Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Octombrie 2013, ora 10:17
De la: zorro56, la data 2013-10-25 09:55:03...da și care mai ia o pauz� , lupt�ndu-se cu sine �n stil harachiresc....nu am g�sit alt� rim�.Acum...daca tot exista o traditie, eu zic sa o respectam
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2013, ora 10:19
De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-25 10:08:29Macar noi nu suntem N in unul..vai ce ne-ai zis-o! acum esti bine? fugi si fa o partida. De poker, of course.De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 08:04:11De la: Daphne, la data 2013-10-24 23:31:35[ Raporteaza abuz de limbaj
|
|
RATAVA 888 mesaje Membru din: 18/02/2013 |
Postat pe: 25 Octombrie 2013, ora 10:28
De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 10:19:34De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-25 10:08:29Macar noi nu suntem N in unul..vai ce ne-ai zis-o! acum esti bine? fugi si fa o partida. De poker, of course.De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 08:04:11De la: Daphne, la data 2013-10-24 23:31:35[ Pledezi pentru muck? Ti-am simtit prezenta la masa de poker!
Raporteaza abuz de limbaj
Lasati fluturii sa zboare!
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2013, ora 10:32
De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-25 10:28:19De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 10:19:34De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-25 10:08:29Macar noi nu suntem N in unul..vai ce ne-ai zis-o! acum esti bine? fugi si fa o partida. De poker, of course.De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 08:04:11De la: Daphne, la data 2013-10-24 23:31:35[ Error..nu inteleg nici macar limbajul aferent. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
RATAVA 888 mesaje Membru din: 18/02/2013 |
Postat pe: 25 Octombrie 2013, ora 11:14
De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 10:32:36De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-25 10:28:19De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 10:19:34De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-25 10:08:29Macar noi nu suntem N in unul..vai ce ne-ai zis-o! acum esti bine? fugi si fa o partida. De poker, of course.De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 08:04:11De la: Daphne, la data 2013-10-24 23:31:35[ Deci imi recomandai totusi o alta partida. Evident, nu cea de poker! PS Cum era aia cu.....cand nu inteleg, pun intrebari ajutatoare?
Lasati fluturii sa zboare!
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2013, ora 12:51
De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-25 11:14:31De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 10:32:36De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-25 10:28:19De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 10:19:34De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-25 10:08:29Macar noi nu suntem N in unul..vai ce ne-ai zis-o! acum esti bine? fugi si fa o partida. De poker, of course.De la: _Ingrid, la data 2013-10-25 08:04:11De la: Daphne, la data 2013-10-24 23:31:35[ TU esti cu pokerul, du-te sa faci o partida...care parte nu o intelegi? Am zis ,,fugi", nu ,,vino". Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 483 mesaje Membru din: 4/10/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Octombrie 2013, ora 21:46
APROPO DE POKER!... nu FACE!...
Poker!...@1, 33, 66, Popa tanda , asta ... Popa prostul... Tabinet, precum și alte jocuri și joculețe de c�rți de societate sau chiar de �nalt� societate. dac� umele jocuri au ap�rut din dorința omului de a se mai distrage realit�ții, de a g�si prina asta un mijloc de relaxare, nu același lucru aș putea zice de altele care inevitabil sau transformat �n adev�rate surse de c�știg. De, oamenii au mereu inițiativ�. iar inventivitatea lor nu cunoaște margini. Mereu inventeaz� mereu c�te ceva de unde s� c�știge numai ei, și mai puțin cei am�r�ți. Prima dat�, c�nd �ncepusem și eu a merge cop�cel, cum spunea Creang�, tata �n dorința lui de a mai diversifica, de a nu mai face sau �mi face viața monoton�, și asta �ntre dou� reprize de b�t�i, ca s� mai amelioreze suferințele, se apuca , absent, cu aparenț� nep�sare, a �ncepe a juca c�rți cu mama. Ei jucau mai ales șeptic� sau tabinet. Iar cum ei erau atent la joc, nemaiacord�ndu-mi prea mare atenție, eu fiind o fiere curioas�, ceea ce �mi f�cea s�-mi treac� repede perioada sughițelor, m� uitam atent la ei cu joac�. Cum mama se enerva repede c� tata o b�tea mai mereu, spre satisfacția tatei, iar c�nd pierdea și ele din greșeal�, spre bucuria mamei, m� benocleam și eu la ei. Tata , poate și din dorința de a mai schimba adversarul, nu s-a l�sat p�n� nu m-a �nv�țat și pe mine tabinet. Era relativ ușor. L-am prins repede. Acum jucam �n trei. Se țineau adev�rate campionate. Tata deschidea c�te un registru nou, unde ținea contabilitatea partidelor, ziua și performanșele avute, la care tr�geau cel mai tare la el. Noi mai la urm�... Au �ncercat șeptic�. �st joc nu s-a prins de mine. M� plictisea, ca s� nu mai zic de altele. Dar niciodat� tata nu a insistat s� m� �nvețe poker. Poate și din dorința lui de a nu-mi deschide pofta de el. Așa se face c� dup� mulți ani, la serviciu, armat�,și cu vecinii mei , printre care și Domana Luca, -baba cum �i pl�cea madamei mele s�-i spun�. dar ea nu se sup�ra. De ce oare? Dar cum am p�rins repede tabinetul, �ncepusem s� ,ai �mi trec și �n r�ndul meu prețioase victorii, care nu sau l�sat mult așteptate. Acu eram pe locul II. Cum tata m� �nv�țase niște șiretlicuri , precum s� țin c�rțile �n m�n�, am �nceput s�-l bat chiar și pe tata. dar el era cam sup�r�cios. Așa c� bucuria mea nu dura prea mult. Dac� c�știgam cumva, se termina repede programul de divertisment. cu un:� marș la culcare!� De multe ori o provoca apoi pe mama, mai mult forțat ca s�-și scoat� cumva p�rleala. Dar vai era ! dac� din greșeal� mai c�știga și mama. Se f�cea foc, și se auto trimitea și el la culcare, unde disp�rea �n camera lui , �ntr-un acces de tuse productiv�. Și asta era s�rb�toare �n acele zile , mai ales c�nd era cu chef. Mama dac� mai avea treab� , se �ntocea c�tr�nit� la ale ei, sau g�sea noi motive imaginare de a m� c�s�pi pe mine, rev�rs�ndu-și sup�rarea pe mine. Ei dar asta nu era mereu sau �n fiecare zi, Nu ! Nici pomeneal�. Atunci tata mai diversificva puțin momentul cultural, �nv�ț�nd s� joc șah și tabel. Ei dar dac� cu șahul am mers o perioad� destul de greoi, nu același lucru aș putea spune despre table. �sta a fost cel mai popular joc �nv�țat și practicat de mine atunci și mai t�rziu, �n unele zile mai vesele pentru mine. Dar nici atunci tata nu m� l�sa s� m� def�șor prea tare privind contabilizarea victoriilor mele. Nu ! Nici pomeneal�! Chia dac� m� mai l�sa s� mai și c�știg c�te o partid� , dou�, avea el grij� ca s�-mi sufle alte 20. Mereu �mi spunea:� dac� vrei s� m� bați , �nvaț�. � Și am �nv�țat. dar nici p�n� a muri, nu s-a l�sat invins de mine, deși recunoștea și el f�r� modestie, c� �mi �nsușisem diferite stratageme, și c� aș putea fi un adversar de temut mai t�rziu. Ceea ce sa și �nt�mplat mai t�rziu cu nana. Ea era calul meu de b�taie. �mi venise și mie r�ndul, dup� at�ția ani, ca s�-mi mai i-au revanșa. Bine c� o mai l�sam și pe ea s� m� bat�, ceea ce o f�cea s� se bucure. - Ei vezi, ziceai c� nu știu s� joc! Eu �ncercam s� ripostez, spun�nd c� nu zarul e totul zaru. C� nu trebuie s� te limitezi la speranța c� el va veni. Ci s� știi s�-l aștepți. M� rog! Sau �i spuneam c� eu te-am l�sat s� m� bați, ceea ce o enerva și mai tare. La tabele nu sunt dec�t dou� modalit�ți de a juca: ori joci �nchis, oblig�nd adversarul s� se descopere, ori invers. Iar partidele unde am�ndoi adversarei adopt� strategia inchiderii, �la nu mai este joc. iar dac� joco la Br�ila tabele , dac� nu știi s� joci, �știa �ți d� cu Dun�rea �n cap! C� trebuie s� știi s� joco aștept�nd momentul prielnic, c�nd poți ataca și surprinde adversarul. Atunci partida va deveni mai palpitant�. Nu de puține ori , sc�oat de �marți� ca prin urechile acului, și ce e mai frunstrant, s� mai și c�știgi partida, dup� ce ai �ntors adversarul de �n� ori la tine �n cas�. Deci �n general acest joc, ca și multe alte jocuri de noroc, nu depind de noroc. ci mai degrab� ghinion pentru adversar, c�nd se chinuie s� �ntre disperat, iar tu �i �nchizi și ultima speranț� la tine �n cas�. Și durerea e mai mare cu c�t , pulurile pe care trebuie s� le bage la tine �n cas�, se �nmulțesc. Deci trebuie s� mai g�ndim și proiectiv, pentru punerea �n practic� a dorințelor noastre. u trebuie s� cerșim �ndurare, la tot felul de dfinți, s� s�rut�m diverse �moaște� - oase putezite, �mbibate cu tot felul de streptococi, de care mulți se pot molipsi, și apoi se �ntreab� ce și cum d�nd vina pe Dumnezeu. Acu dac� s-a terminat cu cuvioasa parascheva, a urmat invetabil și Sf Dimitrie... cel Nou! Acu nu mai sunt vechi ci noi. Sau �noit cu toții. Dar dac� tot au �nceput de la mijlocul s�pt�m�nii trecute �n a face pelirinaje sfinte, unde se posterneaz� deasupra acelor oase sfinte, de ce nu ar ține ritualul și toat� s�pt�m�na viitoare! Ce zic eu s�pt�m�na viitoare! Toat� luna, toate lunile p�n� la sf�rșitul anului. Poi nu ? Doar o dat� e Sf Dimitrie cel nou. Poi cum s� se uite așa de repede? Dac�s e merge �n ritmul �sta unde toți sfinții ar trebui �noiți, nu ar mai �nc�pea �n calendar, de num�rul lor. Poi anul �asta cel nou, la anu, cel mai nou, al treilea...cel ma super nou, best , better... ca �n englez�. Eu le-ași propune lumin�țiilor și prea fericiților p�rinți, nu a noștrii, ca �n locul calendarului clasic �creștin ortodox� de pe pereții noștrii, pictat pe h�rtie velin� frumos colorat�, p�gubind p�durile noastre, de care nimeni nu le pas�, s� fie �nlocuite cu niște originale tablete super inteligente, format 80 sau 1,4 inchi diagonal� cu o rezoluție Hight-definition, care s� te avertizeze �n fiecare zi despre ce sf�nt ai pierdut, și c�t de strict� este aceast� zi de binefacere, eventual și pe un fond muzical coral de biseric�. Asta nu �nseamn� c� trebuie s�-mi furați ideea mea. Adev�rul e cam trist. R�dem noi dar scroafa e moart� de mult. De c�nd cu tovar�șu, �n urma unor rapoarte umflate , nu cu trompa ci cu pompa, nu am g�sit alt� rim�, erau redistribuiți populației porcii imaginari. iar noi ne hr�neam numai cu imaginația.. Iar acu s-a schimbat doar scena , dar au r�mas actele �n acest teatru. Eu sunt ferm convins c� nu credința �i m�n� pe oameni la biserici. Ci foamea. Dorința de a avea o mas� cald�. Cum aveam s� consat cu proprii mei ochi, sau ochi, cum oameni s�rmani , așa ziși bolnavi �nchipuiți m�ncau cu o poft� de invidiat. Și culmea ironiei, mai sufereau și de gastrit� sau ulcer- duodenal.... Iar eu m� uitam la ei mirat și nu �nțelegeam pe ei, cum pot m�nca , �n timp ce eu bolnav real de aceeași boal�, stomacul meu refuza s� m�n�nce. Chiar nu exist� alt� cale de a nu ne mai fura singuri c�ciula! C� o putem face și mai democratic. Vorba aia : Tr�dare , tr�dare , dar s� o știm cu toții. Și de asemenea mai sunt iar ferm convins, c� dac� toat� lumea ar avea �n mod egal, aceleași venituri nesimțite pe care le au parlamentarii,� aleșii noștrii� oamenilor nu le-ar mai trebui biseric� Chiar ar și uita de ea. Doar c�nd le mai murea cineva sau ajungeau la ananghie, �și mai amintesc de Dumnezeu. Și cum dar� s� nu fie așa? Atunci toți omul , o va duce bine, ar fi ghiftuit, banii... c�t cuprinde , plimb�ri c�t cuprinde, ...C� atunci cred c� s-ar lua de grij� sființiile noastre despre lenevirea și l�ncezeala oamenilor �n a nu mai frecventa acele l�cașuri culte. Și ar lua m�suri: Ei nea Ministre! Ce faci ? mai taiele �stora salriile așa mari. Ce vreți s� 9o duc� ei mai bine ca noi? Poi se poate una ca asta? Și iar bang la �R�zboiul!� Pentru c� nu le-ar p�sa! Oare chiar nu se poate, s� se aplice �n practic� aceast� modalitate echitabil�. De ce ne trebuie ca lumea s� fie �mp�rțit� �n boieri și s�raci? Acu se vine cu inițativa american� de ami fi ap�rați de ei. Vorba vine ! Vise! P�n� trimite �ia antiracheta, noi suntem pulbere demult! Ei zic c� distrug rachetele aflate la mare �n�lțime. dar pe cele teleghidate la joas� �n�lțime , la vreo 3-50 de m, la �lea ce le mai fac? C� o distrugere a țintei va pune �n pericol și alte zeci , sute sau mii de vieți. dar ce mai conteaz� unul doi la at�tera miliarde de oameni. Nu ? Acui ne abat atenția cu s�rb�torile lor de datine - de halowen., f�c�ndu-ne s� uit�m realitatea crud� �n care totuși mai �ncerc�m s� mai și tr�im, fiecare cum ;tiu mai bine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 09:13
Constat cu bucurie, c�nd v�d c� ideeile mele �transmise� �ncep s� prind� contur. C� mai sunt și oameni din r�ndul parlamentariilor, care mai vin totuși și cu c�te o idee bun�. Numai de ar ține-o tot așa!Dac� n-ar fi orgoliul �sta.... c� ar s�rii 3...5, 100 de parlamentari pe el, pentru al convinge c� ideeile lor sunt mai bune și mai demne de luat �n seam�. Binențeles pentru unii din ei, care nu v�d cu ochi buni binefacerile științei moderne, vor comenta. Rom�nul e greu de convins, asta c� și-a pierdut toat� �ncrederea �n stat, refugiindu-se �n necunoaștere, crez�nd c� de acolo le vine speranța și traiul mai bun. Ei nu vor s� profite de ele, așa cum fac alții. Ați v�zut c� parlamentarul �n cauz� a propus suspendarea banilor. E o idee bun�! �n acest fel am descuraja, pentru moment, pe posibilii infractori și delicvenții de m�ine, care toat� viața lor nu le-a pl�cut munca, au ținut-o ca �n tenis: 0-0! Poi și de ce n-ar fi bun� ideea? Poi ar dispare banii, care sunt ochiul dracului. Nu ar mai trebui s� �munceasc� ei at�ta ca s� cloneze cardurile, s� sparg� carduri, etc. Toate valorille b�nești a unui locuitor, ar fi �n locuite cu un �punctaj� stabilit ulterior electronic, sub forma unei cartele speciale, �n care s� fie inmagazinate, toate semnele particulare ale cet�țeanului- nu turmentat: amprente, culoare ochi, fizionomie și multe alte semne PARTICULERE, sau caractere, preferințe, ce pot fi aflate și memorate pe baza unui chestionar am�nunțit. și ce �i sunt unice, �n care s� se reflecte - conform zicalei: �dup� munc� și r�splat�. iar la acest capitol ar cam trebui s� intervenim mai ferm. Acu cu dispariția banilor, ce rost mai are s� ne �roadem� Și așa am opri din start infrancționalitatea. Un fel de punctaj �credite�. �n felul �sta numai cel �n cauz�- proprietarul, va știi �n orice moment c�te credite mai are, c�te alune avea �n plan , c�t a economisit pe an , implicit dac� mai m�n�nc� azi. Sau m�ine. Și toate astea s� se fac� de acas�, �n fața calculatorului de toat� lumea, �n așa fel ca și țața Marița din v�rful dealului s� se bucure de binefacerile științei moderne. Așa �narmat cu un card specila, te duci și m�n�nci direct la restaurant, sau faci piața b�g�nd cardul și ieșind roșiile pe alt� parte. ca banii din bankomat. Bine c� inventivitatea oamenilor este foarte mare, dup� cum spuneam, dar �n de ajuns ca momentan s� se stopeze ideeile lor �n a fura. Poți merge liniștit pe strad�, �n orice mijloc de locomoție , f�r� a tr�i cu frica c� vei fi pr�dat- ca Maigret! Dar ... este și un dar ... Dar oamenilor nu le place , nu lea pl�cut noul, dar �i las� s� se foloseasc� de el pe alții , pentru ai subjuga. Și nici nu vor s� �nvețe nimic din experiența lor de-o viaț�! Pentru c� sunt �nc�p�ținați! Baza de date! asta e ideea!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 11:15
Bine c� mai sunt sfaturi și știri hazlii la ProTv, c� altfel ce ne-am mai face? Politic� , politic�, și iar politic�....Dar se aplic� proverbul: C�inii latr� , ursul merge... Cine s� aud�? Dar cum spuneam , știrea aplicativ� precum și sfatul de cum s� ne apa�r�m �n prima faz� de un eventual cutremur, și mai ales la școlari și preșcolari, m-au f�cut s� z�mbesc, deși nu prea aveam mare chef. Nimic de zis intyenția e bun�, dar departe de realitate. Numai c� teoria nu e la fel ca practica. C� tocmai asta ne omoar�. Cum credeți c� �n caz de cutremur acei copii �ncolonați doi, c�te doi , ca pe vremuri , vor p�r�si �n liniște clasa și școala, �n acea ordine des�v�rșit� impus� doar unui robot, ar fi real�. Cum s� nu intri �n panic� . Cum s� nu te panichezi, indiferent de v�rst� și mai ales la cei de 5-6 ani prezentați acolo. Chiar dac� unul - doi din zece și-ar p�stra pentru c�teva secunde s�ngele rece, dar nu același lucru s-ar putea spune de restul. S� nu intri �n panic�? E ca și cum ai spune unei babe, s� nu s� se mai duc� la biseric�! Frica exist� �n noi. Se cuib�rește �n suflet. Ne predomin� mai ales �n astfel de cazuri. Și �n toate domeniile de activitate și mai ales atunci c�nd greșim. Ne fric� de șef, ne fric� de prieten, prieteni, amante....amanți , de doctori, de Dumnezeu...Și apoi cum credeți c� merg�nd �n acea ordine perfect�, de parc� copii, ar intra �n școal� și nu ar ieși, ar mai conta. La viteza aia , p�n� ies ei se termin� cutremurul, sau nu mai apuc� s� mai ias� toți afar� �n caz de altul mai ustur�tor, care s-ar putea l�sa cu demol�ri și victime. Poi mai apuc� ei s� ias� la viteza aia toți afar�? Sau �i �nv�ța s�-și acopere capul cu geanta. Poi cu ce �i ap�ra acele genți? Nici dac� ar avea c�ști de protecție �n cap, tot nu le-ar fi de mare ajutor. Doar la unii mai norocoși. Ce e drept nici s� fug� nu e bine, dar .... C�nd e s� fie, �n calea stihiilor naturii , nu te poți pune contra. Am v�zut faze tari, cu ocazia acestor nefericite evenimente: C�nd c�deau pereții, plafoanele , grinzile peste ei, unii mai sc�pau, �n timp ce pe cei din urm� �i omorau, iar culmea ghinionului, dup� ce reușeau cumva s� ajung� afar�, le c�dea hornul �n cap , sau alte accesorii. Cel mai bine stai acolo unde te apuc�, c� dac� e s� scapi , scapi, nu s� cauți moartea afar�. Poate totuși pe unii fuga , �i mai ajut�...cu ceva. Hai c� de cel de la parter e mai bine. Vorba vine, c� și acolo.... dar ce te faci de cel de la 9-10 �la ce șans� mai are? Chiar dac� are noroc s� scape cu viaț�, tot se procopsește cu c�tre ceva. Mai sunt și super norocoși, dar nu trebuie s� ne hazard�m s� ne �ncerc�m norocul. Alfel ar trebui pus� problema. S� c�ut�m mijloace mai sigure de ap�rare, nu se l�s�m la mila hazardului. Sau cum le plac la unii s� zic� : �La cel de sus!� �la de sus nu ar putea s� ajute pe toți, chiar dac� ar vrea. Pentru �nceput construirea unor edificii mai solide , pentru astfel de cazuri ar fi o soluție. Nu s� aștept�m s� vedem dac� ne cade �n cap. Iar o testare �n astfel de cazuri, s-ar preta numai �n cazuri reale. C� atunci lucreaz� ... aia cume spune... Ti ce lapsus am .... Cum �i spune oare... �n sf�rșit...și doar am ținere de minte...c� am memorie bun�... dar cine știe...cum �i zice �,�, � ...adrenalin�, tosteron!...
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 11:27
O alt� știre de senzație: S�nge artificial fabricat la Cluj: inven�ie de premiu Nobel, �anse slabe de finan�are
O echip� de cercet�tori clujeni a f�cut o descoperire care ar putea schimba lumea medical�: o solu�ie care poate �nlocui s�ngele uman. Speciali�tii spun c� descoperirea este de Premiul Nobel, �ns� nesiguran�a �n ceea ce prive�te finan��rile poate duce la pierderea inven�iei a�a cum s-a mai �nt�mplat �n istoria cercet�rii rom�ne�ti. Oare chiar se poate? �n primul rnd nu știu c�t ar fi de compatibiil? Trebuie testat și �n timp. C� se vor bate moleculele și celulele �ntre ele. Ar fi bine s� se �nlocuiasc� tot s�ngele , dar ce vor spune celulel de la organele �n cauz�? Cum ar primi ele noutatea? Dac� s-a testat pe șobolani, iar pe ei nu-i �ntreab� nimeni cums e simt, c� nu pot și vorbi, asta nu ne �ndrept�țește siguranța noastr�. Unii b�tr�ni ar spune, și cred c� și pe bun� dreptate, c� : Ce a l�sat Dumnezeu pe p�m�nt numai el poate face�...Și cred c� are dreptate...O fi omul inventiv, dar nu pentru o veșnicie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 11:30
Eu zic ca e bine sa se faca instructajul asta. Si cu frica am comentarii, eu in '77 la ora cutremurului, mancam, prima data dupa o zi foarte activa, serviciu si apoi cursuri. Nici nu m-am deranjat pana nu a cazut curentul si au inceput sa cada caramizi, asteptam sa inceteze, ca atatea altele, nu mi-a fost frica deloc. Ma gandeam, ,,sa vezi ce se va comenta maine la lucru..." Se comenteaza si azi.
Dar cu instructajul, nu e deloc degeaba. E mai bine sa faci ceva ca sa te protejezi, decat sa nu faci nimic. Nu se stie cum iti este norocul. Daca oricum te ingroapa cladirea, indiferent ca esti calm sau panicat, poate mai esti gasit in viata daca nu te-au strapuns niste cuie, sau macar esti recunoscut daca te-a aparat o carte. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 11:33
De la: zorro56, la data 2013-10-30 11:27:31O alt� știre de senzație: S�nge artificial fabricat la Cluj: inven�ie de premiu Nobel, �anse slabe de finan�are probabil c� cel ce ne-a creat, a f�cut niște rebuturi, sau a folosit materiale recuperabile sau de la secon-hand.... de m�na a doua! C� suntem o copie nereușit� și nefinalizat�, l�s�ndu-ne tot felul de erori at�t �n comportament, c�t și ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 11:36
De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 11:30:34Eu zic ca e bine sa se faca instructajul asta. Si cu frica am comentarii, eu in '77 la ora cutremurului, mancam, prima data dupa o zi foarte activa, serviciu si apoi cursuri. Nici nu m-am deranjat pana nu a cazut curentul si au inceput sa cada caramizi, asteptam sa inceteze, ca atatea altele, nu mi-a fost frica deloc. Ma gandeam, ,,sa vezi ce se va comenta maine la lucru..." Se comenteaza si azi. Da ai și tu dreptate, �ntr-un fel E bine și așa, m�car s� te lecuiasc� de panic�.... c� de altele...Totul ține de teorie. Mai e și norocul, bat�-l vina. Eu am vrut s� scot �n evidenț� faptul , c� copii parc� mergeau la defilare... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 13:11
Nuștiu dac� mai e o asemenea situație hilar�, privind prioritatea de trecere din dreptul semafoarelor , la noi �n Galați, și mai ales �n piața 39. Poate o mai fi și alte cazuri asem�n�toare și prin alte orașe, dar la noi se bate recordul. Eu nu mai �nțeleg rostul lor. pentru c� at�t pietonii, dar mai ales șoferii, trec c�nd vor, cum pot și c�nd nu trebuie, nerespect�nd culoarea Și mai ales pietonii, care s�tur�ndu-se s� mai aștepte schimbarea culorii �n verde , ce dureaz� la noi o veșnicie �n timp ce la șoferi zece secunde, mai trec și ei cum pot și c�nd pot. Eu nu �nțeleg ce fel sunt sincronizate semafoarele astea? C� cel care vine, are verde și la cel care face la dreapta , și la cel care face �nainte. Iar eu ca pieton așișderea tot verde. Poi ce facem ? D�m cu banul? Care trece mai repede, sau mai cu inițiativ�, ca s� nu spun de tupeu. C� avem destui și din aceștia, din ambele tabere. Mai bine le-ar scoate! C� și așa, nu toat� lumea le respect�! Ca atunci c�nd nu era curent , sau la unul din culori , becul era ars. C� mai sunt și astfel de cazuri. Și mai este și un alt aspect. Timpul! De ce nu este egal la toat� lumea ? De ce la ei timp mare , iar nou� la traversare, 10 20 secunde, �n funcție de cum vrea semaforul s� arate pe ziau respectiv�. C� trebuie s� trecem strada �n vitez�, c� alfel te spurc� șoferii de nu mai ai ce s� iei de jos. Tot ei au dreptate! Ce le pas� de pieton? Ei!!! la putere! Ar trebui nou� s� ne dea timp mai mare de traversare. Poi la benzi mai mari nici nu ai ajuns bine �n partea cealalt�, c� gat, s-a schimbat culoarea, și �njur�turile sporesc. mai vezi c�te un pensionar b�tr�n și bolnav, care �i mai ameninț� cu bastonul. dar ce folos, ei sunt tupeiști. Ar fi �n stare s� se dea jos , ca s�-ți aplice o corecție. Poi cum s� stai tu �n calea lui? Ei iii! Mai bine o trecere subteran�. Desființ�ndu-se semafoarele. Și așa consum� curent destul. Cel rosu, 40 de secunde , cel verde 20 secunde, cel galben 5 secunde. Dac� adun�m , știind c� toate becurile sunt de 75-100 W, vedem c�t� economie s-ar face, la 24 de ore numai, dar �ntr-o lun�, dar �ntr-un an , dar �n zece?...Deci t=65 s energia consumat� W=3x75 sau 3x100 egal 300w cum P=UxI Iar W = UxIxt rezulkt� o economie de ...Ei dar ce tot eu s� v� fac problema mai strofocațiv� și voi. C� destul m� strofoc cu nepoata, rezolv�nd probleme de c�ldur�, calorimetrie, c� m� trec toate c�ldurile. Qced=Qabs Și gata! M� uitam la unele probleme �nc�lcite și complicate, de parc� ar vrea s�-i fac� miniștri �n clasa a 8-a . Acu mi-a dat s�-i rezolv clasicile probleme cu cele robinete. Eu țin minte c� astfel de probleme le f�ceam �n clasa a V-a! C� dac� 12 r ar umple un bazin �n 5 ore, dar 10 r , �n c�t timp ar umple același bazin? Nu se d� valoarea sau capacitatea bazinului. La noi pe vremuri se mai zicea c� bazinul are 100 sau 200 de l. Acu neam. Probleme de trei compus�, sau aplicat� cea de trei simpla �n dou� moduri. Dar eu am v�zut mai simplu. Regula triunghiului direct: 14.....5 si 10 sunt v�rfurile a unui triunghi dreptunghic. Le unim și apoi �nmultim 14 cu 5 si �mp�rțim la 10 și d� ca �n carte 6! Deci 6 r.
M� �ntreb, dac� acu le cere probleme de anul 2 de liceu, dar la liceu ? Cred c� le d� de cele de facultate, iar la facultate le fac mintal...M� refer la fizic� , chimie și matematic�. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 13:17
Are prioritate pietonul daca e verde pentru el. Soferul are dreptul sa faca dreapta, dar daca are pietoni pe trecere trebuie sa ii lase pe ei sa treaca.
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 17:19
De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 13:17:09Are prioritate pietonul daca e verde pentru el. Soferul are dreptul sa faca dreapta, dar daca are pietoni pe trecere trebuie sa ii lase pe ei sa treaca. Da ! Teoretic! De c�te ori era verde și dac� nu m� asiguram , d�dea peste mine. Și tot el cu gura mare! Ast� iarn� era polei și cum venea cu vitez�, el a fr�nat s�racul , dar mașina nu a vrut s� asculte. A venit ca o sanie spre mine, iar șoferul �nghețase cu m�inele pe volan neputincios. Ar trebui s� mai �nv�ț�m niște tehnici moderne de prin desenele animate cu Fred și Barney. �ia porneau cu picioarele și mai fr�nau și cu ele. Așa și noi. Dac� vede c� nu se oprește mașina , s� coboare un dispozitiv ca un sabot , care s� se �nfing� �n asfalt, drum etc...Și gata se oprește sigur ca la tren, indiferent de timp, sau stare a drumului. Nu e o idee bun�? Asta ar fi fr�na de serviciu, sau de urgenț�. C� patinatul nu poate fi oprit dec�t așa! Știu c� nu o s�-i vin� prea bine oprirea brusc� pentru șofer, dar ... cine �l pune s� mearg� cu vitez�? M�car dac� el se alege cu capul spart de parbriz, scap� pietonul. Sau mașina s� fie echipat� cu șofer electronic, care s� ia el m�suri urgente. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 17:23
De la: zorro56, la data 2013-10-30 17:19:32De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 13:17:09Are prioritate pietonul daca e verde pentru el. Soferul are dreptul sa faca dreapta, dar daca are pietoni pe trecere trebuie sa ii lase pe ei sa treaca. sau sa-si puna leucoplast pe anvelope...evident ca face gura mare daca vede ca n-are dreptate, sa intimideze victima....dar vezi, de-aia-i bine sa te asiguri tu pentru viata ta, ca daca te bazezi pe sofer, n-ai de unde sa stii, poate are masina ceva, poate tocmai atunci i-a sunat telefonul, poate-i nebun. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 18:04
De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 17:23:53De la: zorro56, la data 2013-10-30 17:19:32De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 13:17:09Are prioritate pietonul daca e verde pentru el. Soferul are dreptul sa faca dreapta, dar daca are pietoni pe trecere trebuie sa ii lase pe ei sa treaca. Cum ai tu dreptate �ntodeauna. Numai mie nu-mi d� dreptate nimeni! Asta c� nu citesc și printre r�nduri.... Se aplic� mereu lozinca: � Mortul e de vin�!� Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 20:49
Uit�ndu-m� pe facebook, am g�sit dou� peisaje magnifice. Le-am salvat și cred c� am s�-mi re�ncerc talentul de pictor, pe care l-am avut odat�. dar m-am plictisit repede de el. Dar chiar �n urm�toarea clip� mi-a venit alt� idee. De ce s� m� mai chinui, ca s� potrivesc at�tea nuanțe de culori? Mai bine punem pe peretye un TV cu LCD sau plasm� sau monitorul de la calculator, și prin intermediul unui stick, �nc�rcat cu imagini diverse, poți pune ce dorește mușchii t�i. Azi ai un picasso de ex, m�ine un Tonița. Rembrandt... ce �ți dorește suflețelul. Condiția ca monitorul sau TV s� aib� �ncorporat un dispozitiv de redare poze cu sticik, sau se poate improviza și cu un mini DVD sau DVD cu stick. Chiar dac� e mai scump, nu te mai chinui s� schimbi mereu tablourile. Cu c�t ai mai mare TV -ul cu at�t par mai adev�rate.
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 20:54
De la: zorro56, la data 2013-10-30 20:49:30Uit�ndu-m� pe facebook, am g�sit dou� peisaje magnifice. Le-am salvat și cred c� am s�-mi re�ncerc talentul de pictor, pe care l-am avut odat�. dar m-am plictisit repede de el. Dar chiar �n urm�toarea clip� mi-a venit alt� idee. De ce s� m� mai chinui, ca s� potrivesc at�tea nuanțe de culori? Mai bine punem pe peretye un TV cu LCD sau plasm� sau monitorul de la calculator, și prin intermediul unui stick, �nc�rcat cu imagini diverse, poți pune ce dorește mușchii t�i. Azi ai un picasso de ex, m�ine un Tonița. Rembrandt... ce �ți dorește suflețelul. Condiția ca monitorul sau TV s� aib� �ncorporat un dispozitiv de redare poze cu sticik, sau se poate improviza și cu un mini DVD sau DVD cu stick. Chiar dac� e mai scump, nu te mai chinui s� schimbi mereu tablourile. Cu c�t ai mai mare TV -ul cu at�t par mai adev�rate. Ti-au furat-o si pe asta, Bebi! Exista deja, rama foto digitala. www.emag.ro/search/rama%20foto Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 21:15
De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 20:54:42De la: zorro56, la data 2013-10-30 20:49:30Uit�ndu-m� pe facebook, am g�sit dou� peisaje magnifice. Le-am salvat și cred c� am s�-mi re�ncerc talentul de pictor, pe care l-am avut odat�. dar m-am plictisit repede de el. Dar chiar �n urm�toarea clip� mi-a venit alt� idee. De ce s� m� mai chinui, ca s� potrivesc at�tea nuanțe de culori? Mai bine punem pe peretye un TV cu LCD sau plasm� sau monitorul de la calculator, și prin intermediul unui stick, �nc�rcat cu imagini diverse, poți pune ce dorește mușchii t�i. Azi ai un picasso de ex, m�ine un Tonița. Rembrandt... ce �ți dorește suflețelul. Condiția ca monitorul sau TV s� aib� �ncorporat un dispozitiv de redare poze cu sticik, sau se poate improviza și cu un mini DVD sau DVD cu stick. Chiar dac� e mai scump, nu te mai chinui s� schimbi mereu tablourile. Cu c�t ai mai mare TV -ul cu at�t par mai adev�rate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 21:26
De la: zorro56, la data 2013-10-30 21:15:02[ nu te necaji, daca nu stiai inseamna ca nu ti-a trebuit.Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 21:57
Hai totuși s� m� g�ndesc iar la voi, și s� v� dau o veste bun� și plin� de speranțe pe viitor. �n privința celui cutremur, am fost avertizat de Kurt ,care și el aflase de la El-Dor, c� va lovi Rom�nia. Și atunci la �ndemnul și rug�mințile Andei și a Ninei, Și-au f�cut mil� de noi, și �mpreun� ne-am adunat �șforțele� �ncerc�nd s� mai reducem dezastrul ce se anuța. Numai cu ei am reușit ca s� mai diminu�m cutremurul, oprindui amplitudinea și durata, �n ultimul momnt. Dac� și-ar fi f�cut damblaua, ar fi fost bai...Era la fel ca cel din �77 , dac� nu și mai grav. Și asta cu g�ndul la falie, pe care au potolit-o. Numai micșorarea timpului, a f�cut ca s� nu semene cu �la de atunci. Așa c� de acu puteți dormi liniștiți, c� alt cutremur ca cel din�77, nu o s� mai vie așa de cur�nd. Poate iar peste 37- 40 de ani ! Chiar dac� vreo dou� trei le-ar mai d�r�ma v�ntul , asta nu trebuie s� v� sperie. E ceva normal... Așa c� spor la somn copii...și uitațile. Chiar voiam s� adaug azi referitor la cele preg�tiri, c� se fac ziua. Doar de c�nd știu eu, nu prea sunt cutremure ziua. Unul a fost parc� �n 2000 la amiaz� pe la ora 14 și ceva... Ele vin numai seara pe �nserat și noaptea spre dimineaț�... De ce oare? Nu mi-a spus Kurt și nici El - Dor. Dar un motiv trebuie s� fie. Poate la asta �nc� nu s-a g�ndit nimeni....�nc�! La anu, �n 2014 o s� mai fie unul dar nu devastator....Dar nici asta nu trebuie s� v� sperie!
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 22:05
A fost unul care m-a panicat si pe mine,mi-a fugit pamantul sub picioare ziua in amiaza mare, prin 82, 83...nu mai stiu anul. dar era pe la pranz si m-am panicat in primul rand pentru copii, ca erau singuri acasa.
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 23:03
Dar nu va inghesuiti toti sa-mi multumiti....Pe rand...
Macar ptr linistea sufleteasca sa aveti un somn lin la noapte.
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 13:27
�nghesuial�... și la promoții! Nu numai la m�ncare moac�. Și te mir la ce ? Oale sub presiune, generatoare electrice, storc�toare de fructe. Hai c� storc�torul e util, dar �n rest? Ce fac cu ele. Le trebuie curent? Și mai spun c� nu au bani. Dup� ce au golit toate rafturile, nu le-a mai ajuns nici la cei care se sculaser� cu noaptea �n cap, ca pe vremuri. Ce vreți ? le-a intrta obiceiurile �n s�nge. Mai aveau oleac� și ar fi styrigat ca pe vremuri la r�nd: � Da-ți numai c�te o jumate de oal� ca s� apuce toat� lumea!� ...
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 16:54
20 de lei? Mare chelbe! At�t mi-ar da , dup� spusele funcționarei de la �patinoar� unde sunt o parte din birourile prim�riei, la �ntrebarea mea :�C�ți bani �mi da-ți la ajutorul pentru �nc�lzire cu gaze?� Poi dac� am dreptul! La veniturile noastre pe familie de trei, ajunge pe undeva de 500. Iar consult�nd și eu tabelul �n cauz�, constat c� se pleac� de la 100-200 venit care i-au 200 și cu c�t crește venitul , scade și ajutorul. Eu chiar eram �n pericol s� nici nu i-au. Eram ultimul pe list�. Aici fac departajarea �n funcție de venit, dar la pensii de ce nu fac la fel ? Cu c�t e pensia e mai mic� cu at�t indexarea s� fie mai consistent�. S� se dea plafonat. Ce c�știg� bietul �la care are 4-5 m8ilioane am�r�te? Un zece la sut� s� fie și tot abia s-ar cunoaște. dar nu același lucru s-ar putea spune despre alte pensii mai �nesimțite� s� le zicem. Poi unul cu 100 de milioane , binețeles c� s-ar bucura cu �nc� zece milioane �n plus. Eu s� fiu �n locul ministrului, aș proceda eșalonat și plafonat. De la 50 mil s� zicem aș da un procent, �n timp ce altele cu zece procente, altele mai mici cu 20 procente, și tot așa! Ca și tot omul am�r�t s� se bucure și el s�racu de ceva bani, c� doar a muncit pentru ei o viaț�. Unii mai mult alții mai puțini. Era totuși bun� tactica lui Ceaușescu! Știu c� la unii cu bani mulți , ideea mea nu le-ar merge la inim�. C� i-ași și auzi c� spun: � da dac� mata ai fi avut 100 mil, ți-ar fi convenit? � Da! I-ași fi r�spuns. Toat� lumea trebuie s� tr�iasc� - BINE!
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 20:31
Marte! Ultima frontier� a cunoașterii! Am terminat cu Luna și ne preg�tim acu s� ne lu�m zborul pe Marte! De parc� ar fi ici colo. V�d c� inevitabil doritorii , nu au �nt�rziat s� apar�. Vor s� mearg� pe marte, deparc� s-ar duce �n excursie �i Bahamas! E bine c� se duc, deoartece mai schimb� și ei peisajul. Lumea mai dorește și alceva. S-au plictisit de planeta P�m�nt. Numai c� nuștiu c�ți ar mai ajunge acolo. Doar nu e colo. Și apoi cum vor tr�i acolo. Nu au aer! C�t ar ține rerzerva s� zicem? O zi , 6, o lun�, tot trebuie s� se termine. Dac� deja era aer acolo, mai ziceam. Doar dac� nu le-a dat americanii la posibilii marțieni, telefon �nainte, pun�ndu-i �n gard�. � �Vedeți c� v� trimit la voi pe Marte niște expermente, sunt ei b�ieți buni. Vedeți cum �i tratați și convingeții s� nu mai plece de acolo. Așa mai rezolv�m și noi unele probleme energetice și mancarea. C� știți foarte bine c� la acest capitol st�m super de prost! Vedeți și voi ce le dați s� m�n�nce , c� ei sunt cam mofturoși. Vor și bani și m�ncare gratis, f�r� s� munceasc�. Rupețiile oasele s� le mai piar� pofta de Marte. Iar ei ar zice: �� Crrtso past defris comm nobdog amers martti nov... - Adic� : � Nici o grij�, dac� nu v-o place cum o s�-i trat�m, s� nu ne mai ziceți nou� marțieni! Iar americanii: OK!
Așa c� drum bun spre Marte! Eu i-ași trimite pe marte pe toți pușc�riașii , hoții, șarlatanii, manglitorii, și alte clase sociale, certate cu legea, care la capitolul munc� și disciplin�, stau ca și cum nu ar exista , dar au bani de �i �ntorc cu furca, p�n� �ntr-o zi c�nd or dispare banii de tot. Atunci or s� �ntoarc� cardurile ...Poi nu trebuie și forț� de munc� acolo? Sau ei cred c� acolo se vor duce �n vacanț�, ca la Miami! La munc� pe planete str�ine, dac� aici nu v� place munca! De pe Marte ați plecat, pe Marte v� cheam� mama natur�! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 20:59
Cine m� poate ajuta și pe mine cu aceast� problem�? Adic� nu pe mine ci pe nepoat�-mea!
Toat� ziua m-am luptat cu ea. Și d�-i și lupt�... Mare minune de problema de fizic� combinat� cu cea de geometrie. Afl� desnsitatea unui paralelipiped aflat pe un plan orizontal, cu fața cea mai mare �n jos, stiind presiunea P, ce apasa pe suprafaș�. Mai știim pe S mare adic� Aria total�. Și S1 = 3S2 = 3S3. De aici a rezultat c� una din dimensiuni l mic , sau H sunt egale Am calculat cele trei arii, folosind și Aria total� = 2S1 + 2S2 +2S3 mi-a dat S1 = 300 s2 100 și s3 100 Stiind c� aria total� e 1000 a rezultat inlocuind pe S1 c� sun6t bune c� adunate fac 1000 deci verific�. Problema e c� densitatea ro=m/V Iar P presiunea e F/S adic� S1 cred. asa am notat eu pe cea mai mare iar cu S2 și S3 celelalte arii. Din presiune P am scos pe S unde S= F /P F= mxg unde g=10, s=G/P =mxa/P iar P=mxg/S2 iar inlocuind in formula densit�ții rezult�= ro=PxS2/Lxlxl adic� l patrat ca l=h de unde ro= pxs2 /gx1/Lxlpatrat. Nu stiu daca e bine asa , c� la ei d� : ro=p/gxradical din S2 Acu nu stiu dac� ei au folosit pe S1 sau s2 ca aria bazei nari? Nu d� ca in carte. Principiul e bun? densitatea e 7100 deci e din Zinc corpul. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 18:00
Da! �la eu , �la eu.... Dup� cum se pune problema ast�zi �n �nv�ț�m�nt, ar mai trebui s� ne mai ducem odat� �n clasa �nt�i!...noi p�rinții!
Nu c� ar fi necesar, dar prea multe pretenții au unii profesori de la unele școli și licee. Eu nu7 zic c� nu ar trebui s� �nvețe, dar uneori se rep�șesc chiar pe ei , cer�ndu-le imposibilul. Manualul ca manualul, dar culegerele sunt �tari� de tot. Parc� i-ar preg�ti pentru cercuri sau concursuri �nerjudețene. Iar ei nu cunosc nici formulele și nici fenomenele �n sine. Și asta c� nu li se explic� mai pe �nțelesul lor. O problem� dac� nu �nțelegi ce se �nt mpl� �n ea, nu ai cum s� o faci. Trebuie s� te pui �n pielea problemei. S� ai viziunea spațiului! Nu e suficient numai s� aplici formula. Probleme obositoare petr ei. Trebuie s� te plimbi prin toat� materia f�cut� anterior, dac� ai f�cut-o sau ai �nțeles-o! Și dup� aia mai au și pretenții! �n ziua de azi, la unele școli lecția de fizic� sau matematic�, ca s� nu mai zic chimie, se desf�șoar� cam �n felul urm�tor: � Deschideți culegerea la pag X, și faceți problemele de la 1la 100 și asta p�n� m�ine. dar cu celelalte obiecte c�nd mai au timp și ptr ele? C� �i apuc� dimineața și tot nu mai termin�.Scoate cel mai dezghețat elev la tabl�, face problema și cu ajutorul profului, și cine a �nțeles de ce e așa , bine...Iar ceilalți copie ca niște roboți, la care se mai adaug� și neatenția, și ce iese...Unele probleme erau de teorie și de explicarea fenomenelor. dar de unde s� știe ei despre ele dac� nu le explic� nimeni. Poate �i consider� miniștri. dac� la clasa a Viii-a fac probleme de liceu anul 1 sau 2, la liceu ce mai fac? Probleme de facultate, iar la facultate?...Și se merge pe aceast� idee de autodidact. Și copii , ce mai fac acs�, c�nd uneori nici p�rinții nu mai știu s� le fac� problemele.... sau s� le explice pe �nțelesul lor. Sunt foarte rare cazuri �n care se și �nțelege. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|