Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 483 mesaje Membru din: 4/10/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 5 Noiembrie 2013, ora 20:37
Tovar�și și tovar�șe adopționiste! Nu mai adoptați c�ini care latr�....Ci care ...miaun�. Poi cum așa ? Unde se cred ei? Asta �n loc de mulțumire? Poi unde se cred ei? Asta le este recunoștința? �i salvezi din ghearele morții și ei mai au și tupeu! Latr�! Așa c� pe viitor c�țelușilor cu p�rul creț, numai l�trați , nu mai mușcați, c� multe riscați. Ci mionați! Poate așa nu mai deranjați și vecinii. Sau ajungeți iar pe strad�.
C�t privește cele taxe la taxe, unde o s� ajungem fraților? Poi cu o m�n� ne d� și cu trei ne ia? Toate taxele astea inventate sau descoperite peste noapte, se vor �ntoarce �ntr-o zi și �mpotriva acelor care, f�r� cap le promoveaz� și le adopt�. O s� r�m�n� ei singuri s�-și impoziteze salariile nesimțite ,�ntre ei. S�-și taxeze ei, singuri veniturile. Și �nclin s� cred c� așa o s� fie, dac� se merge �n stilul �sta nesimțit la infinit. Oare unde vor s� ne duc�?C� �n sap� de lemn am ajuns. Poi dac� se m�resc taxele și pe abonamente de internet , cablu TV... ce mai?!? renunț la ele. Și dac� o s-o fac� cu toții, or r�m�ne și ei vorbind singuri. Nu mai lu�m mașini, numai lu�m benzin�, etc...Ne cump�r�m biciclete! Oare �știa �mpreun� cu uniunea și-au propus s� ne omoare �ncet, �ncet pe toți? Aiai! Circuitul banilor �n natur�! Numai c� ei circul� mai mult sus �n nori, iar ploaia lor se revars� numai vara �n zilelele de secet�. Dar p�n� c�nd??? |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2013, ora 13:36
C�nd oare or s� se emancipeze și c�inii �știa? C�nd vor �nv�ța s� treac� și ei strada pe verde , ca toat� lumea !.... Ei nu ! Trec cum �i m�n� puricii....Trec numai pe roșu! Ca azi de pild�, c�nd cinci c�ini �n frunte cu unul mare negru, �nsoțiți de alti patru, doi mai mari și doi mai mici, se angajaser� �n traversare pe roșu, cu inalt� nesimțire. Binențeles c� șoferii opriser� s� le cedeze trecerea... Dac� eram eu m� mai și �njura... Dar așa? Ei au �ntotdeuna prioritate. Și m� mai mir, de unde au �nv�țat oamenii s� treac� strada? De la ei !?! Sau poate, ei de la noi....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2013, ora 14:56
Cele 3 Mari Legi ale Magiei
Exista trei mari legi care ar trebui respectate de toti cei ce doresc sa practice magia, pentru ca in final ei sa poata respecta singura mare lege : � Nu fa rau nimanui �, si sa evite ca actiunile lor sa se rasfranga in mod negativ asupra practicantilor. Aceste legi sunt : 1. Legea amprentei 2. Legea analogiei 3. Legea recoltei Legea amprentei Cu totii cunoastem sentimentul ca apartinem unui loc, unui mediu. Exista pentru fiecare din noi, un colt de lume in care ne simtim acasa. Uneori, o culoare, un miros, un singur cuvant, ne aduc in gand amintiri, ne trezesc sentimente, senzatii,agreabile sau dimpotriva, mai putin placute. In cateva clipe, un mic detaliu nesemnificariv in aparenta, ne poate face sa devenim fericiti, bine dispusi, sau melancolici, fara sa stim ce ne-a generat aceste sentimente. Ni s-a intamplat fiecaruia sa ajungem in anumite locuri, si sa simtim senzatii placute, ca si cum n-am mai dori sa le parasim ; sau dimpotriva, sa ne vina mai degraba sa iesim decat sa intram. Fiecare om, fiecare civilizatie, lasa urme pe unde a trecut, unele mai concrete, altele �imateriale� mult mai greu observabile. La fel, evenimente, oameni, locuri, lasa asupra noastra urme pe care ochiul nu le vede, dar sufletul le inregistreaza chiar fara sa ne dam seama. Suntem deci � marcati � de tot ceea ce ne inconjoara, dar asta inseamna ca si noi, la randul nostru vom lasa urme in jurul nostru, asupra oamenilor, fiintelor, cu care venim in contact, asupra obiectelor pe care le atingem, sau pe care doar le privim, asupra casei in care locuim. Suntem cu totii responsabili pentru faptele noastre, pentru ceea ce actiunile noastre, gesturile si cuvintele noastre genereaza in sufletul celor din jur, dar la fel suntem responsabili si pentru gandurile si sentimentele noastre. E important sa stim, ca urmele pe care noi le lasam in final pe unde trecem, se imprima mai intai in noi insine. Un om care gandeste cu ura, rautate fata de semenii lui, cu timpul va deveni ursuz, trist, nefericit el insusi, in timp ce o persoana ce radiaza in jurul ei iubire pt orice fiinta va fi fericita ea insasi, oriunde si oricand. Astfel, gandurile noastre pozitive, de iubire si fericire, lumina si viata, sunt cele ce trebuie sa amprenteze lucrurile si fiintele ce ne ies in cale, si astfel, Legea Magului, Legea amprentei, va fi respectata. Legea Analogiei, Pe scurt, legea analogiei ar suna astfel : � Ajuta-te pe tine insuti si Zeii te vor ajuta �. Este stiut ca fiecare din noi emitem vibratii care �isi iau zborul�, cautand, atat in plan material, cat si la nivel imaterial vibratii asemanatoare, cu care sa se uneasca.. Este deci usor de dedus importanta controlului propriilor noastre vibratii. Daca prin gandurile, cuvintele sau actiunile noastre, raspandim unde negative (de disperare, de distrugere), acele unde vor intra in contact cu unde asemanatoare, se vor uni si intr-un final se vor intoarce asupra noastra. Asadar,idealul ar fi sa putem emite doar vibratii de tipul celor pe care le-am dori pentru noi. Datorita acestei legi se intampla sa intalnim anumite persoane, sa traim diferite evenimente pe care de fapt noi singuri le-am apelat. Legea Recoltei sau legea triplului Aceasta lege este cunoscuta si sub numele de � efectul boomerang �, iar imaginea este foarte potrivita. In fond, ceea ce vrea sa se spuna aceasta lege, este ca � recoltam ceea ce semanam �, iar principiul este simplu : iubeste si vei fi iubit, loveste si vei fi lovit. Efectele acestei legi nu sunt instantanee, pot trece mai multi ani iainte sa recoltam ceea ce am semanat, dar nu exista nici o indoiala : totul se intoarce. Mai mult decat atat, avand in vedere legea analogiei, un tip de vibratie se cupleaza cu o vibratie asemanatoare, deci se intoarce amplificata, de trei ori se spune in arta wicca. De aceea aceasta lege poarta numele de legea triplului. Trebuie deci sa semanam intotdeauna ceea ce dorim sa recoltam. Nimeni nu este perfect, dar intotdeauna este loc de mai bine. Cel mai bun sfat si proverb care vine in sprijinul acestei legi este : � ceea ce tie nu-ti place, altuia nu-i face �. Astfel, actiunile, sentimentele si vibratiile noastre vor ramane pozitive si constructive, si va fi respectata cea de-a treia lege a magului. In incheiere ? Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant! Mai ales ca si astea pot fi considerate adevarate minuni ! Si nu neaparat o magie! Dar e bine de stiut totusi! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2013, ora 11:23
Da unde ati plecat fratilor? }n vacanta parlamentara? Sau nu ati terminat de pus muraturile , varza, conopida....Mai spuneti si voi ceva intre doua muraturi....
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 09:23
INSPECTIA
Dup� o schiț� umoristic�, ce a fost interpretat� printre alții și de de Puiu C�linescu. Noul aranjament este personal, precum și �nterpretarea personajelor. Acțiunea se petrece la o cofet�rie. O cofet�rie de m�na a doua, aflat� undeva, la o margine de oras. Aceasta se numea � Zambilica�. Omul de servici, P�l�mid�, tocmai c�nta, exers�nd la o m�tur� cu coad�, �nchipuindu-și c� are �n m�n� o chitar� veritabil�: - La la la....M�i coclare.... nu mai face fiș�raie... ador....viața mea ...ce m� fac eu f�r-de ea...O inima mea ... �n acest timp intr� foarte speriat un brutar, care era și șeful cofet�riei, tremur�nd din toate �ncheiturile, aduc�ndu-i o veste groaznic�: - Termin���! ...Termin�, m�i P�l�mid�. Țara arde și ție �ți arde de c�ntat? Pe tine te doare inima? Pe mine m� doare. De abia mai suflu. Nu-i așa c� se vede? - Ba bine c� nu.... - Nu mai pot m�i P�l�mid� m�i!... Ochiul! Mi se zbate ochiul, mi se zbate ochiul....De c�te ori m� enervez, mi se zbate ochiul. C�nd eram mic mi se zb�tea nasul. Ma operat doctorul... acu nu mi se mai zbate nasul, acu mi se zbate ochiul...M�i nenorocitule ! Acum de s�rb�tori... - De ce m� minți, de ce m� minți? Eu sunt tot ce-a ce tu simți... - Nu te mint m�i P�l�mid�. Acu de s�rb�tori vine controlul! C� numai acu și-au g�sit. Toat� vara nu se lipște de unul. Nu vezi picior de inspector. Acu vin! Acu vin cu toți, �n speranța c� �și mai rotunjesc și ei veniturile... Mai au ce pune și ei �n plus pe mas�... M�i! Controlul sanitar! Din nenorocire! Numai de nu ar ap�rea iar g�ndacii �ia! C� de fiecare dat� c�nd apare cineva, apar și g�ndacii, de parc� �i invit� cineva la mas�. Ah,�,�... nu mai pot...Ah, ah,.... Ce te uiți așa la mine? Pune m�na și m�tur�, c� nu am mai m�turat de c�ți-va ani! Hai bag� tare acolo! Ușor m�i, Ușor ! C� se depune praful pe coc�, de jur c� am f�cut cozonaci cu mac. Acum apare �la! Acum apare! Apare inspectorul! Cu o mutr� acr�...și-o s�-mi dea procese verbale de contravenție...30.000,... 30.000... - Ahhh, banii mei... ce ai f�cut Doamne cu ei... �n acest timp �și face apariția și inspectorul �ntr-un gest teatral: - Inspecția sanitar�!... - Inspecția sanitar�....Da!.. hiii! A venit! A venit dihania! - Bun� ziua! - Bun���� ziuaaaa! - S� tr�iți!... - S� tr�iți!...șoptit: dar nu prea mult....c� bate la ochi... - Aici e cofet�ria � Zambilica�? - Da! da... da, da, da!...Nu ...nu... N-ar... n-ar mai fi!...Aici e ! Da ! - Am aici niște sesiz�ri la adresa unit�ții dumneavoastr� - Da !?!... - Și sunt �n control... - �n control!....Da ... da s� știți c� noi ne bucur�m....nespus de mult... - H�! h�! h�!... - Taci m�i din gur�...! - Suntem sesizați c� la unitatea dumneavoastr� nu este curat... - Nu exist�! Nu exist�... Ne-a turnat cineva!....... - La noi...e o cur�țenie foarte murdar�!... - Taci m�i!...Adic�...e... e... murdar� de curat�... - M�ini murdare! - Nu nu exist�, v� spun pe cuv�ntul meu de onoare, adic� m�ini negre...nici Jean Constantin nu le are mai albe...ca ale mele... - Arat�-mi m�inile! - Poftim? - Arat� m�inile! Arat� m�inile! Desf� degetele! - Sunt toate! Sunt toate, pe cuv�ntul meu de onoare! - Ce sunt cu ungiile astea? - Sunt ale lui.S�racul... E obez. Așa e din naștere...Mama lui era o femeie s�rac� și...pl�nge...nu avea forfecuț,... și atunci ia l�sat unghii...Mai se sc�rpina și el .. ceva... - Și astea ? - Astea ? Hopa! ...negreal�... Da! ����... A iertațim� mi-am adus aminte! Da a lucrat la s�p�turi... - A sus ... cum se fac s�p�turile... ...- Și �ntr-o zi i-a furat lopata...De fric� s� nu-l dea �n judecat�, cum e el fricos, a avut m�treaț� de mic...Și ... ce s� fac�? Atunci a s�pat cu m�inile sale ...personale!...h�rș! ... h�rș!...... - Aveți g�ndaci! - Nu ! pe cuv�ntul meu de onoare! Nuuuu! N-avem pic�tur� de g�ndac! M�i ai v�zut tu vreun g�ndac? - Nici nu știu cum arat�! - Ei vezi!...poftim!...nici nu știe cum arat�... - Nici nu știi cum arat�?...�sta care trece acu, aici pe jos pe podea?... - �sta -i g�ndac? - Taci m�i!..A venit g�ndacul la mas�...a venit la mas�...�... - Da iertați-l... �,�,� iertați-m�! Extraordinar! �l cunosc pe g�ndacul �sta! �l cunosc dup� mers! Știți duce piciorul cu �nt�rziere, știți?....E ... e g�ndacul vecinului. Vecinul de al�turi. Știți e funcționar. Pleac� dimineața, vine seara și las� g�ndacul singur �n cas�...emoționat...se plictisește.. vine ceva...și atunci g�ndacul mai vine pe aici, mai i-a o gustare, mai juc�m c�te o tabl�, așa suntem ... ca �ntre g�ndaci...așa suntem..și noi .. ca �ntre oameni... știți?... iertați-m�... - H� , h� h�...... - Taci m�i!... - Și ceilalți, ceilalți g�ndaci care vin dup� el? - Da! ... Da pleac� �n tab�r�...Olariuuu!... - Olariuuu!... - Taci!... - Cr�tiți murdare!...Forme de cozonaci pline de negreal�... - Nu nu ... iertați-m�... iertați-m�... Ce ai f�cut m���...? Ți-am zis s� le cur�ți.... Asta ....nu, domnule inspector. Iertați-m�! S� știți c� nu sunt murdare...Dau negreala jos și s� vedeți ce curate sunt pe dedesubt... - Sigur c� da ! Lun�! - Ascult� m� pișicherule...Dai din ochi de c�nd am venit. Cei cu fețișoara asta ? Spunem și mie. - Inspectore! Ce avem și noi din ce putem...s� ne �nțelegem �ntre noi... - Poi de ce nu spui așa !...cocoșelule... - D�m și noi... - D�m... - Ia spunem mie ce este asta ? - Asta ? Da asta e un preparat pentru copilașii, p�n� �n cinci ani! - Pentru copilașii, p�n� �n cinci ani? Da pentru un copil de 8 ani, așa cum ar fi copilul meu?... - Aveți copilași? - Sigur c� da! - S� v� tr�iasc� domnule inspector. Auzi ? M�i P�l�mid�! 1, 2, 3...: - Mulți ani tr�iasc�, Mulți ani tr�iasc�...la mulți aniiii!... - Taci ! Gata! H�, h�, s� v� tr�iasc� copilașul, poftiți v� rog... - Știți ce v-ași ruga? - Te rog! - Știți... poate �nt�mpl�tor...iertațim�!... - Nu te jena! Nu te jena!.. - Poate �nt�mpl�tor .. zic ...și poate asta... stiții...�, �,...poate aveți din �nt�mplare... o sacoșic� la dumneavoastr�...Iertați-m� c� m� i-au la palme... - Sacoș�? Un inspector care vine �n inspecție, s� aib� la el o sacos�?...zise impun�tor și de-a dreptul jignit. Inspectorul tr�g�ndu-l pe cofetar de urechi. - Iertați-m�.... au ! .... - Aaaaa! Uite o sacoșic�...zise el uit�ndu-se �n diplomat și scoț�nd o sacoș�: - Uite o sacoșic�! Nuștiu cine mi-a strecurat-o? Da e o sacoșic� mic�... - Mic�...? - Da e o sacoșic� mic�... - Da ?...Mic��, mic�, mic�... - Mic�, mic�... - Iiii... mam�! parc� e tunel, mam�...he, he... ierați-m�... �ncarc� P�l�mid�... - F�r� mil�!... - F�r� mil�...Pune ...Pune acolo...pune m�... pune m� tot... - F�r� mil�! - Da ! bag� acolo... bag�... b�gaș...da ...f�r� mil�... - Așa copii... - Bag� b� c� �ncape... - Așa fi atent! Fi atent... - Nu a mai r�mas nimic ! - Nimic nu a mai r�mas! - Așa copii... - S�n�tate.... - Dac� nu f�ceai cu ochiul, �ți tr�geam o amend�, de s� m� țineți minte toat� viața...Ha, ha , ha! Pa copii! Pa copii! - Ha! ha!, ha!... - Taci m�i din gur�..... - Pa copii! Pa copii! Așa o cur�țenie ca la voi, ... așa o cur�țenie cum am g�sit la voi, n-am g�sit nic�ieri... Pa copii! Pa copii! - Augurii! - P�patear... Dar inspectorul se �ntoarce: - Copii! Nu-mi vine s� m� despart de voi. Am c�p�tat o așa mare dragoste...ha, ha, ha...de dumneavoastr�... - Mai bine ai pleca!... - Taci m�i, c�...te tempeleaz� �sta... - Ați spus ceva? - Nu ... - Stomacul? - Aaaa ! Da stomacul...Da...Aș vreau s� v� �ntreb, dac� nu sunt indiscret. - Sigur ! Spuneți!... Ia spuneți-mi voi, ce este acesta?...�ntreab� inspectorul ar�t�nd c�tre un tort mare, ce trona pe o mas� și care sc�pase nev�t�mat. - Acela e ceva care e numai al nostru!... Dar... și al dumneavoastr�... - Așa copii! - Poftiți... - Așa copii... - S� fie primit... - E minunat!...Pa copii! - Pa! ...pa!....pa!...pa!...p�pate-ar scaraoschii....S-a dus....���... s-a dus... toat� masa noastr� de revelion. - Ar mai fi ceva...Am v�zut niște pesmeți... - Care �ia de acu cinci ani? C� nu i-a vrut nimeni... - M� g�ndeam c�-i pis�m bine și �i amestec�m cu nițic� f�in�... și gata! Facem p�ine, cozonaci și dou� blaturi de tort...C� pe �sta ni-l speriase inspecția! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 09:34
Ti-am vazut clipul
Esti de groaza, se vede ca te-ai distrat maxim.Ai putea sa faci asta pentru copii, la sectiunea matura sunt actorii profesionisti! Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 10:44
De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 09:34:58Ti-am vazut clipul Constat totusi ca nu este prea multa lume care sa-mi dea liku-ri. Sa inteleg ca nu prea le plac postarile mele. Cel putin sa-mi zica cva sa nu ma mai chinui. Ca trebuie sa recunosti ca am depus oarecare munca de a le face si a le sincroniza cat de cat. Pe ala cu galatiul de ieri ti-a placut? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 10:58
De la: zorro56, la data 2013-11-11 11:23:54Da unde ati plecat fratilor? }n vacanta parlamentara? Sau nu ati terminat de pus muraturile , varza, conopida....Mai spuneti si voi ceva intre doua muraturi.... cand esti prins intre doua ,,muraturi'' nu prea-ti vine nici sa inghiti d'apoi sa mai zici ceva....
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
|
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 11:01
De la: Fl_Orion999, la data 2013-11-18 10:58:21De la: zorro56, la data 2013-11-11 11:23:54Da unde ati plecat fratilor? }n vacanta parlamentara? Sau nu ati terminat de pus muraturile , varza, conopida....Mai spuneti si voi ceva intre doua muraturi.... Eu m-am referit la muraturile de toamna... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 11:05
Cami! mai da-mi adresa linkurilor alea cu poemele eminisciene si nu numai ca nu le mai gasesc. Am vazut acolo niste versuri ale unor cantece de demult, ;i mi-ai trezit iar anii tinere'ii .... Poate mai imi cerc vocalizele iar...Atat de frageda, Iubire bibeloi de portelan, zaraza, ca .. uitai vorbele.:i de cand nu am mai cantat eu de la gr[dinita... ei nici chiar asa... de ... de prin clasa a VIII-a a iX-a , nici eu nu mai stiu, ca timpul nu mi-a mai permis sa mai si cant. O sa le pun pe orga...
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 11:06
De la: zorro56, la data 2013-11-18 10:44:16De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 09:34:58Ti-am vazut clipul Pai numai prietenii tai si prietenii lor pot sa vada ce ai tu pe FB. Nu ai decat 9 prieteni, deci foarte putina lume vede, iar daca nu sunt pe faza la momentul cand postezi, s-ar putea sa nici nu observe ca ai facut ceva. Eu vad cand te caut anume, poate ca sunt singura. Ca sa te vada multa lume, trebuie sa iti faci multi prieteni si sa te inscrii la grupuri. Pe de alta parte, tu ai facut cu dragoste clipurile astea, dar se vede clar ca nu esti profesionist si probabil ca te vor lua in ras tare de tot. In domeniul asta nu merge dupa ureche, sincer iti spun. Sunt foarte bune pentru apropiati si familie, eu n-as putea sa fac asa ceva. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 11:09
De la: zorro56, la data 2013-11-18 11:05:47Cami! mai da-mi adresa linkurilor alea cu poemele eminisciene si nu numai ca nu le mai gasesc. Am vazut acolo niste versuri ale unor cantece de demult, ;i mi-ai trezit iar anii tinere'ii .... Poate mai imi cerc vocalizele iar...Atat de frageda, Iubire bibeloi de portelan, zaraza, ca .. uitai vorbele.:i de cand nu am mai cantat eu de la gr[dinita... ei nici chiar asa... de ... de prin clasa a VIII-a a iX-a , nici eu nu mai stiu, ca timpul nu mi-a mai permis sa mai si cant. O sa le pun pe orga... Pai nici nu stiu ce linkuri...poezii de la pagina mea? ..dar nu mai canta in public, tu nu vezi ce concurenta ai? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 11:27
De la: zorro56, la data 2013-11-18 11:01:44De la: Fl_Orion999, la data 2013-11-18 10:58:21De la: zorro56, la data 2013-11-11 11:23:54Da unde ati plecat fratilor? }n vacanta parlamentara? Sau nu ati terminat de pus muraturile , varza, conopida....Mai spuneti si voi ceva intre doua muraturi.... pai si io tot la fel...nu e toamna afara....???
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 11:29
OF, OF , OF... Hotarat lucru! Nimanui nu le place nimic la mine. Chiar daca unii nu au curaj sa mi-o spuna. Stiu! Asa am fost eu inca de mic, sa mii se puna mereu pumnul in gura, cand voiam sa am si eu o mica initiativa. Nu face aia, nu ailalta... aia nu e bine... dar numai atat! - si tot asa. Mereu mi s-a taiat craca de sub picioare. Numai spun nimic de acu, ca vad ca nu va place niic la mine. Poate nici nu stiu sa o arat, dar asta e ! Nu am si curaj. Si nici nu am avut pe nimeni sa ma sustina. Daca nu era dl Negru, nici acu nu aveam cele doua inovatii...
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 11:40
De la: zorro56, la data 2013-11-18 11:29:31OF, OF , OF... Hotarat lucru! Nimanui nu le place nimic la mine. Chiar daca unii nu au curaj sa mi-o spuna. Stiu! Asa am fost eu inca de mic, sa mii se puna mereu pumnul in gura, cand voiam sa am si eu o mica initiativa. Nu face aia, nu ailalta... aia nu e bine... dar numai atat! - si tot asa. Mereu mi s-a taiat craca de sub picioare. Numai spun nimic de acu, ca vad ca nu va place niic la mine. Poate nici nu stiu sa o arat, dar asta e ! Nu am si curaj. Si nici nu am avut pe nimeni sa ma sustina. Daca nu era dl Negru, nici acu nu aveam cele doua inovatii... Ce-ai mai, sper ca glumesti Nu-ti pun pumnul in gura, poti sa canti de placere, dar cine te asculta nu o sa te confunde cu Aurelian Andreescu. Si daca nu ne placea de tine nu te citeam de atatia ani, cati suntem pe aici. Hai, opa sus, eu cand incep sa cant vin copii si pornesc radioul.
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 11:45
De la: zorro56, la data 2013-11-18 11:29:31OF, OF , OF... Hotarat lucru! Nimanui nu le place nimic la mine. Chiar daca unii nu au curaj sa mi-o spuna. Stiu! Asa am fost eu inca de mic, sa mii se puna mereu pumnul in gura, cand voiam sa am si eu o mica initiativa. Nu face aia, nu ailalta... aia nu e bine... dar numai atat! - si tot asa. Mereu mi s-a taiat craca de sub picioare. Numai spun nimic de acu, ca vad ca nu va place niic la mine. Poate nici nu stiu sa o arat, dar asta e ! Nu am si curaj. Si nici nu am avut pe nimeni sa ma sustina. Daca nu era dl Negru, nici acu nu aveam cele doua inovatii... nea marine...ce-ai patit bre...nu mai manca seara...io cred ca digeri cam greu....orice.... spunemi-l mie p'ala care-ti baga pumnu-n gura....am io grija de el....cat despre craca ....incearca inainte de toate sa nu ti-o tai singur....
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 12:37
Nici nu am pretentia sa fiu confundat. O faceam pentru propria placere pentru destindere. Este si critica asta buna la ceva, ca iti mai deschide ochii si iti schimba ideile. Oricum o sa fiu receptiv si la sfaturile voastre.
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 13:28
De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 11:40:18De la: zorro56, la data 2013-11-18 11:29:31OF, OF , OF... Hotarat lucru! Nimanui nu le place nimic la mine. Chiar daca unii nu au curaj sa mi-o spuna. Stiu! Asa am fost eu inca de mic, sa mii se puna mereu pumnul in gura, cand voiam sa am si eu o mica initiativa. Nu face aia, nu ailalta... aia nu e bine... dar numai atat! - si tot asa. Mereu mi s-a taiat craca de sub picioare. Numai spun nimic de acu, ca vad ca nu va place niic la mine. Poate nici nu stiu sa o arat, dar asta e ! Nu am si curaj. Si nici nu am avut pe nimeni sa ma sustina. Daca nu era dl Negru, nici acu nu aveam cele doua inovatii... Nu ma refeream la pumnul tau sau a altora de pe aici, ci la blestemul meu cu care m-am pricopsit de mic. Era o metafora daca vreti...Desi... daca aplicam conditionalul lui nea Fraday, as fi fost mai bucuros sa-mi dai tu un pumn, daca ai fi fost langa mine. As fi fost mai resemnat si cu constiinta impacata. Ce vreti? Mie mi-a placut de mic muzica si nu as vrea sa ma despart de ea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 14:43
Nu vom stii niciodata- Cornel Constantiniu
1. Nu vom stii niciodata, De ce ne-a inlantuit iubirea, Nu vom stii de unde vine, Si unde s-a sfarșit menirea Nu vom stii niciodata De ce se apleaca -n vant o floare, Nu vom stii ce poarta in suflet, Iubirea necesara o doare Nu vom stii. Refren : Un izvor ce s-a nascut Din lacrimi mari de ploi S-a implinit in fluviu larg, Si curge printre noi, Sa te lasi in voia lui Da-mi sufletul intreg Pentru ce? Nu ma intreba, N-ai sa intelegi, n-ai sa intelegi, Nu vom stii niciodata, De ce ne-a inlantuit iubirea, Nu vom stii de unde vine, Si unde s-a sfarșit menirea Nu vom stii niciodata Si poate ca asa-i mai bine, Nu vom stii ce lung e drumul, Pana la sfarsit, ramai cu mine, Coda : Orice-ar fii! Un izvor ce s-a nascut Din lacrimi mari de ploi S-a implinit in fluviu larg, Si curge printre noi, Sa te lasi in voia lui Da-mi sufletul intreg Pentru ce nu ma intreba, N-ai sa intelegi, n-ai sa intelegi, Coda: Iubirea mea! Astea sunt numai o parte din melodiile pe care le-am indragit odata, alaturi de cele ale lui Mihai Constantinescu- Un zambet , O floare, si alte cantece romanesti, pe care m-am straduit odata sa le invat. Dar antrenament intrerupt... voce in cadere- libera... Aveam pe vremuri si un caiet in care scrisesem multe cantece in ordine alfabetica, dar... l-am pierdut in armata. Numai simpla citire a textelor, ma mai faceau sa mai uit de rastristile din armata, Asta in timpul liber... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 18:21
De la: zorro56, la data 2013-11-18 13:28:32De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 11:40:18De la: zorro56, la data 2013-11-18 11:29:31OF, OF , OF... Hotarat lucru! Nimanui nu le place nimic la mine. Chiar daca unii nu au curaj sa mi-o spuna. Stiu! Asa am fost eu inca de mic, sa mii se puna mereu pumnul in gura, cand voiam sa am si eu o mica initiativa. Nu face aia, nu ailalta... aia nu e bine... dar numai atat! - si tot asa. Mereu mi s-a taiat craca de sub picioare. Numai spun nimic de acu, ca vad ca nu va place niic la mine. Poate nici nu stiu sa o arat, dar asta e ! Nu am si curaj. Si nici nu am avut pe nimeni sa ma sustina. Daca nu era dl Negru, nici acu nu aveam cele doua inovatii... Pai direct pe Zirda ajungi, ca pumnul meu e mai tare ca teleportarea, am facut si judo si patru copii Uite ce am pentru tine: www.versuri.ro/versuri/jkeim_cristian+vasile+zaraza.html Vezi ca ai acolo ferestra de cautare, scrii melodia si iti apar versurile. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:07
De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 18:21:04De la: zorro56, la data 2013-11-18 13:28:32De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 11:40:18De la: zorro56, la data 2013-11-18 11:29:31OF, OF , OF... Hotarat lucru! Nimanui nu le place nimic la mine. Chiar daca unii nu au curaj sa mi-o spuna. Stiu! Asa am fost eu inca de mic, sa mii se puna mereu pumnul in gura, cand voiam sa am si eu o mica initiativa. Nu face aia, nu ailalta... aia nu e bine... dar numai atat! - si tot asa. Mereu mi s-a taiat craca de sub picioare. Numai spun nimic de acu, ca vad ca nu va place niic la mine. Poate nici nu stiu sa o arat, dar asta e ! Nu am si curaj. Si nici nu am avut pe nimeni sa ma sustina. Daca nu era dl Negru, nici acu nu aveam cele doua inovatii... o, o o, Nu stiam ca ai facut Judo! Ce centura ai? Eu am studiat-o si eu mai mult teoretic, ca nu am avut adversr Doua carti am Una e > de la centura alba la centura neagra, si alta judo ptr incepatori. Teoretic am invata miscarile si cum se numesc De si barai Upon seo nagfhe o hara... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:12
Ok! Muzica deja o stiam imi trebuia versurile. Cand apari seniorita , iti cant acest cantec si la orga. Deja la orga este deja. O sa suprapun acu vorbele
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:23
De la: zorro56, la data 2013-11-18 20:07:20 Am o centura rosie, foarte draguta dar o port rar. Am castigat-o parand un dain bara. Ma laud si eu, in fapt atunci am aflat ca am mana puternica, pentru ca am fost scutita de exercitiile cu flexoarele. Baietii au considerat ca ii pot cotonogi si fara. Dar noi, astia puternici suntem oameni blanzi.
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:29
De la: zorro56, la data 2013-11-18 20:12:22Ok! Muzica deja o stiam imi trebuia versurile. Cand apari seniorita , iti cant acest cantec si la orga. Deja la orga este deja. O sa suprapun acu vorbeleDaca nu vii sa-mi canti sub balcon n-am facut nici o isprava
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:50
De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 20:29:32De la: zorro56, la data 2013-11-18 20:12:22Ok! Muzica deja o stiam imi trebuia versurile. Cand apari seniorita , iti cant acest cantec si la orga. Deja la orga este deja. O sa suprapun acu vorbeleDaca nu vii sa-mi canti sub balcon n-am facut nici o isprava Ma gandeam eu... Centura rosie nu exista. Poate maro... dar ma rog....Vrei sa reinviem pe cei doi din Verona...Nu ca s-a lasat cu durere... Nu pot s[ pun cantecul aici pe acest site? Dar pe facebook? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:53
De la: zorro56, la data 2013-11-18 20:50:48De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 20:29:32De la: zorro56, la data 2013-11-18 20:12:22Ok! Muzica deja o stiam imi trebuia versurile. Cand apari seniorita , iti cant acest cantec si la orga. Deja la orga este deja. O sa suprapun acu vorbeleDaca nu vii sa-mi canti sub balcon n-am facut nici o isprava Glumeam, ti-ai dat tu seama! Deja l-ai inregistrat? Aici nu merge, numai pe FB Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 21:06
De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 20:53:26De la: zorro56, la data 2013-11-18 20:50:48De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 20:29:32De la: zorro56, la data 2013-11-18 20:12:22Ok! Muzica deja o stiam imi trebuia versurile. Cand apari seniorita , iti cant acest cantec si la orga. Deja la orga este deja. O sa suprapun acu vorbeleDaca nu vii sa-mi canti sub balcon n-am facut nici o isprava Nu , cu camera mea se aude ca din butoi. Sa caut alt microfon si mai vedem... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 22:18
Cam asa suna instrumentul meu. Am sa pun toate muzicile cu versurile pe orga, sau pian etc...
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 15:13
Azi, m-am hot�r�t s� fac iar cl�tite. Și asta c� am v�zut pe facebook o rețet� de cl�tite de post. Toate bune! Dar eu cl�tite de post nu am f�cut niciodat�! Nu c� nu ar fi bune și celelalte, c� oricum dac� pui dulceaț� sau gem, nutela, nu se prea bag� de seam�. Dar... Parc� nu au nici un Dumnezeu! Ce e aia cl�tite cu f�in�, ap� sau sifon, cum mai pun unii. Ce fac fain� cu ap�? C� oricum posturile nu se mai leag� de mine. Eu de obicei nu țin, c� una: nu pot, și a doua: și așa sunt nevoit s� țin și regim. Post mai �mi trebuie, c� �n rest le aveam pe toate. Eu m� pot cump�ta și f�r� a ține post. Și așa țin post mai tot anul. Oricum nu trebuie s� v� culcați pe o ureche, crez�nd c� tot ce se servește așa zis de post, de prin galantare, mai sunt % la sut� și de post. Poate unele...da! C� le vezi cu ochii t�i. dar altele ?... Oricum te �hr�nești� cu g�ndul numai. Crez�nd c� sunt �ntradev�r de post, zici �n sinea ta: Tin post , nu m�n�nc de fruct, și ... așa mai departe. Nu trebuie chiar s� credem aceste lozinci. C� nu prinde la toat� lumea. Mulți �ncearc� și nu mai reușesc s� reziste 40 de zile. Alții se las� p�gubași �nc� din start. Unii țin prima s�pt�m�n� și ultima. O fi și asta ceva! Alții numai ultima s�pt�m�n� crez�nd c� așa l-au �mbunat pe Dumnezeu și c� de acu le va merge toate ca pe roate. Nu e obligatoriu. Am urm�rit diverse persoane de-a lungul timpului, �n ceea ce privește folosirea cu stricteție a postului. Nu a dat rezultate la toat� lumea. S� fie de vin� lipsa de credinț�? Sau lipsa parțial�? Chiar zilele trecute am v�zut la o emisiune, cum chiar un pop� ne �ndemna la post, dar totuși a ținut s� spun� c� nu st� totul �n post d�ndu-le un sfat pentru cei ce nu pot ține: c� nu postul conteaz�,ci și ce ai �n suflet, de felul cum pui problema. Poți s� ții post tot sezonul, iar la urm� dai cu barda �n balt�. Eu m-am convins demult de inutilitatea așa zisului post. Chiar și familia mea nu se omorau �n toate zilele. Dar touși alte persoane din familie, mai comentau, �ncerc�nd s� ne conving�: - Mai ține și tu post F�nic�, c� și așa... pe dincolo ...precum și alte sfaturi. Dac� la �nceput , at�t mama și mai ales tata, m-au obligat �n respectarea celor sfinte, mai t�rziu s-au l�sat și ei p�gubași, ajung�nd și ei la concluzia , c� nu postul lungește viața , sau te ap�r� de rele, cum zic unii. Eu dup� ce m-am �nsurat, a reușit soacr�-mea s� m� conving� �ntr-un an de paște, s� țin post. Eu cum nu le aveam cu posturile am ripostat vehement. Dar p�n� la urm�, ca s� scap de gura ei și a nevestei, m-am l�sat p�n� la urm� convins. Am ținut post toat� perioada. Am mers la biseric� și m-am și spovedit. Am urmat pașii ce mi se impuneau cu strictețe. Gigi, cumnatul tot �ncerca s� m� �mbie și s� m� abat� de la post , imbiindu-m� cu alte delicatese, ceea ce i-a atras m�nia soacrei, adic� m�sii, �n a nu m� ispiti și m� abate din drumul hot�r�rii mele. Și am r�mas ferm pe poziție p�n� �n noaptea de �nviere și dup� ce s-a spart regula. Dar ce folos? La o lun� dup� Paște, a trebuit s� m� operez la ochi de dezlipire de retin�. Si de ce ? v� �ntreb, c� am ținut post? Nu nu e asta? Sunt ferm convins c� orice aș fi f�cut , rezultatul ar fi fost același. Poate nu f�ceam dec�t s� am�n inevitabilul, care p�n� la urm� s-a produs, culmin�nd și cu operația de la picior dup� nici doi ani. Așa c� ...Postul are semnificația lui , doar numai pentru unii. Teoretic e o dezintoxicație a organismului , o detoxifiere temporar�, binevenit� pentru unii mai m�nc�i. Iar dup� post �nfund� spitalele, pentru c� au b�gat �n ei ca sparții. Și iar v� �ntreb: E bine , sau nu s� ții post? Dup� p�rerea mea cred c� ar fi bine s� ținem post mai subțire tot anul. Și cum condițiile de azi o permit, c� la unii e post tot anul... Dar s� l�s�m posturile nea F�nic�, curat s� le l�s�m și s� m� �ntorc la ce �mi propusesem s� v� spun, chiar dac� pe unii poate i-am și plictisit deja. Preg�tesc castronul de inox, c� altul mai bun nu aveam liber, sparg dou� ou�, presar doi firi de sare...bat oule puternic cu o furculiț� mai zdrav�n�, apoi torn o cutie de 1Kil de lapte treptat și c�te puțin, amestec�nd �n același timp, p�n� la omogenizare. Dup� aia am pus esenț� de rom o sticluț�, juma de praf de copt, și d�i, și lupt�, cu f�in� pus� �n ploaie amestec�nd p�n� la vreo 8-10 linguri de 25 de grame. Dup� ce am obținut o consitenț� destul de v�scoas�, c� așa imi plac mie cl�titele s� fie, am �nceput s� torn c�te o juma de ceașc� �n tigaia mea special� de teflon ce �n prealabil am pus-o pe foc moderat. Și �n timp ce le coceam m� �ntrebam cu ce s� v� mai �nc�lzesc ochii privind comentariile sau poveștile mele. Așa mi-a venit ideea! De fapt Cami , mi-a dat ideea ieri cu pumnul și Judo-ul ei. �mi aduc aminte peste ani, cum am �nv�țat eu arta judo-ului și a karate-ului. M� g�ndeam la toate astea �n timp ce m�na lucra automat robotic, la �ntoarcerea cl�titelor, care nu cumva s� s� se ard�, c� alfel mi-ar fi dat fic�-mea cu tigaia �n cap, la care s-ar fi ad�ugat și reproșurile lui fecioru-miu: - Iar le-a ars? Sau: mai blonde nu puteai s� le faci? Sau:....La care eu : Așa �mi plac mie mai brunete... Și cum spuneam era o zi de iarn�, la fel ca oricare alta, �ntr-o lun� de Februarie, pe 5 parc�. Știu precis ziua din cauza unui alt eveniment tragic care l-am avut tot �n viața mea la aceast� dat�, c�nd �n urm� cu ceva vreme �mi rupsesem piciorul. Și de atunci am grij� la aceast� zi. Era ora 12. Tocmai m� preg�team s� m� duc la școal�. Eram la liceu in anul II. Era trimestrul II. Cum aveam ore dup� amiaz�, plec mai devreme, zic�ndu-mi �n sinea mea : �am timp p�n� la unu�. Cum dumul meu trecea pe l�ng� o libr�rie, atenția mi-a fost atras� de o carte ce se afla �n vitrin�. Era destul de groas�, colorat� frumos cu sapte benzi de culori pe ea. Se �ntitula: �JUDO- De la centura alb� , la centura neagr�. M-a atras! Am, intrat �n libr�rie și fascinat de ea, am �ntrebat-o pe v�nz�toare: �C�t cos�?� Cum nu mii se p�ruse scump� , pentru c� aveam bani la mine, am cump�rat-o. Ajuns la școal� am ascuns-o de privirele iscoditoare ale colegilor. Cum �ncepuse ora de matematic�, eu am scos cartea și o r�sfoiam cu grij� și atenție, ca s� nu fiu v�zut. �n fine la sf�rșitul orelor am plecat acas�. Trebuie s� spun c� nu am mai l�sat-o din m�n� o perioad� , �nv�ț�nd și �nsușindu-mi diverse procede, care mai de care mai ...tr�znite!...spectaculoase. Dar.. numai teoretic. Nu cred c� aș fi g�sit pe cineva amator s� fac școal� pe viu cu el. Am �ncercat la �nceput cu Eugen. Dar sa dovedit un total eșec , �nc� din start. Nu avea simțul glumei și riscam s� m� auto accidentez. Așa c� m-am limitat mai departe a o studia numai teoretic. Peste un an am g�sit alt� carte asem�n�toare mai subțiric�, de culoare verde, �n care trata aceeași tem�- JUDO! . De data asta era mai mult pentru �ncep�tori. Chiar se insista pe acest aspect. Acolo am v�zut prima dat� c� ceea ce se f�cea �n diverse locațiii de preg�tire pe tema : s� �nv�ț�m Judo�, practicat� de diverși așa ziși maeștri sau profesori, s-a dovedit a fi o adev�rat� p�c�leal�. �n carte se specifca, c� obținerea centurilor colorate, plec�nd de la cea galben�, și culmin�nd cu cea neagr�, se f�cea �n timp. Ca s� devii un maestru al judo-ului, dar judo adev�rat, �ți trebuie ani de chin și de voinț�, ca și disciplin�. Nu cum f�ceau �știa, cum aveam s� v�d și eu, �i f�ceau maieștrii peste noapte, d�ndu-le dup� o lun� centura �neagr�! Ehei p�n� acolo ai de m�ncat! Mai ales c� toate centurile au c�teva diviziuni , așa ziși : � DANI��ncep�nd de la 1Dan, 2...5...7...9 dani �n care se �ncheia practic un sezon, trec�ndu-se la urm�toarea culoare: portocalie, apoi verde , albastr� , maro și �n final - neagr�!, urmat� și asta de cei 9 �Dani� Așa c� s� nu-mi spuie mie c� �ntr-un an ești deja maestru, ajung�nd la centura neagr�. Se poate dar neinsisit�nd prea mult pe acele procedee. C�te unul dou� de la fiecare procedeu si centur� aferent� , �i mulțumește pe mulți, b�t�ndu-se cu m�na �n piept: �Eu sunt maestru Judoca� Fals! Nu exist� așa ceva! �ntotdeauna este un alte maestru mai bun ca tine. Nu exist� perfecțiune, ca și �n alte domeni de altfel. Startul se d� cu �nv�țarea procedeelor de la centura alb�. Condiția fizic�, apoi, �nv�țarea tehnicilor de c�dere: �n faț� , care este cel mai frecvent, pe spate, și �n lateral. Iar dac� nu știi s� cazi , te poți accidenta. Chiar dac� adversarul are obligația ca s� te țin�. Cel puțin asta la competiții, c� �n rest... Ține doar de respectul adversarului și mai ales de situație. Dup� care se trece la �nv�țarea și st�p�nirea tehnicilor de fixare, sau și tehnica strangul�rilor. Adic� lupta la sol! Este inevitabil�! Trebvuie s� știi s� continuui lupta , chiar dac� ai ajuns �n mod rușinos prea timpuriu la sol. Pentru mulți din ei lupta se termin� aici, dac� nu st�p�nesc bine și aceast� tehnic�. Apoi dup� aia se trece la �nv�țarea procedeelor de la centura galben�, sau urm�toarea. S� nu credeți c� procedeele de la centura galben� sunt mai ușoare sau mai importante, Nu ! Difer� doar gradul de complexitate, �n așa fel ca trecerea de la o centur� la alta, s� se fac� �n mod gradat, pe nesimțite. Multe din celelalte procedee, nu sunt dec�t o continuare a celor �nv�țate anterior. Ba mai mult, chiar contra procedee. De ex: Pentru cei care evitau, sau parau, mișc�ndu-și picioarele, ei, alt procedeu de la alt� centur� venea �n ajutorul acestora. Le bloca deplasarea picioarelor cu propriile lui picioare, dup� care urma o miscare de volan și dezichilibrare pe v�rfuri, �n timp ce adversarul se �ntorcea cu spatele la el, și b�g�ndu-se sub el, �l r�sturna peste șoldul lui , m�tur�ndu-i picioarele, d�nd cu el de p�m�nt. In general la executatrea acestor procedee, se �nsist� pe mișcarea de volan a ambelor brațe, pentru ați r�sturna adversarul. Și tot așa! Ei dar urm�toarele procedee centuri, pun mai mult �n dificultate, prin gradul de spectaculozitate ce le caracterizeaz�. Dac� la unele procedee se folosesc numai brațele , la altele se mai folosește și piciorul amplasat �n pieptul celui care urmeaz� s� cad� pe spate �n spatele t�u. Unii o fac și f�r� folosirea piciorului. Țin�nd de faptul c� adversarul are mai mult� forț�. Aici mai �ntervine și un paradox. Nu este neap�rat ca dac� ai un adversar mai mare , adic� mai inalt si tu esti mic de statur�, nu ai avea mai mult c�știg de cauz� Din contr�. Mulți nu au pus crez pe inițiativa adversarului aflat �n dificultate și sau p�c�lit, c�nd ei ajungeau primii la sol. Dar era adev�rat� și reciproca: C�nd unul �nalt de statur�, arunca adversarul mult mai mic dec�t el. Adic� pe UKE. Aici intervine si faptul cu c�t ai r�mas �n cap. Conteaz� și faptul de a te folosi pe efectul surpriz� și iuțeala mișc�rilor, precum și tehnica dezichilibr�rilor, ce se �nvaț� la abecedar.Totul e s� speculezi momentul prielnic și greșeala adversarului. Bine c� multe din mișc�ri sunt și capcane , pentru a deruta adversarul, care dintr-un potențial c�știg�tor , poate ajunge un �nvins. dar asta nu �nseamn� c� dac� tu ai 60 de kile . s� zicem și te lupți cu un adversar ce c�nt�rește 100 , vei avea prea mari șanse de �zb�nd�! Nu ! Dar nu e nici b�tut �n cuie acest aspect. �l poți p�c�li și pe �sta , dac� ai destul� experienț� și vitez�. Și c�te și mai c�te ! Ei, dar dac� cu Judo-ul am r�mas la acest stagiu, peste alți ani aveam s� fac cunoștinț� cu alte tehnici: tehnica Karate!și a Jujist-ului. �ntr-o zi cum m� aflam �ntr-o biliotec� pentru niște c�rți de școal�, dau și peste astefel de c�rți. Și astea m-au fascinat! Acolo era mai detaliat� problema cu diverse figuri și desene, pe care eu le-am copiat si am conspectat toat� cartea, pe un alt caiet. Cum eram �nc� la liceu, �i spun tatei: - D�-m� și pe mine la Karate la un club! - Numai cu oasele rupte nu ai venit acas�! Dar nu era numai p�rerea lui. �n prima zi de duminic�, c�nd am vizitat-o pe nana , mi-am expus și ei dorința mea arz�toare, de a m� duce la acest club. Și inevitabilul r�spuns nu �nt�rzie s� se arate cu un r�s pufnit: - Ce ți s-a f�cut de m�ini sau picioare �n ghips? La care tata a dat aprobator din cap. Și cu asta a luat sf�rșit școala mea, de viitor karateka! Am continuat �ns� s� studiez �n liniște f�r� s� m� vad� tata. De multe ori ascundeam cartea sub alte manuale cu care eu le studiam cu s�rg de ochii tatei. iar c�nd ieșea afar� aceasta ap�rea deasupra. Aveam s� m� conving peste ani, c� parțial au avut dreptate. Pentru c� o alt� rud� de a tatei, care avea la r�dul ei o fat� , a l�sat-o și pe ea la judo, sau Jujist, și a venit cu m�na rupt�. Și exemplele au mai fost destule și la alte persoane, cu care am venit eu �n contact, ce au apelat la diverse cluburi de acest gen. Acolo dai bani și cumperi s�n�tatea cu ei.Și niic mare lucru nu �nveți. Apoi am cunoscut și arta jujist-ului. Aici se cam schimbau puțin lucrurile. Japonezii �n dorința lor de a diversifica unele procedee, și de a le face mai conving�toare și spectaculoase, au combinat arta judo-ului cu cel al lui Karateka. Dar �n final secretul consta de a lovi concomitent dou� puncte diferite dar importante de pe corpul adversarului . Adic� vitale. Ori aici era treaba mai grea. Trebuia o atenție distributiv� , pentru a putea viza dou� punte vitale deodat� a adversarului. Dar rezultatul era des�v�rșitor pentru adversar. Merita! Cu o m�n� loveai un punt, de obicei barba, ceafa...etc, iar cu un picior alceva...dar nu mai jos de centur� . Așa era regula! Ei, dar cum nu toți o respect�... Se l�sa cu medici! Ce era si cred c� mai este și acu, odat� ce faci parte de un club de lupte de orice gen chiar și box, nu poți riposta �n folosul t�u pe strad� s� zicem. C� te d� afar� din club și mai �ți d� și o amend� de o ții minte toat� viața, trec�ndu-ți dorul de Karate...Poi cum eu s� m�n�nc b�taie de-a binelea pe bune, f�r� drept de ap�rare sau ripost�? Ei alții pe la un colț nu-i rabd� și mai d� cu el de trotuar. Riscul meseriei! Ei acu, aveam s� mai exersez peste ani si mai �n glum� și mai �n serios, cu diverși colegi și mai ales cu gradații de la armat�, care au v�zut �n asta ceva mai special la mine. Așa i-am cucerit cumva. Dar numai p�n� la un anumit punct, c�nd se termina pauza sau b�rfa! Și aici s-a terminat tehnicas mea, inevitabil doar ca teorie, chiar dac� mai �n glum� �nv�țam colegii de la munc� și tehnicile mele ce erau spectaculoase pentru ei. Asta a mai f�cut s� ami cresc �n ochii lor. Dar m-am luat cu vorba și am terminat cl�titele Le-am uns cu gem de piersici. Mmmm! Ce bune sunt, chiar dac� nu sunt de post. Chiar dac� unii ar fi fost mai �n m�sur� s� aud�: Ce bune sunt cl�titele , chiar dac� nu sunt de post! Ei uite c� azi v-am �nv�țat și Judo Karate Jujist, gratis! Teoretic! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 20:33
Ați v�zut ? Cum am postat despre judo și Jiu-Jits, au și ap�rut cititori din vietnam și Sint Maartin..Sint Maarten este o țar� constituent� a Regatului Ț�rilor de Jos situat� �n Marea Caraibelor. Sint Maarten se afl� pe partea de sud a insulei Sf�ntul Martin. Partea de nord a insulei este o colectivitate de peste m�ri francez�. Capitala de Sint Maarten este orașul Philipsburg cu 1.228 de locuitori. P�n� pe 10 octombrie 2010 Sint Maarten f�cea parte de Antilele Olandeze.
|
|
|

Esti de groaza, se vede ca te-ai distrat maxim.
Ce-ai mai, sper ca glumesti
Dar noi, astia puternici suntem oameni blanzi.