back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 09:48

De la: zorro56, la data 2013-10-15 21:29:41
De la: Daphne, la data 2013-10-15 17:57:34
De la: zorro56, la data 2013-10-15 16:23:11PACE VOU�!

...si sufletului tau!

Nea Marin nu ai o idee cu ce as putea inlocui hreanul in muraturi? Gogonele vreau sa pun la murat. Dar nu gasesc hrean. Francezii nu il cunosc. Ei nu cunosc nici radacina de patrunjel.....

Stați c� nu am �nțeles! Nu aveți sau nu-l recunoașteți? E ca p�trunjelul , și iute la gust. Dar dac� vreți s�-l �nlocuiți , chiar nu știu. Or fi și alte mirodenii asem�n�toare. dar eu cred c� el se pune mai mullt ca s� �nt�reasc gogonelele și s� dureze mai mult. Eu la varz� puneam și boabe de porumb , tot pentru același motiv. Sfecl� pentru gust și culoare ardei iute pentru... ar fi și asta o soluție Puneți capia roșu.

himmmm....boabele de porumb puse la varza de murat produc fermentatie, de se face zeama aia ca sifonu' si o bei cu cana !....eu asa stiu !

cit despre nenumaratele religii , e o poveste frumoasa de spus : cica un vas al cunoasterii si adevarului s-a spart in zeci de bucatele si fiecare rasa / popor a gasit un ciob din vasul ala si si-a intemeiat religia proprie pe el , fiecare sustinind ca " ciobul " lui e mai adevarat decit al celorlalti, uitind cu desavirsire ca toate cioburile fac parte dintr-un intreg !

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 11:13

De la: gabigabi2, la data 2013-10-16 09:48:07

...si sufletului tau!

Nea Marin nu ai o idee cu ce as putea inlocui hreanul in muraturi? Gogonele vreau sa pun la murat. Dar nu gasesc hrean. Francezii nu il cunosc. Ei nu cunosc nici radacina de patrunjel.....

Stați c� nu am �nțeles! Nu aveți sau nu-l recunoașteți? E ca p�trunjelul , și iute la gust. Dar dac� vreți s�-l �nlocuiți , chiar nu știu. Or fi și alte mirodenii asem�n�toare. dar eu cred c� el se pune mai mullt ca s� �nt�reasc gogonelele și s� dureze mai mult. Eu la varz� puneam și boabe de porumb , tot pentru același motiv. Sfecl� pentru gust și culoare ardei iute pentru... ar fi și asta o soluție Puneți capia roșu.

himmmm....boabele de porumb puse la varza de murat produc fermentatie, de se face zeama aia ca sifonu' si o bei cu cana !....eu asa stiu !

cit despre nenumaratele religii , e o poveste frumoasa de spus : cica un vas al cunoasterii si adevarului s-a spart in zeci de bucatele si fiecare rasa / popor a gasit un ciob din vasul ala si si-a intemeiat religia proprie pe el , fiecare sustinind ca " ciobul " lui e mai adevarat decit al celorlalti, uitind cu desavirsire ca toate cioburile fac parte dintr-un intreg !

Chiar ca esteo poveste frimoasa. Eu ador povestile, misterul, patrunderea necunscutului. Va spusesem oare ca imediat dupa licentierea mea economica in urma lichidarii juridice a firmei al carui patron s-a dovedit a fi neloial in respectarea contractului dintre noi, am fost sustinuti de un psiholog al muncii care ne-a supus si unor teste prin care sa scoata la suprafata capacitatile noastre si totodata calitatile, punand in evidenta mariajul dintre cele doua. Ei, in urma acestor teste, daca aveam cetatenia franceza, la anul , deoarece mai necesita doi ani de studiu universitar la care aveam acces gratie diplomelor deja obtinute, as fi fost in ....politia stiintifica.

Aici implica sa aprofundam o alta poveste..... cu cetateniile europeene....; in care nu am nici chef si nici timpul necesr acum. Asa ca eu va urez o zi frumoasa, precum sufletele voastre. Va multumesc ca ma cititi si ca povestiti cu mine... si ca ma ajutati atata cat puteti fiecare! Va pup cu drag si sa ne citim cu bine!

Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 11:56

Si totusi, Black, mascaricii, clownii, sunt cei care cred in ceva lipsit de vreun fundament conceptual realist, logic , observabil, testabil, verificabil,demonstrabil, si dovedit indubitabil, prosternandu-se si prostituandu-se intelectual,sau cei care sunt convinsi de faptul ca, cei care cred in asemenea concepte irealist-utopice se scalambaesc in fel si chip fiind mankurtizati printr-o perfida manipulare mediatica de o clica pacalici profitori care se dedau la diferite practici (obicee) traditii etc. lipsite de orice fundament argumentativ realist si dovezi veridice?
Cine sunt clownii sau mascaricii ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 14:37

bravos, Neghinita : 83 cuvinte spuse dintr-o suflare, e ceva si eu care-ti ziceam ca esti mic si ia uite ce plamini sfortosi ai, bravos ,puiule ! la intrebarea de final, nu-ti raspund ca nu vreau sa te simti insultat !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 15:12

@Dafinuto, ce-i aia " politie stiintifica " si cu se ocupa ea , ca n-am mai auzit de un asemenea termen ?

dar, ma-ntorc la viziunea musulmana a Facerii : dupa parerea mea, este aceeasi poveste ,cu o specificatie ce in crestinism nu apare in clar : coborirea pe Pamint si a perechii primordiale : Adam si Eva , dar si a lui Lucifer !
hehehe ....ce se deduce de aici ? ceea ce am incercat sa explic de citeva ori si iata cum mi se confirma intelegerea mea si recapitulez :
- cei doi sunt in Rai , liberi sa umble peste tot , sa vada, sa guste din toate, Numai din pomul Cunoasterii NU ! apare Sarpele - nimeni altul decit Lucifer si ii imbie sa muste din fructul oprit, caci vor deveni la fel ca Dumnezeu de Atoatecunascatori ! ispita-i mare, orgoliul si mai mare si, Musca !
pai, fodorita mamii, in chiar Clipa aia au facut Alegerea / optiunea , caci neascultind/ignorind
porunca divina , au ales - Automat- calea aratata de Lucifer !
a urmat Coborirea din Rai pe Pamintul pus la dispozitie de Dumnezeu care le-a acceptat dorinta ca un Tata ce este de acord ca sa-i plece copiii la studii si l-a dotat exact ca un "laborator " sau cimp de incercari ,caci dorindu-si Cunoasterea promisa de Lucifer , numai intr-un spatiu ca asta o puteau experimenta , Evident sub conducerea lui Lucifer ! pina cind vom sta sub conducerea lui ? care-i rostul religiilor care spun mereu aceasta poveste ? simplu, dupa parerea mea : a Nu se uita ca Trecerea prin spatiul asta este doar ca un cantonament sau studiul intr-un Campus ....inveti ce-i de invatat si te-ntorci ACASA !

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 17:11

De la: gabigabi2, la data 2013-10-16 15:12:57@Dafinuto, ce-i aia " politie stiintifica " si cu se ocupa ea , ca n-am mai auzit de un asemenea termen ?

dar, ma-ntorc la viziunea musulmana a Facerii : dupa parerea mea, este aceeasi poveste ,cu o specificatie ce in crestinism nu apare in clar : coborirea pe Pamint si a perechii primordiale : Adam si Eva , dar si a lui Lucifer !
hehehe ....ce se deduce de aici ? ceea ce am incercat sa explic de citeva ori si iata cum mi se confirma intelegerea mea si recapitulez :
- cei doi sunt in Rai , liberi sa umble peste tot , sa vada, sa guste din toate, Numai din pomul Cunoasterii NU ! apare Sarpele - nimeni altul decit Lucifer si ii imbie sa muste din fructul oprit, caci vor deveni la fel ca Dumnezeu de Atoatecunascatori ! ispita-i mare, orgoliul si mai mare si, Musca !
pai, fodorita mamii, in chiar Clipa aia au facut Alegerea / optiunea , caci neascultind/ignorind
a urmat Coborirea din Rai pe Pamintul pus la dispozitie de Dumnezeu care le-a acceptat dorinta ca un Tata ce este de acord ca sa-i plece copiii la studii si l-a dotat exact ca un "laborator " sau cimp de incercari ,caci dorindu-si Cunoasterea promisa de Lucifer , numai intr-un spatiu ca asta o puteau experimenta , Evident sub conducerea lui Lucifer ! pina cind vom sta sub conducerea lui ? care-i rostul religiilor care spun mereu aceasta poveste ? simplu, dupa parerea mea : a Nu se uita ca Trecerea prin spatiul asta este doar ca un cantonament sau studiul intr-un Campus ....inveti ce-i de invatat si te-ntorci ACASA !

Frumoase povești a n�scocit lumea. Unele cred c� au tem� de plecare real�. dar sunt și multe �nflorituri. Oare de ce nu toate poveștile sunt la fel, și apar cu unele modific�ri de rigoare. Ca cea cu Adam și Eva , de exemplu. Unde apare eroarea? - la traducere , unde mulși nu știau ce s� pun� acolo, și au mai pus de la ei, - au �nflori- sau Tot orgoliul e devin� - bat�-l vina!
De unde și c�nd apare noțiunea de Rai și Iad? Are o baz� de plecare? L-a v�zut cineva? C� de iad ce s� mai vorbim. Sau sunt niște termeni inventați, cu scopul de a speria lumea? Mulți se laud� cu Paradisul. Dar și pe �la l-a v�zut cineva?
Eu cred c� raiul e tot pe p�m�nt. Cred c� noțiunea de iad sau rai a ap�rut tot de la oameni și cred c� mult mai inainte de anul 1. Și asta pentru c� omul c�nd se ducea cu oile la p�șune vara, sau chiar c�n d era cald, se ducea �ntr-o lunc�, la umbra unui copac, se intindea pe jos �n iarba inalt�, d�dea capul pe spate, auze c�nt�nd p�s�relele: cirip- cirip, scruta cerul de un albastru pur, și iși zicea �n sinea lui: � Ce priveliște , ce frumusețe, parc� e raiul, sau suntem �n rai. Dar nu același lucru s-ar putea spune cu omul nostru, c�nd �l apuca o ploaie torențial�, grindin� , o furtun� mare, sau iarna un vifor, c� atunci c�nd intra �n cas� zicea moroc�nos: � nevast� afar� e iadul pe p�m�nt. Deci cred c� aceste dou� noțiuni opuse au fost preluate din folclor și ad�ugate ca cuvinte de convingere.De cine ? Nu conteaz�- Nu spun cine ! C� e beker...Deci �n final de noi depinde ca s� p�str�m raiul pe p�m�nt și s� nu-l transform�m �n iad.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 17:32

am spus mai sus povestea cu vasul de lut, spart si din cioburile gasite fiecare a construit o filosofie si religie , imbracindu-l cu propria intelegere !
daca vei continua sa citesti biblia ad-literam, nu vei intelege mare lucru ....daca accepti ca e o transmitere de informatii, incifrata, poate ca vei incepe sa prinzi firul povestii care ni se spune prin ea ! daca vei afla ca in ebraica Adam inseamna OM si Eva inseamna VIATA si te vei gindi la RAI ca fiind PERFECTIUNEA intruchipata- un Tot Unitar intr-un Echilibru perfect , atunci te vei gindi ca starea aceea NU putea sa genereze o evolutie , in nici-o directie !
poate ca ni se spune ca a fost nevoie de creearea unui Dezechilibru ; de aparitia unei Dorinti de Cunoastere si de un Spatiu in care sa se poata infaptui aceasta lucrare, ca sa-i zic asa si astfel a inceput povestea Umanitatii noastre !

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 18:21

De la: gabigabi2, la data 2013-10-16 17:32:16am spus mai sus povestea cu vasul de lut, spart si din cioburile gasite fiecare a construit o filosofie si religie , imbracindu-l cu propria intelegere !
daca vei continua sa citesti biblia ad-literam, nu vei intelege mare lucru ....daca accepti ca e o transmitere de informatii, incifrata, poate ca vei incepe sa prinzi firul povestii care ni se spune prin ea ! daca vei afla ca in ebraica Adam inseamna OM si Eva inseamna VIATA si te vei gindi la RAI ca fiind PERFECTIUNEA intruchipata- un Tot Unitar intr-un Echilibru perfect , atunci te vei gindi ca starea aceea NU putea sa genereze o evolutie , in nici-o directie !
poate ca ni se spune ca a fost nevoie de creearea unui Dezechilibru ; de aparitia unei Dorinti de Cunoastere si de un Spatiu in care sa se poata infaptui aceasta lucrare, ca sa-i zic asa si astfel a inceput povestea Umanitatii noastre !

Mie mama sau tata, nu mi-au zis povești de prin Biblie. dar au avut grij� �nc� din start s� m� introduc� �n ale religie, cu metode dictatoriale - tip inchiziție. Nana sau m�tușa Lili, mai �mi spuneau rareori și c�te o poveste de pe acolo. A �ncercat prima dat� s�-mi povesteasc� nana despre Adam și Eva. dar ori c� nu o știa prea bine, ori c� nu a vrut s�-mi bat capul cu ea, nu m-a mulțumit. Și atunci m-am dus la tanti Lili. ea a spus mai multe, p�n� la faza cu izgonirea din Rai. Bine c� alte �ntreb�ri ale mele nu am primit iar r�spuns mulțumitor. Și a doua poveste mi-a spus-o c�nd de curiozitate am �ntrebat:
- Tanti Lili, de ce oamenii nu vorbesc aceeași limb�. ea la �nceput a r�mas surprins�, apoi a r�s și a continuat:
� odat� pe P�m�nt erau oameni ca acu, dar toți vorbeau aceeași limb�. Cum toți vorbeau de Dumnezeu, voiau oamenii ca s�-l cunoasc�. Și �ntreb�nd ei �n st�nga și �n dreapta unde s-ar putea g�si Dumnezeu, majoritatea le-a ar�tat cerul, zic�nd c� acolo e . Sus! Și atunci oamenii , fiind curioși și dornici s�-l vad� pe Dumnezeu , au �nceput s� construiasc� un turn. Cu c�t lucrau la el mai �nd�rjiți , acesta se �n�lța tot mai sus. Și se �n�lț� , se �n�lț�, p�n� prinse de veste ce vor s� fac� oamenii.
- Așa deci! zise el tun�tor. Vor s� vin� la mine ? Și atunci un semn f�cu și schimb� limba lor comun� cu alte zeci și sute de alte limbi, c� nu se mai putur� �nțelege. iar turnul l-au numit : Turnul Babel! Nu știam pe vremea aia dac� e poveste adev�rat� sau una imaginar� nerealist�. M-am mulțumit numai cu at�t. Alte povești nu-mi mai amintesc s�-mi fi povestit cu acest conținut religios. Dar �n schimb a avut grij� s�-mi spun� cele de Frații Grimm, -Punguța cu doi bani, alba ca Z�pada, Scufița Roșie , Capra cu trei Iezi, Ursul p�c�lit de vulpe...De biblie ce s� mai zic Nu se g�sea așa ceva prin biblioteca tatei. El avea altele SF, Rusești, Polițiste, istorice, cu r�zboi...Abia acu 7 ani am �ncercat s� citesc Biblia la sfatul vostru de pe NET, dar eu fiind un tip al cifrelor exacte, nu am v�zut-o printr r�nduri, ci așa cum este ireal� pentru mine, trec�nd poveștile prin prisma creierului meu. Oricum din punct de vedere științific, la prima vedere, așa este. O mai fi av�nd și alte pilde, dar... eplictisitoare pentru mine. Nu am r�bdarea s� o citesc. Și mai ales ochii nu m� las�. Dup� o jumate de or� �ncep s� plece la plimbare literel, dup� care m� doare �ngrozitor capul. Cum m-a durut asear� fierea , ficatul și stomacul din cauza lui nea Black. A reușit și d�nsul , s�-mi strice toat� seara , c� p�n� sprte dimineaț� am reușit s� adorm. Am f�cut eforturi supranaturale ca s� m� pot regla. Și am reușit p�n� la urm� rug�ndu-m� la creier s� aib� grij� de celulele mele, ceea ce a și f�cut. Creier ce binețeles , primise autorizația de sus ca s� intervin�, �n binefacerea mea. Și Sandra a avut un rol determinat.

Fosta membra 9am.ro

12 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 18:34

De la: Daphne, la data 2013-10-16 11:13:27
De la: gabigabi2, la data 2013-10-16 09:48:07

...si sufletului tau!

Chiar ca esteo poveste frimoasa. Eu ador povestile, misterul, patrunderea necunscutului. Va spusesem oare ca imediat dupa licentierea mea economica in urma lichidarii juridice a firmei al carui patron s-a dovedit a fi neloial in respectarea contractului dintre noi, am fost sustinuti de un psiholog al muncii care ne-a supus si unor teste prin care sa scoata la suprafata capacitatile noastre si totodata calitatile, punand in evidenta mariajul dintre cele doua. Ei, in urma acestor teste, daca aveam cetatenia franceza, la anul , deoarece mai necesita doi ani de studiu universitar la care aveam acces gratie diplomelor deja obtinute, as fi fost in ....politia stiintifica.

Aici implica sa aprofundam o alta poveste..... cu cetateniile europeene....; in care nu am nici chef si nici timpul necesr acum. Asa ca eu va urez o zi frumoasa, precum sufletele voastre. Va multumesc ca ma cititi si ca povestiti cu mine... si ca ma ajutati atata cat puteti fiecare! Va pup cu drag si sa ne citim cu bine!

Mai las-o ca macane!

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 20:43

Știe cineva ce se �nt�mpl�? iIeri c�nd am vrut s� mai scot bani de pe card, aceștia reprezent�nd pensia, la un moment dat mi-a dat mesaj: �fonduri insuficiebte. Știind c� totuși mai aveam de scos, am i�nterogat și stupoare: Mai aveam 191. Am scos extras de cont și am v�zut ca cei de la pensii imi b�gase numai o parte din pensie. Lipseau 45 de lei. De ce ? Abia aștept s� -i �ntreb.

Black_Friday_

4276 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 21:09

De la: zorro56, la data 2013-10-15 21:47:56Am �nțeles ce te doare pe mata. Ori ai rude popi, ori a fost cineva din familia matale la Iași, iar asta te-a deranjat. Nu știam c� o p�rere deranjeaz�. E cași cum aș afirma c� p�m�ntul e patrat , iar matale ai susține c� e rotund. Așa fac și au f�ct și oamenii de știnț� c�nd s-au contrazis �ntre ei. Dar știu c� și unii din ei erau creștini. dar repet nu trebuie s� amestec�m marfa cu ambalajul, Putem fi toți creștini , dar nu sub aceast� form�. Ca �n numele credinței se �mbog�țesc alții. Scuze dac� v-am opurtunat. Și gata de acu nu v� mai r�spund la provoc�ri. Eu �mi p�strez ideeile mele, așa bune rele cum sunt.

Nea Marine, tot in gropi dai si dupa aia te jelesti ca am eu ceva cu tine sau ca vreau sa am ultimul cuvant...

Afla de la mine ca eu nu sunt un crestin otodox fanatic, merg poate doar o data pe an la biserica, ma rog ca orice om normal pentru odihna celor dragi care au murit si pentru sanatatea celor care traiesc, ma inchin din cand in cand atunci cand plec la drum lung sau cand aprind o lumanare la cimitir sau cand trec prin situatii mai dificile...asa ca nu sunt un fanatic religios.

Ce nu pricepi tu este ca multi romani s-au nascut in familii crestine, si-au pastrat credinta si vor muri in aceasta credinta. Ce se va alege cu sufletele dupa moarte...nu stie nimeni exact.

Nu am popi in familie, bunicii au fost crestini, unul dintre bunici a fost si ranit pe front si prizonier la rusi, a tras o gramada in viata si tot credea in Dumnezeu. Tata a fost crestin, mama la fel. Nu au fost niciodata membri PCR. Asa cum ne-au crescut, cu greu in vremurile alea, au respectat intotdeauna sarbatorile crestine.

Altceva ce mai vrei sa mai stii?

Sa-ti spun eu esentialul: nu mai intereseaza in ce crezi, nu ma intereseaza ce crezi despre popi, biserica sau Dumnezeu. Pentru mine esti lipsit de importanta si nu te bag in seama.

Nu ma scoate din sarite decat tupeul jegos de care dai dovada atunci cand spui ca cei care cred in Dumnezeu sunt prosti. Si atunci simt cum mi se strange stomacul si ma gandesc cu satisfactie cum ti-as da un cap in gura daca as fi langa tine, cu toata varsta pe care o ai, pentru ca nu se pune, fiindca ai trait degeaba.

Pentru ca tu, dupa ce ca esti un maimutoi jalnic, care invarte stiinta cum invarte porcul dovleacul, iti permiti sa insulti milioane de oameni, printre care si pe parintii mei. Iar asa ceva eu nu iert! Mai ales ca tu esti asa cum esti, un agramat fraier in care se umfla taratza si da din el numai figuri de prost gust.

Ai priceput acum? Este ultima data cand te mai bag in seama. Ramai cu convingerile tale de coclit penibil ce esti si daca ma mai insulti o singura data, o sa trec peste orice bariera care ma mai retine si cu tot riscul de a mi se bana contul, o sa iti adresez exact ceea ce meriti.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 21:12

De la: _1075_, la data 2013-10-16 11:56:29Si totusi, Black, mascaricii, clownii, sunt cei care cred in ceva lipsit de vreun fundament conceptual realist, logic , observabil, testabil, verificabil,demonstrabil, si dovedit indubitabil, prosternandu-se si prostituandu-se intelectual,sau cei care sunt convinsi de faptul ca, cei care cred in asemenea concepte irealist-utopice se scalambaesc in fel si chip fiind mankurtizati printr-o perfida manipulare mediatica de o clica pacalici profitori care se dedau la diferite practici (obicee) traditii etc. lipsite de orice fundament argumentativ realist si dovezi veridice?

Unu zero sapte cinci, clovnii, mascaricii, maimutoii, hahalerele, etc...sunt aia care nu mor de drum lung. Multumit de raspuns?

In completare, cauta poezia cu crocodilul care trecea pe Nil si o sa te lamuresti mai bine.

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 23:45

De la: gabigabi2, la data 2013-10-16 15:12:57@Dafinuto, ce-i aia " politie stiintifica " si cu se ocupa ea , ca n-am mai auzit de un asemenea termen ?

Gabriela.... uite , ca sa iti faci o idee...;

https://www.google.fr/search?q=police+scientifique&espv=210&es_s...

Asa am inteles si eu, referitor la coran si inceputurile lumii noastre .... ca Dumnezeu a creeat tot ce ii este opus sie insusi , pe Lucifer, apoi cerandu-le lui Adam si Evei sa aleaga ce vor: calea lui Lucifer respectiv pamantul sau calea sa, a lui dumnezeu, respectiv sa ramana in paradis, unde erau in momentul....targului. Ca fu un targ pana la urma. Deciiadul exista. Si iadul este pamantul.

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 23:48

Nu merge linkul dat de mne, am verificat! Incearca sa tastezi police scientifique pe google si da pe images... Acolo iti faci o idee. Este vorba de politia technica si stiintifica.....

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 23:57

De la: zorro56, la data 2013-10-16 17:11:41

Frumoase povești a n�scocit lumea. Unele cred c� au tem� de plecare real�. dar sunt și multe �nflorituri. Oare de ce nu toate poveștile sunt la fel, și apar cu unele modific�ri de rigoare. Ca cea cu Adam și Eva , de exemplu. Unde apare eroarea? - la traducere , unde mulși nu știau ce s� pun� acolo, și au mai pus de la ei, - au �nflori- sau Tot orgoliul e devin� - bat�-l vina!
De unde și c�nd apare noțiunea de Rai și Iad? Are o baz� de plecare? L-a v�zut cineva? C� de iad ce s� mai vorbim. Sau sunt niște termeni inventați, cu scopul de a speria lumea? Mulți se laud� cu Paradisul. Dar și pe �la l-a v�zut cineva?
Eu cred c� raiul e tot pe p�m�nt. Cred c� noțiunea de iad sau rai a ap�rut tot de la oameni și cred c� mult mai inainte de anul 1. Și asta pentru c� omul c�nd se ducea cu oile la p�șune vara, sau chiar c�n d era cald, se ducea �ntr-o lunc�, la umbra unui copac, se intindea pe jos �n iarba inalt�, d�dea capul pe spate, auze c�nt�nd p�s�relele: cirip- cirip, scruta cerul de un albastru pur, și iși zicea �n sinea lui: � Ce priveliște , ce frumusețe, parc� e raiul, sau suntem �n rai. Dar nu același lucru s-ar putea spune cu omul nostru, c�nd �l apuca o ploaie torențial�, grindin� , o furtun� mare, sau iarna un vifor, c� atunci c�nd intra �n cas� zicea moroc�nos: � nevast� afar� e iadul pe p�m�nt. Deci cred c� aceste dou� noțiuni opuse au fost preluate din folclor și ad�ugate ca cuvinte de convingere.De cine ? Nu conteaz�- Nu spun cine ! C� e beker...Deci �n final de noi depinde ca s� p�str�m raiul pe p�m�nt și s� nu-l transform�m �n iad.

Ai dreptate, nea Marin: de noi depinde daca alegem sa ne facem viata paradis sau iad! Defapt liberul arbitru il avem mereu in maneca!

Fosta membra 9am.ro

483 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 00:16

V-ați sup�rat pe mine degeaba. Și dincolo: la ce f�ceau romanii- am mai discutat contradictoriu. Eu chiar nu v�d cu ce v-am jignit, s� v� manifestați așa. Aș spune chiar din contr�. Nu cred c� m-ați �nțeles unde am b�tut. dar așa e oamenii v�d numai partea goal� a paharului. Eu nu am nimic cu mata sau familia matale, dar nici mie nu mi-a pl�cut, tonul și ieșirea matale. Dar s� o l�s�m balt�. Mie nu-mi place nedreptatea , minciuna, f�ț�rnicia și hoția. Pentru aceste elemente am suportat ani de zile b�t�i de la p�rinți, și acu se vede. Dar am și eu o misiune, s� �ncerc ca s� fac oamenii , s� �nțeleag�,c� uneori greșesc, deși nu recunosc. Cu acest țel și �ndemn am plecat de mic. Un �ndemn ce �mi era mereu șoptit �n Eul meu. Și de aceea eu acu nu pot s� nu m� revolt , c�nd v�d at�ta nedreptate. Suf�r la fel cu ei �mpreun�. dac� fiecare și-ar vedea cinstit de meseria lui, altfel ar sta lucrurile. Iar noi am fi dus-o de mult mai bine. dar mereu apar oameni care fr�neaz� asta. Știu așa au fost timpuruile �n vechime. Așa am �nv�țat niște obiceiuri și datine de la p�rinți. Dar nu permit ca aceste datini s� fie �nc�lcate �n picioare de cineva care nu merit�.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 00:38

De la: Daphne, la data 2013-10-16 23:48:51Nu merge linkul dat de mne, am verificat! Incearca sa tastezi police scientifique pe google si da pe images... Acolo iti faci o idee. Este vorba de politia technica si stiintifica.....

eU STIU FRANCEZA DAR ALTII NU.
bINE SE TRADUCE.
DAR MAI BINE NE SPUI TU.
E cumva un fel de noua inchizitie gen chiar inchizitia medievala la religii?
Daca e asa e ceva f urit ce fac ei.
Oamenii audreptul sa gindeasca liber, nu sa fie inchistati in teorii ce se schimba precum apa.
Ce era la inceputul secolului nu mai valabil acum in f multe domenii.
Cum sa inchistezi stiinta in ...politie?
Sint f periculosi francezii.

Ai citit ce am spus eu ca intreaga stiinta se bazeaza pe axiome si constante.
Care sint luate arbitrar sau cum le pica bine oamenilor sa creeze teorii.
Axiomele sint creatii pur umane.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 00:40

Vezi ca e posibil sa deschid un topic cu asta?
Daca nu deschide-l tu.
Ca ma intriga subiectul.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 00:46

Gata m-am lamurit, am citit doar citeva fraze pe net./
Nu e ce credeam eu, e vorba de metode stiintifice de cercetare in diverse domenii legale sau altele ce tin de gasirea unor solutii clare.
Scuze.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 00:46

De la: zorro56, la data 2013-10-17 00:16:43V-ați sup�rat pe mine degeaba. Și dincolo: la ce f�ceau romanii- am mai discutat contradictoriu. Eu chiar nu v�d cu ce v-am jignit, s� v� manifestați așa. Aș spune chiar din contr�. Nu cred c� m-ați �nțeles unde am b�tut. dar așa e oamenii v�d numai partea goal� a paharului. Eu nu am nimic cu mata sau familia matale, dar nici mie nu mi-a pl�cut, tonul și ieșirea matale. Dar s� o l�s�m balt�. Mie nu-mi place nedreptatea , minciuna, f�ț�rnicia și hoția. Pentru aceste elemente am suportat ani de zile b�t�i de la p�rinți, și acu se vede. Dar am și eu o misiune, s� �ncerc ca s� fac oamenii , s� �nțeleag�,c� uneori greșesc, deși nu recunosc. Cu acest țel și �ndemn am plecat de mic. Un �ndemn ce �mi era mereu șoptit �n Eul meu. Și de aceea eu acu nu pot s� nu m� revolt , c�nd v�d at�ta nedreptate. Suf�r la fel cu ei �mpreun�. dac� fiecare și-ar vedea cinstit de meseria lui, altfel ar sta lucrurile. Iar noi am fi dus-o de mult mai bine. dar mereu apar oameni care fr�neaz� asta. Știu așa au fost timpuruile �n vechime. Așa am �nv�țat niște obiceiuri și datine de la p�rinți. Dar nu permit ca aceste datini s� fie �nc�lcate �n picioare de cineva care nu merit�.

Eu sint cel mai suparat pe tine.
Dar nu mai stiu de ce. Ca am dormit bine azi noapte.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 00:48

De la: Black_Friday_, la data 2013-10-16 21:12:27
De la: _1075_, la data 2013-10-16 11:56:29Si totusi, Black, mascaricii, clownii, sunt cei care cred in ceva lipsit de vreun fundament conceptual realist, logic , observabil, testabil, verificabil,demonstrabil, si dovedit indubitabil, prosternandu-se si prostituandu-se intelectual,sau cei care sunt convinsi de faptul ca, cei care cred in asemenea concepte irealist-utopice se scalambaesc in fel si chip fiind mankurtizati printr-o perfida manipulare mediatica de o clica pacalici profitori care se dedau la diferite practici (obicee) traditii etc. lipsite de orice fundament argumentativ realist si dovezi veridice?

Unu zero sapte cinci, clovnii, mascaricii, maimutoii, hahalerele, etc...sunt aia care nu mor de drum lung. Multumit de raspuns?

In completare, cauta poezia cu crocodilul care trecea pe Nil si o sa te lamuresti mai bine.

Eu sint rezistent la....mers

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 00:53

De la: Daphne, la data 2013-10-16 23:45:39

Asa am inteles si eu, referitor la coran si inceputurile lumii noastre .... ca Dumnezeu a creeat tot ce ii este opus sie insusi , pe Lucifer, apoi cerandu-le lui Adam si Evei sa aleaga ce vor: calea lui Lucifer respectiv pamantul sau calea sa, a lui dumnezeu, respectiv sa ramana in paradis, unde erau in momentul....targului. Ca fu un targ pana la urma. Deciiadul exista. Si iadul este pamantul.

Iadul nu exista.
Imi pare rau sa te dezamagesc.
Nici raiul.
Ambele sint stari de spirit. Pot fi si pe extreme/
Cind se insista pe aceste stari poti gasi si alte persoane ce au acele stari si se realizeaza o comuniune..
Locul ce se spune e de fapt o stare psihica.
Spirituala? Nu am clar ce e spiritul, si recunosc asta. Decit vag.

In privinta starilor spuse de mine si stiute de multi oameni, e ceva sigur.
Iadul si raiul nu exista ca locuri, si mai ales asa zis eterne.
Iar chestia cu vesnicul, este de fapt o perioada de timp, de cam o vesnicie...100 de ani.
Daca ai stari de liniste prea puternice f adinci, pot urma altele gen iad. Se succed una dupa alta, la intervale mai mici sau mari de timp.
Sint unii oameni ce intuiesc asta, si isi creaza stari de agitatie, ca sa gaseasca apoi linistea.
Prin sport, munca, si altele.
Chiar distractiile aduc o agitatie. Apoi....pauza.

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 01:11

De la: Black_Friday_, la data 2013-10-16 21:12:27

De la: giovausaro, la data 2013-10-05 19:26:42Si totusi....aproximativ jumatate din populatia globului este crestina....Cele mai stralucite minti,savanti,cercetatori,scriitori ,presedinti de tara,medici,sii muuuulti altii sunt crestini.O mana de oameni ,care se considera atei,neaga crestinismul,si nici macar nu au ce pune in loc.,ceva palpabil.

Nu, si-am sa-mi achit acest nu, exact cu aceeasi moneda pe care i-am oferit-o Giovicului, Black.

Giovule, ai stat mult pana te-ai hotarat sa faci asemenea afirmatii ?
Tu ai impresia ca un om de stiinta, conjunctural,chiar credincios fiind, este lipsit de aptitudinea cognitiva de-a distinge intre adevar si minciuna, intre realitatea stiintifica relativa si etermele realitati fabulant-religioase?
Tu ai impresia ca este ok.si esti liber sa crezi in orice zeu sau in tot ceea ce doresti dpdv religios, insa, atunci cand crezul-credinta ta- genereaza si intretine de mii de ani atrocele conflicte interumane, mentine pe majoritatea dintre semenii tai din specia umana, intr-o retrograda si grava stare de ignoranta manipulandu-i simbolistic, mediatic sau direct, prin tot ceea ce acesti feluriti clerici le propovaduiesc , numeste-o propaganda manipulativ psihologica, prin temple sau lacase de cult, reusind sa-ti imbecilizeze aceasta majoritate dintre semenii tai, arunci, stimabile giov, acel ceva in care crezi tu , sau credinta ta, nu mai este OK.
OK. Back?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 01:14

Ridicati-va nivelul spiritual, si lasati prostiile astea.....mincati seminte cit mai aveti dinti.

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 13:11

De la: zorro56, la data 2013-10-17 00:16:43V-ați sup�rat pe mine degeaba. Și dincolo: la ce f�ceau romanii- am mai discutat contradictoriu. Eu chiar nu v�d cu ce v-am jignit, s� v� manifestați așa. Aș spune chiar din contr�. Nu cred c� m-ați �nțeles unde am b�tut. dar așa e oamenii v�d numai partea goal� a paharului. Eu nu am nimic cu mata sau familia matale, dar nici mie nu mi-a pl�cut, tonul și ieșirea matale. Dar s� o l�s�m balt�. Mie nu-mi place nedreptatea , minciuna, f�ț�rnicia și hoția. Pentru aceste elemente am suportat ani de zile b�t�i de la p�rinți, și acu se vede. Dar am și eu o misiune, s� �ncerc ca s� fac oamenii , s� �nțeleag�,c� uneori greșesc, deși nu recunosc. Cu acest țel și �ndemn am plecat de mic. Un �ndemn ce �mi era mereu șoptit �n Eul meu. Și de aceea eu acu nu pot s� nu m� revolt , c�nd v�d at�ta nedreptate. Suf�r la fel cu ei �mpreun�. dac� fiecare și-ar vedea cinstit de meseria lui, altfel ar sta lucrurile. Iar noi am fi dus-o de mult mai bine. dar mereu apar oameni care fr�neaz� asta. Știu așa au fost timpuruile �n vechime. Așa am �nv�țat niște obiceiuri și datine de la p�rinți. Dar nu permit ca aceste datini s� fie �nc�lcate �n picioare de cineva care nu merit�.

Nea Marin, te rog eu din suflet sa nu te mai consumi pentru nimic! Cele rele sa se spele, cele bune sa se adune! Daca toti spalam tot ce este rau, lasam loc doar binelui sa se instaleze!

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 13:20

De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 00:38:37
De la: Daphne, la data 2013-10-16 23:48:51Nu merge linkul dat de mne, am verificat! Incearca sa tastezi police scientifique pe google si da pe images... Acolo iti faci o idee. Este vorba de politia technica si stiintifica.....

eU STIU FRANCEZA DAR ALTII NU.
bINE SE TRADUCE.
DAR MAI BINE NE SPUI TU.
E cumva un fel de noua inchizitie gen chiar inchizitia medievala la religii?
Daca e asa e ceva f urit ce fac ei.
Oamenii audreptul sa gindeasca liber, nu sa fie inchistati in teorii ce se schimba precum apa.
Ce era la inceputul secolului nu mai valabil acum in f multe domenii.
Cum sa inchistezi stiinta in ...politie?
Sint f periculosi francezii.

Ai citit ce am spus eu ca intreaga stiinta se bazeaza pe axiome si constante.
Care sint luate arbitrar sau cum le pica bine oamenilor sa creeze teorii.
Axiomele sint creatii pur umane.

Dragul meu Mihai.... Politia stiintifica ancheteaza toate cazurile in cele mai mici amanunte, in cele maimici detalii, utilizand tot ce le pune stiinta la indemana, pentru a elucida orice caz. Se suprapune pana la un punct cu Criminalistica. Cuprinde : balistica, biologia, documentele si urmele(amprentele), indiciile, exploziile, psicho-chimia, toxicologia..... Ca meserii in police scientifique poti intalni: inginier de laborator, doctor in medicina, doctor in farmaceutica, doctor veterinar, samd , secretar, asistent administrativ etc.... toate angajarile/incadrarile fiinf facute de catre politie.

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 13:26

De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 00:40:26Vezi ca e posibil sa deschid un topic cu asta?
Daca nu deschide-l tu.
Ca ma intriga subiectul.

Mihai, te sustin pentru deschiderea oricarui topic! Daca sunt competenta, particip si eu cu ce pot. De nu, macar o vorba buna mereu voi gasi in repertoriul meu de cuvinte pentru a adresa oricui. Stii..... femeia doar e gatul barbatului, nu-i asa? Tatal meu asa zicea mereu: barbatul e capul! Femeia il poarta cu mandrie pe umeri! Dumnezeu sa il ierte...uite ca imediat se fac trei ani de la plecarea sa. Ti-am zis ca fusese fecioara? Ar fi avut 65 de ani azi.....Si stiu ca de acolo unde este acum, mereu gaseste o cale a-mi arata calea pe care trebuie sa merg si eu in continuare!

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 13:32

De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 00:46:55

Eu sint cel mai suparat pe tine.
Dar nu mai stiu de ce. Ca am dormit bine azi noapte.

Io pot sa ma supar cel mai repede si cel mai mult, s�c s�c s�c! Ca si asa am nasul mic!

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 13:43

De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 00:53:21

Iadul nu exista.
Nici raiul.
Cind se insista pe aceste stari poti gasi si alte persoane ce au acele stari si se realizeaza o comuniune..

Iar chestia cu vesnicul, este de fapt o perioada de timp, de cam o vesnicie...100 de ani.
Daca ai stari de liniste prea puternice f adinci, pot urma altele gen iad. Se succed una dupa alta, la intervale mai mici sau mari de timp.
Sint unii oameni ce intuiesc asta, si isi creaza stari de agitatie, ca sa gaseasca apoi linistea.

Dar imi permiti sa mizez totusi 50%-50%? Procent de probabilitate a existentei paradisului si/sau infernului! Daca se intampla sa mor inaintea ta, ma programez sa iti dau raspusurile cautate! Tu trebuie doar sa te rogi sa transmit sincer! Pentru ca cred ca as fi in stare sa mor a doua oara in cazul ca as ajunge in iad..... nu m-ar multumi asta!

Sunt de acord cu tine cand ne referim la antagonisme. Avusesem io un topic ''Imaginea in oglinda'' pe Yuppy, unde abordasem componentele dualitatatii ca si o continuitate complementara necesara uneia celeilalte, insa de imagine rasturnata, de sens invers.
Povestim, ca pauza mea de masa se incheie mintenash! Zi faina si numai bine va doresc tuturor! Si numai unde pozitive!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 13:46

De la: Daphne, la data 2013-10-17 13:43:40
De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 00:53:21

Iadul nu exista.
Nici raiul.

Dar imi permiti sa mizez totusi 50%-50%? Procent de probabilitate a existentei paradisului si/sau infernului! Daca se intampla sa mor inaintea ta, ma programez sa iti dau raspusurile cautate! Tu trebuie doar sa te rogi sa transmit sincer! Pentru ca cred ca as fi in stare sa mor a doua oara in cazul ca as ajunge in iad..... nu m-ar multumi asta!

Sunt de acord cu tine cand ne referim la antagonisme. Avusesem io un topic ''Imaginea in oglinda'' pe Yuppy, unde abordasem componentele dualitatatii ca si o continuitate complementara necesara uneia celeilalte, insa de imagine rasturnata, de sens invers.
Povestim, ca pauza mea de masa se incheie mintenash! Zi faina si numai bine va doresc tuturor! Si numai unde pozitive!

ce nick aveai pe yuppy....???

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Pagini: << 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: