back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Crestinii sau ateii vor ajunge la cunoasterea si implinirea sinelui?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 12:01

Niciodata nu-i prea tarziu...

papyllon47

121 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 16:44

De la: vaneamarin, la data 2011-02-23 19:09:34
De la: papyllon47, la data 2011-02-23 15:58:22
De la: vaneamarin, la data 2011-02-22 14:46:44
De la: papyllon47, la data 2011-01-26 01:36:15Am deschis acest topic pentru intocmirea unui Studiu Psihologic despre Implinirea Sinelui prin Credinta.
Am nevoie de minim 60 de Voluntari Crestini si Atei.
Datele personale ale participantilor vor fi confidentiale, iar identitatea nu va fi dezvaluita si facuta public, de fapt am nevoie doar de initialele numelui si prenumelui.
Pe langa aceste initiale de identitate mai am nevoie cateva date:
- varsta, sexul, locul nasterii(urban, rural), domiciliul actual(urban, rural), studii, profesia, ocupatia actuala, starea civila(casatorit, necasatorit, divortat, vaduv), apartenenta religioasa: crestin(confesiunea) sau ateu, e-mail.
Cei selectati pentru studiu(cercetare) vor primi pe e-mail 3 teste psihologice de completat si apoi de returnat in cel mai scurt timp.
Cine doreste sa faca parte dintre participantii la studiu, sa-mi trimite-ti mesaj in casuta de mesaje a profilului meu din comunitatea 9AM cu email-ul de contact si apartenenta religioasa. Restul detaliilor la primul email.

Multumesc anticipat pentru participare si atentia acordata!

PUNETI INTREBARILE PE ACEST SUBIECT DOMNU' SI PARTICIP CU PLACERE.Ma puteti inscride la credinciosi .La cum vad eu lucrurile,Karpov va participa si el cu placere la atei ,asa ca aveti deja cate unul din fiecare categorie.Sa-i dam drumul si sa nu mai pierdem vremea cu discutii secundare ca mor de curiozitate.Deci,care este prima intrbare ?...

Pentru voluntarii participanti la studiu, am nevoie sa mi se trimita e-mail-ul fiecarui interesat in casuta mea de mesaje de la Id-ul meu, dupa care eu voi trimite testele studiului. Sunt 3 teste, primul va fi de calificare.
Deci astept adresa voastra de email.
Cu multumiri anticipate!

Eu nu particip decat daca intrebarile sunt puse aici ,pe acest subiect, si publice.Din motive personale, nu vreau sa folosesc emailul pentru astfel de teste.Va temeti ca daca testele studiului sunt publice ,acest lucru afecteaza rezultatele ?...Nu vad de ce s-ar intampla asta.De ce nu va puteti desfasura aici testul ?...

PS:Cati oameni ati strans pana acum ?Presupun ca foarte multi, din moment ce primul test este de calificare ....

Nu este nici o secretizare, dar sunt teste grila, primul are 12 intrebari cu 5 variante de raspuns, al doilea are 50 de intrebari cu 9 var. de raspuns, iar al treilea are 187 de intrebari cu 3 var de raspuns.
Aceste teste se coroboreaza pt. fiecare subiect in parte.
Deci nu se pot posta pe forum aceste sute de intrebari.
Se vede ca n-ai mai facut teste psihologice atat de complexe.
M-ai inteles?

Raporteaza abuz de limbaj
papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 19:42

De la: gerard, la data 2011-02-24 00:29:01Sinele este o necunoscuta ,inca ! Pentru a ascede la cunoastere ,e nevoie de libertate ! Daca nu ai creierul eliberat de dogme ,cu greu faci pasul spre cunoastere ! Poate nu vom reusi sa spargem barierele ,suntem condamnati la stagnare !

Dogmele sunt legi. Fara legi nu poate fi ordine, ci anarhie, haos. De aceea ne-au fost date cele 10 porunci, transfigurate apoi in 2. Dogmele nu constrang cunoasterea si libertatea. Nimeni nu este obligat la ceva anume, la o religie anume sau la respectarea legilor sociale. Acceptarea sau nu a dogmelor, a legilor, ne apartine, in acest fel iata ca suntem liberi. Cunoasterea este libera si progresiva, nimeni nu o limiteaza. Cunoasterea de sine este apanajul omului in special, iar ea se defineste dupa o anumita maturizare psihologica. Sinele insusi, este chiar ceea ce acceptam sau nu sa faca parte din personalitatea noastra in raport cu propria cunostiinta si care la un moment dat ne defineste ca persoane unice.
Deci sinele nu este o necunoscuta, el ne este format chiar de noi insine prin ceea ce vrem sa fim, deci ni-l cunoastem pas cu pas, prin cunoastere, acceptare si zidire libera.

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 19:54

De la: XYW, la data 2011-02-23 10:11:58
De la: papyllon47, la data 2011-01-26 01:36:15Am deschis acest topic pentru intocmirea unui Studiu Psihologic despre Implinirea Sinelui prin Credinta.
Datele personale ale participantilor vor fi confidentiale, iar identitatea nu va fi dezvaluita si facuta public, de fapt am nevoie doar de initialele numelui si prenumelui.
- varsta, sexul, locul nasterii(urban, rural), domiciliul actual(urban, rural), studii, profesia, ocupatia actuala, starea civila(casatorit, necasatorit, divortat, vaduv), apartenenta religioasa: crestin(confesiunea) sau ateu, e-mail.
Cei selectati pentru studiu(cercetare) vor primi pe e-mail 3 teste psihologice de completat si apoi de returnat in cel mai scurt timp.
Cine doreste sa faca parte dintre participantii la studiu, sa-mi trimite-ti mesaj in casuta de mesaje a profilului meu din comunitatea 9AM cu email-ul de contact si apartenenta religioasa. Restul detaliilor la primul email.

nenea,practici discriminarea pe fata,pai musulmanii,jainistii,zamolxienii,budistii,confucianistii,satanistii, hindusii etc. unde sa se adreseze...???

Cei pe care i-ai enumerat mai sus, sa se adreseze cuiva, pentru ce ma intrebi?
Studiul meu are legatura doar cu crestinii si ateii. De celelalte religii sa se ocupe cine vrea sa studieze ceva in legatura cu ele.
Unde e discriminarea?

_gladlynelf

40 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 20:06

De la: papyllon47, la data 2011-02-24 19:42:42
De la: gerard, la data 2011-02-24 00:29:01

Fara legi nu poate fi ordine, ci anarhie, haos.

papyloane,papyloane, las-o neica jos ca macane,nu-ncerca sa vinzi marfa fara sa stii ce contine ambalajul.

...insusi haosul, in complexiatea sa,este guvernat de legi/ legea universale/a , pricepi? n-as prea crede ca pricepi dar o sa-ti acord prezumtia de nevinovatie si-a bunului simt anticipativ..

