Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 1228 mesaje Membru din: 4/07/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 12 Aprilie 2014, ora 09:02
Marine, daca tu nu crezi ca este dovedita stiintific fenomenul telepatiei, de ce ai deschis topic cu numele....telepatia comunicarea viitorului. Se va folosi la fel cum folosim noi acum energia electrica ce circula prin nervi si creier. Adica deloc, dar o folosim din natura. Telepatia este de fapt....gindirea. Poi tocmai de aia, c� eu știam c� exist�. dar nu știam c� este și studiat� �n secret. Și apoi nu am vrut s�-l mai contrazic pe nea Haak. C� oricum nu am argumente și dovezi, de a o demonstra. Oamenii dac� nu s-au �nv�țat cu un obiect �n sine, le este greu s� cread� c� ar mai putea comunica și f�r� telefon. |
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 08:57
Noi tehnologii, demne din seria "Razboiul Stelelor"
Marina Statelor Unite este pe cale sa isi echipeze navele cu tunuri electromagnetice, care lanseaza proiectile la viteze de cinci ori dec�t cea a sunetului, si chiar arme cu laser. La sase ani de la primele teste, Marina Statelor Unite se apropie de finalizarea unei noi arme care "urmeaza sa schimbe fundamental" felul in care se desfasoara bataliile navale, relateaza Daily Mail. Tunul electromagnetic, care se bazeaza pe o "tehnologie demna de Razboiul Stelelor", a devenit realitate si urmeaza sa fie montat pe navele americane, incepand cu 2016. Armele electromagnetice nu sunt o noutate, ele fiind inventate acum mai mult de 90 de ani, la inceputul secolului trecut. Cercetatorii din Statele Unite au reusit sa dezvolte conceptul, transformand "stiintifico-fantasticul in realitate", spune amiralul Matthew Klunder. Noua arma poate sa lanseze proiectile la distante de peste 160 de kilometri, la o viteza de sapte ori mai mare decat cea a sunetului. Tehnologia se bazeaza pe forta Lorentz, exercitata de un camp electromagnetic asupra unei sarcini electrice punctiforme si nu foloseste praf de pusca sau o incarcatura exploziva. Marina Statelor Unite a dezvoltat si a testat deja doua prototipuri, care vor fi montate pe nava de asalt USNS Millinocket, in 2016. Tunul electromagnetic este format din doua sine metalice paralele, conectate la o sursa de energie electrica. Un proiectil conductor introdus intre cele doua sine completeaza circuitul, iar electronii circula de la terminalul negativ, de-a lungul obuzului si inapoi la terminalul pozitiv, tunul devenind un electromagnet. Forta Lorentz generata astfel impinge proiectilul, care accelereaza pana la viteze hipersonice, fiind mai rapid si avand o raza mai mare de actiune decat cele lansate de armele conventionale. Viteza incredibila elimina necesitatea unei incarcaturi explozive, reducand astfel greutatea, costul si dimensiunile obuzelor. Navele militare pot fi echipate, in prezent, cu zeci de rachete conventionale, in valoare de 723.525 euro fiecare, insa noua tehnologie permite montarea de sute de proiectile metalice, care costa doar 18.000 de euro. Tunul electromagnetic dezvoltat de Marina Statelor Unite poate lansa proiectile care cantaresc zece kilograme, la peste 8.690 de kilometri pe ora, de sapte ori viteza sunetului, energia cinetica a acestora fiind mai mare decat a celor conventionale, mai grele, cu o incarcatura exploziva. Astfel, navele pot fi echipate cu mai multa munitie, eliminand riscul transportarii de explozibili in cantitati mari. Noua arma are o raza de actiune de peste 160 de kilometri, iar viteza uriasa reduce caderea obuzului sub actiunea gravitatiei terestre si creste precizia. La viteza sunetului �n aer de aproximativ 331m/s și la 340m/s �n lichide, este o realizare. OARE CU C�T TREBUIE S� NE MAI TEHNOLOGIZ�M , PENTRU A MURI MAI ȘTIINȚIFIC. �NTR-O ZI NICI NU O S� MAI ȘTIM C�ND O S� MURIM ȘI CUM?!? S� sper�mn cu nu or s� apuce s� trag� cu ele... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 20:48
Eu nu pot s� �nțeleg care e treaba cu așa zisa �lumin� sf�nt� de la așa zisul �morm�nt sf�nt�. Poi Iisus de c�te ori a �nviat sau de c�te ori la ore? Care e ora ? Dac� noi primim de la popi lumina la 12 noaptea c�nd zic ei c� ar fi �nviat, atunci de ce la Ierusalim d� lumina mai devreme cu 4 ore. Spunea la TV c� la ora 20 este așteptat� lumina cu avionul. Și mai ziceau și povestea cu acel morm�nt sigilat �n care apare miraculos lumina sf�nt�. Oare chiar așa proști ne cred popii �știa care nu au habar de fizic� de matematic� de chimie, de tehnic� , dar se folosesc din plin de ea? Ce este așa de at�t de miraculos? O simpl� telecomand� cu un dispozitiv preg�tit din vreme, face minunea ! S� apar� lumina. Nu are nimic a face apariția luminii, cu farța divin�. Oare chiar toat� lumea asta e așa de proast�, c� se �ncred numai �n minuni , denatur�nd adev�ratul adev�r, spre satisfacția popilor? Oare p�n� c�nd o s� se mai mearg� cu minciuna privind așa zisele dogme sfinte? De ce nu recunosc și ei odat�! Da domnule, facem asta, ca s� fie mai atractiv, mai palpitant, mai spectaculos. etc... ne folosim de tehnic� ca s� v� d�m vou� proștilor așa zisa lumin� sf�nt�. Chiar așa de greu le este s� recunoasc�? Mai mult ar avea ei de c�știgat, dec�t dac� ar umbla cu fof�rlica. Cu matrafasl�curi. Nu �n felul �sta se s�dește credința �n oameni cu minciun� și farse. �și bat joc de tradiția noastr�, denatur�nd-o.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 20:56
De la: Marin56, la data 2014-04-19 20:48:28Eu nu pot s� �nțeleg care e treaba cu așa zisa �lumin� sf�nt� de la așa zisul �morm�nt sf�nt�. Poi Iisus de c�te ori a �nviat sau de c�te ori la ore? Care e ora ? Dac� noi primim de la popi lumina la 12 noaptea c�nd zic ei c� ar fi �nviat, atunci de ce la Ierusalim d� lumina mai devreme cu 4 ore. Spunea la TV c� la ora 20 este așteptat� lumina cu avionul. Și mai ziceau și povestea cu acel morm�nt sigilat �n care apare miraculos lumina sf�nt�. Oare chiar așa proști ne cred popii �știa care nu au habar de fizic� de matematic� de chimie, de tehnic� , dar se folosesc din plin de ea? Ce este așa de at�t de miraculos? O simpl� telecomand� cu un dispozitiv preg�tit din vreme, face minunea ! S� apar� lumina. Nu are nimic a face apariția luminii, cu farța divin�. Oare chiar toat� lumea asta e așa de proast�, c� se �ncred numai �n minuni , denatur�nd adev�ratul adev�r, spre satisfacția popilor? Oare p�n� c�nd o s� se mai mearg� cu minciuna privind așa zisele dogme sfinte? De ce nu recunosc și ei odat�! Da domnule, facem asta, ca s� fie mai atractiv, mai palpitant, mai spectaculos. etc... ne folosim de tehnic� ca s� v� d�m vou� proștilor așa zisa lumin� sf�nt�. Chiar așa de greu le este s� recunoasc�? Mai mult ar avea ei de c�știgat, dec�t dac� ar umbla cu fof�rlica. Cu matrafasl�curi. Nu �n felul �sta se s�dește credința �n oameni cu minciun� și farse. �și bat joc de tradiția noastr�, denatur�nd-o. vezi ca lumina aia este de acum 2 mi de ani si nu are nici o treaba cu tehnica si nu se aprinde pur si simpu ci apare ca niste fulgere Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 21:13
si intr un an a aparut de cateva ori ,deci nu apare cand vrem noi ci cand vrea dumnezeu
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 21:29
Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat...Parca asa este prin invataturile sfinte....facute toate si nu creeate ?
Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 22:32
Și acele fulgere de care pomeniți, au vreo explicație științific�? Faptul c� Un Dumnezeu le creaz�, nu �mi este suficient r�spunsul. De ce nu apare mereu la aceeași dat�. C� doar Iisus nu a murit �n ale date sau ani. Un om nu moare de mai multe ori. Și de ce de acu 2000 de ani. Ce p�n� acu nu putea s� apar� și �nainte. Cine trimite acea lumin�? Chiar e nevoie de tot teatrul �sta? Eu primesc telepatic c� tot ce se �nt�mpl� acolo e o mare excrocherie alimentat� de popi și de o credinț� fals� a oamenilor de care ei profit�. Asta e !
|
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 22:45
Nea Marine.... Lumina o avem fiecare in noi insine ! Suntem vii, existam, transmitem si receptionam lumina. Daca nu ar fi lumina, noi am fi morti, este ? Plante, animale, oameni, orice vietate, fara lumina.... e praf... pulbere...
Spectacolul clerului bisericesc este unul fad. O pierdere de vreme.....si o modalitate de a face bani neimpozabili si a caror ''consumare'' nu este eligibil decontabila ! Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
|
|
|
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 22:56
Nea Marine.... Lumina o avem fiecare in noi insine ! Suntem vii, existam, transmitem si receptionam lumina. Daca nu ar fi lumina, noi am fi morti, este ? Plante, animale, oameni, orice vietate, fara lumina.... e praf... pulbere... Spectacolul clerului bisericesc este unul fad. O pierdere de vreme.....si o modalitate de a face bani neimpozabili si a caror ''consumare'' nu este eligibil decontabila ! Asta e cu totul alceva! NUmai la ei e alceva. Ne exploateaz� cu acele minuni de lumini ireale, neadev�rate , cu cea apariție mai puțin credibil�, numai ca s� ne impresioneze și s� ne exploateze. Nu trebuie s� confund�m marfa cu ambalajul. Eu nu pot s� suport pe acei care se dau Dumnezeu sau la ad�postul credinței se joac� de-a Dumnezeu. E cu totul alceva! iar ceea ce fac ei nu-i prea ortodox. M�n�ndu-ne de la spate cu forța, pentru banii lor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 23:04
De la: Marin56, la data 2014-04-19 22:56:24 Nea Marin....Nici ziua mea nu a inceput roz, insa am colorat-o eu cumva ! Vrei paleta mea de culori ? Hai, o impartim.... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 23:21
Da ! P�streaz�-mi și mie niște culori: Bleu, vernil, galben, siclamen...
|
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 23:22
Da ! P�streaz�-mi și mie niște culori: Bleu, vernil, galben, siclamen...
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 23:55
"O bab� murdar� pe picioare, care st� �n fa�a icoanei Maicii Domnului �n biseric�, fa�� de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, �sta moare a�a, dihor."
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 00:34
De la: Marin56, la data 2014-04-19 22:32:28Și acele fulgere de care pomeniți, au vreo explicație științific�? Faptul c� Un Dumnezeu le creaz�, nu �mi este suficient r�spunsul. De ce nu apare mereu la aceeași dat�. C� doar Iisus nu a murit �n ale date sau ani. Un om nu moare de mai multe ori. Și de ce de acu 2000 de ani. Ce p�n� acu nu putea s� apar� și �nainte. Cine trimite acea lumin�? Chiar e nevoie de tot teatrul �sta? Eu primesc telepatic c� tot ce se �nt�mpl� acolo e o mare excrocherie alimentat� de popi și de o credinț� fals� a oamenilor de care ei profit�. Asta e !o fi falsa telepatia ta apar pentru a arata ca hristooos a inviat si pentru a prevestii ceva Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 00:38
iar ce nu cunosti tu marine sunt minuni,,insa tootul in jurul yau este ooo minune chiar daca acum le cunoosti insa pe altele nu ti e dat sa le cunosti
|
Fosta membra 9am.ro 803 mesaje Membru din: 16/04/2014 |
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 01:02
De la: Black_Friday_, la data 2014-04-19 23:55:06"O bab� murdar� pe picioare, care st� �n fa�a icoanei Maicii Domnului �n biseric�, fa�� de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, �sta moare a�a, dihor." Fra�ilor, licheaua nu evolueaz�! Tot ce se face �n afara Teologiei este onanie de prestigiu. �n fața lui Dumnezeu geniul este v�r primar cu idiotul. Dumnezeu e rom�n. Sau dac� nu, sunt �mpotriva lui! Nu pot evita nepl�cerile b�tr�neții și nu m� pot sup�ra pe Dumnezeu c� m-a ținut p�n� aproape la nou�zeci de ani. �ns� b�tr�nii au o supap� foarte �nțeleapt�: au dreptul la nerușinare. O nerușinare nelimitat�. Petre Țuțea ....................... M-am s�turat de lichele, dați-mi o canalie! Victor Eftimiu Sanatorium. �i noaptea doarme lini�tit� �i n-o treze�te un ecou... Ghe�arii albi, �n auror� Sunt galbeni ca un aur nou. Ca ni�te clopote de aur R�sun� lung, r�sun� grav, �i c�nta imnurile vie�ii, �n ochii tristului bolnav... �i pe c�nd clopotele vie�ii Vibreaz�-n sufletul sonor, Fecioarele cu m�ini de cear� Se roag� palide � �i mor� Victor Eftimiu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 09:43
Hristos a �nviat!
Oare dac� nu ar fi fost Hristos, s� ne coloreze viața �n roșu, ce am fi f�cut noi? Pe cine am mai fi dat vina? Cred c� am fi inventat pe oricine altul, numai ca s� fie cineva, indiferent cum l-ar fi chemat...Și asta c� nu au g�sit alt� rim�...
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 10:04
Nea Marine, daca nu crezi in Dumnezeu, de ce te mai maimutaresti asa si iti bati joc de lucrurile pe care altii le considera sfinte? Chiar ai nevoie de asa ceva?
Ai o varsta, dar o ai degeaba. Si apoi mai miorlai pe aici si te vaiti pentru ce ti-a dat viata....Fiecare primeste ceea ce merita. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 10:31
De la: Black_Friday_, la data 2014-04-20 10:04:43Nea Marine, daca nu crezi in Dumnezeu, de ce te mai maimutaresti asa si iti bati joc de lucrurile pe care altii le considera sfinte? Chiar ai nevoie de asa ceva? Aici v� �nșelați. Eu cred �n ceva pe care voi nu le �nțelegeți, Chiar dac� eu nu-i spun Dumnezeu, cum vreți voi. Eu primesc de la un El cum spuneți voi , ceva care m� ajut�. Eu cred �n mine și pentru mine e deajuns. Mereu confundați credința cu ce fac alții, sau cu ce nu trebuie s� fac� alții. Ce dac� turcii �i spun lui Dumnezeu- Alah, �nseamn� c� ei nu sunt credincioși? Dar mie nu-mi plac apuc�turile altora care la umbra credinței o fac pe Dumnezeu, sau se folosesc de el, invent�nd tot felul de minuni. pentru c� nu exist� minuni. E totuși o mare diferenț�. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 10:55
De la: Marin56, la data 2014-04-20 10:31:22De la: Black_Friday_, la data 2014-04-20 10:04:43Nea Marine, daca nu crezi in Dumnezeu, de ce te mai maimutaresti asa si iti bati joc de lucrurile pe care altii le considera sfinte? Chiar ai nevoie de asa ceva? Atunci tine-ti gura in ceea ce priveste Pastele. Pastele are inemnatatea lui pentru crestini si daca tu nu crezi in asa ceva, barem nu iti bate joc. Crezi in tine, OK. Am spus de atatea ori, traim in secolul 21 si omul ar trebui sa fie mai cerebral si sa nu repete greselile facute de-a lungul istoriei. Poti sa crezi si in Duhul Lampii, din partea mea nu e nicio problema. Dar cand dai dovada de intoleranta, la fel cum procedau oamenii acum 1000 de ani cand ucideau in numele credintei, cand impuneau cu forta credinta....atunci ai o problema si nu pot sa tac din gura si sa nu iti spun ce cred si eu despre tine. Bataia asta de joc permanenta fata de credinta crestinilor, te descalifica si dovedeste ca esti la fel de intolerant ca si cei despre care iti pomeneam. Si la fel de slab educat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 11:17
De la: Marin56, la data 2014-04-20 09:43:40Hristos a �nviat! nu a inventat nimeni pe nimeni,,istria iti zice ca a existat Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 11:19
De la: Marin56, la data 2014-04-20 10:31:22De la: Black_Friday_, la data 2014-04-20 10:04:43Nea Marine, daca nu crezi in Dumnezeu, de ce te mai maimutaresti asa si iti bati joc de lucrurile pe care altii le considera sfinte? Chiar ai nevoie de asa ceva? eronat,,minunile sunt cele care nu le cunosti ce depasesc cunooostintele noooastre iar nooooi inca nu stim deloc prea multe pentru ca nu ni sa dat sa le cunooastem Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 11:20
De la: Marin56, la data 2014-04-20 09:43:40Hristos a �nviat! adevarat a inviat Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 14:07
EU NU AM NIMIC CU PAȘTELE IAR M� �NȚELEGEȚI GREȘIT. PAȘTELE ERA ȘI �NAINTE DE HRISTOS. O S�RB�TOARE CA ORICARE ALTA., CARE PE PARCURS SA TRANSFORMAT, SUFERIND MODIFIC�RI.
CREDINȚE ȘI CREDINȚE ! De c�nd sunt oamenii pe p�m�nt și au �nv�țat c�te ceva din greut�țile vieții, mereu au crezut �n ceva diferit. Cum și pe atunci se confruntau cu diverse vitregii ale naturii, omul a �nceput s� spere. S� se roage ca s� vie ploaia, s� fie apoi soare, s� fie iernile mai scurte și mai puțin friguroase, s� aib� recolte mai bune și mai mari. Sau cum spune rromii; �Fie iarna c�t de grea , numai v�ntul s� nu bat�!� De multe ori aceste cerințe mai erau și exagerate, av�nd și de suferit. Ca urmare ploi și ninsori abundente, grindine, v�nturi puternice, naufragii...Iar la toate astea se mai ad�uga cutremurile sau erupțiile vulcanice, ca și cum altele nu ar fi fost �ndeajuns! Dar nu din vina sup�r�rii entit�ților, ci din vina neștiinței lor. Asta a dat naștere la multe credințe �n funcție de nevoi. Au simțit mereu nevoia s� cread� �n ceva. S�-și f�ureasc� diverși zei, care aveau puteri supranaturale. Zeul ploii, Zeul recoltei, Zeul Soare, Zeul m�rii, etc...care le d�dea de toate și speranț� la viaț�. Fiecare popor au �nventat diferiți zei pe care i-au venerat, numai c� nu toți numeau aceeași zei la fel. Mitologia roman� era diferit� de cea greac�, sau alte popoare, chiar dac� �nsemnau pentru ei același lucru. Iar atunci c�nd toți acești zei, sau o parte din ei, nu le �ndeplineau rugilel lor, d�deau vina pe ei. C� au p�c�tuit c� nu s-au ridicat la �n�lțimea aștept�rilor, c� i-au m�niat pe zei. Asta a dat naștere și la diverse ritualuri, jerfe omenești, sacrificii de animale, care mai t�rziu peste ani sau transformat �n obiceiuri-datini. Așa s-au mai n�scut tot felul de ritualuri, �nt�rite și de o clas� care s-a numit mai t�rziu Biserica. Așa a ap�rut preoțimea condus� de Marele Preot. Ea nu a f�cut dec�t s� pun� pecetea �n numele lui Dumnezeu, sau a unui zeu extrem care se vehicula pe atunci. Și asta c� s-a exploatat neștința oamenilor de atunci. Dac� unul mai dezghețat �ncerca s� ridice capul, era repede culcat la p�m�nt. S-a mers me metoda intimid�rii, și se mai practic� și acu. Chiar șiBiblia �n relat�rile ei, nu face alceva dec�t s� �nt�reasc� acest lucru. Ca urmare suferițele sau patimile lui Hristos, unde presupusa �nviere venerat� de at�ția ani dup�, este și v-a r�m�ne ceva discutabil. Unde e dovada? Chiar și acel giulgiu e un fals. Cine ar mai fi p�strat așa ceva și cum at�ta timp? Oamenii au fost mereu r�i, mincinoși, hoți, asasini, neligiuiți, profanatori, infideli, sau siliitori. Ca s� nu zic alceva. Nu am g�sit alt� rim�! Iar la toate aceste acțiuni au mai fost stropite din belșug și cu niscavai minuni, ca s� o mai �nfrumusețeze, c� de rest... Numai c� aici eu nu �nțeleg: De ce tocmai cei care au luat fr�ile �n m�n� �n numele Domnului, tocmai ei sunt cei care nu le respect�. D�ndu-le �nterpret�ri diferite și variate, invent�nd diverse datini. De aici cred c� p�rerile s-au �mp�rțit și diversificat, d�nd naștere la noi religii și obiceiuri sau credințe. Iar noi am r�mas numai cu credința sau speranța unei zile noi, aceea de m�ine! Numai c� unii au amestecat credința cu obiceiurile. Ba mai mult pentru aș �nt�rii puterea lor, au recurs la diverse șiretlicuri. Au construit diverse locașe de cult, biserici, categrale...etc. Și ? Pentru cine? Sau pentru ce? Bani aruncați pe apa s�mbetei! Chiar erau, sau mai sunt necesare așa ceva �n secolul nostru. Niște cl�diri mai aspectuase nu ar fi mai bine venite. Cu ce ne �nc�zește turnulețele sau cupolele masive și poleite cu aur? Ne schimb� credința? Aș! S� se construiasc� niște cl�diri simple, s� �ntre oamnei ca la școal�. S� aib� c�te ceva nou de �nv�țat, ne mai insist�ndu-se pe SF-urile de odinioar�. Putem fi aproape de EL, dac� vrem, oriunde și �n orice sediu. Chiar și acas�. Omul a fost mereu �n pas cu moda. Mereu schimba hainele sau culorile. De ce s� nu schimb�m și �n acest domeniu c�te ceva? S� nu ne punem de acord cu toții, și la acest capitol? Cum spunea și Caragiale: �S� se schimbe c�te ceva și �n punctele esențiale...am zis!� S� crezi �n ceva nu e o crim�, e ceva firesc, la urma urmei. Pentru unii e chiar necesar. Unii cred c� juc�nd la un sistem de joc, soarta �i va fi �ndur�toare. C� ziua de m�ine �i va aduce mai mult noroc sau șanse. Dar pentru mulți din ei credința lor nu este dec�t un vis. Sau r�m�ne la stagiul de vis. Chiai c�nd te duci la piaț�, crezi c� vei face o afacere bun�, crez�nd c� vei ieși �n c�știg, c� vei g�si niște prețuri mai bune. Dar de multe ori socoteala de acas� nu se potrivește cu cea din t�rg. Unii mai au și noroc. Alții cred c� �i vor �nduioșa pe șefii de unde lucreaz�, s� le acorde o mic� prim� de s�rb�tori, sau s� se aleag� cu o avansare... Dar de multe ori și astea se transform� �n vise Chiar și o g�z� c�t de mic�, c�nd se scoal� dimineața și pleac� dup� hran�, chiar și ea crede și se roag� �n sinea ei, ca s� nu ajung� chiar ea �ns�și hran� pe masa altui pr�d�tor. Dar și la ele ca și la noi toate aste rug�minți au devenit vise. Vise cu care ne am�gim mereu, tr�ind cu speranța unei zile mai bune - M�ine! Și atunci cine e de vin� pentru toate astea? Nu tot noi oamenii? Pentru c� noi am inventat religia, iar ea s-a �ntors ca un bumerang �mpotriva noastr�? Iar minunile tehnicii de azi sunt abil exploatate �n folosul lor și mai puțin �n folosul nostru. Sau cel puțin s� mai avem și noi cei de jos ceva de c�știgat. Cum spunea și Caragiale: �Tr�dare, tr�dare, dac� o cer interesele... dar s� o știm și noi�. Eu din acest punct de vedere nu pot s� fiu de acord cu ei. Ei �ncearc� s� ne impresioneze forțat, invent�nd tot felul de procedee tehnice, holograme, proiecții hologramice, tot soiul de șiretlicuri chimice, acționate prin telecomand�...etc. Și asta dac� nu �ncercau de-a lungul istoriei s� umble cu tot felul de șiretlicuri, icoane f�c�toare de minuni, oase neputrezite sfinte, icoane care pl�ng...etc. Și se mai merge și azi pe aceeași tem�. Oare pentru a s�di și consolida credința �n noi, mai este necesar pentru a apela la aceste metode �nvechite. Omul trebuie s� o fac� de bun�voie. El s� hot�rasc� singur ce are de f�cut și �ncotro �l �ndreapt� pașii, f�r� s�-i spun� nimeni. Și poate dac� nu ar fi și cererea exagerat� de bani, care se cer obligatoriu, de parc� nu ne-ar fi ajuns taxele noastre zilnice. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2014, ora 16:51
Nea Marine, la varsta ta ar fi trebuit sa stii ca uneori tacerea e de aur, Sunt momente cand, decat sa continui sa bati campii, asa cum o faci tu, ar trebui sa taci, sa lasi lucrurile asa cum sunt.
Se pare insa ca varsta nu are legatura directa si cu intelepciunea. Unii oameni imbatranesc frumos, ajungand la o maturitate intelectuala datorita experientei de viata. Altii, isi pied uzul ratiunii si nu mai sunt in stare sa judece ce e bine si ce nu. Te iau ca atare si nu imi mai bat mintea sa te fac sa pricepi. Te las sa te dai in spectacol si sa iti expui penibil toate prostiile care iti trec prin cap. Esti irecuperabil. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Aprilie 2014, ora 17:53
Sem�n tatei! Și el este irecuperabil.
|
Postat pe: 22 Aprilie 2014, ora 20:42
Ce i s-a �nt�mplat acestui PREOT la v�rsta la care a MURIT Iisus Hristos. E una din cele mai mari minuni!
Stigmatele pot fi definite ca manifestari spotane, reprezentate de rani sangerande sau de dureri atroce � similare cu cele suferite de Iisus in timpul crucificarii. Cel mai cunoscut caz, este al unui c�lug�r italian. Francisc s-a n�scut la 25 mai 1887, �n or�elul italian Pietrelcina, fiind al �aptelea copil al familiei di Nunzio. A fost botezat astfel la dorin�a mamei, care �l adora pe Sf�ntul Francisc din Assisi. La 16 ani, s-a c�lug�rit la m�n�stirea franciscan� din Morcone unde a primit un nou nume: Fra (fratele) Pio din Pietrelcina. A dus o via�� plin� de peniten�e: flagelarea trupului, m�ncare pu�in�, practicarea t�cerii, scrie descopera.ro. La 24 de ani i-a ap�rut �n mijlocul palmelor un punct ro�u, care-i d�dea dureri mari. La 33 de ani, v�rsta lui Iisus, i-au ap�rut pe corp toate r�nile M�ntuitorului. San Giovanni Rotondo a devenit, datorit� lui Padre Pio, unul dintre cele mai vizitate locuri ale Italiei. Spovedea c�te 16 ore pe zi. Din cauza stigmatelor sale, �n1931 a fost suspendat din func�iile sacerdotale pentru doi ani. S-a estimat c� pierdea zilnic �ntre 150 si 200 de grame de s�nge. Nimeni n-a reu�it s� explice cum rezista, m�nc�nd extrem de pu�in, �i cu dureri necru��toare. A murit pe 23 septembrie 1968. Cu uimire, preo�ii �i medicii au v�zut c� r�nile i-au disp�rut. Mereu se inventeaz� c�te ceva �sf�nt� cu care s� ne duc� de nas. Oare c�nd or pune cap�t la aceste lucruri? Ar trebui arestați toți aceștia care propag� astfel de știri neadev�rate. Sunteți sigur c� Iisus avea 33 de ani c�nd a murit? Nici c�nd s-a N�SCUT NU SUNTEȚI SIGURI! Mai mult c� nu a avut nici o ran� m�car acel c�lug�r...la moarte. Interesant! Numai baliverne și n�scociri pentru a reinvia credința �n noi. Ca și el �nsuși, cu toate minunile lui inventate de popi, sau cei care au tradus aceste povestiri, �nflor�ndu-le! Nu exist� minuni! Munca e cea mai mare minune , de care noi ducem lips� și lipsește cu des�v�rșire. Treziți-v� babelor! Poveștile voastre au apus demult! Și se vor pierde �n negura vremurilor ptr totdeauna! A trecut vremea c�nd erați tari pe baricade! Nici o cocuț� nu v� mai crede minciunile voastre! Exact ca cu barza! Cine mai crede? Poi Cine? Dovada miilor de comentarii negative la adresa voastr�, numai de pe facebook. Cred c� 85 la sut� nu v� mai iubesc! Dar nu pe voi, ci matrafasl�curile voastre. Și cel reporter spunea de indiscutabila apariție a luminii la morm�ntul sf�nt. Un ecran fosforescent care se aprinde. Tot ce e posibil Multe minuni se pot face acu cu ajutorul științei. Și cu c�t o s� �ncercați s� fabricați mai multe asemenea evenimente, cu at�t o s� aveți mai puțin� credibilitate. Așa cum spunea și acel jurnalist asear� de la DG24, și cele documentare v�zute acolo și la Național Geografic, despre viața lui Iisus, desprte cel giulgiu fals, ba c� e al Veronic�i, ba a Mariei Magdalenei, care o acuz� c� a fost o prostituat� și amanta lui Iisus, c� s-a vindecat de scurgeri numai c� a atins poalelel lui Iisus. Vindecarea nu poate pleca prin haine, ci prin simpla atingere a m�inii sau acorpului direct! M� rog. Ba c� Iisus a fost �n Bretania s� aduc� cositor și cupru, ș� c� a �nv�țat tainele așa zisei magii de la Druizi...Cine s� mai cread� și s� �nțeleag�? Multe presupuneri și p�reri care se bat cap �n cap. Ca și cele scrise �n Biblie. Dar nimeni nu s-a omor�t s� respecte m�car sfaturile de acolo, mai ales cele 10 porunci sau c�te or fi fost atunci...Nimic nu este precis la obiect și cu dovezi științifice. Voi ce p�rere aveți, deși o cunosc pe a unora... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2014, ora 21:07
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Aprilie 2014, ora 21:15
De la: Marin56, la data 2014-04-14 08:57:37 Noi tehnologii, demne din seria "Razboiul Stelelor" Tehnologii care vor schimba viata asa cum o stim. Vezi calendarul viitorului In doar cativa ani, viata asa cum o stim se va schimba radical, datorita inventiilor care vor revolutiona pana si lucrurile marunte. Publicatia Business Insider a intocmit o lista cu aceste tehnologii. Predictii uluitoare despre viitor: Top 10 tehnologii care ne vor schimba viata Monede digitale: Reprezinta o alternativa la banii traditionali. Momentan, ele nu sunt produse de bancile centrale si nu au legatura cu alte monede. Poti cumpara bunuri si servicii, iar valoarea lor este determinata de tranzactii interne. �Tehnologie viabila din punct de vedere stiintific: prezent; �Implementarea tehnologiei la scara larga: in 2016; �Tehnologie posibila din punct de vedere financiar: in 2017. Botsourcing: Atat sarcinile fizice, cat si cele din mediul online, nu vor mai fi facute de oameni, ci de un program software autonom. �Viabila din punct de vedere stiintific: in 2017; �Implementarea la scara larga si posibila din punct de vedere financiar: in 2020. Particule inteligente: Reprezinta un sistem format din particule microelectromecanice, care contin fie senzori, fie roboti sau alte dispozitive inteligente, capabile sa detecteze lumina, temperatura, vibratiile, magnetismul sau substantele chimice. �Viabila din punct de vedere stiintific: in 2022; �Implementarea la scara larga in 2024; �Posibila din punct de vedere financiar: in 2027. Electronice realizate cu imprimanta 3D: Imprimantele 3D au evoluat deja atat de mult incat poti obtine mancare si obiecte cu ajutorul lor. Mai mult, ele te pot ajuta sa construiesti chiar si o locuinta. Insa utilitatea lor va trece la un nivel superior in momentul in care vor fi capabile sa realizeze componente electronice precum tranzistori sau rezistori, care vor ieftini mult electronicele si electrocasnicele. Vom ajunge sa ne printam frigiderele si televizoarele in casele noastre, pentru cativa dolari. �Viabila din punct de vedere stiintific: in 2021; �Implementarea la scara larga si posibila din punct de vedere financiar: in 2022. Material-minune: Memristorul va stoca informatii dupa ce aparatul nu va mai fi alimentat cu energie (sa zicem, dupa ce opresti calculatorul). El va fi mult mai eficient, va avea o capacitate de stocare mult mai mare decat tranzistorii traditionali, iar dimensiunile sale nu le vor depasi pe cele ale unui cub de zahar. �Viabila din punct de vedere stiintific: in 2018; �Implementarea la scara larga: in 2022; �Posibila din punct de vedere financiar: in 2025. O noua metoda de invatare: Deja tot mai multi oameni prefera sa participe la lectii predate online, la care participa mii de utilizatori din toata lumea. �Viabila din punct de vedere stiintific si implementarea la scara larga: prezent; �Posibila din punct de vedere financiar: in 2021. Reteaua 5G: A cincea generatie pentru telecomunicatii va aduce o viteza mai mare pentru traficul de date, dar si o experienta superioara a apelurilor telefonice. In plus, ea ar urma sa devina un standard la nivel global. �Viabila din punct de vedere stiintific: in 2016; �Implementarea la scara larga: in 2017; �Posibila din punct de vedere financiar: in 2022. Uita de Wi-Fi: Viitoarele retele Wireless Gigabit vor fi capabile sa suporte conexiune de pana la 6 Gbps pentru dispozitivele aflate in raza lor. �Viabila din punct de vedere stiintific: in 2016; �Implementarea la scara larga: in 2012; �Posibila din punct de vedere financiar: in 2022. Internet din aer: Ganditi-va la o nava cvasi-stationara care ofera acces la Internet in timp ce zboara la o altitudine foarte mare (17-22 km) deasupra oraselor, timp de mai multi ani. Astfel de nave vor orbita in stratosfera si vor fi niste sateliti de comunicare foarte eficienti. �Viabila din punct de vedere stiintific: in 2022; �Implementarea la scara larga: in 2026; �Posibila din punct de vedere financiar: in 2027. Computere cu sentimente umane: In doar cativa ani, calculatoarele vor putea simti si reactiona la mediul inconjurator. Dispozitivele vor avea informatii despre toate circumstantele in care opereaza si vor reactiona in consecinta. In plus, ele vor fi capabile sa invete presupuneri legate de starea curenta a utilizatorului. �Viabila din punct de vedere stiintifica: prezent; �Implementarea la scara larga si posibila din punct de vedere financiar: in 2017. Ochelari inteligenti: Asemanatori cu Google Glass, acestia vor permite afisarea informatiilor contextuale in campul vizual al utilizatorului. �Viabila din punct de vedere stiintific: prezent; �Implementarea la scara larga: in 2019; �Posibila din punct de vedere financiar: 2020. Ecrane cat un perete: Ele vor fi folosite in diverse scopuri si vor oferi o experienta captivanta. �Viabila din punct de vedere stiintific: 2017; �Implementarea la scara larga: 2022; �Posibila din punct de vedere financiar: 2023. Teleprezenta: Tehnologia este folosita deja in videoconferinte. Ea permite unei persoane sa se simta ca si cand ar fi in alt loc. �Viabila din punct de vedere stiintific: prezent; �Implementarea la scara larga: 2024; �Posibila din punct de vedere financiar: 2025. Realitate virtuala imersiva multi-user: Tehnologia va crea un mediu in care toti utilizatorii vor fi conectati in mod direct prin stimularea creierului, depasind granita dintre realitate si fictiune. �Viabila din punct de vedere stiintific si implementarea la scara larga: 2026; �Posibila din punct de vedere financiar: 2027. www.ziare.com/internet-si-tehnologie/tehnologie/tehnologii-care-... Asta mergea pe topicul lui Hakon dar sa nu inceapa mustele sa bazaie pe caciulite iar ....
|
Postat pe: 22 Aprilie 2014, ora 22:02
Așa e ! Minunile tehnice nu mai au granițe. Mereu la fiecare secund� se descoper� c�te ceva nou. Numai c� ar fi fost mai bine s� se descopere mai mult �nspre bine, spre folosul nostru. F�r� tehnici de v�rf militare. Poate �ntr-o zi se va renunța și la asta , dac� nu v-a fi prea t�rziu.
|
|
|