Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:08
Existen�a nu e produs� de tine - Dumnezeu da. De-asta exist� o singur� existen��, dar mai mul�i Dumnezei. Fiecare dup� nevoile lui, dup� suferin�ele lui, dup� a�tept�rile lui, creeaz� un Dumnezeu sau accept� o credin�� deja existent� despre Dumnezeu.
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:09
Dumnezeu este pentru cei care nu pot deveni con�tien�i, care sunt �napoia�i din perspectiva con�tiin�ei. E un fel de juc�rie; oamenii �napoia�i au nevoie de ea. �i �n momentul �n care spun c� este o jucarie, spun de fapt c� depinde de tine ce �l faci s� fie - s� arate ca o maimu�� sau ca un elefant sau ca 100 de m�ini. Este crea�ia ta. Surprinz�tor, omul crede c� Dumnezeu a creat totul.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:10
Adevarul este c� Dumnezeu �nsu�i este crea�ia imagina�iei omului. Dumnezeu este cea mai mare minciun� pe care ai putea s-o g�se�ti vreodat�, pentru c� de minciuna asta depind mii de alte minciuni. Bisericile, organiza�iile religioase multiplic� la infinit minciunile, numai pentru a proteja o singur� minciun�. Trebuie s� �n�elegi psihologia minciunii. Primul lucru pe care trebuie s�-l �tii despre minciun� este c� ai nevoie de o memorie bun� pentru c� trebuie s� ��i aminte�ti. Min�i pe cineva despre ceva, pe altcineva despre altceva; trebuie s�-�i aminte�ti ce i-ai spus fiec�ruia dintre ei.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:11
Adev�rul nu are nevoie de reamintire. Adev�rul este �ntotdeauna acolo, mereu la fel. Nu trebuie s� �i-l �nghesui �n memorie. Memoria te leag�, te �nchide, e ca o �nchisoare; se aga�� de tine, te acoper� at�t de mult, �ncet, �ncet, �nc�t p�n� la urm� dispari cu des�v�r�ire. Adev�rul te elibereaz� de toate minciunile. �i dintr-o dat� ai revela�ia c� faci parte din imensul adev�r pe care eu �l numesc existen��.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:12
Nu ai nevoie de nici o biseric�, de nici un templu, de nici o moschee; nu ai nevoie dec�t de o inim� �n stare s� se roage, o inim� care e �n stare s� iubeasc�, o inim� care e �n stare s� fie recunosc�toare. �sta e templu t�u adev�rat. �i asta ��i va transforma �ntreaga via��. Asta te va ajuta nu numai s� te descoperi pe tine, dar s� descoperi ad�ncimile cele mai profunde ale imensit��ii existen�ei.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:14
Dumnezeu a fost inventat. Oamenii aveau nevoie de el; oamenii aveau nevoie de un protector. �n imensitatea universului, un om se simte at�t de singur, at�t de mic. Vastitatea �l cutremura.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:17
Arhiepiscopul Angliei viseaz� c� a ajuns la por�ile de perl� ale paradisului. pe de o parte, este extrem de mul�umit, �i pe de alt� parte este foarte tulburat, pentru c� por�ile sunt a�a de mari, �n ambele direc�ii, �nc�t nu reu�e�ste s� vad� poarta �n �ntregime. Este at�t de mare �nc�t este dincolo de capacitatea privirii lui. �i el �nsu�i pare o furnic� �n compara�ie cu poarta aceea imens�. Se teme. Nu este un om obi�nuit, este arhiepiscopul Angliei. Se simte umilit de poart�, �i apoi r�sare teama: �Dac� asta simt �n fa�a por�ii, atunci ce am s� simt �n�untru?� Cu m�ini tem�toare, ciocane la poart�, dar �n imensitatea acelui spa�iu numai el poate auzi ciocanitul. Zile �n �ir, bate �i bate la poart�. �ntr-un t�rziu, se deschide o mic� fereastr� �i Sf�ntul Petru �l prive�te cu 1000 de ochi, �ncerc�nd s�-�i dea seama cine a f�cut acel zgomot. Acei 1000 de ochi sunt at�t de str�lucitori, precum stelele, c� arhiepiscopul se simte �i mai mic - aproape o non- entitate. �i Sf�ntul Petru �ntreab�, �te rog, oricine ai fi, oriunde ai fi, arat�-te.� Arhiepiscopul se prezint�: �Poate c� nu m� cuno�ti, Po�i s�-l �ntrebi pe Iisus, eu sunt arhiepiscopul Angliei.� Sf�ntul Petru spune, �Nu am auzit de Anglia niciodat�.� Arhiepiscopul spune, �Poate c� nu ai auzit de Anglia, �ns� cu siguran�� ai auzit de minunata noastr� planet� P�m�nt.� Sf�ntul Pentru spune, �Nu vreau s� te r�nesc, �ns� dac� nu �mi dai num�rul de ordine al P�m�ntului, nu pot s�-mi dau seama despre ce vorbe�ti. �Trebuie s� m� duc �n bibliotec� �i s� caut - dac� �mi dai num�rul de ordine - sistemul solar c�ruia �i apar�ii, pentru c� sunt milioane de sisteme solare �i fiecare sistem solar are multe planete.� Dar arhiepiscopul nu s-a g�ndit niciodat� c� P�m�ntul ar avea un num�r de ordine. �Nu �tiu nici un num�r de ordine, dar eu sunt arhiepiscop. Du-te �i spune-i lui Iisus.� Sf�ntul Petru zice: �Sunt din ce �n ce mai confuz. Cine este tipul �sta, IIsus?� Arhiepiscopul este foarte �ocat. �Nu ai auzit de Iisus, singurul fiu al lui Dumnezeu?� Sf�ntul Petru zice, ��n ce m� prive�te, nu l-am v�zut niciodat� pe Dumnezeu; nu �tiu dac� exist� sau nu. Eu sunt doar un portar. Poate undeva, prin paradis exist� cineva care se crede Dumnezeu, �ns� eu nu l-am �nt�lnit niciodat� ��. A fost un �oc at�t de mare, �nc�t arhiepiscopul s-a trezit transpirat. Povestirea esre semnificativ� deoarece arat� c�t de mici suntem noi comparativ cu universul. Evident c� omul primitiv nu a reusit s� �n�eleag� ideea vastit��ii universului f�r� s� �i atribuie o personalitate �i f�r� s� se rela�ioneze �ntr-un fel sau altul cu aceasta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:19
Dumnezeu a fost efortul omului primitiv de a conferi existen�ei o personalitate. Apoi a devenit Dumnezeu tatal. Abia atunci po�i s� ai o rela�ie cu el. Po�i chiar s� fii �mpotriva lui, dar cel putin e cineva fa�� de care po�i s� fii pro sau contra; este cineva care poate fi mai mare ca tine, care te poate proteja, care ��i garanteaz� ceva. Dumnezeu de fapt �nseamn� s�r�cia con�tiin�ei umane.
|
|
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:21
Oamenii care �i-au atins con�tiin�a profund� �i pragul ei cel mai �nalt, ca Gautam Buddha, au negat existen�a lui Dumnezeu. Oricine care s-a �mbog��it interior a trecut de mintea care, de fapt, e bolnav� �i l-a negat pe Dumnezeu. Pe Dumnezeu ca o fic�iune pentru copiii de gr�dini��. Ei au nevoie de el � parabole, fabule, pove�ti. Foarte pu�ini oameni au trecut de gr�dini��, de fapt. Dumnezeu exist� pentru c� tu nu e�ti con�tient de tine �nsu�i. Dumnezeu exist� pentru c� nu ai atins centrul fiin�ei tale. �n momentul �n care te cuno�ti cu adev�rat, nu mai exist� nici Dumnezeu, nici nevoia de el. Eu sus�in complet ce spunea Friedrich Nietzsche: �Dumnezeu a murit.�
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:22
O dat� ce Dumnezeu este �ndep�rtat, posibilitatea omului de a cre�te �i a se dezvolta devine absolut liber�. Un zeu este un despot, un fascist. F�r� Dumnezeu, lumea devine liber�. Existen�a d� fiec�rui individ o demnitate uria��. De la cel mai mic fir de iarba p�n� la cea mai grozav� stea din Univers, ea d� iubire �i semnifica�ie enorm�, �i nu face nici o diferen��. Existen�a acord� egalit��i �i oportunit��i egale. Nu e nevoie s� pierzi timp �n rug�ciune, s� cite�ti scripturile, care sunt cele mai pu�in sfinte c�r�i din lume. Nu e nevoie s� fii exploatat de preo�i. E�ti dintr-odat� eliberat de toate lan�urile astea. Acum po�i s� fii tu �nsu�i.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:26
Dumnezeu se pare c� este cel mai mare principiu care i-a fost predicat omului de-a lungul secolelor, dar nimeni nu i-a analizat implica�iile. Dac� Dumnezeu l-a creat pe om, atunci �nseamn� c� omul nu are nici o individualitate proprie, nu poate pretinde nici o demnitate, nici o libertate. Nici nu se pune problema ca o marionet� s� declare �Vreau s� fiu liber�.� Dac� Dumnezeu a creat universul, atunci orice s-a �nt�mplat �n univers trebuia s� se �nt�mple. A fost voin�a Domnului. Nici un efort din partea noastr� nu ar fi schimbat nimic.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:29
....dac� Dumnezeu a creat lumea, �i dac� el este �n spatele armelor nucleare �i al oamenilor care le creeaz�, atunci nici un efort din partea omului nu poate preveni distrugerea �ntregii planete. S� la�i crearea lumii �n m�inile unui Dumnezeu fictiv este foarte periculos. Ne face totalmente neputincio�i. Nu putem face nimic. De aici, simpla mea �ntelegere asupra con�tiin�ei este c� dac� Dumnezeu nu a murit o dat� cu declara�ia lui Friedrich Nietzsche�s, atunci trebuie s�-l omoram! Oriunde l-ai �nt�lni, nu trebuie nici m�car s�-i spui �Bun� ziua�. �nt�i omoar�-l �i dup� aia spune-i �Bun� ziua� � ca s� duci formalitatea p�n� la cap�t. �ns� nu e nevoie de Dumnezeu. Cu Dumnezeu acolo sus, omul va r�m�ne pentru totdeauna un sclav, un om incon�tient, care nu va lupta niciodata s� ating� maximum de poten�ial la care poate ajunge. Dac� Dumnezeu va disparea, s-ar putea s� sim�i pu�in� team� � din obi�nui�� � o team� care va disp�rea. O dat� ce vei realiza c� stai pe propriile picioare �i c� ai de f�cut ceva pentru a-�i crea o con�tiin�� mai bun�, o inim� mai iubitoare, atunci rug�ciunile devin inutile, pentru c� nu mai e nimeni s� r�spund� la ele � Da, uneori ele au primit r�spuns. M�car o dat�, cu siguran�� �.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:33
Nietzsche a scris: "Dumnezeu a murit!" Si s-a semnat: Nietzsche. Ceva vreme mai tarziu, pe piatra sa de mormant sta scris: "Niezsche a murit!" Iar dedesubt, semnatura: Dumnezeu...
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:35
Toate religiile au exploatat sau exploateaz� frica de moarte a omului. Cineva a spus "Nu mi-e fric� de moarte ci de ve�nicia ei". Dac� exist� frica suprem� a omului, stunci aceasta este frica de moarte. oamenii au duverse temeri dar frica de moarte este comun�. frica de moarte este at�t de puternic� �nc�t paralizeaz� �i cea mai mic� sc�nteie a ra�iunii. Nimic nu te sperie mai tare dec�t moartea care... este �i singura certitudine absolut�.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:37
Dumnezeu exista ?......nimeni nu are nici o dovad� palpabil� prin care s� demonstreze c� a�a este, noi trebuie s�-i credem pe cuv�t pe cei care ne "p�storesc" c� �tiu ei sigur din "cartea adev�rurilor absolute �i imposibil de demonstrat" care a fost scris� de una sau mai multe persoane "de �ncredere" care "cu siguran��" au tr�it cu mult �naintea erei noastre
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:40
Ora de religie continua maine.......O sa va predau pana va sar capacele ! Eu am suportat ora de religie 8 ani asa ca puteti si voi suporta un an "religia" mea Si mai am 4 ani....daca nu iau masuri......
|
CR0N0S 1163 mesaje Membru din: 5/06/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 09:24
Concluzia este ca dumnezeu exista , insa doar in mintea unora ,cam necoapta !
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 10:34
Bilan�ul atentatului cu bomb� comis vineri �n centrul capitalei norvegiene �i al atacului armat din apropiere de Oslo, care a vizat o �coal� de var� a organiza�iei de tineret a Partidului Laburist aflat la putere, a crescut la cel pu�in 87 de mor�i, Trebuie sa-l intelegem pe atentator,era crestin. Poate ca a primit ordin de la dumnezeu sa-i pedepseasca pe necredinciosi .
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 14:44
Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze !
Remarca la un articol aparut pe site : Titlu de Articol : "In Liceele teologice adventiste si penticostale au luat BAC -ul peste 76% din elevii." Facand o verificare numai la un singur Colegiu din Bucuresti (adventist - din Sect. 4) am avut o mare surpriza : Din 44 de elevi inscrisi la examen 3 proveneau de la sectia ... Matematica-informatica (CEILALTI PANA LA ... 20 CE S-A INTAMPLAT CU EI ?!). Din cei 3 concurenti 2 (DOI) AU FOST DECLARATI ... RESPINSI. Culmea, pt ca au luat la MATEMATICA mediile 1.60, respectiv 3.65 ! Intrebari : Daca numai 3 elevi s-au prezentat la Examenul de BAC inseamna ca ... au fost numai 3 care au urmat aceasta specializare ? Daca da, cum invatau 3 elevi in clase de 20 de elevi ? Aveau profesori atat de multi ca puteau sa predea numai la 3 elevi ? Atunci de ce au luat note asa de ... mici ! Binenteles ca intrebarile pot continua, dar ce rost mai are ! "USCATURI" SUNT PESTE TOT ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 15:57
De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! Mai tataie , copilul ala de care spui matale ca a scapat la calculator , incearca sa va educe. El si-a dat seama de mult , va atentionat de multe ori cat de periculoasa este religia crestina . Voi crestinii insa bagati greu la cap asta . Daca stiai istorie aflai cate cri.me au facut crestinii . O cu.rva nu va deveni femeie cinstita, un hot nu se va da pe brazda ,un crim.inal in serie ,asa va ramane toata viata,un ped.ofil sau un vio.lator va fi mereu "pe faza" . La fel si crestinii ,prin faptul ca sunt limitati doar la povestile nemuritoare din biblie ,nu au cum sa evolueze si oricand din randurile lor poate aparea un fanatic. Un copil si-a dat seama de asta , a gandit ca religia trebuie des.fiintata , daca vrei sa fii naiv poti sa fii in beci la tine acasa sau in debara . Nu are ce cauta religia in scoli sau in catedrale mantuitoare de discernamant , asa se nasc mon.strii iar cei care tolereaza acesti cri.minali si aceasta religie ar trebui sa fie dati la o parte din societate. Crestinii sa traiasca in rezervatii precum indienii americani. Imi era sila de cri.mele crestinilor,acum am confirmarea ca acestia isi schimba parul dar naravul ba. O organizatie cri.minala nu poate da nastere decat la cri.minali. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 15:58
De la: The_Mummy, la data 2011-07-23 15:57:43De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! A trebuit sa procedez ca mai sus , ca sa " pacalesc " ...........sistemul
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 16:07
De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! Norvegianul a fost arestat asear�. Poli�ia l-a descris de asemenea pe suspectul arestat ca pe un "fundamentalist cre.�tin". Pe baza informa�iilor pe care le-a postat pe Internet, b�rbatul, un norvegian de 32 de ani, este un "fundamentalist cre.�tin", a declarat oficialul Roger Andresen, preciz�nd c� viziunile sale politice �nclin� "spre dreapta".
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 16:08
De la: The_Mummy, la data 2011-07-23 16:07:17De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! |
|
De la: The_Mummy, la data 2011-07-23 16:07:17De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|