Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 11:39
Nea Tramp te-ai uitat pe noile mele povesti...acolo?
|
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 13:46
De la: PIGY, la data 2011-02-14 11:39:35Nea Tramp te-ai uitat pe noile mele povesti...acolo? Nea Marine zii mai departe si nu mai sta ,ca nu te trimit la rand la lapte si alea,alea si nici la zugravit!Caci acum iti trebue firma pentru acest lucru! Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 14:54
Ar putea sa inventeze metode mai simple si rapide de lucru. Sa nu mai pierzi timpul cu acte si justificari. Ce i-as lua pe cei ce inventeaza metode birocratice sa se balaceasca in ele.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 16:15
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Februarie 2011, ora 20:17
SI UITE ASA `SARACII` NOSTRI ROMANASI CARE SE PLANG MEREU CA O DUC GREU DE AZI PE MAINE, ARUNCA 66 DE MILIOANE PE APA SAMBETEI., PENTRU UN SCAUN DIN BISERICA. CUM SA MAI CREZI SI PE ALTI OAMENI CARE INTRADEVAR O DUC GREU. ASA AUDE CINE NU TREBUIE SI MAI `TAIE ` DIN VENITURI. CA ROMANUL ARE BANI. DE FAPT CE PRETENTII SA AI LA O FEMEIE CARE NU A MUNCIT PENTRU BANII ASTIA. SI PE LANGA EA SE MAI DAU DE GOL SI ALTII.... MAI BINE II DONA LA O CRESA SAU UN AZIL DE BATRANI. POATE ERAU MAI DE FOLOS...
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Februarie 2011, ora 17:09
Nu pot sa-ti postez comentarii pe blog
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 20 Februarie 2011, ora 18:42
De ce ? Vad ca unii pot?
|
Postat pe: 20 Februarie 2011, ora 18:43
Nici la comentarii?
|
|
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 07:15
De la: PIGY, la data 2011-02-20 18:43:41Nici la comentarii?Pai la comentarii! Imi cere nu stiu ce url...i-am dat de aici de la Ingrid, nu-mi accepta..cred ca altii-s mai invatati. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 07:58
INCEARCA SI CU NUMELE ADEVARAT SI ALEGI GOOGLE
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 08:00
Dar cel putin de citi se pot citii , Nu?
|
DI 154 mesaje Membru din: 26/01/2011 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 08:05
ingrid....ALEGE ANONIM....dar nu uita ca message al tau trebuie aprobat de administrator..incearca pe blogul meu daca il mai stii
|
DI 154 mesaje Membru din: 26/01/2011 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 08:08
De la: PIGY, la data 2011-02-14 16:15:46Ok! Am intel;es sa traiti!... Mai am o adresa care duce tot acolo.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 08:09
De la: PIGY, la data 2011-02-21 08:00:20Dar cel putin de citi se pot citii , Nu? Da, de citit si de urmarit clipurile nici o problema. Foarte frumos ti-a iesit, e o placere sa-l parcurgi!
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 08:10
De la: DI, la data 2011-02-21 08:05:47ingrid....ALEGE ANONIM....dar nu uita ca message al tau trebuie aprobat de administrator..incearca pe blogul meu daca il mai stii Multumes DI..da, incerc. Al tau sigur, m-am delectat. N-am vazut nicaieri asa frumos album cu sculpturile de pe faleza
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 13:29
Multumesc pentru aprecieri. Sunt de abia la inceput. O sa incerc sa-l mai perfectionez. nu stiu ce se intampla la postari ca am intrat si el la alcineva si nici eu nu am reusit sa scriu ceva. Mai trebuie undeva vreo setare...?
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 16:52
Unde asti` Tombilica`?... L-am pierdut pe `Tombilica`...
|
Postat pe: 22 Februarie 2011, ora 20:12
Ia vezi Ingrid acu merge sa comentezi?
|
Postat pe: 22 Februarie 2011, ora 20:17
De la: PIGY, la data 2011-02-22 20:12:28Ia vezi Ingrid acu merge sa comentezi? Buna seara, Marine .Ok, incerc, dar sunt atat de obosita ca nu stiu daca am cuvintele la mine. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 22 Februarie 2011, ora 20:35
Nu conteaza scrie ceva sa vad daca merge
|
Postat pe: 22 Februarie 2011, ora 20:45
Am scris dar nu apare decat cu aprobarea ta...
|
|
Postat pe: 22 Februarie 2011, ora 20:48
da am aprobat da trebuie sa ma mai uit prin setari ce vrei nu am facut bloguri in fiecare zi... Da puneti si numele fara anonimus
|
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 11:24
De la: PIGY, la data 2011-02-22 20:48:46da am aprobat da trebuie sa ma mai uit prin setari ce vrei nu am facut bloguri in fiecare zi... Da puneti si numele fara anonimus nea Marine,gata ne parasesti? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 20:30
Se poate sa fac o asemenea prostie... neicusorule...
|
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 20:36
De la: PIGY, la data 2011-02-23 20:30:15Se poate sa fac o asemenea prostie... neicusorule...
|
|
Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 11:00
De la: PIGY, la data 2011-02-23 20:30:15Se poate sa fac o asemenea prostie... neicusorule...
|
Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 11:00
De la: Tramp, la data 2011-02-24 11:00:02De la: PIGY, la data 2011-02-23 20:30:15Se poate sa fac o asemenea prostie... neicusorule... Hai ,mai spunene una mica
|
Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 11:58
Hai daca tot insistati va mai spun scenele de dinainte, in, si dupa armata. Asta asa ca sa nu spuneti ca v-am parasit....
Cu toate ca am postat si pe blog continuarea. Asta o sa fie cel mai lung capitol. Am ce povesti si de aici... LA ARMATA Capitolul1 Cand a vazut nana ordinul de chemare la armata s-a intristat. Ea incercase prin tot felul de mijloace si cunostinte ca sa ma scape de armata sau cel putin s-o fac langa ea aici in oras. Viorel varumiu, fiind mai mare ca mine cu un an l-a incaltat inaintea mea in armata. Acu nustiu! Ori s-a cerut el la noi stiind ca suntem si noi pe aci, ori asa i-a fost norocul. El a fost repartizat sa faca armata la divizia motorizata de tancuri. Intai a fost pe Campului, apoi l-a mutat pe Stefan Cel Mare. Era si acolo o unitate. Mai erau si altele. Asa ca Viorel al meu cand lua permisie, mai tragea si o fuga la noi. Eu, curios sa-l intreb cum e in armata. Probabil ca stiind ca si eu urmam anul urmator, nu a vrut sa ma sperie. Mai in spunea el cateva scene, ce-i convenea lui , cred!. Dupa spusele lui nu mi s-a parut chiar asa de grea armata. Mai pomenea si el de cate o poveste doua ca mai facea curat si la w.c. Imi spunea si multe `povesti` pe care pe mine ma amuzau atunci. Asa ca ca sa-i fac in ciuda nanei, ii spuneam: -Lasa-ma sa fac si eu armata! -Ei ce stii tu ce e armata, facea ea. Ai sa te convingi tu!. -Da ce mata ai facut armata?, de unde stii? -N-am facut-o dar am mai auzit si eu de la altii, incerca ea sa ma convinga - N-am avut destui baieti? De la ei stiu. Stiu si de la Griguta. Esta era unchiul. Barbatul ei care murise in `58. - Macar sa o faci aici. Daca te duce cine stie unde...? - Nu-i nimic , fac eu, daca m-o duce si unde pui `Romania` in cui, acolo o sa ma duc. Faceam eu pe grozavul. Dar nu aveam sa stiu ce o sa ma astepte, si pe mine. Mi se parea acu o joaca. -Daca te duce la Sighetul Marmatiei , face ea inspaimantata. -Acolo ma duc! La Sighetul Marmatiei...Nana se puse pe plans. -Ai lasa ca nu am murit inca , fac eu. Baietii din gazda de la nana, radeau si ei de grozavia mea. Si ei incercau sa ma descurajeze, spunandu-mi: -Lasa ca ai sa vezi tu! Acu era Sambata. Luni trebuia sa plec. Nana imi pregatea `valiza`. Vorba vine ca nici valiza nu aveam. Imi ramase de la tata o cutie cu balamale nu mai mare decat un diplomat, dar un pic mai lat . In lungime nu cred ca depasea 50 cm. In ea am indesat putinele lucruri pe care mi-le daduse nana. Imi mai facuse si un pachet intr-o sacosa, spunand sa am ce manca pe drum. Duminica dimineata ma i-a nana de mana si mergem in piata la noi. Dupa ce si-a luat de a le ei si nelipsita cafea, o vad ca mai cumpara iar o sticla de lichior. De data asta o sticla mai mare. Cred ca era de jumate. Eu la ea: -Cred ca nu vrei sa mi-o dai si pe asta la pachet? -Ai vrea tu , facea ea. Nu! Mergem la bunica-ta, sa facem cinste , in cinstea plecarii tale la armata, face ea. Cand ajungem acolo tanti Lili si bunica de abia ma asteptau. Cand ma vede si bunica incepe sa planga. Tanti Lili incerca sa se abtina luindu-ma repede, desi vedeam pe fata ei ca de abia se mai abtinea si ea. -Si gata ?... cand pleci? -Maine! fac eu, putin trist. - Ei gata , mamaico! face si tanti Lili. De acu e barbat trebuie sa o faca si pe asta . Dupa o vreme se mai potoli si ea. Nana ca sa schimbe atmosfera cum era ea cam zurlie, zice: -Hai nu mai bociti, ca nu a murit nimeni. Scoate niste pahare ca mi-i sete. Nana a umplut paharelele dupa care am ciocnit cu totii. Bunica m-a si pupat, zicandu-mi: -Sa traiesti Bebi ! si sa ai grija acolo...Si izbucni iar in plans. Incepuse sa ma cam stanjeneasca asemenea scene. La un moment dat m-am molipsit si eu de plansetele ei, si simtii ca si mie incepu sa siroaiasca cateva lacrimi pe obraz. Nana de colo ca sa ne ridice moralu, desi stiam, ca in adancul sufletului ei, suferea si ea . Dar se tinea tare incercand sa-si ascunda tristetea, cauzata de despartirea ei de mine. -Hai ati inceput cu totii...sa dati apa la soareci? Nu a murit nimeni in armata... Aceasta remarca avea sa ma urmareasca pe tot timpul seviciului militar, si mai ales in desele mele zile de cumpana. In fine ne mai destindem noi, mai ales ca incepusem sa avem si motiv. Dupa ce am terminat sticla , nanei ii venise mai tare pofta de a mai `gusta` ceva. Nu s-a lasat , pana nu am mai facut un drum la piata. Acu luasem o sticla de Feteasca. Cand a vazut-o nana incepu sa-i straluceasca ochii . Dupa vreo doua ore am plecat si noi in sfarsit acasa. Eu eram cam abatut. Seara ne-am mai uitat la televizor , mai ales eu ca nana nu stiu daca mai vedea sau intelegea ceva. -Culcate!... ca maine pleci...facea rareori nana, uitandu-se in gol, pe langa mine. Sting pe la 8 televizorul si dau sa ma culc . Mai bine zis, incerc sa ma culc. Cand unul din baieti bate la usa noastra. Ma invitau la ei in camera. Erau toti trei in camera. Cand intru Gelu de colo: -Bine ai venit Bebi, poftim la noi . I-a loc. Pe masa era si la ei o sticla cu vermut. Imi intinde si mie un pahar. -Hai sa ne traiesti si armata usoara, imi ureaza ei dand pe gat paharele. Eu ma uitam la el, mai cu mila. Era putin amarui dar si dulceag. Era rosu. Nu prea bausem la viata mea asa ceva. -Hai bea , ma indeamna Gelu. Nu te uita ca nu ai de unde ! De maine esti `barbat`. -Si unde faci armata ? Nu ti-a spus? ma intreaba ei. -Nu stiu fac eu. Maine o sa aflu! Nana vazand ca eu nu mai apar de la ei, vine peste noi, sa vada ce facem. -Unde esti ? face ea. De ce nu te culci?...Maine... trebuie sa te scoli... dimineata !.... Treaba ta!... Dar dand cu ochii de sticla noastra si de pahare, zice: -Da voi...De cand va permiteti... sa beti fara ...mine? Beti singuri fara mine?...Betivilor...! -Cine vorbeste , face unul din ei. -Tu sa taci!... face nana. Tu nu ai trecut prin ce am trecut eu... Din cand in cand mai si zambea in timp ce vorbea. Mai bine zis incerca sa vorbeasca. -I-a de aici face Gelu punand si ei un pahar. Il ea si da sa-l duca la gura. Dupa care se opreste si mai comenteaza ceva. -Stai ca si-a mai adus aminte de ceva, face alt baiat. In fine il duce la gura si il da jumate gata. Apoi il ea si incearca sa-l puna in tava, numai ca tava nu voia sa stea locului. Mereu dansa pe sub ochii ei. -Vezi cum il pui ca ai sa-l versi , face Gelu. -Si ce daca! E paharul meu...ce te intereseaza pe tine... ca il vars eu... - Hai gata dute si te culca ca ai baut destul , incearca sa o trimita la plimbare pe nana. -Si ce ?... Am baut din banii tai...? nu se lasa nici nana. Vazand ca nu scapa de ea zice intru-n tarziu: -Gata petrecerea s-a terminat hai ca ma culc. Maine ma duc la munca, face el si trantindu-se in pat isi trage plapuma peste ochi. Noapte... Buna! Face nana, razand. Eu incerc sa o iau, si sa plecam. - Hai lasa-i, sa mergem. - De cand ma dai tu afara din casa mea? Se rasteste la mine. - Ai incrcat-o bebi face unul din baieti, razand. -Poi da!... ma da ... ma da afara din casa... mea ! ...Hm.!..tu sa ai casa... si dupa aia sa vorbesti. Eu am muncit ...pentru casa asta... - Lasa ca nu mata ai muncit la casa, ci aia care au facut-o face Gelu , scotand nasul de sub plapuma. -Tu sa nu vorbesti in fata mea... ! Auzi?... ca nu ai nici un drept! -Gata! noapte buna! Lasa-ma sa dorm. -Poi dormi nu te las eu?... -Poi daca vorbesti?... -Asa imi palce mie sa vorbesc... De aia!... Cu greu am reusit sa o scot de la ei din camera. Unul din ei face, facandu-mi cu ochiul: -Tu poti sa mai ramai Bebi daca mai vrei... -Nu gata! mersi pentru tratatie am plecat . Noapte Buna! fac eu tragand-o si pe nana dupa mine. Cand ies din marchiza dau sa ma intorc la baieti iar. Nana crezand ca eu o urmam nu si-a dat seama de prima data. Eu ma intorc la baieti in camera. Gelu tocmai sarise iar din pat si se pregati sa umple iar paharele. Ciocnim iar, cand ma trezesc iar cu nana la usa. Gelu cand o aude se ascunde iar sub plapuma. Ies si eu. -Ce te-ai intors inapoi , face ea. -A vrut Gelu sa-mi spuna ceva faca eu, impingand-o afara in curte. Cand am ajuns in camerele noastre, nana incepuse mai tare sa vocifereze. Vazand ca nu am cu cine sa ma inteleg , ma bag in pat. Era 11 . Si eu nu apucasem sa ma culc. Din cand in cand mai auzeam comentariile nanei; -Dute si fa armata!...Fii barbat!....dupa care iar zambea. Intr-un tarziu am adormit, ca nu am mai auzit-o. Pe la sase, criminalu de ceas, ma trezeste. Imi venea sa-l arunc cat colo. Faceam si eu ca Pantera roz. Nana inca dormea o ajunse in sfarsit. Ma scol tiptil, si ma duc sa pun de cafea. Imi mai revizuiesc bagajele. Vorba vine `bagaje`. Indes eu in `geamantanul` meu tip diplomat ce am mai putut. Imi pun mancarea in sacosa , scotand-o din frigider. Cum cotobaiam eu prin bucatarie , vad ca isi face aparitia si nana mahmura. -Ce voiai sa pleci fara sa stiu eu? A uite ai pus si de cafea! Bravo! Asa te vreau! -Nu ! fac eu. Te sculam cand plecam. Cand a fost gata cafeaua am sorbit-o . -Da ai invatat sa faci cafea , face nana. A iesit foarte buna. Trebuia sa fim la ora 8 in curtea Comisariatului. - Lasa nu te grabi, ca ai timp face nana. Stia ea ce stia. Dupa ce am terminat de baut si cafeaua am mai frunzarit ceva si m-am grabit sa ies pe usa. A urmat inevitabila scena emotionanta. Aveam asa un presintiment , ca nu am sa o mai vad vreodata. Nu m-am mai putut abtine. Si pana nu am udat pragul amandoi nu ne-am lasat. - Sa ai grija de tine face ea, stergandu-si lacrimile. La revedere Bebi, si Drum Bun!...Sa te intorci !... Eu la cine o sa mai tip!.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 15:33
Vad ca v-ati plictisit de povestile mele ca vad ca mi-a scazut audenta. Alaltaeri am avt 131 intr-o zi si acu...
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 15:35
De la: PIGY, la data 2011-02-24 15:33:38Vad ca v-ati plictisit de povestile mele ca vad ca mi-a scazut audenta. Alaltaeri am avt 131 intr-o zi si acu...Pai te citim aici si asteptam sa continui povestirea...
|
|
|