre materie, univers si legile lui de functionare, datorită faptului că în scoală ni s-au predat doar efectele fenomenelor, nu si cauzele reale ale acestora. Nimeni, dacă nu a studiat stiinta si noile ei teorii, pe cont propriu, nu stie că încă de pe vremea lui Einstein, cercetătorii au început să se divizeze si o serie nesfârsită de enigme, blocaje si întrebări au creat o derută nemaiîntâlnită anterior în lumea stiintei. Teorii si experimente care au încercat să dea răspunsuri si să facă lumină, au rămas doar în sfera stiintei alternative, în timp ce stiinta oficială se învarte in cerc, dând un amalgam caraghios de explicatii puerile, încăpătânându-se să recunoască că premisele pe care s-a întemeiat, acum câteva sute de ani, au fost gresite! Interpretarea realitatii într-o variantă distorsionată, care nu explică în totalitate fenomenele ce au loc în univers, se pare că este încă pe placul conservatorilor, care nu pot să creadă că tot ce au învătat ei în facultate este total fals! Mai bine zis, că reprezintă particularităti sau efecte, nu cauza, în sine. Preferă să sfideze si să se facă că nu observă fenomene evidente, demonstratii si experimente revolutionare, numai în dorinta de a-si păstra pozitiile sociale confortabile. Hotărât lucru, stiinta oficială se află într-o criză cum nu a mai fost niciodată, mai exact este în pragul falimentului si dacă nu se va restructura îsi va pierde credibilitatea. În cele ce urmează vă invit la o călătorie, mai putin obisnuită, în lumea celor mai noi si bulversante descoperiri, care răstoarnă pur si simplu tot ceea ce este oficial acceptat ca fiind adevărat si care vor duce în final la un nou model de explicare a lucrurilor, o nouă viziune si o nouă teorie, pentru care nu mai există nici enigme, nici paradoxuri, ci doar deschiderea de posibilităti nelimitate, în ceea ce priveste viitorul si bunăstarea omenirii. Fizica Newtoniană Isaac Newton (1642-1727) este considerat ca fiind fondatorul stiintei moderne, care a încercat să explice realitatea, cel putin până la începutul sec al XX lea, când Einstein a desfiintat suprematia fizicii Newtoniene, cu Teoria Generală a Relativitătii. Rene Descartes, care a împărtit lumea noastră în domeniile spiritual si material, l-a inspirat pe Isaac Newton. Datorită lor, vechea viziune, că în spatele tuturor lucrurilor ar sta un Creator Inteligent (Dumnezeu), a fost abandonată si stiinta s-a separat de dogma religioasă. Premisa fizicii lui Newton a fost determinismul cauzal, adică părerea că studiul lumii fizice se poate face asemenea studiului unei masini. Să presupunem că vrem să întelegem cum functionează un ceas mecanic. Pentru aceasta tot ce trebuie să stim este să examinăm fiecare rotită, iar în final vom întelege functionarea întregului mecanism. Atomul era considerat ca fiind un punct limitat, particular în spatiu. Dacă vrem să-i întelegem structura trebuie să-l despărtim în părtile componente si să le studiem în parte. Când vom fi descoperit cea mai mică particulă existentă în natură, vom înŃelege tot ceea ce trebuie să stim despre atom. Stiinta a urmat apoi fidelă (ca să nu spunem oarbă) această premisă. S-au construit acceleratoare de particule imense, cum ar fi cel din Elvetia, pentru a desface atomul în părti componente. În aceste acceleratoare materia este bombardată cu particule, ce sunt accelerate până aproape de viteza luminii. După ce un atom este bombardat de această particulă accelerată, se sparge în părti minuscule, eliberând subparticule, ce sunt studiate într-o cameră cu vapori. Pe lângă neutroni, electroni si protoni (lista lor pare infinită) fizicienii încă mai descoperă noi particule, fiind într-o derută totală. S-au catalogat aproximativ 300 de particule subcuantice. Conform acestei fizici, lumea exterioară este strict obiectiva adică experimentele stiintifice nu sunt dependente de observatorul care efectuează experimentul. De aceea, stiinta a formulat un protocol prin care tot ceea ce este acceptat ca adevărat, trebuie să fie mai întâi verificat printr-un experiment, iar acesta să fie capabil de a fi reprodus în orice alt laborator de pe planetă, cu aceleasi rezultate. Newton a presupus că orice fenomen din lumea exterioară trebuie să aibă o cauză materială, forte măsurabile, sau câmpuri de energie, interactionând cu obiectele fizice. Constiinta a fost considerată ca având de asemenea, o cauză materială, ea fiind efectul reactiilor chimice ce au loc în creier. 2.3 Teoria Relativitătii În 1905 Albert Einstein a schimbat însă viziunea fizicii, prin introducerea Teoriei Relativitătii, urmată în 1915, de Teoria Generalizată a Relativitătii. El a demonstrat că legile Newtoniene sunt statice si sunt relative, în functie de observator si obiectul observat. În functie de diferentele de viteze între observator si obiectul observat, spatiul începe să se contracte iar timpul se încetineste, sau se accelerează. Stricta obiectivitate a realitătii fizice se mentine numai dacă luăm în considerare efectele relativiste, dintre observator si obiectul observat. Einstein a concluzionat că spatiul si timpul nu mai pot fi privite ca două lucruri separate, ci ca unul singur, pe care l-a denumit spatiu-timp continuum. Teoria Relativitătii sustine principiul local si anume că toate fenomenele fizice trebuie să aibă loc într-un timp si spatiu limitat. Actiunilor la distantă le trebuie un timp, necesar pentru a se deplasa, iar nimic si nimeni nu poate depăsi viteza luminii. Acesta este nivelul general de cunostinŃe al omului obisnuit si de aici rezultă felul în care în mod uzual ne desfăsurăm activitatea si viata zilnică. Pe această bază neam clădit societatea si mai ales tehnologia actuală. Dar oare aceasta este tot? Nu există nimic mai mult în acest univers infinit, decât niste miscări si reguli strict mecanice si materialiste? Fizica Cuantică Fondatorul fizicii cuantice este Max Plank. În 1900, el a studiat liniile spectrale, adică culorile luminoase emise de un corp negru. Acesta fiind un corp ce absoarbe complet radiatiile căldurii, atinge temperatura de echilibru si apoi o iradiază. Plank a descoperit că, iradierea căldurii acestui corp nu se făcea în flux continuu de energie, ci era transmisă în cantităti (unităti) egale, având o frecventă fixă. El a presupus că vibratia atomilor era sursa acestei radiatii. Liniile discrete ale spectrului de energie puteau fi explicate numai dacă atomii erau excitati într-o mai mare stare energetică, datorită absorbtiei căldurii. Apoi această energie era eliberată si radiau energie electromagnetică, pe măsură ce atomul revenea la starea sa initială. Aceste unităti de energie le-a denumitcuante, energia lor fiind proportională cu frecventa radiatiei. Conceptul de cuante de energie a lui Planck, a intrat în conflict cu teoria clasică a Electromagnetismului a lui Maxwell, care presupunea că energia electromagnetică se misca în unde. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 157 mesaje Membru din: 29/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 11:33
@papillon47:adventist convins?
|
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 15:46
De la: cristianvm, la data 2011-03-03 11:33:14@papillon47:adventist convins? ORTODOX CONVINS si PRACTICANT! Ortodoxia este singura religie crestina apostolica care respecta nedeformat adevarul de credinta si Sfanta Traditie. Celelalte confesiuni ce au aparut dupa marea schisma din 1054, cand din motive politice si economice apusenii s-au autointitulat catolici( adica = universali) si au venit cu niste schimbari majore, care i-au indepartat de adevarul apostolic, deci celelalte confesiuni reformate, protestante, neoprotestante si alte secte sunt total pe langa Adevar, cu inducerea mai multor erezii. Acesti reformati au aparut tarziu in 1514 prin Luther si Calvin, ei opunandu-se mai mult dogmelor de credinta catolice. S-au trezit chipurile mai destepti ca Papa. Iar neoprotestantii au aparut dupa anii 1800 prin alti destepti , in America, prin baptisti, adventisti, penticostali, etc., care au denaturat si distrus intru totul adevarurile de credinta apostolice. Asa ca iti repet, sunt ortodox convins si practicant. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia gresita c-as fi adventist? Nu te pripi in aprecieri!... Raporteaza abuz de limbaj |
|
bogdan1980 18 mesaje Membru din: 11/04/2010 Oras: Arad |
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 16:02
Cred ca nu avem dreptul sa spunem ca religia noastra e singura buna. Aceasta afirmatie da loc doar la controverse. Domnul Isus a fost ortodox, catolic,....? Exista o singura credinta, un singur botez. Mantuirea am primit-o in dar cand am crezut, iar rasplatirile din RAI vor fi date dupa faptele vrednice de pocainta pe care Domnul ni le scoate in cale. DECI sa privim doar la Domnul Isus, tinta si capetenia desavarsirii noastre si sa-L urmam pe El, fara sa ne pierdem timpul cu fleacuri. AMIN!
|
bogdan1980 18 mesaje Membru din: 11/04/2010 Oras: Arad |
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 16:10
Dumnezeu exista, fie ca vrei sau nu vrei. Toata natura marturiseste despre El. Trebuie sa-L slavim, sa-L glorificam, sa umblam in caile Lui. De cand a fost indepartat din constitutii si din vietile oamenilor, haosul e tot mai mare. Dar vremea revenirii Domnului e aproape si vom da socoteala fiecare pt. credinta sau necredinta lui si apoi de fapte.Domnul sa-ti deschida inima pt. El, fii binecuvantat!
|
|
|

dar, poti Crede in tot ce vrei tu, atita timp cit Stii ca Nu esti singur si ca suntem uniti cu toti intr-un mare Tot !