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 20:27

De la: PIGY, la data 2011-02-22 14:22:34Chiar crdeti ca are chiar 71 de ani...?
Cat priveste ceia ce spui matale, nea Papillon, pe mine m-a lasat` rece` de mult. Nu am citit pana azi Biblia si nu am cunoscut-o . Si nici acu nu m-a convins! Iar ca sa ma convingeti cu teoria dvs , e prea tarziu pentru mine. Eu cred in` mine` si imi este de ajuns. Eu ma vad pe mine . Eu ma vad cand sufar, sau ma mai bucur din cand in cand. Nu stiu ce crede fiecare. Doar e liber sa creada ce voieste. Nu toti au aceeasi credinta. Cat despre pildele de acolo din Biblie sau alte carti sfinte, or fi avand si ele adevarul lor. Dar nu tot. Nu pot crede , cand trec toate de acolo , prin filtrul `cunoasterii mele` si a stiintei de azi. Am mai zis-o si la altii: Pentru mine povestile din Bilie sunt ca niste `basme` pe care le-am citit si eu odata...Cu zmei si feti frumosi. Nu pot fi de acord cu tot ce este acolo scris. pentru ca multe nu au logica. Iar eu pana nu verific un anume eveniment trecand-ul prin prisma gandirii mele nu-l pot accepta.

Daca vei auzi peste un timp de la vre-un cititor al cartii ce o scrii acum, ca acele intamplari sunt doar rodul imaginatiei tale si ca nu crede nimic de acolo ca fiind real. Ce ai simtii atunci? Si daca vei auzi acestea de la mai multi cititori. Tot asa de "rece " te-ar lasa?
Scrierile din Biblie au fost verificate in timp ca fiind Cuvantul lui Dumnezeului celui Viu( vezi prevestirile proorocilor din Vechiul Testament) si la fel si ce s-a scris in Noul Testament despre Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu. Despre El facandu-se pomenire si in cronicile romanilor , grecilor, egiptenilor si a altor popoare. Dece ar fi mai credibile faptele scrise de tine? De ce n-ar fi considerate fabulatii? Cum te-ai simtii atunci, daca ai auzi peste o vreme ca nu esti crezut deloc?
De ce te-as crede chiar eu ca tu ai avut o copilarie f. chinuita? Cu ce-mi demonstrezi, cu ce probezi?
Pe cand de ex, cand se face referire in Biblie la despartirea Marii Rosii in momentul eliberarii din sclavia egipteana a evreilor, la acel moment(minune !) se face referire si in scrierile egiptene de atunci, care nu credeau in Dumnezeul evreilor. Si despre ce 10 nenorociri globale ce i-a afectat pe egipteni, inainte de eliberarea evreilor, la fel se scrie in acele cronici egiptene.
Poate daca ai aprofunda prin cunoastere, Cuvantul Dumnezeului celui Viu din Biblie, ai gasi raspunsurile la multele intrebari care te framanta si te "chinuie".
Ce-i aia " eu cred in mine"? Nu ti s-a intamplat niciodata sa nu-ti respecti o promisiune?
Nu ti s-a intamplat niciodata sa te razgandesti? N-ai mintit niciodata?
N-ai dezamagit niciodata pe cineva? N-ai facut rau nimanui, n-ai ranit pe nimeni chiar si sufleteste?

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 20:36

De la: _gladlynelf, la data 2011-02-24 20:06:07
De la: papyllon47, la data 2011-02-24 19:42:42
De la: gerard, la data 2011-02-24 00:29:01

Fara legi nu poate fi ordine, ci anarhie, haos.

papyloane,papyloane, las-o neica jos ca macane,nu-ncerca sa vinzi marfa fara sa stii ce contine ambalajul.

...insusi haosul, in complexiatea sa,este guvernat de legi/ legea universale/a , pricepi? n-as prea crede ca pricepi dar o sa-ti acord prezumtia de nevinovatie si-a bunului simt anticipativ..

Ce haos cunosti, care sa fie guvernat de legea universala? A cui lege e legea universala? Nu vezi ca te contrazici singur in termeni si intelesuri?
DEX: Haos=stare de dezordine, primordială a materiei.
Daca este dez-ordine in haos unde isi are locul legea universala? Unde legea inseamna ordine nu dez-ordine!
Capisci?

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 22:03

NEA PAPYLLON. DACA MATA NU CREZI CA TOT CE AM SCRIS EU ACOLO ESTE ADEVARAT, ESTE TREABA MATALE. EU STIU CE AM SCRIS CA AM SCRIS CU SUFLETUL NU OBLIG PE NIMENI SA MA CREADA. DAR NU INSEAMNA CA TREBUIE SA FACI O PARALELA INTRE BIBLIE SI SCRIERILE MELE. SPUNETI CA NU AVETI DOVADA ? DAR DOVEZILE DE CARE SPUNETI CA AU FOST SCRISE , CINE LE-A VERIFICAT? SI EU POT SA SCRIU CA AM FACUT MINUNI. SI PESTE SUTE SAU MII DE ANI CINEVA SA LE CREADA. SI SA IMPRASTIE ZVONUL CA ASA AR FI.. ATI DAT EXEMPLUL DE O MINUNE, CU MAREA ROSIE. PUTETI SA-MI DEMONSTRATI STIINTIFIC , NU CU VORBE, CUM A REUSIT MOISE SA DESPARTA MAREA ROSIE IN DOUA? DE CE CONFUNDAM REALUL CU IREALUL, SAU LE PUNEM IMPREUNA? EU PANA NU VAD NU CRED.. ASTA CA SA FIE CLAR. AM CITIT SI AM URMARIT DESTULE MATERIALE IN CARE MINUNEA CU MOISE ERA ABORDATA IN TOATE FELURILE. AM URMARIT UN FILMULET INTR-O ZI CUM SPUNEA CITEZ: ` SI ACUM SE MAI VAD PE FUNDUL MARI URMELE COPITELOR CAILOR, CAND ACESTIA AU TRAVERSAT MAREA `` ORI CUM VA PUTETI INCHIPUI CA AR FI REZISTAT NISTE URME DE COPITE IN NISIP ATATIA ANI. MISCAREA APEI AR FI STERS TOTUL .DACA NU MA CREDETI FACETI O EXPERIENTA IN ACEST SENS.. PUNETI INTR-UN ACVARIU PE FUNDUL LUI PE NISIP O PIESA OARECARE. APOI O LUATI. LA INCEPUT INTRADEVAR URMA PIESEI VA DAINUI O VREME. DAR DACA BAGATI MANA IN ACVARIU SAU AGITATI APA IN ACEA ZONA VETI VEDEA CA FORMA VA DISPARE CU TIMPUL. DAR DE CE NU VA GANDITI CA LA MAREA ROSIE , CE S-A INTAMPLAT CU ACELE URME CAND SUTE DE MI SI CHIAR ZECI DE MII DE TONE DE APA, CAND SAU UNIT CE S-A INTAMPLAT. TOTDEAUNA. BISERICA A EXPLOATAT NESTINTA OAMENILOR SI AU FOLOSIT-O IN SCOPUL LOR. SI ASTA PENTRU A CASTIGA NOI ADEPTI. CAND O SA TERMIN TOATE CAPITOLELE DE LA ACEASTA VIITOARE CARTE, ATUNCI SA VAD CE PARERE O SA AVETI. VI SE PARE COPILARIA MEA RODUL IMAGINATIEI MELE? NU AS DORI CA SA TRECETI PRIN CE AM TRECUT EU. DE CE CRED IN MINE? PENTRU CA EU M-AM VINDECAT CREZAND IN PUTEREA MEA DE VINDECARE, CAND MI-A FOST RAU, SI AM FOST LA UN PAS DE MOARTE. SI UNDE DOCTORII NUMAI IMI DADEAU NICI O SPERANTA. DEGEABA INCERCATI SA MA CONVINGETI. DACA MA NASTEAM CU 200 SAU 500 DE ANI IN URMA , POATE ALFEL AR FI STAT LUCRURILE. DAR ACUM IN EPOCA `VITEZEI` NU POT SA MAI CRED ASEMENEA LUCRURI. SI CU ATAT MAI MULT SA MA CONVINGETI ACU! EU AM SUFERIT PENTRU ASA ZISA `CREDINTA` PE CARE SI PARINTII MEI AU INCERCAT SA MI-O IMPUNA, CU FORTA, CU SAU FARA VOIA LOR. CE DOVADA VRETI? VRETI SA VA ARAT CA SI ACUM LA DEGETUL MIC DE LA PICIORUL DREPT AM SI ACUM O DEFORMATIE? O ASEMENEA SCENA PE CARE AM TRAIT-O NU SE POATE STERGE DIN MEMORIE. SI NU SUNT SINGURELE MINUNI DE CARE NU SUNT DE ACORD, NU CA NU AR FI EXISTAT, CI PENTRU CA NU AU FUNDAMENT STIINTIFIC. DACA STUDIAM BIBLIA MAI DE MULT SAU CAND ERAM MIC, POATE M-AR FI CONVINS. CEVA ESTE ADEVARAT. DAR NU TOTUL. ASTA CA SA NU MAI DESPIC FIRUL IN PATRU SI SA POMENESC SI DE IISUS. A FOST SI EL UN NEINTELES LA VREMEA LUI. SI A INCERCAT, CREZAND EL , CA ASA E BINE SAU CA ASTA AR FI FOST O SOLUTIE, SA ZICA SAU SA FACA SA CREADA SI PE ALTII , CA EL FACEA MINUNI. AR FI FOST UN BUN MAGICIAN AL VREMURILOR NOASTRE DE AZI.. SI ASTA CA TOATA LUMEA S-A LUAT DUPA SCRIEREA LUI X SI Y. EU IN CARTEA MEA NU POMENESC DE NICI O MINUNE. MINUNILE MI LE-AM FACUT CU MANA MEA. DACA ATI STII SA VA CONTROLATI `SUFLETUL` ATI VEDEA CA AM DREPTATE. POATE NU REUSESC IN EXPRIMARILE MELE SA VA FAC SA INTELEGETI. DAR CINE VREA POATE. ACEA `FORTA ` DE LA STAR WARS NU ESTE O LEGENDA SAU UN NEADEVAR. CAND AI INVATAT SA CUNOSTI SI SA CONTROLEZI, ENERGIA A TUTUROR VIETUITOARELOR SI SA STII SA O FOLOSESTI PENTRU SCOPURI NOBILE , DE ABIA ATUNCI VOM PASI PE UN DRUM AL CUNOASTERII DE SINE

P.S DE CE TREBUIE CA NOI ROMANII SA DAM CREZARE LA ISTORIA POPORULUI EVREU? DE CE NU AM FOLOSIT ISTORIA TARII NOASTRE. DE CE AU REUSIT SA PROSTEASCA O LUME INTREAGA CU ABERATIILE DE ACOLO. AU FACUT CA BIBLIA SA FIE TRADUSA IN MII DE EXEMPLARE. OARE CINE S-A OCUPAT DE ASTA SI DE CE? CE NE INTERESEAZA PE NOI CE A FOST ATUNCI? EI SA-SI VADA DE RELIGIA SI ISTORIA LOR. NU SA NE-O IMPUNA NOUA CU FORTA, LA URMA URMEI. E CA SI CUM ISTORIA ANGLIEI SAU A ALTEI TARI AR TREBUI SA NE AFECTEZE SI TARA NOASTRA. CUM VA EXPLICATI ATUNCI TEROAREA PE CARE A FACUT-O INCHIZITIA IN ACELE VREMURI. SI AICI NU TOT DUMNEZEU ERA DE VINA? UNDE ESTE EL ? CE ESTE EL ? DE CE EL? CA AM FOST CREATI DE CINEVA SAU CA CHIAR SUNTEM IN ACEASTA CLIPA FIRUL DE NISIP DIN CORPUL, PE CARE VOI IL NUMITI DUMNEZEU. NUMAI CINE NU TRECE PRINTR-O EXPERIENTA CATASTROFALA , NU POATE CREDE SI PE ALTUL. CA E DE STIUT: TOTDEAUNA BOGATUL NU-L VA CREDE PE SARAC SI SATULUI PE FLAMAND. ASTA A FOST SI V-A FI CAT O MAI FI PAMANTUL. SAU CAT NE- MAI RABDA PAMANTUL. CA ORCE INCEPUT ARE SI UN SFARSIT...
CU RESPECT!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 08:41

De la: papyllon47, la data 2011-02-24 16:44:50

PUNETI INTREBARILE PE ACEST SUBIECT DOMNU' SI PARTICIP CU PLACERE.Ma puteti inscride la credinciosi .La cum vad eu lucrurile,Karpov va participa si el cu placere la atei ,asa ca aveti deja cate unul din fiecare categorie.Sa-i dam drumul si sa nu mai pierdem vremea cu discutii secundare ca mor de curiozitate.Deci,care este prima intrbare ?...

Pentru voluntarii participanti la studiu, am nevoie sa mi se trimita e-mail-ul fiecarui interesat in casuta mea de mesaje de la Id-ul meu, dupa care eu voi trimite testele studiului. Sunt 3 teste, primul va fi de calificare.
Cu multumiri anticipate!

Eu nu particip decat daca intrebarile sunt puse aici ,pe acest subiect, si publice.Din motive personale, nu vreau sa folosesc emailul pentru astfel de teste.Va temeti ca daca testele studiului sunt publice ,acest lucru afecteaza rezultatele ?...Nu vad de ce s-ar intampla asta.De ce nu va puteti desfasura aici testul ?...

PS:Cati oameni ati strans pana acum ?Presupun ca foarte multi, din moment ce primul test este de calificare ....

Nu este nici o secretizare, dar sunt teste grila, primul are 12 intrebari cu 5 variante de raspuns, al doilea are 50 de intrebari cu 9 var. de raspuns, iar al treilea are 187 de intrebari cu 3 var de raspuns.
M-ai inteles?

Nu nu te-am inteles.Nu poti pune intrebarile una cate una ?...Scrie deci "INTREBAREA 1",VARIANTE RASPUNS 1A,1B,1C....1N.Astepti raspunsul si treci la urmatoarea intrebare."INTREBAREA 2" ,VARIANTE 2A,2B,2C,...2N,etc.Iar astepti raspunsul,iar treci la urmatoarea intrebare.M-ai inteles ? ...

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 10:24

De la: PIGY, la data 2011-02-24 22:03:37 NEA PAPYLLON. DACA MATA NU CREZI CA TOT CE AM SCRIS EU ACOLO ESTE ADEVARAT, ESTE TREABA MATALE. EU STIU CE AM SCRIS CA AM SCRIS CU SUFLETUL NU OBLIG PE NIMENI SA MA CREADA. DAR NU INSEAMNA CA TREBUIE SA FACI O PARALELA INTRE BIBLIE SI SCRIERILE MELE. SPUNETI CA NU AVETI DOVADA ? DAR DOVEZILE DE CARE SPUNETI CA AU FOST SCRISE , CINE LE-A VERIFICAT? SI EU POT SA SCRIU CA AM FACUT MINUNI. SI PESTE SUTE SAU MII DE ANI CINEVA SA LE CREADA. SI SA IMPRASTIE ZVONUL CA ASA AR FI.. ATI DAT EXEMPLUL DE O MINUNE, CU MAREA ROSIE. PUTETI SA-MI DEMONSTRATI STIINTIFIC , NU CU VORBE, CUM A REUSIT MOISE SA DESPARTA MAREA ROSIE IN DOUA? DE CE CONFUNDAM REALUL CU IREALUL, SAU LE PUNEM IMPREUNA? EU PANA NU VAD NU CRED.. ASTA CA SA FIE CLAR. AM CITIT SI AM URMARIT DESTULE MATERIALE IN CARE MINUNEA CU MOISE ERA ABORDATA IN TOATE FELURILE. AM URMARIT UN FILMULET INTR-O ZI CUM SPUNEA CITEZ: ` SI ACUM SE MAI VAD PE FUNDUL MARI URMELE COPITELOR CAILOR, CAND ACESTIA AU TRAVERSAT MAREA `` ORI CUM VA PUTETI INCHIPUI CA AR FI REZISTAT NISTE URME DE COPITE IN NISIP ATATIA ANI. MISCAREA APEI AR FI STERS TOTUL .DACA NU MA CREDETI FACETI O EXPERIENTA IN ACEST SENS.. PUNETI INTR-UN ACVARIU PE FUNDUL LUI PE NISIP O PIESA OARECARE. APOI O LUATI. LA INCEPUT INTRADEVAR URMA PIESEI VA DAINUI O VREME. DAR DACA BAGATI MANA IN ACVARIU SAU AGITATI APA IN ACEA ZONA VETI VEDEA CA FORMA VA DISPARE CU TIMPUL. DAR DE CE NU VA GANDITI CA LA MAREA ROSIE , CE S-A INTAMPLAT CU ACELE URME CAND SUTE DE MI SI CHIAR ZECI DE MII DE TONE DE APA, CAND SAU UNIT CE S-A INTAMPLAT. TOTDEAUNA. BISERICA A EXPLOATAT NESTINTA OAMENILOR SI AU FOLOSIT-O IN SCOPUL LOR. SI ASTA PENTRU A CASTIGA NOI ADEPTI. CAND O SA TERMIN TOATE CAPITOLELE DE LA ACEASTA VIITOARE CARTE, ATUNCI SA VAD CE PARERE O SA AVETI. VI SE PARE COPILARIA MEA RODUL IMAGINATIEI MELE? NU AS DORI CA SA TRECETI PRIN CE AM TRECUT EU. DE CE CRED IN MINE? PENTRU CA EU M-AM VINDECAT CREZAND IN PUTEREA MEA DE VINDECARE, CAND MI-A FOST RAU, SI AM FOST LA UN PAS DE MOARTE. SI UNDE DOCTORII NUMAI IMI DADEAU NICI O SPERANTA. DEGEABA INCERCATI SA MA CONVINGETI. DACA MA NASTEAM CU 200 SAU 500 DE ANI IN URMA , POATE ALFEL AR FI STAT LUCRURILE. DAR ACUM IN EPOCA `VITEZEI` NU POT SA MAI CRED ASEMENEA LUCRURI. SI CU ATAT MAI MULT SA MA CONVINGETI ACU! EU AM SUFERIT PENTRU ASA ZISA `CREDINTA` PE CARE SI PARINTII MEI AU INCERCAT SA MI-O IMPUNA, CU FORTA, CU SAU FARA VOIA LOR. CE DOVADA VRETI? VRETI SA VA ARAT CA SI ACUM LA DEGETUL MIC DE LA PICIORUL DREPT AM SI ACUM O DEFORMATIE? O ASEMENEA SCENA PE CARE AM TRAIT-O NU SE POATE STERGE DIN MEMORIE. SI NU SUNT SINGURELE MINUNI DE CARE NU SUNT DE ACORD, NU CA NU AR FI EXISTAT, CI PENTRU CA NU AU FUNDAMENT STIINTIFIC. DACA STUDIAM BIBLIA MAI DE MULT SAU CAND ERAM MIC, POATE M-AR FI CONVINS. CEVA ESTE ADEVARAT. DAR NU TOTUL. ASTA CA SA NU MAI DESPIC FIRUL IN PATRU SI SA POMENESC SI DE IISUS. A FOST SI EL UN NEINTELES LA VREMEA LUI. SI A INCERCAT, CREZAND EL , CA ASA E BINE SAU CA ASTA AR FI FOST O SOLUTIE, SA ZICA SAU SA FACA SA CREADA SI PE ALTII , CA EL FACEA MINUNI. AR FI FOST UN BUN MAGICIAN AL VREMURILOR NOASTRE DE AZI.. SI ASTA CA TOATA LUMEA S-A LUAT DUPA SCRIEREA LUI X SI Y. EU IN CARTEA MEA NU POMENESC DE NICI O MINUNE. MINUNILE MI LE-AM FACUT CU MANA MEA. DACA ATI STII SA VA CONTROLATI `SUFLETUL` ATI VEDEA CA AM DREPTATE. POATE NU REUSESC IN EXPRIMARILE MELE SA VA FAC SA INTELEGETI. DAR CINE VREA POATE. ACEA `FORTA ` DE LA STAR WARS NU ESTE O LEGENDA SAU UN NEADEVAR. CAND AI INVATAT SA CUNOSTI SI SA CONTROLEZI, ENERGIA A TUTUROR VIETUITOARELOR SI SA STII SA O FOLOSESTI PENTRU SCOPURI NOBILE , DE ABIA ATUNCI VOM PASI PE UN DRUM AL CUNOASTERII DE SINE

P.S DE CE TREBUIE CA NOI ROMANII SA DAM CREZARE LA ISTORIA POPORULUI EVREU? DE CE NU AM FOLOSIT ISTORIA TARII NOASTRE. DE CE AU REUSIT SA PROSTEASCA O LUME INTREAGA CU ABERATIILE DE ACOLO. AU FACUT CA BIBLIA SA FIE TRADUSA IN MII DE EXEMPLARE. OARE CINE S-A OCUPAT DE ASTA SI DE CE? CE NE INTERESEAZA PE NOI CE A FOST ATUNCI? EI SA-SI VADA DE RELIGIA SI ISTORIA LOR. NU SA NE-O IMPUNA NOUA CU FORTA, LA URMA URMEI. E CA SI CUM ISTORIA ANGLIEI SAU A ALTEI TARI AR TREBUI SA NE AFECTEZE SI TARA NOASTRA. CUM VA EXPLICATI ATUNCI TEROAREA PE CARE A FACUT-O INCHIZITIA IN ACELE VREMURI. SI AICI NU TOT DUMNEZEU ERA DE VINA? UNDE ESTE EL ? CE ESTE EL ? DE CE EL? CA AM FOST CREATI DE CINEVA SAU CA CHIAR SUNTEM IN ACEASTA CLIPA FIRUL DE NISIP DIN CORPUL, PE CARE VOI IL NUMITI DUMNEZEU. NUMAI CINE NU TRECE PRINTR-O EXPERIENTA CATASTROFALA , NU POATE CREDE SI PE ALTUL. CA E DE STIUT: TOTDEAUNA BOGATUL NU-L VA CREDE PE SARAC SI SATULUI PE FLAMAND. ASTA A FOST SI V-A FI CAT O MAI FI PAMANTUL. SAU CAT NE- MAI RABDA PAMANTUL. CA ORCE INCEPUT ARE SI UN SFARSIT...
CU RESPECT!

Bre , matale nu intelegi ? Noi toti suntem ovrei ! Ne tragem din adam si eba si din nenea noica ,ala cu corabioara ! Si negrii sunt ovrei si chinezii town ,culoarea nu conteaza , noi toti avem un singur stramos si un singur constructor de oase din lut . Noi nu de la ram ne tragem ,asta e o blasfemeala! Pune bre , mana pe cartea aia neagra si baga-ti mintile in cap ( sa nu uiti sa o stergi de praf )

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 10:35

De la: PIGY, la data 2011-02-24 22:03:37 E CA SI CUM ISTORIA ANGLIEI SAU A ALTEI TARI AR TREBUI SA NE AFECTEZE SI TARA NOASTRA.

....Corect ,cum ar putea oare istoria Rusiei,Turciei,Ungariei,Germaniei,etc., sa afecteze tara noastra ? .

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 13:09

Cand om face si noi oase din lut, sa ma anunti si pe mine ,ca sunt curios . Ma intereseaza si pe mine reteta. Asta, din cauza ca inainte oamenii in afara de lut nu mai stiau de nimic alceva. Stateau o viata intreaga si munceau pamantul. Nu cunosteau nimic alceva. De acolo le-a venit si ideea., cu lutul. Daca aveau alta materie prima pe atunci, poate il schimbau...Poate ma dumiresti si pe mine cum i-a dat apoi viata, ca asta e cea mai mare intrebare a mea. Cand vom face si noi un om si ii vom insufla viata... mai stam de vorba....

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 13:14

De la: PIGY, la data 2011-02-25 13:09:11Cand om face si noi oase din lut, sa ma anunti si pe mine ,ca sunt curios . Ma intereseaza si pe mine reteta. Asta, din cauza ca inainte oamenii in afara de lut nu mai stiau de nimic alceva. Stateau o viata intreaga si munceau pamantul. Nu cunosteau nimic alceva. De acolo le-a venit si ideea., cu lutul. Daca aveau alta materie prima pe atunci, poate il schimbau...Poate ma dumiresti si pe mine cum i-a dat apoi viata, ca asta e cea mai mare intrebare a mea. Cand vom face si noi un om si ii vom insufla viata... mai stam de vorba....

Nea marine,atuncea de la lut s-a prins omenirea care-i smecheria cu celulele STEM,au suflat peste lut celule ,au primuit ordin,,CRESTETI SI VA IMMULTITI'',DAR NU NUMAI CA S-AU INMULTIT,DAR S-AU SI DIVIZAT IN ASA MASURA CA AU OCUPAT TOT PAMANTUL

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 13:28

indeed!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 13:36

De la: PIGY, la data 2011-02-25 13:09:11Cand om face si noi oase din lut, sa ma anunti si pe mine ,ca sunt curios . Ma intereseaza si pe mine reteta. Asta, din cauza ca inainte oamenii in afara de lut nu mai stiau de nimic alceva. Stateau o viata intreaga si munceau pamantul. Nu cunosteau nimic alceva. De acolo le-a venit si ideea., cu lutul. Daca aveau alta materie prima pe atunci, poate il schimbau...Poate ma dumiresti si pe mine cum i-a dat apoi viata, ca asta e cea mai mare intrebare a mea. Cand vom face si noi un om si ii vom insufla viata... mai stam de vorba....

Domnule Marin,parerea mea este ca toata treaba asta cu omul facut din lut ,este o simpla metafora si trebuie luata ca atare. Tocmai faptul ca oamenii stiau doar de lut si de nimic altceva, explica aceasta metafora, dupa cum bine v-ati dat seama.Nici lumea evident ca nu a fost facuta in 7 zile,cum se poate deduce daca luam ad literam alta metafora...

Cert insa este ca viata , a aparut cumva pe planeta noastra,nu-i asa ?...

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 13:41

Nu se stia de siliciu ,cuart ,carbon ca sigur atunci materia prima era alta , iar viata ar fi fost data de catre curentul electric , inventia iobagului ala cu numele de isus !

originala ...nu-mi plac copiile .
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 14:06

Originala ca intotdeauna... In lut se gaseau toate aceste elemente si mai ales silicatii de aluminiu.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 14:22

siliciul sau cuartul e acelasi lucru...

Siliciul se situeaza pe locul al II-lea (dupa oxigen) ca raspandire in natura reprezentand 28% din scoarta terestra.
Siliciul nu se gaseste in stare libera, ci sub forma de dioxid de sili-
ciu,SiO2(silice) si de silicati. Mineralele pe baza de siliciu reprezinta 40%din totalul mineralelor si mai mult de 90% din compozitia rocilor. Dintre acestea, cuartul si varietatile lui colorate sunt cele mai raspandite.
Dioxidul de siliciu este principalul constituent al nisipului. El poate forma conglomerate de diverse forme, numite flori ale desertului.
Silicatii sunt saruri ale acidului silicic. Siliciul stabileste legaturi si
cu alte elemente ca aluminiul, formand aluminosilicati ( de exemplu: feld-
spat, mica, zeoliti etc.) si borul (borosilicati).

Metode de obtinere
Siliciul se poate obtine in urma reactiei dintre dioxid de siliciu si carbon sau magneziu, la temperatura foarte inalta:
SiO2+C--t°C?Si+CO2 ? SiO2+2Mg--t°C?Si+2MgO
In ultimele decenii au fost perfectionate metode de obtinere a sili-ciului ultrapur necesar la fabricarea microprocesoarelor.

Structura
Siliciul cristalizeaza formand retele atomice, ca si diamantul.In cristal, fiecare atom de siliciu, pune in comun cei 4 electroni de valenta cu alti atomi de siliciu, care se aseaza tetraedic in jurul sau, formandu-se covalente.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 14:53

Ce ziceti de asta nu e tare!...

Vreau sa i-ti spun ca sufletul este o matrice in 2 dimensiuni a unui sunet propagat intr-un spatiu delimitat de timpul exterior care are frecventa foarte mare. Din aceasta cauza , in timpul vietii noastre , sunetul parcurge o mare parte din univers , iar noi ne separam in timp prin raza sau distanta de la margine spre centru , cum undele sonore se pot imparti si amplifica , noi ocupam intreg universul apropiat . Chiar daca murim intr-o explozie a unei bombe atomice , tot mai ramine un sunet din noi emis putin mai inainte pentru ca noi sa existam completi. Inca ceva , sunetul se transmite in mod normal cu viteze cuprinse intr-e 340m/s, dar in cazul in care sunetul converge se poate transmite superluminic. Da , sunetul e energie implicita , deoarece o cuanta apropiata orienteaza o alta cuanta , prima incetineste ,iar urmatoarea accelereaza. Sunetul sufletului este diferit de sunetul normal pe care il auzim noi si se transmite prin aer. Cimpul gravitational este un concentrator de sunete , si probabil noi putem auzi sufletele extraterestilor . Nu ma intreba de ce cred asa ,pentru ca 3 ani si jumatate am tot facut experimente de telekinezie , ecolocatie ,telepatie partiala , si o singura data teleportare distructiva . Exista doar 2 forte in univers , una din ele se datoreaza vitezei unghiulare a firului spatiului ce formeaza energia , iar cealalta se datoreaza frecventei undei periferice firului spatiului ce se propaga concentric . Aplicand diferite curburi si frecvente , poti obtine aceste forte cum sunt gravitatia , cimpul electric , cimpul magnetic , cimpul nuclear tare ,si cimpul nuclear slab ; pe linga acestea mai e si cimpul bioenergetic cu precizarea ca bioenergia e materie subatomica ce seamana cu papadia dar merge rapid sau lent dupa cum o emiti sau absorbi Are toate formele posibile de la camp , gaz , lichid , lichid viscos , lichid elastic tare , plastificat ,solid , solid amorf , solid in stare de plasma , gaz in stare de plasma , solid magnetic . Nu pot fi sigur ca exista Dumnezeu , dar stiu ca exista suficient de multe conexiuni intr-e particule astfel incit sa se orienteze convenabil fara a deranja pe celelalte ca si cum ar avea un sofer ce se ghideaza cu un bat foarte lung . Cat adevar poate avea aceasta?...

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 15:33

De la: vaneamarin, la data 2011-02-25 08:41:56

Cu multumiri anticipate!

M-ai inteles?

Nu nu te-am inteles.Nu poti pune intrebarile una cate una ?...Scrie deci "INTREBAREA 1",VARIANTE RASPUNS 1A,1B,1C....1N.Astepti raspunsul si treci la urmatoarea intrebare."INTREBAREA 2" ,VARIANTE 2A,2B,2C,...2N,etc.Iar astepti raspunsul,iar treci la urmatoarea intrebare.M-ai inteles ? ...

Nu se pot pune intrebarile una cate una si cu pana la 9 variante de raspuns. In total sunt peste 200 de intrebari, ca fac aici? Fiecare din teste pt fiecare persoana se coroboreaza si se interpreteaza, personal. Daca l-a o intrebare imi raspunde de ex 10 subiecti si peste 4 intrebari raspund doar 7 , eu ce rezultate voi avea? O mare varza. Aceste teste sunt grupate, clare si care definesc ceva despre fiecare individ.
Se vede ca n-ai mai facut teste psihologice. Ele nu se pot imprastia, sa arunci asa cu intrebarile prin eter. Ce concluzii voi trage eu? Testele sunt personale si grupate. Un subiect nu se poate sustrage de la anumite intrerbari.
Daca nici acum nu vei intelege, imi pare rau. Vrei sa-mi dai mail-ul tau sa-ti trimit testele sau nu?
Am explicat ca nu ma intereseaza identitatea in ansamblu, doar initialele numelui, ca sa pot identifica fiecare test in parte si sa pot corobora la final rezultatele.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 16:03

De la: papyllon47, la data 2011-02-25 15:33:23
De la: vaneamarin, la data 2011-02-25 08:41:56

Cu multumiri anticipate!

M-ai inteles?

Nu se pot pune intrebarile una cate una si cu pana la 9 variante de raspuns. In total sunt peste 200 de intrebari, ca fac aici? Fiecare din teste pt fiecare persoana se coroboreaza si se interpreteaza, personal. Daca l-a o intrebare imi raspunde de ex 10 subiecti si peste 4 intrebari raspund doar 7 , eu ce rezultate voi avea? O mare varza. Aceste teste sunt grupate, clare si care definesc ceva despre fiecare individ.
Se vede ca n-ai mai facut teste psihologice. Ele nu se pot imprastia, sa arunci asa cu intrebarile prin eter. Ce concluzii voi trage eu? Testele sunt personale si grupate. Un subiect nu se poate sustrage de la anumite intrerbari.
Daca nici acum nu vei intelege, imi pare rau. Vrei sa-mi dai mail-ul tau sa-ti trimit testele sau nu?
Am explicat ca nu ma intereseaza identitatea in ansamblu, doar initialele numelui, ca sa pot identifica fiecare test in parte si sa pot corobora la final rezultatele.

Nu,nu vreau Papyllon.Oricum,mult succes...

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 16:21

De la: vaneamarin, la data 2011-02-25 10:35:34
De la: PIGY, la data 2011-02-24 22:03:37 E CA SI CUM ISTORIA ANGLIEI SAU A ALTEI TARI AR TREBUI SA NE AFECTEZE SI TARA NOASTRA.

....Corect ,cum ar putea oare istoria Rusiei,Turciei,Ungariei,Germaniei,etc., sa afecteze tara noastra ? .

Mai dar chiar chiar nu sunteti constienti de istoria universala?
Adica expansiunea imperiilor nu au afectat tarile pe care le-au ocupat si pe cele chiar neocupate?
Bolsevismul rus nu a afectat europa ba chiar intreaga lume, pana in china sau cuba? Razboiul rece intre cine a fost? Ultra-nationalismul nazist nu a declansat 2 razboaie mondiale, sau nu ne-a afectat nici razboaiele nici comunismul rus?
Turcii cu islamul lor n-au tinut europa in sah peste 500 de ani si nu numai europa?
Voi pe ce lume traiti? Nu vedeti ca cu totii traim intr-o interrelationare reciproca si continua?

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 16:24

De la: ana__totir, la data 2011-02-25 13:41:58

Nu se stia de siliciu ,cuart ,carbon ca sigur atunci materia prima era alta , iar viata ar fi fost data de catre curentul electric , inventia iobagului ala cu numele de isus !

Ce usor e sa fi tanar si ignorant si mai mult sa-ti dai si aere de inteligent "spiritual"!...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 16:28

De la: papyllon47, la data 2011-02-25 16:21:37

Adica expansiunea imperiilor nu au afectat tarile pe care le-au ocupat si pe cele chiar neocupate?
Bolsevismul rus nu a afectat europa ba chiar intreaga lume, pana in china sau cuba? Razboiul rece intre cine a fost? Ultra-nationalismul nazist nu a declansat 2 razboaie mondiale, sau nu ne-a afectat nici razboaiele nici comunismul rus?
Turcii cu islamul lor n-au tinut europa in sah peste 500 de ani si nu numai europa?
Voi pe ce lume traiti? Nu vedeti ca cu totii traim intr-o interrelationare reciproca si continua?

Domnule,se vede ca aveti si scoala ,sunteti si umblat prin lume,si stiti si sa va exprimati clar si la obiect. Vezi mai Pigy cum stau lucrurile ?! Ma cearta "carturarul" asta din cauza ca glumesc si eu cu tine!!!!

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 17:08

De la: PIGY, la data 2011-02-24 22:03:37 NEA PAPYLLON. DACA MATA NU CREZI CA TOT CE AM SCRIS EU ACOLO ESTE ADEVARAT, ESTE TREABA MATALE. EU STIU CE AM SCRIS CA AM SCRIS CU SUFLETUL NU OBLIG PE NIMENI SA MA CREADA. DAR NU INSEAMNA CA TREBUIE SA FACI O PARALELA INTRE BIBLIE SI SCRIERILE MELE. SPUNETI CA NU AVETI DOVADA ? DAR DOVEZILE DE CARE SPUNETI CA AU FOST SCRISE , CINE LE-A VERIFICAT? SI EU POT SA SCRIU CA AM FACUT MINUNI. SI PESTE SUTE SAU MII DE ANI CINEVA SA LE CREADA. SI SA IMPRASTIE ZVONUL CA ASA AR FI.. ATI DAT EXEMPLUL DE O MINUNE, CU MAREA ROSIE. PUTETI SA-MI DEMONSTRATI STIINTIFIC , NU CU VORBE, CUM A REUSIT MOISE SA DESPARTA MAREA ROSIE IN DOUA? DE CE CONFUNDAM REALUL CU IREALUL, SAU LE PUNEM IMPREUNA? EU PANA NU VAD NU CRED.. ASTA CA SA FIE CLAR. AM CITIT SI AM URMARIT DESTULE MATERIALE IN CARE MINUNEA CU MOISE ERA ABORDATA IN TOATE FELURILE. AM URMARIT UN FILMULET INTR-O ZI CUM SPUNEA CITEZ: ` SI ACUM SE MAI VAD PE FUNDUL MARI URMELE COPITELOR CAILOR, CAND ACESTIA AU TRAVERSAT MAREA `` ORI CUM VA PUTETI INCHIPUI CA AR FI REZISTAT NISTE URME DE COPITE IN NISIP ATATIA ANI. MISCAREA APEI AR FI STERS TOTUL .DACA NU MA CREDETI FACETI O EXPERIENTA IN ACEST SENS.. PUNETI INTR-UN ACVARIU PE FUNDUL LUI PE NISIP O PIESA OARECARE. APOI O LUATI. LA INCEPUT INTRADEVAR URMA PIESEI VA DAINUI O VREME. DAR DACA BAGATI MANA IN ACVARIU SAU AGITATI APA IN ACEA ZONA VETI VEDEA CA FORMA VA DISPARE CU TIMPUL. DAR DE CE NU VA GANDITI CA LA MAREA ROSIE , CE S-A INTAMPLAT CU ACELE URME CAND SUTE DE MI SI CHIAR ZECI DE MII DE TONE DE APA, CAND SAU UNIT CE S-A INTAMPLAT. TOTDEAUNA. BISERICA A EXPLOATAT NESTINTA OAMENILOR SI AU FOLOSIT-O IN SCOPUL LOR. SI ASTA PENTRU A CASTIGA NOI ADEPTI. CAND O SA TERMIN TOATE CAPITOLELE DE LA ACEASTA VIITOARE CARTE, ATUNCI SA VAD CE PARERE O SA AVETI. VI SE PARE COPILARIA MEA RODUL IMAGINATIEI MELE? NU AS DORI CA SA TRECETI PRIN CE AM TRECUT EU. DE CE CRED IN MINE? PENTRU CA EU M-AM VINDECAT CREZAND IN PUTEREA MEA DE VINDECARE, CAND MI-A FOST RAU, SI AM FOST LA UN PAS DE MOARTE. SI UNDE DOCTORII NUMAI IMI DADEAU NICI O SPERANTA. DEGEABA INCERCATI SA MA CONVINGETI. DACA MA NASTEAM CU 200 SAU 500 DE ANI IN URMA , POATE ALFEL AR FI STAT LUCRURILE. DAR ACUM IN EPOCA `VITEZEI` NU POT SA MAI CRED ASEMENEA LUCRURI. SI CU ATAT MAI MULT SA MA CONVINGETI ACU! EU AM SUFERIT PENTRU ASA ZISA `CREDINTA` PE CARE SI PARINTII MEI AU INCERCAT SA MI-O IMPUNA, CU FORTA, CU SAU FARA VOIA LOR. CE DOVADA VRETI? VRETI SA VA ARAT CA SI ACUM LA DEGETUL MIC DE LA PICIORUL DREPT AM SI ACUM O DEFORMATIE? O ASEMENEA SCENA PE CARE AM TRAIT-O NU SE POATE STERGE DIN MEMORIE. SI NU SUNT SINGURELE MINUNI DE CARE NU SUNT DE ACORD, NU CA NU AR FI EXISTAT, CI PENTRU CA NU AU FUNDAMENT STIINTIFIC. DACA STUDIAM BIBLIA MAI DE MULT SAU CAND ERAM MIC, POATE M-AR FI CONVINS. CEVA ESTE ADEVARAT. DAR NU TOTUL. ASTA CA SA NU MAI DESPIC FIRUL IN PATRU SI SA POMENESC SI DE IISUS. A FOST SI EL UN NEINTELES LA VREMEA LUI. SI A INCERCAT, CREZAND EL , CA ASA E BINE SAU CA ASTA AR FI FOST O SOLUTIE, SA ZICA SAU SA FACA SA CREADA SI PE ALTII , CA EL FACEA MINUNI. AR FI FOST UN BUN MAGICIAN AL VREMURILOR NOASTRE DE AZI.. SI ASTA CA TOATA LUMEA S-A LUAT DUPA SCRIEREA LUI X SI Y. EU IN CARTEA MEA NU POMENESC DE NICI O MINUNE. MINUNILE MI LE-AM FACUT CU MANA MEA. DACA ATI STII SA VA CONTROLATI `SUFLETUL` ATI VEDEA CA AM DREPTATE. POATE NU REUSESC IN EXPRIMARILE MELE SA VA FAC SA INTELEGETI. DAR CINE VREA POATE. ACEA `FORTA ` DE LA STAR WARS NU ESTE O LEGENDA SAU UN NEADEVAR. CAND AI INVATAT SA CUNOSTI SI SA CONTROLEZI, ENERGIA A TUTUROR VIETUITOARELOR SI SA STII SA O FOLOSESTI PENTRU SCOPURI NOBILE , DE ABIA ATUNCI VOM PASI PE UN DRUM AL CUNOASTERII DE SINE

CU RESPECT!

Daca dvs. vreti ca minunile dumnezeiesti sa fie explicate stiintific, inseamna ca dvs. traiti clar doar in realitatea materiei tridimensionale. Ziceti ca nu credeti nimic pana nu vedeti, dar aerul il vedeti? Cum de credeti in existenta aerului si cu toti compusii sai? Forta gravitationala o vedeti? Cum de credeti in existenta ei? Daca Dumnezeu a vrut ca marturie pt. necredinciosi ca dvs., sa faca nisipul de pe fundul marii nealterat si sa ramana urmele copitelor, nesterse, credeti ca I-ar fi imposibil?
Nu intelegi ca Bunul Dumnezeu este Atotputernic, Atoatestiutor, etc., si El este peste legile fizicii in care traim cu totii si pe care tot el le-a creat si ca Minunile n-au o explicatie stiintifica, fiind atributul lui Dumnezeu?
Zici ca te-ai vindecat singur prin forta personala.
Vax! Crezi ca numai tu ai descoperit aceasta "forta" din sf-uri si ai aplicat-o pe matale? Adica altii, mii, zeci de mii, care s-au luptat pana au murit, nu au descoperit-o, numai tu.
Iti spun eu cum sta treaba: in mainile Bunului Dumnezeu suntem toti. Unora le da mai multe zile altora nu, Judecata Sa cea Dreapta nu poate fii inteleasa de noi, care suntem creati.
Daca nu vrei sa intelegi si sa-ti deschizi inima, mintea si sufletul mai ales, sa-L cunosti pe Dumnezeu, cat timp ti-a mai dat de trait, ai sa-L cunosti la finalul vietii, dar s-ar putea sa fie prea tarziu, pentru mantuirea sufletului tau. O sa-ti aduci aminte de toate prilejurile prin care puteai sa-L cunosti, dar te-ai opus cu un stoicism stiintific super-tare. Numai ca in Imparatia lui Dumnezeu nu au cum sa intre opozantii si necredinciosii si mai ales nedoritorii. Cu parere de rau o sa-ti spuna, probabil sa mergi mai jos. Eu nu-ti doresc, si nu doresc la nimeni chinul iadului. Fiecare e liber sa aleaga unde vrea sa mearga. Zici ca religia crestina manipuleaza, nestiutorii, cei care nu sunt documentati stiintific, ca astea-s povesti; unde e manipularea? o manipulare se face cu un scop; care-i scopul bisericii? sa ajungem toti oamenii in Rai in Imparatia lui Dumnezeu! Dar Biserica nu obliga pe nimeni sa creada si sa respecte Voia lui Dumnezeu. Exact ca in viata, nimeni nu te constrange la nimic, esti liber sa faci ce vrei, sa alegi pe ce cale vrei sa ajungi. Dar cand va veni vremea si vei cunoaste Adevarul Suprem al lui Dumnezeu, sa nu te plangi, ca n-ai stiut, ca nu ti s-a spus etc. Ca atunci si acolo nu va tine sa o dai cu explicatii cuantice si super "stiintifice".
Suferinta pe care ai resimtit-o chiar si din partea parintilor, a fost pt. ca tu poate esti prea indaratnic, poate ei nu au avut o pedagogie eficienta, dar un lucru e clar: ti-au vrut binele, adica ti-au dorit mantuirea. Numai ca nu se poate realiza cu forta. De fiecare din noi depinde, pe de-o parte si de Bunul Dumnezeu pe de cealalta parte.
Cine are urechi de auzit si ochi de vazut....

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 17:37

De la: vaneamarin, la data 2011-02-25 16:28:56
De la: papyllon47, la data 2011-02-25 16:21:37

Domnule,se vede ca aveti si scoala ,sunteti si umblat prin lume,si stiti si sa va exprimati clar si la obiect. Vezi mai Pigy cum stau lucrurile ?! Ma cearta "carturarul" asta din cauza ca glumesc si eu cu tine!!!!

Ce usor iti vine s-o dai la intors, in glumite chipurile, cand vi se aduc argumente clare.
Acel "" corect"" era gluma? Numai ca Pigy vorbea chiar serios, dar cu multa ignoranta in acelasi timp despre, ce ne trebuie noua sa stim de istoria altor natii sau cu ce ne afecteaza pe noi?
Dle. Pigy inca din timpul dacilor si pana in prezent , ne-au tot calcat pragul alte natii si ne-au tot influentat. Reciteste istoria Romaniei si cea Universala si analizeaza-le profund.
Iar dle. Vaneamarin, chestia cu metaforele nu tine! Adica pui la indoiala Cuvantul Viu din Biblie al lui Dumnezeu. Biblia a inceput sa fie scrisa de Moise, primele 5 capitole, pe muntele Sinai dictata de insusi Duhul Sfant al lui Dumnezeu. Daca a spus : "" 7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie. "", pai un crestin , crede fara tagada; de ce sa reinterpretam noi astia mai cu mot, ca tarana, lutul e doar o metafora; nu se descompune dupa moarte trupul, in elementele pamantului?. Si c-a facut toata Creatia in 6 zile, la fel credem, cum bine zicea Apostolul Ioan: "" 1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
4. Întru El era viață și viața era lumina oamenilor.
5. Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o. ""

Creatia Bunul Dumnezeu a Facut-o prin Cuvant, prin Fiul lui Dumnezeu, la El toate sunt cu putinta!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 18:05

Ce treaba are istoria Romaniei cu Dumnezeu. Eu am vrut sa stiu de ce am ales istoria evreilor ca punct de plecare a Bibliei. Pe vremea dacilor era Zamolxes unde este el acu?

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 18:14

De ce faceti acest test? Si de ce chiar trebuie 9 var de raspuns nu ajungeau si doua sau hai trei. Un `Da` sau` Nu` cred ca era suficient.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 03:44

toti vom si vor ajunge.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 07:50

De la: PIGY, la data 2011-02-25 18:05:35Ce treaba are istoria Romaniei cu Dumnezeu. Eu am vrut sa stiu de ce am ales istoria evreilor ca punct de plecare a Bibliei. Pe vremea dacilor era Zamolxes unde este el acu?

"de ce-am ales istoria evreilor ..?." ptr. ca in ordinea aparitiei raselor, ultima aparuta pe scena istoriei este cea alba si avea nevoie si ea de un " INDREPTAR DE VIATA " ....de un Abecedar ! Timpul se Grabeste si Nu mai e timp de meditatii indelungi si filozofie ....de astea au avut parte ceilalti , care au si datele necesare practicarii lor ! rasa alba a fost daruita cu Concretenta ; cu capacitatea de a Explora Vizibilul si al intelege si lua in stapinire ! mintea lui Pragmatica il ajuta la asta DAR : si el are nevoie de DIVIN .....si el trebuie sa-si Descopere Divinul din el si sa se Integreze in MARELE TOT UNIVERSAL , ptr. ca este PARTE INTEGRANTA din el si atunci i s-au dat 10 reguli clare si precise = cele 10 porunci ca, macar pe ele respectindu-le sa poata accede spre Sinele sau ! despre asta-i vorba !

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Crestinii sau Ateii vor ajunge la Cunoasterea si Implinirea Sinelui?
Mergi la: