back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Ianuarie 2011, ora 23:20

M-ai cautat? sunt la munca in timpul zilei, Marine ! cineva trebuie sa scoata tara din criza, coane Fanica!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 10:15

Aha!.. asa se explica.... de aia nu te mai vedeam... ci doar noaptea....

Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 10:16

Ma ofer si eu sa o scot din ...criza... tara !....

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 10:26

De la: Marin56, la data 2011-02-01 10:16:33Ma ofer si eu sa o scot din ...criza... tara !....

mai bine o duceti la psihiatru...

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 11:46

Ce, Tara?...

Nu ma mai trimitea mama dupa carne , dar asta nu insemna ca nu mai era de cumparat cate ceva. In fiecare zi era tema pentru acasa. Ma duceam sa cumpar paine. Si luam paine de 2,70 cate 2-3 in timpul saptamanii, si 4 Sambata sa ajunga pana luni. Dar nu numai painea era. Mai era si laptele. La 2 -3 zile trebuia sa fac un tur de orizont pe la 4 alimentari din zona, ca sa cumpar si lapte. Sau alte alimente. Laptele era cea mai mare problema. Trebuia sa ma scol dimineata daca vroiam sa mai beau si lapte, in loc de ceai sau c...o. Luam prima alimentara mai aproape si daca aveam noroc , sa nu se termine laptele chiar la mine in fata , cum aveam acest noroc, deobicei, luam repede alta alimentara la rand. In asa fel ca fara lapte nu veneam acasa , spre bucuria mamei. Rareori veneam fara lapte acasa. Daca prima data ma duceam la complexul care se tot `darama`, si nu mai gaseam, plecam repede in Cosbuc, langa M-euri in Tiglina 2. Daca si acolo se termina, o luama in sus spre Militie . In caz ca nu mai era si acolo ma duceam in complexul din Tiglina 1. Luam cate 2-3 sticle ca sa nu mai spun de iaurt sau smantana. Era atunci laptele 2,10, sau 2,30, sau 2,40. Acest pret era pus in evidenta de culoarea capacelor de la sticle. Incepeau cu rosu , albastru si alb. Nu totdeauna apucam si smantana si iaurt. Ci, numai unele din ele. Odata intr-o Duminica , dupa ce am luat toate complexurile la rand, am coborat pe Brailei tocmai la P-uri. Acolo era lapte ca il adusese mai tarziu. Am apucat 3 l si am luat-o inapoi spre casa , tot pe jos . Total 4-5 km. Cam asta era kilometrajul meu zilnic. Ca mereu mai era ceva de cumparat:
- Vai am uitat sa ei si... sau :
- Mai ia si ... ca s-a terminat
- Dute si ia bors...
Aici cu borsul era o chestie. Cand nu avea bors `umplut` madam basarabeanca, -Gheorghiu � cred, nu stiu daca erau cu acte, ma duceam in Smardan , colt cu Romana. Aici era o familie ce ii cunostea pe tata. Fata lor era de- o varsta , si invata la aceiasi scoala , si in aceiasi clasa , cu mine. In curte era o batrana , pesemne mama lor. Asta ii placea sa ma descoase de te mir orce lucruri. La inceput ma lua gura pe dinainte. Dar cum mama mai afla chiar din gura ei, cand o mai vizita, isi dadea seama ,cam cum statea treaba. Asa ca acu cand ma mai trimitea la ea la bors, imi spunea:
- Sa nu mai vorbesti cu ea , Orce te intreaba sa nu-i raspunzi! Ai inteles?..Binenteles ca intelesesem...Asa ca atunci cand ma mai duceam la ea:
- Ce face mata?
- Hmmm... bine!
- Dar tat`tu?
- Si el bine!
Astea erau intrebarile introductive. Dupa care urmau altele. La unele numai raspundeam. Sau ma faceam ca nu am inteles , si o puneam sa repete. Eu iar cum?...Si pana se umplea sticla si o tuleam acasa.
- Iar te-a descusut, face mama?
- Da ! dar nu i-am mai spus nimic...
- Asa ! Bravo... ce trebuie sa stie ia toate....
Asa ca in urmatoarele zile cand mama mai trecea pe acolo:
- Dar ce are copilul tau ?
- Ce are ? intreaba mama.
- Poi il intrebam ceva si el ma intreba de doua ori. E surd?....
Cand nu aveam `teren ` mama imi gasea totusi mereu de treaba. Incepuse sa se rareasca bataile, dar in schimb nu ma mai lasa nici sa rasuflu.
-Treci si sterge praful
Dupa ce stergeam praful , avea grija sa ma si controleze, iar unde nui placea , imi punea iar carpa in mana:
- Astai sters la tine, fa treaba ca lumea.
A doua oara nu ma mai controla , stia ca nu mai era cazul. Cand nu mai era apa ma trimitea dupa apa. Mai rau era atunci cand era iarna si canalul ingheta mai mereu. Ma duceam tocmai la coltul strazii unde era un canal comun. Mereu se gasea cate ceva de facut. Eu ca sa mai si scap de treaba, ma apucase pasiunea cititului. Luam cate o carte mai cu poze , la inceput , din biblioteca, si ma apucam de citit. Cateodata mai tinea. Alte ori:
- Mai lasa cea carte din mana si vino de ma ajuta.
Aruncam cu ciuda cartea din mana si ma executam. Cand se ducea in curte sa insire rufe ma chema ca sa o ajut. Eu ii dadeam la mana rufele si ea le intindea. Dupa cum vedeam eu nu prea vroia sa se aplece. Sau cea ma grea zi era atunci cand ma scotea la spalat covoare. Cadea cerul pe mine. Pentru cateva toale facea atat haz. De aceia le frecam si eu mai cu sarg, mai mult de ciuda. Si ele ieseau atunci mai curate. Ca se si mira mama de ce is asa de curate. Dupa ce le clatea ,toate zoile se scurgeau din spate si ieseau inapoi in curte unde traversa toate curtea pana ajungea in strada pe sub poarta. Spre disperarea lui madam Berdan , care zicea :
-Pune mana pe matura si spala zoile care le-ati facut ca n-o sa le spal eu...nu lasati asa.
Trebuia sa o fac si pe asta. Spalam ,si in urma dadeam cu matura. Dupa ce terminam treaba , tusti iar in pat si continuam lecturile mele. Daca la inceput citeam numai povesti de la cele de clasa �I- sa zicem ,a lui Creanga sau altii , atunci la moda pe vremea aia, incepeam sa citesc si alte carti cum ar fi basme de Ispirescu, Andersen, si multi altii. Apoi atentia mi-a fost atrasa de Jules Verne. Prima lui carte am citit-o din biblioteca lui Eugen , cand ma mai duceam pe la el. `Goana dupa meteor`, si Robur Cuceritorul. � de Jules Verne. Dupa aia am consultat si eu biblioteca lui tata si am gasit multe carti de Jules Verne printre altele, pe care pe unele le citeam chiar si de 2-3 ori. Asa am citit `Doi ani de vacanta`, Capitan la 15 ani`, `Ocolul Pamantului...`, O Calatorie spre centrul Pamantului, si multe altele. Unele carti din biblioteca tatei, erau interzise pentru mine. Asa se face ca atunci cand am scos cartea `Rascoala ` de Rebreanu din raft , iar tata era pe faza, , s-a opus. De curiozitate cand nu era nuimeni acasa am incepuit sa totusi sa o citesc. Eram curios sa aflu `De Ce?...Terminasem primul roman si incepui al doilea. Cand a vazut tata ca eram la al doilea , ca simtise, incepu sa ma ocarasca.
- De Ce ? ,fac eu , nu ma lasi sa o citesc? ...
- Am zis nu!...fara comentarii...!
In ciuda protestelor lui , de curiozitate tot nu m-am lasat pana nu am terminat-o. Abia dupa aia mi-am dat seama de ce nu vroia sa o citesc.
-Frumoasa carte , nu ma rabda pe mine....
- Ai citit-o care va sa zica... face tata...
-Nu-ti trebuie tie sa citesti astfel de carti , esti prea mic, face tata. Uite si .. aproape zi de zi, imi cumpara carti de aventuri sau SF- uri. Erau niste brosuri mici cat un vocabular in care gaseam multe chesti interesante, pe atunci. Erau si povestiri istorice, a domnitorilor nostrii si cate si mai cate. Asa ca atunci cand mai vroiam sa mai scap de cate o treaba ... puneam mana pe cate o carte.... De ziua mea in alt an mai incoace pe la 12 -13 ani tanti Lili, imi facuse cadou o carte cu aventuri cu pirati. Asa am ajuns in posesia cartii ``Trei pe o insula``, pe care cred ca am citit-o de 100 de ori pana acu. De aceea am si invat-o pe de rost.dar cartea cea mai frumoasa pe care mi-a luato matusa , in alt an a fost : ``Captivi in Defileul Panterei``, asta da carte....Era destul de groasa pentru mine..., am citit-o de doua ori dupa care , cu mutarile mele frecvente, am pierdut-o sau mi-a fost furata...nu mai stiu. Atunci aveam sa pierd multe carti pretioase si pentru mine dar si pentru biblioteca. Aveam carti vechi care , unele aveau valoare de 5 lei si altele de 200 de lei . Si pretul varia de la o carte la alta si de la un an la altul. Tata avea mai mult carti traduse dupa autori rusi. Asa am citit pentru prima data cartea ``Nebuloasa din Andromeda``. Asa aveam sa intru si eu in tainele cosmosului si a astrelor , care m-au fascinat foarte mult de atunci , si acu....De aceia mi-am construit prima mea luneta dupa o schita din revista cutezatorii sau Racheta... nu mai stiu care. Era buna. Ma uitam cu ea la Luna seara. Numai ca era numai pentru stele ,ca daca te uitai cu ea dupa cineva aflat mai departe ,il vedeai cu capul in jos... ca sa nu spun invers...Ce sa fac daca avea doar numai doua lentile. Una cu lungimea focarului de 1m si alta de 4 cm, asa cum scria acolo....dar astea nu erau sa fie singurile constructii personale . Aveau sa mai apara si altele spre disperarea mamei si a lui tata.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 11:50

tara bre nea marine,talica nu sti ca intotdeauna mortu-i de vina...bolnavii de noi nu vom recunoaste niciodata ca avem nevoi speciale...nimeni nu face nimic,nimeni nu e vinovat,tara e pe moarte---CONCLUZIA:TARA-I de vina,este bolnava,la doctor cu ROMANIA...

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 11:55

De la: Ingrid, la data 2011-01-31 23:20:47M-ai cautat? sunt la munca in timpul zilei, Marine ! cineva trebuie sa scoata tara din criza, coane Fanica!

Deci muncesti ? Acum imi explic de ce ne intersectam mai rar pe forum.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 13:22

Poi conducatorii sunt de vina ei ar trebui sa ....se caute sau sa ne caute...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 21:00

Cat mai fac o pauza sa va scriu si scenariul la o schita de`a lui Garcea... Cred ca o stiti...
Ne aflam in interiorul unui apartament nou. Se fac ultimele finisaje. Un zugrav cu un coif de ziar in cap si stand pe o scara zugraveste o camera. In timp ce lucreaza canta `casuta noastra`. In incapere intra Garcea politistul si cu inspectorul de la imobiliare. Inspectorul il intreaba pe Garcea ce parere are despre apartament:
-`Seara, tipa Garcea , speriind-ul pe cele de pe scara. Acesta raspunde la salut.
-Ce faci mai `napolioane` , acolo...Ia uite se barbareste.. ce ma `nerveaza....
Din urma lui agentul:
-Ce ziceti domnule Garcea , va place?...
-Ma `nerveaza! ...ma `nerveaza! . Uite usa e blocata...Am tras de ea de mi-a sarit cucul de la sapca, si tot nu s-a deschis.
- Domnule trebuie sa impingeti , se deschide in exterior.
- Normal ca in exterior , eu ce am zis...Uite zise el impingand usa de la balamale.
- Dumnu!... Domnul Garcea ...
- Trebuie sa apasati pe clanta , altfel nu se deschide...
- Tu nu vezi ca nu e nici o clanta! zise el aratand spre partea cu balamale.
-In partea dreapta a dumneavoastra , in partea cealalalta.
- Daca imping nu cade usa cu totul?
- Nu ! nu cade ca e prinsa in balamale.
- Asa ma ... In balabale....
-Ba-la-ma-le ! zise agentul.
- Ba la male , ba la soale , fetitele sunt goale.... ma `nerveeaza bai...s-o zidesti ca ma `nerveaza. Punem un tablou ca ocupa mai putin spatiu.
- Cum sa zidesc domnule usa ? Si dumneata cum mai intrii?
Garcea incepe sa rada :
-Ce prost esti mai... , ai pus botul?...Mai nu sunt deja inauntru?.
- Bun dar cum mai iesi daca o zidesti? Ce iesi pe fereastra?
- Ce ma, eu sunt amantul lui nevastamea sa ies pe fereastra? Ca i-am si zis de o mie de ori � Mai iesi dracului pe usa ca imi murdaresti perdelele.
- Ma scuzati, dar sotia dumneavoastra are amant?
Da ! Poi nu a vrut pisic , caine n-a vrut ca ii rodea pantofii, si atunci i-am luat amant! Nu face galagie , nu face mizerie si l-am trecut si la intretinere. Stii!
- Si iti convine situatia asta , dumneata plecat la seviciu in misiune , si sotia cu amantul...
- I-am dat ocupatie, asa cine stie intra la idei si se ducea la barbatu-su si ma insela, nu ?...
- Dansul e maistru Gica spuse agentul aratand catre zugrav.
- Apoi sa traiti domnul inginer, face zugravul catre agent.
- Noroc mai Gica ! , zice Garcea in locul agentului.
- Nu tu bai , plutoniere... domnul inginer!...
- Adica mai, de ce mie nu-mi zici domnul inginer?
- Pai ce domnule , aveti dumneavoastra facultate?
- Si ce mare lucru e cu asta? Ce daca nu am ?... ma ajuti domnule sa fac si eu o facultate? zise Garcea adresandu-se agentului, - sa-mi zica si mie Gica , domnu inginer?...
- Ai timp mata de facultate?
- Azi nu ... dar maine intre 10 si 12 sunt liber!
- Domnule cum sa faci facultatea in doua ore ce esti nebun?
- Dar cat ?
- In cinci ani se face !
- Dute mai de aicea , adica nu faci generala in cinci ani , care e mai usoara, , daramite facultatea.
- Dumneata ... as a... cate clase ai? Garcea sta si se gandeste apoi:
- Tu ce te uiti la mine , zise Garcea repezind-ul pe zugrav. Ce te uiti la mine ? Tu cate clase ai ...ai?
- Zece sa traiti! Zise zugravul ducand mana la chipiul de ziar.
- Zece clase ?, face Garcea Ei cu cat are Gica... cu cate am eu ...facem de-un liceu.
- Auzi spunem daca te deranjeaza ceva la casa asta? Iti convine cum am facut aicea , baia iti convine ?...
- Baia ? ma `nerveaza!
- Ai domnule toate te enerveaza
- Toate ma `nerveaza. Ma `nerveaza baia aia ..e WC-ul ala e prea mare mai baiatule. E infundat am facut in el trei saptmani, e infundat acum , nu stiu cum sa-l golesc.
- Cum sa fie domnule infundat?...
- E infundat si are 2m si are scurgerea aia mica , uite atatica...
- Domnule ! Aia e cada de baie! Ala nu e WC �ul . Sa nu mai faci in cada!
- Bine nu mai fac. Da sa pui niste balaustrade ca de doua ori am cazut pe spate.
- Domnule nu mai faci in cada , acolo te bagi sa faci dus , te speli pe corp, in cada aia...
- Dute bai ... sa te speli tu cu ce e acolo...dute dracului...
- Chiuveta iti convine?
- Ma`nerveaza!
- Hai domnule cum sa te enerveze?
- - E... e prea scunda! Uite atat e! Si daca dau drumul la apa , pana sa beau eu, se scurge toata.
- Pai ala e wc-ul ,nu e chiuveta, wc-ul e e ala care tragi apa asa... Chiuveta e aia unde are in fata oglinda aia, robinete in fata , teava aia asa....Aia e chiuveta!
- Ma `nerveaza! Ce mai are domnule chiuveta?
- E prea mica, nu-mi incape decat fundul cand vreau sa fac dus.
- Poi ce faci domnule faci dus in chiuveta , ce faci domnule toate le-ai incurcat?
- Toate!...
- Ma rog debaraua iti convine?
- Imi convine!face Garcea dupa o pauza. Infractorul nu-mi convine care il tin in debara!
- Cum ai un infractor in debara?
- Imi iau de lucru si pentru acasa nu ... pierd din antrenament...
- Pai bine domnule dumneata aduci infractorul acasa ,il tii in debara si il bati?
- Ori ca il bat la sectie , ori ca il bat acasa , nu e acelasi lucru?
- Asa aici macar are are conditii , se mai uita pe Discovery...in timp ce il bat. Mai imi vine si mie un musafir, ma mai plictisesc eu .... il mai dau lor ai mai mai bateti-l si voi!...Nu tot politia, politia , politia, s-o fi plictisit si omul asta...
- Cum sa bati omul acasa?
- Domnu inginer!
- Da Gica spune!
- Domnu inginer, apoi ma duc sa lipesc faianta in baie.
- Stai ...Phu...! Si il scuipa pe zugrav si pachetul de faianta.
- Ce faci domnule ? De ce ma scuipi?
- Ti-am dat material ca sa ai cu ce lipi faianta.
- Domnule ma duc sa fac mortar.
- Poi ma ! Eu ai avenit aici sa lucrezi nu sa te joci pe computer!
- La ce computer , domnule?
- Poi de aia tu crezi ca eu nu stiu ce e ala joc pe computer `mortal combat`
- Lasa-l mai in pace , dute Gica si vezi de fa-ti treaba in baie...
- Dupa aia ... dupa aia sa inchizi usa ca miroasa in toata casa ba ...
- Ce sa miroase domnu...
- Treaba poi nu spuneai...
- - Nu domnule sa lipeasca faianta in baie...
- Ce culoare vreti sa fie faianta in baie?
- Maro ! ca sa fac economie la hartia higienica.
- Eu ma gandeam ...ca un... albastru...ar da mai bine in baie.
- Sigur ba adica eu mananc cerneala?
- Sa stiti ca am terminat si dormitorul mic unde doarme copilul.
- Vreti sa-l vedeti?
- Nu ca ma `nerveaza.
- Poi de ce ?
- Are fata aia de prost...nu stiu cu cine seamana ca masa e desteapta...numi dau seama.
- Nu domnule , de dormitorul copilului ,nu copilul! Dormitorul !
- A dormitorul! Dormitorul...
- Sti e la etaj ! Cum urci treptele?...
- Asta este alta problema! Cum urc eu treptele?
- Uite asa...
- Pai sunt grele dale dracului, au 50 de kile fiecare, pana sus fac `iahnie`.
- Ce faci ma?
- `Iahnie`!
- Ce zici domnule...
- Energie de aia de aia de iti pica mostenitorii in cizma...
- Hernie , domnule!
- Asa mai...heringele ala...
- Uitati afara se vede de aici de pe terasa, ...v-am facut o piscina.
- Ce e aia?
- Piscina , Balta aia din curte, te duci acolo si te scalzi cand ai chef.
- Adica eu sunt porc sa ma scald in baltile din curte ai...?
- Stai domnule...
- Sa vezi ce capace ei tu de la mine ? Adica eu is porc , nu ma pui sa ma racai si cu soriciul de pe perete?
- Nu domnule sa te scalzi
- Nu sti o ruda fierar sa-mi puna un belciug in ochi?
- Stati linistit domnule, daca nu vreti, nu vreti! Vorbesc cu Gica ,o astupa...
- Adica dupa ce m-ai facut porc , sunt si prost de dau in gropi?
- Stai domnule...
- Ei stai ca te var in debara...
- Stai domnule...
- Hai zi ! .. Mai zi ceva!... hai!...
- Nu mai zic!
- Ai zi!
- Aici am facut semineu in living...
- Adica ma si injuri...?
- Fie al dracului...zise Garcea ,croindul cu bastonul de cauciuc.
- Stai domnule!... mai apuca sa zica asistentul....

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 21:34

Copii , vreti sa va dau un test ca sa nu mai dormiti la noapte , nici voi , nu numai eu...de cand cu povestile astea ...0D474 1N7R-0 21 D3 V4R4, 574734M P3 PL4J4 0853RV4ND D0U4 F373 70P41ND 1N N151P, 151 D4D34U 53R105 1N73R35UL C0N57RU1ND UN C4573L D3 N151P CU 7URNUR1, P454J3 53CR373 51 P0DUR1. C4ND 3R4U P3 PUNC7UL D3-4 73RM1N4, 4 V3N17 UN V4L, D157RU64ND 707UL, R3DUC4ND C4573LUL L4 0 6R4M4D4 D3 N151P 51 5PUM4�. M-4M 64ND17 C4 DUP4 4747 3F0R7, F373L3 V0R 1NC3P3 54 PL4N64, D4R 1N L0C D3 4574, 4L3R64U P3 PL4J4 R424ND

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 21:41

De la: Marin56, la data 2011-02-01 21:34:24Copii , vreti sa va dau un test ca sa nu mai dormiti la noapte , nici voi , nu numai eu...de cand cu povestile astea ...0D474 1N7R-0 21 D3 V4R4, 574734M P3 PL4J4 0853RV4ND D0U4 F373 70P41ND 1N N151P, 151 D4D34U 53R105 1N73R35UL C0N57RU1ND UN C4573L D3 N151P CU 7URNUR1, P454J3 53CR373 51 P0DUR1. C4ND 3R4U P3 PUNC7UL D3-4 73RM1N4, 4 V3N17 UN V4L, D157RU64ND 707UL, R3DUC4ND C4573LUL L4 0 6R4M4D4 D3 N151P 51 5PUM4�. M-4M 64ND17 C4 DUP4 4747 3F0R7, F373L3 V0R 1NC3P3 54 PL4N64, D4R 1N L0C D3 4574, 4L3R64U P3 PL4J4 R424ND

da....am citit usor...am mai vazut testul asta.... se pare ca am inteligenta pe partea....stanga...nu mai stiu ce semnifica

Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 21:42

stiu ca se termina...ca ele radeau de bucurie...ca erau prietene.....cam asa ceva

Daniela
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2011, ora 23:00

EI UMBLI CU CIOARA VOPSITA ... EU CREDEAM CA IL FACI TOT!... ESTE INTRADEVAR UN TEST DE INTELIGENTA,...NU STIU DACA ARE INTRADEVAR CEVA CU PARTEA STANGA... DATA VIITOARE O SA-L FAC MAI GREU ACU A FOST PREA USOR...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2011, ora 08:33

Suna cam asa:

0Data 1NtR-0 z1 De VaRa, stateaM Pe PLaJa 0bseRVaND D0Ua Fefe t0Pa1ND 1N N1s1P, 1s1 DaDeaU seR10s 1NteResUL C0NstRU1ND UN CasteL De N1s1P CU tURNUR1, PasaJe secrete si P0DUR1. CaND eRaU Pe PUNCtUL De-a teRM1Na, a VeN1t UN VaL, D1stRUg4ND t0tUL, ReDUCaND CasteLUL La 0 gRaMaDa De N1s1P s1 sPUMa�. m-aM giND1t Ca DUPa atat eF0Rt, FeteLe V0R 1NCePe sa PLaNga, DaR 1N L0C De asta, aLeRgaU Pe PLaJa RazaND

L-am primit si eu de la cineva , vroind sa-mi testeze inteligenta...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2011, ora 10:32

A zis bine, cine a zis ,ca de ce iti este frica nu scapi. Asa mi s-a intampalt si mie. Venisem de la scoala intr-o zi . Nu fusese ziua mea norocoasa, ca invatatoarea ma `incalta` cu un 4 la mate. Cand am ajuns acasa , neam ,sa pomenesc de asa ceva. Cum sa spui ca era mare prapadenie. Numai notele mari si frumoase aveau acces pentru mama sau tata. Pe celelallte le auzea din gura invatatoarei cand era sedinta cu parintii. Cand ma vede venind , mama face :
-Bine ca ai venit mai repede , ca sa te apuci sa speli niste sticle , ca sa mai facem rost de niste bani , s-o mai lungim si saptamana asta. Treci si mananca intai. Ai de scris ? ma mai intreaba mama.
-Da! , fac eu crezand ca scap de spalatul sticlelor.
-Bine lasa ca scrii cand vi de la magazin.
- Bine ! , fac eu cu juma de gura.
Dupa ce frunzaresc ceva pe acolo, mama imi pregateste balia, si imi scoate o sumedenie de sticle de prin , nici eu nu mai stiu de pe unde. In fundul salii era o usa care dadea intr-un fel de gang. Acolo isi improvizase mama `bucataria de vara`. Acolo de fapt era un gang mare care era imprejmuit de un gard de scanduri inalt pana la strasina casei. Gardul dadea in curtea vecina. Pentru ca ,casa avea o strasina mare , era numai bun de o noua dependinta. Acolo iarna o transformam si in magazie unde tata punea lemnele si carbunii pentru iarna. Iarna magazie si vara bucatarie. Avea dublu rol. Acolo isi tinea si lampile cu gaz , unde gatea mama , vara la ele. De cate ori a fugit afara intrand in sala si luand cana cu apa ca sa stinga lampa care se aprindea mereu. Dupa ce o stingea vene si statea pe scaun , revenindu-si dupa soc.
-Vai ce ma doare inima, face ea speriata. Cu ocazia asta ma baga si pe mine in sperieti. Dupa ce cotrobai printre pastilile lui tata de inima , ca si el nu statea prea bine cu ea , lua o `nitroglicerina` sau niste `valeriana`, ca sa se mai calmeze, o lua de la capat, continuind-usi treaba .
Acolo in magazie arunca sticlile care se golea . Va dati seama in ce hal erau. Multe erau murdare si de ulei. Erau greu de spalat. Dupa ce imi aduce sticlele, care erau cam multe, incalzeste o oala mare de apa . Imi da si spalatorul cu coada de sarma, detergent ` Alba` si ...
-Spor la treaba , face ea dupa ce turna apa calda in balie. Si chinuite Bebi o ora si chiar mai bine la unele, sa ferchezuiesc sticlele. Ei pe unele le faceam lux, dar unele se incapatinau, sa ramana murdare.
- Insista , insista , face mama.
-Dar nu vrea sa se spele , fac eu cu naduf.
- Las-o pe aia si ia alta , face mama.
O puneam bucuros deoparte.
-Lasa ca tot tu o sa le speli si pe alea!
Trebuia sa le spal bine daca nu vroiam sa vin cu ele inapoi. In colt cu Morilor si Brailei era un centru de colectare a ambalajelor de sticla. Sticle si borcane. Gestionarul era un om foarte pretentios. Daca gasea o mica ciupitura, sau era un pic murdara, ala erai , ti-o dadea inapoi , cu scuzele de rigoare. Daca mai faceai si nazuri sau vociferari:
-Uite si asta e ciobita, asta e murdara, asta e ... nu o primim, asta e sub STAS, ... si mai gasea el diverse motive si defecte imaginare, numai ca sa nu le mai primeasca. Depindea si in ce toane era el atunci. Cu cat taceai mai mult cu atat sacosa cu sticle se golea mai mult, si sansa de a ramane cu sticle mai putine se marea. Dar nu trebuia sa-ti faci iluzii ca ai sa te duci cu sacosa goala acasa . Nuuuu....! De unde atata! Eu niciodata nu am venit cu ea goala.
Asa ca imi dadeam si eu acu interesul sa scap de cat mai multe sticle, nu de alta dar , iar le vene randul saptamana viitoare. Intr-un final reusesc , spre bucuria mamei sa termin de spalat sticlele. Imi admiram acu opera si ma minunam : `De unde mai aparusera atatea sticle`. Dupa aia le-am pus cu gura in jos rezemandule de o usa, ca sa se scurga de apa. Le admiram ca : `La soare te puteai uita dar la sticlele mele , Ba!
- Ei nu te mai uita atat la ele, ca le deochi , face mama. Diseara cand vine tat`tu , le puneti in traista si la depozit cu ele...Numai bine ca se si usuca in acest timp.
Ma urc in pat si incerc sa citesc o carte.
-Parca aveai de scris! Imi aminteste mama.
-A! Da ! ... Ma fac eu ca imi amintesc.
Si ma apuc de scris , desi nu prea aveam nici chef , si nici nu prea stiam ce sa scriu. Era o problema` de trei compusa` cu niste robinete ce curgeau apa intr-un bazin.... Si cum nu prea o intelegeam, incercai alta. Regula de trei simpla o stiam la perfectie. Asta era mai usoara. Vazand mama ca nu prea ma grabesc, zice:
-Daca nu stii sa scrii lasa cand vine tat`tu. si te ajuta el. Apuca-te de invatat. Ce ai pentru maine?
- Poi... desen ,muzica, istorie romana, si...Ed. Fizica, fac eu cu cat mai usoare cu putinta orele de a doua zi..
-Bine, invata la istorie, nu se lasa mama.
Iau cartea de istorie si incerc sa invat.
Intre timp vine si tata.
-Mama il i-a de la usa.
-Treci si mananca si tu, si apoi valea! sa duceti sticlele la vanzare, uite cate s-au adunat, sa mai fac si eu rost de niste bani.
Dupa ce mananca tata , mai sta oleaca. Deschidea la 5 si mai aveam de stat o juma de ora.
Intre timp tata inghesuie sticlele , care parca nu se mai terminau, in trei sacose mari.
- De unde le-ai mai scos?, face si tata. Poi de la tine sunt majoritatea, de bautaura...
-Da ! ... face tata putin contrariat. Ce erau numai de ale mele?...
-Erau si de -a mele...
-Vezi ! face tata, nu da vina numai pe mine.
Dupa ce le incarcaram mai gasi mama si niste borcane , asta asa ca supliment, si scuza :
- Sa mai scap si de ele...
-In fine ridicam si eu si tata scosele burdusite de sticle , care atunci cand le ridicaram , protestara cu un zanganit, ca nu ar fi incantate de plimbare ca stateau bine acolo dupa casa. El ia doua si imi lasa si mie una , asa ca sa nu ma plictisesc. Era destul de grea. Pe drum ma intalnesc cu un coleg de la scola . Eu cand il vad ma sperii. Inima incepu sa-mi bata cu putere. `Numai de nu m-ar spune ca am luat nota proasta azi la scoala`, ziceam eu in gandul meu. Dar cand e sa-si bage dracul coada....Cand ajunge in dreptul nostru:
-Ce faci Grgoriu, vinzi sticle? Dupa ce da binete lui tata. Apoi adauga: Stiti Grigoriu a luat iar un 4 azi...
Binenteles ca ma albisem. Imi venea sa-l` umflu`, dar era tata in preajma. Ii fac pe ascuns cu pumnul. Tata cand aude se uita urat la mine:
- La ce l-ai mai luat?
- La mate..., fac eu intrigat. Nu a zis nimic atunci. Si pe el la suparat gestul colegului meu. Ca a si adaugat:
- Ce colegi ai?...
In fine ajungem la depozit. Inca nu deschisese. Afara se stranse destula lume. Erau acolo cat cuprinde . Multi venisera cu sacii. Una in fata mea avea doi saci de sticle. Ma pufnea rasul in gandul meu ,cand ma gandeam cu cate sticle o sa plece acasa acea femeie.Probabil ca pe asta si mizase. Sa aiba de unde alege. Aveam experienta si stiam metehnele gestionarului. In sfarsit apare si gestionarul.
-Nu stai multi la rand ca nu am destule ambalaje , face el , spre disperarea noastra.
-Da de ce nu aduceti mai multe ambalaje. Noi ce sa facem cu sticlele. Ca raspuns gestionarul ridica din umeri. ` lasa fac, eu in gandul meu ca o sa aiba el grija sa nu primeasca prea multe sticle, si o sa ajunga la toata lumea. Cand am intrat inauntru, si ne-am asezat din nou la rand, gestionarul a inceput sa care lazile cu sticle din pravalie si le duse in spate. Apoi aduse cateva lazi goale. In sfarsit ii veni randul primei persoane. Acu ma uitam si numaram sa vad cu cate sticle o sa ramana. Ma amuza treaba asta. Si incepu monologul:
-Asta nu e buna. ...
- Da ce are face femeia...
-Nu vezi ca e murdara?...
-Dar le-am spalat de doua ori face mai convingatoare , femeia.
- Nu se vede, face gestionarul luand alte sticle la rand. Pe masura ce femeia scotea sticlele din sacosa , se umplea si masa de verificare. Pe cele , pe care le gase totusi bune, spre nemultumirea lui, le dadea intr-o parte , pe celelalte, le returna.
- Asta ce mai are? face iar femeia.
- E ciupita...
Si nu se lasa pana nu pleca femeia cu 5 sticle inapoi. Nu luase prea multi bani pe ele. Nici cel cu sacul nu avusese mai mult noroc. Cum ala incepuse sa vocifereze cam mult, gestionarul nici nu mai se uita la sticle , ci le trecea direct in partea stanga, pe terenul minat. Prima data cel in cauza nu stia ca alea erau respinse, ca nu mai spuse la inceput nimic. Dupa ce termina :
- Pe astea din stanga poti sa le ei inapoi, nu-s bune.
- Cum nu-s bune ? , face ala speriat.
- Hai ia-le mai repede si elibereaza-mi masa ca mai sunt si altii la rand care asteapta.
- Hai nene mai repede ca nu stam pe urma ta, nu se lasa o femeie.
- Mata vezi-ti de treaba...Ce au tovarase astea, -atunci era cu `tovarase`
- Nu-s bune si sunt si ciupite si murdare , nu se lasa gestionarul, dand-ui cativa lei.
- Asa ? face el ... Si lua sticlele le puse inapoi in sac dupa care lua sacul si-l arunca in magazin printre lazile goale, si o tuli afara suparat. In fine dupa o ora imi veni si mie randul. Tata intre timp se duse afara sa fumeze o tigara. Nu-i placea sa stea la rand, si in special la randuri. Eu incep sa pun cu frica sticlele pe masa . Apoi vad ca pe prima o trece in dreapata apoi si pe a doua , si pe a treia, si pe urmatoarea ... Incepusem sa cred ca gresise partea. Cand vad ca imi da o sticla inapoi , rasuflu usurat. `Deci erau bune toate`, fac eu in gand. Dar tot imi mai dadu chiar la urma una inapoi. Eu bucuros ca scapasem numai cu atat , nu am mai comentat nimic. Cea din fata mea cu un sac plecase cu juma de sac inapoi. Eu avusesem noroc. Am luat ceva bani pe ele. Luasem aproape 150 de lei.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2011, ora 11:32

Si uite ca din vorba in vorba ,mai tiras mai grabis indemnat mai mult sau mai putin de voi, tinand seama si de sfaturile voastre si mai ales de �a lui nea Silviu, care mi�a fost ca un baci,- vorba lui Stefan... -asa se face ca am ajuns la 150 de pagini la manuscrisul meu referitor la `Amintirile mele`. A fost greu inceputul. La inceput am luat-o ca pe o gluma. Pana mi s-a deschis pofta de scris. Cu aceasta ocazie am mai si exersat la tastatura, marindu-mi si viteza de scrioere. Daca la inceput scriam un cuvant intr-un minut,cautand literele pe tastatura, acum scriu cateva randuri. Am pus scrisul mare , de 14 si boldat si...dai inainte. Asta ca sa vad mai bine greselile...Nu stiu cum voua va plac, ca eu nu am gasit pe nimeni sa le public undeva. Si imi pare rau ca nu am gasit pe nimeni interesat de povestile mele, de care sa profit si baneste. Oricum eu o sa le pastrez in arhiva mea personala. Acum ii inteleg pe Creanga, sau pe alti scriitori sau poieti , cat de greu le-a fost sa scrie cu pana, sau cu tocul cu penita si cerneala, pe vremea aia. Un lucru e sigur ca daca Creanga sau altii, ar fi avut pe vremea lor calculator, ar fi facut economie mare de hartie in primul rand. Ca sa nu mai spun de cerneala sau de alte rechizite. Poate Eminescu sau altii mai incoace au folosit masina de scris, dar tot foloseau mai multa hartie. Nu-i asa?... Dupa cate am citit pe undeva , Creanga s-a hotarat si el tarziu, si mai ales la batranete, si mai mult indemnat de bunul lui prieten Eminescu, cand s-a hotarat sa-si puna amintirile pe hartie. De asemenea ca acu il inteleg mai bine cum e sa vorbesti despre tine la persoana a- I-a, si la trecut. Multe din cele intamplate incep sa ti se par absurde si fara sens. Mai ales la recitire. Asa a patit si Creanga la timpul lui, asa , ca unele intamplari si fapte, sa nu le mai scrie sau sa fie si cenzurate. Scria undeva ca Creanga a scris cu tenta erotica. Acu ma uit si analizez unele scrieri ale lui, si ma intreb : Unde e eroticul? Ca in amintiri de faptul ca il lasase masa gol la scaldat, sau ca atinea calea Smaranditei Popii, nu vad alceva. Poate nu sunt eu la curent cu toate scriirile sale. Am citi daunezi si povestea P...i Pe care m-a surprins foarte tare .Nu ma asteptam ca el, sa mai si scrie si asa ceva, pe langa basmele lui nevinovate.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2011, ora 11:58

Apropo o treaba. Cine poate sa ma lamureasca si pe mine de ce : Cand am copiat un film de pe oDc , ` a treisprezecea fantoma ` pe un cd normal de 700 si apoi l-am pus pe un DVD ,nu are sonor, Incepe oleaca la inceput si apoi gata a murit. In rest filmul merge bine cu titrare, dar un pic in reluare. Si numai la filmul asta.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2011, ora 17:44

De la: Ingrid, la data 2011-01-31 23:20:47M-ai cautat? sunt la munca in timpul zilei, Marine ! cineva trebuie sa scoata tara din criza, coane Fanica!

Sper ca nu te-ai suparat pe mine ca te-am facut `vrabiuta`

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2011, ora 17:49

s-a suparat ca nu i-ai spus si "guresa"

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2011, ora 18:41

Da ?... Poi i-am zis ca ciripeste...

Sa nu credeti ca la noi se manca numai carne. Nuuuu!... Miercuri si Vineri se manca ori fasole ori cartofi dar fara carne, ori o slata orientala, orce alceva dar fara carne. Ori o branza cu mamaliga si smantana, cu sau fara lapte , dupa caz. Ca intr-o zi - era sigur Miercuri- vine tata de la treaba, si mama ii pune mancarica de fasole. Mananca el si nu prea. Dupa ce termina , face :
- Bun aperitivul asta...Acu ce ne mai dai?
- Asta a fost si aperitivul si felul 1 si felul 2 ... si desertul , face mama.
- Cum , Mimi eu vin de la munca mort si tu imi dai numai fasole , si aia fara carne?
- Ei lasa ca nu te-ai rupt! Ce plimbi niste harti si scrii in registre...
- Si ce daca e si asta o munca, face tata, dute acolo , dute dincolo, ba te chiama seful de 10 ori pe zi , ba ...
- Ba mai tragi o fuga cu seful la bufetul din colt , complecteaza , mama.
- Asta in pauza de masa ...nu se lasa tata.
- Si ca sa mearga mai bine gustarea o mai stropiti si cu un vermut sau un sprit ... ceva...
- Nu-i treaba ta ce fac eu la servici. Eu iti aduc bani incasa , iar tu trebuie sa faci mancare , ca de aia esti femeie, Nu ai vrut la munca, stai la cratita atunci.
- Ai uitat ca nu m-ai last tu la munca , ca eu m-as fi dus...
- Da !... unde ... la aia...
- Auzi tu ai venit cu artag?...Dute si te culca...
- Am sa ma culc cand vreau eu, continua tata,
iar mie imi crestea iar tensiunea, ca vedeam ca nu avea sa se termine, prea in roz cearta... Se anunta furtuna mare.
- Ei lasa ca vineri va dau sa mancati cartofi.
- Tot fara carne?
- Tot!
- Adevarul ca tata ii cam placea mancarea sanatoasa, cu carne in ea. Dar cum fondurile erau limitate, nu avea parte de carne decat daca gasea ,sau numai cand lua leafa, sau pensia peste cativa ani. Dupa trei zile gata, se rareau banii. Iar mama ingrijorata strangea de ei cu dintii, din ce mai ramasese. La masa se mai adauga si cate o sticla de bautura luata de la alimentara de el, sau ma trimitea pe mine la depozitul de vinuri de la Gradea. !... Langa fosta biserica. Azi Mazepa. Ma trimitea mai mult sambata si duminica dimineata , ca seara inchidea. Avea vin varsat, de mai multe categori nuante si preturi. De la 7 lei la 9 lei si culmina cu 12 sau chiar 15 sau 15 lei. De ala nu se atingea tata , zicand in gluma ca il ataca la stomac.
- Dar ce ala de 7 iti sta in gat , facea deseori mama cand tata mai avea cate odata pofta si de cel de 12. Era alb, rosu sau roziu. De obicei luam alb. Odata am uitat sa specific vanztorului, ca vroiam alb, si mi-a pus rosu. Cand m-am trezit cu sticla in brate , i-am spus ca vroiam alb.
- Sa fii samntaos baiete ! Eu nu iti vars vinul in butoi din sticla ta. Asa ca atunci, cand am ajuns acasa si a vazut tata, ca e rosu, m-a luat la trei pazeste. Altadata sa ceri alb , incheie tata dupa cativa, dumnezei. Dar tot el l-a baut si pe acela. A doua zi se plangea de stomac dand vina pe vinul meu.
- Nu e de vina copilul, tu esti ,ca bei ca un porc...
La remarca asta tata se supara foarte tare, si o mustrului pe mama de ii mersera si ei fulgii. Nu am fost prea incantat.

Cand nu mai avea bani , se ruga mereu de mama sa-l finateze, ca sa bea si el un rom mic. Romul costa 4, 50 suta. Dupa multe rugaminti , mama ii dadea bani si ma trimitea pe mine la Meluta, sa-i iau un rom. Ca si zicea mama:
-Trimite-l pe Bebi, ca daca te duci tu uiti sa mai vi...
Erau zile si de furtuna dar si zile linistite. Si asta cand mama nu mai intervenea cu remarcilela adresa lui tata.
Cateodata avea chef de povesti si tata. Stateam seara , eu in pat si ei pe cate un scaun in jurul mesei si povesteau cate unul pe rand din tineretele lor sau dinainte de a se cunoaste ei.Lui tata ii placea sa povesteasca mai mult despre aventurile lui cu sefu , cand se duceau la pescuit prin baltile din imprejurimi, la Latime, Govora, sau Malina sau Potcoava, sau Somova... si cate nu povestea. Stateam si ascultam cuvant cu cuvant. Si avea de spus. Cat peste prindea , sau ce mai facea el... La Potcoava am fost si eu odata sau de doua ori cu el. Numai ca el avea rabdare sa astepte pestii sa vina la masa . Eu nu aveam. Ma plictiseam. Si incepeam sa arunc cu pietre sau bolovani in apa, ce se gasea, spre disperarea lui tata , ca imi zicea:
- Sperii pestii...stai intr-un loc ! Bu mai arunca. Ca sa imi dea de treaba imi intindea si mie cate un bat si ma invata sa-l lansez la apa. Odata mi s-a agtat carligul de spate pe canmd ma chinuiam sa azvarl undita in apa. Iar dac mai imi vizita cate un peste chior carligulmeu, cand vedeam ca se misca pluta sau se scufunda, tata imi striga :
- Trage!
Iar eu cand trageam ori isi dadea drumul inapoi in apa , ori daca reuseam totusi sa-l prind , pana reuseam sa prind undita din balans, pestele o stergea, inapoi in apa, nemultumit cred ca il invatam sa zboare...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Februarie 2011, ora 18:46

De la: PIGY, la data 2011-02-01 21:34:24Copii , vreti sa va dau un test ca sa nu mai dormiti la noapte , nici voi , nu numai eu...de cand cu povestile astea ...0D474 1N7R-0 21 D3 V4R4, 574734M P3 PL4J4 0853RV4ND D0U4 F373 70P41ND 1N N151P, 151 D4D34U 53R105 1N73R35UL C0N57RU1ND UN C4573L D3 N151P CU 7URNUR1, P454J3 53CR373 51 P0DUR1. C4ND 3R4U P3 PUNC7UL D3-4 73RM1N4, 4 V3N17 UN V4L, D157RU64ND 707UL, R3DUC4ND C4573LUL L4 0 6R4M4D4 D3 N151P 51 5PUM4�. M-4M 64ND17 C4 DUP4 4747 3F0R7, F373L3 V0R 1NC3P3 54 PL4N64, D4R 1N L0C D3 4574, 4L3R64U P3 PL4J4 R424ND

odata intr-o zi de vara, mergeam pe plaja observind doua fete topaind in nisip, isi dadeau serios interesul construind un castel de nisip cu turnuri, pasaje secrete si poduru. Cind erau pe punctul de a termibna, a venit un val, distrugind totul, reducind castelul la o gramada de nisip,.........etc.
Nu am rabdare. INSTANT TRADUC.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 4 Februarie 2011, ora 18:54

De la: PIGY, la data 2011-02-02 11:32:09Si uite ca din vorba in vorba ,mai tiras mai grabis indemnat mai mult sau mai putin de voi, tinand seama si de sfaturile voastre si mai ales de �a lui nea Silviu, care mi�a fost ca un baci,- vorba lui Stefan... -asa se face ca am ajuns la 150 de pagini la manuscrisul meu referitor la `Amintirile mele`. A fost greu inceputul. La inceput am luat-o ca pe o gluma. Pana mi s-a deschis pofta de scris. Cu aceasta ocazie am mai si exersat la tastatura, marindu-mi si viteza de scrioere. Daca la inceput scriam un cuvant intr-un minut,cautand literele pe tastatura, acum scriu cateva randuri. Am pus scrisul mare , de 14 si boldat si...dai inainte. Asta ca sa vad mai bine greselile...Nu stiu cum voua va plac, ca eu nu am gasit pe nimeni sa le public undeva. Si imi pare rau ca nu am gasit pe nimeni interesat de povestile mele, de care sa profit si baneste. Oricum eu o sa le pastrez in arhiva mea personala. Acum ii inteleg pe Creanga, sau pe alti scriitori sau poieti , cat de greu le-a fost sa scrie cu pana, sau cu tocul cu penita si cerneala, pe vremea aia. Un lucru e sigur ca daca Creanga sau altii, ar fi avut pe vremea lor calculator, ar fi facut economie mare de hartie in primul rand. Ca sa nu mai spun de cerneala sau de alte rechizite. Poate Eminescu sau altii mai incoace au folosit masina de scris, dar tot foloseau mai multa hartie. Nu-i asa?... Dupa cate am citit pe undeva , Creanga s-a hotarat si el tarziu, si mai ales la batranete, si mai mult indemnat de bunul lui prieten Eminescu, cand s-a hotarat sa-si puna amintirile pe hartie. De asemenea ca acu il inteleg mai bine cum e sa vorbesti despre tine la persoana a- I-a, si la trecut. Multe din cele intamplate incep sa ti se par absurde si fara sens. Mai ales la recitire. Asa a patit si Creanga la timpul lui, asa , ca unele intamplari si fapte, sa nu le mai scrie sau sa fie si cenzurate. Scria undeva ca Creanga a scris cu tenta erotica. Acu ma uit si analizez unele scrieri ale lui, si ma intreb : Unde e eroticul? Ca in amintiri de faptul ca il lasase masa gol la scaldat, sau ca atinea calea Smaranditei Popii, nu vad alceva. Poate nu sunt eu la curent cu toate scriirile sale. Am citi daunezi si povestea P...i Pe care m-a surprins foarte tare .Nu ma asteptam ca el, sa mai si scrie si asa ceva, pe langa basmele lui nevinovate.

Povestea povestilor ai citit=o?
vezi sa nu fie aia mica pe langa tine...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Februarie 2011, ora 19:04

De la: nastasemihail, la data 2011-02-04 18:46:06
De la: PIGY, la data 2011-02-01 21:34:24Copii , vreti sa va dau un test ca sa nu mai dormiti la noapte , nici voi , nu numai eu...de cand cu povestile astea ...0D474 1N7R-0 21 D3 V4R4, 574734M P3 PL4J4 0853RV4ND D0U4 F373 70P41ND 1N N151P, 151 D4D34U 53R105 1N73R35UL C0N57RU1ND UN C4573L D3 N151P CU 7URNUR1, P454J3 53CR373 51 P0DUR1. C4ND 3R4U P3 PUNC7UL D3-4 73RM1N4, 4 V3N17 UN V4L, D157RU64ND 707UL, R3DUC4ND C4573LUL L4 0 6R4M4D4 D3 N151P 51 5PUM4�. M-4M 64ND17 C4 DUP4 4747 3F0R7, F373L3 V0R 1NC3P3 54 PL4N64, D4R 1N L0C D3 4574, 4L3R64U P3 PL4J4 R424ND

odata intr-o zi de vara, mergeam pe plaja observind doua fete topaind in nisip, isi dadeau serios interesul construind un castel de nisip cu turnuri, pasaje secrete si poduru. Cind erau pe punctul de a termibna, a venit un val, distrugind totul, reducind castelul la o gramada de nisip,.........etc.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

nastasemihail

47672 mesaje

nastasemihail

47672 mesaje

nastasemihail

47672 mesaje

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2011, ora 20:17

Of , of, nimic nu merge ... vad ca istoria se repeta....pe nimeni nu intereseaza viata mea....nici pe blog...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 4 Februarie 2011, ora 20:21

De la: PIGY, la data 2011-02-04 20:17:39Of , of, nimic nu merge ... vad ca istoria se repeta....pe nimeni nu intereseaza viata mea....nici pe blog...

N-ai nimic pe blog..decat datele personale

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2011, ora 21:11

poi si de ce la comentarii domnul de acolo a zis ca sa-mi vad de treaba ca pe nimeni nu-i intereseaza acest subiect, ca nu ar face alceva decat sa -i plictiseasca. El cum a intrat? Am sa intru si sa-l mai revad

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: