Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Ianuarie 2014, ora 17:29
Esti bolnav! Am sa contactez si eu admin ca sa elucideze porcaria asta si daca pe mine ma acuzi nejustificat, sa-ti fie tie banat accesul pentru ca esti un mincinos si un calomniator, un om de nimic.
La cat esti de josnic, esti in stare sa-ti creezi tu un cont de pe care sa te injuri, ca sa ii acuzi pe altii pentru asta. |
|
Fosta membra 9am.ro 985 mesaje Membru din: 16/12/2013 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2014, ora 17:32
De la: Black_Friday_, la data 2014-01-30 17:29:22Esti bolnav! Am sa contactez si eu admin ca sa elucideze porcaria asta si daca pe mine ma acuzi nejustificat, sa-ti fie tie banat accesul pentru ca esti un mincinos si un calomniator, un om de nimic. . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2014, ora 20:08
Mincinosule, expira timpul pe care mi l-ai acordat pina vei dovedi tu ca am copiat poze de pe net. Arata dovezile mai devreme, nu mai astepta!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 483 mesaje Membru din: 4/10/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 09:03
Deci și Rom�nia și-a f�cut un renume. Putem fi m�ndrii de asta. Poate ne mai ridic�m și noi �n ochii altora, sau așa o s� afle și alții de existența noastr�. Unii nici nu ne știu pe hart�. Așa de mici am r�mas.
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 09:04
De la: __hakon__, la data 2014-01-29 22:39:53De la: _Ingrid, la data 2014-01-29 21:20:22Memo Memo: Bestie, a expirat timpul! Te astept mascariciule....
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 11:54
nashpa !
ai mai si citat textul insa, tot degeaba! analfabetismul functional a ajuns sa faca ravagii printre romani, iar tu esti unul dintre ei. mai gorobete, tu nu intelegi ceea ce citesti? acel text iti stabilea, tie, un interval de timp in care sa-ti elimini butaforia din status , 24 ore, interval de timp pe care evident ca: nu l-ai respectat. in ceea ce ma priveste, mi-am rezervat placerea de a-ti oferi o surpriza, citez: "Va fi o surpriza", neprecizand vreo informatie despre ora si data la care o sa-ti ofer fabuloasa surpriza.
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 12:37
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:06 CITEAZA RASPUNDE DE la TRAMP
De la: Marin56, la data 2010-10-19 13:01:55 Mai stii?... sa stiti ca de mult ma batea ast gand , dar nu am avut curaj sa o fac Ma intrebam mereu , `oare cine o sa fie interesat sa-mi citeasca `istoriile astea`? Adica intr-un cuvant ,daca merita. O sa continui mai tarziu. Asta o fac acum cu scopul si cu speranta ca , poate unul din fostii colegi de generala o sa-si mai aduca aminte si de mine. Poate ne putem reintalnii, cine stie. Mie dor de ei....De cand nu i-am mai vazut, Is cam multi ani de atunci , tocmai din 1963. Cine stie cati mai sunt din ei...Nu i-am mai vazut ,cu 2 exceptii , pe nimeni altul. Marine o sa deschid un topic special , numai pentru cele scrise de tine ,pe care le mut acolo fara alte comentarii , din partea cuiva! Chiar l-ai deschis nea TRAMP? D�-mi șimie adresa... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 14:33
Era odata un om care era cam cusurgiu. Nimic din ce ii facea nevasta, nu-i placea. Se luase de g�nduri biata femeie. �ntr-o zi nu a mai rabdat-o si s-a dus la o femeie b�tr�n� din sat, unde i-a povestit p�sul. B�tr�na a ascultat-o si apoi a sf�tuit-o ce sa fa�a. Bucuroas�, la g�ndul ca va sc�pa de data asta de b�taia b�rbatului, se puse sa fac� m�ncare. C�nd a venit acas�, pe �nserat barbatu-su, el ca de obicei :
- Ce m�ncare mi-ai f�cut f�? La care femeia raspunde : - Poi borș de pește b�rbate, r�spunde femeia. Iar el, de colo: - Dar de ce nu mi-ai f�cut plachie? - Ți-am f�cut și plachie. - Dar de ce nu mi-ai f�cut pr�jit? - Ti-am f�cut și pr�jit. - De ce nu mi-ai f�cut rasol? - Ți-am f�cut si rasol, zice femeia și s� știi c� ți-am f�cut și compot de pește. C�nd aude una ca asta, b�rbatul m�n�nc� ceva acolo, apoi se duse s� se intind� pe prisp�. O �ntreab� iar: - De ce nu mi-ai așternut �n casa? - Ți-am așternut și �n cas�. - De ce nu �n tind�? - Am așternut și acolo. Vede omul nostru c� nu are �ncotro. Se duce s� se culce afar�. Cum sta el așa cu ochii pe cer, ce-i tr�snește. - Femeie! face el, ce stele sunt alea de acolo? - Poi cloșca, b�rbate. - Asa! face el. Și stelele alea de colo? - Poi �lai carul, b�rbate. Se scoala omul nostru și se repede la ea zic�nd: - Poi bine m�i femeie aici mi-ai așternut tu? s� m� spurce cloșca, sau s�-mi cad� vreo roat� de la car �n cap și s� m� omoare?... Și d�i iar... b�taie.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 15:11
Scoala Ioane , a cantat cucu!! .. . Iar ma duc la lucru? Ora 8: cand va apucati de lucru? ora 10 : Da voi chiar nu incepeti lucru? Ora 11: ... ne facem de lucru....Ora 12: pauza de lucru... Ora 13 : hai sa incepem lucru... Ora 14 : Da ce mult avem de lucru !...Ora 15 : Mai terminam noi azi lucrul?... Ora 16 cand mai canta iar cucu.... Ora 17 Cred ca s-a defectat cucul....Ora 18 In sfarsit am terminat lucrul...Asta dupa varianta mea....Noi cand mai incepem povestile?....
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 15:56
Doamna Gabi, recitind și mai c�utand complet�ri la cea carte, m� uitam și v�d o postare de a DVS, cu acea posibil� dezlegare a acelui VIS. Dacx� ar fi așa �nseamn� c� eu noaptea c�l�toresc? C�d g�ndesti c� lumea mii deschis� Apropo de Mihai Eminescu...
Postat pe: 1 Martie 2011, ora 11:24 CITEAZA RASPUNDE De la: PIGY, la data 2011-02-28 20:00:07 Da 4 , am gresit eu. m-am gindit la tine si visul tau si la discutia cu Papilonul de pe topicul cu descoperirea Sinelui ....vezi tu, Pigy cum " cine cauta gaseste' si cine intreaba primeste raspuns ? tu refuzi o Divinitate, te indoiesti de existenta ei....chiar nu-i vezi rostul si, in aceeasi noapte, VISEZI ! si ce visezi ? ceva nemaipomenit : il visezi pe socrul tau care este dus de pe alta lume si care vine si te Insoteste in " germania" ! ce-i Germania din visul tau ? nici mai mult, nici mai putin decit " tarimul celalalt ", iar cartea aia de telefon simbolizeaza si ea o Lume a celor de dincolo .... si drumul pina acolo se face trecind intr-o gara si asta semnifica poarta de trecere dintr-o lume intr-alta ....apoi te duce intr-o cladire ce pare a fi un TRIAJ, in care unii sunt asezati si maninca, altii inca nu....altii isi cauta un loc si ,el dispare lasindu-te singur sa cercetezi acea cladire si sa intelegi ce-i cu ea ....si, te-ai intors " acasa" in lumea asta si ne povestesti noua " visul" calatoriei tale in Lumea despre care esti Convins ca NU exista si ,iata, eu incerc o descifrare ....asadar, cind mai intrebam sau afirmam ca " nimeni nu s-a intors de Acolo ca sa spuna cum e", uite ca nu-i adevarata aceasta afirmatie ! Presupunand ca aveți dreptate in legatura cu existenta aceli` lumi de dincolo` cum o numesti tu, sau cum o mai numesc si altii, ma faci sa cred ca eu in visele mele calatoresc `clandestin` in cate un loc in altul, unde ma revad intalnindu-ma cu cei dragi. Dar de ce nu sunt toti prezenti, daca ar fi existat o singura `lume`. La cate rude mi-au murit , nu toti sant prezenti. Cate odata il visez pe tata suparat. Pe mama foarte rar si ea. Nu intotdeauna ii visez. Daca ei exista si sunt in lumea de dincolo de ce nu comunica si aici cu mine. De ce nu ma ajuta cu ceva, si aici. Comunica numai prin intermediul bioundelor. Dar majoritatea visurilor mele se desfasoara in combinat unde mereu visez trenuri si masini care sunt cat sa dea peste mine sau se freaca de mine. Asta ce e?Si ceea ce face sa ma trezesc speriat. O vreme era mereu in fiecare noapte acum de la o vreme e mai rar. Si de ce toti sunt suparati Ce le-am facut. Si nana si Tanti Lili... etc. Cum eu am trecut de atatea ori pe langa moarte si ea pe langa mine. Sa fie ei de vina? Nu cred ca e buna lozinca : Ca de bine ce este acolo de aia nu se mai intoarce nimeni. Iar cu trecere acelui suflet de la un corp la altul... am indoieli. Desi sunt strabatut cate odata de amintiri , care tin doar o fractiune de secunda si nu stiu de unde sunt. Si cand le-am trait. Nu stiu daca pomenirea lor in povestile mele este un motiv de suparare pentru parinti, mai ales ca ei mi s-au aratat suparati inainte de a ma apuca eu de povestit de spre ei, dar chiar asa fiind, de ce e suparata bunica sau matusa Lili, sau altii care inca nu am inceput sa-i pomenesc. Eu cred ca sunt suparati ca au plecat prea repede `dincolo` ca or fi mai vrut sa traiasca. La fel si soacramea, era si ea suparata. De ea chiar nu vad de ce ar fi suparata pe mine, ca mai multe motive as avea eu sa fiu suparat pe ea. Dupa ce a murit mama in noaptea de dupa ingropare, am visat-o pentru prima data, cum era in sicriu si dadea capul intr-o parte si alta. Cand i-am zis lui tata nu a vrut sa ma asculte. Iar dupa 7 ani cand am dezgropat-o avea capul intr-o parte pe perna. Eu de unde era sa stiu?... Sau pe tata il visez aleeatoriu. Cand vesel cand trist. Majoritatea au murit de la 52 pana la 65 de ani. Ca exista`ceva ` ce inca noi nu intelegem inca, sunt de acord! Dar nici sa `dramatizam` chiar toate, dandu-le diverse interpretari la ce nu cunoastem inca. Iar altii sa profite de pe urma noastra. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 16:12
Odata, il atacau turcii pe Stefan cel Mare. Asta, cand ii vede ca
se-apropie, se suie pe o motocicleta, isi ia o mitraliera si da iama prin ei. Ii omoara pe toti... A doua zi, turcii ataca din nou. Cand vede asta, Stefan incaleca pe-un Harley-Davidson, isi ia 2 mitraliere, cate una in fiecare mana si-i oamoara iarasi pe toti. Cand vad turcii asta, se duc la mama lui Stefan. "Stiti, fiul dvs. ne bate in fiecare zi. Nu puteti sa vorbiti si dvs. cu el s-o lase mai moale ?". MA-sa promite ca o sa vorbeasca. Dupa inca o zi, vad turcii ca Stefan nu mai iese pe motocicleta. Bucurie mare, etc, dar nu ataca inca, vor sa fie siguri. Dupa inca o zi, tot liniste. A treia zi, isi iau turcii inima-n dinti si se apropie de castel sa atace. La un moment dat, apare Stefan pe H-D, cu mitralierele in mana: - Ha, ati luat plasa ca mama nu-i acasa Ce s-ar fi intamplat oare , daca Stefan chiar ar fi avut mitraliera pe timpul acela? Si pe timpul nemtilor arme cu laser... Alta ar fi fost soarta noastra acu.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 16:21
De la: zorro56, la data 2014-01-31 15:56:01Doamna Gabi, recitind și mai c�utand complet�ri la cea carte, m� uitam și v�d o postare de a DVS, cu acea posibil� dezlegare a acelui VIS. Dacx� ar fi așa �nseamn� c� eu noaptea c�l�toresc? C�d g�ndesti c� lumea mii deschis� Apropo de Mihai Eminescu... ia te uita : vezi ca cine cauta gaseste si ai dat de discutia dintre noi doi ? de ce nu ne intilnim cu toti ai nostri, gramada ? poi, e destul de simplu raspunsul : ptr. ca s-au risipit care-ncotro ! ptr. ca sufletul eliberat de trup se duce , prin Gara aia de Triere pe care ai visat-o, acolo unde evolutia lui spirituala il indrituieste ! ....mai intrebi de ce sunt suparati unii dintre ei ? ptr ca TU esti suparat pe ei si NU i-ai iertat si asta ii "arde " , nelasindu-i sa se linisteasca , cu atit mai mult ca ai si inceput sa faci publica nemultumirea fata de ei, scriind acea carte ! dar, m-ai speriat cu ce-ai spus despre mama ta ....inseamna ca a fost in moarte aparenta si nu v-ati dat seama si a fost ingropata de vie si te mai intrebi de ce-i suparata ? offff, Doamne ! fa efortul , te rog si fa-le o slujba , o coliva, aprinde o luminare , gindeste-te la dinsa si la toti ai tai cu dragoste si recunostinta ca ti-au dat viata si te-au crescut mare.... si tot ce'o mai zice preotul si, sper sa fie de folos ptr. toata lumea !
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 18:31
De la: gabigabi2, la data 2014-01-31 16:21:13De la: zorro56, la data 2014-01-31 15:56:01Doamna Gabi, recitind și mai c�utand complet�ri la cea carte, m� uitam și v�d o postare de a DVS, cu acea posibil� dezlegare a acelui VIS. Dacx� ar fi așa �nseamn� c� eu noaptea c�l�toresc? C�d g�ndesti c� lumea mii deschis� Apropo de Mihai Eminescu... Da am dat peste dicuția noastr�. Spuneți de moarte aparent�. Posibil. dar oare trupul dac� st� rece trei zile, f�r� ca s�ngele sa mai circule, cum ar putea - hai s� -i zicem � Sufletul� s� mai intre �n corp �napoi? M� g�ndeam și la o alt� variant�. Posibil ca �n momentul �ngrop�rii s� i se fi mișcat capul. Și a r�mas așa. Sau la dezgropare au atins cineva capul f�r� s� știe. Oricum m� pasioneaz� aceast� enigm�, �ntre vis și realitae, și aș vrea s� aflu mai multe. Am s�-mi �nregistrez somnul.. Poate undele �lea trei și �n special cele care vegheaz� somnul, s� fie de vin�. C� ceva este! Nu aș putea visa ceva ce nu știu? Nu ?Dac� nu cunosc persoana? Totuși apariția lui Liviu �n vis este un ce ? Noi eram buni prieteni. Poate i-o fi p�rut r�u, și c�nd a murit s-o fi g�ndit la mine. Cine știe. O fi comunicat telepatic! F�r� ca eu s� fiu deschis. C� am aflat dup� 2 luni de moartea lui. Totuși știam c� sufer� de la soția lui. Dar asta fusese cu 6 luni �nainte, ca s� moar�.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 18:39
studiaza, citeste si cerceteaza, caci toata viata noastra e o enigma !
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 18:45
De la: Black_Friday_, la data 2014-01-30 17:29:22Esti bolnav! Am sa contactez si eu admin ca sa elucideze porcaria asta si daca pe mine ma acuzi nejustificat, sa-ti fie tie banat accesul pentru ca esti un mincinos si un calomniator, un om de nimic. cu asta se ocupa : cu improscarea cu noroi si alte mizerii ! nu pot sa-ti spun sa treci peste, ca tocmai ce l-am "laudat " si eu ptr. ce face aici, pe forum ! e un mizerabil ! te sarut si o seara frumoasa !
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 19:11
De la: gabigabi2, la data 2014-01-31 18:45:54De la: Black_Friday_, la data 2014-01-30 17:29:22Esti bolnav! Am sa contactez si eu admin ca sa elucideze porcaria asta si daca pe mine ma acuzi nejustificat, sa-ti fie tie banat accesul pentru ca esti un mincinos si un calomniator, un om de nimic. Asta vrea sa confirme teoria lui Darwin, asa ca se comporta ca un maimutoi... Te pup si eu Gabi, sa crape fierea in hahalera.
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 19:13
De la: __hakon__, la data 2014-01-31 11:54:11nashpa ! Ia surprinde-ma tu si sterge-ti contul, ca oricum te-ai umplut de respect si stie toata lumea cata prostie zace in tine!
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2014, ora 21:12
MAMA E CEA CARE TE CREȘTE, NU ȘI CEA CARE TE NAȘTE
P�n� a nu-și b�ga dracu coada, cum se spune, totul parea c� merge normal. P�n� c�nd cu 2 ani �nainte de a muri și p�rintii mei, mi s-a adus la cunoștinț� de gurile rele, c� de fapt p�rinții actuali și pe care i-am pierdut �n `71 mama și �n `75, tata, nu fuseser� nici ei adevarații mei p�rinți. Probabil c� știți, sau v� imaginați starea prin care am trecut eu atunci, la auzul aceste teribile vești. Ei pentru mine fusese mama si tata si nu mai cunoscusem pe nimeni altii, așa buni sau r�i cum au fost. Binențeles c� la insistentele mele au cedat și mi-au m�rturisit c� �ntradev�r nu ei sunt p�rinții mei adev�rați. Dar nu am aflat nimic mai mult. De c�nd aflasem c� - mama, respectiv tata, nu fusese-r� p�rinții mei reali, m-am tot �ntrebat �ntr-una: cine sunt p�rinții mei adev�rați. Și cum la �ntreb�rile mele nu am g�sit r�spuns, am �ncercat s� aflu de la alții- rude sau prieteni. Dar nici ele nu se gr�beau a-mi dest�nui prea multe. Nici �tanti nașa� nu a vrut s�-mi zic� ceva. Atunci g�ndul m� ducea, s� fac tot felul de presupuneri, privind existența mea. Cum am aflat de la mama povestea surorilor lor, și cum nu prea le vorbea de bine, am mai tras și de aici niște concluzii. De pild� la una din discuții despre nana, am aflat c� ei nu i-au pl�cut copii. O vedeam și pe asta o posibilp� variant�. Ea s� fi avut un copil, ca apoi s�-l duc� la orfelinat. Dup� care la insistența tatei s� m� i-a, ca apoi s� m� �nfieze. Dar nu prea se potrivea cu v�rsta. Ar fi fost destul de �nv�rst� pe veremea aia. Ea fusese prima sor�. Dar nu era exclus� nici varianta m�tușii Lili. Și despre ea aflasem multe. Tot de la rude. �ntrevedeam si prin ea, ca fiind o posibilitate. Știind ca tanti Lili avusese o deceptie pe c�nd era si ea t�n�r�. Vorbise cu un capitan amorez. Dup� care s-au desp�rțit. Nu mi-a spus niciodat� cauza. Dar dup� unele calcule, f�cute de mine nu prea se potrivea nici la ea data, cu v�rsta mea. Ea era si cu trei ani mai mare ca mama. Mai aveam o pista: c� aș fi putut fi chiar rodul tatei, la vre-o aventur� de a lui din tinerețe, si m-a urm�rit din umbr�. Prea frumos ar fi fost s� fie adev�rat. Prea se potrivesc unele chestii. Atunci am apelat la nana. Era dup� moartea tatei. Am prins-o c�nd era bine dispus�, - ca �i cam pl�cea b�utura - ce era ai ei era pus deoparte. A avut si ea destule necazuri la viața ei. Dar asta mai t�rziu ! Atunci am �ncercat s� aflu mai multe. Numai c� nana era mai lucid� și mai prudent� la ce vorbește, c�nd era beat�. - Nan�, spune-mi și mie, de fapt eu al cui sunt? Și cine sunt adev�rații mei p�rinti? S-a schimbat la faț�, c�nd a auzit ce-i ceream. S-a oprit din vorbe, a stat mult pe g�nduri, și z�mbind forțat, o v�d c� �ntr-un final �mi zice: - De ce vrei s� ști?...Cu ce ți-am greșit eu?...Nu �ți este de ajuns c� noi te iubim?... C� dac� o s�-ți spun o s� ne mai iubești tu pe noi? Poate ai fost f�cut de fat� mare...și lep�dat la gard... ``Mam�, e cea care te crește, nu și cea care te face!...`` Trebuie s� spun c� acest r�spuns nu mi-a convenit și nici nu m-a mulțumit. Deși cred c� �n sinea ei nu m� mințise cu prea mult. Știa ea ceva. Acest r�spuns a f�cut ca s� simt �n inima mea o ghear� de foc. Totuși �mi povesteste, cum tata și mama se hot�r�sc �ntr-un an s� �nfieze un copil. C�nd au intrat la casa Copilului,erau atunci doi disponibili. Dar nu le-au pl�cut de nici unul. Unu avea cic� o malformație la cap. Atunci una din asistente le-ar fi spus: - Nu vreti s�-l vedeti și pe Bebi, al nostru? Ca s� vezi ironia, eram de mic celebru. M-au adus si atunci, nana c�nd m-a v�zut, strig� ar�t�nd c�tre mama: - Uite-o pe mama ta!...A venit sa te i-a acas�... La care eu, m-am repezit �n brațele ei, la acea care era s�-mi fie mama de mai t�rziu. Ce stiam eu pe atunci....Și atunci nana i-a spus și tatei: - F�nic�! ce bine seam�n� cu tine! E de acum copilul vostru!... S� aveți grija de el ... si s� fie �ntr-un ceas bun! Asa s-a terminat discutia cu nana atunci, nu f�r� a m� impresiona. Nu am mai aflat nimic �n plus. Nu aflasem mare lucru. Cu toate str�daniile mele. A dus și nana secretul meu �n morm�nt. �Țin minte prima mea zi, c�nd am deschis ochii �n casa aceea, c�nd st�team �n fundul patului �ntre perne și m� uitam afar�. Totul era verde �n curte. Era �n Mai. Vedeam prin fereastr�, un oțetar mare. Eu m� leg�nam, și el odat� cu mine. Și mie �mi pl�cea asta�. Am mai �ncercat odat� pe c�nd st�team la Tanti Lili, dup� armat�, s-o �ntreb și pe ea. Am luat-o de departe: -Tanti Lili, cine este doamna Bizim? Eu g�sisem prin h�rtiile tatei dup� moartea lui, o h�rtie pe care era notat� acest nume. A r�mas și ea surprins�. A �ncercat s�mi spun� c� era o veche client� de a ei. Și pentru c� nu credeam, m-a liniștit �ntr-un fel, spun�ndu-mi c� mama mea nu e madam Bizim, cum crezusem eu. Poate era adevarat!... Dar, �n felul �sta mi-a spus indirect adev�rul. Deci nu eram fiul legitim al sorei ei - Mimi. Deci era adev�rat c� fusesem luat. Fapt comfirmat și de ea. Dar numai at�t. Prea multe nu am aflat nici de la ea, duc�nd și ea misterul �n morm�nt, �mpreun� cu mama ei, adic� bunica mea - `mam mare. A ținut s�-mi mai spun� totuși c� mama mea adev�rat� tr�iește, și c� a fost de multe ori �n casa la ele și chiar la noi �n cas�, dar nu știam cine e. C� nu s-a dat niciodat� pe faț�. Sau poate nu a l�sat-o s� zic� ceva mama sau tata.... Eu oricum, nu-mi mai amintesc de acea persoan�. Poate o fi fost! Cine știe? Și cu at�t am r�mas. Tanti Lili a ținut s� precizeze c� nana mea, nu i-a pl�cut niciodat� copii. Posibil! Deși nu �nțeleg de ce a insistat pe aceast� problem�. Nu avusese nici un copil... Sau mai știi...Acum �ncerc s�-mi aduc aminte din r�sputeri unele discuții cu sora lor de la Bucuresti, care pentru mine atunci nu aveau nici o semnificatie. Venise odat� Iuliana, fata Mioarei. Iar eu m� uitam la ea cu sfial�. Unchiul m� puse s� o pup pe vara mea. Eu eram rușinos. Și tot el �mi spune: `` hai pup-o c� poate mai t�rziu ne �ncuscrim . La care soția lui a f�cut o faț�: - Nu! nu �n nici un caz! f�c�nd niște semne disperate c�tre mine. Probabil c� nu i-ar fi convenit , c� eu eram s�rac, sau poate m� �nrudeam cu cineva din familia lor. Nu știu. Logic, dac� eu eram str�in, nu v�d de ce nu ar fi fost de acord. Dup� ce m-am �nsurat, la insistența mamei soacre, care a vrut s� afle cu tot dinadinsul, despre ob�rșia mea. Am f�cut o cerere la arhivele statului din Galați, doar, doar oi afla ceva. Deși eu știam sigur c� nu am mari șanse. C� a și zis soacr�-mea: - Vreau s� știu și eu, ce ești turc, rus, jidan...! Dar dup� c�teva zile am primit un r�spuns evaziv: �Nu s-a g�sit nimic�. Știam ceva vag de la tata, c� distruse actele mele privind existența mea. Nu am mai g�sit �n casa lor, dec�t o h�rtie veche pe care scria istoria mea, vaccinurile, și ștampila Casei Copilului din acea vreme. �la era s� fie primul act. Dup� alți ani, aveam s� aflu o alt� veste care nu am primit-o cu voie bun�. Pe timpuri, �nainte de revoluție, se obișnuia s� se vad� filme cu casete pe aparate video. Eu cum nu aveam �nc� video pe vremea aia, apelez printr-o cunoștinț�, la o alt� persoan�, care �nchiria aparate video. Nu o cunoșteam pe acea persoan�. Femeia mi l-a dat cu condiția s�-i las �n gaj buletinul de identitate. A doua zi, dup� cutremur, c� la ora 6 a fost și el, i-am dus aparatul. Am fost surprins c�nd femeia m-a �ntrebat dac� am rude �n N�rtești. Citise �n buletin. Binențeles c� am negat. Nici nu știam de acea comun� sau sat, pe vremea aia și nici nu c�lcasem vreodat� acolo. �i spun c� nu cunoasc pe nimeni, deoarece eu am fost infiat de alți p�rinți și le zic pe scurt istoria. F�r� ca eu s� știu și f�r� permisiuna mea, femeia face investigații �n satul N�rtești, unde, spunea ea, c� are rude. Dup� c�teva zile vine la mine, spun�ndu-mi c� a descoperit, cine erau defapt adevarații mei p�rinți. �n prima faz� luat pe nepreg�tite și emoționat la culme, am r�spuns c� o s� m� mai g�ndesc dac� o s�-i caut. Binențeles c� soția mea, nici nu a vrut s� aud�, spun�ndu-mi c�: `p�rinți sunt cei care te-au crescut, nu cei care te-au aruncat`. ... Dup� o s�pt�m�n�, m� trezesc cu doi oameni la mine acas�, pretinz�nd c� ei sunt rude cu mine, nepoți, veri sau așa ceva și, c� mama mea tr�iește și o cheama... Vasilica A. Mi-a spus numele complect. Cum soția nu era acas�, �n schimb era sora ei, le-a dat de �nțeles ca s�-și vad� de treab�. Aceștia au plecat nu �nainte de a-mi l�sa trei sticle de vin roșu! Totuși la plecare mi-au spus c� dac� vreau s� vin pe la ei, sunt bine primit. Chiar mi-au dat și un num�r de telefon, pe care, recunosc nu prea l-am aborat. Ba mai mult soția �l f�cu disp�rut. Ce e drept nici eu nu eram sigur c� aș fi avut curaj s� sun la ei și nici nu eram convins pe deplin, c� ce �mi spuseser� ei, era pe deplin adev�rat. Asta era prin anul ` 85. C�nd a venit soția și a auzit, s-a f�cut foc: ` �De ce nu am fost eu acas�, c� ... le ziceam eu� - Mai bine c� n-ai fost, �i zic eu. �n fine au trecut anii și eu am r�mas cu aceiași �ntrebare �n suflet: `Cine sunt p�rinții mei? Acu venindu-mi iar aceași idee, cu ocazia morții maestrului Sergiu, fac s�p�turi la Gohor și N�rtești. Așa dau de o doamn� secretar� de la Primaria Gohor si la relatarea pe scurt a poveștii mele, d�nsa, �mi promite c� o s� se �ntereseze. Dup� �nc� o s�pt�m�n� o sun. �mi spune c� mama mea adev�rat� murise pe 6 ianuarie anul - 2013 la v�rsta de 79 de ani. Am r�mas șocat c� avusesem o presimțire și un sentiment aparte de fric� combinat cu o emoție, pe care nu �l mai cunoscusem p�n� acu, f�r� ca s� fi știut ceva. Ba mai mult m� pomenii c� pl�ng f�r� motiv, f�r� s� știu de ce. Mai visasem �n acea perioad�, c� �mi c�zuse un dinte. Putea s� fie chiar ziua de 6-01.C�nd m-am trezit, �mi amintesc c� citisem asta �ntr-o carte mai demult, �Ispita Sperantei�. Chiar dac� acolo era ficțiune, acest g�nd m� �nsoțea acu. �Oare cine o s� moar�, aproape de mine�? Ca la scurt timp s� aflu trista veste. Cred c� și visele astea au rolul lor. Chiar dac� nu mulți cred �n ele. Trebuie s� le știi semnificația . Acea persoan� care o chemase Vasilica Ariton și pe care eu nu am cunoscut-o niciodat�, mi s-a zis c� ar fi fost mama mea. Ea mai avea și o sor� , și inevitabil și mulți veri. De tat� nu am aflat nimic. Mi s-a spus c� au tr�it f�r� acte. Cred c� a p�r�sit-o. De ce? Nu știu �nc�! Dar dac� el mai tr�iește sau nu, asta nu mi s-a spus. Probabil c� nu era prea �nc�ntat de apariția mea și nici nu este cazul, av�nd �n vedere c� `rudele` mele actuale, ar fi �n funcții mari acolo. Nu am s� le spun numele, tot din aceleasi motive. Ce ar mai conta acum? Oricum �mi pare bine c� a �nceput s� se fac� �ncet lumin� și �n curtea mea. Poate oi mai afla și alte lucruri �n cur�nd. Știu c� acel `tat�` nu și-ar dori o �ntrevedere cu mine. Dar eu l-aș ierta, c� așa e bine s� ierți chiar dac� odat� a greșit... Și s� pupi m�na celui care te bate, �ntinz�ndu-i și cel�lalt obraz. Și te absolv de toate p�catele și �ți iert ție toate greșelile tale, f�cute cu, sau f�r� voie.``, cu toate c� nu sunt pop�. Iar pentru mama, �i spun c� Dumnezeu s� o ierte și pe ea de toate p�catele, mai ales c� am aflat c� nu era �n toate facult�țile mintale, c�nd m-a creat pe mine. Lucru confirmat și de unele rude și vecini, pe care i-am contactat ulterior. De aceea o �nțeleg. La 22 de ani pe care i-ar fi avut atunci, se puteau �nt�mpla multe. �n continuare aș vrea s�-i dedic o mic� poezie, chiar dac� nu am faț� de Eminescu, din care s� reias� și regretul meu. �mi pare r�u c� nu am cunoscut-o mai demult, pe c�nd era �nc� �n viaț�...C�t despre adev�ratul tat�, va r�m�ne veșnic o enigm�. DE CE AI PLECAT De ce ai plecat și tu, din viața mea? C�nd mai aveam un pic și d�deam de tine. Dar soarta nu ne-a h�r�zit S� ne �nt�lnim cu bine. De ce nu ai vrut s� m� cunoști, E treaba ta, si o știi prea bine, Poate ai vrut s� m� cunoști, Dar nici ție nu-țI-a fost prea bine. Poate a fost și vina mea, C� nu am crezut �n tine, Soarta nu te-a scos �n calea mea, �ntreb�nd mai mult de tine. Cumva am știut prea bine, C�nd tu te hot�rai s� pleci, Departe de aceast� lume, L�s�nd �n urma regrete reci. �mi pare nespus de r�u, C� nu am reușit s� te cunosc, C� poate mi-ar fi fost mai bine, Al�turi de pieptul t�u. Știu c� n-a fost vina și dorința ta, De a m� pl�smui pe mine, Dar �n tot acesti ani, care au trecut, Mereu �n suflet �ntrebam de tine. Te-ai dus, Și am �nțeles prea bine, S� nu m� țin de pasul t�u, Pierdut� veșnic pentru mine, Mama a sufletului meu. Și uite așa, m-am n�scut și eu, �n minciun� și mister. Am fost mințit tot timpul privind adev�rata mea existenț�. Mister pe care nici p�n� azi nu l-am elucidat. Un mister care m-a urm�rit de mic și p�n� acu și cred c� toat� viața. Misterul apariției mele. Adus dup� 8 zile la Casa Copilului, unde am stat timp de doi ani, p�n� am fost �nfiat de cei �n cauz� - fam Grigoriu. Nu mi-am cunoscut niciodat� adev�rații p�rinți. Pe cei care m-au creeat. Dar dac� ea a murit, m�car adev�ratul tat�, dac� mai tr�iește, s� aib� curajul r�spunderii, acu �n ultimile clipe ale mele, s� aib� curajul s� se arate, sau s� recunoasc� adev�rata apartenenț� a mea. Poate nu �ndr�znește, poate nu crede c� m� merit�, sau poate eu nu-l merit cu adev�rat. Oricare ar fi fost situația, sau oricum ar fi stat lucrurile, poate ar fi fost bine și pentru el de a mai știi ceva de existența mea. �mi pare r�u c� nu ai vrut s� te ar�ți m�car odat�. Ca s� pot muri și eu cu conștiința �mp�cat�, c� �n sf�rșit mi-am cunoscut și pe adev�ratul tat�. S� nu-ți fie fric� c� ți-oi face moral�. Te iert! Te-am iertat de mult! M�car demonstreaz� c�: �S�ngele ap� nu se face!� La urma urmei vorba lui nana: ``Mama, e cea care te crește, nu și cea care te face !...`` -----sf�rșit.----- De Marin Grigoriu EPILOG Aceasta mi-a fost copil�ria și viața mea. Nu știu c�t a fost de conving�toare. Poate pe unii i-a impresionat. Poate pe alții nu. Se vor g�si poate mulți alții care s� zic�, c� nici ei nu au dus-o mai bine, sau poate c� au dus-o mai r�u ca mine și �i voi crede. Dar știți cum e. �ntotdeauna viața și poveștile tale au un farmec aparte, c� sunt ale tale. C� tu ți-ai tr�it evenimentele pl�cute sau mai puțin pl�cute, așa cum au fost ele. C� n-ar trebui s� facem o tragedie din asta. Repet, nu am scris aceste amintiri din copil�rie ale mele, pentru ai pune �ntr-o lumin� proast� pe p�rinții mei adoptivi, care s-au chinuit s� m� creasc� și s�-mi fac� o educație, preg�tindu-m� pentru viața grea ce avea s� urmeze. M-au ferit de foc și ap� și de ispita anturajului, at�t ei c�t și cadrele didactice din acea vreme. C� �ntr-o viaț� un anturaj ales prost, face c�t dou� educații nereușite. M-au �nv�țat despre cum s� p�șesc �n viaț�,cum au știut ei mai bine, chiar dac� uneori au și exagerat. Așa poate au fost și ei educați și �nv�țați �n stil dictatorial de alții, care și ei la r�ndul lor au avut un cuv�nt greu de spus. Poate și pe ei i-a �nv�țat c� așa trebuie f�cut� o educație liniștit� f�r� griji. Poate au f�cut-o și din prea mult zel, dat fiind efectele și urmele s�pate ad�nc �n trupul și sufletele lor, au considerat ce e mai bun de cuviinț�. Poate au f�cut-o și din r�zbunare. Și �nclin s� cred c� așa este, dat fiind situațiile și obiceiurilor, ce le-am �nt�lnit și �n armat�. O armat�,care era �n trecut și care au fost transmise, aceste obiceiuri, din generație �n generație, ca pe o datin�. Și avea s� mi se confirme asta și pe timpul c�nd am f�cut armata, unde cei de anul II, aveau s� confirme armata grea a celor dinaintea lor, care la r�ndul lor și ei au suferit și mai mult. Dup� ce m-am liberat, �ncepuse s� se sting� �ncet, �ncet aceste ambiții prostești. Ca și armata �n sine. Deci totul nu e dec�t o r�zbunare prosteasc�. Poate a fost de vin� și cultura oamenilor de atunci, faț� de cea de azi. C� doar s-au schimbat multe. Numai disciplina din zilele noastre a avut de suferit, și mai are, din cauza unei democrații r�u �nțeleas�. Și se v�d urmele ei. Un tineret care nu vrea s� vad� dec�t partea plin� a paharului. Care cred c� li se cuvine tot și toate. Un tineret care nu are, sau nu vrea s� munceasc�, aleg�nd partea mai ușoar� și mai seduc�toare a muncii. Un tineret carenu știe, dar nici nu vrea s� p�șeasc� cu fruntea sus prin viaț�Dar nu ei sunt de vin�, ci educația care,așa cum spunea și Cațavencu din piesa �O scrisoare pierdut� a lui Caragiale: �E sublim� dar, lipsește cu des�v�rșire.� E bine c� mai sunt și excepții. C� avem printre ei și elemente care au ales corect calea. Calea drept�ții. Poate ar mai fi trebuit s� scriu mult mai multe, dat fiind mulțimea evenimentelor prin care am trecut. Dar asta ar fi �nsemnat s� lungesc povestea cu mult mai mult. Nu c� le-aș fi uitat, daram considerat s� m� leg de acele evenimente, care mi s-au p�rut mie mai importante. Și asta ca s� nu v� plictisesc cu mici am�nunte, prea mult. Și apoi cum mai spuneam printre r�nduri, nu mi-ar fi ajuns toat� viața actual� care mi-a mai r�mas, s� str�bat toat� copil�ria și viața mea. Pun punct aici sper�nd ca cei ce vor citi aceste povești s� le fie pild� pentru ei, ca nici alții s� nu mai repete greșelile lor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Februarie 2014, ora 16:40
De la: __hakon__, la data 2014-02-01 16:29:23numai un monumental ghiolban stupid angoasat putea gandi si vehicula asemenea elucubratii nutrind in subsidiar "disimulata" speranta imbecila ca mi-as anula contul de utilizator 9am din proprie initiativa! Ce autoportret ti-ai facut!!! Da, cred ca doar un impotent ca tine poate sa fie asa carpa fara caracter! Din tot ce ai afirmat pe aici, s-a dovedit ca esti un mincinos notoriu, un om de nimic, macinat de propriile frustrari. Ai amenintat de atatea ori ca faci dezvaluiri si nu ai ramas dect la stadiu de amenitare.... Baga-ti bai gheara in gat ca pitigoiul ca nu are rost sa mai traiesti asa o viata mizerabila si plina de chin! Iar despre persoanele in varsta se zice ca nu este bine sa razi, pentru ca poate o sa ajungi si tu. La tine nu cred ca este cazul, pentru ca nu iti prevad un final fericit, dat fiind mizeria pe care o porti in tine. Esti un gunoi si o sa sfarsesti la groapa de gunoi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Februarie 2014, ora 16:41
@harpoane, emani numai flatulente imputite ! cihhhh
|
Postat pe: 1 Februarie 2014, ora 17:06
De la: Black_Friday_, la data 2014-02-01 16:40:32De la: __hakon__, la data 2014-02-01 16:29:23numai un monumental ghiolban stupid angoasat putea gandi si vehicula asemenea elucubratii nutrind in subsidiar "disimulata" speranta imbecila ca mi-as anula contul de utilizator 9am din proprie initiativa! era o sintagma "de duh" pe care o vehicula pustimea odinioara: repetatorul pupa-n k@r inventatorul ! ti-ai cam abandonat fondul lexical genuine prsonal si repeti ca un disc de gramofon zgariat, buey panarama analfabeta functional.
|
Postat pe: 2 Februarie 2014, ora 10:19
Eiii, Cu voi e grele! Nimic nu v� place la mine! Tehnic� nu , politic� nu , aia nu aia nu ! Atunci o s� postez niște �nt�mpl�ri mai hazlii , cel puțin așa le consider eu, deși știu c� se vor g�si și aici destui critici, c� m� și �ntreb chiar: � De ce oare s-au mai inființat at�tea topicuri aici la 9AM dac� la nimeni nu le place nimic. Pe toți �i sup�r� mereu c�te ceva. La toți le plou� și fulger�. Poi atunci s� st�m la c�ldura caloriferuli, sau sobei ,care o are, care nu s�-și cumpere... și s� d�m drumul la radio. C� și așa la TV nu mai este nimic de v�zut, m�car acolo nu=i mai și vezi cum se str�mb�.
NECUV�NT�TOARE MI-A TREBUIT� Gata! Azi m-am hot�r�t! Nu o s� mai fiu singur! �mi cump�r un papagal. Nu unul vorbitor c� nu m� d� banii din cas� și nici nu cred c� ar fi recomandat. Numai dat de gol de el, nu aș fi fost. Dac� mai venea și la mine cineva ? Numai unul, c� doar el, nu m-ar mai fi �njurat sau boscorodit la cap. Așa c� m� duc l�ng� o libr�rie de l�ng� �Casa Verde�, unde al�turi deschisese un magazin de pet-uri. Cu o zi �nainte, v�d �n vitrin� trei papagali. Erau doi galbeni de frumoși și unul albastru. Mi se pune pata pe cel albastru. Așa c�, a doua zi, �narmat cu money, �mi anunț dorința v�nz�toarei de a l�sa-o f�r� papagalul albastru. �ntre timp unul din cei galbeni disp�ruse. �l cump�rase alții. Mai erau doi. �i i-au și cușc�, c� nu mai aveam. Cu tot cu papagal am l�sat cam 60r. Cu tot cu semințe sau mai dus 2r. C� nu eram s� pun papagalul s� posteasc�. Oricum el m�nca numai semințe. Dup� ce v�nz�toarea �l transfer� pe �alb�strui� la mine �n viitoarea cușc�, nu spun ce pl�nsete și ciripituri ale ambilor papagali. Fiecare țipa și comenta �n cușca lui. Nu mi-a fost greu s� �nțeleg c� pl�ngeau unul dup� altul. - Unde te duci? De ce nu r�m�i l�ng� mine ? Stai aici c� eu am grij� de tine. - Poi ce vrei? Nu am de ales! M� duc la noul st�p�n! - Ce crezi c� o s-o duci mai bine la el? Hai te rog r�m�i aici... - Ia gata poznelor! Ce v-a apucat? Ce pl�ngeți unul dup� altul ? V�nz�toarea se uit� z�mbind la mine. Drept care o ciupi și pe ea de m�n� de ciud� și necaz. Dar și așa nu avu noroc, c� aceasta �i d�du drumul �n noua lui locuinț� albastr�. Poi cum alfel se putea? I-am luat și lui una albastr� ca el. Poate erau frați, sau poate pl�ngea dup� gagic�-sa! Oricum nu mai aveam bani ca s�-i fac s� nu mai țipe. Și apoi cușca era și așa mic�, c� nu-mi permisesem una mai mare, c� era 45r. Așa c� �n țipetele lor disperate am plecat acas�. Pe drum cred c� i-a pl�cut plimbarea, c� s-a mai potolit. Acas� �n schimb, cred c� și-a adus aminte de ea, c� iar d�-i, țiuial� și ciripeal�. M� și certa: - Zg�rcitule! Nu puteai s� mi-o iei și pe ea? Eu cu cine mai schimb o vorb�? - Cu mine! �i zic eu. - Cu tine? Nu cred c� o s� ne �nțelegem?... - La pariu?... Cred c� era b�iat dup� spusele v�nz�toarei, c� era acu pui și nu se cunosc prea bine. El normal ar trebui s� aib� nasul, pardon baza ciocului albastr�. I-am pus m�ncare, ap� și i-am zis : - Uite asta �ți este casa ta de acu �ncolo. Dac� faci g�lci, te pun s� pl�tești chirie. Iar el de fric� a t�cut. Da a t�cut o vreme... C�nd am deschis �n schimb geamul, acompaniamentul de zor al vr�biilor gureșe de afar�, �l f�cu iar s� țipe: - Ei Ajutor! Veniți si salvați-m�! Scoateți-m� de aici! �Hait c� mi-am g�sit beleaua cu tine �zic �n g�nd. M� fac c� nu �l aud și dau s� ies din camer�. Dar nu ajung bine la uș�, c� strig�tele lui disperate m� fac s� m� �ntorc din drum. - Ei, ce ai? Ai nebuneal�? �l dojenesc eu cum f�cea �n mod caracteristic, madam Berdan, cu c�inele ei Miky. Dar el nimic! �ncepuse s� comenteze cu mine. Ba m� mai și ciripea cu o not� major�. Un fel de c�r�it. M� apropii de cușca lui și �i zic : - Auzi dac� nu te potolești te duc la�nepotul� lui Costic�. Auzi Costic�? �i zic eu spun�ndu-i numele lui fecioru-miu, dup� care m� fac c� ies afar�. - Ei unde te duci? Ce �mi �ntorci spatele? Vreau la gagica mea! Costic� al meu, avea o m�ț� de tip British-irlandez sau ceva pe acolo. E un fel de siamez cu persan, cafea cu lapte. Nu știu exact ce ras� e. At�ta știu c� e de o boroboaț� nemaipomenit�, ce nu cunoaște limite. Face tot felul de nebunii. Se caț�r� pe perdele, trage de ele. Era s� r�stoarne și pomul de cr�ciun arunc�ndu-se pe el, crez�nd c� ar fi bine dac� ar face și el parte din decor, printre at�tea globuri colorate. Dar tot nu s-a l�sat p�n� nu a spart c�teva globuri. Iar pentru asta a primit o sc�rm�neal�. Poi da, nevasta la botezat așa � �nepoțelul� � �n dorul de a avea și ea un nepot sau nepoțic�, de la copii ei - Costic� sau Roxy. Așa c� i-am zis și eu papagalului meu �nepoțelul�. Acu avem do i�nepoței�: Unul cu patru picioare și unul cu dou�. Face excepție nepoata cumnatei. Adic� fic�-sa. Așa c� de acu am de treab�. Mi-am f�cut singur de treab�. Fic�-mea c�nd a venit și �l vede spune: - Tu cred c� ai �nebunit! Papagal �ți mai trebuia, c� �ncolo aveai de toate! - Știi ceva ? Te rog s� nu te legi de �nepoțelul� meu. Costic� cum are un �nepoțel�? Ce numai el ? Acu am și eu unul! Drept care a și primit r�spunsul de la nepoțelul meu: - Asta cine e, și ce mai vrea?...Ce, nu are loc de mine? - Dac� nu m� las� s� dorm și m� scoal� dimineața cu noaptea �n cap, v� dau pe am�ndoi afar�! V� culc pe preș! m� ameninț� Roxy. - Faci și tu cum f�cea cucul de la pendula panterei roz. C� se culca cu cucul �n pat? Ar trebui s�-i mulțumești c� are cine s� te scoale dimineața. Nu trebuie s� mai pui telefonul s� te scoale, care odat� cu tine m� scoal� și pe mine. Iar eu nu am motive s� m� scol la ora aia. Gata, mi-a ajunge at�ția ani sculat mereu la ora 5. Eu am muncit la viața mea! Ei dar p�n� la urm� s-a �mbl�nzit și ea c�nd a v�zut ce �i poate pielea. Ba mai mult, probabil c� auzise propunerea fic�-mii de al da afar� și mai și comenta. - Uite vezi ai sup�rat b�iețelul! Nici lui nu-i convine regimul! Și binețeles c� am obținut imediat aprobarea lui, coment�nd și el. - Ba tu s� te duci afar�! - Știi ce a zis el? zic eu, traduc�nd. A zis c� pe tine o s� te trimit� afar�! Tu s� te duci la casa ta ! - Da, da ! �i dau eu lui! �l duc la �nepoțel�! - S-o crezi tu ! S� nu te atingi de nepoțelul meu. Eiii...! Ai auzit? M� �ntorc la papagal și �i zic: - Taci din gur� e groas�. Asta nu știe multe. E nebun�, te duce la m�ța aia a lui Costic� și te las� f�r� pene...Ciulama te face... - Țiuuuu, face el iar, ca și cum ar fi zis: �Da... aaa? Am �nțeles!� Nu știu dac� vorba mea, a avut darul s�-l �ngrozeasc�, c� o vreme nu a mai comentat. Drept r�spuns a �nceput s�-și fac� toaleta, nemai acord�ndu-ne vreo atenție. Ce vreți ? �l șifonasem! Dar s� vezi comedie mare ! Seara, eu las de obicei un neon de 14 w aprins c�nd m� uit la TV sau calculator, ca s� v�d ce scriu. Cum se f�cuse aproape 10 seara, �ncepe simfonia opus 10 �n re major... Ce h�rm�laie f�cea! Se �mbujorase tot f�cuse niște guși mari cu penele zburlite și m� certa c�r�ind. La �nceput nu am �nțeles ce �l apucase. - �Stinge lumina aia, c� vreu s� dorm! Și nu te mai uita at�ta la gagici și culc�te...�Ops!...M� mai și critica! Ei mai exagerez și eu c�teodat�...Dar apoi am �nțeles. �l sup�ra lumina. Voia s� doarm�. Cum am stins lumina, s-a și potolit și a �nchis ochii. Așa c� de acu are cine țipa la mine și eu la el. Cred c� ne vom �nțelege bine noi am�ndoi! O s� ne mai r�țoim noi doi o vreme, p�n� �l mai �nv�ț bunele maniere. Acu de la 7 p�n� la 16 pm, am la cine m� uita și țipa. Nu mai sunt singur! O s�-l �nv�ț s� joace și el la loto! Ce s� consume m�ncarea degeaba? �i fac bilețele cu numere, care le va extrage din �urn� adic� din cutia lui cu m�ncare. Dac� c�știg�, �i cump�r și lui o gagic�...ca s� nu mai fie nici el singur. S� te fereasc� cel de sus, s� intri �n gura lui. C� nu te mai speli cu toat� Dun�rea pe cap. E de un mahalagism debordant! Ce ne f�ceam dac� toți vorbeau ca noi? Erau mai ceva dec�t țațele din piaț�... Și cum Costic� al meu se cam și r�țoia la mine, am țipat la el s� tac�, c� m� doare capul!. Dar ți-ai g�sit! Țipa mai tare la mine și mai d�dea și din cap repetat și m� și c�r�ia. M-am dus la el și l-am luat �n brațe. Am pus degetele la ciocul lui s� m� conving dac� �ntradev�r e b�iat de b�iat... Dar surpriz� m-a mușcat de deget. �mi compostase degetul și prinsese �n ciocul lui �ntors pielea de la deget, dar nu-i d�dea drumul și tot m� c�r�ia. Am tras degetul s� �l scot din gura lui, pardon din ciocul lui, și cum el nu-mi d�dea drumul la deget era s�-l scot cu totul afar�. C� era s� �l sc�p. Parc� era un c�țeluș. Ca s� vezi c�t seam�n� unele apuc�turi sau obiceiuri �ntre aceste anim�luțe. Anim�luțul meu a �nceput s�-și i-a lumea �n cap. Da! Cred c� l-a apucat damblaua. Azi �ncepuse s� trag� de gratii, de s�rma care leag� cutiuța cu s�m�nț�, Tr�gea de ea, s� o dea jos. Acolo unde st�tea, nu era bine. Am s�-i spun�demolatorul�. E de o r�utate nemaipomenit�. Pe l�ng� c� m� mușc� de deget, ce vede �n cușc�, trage de ele. Parc� e c�țeluș și nu papagal. Și m� mai mir cui seam�n. Sau de unde ne-am inspirat noi oamenii de a face numai r�u. Și asta studiind faptele tragico-comice, ale papagalului meu. Ca s� nu mai spun de unele poziții comice ale lui. C�nd bea ap� st� cu un picior pe suportul lui și cu unul pe paharul cu ap�. Numai așa putea bea. Iar c�nd m�n�nc� st� cu capul �n jos și tot sp�nzurat de alte s�rme. Dar tot mai trage din c�nd �n c�nd și de s�rme, pahar sau alte cutiuțe și s�rme. E tare nervos! �n alt� zi �l i-au �n m�n�, dar �nv�rtea capul ca pe un girofar �ncerc�nd s� m� apuce cu ciocul de m�n� ca s� m� muște. �l mai frecam pe cap și, atunci st�tea. Mai lua o pauz�. Cum nu-l mai frecam iar d�dea s� m� ciupeasc�. �i mai d�dea și Roxy c�te un deget, deget pe care nu se sfia s�-l ciupeasc� și pe �la. �n opinia lui, degetele noastre erau inamicul lui. Odat� la �nceput c�nd la luat Roxy �n m�n� a ciupit-o de m�n�. Aceasta �l scap�. Nu se așteptatse la o așa impolitețe din partea lui. Dup� ce a alergat prin cas� o or� dup� el, c� nu voia s� se lase prins, aceasta zboar� pe o perdea. Așa a reușit s�-l prind�, c� r�mase cu ghiarele prinse �n perdea, dar nu �nainte de a o composta și de deget. Dar cea mai mare sup�rare a lui, este atunci c�nd trebuie s� sp�l vasele. Zgomotul f�cut de ap�, cred c� �l enerveaz� tare.C� m� acoper� cu un potop de �njurii la adresa mea - Oprește odat� apa aia! Nu vezi c� eu m�n�nc? M� deranjeaz�! Cum opresc apa tace. - Taci c� te pun s� speli tu vasele! Mare pozn�! Papagal am vrut, papagal am acu! Și sunt ferm convins, c�te o s�-mi mai fac�... Gata! Am dat divorț de ...Nu, nu de nevast�-mea! Cum era s� fac o așa mare prostie ? Mai trebuie și alt�dat�.... Pac la R�zboiu! Da am dat divorț, de �g�ina� pe care a botezat-o așa, fic�-mea. Papagalul meu. Dar ce credeați? Poi nu se mai putea. Dimineața la 6 țipa și ne d�dea deșteptarea. La pr�nz și seara așișderea. Așa c� cu lacrimi �n ochi, i-am �ndeplinit dorința fic�-mii, de al exila. Ei dar c�nd a v�zut c� �l scot la plimbare, a �nceput s� m� și certe. Parc� știa el ce știa. Cred c� presimțise c� m� p�r�sea. C�nd am ajuns la Pet-ul din zon�, v�d la geam o colivie �n care erau dou�zebre�. Nu zebre de �lea v�rgate, ci zebre australiene. Mai bine zis, cintezoi- australieni sau zebre - cintezoi, nici eu nu mai știu care cu cine voteaz�. Erau doi. Erau pereche. Ce �mi trece prin cap? Ce ar fi s� fac schimb �n natur�! Zis și f�cut. M� �nteresez de prețul lor și c�nd aud c� au același preț pe care �l d�dusem și eu pe �g�ina� mea, �i zic: - Domnișoar�! Nu vreți s� facem o afacere? - �u ! Care? zice ea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Februarie 2014, ora 14:25
Poi dați-mi la schimb cu diferenț� pe cei doi �ndr�gostiți. Și �i ar�t pe cei doi �n cauz�, care la �nceput st�tuse-r� b�gați unul �n altul, iar la vederea mea se desp�rțir�.
- Cu �g�ina� asta a mea nu m� mai �nțeleg. Toat� ziua țip� și m� ceart�. M� ciupește, e s�lbatic. - Da ! Dar mai dați �nc� 35... - Bine ! zic eu. C�nd la transbordat pe al meu, �n alt� cușc�, a mai mers. Dar c�nd a venit și r�ndul unuia din ei, nu se l�sa de loc prins. A trebuit s� g�f�ie un ceas ca s�-l prind�. Dup� ce i-a teleportat la mine �n cușc� pe cei doi, el a stat jos p�n� am ajuns acas�. Nu mai putea obosise. V�nz�toarea se uita speriat� la el. A trebuit s�-i acorde primul ajutor. l-a stropit cu ap� ca s�-și revin�. Ce te joci? Era destul de cald afar�. Dup� o jumate de or� c�nd s-au mai liniștit și ei, gagiul a �nceput și el s� țipe la mine și s� m� certe. Cred c� aluzie la fug�real�. Dup� ce le-am mai dat ap� și m�ncare, ea, o dolof�nic� gri cu alb și pete negre, cu cioc portocaliu, se av�nt� �n jos la mas�. Și nu se �ncurca. El st�tea sus și �ncepuse s� țipe iar la mine, �nfoindu-se. Un fel de:� ci, ci ti, ta,ta, repetat, de vreo c�teva ori. Dup� care v�z�nd c� nu-l bag �n seam�, se �nfoi, c� se f�cuse mai mare ca ea. �ncepuse s� zic� ceva de genul: Zib, Zib, Zib, �n timp ce ea m�r�ia de jos, aprobator. Apoi a cobor�t și el jos la mas�. Nu v� mai spun c�nd a venit fic�-mea. Prima dat� nu i-a v�zut. A doua zi c�nd a venit i-a auzit pe unul m�r�ind. - Da asta �mi mai lipsea acu, trei g�ini.De parc� nu era de ajuns. Ea prima dat� nu v�zuse pe cei doi și crezuse c� era și fostul papagal cu ei �n cușc�. Am liniștit-o spun�nd c�: de g�ina ei am dat divorț. - Poi da, ca s� m� țipe �știa acu. Dac� m� scoal�, te dau afar� cu tot cu ei. - Las� c� o s� fac� pui, c� sunt perechi, �ncerc eu s� o �mbunez. - Da numai or�curile alea mai lipseau, nu se l�sa ea. Dar nu a mai comentat. La mas� c�nd a �nceput fic�-mea s� m�n�nce, de bucurie, ei i-a ținut o serenad�, acompaniat și de ea. Cum el era nervos, cu pete maro la cap, tot gri - cafea cu lapte și cu ciocul roșu, se ștropși la fic�-mea. Și uite așa am de c�teva zile, mi s-a m�rit famelia: 6 suflete coane F�nic�...I-am și botezat. Pe ea c� e mai gras�, am botezat-o � Ludmila. Iar pe le � Sorin. La bloc aveam doi vecini care se numeau așa. Și le-am pus numele �n cinstea lor. Ea era gras�, iar el slab. Așa și ei acu. Dimineaț� cum m� v�d c� apar la buc�t�rie, m� țip� am�ndoi, s� le dau mai �nt�i lor m�ncare. Eu? pot s� mai aștept. Și așa am mai f�cut rost de o orhestr� pe trei tonuri. Din c�nd �n c�nd c�nd dup� o mas� copioas�, mai f�ceau și ei o pauz�, pe el tot nu-l r�bda și tr�gea �ntr-una de ea, jumulind-o. �i f�cea coafura. Mai riposta și ea la el c�nd acesta �n dorința lui nebunatic� de aș ar�ta compasiunea faț� de ea, o ciupea mai tare.Și țipa și ea la el. Te umfl� r�sul c�nd �i vedeai. Ea mare și gras�, �n timp ce el o așchimodie jumate din ea, dar al dracului. Noaptea dorm ca doi �dr�gostiți sub clar de lun�, b�gați unul �n altul. El la margine, iar ea la st�nga lui b�gat� toat� �n el. La un moment dat odat� nu vedeam dec�t unul. C� m-am și speriat. Credeam c� evadase unul. Zebre Australiene am vrut, zebre am g�sit. Dar sunt așa de simpatici... De c�teva zile �ncoace, gura nu le mai tace, iarba, adic� meiul nu le mai place. Ba mai mult am primit și primesc �ntr-una reclamații și pe deasupra mai sunt și beștelit de �g�inile mele� Adic� cele dou� �zebre� Așa �i pl�cea fic�-mi s� le boteze. La urma urmei așa �mi trebuie dac� mi-am luat or�c�ituri pe cap. Au devenit de o obr�znicie ne mai �nt�lnit�. Sunt sub orice critic�. Comenteaz� sus și tare �ntr-una. Pe l�ng� faptul c� m� mai scoal� și cu noaptea �n cap...mai fac și gurit�. Azi de pild�, pe la cinci, �ncepuse s� se lumineze de ziu�. M� hot�r�sc greu s� m� dau jos din pat. �n drumul meu, totuși spre baie, aud gl�sucioarele g�inelor mele: - Iauzi! S-a sculat �la. Poate iar ne uit� și se duce iar in pat, cum face el de obicei, uit�nd de noi. - Poi fi sigur, comenteaz� și ea. �mi continui drumul. C�nd ies, m� pune dracul s� m� abat și pe la buc�t�rie, unde �și aveau ele sediul și dormitorul. M� �nt�mpinar� am�ndoi ca deobicei �nt-un glas, cu un cor de ciripituri, de credeai c� luase-r� foc, ce mai ! - Ei ce faci? Te-ai sculat?Ți-ai mai adus aminte și de noi? Hai f�-te mai repede �ncoa și d�-ne de m�ncare, c� ne o foame de lup. - Dar ce voi m�ncați și noaptea? Doar asear� aveați mei din belșug! - Asear�, a fost asear�. Acu e ziu� din nou! - Și ce m� �ntereseaz� pe mine! Ce v-ați sculat cu noaptea �n cap? Nu aveți somn? Nici nu s-a luminat bine de ziu�. Hai tonul la somn. Și ies sup�rat din buc�t�rie, �ntr-un cor de noi proteste: - Hei! Ce faci? Ne �ntorci spatele? Iar ne-ai uitat? Vino �napoi! Ce dac� nu s-a luminat bine de ziu�.Nou� ni e foame. Dar nu mai țin seama de protestele lor și m� bag repede �n pat, ce ocupat cu sporov�ilal lor, �ncepuse s� se r�ceasc�. Mai apuc s� aud �n final bomb�neala lor: - M� și g�ndeam eu. Iar ne d� m�ncare c�nd �și aduce aminte! Ar trebui s� facem revoluție. Unde sunt drepturile noastre? Uite c� m-am luat dup� capul t�u și ne-am pricopsit cu �sta. Cel puțin aia dinainte, era mai doamn�. - Mai doamn�? Ai uitat c� a vrut s� te prind� și te-a apucat de coad�, iar tu te-ai smuls din m�na ei, l�s�nd și o bun� parte de bun�tate de pene din coad�? - Poi da și acu numai pot s� zbor... - De parc� ai zburat vreodat�... - Da am zburat c�nd am ieșit prima dat� din ou... - Da ai c�zut de pe mas�... Auzindu-le m� f�cur� s� z�mbesc: �I-a uite la ele ur�curile, mai și comenteaz�. Mai ceva ca niște țațe de la piaț�. Mi-am g�sit beleaua cu �știa. Cred c� m� duc iar la gagica aia și dau divorț de ei... - Ba s-o crezi tu! Ce crezi c� te joci cu noi, de-a alba - neagra? M� ridic speriat din pat, uit�ndu-m� prin jur. Cine o fi vorbit? - Noi ! Ce te gr�bești s� tragi din nou la aghioase, �n loc s� ne hr�nești. Uite c� o s�-ți facem �n ciud� și nici noi, nu o s� te mai l�s�m s� dormi. - De parc� m-ați și l�sat. Toat� noaptea v-am auzit forfotind �ntr-una... Dar stați așa! Cum conversați cu mine? Parc� eu nu știam limba p�s�retelor și cu mai puțin a voastr�. - Ei ce știi tu! De fapt ce știți voi oamenii? Voi v� credeți mereu mai presus de orice. V� credeți mai inteligenți. Noi putem comunica și cu voi prin telepatie... Ei nu, c� asta �ntrecuse orice...Și așa �mi pierise cheful de somn. Se speriase și el. - Degeaba dr�guților! Nu este ora. Așa c� p�n� nu m� scol eu la ora opt, nu primiți nici voi nimic de m�ncare. Am zis! - A zis-o! Ai v�zut? Nu �i este mil� nici de mine m�car. - Nici de mine, ripost� masculul, cu un nou ciripit �ndelung și din cale din afar� de enervant: - Cip-cirip ....�ntr-una și sacadat. Din c�nd �n c�nd, pe o not� mai joas�, �i ținea și ea isonul, scurt și r�spicat : - Da ! Da! Hai scoal�, ai dormit destul! - Nu e �nc� opt! spun eu. Drept r�spuns le-am �ntors iar spatele și m� �ntorc cu fața la perete, pun�ndu-mi perna peste urechi, �ngrop�ndu-mi și capul. Poate așa, n�d�jduiam eu, c� nu o s� le mai aud. Dar ți-ai g�sit. V�z�nd c� m� fac c� nu-i aud, ele trecur� pe alt� lungime de und�, doar, doar m� vor face s� m� �nduplec. Cum ele �mi c�ntau, reușesc s� adorm. Dar exact la ora opt f�r� un minut, m� scoal� iar strig�tele lor enervante: - Hai d�-te jos din pat! E ora opt, ce mai aștepți? Cu un ochi, m� uit la ceasul electronic de pe m�suț�. Era 7:59. Motiv pentru mine s� reacționez violent: - Nu e �nc� opt, mai e un minut. - Ca s� vezi! Uite f� la ceas, are dreptate...Nu e opt. - las�-l c� a dormit destul. P�n� se d� el jos din pat, p�n� �și trosnește el �ncheiturile, p�n� se face c� face gimnastic�, ridic�nd doar dou� degete �n sus, c� de picioare ,... ce s� mai spun? - Da așa, așa e ! �i țini isonul și ea. M� uit exasperat la ele. - Ei las� �g�inilor�, c� dac� m� enervați v� duc m�ine �n talcioc, și gata cu voi! Am sc�pat și de voi. Poate așa mai dorm și eu mai mult... - De noi nu ai s� scapi așa de ușor. O s� te b�ntuim! Nici la alt� cas� dac� ajungem, tot o s� te scul�m s� ne dai de m�ncare. - S� v� dea noul st�p�n, sau st�p�n�...Ce treab� mai am eu? Dac� o s� continuați tot așa o s� faceți și drumurile și trotuarul...Poate v� m�n�nc� o pisic�...adic� un motan... și scap de voi... - Auzi la el! Ne vrea și r�ul...Vrea s� scape mai repede de noi... - Hai c� m-ați enervat destul. Gata! Merg la mas�! - Ura ! Uite c� mergem s� m�nc�m... - Voi nu ! Dup� ce m�n�nc eu, v� vine și vou� r�ndul. - Poi nu ? M� g�ndeam eu... - Nu te mai g�ndi at�ta drag�, spune el, smulg�ndu-i o pan� de bucurie din coada ei. - Ei ce faci? Ce te-a apucat? Ai s� m� lași cheal�, �n ritmul �sta. - Las� drag� o s�-ți fac un ilic. Disear� te voi �nc�lzi, ca s� nu cumva s� r�cești... Eu ce m� voi face f�r� tine? Eu la cine o s� mai țip...? M�n�nc, s-au mai bine zis �ncerc s� m�n�nc, acompaniat, de corul lor de vocefer�ri: - Hai halește mai repede! Ce tot at�ta bagi �n tine. Nou� ce ne mai dai? - Na-v� și vou�, zic eu cu n�duf, arunc�ndu-le o buc�țic� de p�ine, printre gratiile cuștii. - Da, mersi, puișor... Tot e mai bine dec�t nimic. Și se repede la p�ine, pe care cu apuc�turi repezi și lacome, o devor� cu pl�cere. El st�tea sus și o urm�rea, cum m�nca, tot ciripind �ntr-una. - F� ! Mai las�-mi și mie o buc�țic�! - Hai d�-te jos și tu și nu mai face mofturi. Zi mersi, c� s-ar putea asta s� fie ultima și toat� masa pe azi. - Poi, dar ce credeați? Ajunge! Și așa e prea mult! Ce vreți s� v� �ngr�șați? Și așa Ludmila ta e cam gras�... - Cine e gras�, zise ea scurt și agasat, oprindu-se pentru o clip� din m�ncat. - Tu! - Ei aici are dreptate tipul. Așa e! Ești ce e drept cam gras�. �sta e cusurul t�u... - Eu �s gras�? Ei las� c� te mai atingi tu de mine. Asear� nu eram gras�?�ți dau eu ție, zise ea enervat�, urc�ndu-se sus și șterg�ndu-și �ntr-una, nervoas�, ciocul de b�ț. M� uit la ei și discuția lor m� amuz�. Dup� ce termin m� ridic, �ntr-un alt cor de proteste. Acum �și rev�rsau furia pe mine: - Ei gata? Ai b�gat �n tine, d�-ne și nou� mei și ap�. - Așteptați hahalerelor! Hooo! Ajung�-v�! Uite ce mizerie ați f�cut �n cușc�! S� v� faceți de acu curat... - Nu vrei s� d�m și cu aspiriciul? - Dac� s-ar putea....! - Hai mai repede c� leșin�m aici. - Hai s� o v�d și pe asta!... - Da ce crezi c� mult ne mai trebuie? Ia leșin� drag� oleac� s� se conving� și tipul �sta arogant și f�r� inim�... - Nu pot acu ! N-am chef c� mie foame și nu-l mai ține pe �sta de vorb�, c� dau divorț de tine... �n fine, nu mai ascult dialogul lor și caut un șervețel pe care �l aduc ca s� cur�ț �n interior mizeria din cușc�. la vederea h�rtiei mele, ei se sperie s�rind care �ncotro și cronc�nind speriați: - Hai ce v-a apucat ?Ați �nebunit? Dup� ce v� fac m�i-m�i aici la voi, c� parc� e la porci, mai și comentați. Tura viitoare v� faceți cur�țenie singuri. Nu știți dec�t s� m�ncați, s� spurcați cușca, s� v� bateți, s� o jumulești pe biata de ea... - Vai drag�! Ai auzit? Mi-a spus �drag�! Tu de c�nd nu m-ai mai spus așa? - De ieri, adic� de ast� noapte...Uite c� ne d� și ap�, zise el trec�nd peste aluzie, ceea ce nu sc�p� ei: - Poi da m� ei cu alt� vorb�...? - Da și acu v� dau și meiul... și un șut �n fund...! - Te rog frumos! Vezi cum ne vorbești...! - C� altfel ce? Te pominești c� da-ți divorț de mine. Dac� așa v-a fost bafta sau soarta s� v� �ncurcați cu mine.... Asta e! Norocul vostru! Dup� ce v�zur� și meiul sosind �n cușca lor, pe o parcel� de plastic, se av�ntar� am�ndoi, ciugulind �ntr-una de parc� nu mai m�ncaser� de trei zile.. - �Ce te faci cu ele�? Dup� ce, cinci minute m�ncar�, se suir� am�ndoi sus și scuturar� am�ndoi din aripi, piept�n�ndu-și penele �ntens. Din c�nd �n c�nd o mai piept�na și pe ea. Și �i mai smulgea și c�te un fulg. Asta din prea mult� dragoste. - Sorine! Las-o �n pace! - Ai auzit drag�! Și el a spus s� m� lași �n pace, zise ea continuundu-și toaleta. Dup� care, apropiați unul �n altul, priveau la mine, �nchiz�nd c�te un ochi, c�nd unul, c�nd altul. M� ridic și ies afar�. Aștept iar comentarii. De data asta nu mai aud nimic. Și uite așa �n fiecare dimineaț�. C� peste zi... scenariul se repet� și aproape toat� ziua. De c�te ori vin �n buc�t�rie, m� �nt�mpin� am�ndoi cu un cor de proteste: - Acu ce mai vreți?Aveți de toate! - Ai uitat de desert!... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2014, ora 21:24
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2014, ora 10:59
De la: _Ingrid, la data 2014-02-02 21:24:14Uite ce ti-am gasit: Da , dar la mine, una c� nu cunosc toate datele la alor mei, iar eu nu provin din familia lor, deci...Dec cei de la N�rtești nu știu nimic, dar nici nu sunt sigur c� e așa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Februarie 2014, ora 11:01
�G�inile� mele au luat-o razna! Adic� zebrele. Azi dup� ce m-au boscorodot la cap, c� cic� s� le dau de m�ncare, tot nu s-au l�sat.
- Hai mai repede, iar ai uitat de noi? - Vezi c� d�m divorț de tine. - Mare pagub�! - Poi da ție �ți vine ușor s� vorbești. - Sorine! gura! - Ba tu s� taci, ne-ai luat ai vrut s� te pricopsești cu noi, acu ai grij� de noi, nu ne l�sa s� suferim de foame. - las� c� ție, nu-ți mai trebuie m�ncare. Și așa eșticam... - Cam cum? - Cam dolof�nic�... - Da mersi...Hei ce stai schimb�-ne și apa... Ce era s� fac? M-am supus. �n timp ce scot suportul cu apa, aud �n urma alte comentarii. - Hai c� acu ne schimb� și apa. C� era cald�. - Las� c� pentru mine era numai bun�. Și așa aveam de g�nd s� fac o baie... - Poi da la mine nu te g�ndești... Pe mine m� lași s� r�cesc... - M�i dar mai taceți g�inelor! M� doare capul - Auzi la el! ne-a f�cut�g�ini�! - Poi dac� cotcod�ciți �ntr-una ca niște g�ini. - Ce sunt �lea? - Niște p�s�ri de curte mult mai mari dec�t voi. Barem �lea mai fac și c�te un ou. C�nd eram la cas� aveam o g�in� defapt dou�, care f�ceau trei ou� pe zi... - Hai taci c� te lauzi. - Tu c�nd te ou? - C�nd o vrea mușchii mei! - Hai mai repede cu apa aia, și las� poveștile! C� ni-e sete! - Hai gata ajung�-v�! Na! - Cu voi nu e de tr�it. O s� aud� vecinii, și neștiind c� v� am pe voi, belelelor, o s� zic� c� Marin a �nceput s� vorbeasc� singur. - Da așa vecini ai? - Ei ce știți voi? Na luați și m�ncare și am sc�pat azi de voi. - S-o crezi tu! Ce crezi c� asta ne ajunge toat� ziua? Mai vrem - Mai t�rziu! Gata! Știți ceva? I-a ducețiv� voi afar�, și le deschid ușița. dar ei nu o vedeau. - Ce, gata, ne dai papucii? Bag m�na �n cușc� și �ncerc s� o prind mai �nt�i pe Ludmila. S-a l�sat repede prins�. probabil c� nu avea chef de fugit. - Ei i-a m�na de pe nevast�-mea! Dar nu țin seama de protestele lui, și o scot �n sf�rșit afar� din cușc�, dup� care o pun pe niște ziare l�ng� cușc�, l�s�ndu-i ușa �ntredeschis�. Dup� ce a țop�it o vreme s-a s�turat de țop�it și a s�rit �n cușc�, �n protestele lui: - Pe unde ai umblat? La ora asta se vine? Enervat �ncerc s�-l prind și pe el. Dar se l�sa greu. Dup� ce l-am alegat toat� cușca vre-o dou� minute, se l�s� și el prins. C�nd se v�zu afar�, protest� acum ea. - Ei ai plecat? Vezi poate �nt�rzii la mas�. c� eu nu stau cu masa �nt�ns� toat� ziua. Dup� care mai țop�i și el �n recunoaștere, se av�nt� jos cu un zbor nu prea reușit, c� c�zu repede jos, asta trezindu-i proteste ei: - Ei vezi s� nu-ți rupi g�tul c� te omor! L-am ajutat s� se ridice iar pe mas�. Acu st�tea chitic de frica ei. P�n� la urm� dup� ce ocoli de c�teva ori cușca g�si gaura, și se puse pe treab�. Se av�nt� pe uș� și se repezi �n brațele ei. - Vezi mai pleac� tu de acas�, c� nu mai vezi desert... - Ia nu mai m�r�iți at�ta! - Ei! Noi nu m�r�im! Nu suntem m�țe! - Nu? Sunteți mai rele ca ele. Dac� faceți ca ele? O s� v� dau lor. Am vre-o dou� pe aici prin spatele blocului, cu mulți pui...Nici nu au ce alege din voi. Mai mult sunt penele...de voi. - Da? Vezi s� nu! Noi suntem g�ini, așa ai zis! - G�ini, zebre, cintezioi, tot aia e! - S-o crezi tu c� e tot aia! - Gata guralivelor! mai t�ceți c� v� dau afar�! Și sigur m�țele o s� se osp�teze cu voi. Ce friptur� bun� ar fi pentru ele? Cum voi zbura�i mai mult pe jos... Și plec l�s�ndu-le s� vorbeasc� și s� comenteze singuri. Le-am l�sat și ușa deschis�, mai mult s� v�d ce vor face. Dar ți-ai g�sit nu nimeresc ușa. Sau poate nu vor s� mai ias� afar�... Bine�nțeles c� au urmat aceleași zile c�rcotașe. Nici a doua zi, nici urm�toarele, nu ia schimbat. Tot așa de guralivi au r�mas. C�nd intram dimineaț� la ei, nici nu deschid bine ușa, și m� �nt�mpin� un cor de biz-biz-uri. Care mai de care mai puternice ale lui Sorin și ale Ludmilei. - Hai odat�! Credeam c� nu mai vi azi și pe la noi! - Am crezut c� ai uitat de mine, se trezi și Ludmila s� se bage �n seam�. - Hei gaițelor! Shut Up! - Noi nu gaițe! - Ia uite ne ia pe englezește. - Gura! - Da știam și noi ce �nseamn�. Ce ne crezi așa de proaste? - Voi ați spus-o! Gura p�c�tosului adev�r gr�iește. - Ști ceva o s� te reclam�m la drepturile om... adic� a p�s�rilor... Ei nu c� vou� vi s-a f�cut de p�ine cu vin la ochi. Și așa aveți dungi negre la ochi! Vi le conturez eu mai tare. - Da apoi știi numai s� ne ameninți, s� ne bați... Unde sunt drepturile noastre? - Dar ale noastre Ludmila, unde sunt? - Ce mai aveți și voi drepturi? - Desigur! Dreptul la ședere, dreptul la c�t mai puțin� munc�, dreptul la �ntins m�na, dreptul la spag�, dreptul la c�t mai puține comentarii, dreptul la zile libere, at�t naționale c�t și religioase. C� s-au umplut calendarul cu ele de mulțimea sfinților. S-a �nroșit, ce mai! Dac� s-ar putea și ar fi dup� ei, am sta numai acas�! S� murim mai repede de foame, ca s� nu le scad� �stora veniturile ilicite. C� ne jupoaie tare. O s� ne ia și pielea de pe noi. - Nu conteaz�! Se cheam� c� aveți totuși drepturi. Ale noastre �s mai importante dec�t ale voastre. Voi stați și nu produceți nimic. Și așteptați la alții s� i-a inițiativa! Numai gura e de voi. - I-a uite cine vorbește? Voi vorbiți guralivelor! - Poi vrem m�ncare! De azi intr�m �n grev�! Hai și tu: Vrem m�ncare, vrem curat, vrem ap�, vrem c�ldur�, c� vine iarna... - Ei, de parc� voi ați fi singurii...Ce la mine nu vine iarna? �mi este și groaz� s� m� mai g�ndesc la ea. Odat� c�nd, copil mic fiind, așteptam cu mare bucurie venirea iernii și �mplicit primii fulgi de nea. Și cum pe vremea mea erau ierni aspre, bogate �n z�pad�, p�n� la pr�nz se punea cam juma de metru. Bucuria mea! C� ieșeam afar� și uitam s� mai vin �n cas�. Noroc de mama c� mai m� chema de afar�. Dup� ce veneam �nghețat �n�untru, nu-mi mai p�sa c�nd d�deam de c�ldura de la sob�. M�ncam și o ștergeam iar afar�, spre nemulțumirea alor mei. - Cum e iarna aia de care spui? - Ei voi nu știți ce e iarna! O s� vedeți c�nd o s� �nghețați și o s� tremurați aici. - Poi s� ne bagi la c�ldur�! Eu nu pot s� suf�r frigul. - Las� drag� c� te �nc�lzesc eu... - Cine vorbește, tu nu știi s� �nc�lzești niște ou�, și te dai acu mare? - Sorine ai �ncurcat-o, zic eu. Las� c� v�d eu dac� p�n� la iarn� o s� mai fiți aici. - Da ce ai de g�nd s� dai divorț de noi? - Oho! Și �nc� cum! - Ei poftim la el cultur�! �sta e �n stare s� o fac�. Drept r�spuns se ambalar� am�ndoi �n cor. Am, ieșit și le-am l�sat ap�, p�ine și mei. Dar tot nu-i r�bda: - A, vezi? Deci se poate? Hai la mas� Ludmilo drag�, c� am o poft� de ....jumuleal�... - Ei, mai las-o �n pace! C� o s�-i fac la iarn� pulover cu m�ineci și totoși �n picioare. O s-o dezbraci de tot... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 781 mesaje Membru din: 15/01/2014 |
Postat pe: 3 Februarie 2014, ora 11:38
Nea Marin, permite-mi te rog....sa dau frau liber ....sentimentului ce ma trece citind un fragment ce mi-a cazut in ochi acum, din cartea matale .....Trebuie sa iti spun ceea ce simt, cred ca iti poate fi de folos.
Posibilitatea ca tatal tau sa fie in viata este 50-50. Raman realista chiar daca ceva in mine urla ca tatal tau traieste. Deci, daca luam varianta ca el este in viata, ar avea pe la....80de ani, in jur de aceasta varsta. Depinde de viata pe care a dus-o si de ereditatea genelor de diferite boli prezente in familie. Nea Marin..... te-ai gandit vreodata, o singura data, ca tatal tau natural sa nu stie de existenta matale? Astfel s-ar efectua conexiuni pe care nu le-ai reperat pana acum. Repet, este vocea ce imi striga facandu-ma sa franez putin si sa iti soptesc ideea ce mi-o tramsite....Desigur ca ma pot insela...dar...ar fi o varianta. Doar ne place matematica si stiintele reale amandorura....
Raporteaza abuz de limbaj
Constiinta = vocea interna + oglinda de buzunar.
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2014, ora 12:47
De la: __DAF__, la data 2014-02-03 11:38:42Nea Marin, permite-mi te rog....sa dau frau liber ....sentimentului ce ma trece citind un fragment ce mi-a cazut in ochi acum, din cartea matale .....Trebuie sa iti spun ceea ce simt, cred ca iti poate fi de folos. Și eu cred c� are peste 80 , dac� nu și mai mult. Posibil s� tr�iasc� , s� știe de existența mea, dar mai este și cazul c� e � beker� mare, c� poate nu ar vrea s� fac� public� existența mea, c� poate i-ar fi rușine de mine. C� alfel nu v�d. Dac� era un om simplu s-ar fi interesat de mine de atunci dup� moaartea lor. Dar așa? sau mai este o posibil� variant�: S� fi murit �ntre timp. Poate la var� depunde cum m-ași simții, o s� fac un drum la N�rtești, pentru a afla detalii. Poate sora mamei am s� o mai prin �n viaț�. Poate de la ea o s� aflu mai multe detalii. Poate! DEși nu cred c� sunt multe șanse. Dar mai sunt unele rude sau vecii care au tr�it �n perioada aceea. Pe una am contactat-o telefonic. darnu mi-a spus multe, dar am sesizat o ușoar� und� de ironie sau sarcasm �n vocea ei., c�nd a, �ntrebat de tata. Deci știe ceva. Doaman de la Consiliu c�nd am �ntrebat de tat�, mi-a spus r�spicat- necunoscut. Acu ce s� mai zic. Poate oi vedea cum au, sau stau lucrurile. Deși cred c� am s� am o dezam�gire. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Februarie 2014, ora 13:23
De la: zorro56, la data 2014-02-03 12:47:44De la: __DAF__, la data 2014-02-03 11:38:42Nea Marin, permite-mi te rog....sa dau frau liber ....sentimentului ce ma trece citind un fragment ce mi-a cazut in ochi acum, din cartea matale .....Trebuie sa iti spun ceea ce simt, cred ca iti poate fi de folos. Hai s� mai adaug aici �n continuare un lucru ce nu l-am pomenit �nc� �n povestea mea. Am considerat-o atunci lipsit� de importanț�. Odat� d�dea un c�ntec la radio, iar eu m� aflam la ele. Era cam 11-12 ani dup� ce eu aflasem inevitabil de la vecini c� eu nu aș fi copilul lor. Dup� ce termin� c�ntecul eu �ncep s� �l c�nt și eu, cu textul care imi r�m�sese mie atunci in cap. Tanti Lili c�nd aude r�m�ne ușor surprins�, de talentul meu. Așa c� imi zice, ca o posibil� continuare a discuției, c� : Bravo m�i! Așa c�nt� , c� doar tac-tu este un mare artist. Dar eu cum nu luasem �n serios aceast� afirmație, pe atunci, am neglijat-o ne mai d�ndu-i curs. Poate a vrut s�-mi bat� niște apropouri. Dar frica de ai mei s� nu afle, a reținut-o. La cine a f�cut atunci aluzie nuștiu precis, mai t�rziu cred c� �ntreac�t indirect a spus și de el, �n urma unui teatru radiofonic. C� a zis: Uite �sta e tac-tu! Dar nu și numele poate...! Eu eram așa de dezorientat c� nu am mai pus preț pe asta, și �nclin s� cred c� nici ea sau alții nu au f�cut-o din motive lesne de �nțeles. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Februarie 2014, ora 14:17
Dar de ce te-ai hotarat asa tarziu sa-ti cauti tatal ?
Stiu pe cineva care , daca s-ar fi grabit cu un an si jumatate , l-ar fi prins in viata . Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

si o seara frumoasa !
contul, ca oricum te-ai umplut de respect si stie toata lumea cata prostie zace in tine!