back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator

 


 
Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:
 
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 11:01

De la: 111dinu, la data 2010-12-16 09:50:09Bãsescu este cu adevãrat cel mai mare reformator. În 1981a "reformat" 37 de nave în portul Rouen, prin incendiere, a "reformat" flota comercialã a României, prin vânzare, apoi a "reformat" Bucureºtiul prin contracte cu iz penal, iar acum este în plin proces de "reformare" a þãrii pe principii "sãnãtoase" : jaf, corupþie, genocid.

TI-A DAT DRUMUL DE SARBATORI,HOMALAULE ?


… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 13:14

Basescu si lupta contra coruptiei si teoria suveranitatii limitate
Se spne ca poporul nu greseste niciodata si aceia care au crezut ca romanii sunt prosti si au creat o asociatie a urii isi ling azi ranile.Totusi nu cred ca inraiti ca Crin,Hrebenciuc,Patriciu vor invata vreo data ceva.
Dar sa vedem unele aspecte ale unui regim care se voia corupt si care atenta,daca ar fi castigat Crin sau Mircea la suveranitatea Romaniei.

Cand Brejnev prezenta Romaniei si lumii teoria suveranitatii limitate,el o vedea ca o posibilitate a URSS de a prelua suveranitatea tarilor socialiste,adica un fel de ocupatie sovietica,fara tancuri,autoconsimtita.
Astazi Romania face parte din UE si NATO si problema suveranitatii se pune in alti termeni.
In mediul nostru politic corupt si cripto-comunisto-oligarho-securist suveranitatea este perceputa ca un drept de haiduceala a clasei conducatoare corupte ,asupra economiei si politicii romanesti.
Iata dece,intrati in UE si NATO ambasadorii au devenit factorii principali de reforme,daca nu chiar singurii.
Iata ce enumera dna Pipide,spre rusinea celor care ne-au condus 18 ani :

- un ambasador francez se scula luni la 6 dimineata ca sa fie la prima ora la Camera Deputatilor, sa preseze pentru introducerea pe agenda a unor masuri de reforma.
- un ambasador american a sunat la o agentie de stiri sa intrebe de ce lipseste de pe lista neagra un ministru despre care stia el sigur ca e corupt
Actualul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti avertizeaza ca, in Romania, Constitutia are prea multe lacune pentru a sustine o democratie puternica si de aceea ar trebui modificata. Imperfectiunile legii fundamentale au fost remarcate de ambasadorul SUA, care a caracterizat Constitutia romana ca fiind -usor de schimbat, de incalcat, de manipulat in interese personale-.
Pe de alta parte, analistul politic Catalin Avramescu spune ca o astfel de atitudine este perfect normala si chiar benefica pentru Romania: -Este normal sa ne traga de maneca. Tot Catalin Avramescu spune, de pilda, ca -lucrurile bune care au avut loc in Romania in ultimii cinci ani au fost facute sub presiunile reprezentantilor SUA si ai statelor membre UE.
Daca acesti prieteni adevarati ai nostri nu ar fi facut asa toata tranzitia, am fi azi la nivelul Belarusului sau Georgiei.
Si mai spune dna Pipide :trebuie sa nu ai nici o contributie pozitiva la aceasta istorie recenta a noastra, ca Bogdan Olteanu, ca sa iti poti permite sa le spui ambasadorilor sa isi vada de treaba lor si chiar sa-l insulti pe seniorul Taubman,de parca ar fi fost bunica lui din Comisia Internationalei a III-a,anti-Marchal.
In prezent UE este preocupata de derapajele liberale din justitie,iar Academia Cataventu publica chiar o lista cu sefii de mafie la nivelul Curtilor de Apel.
Cine sa se ocupe de aceasta problema :doar Basescu si ambasadorii tarilor prietene.
Inainte de 2005 coruptia era totala,algoritmul si coruptia statea la baza numirilor iar introducerea concursurilor a facut din Dna Macovei cel mai urat Ministru de justitie(stiti cum reactiona parlamentul numai cand se aducea vorba de dna.Macovei)
Odata ce dna Macovei a fost data afara de oligarhi,vedem ca astazi asistam la cercetarea de catre DNA a coruptiei din concursurile pentru magistratura.
Parlamentul sub Chiuariu a facut o ordonata de urgenta semnata de dl.Tariceanu prin care infractorii sa fie anuntati cu 24 ore inainte despre perchezitie sau despre interceptarile telefoanelor.De fapt tinta actualului guvern a fost si este desfiintarea DNA si renuntarea cercetarii coruptiei la nivel guvernamental sau parlamentar.Deci un fel de liber la coruptie pentru politicieni.
Nu ei fac legile,nu parlamentul cu cei 322 sunt organul suprem in tara ?
Dl.Chiuariu,Tariceanu sau Olteanu (unii spun stalinistul Olteanu) nu doresc o independenta a procurorului,ci el sa depinda de cei corupti si sa-i apere,la fel ca legea pe care au conceput-o.
Afirma dna Pipide :atitudinea lui Vacaroiu si Olteanu, acest cuplu penibil de comici ai ecranului,pun intr-o lumina jenanta intregul Parlament.
Pentru ei antieuropenismul si antibasescianismul sunt tot ce ii conduce pentru a sprijini coruptia.
Sa-l invelim pe Basescu intr-un cosciug de plumb sau sa-l facem sa plece din Romania s-a auzit la conclavul oligarhilor in care participa si dl.Geaoana,cel scolit in USA iar dl.Prezidentiabil al PNL,Emil Constantinescu,sponsorizat de cine trebuie, vrea sa fabrice un GDS invers.









PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 13:14

BASESCU SI ILIESCU

O doamna ziarista spunea la Realitatea TV ca este adevarat ca Basescu a intrat cu bocancii in clasa politica a perioadei de tranzitie dar a facut-o cu vorba,cu dreptul la opinie,in timp ce dl.Iliescu a intrat cu bocancii impotriva democratiei folosind minerii si s-a folosit de evenimentele din 1989 de teroristi ,lunetisti si arme automate pentru a trece de la un partid unic-PCR- la alt partid unic-FSN- si daca nu ar fi fost noua generatie si reactia Europei, partidul unic FSN nu ar fi dominat ca partid-stat 10-15 ani ci for ever.

Sa sustii,chiar impotriva pozitiei oficiale a PSD doi candidati din care unul este doar prieten AL DLUI Iliescu si impins chiar de acesta chiar sa demisioneze din PSD este iar un adevar a duplicitatii batranului evec,al stilului sau de a face politica de la revolutia din 1989,la mineriade si la elaborarea unor constitutii pentru interesele lui personale si de grup.

Sa folosesti parlamentul ca pavaza pentru a te apara de DNA este ,ceea ce dl.Iliescu spunea ca este o democratie originala,egalitatea in fata legilor ,a justitiei sunt vorbe in vant daca orice roman care greseste plateste dar un ministru sau un parlamentar este aparat de Constitutia lui Iliescu,de Curtea Constitutionala numita de Iliescu,de CSM in care domina oamenii lui Iliescu.

Cateva adevaruri rostite de presedintele revolutiei noastre morale au determinat un cutremur de gradul 10 ,posturi de TV,tonomate ziaristice,politicieni expirati au luat foc.Si aceasta pentru cateva cuvinte.
Ii supara ca dl.Basescu vede o atmosfera de blat in campania electorala in care dupa plimbarea cu elefantul,la indemnul unei doamne sa incerce si cu o femeie,dupa sacosele cu o gaina sau mititei,la violentele PSD girate de PNL,ce se mai poate spune decat ca atmosfera este de circ,de blat.
Cat despre Dl.Tariceanu sunt putine lucruri de spus.Disperat,pozand ca apara PNL,acest domn,ca si Tatarascu,pur si simplu vinde PNL si il transeaza cu PSD si dl.Iliescu.
Planificarea uniunii dintre PNL si stanga comunista chiar inainte de a se pronunta electoratul denota deruta in care se afla cei 322.

Iata ce poate crea intr-o comunitate de politicieni terminati,reactionari,pusi doar pe capatuiala cateva cuvinte ale lui Basescu,cateva adevaruri spuse de el.

Aceasta ne dovedeste ca dupa cum lumina nu poate sta alaturi de intuneric,politicienii din grupul 322 nu pot sta langa adevar si cuvintele Presedintelui ii omoara,ii aduce la starea de disperare.
Ei vorbesc de izolarea PD-L dar nu observa izolarea lor de popor si de realitate.
Europa este disperata si asa cum discutau unii comentatori la un post de TV austriac,Europa regreta primirea Romaniei in UE.Nimic din telurile democrate ale UE,cu toata disperarea dlui Basescu nu poate patrunde in societatea romaneasca dominata de Iliescu si Tariceanu.Deja avem presimtiri rele.Justitia este aservita,politicienii,parlamentarii au crucificat-o pe dna Macovei si acum sunt aparati de lege.Basescu este luat in derizoriu,nevoia de o noua Constitutie ii lasa rece pe cei din conducerile PSD si PNL.
Tara este a lor,tara cred ei ca va fi a lor vesnic.
Metodele electorale medievale:pomeni,batai,crime au instalat pentru inca 4 ani baronii PSD-PNL la consiliile judetiene si primarii,adica acolo unde vin banii UE.

Domnii de la PSD-PNL isi fac doar cu ochiul si viseaza sa mai insele inca pentru un ciclu electoral poporul roman.


Raporteaza abuz de limbaj
PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 13:19

Presedintele Traian Basescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro: Continutul zero al lui Crin Antonescu este atat de evident incat nu poate fi acoperit de tipetele televizate
de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 15 decembrie 2010, 15:00 Actualitate | Esenþial



Dan Tapalaga si Traian Basescu in studioul HotNews
Foto: HotNews.ro
Presedintele Traian Basescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre criza, FMI, relatiile cu opozitia sau alte teme la zi. Cele mai bune intrebari vor fi preluate intr-o editie speciala a Discutiei HotNews.ro - RFI, difuzata de RFI incepand cu ora 19.00 si realizata de Dan Tapalaga.
Intalnirea s-a incheiat
Cititi cu atentie regulile discutiei online pentru ca intrebarile sa fie validate
Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate
Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:

Întrebarea nr. 1 v
Dle Presedinte,

neaderarea la Schengen in termenul stabilit ar crea o presiune asupra justitiei si un cadru favorabil pentru curatarea ei.
Aveti la indemana si alte parghii?

Daca nu, mi se pare oricum un pret mic.

Traian Basescu
Da, este o parghie, dar ea reflecta doar slabiciunea noastra ca oameni politici.

Si explicatia este urmatoarea: in fapt, stim din toate rapoartele din 2007 si pana acum, ca CSM-ul nu a fost structura care sa catalizeze evolutia pozitiva a justitiei din Romania. Dimpotriva, de multe ori a fost doar o organizatie sindicala. Iar acest fapt trebuia sa ne faca demult, pe noi, ca oameni politici, sa modificam legea de modificare a CSM, sa readucem atributiuni importante la ministerul de justitie pentru a putea sa ne indeplinim obligatiile in raport cu partenerii externi, dar si obligatiile fata de romani.

Prea putini romani spun ca de vina pentru nefunctionarea justitiei este CSM. De regula, ei atribuie responsabilitatea politicienilor, Guvernului, Presedintelui. Si atunci, daca suntem incarcati cu aceasta responsabilitate, trebuia sa actionam prin modificarea legii. Acum, eu nu mai am nici un dubiu ca aceasta este solutia.

Întrebarea nr. 2 Addy
Orice discutie cu privire la perpetuarea statului social pe termen lung trebuie sa fie legata si de aspecte demografice. Va implementa Romania un program de imigratie prin care:

i)sa respingem imigrantii care doar vor atarna de gatul statului social

ii)sa atragem imigrantii care ar putea veni cu un plus pentru economia romaneasca ?

Daca da, in ce forma ? Daca nu, de ce nu ?

Traian Basescu
Problema statului social este unul din subiectele majore pe care politicieni si cetateni trebuie sa-l abordam in perioada imediat urmatoare. Este esential pentru ca insusi statul roman este definit prin Constitutie ca fiind un stat democratic si social. Si atunci este clar ca noi nu avem doar o problema teoretica, ci avem si una practica.

In primul rand, plec de la realitatea ca desi avem aceasta definitie pentru statul roman, nimeni nu a definit inca in ce parametri se misca un stat social. Cat suport social acorda statul. Depaseste limita celor care nu pot si se intinde cu subventii si sustinere financiara si la alte categorii, si daca da, pana unde? Aceasta ar fi chestiunea de principiu.

Nu putem face acest lucru, sa respingem imigrantii de care vorbiti la punctul 1. Dar putem avea politici care sa stimuleze un anumit tip de imigratie.

Si va dau un exemplu: Romania a avut mari dificultati in perioada 2007 - 2008 in asigurarea fortei de munca necesare cresterii economice. Dincolo de motivatii istorice, am adoptat atunci legi care sa stimuleze acordarea cetateniei pentru cetateni ai Republicii Moldova. Este adevarat ca a fost un obiectiv secundar, dar foarte multi tineri lucreaza, au lucrat, invatat si continua sa invete in Romania, iar acest lucru ne ajuta sa nu fim foarte generosi in acordarea cetateniei unor oameni proveniti din zone indepartate.

Întrebarea nr. 3 Andrei
Considerati ca a fost atins un punct critic al “taierilor” (odata cu CASS-ul pentru pensionari), dincolo de care rezistenta populatiei va deveni din ce in ce mai inversunanta si rezultatul va fi: fie revenirea PSD la putere in 2012 (care a declarat deschis ca va aplica “Restauratia”) sau virarea PDL spre stanga (ultima initiativa, legea indemnizatiei pentru mame, din care au iesit cel mai rau mamele cu salarii peste 1200 ron este elocventa in privinta virarii PDL)?

Traian Basescu
Punctul critic al taierilor veniturilor populatiei a fost atins, fie ca vorbim de reduceri de salarii, reduceri in asistenta sociala sau impozitarea pensiilor. Aici intra si pachetul de reducere a cheltuililor pentru cresterea copilului. Asta nu inseamna ca nu vor continua ajustarile de cheltuieli in aparatul bugetar. Dar nu prin reduceri de venituri, ci prin optimizarea numarului de salariati in fiecare sector, acolo unde personalul este excedentar sau ineficient.

Întrebarea nr. 4 Dan
Veti participa la taierea panglicii la Pasajul Basarab (primavara 2011), in ipoteza in care veti fi invitat de actualul Primar General?

Traian Basescu
Nu cred. Pentru ca daca as participa la inaugurarea acestui pasaj as crea un precedent periculos pentru mine.

Explic: ar trebui sa merg la tot ce inaugureaza Sorin Oprescu. Si va dau exemple: proiectul de revitalizare a orasului vechi - este un proiect contractat in timpul mandatulului meu de primar general, costa 28 de milioane de euro. Proiectul de modernizare a 110 scoli - este contractat in timpul mandatului meu, se finalizeaza acum, costa circa 200 milioane euro cu BEI. Ce ar fi sa ma duc la 110 scoli? Nu s-ar mai vedea Oprescu. Proiectul pasajului deja cred ca poate sa-mi poarte numele. Si multe altele.

In ceea ce-l priveste, il asigur ca voi merge cand se va inaugura autostrada suspendata sau voi deschide Jocurile Olimpice din 2020.

Întrebarea nr. 5 Straistaru Eugen
1. Relatia cu Republica Moldova:
In cazul unei aliante PD-PCRM, si in cazul in care acestia vor fi capabili sa propulseze un presedinte, care va fi pozitia pe care o va sustine Romania la nivel european iar in Romania cum veti justifica cheltuirea celor 100mil euro?

2. Dl. Presedinte, cine v-a facut sa va schimbati opinia in privinta denumirii tigan /rrom?
“I believe it’s a big mistake, I’ll never promulgate such a law. I’ll send the law back,” ( www.ft.com ).

Cu deosebit respect!
Straistaru Eugen

Traian Basescu
In ceea ce priveste republica Moldova, speranta mea este ca vor reusi sa mentina Alianta pentru Europa. De asemenea, ne vom mentine asistenta financiara pentru republica Moldova in orice situatie. Va pot spune ca numai anul acesta, Romania a furnizat deocamdata asistenta de circa 8 milioane euro (reconstructia a circa 800 de case afectate de inundatii).

Romania va fi in orice conditii un sustinator al aspiratiilor europene ale cetatenilor republicii Moldova, indiferent cine va guverna la Chisinau.

Traian Basescu
Cu privire la denumirea tigan/rrom, raspunsul scurt este urmatorul: a fost o greseala cand, in 1992, s-a schimbat numele din tigan in rrom, iar acum ar fi fost o si mai mare greseala ca, fara sa-i intrebam, sa le schimbam numele din rromi in tigani. Pana la urma, este o chestiune de asumare a acestei etnii, cu care nu ne putem juca functie de optiuni la fiecare 20 de ani.

Întrebarea nr. 6 Adela
1.Care este natura relatiei dintre Crin Antonescu si moguli?
2.Daca Crin Antonescu ar fi inlaturat de la conducerea PNL credeti ca in 2012 s-ar crea premisele refacerii aliantei DA?

Traian Basescu
Este opinia mea ca si Crin Antonescu se afla in aceeasi capcana in care s-a aflat Mircea Geoana. Doar ca el a schimbat mogulul. Considera, probabil, ca, avand in spate un trust de presa ca Antenele, ar putea deveni un om politic important. Consider ca romanii nu mai pot fi pacaliti cu televiziuinile. Continutul zero al lui Crin Antonescu este atat de evident incat nu poate fi acoperit de tipetele televizate.

Întrebarea nr. 7 cristi
Avand in vedere ca ieri politicienii au votat impotriva perchezitiei Monicai Jacob Ridzi, tot sistemul de justitie a facut rau?
Buna ziua
Multumesc!

Traian Basescu
Nu, aici a gresit in primul rand PDL-ul.

Întrebarea nr. 8 ovidiu_mm
PDL a ajuns celalalt FSN, FSN-ul de dreapta, cumva identic PSD-ului cu care va luptati in 2000-2004.

1. Ce parere aveti despre fenomenul PSD-izarii PDL?

2. 60% din romani nu voteaza. Cine va reusi sa-i mobilizeze la vot precum ati facut-o Dvs. in 2000, 2004?

Traian Basescu
1. Ai dreptate. PDL-ul pare sa fi abandonat criterii morale extrem de importante in politica. Sper sa revina, altfel se condamna singuri, definitiv si irevocabil.

2, In orice caz, eu nu-i mai pot mobiliza. Si, pentru moment, n-am idei.

Întrebarea nr. 9 ioan
1.Considerati ca Romania mai este un stat de drept?
2.Daca FMI conduce Romania, dumneavoastra in ce calitate organizati ºezatorile precum cea de ieri?

Traian Basescu
1. Categoric da, dar imperfect.
2. FMI nu conduce Romania, doar da bani Romaniei. Iar intalnirile cu partidele sunt necesare, si nu pot ramane doar la rangul de sezatori.

Întrebarea nr. 10 Pavel Mihai
Buna ziua,

1. Atata timp cat sustineti ca OUG 50 trebuie sa nu se aplice la stocul existent de credite, cum justificati faptul ca institutiile bancare de buna credinta vor avea un dezavantaj pe piata in detrimental celor care au actionat cu rea credinta. Dezavantaj datorat profiturilor abuzive pe care acestea din urma le-au obtinut, profituri care vor oferi un avantaj competitional.

2. Nu credeti ca aplicarea legii avand ca data de referinta momentul semnarii contractului ar corecta abuzurile si ar pune jucatorii de pe piata pe picior de egalitate?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Mihai Pavel

/Editat HotNews.ro/

Traian Basescu
Ordonanta 50 trebuie sa se transforme intr-o lege a echilibrului relatiei dintre banca si client. Nici clientul nu poate scapa de plata datoriei catre banca, dar nici banca nu trebuie sa scoata pierderile pe seama propriului sau client. In aceste conditii voi promulga legea.

Întrebarea nr. 11 Mihaela Ionescu
Buna ziua,

Intentionati sa promulgati legea salarizarii in varianta finala adoptata de Guvern?

Multumesc.

Traian Basescu
Da.

Întrebarea nr. 12 admus
Buna ziua.

Eu v-as intreba doar daca a-ti putea rectifica (sau argumenta) declaratia cu privire la primii 10 ani de conducere a Romaniei din epoca Ceausescu?
Va multumesc pentru raspuns si va dorim Sarbatori linistite alaturi de familie, multa sanatate si putere.
Cu stima si respect.

Traian Basescu
Cred ca afirmatia a fost corecta. Pentru ca eu m-am referit strict la imaginea primilor zece ani ai mandatului lui Ceausescu.

Va pot spune ca, pentru mine, perioada '65 - '75 a fost o perioada in care romanii si-au afirmat demnitatea si independenta. Va amintesc episodul august 1968, cand am fost extrem de mandru ca sunt roman (invadarea Cehoslovaciei de catre Pactul de la Varsovia, la care Romania nu a participat). In acelasi timp, inceputul anilor '70 parea a fi un inceput de liberalizare. Eram student si imi aduc aminte ca ne erau accesibile si ABBA si Rolling Stones si Beatles si Celentano si Boney M etc.

Repet, va vorbesc doar de o imagine, pentru ca societatea, sistemul in esenta lui, ramanea unul orientat impotriva libertatii oamenilor.

Si pentru a va convinge ca am dreptate vorbind despre aceasta imagine si nu despre esenta sistemului, va rog sa analizati sondajul aparut in ultimele zile, in care 80% dintre romani spun ca era mai bine in comunism. Au uitat si cozile pentru lapte, si cartela pentru paine si ulei si cozile pentru tacamuri de pui si reclamele cu "mancati peste oceanic". Au uitat si intruziunea regimului comunist in viata privata. Au uitat ca erau obligati sa mearga unde era repartizati dupa repartizarea scolii, au uitat lipsa de caldura si intreruperea luminii, au uitat ca erau doar doua ore de program la TV si o cenzura generalizata a cuvantului si a faptei. Au uitat ca nu puteau iesi din Romania decat cu aprobare de la Securitate.

Repet, am vorbit despre o imagine. Comunismul ramane un regim ilegitim si criminal.

Întrebarea nr. 13 Gherase
Buna ziua, domnule Presedinte
Este evident faptul ca Romania nu-si poate permite nici macar 1,29 mil bugetari si ca ar trebui continuate ajustarile.
O cale eleganta si simpla ar fi implementarea standardelor de cost pentru administratiile locale, care, coroborate cu descentralizarea reala, ar duce la preluarea problemei excedentului din administratiile locale la comunitatile locale.
Din pacate in ultima perioada nu s-a mai vorbit despre standardele de cost.
Care considerati ca ar fi orizontul de timp in care programul ar putea fi implementat?
Cu respect

Traian Basescu
Standardele de cost si de personal sunt in plina implementare in administratiile locale.

Întrebarea nr. 14 Serban
Domnule Presedinte,

cum vedeti relatiile Romaniei cu Republica Moldova daca la putere va ajunge din nou PCRM? In acest caz trebuie sa ne asteptam la o racire ca pe timpul lui Voronin? Ar insemna ca Rusia si-a impus punctul de vedere si UE a pierdut?

Traian Basescu
In orice conditii, vom contina sa ramanem sustinatori ai drumului european al republicii Moldova. Vom contina sa acordam cetatenie celor care au pierdut-o abuziv si familiilor lor, vom continua sa alocam 5000 de locuri la studii in fiecare an, vom continua sa-i sprijinim poltiic. Cum va fi relatia bilaterala depinde exclusiv de Chisinau.

Întrebarea nr. 15 CRISTIAN
Domnule presedinte, doua chestiuni:
1. Considerati ca in PDL ar trebui inlocuita vechea garda ( Blaga, Berceanu, Videanu, Oltean, cezar Preda, Mircea Toader) cu o noua echipa ( Falca, Udrea, Boc, Cristi Preda, Sever Voinescu, Monica Macovei)?
2. Considerati ca noua lege a salarizarii va putea fi aplicata vreodata in mandatul dumneavoastra? Eu cred ca nu.

Va multumesc.

Traian Basescu
1. In toate trebuie un echilibru al experientei si al elanului celor tineri. Esenta ramane totusi nevoia reformarii interne a PDL.

2. Sunt convins ca da.

Întrebarea nr. 16 dum_i
Buna ziua domnule Presedinte. Ma numar printre tinerii care va admira, care au avut posibilitatea de a trai si a invata in vestul Europei si care au putut compara situatia de acolo cu cea din Romania.

Doua intrebari am:

1. Am impresia ca societatea romaneasca este din ce in ce mai dezbinata si ca ramanem literalmente fara valori comune care sa ne uneasca. Mandria de a fi roman este tot mai slaba. Cum credeti ca ar putea acest tren sa fie inversat?

2. A doua impresie este : clasa politica actuala nu mai reprezinta poporul roman. Cu cateva exceptii : dumneavoastra, Monica Macovei, Cristian Preda si poate inca o duzina, toti politicienii par lipsiti de inteligenta, vointa sau chiar buna intentie. PSD si PNL dar si PDL au dezamagit. Cum vedeti posibila re-innoirea reala (cu oameni de valoare) a clasei politice?

Multumesc si multa sanatate

Traian Basescu
In mod categoric, trebuie sa ne unim in jurul unor valori. As enumera cateva: responsabilitate, justitie sociala, valori ale familiei, cooperare cu societatea civila si multe altele. Din pacate, sub efectul puternic al televiziunilor, multi dintre noi se otevizeaza sau cred ca viata si performanta si responsabilitatea inseamna vulgaritatea promovata puternic pe televiziuni. Trebuie sa gasim resurse sa venim la valorile adevarata care ne pot uni si care pot da valoare noua, tuturor, la un loc.

Întrebarea nr. 17 Catalin
Domnule Presedinte,

Ati afirmat in nenumarat randuri ca sunteti presedintele tuturor romanilor, si personal asa doresc sa fie si cred ca este normal.
1.Cand o sa aveti un dialog si cu romanii care nu au incredere ca dumneavoastra sunteti solutia salvatoare pentru Romania si nu problema ei cea mai mare ?
2. Cand vom incepe pe bune sa conducem tzara cu oameni competenti si nu cu aplaudaci ?

Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc multa sanatate si Sarbatori Fericite

Traian Basescu
Acum fac acest dialog.

Cred ca trebuie scos cuvantul aplaudaci si inlocuit eventual cu politruci. Si acum raspunsul: atunci cand partidele vor fi responsabile in primul rand pentru interesul general si abia pe urma pentru interesul de partid.

Întrebarea nr. 18 Laurentiu Negoescu
Buna ziua,

Considerati fezabila introducerea cotei unice de impozitare asupra pensiilor, in cursul anului 2011 ?

Multumesc

Traian Basescu
Nu. Doar contributia de 5,5% la sanatate, pentru pensiile mai mari de 740 de lei.

Întrebarea nr. 19 Adrian - Bucuresti
Dle Presedinte de ce nu raspundeti si acuzatiilor de coruptie care se tot fac la tv dusmane zi de zi? Cu acele investitii inutile sau care nu sunt prioritare (sali de sport prin comune) si in general cu gestionarea banului public? Subiectul "coruptie" a cam disparut din analizele Dvs. desi coruptia nu a disparut. Multumesc.

Traian Basescu
Nu consider ca dezvoltarea programelor mici - sali de sport, canalizari, drumuri comunale, patinoare, terenuri de fotbal, sunt investitii inutile sau probe de coruptie.

Poate nu am avut bani pentru autostrazi, dar bani pentru sali de sport trebuia sa avem, pentru ca altfel sacrificam generatii. Cum va puteti imagina un adult sanatos evoluand dintr-un copil care nu stie, care n-a facut sport sau care nu stie ce este jocul de echipa.

Nu spun ca toate aceste investitii se folosesc foarte bine acum. Dar ele se constituie intr-o infrastructura extrem de necesara a evolutiilor prezente si viitoare ale tinerei generatii.

Întrebarea nr. 20 Florin
Buna ziua,

Zilele trecute Dl Plesu a facut cateva aprecieri la adrea Presedintelui Romaniei.

" Mi se pare ca bilantul pe care-l are, dupa un mandat si jumatate, nu este la nivelul promisiunii initiale. A avut si ghinion, a picat pe o perioada de criza. Pana la urma, ceea ce-i reprosez este ca n-a facut corp comun cu silueta exacta a pozitiei lui. "

"Pozitia lui implica un anumit stil, implica o anumita strategie, implica intretinerea unei atmosfere de constructie si de consens. Printr-o anumita neglijenta a spontaneitatii, el a instituit un tip de tensiune publica, de natura sa otraveasca orice episod al vietii noastre politice."

As vrea sa stiu cum comentati aceste aprecieri.

Va multumesc.

Traian Basescu
Cred ca si Plesu exagereaza, mai ales cand e suparat.

Întrebarea nr. 21 Ioana M
Buna ziua. La inceputul lunii noiembrie ati declarat: "Am platit doua miliarde de lei la bugetul de stat pentru sanatate si a aparut alt deficit de 1,5 miliarde de lei pe care am refuzat sa-l platim pana la clarificarea situatiei". La ce situatie va refereati exact; a fost clarificata ea intre timp? Pana la urma, au fost platite sau cand vor fi platite aceste arierate? Fiindca urmatoarea transa de la FMI depinde (si) de plata acestora (este una din conditiile pentru care s-au tot cerut derogari).

Traian Basescu
Da, au fost platite, iar provenienta arieratelor suplimentare a fost din prestatie nefacturata.

Întrebarea nr. 22 DTP
momentul este istoric: o noua incercare de modernizare a statului roman.

1. de ce nu s-a inceput restructurarea institutionala (sau macar de ce nu se continua) printr-un audit realizat de una dintre companiile prestigioase din domeniu? nu cred ca ne-ar ruina dar ar pune functionarea institutiilor pe o noua baza.

2. ministerele, si alte institutii, nu sunt conduse de manageri ci de oamenii partidelor. nu credeti ca avem nevoie de echipe de manageri (cum a fost o parte din guvernul nastase) si de schimbarea modului de distribuire a resurselor umane, mai ales la varf? initiativele pentru o astfel de asezare a lucrurilor mi-au scapat. exista?

Traian Basescu
1. Pentru ca audituri de fac de vreo 15 ani, dupa care, din lipsa de vointa politica, rezultatele raman incuiate in fisete. Au fost doar o sursa de a cheltui bani. Ca atare, in prima instanta trebuia actionat asupra a ceea ce era evident: excedentul de personal.


Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje
Membru din: 7/07/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 15:26


Raporteaza abuz de limbaj
originala ...nu-mi plac copiile .
PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 22:23

Crin Antonescu, un vehicul politic în mâinile lui Felix

Scris de Olga Dumitrescu
De vreo câteva luni bune, preºedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, duce un rãzboi ascuns pentru reconfigurarea unei majoritãþi capabile sã punã în aplicare planul unei noi suspendãri a ºefului statului, dupã cea patentatã cu succes în primãvara lui 2007. În fapt, miza ascunsã a unui asemenea scenariu are la bazã instabilitatea politicã menitã sã le creeze mogulilor de genul lui Sorinuº ºi Felix posibilitatea de a acapara resurse importante în vreme de crizã, dupã cum au procedat ºi la începutul anilor ‘90. La rândul sãu, ºeful statului a susþinut ieri într-un interviu acordat Hotnews-RFI cã a intuit planul secret al liderului conservatorilor, arãtând cã Felix „a flãmânzit“ ºi vrea sã aibã acces la resurse, obiectiv pentru care ºi-a gãsit un „vehicul politic“ în persoana liderului PNL, Crin Antonescu, interesat de demararea suspendãrii ºi de schimbarea lui Emil Boc. „Pe ei nu-i intereseazã programe alternative. Spun cã trebuie schimbaþi Bãsescu ºi Boc, dar nu vin cu nicio alternativã de guvernare. Nu-i intereseazã interesul naþional, interesul comun. Au un singur interes: accesul la putere ºi, implicit, la resurse“, a spus Bãsescu.

Jocuri obscure pe cadavrul României!

Afirmaþiile ºefului statului îºi au logica în planul perfid al tandemului PSD-PNL din Parlament, ce riscã sã arunce România într-un derapaj periculos, ºi-n umflarea mediaticã a lui Crin Antonescu de cãtre analiºtii toxici ai Antenelor. Pe de altã parte, deºi nu s-a remarcat în plan legislativ prin nimic semnificativ - decât, poate, prin chiul -, Antonescu este promovat de tonomatele felixiene drept posibil „salvator“ al unei Românii în derivã. „Voiculescu ºi-a gãsit un vehicul politic, pe Crin Antonescu. La fel cum Vîntu îl avea pe Geoanã. ªi a spus: ãsta-i parteneriatul meu. Deci, cred cã nu vor reuºi. ªi le-aº face o recomandare: þineþi cont cã românii sunt mai inteligenþi decât voi“, a susþinut ºeful statului. Îmbãtat de cifrele din sondajele mincinoase, preºedintele PNL ºi-a luat în seamã rolul de „salvator-prezidenþiabil al României“, declarând ieri la B1 TV cã se simte obligat la o nouã candidaturã la prezidenþialele din 2014, chiar dacã a punctat cã aceastã chestiune nu este prioritarã în acest moment. „Mã simt obligat la o nouã candidaturã la funcþia de preºedinte al României ºi de situaþia politicã, ºi de un anume fel de presiune publicã“, a spus Antonescu. Pe de altã parte, ultimul sondaj CCSB îl plaseazã pe liderul liberalilor drept prima opþiune de vot a românilor, cu 32%, urmat la diferenþã de 10% de amicul sãu, Victor Ponta.


www.curentul.ro/2010/index.php/Politic/Crin-Antonescu-un-vehicul...


9am178165

4580 mesaje
Membru din: 14/12/2009
Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 11:23

De la: 9am178165, la data 2010-12-14 19:55:531. NAVIGATORUL SI TURNATORUL

TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973

Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )

In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.

La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.

Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.

In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.

De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.

In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.

De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.

In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor.

In prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani si locuieste in Braila, piata Independentei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92 si are tel. nr.- 0239.633691.

Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor.

Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.

Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta si una in Bucuresti.

TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei Arges.

In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura.

In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I.

In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.

In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam,

dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective.

In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.

In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.

Actualmente este Secretar Executiv al PD.

La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN BASESCU intervine o sincopa.

Pe 8-03-1989 este rechemat in tara, fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.

TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port.

In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea, despre care scria ca este , si ca este.

Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pana la Revolutie.

Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaþiei Civile din Ministerul Transporturilor.

Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.
SUS





2. ADMINISTRATORUL

In cei 15 ani care au trecut de la Revolutie, TRAIAN BASESCU a ocupat in permanenta functii administrative, cu o singura exceptie, perioada 1993-1996.

In tot acest timp TRAIAN BASESCU a reusit sa isi creeze o imagine de om gospodar, de bun administrator, folosindu-si exclusiv calitatile de comunicator si de manipulator al opiniei publice pentru ca rezultatele efective obtinute de TRAIAN BASESCU in administratie sunt dezastruoase.

Perioada am prezentat-o mai sus, iar in continuare vom prezenta o sinteza a activitatii lui TRAIAN BASESCU in functii administrative, care demonstreaza, ca episodul din CV-ul sau, nu a fost un simplu accident.

Imediat dupa Revolutie TRAIAN BASESCU a urcat rapid in functie de la Director in Minister, la Subsecretar de stat si de la inceputul anului 1991, la Ministru al Transporturilor.

In acesti trei ani 1990-1992, TRAIAN BASESCU a ignorat complet problemele reale din transporturile romanesti si anume starea proasta a drumurilor (nici un kilometru de sosea nu a fost modernizata in acesti trei ani), diminuarea alarmanta a traficului de persoane si marfuri pe CFR, concomitent cu scumpirea exagerata a acesui tip de transport, starea deplorabila a flotilei TAROM ( exceptie facand cele doua aeronave Airbus cumparate de Petre Roman, intr-o afacere din care s-a incasat un comision de 1,3 milioane dolari).

Dar aceasta perioada va ramane in memoria colectiva ca perioada in care a disparut mai mult de jumatate din flota maritima a Romaniei, cealalta parte disparand si ea in a doua perioada de ministeriat al lui TRAIAN BASESCU, cu aportul determinant al FPS-ului condus de Sorin Dimitriu si Radu Sarbu.

Disparitia flotei romane a insemnat una dintre cele mai oneroase afaceri de dupa Revolutie care s-a soldat cu pierderi de sute de milioane de dolari pentru statul roman, dar si cu castiguri pe masura pentru cei implicati direct.

Actualmente se afla pe rol la Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie dosarul Flota. Dosarul a fost instrumentat de PNA.

Alaturi de TRAIAN BASESCU sunt inculpate alte 80 de persoane, printre care alti doi fosti Ministri ai Transporturilor, Radu Sarbu fostul Presedinte al FPS, etc.

Dintre toti acestia numai TRAIAN BASESCU refuza sa se prezinte in fata justitiei, tocmai pentru ca stie ca, desi nu a semnat nici un act pentru vanzarea vreunei nave, el este cel care a orchestrat toata aceasta uriasa operatiune care a dus la disparitia efectiva a flotei romane.

Tot TRAIAN BASESCU este cel care a creat la inceputul anului 1990 o vasta retea alcatuita din inalti functionari din Ministerul Transportului in fruntea carora s-a aflat bunul sau prieten Calin Marinescu (Shogunul), dar si din firme romanesti si mai ales straine care au obtinut sute de milioane de dolari din exploatarea si valorificarea flotei romane.

Una dintre cele mai cunoscute componente ale acestei uriase operatiuni de spoliere a avutiei nationale a fost afacerea Petromin- Klaveness (Norvegia) prin care 18 dintre cele mai moderne nave romanesti au fost facute practic cadou firmei norvegiene care la data semnarii contractului cu Petromin, era in pragul falimentului, mai avand in dotare doar cateva vrachiere si nave multifunctionale.

Este de remarcat faptul ca in urma afacerii Petromin – Klaveness TRAIAN BASESCU nu a primit numai recompense de ordin material ci a obtinut si diploma de absolvent al cursurilor Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al statului norvegian.

Intregul rechizitoriu care a stat la baza inculparii lui TRAIAN BASESCU si a complicilor lui este public si poate fi studiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De altfel ancheta in cazul Flota a inceput inca din timpul regimului Constantinescu, in 2000 secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mocuta trimitand la Camera Deputaþilor instiintarea cu privire la inceperea urmaririi penale.

In perioada 1996-2000 TRAIAN BASESCU a fost din nou numit Ministrul Transportului.

In acest interval de timp s-a realizat un singur lucru asfaltarea unor sosele nationale care ajunsesera intr-un grad de degradare extrem. Reabilitarea acestor sosele s-a facut cu banii cetatenilor care au fost obligati sa plateasca celebra taxa BASESCU, bani care au ajuns in conturile firmelor apropiate lui TRAIAN BASESCU si PD-ului.

Tot acum TRAIAN BASESCU a definitivat, cu ajutorul FPS-ului instrainarea flotei romane si a adus, tot impreuna cu FPS-ul, TAROM-ul in pragul falimentului.

SNCFR-ul a fost divizat in mai multe companii, dar asta nu a dus la eficientizarea activitatii, ci doar la distribuirea de

functii de directori mai multor clienti politici, compania ramanand in toata aceasta perioada pe primul loc pe lista datornicilor la bugetul statului si regia cu cele mai mari pierderi din exploatare.

De asemenea, in perioada 1996-2000, SNCFR a constituit alaturi de Petrom, Renel si Sidex, principala cale de drenare a fondurilor publice catre clientela politica a coalitiei aflata la putere.

Cea mai cunoscuta mostra de a banului public a fost autostrazii Bucuresti-Pitesti. Lucrarile au costat circa 100.000.000 dolari, din care 53,1 milioane dolari credit BERD, iar 44 milioane dolari de la Guvernul Romaniei. La doar o luna de la darea in folosinta a autostrazii, s-a prabusit un pod peste un canal de colectare a apelor, iar dupa 3 luni covorul asfaltic a inceput sa se desprinda asa incit dupa 6 luni gropile acopereau cea mai mare parte din suprafata autostrazii, facand imposibila circulatia si impunand angajarea unor noi lucrari de asfaltare.

Intre 2000 si 2004, activitatea lui TRAIAN BASESCU de Primar General al Capitalei nu a dus la finalizarea nici unuia dintre programele necesare Bucurestilor, desi multe din aceste programe au fost subiecte de campanie electorala. Curatenia orasului, asfaltarea si reabilitarea strazilor, fluidizarea circulatiei, reabilitarea retelei de apa si canalizare, constructia de locuinte sociale, repararea scolilor, toate sunt bile negre pentru Primarul General al Capitalei dupa patru ani de mandat.
SUS





3. POLITICIANUL

TRAIAN BASESCU si-a inceput activitatea politica, in 1991 cand a fost numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Roman.

In 1992 cind s-a produs scindarea FSN in doua tabere, in jurul lui Ion Iliescu si in jurul lui Petre Roman, TRAIAN BASESCU a ales tabara Roman.

Adevarata afirmare politica a lui TRAIAN BASESCU a inceput insa in 1996. Cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 1996, cand fiind acuzat de adversarii politici ca este principalul vinovat pentru disparitia flotei, a facut un gest foarte spectaculos, demisionand din functia de Deputat, renuntand astfel la imunitatea parlamentara si punandu-se la dispozitia justitiei.

In realitate acest demers politic, care i-a atras foarte multa simpatie in randurile electoratului, a fost foarte bine calculat, TRAIAN BASESCU stiind foarte clar ca timpul scurt ramas pana la alegeri, nu permitea organelor de ancheta sa definitiveze un dosar extrem de amplu cum era si este dosarul Flota. Mai mult decat atat, TRAIAN BASESCU a obtinut numirea ca Director de campanie electorala al lui Petre Roman, si primul loc pe lista de candidati ai PD pentru Camera Deputatilor in judetul Vaslui.

In acest mod TRAIAN BASESCU si-a asigurat o altfel de imunitate, stiind foarte bine ca nici un organ de ancheta nu va avea curajul sa-l aresteze pe directorul campaniei electorale ale unuia din primii trei candidati la Presedentie, si pe unul dintre cei mai mediatizati candidati ai opozitiei din acea vreme, in conditiile in care toate sondajele indicau ca PD-ul va participa la guvernare dupa alegerile din 1996.

TRAIAN BASESCU a considerat ca actionand astfel are sanse sa inchida o data pentru totdeauna chestiunea Flota atat din punct de vedere mediatic cat si juridic.

Dupa alegerile din 1996, TRAIAN BASESCU este numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Ciorbea.

Activitatea ca Ministru a lui TRAIAN BASESCU din perioada 1997-2000 am prezentat-o sintetic mai sus, dar foarte importanta a fost activitatea politica a acestuia din perioada respectiva.

Initial TRAIAN BASESCU s-a plasat in randurile baronilor PD, alaturi de Victor Babiuc, Radu Berceanu, Bogdan Niculescu-Duvaz, Alexandru Sassu, oameni care au constituit trupa de soc a lui Petre Roman in disputa cu adversarii politici din PDSR, dar si din CDR.

TRAIAN BASESCU s-a remarcat rapid ca varful de lance al PD-ului, in lupta cu colegii din coalitie.

Prima victorie importanta a fost schimbarea Primului Ministru Victor Ciorbea, in primavara anului 1998, actiune inceputa de TRAIAN BASESCU in decembrie 1997 prin declansarea crizei guvernamentale.

TRAIAN BASESCU a stiut sa exploateze foarte bine aceasta victorie, asigurandu-si o imagine de luptator pe scena politica romaneasca, locul doi in partid, dar mai ales locul doi in Guvernul condus de Radu Vasile.

Din acest moment si pana la alegerile din 2000 TRAIAN BASESCU a sustinut in permanenta o stare de conflict in cadrul coalitiei de guvernare, initiind dispute cu colegii de Guvern, dar si cu alti lideri ai partidelor aflate la putere.

Valeriu Stoica, Radu Sarbu, Andrei Marga, Nicolae Noica, Traian Remes, Varujan Vosganian, Ion Diaconescu, Emil Constantinescu, Mugur Isarescu, Theodor Stolojan etc.

TRAIAN BASESCU a reusit in acest mod sa-si creeze o notorietate foarte mare, fiind zilnic prezent pe micul ecran, si pe prima pagina a ziarelor, dar si o imagine de personaj politic fara scrupule, rau de gura, pus in permanenta pe harta si care nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile.

La inceputul anului 2000, in vizorul sau a intrat si Petre Roman cu care a avut mai multe dispute publice, alimentand astfel ideea ca el, TRAIAN BASESCU este de facto numarul unu in partid si pregatind debarcarea lui Petre Roman din fruntea PD. In acest context trebuie privita si strategia adoptata de TRAIAN BASESCU inainte de alegerile locale din 2000 cand desi a fost solicitat sa candideze la Primaria Capitalei, de catre Petre Roman, inca din februarie 2000, a refuzat in nenumarate randuri, dar in paralel a incurajat desemnarea de catre PD a unui candidat lipsit de orice sansa. Pe acest fond, cand dupa aparitia mai multor sondaje de opinie dezastruoase pentru PD, insistentele pentru a accepta sa candideze au crescut, TRAIAN BASESCU a acceptat sa se inscrie in cursa pe 5-05-2000, exact in ultima zi in care se mai acceptau candidaturile.

Prin aceasta manevra TRAIAN BASESCU si-a creat imaginea de salvator al Partidului Democrat, demarand practic actiunea de inlaturare a lui Petre Roman din functia de Presedinte PD.

Pentru aceasta s-a autoimpus ca Director al campaniei electorale a lui Petre Roman, pozitie din care l-a sabotat pe acesta sistematic, asta facand ca Roman sa obtina in toamna anului 2000 de 3 ori mai putine voturi decat PD, partidul pe care Roman il reprezenta. Este de notorietate faptul ca mai multi sefi de filiale ale partiduli au fost sunati de TRAIAN BASESCU care le-a cerut sa se concentreze exclusiv pe campania parlamentara, in detrimentul celei prezidentiale a lui Petre Roman.

Apoi in anul 2001 s-a folosit de liderii din PD Berceanu, Duvaz, Sassu, Simona Marinescu pentru a obtine voturile congresului PD, inlocuindu-l astfel din functia de Presedinte PD pe Petre Roman.

La acelasi congres, imediat dupa ce a fost numit Presedinte, si-a sacrificat aliatii amintiti mai sus, niciunul dintre ei nemai obtinand functiile promise in conducerea PD.

De atunci toti liderii marcanti ai PD, cu exceptia lui Radu Berceanu au parasit partidul condus de TRAIAN BASESCU din cauza stilului dictatorial pe care acesta l-a impus in conducerea partidului. De altfel in 24 ianuarie 2004 TRAIAN BASESCU declara public

In perioada 2001-2004 TRAIAN BASESCU si-a folosit pozitia de Primar General al Capitalei pentru a-si impune o noua imagine publica, aceea de unic adversar al partidului de guvernamant, pregatindu-si astfel ascensiunea spre cea mai inalta demnitate in stat, functia de Presedinte al Romaniei.

Lansarea acestei adevarate campanii a fost facuta de TRAIAN BASESCU printr-o declaratie care-i defineste stilul de a face politica, acuzandu-l pe Adrian Nastase ca

In continuare TRAIAN BASESCU a purtat un razboi de gherila cu Adrian Nastase, razboi care pe fondul nemultumirilor sociale si al deteriorarii imaginii PSD i-a atras o simpatie tot mai larga in randurile populatiei.

In final singurul obstacol in fata nominalizarii sale ca reprezentant al Aliantei PNL-PD in cursa prezidentiala l-a reprezentat Theodor Stolojan, candidatul desemnat al aliantei.

TRAIAN BASESCU a reusit, sa-l determine pe acesta sa se retraga din cursa pentru Presedentia Romaniei si din viata politica, cu numai trei saptamani inaintea campaniei electorale, in urma unei intense actiuni de constrangere, de manipulare si de santajare a lui Theodor Stolojan.
SUS





4. AFACERISTUL

In intreaga sa activitate TRAIAN BASESCU a fost calauzit de doua teluri ascensiunea in ierarhia sociala si inavutirea.

Daca pentru atingerea primului tel s-a folosit de relatia privilegiata cu Securitatea pana in 1989 si de activitatea politica ulterior, pentru inavutire a considerat ca orice metoda este permisa.

In continuare va vom prezenta numai o parte din afacerile necurate care au creat bunastarea familiei BASESCU.

In 10-01-1980 lui TRAIAN BASESCU, pe atunci ofiter angajat la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta, i s-a repartizat din fondul locativ de stat un apartament cu 4 camere plus dependinte, situat in Aleea Zmeurei nr. 2, bl. U, sc. A. Cum la acea data familia sa se compunea din sotie si un copil, repartizarea s-a facut cu incalcarea normelor legale in vigoare pentru ca avea dreptul la doar 2 camere).

In 26-05-1992 TRAIAN BASESCU a cumparat locuinta respectiva, pe baza contractului nr. 1415 achitand pe loc suma de 140.000 de lei.

In 10 ianuarie 1991 Primaria Capitalei, cu adresa nr. 118053, a pus la dispozitia Ministerului Transporturilor apartamentul nr. 4 din strada Argentina nr. 2, bl.12, et. 2 (Piata Victoriei). Acest apartament a fost ocupat de TRAIAN BASESCU.

In 22.08.1991, TRAIAN BASESCU a renuntat la apartamentul din strada Argentina si a primit in aceeasi zi, cu aprobarea lui Petre Roman, repartitie pentru imobilul de lux din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 prin comunicarea Secretariatului General nr. 15/4086/1991. In baza acestor acte ICRAL Herastrau a intocmit contractul de inchiriere 60165 din 28 august 1991.

Asa cum rezulta din Adresa 1888 din 21 iulie 1991 a Ministerului Transporturilor, la acea data TRAIAN BASESCU isi avea domiciliul stabil in Constanta. In aceste conditii, conform Legii 5/1973 nu i se putea repartiza o locuinta intr-o alta localitate cu incheierea contractului pe durata nedeterminata (putea beneficia, eventual, doar de o locuinta de serviciu).

Contractul de inchiriere pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 era nul de drept deoarece - conform Legii 5/1973 - o persoana fizica nu putea detine, in acelasi timp, doua locuinte proprietate de stat. Astfel, daca TRAIAN BASESCU impreuna cu familia si-ar fi stabilit domiciliul in Bucuresti, inainte de a i se incheia contractul pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor ar fi trebuit sa faca dovada ca a predat apartamentul din Constanta, Aleea Zmeurei, dar asa cum am aratat acest apartament nu numai ca nu a fost predat statului ci a fost chiar cumparat de TRAIAN BASESCU un an mai tarziu.

In 1997 motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, TRAIAN BASESCU a solicitat in calitate de Ministru al Transporturilor atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din B-dul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Primarul General al Capitalei nu numai ca nu a parasit imobilul din B-dul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.

Chirias la propria Primarie, in vila din B-dul Aviatorilor nr. 57, TRAIAN BASESCU a solicitat RAAPPS, in 2000, prelungirea contractului de inchiriere pentru apartamentul din B-dul Maresal Prezan nr. 4. Solicitarea Primarului General nu era una legala, intrucat pierduse calitatea de demnitar, dar la interventia ministrului PSD, Serban Mihailescu, RAAPPS i-a prelungit contractul de inchiriere.

In 9 august 2000, TRAIAN BASESCU a cumparat un teren intravilan de 3.700 de metri patrati, situat in Aleea Privighetorilor, pe care a platit pe loc 1.483.244.000 lei. O adevarata afacere, avand in vedere ca a reusit sa achizitioneze cu numai 50.000 de dolari un teren de 3.700 de metri patrati in Baneasa, cumparand cu 13 dolari metrul patrat de teren, care in ofertele agentiilor imobiliare era cotat la peste 100 de dolari.

Cel care i-a vandut lui TRAIAN BASESCU terenul din Baneasa la acest pret derizoriu este Costel Casuneanu, om de afaceri care are peste 100 de TIR-uri, o fabrica de parchet, o benzinarie si o statie de service auto in comuna Oituz.

Explicatia acestei afaceri imobiliare este ca pe vremea cand era ministru al Transporturilor, Traian Basescu i-a facilitat lui Casuneanu obtinerea de autorizatii de transport complet scutite de taxe pe destinatiile Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Franta.

La sfarsitul anului 2003 TRAIAN BASESCU a vindut terenul din Baneasa pe care-l achizitionase si a cumparat o vila pe soseaua Bucuresti-Ploiesti pentru care a achitat pe loc suma de 280.000 de dolari.

Desi in prezent locuieste efectiv in aceasta vila impreuna cu sotia, TRAIAN BASESCU a trecut-o in mod fictiv pe numele ficei sale Ioana, pentru a nu fi obligat sa justifice in fata legii provenienta banilor cu care a achizitionat-o.

TRAIAN BASESCU mai detine un apartament de 370 de metri patrati intr-o vila de lux in zona Foisorul de Foc din Bucuresti, pe strada Stefan Mihaileanu, nr. 2, achizitionat in 2002 si achitat pe loc.



În 1994 TRAIAN BASESCU a infiintat impreuna cu alti patru asociati firma Triton Company, la care el detine 20% din actiuni. Aceasta este firma care asa cum a afirmat in mai multe randuri Primarul General. La aceasta firma asociat si administrator este Ionescu Dumitru, cel care i-a precedat lui TRAIAN BASESCU in functia de sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers si fost ofiter de Securitate. Cenzorul permanent al firmei Triton Company este Nicolae Varzaru, fost contabil al Clubului Dinamo, implicat in fraudarea Clubului alaturi de Vasile Ianul.

Triton Company a fost infiintata la un an dupa Triton Grup srl, firma care ii are ca asociati pe ofiterul acoperit Ionescu Dumitru si pe Branza Paul, un alt prieten foarte bun al lui TRAIAN BASESCU. Branza Paul este si el asociat cu TRAIAN BASESCU la Triton Company, unde este si administrator.

O alta firma la care TRAIAN BASESCU este de data aceasta asociat unic si care este administrata de sotia sa Maria este M.T. Vega Transport srl, firma care a fost infiintata în 1996 si aparent, nu a functionat niciodata.

TRAIAN BASESCU a declarat întotdeauna ca veniturile sale provin dintr-o afacere cu înghetata: Prod Cros srl, la care asociat nu este el, ci sotia lui, Maria Basescu, cu 20% de procente din beneficii si pierderi si fratele lui, Mircea Basescu, cu 39% de procente din beneficii si pierderi. Firma Prod Cros srl a achizitonat in 1994 fabrica de inghetata, printr-un credit extern luat prin Banca Agricola, credit pe care nu l-a rambursat in totalitate, restantele de plata fiind ulterior preluate la datoria de stat.

Cea de a patra firma a familiei BASESCU, AMC Cros srl este o firma de produse lactate, care o are ca actionar pe Maria Basescu, cu 20% din profit si pierderi. Aceasta firma a fost infiintata, in 1994, odata cu Prod Cros srl, de catre Maria Basescu si Mircea Basescu. Familia BASESCU detine exact acelesi procente ca la Prod Cros srl: Maria Basescu – 20% si Mircea Basescu – 39%. Ceilalti actionari sint, la fel ca la Prod Cros srl, cei doi oameni de incredere ai lui TRAIAN BASESCU: Anca Ivascu – 39% si Dumitru Scaiceanu – 2%. Anca Ivascu este sora lui Aurelian Ivascu, membru PSD, consilier local la Constanta, apropiat al lui Radu Mazare.

TRAIAN BASESCU a introdus-o pe Anca Ivascu si intre actionarii de la Aliment Murfatlar srl, unul dintre principalii sponsori ai campaniei electorale a Partidului Democrat si a lui TRAIAN BASESCU.

In anul 2001 TRAIAN BASESCU figura printre actionarii persoane fizice la Banca Comerciala Unirea alaturi de seful Directiei de Supraveghere Bancara Nicolae Cinteza, si de Cristian Burci, patronul de la Prima TV, ca actionar majoritar figurand un grup de firme rusesti.

Bilanturile oficiale depuse de toate aceste firme la Registrul Comertului nu justifica nici pe departe investitiile imobiliare ale familiei BASESCU si asta explica de ce incearca Primarul General sa-si camufleze averea trecand-o pe numele rudelor.

La fel de greu de justificat insa sunt si cheltuielile exorbitante facute de fiica lui TRAIAN BASESCU, Ioana care a deschis de curand un magazin de lux in incinta hotelului Hilton din Bucuresti. Magazinul se numeste si investitia totala facuta de fiica lui TRAIAN BASESCU este estimata la 1.000.000 de euro.

Prin intermediul fratelui sau Mircea Basescu, TRAIAN BASESCU este implicat intr-un mare numar de afaceri in Constanta. In 1991, pe cind era Ministru al Transporturilor, TRAIAN BASESCU a infiintat la Constanta firma Star Sea Co srl. La fel ca la Prod Cros srl si la AMC Cros SRL, TRAIAN BASESCU detine aceasta firma prin intremediul fratelui sau Mircea Basescu si a lui Anca Ivascu.

Tot prin Mircea Basescu si Anca Ivascu, TRAIAN BASESCU a infiintat in 2001 la Constanta firma Miral Cross Ships Supply srl, care se ocupa de activitati anexe transporturilor pe apa. In 2002, pe numele lui Mircea Basescu, a fost infiintata firma de consultanta MB Consult Company srl. Fratele lui TRAIAN BASESCU detine in totalitate aceasta firma, fiind si unicul ei administrator.



In activitatea sa de Ministru al Transporturilor si de Primar General al Capitalei, in afara de afacerea Flota numele lui TRAIAN BASESCU a mai fost legat de numeroase afaceri dubioase care pot explica situatia materiala infloritoare a familiei BASESCU.

Ca Ministru al Transporturilor TRAIAN BASESCU a initiat si demarat in 1997, o serie de activitati ca dezmembrarea materialului rulant al SNCFR si vinzarea componentelor la fier vechi, curatirea si intretinerea terasamentelor de cale ferata etc., pe care le-a incredintat unor apropiati ai sai. Aceste activitati platite din bugetul Ministerului Transporturilor erau extrem de rentabile, dar mai ales erau imposibil de controlat ulterior sub aspect cantitativ si calitativ, reprezentand o sursa continua de fonduri pentru TRAIAN BASESCU si apropiatii sai. La aceste activitati s-a adaugat incredintarea fara licitatie a lucrarilor de modernizare si asfaltare a drumurilor.

Ca Primar General TRAIAN BASESCU a debutat in 2000, la numai o luna de la investirea in functie cu o operatiune extrem de contestata, demolarea chioscurilor, in urma careia zeci de mii de familii au ramas fara sigurul mijloc de subzistenta. Explicatia acestei actiuni se regaseste in sumele foarte mari de bani primite de TRAIAN BASESCU atat pentru campania electorala din 2000, cat si pentru folosul sau personal, de la doua mari firme de supermarket-uri, Carefour si Billa, interesate in eliminarea concurentei reprezentata de chioscurile care vindeau marfa foarte ieftin.

Alte afaceri care au reprezentat si mai reprezinta surse importante de castig pentru Primarul General sunt incredintarea lucrarilor de asfaltare exclusiv catorva firme apropiate lui TRAIAN BASESCU, inchirierea a 648 de WC-uri ecologice a caror intretinere costa 7 miliarde de lei lunar, autorizarea catorva zeci de firme de alimentatie publica sa-si desfasoare activitatea in parcurile Capitalei etc.

O alta operatiune care i-a adus un camision important lui TRAIAN BASESCU a fost afacerea Parcul Bordei-Satul Francez.

Complexul de vile a fost cunstruit la jumatatea anilor '90 pe un teren din Soseaua Nordului care ulterior a fost revendicat.

TRAIAN BASESCU i-a oferit proprietarului (Costel Constanda un apropiat al Vicepresedintelui PD Radu Berceanu), in schimbul terenului revendicat in suprafata de 19.000 de metrii patrati, 3,3 hectare de teren (Parcul Bordei), pe malul lacului Floreasca, in cartierul Primaverii, cea mai scumpa zona rezidentiala a capitalei. Cele 3,3 hectare de teren date in proprietate de TRAIAN BASESCU valoreaza la pretul pietei 33.000.000 de euro (1000 de euro metrul patrat), in conditiile in care terenul primit la schimb de Primaria Capitalei valoreaza numai 9.500.000 de euro, la pretul pietei (500 de euro metrul patrat).

TRAIAN BASESCU se afla in relatii apropiate cu controversatul om de afaceri Frank Timis caruia i-a promis sprijin in Proiectul Rosia Montana, inca din perioada in care era numarul doi in Guvernul Radu Vasile.
SUS



5.TRAIAN BASESCU VS. FLOTA

a) scurt istoric

- In 1990 intreaga flota maritima a Romaniei era grupata la IEFM NAVROM: Flota de Pescuit Oceanic la Tulcea, Flota de Pescuit Fluvial la Galati;

- Flota maritima cuprindea 390 de nave, de la cargouri de 3000 de tdw pana la mineraliere de 165 000 tdw;

- Ca tonaj, flota avea in jur de 17 milioane tdw, ocupand locul 7 in lume (depasind flotele unor tari precum Franta si Germania); valoarea de piata a flotei era de 4-6 miliarde de dolari;

- C.L.C.: in terminologia maritima internationala reprezinta titulatura “capitan/commandant de cursa lunga”; in perioada 1975-1987 promotiile Sectiei Civile a Institutului Superior de Marina nu au mai facut fata la cresterea exploziva a numarului de nave;

- Se va apela fie la ofiteri de marina militara, fie la avansarea rapida a unor ofiteri tineri, eludand gradele pe care acestia trebuiau sa le obtina in prealabil;

- In aceste conditii ajunge Traian Basescu comandant de nava;



Atributiile comandantului:

- este singurul inarmat cu arme de foc la bordul navei;

- poate sa hotarasca in orice problema, fara a se consulta cu nimeni;

- poate oficia casatorii;

- poate aresta si incarcera;

- poate decide esuarea sau chiar scufundarea navei;



- La IEFM Navrom Constanta, dupa revenirea din cursa, fiecare comandant trebuia sa prezinte un raport de activitate (in afara Jurnalului de Bord), dupa care se intalnea cu ofiterii de Securitate care raspundeau de intreprinderi;

- Intrevederea nu era consemnata in scris, note scrise dand doar informatorii de la bordul navei;



b) Basescu a facut avere prin urmatoarele metode:

- achizitionarea de alimente in porturi straine, de calitate inferioara, pentru care platea preturi pentru calitate superioara (acest lucru se facea in colaborare cu agentul Navrom din portul respectiv – ship-shandler);

- tot in intelegere cu agentul, se aprovizionau cu cantitati de motorina si ulei mult mai mici, pentru care plateau preturi mai mari;

- o alta sursa de venituri ilicite era incarcarea devizelor la lucrarile de reparatii ale navelor romanesti din Marea Nordului, unde Basescu era reprezentant Navrom (ofiter acoperit). Basescu a fost in legatura cu colonelul Vasile Stanciu (acum seful Unitatii de Ofiteri Acoperiti din SRI); lista ce urmeaza a fi publicata, fiind planificata de serviciile NATO.

- Una dintre aceste manevre i-a fost fatala lui Basescu, care la sugestia Securitatii va fi retras in 1989 (ordin semnat de contraamiralul Anghelescu);

- Dupa unele marturii demne de crezare, in 1989, dupa sinuciderea g-l Milea, in biroul acestuia s-ar fi gasit o Nota prin care se solicita pentru ofiterul acoperit (gradul de capitan) MapN, Basescu Traian, aprobarea de trecere in structurile securitatii (actualul SIE),

- In februarie 1990, Nicolae Vacaroiu aproba vanzarea ca fier vechi a 26 de nave; durata de viata, general acceptata a unei nave este de 25 de ani;

- Dupa acest termen ea mai poate naviga daca indeplineste cerintele Registrului Naval;

- Lansata sub “pavilion de complezenta” (Panama, Liberia), nava vanduta initial ca fier vechi mai poate circula ani buni si aduce profituri substantiale;

- In 1991, fratele lui Traian Basescu, Mircea Basescu (tot CLC) pleaca in Japonia (port Yokohama) cu un mineralier de 165 000 tdw; de la Yokohama, Mircea Basescu trimite o telegrama anuntand ca nava s-a stricat si necesita reparatii capitale;

- Ministrul Traian Basescu aproba, reparatia costand 1 200 000 de dolari; justificarea banilor s-a facut cu acte dubioase, iar la revenirea in tara nava a intrat in alte “reparatii capitale”;



c) Contractele de bare-boat:



- alaturi de contractile PETRO-KLAV si ERMIS, contractele bare-boat, aprobate in perioada cat Basescu a fost secretar de Stat si Ministru (guvernele Roman si Stolojan), s-au dovedit un esec;

- NAVROM (respectiv cele trei companii rezultate din fragmentarea acestuia) pune la dispozitia unei persoane (fizice sau juridice) una sau mai multe nave;

- Persoana respectiva asigura managementul acestora (contracte de carausie marfa, plata echipajului, aprovizionarea cu combustibil); reparatiile se fac pe socoteala proprietarului, iar profitul se imparte in doua; in urma acestor contracte toate navele au fost pierdute;

- Metode au fost urmatoarele:

i. Reparatii fictive sau devize incarcate;

ii. Managerii au indatorat navele (neplatind achizitiile);

iii. Managerii, uzand de fals, au pus gaj navele (desi nu le apartineau) si au luat imprumuturi enorme de la banci;



- contractele de bare-boat, incepute de Traian Basescu si Calin Marinescu (secretar de Stat in perioada cat Basescu a fost ministru) au continuat si sub mandatele ministrilor Paul Teodoru si Aurel Novac;

- printre cei care s-au imbogatit din contractele de bare-boat se numara si Adolf Bidea si Gheorghe Bosanceanu.

- Calin Marinescu si Gheorghe Bosanceanu au fost comandanti de nave si apropiati ai lui Basescu;



d) Dosarul Flota:



- dosarul “Flota” instrumentat de PNA nu cerceteaza decat cazul a 16 nave Navrom; Petromin SA cuprindea Flota Strategica si a rezultat in urma divizarii Navrom; printer vasele strategice se numarau petrolierele si mineralierele;

- navele au fost ipotecate de Christiana Bank – Oslo (Norvegia), in favoarea societatii Torvald-Klavenes – Oslo, cu care Petromin formase o societate mixta (joint-venture), Petro-Klav;

- grupul Klavenes a incasat de la Christiana Bank (in contul celor 16 nave romanesti) circa 150 de milioane de dolari; neachitandu-si ratele, navele au fost vandute de banca;

- banca a dat doar 50% din valoarea navelor, prejudiciul adus statului roman fiind de peste 300 milioane de dolari (doar pentru 16 nave!);

- Basescu a fost acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, bancruta frauduloasa, spalare de bani, inselaciune si delapidare;

- Au mai fost acuzati Paul Teodoru, Radu Sarbu si Aurel Novac; s-au sesizat nereguli la toate cele trei companii: Romline, Navrom, Petromin;

- Basescu in calitate de subsecretar de Stat la Subsecretariatul pentru Navigatie Civila, a trimis o ordonanta catre Petre Roman prin care solicita acordarea sumei de 683 000 de dolari din fondul valutar al statului, pentru eliberarea remorcherului romanesc “Hercule”, arestat in Suez;

- Ulterior, compania Romline condusa de Gheorghe Serescu inchiriaza navele “Mangalia”, “Tutova” si “Tuzla” firmei americane King Shipping Management;

- Basescu aproba schimbarea pavilionului pentru care navele sa poata circula sub pavilion cipriot (incalca flagrant legea!);

- Partenerul american infiinteaza o firma in Cipru, la care inregistreaza cele trei nave inchiriate, desi nu avea nici o legatura cu societatea constanteana Romline;

- Basescu a fost acuzat de implicare in fraudarea cu 100,5 milioane de dolari a Petromin, prin intermediul firmei mixte “Minerva Shipping Company” cu sediul in Malta;

- Cota de participare a fost de 50% Petromin si 50% Ermis Maritime cu sediul in Liberia; contributia partii romane consta in 7 nave si a firmei straine in participare cu contravaloarea reparatiilor si retehnologizarii acestora;

- In calitate de ministru al Transporturilor, Basescu ii transmite primului ministru un memoriu de fundamentare pentru aprobarea prin Hotarare de Guvern a participarii Petromin la constituirea societatii mixte (care urma sa aiba profit de 16,2 milioane de dolari, din care 50% ar fi revenit partii romane);

- Navele au fost transferate in baza unor documente ilegale (nu au existat procese de predare primire a gestiunii; valoarea din actul de vanzare a unor nave a fost derizorie) si a avut drept consecinta pierderea profitului de peste 6 milioane de dolari; toate cele 7 nave au fost pierdute;

- In cazul Torvald Klavenes (debuteaza in 1990), grupul de firme norvegian face o vizita in portul Constanta; un an mai tarziu (1991), conducerea CNM Petromin ii inainteaza ministrului Traian Basescu un material din care reiesea starea tehnica proasta a navelor companiei;

- Solutia avansata era acordarea unui imprumut de 45 de milioane de dolari pentru retehnologizarea a 15 nave; finantarea urma sa fie oferita de grupul de firme Torvald Klavenes;

- La 14 mai 1991 s-a inregistrat contractul de societate mixta intre AS Klavenes Chartering Norvegia si Petromin, cu participarea in parti egale;

- In urma unei vizite la Oslo a lui Traian Basescu, in calitate de ministru, ia fiinta firma Petromin Overseas INC, inregistrata in Liberia; prin ordinul lui Basescu, in 1992, navele Carbunesti, Comanesti, Bobalna si Borzesti au fost trecute sub pavilion Liberian;

- Concernul norvegian era interesat de asigurarea intereselor sale in zona Golfului Arabiei, compania dezvoltand transport cargo in “Saadyat Free Zone – Abu Dhabi”;

- In zona Golfului Persic se joaca interese de rang mondial: “GIAT Industries”, grup industrial de armament din Franta dorea sa evite falimentul, Rusia cu santierele navale Baltiisky Zavod dorea sa se reintegreze in arena mondiala;

- Concernul norvegian a apelat la aparenta retehnologizare a flotei romanesti pentru a o vinde in alta parte; vanzarea navelor romanesti s-a facut pe sume derizorii: vrachierul Bals a devenit “Mounth Parnitha” (158 158 tdw, construit la Mangalia in 1982); a fost vandut unei firme grecesti pentru suma de 2 100 000 de dolari; nava Borzesti (64 854 tdw) a fost vanduta pentru 3 500 000 dolari;

- Prejudiciul in dosarul Flota este de 324 514 689 USD ( peste 11 miliarde de lei);

- Afacerea a fost condusa de Basescu prin asumarea ilegala a functiei de presedinte/director al societatii mixte Petroklav Inc. Bahamas (rezultata din asocierea CNM Petromin cu Torvald Klavenes);

- Basescu avea drept de dispozitie si operare in contul bancar al societatii mixte Petroklav, permitand alimentarea nejustificata a acestuia cu suma de 500 000 dolari din creditul Petromin Overseas Inc. Liberia, cu care nu se afla in nici o relatie comerciala;

- Suma a fost evidentiata in City Bank Londra, ca un transfer intern cu titlu de plata a unei prime de asigurare catre Petroklav Inc. Bahamas pentru nava Baicesti;

- Prima de asigurare era in realitate datorata de alta firma: Borom Shipping Londra; nava Baicesti a fost ipotecata in favoarea Christiana Bank Oslo, obtinandu-se un credit de 4 milioane de dolari; se pare ca banii au fost folositi astfel:

i. 3 250 000 $ virate companiei United Dutsch (care nu a existat niciodata);

ii. 250 000 $ virati firmei de avocatura Sinclaire Roche & Temperley;

iii. 500 000 $ in contul firmei Petroklav Inc. Bahamas, unde director era Basescu;



- mai sunt urmariti penal Marin Lupu si Helmut Bogdan, reprezentanti CNM Petromin la Oslo;

- alt actor important in afacerea Flota, neurmarit inca penal, la fel de abil in jongleri, este Serban Mihailescu, cainele “acoperit” (ofiter) al lui Tudor Postelnicu la paza cabinetului Constantin Dascalescu, care in toata perioada “scufundarii flotei” avea demnitati de reprezentare a FPS (deci a statului) si de care PNA si chiar presa nu face referire; personaje ca Petre Roman, Teodor Stolojan, Nicolae Vacaroiu sunt implicate direct in acest jaf asupra grelei mosteniri ceausiste “ce plutea pe apa”, in prezent fixata in conturi personale.



e) Virgil Magureanu (A), care a preluat comanda securitatii interne; ce a facut? Doar a supravegheat scufundarea flotei si a Romaniei? Sub sloganul “nu ne vindem tara” (o talharim noi) pusa in gura muncitorimii “eliberate” de munca in 1989; pe cine a slujit (ofiterul acoperit al CIE, transferat in Academia Stefan Gheorghiu sub masca unui obscur expert la insistentele rectorului Leonte Rautu (NKVZ); rapid propulsat langa Iliescu de curentul gorbaciovisto (KGB/GRU) - decembrist ? Indicativul motanel il purta Virgil Magureanu in asa zisa dizidenta la Focsani (protejata si dirijata) - prietenii stiu de ce!…

Si de atunci cate mizerii a mai facut NUMAI POPORUL ROMAN STIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 14:21





Cu cuvinte frumoase se cinsteste si omul si ideea

Da intr-adevar,degeaba dam vina pe diferiti demnitari cand constitutia este astfel facuta incat competentele sa fie intentionat amestecate.

Cat timp a condus PSD cu dl.Iliescu aceasta Constitutie venea ca o manusa dar lucrurile nu puteau fi eterne si iata cand presedintele si guvernul au alte ideologii sau fac altfel politica ,de fapt,constitutuia iliesciana duce la contradictii si scandal.

Nu pot sa nu remarc faptul ca dna Iordache poate folosi cu multa profesionalitate verbul si ca este primul articol citit de mine in care se renunta la insulta si scatoologie si sper ca si de.acum inainte.

As avea indoieli ca monarhia,armata si biserica s-ar situa deasupra vietii politice,depinde ce intelegem prin politica numai.

Balmajeala cu situatia de a fi republica prezidentiala sau semiprezidentiala a corespuns ideologiei politice a PSD si constitutia a fost scrisa pentru acest partid.

Aici sufere nu numai rolul parlamentului dar insasi democratia romaneasca.

Dl.tariceanu cu cei 20% reprezentare in parlament nici nu se poate gandi la modificarea constitutiei desi este adevarat ca ar fi prioritatea numarul unu.Cat despre cei 322,pai ei au facut aceasta constitutie dupa interesele si capacitatea lor.

Ce ar trebui sa faca,logic partidele,cum spune ziarista, este ceva de domeniul idealului dar a imposibilului in practica.

Sa ne amintim cum guvernul cu 20% in parlament nu cade la motiuni de cenzura,nu demisioneaza si desi se vede cu ochiul liber anormalitatea pe care o traim interesele si dorinta de a mai sta acolo ,cat se poate la conducere imobilizeaza procesul de reinoire a clasei politice,caci nimeni nu va fi de acord sa defiinteze un sistem din care profita.

Trebuie ca cineva din afara,tineretul,cei care sufera din cauza actualei conduceri sa schimbe acest sistem numit pe drept cuvant ticalosit.
Atunci tot ce spune dna ziarist se va implini,inclusiv schimbarea constitutiei.

Iata dece dl.Basescu doreste uninominalul si nu proportionalitatea,in care iar va apare Felix,Gigi,Belo,Gusa si iar vor incepe tratativele pentru a face din parlamentari persoanele cele mai odioase ale societatii romanesti.

Nostalgia autoarei dupa trecutul glorios monarhic sau parlamentar este laudabil dar de aceea intelectualii sunt si mari idealisti.

In schimb Dl.basescu nu este idealist.Politica nu se face cu idealisti.Ei pot scrie carti,pot emite doctrine,ne pot invata, dar daca crede cineva ca de rusinea lor nu vor mai fura ministri caltabosi se inseala.

Pentru dl.Basescu votul uninominal majoritar este esential si,desi nimic nu este perfect pe lume,el va schimba clasa politica,va duce la modificarea constitutiei si mai ales se va termina cu tranzitia si profitorii ei,perioada care parca nu se mai sfarseste.

Raporteaza abuz de limbaj
PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 14:22

Cultura politica a a lui Crin si Ponta
In afara de balcanismul si cultura oligarhica a bacsisului si a avaritiei pentru imbogatire,clasa noastra politica imbatranita(nu atat biologic,cat mai ales ca dotare si adaptare la noile conditii) va trebui cu voie sau fara(dar cu rusine) sa se retraga din competitia politica.Profitul material din politica trebuie sa inceteze daca vrem sa intram de-adevaratele in Europa.Exista un pluralism al culturilor politice in functie de numerosi factori (popoare, regimuri politice,
organizarea relatiilor intre membrii societatii, valorile, normele, obiceiurile, moravurile si tabuurile politice, simbolistica politica, organizarea administrativ-teritoriala etc).
Cultura politica americana, de pilda, si toate culturile democratice considera fiinta umana, ca individualitate, drept valoare suprema, respectul pentru drepturile omului este axioma oricarui program politic, in timp ce in regimurile comuniste, in cele de comanda in general, au prioritate colectivul, interesul general si nu personalitatea individului) ; oranduirea economica, in functie de care s-au format culturi politice capitaliste, socialiste, mixte; nivelul
de dezvoltare redat, printre altele, de Produsul Intern Brut pe locuitor, in functie de care se discuta despre cultura politica din societatile dezvoltate.
Din pacate Romania trebuie sa faca fata la numeroase handicapuri: iesirea recenta de sub comunism,bizantinismul ca o influenta dependenta fata de marile puteri(500 ani sub
Turcia),ruralismul prezent peste tot(aproape 50% din populatie este la sate,iar orasenii in marea lor majoritate sunt doar la prima generalie urbana) etc
De fapt o reala cultura politica,daca ar exista in Romania ar da curs dezlantuirii imaginatiei, activitatilor frenetice, pasiunilor participative, sensibilitatii exagerate, pe cand cea apolinica pune accent pe sobrietatea rationala, pe calculul logic, discretie, moderatie, respectarea mecanica a legilor, pe primatul colectivitatii in raport cu individul.
Cultura politica a regimului si cultura politica a opozitiei, cultura politica a stangii (care se raporteaza cu predilectie la urmatoarele valori: egalitate, justitie sociala, echitate, solidaritate, progres, sensul laic al vietii umane, republicanism, stat puternic, protectie sociala neconditionata etc.), cultura politica a dreptei (care se orienteaza dupa o alta grila de valori: primatul individului in raport cu colectivitatea, drepturile omului, apararea proprietatii,
ordine sociala bazata pe lege, promovarea elitelor formate in mod firesc, credinta in Dumnezeu, conservatorism, anticomunism) , cultura politica liberala, democrat-crestina, comunista, nationalista, conservatoare, ecologista etc. Pentru a desemnaa aceasta varietate a culturii politice dinauntrul unei societati a fost introdus termenul
de subcultura politica.
Subculturile politice pot avea ca suport o clasa sociala, o etnie, o grupare religioasa etc. care, prin reactie la procesul de omologare si generalizare a valorilor politice oficiale, isi edifica propriile lor sisteme de valori care reprezinta o sublimare a nevoilor, atitudinilor si stilului lor de viata la nivelul vietii comunitare.
Dupa cum arata V. Magureanu, ele nu se opun valorilor oficiale, nu le contesta, dar instituie un fel de paralelism intre valorile grupului, practicate si recunoscute de membrii sai, si valorile oficiale, de stat, care au relevanta pentru comunitatile respective doar in cazurile care privesc interesul general sau national. Identitatea unei subculturi politice se poate baza pe mostenirea sa etnica (cultura promovata de Partidul Romilor, de U.D.M.R. etc.), pe
conditia sa economica (cultura politica a aristocratiei, a saracilor din ghetou, cea promovata de partidul clasei de mijloc etc).In regimurile democratice contraculturile politice au un larg spatiu de exprimare stiut fiind faptul ca statul de drept isi face datoria si ca, totodata, exista forme de toleranta si chiar de respect fata de stilurile culturale care pot parea nefiresti, deplasate.
Cultura politica se exprima prin actiunile agentilor politici.
Seriile de actiuni politice istorice valorifica in mod coerent intreaga cultura stapanita de agentii politici, cu predilectie – cultura politica, rezultand diferite stiluri de actiune politica.
Stilul politic (fie al unui lider, fie al unui partid sau grup de presiune) exteriorizeaza idealurile, valorile, proiectele si normele la care agentul politic adera, dand o anumita personalitate si putere de influenta acestuia. Stilul unui agent politic este cultura lui in
actiune, este civilizatia politica.Necunoasterea lor ne adduce aminte de religiosul care nega existenta undelor hertziene pentru ca nu lse vedea,desi avea TV sau radio.
In mare masura,mostenirea comunista(partide ca PSD,PRM etc) nici nu si-ar dori o schimbare in domeniul culturii politice,ei fiind perfect adaptati culturii ruraliste sau de supunere pasiva a populatiei,de unde si momelile cu pomeni electorale de la sacosa cu o gaina la marirea pensiilor si a salariilor fara support economic.
Cand dl.Basescu a atras atentia asupra resurselor,raspunsu l a fost ca Basescu este contra maririi pensiilor.
Este limpede ca aceasta clasa politica care a condos Romania 19 ani nu mai poate fi reformata,nu se mai poate schimba.Ei nu mai pot accepta un sistem politic real democratic deoarece nu se mai pot adapta si nu-l mai pot manipula.
Iata deci motivul pentru care curentul creat de Presedintele Basescu,singur sau prin crearea unui partid,zis presidential, ofera pentru prima data o sansa de schimbare a culturii politice si in primul rand al clasei politice.
Ramane ca elitele intelectuale, ziaristii care nu sunt tonomate sa intervina in lamurirea opiniei publice.
Vom vedea acest lucru dupa alegerile din acest an.





gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 15:23

De la: 9am129906, la data 2010-12-17 14:21:27



Cu cuvinte frumoase se cinsteste si omul si ideea

Da intr-adevar,degeaba dam vina pe diferiti demnitari cand constitutia este astfel facuta incat competentele sa fie intentionat amestecate.

Cat timp a condus PSD cu dl.Iliescu aceasta Constitutie venea ca o manusa dar lucrurile nu puteau fi eterne si iata cand presedintele si guvernul au alte ideologii sau fac altfel politica ,de fapt,constitutuia iliesciana duce la contradictii si scandal.

Nu pot sa nu remarc faptul ca dna Iordache poate folosi cu multa profesionalitate verbul si ca este primul articol citit de mine in care se renunta la insulta si scatoologie si sper ca si de.acum inainte.

As avea indoieli ca monarhia,armata si biserica s-ar situa deasupra vietii politice,depinde ce intelegem prin politica numai.

Balmajeala cu situatia de a fi republica prezidentiala sau semiprezidentiala a corespuns ideologiei politice a PSD si constitutia a fost scrisa pentru acest partid.

Aici sufere nu numai rolul parlamentului dar insasi democratia romaneasca.

Dl.tariceanu cu cei 20% reprezentare in parlament nici nu se poate gandi la modificarea constitutiei desi este adevarat ca ar fi prioritatea numarul unu.Cat despre cei 322,pai ei au facut aceasta constitutie dupa interesele si capacitatea lor.

Ce ar trebui sa faca,logic partidele,cum spune ziarista, este ceva de domeniul idealului dar a imposibilului in practica.

Sa ne amintim cum guvernul cu 20% in parlament nu cade la motiuni de cenzura,nu demisioneaza si desi se vede cu ochiul liber anormalitatea pe care o traim interesele si dorinta de a mai sta acolo ,cat se poate la conducere imobilizeaza procesul de reinoire a clasei politice,caci nimeni nu va fi de acord sa defiinteze un sistem din care profita.

Trebuie ca cineva din afara,tineretul,cei care sufera din cauza actualei conduceri sa schimbe acest sistem numit pe drept cuvant ticalosit.
Atunci tot ce spune dna ziarist se va implini,inclusiv schimbarea constitutiei.

Iata dece dl.Basescu doreste uninominalul si nu proportionalitatea,in care iar va apare Felix,Gigi,Belo,Gusa si iar vor incepe tratativele pentru a face din parlamentari persoanele cele mai odioase ale societatii romanesti.

Nostalgia autoarei dupa trecutul glorios monarhic sau parlamentar este laudabil dar de aceea intelectualii sunt si mari idealisti.

In schimb Dl.basescu nu este idealist.Politica nu se face cu idealisti.Ei pot scrie carti,pot emite doctrine,ne pot invata, dar daca crede cineva ca de rusinea lor nu vor mai fura ministri caltabosi se inseala.

Pentru dl.Basescu votul uninominal majoritar este esential si,desi nimic nu este perfect pe lume,el va schimba clasa politica,va duce la modificarea constitutiei si mai ales se va termina cu tranzitia si profitorii ei,perioada care parca nu se mai sfarseste.



tu ai toate mintile acasa cind spui ce spui ? omule , cind Basescu a fost ales Presedinte - si prima oara si a doua oara - A JURAT PE CONSTITUTIE ca O VA RESPECTA , NU SCHIMBA cum vor muschii lui, ptr. ca NU -I VINE lui MANUSA ! cam ce manusa i se potriveste ? o rep. PREZIDENTIALA , in care el sa fie TOTUL sau o dictatura personala , ca sa profite de ea din plin ? va jucati cu focul, asta faceti !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 15:34

De la: gabigabi, la data 2010-12-17 15:23:08
De la: 9am129906, la data 2010-12-17 14:21:27



Cu cuvinte frumoase se cinsteste si omul si ideea

Da intr-adevar,degeaba dam vina pe diferiti demnitari cand constitutia este astfel facuta incat competentele sa fie intentionat amestecate.

Cat timp a condus PSD cu dl.Iliescu aceasta Constitutie venea ca o manusa dar lucrurile nu puteau fi eterne si iata cand presedintele si guvernul au alte ideologii sau fac altfel politica ,de fapt,constitutuia iliesciana duce la contradictii si scandal.

Nu pot sa nu remarc faptul ca dna Iordache poate folosi cu multa profesionalitate verbul si ca este primul articol citit de mine in care se renunta la insulta si scatoologie si sper ca si de.acum inainte.

As avea indoieli ca monarhia,armata si biserica s-ar situa deasupra vietii politice,depinde ce intelegem prin politica numai.

Balmajeala cu situatia de a fi republica prezidentiala sau semiprezidentiala a corespuns ideologiei politice a PSD si constitutia a fost scrisa pentru acest partid.

Aici sufere nu numai rolul parlamentului dar insasi democratia romaneasca.

Dl.tariceanu cu cei 20% reprezentare in parlament nici nu se poate gandi la modificarea constitutiei desi este adevarat ca ar fi prioritatea numarul unu.Cat despre cei 322,pai ei au facut aceasta constitutie dupa interesele si capacitatea lor.

Ce ar trebui sa faca,logic partidele,cum spune ziarista, este ceva de domeniul idealului dar a imposibilului in practica.

Sa ne amintim cum guvernul cu 20% in parlament nu cade la motiuni de cenzura,nu demisioneaza si desi se vede cu ochiul liber anormalitatea pe care o traim interesele si dorinta de a mai sta acolo ,cat se poate la conducere imobilizeaza procesul de reinoire a clasei politice,caci nimeni nu va fi de acord sa defiinteze un sistem din care profita.

Trebuie ca cineva din afara,tineretul,cei care sufera din cauza actualei conduceri sa schimbe acest sistem numit pe drept cuvant ticalosit.
Atunci tot ce spune dna ziarist se va implini,inclusiv schimbarea constitutiei.

Iata dece dl.Basescu doreste uninominalul si nu proportionalitatea,in care iar va apare Felix,Gigi,Belo,Gusa si iar vor incepe tratativele pentru a face din parlamentari persoanele cele mai odioase ale societatii romanesti.

Nostalgia autoarei dupa trecutul glorios monarhic sau parlamentar este laudabil dar de aceea intelectualii sunt si mari idealisti.

In schimb Dl.basescu nu este idealist.Politica nu se face cu idealisti.Ei pot scrie carti,pot emite doctrine,ne pot invata, dar daca crede cineva ca de rusinea lor nu vor mai fura ministri caltabosi se inseala.

Pentru dl.Basescu votul uninominal majoritar este esential si,desi nimic nu este perfect pe lume,el va schimba clasa politica,va duce la modificarea constitutiei si mai ales se va termina cu tranzitia si profitorii ei,perioada care parca nu se mai sfarseste.



tu ai toate mintile acasa cind spui ce spui ? omule , cind Basescu a fost ales Presedinte - si prima oara si a doua oara - A JURAT PE CONSTITUTIE ca O VA RESPECTA , NU SCHIMBA cum vor muschii lui, ptr. ca NU -I VINE lui MANUSA ! cam ce manusa i se potriveste ? o rep. PREZIDENTIALA , in care el sa fie TOTUL sau o dictatura personala , ca sa profite de ea din plin ? va jucati cu focul, asta faceti !

CRED CA OMUL ASTA,NU ARE DOAR TOATE MINTILE ACASA,CI ARE SI MULT CREER !
GABITO ITI MAI AMINTESTI IN CAMPANIILE ELECTORALE,IN SPICIURILE SEFILOR OPOZITIEI,DE CATE ORI NU LE IESE " PASENTA" ATAT CELOR LA PUTERE CAT SI OPOZITIEI,PE CINE DA VINA ? IA GHICI ? PE .......CONSTITUTIE........ADEVARUL E CA, CONSTITUTIA AR TREBUI REVIZUITA ,SA NU MAI FIE INTRPRETABILA,SI SA FIE RESPECTATA DE TOTI ! ASA CA,EU CONSIDER CA CONSTITUTIA AR TREBUI SA SUFERE UNELE AJUSTARI,BINEINTELES IN PUNCTELE CAM .........AMBIGUII !
IAR TEMA DE CAMPANIE A PRESEDINTELUI ( PROBABIL TU NU STII ,PT. CA NU TE-A INTERESAT ) A FOST SCHIMBAREA CONSTITUTIEI,SI PARLAMENT UNI'CAMERAL !!!

Raporteaza abuz de limbaj
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
9am178165

4580 mesaje
Membru din: 14/12/2009
Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 20:16

De la: 9am178165, la data 2010-12-17 11:23:01
De la: 9am178165, la data 2010-12-14 19:55:531. NAVIGATORUL SI TURNATORUL

TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973

Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )

In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.

La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.

Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.

In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.

De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.

In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.

De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.

In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor.

In prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani si locuieste in Braila, piata Independentei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92 si are tel. nr.- 0239.633691.

Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor.

Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.

Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta si una in Bucuresti.

TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei Arges.

In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura.

In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I.

In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.

In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam,

dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective.

In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.

In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.

Actualmente este Secretar Executiv al PD.

La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN BASESCU intervine o sincopa.

Pe 8-03-1989 este rechemat in tara, fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.

TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port.

In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea, despre care scria ca este , si ca este.

Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pana la Revolutie.

Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaþiei Civile din Ministerul Transporturilor.

Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.
SUS





2. ADMINISTRATORUL

In cei 15 ani care au trecut de la Revolutie, TRAIAN BASESCU a ocupat in permanenta functii administrative, cu o singura exceptie, perioada 1993-1996.

In tot acest timp TRAIAN BASESCU a reusit sa isi creeze o imagine de om gospodar, de bun administrator, folosindu-si exclusiv calitatile de comunicator si de manipulator al opiniei publice pentru ca rezultatele efective obtinute de TRAIAN BASESCU in administratie sunt dezastruoase.

Perioada am prezentat-o mai sus, iar in continuare vom prezenta o sinteza a activitatii lui TRAIAN BASESCU in functii administrative, care demonstreaza, ca episodul din CV-ul sau, nu a fost un simplu accident.

Imediat dupa Revolutie TRAIAN BASESCU a urcat rapid in functie de la Director in Minister, la Subsecretar de stat si de la inceputul anului 1991, la Ministru al Transporturilor.

In acesti trei ani 1990-1992, TRAIAN BASESCU a ignorat complet problemele reale din transporturile romanesti si anume starea proasta a drumurilor (nici un kilometru de sosea nu a fost modernizata in acesti trei ani), diminuarea alarmanta a traficului de persoane si marfuri pe CFR, concomitent cu scumpirea exagerata a acesui tip de transport, starea deplorabila a flotilei TAROM ( exceptie facand cele doua aeronave Airbus cumparate de Petre Roman, intr-o afacere din care s-a incasat un comision de 1,3 milioane dolari).

Dar aceasta perioada va ramane in memoria colectiva ca perioada in care a disparut mai mult de jumatate din flota maritima a Romaniei, cealalta parte disparand si ea in a doua perioada de ministeriat al lui TRAIAN BASESCU, cu aportul determinant al FPS-ului condus de Sorin Dimitriu si Radu Sarbu.

Disparitia flotei romane a insemnat una dintre cele mai oneroase afaceri de dupa Revolutie care s-a soldat cu pierderi de sute de milioane de dolari pentru statul roman, dar si cu castiguri pe masura pentru cei implicati direct.

Actualmente se afla pe rol la Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie dosarul Flota. Dosarul a fost instrumentat de PNA.

Alaturi de TRAIAN BASESCU sunt inculpate alte 80 de persoane, printre care alti doi fosti Ministri ai Transporturilor, Radu Sarbu fostul Presedinte al FPS, etc.

Dintre toti acestia numai TRAIAN BASESCU refuza sa se prezinte in fata justitiei, tocmai pentru ca stie ca, desi nu a semnat nici un act pentru vanzarea vreunei nave, el este cel care a orchestrat toata aceasta uriasa operatiune care a dus la disparitia efectiva a flotei romane.

Tot TRAIAN BASESCU este cel care a creat la inceputul anului 1990 o vasta retea alcatuita din inalti functionari din Ministerul Transportului in fruntea carora s-a aflat bunul sau prieten Calin Marinescu (Shogunul), dar si din firme romanesti si mai ales straine care au obtinut sute de milioane de dolari din exploatarea si valorificarea flotei romane.

Una dintre cele mai cunoscute componente ale acestei uriase operatiuni de spoliere a avutiei nationale a fost afacerea Petromin- Klaveness (Norvegia) prin care 18 dintre cele mai moderne nave romanesti au fost facute practic cadou firmei norvegiene care la data semnarii contractului cu Petromin, era in pragul falimentului, mai avand in dotare doar cateva vrachiere si nave multifunctionale.

Este de remarcat faptul ca in urma afacerii Petromin – Klaveness TRAIAN BASESCU nu a primit numai recompense de ordin material ci a obtinut si diploma de absolvent al cursurilor Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al statului norvegian.

Intregul rechizitoriu care a stat la baza inculparii lui TRAIAN BASESCU si a complicilor lui este public si poate fi studiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De altfel ancheta in cazul Flota a inceput inca din timpul regimului Constantinescu, in 2000 secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mocuta trimitand la Camera Deputaþilor instiintarea cu privire la inceperea urmaririi penale.

In perioada 1996-2000 TRAIAN BASESCU a fost din nou numit Ministrul Transportului.

In acest interval de timp s-a realizat un singur lucru asfaltarea unor sosele nationale care ajunsesera intr-un grad de degradare extrem. Reabilitarea acestor sosele s-a facut cu banii cetatenilor care au fost obligati sa plateasca celebra taxa BASESCU, bani care au ajuns in conturile firmelor apropiate lui TRAIAN BASESCU si PD-ului.

Tot acum TRAIAN BASESCU a definitivat, cu ajutorul FPS-ului instrainarea flotei romane si a adus, tot impreuna cu FPS-ul, TAROM-ul in pragul falimentului.

SNCFR-ul a fost divizat in mai multe companii, dar asta nu a dus la eficientizarea activitatii, ci doar la distribuirea de

functii de directori mai multor clienti politici, compania ramanand in toata aceasta perioada pe primul loc pe lista datornicilor la bugetul statului si regia cu cele mai mari pierderi din exploatare.

De asemenea, in perioada 1996-2000, SNCFR a constituit alaturi de Petrom, Renel si Sidex, principala cale de drenare a fondurilor publice catre clientela politica a coalitiei aflata la putere.

Cea mai cunoscuta mostra de a banului public a fost autostrazii Bucuresti-Pitesti. Lucrarile au costat circa 100.000.000 dolari, din care 53,1 milioane dolari credit BERD, iar 44 milioane dolari de la Guvernul Romaniei. La doar o luna de la darea in folosinta a autostrazii, s-a prabusit un pod peste un canal de colectare a apelor, iar dupa 3 luni covorul asfaltic a inceput sa se desprinda asa incit dupa 6 luni gropile acopereau cea mai mare parte din suprafata autostrazii, facand imposibila circulatia si impunand angajarea unor noi lucrari de asfaltare.

Intre 2000 si 2004, activitatea lui TRAIAN BASESCU de Primar General al Capitalei nu a dus la finalizarea nici unuia dintre programele necesare Bucurestilor, desi multe din aceste programe au fost subiecte de campanie electorala. Curatenia orasului, asfaltarea si reabilitarea strazilor, fluidizarea circulatiei, reabilitarea retelei de apa si canalizare, constructia de locuinte sociale, repararea scolilor, toate sunt bile negre pentru Primarul General al Capitalei dupa patru ani de mandat.
SUS





3. POLITICIANUL

TRAIAN BASESCU si-a inceput activitatea politica, in 1991 cand a fost numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Roman.

In 1992 cind s-a produs scindarea FSN in doua tabere, in jurul lui Ion Iliescu si in jurul lui Petre Roman, TRAIAN BASESCU a ales tabara Roman.

Adevarata afirmare politica a lui TRAIAN BASESCU a inceput insa in 1996. Cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 1996, cand fiind acuzat de adversarii politici ca este principalul vinovat pentru disparitia flotei, a facut un gest foarte spectaculos, demisionand din functia de Deputat, renuntand astfel la imunitatea parlamentara si punandu-se la dispozitia justitiei.

In realitate acest demers politic, care i-a atras foarte multa simpatie in randurile electoratului, a fost foarte bine calculat, TRAIAN BASESCU stiind foarte clar ca timpul scurt ramas pana la alegeri, nu permitea organelor de ancheta sa definitiveze un dosar extrem de amplu cum era si este dosarul Flota. Mai mult decat atat, TRAIAN BASESCU a obtinut numirea ca Director de campanie electorala al lui Petre Roman, si primul loc pe lista de candidati ai PD pentru Camera Deputatilor in judetul Vaslui.

In acest mod TRAIAN BASESCU si-a asigurat o altfel de imunitate, stiind foarte bine ca nici un organ de ancheta nu va avea curajul sa-l aresteze pe directorul campaniei electorale ale unuia din primii trei candidati la Presedentie, si pe unul dintre cei mai mediatizati candidati ai opozitiei din acea vreme, in conditiile in care toate sondajele indicau ca PD-ul va participa la guvernare dupa alegerile din 1996.

TRAIAN BASESCU a considerat ca actionand astfel are sanse sa inchida o data pentru totdeauna chestiunea Flota atat din punct de vedere mediatic cat si juridic.

Dupa alegerile din 1996, TRAIAN BASESCU este numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Ciorbea.

Activitatea ca Ministru a lui TRAIAN BASESCU din perioada 1997-2000 am prezentat-o sintetic mai sus, dar foarte importanta a fost activitatea politica a acestuia din perioada respectiva.

Initial TRAIAN BASESCU s-a plasat in randurile baronilor PD, alaturi de Victor Babiuc, Radu Berceanu, Bogdan Niculescu-Duvaz, Alexandru Sassu, oameni care au constituit trupa de soc a lui Petre Roman in disputa cu adversarii politici din PDSR, dar si din CDR.

TRAIAN BASESCU s-a remarcat rapid ca varful de lance al PD-ului, in lupta cu colegii din coalitie.

Prima victorie importanta a fost schimbarea Primului Ministru Victor Ciorbea, in primavara anului 1998, actiune inceputa de TRAIAN BASESCU in decembrie 1997 prin declansarea crizei guvernamentale.

TRAIAN BASESCU a stiut sa exploateze foarte bine aceasta victorie, asigurandu-si o imagine de luptator pe scena politica romaneasca, locul doi in partid, dar mai ales locul doi in Guvernul condus de Radu Vasile.

Din acest moment si pana la alegerile din 2000 TRAIAN BASESCU a sustinut in permanenta o stare de conflict in cadrul coalitiei de guvernare, initiind dispute cu colegii de Guvern, dar si cu alti lideri ai partidelor aflate la putere.

Valeriu Stoica, Radu Sarbu, Andrei Marga, Nicolae Noica, Traian Remes, Varujan Vosganian, Ion Diaconescu, Emil Constantinescu, Mugur Isarescu, Theodor Stolojan etc.

TRAIAN BASESCU a reusit in acest mod sa-si creeze o notorietate foarte mare, fiind zilnic prezent pe micul ecran, si pe prima pagina a ziarelor, dar si o imagine de personaj politic fara scrupule, rau de gura, pus in permanenta pe harta si care nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile.

La inceputul anului 2000, in vizorul sau a intrat si Petre Roman cu care a avut mai multe dispute publice, alimentand astfel ideea ca el, TRAIAN BASESCU este de facto numarul unu in partid si pregatind debarcarea lui Petre Roman din fruntea PD. In acest context trebuie privita si strategia adoptata de TRAIAN BASESCU inainte de alegerile locale din 2000 cand desi a fost solicitat sa candideze la Primaria Capitalei, de catre Petre Roman, inca din februarie 2000, a refuzat in nenumarate randuri, dar in paralel a incurajat desemnarea de catre PD a unui candidat lipsit de orice sansa. Pe acest fond, cand dupa aparitia mai multor sondaje de opinie dezastruoase pentru PD, insistentele pentru a accepta sa candideze au crescut, TRAIAN BASESCU a acceptat sa se inscrie in cursa pe 5-05-2000, exact in ultima zi in care se mai acceptau candidaturile.

Prin aceasta manevra TRAIAN BASESCU si-a creat imaginea de salvator al Partidului Democrat, demarand practic actiunea de inlaturare a lui Petre Roman din functia de Presedinte PD.

Pentru aceasta s-a autoimpus ca Director al campaniei electorale a lui Petre Roman, pozitie din care l-a sabotat pe acesta sistematic, asta facand ca Roman sa obtina in toamna anului 2000 de 3 ori mai putine voturi decat PD, partidul pe care Roman il reprezenta. Este de notorietate faptul ca mai multi sefi de filiale ale partiduli au fost sunati de TRAIAN BASESCU care le-a cerut sa se concentreze exclusiv pe campania parlamentara, in detrimentul celei prezidentiale a lui Petre Roman.

Apoi in anul 2001 s-a folosit de liderii din PD Berceanu, Duvaz, Sassu, Simona Marinescu pentru a obtine voturile congresului PD, inlocuindu-l astfel din functia de Presedinte PD pe Petre Roman.

La acelasi congres, imediat dupa ce a fost numit Presedinte, si-a sacrificat aliatii amintiti mai sus, niciunul dintre ei nemai obtinand functiile promise in conducerea PD.

De atunci toti liderii marcanti ai PD, cu exceptia lui Radu Berceanu au parasit partidul condus de TRAIAN BASESCU din cauza stilului dictatorial pe care acesta l-a impus in conducerea partidului. De altfel in 24 ianuarie 2004 TRAIAN BASESCU declara public

In perioada 2001-2004 TRAIAN BASESCU si-a folosit pozitia de Primar General al Capitalei pentru a-si impune o noua imagine publica, aceea de unic adversar al partidului de guvernamant, pregatindu-si astfel ascensiunea spre cea mai inalta demnitate in stat, functia de Presedinte al Romaniei.

Lansarea acestei adevarate campanii a fost facuta de TRAIAN BASESCU printr-o declaratie care-i defineste stilul de a face politica, acuzandu-l pe Adrian Nastase ca

In continuare TRAIAN BASESCU a purtat un razboi de gherila cu Adrian Nastase, razboi care pe fondul nemultumirilor sociale si al deteriorarii imaginii PSD i-a atras o simpatie tot mai larga in randurile populatiei.

In final singurul obstacol in fata nominalizarii sale ca reprezentant al Aliantei PNL-PD in cursa prezidentiala l-a reprezentat Theodor Stolojan, candidatul desemnat al aliantei.

TRAIAN BASESCU a reusit, sa-l determine pe acesta sa se retraga din cursa pentru Presedentia Romaniei si din viata politica, cu numai trei saptamani inaintea campaniei electorale, in urma unei intense actiuni de constrangere, de manipulare si de santajare a lui Theodor Stolojan.
SUS





4. AFACERISTUL

In intreaga sa activitate TRAIAN BASESCU a fost calauzit de doua teluri ascensiunea in ierarhia sociala si inavutirea.

Daca pentru atingerea primului tel s-a folosit de relatia privilegiata cu Securitatea pana in 1989 si de activitatea politica ulterior, pentru inavutire a considerat ca orice metoda este permisa.

In continuare va vom prezenta numai o parte din afacerile necurate care au creat bunastarea familiei BASESCU.

In 10-01-1980 lui TRAIAN BASESCU, pe atunci ofiter angajat la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta, i s-a repartizat din fondul locativ de stat un apartament cu 4 camere plus dependinte, situat in Aleea Zmeurei nr. 2, bl. U, sc. A. Cum la acea data familia sa se compunea din sotie si un copil, repartizarea s-a facut cu incalcarea normelor legale in vigoare pentru ca avea dreptul la doar 2 camere).

In 26-05-1992 TRAIAN BASESCU a cumparat locuinta respectiva, pe baza contractului nr. 1415 achitand pe loc suma de 140.000 de lei.

In 10 ianuarie 1991 Primaria Capitalei, cu adresa nr. 118053, a pus la dispozitia Ministerului Transporturilor apartamentul nr. 4 din strada Argentina nr. 2, bl.12, et. 2 (Piata Victoriei). Acest apartament a fost ocupat de TRAIAN BASESCU.

In 22.08.1991, TRAIAN BASESCU a renuntat la apartamentul din strada Argentina si a primit in aceeasi zi, cu aprobarea lui Petre Roman, repartitie pentru imobilul de lux din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 prin comunicarea Secretariatului General nr. 15/4086/1991. In baza acestor acte ICRAL Herastrau a intocmit contractul de inchiriere 60165 din 28 august 1991.

Asa cum rezulta din Adresa 1888 din 21 iulie 1991 a Ministerului Transporturilor, la acea data TRAIAN BASESCU isi avea domiciliul stabil in Constanta. In aceste conditii, conform Legii 5/1973 nu i se putea repartiza o locuinta intr-o alta localitate cu incheierea contractului pe durata nedeterminata (putea beneficia, eventual, doar de o locuinta de serviciu).

Contractul de inchiriere pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 era nul de drept deoarece - conform Legii 5/1973 - o persoana fizica nu putea detine, in acelasi timp, doua locuinte proprietate de stat. Astfel, daca TRAIAN BASESCU impreuna cu familia si-ar fi stabilit domiciliul in Bucuresti, inainte de a i se incheia contractul pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor ar fi trebuit sa faca dovada ca a predat apartamentul din Constanta, Aleea Zmeurei, dar asa cum am aratat acest apartament nu numai ca nu a fost predat statului ci a fost chiar cumparat de TRAIAN BASESCU un an mai tarziu.

In 1997 motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, TRAIAN BASESCU a solicitat in calitate de Ministru al Transporturilor atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din B-dul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Primarul General al Capitalei nu numai ca nu a parasit imobilul din B-dul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.

Chirias la propria Primarie, in vila din B-dul Aviatorilor nr. 57, TRAIAN BASESCU a solicitat RAAPPS, in 2000, prelungirea contractului de inchiriere pentru apartamentul din B-dul Maresal Prezan nr. 4. Solicitarea Primarului General nu era una legala, intrucat pierduse calitatea de demnitar, dar la interventia ministrului PSD, Serban Mihailescu, RAAPPS i-a prelungit contractul de inchiriere.

In 9 august 2000, TRAIAN BASESCU a cumparat un teren intravilan de 3.700 de metri patrati, situat in Aleea Privighetorilor, pe care a platit pe loc 1.483.244.000 lei. O adevarata afacere, avand in vedere ca a reusit sa achizitioneze cu numai 50.000 de dolari un teren de 3.700 de metri patrati in Baneasa, cumparand cu 13 dolari metrul patrat de teren, care in ofertele agentiilor imobiliare era cotat la peste 100 de dolari.

Cel care i-a vandut lui TRAIAN BASESCU terenul din Baneasa la acest pret derizoriu este Costel Casuneanu, om de afaceri care are peste 100 de TIR-uri, o fabrica de parchet, o benzinarie si o statie de service auto in comuna Oituz.

Explicatia acestei afaceri imobiliare este ca pe vremea cand era ministru al Transporturilor, Traian Basescu i-a facilitat lui Casuneanu obtinerea de autorizatii de transport complet scutite de taxe pe destinatiile Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Franta.

La sfarsitul anului 2003 TRAIAN BASESCU a vindut terenul din Baneasa pe care-l achizitionase si a cumparat o vila pe soseaua Bucuresti-Ploiesti pentru care a achitat pe loc suma de 280.000 de dolari.

Desi in prezent locuieste efectiv in aceasta vila impreuna cu sotia, TRAIAN BASESCU a trecut-o in mod fictiv pe numele ficei sale Ioana, pentru a nu fi obligat sa justifice in fata legii provenienta banilor cu care a achizitionat-o.

TRAIAN BASESCU mai detine un apartament de 370 de metri patrati intr-o vila de lux in zona Foisorul de Foc din Bucuresti, pe strada Stefan Mihaileanu, nr. 2, achizitionat in 2002 si achitat pe loc.



În 1994 TRAIAN BASESCU a infiintat impreuna cu alti patru asociati firma Triton Company, la care el detine 20% din actiuni. Aceasta este firma care asa cum a afirmat in mai multe randuri Primarul General. La aceasta firma asociat si administrator este Ionescu Dumitru, cel care i-a precedat lui TRAIAN BASESCU in functia de sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers si fost ofiter de Securitate. Cenzorul permanent al firmei Triton Company este Nicolae Varzaru, fost contabil al Clubului Dinamo, implicat in fraudarea Clubului alaturi de Vasile Ianul.

Triton Company a fost infiintata la un an dupa Triton Grup srl, firma care ii are ca asociati pe ofiterul acoperit Ionescu Dumitru si pe Branza Paul, un alt prieten foarte bun al lui TRAIAN BASESCU. Branza Paul este si el asociat cu TRAIAN BASESCU la Triton Company, unde este si administrator.

O alta firma la care TRAIAN BASESCU este de data aceasta asociat unic si care este administrata de sotia sa Maria este M.T. Vega Transport srl, firma care a fost infiintata în 1996 si aparent, nu a functionat niciodata.

TRAIAN BASESCU a declarat întotdeauna ca veniturile sale provin dintr-o afacere cu înghetata: Prod Cros srl, la care asociat nu este el, ci sotia lui, Maria Basescu, cu 20% de procente din beneficii si pierderi si fratele lui, Mircea Basescu, cu 39% de procente din beneficii si pierderi. Firma Prod Cros srl a achizitonat in 1994 fabrica de inghetata, printr-un credit extern luat prin Banca Agricola, credit pe care nu l-a rambursat in totalitate, restantele de plata fiind ulterior preluate la datoria de stat.

Cea de a patra firma a familiei BASESCU, AMC Cros srl este o firma de produse lactate, care o are ca actionar pe Maria Basescu, cu 20% din profit si pierderi. Aceasta firma a fost infiintata, in 1994, odata cu Prod Cros srl, de catre Maria Basescu si Mircea Basescu. Familia BASESCU detine exact acelesi procente ca la Prod Cros srl: Maria Basescu – 20% si Mircea Basescu – 39%. Ceilalti actionari sint, la fel ca la Prod Cros srl, cei doi oameni de incredere ai lui TRAIAN BASESCU: Anca Ivascu – 39% si Dumitru Scaiceanu – 2%. Anca Ivascu este sora lui Aurelian Ivascu, membru PSD, consilier local la Constanta, apropiat al lui Radu Mazare.

TRAIAN BASESCU a introdus-o pe Anca Ivascu si intre actionarii de la Aliment Murfatlar srl, unul dintre principalii sponsori ai campaniei electorale a Partidului Democrat si a lui TRAIAN BASESCU.

In anul 2001 TRAIAN BASESCU figura printre actionarii persoane fizice la Banca Comerciala Unirea alaturi de seful Directiei de Supraveghere Bancara Nicolae Cinteza, si de Cristian Burci, patronul de la Prima TV, ca actionar majoritar figurand un grup de firme rusesti.

Bilanturile oficiale depuse de toate aceste firme la Registrul Comertului nu justifica nici pe departe investitiile imobiliare ale familiei BASESCU si asta explica de ce incearca Primarul General sa-si camufleze averea trecand-o pe numele rudelor.

La fel de greu de justificat insa sunt si cheltuielile exorbitante facute de fiica lui TRAIAN BASESCU, Ioana care a deschis de curand un magazin de lux in incinta hotelului Hilton din Bucuresti. Magazinul se numeste si investitia totala facuta de fiica lui TRAIAN BASESCU este estimata la 1.000.000 de euro.

Prin intermediul fratelui sau Mircea Basescu, TRAIAN BASESCU este implicat intr-un mare numar de afaceri in Constanta. In 1991, pe cind era Ministru al Transporturilor, TRAIAN BASESCU a infiintat la Constanta firma Star Sea Co srl. La fel ca la Prod Cros srl si la AMC Cros SRL, TRAIAN BASESCU detine aceasta firma prin intremediul fratelui sau Mircea Basescu si a lui Anca Ivascu.

Tot prin Mircea Basescu si Anca Ivascu, TRAIAN BASESCU a infiintat in 2001 la Constanta firma Miral Cross Ships Supply srl, care se ocupa de activitati anexe transporturilor pe apa. In 2002, pe numele lui Mircea Basescu, a fost infiintata firma de consultanta MB Consult Company srl. Fratele lui TRAIAN BASESCU detine in totalitate aceasta firma, fiind si unicul ei administrator.



In activitatea sa de Ministru al Transporturilor si de Primar General al Capitalei, in afara de afacerea Flota numele lui TRAIAN BASESCU a mai fost legat de numeroase afaceri dubioase care pot explica situatia materiala infloritoare a familiei BASESCU.

Ca Ministru al Transporturilor TRAIAN BASESCU a initiat si demarat in 1997, o serie de activitati ca dezmembrarea materialului rulant al SNCFR si vinzarea componentelor la fier vechi, curatirea si intretinerea terasamentelor de cale ferata etc., pe care le-a incredintat unor apropiati ai sai. Aceste activitati platite din bugetul Ministerului Transporturilor erau extrem de rentabile, dar mai ales erau imposibil de controlat ulterior sub aspect cantitativ si calitativ, reprezentand o sursa continua de fonduri pentru TRAIAN BASESCU si apropiatii sai. La aceste activitati s-a adaugat incredintarea fara licitatie a lucrarilor de modernizare si asfaltare a drumurilor.

Ca Primar General TRAIAN BASESCU a debutat in 2000, la numai o luna de la investirea in functie cu o operatiune extrem de contestata, demolarea chioscurilor, in urma careia zeci de mii de familii au ramas fara sigurul mijloc de subzistenta. Explicatia acestei actiuni se regaseste in sumele foarte mari de bani primite de TRAIAN BASESCU atat pentru campania electorala din 2000, cat si pentru folosul sau personal, de la doua mari firme de supermarket-uri, Carefour si Billa, interesate in eliminarea concurentei reprezentata de chioscurile care vindeau marfa foarte ieftin.

Alte afaceri care au reprezentat si mai reprezinta surse importante de castig pentru Primarul General sunt incredintarea lucrarilor de asfaltare exclusiv catorva firme apropiate lui TRAIAN BASESCU, inchirierea a 648 de WC-uri ecologice a caror intretinere costa 7 miliarde de lei lunar, autorizarea catorva zeci de firme de alimentatie publica sa-si desfasoare activitatea in parcurile Capitalei etc.

O alta operatiune care i-a adus un camision important lui TRAIAN BASESCU a fost afacerea Parcul Bordei-Satul Francez.

Complexul de vile a fost cunstruit la jumatatea anilor '90 pe un teren din Soseaua Nordului care ulterior a fost revendicat.

TRAIAN BASESCU i-a oferit proprietarului (Costel Constanda un apropiat al Vicepresedintelui PD Radu Berceanu), in schimbul terenului revendicat in suprafata de 19.000 de metrii patrati, 3,3 hectare de teren (Parcul Bordei), pe malul lacului Floreasca, in cartierul Primaverii, cea mai scumpa zona rezidentiala a capitalei. Cele 3,3 hectare de teren date in proprietate de TRAIAN BASESCU valoreaza la pretul pietei 33.000.000 de euro (1000 de euro metrul patrat), in conditiile in care terenul primit la schimb de Primaria Capitalei valoreaza numai 9.500.000 de euro, la pretul pietei (500 de euro metrul patrat).

TRAIAN BASESCU se afla in relatii apropiate cu controversatul om de afaceri Frank Timis caruia i-a promis sprijin in Proiectul Rosia Montana, inca din perioada in care era numarul doi in Guvernul Radu Vasile.
SUS



5.TRAIAN BASESCU VS. FLOTA

a) scurt istoric

- In 1990 intreaga flota maritima a Romaniei era grupata la IEFM NAVROM: Flota de Pescuit Oceanic la Tulcea, Flota de Pescuit Fluvial la Galati;

- Flota maritima cuprindea 390 de nave, de la cargouri de 3000 de tdw pana la mineraliere de 165 000 tdw;

- Ca tonaj, flota avea in jur de 17 milioane tdw, ocupand locul 7 in lume (depasind flotele unor tari precum Franta si Germania); valoarea de piata a flotei era de 4-6 miliarde de dolari;

- C.L.C.: in terminologia maritima internationala reprezinta titulatura “capitan/commandant de cursa lunga”; in perioada 1975-1987 promotiile Sectiei Civile a Institutului Superior de Marina nu au mai facut fata la cresterea exploziva a numarului de nave;

- Se va apela fie la ofiteri de marina militara, fie la avansarea rapida a unor ofiteri tineri, eludand gradele pe care acestia trebuiau sa le obtina in prealabil;

- In aceste conditii ajunge Traian Basescu comandant de nava;



Atributiile comandantului:

- este singurul inarmat cu arme de foc la bordul navei;

- poate sa hotarasca in orice problema, fara a se consulta cu nimeni;

- poate oficia casatorii;

- poate aresta si incarcera;

- poate decide esuarea sau chiar scufundarea navei;



- La IEFM Navrom Constanta, dupa revenirea din cursa, fiecare comandant trebuia sa prezinte un raport de activitate (in afara Jurnalului de Bord), dupa care se intalnea cu ofiterii de Securitate care raspundeau de intreprinderi;

- Intrevederea nu era consemnata in scris, note scrise dand doar informatorii de la bordul navei;



b) Basescu a facut avere prin urmatoarele metode:

- achizitionarea de alimente in porturi straine, de calitate inferioara, pentru care platea preturi pentru calitate superioara (acest lucru se facea in colaborare cu agentul Navrom din portul respectiv – ship-shandler);

- tot in intelegere cu agentul, se aprovizionau cu cantitati de motorina si ulei mult mai mici, pentru care plateau preturi mai mari;

- o alta sursa de venituri ilicite era incarcarea devizelor la lucrarile de reparatii ale navelor romanesti din Marea Nordului, unde Basescu era reprezentant Navrom (ofiter acoperit). Basescu a fost in legatura cu colonelul Vasile Stanciu (acum seful Unitatii de Ofiteri Acoperiti din SRI); lista ce urmeaza a fi publicata, fiind planificata de serviciile NATO.

- Una dintre aceste manevre i-a fost fatala lui Basescu, care la sugestia Securitatii va fi retras in 1989 (ordin semnat de contraamiralul Anghelescu);

- Dupa unele marturii demne de crezare, in 1989, dupa sinuciderea g-l Milea, in biroul acestuia s-ar fi gasit o Nota prin care se solicita pentru ofiterul acoperit (gradul de capitan) MapN, Basescu Traian, aprobarea de trecere in structurile securitatii (actualul SIE),

- In februarie 1990, Nicolae Vacaroiu aproba vanzarea ca fier vechi a 26 de nave; durata de viata, general acceptata a unei nave este de 25 de ani;

- Dupa acest termen ea mai poate naviga daca indeplineste cerintele Registrului Naval;

- Lansata sub “pavilion de complezenta” (Panama, Liberia), nava vanduta initial ca fier vechi mai poate circula ani buni si aduce profituri substantiale;

- In 1991, fratele lui Traian Basescu, Mircea Basescu (tot CLC) pleaca in Japonia (port Yokohama) cu un mineralier de 165 000 tdw; de la Yokohama, Mircea Basescu trimite o telegrama anuntand ca nava s-a stricat si necesita reparatii capitale;

- Ministrul Traian Basescu aproba, reparatia costand 1 200 000 de dolari; justificarea banilor s-a facut cu acte dubioase, iar la revenirea in tara nava a intrat in alte “reparatii capitale”;



c) Contractele de bare-boat:



- alaturi de contractile PETRO-KLAV si ERMIS, contractele bare-boat, aprobate in perioada cat Basescu a fost secretar de Stat si Ministru (guvernele Roman si Stolojan), s-au dovedit un esec;

- NAVROM (respectiv cele trei companii rezultate din fragmentarea acestuia) pune la dispozitia unei persoane (fizice sau juridice) una sau mai multe nave;

- Persoana respectiva asigura managementul acestora (contracte de carausie marfa, plata echipajului, aprovizionarea cu combustibil); reparatiile se fac pe socoteala proprietarului, iar profitul se imparte in doua; in urma acestor contracte toate navele au fost pierdute;

- Metode au fost urmatoarele:

i. Reparatii fictive sau devize incarcate;

ii. Managerii au indatorat navele (neplatind achizitiile);

iii. Managerii, uzand de fals, au pus gaj navele (desi nu le apartineau) si au luat imprumuturi enorme de la banci;



- contractele de bare-boat, incepute de Traian Basescu si Calin Marinescu (secretar de Stat in perioada cat Basescu a fost ministru) au continuat si sub mandatele ministrilor Paul Teodoru si Aurel Novac;

- printre cei care s-au imbogatit din contractele de bare-boat se numara si Adolf Bidea si Gheorghe Bosanceanu.

- Calin Marinescu si Gheorghe Bosanceanu au fost comandanti de nave si apropiati ai lui Basescu;



d) Dosarul Flota:



- dosarul “Flota” instrumentat de PNA nu cerceteaza decat cazul a 16 nave Navrom; Petromin SA cuprindea Flota Strategica si a rezultat in urma divizarii Navrom; printer vasele strategice se numarau petrolierele si mineralierele;

- navele au fost ipotecate de Christiana Bank – Oslo (Norvegia), in favoarea societatii Torvald-Klavenes – Oslo, cu care Petromin formase o societate mixta (joint-venture), Petro-Klav;

- grupul Klavenes a incasat de la Christiana Bank (in contul celor 16 nave romanesti) circa 150 de milioane de dolari; neachitandu-si ratele, navele au fost vandute de banca;

- banca a dat doar 50% din valoarea navelor, prejudiciul adus statului roman fiind de peste 300 milioane de dolari (doar pentru 16 nave!);

- Basescu a fost acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, bancruta frauduloasa, spalare de bani, inselaciune si delapidare;

- Au mai fost acuzati Paul Teodoru, Radu Sarbu si Aurel Novac; s-au sesizat nereguli la toate cele trei companii: Romline, Navrom, Petromin;

- Basescu in calitate de subsecretar de Stat la Subsecretariatul pentru Navigatie Civila, a trimis o ordonanta catre Petre Roman prin care solicita acordarea sumei de 683 000 de dolari din fondul valutar al statului, pentru eliberarea remorcherului romanesc “Hercule”, arestat in Suez;

- Ulterior, compania Romline condusa de Gheorghe Serescu inchiriaza navele “Mangalia”, “Tutova” si “Tuzla” firmei americane King Shipping Management;

- Basescu aproba schimbarea pavilionului pentru care navele sa poata circula sub pavilion cipriot (incalca flagrant legea!);

- Partenerul american infiinteaza o firma in Cipru, la care inregistreaza cele trei nave inchiriate, desi nu avea nici o legatura cu societatea constanteana Romline;

- Basescu a fost acuzat de implicare in fraudarea cu 100,5 milioane de dolari a Petromin, prin intermediul firmei mixte “Minerva Shipping Company” cu sediul in Malta;

- Cota de participare a fost de 50% Petromin si 50% Ermis Maritime cu sediul in Liberia; contributia partii romane consta in 7 nave si a firmei straine in participare cu contravaloarea reparatiilor si retehnologizarii acestora;

- In calitate de ministru al Transporturilor, Basescu ii transmite primului ministru un memoriu de fundamentare pentru aprobarea prin Hotarare de Guvern a participarii Petromin la constituirea societatii mixte (care urma sa aiba profit de 16,2 milioane de dolari, din care 50% ar fi revenit partii romane);

- Navele au fost transferate in baza unor documente ilegale (nu au existat procese de predare primire a gestiunii; valoarea din actul de vanzare a unor nave a fost derizorie) si a avut drept consecinta pierderea profitului de peste 6 milioane de dolari; toate cele 7 nave au fost pierdute;

- In cazul Torvald Klavenes (debuteaza in 1990), grupul de firme norvegian face o vizita in portul Constanta; un an mai tarziu (1991), conducerea CNM Petromin ii inainteaza ministrului Traian Basescu un material din care reiesea starea tehnica proasta a navelor companiei;

- Solutia avansata era acordarea unui imprumut de 45 de milioane de dolari pentru retehnologizarea a 15 nave; finantarea urma sa fie oferita de grupul de firme Torvald Klavenes;

- La 14 mai 1991 s-a inregistrat contractul de societate mixta intre AS Klavenes Chartering Norvegia si Petromin, cu participarea in parti egale;

- In urma unei vizite la Oslo a lui Traian Basescu, in calitate de ministru, ia fiinta firma Petromin Overseas INC, inregistrata in Liberia; prin ordinul lui Basescu, in 1992, navele Carbunesti, Comanesti, Bobalna si Borzesti au fost trecute sub pavilion Liberian;

- Concernul norvegian era interesat de asigurarea intereselor sale in zona Golfului Arabiei, compania dezvoltand transport cargo in “Saadyat Free Zone – Abu Dhabi”;

- In zona Golfului Persic se joaca interese de rang mondial: “GIAT Industries”, grup industrial de armament din Franta dorea sa evite falimentul, Rusia cu santierele navale Baltiisky Zavod dorea sa se reintegreze in arena mondiala;

- Concernul norvegian a apelat la aparenta retehnologizare a flotei romanesti pentru a o vinde in alta parte; vanzarea navelor romanesti s-a facut pe sume derizorii: vrachierul Bals a devenit “Mounth Parnitha” (158 158 tdw, construit la Mangalia in 1982); a fost vandut unei firme grecesti pentru suma de 2 100 000 de dolari; nava Borzesti (64 854 tdw) a fost vanduta pentru 3 500 000 dolari;

- Prejudiciul in dosarul Flota este de 324 514 689 USD ( peste 11 miliarde de lei);

- Afacerea a fost condusa de Basescu prin asumarea ilegala a functiei de presedinte/director al societatii mixte Petroklav Inc. Bahamas (rezultata din asocierea CNM Petromin cu Torvald Klavenes);

- Basescu avea drept de dispozitie si operare in contul bancar al societatii mixte Petroklav, permitand alimentarea nejustificata a acestuia cu suma de 500 000 dolari din creditul Petromin Overseas Inc. Liberia, cu care nu se afla in nici o relatie comerciala;

- Suma a fost evidentiata in City Bank Londra, ca un transfer intern cu titlu de plata a unei prime de asigurare catre Petroklav Inc. Bahamas pentru nava Baicesti;

- Prima de asigurare era in realitate datorata de alta firma: Borom Shipping Londra; nava Baicesti a fost ipotecata in favoarea Christiana Bank Oslo, obtinandu-se un credit de 4 milioane de dolari; se pare ca banii au fost folositi astfel:

i. 3 250 000 $ virate companiei United Dutsch (care nu a existat niciodata);

ii. 250 000 $ virati firmei de avocatura Sinclaire Roche & Temperley;

iii. 500 000 $ in contul firmei Petroklav Inc. Bahamas, unde director era Basescu;



- mai sunt urmariti penal Marin Lupu si Helmut Bogdan, reprezentanti CNM Petromin la Oslo;

- alt actor important in afacerea Flota, neurmarit inca penal, la fel de abil in jongleri, este Serban Mihailescu, cainele “acoperit” (ofiter) al lui Tudor Postelnicu la paza cabinetului Constantin Dascalescu, care in toata perioada “scufundarii flotei” avea demnitati de reprezentare a FPS (deci a statului) si de care PNA si chiar presa nu face referire; personaje ca Petre Roman, Teodor Stolojan, Nicolae Vacaroiu sunt implicate direct in acest jaf asupra grelei mosteniri ceausiste “ce plutea pe apa”, in prezent fixata in conturi personale.



e) Virgil Magureanu (A), care a preluat comanda securitatii interne; ce a facut? Doar a supravegheat scufundarea flotei si a Romaniei? Sub sloganul “nu ne vindem tara” (o talharim noi) pusa in gura muncitorimii “eliberate” de munca in 1989; pe cine a slujit (ofiterul acoperit al CIE, transferat in Academia Stefan Gheorghiu sub masca unui obscur expert la insistentele rectorului Leonte Rautu (NKVZ); rapid propulsat langa Iliescu de curentul gorbaciovisto (KGB/GRU) - decembrist ? Indicativul motanel il purta Virgil Magureanu in asa zisa dizidenta la Focsani (protejata si dirijata) - prietenii stiu de ce!…

Si de atunci cate mizerii a mai facut NUMAI POPORUL ROMAN STIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 08:12

De la: 111dinu, la data 2010-12-16 09:50:09Bãsescu este cu adevãrat cel mai mare reformator. În 1981a "reformat" 37 de nave în portul Rouen, prin incendiere, a "reformat" flota comercialã a României, prin vânzare, apoi a "reformat" Bucureºtiul prin contracte cu iz penal, iar acum este în plin proces de "reformare" a þãrii pe principii "sãnãtoase" : jaf, corupþie, genocid.

Bine ai revenit , Dinu !
in 89 , Ceausescu a fost judecat si impuscat ptr. GENOCID si subminarea intereselor nationale ! azi, nu suntemin aceeasi situatie ?

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 08:21

buna dimineata @Silver - inainte de a schimba Constitutia, ar trebui facut un referendum ,punindu-se 3 intrebari importante ptr. evolutia ulterioara a RO , eu asa cred ca-i corect si ele ar fi in legatura cu
ce vrem ? rep. constitutionala ?
rep. prezidentiala ?
monarhie ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 10:09

De la: gabigabi, la data 2010-12-18 08:21:32buna dimineata @Silver - inainte de a schimba Constitutia, ar trebui facut un referendum ,punindu-se 3 intrebari importante ptr. evolutia ulterioara a RO , eu asa cred ca-i corect si ele ar fi in legatura cu
ce vrem ? rep. constitutionala ?
rep. prezidentiala ?
monarhie ?

SARUT MANA@GABI,E O IDEE,CRED CA AR FI UTIL SA SE REZOLVE ODATA SI PB. ASTA.

Raporteaza abuz de limbaj
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
Cowboy_local

32 mesaje
Membru din: 18/12/2010
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 10:23

De la: 9am129906, la data 2010-12-17 14:21:27



Cu cuvinte frumoase se cinsteste si omul si ideea

Da intr-adevar,degeaba dam vina pe diferiti demnitari cand constitutia este astfel facuta incat competentele sa fie intentionat amestecate.

Cat timp a condus PSD cu dl.Iliescu aceasta Constitutie venea ca o manusa dar lucrurile nu puteau fi eterne si iata cand presedintele si guvernul au alte ideologii sau fac altfel politica ,de fapt,constitutuia iliesciana duce la contradictii si scandal.

Nu pot sa nu remarc faptul ca dna Iordache poate folosi cu multa profesionalitate verbul si ca este primul articol citit de mine in care se renunta la insulta si scatoologie si sper ca si de.acum inainte.

As avea indoieli ca monarhia,armata si biserica s-ar situa deasupra vietii politice,depinde ce intelegem prin politica numai.

Balmajeala cu situatia de a fi republica prezidentiala sau semiprezidentiala a corespuns ideologiei politice a PSD si constitutia a fost scrisa pentru acest partid.

Aici sufere nu numai rolul parlamentului dar insasi democratia romaneasca.

Dl.tariceanu cu cei 20% reprezentare in parlament nici nu se poate gandi la modificarea constitutiei desi este adevarat ca ar fi prioritatea numarul unu.Cat despre cei 322,pai ei au facut aceasta constitutie dupa interesele si capacitatea lor.

Ce ar trebui sa faca,logic partidele,cum spune ziarista, este ceva de domeniul idealului dar a imposibilului in practica.

Sa ne amintim cum guvernul cu 20% in parlament nu cade la motiuni de cenzura,nu demisioneaza si desi se vede cu ochiul liber anormalitatea pe care o traim interesele si dorinta de a mai sta acolo ,cat se poate la conducere imobilizeaza procesul de reinoire a clasei politice,caci nimeni nu va fi de acord sa defiinteze un sistem din care profita.

Trebuie ca cineva din afara,tineretul,cei care sufera din cauza actualei conduceri sa schimbe acest sistem numit pe drept cuvant ticalosit.
Atunci tot ce spune dna ziarist se va implini,inclusiv schimbarea constitutiei.

Iata dece dl.Basescu doreste uninominalul si nu proportionalitatea,in care iar va apare Felix,Gigi,Belo,Gusa si iar vor incepe tratativele pentru a face din parlamentari persoanele cele mai odioase ale societatii romanesti.

Nostalgia autoarei dupa trecutul glorios monarhic sau parlamentar este laudabil dar de aceea intelectualii sunt si mari idealisti.

In schimb Dl.basescu nu este idealist.Politica nu se face cu idealisti.Ei pot scrie carti,pot emite doctrine,ne pot invata, dar daca crede cineva ca de rusinea lor nu vor mai fura ministri caltabosi se inseala.

Pentru dl.Basescu votul uninominal majoritar este esential si,desi nimic nu este perfect pe lume,el va schimba clasa politica,va duce la modificarea constitutiei si mai ales se va termina cu tranzitia si profitorii ei,perioada care parca nu se mai sfarseste.


Da multa carte ai matale sefule. Io asa cuvinte frumoase despre Basescu nu am mai auzit decat de la Grigore din capu satului dinspre Vlasca dupa ce tragea 10 paharele de tuica ca sa prinda curaj si sa faca chestie daia cum zicea el,parca "oratorie" ii zice.Matale esti mai mare oratanie decat ala iar daca esti treaz inseamna ca iesti obisnuit sa vorbesti la oameni si ca cugeti mult la munca lu dom presedinte.Ai probabil experienta de la colectivizare cand ne iexplicai ca daca nu ne unim toti in juru partidului o sa ne fie greu ca ne suge chiaburii si burgejii sangele .Acu e cu comunistii si mogulii da tot aia ie ideia si io mam prins ca nu sa schimbat nimic .Io cuget si io la binele pe care il face presedintele si la reforma da nu am inteles niciodata ce face el ca e prea greu si sunt ocupat cu lemnele ,gainile,vacili si porcii..Stiu insa ca e bine pentru tara tot ce face matelotu si ca moare mogulii ,popa,vecinu Jean al lui Turcu cu care sunt certat pe avere lu tacsu si comunistii da ciuda! Sa moara mie ca de asta tin cu sefu ,face misto de bulangii astia si ii face si pa ei oameni de rand ca mine .Sa traiasca si ei mortii mamei lor, bine in mod real ca prea radea de mine bulangii .


PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 14:50

BASESCU ESTE OBLIGAT SA FIE PRESEDINTE JUCATOR
S-a ajuns in cea mai bizara situatie.Basescu este aproape obligat sa devina presedinte jucator.
Nici un partid,cu exceptia PD-L nu are o personalitate de aceasta valoare.
O adevarata SAHARA politica in partidele oligarhice.A trebuit sa vina din afara Oprescu,printul,Nati Meier si dece nu vadim sau becali.

Cu parere de rau trebue sa constatam ca Basescu a devenit azi o adevarata obsesie nationala.
Tot ce misca in politica romaneasca se simte umilita si rapid trece la atacuri contra lui Basescu.
Basescu este in toate.
El este omul care si-a pus in gand sa schimbe o epoca,sa schimbe mesanjul politic creat dupa 1989 si care a scarbit atat de mult pe romani incat acestia fac o adevarata revolutie prin desconsiderarea politicii si pliticienilor-.

Sa treaca 20 ani,sa treaca epoca fatidica a lui Brucan si noi sa ne aflam in acelas punct din care am plecat,adica cu mentalitati comuniste,fara nici o capacitate de inovare.
iata dece Basescu este peste tot si in toate.
Fidelii il admira,a creat din nimic un mare partid prezidential,dusmanii se cutremura si ii viseaza chipul in noptile lor de cosmar.
Cel putin inca 5 ani,daca nu mai mult,nu se va putea face politica in Romania decat dupa partitura Basescu.
El va lasa tarii efortul eroic al unui om din popor,a unui om modest dar hotarat si decis.
Iata dece daca Basescu apare doar o ora la TV iar actiunea lui este discutata saptamani.

Basescu l-a facut pe Nastase sa fie mic si uitati-va acuma la Crin,Ponta sau Geoana ce mici sunt,aproape neinsemnati.
Nimeni din politicienii romani actuali nu se pot compara cu Basescu care pare facut din alt aluat.

Deci detractorii pot vorbi,asa zisul presedintele fondator Felix poate urzi planuri,totul se surpa atunci cand apare Basescu.

Ieri chiar a tinut o mica cuvantare la Bursa romana si clasa politica,ziaristii si tonomatele au material de discutie pentru saptamani.

Hotarat lucru in politica basescu este singuratic,alura sa este de mare om de stat,de un om al istoriei.



Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 14:58

@ nenea cu vacile , nu-ti face prea mari griji, omule, cum ca nu intelegi ce-i cu REFORMA asta, bre, ca nici nu e ceva de inteles - sunt doar niste vorbe care dau bine la urechea nu tocmai fina sau la mintea odihnita ....altfel, daca stai si te gindesti la sensul cuvintului REFORMA, iti dai seama ca nu are nicio legatura cu ce face sefu' ! ....dar mata n-ai timp de stat si de cujetat ca, deh : vacile, cocosii si gainile lor , porcii , trebuie hraniti si inca hraniti bine ! hai sa fii sanatos omule si nu te enerva pe mine ca-s femeie buna totusi , da' nu-mi place cind se uita chioris la mine si -mi zice ca vrea sa ma scoata mai repede din sistem....hai, lasa, iti spun altadata cum adica ! astia n-au emoticoane cu un tzoi, o cinzeaca de tzuica p'aci, asa ca

Raporteaza abuz de limbaj
Cowboy_local

32 mesaje
Membru din: 18/12/2010
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 18:13

De la: gabigabi, la data 2010-12-18 14:58:27@ nenea cu vacile , nu-ti face prea mari griji, omule, cum ca nu intelegi ce-i cu REFORMA asta, bre, ca nici nu e ceva de inteles - sunt doar niste vorbe care dau bine la urechea nu tocmai fina sau la mintea odihnita ....altfel, daca stai si te gindesti la sensul cuvintului REFORMA, iti dai seama ca nu are nicio legatura cu ce face sefu' ! ....dar mata n-ai timp de stat si de cujetat ca, deh : vacile, cocosii si gainile lor , porcii , trebuie hraniti si inca hraniti bine ! hai sa fii sanatos omule si nu te enerva pe mine ca-s femeie buna totusi , da' nu-mi place cind se uita chioris la mine si -mi zice ca vrea sa ma scoata mai repede din sistem....hai, lasa, iti spun altadata cum adica ! astia n-au emoticoane cu un tzoi, o cinzeaca de tzuica p'aci, asa ca


Sarumana,chiar pareti o doamna si io nu ma iau de doamne ci doar ca sefu de gaozari si de tiganci imputite care zice altceva ca mine si ma inerveaza .Nu am io multa carte da stiu ca Basescu ie al mai bun si ii urasc pe restu care vrea toti numai rau tarii si nu binele ca sefu'.Comunisti si mongoli bulangii ,asta ie restu lumii care nu il iubeste pa sefu! Nu stiu io sa ma exprim da stiu ce samt adanc in inima !Mi-a fost o frica de moguli doamna da nu o sa uit niciodata .... .Si noaptea ma trezeam sa vad daca miau invadat hambaru si daca sug sangele la animale cum auzisem pe OTVeu si pa B1TV. .Mongolii astia nu trebuie lasati liberi doamna ca daca sefu pleaca de la putere si nu ie macar premier, astia ne halesc pe toti si ne impiedica sa traim bine prin reformele lu sefu nostru ! Ne ia si posta din sat am auzit, si io da lu Vantu iar noi platim daca vrem scrisori, si negociem la Grivco fiecare satean in parte pana ajungem saraci si nereformati ....Io vreau sarac da reformat, ca sa mor in legea de dreapta a lu Base,nu ca paganii fara lumanare.


gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 21:51

De la: Cowboy_local, la data 2010-12-18 18:13:01
De la: gabigabi, la data 2010-12-18 14:58:27@ nenea cu vacile , nu-ti face prea mari griji, omule, cum ca nu intelegi ce-i cu REFORMA asta, bre, ca nici nu e ceva de inteles - sunt doar niste vorbe care dau bine la urechea nu tocmai fina sau la mintea odihnita ....altfel, daca stai si te gindesti la sensul cuvintului REFORMA, iti dai seama ca nu are nicio legatura cu ce face sefu' ! ....dar mata n-ai timp de stat si de cujetat ca, deh : vacile, cocosii si gainile lor , porcii , trebuie hraniti si inca hraniti bine ! hai sa fii sanatos omule si nu te enerva pe mine ca-s femeie buna totusi , da' nu-mi place cind se uita chioris la mine si -mi zice ca vrea sa ma scoata mai repede din sistem....hai, lasa, iti spun altadata cum adica ! astia n-au emoticoane cu un tzoi, o cinzeaca de tzuica p'aci, asa ca


Sarumana,chiar pareti o doamna si io nu ma iau de doamne ci doar ca sefu de gaozari si de tiganci imputite care zice altceva ca mine si ma inerveaza .Nu am io multa carte da stiu ca Basescu ie al mai bun si ii urasc pe restu care vrea toti numai rau tarii si nu binele ca sefu'.Comunisti si mongoli bulangii ,asta ie restu lumii care nu il iubeste pa sefu! Nu stiu io sa ma exprim da stiu ce samt adanc in inima !Mi-a fost o frica de moguli doamna da nu o sa uit niciodata .... .Si noaptea ma trezeam sa vad daca miau invadat hambaru si daca sug sangele la animale cum auzisem pe OTVeu si pa B1TV. .Mongolii astia nu trebuie lasati liberi doamna ca daca sefu pleaca de la putere si nu ie macar premier, astia ne halesc pe toti si ne impiedica sa traim bine prin reformele lu sefu nostru ! Ne ia si posta din sat am auzit, si io da lu Vantu iar noi platim daca vrem scrisori, si negociem la Grivco fiecare satean in parte pana ajungem saraci si nereformati ....Io vreau sarac da reformat, ca sa mor in legea de dreapta a lu Base,nu ca paganii fara lumanare.


lasa bade, nu te-ngrijora , ca si Vintu se pricepe la posta,ma ! c-ai vazut ce repede l-a chemat pe Geoana la el si-n aceeasi clipa i-a dat de stire lu' Sefu' ca vine ala si imediat baietii hazosi si pisicheri de la Catavencu l-au asteptat sa-l traga-n poza si sa-l dea in fapt ca-i pe mina cu mogulul ala fost bun ,acum rau ! un fraier si ala , ca si cel la de la Grivco, iti spun eu , s-au dat mari, dat tot Sefu' le-a luat caimacu' ....si la unu si la alalalt ! amindoi l-au ajutat pe Sefu' sa fie ce n-a fost si ceva pe deasupra , da' ce-or fi crezut ei ? ca se pot pune cu Sefu'- niste gaozari, ce mai ! ma, daca ai vreo nelamurire , ceva, vreo indoiala , vino ma la bucale sa IEI LUMINA oricind, nu astepta PASTELE ca mai e pina atunci si iarna-i grea ! ia tzoiu si hai la nani ca-i tirziu !

Raporteaza abuz de limbaj
CHIOMPALIUL

360 mesaje
Membru din: 21/11/2008
Oras: Caransebes

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 06:24

De la: gabigabi, la data 2010-12-18 22:14:07
De la: Cowboy_local, la data 2010-12-18 19:12:31
De la: gabigabi, la data 2010-12-18 14:58:27@ nenea cu vacile , nu-ti face prea mari griji, omule, cum ca nu intelegi ce-i cu REFORMA asta, bre, ca nici nu e ceva de inteles - sunt doar niste vorbe care dau bine la urechea nu tocmai fina sau la mintea odihnita ....altfel, daca stai si te gindesti la sensul cuvintului REFORMA, iti dai seama ca nu are nicio legatura cu ce face sefu' ! ....dar mata n-ai timp de stat si de cujetat ca, deh : vacile, cocosii si gainile lor , porcii , trebuie hraniti si inca hraniti bine ! hai sa fii sanatos omule si nu te enerva pe mine ca-s femeie buna totusi , da' nu-mi place cind se uita chioris la mine si -mi zice ca vrea sa ma scoata mai repede din sistem....hai, lasa, iti spun altadata cum adica ! astia n-au emoticoane cu un tzoi, o cinzeaca de tzuica p'aci, asa ca


Sarumana,chiar pareti o doamna si io nu ma iau de doamne ci doar ca sefu de gaozari si de tigancide Bercea Mondialu imputite care zice altceva ca blackfriday,silver9AM,ca mine si ma inerveaza .Nu am io multa carte da stiu ca Basescu ie al mai mare sarlatan diversionist,demagog,iresponsabil si ii urasc pe restu care vrea toti numai binele tarii si nu dezbinarea ca sefu'.Comunisti si mongoli bulangii ,asta ie restu lumii care nu il iubeste pa sefu! Nu stiu io sa ma exprim da stiu ce samt adanc in inima !Mi-a fost o frica de moguliBoc,Berceanu,Udrea,Videanu,Blaga doamna da nu o sa uit niciodata blestemul care a cazut pe romani din 2004, cum zice.... .Si noaptea ma trezeam sa vad daca miau invadat hambaru si daca sug sangele la animale cum auzisem pe OTVeu si pa B1TV.,blagoslovit fie .Mongolii astia nu trebuie lasati liberi doamna ca daca Geoana pleaca de la putere si nu ie macar premier, astia ne halesc pe toti si ne impiedica sa murim bine prin reformele lu fraudulosu nostru ! Ne ia si posta din sat am auzit, si io da lu Vantu iar noi platim daca vrem scrisori, si negociem la Grivco fiecare satean in parte pana ajungem saraci si nereformati ....Io vreau sarac da pupincurist, ca sa mor in legea de diversionist a lu Base,nu ca paganii fara lumanare.


lasa bade, nu te-ngrijora , ca si Vintu se pricepe la posta,ma ! c-ai vazut ce repede l-a chemat pe Geoana la el si-n aceeasi clipa i-a dat de stire lu' Sefu' ca vine ala si imediat baietii hazosi si pisicheri de la Catavencu l-au asteptat sa-l traga-n poza si sa-l dea in fapt ca-i pe mina cu mogulul ala fost bun ,acum rau ! un fraier si ala , ca si cel la de la Grivco, iti spun eu , s-au dat mari, dat tot Sefu' le-a luat caimacu' ....si la unu si la alalalt ! amindoi l-au ajutat pe Sefu' sa fie ce n-a fost si ceva pe deasupra , da' ce-or fi crezut ei ? ca se pot pune cu Sefu'- niste gaozari, ce mai ! ma, daca ai vreo nelamurire , ceva, vreo indoiala , vino ma la bucale sa IEI LUMINA oricind, nu astepta PASTELE ca mai e pina atunci si iarna-i grea ! ia tzoiu si hai la nani ca-i tirziu !


Nu va mai imbatati cu aghiazma din latrina Cotroceniului,mai vacari,ca raspinditi boala vacii nebune,tradatorul Basescu a vindut Romania la FMI,care va pastori in locul vacarilor turmele de dobitoci indoctrinati de miresmele raspindite prin intermediul PDLului

Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=kYP5FMAhjeo&feature=related
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 07:39

lasa-l @sconcsule, ca-i baiat bun ....da-i si tu o tzuica, da' fara tzurzturi, ca i-o subtiaza prea tare !

Raporteaza abuz de limbaj
PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 08:44

Liberalsismul romanesc este un bolnav sintr-o stare crsitsica.

Aceasta este sideea prsincsipala a acestesi analsize. Nsicsi sinvocarea tradsitsiesi lsiberale, nsicsi aderarea la msiscarea lsiberala europeana, ssi nsicsi dublul dsiscurs refersitor la psiata nu ssint argumente care sa sprsijsine temesinsic actuala pozsitsie a PNL. — Dragos Paul ALSIGSICA. Notsiunea ca PNL se sprsijsina pe o doctrsina clara ssi ca aceasta doctrsina este „lsiberala" ramsine unul dsintre msitursile polsitsicsisi romanestsi. Care este sinsa contsinutul acestesi doctrsine? Azsi, sin toata lumea, atsit dreapta csit ssi stsinga se revendsica sin mare masura de la lsiberalsism. De aceea „lsiberalsism" este la ora actuala unul dsintre cesi masi confuzsi termensi asi lexsiconulusi polsitsic. Exsista lsiberalsism de dreapta ssi lsiberalsism de stsinga, lsiberalsism economsic ssi lsiberalsism socsial, lsiberalsism classic ssi lsiberalsism modern s.a.m.d. Spectacolul fsilsialelor PNL, afsirmsindu-ssi sindsirjsite prsin vot „sidentsitatea lsiberala", ar fsi comsic daca n-ar fsi trsist. SIn absenta unor documente doctrsinare sersioase ssi a orsicaresi urme de premedsitare sideologsica sin rsindursile sierarhsiesi partsidulusi, substanta „lsiberalsismulusi" PNL este foarte greu de stabsilsit. Ramsine atuncsi ca elementele „doctrsinesi" PNL sa fsie sidentsifsicate folossind alte chesi de descsifrare decsit cele obsisnusite. SIn acest caz ssintem oblsigatsi sa ne refersim la temele simplsicsite sin dsiscursul PNL-sistsilor atuncsi csind ssint pussi sin ssituatsia sa dea explsicatsisi cu prsivsire la aceasta chestsiune. Tradsitsie problematsica Prsima tema este tradsitsia antebelsica a partsidulusi. SIntr-adevar, PNL-sistsisi fac mereu refersinta la ea. Dsin pacate, aceasta complsica sin loc sa ssimplsifsice lucrursile. Aportul doctrsinar al acestesi trsimsitersi este nul. SIn cursul sistorsiesi sale, trasiectorsia PNL a strabatut de la stsinga la dreapta aproape sintreg spectrul polsitsic. SIn plus, potsi gassi coexsistsind, sin orsice moment dsin sistorsia sa, elemente atsit de dreapta csit ssi de stsinga sin doctrsina expusa ssi sin practsica polsitsica. Varsiatsia este extrema: de la cel masi „rosu" radsicalsism la cel masi profund natsionalsism etnsicsist. Or, aceasta face sirelevanta trsimsiterea la bagajul doctrsinar sistorsic. A sincerca sa trsimsitsi la sistorsie este sin cazul PNL, ca sin cazul majorsitatsisi partsidelor cu vechsime, un act reflex de stabsilsire a unesi genealogsisi polsitsice, ssi nu un argument de sintemesiere doctrsinara. Optsiunea europeana Cealalta tema este afsilsierea la grupul lsiberal- democratsilor europensi. Ca ssi sin cazul tradsitsiesi sistorsice, aportul doctrsinar al acestesi afsilsiersi este masi mult derutant decsit clarsifsicator. Doua ssint motsivele: sin prsimul rsind, gruparea lsiberal-democrata europeana este o grupare eterogena, constsitusita masi degraba dsin ceea ce ramsine dupa ce prsima msina a partsidelor europene a fost trsiata sintre socsialsistsi ssi popularsi. Potsi gassi acolo un spectru larg de pozsitsisi: de la stsinga la centru-dreapta ssi orsice vresi sintre esi. Totussi, ssi acesta este al dosilea motsiv, csind trebusie sa tragsi o lsinsie, centrul de greutate al gruparsisi cade sin mod sincontestabsil la stsinga, lucru confsirmat ssi de pozsitsionarea sa sin Parlamentul European. Or, PNL se pretsinde, ssi este perceput sin spatsiul romanesc, drept o entsitate de dreapta. Evocarea repetata a afsilsiersisi la grupul lsiberal-democratsilo r europensi nu face decsit sa amplsifsice confuzsia. Capsitalsism radsical, dar pe hsirtsie Daca asa stau lucrursile, atuncsi aceste doua modalsitatsi de a stabsilsi, sin absenta resortursilor normale, substanta doctrsinara a PNL, ssint nsiste etsichete lsipssite de contsinut: nsi se spune ca PNL este „lsiberal" pentru ca este „PNL" ssi pentru ca este afsilsiat la ceva european ce are sin tsitlu cuvsintul „lsiberal". Ramsine sinsa sin joc un al tresilea element: accentele radsicale pro-psiata ale unor lsidersi ce se angajeaza ocazsional sin retorsica de tsip Thatcher-Reagan. Dar notsiunea ca aceasta ar reprezenta o lsinsie doctrsinara sin PNL, chsiar ssi msinorsitara, este ssistematsic contrazsisa nu numasi de alte declaratsisi ssi atsitudsinsi (uneorsi ale acelusiassi lsider sin chsiar acelassi dsiscurs), dar chsiar ssi de practsica polsitsica a partsidulusi. Prsin statut, organsizare, condusita ssi agenda polsitsica, PNL se prezsinta ca un tsipsic partsid olsigarhsic „de tranzsitsie", strasin cu totul de dsinamsica ssi fervoarea revolutsionar- reformatoare pro-capsitalsista a gruparsilor „thatchersiste" . Pe scurt, nsicsi elementul practsic, ssingurul care ar masi putea csit de csit sa ne ajute, fsie ssi sin mod sindsirect, la clarsifsicarea ssituatsiesi doctrsinare a PNL, nu duce nsicsi el prea departe. Teorsie contrazsisa de practsica Toate aceste concluzsisi nu ssint o noutate. Polsitologsisi, jurnalsistsisi ssi comentatorsisi polsitsicsi romansi au sessizat sin mod repetat aceasta paradoxala carenta a PNL ssi contradsictsisile „lsiberalsismulusi" pe care-l afsiseaza. De altfel, azsi s-a creat o ssituatsie paradoxala sin care sidesile ssi preocuparsile doctrsinare ssint masi bsine reprezentate sin redactsisile mass-medsia ssi pe forumursile de dsiscutsie pe SInternet decsit sin partsidele ce se pretsind vehsiculele polsitsice ale acestor sidesi. SIn Romansia exsista azsi nu msisi, csi zecsi de msisi de sindsivsizsi care fsie prsin studsiu, fsie prsin expersienta angajarsisi zsi de zsi sin constructsia sau admsinsistrarea sinstsitutsisilor capsitalsismulusi, fsie prsin ssimpla sinteractsiune sintelsigenta cu aceste sinstsitutsisi, ssint sin proces de a-ssi crea o sidentsitate polsitsica de centru-dreapta, classic-lsiberala sau neoconservatoare. De asemenea, ssint altsisi ce se sindreapta spre un lsiberalsism modern, de stsinga. Procesul lor personal de artsiculare sidentsitar-polsitsica este cu ansi-lumsina sinasintea procesulusi ssimsilar la nsivelul partsidelor polsitsice. Este sinevsitabsil ca masi devreme sau masi tsirzsiu esi vor refuza sa masi sinchsida ochsisi la msitul „doctrsinesi lsiberale" sub care PNL sissi ascunde acum vacusitatea doctrsinara ssi lsipsa acuta de simagsinatsie polsitsica. Ce va urma este greu de prevazut. Crsiza cronsica Nu sincape sindosiala ca majorsitatea membrsilor PNL se doreste de dreapta. A te afsirma sinsa de dreapta ssi a avea o doctrsina coerenta de dreapta ssint doua lucrursi total dsifersite. Are PNL o doctrsina de dreapta? Este ea lsiberala? Membrsisi PNL par convsinssi de asta ssi trebusie sa le respectam convsingersile, dar nu aceasta este problema. Ce este psina la urma lsiberalsismul romanesc? Care ssint contursile sale doctrsinare? Care este corespondenta doctrsinara sintre PNL ssi partsidele dreptesi europene? Care este „prosiectul lsiberal" pentru Romansia? Ce sinseamna a fsi lsiberal sin Romansia ssi Europa secolulusi 21? Ce sinseamna a fsi de dreapta sin Romansia? Ssint sintrebarsi al caror raspuns reprezsinta nu numasi o oblsigatsie pe care PNL o are fata de electoratul roman, dar ssi o necessitate strategsica de prsim ordsin pentru supravsietusirea partsidulusi. Rezolvarea crsizesi cronsice a PNL depsinde sin buna masura ssi de siessirea dsin prelungsita confuzsie sidentsitara sin care dreapta romaneasca se afla de atsita vreme. • „Salvatorul" Stolojan Pe parcursul mandatulusi de presedsinte al PNL pe care sil detsine Calsin Popescu Tarsiceanu, numele predecesorulusi acestusia, Teodor Stolojan, dar masi ales o eventuala revensire a sa sin fruntea lsiberalsilor, a fost sinvocat de masi multe orsi. Actualmente conssilsier la Cotrocensi al presedsintelusi Basescu, carusia si-a cedat locul sau sin competsitsia prezsidentsiala sin 2004, sin urma unusi moment ale carusi sensursi defsinsitsive nu ssint nsicsi psina astazsi cunoscute, Stolojan este mereu dsistrsibusit sin scenarsisi care vsizeaza schsimbarea actualesi conducersi lsiberale ssi reorsientarea polsitsica a PNL. Este simportant de consemnat faptul ca, aproape de fsiecare data csind asemenea scenarsisi au prsins contur publsic, Teodor Stolojan s-a fersit sa nege psina la capat ca ar avea de-a face cu ele. (C. Patrasconsiu) Csine este Dragos-Paul Alsigsica S-a nascut sin 1966, la Bucurestsi. Actualmente este cercetator la SInstsitutul Hudson dsin Washsington ssi, de asemenea, profesor asocsiat al SNSPA dsin Bucurestsi. Este doctor sin stsisinte polsitsice la Unsiverssitatea SIndsiana dsin Bloomsington. SIn plus, are doua doctorate la Bucurestsi, sin economsie ssi sin socsiologsie. Autor al masi multor cartsi ssi al multor studsisi de specsialsitate, Dragos-Paul Alsigsica este unul dsintre cesi masi atentsi observatorsi ssi analsistsi asi economsiesi ssi geopolsitsicsisi contemporane.____________ _____ __._,_.___


PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 08:46

ALERTA:Cultura politica in Romania
Fiecare observa cu ochii liberi maniera romaneasca de a face politica,maniera partidelor de a se comporta ca organe politice si mai ales submediocritatea oamenilor politici.
G. Almond si Sidney Verba vorbesc de urmatoarele tipuri de cultura politica:
a) Cultura politica parohiala (locala sau provinciala) specifica societatilor traditionale, comunitatilor care nu constientizeaza importanta problemelor de interes national si mondial si nu au interese pentru valorile si mecanismul sistemului politic national. Adica este cultura politica a satului, a etniei, a regiunii unde biserica, scoala si primaria sunt institutiile de referinta. Cunostintele, sentimentele si judecatile de valoare sunt orientate spre aceste structuri locale.
Este limpede ca de fapt 2/3 din politica romaneasca se petrece in aceasta maniera.Aici pomana electorala este suficienta pentru a atrage voturile,in fata unei populatii sarace,subeducate si aproape fara constiinta politica.Electorilo,culturii lor politice le corespund insa si agentii electorali si politicienii fie ei locali sau nationali.
b) Cultura politica de supunere (de subordonare) corespunde unor comunitati reglate de valori nationale. In cadrul societatilor respective, agentii actiunii politice sunt constienti de existenta sistemului politic dar se multumesc cu o atitudine de pasivitate in privinta participarii la viata politica, la luarea deciziilor. Aceasta pentru ca ei cred ca sistemul politic este astfel cladit incat le va fi protejata viata si personalitatea fara a-si exprima initiative si cerinte in raport cu autoritatea de stat. Adica sistemul va functiona bine, avantajele vor fi bune pentru toti cetatenii daca vor respecta deciziile si regulile corespunzator unei etici a supunerii.
Daca in prima categorie intra oamenii fara constiinta politica,ceea ce a mai ramas va intra in aceasta categorie.Pasivitatea,neparticiparea la vot a ajuns in tara noastra notorii,deoarece rezultatele asteptate ale votarii nu determina nici o speranta.Lumea asista la un ritual,la un fel de ceremonial periodic dupa care nimic nu se mai intampla.
c) Cultura politica participativa, care corespunde sistemelor democratice, este rezultatul proceselor educationale dezvoltate si a unui grad inalt de organizare, reflectand si experientele politico-sociale specifice tarilor democratice. Cetatenii poseda un ansamblu de mijloace subiective si de abilitati, de priceperi si deprinderi de a le utiliza rational in scopul de a influenta luarea deciziilor, desfasurarea evenimentelor politice, reprezentarea sau de a opri acele decizii administrative care le-ar afecta negativ interesele.
Nici nu poate fi vorba de aceasta cultura politica in tara noastra.Cei cativa intelectuali sau persoane constiente s-au invatat a suferi,si-au pierdut speranta in orice schimbare.
Maniera in care se interpatrund aceste tipuri de cultura politica creiaza specificul romanesc,balcanic,in care argumentele si speranta sunt inlocuite de mititei si bere iar Romania de aproape 20 ani nu este decat patria unor imbogatiti inteni sau veniti din afara.
Considerand gradul de participare (exprimat in performante practice) a cetatenilor la functionarea unui sistem democratic ca valoare centrala a culturii politice si civice, Almand si Verba au masurat nivelul de cultura politica in cateva tari cu ajutorul urmatorilor indicatori: volumul de cunostinte politice; componenta civica; modalitatile actiunii politice; aprecierea sistemului politic. Concluziile la care au ajuns in acel timp au fost: numai S.U.A. si Anglia realizasera gradul necesar de corelare intre structurile primare ale societatii (familii, comunitati locale etc.) si structurile politice nationale care ofera functionalitate culturii participative democratice. In Romania,Bulgaria sau Mexicul ar exista apatia, pasivitatea cetateanului ca simptome ale unei democratii slabe.
Celor trei tipuri de cultura li se adauga, sub imboldul mijloacelor audiovizuale – scria R.G. Schwartzenberg, cultura politica “de spectacol” care este daunatoare intr-un alt fel decat cultura de supunere. Daca aceasta din urma asigura dominatia marturisita si admite violenta deschisa, “cultura de spectacol nu este decat simulare, artificiu, parodie. Este reprezentarea inselatoare a democratiei, simulacrul culturii de participare. Individul se crede liber, activ, influent. Se crede un actor al sistemului politic, cand in realitate nu este decat un spectator, pacalit, amagit de jocul politicii, pe fundalul micilor ecrane si dupa perdelele cabinelor de vot.
In Romania ar exista speranta unei schimbari si aceasta lupta este condusa de Presedintele Basescu si partidul sau presidential(PD-L).
Totusi asalturile sistemului comunisto-securist reprezetat prin partide ca actualul PSD,PRM dar si fractiunea Patriciu din PNL sunt puternice.
Comandoul comunisto-securist reprezentat de gruparesa Oprescu ne arata ca de fapt fosta securitate nu este multumita nici de partidele enumerate mai sus,motiv pentru care gruparea doreste o radicalizare a preluarii puterii si a reinstaurarii unui sistem comunisto-securist in mod deghizat.Odata luata puterea Romania se va reintoarce la anii 90,epoca tunurilor si a formarii baroniadei comuniste.
La baza acestui lucru sta tocmai aprecierea culturii politice romanesti din present care face posibil,mai ales prin saracia cronica sa poata prelua puterea aproape in mod absolutist.
Deja Europa si chiar SUA se arata desinteresate si descurajate de mediul politic romanesc,incat instaurarea unei dictaturi comuniste cu nuante nomenclaturist-capitaliste sa ia locul pana si actualelor formatiuni criptocomuhniste sau pretins liberale(se stie ca liberalii au colaborat prin Tatarascu cu comunistii pana la anihilarea lor).

Este limpede ca daca Presedintele Basescu si PD-L vor esua in alegeri soarta Romaniei se va pecetlui pentru decenii.
Deja sub indrumarea lui Felix s-a pus la cale o monstruoasa coalitie antidemocratica,prin care toate asa zisele partide,la care se adauga acuma si gruparea Oprescu sa se coalizeze contra lui Basescu si a sistemului democrat.
Este o perioada istorica in care soarta democratiei romanesti se mai joaca inca odata.
In acest cadru,apelul catre intelectuali este foarte important.
Daca societatea civila,elitele intelectuale nu vor intervene,se va macina si ultima speranta pentru tara noastra.


vasile_vali

2835 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Galati

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 10:44

De la: 9am129906, la data 2010-12-19 08:46:14ALERTA:Cultura politica in Romania
Fiecare observa cu ochii liberi maniera romaneasca de a face politica,maniera partidelor de a se comporta ca organe politice si mai ales submediocritatea oamenilor politici.
G. Almond si Sidney Verba vorbesc de urmatoarele tipuri de cultura politica:
a) Cultura politica parohiala (locala sau provinciala) specifica societatilor traditionale, comunitatilor care nu constientizeaza importanta problemelor de interes national si mondial si nu au interese pentru valorile si mecanismul sistemului politic national. Adica este cultura politica a satului, a etniei, a regiunii unde biserica, scoala si primaria sunt institutiile de referinta. Cunostintele, sentimentele si judecatile de valoare sunt orientate spre aceste structuri locale.
Este limpede ca de fapt 2/3 din politica romaneasca se petrece in aceasta maniera.Aici pomana electorala este suficienta pentru a atrage voturile,in fata unei populatii sarace,subeducate si aproape fara constiinta politica.Electorilo,culturii lor politice le corespund insa si agentii electorali si politicienii fie ei locali sau nationali.
b) Cultura politica de supunere (de subordonare) corespunde unor comunitati reglate de valori nationale. In cadrul societatilor respective, agentii actiunii politice sunt constienti de existenta sistemului politic dar se multumesc cu o atitudine de pasivitate in privinta participarii la viata politica, la luarea deciziilor. Aceasta pentru ca ei cred ca sistemul politic este astfel cladit incat le va fi protejata viata si personalitatea fara a-si exprima initiative si cerinte in raport cu autoritatea de stat. Adica sistemul va functiona bine, avantajele vor fi bune pentru toti cetatenii daca vor respecta deciziile si regulile corespunzator unei etici a supunerii.
Daca in prima categorie intra oamenii fara constiinta politica,ceea ce a mai ramas va intra in aceasta categorie.Pasivitatea,neparticiparea la vot a ajuns in tara noastra notorii,deoarece rezultatele asteptate ale votarii nu determina nici o speranta.Lumea asista la un ritual,la un fel de ceremonial periodic dupa care nimic nu se mai intampla.
c) Cultura politica participativa, care corespunde sistemelor democratice, este rezultatul proceselor educationale dezvoltate si a unui grad inalt de organizare, reflectand si experientele politico-sociale specifice tarilor democratice. Cetatenii poseda un ansamblu de mijloace subiective si de abilitati, de priceperi si deprinderi de a le utiliza rational in scopul de a influenta luarea deciziilor, desfasurarea evenimentelor politice, reprezentarea sau de a opri acele decizii administrative care le-ar afecta negativ interesele.
Nici nu poate fi vorba de aceasta cultura politica in tara noastra.Cei cativa intelectuali sau persoane constiente s-au invatat a suferi,si-au pierdut speranta in orice schimbare.
Maniera in care se interpatrund aceste tipuri de cultura politica creiaza specificul romanesc,balcanic,in care argumentele si speranta sunt inlocuite de mititei si bere iar Romania de aproape 20 ani nu este decat patria unor imbogatiti inteni sau veniti din afara.
Considerand gradul de participare (exprimat in performante practice) a cetatenilor la functionarea unui sistem democratic ca valoare centrala a culturii politice si civice, Almand si Verba au masurat nivelul de cultura politica in cateva tari cu ajutorul urmatorilor indicatori: volumul de cunostinte politice; componenta civica; modalitatile actiunii politice; aprecierea sistemului politic. Concluziile la care au ajuns in acel timp au fost: numai S.U.A. si Anglia realizasera gradul necesar de corelare intre structurile primare ale societatii (familii, comunitati locale etc.) si structurile politice nationale care ofera functionalitate culturii participative democratice. In Romania,Bulgaria sau Mexicul ar exista apatia, pasivitatea cetateanului ca simptome ale unei democratii slabe.
Celor trei tipuri de cultura li se adauga, sub imboldul mijloacelor audiovizuale – scria R.G. Schwartzenberg, cultura politica “de spectacol” care este daunatoare intr-un alt fel decat cultura de supunere. Daca aceasta din urma asigura dominatia marturisita si admite violenta deschisa, “cultura de spectacol nu este decat simulare, artificiu, parodie. Este reprezentarea inselatoare a democratiei, simulacrul culturii de participare. Individul se crede liber, activ, influent. Se crede un actor al sistemului politic, cand in realitate nu este decat un spectator, pacalit, amagit de jocul politicii, pe fundalul micilor ecrane si dupa perdelele cabinelor de vot.
In Romania ar exista speranta unei schimbari si aceasta lupta este condusa de Presedintele Basescu si partidul sau presidential(PD-L).
Totusi asalturile sistemului comunisto-securist reprezetat prin partide ca actualul PSD,PRM dar si fractiunea Patriciu din PNL sunt puternice.
Comandoul comunisto-securist reprezentat de gruparesa Oprescu ne arata ca de fapt fosta securitate nu este multumita nici de partidele enumerate mai sus,motiv pentru care gruparea doreste o radicalizare a preluarii puterii si a reinstaurarii unui sistem comunisto-securist in mod deghizat.Odata luata puterea Romania se va reintoarce la anii 90,epoca tunurilor si a formarii baroniadei comuniste.
La baza acestui lucru sta tocmai aprecierea culturii politice romanesti din present care face posibil,mai ales prin saracia cronica sa poata prelua puterea aproape in mod absolutist.
Deja Europa si chiar SUA se arata desinteresate si descurajate de mediul politic romanesc,incat instaurarea unei dictaturi comuniste cu nuante nomenclaturist-capitaliste sa ia locul pana si actualelor formatiuni criptocomuhniste sau pretins liberale(se stie ca liberalii au colaborat prin Tatarascu cu comunistii pana la anihilarea lor).

Este limpede ca daca Presedintele Basescu si PD-L vor esua in alegeri soarta Romaniei se va pecetlui pentru decenii.
Deja sub indrumarea lui Felix s-a pus la cale o monstruoasa coalitie antidemocratica,prin care toate asa zisele partide,la care se adauga acuma si gruparea Oprescu sa se coalizeze contra lui Basescu si a sistemului democrat.
Este o perioada istorica in care soarta democratiei romanesti se mai joaca inca odata.
In acest cadru,apelul catre intelectuali este foarte important.
Daca societatea civila,elitele intelectuale nu vor intervene,se va macina si ultima speranta pentru tara noastra.


Bai rujatule, ai inceput dis-de-dimineata cu clisma sefului inseamna ca ai gura plina! Sa-ti fie de bine!
Cat despre copy-paste-uri, nu te mai amagi: mai nimeni nu-ti citeste scalambaielile copiate de o minte ratacita, ce-si duce existenta penibila sarutand dosuri de matroz!!!
Hai, mai ia o gura de kkt oranj, sa capeti "forta" la citat din alti lazaroi!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!


Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 10:57

De la: vasile_vali, la data 2010-12-19 10:44:29
De la: 9am129906, la data 2010-12-19 08:46:14ALERTA:Cultura politica in Romania
Fiecare observa cu ochii liberi maniera romaneasca de a face politica,maniera partidelor de a se comporta ca organe politice si mai ales submediocritatea oamenilor politici.
G. Almond si Sidney Verba vorbesc de urmatoarele tipuri de cultura politica:
a) Cultura politica parohiala (locala sau provinciala) specifica societatilor traditionale, comunitatilor care nu constientizeaza importanta problemelor de interes national si mondial si nu au interese pentru valorile si mecanismul sistemului politic national. Adica este cultura politica a satului, a etniei, a regiunii unde biserica, scoala si primaria sunt institutiile de referinta. Cunostintele, sentimentele si judecatile de valoare sunt orientate spre aceste structuri locale.
Este limpede ca de fapt 2/3 din politica romaneasca se petrece in aceasta maniera.Aici pomana electorala este suficienta pentru a atrage voturile,in fata unei populatii sarace,subeducate si aproape fara constiinta politica.Electorilo,culturii lor politice le corespund insa si agentii electorali si politicienii fie ei locali sau nationali.
b) Cultura politica de supunere (de subordonare) corespunde unor comunitati reglate de valori nationale. In cadrul societatilor respective, agentii actiunii politice sunt constienti de existenta sistemului politic dar se multumesc cu o atitudine de pasivitate in privinta participarii la viata politica, la luarea deciziilor. Aceasta pentru ca ei cred ca sistemul politic este astfel cladit incat le va fi protejata viata si personalitatea fara a-si exprima initiative si cerinte in raport cu autoritatea de stat. Adica sistemul va functiona bine, avantajele vor fi bune pentru toti cetatenii daca vor respecta deciziile si regulile corespunzator unei etici a supunerii.
Daca in prima categorie intra oamenii fara constiinta politica,ceea ce a mai ramas va intra in aceasta categorie.Pasivitatea,neparticiparea la vot a ajuns in tara noastra notorii,deoarece rezultatele asteptate ale votarii nu determina nici o speranta.Lumea asista la un ritual,la un fel de ceremonial periodic dupa care nimic nu se mai intampla.
c) Cultura politica participativa, care corespunde sistemelor democratice, este rezultatul proceselor educationale dezvoltate si a unui grad inalt de organizare, reflectand si experientele politico-sociale specifice tarilor democratice. Cetatenii poseda un ansamblu de mijloace subiective si de abilitati, de priceperi si deprinderi de a le utiliza rational in scopul de a influenta luarea deciziilor, desfasurarea evenimentelor politice, reprezentarea sau de a opri acele decizii administrative care le-ar afecta negativ interesele.
Nici nu poate fi vorba de aceasta cultura politica in tara noastra.Cei cativa intelectuali sau persoane constiente s-au invatat a suferi,si-au pierdut speranta in orice schimbare.
Maniera in care se interpatrund aceste tipuri de cultura politica creiaza specificul romanesc,balcanic,in care argumentele si speranta sunt inlocuite de mititei si bere iar Romania de aproape 20 ani nu este decat patria unor imbogatiti inteni sau veniti din afara.
Considerand gradul de participare (exprimat in performante practice) a cetatenilor la functionarea unui sistem democratic ca valoare centrala a culturii politice si civice, Almand si Verba au masurat nivelul de cultura politica in cateva tari cu ajutorul urmatorilor indicatori: volumul de cunostinte politice; componenta civica; modalitatile actiunii politice; aprecierea sistemului politic. Concluziile la care au ajuns in acel timp au fost: numai S.U.A. si Anglia realizasera gradul necesar de corelare intre structurile primare ale societatii (familii, comunitati locale etc.) si structurile politice nationale care ofera functionalitate culturii participative democratice. In Romania,Bulgaria sau Mexicul ar exista apatia, pasivitatea cetateanului ca simptome ale unei democratii slabe.
Celor trei tipuri de cultura li se adauga, sub imboldul mijloacelor audiovizuale – scria R.G. Schwartzenberg, cultura politica “de spectacol” care este daunatoare intr-un alt fel decat cultura de supunere. Daca aceasta din urma asigura dominatia marturisita si admite violenta deschisa, “cultura de spectacol nu este decat simulare, artificiu, parodie. Este reprezentarea inselatoare a democratiei, simulacrul culturii de participare. Individul se crede liber, activ, influent. Se crede un actor al sistemului politic, cand in realitate nu este decat un spectator, pacalit, amagit de jocul politicii, pe fundalul micilor ecrane si dupa perdelele cabinelor de vot.
In Romania ar exista speranta unei schimbari si aceasta lupta este condusa de Presedintele Basescu si partidul sau presidential(PD-L).
Totusi asalturile sistemului comunisto-securist reprezetat prin partide ca actualul PSD,PRM dar si fractiunea Patriciu din PNL sunt puternice.
Comandoul comunisto-securist reprezentat de gruparesa Oprescu ne arata ca de fapt fosta securitate nu este multumita nici de partidele enumerate mai sus,motiv pentru care gruparea doreste o radicalizare a preluarii puterii si a reinstaurarii unui sistem comunisto-securist in mod deghizat.Odata luata puterea Romania se va reintoarce la anii 90,epoca tunurilor si a formarii baroniadei comuniste.
La baza acestui lucru sta tocmai aprecierea culturii politice romanesti din present care face posibil,mai ales prin saracia cronica sa poata prelua puterea aproape in mod absolutist.
Deja Europa si chiar SUA se arata desinteresate si descurajate de mediul politic romanesc,incat instaurarea unei dictaturi comuniste cu nuante nomenclaturist-capitaliste sa ia locul pana si actualelor formatiuni criptocomuhniste sau pretins liberale(se stie ca liberalii au colaborat prin Tatarascu cu comunistii pana la anihilarea lor).

Este limpede ca daca Presedintele Basescu si PD-L vor esua in alegeri soarta Romaniei se va pecetlui pentru decenii.
Deja sub indrumarea lui Felix s-a pus la cale o monstruoasa coalitie antidemocratica,prin care toate asa zisele partide,la care se adauga acuma si gruparea Oprescu sa se coalizeze contra lui Basescu si a sistemului democrat.
Este o perioada istorica in care soarta democratiei romanesti se mai joaca inca odata.
In acest cadru,apelul catre intelectuali este foarte important.
Daca societatea civila,elitele intelectuale nu vor intervene,se va macina si ultima speranta pentru tara noastra.


Bai rujatule, ai inceput dis-de-dimineata cu clisma sefului inseamna ca ai gura plina! Sa-ti fie de bine!
Cat despre copy-paste-uri, nu te mai amagi: mai nimeni nu-ti citeste scalambaielile copiate de o minte ratacita, ce-si duce existenta penibila sarutand dosuri de matroz!!!
Hai, mai ia o gura de kkt oranj, sa capeti "forta" la citat din alti lazaroi!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!


CIOROGARLA,TU STII SA CITESTI ? MINUNE.......IN POSTUL CRACIUNULUI !!!!!!!! BAI VEZI POATE TE TRANSFORMI DIN GRAUR IN LEBADA..........DAR TOT CRA-CRA O SA FACI !!!!!!!!!!!!!! FRUMOSULE


… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
vasile_vali

2835 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Galati

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 11:35

De la: Silver9AM, la data 2010-12-19 10:57:53
De la: vasile_vali, la data 2010-12-19 10:44:29
De la: 9am129906, la data 2010-12-19 08:46:14ALERTA:Cultura politica in Romania
Fiecare observa cu ochii liberi maniera romaneasca de a face politica,maniera partidelor de a se comporta ca organe politice si mai ales submediocritatea oamenilor politici.
G. Almond si Sidney Verba vorbesc de urmatoarele tipuri de cultura politica:
a) Cultura politica parohiala (locala sau provinciala) specifica societatilor traditionale, comunitatilor care nu constientizeaza importanta problemelor de interes national si mondial si nu au interese pentru valorile si mecanismul sistemului politic national. Adica este cultura politica a satului, a etniei, a regiunii unde biserica, scoala si primaria sunt institutiile de referinta. Cunostintele, sentimentele si judecatile de valoare sunt orientate spre aceste structuri locale.
Este limpede ca de fapt 2/3 din politica romaneasca se petrece in aceasta maniera.Aici pomana electorala este suficienta pentru a atrage voturile,in fata unei populatii sarace,subeducate si aproape fara constiinta politica.Electorilo,culturii lor politice le corespund insa si agentii electorali si politicienii fie ei locali sau nationali.
b) Cultura politica de supunere (de subordonare) corespunde unor comunitati reglate de valori nationale. In cadrul societatilor respective, agentii actiunii politice sunt constienti de existenta sistemului politic dar se multumesc cu o atitudine de pasivitate in privinta participarii la viata politica, la luarea deciziilor. Aceasta pentru ca ei cred ca sistemul politic este astfel cladit incat le va fi protejata viata si personalitatea fara a-si exprima initiative si cerinte in raport cu autoritatea de stat. Adica sistemul va functiona bine, avantajele vor fi bune pentru toti cetatenii daca vor respecta deciziile si regulile corespunzator unei etici a supunerii.
Daca in prima categorie intra oamenii fara constiinta politica,ceea ce a mai ramas va intra in aceasta categorie.Pasivitatea,neparticiparea la vot a ajuns in tara noastra notorii,deoarece rezultatele asteptate ale votarii nu determina nici o speranta.Lumea asista la un ritual,la un fel de ceremonial periodic dupa care nimic nu se mai intampla.
c) Cultura politica participativa, care corespunde sistemelor democratice, este rezultatul proceselor educationale dezvoltate si a unui grad inalt de organizare, reflectand si experientele politico-sociale specifice tarilor democratice. Cetatenii poseda un ansamblu de mijloace subiective si de abilitati, de priceperi si deprinderi de a le utiliza rational in scopul de a influenta luarea deciziilor, desfasurarea evenimentelor politice, reprezentarea sau de a opri acele decizii administrative care le-ar afecta negativ interesele.
Nici nu poate fi vorba de aceasta cultura politica in tara noastra.Cei cativa intelectuali sau persoane constiente s-au invatat a suferi,si-au pierdut speranta in orice schimbare.
Maniera in care se interpatrund aceste tipuri de cultura politica creiaza specificul romanesc,balcanic,in care argumentele si speranta sunt inlocuite de mititei si bere iar Romania de aproape 20 ani nu este decat patria unor imbogatiti inteni sau veniti din afara.
Considerand gradul de participare (exprimat in performante practice) a cetatenilor la functionarea unui sistem democratic ca valoare centrala a culturii politice si civice, Almand si Verba au masurat nivelul de cultura politica in cateva tari cu ajutorul urmatorilor indicatori: volumul de cunostinte politice; componenta civica; modalitatile actiunii politice; aprecierea sistemului politic. Concluziile la care au ajuns in acel timp au fost: numai S.U.A. si Anglia realizasera gradul necesar de corelare intre structurile primare ale societatii (familii, comunitati locale etc.) si structurile politice nationale care ofera functionalitate culturii participative democratice. In Romania,Bulgaria sau Mexicul ar exista apatia, pasivitatea cetateanului ca simptome ale unei democratii slabe.
Celor trei tipuri de cultura li se adauga, sub imboldul mijloacelor audiovizuale – scria R.G. Schwartzenberg, cultura politica “de spectacol” care este daunatoare intr-un alt fel decat cultura de supunere. Daca aceasta din urma asigura dominatia marturisita si admite violenta deschisa, “cultura de spectacol nu este decat simulare, artificiu, parodie. Este reprezentarea inselatoare a democratiei, simulacrul culturii de participare. Individul se crede liber, activ, influent. Se crede un actor al sistemului politic, cand in realitate nu este decat un spectator, pacalit, amagit de jocul politicii, pe fundalul micilor ecrane si dupa perdelele cabinelor de vot.
In Romania ar exista speranta unei schimbari si aceasta lupta este condusa de Presedintele Basescu si partidul sau presidential(PD-L).
Totusi asalturile sistemului comunisto-securist reprezetat prin partide ca actualul PSD,PRM dar si fractiunea Patriciu din PNL sunt puternice.
Comandoul comunisto-securist reprezentat de gruparesa Oprescu ne arata ca de fapt fosta securitate nu este multumita nici de partidele enumerate mai sus,motiv pentru care gruparea doreste o radicalizare a preluarii puterii si a reinstaurarii unui sistem comunisto-securist in mod deghizat.Odata luata puterea Romania se va reintoarce la anii 90,epoca tunurilor si a formarii baroniadei comuniste.
La baza acestui lucru sta tocmai aprecierea culturii politice romanesti din present care face posibil,mai ales prin saracia cronica sa poata prelua puterea aproape in mod absolutist.
Deja Europa si chiar SUA se arata desinteresate si descurajate de mediul politic romanesc,incat instaurarea unei dictaturi comuniste cu nuante nomenclaturist-capitaliste sa ia locul pana si actualelor formatiuni criptocomuhniste sau pretins liberale(se stie ca liberalii au colaborat prin Tatarascu cu comunistii pana la anihilarea lor).

Este limpede ca daca Presedintele Basescu si PD-L vor esua in alegeri soarta Romaniei se va pecetlui pentru decenii.
Deja sub indrumarea lui Felix s-a pus la cale o monstruoasa coalitie antidemocratica,prin care toate asa zisele partide,la care se adauga acuma si gruparea Oprescu sa se coalizeze contra lui Basescu si a sistemului democrat.
Este o perioada istorica in care soarta democratiei romanesti se mai joaca inca odata.
In acest cadru,apelul catre intelectuali este foarte important.
Daca societatea civila,elitele intelectuale nu vor intervene,se va macina si ultima speranta pentru tara noastra.


Bai rujatule, ai inceput dis-de-dimineata cu clisma sefului inseamna ca ai gura plina! Sa-ti fie de bine!
Cat despre copy-paste-uri, nu te mai amagi: mai nimeni nu-ti citeste scalambaielile copiate de o minte ratacita, ce-si duce existenta penibila sarutand dosuri de matroz!!!
Hai, mai ia o gura de kkt oranj, sa capeti "forta" la citat din alti lazaroi!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!


CIOROGARLA,TU STII SA CITESTI ? MINUNE.......IN POSTUL CRACIUNULUI !!!!!!!! BAI VEZI POATE TE TRANSFORMI DIN GRAUR IN LEBADA..........DAR TOT CRA-CRA O SA FACI !!!!!!!!!!!!!! FRUMOSULE


Bai bou_cu_arma, poti sa'ti chemi toata cireada din staul, ca tot scriu mai bine decat voi, patrupedele! Scuze, cornutele stiu doar sa pasca, cum sa stiti voi scrie? Cel mult puteti mazgali cate ceva, ceva kkniu ca rujul zilnic...
Ai baut apa azi, sau ink mai rumegi balegile sefului? Pofta buna!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!


Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 11:41

De la: vasile_vali, la data 2010-12-19 11:35:09
De la: Silver9AM, la data 2010-12-19 10:57:53
De la: vasile_vali, la data 2010-12-19 10:44:29
De la: 9am129906, la data 2010-12-19 08:46:14ALERTA:Cultura politica in Romania
Fiecare observa cu ochii liberi maniera romaneasca de a face politica,maniera partidelor de a se comporta ca organe politice si mai ales submediocritatea oamenilor politici.
G. Almond si Sidney Verba vorbesc de urmatoarele tipuri de cultura politica:
a) Cultura politica parohiala (locala sau provinciala) specifica societatilor traditionale, comunitatilor care nu constientizeaza importanta problemelor de interes national si mondial si nu au interese pentru valorile si mecanismul sistemului politic national. Adica este cultura politica a satului, a etniei, a regiunii unde biserica, scoala si primaria sunt institutiile de referinta. Cunostintele, sentimentele si judecatile de valoare sunt orientate spre aceste structuri locale.
Este limpede ca de fapt 2/3 din politica romaneasca se petrece in aceasta maniera.Aici pomana electorala este suficienta pentru a atrage voturile,in fata unei populatii sarace,subeducate si aproape fara constiinta politica.Electorilo,culturii lor politice le corespund insa si agentii electorali si politicienii fie ei locali sau nationali.
b) Cultura politica de supunere (de subordonare) corespunde unor comunitati reglate de valori nationale. In cadrul societatilor respective, agentii actiunii politice sunt constienti de existenta sistemului politic dar se multumesc cu o atitudine de pasivitate in privinta participarii la viata politica, la luarea deciziilor. Aceasta pentru ca ei cred ca sistemul politic este astfel cladit incat le va fi protejata viata si personalitatea fara a-si exprima initiative si cerinte in raport cu autoritatea de stat. Adica sistemul va functiona bine, avantajele vor fi bune pentru toti cetatenii daca vor respecta deciziile si regulile corespunzator unei etici a supunerii.
Daca in prima categorie intra oamenii fara constiinta politica,ceea ce a mai ramas va intra in aceasta categorie.Pasivitatea,neparticiparea la vot a ajuns in tara noastra notorii,deoarece rezultatele asteptate ale votarii nu determina nici o speranta.Lumea asista la un ritual,la un fel de ceremonial periodic dupa care nimic nu se mai intampla.
c) Cultura politica participativa, care corespunde sistemelor democratice, este rezultatul proceselor educationale dezvoltate si a unui grad inalt de organizare, reflectand si experientele politico-sociale specifice tarilor democratice. Cetatenii poseda un ansamblu de mijloace subiective si de abilitati, de priceperi si deprinderi de a le utiliza rational in scopul de a influenta luarea deciziilor, desfasurarea evenimentelor politice, reprezentarea sau de a opri acele decizii administrative care le-ar afecta negativ interesele.
Nici nu poate fi vorba de aceasta cultura politica in tara noastra.Cei cativa intelectuali sau persoane constiente s-au invatat a suferi,si-au pierdut speranta in orice schimbare.
Maniera in care se interpatrund aceste tipuri de cultura politica creiaza specificul romanesc,balcanic,in care argumentele si speranta sunt inlocuite de mititei si bere iar Romania de aproape 20 ani nu este decat patria unor imbogatiti inteni sau veniti din afara.
Considerand gradul de participare (exprimat in performante practice) a cetatenilor la functionarea unui sistem democratic ca valoare centrala a culturii politice si civice, Almand si Verba au masurat nivelul de cultura politica in cateva tari cu ajutorul urmatorilor indicatori: volumul de cunostinte politice; componenta civica; modalitatile actiunii politice; aprecierea sistemului politic. Concluziile la care au ajuns in acel timp au fost: numai S.U.A. si Anglia realizasera gradul necesar de corelare intre structurile primare ale societatii (familii, comunitati locale etc.) si structurile politice nationale care ofera functionalitate culturii participative democratice. In Romania,Bulgaria sau Mexicul ar exista apatia, pasivitatea cetateanului ca simptome ale unei democratii slabe.
Celor trei tipuri de cultura li se adauga, sub imboldul mijloacelor audiovizuale – scria R.G. Schwartzenberg, cultura politica “de spectacol” care este daunatoare intr-un alt fel decat cultura de supunere. Daca aceasta din urma asigura dominatia marturisita si admite violenta deschisa, “cultura de spectacol nu este decat simulare, artificiu, parodie. Este reprezentarea inselatoare a democratiei, simulacrul culturii de participare. Individul se crede liber, activ, influent. Se crede un actor al sistemului politic, cand in realitate nu este decat un spectator, pacalit, amagit de jocul politicii, pe fundalul micilor ecrane si dupa perdelele cabinelor de vot.
In Romania ar exista speranta unei schimbari si aceasta lupta este condusa de Presedintele Basescu si partidul sau presidential(PD-L).
Totusi asalturile sistemului comunisto-securist reprezetat prin partide ca actualul PSD,PRM dar si fractiunea Patriciu din PNL sunt puternice.
Comandoul comunisto-securist reprezentat de gruparesa Oprescu ne arata ca de fapt fosta securitate nu este multumita nici de partidele enumerate mai sus,motiv pentru care gruparea doreste o radicalizare a preluarii puterii si a reinstaurarii unui sistem comunisto-securist in mod deghizat.Odata luata puterea Romania se va reintoarce la anii 90,epoca tunurilor si a formarii baroniadei comuniste.
La baza acestui lucru sta tocmai aprecierea culturii politice romanesti din present care face posibil,mai ales prin saracia cronica sa poata prelua puterea aproape in mod absolutist.
Deja Europa si chiar SUA se arata desinteresate si descurajate de mediul politic romanesc,incat instaurarea unei dictaturi comuniste cu nuante nomenclaturist-capitaliste sa ia locul pana si actualelor formatiuni criptocomuhniste sau pretins liberale(se stie ca liberalii au colaborat prin Tatarascu cu comunistii pana la anihilarea lor).

Este limpede ca daca Presedintele Basescu si PD-L vor esua in alegeri soarta Romaniei se va pecetlui pentru decenii.
Deja sub indrumarea lui Felix s-a pus la cale o monstruoasa coalitie antidemocratica,prin care toate asa zisele partide,la care se adauga acuma si gruparea Oprescu sa se coalizeze contra lui Basescu si a sistemului democrat.
Este o perioada istorica in care soarta democratiei romanesti se mai joaca inca odata.
In acest cadru,apelul catre intelectuali este foarte important.
Daca societatea civila,elitele intelectuale nu vor intervene,se va macina si ultima speranta pentru tara noastra.


Bai rujatule, ai inceput dis-de-dimineata cu clisma sefului inseamna ca ai gura plina! Sa-ti fie de bine!
Cat despre copy-paste-uri, nu te mai amagi: mai nimeni nu-ti citeste scalambaielile copiate de o minte ratacita, ce-si duce existenta penibila sarutand dosuri de matroz!!!
Hai, mai ia o gura de kkt oranj, sa capeti "forta" la citat din alti lazaroi!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!


CIOROGARLA,TU STII SA CITESTI ? MINUNE.......IN POSTUL CRACIUNULUI !!!!!!!! BAI VEZI POATE TE TRANSFORMI DIN GRAUR IN LEBADA..........DAR TOT CRA-CRA O SA FACI !!!!!!!!!!!!!! FRUMOSULE


Bai bou_cu_arma, poti sa'ti chemi toata cireada din staul, ca tot scriu mai bine decat voi, patrupedele! Scuze, cornutele stiu doar sa pasca, cum sa stiti voi scrie? Cel mult puteti mazgali cate ceva, ceva kkniu ca rujul zilnic...
Ai baut apa azi, sau ink mai rumegi balegile sefului? Pofta buna!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!

IA SCRIE CRA-CRA,FRUMOSULE.....


… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje
Membru din: 14/12/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 12:58

De la: Silver9AM, la data 2010-12-19 11:41:30
De la: vasile_vali, la data 2010-12-19 11:35:09
De la: Silver9AM, la data 2010-12-19 10:57:53
De la: vasile_vali, la data 2010-12-19 10:44:29
De la: 9am129906, la data 2010-12-19 08:46:14ALERTA:Cultura politica in Romania
Fiecare observa cu ochii liberi maniera romaneasca de a face politica,maniera partidelor de a se comporta ca organe politice si mai ales submediocritatea oamenilor politici.
G. Almond si Sidney Verba vorbesc de urmatoarele tipuri de cultura politica:
a) Cultura politica parohiala (locala sau provinciala) specifica societatilor traditionale, comunitatilor care nu constientizeaza importanta problemelor de interes national si mondial si nu au interese pentru valorile si mecanismul sistemului politic national. Adica este cultura politica a satului, a etniei, a regiunii unde biserica, scoala si primaria sunt institutiile de referinta. Cunostintele, sentimentele si judecatile de valoare sunt orientate spre aceste structuri locale.
Este limpede ca de fapt 2/3 din politica romaneasca se petrece in aceasta maniera.Aici pomana electorala este suficienta pentru a atrage voturile,in fata unei populatii sarace,subeducate si aproape fara constiinta politica.Electorilo,culturii lor politice le corespund insa si agentii electorali si politicienii fie ei locali sau nationali.
b) Cultura politica de supunere (de subordonare) corespunde unor comunitati reglate de valori nationale. In cadrul societatilor respective, agentii actiunii politice sunt constienti de existenta sistemului politic dar se multumesc cu o atitudine de pasivitate in privinta participarii la viata politica, la luarea deciziilor. Aceasta pentru ca ei cred ca sistemul politic este astfel cladit incat le va fi protejata viata si personalitatea fara a-si exprima initiative si cerinte in raport cu autoritatea de stat. Adica sistemul va functiona bine, avantajele vor fi bune pentru toti cetatenii daca vor respecta deciziile si regulile corespunzator unei etici a supunerii.
Daca in prima categorie intra oamenii fara constiinta politica,ceea ce a mai ramas va intra in aceasta categorie.Pasivitatea,neparticiparea la vot a ajuns in tara noastra notorii,deoarece rezultatele asteptate ale votarii nu determina nici o speranta.Lumea asista la un ritual,la un fel de ceremonial periodic dupa care nimic nu se mai intampla.
c) Cultura politica participativa, care corespunde sistemelor democratice, este rezultatul proceselor educationale dezvoltate si a unui grad inalt de organizare, reflectand si experientele politico-sociale specifice tarilor democratice. Cetatenii poseda un ansamblu de mijloace subiective si de abilitati, de priceperi si deprinderi de a le utiliza rational in scopul de a influenta luarea deciziilor, desfasurarea evenimentelor politice, reprezentarea sau de a opri acele decizii administrative care le-ar afecta negativ interesele.
Nici nu poate fi vorba de aceasta cultura politica in tara noastra.Cei cativa intelectuali sau persoane constiente s-au invatat a suferi,si-au pierdut speranta in orice schimbare.
Maniera in care se interpatrund aceste tipuri de cultura politica creiaza specificul romanesc,balcanic,in care argumentele si speranta sunt inlocuite de mititei si bere iar Romania de aproape 20 ani nu este decat patria unor imbogatiti inteni sau veniti din afara.
Considerand gradul de participare (exprimat in performante practice) a cetatenilor la functionarea unui sistem democratic ca valoare centrala a culturii politice si civice, Almand si Verba au masurat nivelul de cultura politica in cateva tari cu ajutorul urmatorilor indicatori: volumul de cunostinte politice; componenta civica; modalitatile actiunii politice; aprecierea sistemului politic. Concluziile la care au ajuns in acel timp au fost: numai S.U.A. si Anglia realizasera gradul necesar de corelare intre structurile primare ale societatii (familii, comunitati locale etc.) si structurile politice nationale care ofera functionalitate culturii participative democratice. In Romania,Bulgaria sau Mexicul ar exista apatia, pasivitatea cetateanului ca simptome ale unei democratii slabe.
Celor trei tipuri de cultura li se adauga, sub imboldul mijloacelor audiovizuale – scria R.G. Schwartzenberg, cultura politica “de spectacol” care este daunatoare intr-un alt fel decat cultura de supunere. Daca aceasta din urma asigura dominatia marturisita si admite violenta deschisa, “cultura de spectacol nu este decat simulare, artificiu, parodie. Este reprezentarea inselatoare a democratiei, simulacrul culturii de participare. Individul se crede liber, activ, influent. Se crede un actor al sistemului politic, cand in realitate nu este decat un spectator, pacalit, amagit de jocul politicii, pe fundalul micilor ecrane si dupa perdelele cabinelor de vot.
In Romania ar exista speranta unei schimbari si aceasta lupta este condusa de Presedintele Basescu si partidul sau presidential(PD-L).
Totusi asalturile sistemului comunisto-securist reprezetat prin partide ca actualul PSD,PRM dar si fractiunea Patriciu din PNL sunt puternice.
Comandoul comunisto-securist reprezentat de gruparesa Oprescu ne arata ca de fapt fosta securitate nu este multumita nici de partidele enumerate mai sus,motiv pentru care gruparea doreste o radicalizare a preluarii puterii si a reinstaurarii unui sistem comunisto-securist in mod deghizat.Odata luata puterea Romania se va reintoarce la anii 90,epoca tunurilor si a formarii baroniadei comuniste.
La baza acestui lucru sta tocmai aprecierea culturii politice romanesti din present care face posibil,mai ales prin saracia cronica sa poata prelua puterea aproape in mod absolutist.
Deja Europa si chiar SUA se arata desinteresate si descurajate de mediul politic romanesc,incat instaurarea unei dictaturi comuniste cu nuante nomenclaturist-capitaliste sa ia locul pana si actualelor formatiuni criptocomuhniste sau pretins liberale(se stie ca liberalii au colaborat prin Tatarascu cu comunistii pana la anihilarea lor).

Este limpede ca daca Presedintele Basescu si PD-L vor esua in alegeri soarta Romaniei se va pecetlui pentru decenii.
Deja sub indrumarea lui Felix s-a pus la cale o monstruoasa coalitie antidemocratica,prin care toate asa zisele partide,la care se adauga acuma si gruparea Oprescu sa se coalizeze contra lui Basescu si a sistemului democrat.
Este o perioada istorica in care soarta democratiei romanesti se mai joaca inca odata.
In acest cadru,apelul catre intelectuali este foarte important.
Daca societatea civila,elitele intelectuale nu vor intervene,se va macina si ultima speranta pentru tara noastra.


Bai rujatule, ai inceput dis-de-dimineata cu clisma sefului inseamna ca ai gura plina! Sa-ti fie de bine!
Cat despre copy-paste-uri, nu te mai amagi: mai nimeni nu-ti citeste scalambaielile copiate de o minte ratacita, ce-si duce existenta penibila sarutand dosuri de matroz!!!
Hai, mai ia o gura de kkt oranj, sa capeti "forta" la citat din alti lazaroi!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!


CIOROGARLA,TU STII SA CITESTI ? MINUNE.......IN POSTUL CRACIUNULUI !!!!!!!! BAI VEZI POATE TE TRANSFORMI DIN GRAUR IN LEBADA..........DAR TOT CRA-CRA O SA FACI !!!!!!!!!!!!!! FRUMOSULE


Bai bou_cu_arma, poti sa'ti chemi toata cireada din staul, ca tot scriu mai bine decat voi, patrupedele! Scuze, cornutele stiu doar sa pasca, cum sa stiti voi scrie? Cel mult puteti mazgali cate ceva, ceva kkniu ca rujul zilnic...
Ai baut apa azi, sau ink mai rumegi balegile sefului? Pofta buna!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!

IA SCRIE CRA-CRA,FRUMOSULE.....


Salut Silver! Nu e frumos sa-i ceri ursarului mai mult decat poate! Nu stii ca limba lor nu este scrisa? Circula doar oral, din cioc in cioc!


"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Decembrie 2010, ora 13:13

De la: Black_Friday, la data 2010-12-19 12:58:30
De la: Silver9AM, la data 2010-12-19 11:41:30
De la: vasile_vali, la data 2010-12-19 11:35:09
De la: Silver9AM, la data 2010-12-19 10:57:53
De la: vasile_vali, la data 2010-12-19 10:44:29
De la: 9am129906, la data 2010-12-19 08:46:14ALERTA:Cultura politica in Romania
Fiecare observa cu ochii liberi maniera romaneasca de a face politica,maniera partidelor de a se comporta ca organe politice si mai ales submediocritatea oamenilor politici.
G. Almond si Sidney Verba vorbesc de urmatoarele tipuri de cultura politica:
a) Cultura politica parohiala (locala sau provinciala) specifica societatilor traditionale, comunitatilor care nu constientizeaza importanta problemelor de interes national si mondial si nu au interese pentru valorile si mecanismul sistemului politic national. Adica este cultura politica a satului, a etniei, a regiunii unde biserica, scoala si primaria sunt institutiile de referinta. Cunostintele, sentimentele si judecatile de valoare sunt orientate spre aceste structuri locale.
Este limpede ca de fapt 2/3 din politica romaneasca se petrece in aceasta maniera.Aici pomana electorala este suficienta pentru a atrage voturile,in fata unei populatii sarace,subeducate si aproape fara constiinta politica.Electorilo,culturii lor politice le corespund insa si agentii electorali si politicienii fie ei locali sau nationali.
b) Cultura politica de supunere (de subordonare) corespunde unor comunitati reglate de valori nationale. In cadrul societatilor respective, agentii actiunii politice sunt constienti de existenta sistemului politic dar se multumesc cu o atitudine de pasivitate in privinta participarii la viata politica, la luarea deciziilor. Aceasta pentru ca ei cred ca sistemul politic este astfel cladit incat le va fi protejata viata si personalitatea fara a-si exprima initiative si cerinte in raport cu autoritatea de stat. Adica sistemul va functiona bine, avantajele vor fi bune pentru toti cetatenii daca vor respecta deciziile si regulile corespunzator unei etici a supunerii.
Daca in prima categorie intra oamenii fara constiinta politica,ceea ce a mai ramas va intra in aceasta categorie.Pasivitatea,neparticiparea la vot a ajuns in tara noastra notorii,deoarece rezultatele asteptate ale votarii nu determina nici o speranta.Lumea asista la un ritual,la un fel de ceremonial periodic dupa care nimic nu se mai intampla.
c) Cultura politica participativa, care corespunde sistemelor democratice, este rezultatul proceselor educationale dezvoltate si a unui grad inalt de organizare, reflectand si experientele politico-sociale specifice tarilor democratice. Cetatenii poseda un ansamblu de mijloace subiective si de abilitati, de priceperi si deprinderi de a le utiliza rational in scopul de a influenta luarea deciziilor, desfasurarea evenimentelor politice, reprezentarea sau de a opri acele decizii administrative care le-ar afecta negativ interesele.
Nici nu poate fi vorba de aceasta cultura politica in tara noastra.Cei cativa intelectuali sau persoane constiente s-au invatat a suferi,si-au pierdut speranta in orice schimbare.
Maniera in care se interpatrund aceste tipuri de cultura politica creiaza specificul romanesc,balcanic,in care argumentele si speranta sunt inlocuite de mititei si bere iar Romania de aproape 20 ani nu este decat patria unor imbogatiti inteni sau veniti din afara.
Considerand gradul de participare (exprimat in performante practice) a cetatenilor la functionarea unui sistem democratic ca valoare centrala a culturii politice si civice, Almand si Verba au masurat nivelul de cultura politica in cateva tari cu ajutorul urmatorilor indicatori: volumul de cunostinte politice; componenta civica; modalitatile actiunii politice; aprecierea sistemului politic. Concluziile la care au ajuns in acel timp au fost: numai S.U.A. si Anglia realizasera gradul necesar de corelare intre structurile primare ale societatii (familii, comunitati locale etc.) si structurile politice nationale care ofera functionalitate culturii participative democratice. In Romania,Bulgaria sau Mexicul ar exista apatia, pasivitatea cetateanului ca simptome ale unei democratii slabe.
Celor trei tipuri de cultura li se adauga, sub imboldul mijloacelor audiovizuale – scria R.G. Schwartzenberg, cultura politica “de spectacol” care este daunatoare intr-un alt fel decat cultura de supunere. Daca aceasta din urma asigura dominatia marturisita si admite violenta deschisa, “cultura de spectacol nu este decat simulare, artificiu, parodie. Este reprezentarea inselatoare a democratiei, simulacrul culturii de participare. Individul se crede liber, activ, influent. Se crede un actor al sistemului politic, cand in realitate nu este decat un spectator, pacalit, amagit de jocul politicii, pe fundalul micilor ecrane si dupa perdelele cabinelor de vot.
In Romania ar exista speranta unei schimbari si aceasta lupta este condusa de Presedintele Basescu si partidul sau presidential(PD-L).
Totusi asalturile sistemului comunisto-securist reprezetat prin partide ca actualul PSD,PRM dar si fractiunea Patriciu din PNL sunt puternice.
Comandoul comunisto-securist reprezentat de gruparesa Oprescu ne arata ca de fapt fosta securitate nu este multumita nici de partidele enumerate mai sus,motiv pentru care gruparea doreste o radicalizare a preluarii puterii si a reinstaurarii unui sistem comunisto-securist in mod deghizat.Odata luata puterea Romania se va reintoarce la anii 90,epoca tunurilor si a formarii baroniadei comuniste.
La baza acestui lucru sta tocmai aprecierea culturii politice romanesti din present care face posibil,mai ales prin saracia cronica sa poata prelua puterea aproape in mod absolutist.
Deja Europa si chiar SUA se arata desinteresate si descurajate de mediul politic romanesc,incat instaurarea unei dictaturi comuniste cu nuante nomenclaturist-capitaliste sa ia locul pana si actualelor formatiuni criptocomuhniste sau pretins liberale(se stie ca liberalii au colaborat prin Tatarascu cu comunistii pana la anihilarea lor).

Este limpede ca daca Presedintele Basescu si PD-L vor esua in alegeri soarta Romaniei se va pecetlui pentru decenii.
Deja sub indrumarea lui Felix s-a pus la cale o monstruoasa coalitie antidemocratica,prin care toate asa zisele partide,la care se adauga acuma si gruparea Oprescu sa se coalizeze contra lui Basescu si a sistemului democrat.
Este o perioada istorica in care soarta democratiei romanesti se mai joaca inca odata.
In acest cadru,apelul catre intelectuali este foarte important.
Daca societatea civila,elitele intelectuale nu vor intervene,se va macina si ultima speranta pentru tara noastra.


Bai rujatule, ai inceput dis-de-dimineata cu clisma sefului inseamna ca ai gura plina! Sa-ti fie de bine!
Cat despre copy-paste-uri, nu te mai amagi: mai nimeni nu-ti citeste scalambaielile copiate de o minte ratacita, ce-si duce existenta penibila sarutand dosuri de matroz!!!
Hai, mai ia o gura de kkt oranj, sa capeti "forta" la citat din alti lazaroi!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!


CIOROGARLA,TU STII SA CITESTI ? MINUNE.......IN POSTUL CRACIUNULUI !!!!!!!! BAI VEZI POATE TE TRANSFORMI DIN GRAUR IN LEBADA..........DAR TOT CRA-CRA O SA FACI !!!!!!!!!!!!!! FRUMOSULE


Bai bou_cu_arma, poti sa'ti chemi toata cireada din staul, ca tot scriu mai bine decat voi, patrupedele! Scuze, cornutele stiu doar sa pasca, cum sa stiti voi scrie? Cel mult puteti mazgali cate ceva, ceva kkniu ca rujul zilnic...
Ai baut apa azi, sau ink mai rumegi balegile sefului? Pofta buna!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!

IA SCRIE CRA-CRA,FRUMOSULE.....


Salut Silver! Nu e frumos sa-i ceri ursarului mai mult decat poate! Nu stii ca limba lor nu este scrisa? Circula doar oral, din cioc in cioc!

SALUT BLACK!,ASTA INSEAMNA CA TIGANUL E " CIOCHIST ", SE POATE,TOT SUGE EL MEREU LA MANZ........


… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PRESEDINTELE BASESCU:DRUMUL CU SPINI AL UNUI MARE REFORMATOR
Mergi la: