Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
9am_1497 306 mesaje Membru din: 8/02/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 17:07
De la: _Ingrid, la data 2013-05-05 15:38:34De la: 9am_1497, la data 2013-05-05 15:25:23Distracții ? mai mult sau mai puțin! Apropo uitai : Hristos a �nviat ! Chiar dac� unii au s� zic� c� sunt beat ! Și lumin� nou� �n sufletele voastre!!! Așa se zice ! Voi cum v-ați distrat c� eu ... c�nd m� g�ndesc ... fac cum , ca , virggulic� Creang�...Nu am g�sit alt� rim�! �n general și ca deobicei - tot singur cu papagalul ! S�racu ! Da 1 Știam ! Am și corectat. ideea era de fapt alta! Poi cum cine le m�n�nc� ? Voi ! Și eu p s� incerc s� m� lupt cu ele �n limita s�n�t�ții. Cred ca �ntr-o lun� le termin și eu... sau pe la paștele Blajinilor...
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 17:21
Spunem și mie dac� vrei : Cum e corect s� folosesc �lui � la femenin? Lui madam x sau madamei x? Cum ar suna mai bine? Madamei mi se pare prea lung. Iar lui la masculin parc� sun� mai bine. � Lui gheorghe... Lui domnu x...
Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 17:36
Corecturi:
spune-mi feminin ,,lui cutare" se aplica numai la masculin sau numelor feminine care nu se termina cu a - Carmen, Lili, Mimi.. In cazul asta de care intrebi, ori spui ,,damei": ori construiesti altfel fraza. Nu spui ,,lui domnul x" ci ,,domnului x" Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 18:22
De la: _Ingrid, la data 2013-05-05 17:36:51Corecturi: Da am inteles cu terminația. Era acolo la mine fraze ca : Lui madam Berdan , sau In casa lui madam Berdan.. Lui madam Berdan �i pl�cea... Deci: madamei Berdan �i pl�cea sau casa madamei Bedan ? Așa ? Dac� era masculin mergea Casa lui domnu Berdan ? Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 18:24
C�nd a mai ap�rut și Bingo �sta ? C� acu am v�zut emisiunea! iar umbl� �știa cu cioara vopsit� Eu nu am v�zut nici un bilet de Bing� aici la noi la Galați V�d c� era inceput de mult! C� alfel de unde au ap�rut at�tea bilete �n urne ? Și nu de azi !
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 19:03
De la: 9am_1497, la data 2013-05-05 18:22:04De la: _Ingrid, la data 2013-05-05 17:36:51Corecturi: In cazul asta cu madam Berdan chiar nu se potriveste ,,madamei" e mai integrat in stilul tau ,,lui madam Berdan", e un tuseu propriu. Cu domnul nu, sub nici o forma nu se zice ,,lui domnul" ci ,,domnului" Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 20:40
S� știi Cami , c� referitor la integrarea personal� la care faci aluzie, este datorat� și faptului �nfluiențelor vorbirii celor din familia mea. Și ai v�zut c� am fost �nconjurat de mult� lume. La toate astea se mai datorau și lipsei preg�tirii lor. Ei aveau 8 clase, dar valorau cu 4 clase de atunci. Un alt aspect ar fi și �nfluienței limbii lor. De ex. Mama tatei era de origine turc�, nana mamei era greac�, nașii greci, chiar și madam Berdan era de origine turc� , ca s� nu mai zic de domnul Bahrim , care de asemenea era de origine turc�. Iar toate aceste vocabulare , nu au f�cut dec�t s� m� �ncurce. S� m� deruteze, cu toate �nv�ț�turile de la școal�. Poate nici eu , dar nici ei , nu au insistat prea mult la școal�. C� nu se omorau cu noi. Se mergea ca și acu pe primcipiul: �Cine prinde, prinde, sau �nvaț�!� Dar nu era necesar s� se afle. Ba mai mult dac� greșeai , profesoara �n loc s� te corecteze , �ți punea not� proast� și f�r� nici o explicație te trimitea la loc. De asemenea nu lipsea nelipsita replic�: � Pune m�na și �nvaț� dar ce și de ce sau unde ? asta nu! Nici bunica sau tanti Lili nu erau mai culte. Și ele foloseau dese jargoane, și exprim�ri dubioase. Așa c� toate aceste vocabulare nu au f�cut dec�t s� m� deruteze atunci, și acu toți m� condamn� c� sunt analfabet. Sau semii unii. E la fel cum ar fi ca un profesor de orice limb� ar fi , s� predea unui elev mai multe variante de exprimare a aceluiași cuv�nt. Cum am p�țit eu de ex: �ntr-un an am schimbat zece profesoare de Limba Englez�. Și fiecare preda și pronuța total diferit. De abia te �nv�țai cu una și venea alta care spunea altfel Așa c� a ieșit și integrarea atsa a mea personal�. Ce numai mamițica lui Goe ? ei și voi acu !
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 20:45
Pai stiu, nu am spus-o in mod ironic, vorbeam foarte serios.
Domnul Bahrim era invatator? Am avut in a patra un invatator, Cezar Bahrim, crezi ca este vreo legatura? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 20:58
De la: _Ingrid, la data 2013-05-05 20:45:05Pai stiu, nu am spus-o in mod ironic, vorbeam foarte serios. Nu știu precis dac� el a predat la școala ta , dar nu știu care �i era al doilea nume. Și apoi el o vreme a fost și inspector. Soția , doamna Lina era și ea �nv�ț�toare. Și uite c� tradiția a dat roade: C� și Lorica , fata lor a f�cut facultate. Nu știu precis care , dar ceva mare dup� cum spunea mama. Nu �mi aduc acu aminte cuv�ntul Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 21:01
oricum familia lor aveau foarte multe nume variate, ca s� nu spun tr�snite: Țuca , Genica , Lubița, Lina , pe Bahrim nu știu cum �l dezmierda.Și mai avea madam Berdan �nc� o fat� cu un nume tot at�t de haios, care și acesta �mi scap� acu.
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 21:09
Deci era invatator...posibil sa fi fost chiar el, cati invatatori Bahrim sa fi fost in Galati?
Am avut patru invatatori, dar numai pe el mi-l aduc aminte de bine! Cand o sa imi aduc aminte o sa-ti scanez poza din clasa intai, sa vad daca mai recunosrti tinuta. Aveam si rozeta de merit
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 22:09
De la: _Ingrid, la data 2013-05-05 21:09:19Deci era invatator...posibil sa fi fost chiar el, cati invatatori Bahrim sa fi fost in Galati? Poi ei sunt singurii care nu le-am f�cut poze. Numai madam berdan are poza Dar oricum dac� �l v�d sigur �l recunosc. c� avea o privire foarte mpun�toare de om respectabil și cam cu nasul pe sus. Nu aș putea spune ca ar fi fost increzut dar era �n general om respectos și cu mine c�nm d mai vorbeam si cu el, dar asta foarte rar Nu știu dac� am vorbit in cei 12 ani de trei ori cu el. Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 22:33
De la: _Ingrid, la data 2013-05-05 21:09:19Deci era invatator...posibil sa fi fost chiar el, cati invatatori Bahrim sa fi fost in Galati? De rozet� nu -mi mai amintesc! Dar știu c� p�n� in clasa a doua purtam at�t fetițele c�t și b�iețeii o uniform� pipit� albastr� sau neagr� ca o rochiț� peste bantalonii scurți. Odat� un b�iat a venit cu pantaloni albi scurți , iat �nv�t�toarea a crezut c� a venit �n chiloți.
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 5 Mai 2013, ora 23:29
M-am uitat la TV și am urm�rit felul �n care se punea problema privind semnificația a acestei zile a Paștelui, pe diferite posturi. Din unele materiale am tras concluzia unei f�ț�rnici abordate de unele mase de oameni de diverse origini sociale. Unii erau sinceri , alții �umflau � semnificația evenimentului. Doreau parc� s�-ți introduc� cu forța m�reția acestei zile. O credinț� cu forța. S-a mers și se mai merge �nc� �n continuare pe principiul : �așa a zis mama, sau bunicii � La ad�postul unor tradiții se speculeaz� �nsemn�tatea evenimentului, de c�tre biseric�. Am v�zut un Becali indobitocit de acea credinț� fals�, - nu am g�sit alt� rim�! Și �nclin s� cred c� de vin� au fost p�rinții care au procedat tot așa cum au vrut tata, s�-mi bage religia și credința cu forța, tortur�ndu-m�. Numai c� cu mine nu le-a mers. C� eu aveam �n mine acea entitate , care �mi spunea ce e bine și ce e r�u. Cu aceast� ocazie felicit pe petrec�reții de la Vama Veche sau Mamaia, c� cel puțin ei au fost sinceri. Au fost sinceri . � Eu am venit aici s� m� distrez , nu s� merg la inviere!� Scurt și la obiect! Nu au fost falși, cum face azi mult� lume, care se bat �n piept c� vai ei , și ca ei nu e nimeni. Nu știu dac� primarul Maz�re s-a f�cut așa de repede pios, sau cineva l-a �nfluiențat. C� s-a s�turat de spectacol , chipurile a obosit ! Am v�zut c� mulți din ei care se duceau la biseric� , ca s� i-a așa zis� lumin� � spiritual� numai de asta nu le ardea. C� doreau mai mult s� fac� teatru, prezenț� și spectacol . Mulți din ei se pref�ceau! C� nimic divin nu era �n ei sau sufletele lor. Și știu asta nu m� pot �nșela! Cunosc oamenii falși. Am mai �nv�țat și eu c�te ceva de-a lungul timpului. Și asta c� pe c�nd eram mai t�n�r m� mai convingeau ai mei s� m� mai duc la biseric� sau s� intru �n ea , la diverse ocazii. Dar tocmai aceast� f�ț�rnicie a oamenilor , pe care am auzit-o , sau citit-o pe chipurile și �n sufletele lor, m-au f�cut s� m� sc�rbesc de tot și de toate �n ceea ce privește, de cele culte sau religioase. C� oamenii se duceau la biseric� ca s� b�rfeasc�, ca s� se dea �n spectacol, ca s� critice ...Și atunci unde e credința? Mai mult cu trecerea timpului mi-au fost alimentate p�rerile negative �n ceea ce privește incorectitudinea , �n cea ce privește noncredința! A adev�ratei credințe! Nu �nseamn� c� dac� te duci la biseric� Dumnezeu ți-a iertat p�catele, f�cute cu sau f�r� voie. Nu așa trebuie privit� problema! C� toți greșim , dec�nd ne naștem p�n� murim. C� așa a fost l�sat omul pe p�m�nt, blestemat , cu un mare p�cat- necredința, nep�sarea și auto individualismul. Numai pentru el ! Dac� unii v�d, sau se fac c� cred �n ceva , nu știu dac� asta �i ajut� atunci sau pe viitor cu ceva, prea mult. Ați v�zut ce au p�țit cei din Moldova ! Oare lipsa lor de credinț� i-a adus �n aceast� situație? Nu nici decum ! Se aplic� un proverb vechi� Cum �ți așterni , așa dormi!� Credeți c� milioane de oameni care au murit prostește sau și-au dat viața pentru un țel, au fost mai necredincioși? Nici decum! Se vorbește de acea lumin� ca de un simbol. Dac� este un simbol atunci de ce �se car� � sau hai s� zicem � Se aduce � de la Ierusalim? De ce se fac și acolo at�tea �aranjamente� pentru a fi mai credibili , pentru a alimenta credința a mai multor oameni, cu tot felul de scamatorii? De ce trebuie ca s� se intervin� cu forța �n mintea oamenilor, și nu sunt l�sați s� hot�rasc� ei singuri , ce e bine sau ce e r�u, sau cum v�d ei credința singuri! Nu �mpinși de la spate! Dac� �sraelul este așa de sf�nt , atunci de ce tocmai ei �ncalc� semnificația acestei zile a paștelui printr-o politic� de atac armat asupra Siriei. M�car ar fi putut și ei aștepta p�n� trece ziua sau zilele. Dar ce te faci dac� tocmai ei au pretenția la o credinț�, și tocmai ei o calc� �n picioare ,sau tot ei au schingiuit pe Iisus și l-au dat pr�zii morții. Am v�zut zilele astea și cele c�teva variante de filme , �n regii diferite a evenimentelor de atunci ,cu pedepsirea , urmat� de moartea lui Iisus. Și de aici am tras concluzia c� tot biserica a fost aceea care l-a umilit și l-a dat pe m�na romanilor pentru a fi os�ndit. �Au scos de fapt castanele din foc cu m�inile altora� Și asta �n numele credinței? Iar acu biserica și slujitorii ei mai au nas s�-l sl�veasc� pe Iisus ca fiind un martir? Și asta c� nu le pl�cea politica adoptat� de el. �nclin s� cred c� dac� totul a fost real odat� , ce ar putea fi , ca acel Iisus a f�cut toate acelea ori c� era nebun , ori vis�tor, cum zicea și procurorul roman. Iar popimea de atunci v�z�nd �n Iisus un real pericol la privilegilor lor, l-au deservit justișiei romane. C� erau siguri c� ei aveau s�-i asculte. Nu le-a pl�cut lor, faptul c� acel roman procuror, i-a pus lozinca : c� Iisus este regele iudeilor. Nu mai vreau s� intru �n am�nunte și detalii. C� aș g�si foarte multe și alte variante , privind veridicitatea acelor fapte și povestiri de atunci. Ce nu �nțeleg este faptul , și nu numai el, cum de s-a p�strat chipul lui ? Erau pe atunci oameni �n stare s� picteze așa de bine , acu peste 2000 de ani. Cine ia f�cut portretul ? Iar faptul de care s-a ag�țat și Iisus era deja s�v�rșit de alte popoare �naintea lui, care la fel, erau acei clarv�z�tori, care voiau s� exploateze ei poporul �n folosul lui. Sau varianta ca dintr-o poveste asem�n�toare, cu nimic evlavios sau sf�nt, biserica s� fi profitat inflorind cele de atunci, n�scocind tot felul de povești. A, și mai am o �ntrebare foarte important�, la care nimeni nu mi-a r�spuns sincer și la obiect. Dac� cu cu nașterea lui Iisus, aș fi de acord, �ntr-o anumit� privinț�, deși data nu e real� ,ca fiind 25 Decembrie; Un om știu c� dac� se naște are o anumit� zi. Așișderea c�nd acesta moare. Și atunci vin cu �ntrebarea : De ce Iisus c�nd a murit a murit �n diverse zile ? De ce se tot mut� ziua paștelui , ca s� nu mai zic c� Catolicii serbeaz� �nvierea sau moartea , c� nici ei nu mai știu ce e, cu dou� s�pt�m�ni �nainte. Pe ce remize merg ? Care e adev�rul de fapt? C� doar Iisus nu a murit dec�t odat�, �ntr-o anumit� zi ! Iar dac� totuși a �nviat , deși din punct de vedere anatomic, eu m� �ndoiesc, c� ar fi imposibil, cum a f�cut-o? La c�t a fost chinuit și la c�t s�nge a pierdut , nu cred c� ar mai fi și reușit s� �nvie. Doar dac� moartea lui nu a fost � aranjat� de acei discipoli ai lui. Cunoșteau și pe vremea aia efectul t�m�duitor al diverselor buruieni și plante. Chiar și � apariția � lui Iisus c� ar fi printre ei, ar putea fi o halucinație , datorat� unui efect al unui fum. Droguri. Efect halocigen! Efect care și acu se manipuleaz� la acel morm�nt chipurile �sf�nt�. Oare c�nd o s� dispar� toate aceste fantasmal�curi, toat� aceast� minciun� general�? C� adev�rata credinț� este distorsionat� sau acoperit� de o credinț� oarb� și fals�. Dac� totul este metaforic sau simbolic , atunci , de ce se mai cere bani. Ei nu ar putea fi și ei simbolici? Și toate ce deriv� din acestea . Dar unde este �nc�p�ținare la toate nivelurile , ce pretenții s� mai ai. Mi-a pl�cut și o parte din discursul lui de la Rom�nia mare, acelei observații, c� : Pentru a realimenta credința �n sufletele oamenilor trebuie ca diferitele cadre bisericești cu funcție , s� fac� cur�țenie �n s�nul lor mai �nt�i. S� elimine �usc�turile�. Iar eu le-ași recomanda , dac� tot le place s�-și fac� at�ta publicitate cu TV �ul s� mai urm�reasc� și felul cum pun problema și alți oameni de științ�. C� știința o s� bat� �ntr-o zi religia!!! C� nu așa trebuie v�zut� credința!
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 6 Mai 2013, ora 12:42
VERIȘORII MEI
Din c�nd �n c�nd mai eram vizitati de verii mei de La Bucuresti, �mpreun� cu p�rinții lor. Pe atunci era un obicei ca s�-ți anunți vizita scriind c�te o scrisoare cu o lun� �nainte , sau cel puțin o s�pt�m�n�. Ca cel vizat s� aib� timp ca s� s� preg�teasc�. Și acu depinde : Dac� �i f�cea pl�cere de vizita cuiva , bine! Dac� nu persoana respectiv� cu scuzele de rigoare, �și anunța și el dezacordul, tot printr-o scrisoare c� are treab� �n perioada aceea. Sau de multe ori nu mai anunța nimic , așa c� cel care �și anunțase vizita, r�m�nea cu vizita. Pe atunci nu erau telefoane. Sau dac� erau nu aveau toat� lumea . Nu era la �ndemana oricui. De celulare nu mai se punea problema. Așa c� atunci c�nd oamenii vroiau s� mai afle de c�te unul sau de altul, comunicau prin �ntermediul scrisorilor. Așa se face c� și verii mei au ținut s�-și anunțe prezenta printr-o scrisoare. Dar aceștia nu plecau p�n� nu li se confirma, printr-o scrisoare trimis� de tine c� ești de acord cu vizita. Chiar dac� nu le f�cea de multe ori nici o pl�cere. Mai venea și m�tusa Lița � sora mamei și a lui tanti Lili și a nanei., �mpreun� cu b�rbatul ei - nea F�nic�. Ei aveau telefon ca și vara lor tanti Lucreția. Dar cum nana și nici noi nu aveam telefon , ne limitam la scrisori. De multe ori tanti Lița �și anunța vizita cu o s�pt�m�n� f�r� confirmare. Nana dup� ce citea scrisoarea , zicea : - S�pt�m�na viitoare vine Lița cu F�nic� de la București! Familia mamei a fost numeroas� odat�. Bunica a avusese doi b�rbați. Cu primul a f�cut 3 fete. Iar cu al doilea 4 fete. Ca s� vezi numai fete. Mama cu tanti Lili, Victoria , Tanța și Ecaterina erau din a doua c�s�torie. Nana, adic� Maria , Constanta și Lița erau din prima c�s�torie.. Din p�cate Ecaterina a murit prima , la 6 luni, din cauza nanei. Victoria și ea de r�ceala, f�cuse meningit�, iar Constanta de leucemie. Mai r�maser� patru fete. Nana, Lița, Lili, și mama � Ermioni. Nana era cea mai mare. Dupa ani avea s� afle și ea și eu , cu mare surprindere, ca Lița fusese și ea infiat� de al oilea soț al bunucii. Observ c� se �acuse un obicei din a se infia copii pe vremea mea. Nu știu acu , dar atunci parc� se infiau pe banda ruland�. Voiai nu vroiai copii, gata ! iți luai copil. Ca de restul, numai conta...La fel și tanti Lița �și f�cea simțit� prezența tot cu ajutorul scrisorilor. Ei veneau mai des. C�te o dat� , chiar de dou� ori pe an. Atunci ne vizita și pe noi. �mi mai aducea și mie c�te o jucarie, sau ceva �mbr�c�minte, ce le r�m�neau mici de la copii sau nepoții lor. Și dulciuri. Odat� mi-a adus un iepure de ciocolat�. Era mare cam de 20 cm . Cred ca avea juma de kil. Plus c� mai avea grij� sș de bunica c� �i mai d�dea și niște bani. �n afar� de faptul c� lunar �i trimitea regulat c�te 100 de lei. Hmmm... ! 100 de lei...Ea avea 400 de lei cu asta f�cea 500 lei. Mai avea un pic si o ajungea pe nana. Ea avea pensie de 575 de lei. Pensii de urmasi ... ce s�-i faci?...De multe ori Tanti Lița ne mai trimitea și c�te un colet tot cu lucruri, sau obiecte de �mbr�c�minte. Mama era bucuroas� , c� o mai scutea de o cheltuial� �n plus cu mine. Ne trimisese odat� și un covor de l�n� roșu, pe care tata �l prinse pe perete �n jurul patului nostru. Era numai bun ținea c�t tot patul jur �n prejur. decor�nd camera noastr�. El avea o carpet� plușat� de la m�sa. Nu prea avea lucruri de valoare tata, atunci c�nd a luat-o pe mama. Multe erau vechi demodate și pline de cari. Și așa a r�mas cu ele p�n� au murit. Așa c� m� pomenesc pentru prima data cu verii mei de la București. Nu �i v�zusem niciodat� și eram curios s�i cunosc. Mama lor, tanti Lucretia avea un b�rbat pe nume Vasile. Lucrase pe la securitate, pe vremea aceea. Ei aveau doi b�ieti. Viorel cu un an mai mare ca mine și F�nel de v�rsta mea. Viorel era o fire mai zburdalnic�. F�nel era mai retras dar mai r�u. �i pl�cea de mic s� tachineze. Viorel nu!, era mai popular. C�nd ajung la noi , noi �i așteptam la gar�. Dup� ce se f�cur� prezent�rile , am luat tramvaiul care era pe atunci , acea `cutie de chibrituri` cum �mi pl�cea mie s�-i spun și tr�gem la Nana. Spuneau ei c� la ea e mai mult loc. De fapt asta era și adev�rul. La ea era mai mult loc. Avea o casa destul de bun� cu dou� camere și o sal� precedat� de un mic antreu. La cap�tul cel�lalt din curte , era lipita de ultima camera o buc�t�rie f�cut� cam �n grab� și destul de veche. Mai mult neingrijit�. Cine s� se ocupe de asta ? nan �n nici un caz și mai ales dup� ani. Mama copiilor , tanti Lucretia era fica surorii lui bunica. Mamele lor erau surori. Deci tot un fel de verișoara . Iar copii ei pentru mine erau mai mult nepoți de veri. Și mama lor era popular�. Cum am s� spun mai t�rziu mai multe și despre ea. Tat�l lor nea Vasile era un om dintr-o bucat�. Era stilul lui tata. Ura și el nedreptatea. Lucra pe atunci , cic� la securitate. Cine știe ce f�cea acolo. Nimeni nu știa. Mai puțin eu atunci. Nu am aflat niciodat�. C�nd a iesit și el la pensie am aflat ca ieșise c�pitan. A doua zi ne pomenim cu ei �n vizit� și la noi. Venise și nana cu ei. Dac� eu eram �nc�ntat de prezența lor, c� m� mai luam cu ei, nu tot același lucru se putea citi pe fața p�rinților mei. Știau c� se las� cu zaiafet. Și nu prea �și permiteau de asemenea cine festive. �n fine, vin ei la noi. Vorbesc ei, �si mai spun una alta. La �nceput cei doi b�ieti , t�b�r�r� pe juc�riile mele și așa puține. Aveam o moar� cu arc. Și dup� ce �ntoarceai cheia elicele �ncepeau s� se �nv�rt�. Ei, unul din ei , Viorel, nu s-a l�sat p�n� nu a demontat-o. C�nd a v�zut tata s-a luat de el. Tasu la randul lui , mai mult de form�, s-a luat și el de fecioru-su - Viorel. M�sa a s�rit s�-și apere odrasla. Eu la r�ndul meu și eu nemulțumit, �i reprșsez lui Viorel, c� de ce mi-a stricat juc�ria. Iar frasu , F�nel drept r�spuns �mi trage un pumn , pe nepreg�tite �n stomac. �n clipa aia m-am �ndoit de durere.Și mi-am revenit greu. Binențeles c� au s�rit toți �n sus . Pe de oparte mama cu tata , pe de alta parte parintii lor. Tanti Lucreția zice : - Ei las� c� așa sunt b�ieții``... P�n� la urm� ne-am �mp�cat. Nu mai tata se mai uita din c�nd �n c�nd , ura� la el. A doua zi , probabil, mai mult ca s� ne treac� sup�rarea , ne invit� familia Burlan, ca așa le zicea, la o prajitur� la terasa de la `Romarta`, de pe blocul P, din centru. Terasa se afla deasupra pe bloc. La parter avea s� fie mai t�rziu o Agentie de Voiaj. Am luat pentru prima oara liftul și ne-am urcat sus. Acolo destul� lume . De abia am g�sit o masa cu mai multe scaune . Ce vreti eram 7. �nca tata s-a mai dus la alta mas� și a mai imprumutat �nc� dou� scaune, spre nemulțumirea chelnerilor . Nou� ne da �nghețat� și pr�jituri. Ei �și iau bere. Și nu de orce fel , ci neagr�. Știu c� ne-a dat sș nou� c�te o gur� s� vedem cum e. Era amar� . Nu b�usem niciodat� așa ceva. Nu mi-a pl�cut. Nici acu nu o agreez. M� uitam de acolo de sus , c�t de mici erau mașinile și oamenii. De parca erau cutii de chibrituri. Iar oamenii erau ca niste furnici. M� și cuprinse amețeala. Tata a și zis s� plec de l�ng� margine. A doua zi , dup� mas� ei ne propune , s� mergem �n oraș. De data asta mergem la `Terasa Primaverii` . Nu aveam s� mai uit acest loc și acest eveniment și mai ales acea zi. . Ne așez�m ca de obicei �n jurul mesei. Eu st�team �n brate la mama, Viorel la tasu , iar Fanel la tanti Lucretia. Asta ca s� mai facem economie de scaune. Cu noi mai erau �nca o familie. Rude de-a tatei. Cornelia si Vasile cu o fata. Alt Vasile! Nu mai știu nimic nici de d�nșii. Fata, știu c� �ntr-un timp se m�ritase mai `devreme`. Dar dupa aia nu i-am mai �nt�lnit. Am fost și pe la ei acas� odat�. Știu c� fata lor �i placea s� se joace cu mine și s� m� nec�jeasc�. La unele �i mai țineam hangul dar la altele...Cred c� acum am �nțeles de ce s-a m�ritat așa de devreme. Și cum spuneam st�team la mas� acolo la teras�. Tata și ceilalti , ne luase alune cu coaj� pe care aveau o `tona` de sare. Arahide! Le sp�rgeam coajașsi le puneam �n farfurie. Pe c�nd st�team noi așa, se st�rnește un v�nt. Prima data am crezut ca e o glum�. Dar v�ntul �ncepuse s� se �ntețeasc�, m�tur�nd toate cojile și c�mașa lor de pe mas� și din farfurii. Cerul �ncepuse s� se �negreasc�. De departe , cerul se lumina din c�nd și c�nd. �ncepu a tuna. Venea furtuna! Noi str�ngem �n grab� și ne ridic�m repede s� plecam. Am l�sat așa cum era pe mas�. Nimeni nu s-a mai atins de pahare. Știu c� nana �nainte de a pleca duse paharul la gur� sorbind ce mai r�m�sese �n el. C�nd ieșim din teras�, �ncepe ploaia. O ploaie cum nu mai v�zusem p�n� atunci. Cu stropi mari , deși și reci. �n c�teva clipe eram cu toți uzi p�n� la piele. Am luat-o la fug� c�tre tramvai. Dar era imposibil s� te mai urci �n el. Erau deja pline. Toat� lumea, avea treab� nu avea, se urcar� �n tramvai. Am așteptat destul de mult p�n� a venit urmatorul tramvai . Dar și la acesta te urcai pe putere. O parte reușiser�m s� ne urc�m . Alții ne pierdusem. Eu r�m�sei pe dinafar�. Ai mei izbutir� s� se urce și pe mine m� l�sar� jos. Am alergat la cealalt� uș�. Nici aici nu aveam șanse. Tata m� vede de pe scar� și m� strig�. Fug �napoi și reușesc s� m� ag�ț de m�na tatei. Mai mult cu un picior �n aer și cu o m�n� la tata, am mers mai mult sp�nzurat dou� stații. Asta era s� mi se mai �nt�mple �nc� o dat� . Dar mai t�rziu. C�nd am cobor�t de drept, a stat și ploaia. Noi ne-am vazut de drum . Nu știu cum s-au descurcat verii. La urma am plecat, iar ei au plecat la nana acas�. Au stat cam trei zile. Dup� ani c�nd se mai m�riser� și ei , ne-au vizitat iar. De data asta nu ne-au mai vizitat. Ci ne-au chemat ei la nana, unde tr�seser� ca de obicei. Am �ncercat s� m� joc cu ei . Dar de multe ori , mai ales F�nel m� tot jignea. Frasu , Viorel �mi mai lua apararea. Nu prea țineam la glum� și m� sup�ra orce. Și cred c� nici acu nu mi-am schimbat felul. Vorba provebului: `Lupul �și schimb� p�rul , dar n�ravu ... ba!` Așa și eu acu . Lui F�nel �i pl�cea s� m� necajeasc�. La �nceput m� striga , Bebi. Apoi Bebțta, dup� care Bebuț� si culmina cu Be p...ța. Tat�ll lui , nea Vasile c�nd auzea �l mai corecta, si-l dojenea, s� nu �mi mai spun� așa. Au f�cut numai prosti, c�t au stat ei acolo, spre disperarea nanei. . Nana avea canal �n curte. Și l�ng� el un c�min. C�minul era acoperit, Iar prin el ieșeau dou� tije, ce erau legate la cele dou� robinete. Unul de scurgere și unul de oprit apa. Le l�sase așa nana, ca s� nu s� se mai dea mereu �n `groap�`, ca s� le �nchid� sau s� le deschid� mereu. Si mai ales Iarna. Viorel umbl� la robinete. Peste vreo dou� ore se umple groapa cu ap�. Și cum d�duse pe afar� se scurgea apa, liniștit� �n strad�. Nana c�nd vede se face alb�. - Cine a umblat la canal ? �ntreab� ea. Binențeles c� verii mei nu știau nimic. La �nceput c�zuse vina pe mine. Dar la ripostele mele și �nsistențele lui nea Vasile, au recunoscut p�n� la urma cine era vinovatul. - Acu Viorele, dezbrac�te și �nchide robinetul , zice nea vasile. Da vezi s� nu te �neci! - Fereasc� Dumnezeu zice alarmat� nana. Apoi Viorel se dezbrac� la slip și intr� �n c�min . Trage aer �n piept și țin�ndu-și r�suflarea șe ghemuiește pe vine �n ap�, reusește s� �nchid� apa. Dup� aia m�sa și tasu le d� c�te o g�leat� �n m�n� , zicandu-le: - Hai ! Acum la scos apa... - Da lui Bebi nu-i da-ți și lui o g�leat� s� ne ajute, zice F�nel. - Poi ce Bebi a deschis robinetul ? Voi ! Așa c� la treab�! Sau supus nu aveau �ncotro. Și multe pozne aveau s� mai fac� ei. C� nana , mai mult �n glum� mai mult �n serios le zice: - Voi ați venit la mine ca s�-mi faceti de treab�? Binenteles ca lui tasu nu i-a prea convenit. Adevarul ca ei doi erau cam zurbagii. �ns� cu tasu nu le mergea. Dar tanti Lucreția le lua �ntotdeauna ap�rarea. Erau feblețea ei. Credeți c� tata de ce nu-i agreea. Așa cum era tata, dar cunoștea la om . Imediat �și forma o idee despre el. Numai c�t se uita la el. Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Mai 2013, ora 13:18
Cum de ai verisori cind spuneai ca esti crescut la casa de copii, si orfan?
Si cum de ai asa o familie fiind in acea categorie? Ai verisori si rude de singe prin casatorie?
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 6 Mai 2013, ora 16:41
De la: nastasemihail, la data 2013-05-06 13:18:58Cum de ai verisori cind spuneai ca esti crescut la casa de copii, si orfan? Nu de s�nge Teoretic numai. Odat� ce p�rinții m-au infiat toate drepturile lor sunt și ale mele. Și vice versa Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 6 Mai 2013, ora 18:02
�ntr-o zi tata avea chef de povești. Voia s� ne spune și istoria vieții lui.
Nici el nu avea tat� Nu știu dac� nu-l cunoscuse deloc, murise sau d�duse mama lui divorț de el. Nu-mi amintesc exact. Mama lui era de etnie turc� sau greac� nici asta nu știu precis. Pe mama lui o chema Eufrosina Grigoriu. O striga Frosa. Bunicul lui la crescut. �l chema Ghiț� Zarz�r. Spunea c� dormea noaptea cu el , iarn� sau var�, tot timpul. Nu știu de unde vine numele ei de Grigoriu. Și cum �l obținuse. Probabil c� și pe tat�l lui tot așa la chemat. Cum mama lui nu s-a mai c�s�torit , au stat �mpreun� numai ei trei. Dup� moartea lui bunic�-su , el avea 14 ani . A r�mas cu mama lui . Mama lui lucra pe un vas de croazier� ce erau pe atunci , ca buc�t�reas�. Vaporul pe care lucra mama-sa mai avea și ieșiri la mare . F�cea dese escale și la Istambul dar și �n porturile grecești. Așa avea s� cunoasc� o mulțime de lume ce avea s� vin� �n contact și cu el. Mama lui era foarte sever�. De mic spunea c� �l altoia și pe el din nimic. Sau aproape din nimic. �n general nu-I ieșea din cuv�ntul ei. Dar anturajul? Nimic nu e mai r�u dec�t anturajul , și mai ales cel prost. Așa c� la sfatul unor cercuri dubioase �i propuse lui tata s� mearg� �n America , c� ziceau ei c� e bine acolo. C�nd a aflat mama lui , i-a dat tatei, toate Americile �ncep�nd de nord și termin�nd cu cea de sud, c�t putea el s� duc�. Așa i-a scos nebubeala din cap. A lucrat mulți ani . Cu munca pe vas a cam neglijat școala. Nu reușise s� fac� dec�t șase clase. Apoi a mai f�cut ultimele dou� mult mai t�rziu. La al doilea r�zboi se �mboln�vește și mama lui, și toat� beleaua a c�zut pe tata. Cum era singur susțin�tor al familiei , nici tata nu a f�cut armata. A fost scutit. Mama lui mai avea trei surori, care au murit �n timpul celui de al doilea r�zboi mondial. C�nd o bomb� a c�zut peste casa lor. St�teau cam prin zona Rom�n� , colt cu Bolintineanu. Tata se mutase dup� r�zboi �n casa lui madam Berdan unde a stat p�n� a murit �n 75. Nu știu nici exact c�nd s-a apucat tata de munc�. A �ncercat și el multe locuri de munc� p�n� s-a hot�r�t la unul. Dup� moartea bunicului lui, mama lui , s-a rugat de unul din frații mai mari, nea Iorgu, ca s�-i g�seasc� și lui un post la circ, unde lucra el. A stat acolo o vreme. Acu era nevoit ca s� munceasc�. Nu știu dac� și el se omora cu munca , dar nici v�ru-su nu se omora cu pl�titul. La un num�r de �magie � și trucuri , �ncercat de el pe cont propiu, f�r� supraveghetor, se �nțeap� �n g�t cu un ac. Asta i-a fost fatal. Numai putea s� vorbeasc�. Din lipsa banilor a stat așa o vreme. Cum g�tul i se �nfectase a fost la un pas s�-și piard� viața. Cum de unde, a f�cut rudele lui rost de bani și mai ales la propunerea m�sii. și la convins s� se opereze. Așa c� am mai spus cum a decurs operația . Doctorul la avertizat c� e un mare risc și sunt șanse de 1/100 ca s� reușeasc�. Așa c� și-a luat inima �n dinți și a trecut cu bine de operația. Iar de atunci a r�mas cu handicapul purt�rii pe viaț�, a acelui � buton � cum �l numea el. Avea deja 25 de ani de c�nd �l purta. Avea de acu s� se chinuie toat� viața și implicit apoi și pe mine. Pentru c� eu eram pus s� fac curat l�ng� patul lui dimineața. Mama era sc�rboas�. Așa c� eu f�ceam pale foile duble de ziar de pe jos , și le aruncam la gunoi. Și asta datorit� deselor expectorații de noapte. �l apuca mereu tusea din cauza irit�rii canulei. Asta �l f�cea s� doarm� și puțin noaptea, fum�nd c�te un pachet de țig�ri pe noapte Și asta �n fiecare dimineaț�. Ei, o vreme a stat �n spital �l cunoșteau toți doctorii. Directorul spitalului, v�z�ndu-I și știindu-I situația, �l �ntreab� dac� nu vrea s� r�m�n� la ei ca felcer. Un fel de infirmier. Era m�na a doua a doctorului. Accept�, mai mult de grija mamei. Numai era m�sa ca s� aduc� bani. A lucrat o vreme acolo. Dar dup� un timp, face iar operația de amigdalit�. Trece și de asta. Pleac� și de aici. Prin �ntermediul unei cunoștințe g�sește de lucru la fisc. Așa avea s� fie și inspector de teren prin satele și comunele din �mprejurimile Galațiului. Cum nu avea studii mari, nu a mai avansat. Ba mai mult dup� prima devalorizare , cam prin 1952, funcția s-a redus , fiind un funcționar oarecare la fisc. Scria , �ncasa și completa �ntr-un registru, pl�țile oamenilor, eliber�ndu-le chitanțe. Tot aici avea s� fac� și el inovații. Cum mulți din debitori erau morți sau disp�ruți, sau f�ceau orice ca s� se extrag� de la plata fiscului, tata vine cu propunerea ca s� � incarce � nota de plat� a fiec�rui contribuabil, cu o sum� modic� de c�țiva bani. Nu era mult , apropae c� nici nu se observa. O trecuse ca tax�. Șeful lui a fost mulțumit de aceast� idee , dar numai verbal. �n �58 moare și mama lui. Acu r�m�ne singur. Dup� o vreme tata povestea c� se ducea mereu cu șeful lui la pescuit. Cum el cunoștea foarte bine toate b�lțile din zon� , c� doar le frecventase pentru a m�nca. Și multe alte lucruri mai povestise tata, dar multe din ele nu mi-au r�mas �n cap, probabil c� pe atunci nu știam c� o s�-i fac o reconstituire a vieții lui și implicit a mea. Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 6 Mai 2013, ora 21:00
P�n� și poveștile au �ceput s� fie modificate ... nu genetic ci conținutul acțiunii , schimb�rii funcției personajelor, chiar dac� personajele r�m�n �n mare aceleași. F�t - Frumos se �nsoar� cu Muma � P�durii... Greuceanu o ia pe Frumoasa Adormit�, ori poate Bunicuța pe lup. Scufița Roșie o ia Robin Hood... Oare e necesar ca s� se modifice poveștile copil�riei noastre , unde am deschis ochii �n ele, și ne-au fost al�turi și la bine și la r�u. Dar cum se merge pe ideea modernismului și a actualiz�rii computerizate, nu m-ar mira ca �ntr-o zi Una din poveștile copil�riei noastre s� sune cam așa...
A fost odat� , ca niciodat� , c� dac� nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Pe vremea c�nd purecele leg�ndu-și niște motoare cu reacție la picioare , se av�nta apoi �n cer, str�b�t�nd galaxi, aduc�ndu-ne nou� povești. Pe vremea aia de demult, pe c�nd r�chita f�cea mere și plopul micșunele...pe c�nd oamenii și roboți , erau cu toți laolalt� buni și cu fric�... tr�ia odat� un �mp�rat care nu avea copii. Și tare se m�hnea c� nu avea și el un moștenitor. M�ndra lui soție plecase �ntr-o lung� c�l�torie de la nunt� , și nu se mai �ntorsese nici p�n� �n ziua de azi. Umpluse toate galaxiile cu roboți spioni pentru a da de urma soției lui , dar degeaba. Acu c� r�mase singur, c�te nu a f�cut bietul de el, pentru a avea și el m�car un fiu. Pe la c�te centre de donare și clonare nu a fost , dar totul degeaba. P�n� �ntr-o zi c�nd un mare vr�jitor �n persoana domnului Merlin , �i spuse c� s� apeleze la un loc secret unde se fac copii �n vitro. V�z�nd �mp�ratul c� nu prea ia mai r�mas prea multe soluții, se �ncumet� s�i dea curs marelui chimist , terapeut , medic și fizician Merlin. Și mare ia fost bucuria �mp�ratului c�nd dup� nici 9 zile i se n�scu o m�ndrețe de fecioraș. Și era frumos și cu plete b�lai, c� la soare te puteai uita dar la d�nsul , ba! Și cum creștea F�t-Frumos, c� uitai s� v� zic c� �l chema F�t-Frumos. Și cum �i venise vremea de �nsur�toare, poi ce te joci ? El creștea �ntr-un an c�t alții �n zece... Și cum v� spuneam F�t-frumos se �nf�țișeaz� �ntr-o zi galactic� ce ținea zece zile , �n fața Comandantuli galaxiei, c� uitai și asta a v� zice , și �i spuse: - Tat� simt cum� forța� m� �nv�luie. A venit vremea ! Stagiul preg�tirei mele s-a �ncheiat! O simt ! Forța e cu mine ! M� duc s� o caut pe Cos�nzeana visurilor mele. Este �n constelația Sirius, �n cvartatul 5, la 50 de ani lumin� de constelația Pegasus. - Prea bine fiul meu! De acu c�ile Forței ți sunt pe �ntregime cunoscute! �nvaț� s� st�p�nești Forța! Și ai grij� s� nu te abați de la ea , c�tre partea �ntunecat�. E mai seduc�toare și te poate �nfluiența mai ușor . E parșiv�... - Așa o s� fac St�p�nul meu! - Forța s� fie cu tine ! Apoi lu�ndu-și r�mas bun de la tat�l lui, c� de ,la urma urmei , contribuise și tasu la procreerea lui. Chiar dac� Merlin a folosit un �ntreg echipaj de roboții și cei mai sofisticați ce exista �n acel moment �n galaxie. V� �ntrebați cum a f�cut-o ? Ei bat�-v� s� v� bat� ! Ei copii asta este o cu totul alt� poveste , pe care o so v� spun alt�dat�... - Hai te rug�m Rtn4 , spune-ne și nou�! - Nu pot acu circuitele mele nu sunt programate pentru aceast� poveste , ce vreți s� m� scurtcircuitez? Eu la cine o s� mai spun povești , dac� nu vou�... ...Cu pași siguri F�t-Frumos se �ndrept� c�tre un aerodrom spațial , unde �ntr-un hambar, asta un hangar am vrut s� zic , �l aștepta o super nav� din clasa A, dotat� cu toate echipamentele și sistemele de ultim� generație. F�t-Frumos nu avea prea multe bagaje cu el. Avea prins �n schimb la cing�toare o arm� laser cu fascicol albastru. Semn c� era Forța cea bun�. Pentru el asta conta cel mai mult. Ce vreți drumul era lung și plin cu eventuale pericole. - Da ce, dac� avea o raz� verde nu era bun�? - Ei , ba da , dar asta era mai ieftin�. Ei și nu m� mai �ntrerupeți c� �mi pierd șirul evenimentelor... Ei ! - Bine bine hai spune! Ajuns �n nav� F�t-Frumos conect� circuitele de alimentare numai cu g�ndul. �n fața lui ap�ru un ecran str�viziu, pe care erau marcate diferiți parametrii. Acesta le citi și apoi le b�g� s� fie examinate și de computerul central. �n fața lui ap�ru chipul Cos�nzenei cu p�rul roșu și tr�s�turi fine de o frumusețe f�r� seam�n. P�n� și eu cu circuitele mele nu cred c� i-ași fi f�cut faț�. Dar Cos�nzeana asta nu era dec�t computerul de bord. Tasu , pentru ai mai potoli dorul de Cos�nzeana , �i proiectase chipul ei. Acu o avea și pe Cos�nzeana al�turi. �n lunga lui c�l�torie avea s�-i fie de mare ajutor �n zilele lui mai triste. - Bine ai venit F�t-Frumos ! �l �nt�mpin� z�mbind Cos�nzeana computer. P�n� ajungi la Cos�nzeana ta , care trebuie s� recunosc și eu �ntrece orice așteptare, �ți voi ține eu companie pe toat� durata c�l�toriei care va dura 50 de ani... - 50 de ani , se sperie F�t-Frumos. Poi p�n� atunci o s� devin moș cu barb� alb� p�n� la genunchi. - Nu te speria vom recupera. Vom zbura cu viteza supervitezei luminii , care �ntrece orice vitez�. Vom ajunge �n exact �ntr-o lun�. - Ei așa mai merge... Ci ? gata ! Ei va prins povestea ? Ei las� c� am s� v� spun restul m�ine sear� - Noapte bun� roboți! Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Mai 2013, ora 22:18
De la: 9am_1497, la data 2013-05-05 18:22:04corect este "lui madam"De la: _Ingrid, la data 2013-05-05 17:36:51Corecturi:
Daniela
|
|
Postat pe: 6 Mai 2013, ora 22:51
De la: daniela_, la data 2013-05-06 22:18:12De la: 9am_1497, la data 2013-05-05 18:22:04corect este "lui madam"De la: _Ingrid, la data 2013-05-05 17:36:51Corecturi: OK ! Mersi! Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 8 Mai 2013, ora 08:57
Ei, ați v�zut ? Și s� mai spuneți c� nu am dreptate? !Așa cum am și anticipat cu ceva timp �n urm�. Traficanți de droguri ascunse sub haina patriarhal�. C�lug�rițe traficante. De fapt prin ele sau sub paravanul sf�nt se f�cea mijlocirea! O acoperire mai bun� nici c� se putea !Așa c� milițenilor ciuliți urechiile și b�gați tare c�inii la greu� Poate cur�ț�m lumea asta de ce e mai r�u.Cum și la noi de Paște se joac� table , și mai ales tocmai de cei care se bat �n piept , fac m�t�nii și cruci de un metru , manifest�ndu-și astfel credința oarb�, sau pref�cut�. Oi fi spun�nd eu și prostii , dar mai am și dreptate c�teodat� , și mai ales �n punctele esențiale. Cum zicea și boierul : � Dac� e hram , apoi hram s� fie ! Pune-l intreg�, sau� Dac� e tr�dare s� fie , dar s� o știm cu toții!�
Marin56.blogspot.com
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 8 Mai 2013, ora 10:46
De la: 9am_1497, la data 2013-05-08 08:57:59Ei, ați v�zut ? Și s� mai spuneți c� nu am dreptate? !Așa cum am și anticipat cu ceva timp �n urm�. Traficanți de droguri ascunse sub haina patriarhal�. C�lug�rițe traficante. De fapt prin ele sau sub paravanul sf�nt se f�cea mijlocirea! O acoperire mai bun� nici c� se putea !Așa c� milițenilor ciuliți urechiile și b�gați tare c�inii la greu� Poate cur�ț�m lumea asta de ce e mai r�u.Cum și la noi de Paște se joac� table , și mai ales tocmai de cei care se bat �n piept , fac m�t�nii și cruci de un metru , manifest�ndu-și astfel credința oarb�, sau pref�cut�. Oi fi spun�nd eu și prostii , dar mai am și dreptate c�teodat� , și mai ales �n punctele esențiale. Cum zicea și boierul : � Dac� e hram , apoi hram s� fie ! Pune-l intreg�, sau� Dac� e tr�dare s� fie , dar s� o știm cu toții!� Dreptate ai nea Marine,stai linistit ca la vremea hotarata,Dumnezeu ia masuri,precum scrie si in Scripturi;''Toate neamurile vor fi adunate �naintea Lui. El �i va desp�r�i pe unii de al�ii cum desparte p�storul oile de capre;....Judecata sta sa cada fratele meu!!!
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 8 Mai 2013, ora 15:22
De la: 9am_1497, la data 2013-05-08 08:57:59Ei, ați v�zut ? Și s� mai spuneți c� nu am dreptate? !Așa cum am și anticipat cu ceva timp �n urm�. Traficanți de droguri ascunse sub haina patriarhal�. C�lug�rițe traficante. De fapt prin ele sau sub paravanul sf�nt se f�cea mijlocirea! O acoperire mai bun� nici c� se putea !Așa c� milițenilor ciuliți urechiile și b�gați tare c�inii la greu� Poate cur�ț�m lumea asta de ce e mai r�u.Cum și la noi de Paște se joac� table , și mai ales tocmai de cei care se bat �n piept , fac m�t�nii și cruci de un metru , manifest�ndu-și astfel credința oarb�, sau pref�cut�. Oi fi spun�nd eu și prostii , dar mai am și dreptate c�teodat� , și mai ales �n punctele esențiale. Cum zicea și boierul : � Dac� e hram , apoi hram s� fie ! Pune-l intreg�, sau� Dac� e tr�dare s� fie , dar s� o știm cu toții!� asa ai inteles d.ta, don Marin , ca femeile alea erau CALUGARITE ? NU erau domnule, erau niste traficante ce s-au COSTUMAT in calugarite, tot asa cum se mai imbraca unii intr-o FALSA uniforma de politist si mai dau o spargere sau mai dau o amenda cite unui credul sau cum se-mbracasara niste hoti in halate si ziceau ca fac dezinsectia ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Mai 2013, ora 17:49
De la: gabigabi2, la data 2013-05-08 15:22:21De la: 9am_1497, la data 2013-05-08 08:57:59Ei, ați v�zut ? Și s� mai spuneți c� nu am dreptate? !Așa cum am și anticipat cu ceva timp �n urm�. Traficanți de droguri ascunse sub haina patriarhal�. C�lug�rițe traficante. De fapt prin ele sau sub paravanul sf�nt se f�cea mijlocirea! O acoperire mai bun� nici c� se putea !Așa c� milițenilor ciuliți urechiile și b�gați tare c�inii la greu� Poate cur�ț�m lumea asta de ce e mai r�u.Cum și la noi de Paște se joac� table , și mai ales tocmai de cei care se bat �n piept , fac m�t�nii și cruci de un metru , manifest�ndu-și astfel credința oarb�, sau pref�cut�. Oi fi spun�nd eu și prostii , dar mai am și dreptate c�teodat� , și mai ales �n punctele esențiale. Cum zicea și boierul : � Dac� e hram , apoi hram s� fie ! Pune-l intreg�, sau� Dac� e tr�dare s� fie , dar s� o știm cu toții!� Poate nu erau , dar asta poate da o idee la alții . Sau cineva vrea pe aceast� cale s� �mpuște doi iepuri... Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
Postat pe: 8 Mai 2013, ora 17:51
De la: 9am_1497, la data 2013-05-08 17:49:44De la: gabigabi2, la data 2013-05-08 15:22:21De la: 9am_1497, la data 2013-05-08 08:57:59Ei, ați v�zut ? Și s� mai spuneți c� nu am dreptate? !Așa cum am și anticipat cu ceva timp �n urm�. Traficanți de droguri ascunse sub haina patriarhal�. C�lug�rițe traficante. De fapt prin ele sau sub paravanul sf�nt se f�cea mijlocirea! O acoperire mai bun� nici c� se putea !Așa c� milițenilor ciuliți urechiile și b�gați tare c�inii la greu� Poate cur�ț�m lumea asta de ce e mai r�u.Cum și la noi de Paște se joac� table , și mai ales tocmai de cei care se bat �n piept , fac m�t�nii și cruci de un metru , manifest�ndu-și astfel credința oarb�, sau pref�cut�. Oi fi spun�nd eu și prostii , dar mai am și dreptate c�teodat� , și mai ales �n punctele esențiale. Cum zicea și boierul : � Dac� e hram , apoi hram s� fie ! Pune-l intreg�, sau� Dac� e tr�dare s� fie , dar s� o știm cu toții!� Nu știu dac� ați v�zut filmul � Lost� Și acolo era o scen� cu unu care �n interiorul a unor statuiete au ascuns droguri. Deci varianat st� �n picioare c� totuși cineva se folosște și sub aceast� acoperire. Raporteaza abuz de limbaj
Marin56.blogspot.com
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 8 Mai 2013, ora 18:34
pot fi multe variante, dar d.ta ai ales-o pe aia in care dai ca SIGURA implicarea bisericii in traficul de droguri , distorsionind Informatia aparuta in media ....nu stiu daca o faceti cu rea intentie sau doar ptr. ca Nu intelegeti decit in sensul dorit de dta !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Mai 2013, ora 19:28
Parc-as sta in apa, ca de la mine se vede invers
Deci omul raspunde la afirmatia ca erau traficante costumate in calugarite: ,,Poate nu erau , dar asta poate da o idee la alții . Sau cineva vrea pe aceast� cale s� �mpuște doi iepuri..." Deci intelege ca nu erau calugarite, nu se cramponeaza de idee, ci chiar extinde rationamentul catre posibilitatea ca cineva sa vrea sa puna haina monahala intr-o lumina proasta. Dupa care isi aminteste de un film in care au fost folosite de traficanti si niste obiecte de cult: ,,Nu știu dac� ați v�zut filmul � Lost� Și acolo era o scen� cu unu care �n interiorul a unor statuiete au ascuns droguri. Deci varianat st� �n picioare c� totuși cineva se folosște și sub aceast� acoperire." Mie mi se pare ca nu are nici o rea intentie. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 Mai 2013, ora 20:11
De la: gabigabi2, la data 2013-05-08 18:34:13pot fi multe variante, dar d.ta ai ales-o pe aia in care dai ca SIGURA implicarea bisericii in traficul de droguri , distorsionind Informatia aparuta in media ....nu stiu daca o faceti cu rea intentie sau doar ptr. ca Nu intelegeti decit in sensul dorit de dta