back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator

Pagini: << 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 16:06

De la: 9am249382, la data 2011-10-15 15:55:43
De la: nastasemihail, la data 2011-10-14 15:09:26
De la: 9am249382, la data 2011-10-14 13:55:19
De la: 9am249375, la data 2011-10-13 18:59:13
De la: ionel_florea1951, la data 2011-10-13 15:32:09hehehe @375 , aici nu avem numai spini, avem s-un mare si asortat Ghiveci ,in care poti gasi tot ce vrei, la alegere .... de altfel , acest topic e intocmai ca si politica noastra dimboviteana !

Nu mi-am dat seama. Mie imi place ghiveciul numai sa nu mananc de doua ori din el. Mai e o chestie: daca se amesteca nu stii unde sa cauti sau ce vrei sa gasesti. Cat priveste politica mi se pare ca "dambovita" acopera toata suprafata patriei. Traiasca Vadim ca el m-a convins ca trebuie sa fim patrioti!
"Ionel" esti fetita!?

el nu, da eu, da : sunt nevasta-sa !

Si base e nascut in 1951

dar in alta luna, alta zodie !

Base' e nascut intr-o zodie speciala! Eram sa spun a treisprezecea dar mi-e teama sa nu intru in conflict cu dragul meu prieten ( pe bune!) 'nastasemihail'! Pe base' nu politica o sa-l doboare ci astrele pe care o sa dam vina!

Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 16:12

De la: _gal_ina, la data 2011-10-15 16:06:23
De la: ionel_florea1951, la data 2011-10-13 15:32:09hehehe @375 , aici nu avem numai spini, avem s-un mare si asortat Ghiveci ,in care poti gasi tot ce vrei, la alegere .... de altfel , acest topic e intocmai ca si politica noastra dimboviteana !

Nu mi-am dat seama. Mie imi place ghiveciul numai sa nu mananc de doua ori din el. Mai e o chestie: daca se amesteca nu stii unde sa cauti sau ce vrei sa gasesti. Cat priveste politica mi se pare ca "dambovita" acopera toata suprafata patriei. Traiasca Vadim ca el m-a convins ca trebuie sa fim patrioti!
"Ionel" esti fetita!?

Si base e nascut in 1951

Base' e nascut intr-o zodie speciala! Eram sa spun a treisprezecea dar mi-e teama sa nu intru in conflict cu dragul meu prieten ( pe bune!) 'nastasemihail'! Pe base' nu politica o sa-l doboare ci astrele pe care o sa dam vina!

ai fost cititoare in astre ? oi fi mama omida,de pe timpul lui dej ?

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 17:13

"Ionel" esti fetita!?

Si base e nascut in 1951

sau de catre "stelutele" ce i se-nvirt printre picioare, incercind sa-i atraga atentia si favorurile ! .....ca-i si frumos ca naiba !

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 17:35

De la: 9am249382, la data 2011-10-15 17:13:46

"Ionel" esti fetita!?

Si base e nascut in 1951

sau de catre "stelutele" ce i se-nvirt printre picioare, incercind sa-i atraga atentia si favorurile ! .....ca-i si frumos ca naiba !

Ba chiar si cele in cap ca tot stelute par a fi!

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 17:58

cuburile de gheata - alea 3 sau 4 - creeaza stelute ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 18:03

mi-a placut la nebunie Pilda de Democratie din PD : Sulfinica candideaza , Sulfinica cistiga ! ce contracandidat ? ce disputa pe programe, etc ! ea a centrat, dat cu capul siiiii, ura a marcat ! e tare, dom'le reforma asta rosie-portocalie-verde si alba ca zapada ! asa da !

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 18:11

De la: 9am249382, la data 2011-10-15 17:58:50 cuburile de gheata - alea 3 sau 4 - creeaza stelute ?

Stelutele sunt la "cogniac" la Base sunt "grade" ...sau mai pe inteles cat "etilic" sau "mitilic"... depinde de originea whiskiului (original sau bulgaresc).Pun pariu ca este original...deci 43 grade ......la umbra

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 18:40

De la: chillywilly, la data 2011-10-15 18:11:21
De la: 9am249382, la data 2011-10-15 17:58:50 cuburile de gheata - alea 3 sau 4 - creeaza stelute ?

Stelutele sunt la "cogniac" la Base sunt "grade" ...sau mai pe inteles cat "etilic" sau "mitilic"... depinde de originea whiskiului (original sau bulgaresc).Pun pariu ca este original...deci 43 grade ......la umbra

ahaaaaa, da' eu ma gindeam- si Galina cred ca la fel- la stelutele verzi pe care le vede jupinu 'in functie de cite d'alea foloseste : 3-4 cuburi la 1-2-3 pahare ! e ?

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 18:42

De la: 9am249382, la data 2011-10-15 18:40:28

ahaaaaa, da' eu ma gindeam- si Galina cred ca la fel- la stelutele verzi pe care le vede jupinu 'in functie de cite d'alea foloseste : 3-4 cuburi la 1-2-3 pahare ! e ?

mai bine Dry

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
Fosta membra 9am.ro

163 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 10:02

Schimbati titlul topicului: Basescu: drumul acoperit cu florile pedeliste: galbene, portocalii dar toate cu stolonul negru! Ati vazut cum se pregateste calea spre presedintie a elenei? Moftul cu realegerea presedintei de femei, ce mai ca la ultimul congres al lui... Deosebirea e ca aici nu a existat un Constantin Parvulescu! Aseara base nu a felicitat-o pe sulfina ci i-a dat ordin elenei sa mute stadioanele unde se... cainii, in satele cu multi pensionari si sa transmita primarilor sa-i fugareasca dupa minge pana fac atac de cord! Cu cat mai putini pensionari cu atat mai sigur vor putea sa le mareasca pensiile la cei ramasi cu 0,002% si astfel sa obtina si voturile lor. E mai putin costisitor pe cap de votant decat o punga de malai!

Nefericirea este o avertizare de a merge mai departe, nu de a sta jos; marile evenimente sentimentale sunt intotdeauna esecuri. Dorina
Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 11:35

De la: chillywilly, la data 2011-10-15 18:42:04

mai bine Dry

Exact dar nu combat parerile colegilor!
'Chillywilly', nu stiu daca nu gresec: daca base ar consuma alcool metilic sigur ar orbi cu amandoi ochii sau chiar ar pleca 'dincolo'. (Cand eram in 'campul muncii', foloseam acest alcool la stergerea suportilor de portelan din instalatiile electrice. Intr-o zi cineva a furat un recipient cu alcool metilic si dupa doua zile a murit iar prietenii cu care s-a cinstit au orbit. Nu am mai aflat daca s-au ales numai cu atat pentru ca nu am fost implicata.

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 14:04

DILEMA DLUI CRIN CEL ROSU:CU PSD CA TATARASCU SAU CU PD-L PENTRU O DREAPTA ROMANEASCA

Trebuie sa subliniem ca in ultimele zile si in urma ultimelor evenimente(polul social Iliescu-Felix si cel pretins de dreapta Crin cel Rosu-Constantinescu) o grea dilema s-a abatut pe capul conducerii PNL si mai ales a dlui Crin cel Rosu.
Dl.Crin cel Rosu poate are defecte caracteriale ca tot romanul dar nu putem spune ca nu este inteligent iar atmosfera in care a crescut a fost liberala iar in casa tatalui sau s-a pus bazele PNL dupa 1989.
Ultimele evenimente,trecand peste sloganurile propagandistice au dat de gandit acestui liberal si chiar lui dl.Olteanu a carei bunica il pregatea pentru nomenclatura comunista.
In ce directie sa mearga PNL mai ales dupa alegerile Parlamentare.
Oare dependenta de Patriciu mai este benefica in 2008 si oare ideile acestuia croite in favoarea bussnisului sau nu va duce liberalismul in derizoriu.Sa fii aliat cu Iliescu-Mineriade si gasca sa este de blazonul liberalului cu papion,crescut de mic ca liberal?

Valeriu Stoica: "Dinu Patriciu se va dispensa de Crin cel Rosu daca nu-i va mai fi util"
Cine conduce astazi PNL,se intreba pe buna dreptate dl.Stoica, Patriciu sau Crin cel Rosu?
O lupta intre doua viziuni. Viziunea Patriciu,o viziune oligarhica pentru politica care vede PNL ca pe un SRL atasat-remorca ,intereselor sale economice ,in timp ce viziunea dizidentilor si poate a unui Crin cel Rosu desteptat este de a transforma PNL, intr-o formatiune viabila si apta de a deveni un mare partid de dreapta in Romania.

Dar cine conduce azi PNL, Crin cel Rosu sau Patriciu,se intreaba dl.Stoica?
Liderul informal este, indiscutabil, Patriciu. Crin cel Rosu este doar un instrument al lui Patriciu.
Dar Patriciu il poate prefera oricand pe Orban sau Antonescu,si dece nu Norica, lui Crin cel Rosu, Crin cel Rosu ar putea fi doar un element de conjunctura in actiunea lui Patriciu.
Sau dece nu nu ar corespunde politicii lui Patriciu Crin Antonescu?
Membrii PNL sint victimele unei sugestii in care li se sugereaza autoapararea in fata pericolelor care ar veni numai din exterior,de la Presedinte sau PD-L.
In loc sa vada care sint cauzele reale ale caderii PNL in sondaje,ei sunt dirijati a le vedea in afara PNL,oligarhii incurajand un peretuum atac asupra Presedintelui Basescu si PD-L,in viziunea oligarhului doar PSD fiind aliatul firesc al PNL.
Grupul dizidentilor il ataca dur pe dl.Crin cel Rosu,acest �baiat de cartier-,cum il numeste dl.Stoica,care a distrus democratia interna de partid,traditionala in PNL,si a promovat interesele unor grupuri oligarhice.

Dl.Stolojan subliniaza ca lui Crin cel Rosu ii cad mereu mastile in spatele carora s-a ascuns,inclusiv cea a �civilizatiei si elegantei-atunci cand spune textual despre Boureanu - tinarul cu mucii-n freza si baiatul de cartier .

Si continua dl.Stoica spune:am asistat cu tristete la folosirea unui limbaj suburban, ceea ce a dovedit ca sub spoiala unui baiat de salon se ascunde performanta lingvistica a unui -baiat de cartier-ceea ce denota ca, Dl.Crin cel Rosu a suspendat democratia in PNL,mascand un profesionalism trucat,iar propunerea de retragere a trupelor din Irak a fost o demonstratie a lipsei de competenta in ceea ce priveste politica externa.

De altfel nici Olteanu,Orban,Antonescu,Hasoti,Norica ca si alti liberali din conducere, nu se ridica la inaltimea functiilor pe care le-au obtinut.

Grupul disident nu vede in conducerea Crin cel Rosu (de fapt a triadei Crin cel Rosu-Orban-Olteanu) garantia sustinerii principiilor liberale si numeste grupul acesta drept unul parazitar,grupul traind din cota electorala datorata tocmai celor exclusi din PNL.

Raluca Turcan declara ca solicitarea semnata de mai multi liberali, referitoare la revenirea in partid a celor exclusi de catre actuala conducere, "reprezinta o dovada certa a delimitarii liberalilor de Calin Popescu-Crin cel Rosu si de grupul care il inconjoara".

Mai mult, Raluca Turcan considera ca orice forma de dialog cu Calin Popescu-Crin cel Rosu sau sustinatorii sai este imposibila,acesta si grupul lui fiind numiti-groparii valorilor si principiilor liberale-

-Experimentul Patriciu-Crin cel Rosu-Olteanu-,spune pe drept cuvant dl.Stoica,a esuat

Istoria disidentei si decaderii conducerii Crin cel Rosu
- Iulie 2005: Calin Popescu Crin cel Rosu renunta la demisie, desi anuntase anterior ca decizia sa este irevocabila, iar Delegatia Permanenta a PNL ii daduse mandat pentru anticipate.
-Decembrie 2005: Cristian Boureanu este suspendat din PNL pe termen de un an, pentru ca a deconspirat negocierile purtate cu PSD de Crin cel Rosu&Co.pentru ca ulterior sa fie exclus din partid.
-Mai 2006: Stolojan reapare in prim-plan si spune ca este dezamagit ca l-a desemnat pe Crin cel Rosu presedinte interimar la PNL,dupa ce anterior si Dl.Basescu afirmase acelasi lucru.Ulterior si Dl.Stolojan va fi exclus din partid
-Iulie 2006: Noua disidenti semneaza un protest public prin care denunta manevra privind retragerea trupelor din Irak. Ca urmare, deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu sint avertizati public.Acest lucru a durat putin timp si,intregul lot este eliminat din PNL,urmati apoi de excluderea lui Mona Musca,Stolojan,radu F.Alexandru si multi altii,adica tocmai aceia care au adus PNL la putere
-Urmeaza apoi excluderi sistematice din PNL a tuturor acelora care sunt depistati ca opozanti,chiar daca este vorba de oameni de mare valoare(cum ar fi rectorul universitatii din Iasi)

In urma acestor greseli fundamentale dl.Crin cel Rosu a ramas aproape singur,inconjurat,asa cum m-am mai exprimat odata �ca Isus intre talhari-

Acum,in al 12-lea ceas dl.Crin cel Rosu mai are inca toleranta fostilor sai colegi din PD-L sa se schimbe sau sa mearga inainte cu ochii inchisi spre disparitia PNL.

Cei care formeaza dreapta reala a eschierului politic romanesc,cu rabdare mai pot astepta.
Dar foarte putin timp.

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 14:06

STATUL BUNASTARII SI SOCIETATEA BUNASTARII Conceptul fundamental al modelului Welfare State,s-a edificat �n Europa occidentala,desi un sistem de asigurari sociale fusese lansat de Bismarck inca din 1883. Acest sistem,construit in Europa asigura drepturile sociale el putand angaja bugete de chiar 1/3 din PIB.Sistemul a functionat in Europa postbelica in jur de 30 de ani. Criza energetica din anii 70 au evidentiat nevoia de a restructura aceste principii,lucru care s-a facut in diferite maniere(noua dreapta din anglia si USA prin masuri liberale, de relansare investitionala si de reducere a exageratelor cheltuieli publice ale statului bunastarii, tendinte care s-au extins �n c�tiva ani, cu inevitabile variatii nationale, de-a lungul �ntregii Europe occidentale. Vechilui sistem a fost considerat neperformant si consumator exagerat de fonduri,lansand cunoscuta formula,�rolling back the frontiers of the Welfare State�( Margaret Thacher). Treptat,insa apar tot mai pregnante avantajele modelului neolioberal global si toate guvernarile de drepta de d**a anii 80 vor trece la o reformare profunda,in sensul neoliberal. Aici a fost o dura confruntare principiala intre social-democrati si neoliberali mai ales pe terenul politicii sociale pe fondul convergentei si liberalizarii treptate a discursului politic la nivel mondial (inclusiv al partidelor de centru-st�nga). Totusi modelul bunei stari nu este unitar si poate usor sa se constate 3 tipuri:iberal american,conservator german dar s-au mai evidentiat si altele:social-democrat scandinav modelul nordic si anglo-saxon, modelul continental,sau cel sudic,corespunzator unor tari mai sarace., Modelul social-democrat cuprinde urmatoarele elemenete : universalitatea drepturilor, egalitatea beneficiilor sociale (indiferent de nivelul veniturilor realizate �n timpul vietii active), interventia planificatoare a statului �n economie pentru asigurarea ocuparii depline a fortei de munca, finantarea predominant bugetara a beneficiilor sociale (pe baza unui nivel general �nalt de impozitare) si o puternica birocratie care sa deserveasca reteaua serviciilor publice. Modelul liberal aplicat �n majoritatea tarilor europene , are o pronuntata baza ocupationala si asigura proportionalitatea beneficiilor sociale cu veniturile directe obtinute din munca. Asigurarile sociale se fac din contributiile angajatilor si nu din bugetul de stat. Fiscalitatea este rezonabila iar politicile economice au un pronuntat caracter liberal. Modelul liberal este caracterizat printr-o responsabilitate mai redusa a statului �n garantarea bunastarii, ponderea dominanta revenind sectorului privat (sanatate, �nvatam�nt, asigurari), sectorului non-guvernamental (servicii sociale personale sau comunitare) si evident individului �nsusi,urm�nd ca statul sa intervina de o maniera minimala, numai �n ajutorul celor efectiv saraci, prin acordarea de asistenta sociala non-contributiva. Astazi se vorbeste de existenta model european de politica sociala ca politica economica a fost �ntotdeauna prioritara �n Comunitatea Europeana iar abordarile sociale s-au limitat la unele dispozitii comune cu caracter general si la recomandari adresate guvernelor statelor membre. Un pas inainte pentru adoptatea Cartei sociale s-afacut in 1989 prin ideea de convergenta a politicilor sociale nationale. Totusi tratatele de baza ale uniunii europene si-au asumat obligatii mai consistente ale politicii sociale comune.iar Anglia a semnat in sfarsit carta sociala consecinta fiind infiintarea Fondului Social European.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 18:10

De la: _gal_ina, la data 2011-10-16 11:35:42

mai bine Dry

'Chillywilly', nu stiu daca nu gresec: daca base ar consuma alcool metilic sigur ar orbi cu amandoi ochii sau chiar ar pleca 'dincolo'. (Cand eram in 'campul muncii', foloseam acest alcool la stergerea suportilor de portelan din instalatiile electrice. Intr-o zi cineva a furat un recipient cu alcool metilic si dupa doua zile a murit iar prietenii cu care s-a cinstit au orbit. Nu am mai aflat daca s-au ales numai cu atat pentru ca nu am fost implicata.

te pui cu "mitilicu" , dar jupinu' e lup de mare si asta rezista la toate vicisitudinile !? numa' lu' lenush nu-i rezista

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 18:15

De la: 9am249382, la data 2011-10-16 18:10:12

mai bine Dry

te pui cu "mitilicu" , dar jupinu' e lup de mare si asta rezista la toate vicisitudinile !? numa' lu' lenush nu-i rezista

Minte de "gaina"tu esti mai rodata,stii cu ce se mananca,nu ?!?

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 18:18

De la: Silver9AM, la data 2011-10-16 18:15:00

mai bine Dry

Ce spune "gaina " ca ea cand era la turceni consuma "mitilic"si de aceia cu neuronul........e mai fara vlaga ? Nu am citit tot,nici nu ma intereseaza,vreau doar sa fac conversatie cu un ........numar,o cifra........

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 18:25

De la: Silver9AM, la data 2011-10-16 18:18:00
De la: Silver9AM, la data 2011-10-16 18:15:00

mai bine Dry

Ce spune "gaina " ca ea cand era la turceni consuma "mitilic"si de aceia cu neuronul........e mai fara vlaga ? Nu am citit tot,nici nu ma intereseaza,vreau doar sa fac conversatie cu un ........numar,o cifra........

da, dar o cifra cu nume si renume !

Severin_pedelistul

115 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 21:10

CARE SINDICATE?

Cine observa ce trebuiau sa fie sindicatele,cum le-a vazut Marx si ce au ajuns nu poate decat sa hohoteasca de ras.
Pentru sindicate puternice trebue industrie puternica. Candva in fata sindicatelor se tremura si chiar si Ceausescu a fost sechestrat de sindicatele minerilor iar PCR si securitatea lui Felix le-au facut curele de transmisie ale PCR.
Azi forta sindicatelor sta in bugetari,cei angajati la particulari nu au sindicate .Sa te bazezi pe forta unor sindicate formate din profesori,asistenti medicali si bugetari cred ca este o gluma si nici matele nu s-ar sinchisi de ele.
In schimb,cartelul Alfa si nu numai ei au devenit curelele de transmisie ale USL.Dar isi zic inca sindicate.Liderii de sindicate sunt pe viata si se imbogatesc din afaceri si poate si din cotizatii.Este de ras dar la marea manifestatie,,sa ocupam wall-street-ul,, au participat 7 oameni.Forta sindicatelor a devenit bietul pensionar flamand si zdrahonii din politie si cei iesiti la pensii grase la 45-50 ani,militari si fosti politisti.In rest este bine,iar Romania devine,cum s-a spus,o tara trista plina de umor.

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 21:15

De la: Femme_Politique, la data 2011-10-16 14:04:58DILEMA DLUI CRIN CEL ROSU:CU PSD CA TATARASCU SAU CU PD-L PENTRU O DREAPTA ROMANEASCA

Trebuie sa subliniem ca in ultimele zile si in urma ultimelor evenimente(polul social Iliescu-Felix si cel pretins de dreapta Crin cel Rosu-Constantinescu) o grea dilema s-a abatut pe capul conducerii PNL si mai ales a dlui Crin cel Rosu.
Dl.Crin cel Rosu poate are defecte caracteriale ca tot romanul dar nu putem spune ca nu este inteligent iar atmosfera in care a crescut a fost liberala iar in casa tatalui sau s-a pus bazele PNL dupa 1989.
Ultimele evenimente,trecand peste sloganurile propagandistice au dat de gandit acestui liberal si chiar lui dl.Olteanu a carei bunica il pregatea pentru nomenclatura comunista.
In ce directie sa mearga PNL mai ales dupa alegerile Parlamentare.
Oare dependenta de Patriciu mai este benefica in 2008 si oare ideile acestuia croite in favoarea bussnisului sau nu va duce liberalismul in derizoriu.Sa fii aliat cu Iliescu-Mineriade si gasca sa este de blazonul liberalului cu papion,crescut de mic ca liberal?

Valeriu Stoica: "Dinu Patriciu se va dispensa de Crin cel Rosu daca nu-i va mai fi util"
Cine conduce astazi PNL,se intreba pe buna dreptate dl.Stoica, Patriciu sau Crin cel Rosu?
O lupta intre doua viziuni. Viziunea Patriciu,o viziune oligarhica pentru politica care vede PNL ca pe un SRL atasat-remorca ,intereselor sale economice ,in timp ce viziunea dizidentilor si poate a unui Crin cel Rosu desteptat este de a transforma PNL, intr-o formatiune viabila si apta de a deveni un mare partid de dreapta in Romania.

Dar cine conduce azi PNL, Crin cel Rosu sau Patriciu,se intreaba dl.Stoica?
Liderul informal este, indiscutabil, Patriciu. Crin cel Rosu este doar un instrument al lui Patriciu.
Dar Patriciu il poate prefera oricand pe Orban sau Antonescu,si dece nu Norica, lui Crin cel Rosu, Crin cel Rosu ar putea fi doar un element de conjunctura in actiunea lui Patriciu.
Sau dece nu nu ar corespunde politicii lui Patriciu Crin Antonescu?
Membrii PNL sint victimele unei sugestii in care li se sugereaza autoapararea in fata pericolelor care ar veni numai din exterior,de la Presedinte sau PD-L.
In loc sa vada care sint cauzele reale ale caderii PNL in sondaje,ei sunt dirijati a le vedea in afara PNL,oligarhii incurajand un peretuum atac asupra Presedintelui Basescu si PD-L,in viziunea oligarhului doar PSD fiind aliatul firesc al PNL.
Grupul dizidentilor il ataca dur pe dl.Crin cel Rosu,acest �baiat de cartier-,cum il numeste dl.Stoica,care a distrus democratia interna de partid,traditionala in PNL,si a promovat interesele unor grupuri oligarhice.

Dl.Stolojan subliniaza ca lui Crin cel Rosu ii cad mereu mastile in spatele carora s-a ascuns,inclusiv cea a �civilizatiei si elegantei-atunci cand spune textual despre Boureanu - tinarul cu mucii-n freza si baiatul de cartier .

Si continua dl.Stoica spune:am asistat cu tristete la folosirea unui limbaj suburban, ceea ce a dovedit ca sub spoiala unui baiat de salon se ascunde performanta lingvistica a unui -baiat de cartier-ceea ce denota ca, Dl.Crin cel Rosu a suspendat democratia in PNL,mascand un profesionalism trucat,iar propunerea de retragere a trupelor din Irak a fost o demonstratie a lipsei de competenta in ceea ce priveste politica externa.

De altfel nici Olteanu,Orban,Antonescu,Hasoti,Norica ca si alti liberali din conducere, nu se ridica la inaltimea functiilor pe care le-au obtinut.

Grupul disident nu vede in conducerea Crin cel Rosu (de fapt a triadei Crin cel Rosu-Orban-Olteanu) garantia sustinerii principiilor liberale si numeste grupul acesta drept unul parazitar,grupul traind din cota electorala datorata tocmai celor exclusi din PNL.

Raluca Turcan declara ca solicitarea semnata de mai multi liberali, referitoare la revenirea in partid a celor exclusi de catre actuala conducere, "reprezinta o dovada certa a delimitarii liberalilor de Calin Popescu-Crin cel Rosu si de grupul care il inconjoara".

Mai mult, Raluca Turcan considera ca orice forma de dialog cu Calin Popescu-Crin cel Rosu sau sustinatorii sai este imposibila,acesta si grupul lui fiind numiti-groparii valorilor si principiilor liberale-

-Experimentul Patriciu-Crin cel Rosu-Olteanu-,spune pe drept cuvant dl.Stoica,a esuat

Istoria disidentei si decaderii conducerii Crin cel Rosu
- Iulie 2005: Calin Popescu Crin cel Rosu renunta la demisie, desi anuntase anterior ca decizia sa este irevocabila, iar Delegatia Permanenta a PNL ii daduse mandat pentru anticipate.
-Decembrie 2005: Cristian Boureanu este suspendat din PNL pe termen de un an, pentru ca a deconspirat negocierile purtate cu PSD de Crin cel Rosu&Co.pentru ca ulterior sa fie exclus din partid.
-Mai 2006: Stolojan reapare in prim-plan si spune ca este dezamagit ca l-a desemnat pe Crin cel Rosu presedinte interimar la PNL,dupa ce anterior si Dl.Basescu afirmase acelasi lucru.Ulterior si Dl.Stolojan va fi exclus din partid
-Iulie 2006: Noua disidenti semneaza un protest public prin care denunta manevra privind retragerea trupelor din Irak. Ca urmare, deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu sint avertizati public.Acest lucru a durat putin timp si,intregul lot este eliminat din PNL,urmati apoi de excluderea lui Mona Musca,Stolojan,radu F.Alexandru si multi altii,adica tocmai aceia care au adus PNL la putere
-Urmeaza apoi excluderi sistematice din PNL a tuturor acelora care sunt depistati ca opozanti,chiar daca este vorba de oameni de mare valoare(cum ar fi rectorul universitatii din Iasi)

In urma acestor greseli fundamentale dl.Crin cel Rosu a ramas aproape singur,inconjurat,asa cum m-am mai exprimat odata �ca Isus intre talhari-

Acum,in al 12-lea ceas dl.Crin cel Rosu mai are inca toleranta fostilor sai colegi din PD-L sa se schimbe sau sa mearga inainte cu ochii inchisi spre disparitia PNL.

Cei care formeaza dreapta reala a eschierului politic romanesc,cu rabdare mai pot astepta.
Dar foarte putin timp.

Ba rablamentoole, Crin are in spate pe toti liberalii autentici, cei care s'au saturat de "cahul/kabul'elile" basecsului, adica de: woodra, ritzi, ooopreeea, roberta, igash, blejhnar, micky_spaguta, nikkolicea, bivoleanu, bideanu, shtrolojian, toxina_barbu, falkka_cumatru, fluthuri_aviari, bian'i, pinalty'uri si alte ritzi'uri! NE'AM SATURAT DE VOI, iar Crin este vectorul nostru! NICIODATA nu mai vrem vreo legatura cu pedeleprele, acesti gaozari/kokote/mackkote/cre[s]tin_popotonare! Am vazut fost aliati in D.A., dar ne'a ajuns!! BASTA!
Ceasul al 12'lea pt. voi a trecut demult, vine scadenta mintenas!!!

PEDELEPRE, AFARA CU VOI DIN ISTORIE!

Severin_pedelistul

115 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 21:20

SCUZE IN AVANS PENTRU ESECUL USL(UNIUNEA SOCIALISTA ALIBERALILOR TRADATORI)

Liderii USL se �nghesuie care mai de care s� c�nte prohodul USL �nainte cu an de alegerile parlamentare �i locale.

�n ultima perioad�, �efi ai Uniunii liberal-st�ngiste precum Ilici Iliescu, Ponta �i mai nou Antonescu par s� h�r�zeasc� un final nefericit hibridului politic.

Liberalul ro�u Crinu� Antonescu le-a spus, vineri, ale�ilor locali liberali reuni�i la Bra�ov, c� este de acord s� r�spund� doar el dac� �iese r�u� cu USL, dar nu este de acord s� i se atribuie o decizie nedemocratic�, �n condi�iile �n care toate forurile partidului au votat �n favoarea construirii USL. �Dac� iese r�u, �n ce m� prive�te, eu r�spund singur.

Nu c� a� fi singurul vinovat, dar a�a e �n politic�, a�a e �n democra�ie, aceast� responsabilitate mi-o asum. R�spunderea mi-o asum singur. Decizia cu USL am luat-o cu vot toate forurile, dup� discu�ii cu lideri de filial�. Sunt de acord s� r�spund numai eu, dar nu sunt de acord s� mi se atribuie o decizie nedemocratic�, a spus Antonescu.

Liderul PNL a ar�tat c� Sorin Oprescu a fost desemnat candidat la Capital� �n conformitate cu protocolul USL de c�tre el �i pre�edintele PSD, Victor Ponta, dup� ce a avut discu�ia �i op�iunea clar� �i unanim� a tuturor sectoarelor, a conducerii PNL �i a BPC. De asemenea, Crinu� a mai �inut s� atrag� aten�ia asupra faptul c� fra�ia cu Felix s-ar putea rupe �i ea �n cazul �n care PC-ul s�u va deveni tot mai lacom �i va continua s� cear� mai multe locuri �n Parlament dec�t s-a convenit ini�ial. �La �mp�r�irea pe jude�e am f�cut noi (PNL, n.r.) sacrificii pentru ca toat� construc�ia s� fie bine mi-e �i ru�ine de Gabi Grozavu pe care l-am pus �ntr-o situa�ie �ngrozitoare �n organiza�ia lui pentru c� T�rgovi�te - prim�ria - a ap�rut la PC sau am discu�ii complicate �i laborioase despre tarele negocierii cu cei din Maramure��, a mai dezv�luit Antonescu.

Previziuni sumbre

La �nceputul lunii august, �eful PSD, Victor Ponta lua, cu voce tare, pentru prima dat� �n calcul un e�ec al USL.

Ponta a declarat ieri c� urm�torul Congres al PSD va avea loc dup� alegerile parlamentare din 2012, cu excep�ia unei situa�ii imprevizibile, care acum este improbabil�, referindu-se la scenariul perdant al USL-ului.

Ponta a afirmat c� PSD nu va organiza un Congres �n care s� fie puse �n joc func�iile de conducere dec�t dup� alegerile parlamentare din 2012, cel mai t�rziu �n primele luni ale lui 2013.

��n toamn� vom avea un Consiliu Na�ional, iar p�n� dup� parlamentare nu va fi niciun Congres.

Dac�, p�n� la alegerile de anul viitor, va fi nevoie de unele m�suri �mpotriva unor membri din organiza�ii, nu este necesar un Congres, Comitetul Executiv, a�a cum s-a mai �nt�mplat, put�nd rezolva astfel de problemeì, declara atunci Ponta, referindu-se la informa�ii care circul� �n media despre un Congres al PSD �n aceast� toamn�. Nici t�tucul ro�u, Ilici Iliescu nu se ar�ta mai optismist �n urm� cu circa o s�pt�m�n� �n urm�.

Acesta a admis c� exist� o posibilitate ca USL s� piard� �i dac� nu se de destram� p�n� la alegeri. �Nu e singura, pot fi �i altele, chiar nesp�rg�ndu-se, dac� nu lucreaz� cum trebuie, dac� nu �ine seama de toate m�surile pe care le vor lua �i dac� tot activul politic al celor dou� partide nu va lucra cum trebuie.

Poate s� piard�. Eu sper s� nu predomine o asemenea mentalitate �i de aceea PSD �i mobilizeaz� oamenii, �i preg�tesc �i Consiliul acesta na�ional�, a afirmat Iliescu.

La r�ndul s�u, pre�edintele Senatului, Mircea Geoan�, sus�ine c� marea provocare a st�ngii este articularea unui proiect de dezvoltare care s� fie �mbr��i�at de c�t mai mul�i cet��eni, pentru c�, doar critic�nd dreapta, liderii st�ngii nu vor fi liderii schimb�rii, ci parte a marii mase de nemul�umi�i.

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 21:20

De la: Severin_pedelistul, la data 2011-10-16 21:10:31CARE SINDICATE?

Cine observa ce trebuiau sa fie sindicatele,cum le-a vazut Marx si ce au ajuns nu poate decat sa hohoteasca de ras.
Pentru sindicate puternice trebue industrie puternica. Candva in fata sindicatelor se tremura si chiar si Ceausescu a fost sechestrat de sindicatele minerilor iar PCR si securitatea lui Felix le-au facut curele de transmisie ale PCR.
Azi forta sindicatelor sta in bugetari,cei angajati la particulari nu au sindicate .Sa te bazezi pe forta unor sindicate formate din profesori,asistenti medicali si bugetari cred ca este o gluma si nici matele nu s-ar sinchisi de ele.
In schimb,cartelul Alfa si nu numai ei au devenit curelele de transmisie ale USL.Dar isi zic inca sindicate.Liderii de sindicate sunt pe viata si se imbogatesc din afaceri si poate si din cotizatii.Este de ras dar la marea manifestatie,,sa ocupam wall-street-ul,, au participat 7 oameni.Forta sindicatelor a devenit bietul pensionar flamand si zdrahonii din politie si cei iesiti la pensii grase la 45-50 ani,militari si fosti politisti.In rest este bine,iar Romania devine,cum s-a spus,o tara trista plina de umor.

Ba pedelepra, zi'i mai bine cati din boboru' din Piata ar mai veni la chemarea basecsului, ala care promitea ca va reveni sa'si mai "reformeze" alegatorii!! Aaaa, era inca o voma trahahaiana, asa ca sa'si mai incurajeze toorma de maneliste...

PEDELEPRE, SUNTETI MUTI SI AVETI RAPACITATE!

mosul_tautu

219 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 10:17

: Aliatii lui Vadim (1)12 Martie 2007Grigore Cartianu Grigore Cartianu: "Cu cine s-au aliat PNL, PSD si PC? Raspunsul ne trimite la setea de putere a trioului Tariceanu-Geoana-Voiculescu si la doctrina de buda Vadim". Ultimele miscari majore de pe scena politica au configurat o alianta ciudata: PSD-PRM-PC-PNL. Noua masina de vot duduie in parlament, fapt verificat la temele fierbinti ale inceputului de an: motiunea anti-Macovei, comisia anti-Basescu, votul uninominal si, mai nou, data alegerilor europene.Surpriza o reprezinta plasarea liberalilor alaturi de adversarii lor de la alegeri. Miscarea poate fi explicata doar prin ambitia gruparii Tariceanu-Patriciu de a ramane la putere in orice conditii, inclusiv amanetand viitorul partidului. Asocierea cu PRM poate avea efecte devastatoare. Mai mult pentru PNL si mai putin pentru PSD, care a mai gustat si altadata din doctrina de buda a lui Vadim.Cu cine s-au aliat insa PNL, PSD si PC? Intrebarea poate fi pusa si altfel: cu cine s-a aliat PRM? Cel mai bun raspuns il reprezinta o serie de citate din revista �Romania Mare�. Imi cer scuze anticipat pentru unele expresii care, altfel, n-ar avea ce cauta in �Evenimentul zilei�. Le consider insa relevante, dat fiind ca ele vizeaza actuali parteneri de exercitare a puterii in Romania.Iata ce scria Vadim-�Alcibiade� in 2003: �Ce fund de vadana mai are si acest Tariceanu! Tradand un subconstient vinovat, lui Kuki Mascariciul ii place sa-si legene soldurile alea late tot in pantaloni scurti, pe terasa sau la plaja. Alaturi de el, la Mare, a putut fi vazut mafiotul instalat ca ministru de finante, Sebastian Vladescu, exhibandu-si burdihanul paros, de neam prost. Nu va e frica, ma, hotilor, de judecata poporului?�.�Mafiotul Dinu Patriciu ii ia apararea altui mafiot, Adrian Iorgulescu� (ministrul culturii), iar �Adevarul� a devenit �ziarul banditului rrom Dinu Patriciu�. Nu este uitata nici �cardasia scandaloasa dintre Tariceanu si Patriciu�.In 2003, liberalii Calin Popescu-Tariceanu, Puiu Hasotti si Eugen Nicolaescu erau �parlamentari care au in loc de sira spinarii o macaroana fiarta�. Mai mult, Hasotti era si �jigodie intratabila�, Teodor Melescanu - �Prajina cu urechi� si �Clapaugea�, Ludovic Orban - �un betiv, si prost pe deasupra�, Teodor Atanasiu - �un handicapat�, iar Eugen Nicolaescu - �un alt tigan tupeist�.Tot in 2003, actualul ministru Eugen Nicolaescu (pe atunci purtator de cuvant al PNL) declara: �Este exclusa orice colaborare cu PRM!�. Atat de exclusa, incat acum voteaza cot la cot...Sa trecem la partidul marjei de eroare, PC. Ce zicea Vadim in 2003: �In 1990, colonelul de Securitate Dan Voiculescu, viitor parnaias, a furat din conturile Securitatii (Crescent) 5.000.000 de dolari�; �PUR a cazut in CURS! A iesit de la guvernare dupa ce, timp de aproape 3 ani, garoiul Dan Voiculescu si-a aranjat toate ploile si afacerile, practicand si o nerusinata evaziune fiscala�.In 2005: �Televiziunea lui Dan Voiculescu a sarit imediat in ajutorul lui Dinu Patriciu. De ce? Fiindca cele doua jagardele s-au asociat, de ani de zile, la actiuni care in Justitie se numesc �criminalitate economico-financiara��.�Micul bisnitar Codrin Stefanescu face trafic cu obiecte de arta falsificate. Rar s-a vazut un cretin mai autentic ca asta!� Colectia de �vadimisme� la adresa PSD, in ziarul de maine.

mosul_tautu

219 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 10:18

Aliatii lui Vadim (2)
13 Martie 2007
Grigore Cartianu

Grigore Cartianu: "Caraghioasa coalitie PSD-PRM-PC-PNL pune intr-o lumina teribila partidele care au hotarat sa se asocieze cu haznaua politicii nationale, C.V. Tudor."

In editia de ieri am trecut in revista cateva �dulcegarii� vadimiste la adresa liderilor PNL si PC. Continuam azi �tratamentul� cu PSD. Si de aceasta data ne cerem scuze pentru limbajul nedemn de �Evenimentul zilei�, dar sugestiv pentru compromisurile coalitiei PSD-PRM-PC-PNL.
In 2003, �Alcibiade�-Vadim il descria astfel pe actualul sau tovaras Mircea Geoana: �E nu numai un parlit de agent strain (al doilea ambasador al SUA la Bucuresti), ci si un analfabet�; �Are niste rautati tipice indivizilor frustrati, care au dus geanta altora o viata intreaga, dupa care ar vrea sa li se stearga cu buretele statutul de sluga�; �Hai sictir, Geoana! O sa ai viata grea, baiete (fetito), fiindca esti ros de ambitii bolnave si te comporti ca un spion in propria ta tara�. Tratamentul era valabil si in 2005: �Totul era o facatura jenanta a acestui handicapat de Geoana, care are pungile de sub ochi mai mari decat creierul�; �Mircea Geoana e agent american suta la suta. Tot ce face si ce zice el ne duce cu gandul la purtarea unui catel jigarit�.
Ion Iliescu, actualul senator PSD, a fost de toate: de la �batrana sandrama stalinista� la �carpa kaghebista�. �Cand il vad romanii pe hotul asta batran, care-i pacaleste de 14 ani, sunt capabili de fapte antisociale, cum ar fi: sa-i bage vata-n nas si sa-i legene coliva, sa-l impaieze cum si-a impaiat Mina Minovici portarul de la Institut, in 1890�, scria �Alcibiade�-Vadim in 2003.
Inainte de a se uni in cuget si-n simtiri cu Partidul Romania Mare, Adrian Nastase a fost �alintat� cu spor in revista �Romania Mare�. Astfel, am aflat ca, �in abjectia lui, tipica celor care stau cu fundu-n sus si stiuletele-n gura�, fostul prim-ministru �umbla cu cioara vopsita�. Mai mult, �Bombonel alearga de nebun, de la un cap la altul al tarii si al lumii, in timp ce nevasta-sa ii tine �spatele� si recolteaza valizele cu bani�. �Miron Mitrea si-a tras un comision de 10.000.000 de dolari din investitia pentru Autostrada Bucuresti-Sibiu.�

Noi "ispravi", in ziarul de maine.

CARTIANU: Aliatii lui Vadim (3)
14 Martie 2007
Grigore Cartianu

Grigore Cartianu: "Incheiem astazi selectia "dragalaseniilor" scrise de C.V. Tudor, in ultimii 3-4 ani, la adresa actualilor sai parteneri politici."

Inca o data, scuze pentru limbajul citat.
�Unul dintre cei mai nerusinati infractori este Ovidiu Musetescu. Si mai are si fata de sobolan prins la furat!�
�Ovidiu Branzan e mai prost chiar decat maimuta pe care o creste sotia sa...�
�Fiul presedintelui Senatului, pe nume Mihai Vacaroiu, si-a gasit vocatia: e cel mai mare exportator de fier vechi din Romania. Ilegal, fireste.�
Alaturi de �Negroidul din Tartasesti� (Nastase), ii regasim la PSD pe �Spermatozoidul Ratacitor� (Victor Ponta), �bouleanul de la Cluj� (Vasile Dancu), �escrocul Mircea Pascu�, �sobolanul de Hrebenciuc�, �Cimpanzeul Daniel Vanghelie� (�tiganul ciorditor�) si ne desfatam cu �matele puturoase si pline de borhot de vodca ale derbedeului Alin Teodorescu�.
Pentru Vadim, PSD era un partid de mafioti si inainte de alegerile din 2004 (�Escrocii PSD, pe care nu-i mai satura Dumnezeu, profita pana si de nenorocirile semenilor lor, precum niste ciocli hamesiti�; �Regimul Iliescu-Nastase s-a purtat de parca ar fi fost atins de boala vacii nebune. A mintit. A manipulat. A manjit cu bani. A santajat. A amenintat. Pe scurt, a turbat�; �PSD e in stare de orice, chiar de crima, ca sa nu piarda Puterea!�), si dupa alegeri (�Din PSD trebuie sa dispara cativa dintre cei mai insuportabili borfasi: Adrian Nastase, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica, Ovidiu Musetescu�; �PSD a facut un �guvern din umbra�. In mare parte, sunt aceiasi nemernici care au deselat tara asta timp de 4 ani. Cu orice pret, astia trebuie izolati ca niste ciumati!�). Asa de bine i-a izolat Vadim, incat s-a aliat cu ei!
Ne abtinem chiar si sa citam �dezvaluirile� lui C.V. Tudor despre presupusa homosexualitate a doi premieri consecutivi, de la partide diferite. Acum, amandoi sunt aliati cu cel ce i-a facut �cavaleri de Kurlanda�!
Dupa o asa lectura �rafinata�, din doua, una: ori Vadim s-a inhaitat cu niste hoti, banditi, nemernici etc., ori PNL, PSD si PC cu un

mosul_tautu

219 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 10:22

CARTIANU: Aliatii lui Vadim (3)
14 Martie 2007
Grigore Cartianu

Grigore Cartianu: "Incheiem astazi selectia "dragalaseniilor" scrise de C.V. Tudor, in ultimii 3-4 ani, la adresa actualilor sai parteneri politici."

�Unul dintre cei mai nerusinati infractori este Ovidiu Musetescu. Si mai are si fata de sobolan prins la furat!�
�Fiul presedintelui Senatului, pe nume Mihai Vacaroiu, si-a gasit vocatia: e cel mai mare exportator de fier vechi din Romania. Ilegal, fireste.�
Alaturi de �Negroidul din Tartasesti� (Nastase), ii regasim la PSD pe �Spermatozoidul Ratacitor� (Victor Ponta), �bouleanul de la Cluj� (Vasile Dancu), �escrocul Mircea Pascu�, �sobolanul de Hrebenciuc�, �Cimpanzeul Daniel Vanghelie� (�tiganul ciorditor�) si ne desfatam cu �matele puturoase si pline de borhot de vodca ale derbedeului Alin Teodorescu�.
Pentru Vadim, PSD era un partid de mafioti si inainte de alegerile din 2004 (�Escrocii PSD, pe care nu-i mai satura Dumnezeu, profita pana si de nenorocirile semenilor lor, precum niste ciocli hamesiti�; �Regimul Iliescu-Nastase s-a purtat de parca ar fi fost atins de boala vacii nebune. A mintit. A manipulat. A manjit cu bani. A santajat. A amenintat. Pe scurt, a turbat�; �PSD e in stare de orice, chiar de crima, ca sa nu piarda Puterea!�), si dupa alegeri (�Din PSD trebuie sa dispara cativa dintre cei mai insuportabili borfasi: Adrian Nastase, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica, Ovidiu Musetescu�; �PSD a facut un �guvern din umbra�. In mare parte, sunt aceiasi nemernici care au deselat tara asta timp de 4 ani. Cu orice pret, astia trebuie izolati ca niste ciumati!�). Asa de bine i-a izolat Vadim, incat s-a aliat cu ei!
Ne abtinem chiar si sa citam �dezvaluirile� lui C.V. Tudor despre presupusa homosexualitate a doi premieri consecutivi, de la partide diferite. Acum, amandoi sunt aliati cu cel ce i-a facut �cavaleri de Kurlanda�!
Dupa o asa lectura �rafinata�, din doua, una: ori Vadim s-a inhaitat cu niste hoti, banditi, nemernici etc., ori PNL, PSD si PC cu un

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 14:02

De la: mosul_tautu, la data 2011-10-17 10:22:34CARTIANU: Aliatii lui Vadim (3)
14 Martie 2007
Grigore Cartianu

Ba mos Taunu, de ce nu ne zoiesti aci despre aliatii lu' wc tudor din CGC {consiliul general al capitalei...}? Cum, alianta booock-wc-jiji e o alianta naturala, nu? Ba mos Capcaunu, la cum le booc'ulesti mata mai rar, izact catavencu din scrisoarea pierduta, cata'vencule care esti tu rama penibila!

Ioan_voda_cel_cumplit

151 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 18:06

St�nga rom�neasc� e una socialist�de Cristian DiaconescuEditorial
Taguri: stanga romaneasca, una socialista
Share

Acum c�teva zile, imediat dup� lansarea ideii de �platforma de st�nga�, am sim�it nevoia s� vin cu c�teva preciz�ri, pentru ca toat� lumea s� �n�eleag� exact ce �nseamn� aceast� platform�, care este scopul ini�ierii acestui demers �i care sunt condi�iile politice care conduc spre aceast� construc�ie.

Mai �nt�i de toate, pentru c� tr�im �ntr-o lume liber� �i democratic�, iar dreptul de asociere �i acela de expresie politic� sunt �nc� drepturi de care se pot bucura �i cei care nu simpatizeaz� neap�rat cu anume partid politic, �ndr�znesc s� calific drept normal� ini�ierea �platformei de st�nga� �i fireasc� exprimarea pe spa�iul politic �n acest sens. �n al doilea r�nd, vreau s� reafirm c� orientarea politic� nu este un bun cu folosin�� exclusiv� a unui singur partid, iar faptul c� anumi�i politicieni �i declar� aceea�i orientare politic� de st�nga, nu reprezint� altceva dec�t c� st�nga rom�neasc�, din p�cate, �nc� mai r�m�ne par�ial legat� de st�nga socialist comunist� printr-o politic� nereformat�, nemodernizat� �i neadecvat� momentului. St�nga este progresist� de la Partidul Democrat din SUA p�n� la Grupul din Parlamentul European. Adic� nu se fere�te de mediile universitare, nu fuge de radicalismul intelectual �i accept� polemica �i �n mediile care nu produc voturi, dar cimenteaz� concepte �i valori.

�Platforma de st�nga� deschide dialogul spre modernizare, asumare �i �n�elegerea faptului c� to�i suntem egali tocmai pentru c� to�i suntem diferi�i. Ideile de st�nga �i platformele politice, �ntr-o societate evoluat�, nu creeaz� �electorat captiv� ele construiesc, adaug�, reformeaz� �i dincolo de alegeri. St�nga real� ofer� f�r� s� pretind�.

Revenind la �platforma de st�nga�, cred c� acest concept va trebui s� fie explicat pe �ndelete pentru a se �n�elege c� nu a fost proiectat �i nu este imaginat ca un cumul de forma�iuni politice �i organiza�ii, realizat �n vederea ob�inerii de voturi �n alegeri. �Platforma de st�nga� este un spa�iu de dezbatere unde cei cu vederi de st�nga, fie c� sunt reprezentan�i ai mediului politic, de afaceri, ONG-uri, organiza�ii patronale ori organiza�ii de pensionari, pot s� �i formuleze opiniile liber, �n vederea sintetiz�rii unui cadru de priorit��i �i solu�ii pentru societatea rom�neasc� �n ansamblul ei. Altfel spus, nu exist� nici un poten�ial pericol ca �platforma de st�nga� s� concureze cu purt�torii de saco�e cu merinde pe la por�ile oamenilor �n efortul de a le ob�ine voturile f�r� ca aleg�torii s� aib� �ansa de a exprima ce �i intereseaz� cu adev�rat. Platforma este, a�a cum am g�ndit-o noi, un instrument politic modern de rela�ionare cu societatea �n sensul transparentiz�rii transferului de opinii �i �n luarea deciziilor.

Consider, a�adar, c� este perfect de �n�eles �ngrijorarea unor partide nereformate cu privire la acest concept, �ntruc�t el vine odat� cu progresul societ��ii pe fondul unei nevoi din ce �n ce mai acute a politicului de a r�spunde exigen�elor evoluate ale rom�nilor, rom�ni care refuz� �ntoarcerea �n trecut.

Ioan_voda_cel_cumplit

151 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 18:19

O tara fara social-democratie,sau cu una comunizata de tip PSD nu poate sa existe.Stanga exista in structura oricarei tari,deoarece ea reprezinta clasa celor ce muncesc,adesea nedreptatita sau silita sa ia in seama sa toate problemele materiale legate de criza sau alte evenimente-

Din pacate la noi reprezentarea stangii de partidul inventat de Iliescu,adunarea in acest partid a bogatilor si baronilor Romaniei,crearea de sindicate,curele de transmisie,cu lideri eterni si bogati este o bataie de joc sa spunem ca avem o adevarata stanga.

Este meritul UNPR care a introdus conceptul de stanga progresista,notioune care exista si in alte tari si sa accentueze prin dezertarea de la PSD a principalilor sai lideri ca so0cialismul comunist tip Iliesv-Nastase,cel care a patronat mineriadele,cel care a inventat baronii,pomana electorale si a legiferat-o prin sistemul de ajutor social in schimbul votului,sa ne laudam cu aceasta stanga comunista si a bogatilor ar insemna sa credem ca Romania este raiul demagogi�lor si a politicienilor expirati de tipul lui Hrebenciuc,Ponta si toti care isi impart functiile in PSD.

De aceea trebue sa felicitam pe dl.Cristian Diaconescu si colegii sai care au ales calea reconstruirii stangii progresiste.

Sigur ca tonomatele de mai sus ale PSD vor tipa pana vor ragusi dar progresul,cum spunea chiar Marx al lor nu poate fi oprit.
Vrem deci o stanga progresista,o stanga reala in politica

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2011, ora 09:59

pai, zi-i asa mai Clona : CINE NU-I CU NOI, E IMPOTRIVA NOASTRA , ca sa stim despre ce-i vorba ! mult ti-au placut anii '50 cu Reformarea Statului si stirpirea dusmanilor poporului, evident si aia niste " fecaloizi " ca si astia de azi ! traiasca Lupta ptr. Pace, Clona comunista !

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2011, ora 11:57

DISCUTII PRIVIND PRIVATIZAREA IN SANATATE

Dated: 18 October,2011

PRO

Virgil P�unescu
consilier preziden�ial pe probleme de s�n�tate

Nu e vorba despre privatizarea spitalelor, ci a managementului. Pornim nde la o observa�ie pe care o poate face oricine: monopolul de stat nu nface bine s�n�t��ii, cum nu face bine �n niciun alt domeniu. De nasemenea, �n sistemul de s�n�tate nu �tim cine este cu adev�rat ncompetent �i cine nu. Chiar �i banii se dau �n sistem pe criterii npolitice. Directorii care au rela�ii pot aduce bani. Evaluarea medicilorn va fi f�cut� de spitale la presiunea asiguratorilor. Cred c� traseul nbanilor trebuie s� fie mai transparent. G�ndi�i-v� c� ave�i ni�te bani npe care cineva trebuie s�-i administreze. �ntrebarea este: A�i prefera nca statul s� fie cel care v� administreaz� banii aceia sau un privat cu ncare ve�i avea contract individual �i o rela��ie direct�? Societ��ile den asigur�ri private trebuie s� v� caute individual �i s� v� prezinte caren este oferta. Este inadminisibil ca la ora actual� pacientul s� fug� ndup� medic, radiografii, medicamente. Ca s� nu mai fug� trebuie pus pe npcioare un alt sistem �i acest sistem este cel care fuge el dup� npacient. Banii urmeaz� pacientul. Iar transparen�a cheltuirii banilor van fi asigurat� de faptul c� asiguratorii vor fi controla�i de Comisia nspecial� de supraveghere a asiguratorilor �i Casa Na�ional� de S�n�tate n�i Ministerul. P�rerea mea este c� nu vor putea intra pe pia�� dec�t nasiguratori europeni, cu o experin�� �ntins� de-a lungul multor decenii nde activitate �i m� �ndoiesc c� ace�tia ar veni �n Rom�nia s� fac� nescrocherii cu banii pacien�ilor. Pentru c� asiguratorul privat este celn care trebuie s� fug� �i dup� asigurat, �i dup� doctor. Dac� spitalele nar fi tranformate �n funda�ii, cum preconiz�m, asiguratorul ar putea naduce chiar �i medici din str�in�tate ccare ar fi pl�ti�i pe baza ncompeten�ei nu automat, pentru c� a�a sunt pl�ti�i to�i ceilal�i medici.n Pachetul de baz� este cel stabilit de Ministerul S�n�t��ii. Se va crea on pia�� a serviciilor medicale, pia�� �nsem�nd calitate, �i va fi nasigurat� o mai bun� administrare a banului public. Problema este c�, �nn momentul de fa��, nimeni nu r�spunde de modul cum se cheltuie banul �n ns�n�tate. Dar dac� interpui un privat care are un interes interesul de an c�tiga ceva, el se va uita de zece ori dac� banul lui se duce unde ntrebuie. Pentru c�, dac� nu se duce unde trebuie, d� faliment.

CONTRA

Sorin Paveliu
conferen�iar doctor

�ntreaga construc�ie graviteaz� �n jurul ideii false c� aloc�rile suntn suficiente, dar cheltuirea banilor este �n suferin��. Concluzia este c�n nici �n ipoteza privatiz�rii statul nu va contribui cu mai mul�i bani. nRezult� c� entit��ile private trebuie s� g�seasc�, �mpreun� cu statul, nmodalit��i suplimentare de ob�inere de bani de la popula�ie. Aceasta neste esen�a privatiz�rii propuse! Obiectivul este de a permite npopula�iei s� acceseze �ngrijiri similare celor din Olanda (noul model, ncel german fiind dep�it, nu-i a�a?!), unde cheltuiala pentru s�n�tate npe cap de locuitor este de 6 ori mai mare ca �n Rom�nia! Ca s� ajungem nla acest obiectiv (irealizabil) ar trebui s� atragem de la popula�ie, ndeci din fonduri private �nc� echivalentul a 20% din PIB!!!n

Privatizarea caselor de asigur�ri ar trebui s� fie preluat� de nentit��i specializate � firmele de asigur�ri private. �n prezent, nadolescentinul sistem de asigur�ri rom�nesc a ajuns la un nivel de n1.544.124.092 euro �n anul 2010. Asigur�rile private de s�n�tate ocupa on pondere de numai 0,32% din aceast� sum�, respectiv 4,9 milioane de nEuro! S� ��i imaginezi c� vei putea da �n gestiune un nivel total al n�primelor subscrise� (actualele cotiza�ii) de 3 miliarde unei ninfrastructuri care acum abia dac� gestioneaz� o sum� de 600 de ori mai nmic� este o absurditate. Putem concluziona c� un asemenea sistem se npreg�te�te pentru ni�te firme client din afar� Rom�niei ceea ce nu mai nsun� a privatizare ci a conspira�ie sau chiar tr�dare na�ional�!

n

A mai fost evocata o posibilitate, managementul privat al caselor nsociale de asigur�ri. O asemenea solu�ie ar merge m�na �n m�n� cu un nParlament privat, cu un �ef al poli�iei � sau un �ef al pompierilor nprivat.

n

Noile case de asigur�ri de s�n�tate urmeaz� s� se afle sub umbrel� ndirectoare, din punct de vedere normativ �i al controlului, a actualei nCase Na�ionale de Asigur�ri de S�n�tate. Ele urmeaz� a oferi acela�i nlucru pe care �l ofer� casele de stat �n prezent � cump�rarea �i plata, n�n numele asigura�ilor, de servicii medicale �i farmaceutice. Dac� nfunc�ia este aceea�i, institu�ia care face reglementarea �i controlul neste aceea�i, nivelul finan��rii este acela�i, de ce mai trebuie s� n�nlocuim sistemul actual?

n

Mai exista un aspect � deloc de ignorat. Operatorul privat nu va nputea fi obligat s� contracteze cu spitalele de stat. Aparent, va avea nloc o cre�tere a competi�iei, o cre�tere a calit��ii serviciilor. �n nfapt, vom asista la falimentarea imediat� �i poate inten�ionat� a nspitalelor actuale. �n loc s� avem spitale de stat care s� se dezvolte, nvom avea spitale de stat care se vor privatiza pe nimic prin falimentaren voit�!

n

Contribu�ia individual� dublat� sau triplata voluntar pentru nacoperirea serviciilor excluse din pachetul de baz� ne poate arunca �n nsitua�ia �n care popula�ia s�rac� s� �i ia adio de la investiga�ii nprecum RMN, tomografie, unele analize medicale, etc sau chiar de la nnecesare intern�ri. Mai mult, trecerea gestiunii banilor �n m�ini nprivate va ridica problema acoperirii centrelor de cost cele mai mari � nrespectiv a �ngrijirilor acordate oncologiei, dializa�ilor, pacien�ilor ncu hepatit�, SIDA, diabet zaharat �i alte boli cronice precum �i a nurgentelor. Dac� povara acestor cheltuieli � principala surs� a ncre�terilor de consum-va r�m�ne �n m�na statului atunci nu mai are rost ndiscu�ia referitoare la privatizare. De asemenea, nu �tim �nc� ce se va n�nt�mpla cu sistemele paralele, ale MAI, SRI, MApN, magistra�i, SIE, netc. Dac� aceste sisteme vor r�m�ne sau vor fi preluate de stat � n�nseamn� c� privatizarea nu va fi f�cut� pentru restul popula�iei, ci n�mpotriva popula�iei

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2011, ora 14:32

De la: HALT, la data 2011-10-17 18:06:13St�nga rom�neasc� e una socialist�de Cristian DiaconescuEditorial
Taguri: stanga romaneasca, una socialista
Share

Acum c�teva zile, imediat dup� lansarea ideii de �platforma de st�nga�, am sim�it nevoia s� vin cu c�teva preciz�ri, pentru ca toat� lumea s� �n�eleag� exact ce �nseamn� aceast� platform�, care este scopul ini�ierii acestui demers �i care sunt condi�iile politice care conduc spre aceast� construc�ie.

Mai �nt�i de toate, pentru c� tr�im �ntr-o lume liber� �i democratic�, iar dreptul de asociere �i acela de expresie politic� sunt �nc� drepturi de care se pot bucura �i cei care nu simpatizeaz� neap�rat cu anume partid politic, �ndr�znesc s� calific drept normal� ini�ierea �platformei de st�nga� �i fireasc� exprimarea pe spa�iul politic �n acest sens. �n al doilea r�nd, vreau s� reafirm c� orientarea politic� nu este un bun cu folosin�� exclusiv� a unui singur partid, iar faptul c� anumi�i politicieni �i declar� aceea�i orientare politic� de st�nga, nu reprezint� altceva dec�t c� st�nga rom�neasc�, din p�cate, �nc� mai r�m�ne par�ial legat� de st�nga socialist comunist� printr-o politic� nereformat�, nemodernizat� �i neadecvat� momentului. St�nga este progresist� de la Partidul Democrat din SUA p�n� la Grupul din Parlamentul European. Adic� nu se fere�te de mediile universitare, nu fuge de radicalismul intelectual �i accept� polemica �i �n mediile care nu produc voturi, dar cimenteaz� concepte �i valori.

�Platforma de st�nga� deschide dialogul spre modernizare, asumare �i �n�elegerea faptului c� to�i suntem egali tocmai pentru c� to�i suntem diferi�i. Ideile de st�nga �i platformele politice, �ntr-o societate evoluat�, nu creeaz� �electorat captiv� ele construiesc, adaug�, reformeaz� �i dincolo de alegeri. St�nga real� ofer� f�r� s� pretind�.

Revenind la �platforma de st�nga�, cred c� acest concept va trebui s� fie explicat pe �ndelete pentru a se �n�elege c� nu a fost proiectat �i nu este imaginat ca un cumul de forma�iuni politice �i organiza�ii, realizat �n vederea ob�inerii de voturi �n alegeri. �Platforma de st�nga� este un spa�iu de dezbatere unde cei cu vederi de st�nga, fie c� sunt reprezentan�i ai mediului politic, de afaceri, ONG-uri, organiza�ii patronale ori organiza�ii de pensionari, pot s� �i formuleze opiniile liber, �n vederea sintetiz�rii unui cadru de priorit��i �i solu�ii pentru societatea rom�neasc� �n ansamblul ei. Altfel spus, nu exist� nici un poten�ial pericol ca �platforma de st�nga� s� concureze cu purt�torii de saco�e cu merinde pe la por�ile oamenilor �n efortul de a le ob�ine voturile f�r� ca aleg�torii s� aib� �ansa de a exprima ce �i intereseaz� cu adev�rat. Platforma este, a�a cum am g�ndit-o noi, un instrument politic modern de rela�ionare cu societatea �n sensul transparentiz�rii transferului de opinii �i �n luarea deciziilor.

Consider, a�adar, c� este perfect de �n�eles �ngrijorarea unor partide nereformate cu privire la acest concept, �ntruc�t el vine odat� cu progresul societ��ii pe fondul unei nevoi din ce �n ce mai acute a politicului de a r�spunde exigen�elor evoluate ale rom�nilor, rom�ni care refuz� �ntoarcerea �n trecut.

Ba Halt'a kkomuista, daca faci apologia oooooreeeeeloooooor "stangiste" si a booooc'ilooooor "dreptace" inseamna ca esti abidextru, deci o faci cu ambele gheare...!! Apropos, ce'ti mai face ciocu'?

Pagini: << 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PRESEDINTELE BASESCU:DRUMUL CU SPINI AL UNUI MARE REFORMATOR
Mergi la: