back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 >> Sari la pagina:

Black_Friday_

4276 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 20:09

De la: _2148_, la data 2013-10-18 19:54:24
De la: Black_Friday_, la data 2013-10-18 19:48:23
De la: _2148_, la data 2013-10-18 19:42:55
De la: Black_Friday_, la data 2013-10-16 21:09:49
De la: zorro56, la data 2013-10-15 21:47:56Am �nțeles ce te doare pe mata. Ori ai rude popi, ori a fost cineva din familia matale la Iași, iar asta te-a deranjat. Nu știam c� o p�rere deranjeaz�. E cași cum aș afirma c� p�m�ntul e patrat , iar matale ai susține c� e rotund. Așa fac și au f�ct și oamenii de știnț� c�nd s-au contrazis �ntre ei. Dar știu c� și unii din ei erau creștini. dar repet nu trebuie s� amestec�m marfa cu ambalajul, Putem fi toți creștini , dar nu sub aceast� form�. Ca �n numele credinței se �mbog�țesc alții. Scuze dac� v-am opurtunat. Și gata de acu nu v� mai r�spund la provoc�ri. Eu �mi p�strez ideeile mele, așa bune rele cum sunt.

Sa-ti spun eu esentialul: nu mai intereseaza in ce crezi, nu ma intereseaza ce crezi despre popi, biserica sau Dumnezeu. Pentru mine esti lipsit de importanta si nu te bag in seama.

Nu ma scoate din sarite decat tupeul jegos de care dai dovada atunci cand spui ca cei care cred in Dumnezeu sunt prosti. Si atunci simt cum mi se strange stomacul si ma gandesc cu satisfactie cum ti-as da un cap in gura daca as fi langa tine, cu toata varsta pe care o ai, pentru ca nu se pune, fiindca ai trait degeaba.

Pentru ca tu, dupa ce ca esti un maimutoi jalnic, care invarte stiinta cum invarte porcul dovleacul, iti permiti sa insulti milioane de oameni, printre care si pe parintii mei. Iar asa ceva eu nu iert! Mai ales ca tu esti asa cum esti, un agramat fraier in care se umfla taratza si da din el numai figuri de prost gust.

Ai priceput acum? Este ultima data cand te mai bag in seama. Ramai cu convingerile tale de coclit penibil ce esti si daca ma mai insulti o singura data, o sa trec peste orice bariera care ma mai retine si cu tot riscul de a mi se bana contul, o sa iti adresez exact ceea ce meriti.

Uite cine vorbeste de sindromul Tourette !!!

Cam asa ii raspunzi tu unui user care ti-a vorbit civilizat ! Penibil !

Si care este injuratura pe care ai identificat-o tu? Arata-mi si mie ceva care se compara cu sictirul tau...

Tzatza, cautand justificari, te umpli mai tare de penibil! Dar da-i bataie, face parte din consultatie, ajuta la stabilirea diagnosticului.

Ma bucur ca am reusit cu un simplu sictir sa-ti intorc favoarea numeroaselor complimentari pe care mi le-ai facut !

Cine iti da tie dreptul de a stabili regulile ?Tu ai dreptul sa jignesti si eu nu ?

Tu te-ai bagat intotdeauna singura in seama si zici ca te-am jignit eu? Si cu Gabi este la fel, tu ai atacat-o in permanenta, nu ea pe tine. Cred ca suferi si de mania persecutiei pe langa sindromul ala.....
Tu te dai smechera si este normal sa ti-o iei, ca asa e in tenis. Si dupa aia te dai cu tartita de pamant si te smiorcai ca ai fost jignita si ti-a fost rupt fasul. Esti jalnica!

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 20:31

De la: Black_Friday_, la data 2013-10-18 19:45:11www.youtube.com/watch?v=2AUYvq-WTxU[/quote]

harta prezentata in clip....este una din cele mai aproape de realitate harti ale vechii tracii....adevarata harta a ROMANIEI MARI...

Da! E frumos videoclipul! si mai ales mai ales fondul muzical. Mie mi-a placut cantecele si sa cant. dar nu a avut cine sa se ocupe de mine, din p�cate. M-am limitat s� activez la corul clasei si a scolii Mulți istoricvi au f�urit tot felul de h�rți, privind istoria noastr�, dar mulți au și aranjat-o c�nd imaginația lor dep�seau granitele reale pentru ei. Eu pe blog am avut adev�rata hart� a trecutului str�moșesc al t�rii noastre, �nc� din vremea lui Burebista. Dar și aici a intervenit orgoliul nostru și m�ndria de a fi Rom�n sau a nu fi...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 20:53

Ați v�zut ce harnici pot s� fie oamenii atunci c�nd vor...fac și curat la locul de munc�...

Am intrat pe facebook unde am g�sit un videoclip postat, despre felul cum se comport� oamenii cu animalele. C� nu au pic de mil� pentru ele, c� doar și ele sunt niște ființe, care au viaț�. Referitor la celelelate videoclipuri cu maimuta, daca este predecesorul nostru, eu cred ca s�manta vietii, a fost raspandita de cineva in tot universul. Iar acolo unde a g�sit conditii prielnice de trai si de dezvoltare a aparut viata. Norocul nostru,. sau ghinionul nostru...Numai ca noi nu stim sa pastr�m ce ni se ofera. E ca o jucarie oferita unui copil, s� se joace cu ea , iar el o strica. C� n-are minte.

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 20:55

De la: Black_Friday_, la data 2013-10-18 20:09:34
De la: zorro56, la data 2013-10-15 21:47:56Am �nțeles ce te doare pe mata. Ori ai rude popi, ori a fost cineva din familia matale la Iași, iar asta te-a deranjat. Nu știam c� o p�rere deranjeaz�. E cași cum aș afirma c� p�m�ntul e patrat , iar matale ai susține c� e rotund. Așa fac și au f�ct și oamenii de știnț� c�nd s-au contrazis �ntre ei. Dar știu c� și unii din ei erau creștini. dar repet nu trebuie s� amestec�m marfa cu ambalajul, Putem fi toți creștini , dar nu sub aceast� form�. Ca �n numele credinței se �mbog�țesc alții. Scuze dac� v-am opurtunat. Și gata de acu nu v� mai r�spund la provoc�ri. Eu �mi p�strez ideeile mele, așa bune rele cum sunt.

Sa-ti spun eu esentialul: nu mai intereseaza in ce crezi, nu ma intereseaza ce crezi despre popi, biserica sau Dumnezeu. Pentru mine esti lipsit de importanta si nu te bag in seama.

Nu ma scoate din sarite decat tupeul jegos de care dai dovada atunci cand spui ca cei care cred in Dumnezeu sunt prosti. Si atunci simt cum mi se strange stomacul si ma gandesc cu satisfactie cum ti-as da un cap in gura daca as fi langa tine, cu toata varsta pe care o ai, pentru ca nu se pune, fiindca ai trait degeaba.

Pentru ca tu, dupa ce ca esti un maimutoi jalnic, care invarte stiinta cum invarte porcul dovleacul, iti permiti sa insulti milioane de oameni, printre care si pe parintii mei. Iar asa ceva eu nu iert! Mai ales ca tu esti asa cum esti, un agramat fraier in care se umfla taratza si da din el numai figuri de prost gust.

Ai priceput acum? Este ultima data cand te mai bag in seama. Ramai cu convingerile tale de coclit penibil ce esti si daca ma mai insulti o singura data, o sa trec peste orice bariera care ma mai retine si cu tot riscul de a mi se bana contul, o sa iti adresez exact ceea ce meriti.

Si care este injuratura pe care ai identificat-o tu? Arata-mi si mie ceva care se compara cu sictirul tau...

Tzatza, cautand justificari, te umpli mai tare de penibil! Dar da-i bataie, face parte din consultatie, ajuta la stabilirea diagnosticului.

Ma bucur ca am reusit cu un simplu sictir sa-ti intorc favoarea numeroaselor complimentari pe care mi le-ai facut !

Cine iti da tie dreptul de a stabili regulile ?Tu ai dreptul sa jignesti si eu nu ?

Tu te-ai bagat intotdeauna singura in seama si zici ca te-am jignit eu? Si cu Gabi este la fel, tu ai atacat-o in permanenta, nu ea pe tine. Cred ca suferi si de mania persecutiei pe langa sindromul ala.....
Tu te dai smechera si este normal sa ti-o iei, ca asa e in tenis. Si dupa aia te dai cu tartita de pamant si te smiorcai ca ai fost jignita si ti-a fost rupt fasul. Esti jalnica!

Ai cumva impresia ca ma smiorcai ? Auzi si voci ? Pe langa faptul ca ai inceput sa te crezi medic ?
Ti-am mai spus , ai gresit persoana ! De mania persecutiei suferi tu , cand iti bazaie musculita toata ziua pe caciula la orice postare de-a mea . Ce vina am eu pentru faptul ca eu vorbesc despre prosti , la modul general , si tu te simti intotdeauna ??

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 00:04

INCA O MINUNE!

�n decursul istoriei, c�nd oamenilor li se opreau b�t�ile inimii �i �ncetau s� mai respire, erau practic mor�i, spune dr. Sam Parnia, profesor la State University of New York. "Nu puteai face nimic pentru a schimba aceast� stare de lucruri."
�ns�, pe m�sur� ce descifrau misterele mor�ii la nivel celular, oamenii de �tiin�� au �nv��at c�moartea nu se petrece �ntr-o clip�, ci este un �ntreg proces.
Abia dup� ce o persoan� "moare" conform defini�iei curente pe care o d�m mor�ii, celulele corpului �i �ncep propriul lor proces al mor�ii, proces care poate dura ore �ntregi, iar noi, poten�ial, putem inversa acest proces.
C�ndva, se credea c� dup� ce inima a �ncetat s� mai pompeze s�nge �n corp, nu mai trec dec�t c�teva minute p�n� c�nd creierul s� sufere leziuni permanente din cauza lipsei de oxigen �i nutrien�i �n celulele sale.
Dar aceast� concep�ie, afirm� oamenii de �tiin��, este dep�it�.
C�nd inima �nceteaz� s� bat�, procesul mor�ii abia �ncepe, spune dr. Stephan Mayer, profesor de neurologie la Columbia University.
V�t�marea creierului ca urmare a lipsei de oxigen survine �n etape. �n c�teva secunde, activitatea creierului este deja afectat�, dar abia dup� minute bune celulele lipsite de glucoz� �ncep s� desf�oare etapele procesului de moarte celular� programat�.
"C�nd o persoan� a fost lipsit� de oxigen, �tim c� exist� un �ntreg set de semnale care �ncep s� anun�e celulele c� e vremea s� moar�. A�a c� avem ocazia s� modific�m aceast� programare m�car un pic, ca �i cum am spune: a�teapt�, pune fr�n�", explic� dr. Lance Becker, profesor �n domeniul medicinei de urgen�� la University of Pennsylvania.
Informa�ii despre modul �n care ar putea fi oprit procesul mor�ii sunt furnizate de cazurile unor persoane care au fost readuse la via�� cu v�t�m�ri cerebrale reduse ori chiar absente, dup� ore �ntregi �n care creierul �i inima lor nu prezentaser� semne de activitate.
�n afar� de o bun� �ngrijire medical�, cu proceduri specifice situa�iilor critice, factorul esen�ial este hipotermia, spun speciali�tii.

Dar ce te faci dac� s�ngele se cuaguleaz�? Și o parte din centrii nervoși sau celulele creierului se distrug, ne mai fiind oxigenate. Cu c�t �trezirea� e dup� un timp mai �ndelungat , cu at�t siguranța lui �n exploatare e pus� sub �ndoial�. Totuși lumina aia de unde vine și cum apare? Și ce s-ar �nt�mpla dup� aia? Numai cine �ncearc� așa ceva, poate da un r�spuns. Jocul de-a moartea, sau omul care a v�zut moartea, iar la trezire �ncepe s� viseze.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: www.realitatea.net/moartea-poate-fi-intoarsa-din-drum-spun-speci...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 00:50

De la: Daphne, la data 2013-10-17 13:20:55
De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 00:38:37
De la: Daphne, la data 2013-10-16 23:48:51Nu merge linkul dat de mne, am verificat! Incearca sa tastezi police scientifique pe google si da pe images... Acolo iti faci o idee. Este vorba de politia technica si stiintifica.....

eU STIU FRANCEZA DAR ALTII NU.
bINE SE TRADUCE.
DAR MAI BINE NE SPUI TU.
E cumva un fel de noua inchizitie gen chiar inchizitia medievala la religii?
Daca e asa e ceva f urit ce fac ei.
Oamenii audreptul sa gindeasca liber, nu sa fie inchistati in teorii ce se schimba precum apa.
Ce era la inceputul secolului nu mai valabil acum in f multe domenii.
Cum sa inchistezi stiinta in ...politie?
Sint f periculosi francezii.

Ai citit ce am spus eu ca intreaga stiinta se bazeaza pe axiome si constante.
Care sint luate arbitrar sau cum le pica bine oamenilor sa creeze teorii.
Axiomele sint creatii pur umane.

Dragul meu Mihai.... Politia stiintifica ancheteaza toate cazurile in cele mai mici amanunte, in cele maimici detalii, utilizand tot ce le pune stiinta la indemana, pentru a elucida orice caz. Se suprapune pana la un punct cu Criminalistica. Cuprinde : balistica, biologia, documentele si urmele(amprentele), indiciile, exploziile, psicho-chimia, toxicologia..... Ca meserii in police scientifique poti intalni: inginier de laborator, doctor in medicina, doctor in farmaceutica, doctor veterinar, samd , secretar, asistent administrativ etc.... toate angajarile/incadrarile fiinf facute de catre politie.
Am facu eu confuzie.
ce spui tu politie stiintifica la noi se numeste medicina legala.
Eu credeam ca e conform titlului si nu eram de acord cu asta, fiindca stiinta tine de o libertate in gindire, chiar daca e inchistata in teorii.

deci nu deschid topic.

Am deschis de fun, fiindca sint in aceasta stare psihica.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 00:53

De la: Daphne, la data 2013-10-17 13:32:24
De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 00:46:55
De la: zorro56, la data 2013-10-17 00:16:43V-ați sup�rat pe mine degeaba. Și dincolo: la ce f�ceau romanii- am mai discutat contradictoriu. Eu chiar nu v�d cu ce v-am jignit, s� v� manifestați așa. Aș spune chiar din contr�. Nu cred c� m-ați �nțeles unde am b�tut. dar așa e oamenii v�d numai partea goal� a paharului. Eu nu am nimic cu mata sau familia matale, dar nici mie nu mi-a pl�cut, tonul și ieșirea matale. Dar s� o l�s�m balt�. Mie nu-mi place nedreptatea , minciuna, f�ț�rnicia și hoția. Pentru aceste elemente am suportat ani de zile b�t�i de la p�rinți, și acu se vede. Dar am și eu o misiune, s� �ncerc ca s� fac oamenii , s� �nțeleag�,c� uneori greșesc, deși nu recunosc. Cu acest țel și �ndemn am plecat de mic. Un �ndemn ce �mi era mereu șoptit �n Eul meu. Și de aceea eu acu nu pot s� nu m� revolt , c�nd v�d at�ta nedreptate. Suf�r la fel cu ei �mpreun�. dac� fiecare și-ar vedea cinstit de meseria lui, altfel ar sta lucrurile. Iar noi am fi dus-o de mult mai bine. dar mereu apar oameni care fr�neaz� asta. Știu așa au fost timpuruile �n vechime. Așa am �nv�țat niște obiceiuri și datine de la p�rinți. Dar nu permit ca aceste datini s� fie �nc�lcate �n picioare de cineva care nu merit�.

Eu sint cel mai suparat pe tine.
Dar nu mai stiu de ce. Ca am dormit bine azi noapte.

Io pot sa ma supar cel mai repede si cel mai mult, s�c s�c s�c! Ca si asa am nasul mic!

Eu am nasul mare.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 11:39

De la: zorro56, la data 2013-10-19 00:04:06INCA O MINUNE!

�n decursul istoriei, c�nd oamenilor li se opreau b�t�ile inimii �i �ncetau s� mai respire, erau practic mor�i, spune dr. Sam Parnia, profesor la State University of New York. "Nu puteai face nimic pentru a schimba aceast� stare de lucruri."
�ns�, pe m�sur� ce descifrau misterele mor�ii la nivel celular, oamenii de �tiin�� au �nv��at c�moartea nu se petrece �ntr-o clip�, ci este un �ntreg proces.
Abia dup� ce o persoan� "moare" conform defini�iei curente pe care o d�m mor�ii, celulele corpului �i �ncep propriul lor proces al mor�ii, proces care poate dura ore �ntregi, iar noi, poten�ial, putem inversa acest proces.
C�ndva, se credea c� dup� ce inima a �ncetat s� mai pompeze s�nge �n corp, nu mai trec dec�t c�teva minute p�n� c�nd creierul s� sufere leziuni permanente din cauza lipsei de oxigen �i nutrien�i �n celulele sale.
Dar aceast� concep�ie, afirm� oamenii de �tiin��, este dep�it�.
C�nd inima �nceteaz� s� bat�, procesul mor�ii abia �ncepe, spune dr. Stephan Mayer, profesor de neurologie la Columbia University.
V�t�marea creierului ca urmare a lipsei de oxigen survine �n etape. �n c�teva secunde, activitatea creierului este deja afectat�, dar abia dup� minute bune celulele lipsite de glucoz� �ncep s� desf�oare etapele procesului de moarte celular� programat�.
"C�nd o persoan� a fost lipsit� de oxigen, �tim c� exist� un �ntreg set de semnale care �ncep s� anun�e celulele c� e vremea s� moar�. A�a c� avem ocazia s� modific�m aceast� programare m�car un pic, ca �i cum am spune: a�teapt�, pune fr�n�", explic� dr. Lance Becker, profesor �n domeniul medicinei de urgen�� la University of Pennsylvania.
Informa�ii despre modul �n care ar putea fi oprit procesul mor�ii sunt furnizate de cazurile unor persoane care au fost readuse la via�� cu v�t�m�ri cerebrale reduse ori chiar absente, dup� ore �ntregi �n care creierul �i inima lor nu prezentaser� semne de activitate.
�n afar� de o bun� �ngrijire medical�, cu proceduri specifice situa�iilor critice, factorul esen�ial este hipotermia, spun speciali�tii.

Dar ce te faci dac� s�ngele se cuaguleaz�? Și o parte din centrii nervoși sau celulele creierului se distrug, ne mai fiind oxigenate. Cu c�t �trezirea� e dup� un timp mai �ndelungat , cu at�t siguranța lui �n exploatare e pus� sub �ndoial�. Totuși lumina aia de unde vine și cum apare? Și ce s-ar �nt�mpla dup� aia? Numai cine �ncearc� așa ceva, poate da un r�spuns. Jocul de-a moartea, sau omul care a v�zut moartea, iar la trezire �ncepe s� viseze.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: www.realitatea.net/moartea-poate-fi-intoarsa-din-drum-spun-speci...

Daca in momentul nasterii, in timpul travaliului si/sau al expulziei, cordul fatului (este inca fat, nevazad lumina zilei, aflandu-se inca in viata intrauterina) inceteaza sa mai functioneze, apar implicatii functionale la nivel cerebral. Creierul privat de oxigen, poate suferi sechele. Este importanta perioada de timp scursa din momentul incetarii functionarii corecte si optime a cordului si preluarea ''controlului'' de catre inima.

In timpul starilor febrile, creierul isi poate ''aminti'' ca ramasese in precedent fara oxigen si, in cazul unei stari febrile ce depaseste 40 de grade celsius, creierul .....devien imun? In sensul ca , din moment ce fusese privat de oxigen odata, in timpul nasterii omului din ale carei componente face parte, va sti sa repuna in aplicatie procesul de auto-salvare?

http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q :D
Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 11:44

De la: nastasemihail, la data 2013-10-19 00:50:11
De la: Daphne, la data 2013-10-17 13:20:55
De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 00:38:37
De la: Daphne, la data 2013-10-16 23:48:51Nu merge linkul dat de mne, am verificat! Incearca sa tastezi police scientifique pe google si da pe images... Acolo iti faci o idee. Este vorba de politia technica si stiintifica.....

eU STIU FRANCEZA DAR ALTII NU.
bINE SE TRADUCE.
DAR MAI BINE NE SPUI TU.
E cumva un fel de noua inchizitie gen chiar inchizitia medievala la religii?
Daca e asa e ceva f urit ce fac ei.
Oamenii audreptul sa gindeasca liber, nu sa fie inchistati in teorii ce se schimba precum apa.
Ce era la inceputul secolului nu mai valabil acum in f multe domenii.
Cum sa inchistezi stiinta in ...politie?
Sint f periculosi francezii.

Ai citit ce am spus eu ca intreaga stiinta se bazeaza pe axiome si constante.
Care sint luate arbitrar sau cum le pica bine oamenilor sa creeze teorii.
Axiomele sint creatii pur umane.

Dragul meu Mihai.... Politia stiintifica ancheteaza toate cazurile in cele mai mici amanunte, in cele maimici detalii, utilizand tot ce le pune stiinta la indemana, pentru a elucida orice caz. Se suprapune pana la un punct cu Criminalistica. Cuprinde : balistica, biologia, documentele si urmele(amprentele), indiciile, exploziile, psicho-chimia, toxicologia..... Ca meserii in police scientifique poti intalni: inginier de laborator, doctor in medicina, doctor in farmaceutica, doctor veterinar, samd , secretar, asistent administrativ etc.... toate angajarile/incadrarile fiinf facute de catre politie.
Am facu eu confuzie.
ce spui tu politie stiintifica la noi se numeste medicina legala.
Eu credeam ca e conform titlului si nu eram de acord cu asta, fiindca stiinta tine de o libertate in gindire, chiar daca e inchistata in teorii.

deci nu deschid topic.

Am deschis de fun, fiindca sint in aceasta stare psihica.

Multumesc pentru colaborare. Asa intuisem si eu cand va intrebasem si va propusesem sa votam! Iubesc munca in echipa si savurez cu drag clipele victoriei alaturi de cei ce ma inconjoara!

NU DESCHIDEM TOPIC PENTRU POLICE SCIENTIFIQUE, povestim unde si cand ne vine in ajutor mintea, membrele superioare si undele eterului si/sau ale furnizorului de internet -de ne permit! Evident, atata timp cat platforma Intercorp ne suporta!

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 11:45

De la: nastasemihail, la data 2013-10-19 00:53:35
De la: Daphne, la data 2013-10-17 13:32:24
De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 00:46:55
De la: zorro56, la data 2013-10-17 00:16:43V-ați sup�rat pe mine degeaba. Și dincolo: la ce f�ceau romanii- am mai discutat contradictoriu. Eu chiar nu v�d cu ce v-am jignit, s� v� manifestați așa. Aș spune chiar din contr�. Nu cred c� m-ați �nțeles unde am b�tut. dar așa e oamenii v�d numai partea goal� a paharului. Eu nu am nimic cu mata sau familia matale, dar nici mie nu mi-a pl�cut, tonul și ieșirea matale. Dar s� o l�s�m balt�. Mie nu-mi place nedreptatea , minciuna, f�ț�rnicia și hoția. Pentru aceste elemente am suportat ani de zile b�t�i de la p�rinți, și acu se vede. Dar am și eu o misiune, s� �ncerc ca s� fac oamenii , s� �nțeleag�,c� uneori greșesc, deși nu recunosc. Cu acest țel și �ndemn am plecat de mic. Un �ndemn ce �mi era mereu șoptit �n Eul meu. Și de aceea eu acu nu pot s� nu m� revolt , c�nd v�d at�ta nedreptate. Suf�r la fel cu ei �mpreun�. dac� fiecare și-ar vedea cinstit de meseria lui, altfel ar sta lucrurile. Iar noi am fi dus-o de mult mai bine. dar mereu apar oameni care fr�neaz� asta. Știu așa au fost timpuruile �n vechime. Așa am �nv�țat niște obiceiuri și datine de la p�rinți. Dar nu permit ca aceste datini s� fie �nc�lcate �n picioare de cineva care nu merit�.

Eu sint cel mai suparat pe tine.
Dar nu mai stiu de ce. Ca am dormit bine azi noapte.

Io pot sa ma supar cel mai repede si cel mai mult, s�c s�c s�c! Ca si asa am nasul mic!

Eu am nasul mare.

Poate ca nu mai ai voie sa te superi!

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 11:49

A propos, uitasem ceva, dupa care ma retrag pentru a ma indrepta spre alte trebi: Cand platforma nu ne mai suporta, am prevazut sa ne regasim pe platforma de siguranta a lui Nea Marin, ca el ne suporta, asa cum suntem noi.

Va doresc o zi frumoasa, precum sufletele voastre!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 14:12

De la: _2148_, la data 2013-10-18 20:55:11
De la: Black_Friday_, la data 2013-10-18 20:09:34

Ai cumva impresia ca ma smiorcai ? Auzi si voci ? Pe langa faptul ca ai inceput sa te crezi medic ?
Ti-am mai spus , ai gresit persoana ! De mania persecutiei suferi tu , cand iti bazaie musculita toata ziua pe caciula la orice postare de-a mea . Ce vina am eu pentru faptul ca eu vorbesc despre prosti , la modul general , si tu te simti intotdeauna ??

himmm, nu-i chiar asa, ptr. ca atunci cind spui mereu despre prostia ALTORA , vizezi pe toti participantii de pe forum , dind de inteles ca doar tu esti cea inteligenta si te oripileaza prostia altora ! si da, nu prea postezi ce Crezi tu, ci te iei de altii ,punind contre....bune si alea, la drept vorbind, dar mai si argumenteaza !

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 19:05

De la: SocratEea, la data 2013-10-19 11:49:21A propos, uitasem ceva, dupa care ma retrag pentru a ma indrepta spre alte trebi: Cand platforma nu ne mai suporta, am prevazut sa ne regasim pe platforma de siguranta a lui Nea Marin, ca el ne suporta, asa cum suntem noi.

M�car pentru asta poate primesc scuzele de rigoare de la cine trebuia. E ca și cum ar veni cineva �n casa mea și m-ar �njura , amenința, bate, sau beșteli , sub paravanul condiționalului, pe simplul motiv c� p�rerile nu coincid. M�car odat� s� fie sforța cu el, c� știu c� nu are inima așa de neagr� cum ar sugera ID-ul. Un ID predidstinat. C� a mai r�mas ceva bun �n sufketului lui. Chiar daca nu este de acord niciodat� cu toat� lumea, m�car s� o știm cu toții... Știu c� 01 + 01 = ca la doi magneți de același pol , se resping. Poate facem pace. M�car de o zi. C� știu c� nu v-a dura mult. E la fel ca la alt� poveste SF, pe care am citito din același volum. O or� r�zboi, și 5 min pace. O facem și pe asta dac� trebuie. De asta ziceam c� puțintic� disciplin� nu ar strica și aici, mai ales c� vrem s� vorbim și de poliție științific�.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 19:21

De la: zorro56, la data 2013-10-19 19:05:33
De la: SocratEea, la data 2013-10-19 11:49:21A propos, uitasem ceva, dupa care ma retrag pentru a ma indrepta spre alte trebi: Cand platforma nu ne mai suporta, am prevazut sa ne regasim pe platforma de siguranta a lui Nea Marin, ca el ne suporta, asa cum suntem noi.

M�car pentru asta poate primesc scuzele de rigoare de la cine trebuia. E ca și cum ar veni cineva �n casa mea și m-ar �njura , amenința, bate, sau beșteli , sub paravanul condiționalului, pe simplul motiv c� p�rerile nu coincid. M�car odat� s� fie sforța cu el, c� știu c� nu are inima așa de neagr� cum ar sugera ID-ul. Un ID predidstinat. C� a mai r�mas ceva bun �n sufketului lui. Chiar daca nu este de acord niciodat� cu toat� lumea, m�car s� o știm cu toții... Știu c� 01 + 01 = ca la doi magneți de același pol , se resping. Poate facem pace. M�car de o zi. C� știu c� nu v-a dura mult. E la fel ca la alt� poveste SF, pe care am citito din același volum. O or� r�zboi, și 5 min pace. O facem și pe asta dac� trebuie. De asta ziceam c� puțintic� disciplin� nu ar strica și aici, mai ales c� vrem s� vorbim și de poliție științific�.

youtu.be/LDsREmixmb8

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 19:39

Nea Minitehnicuse, te doare ceva, ai febra? Tot tu vrei scuze? Chiar ca ai imbatranit degeaba!

Dupa ce ca esti marlan si i-ai facut toatal gratuit prosti pe milioane de oameni doar pentru ca tie nu ti-a placut religia de mic si ai studiat cu ardoare socialismul-stiintific, sau pentru ca tu ai impresia despre tine ca esti om de stiinta (agramat!!!) , acum mai vrei si scuze? Eu am impresia ca esti cam dus cu pluta....

Si care e casa ta? Topicul asta? Nici macar nu este infiintat de tine!!! Tu doar l-ai capusat cu prostiile tale, amintiri din epoca socialista, amintiri de la pomeni si prostiile tale care ai impresia ca reprezinta literatura...

Si chiar daca ar fi fost infiintat de tine...si asta o spun cu voce tare, adica bat saua ca sa priceapa si iapa...bai, va aflati pe un forum care nu va apartine, este public, nu este cu circuit inchis si nu stabiliti voi nicio regula! Cu atat mai mult, nu mai faceti pe sefii ca doar va faceti de ras. Clar? Mai lasati figurile astea de prost gust!!!

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 19:52

www.youtube.com/watch?v=YSMlrnkUjec

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 20:26

Binențeles c� m� doare. Și mai ales dup� seria de vorbe de ocar� , primite gratuit. Și pentru care nu mi-a mers prea bine. V-am spus nu are a face religia cu practica popilor. De ce nu m� �nțelegeți? C� eu nu iubesc ceea ce fac ei, nu c� multi cred in Dumnezeu. E traba lor, dar s� nu transforme o tradiție �ntr-o afacere. M� doare faptul c� nu vedeți adev�rul. C� nu vreți s�-l vedeți. Dar asta e ! �sta e rom�nul credul.Și nu numai �n cele religioase, ci la toate capitolele. V�d c� m� tot faceți agramat. Nu sunterți și nu ați fost singurul. Au mai zis și alții asta. dar ce vreți acu ca s� �nv�ț o �ntreag� gramatic� �n dou� zile. O gramatic� pe care nu am �nțeles-o pentru c� nu au vrut sau nu au știut profesorii s� mi-o insufle? Bine dac� p�rerile mele proaste asa cum sunt v� sup�r� , nu mai zic nimic. O s� continuui cu poveștile. Poate așa mai �nv�ț și eu puțintic� gramatic� Și de ce s� nu recunosc. Sunt unele persoane de aici care m-au �nv�țat și gramatic� din mers. Știu c� mai am de �nv�țat. dar chiar pe mata te sup�r� chiar totul. Nu vreți s�-mi acordați o șans�? Pitem face și observații mai bl�nde , nu s� d�m cu parul. �ndiferent cine a deschis acest topic, eu l-am adptat cu cele legate de minuni. Și nu puțini sunt aceeai care le ador�. Și le exploateaz� f�c�nd și din asta o surs� de venit. O p�c�leal�. Putem s� fim și mai puțin critici, dac� vrem, sau vorbele spuse altfel, Din p�cate v�d cu durere, c� mai sunt și alte persoane care sufer� din cauza altor persoane, care la fel ca mine nu sunt �nțelese. Eu v� doresc o seare� bun� �n continuare dac� erați �n locul meu , dup� cum puneși dumneavoastr� problema, nu numai c� i-ați fi dat un cap in gur� , dar l-ați fi și omor�t. Hai s� fim mai bl�nzi și mai iubitori , mai indulgenți s� spunem, s� facem prin discuțiile noastre s� vedem adev�rul la fiecare . Eu nu v� port pic�, deși normal ar fi trebuit. Eu sunt omul care așa cum spunea IIsus : Dac� te p�lmuiește cineva pe un obraz, eu �i �ntind și cel�lalt obraz. Nana mea , zicea c� bun�tatea duce la PROSTIE ȘI �NCLIN S� CRED C� AVEA MARE DREPTATE.

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 20:34

De la: Fl_Orion999, la data 2013-10-19 19:21:49

youtu.be/LDsREmixmb8

OK Frumos!

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 21:15

Europa vrea sa cucereasca Luna

Peste 20 de ani oamenii vor putea trai pe Luna! Cel putin asa considera unul din cei mai distinsi specialisti �n probleme selenare, Bernard Foing, de la Agentia Spatiala Europeana.

Se pare ca da: Luna a fost la un moment dat o parte din Terra.
Peste 20 de ani oamenii vor putea trai pe Luna! Cel putin asa considera unul din cei mai distinsi specialisti �n probleme selenare, Bernard Foing, de la Agentia Spatiala Europeana.

Se pare ca da: Luna a fost la un moment dat o parte din Terra. Ceea ce face �nca si mai interesant proiectul de a instala, pentru prima data �n istorie, o baza permanenta �n afara Terrei. "Preludiul"? Lansarea primei misiuni integral europene, denumita SMART 1. Daca si politicienii se vor arata interesati de idee, s-ar putea ca �n mai putin de doua decenii pe Luna sa existe o baza pregatita sa gazduiasca primii pasi ai colonizarii sale sau, �n cazul ca va fi nevoie, sa devina un prim refugiu pentru specia umana daca vreun pericol o va cere.
Smart-1 este o nava fara echipaj uman si scopul principal al zborului sau este sa demonstreze ca din punct de vedere tehnologic Europa este gata pentru marea aventura.

Ioni si Soare

Forma de propulsie aleasa nu se mai bazeaza de data aceasta pe combustibilii chimici, ci se asigura cu un motor ionic alimentat cu energie solara. Smart 1 ajunge pe Luna dupa o calatorie de 15 luni. Ea are drept obiectiv executarea unei harti �n raze X a Lunii dar si cautarea apei sub forma de gheata �n craterele lunare si evaluarea abundentei de minereuri la suprafata Lunii. Un scop important urmarit consta in identificarea celor mai bune locuri de aselenizare, utile inclusiv proiectatului zbor al NASA din 2009. Aceste doua zboruri vor deschide astfel epoca unor "curse" lunare permanente. Dupa cum adauga Sarah Dunkin, unul din membrii cei mai importanti ai echipei care lucreaza la proiectul Smart 1, "Luna va putea fi utilizata drept teren de testare pentru viitoarele misiuni umane".

Marea incercare

Toti cei implicati �n proiectele spatiale �n curs de desfasurare sau care �si asteapta data lansarii sunt constienti ca a trai �ntr-o alta lume reprezinta un test dificil at�t pentru tehnologia folosita c�t si pentru fiziologia participantilor. �n primul r�nd pentru ca nu stim �nca efectele pe termen lung pe care le va putea avea prezenta indelungata �ntr-un mediu cu gravitatie scazuta. �n plus, un proiect at�t de amplu si de ambitios presupune �n mod esential o larga cooperare internationala. Printre tarile traditional implicate �n aceste activitati, urmatorii inclusi s-ar putea sa fie India si China, cele doua natiuni care si-au declarat �n mod constant hotar�rea de a trimite astronauti pe Luna. Interesant, cei care ar putea ram�ne "pe din afara" sunt englezii, care s-au declarat oficial �mpotriva explorarilor spatiale cu personal uman...

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 21:23

De la: zorro56, la data 2013-10-19 20:26:54Binențeles c� m� doare. Și mai ales dup� seria de vorbe de ocar� , primite gratuit. Și pentru care nu mi-a mers prea bine. V-am spus nu are a face religia cu practica popilor. De ce nu m� �nțelegeți? C� eu nu iubesc ceea ce fac ei, nu c� multi cred in Dumnezeu. E traba lor, dar s� nu transforme o tradiție �ntr-o afacere. M� doare faptul c� nu vedeți adev�rul. C� nu vreți s�-l vedeți. Dar asta e ! �sta e rom�nul credul.Și nu numai �n cele religioase, ci la toate capitolele. V�d c� m� tot faceți agramat. Nu sunterți și nu ați fost singurul. Au mai zis și alții asta. dar ce vreți acu ca s� �nv�ț o �ntreag� gramatic� �n dou� zile. O gramatic� pe care nu am �nțeles-o pentru c� nu au vrut sau nu au știut profesorii s� mi-o insufle? Bine dac� p�rerile mele proaste asa cum sunt v� sup�r� , nu mai zic nimic. O s� continuui cu poveștile. Poate așa mai �nv�ț și eu puțintic� gramatic� Și de ce s� nu recunosc. Sunt unele persoane de aici care m-au �nv�țat și gramatic� din mers. Știu c� mai am de �nv�țat. dar chiar pe mata te sup�r� chiar totul. Nu vreți s�-mi acordați o șans�? Pitem face și observații mai bl�nde , nu s� d�m cu parul. �ndiferent cine a deschis acest topic, eu l-am adptat cu cele legate de minuni. Și nu puțini sunt aceeai care le ador�. Și le exploateaz� f�c�nd și din asta o surs� de venit. O p�c�leal�. Putem s� fim și mai puțin critici, dac� vrem, sau vorbele spuse altfel, Din p�cate v�d cu durere, c� mai sunt și alte persoane care sufer� din cauza altor persoane, care la fel ca mine nu sunt �nțelese. Eu v� doresc o seare� bun� �n continuare dac� erați �n locul meu , dup� cum puneși dumneavoastr� problema, nu numai c� i-ați fi dat un cap in gur� , dar l-ați fi și omor�t. Hai s� fim mai bl�nzi și mai iubitori , mai indulgenți s� spunem, s� facem prin discuțiile noastre s� vedem adev�rul la fiecare . Eu nu v� port pic�, deși normal ar fi trebuit. Eu sunt omul care așa cum spunea IIsus : Dac� te p�lmuiește cineva pe un obraz, eu �i �ntind și cel�lalt obraz. Nana mea , zicea c� bun�tatea duce la PROSTIE ȘI �NCLIN S� CRED C� AVEA MARE DREPTATE.

Mai nea Marine, cum sa te fac eu sa inteleg ca TU ai pornit toata chestia asta? Si dupa ce ai pornit-o si ai insultat, fara sa fii tu insultat, ti-am atras atentia dar ai continuat sa jignesti in continuare....

Ti-am explicat ca m-a deranjat faptul ca ai psu eticheta "PROST" atator oameni, doar pe considerentul ca tie nu iti place chestia asta. De ce sunt ei prosti iar tu destept? Sunt intelectuali de valoare cu care nu te compari nici tu, nici eu, care cred in Dumnezeu. Toti sunt prosti?

Cand o sa pricepeti ca a crede sau nu in ceva, cineva, fie ca e vorba de divinitate, de martieni, de duhuil lampii, soarta, zodiac...mama naibii, ESTE DREPTUL FIECARUI OM!!! Orice Constitutie liberala garanteaza libertatea de opinie, libertatea confesionala. Eu nu trebuie sa ma justific in fata nimanui pentru ceea ce cred eu, atata timp cat credinta mea nu aduce atigere libertatii altor oameni.

Nu am jignit pe nimeni pentru ca nu crede in ceea ce cred eu. Nici pe tine nu te judec. Sa fii sanatos si sa ii injuri pe popi pana nu mai poti...Dar daca ma faci prost, eu nu raman dator. Si te-am avertizat sa nu mai continui sa ma provoci, dar mi-am racit gura degeaba cu tine ca vad ca tot nu pricepi.

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 21:34

Aparitia vietii si nasterea Universului sunt cele mai mari probleme cu care se confrunta �nca omul, nici una necunosc�nd p�na la ora actuala un raspuns deplin satisfacator. De aceea, orice noua descoperire care poate duce la elucidarea lor este imediat luata �n considerare cu toata atentia de catre cercetatorii din �ntreaga lume. Asa s-a �nt�mplat si cu recentul experiment al unei echipe de fizicieni de la Universitatea �Alexandru Ioan Cuza� din Iasi, sub conducerea prof. Mircea Sanduloviciu. Conform relatarii cunoscutei reviste �New Scientist�, cercetatorii rom�ni au obtinut globule de plasma gazoasa care �ntrunesc practic toate caracteristicile celulelor vii, doar absenta ADN-ului ca material genetic mostenit fac�nd ca ele sa nu poata fi considerate cu adevarat vii! Realizarea grupului de la Iasi ar putea duce la o revizuire majora a teoriilor privind aparitia si evolutia vietii pe Terra, pun�nd �n cumpana teoriile actuale care vorbesc de milioane de ani de evolutie lenta a substantelor chimice elementare p�na la aparitia �celulelor vii� si apoi a complicatelor structuri pe care le cunoastem astazi si cele doar c�teva milionimi de secunda necesare auto-organizarii �celulelor gazoase� descoperite de cercetatorii ieseni.

Fulgerele primordiale

Cum s-a procedat? �n primul r�nd au fost studiate conditiile existente �nainte de aparitia vietii, c�nd Terra pre-biotica era b�ntuita aproape �n permanenta de furtuni cumplite, abund�nd �n spectaculoase descarcari electrice. Cu milioane si milioane de ani �n urma, fulgere uriase generau �n mod natural plasma, gazele din atmosfera devenind puternic ionizate. Cercetatorii rom�ni au re-creat aceasta situatie, reproduc�nd la scara laboratorului �fulgerele primordiale�, �ntre doi electrozi introdusi �ntr-o incinta care continea o plasma de argon la temperatura joasa. Miniaturala �pata luminoasa� care s-a format �n incinta a fost totusi suficienta pentru a elibera o imensa cantitate de energie. Rezultatul? Formarea unor mici sfere de gaz, av�nd �n centru atomi de argon �nconjurati de straturi de sarcini pozitive si negative. Sferele s-au acumulat la electrodul pozitiv si au crescut rapid de la un diametru de c�tiva microni la unul de trei centimetri!

Importanta experientei

Conform relatarii prof. Sanduloviciu, miraculoasele sfere se pot �nmulti si se pot rupe �n doua � echivalentul diviziunii celulare! Lu�nd �n considerare tocmai stratul izolator care individualizeaza structurile sferice gazoase, precum si faptul ca se poate vorbi si de un posibil mecanism de comunicare �ntre ele, prin intermediul energiei electromagnetice emise, cercetatorii rom�ni s-au considerat �ndreptatiti sa afirme ca au produs �celule gazoase primordiale� de tipul celor generate de furtunile caracteristice Terrei prebiotice, adica ultimul pas �nainte de aparitia celulelor vii!

Fiinte digitale

Ideea evolutiei vietii dintr-o �supa primordiala� de substante chimice a primit o baza solida acum 50 de ani c�nd un proaspat absolvent, Stanley Miller, a supus unei descarcari electrice un vas contin�nd metan, amoniac, hidrogen si apa, obtin�nd �n vasul respectiv c�tiva aminoacizi � caramizile vietii. Mult mai aproape de noi, specialisti �n computere au avansat ideea ca deseori complexitatea naturii este rezultatul unor pasi mici, aproape neobservati, si nu al unor �revolutii�. Este foarte posibil ca organismele vii sa fi evoluat si ele ��n pasi mici� si nu �n urma cine stie carui salt evolutionar. Ei au creat de altfel niste �fiinte digitale� care si ele aveau o mare asemanare cu organismele vii. �Sferele lui Sanduloviciu� nu vin deci pe un teren total nepregatit!

Modele pentru alte lumi

Unul dintre cei mai importanti cercetatori ai Universitatii din Bruxelles, Gregoire Nicolis, colaborator apropiat al lui Ilya Prigogine, Laureat al Premiului Nobel, a discutat si el despre noua descoperire rom�neasca. Si desi si-a exprimat �ndoiala ca biomolecule, cum este ADN-ul, s-ar fi putut forma la temperaturi at�t de �nalte cum sunt cele proprii plasmei (chiar daca rom�nii au sustinut ca celulele gazoase odata create pot �supravietui� si la temperaturi mult mai joase), el a recunoscut ca una din cele mai tulburatoare consecinte ale descoperirii de la Iasi ar putea-o reprezenta posibilitatea de a explica �n acest fel viata �n alte zone ale Cosmosului, unde nici mecanismul de aparitie, nici formele sub care se manifesta nu trebuie sa fie identice cu cele de pe Terra. Oricum, chiar daca unele agentii de presa au mers p�na la a vorbi despre �globulele de viata ale lui Frankenstein�, probabil ca de acum �nainte nici o discutie asupra originii si evolutiei vietii �n Univers nu va mai putea ocoli experimentul si ipotezele cercetatorilor rom�ni.

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 21:38

Da bine, e ok atunci! Pace Voua! Si o seara frumoasa la toata lumea.! Nu mai vorbim de religie, ca si asa nu o inteleg toti.

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 21:47

Hai daca tot s-a luat hotararea de a vorbi despre politia stiintifica, am si eu o serie de articole adunate de pe , nici eu nu mai stiu unde. Sa incepem dar :
Politia stiintifica in actiune
miercuri, 27 august 2003

1
Urmariri, filaje, impuscaturi, tatonari psihologice - iata doar c�teva elemente din recuzita extrem de vasta a filmelor politiste, inspirate in mod firesc din realitate. Totusi, viitorul muncii de politist adevarate sta mai putin in marirea performantelor factorului uman (fatalmente, limitat si supus erorilor si influentelor nefaste), subtilitatile domeniului adjudec�ndu-si-le stiinta. Nu mai putin spectaculoase dec�t amintitele curse de masini, finalizate cu prinderea in extremis a infractorului, actiunile "politiei stiintifice" au imensul avantaj ca ofera probe pe care nici un avocat, oric�t de abil ar fi, nu le poate contesta. Va prezentam c�teva asemenea exemple.
"Nu atingeti nimic!" este formula imperativa pentru persoanele ce patrund la locul faptei (furt, t�lharie, crima etc.). Motivul: cel mai mic element si amanunt aparent nesemnificativ poate fi totusi indiciul esential pentru prinderea infractorilor. De aceea, mai int�i se fac fotografii, din toate unghiurile posibile. Apoi, specialistii in recoltarea de urme "perie" fiecare centimetru patrat, atenti la absolut orice va putea ajuta ancheta - de la urme de pasi, la fire de par si scame, picaturi de transpiratie sau de saliva si asa mai departe.
Al treilea specialist care intra in scena este dactilotehnicianul, cel ce face sa "vorbeasca" obiectele unde s-ar putea gasi amprente. Cu ochiul liber, doar 10% dintre acestea sunt reperabile. Celelalte se ridica printr-un procedeu ce necesita multa rigoare. Se pudreaza suprafetele netede si uscate cu pudra de aluminiu, care are insusirea de a se agata de fiecare amestec de transpiratie si grasime ce reprezinta urmele degetelor. O data pusa in evidenta, amprenta se recolteaza pe o banda adeziva si e trimisa spre examinare la fisierul automat, unde exista chiar sansa sa fie indentificata persoana cautata, daca in banca de date se afla amprentele sale. Alt tip de amprente apar numai daca se acopera cu o pudra fluorescenta si se expun la o lumina speciala.
In memoria computerului folosit de politia franceza, de exemplu, sunt stocate amprentele a peste 1,5 milioane de delincventi! Automatul realizeaza mai mult de 60.000 de comparatii pe secunda, ceea ce inseamna ca foarte rapid reuseste sa selectioneze 25-100 de amprente, cele mai apropiate de cele provenite de la locul infractiunii. Aici, intervine din nou expertul... uman, pentru a compara, milimetru cu milimetru, buclele, crestele, bifurcatiile liniilor, caut�nd cel putin 12 puncte identice.
ADN-ul constituie o banca de date infailibila, ce poate deveni metoda de lucru ideala, a investigatorilor moderni. Sa spunem ca la locul unui furt s-au gasit picaturi de saliva. In ele se identifica fragmente de ADN, se triaza si se analizeaza benzile orizontale, care formeaza un profil genetic caracteristic pentru fiecare individ in parte. Se obtine, pe de alta parte, un fir de par al unui suspect si i se recolteaza particulele de ADN din radacina (in firul propriu-zis, nu se afla acest pretios indiciu). Daca apare identitatea sa cu ADN-ul din saliva, concluzia 100% valabila este ca avem de-a face cu una si aceeasi persoana.
Ochii, mirosul si scrisul pot trada si ele un infractor care incearca sa se ascunda prin diverse tertipuri. Acolo unde exista camere video de supraveghere, care au surprins, de pilda, fata mascata a unui t�lhar, irisul acestuia, marit pe imaginea inregistrata, poate deveni un element de identificare la fel de redutabil ca si amprentele digitale, el nemodific�ndu-se pe parcursul vietii individului. Nici mirosul individual nu se modifica, in bancile de date specializate acestea put�nd fi pastrate "proaspete" p�na la 5-10 ani. Rom�nia este una dintre tarile in care s-a nascut si a evoluat spectaculos acest domeniu de actiune al politiei stiintifice. De asemenea, falsificarea unei semnaturi - afirma grafologii - nu poate fi perfecta, dupa cum si scrisul schimbat, in scopul derutarii anchetatorilor, pastreaza mici elemente strict caracteristice subiectului, adica suspectului.
Evident, asemenea detalii stau mereu in culisele investigatiilor ce fac deliciul filmelor politiste, dar ele se dovedesc de multe ori piesele cele mai grele in identificarea infractorilor. Ceea ce s-ar putea traduce prin faptul ca, intotdeauna, in umbra unui James Bond aratos si istet se afla o mica "armata" de agenti 007, care niciodata nu ajung in postura de... VIP.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2013, ora 10:44

avatarul ales de catre Black , nu are nici-o legatura cu negreala sufletului !
in schimb, iubitor de istorie fiind, a ales Vinerea Neagra a TEMPLIERILOR ca sa-i fie avatar ....

dar, dom Marin , m-am conversat si eu cu dumneata pe tema religiei ... mai acum citva timp, iti aduci aminte ? cu speranta ca nu vei mai huidui crestinii din usa "casei" acestui topic deschis de dumneata , daca vom ajunge la un consens al discutiei ....si, ne-am conversat ce ne-am conversat pina intr-o zi cind mi-ai aruncat ironic, peste umar , asa o vorba ca eu am raspuns la toate si atunci am renuntat ! la ce bun, in fond, daca omu' nu vrea sa fie lamurit in vreo chestiune si-o tine pe a lui ,indiferent de ce i se aduce ca argument ?! nu-i mai sanatos sa-l lasi in pace ,ignorind ce spune ? ba da !

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2013, ora 12:03

Depinde ce intelege fiecare prin "argument " .

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2013, ora 16:49

De la: gabigabi2, la data 2013-10-20 10:44:20

avatarul ales de catre Black , nu are nici-o legatura cu negreala sufletului !
in schimb, iubitor de istorie fiind, a ales Vinerea Neagra a TEMPLIERILOR ca sa-i fie avatar ....

dar, dom Marin , m-am conversat si eu cu dumneata pe tema religiei ... mai acum citva timp, iti aduci aminte ? cu speranta ca nu vei mai huidui crestinii din usa "casei" acestui topic deschis de dumneata , daca vom ajunge la un consens al discutiei ....si, ne-am conversat ce ne-am conversat pina intr-o zi cind mi-ai aruncat ironic, peste umar , asa o vorba ca eu am raspuns la toate si atunci am renuntat ! la ce bun, in fond, daca omu' nu vrea sa fie lamurit in vreo chestiune si-o tine pe a lui ,indiferent de ce i se aduce ca argument ?! nu-i mai sanatos sa-l lasi in pace ,ignorind ce spune ? ba da !

Eu am auzit ceva de `Vinerea neagr�! Dar nu am aplicat-o din diverse motive. Posturile astea sunt f�cute de a da s�n�tatea omului peste cap. Posteste juma de an și apoi merge la spital, c� așa le-au spus și lor str�moșii lor s� fac�. Treaba lor , nu au de c�t s� nu m�n�nce tot anul din partea mea. Ei sufer�! dac� prin asta cred c� se vor purifica și sufletește. E practic o detoxifiere a organismului. Merge la cine m�n�nc� numai carne, tot anul. Dar eu ? Eu și așa țin regim, ce post s� mai țin? Aș intra la ap�. Iar ca s� ții post negru , și s� nu bei nici ap� , asta chiar le �ntrece pe toate. Dereglezi organismul. V� vorbesc din punct de vedere medical , nu religios. Și v� mai �ntrebați ce am cu voi sau popii, care v� �nvaț� rele. Pe ei i-ați intrebat dac� țin așa ceva sau post negru? M� tem c� nu o s� v� r�spund� sincer. Atunci amestecați �n continuare credința datinile și o s� suferiți. sau credeți c� �n timp toate astea nu o s� v� ajung�? M� tem c� da! Dac� nu m� credeți pe mine , �ntrebați atunci un specialist. E bine dac� nu are de aface ID-ul cu sufletul. Am �nt�lnit totuși Id-uri predistinate care se potriveau cu omul ca o m�nuș�. Dar de , se mai �nșeal� lumea.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2013, ora 17:10

am spus despre VINEREA NEAGRA a TEMPLIERILOR si nicidecum de vreun post ....

madam @2148 , de ex. asta este un "argument " ce nu se tine cont de el, caci nu s-a inteles din lipsa de cunostinte si atunci, in ce fel se mai poate ajunge la o discutie lamuritoare ?!

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2013, ora 17:21

De la: gabigabi2, la data 2013-10-20 17:10:14am spus despre VINEREA NEAGRA a TEMPLIERILOR si nicidecum de vreun post ....

madam @2148 , de ex. asta este un "argument " ce nu se tine cont de el, caci nu s-a inteles din lipsa de cunostinte si atunci, in ce fel se mai poate ajunge la o discutie lamuritoare ?!

:S ASTA CU TEMPLIERII CE ESTE?

Dar v�d c� ați vrut o tem� de discuții, și facem alta. Am promis s� nu mai discut�m de religie, dar v�d cu stupoare c� m� provocați �n discuții de acest gen. Gata ! Am terminat. Vorbim acu de poliție științific�. Nu asta ați vrut? Oric�t ați �ncerca s� m� convertiți au s� m� convingeți, la obiceiuruile voastre, nu o s� reușiți. Pentru mine e deja prea t�rziu. Eu care am iubit tehnica și științele excte, cum credeți c� m-ați putea convinge de aceste obicieiuri saucum le spuneți voi datine. �ntr-o zi o s� dispar� și aceste datini. Datini ce nu mai au nici un rost acu �n sec 21. V-am mai spus , Dumnezeu nu are nici o leg�tur� cu datinile noastre inventate de alții de pe vremuri. Eu m� detoxific singur f�r� s�-mi spun� cineva cum sau c�nd. Și așa nu prea am pentru ce. Eu carne nu consum dec�t de pui. Dar asta nu �nseamn� c� �n paralel nu consum și legume sau fructe. Chiar mi-am f�cut și un grafic, de tip orar de scoal�. Luni mancare de pui , marți m�n�nc ce a r�mas Luni, Miercuri o iahnie de cartofi sau fasole f�r� carne, și o țin p�n� joi. Vineri la fel, S�mb�t� și alceva ușor, iar Duminic� pește sau orice alceva. Iar S�pt�m�na urm�toare le rotesc. Dar cele dou� posturi obligatoriii , impuse de biseric�, le sar. M�n�nc ce am și c�t am, �ndiferent de data calendaristic�. Nu o s�-mi de-a loc mai �n spate la rai , dac� nu țin post. Nu �n post st� adev�rata credinț� , sau liniște sufleteasc�, ci, ce �ți iese din gur�. C� e mare p�cat, cum spune popa. Și exemple de acest gen sunt destule. Se duc la biseric� , postesc , se �mp�rt�șesc, mai mult sau mai puțin sincer, și apoi dup� ce iese pe ușa bisericii, o i-au iar de la �nceput.- cu b�rfa, minciuna, b�taia, ironia, hoția și alte fapte ce nu sunt prea ortodoxe. Și atunci v� �ntreb sincer, pentru ce toate astea ? Pentru ce tot acest teatru? Ca s� d�m pild� și s� ne arate alții cu degetul, uite ce credincioși sunt rom�nii?...

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2013, ora 17:28

DA ! aCU AM �NȚELES! DE UNDE VINE. eU VEAM UN COLEG DE SERVICIU CARE SE FOLOSEA DE VINEREA NEAGR� C�ND POSTEA ȘI NICI NU BEA AP�.

Black Friday, de la templieri la febra cump�r�turilor
Povestea Black Friday � Vinerea neagr�, ziua cu cele mai mari reduceri din an � �i are originea �n ora�ul american Philadelphia. Termenul a fost folosit aici �nc� din anii 1960, pentru a desemna vinerea de dup� Ziua Recuno�tin�ei, o zi caracterizat� de o aglomera�ie de-a dreptul infernal�, at�t pentru pietoni, c�t �i pentru �oferi. De asemenea, era ziua �n care americanii �ncepeau, chiar �n prima zi de dup� Ziua Recuno�tin�ei, s� �i fac� planuri �i chiar s� cumpere cadouri pentru s�rb�torile de iarn�.

De acest obicei au profitat comercian�ii, care au �nceput s� �i deschid� magazinele din ce �n ce mai devreme, deBlack Friday � termen care �n anii 1970, era deja folosit pe �ntregul teritoriu al SUA. Mult timp, magazinele se deschideau �n aceast� zi la 6:00 diminea��, dar �ncep�nd cu anii 2000 ora s-a devansat, marile magazine ajung�nd s� �i deschid� u�ile pentru clien�i �nc� de la 5:00 sau chiar de la 4:00 diminea�a. �n 2011, mai mul�i retaileri au f�cut pasul decisiv, deschiz�nd magazinele �nc� de la ora 0:00. �n paralel, comer�ul pe Internet a f�cut posibile v�nz�ri cu reduceri semnificative pe �ntreaga durat� a acestei zile � 24 de ore din 24, cump�r�torii pot profita de ofertele deBlack Friday.

De-a lungul istoriei, termenul de Black Friday a avut �ns� �i alte semnifica�ii, cele mai multe negative. Iat� o scurt� list� a zilelor din ultimele dou� secole care au fost cunoscute, la r�ndul lor, sub numele de �Black Friday � Vinerea neagr�:
- Vineri, 24 septembrie 1969: scandalul financiar provocat de speculatorii Gould �i Fisk pe pia�a aurului din America a provocat o criz� cu impact mai larg, inclusiv asupra vie�ii politice;
- Vineri, 14 octombrie 1881, a avut loc Dezastrul Eyemouth, c�nd o furtun� a ucis 179 de pescari sco�ieni din localitatea Eyemouth. Locuitorii acestei a�ez�ri au numit ziua �Vinerea neagr�;
- Vineri, 13 ianuarie 1939, un incendiu devastator a izbucnit �n Victoria, Australia, �i a ucis 71 de oameni;
- Vineri, 8 septembrie 1978, a avut loc un adev�rat masacru �n capitala Iranului, Teheran, cuprins� de fr�m�nt�ri politice care au dus, �n final, la schimbarea regimului politic.

Dac� mergem �i mai departe �n istorie, ne vine �n minte o alt� supersti�ie care aduce �n prim-plan ziua de vineri: cea referitoare la vineri, 13. Nu exist� dovezi clare referitoare la data apari�iei acestei supersti�ii sau la originea ei, �ns� Dan Brown ne asigur�, �n Codul lui Da Vinci, c� totul a pornit de la templieri. Autorul sus�ine c� regele francez Filip cel Frumos a ordonat arestarea cavalerilor templieri �i desfiin�area acestui ordin tocmai �ntr-o zi de vineri, pe data de 13 octombrie 1307.
Iat� fragmentul din romanul lui Dan Brown:
�La �nceputul secolului al XIV-lea, templierii de�ineau o asemenea putere, �nc�t papa Clement al V-lea a hot�r�t c� trebuie s� fac� ceva pentru a le pune stavil�. �mpreun� cu regele Fran�ei Filip al IV-lea, Suveranul Pontif a pus la cale un plan ingenios prin care s� distrug� ordinul �i s�-i confi�te averea, pun�nd astfel st�p�nire pe secretele acestuia. �n urma unei manevre militare demne de CIA-ul zilelor noastre, papa Clement a emis ordine secrete, ce urmau a fi deschise simultan, �n ziua de vineri 13 octombrie 1307, de c�tre oamenii s�i r�sp�ndi�i pe tot teritoriul Europei.
�n zorii acelei zile, documentele au fost desigilate �i cutremu�r�torul lor con�inut a v�zut lumina zilei. Papa a sus�inut mai t�rziu c� Dumnezeu �nsu�i �i ap�ruse �ntr-o viziune �i-l avertizase c� tem�plierii erau eretici �i c� se f�ceau vinova�i de venerarea diavolului, de homosexualitate, de p�ng�rirea crucii �i de alte asemenea blas�femii. Domnul �i ceruse apoi papei s� cure�e P�m�ntul de necre�dincio�i, captur�ndu-i pe to�i cavalerii templieri �i tortur�ndu-i p�n� ce-�i vor fi m�rturisit crimele �mpotriva Cerului. Opera�iunea pus� la cale de pap� a decurs cu o precizie de ceasornic. �n ziua aceea de vineri, numero�i templieri au fost prin�i, tortura�i f�r� mil� �i, �n cele din urm�, ar�i pe rug ca eretici. Ecourile tragediei de atunci se re�simt �nc� �n cultura modern�; chiar �i ast�zi, ziua de vineri treisprezece este considerat� cu ghinion�.

Cum �ns� �n acest an Black Friday nu cade �ntr-o zi de 13 �i nici nu mai avem a ne teme de vreun rege francez, avem un singur sfat, de Black Friday: nu v� l�sa�i du�i de val �i p�zi�i-v� portofelul!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2013, ora 17:29

poiii, nici de ordinul Templierilor n-ati auzit, don Marin ? s-au scris carti despre povestea lor, s-au facut filme si artistice si documentare ....chiar nimic nu stiti despre ei ?!

Pagini: << 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: