Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:08
Existența nu e produsă de tine - Dumnezeu da. De-asta există o singură existență, dar mai mulți Dumnezei. Fiecare după nevoile lui, după suferințele lui, după așteptările lui, creează un Dumnezeu sau acceptă o credință deja existentă despre Dumnezeu.
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:09
Dumnezeu este pentru cei care nu pot deveni conștienți, care sunt înapoiați din perspectiva conștiinței. E un fel de jucărie; oamenii înapoiați au nevoie de ea. Și în momentul în care spun că este o jucarie, spun de fapt că depinde de tine ce îl faci să fie - să arate ca o maimuță sau ca un elefant sau ca 100 de mâini. Este creația ta. Surprinzător, omul crede că Dumnezeu a creat totul.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:10
Adevarul este că Dumnezeu însuși este creația imaginației omului. Dumnezeu este cea mai mare minciună pe care ai putea s-o găsești vreodată, pentru că de minciuna asta depind mii de alte minciuni. Bisericile, organizațiile religioase multiplică la infinit minciunile, numai pentru a proteja o singură minciună. Trebuie să înțelegi psihologia minciunii. Primul lucru pe care trebuie să-l știi despre minciună este că ai nevoie de o memorie bună pentru că trebuie să îți amintești. Minți pe cineva despre ceva, pe altcineva despre altceva; trebuie să-ți amintești ce i-ai spus fiecăruia dintre ei.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:11
Adevărul nu are nevoie de reamintire. Adevărul este întotdeauna acolo, mereu la fel. Nu trebuie să ți-l înghesui în memorie. Memoria te leagă, te închide, e ca o închisoare; se agață de tine, te acoperă atât de mult, încet, încet, încât până la urmă dispari cu desăvârșire. Adevărul te eliberează de toate minciunile. Și dintr-o dată ai revelația că faci parte din imensul adevăr pe care eu îl numesc existență.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:12
Nu ai nevoie de nici o biserică, de nici un templu, de nici o moschee; nu ai nevoie decât de o inimă în stare să se roage, o inimă care e în stare să iubească, o inimă care e în stare să fie recunoscătoare. Ăsta e templu tău adevărat. Și asta îți va transforma întreaga viață. Asta te va ajuta nu numai să te descoperi pe tine, dar să descoperi adâncimile cele mai profunde ale imensității existenței.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:14
Dumnezeu a fost inventat. Oamenii aveau nevoie de el; oamenii aveau nevoie de un protector. În imensitatea universului, un om se simte atât de singur, atât de mic. Vastitatea îl cutremura.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:17
Arhiepiscopul Angliei visează că a ajuns la porțile de perlă ale paradisului. pe de o parte, este extrem de mulțumit, și pe de altă parte este foarte tulburat, pentru că porțile sunt așa de mari, în ambele direcții, încât nu reușeșste să vadă poarta în întregime. Este atât de mare încât este dincolo de capacitatea privirii lui. Și el însuși pare o furnică în comparație cu poarta aceea imensă. Se teme. Nu este un om obișnuit, este arhiepiscopul Angliei. Se simte umilit de poartă, și apoi răsare teama: Dacă asta simt în fața porții, atunci ce am să simt înăuntru? Cu mâini temătoare, ciocane la poartă, dar în imensitatea acelui spațiu numai el poate auzi ciocanitul. Zile în șir, bate și bate la poartă. Într-un târziu, se deschide o mică fereastră și Sfântul Petru îl privește cu 1000 de ochi, încercând să-și dea seama cine a făcut acel zgomot. Acei 1000 de ochi sunt atât de strălucitori, precum stelele, că arhiepiscopul se simte și mai mic - aproape o non- entitate. Și Sfântul Petru întreabă, te rog, oricine ai fi, oriunde ai fi, arată-te. Arhiepiscopul se prezintă: Poate că nu mă cunoști, Poți să-l întrebi pe Iisus, eu sunt arhiepiscopul Angliei. Sfântul Petru spune, Nu am auzit de Anglia niciodată. Arhiepiscopul spune, Poate că nu ai auzit de Anglia, însă cu siguranță ai auzit de minunata noastră planetă Pământ. Sfântul Pentru spune, Nu vreau să te rănesc, însă dacă nu îmi dai numărul de ordine al Pământului, nu pot să-mi dau seama despre ce vorbești. Trebuie să mă duc în bibliotecă și să caut - dacă îmi dai numărul de ordine - sistemul solar căruia îi aparții, pentru că sunt milioane de sisteme solare și fiecare sistem solar are multe planete. Dar arhiepiscopul nu s-a gândit niciodată că Pământul ar avea un număr de ordine. Nu știu nici un număr de ordine, dar eu sunt arhiepiscop. Du-te și spune-i lui Iisus. Sfântul Petru zice: Sunt din ce în ce mai confuz. Cine este tipul ăsta, IIsus? Arhiepiscopul este foarte șocat. Nu ai auzit de Iisus, singurul fiu al lui Dumnezeu? Sfântul Petru zice, În ce mă privește, nu l-am văzut niciodată pe Dumnezeu; nu știu dacă există sau nu. Eu sunt doar un portar. Poate undeva, prin paradis există cineva care se crede Dumnezeu, însă eu nu l-am întâlnit niciodată . A fost un șoc atât de mare, încât arhiepiscopul s-a trezit transpirat. Povestirea esre semnificativă deoarece arată cât de mici suntem noi comparativ cu universul. Evident că omul primitiv nu a reusit să înțeleagă ideea vastității universului fără să îi atribuie o personalitate și fără să se relaționeze într-un fel sau altul cu aceasta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:19
Dumnezeu a fost efortul omului primitiv de a conferi existenței o personalitate. Apoi a devenit Dumnezeu tatal. Abia atunci poți să ai o relație cu el. Poți chiar să fii împotriva lui, dar cel putin e cineva față de care poți să fii pro sau contra; este cineva care poate fi mai mare ca tine, care te poate proteja, care îți garantează ceva. Dumnezeu de fapt înseamnă sărăcia conștiinței umane.
|
|
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:21
Oamenii care și-au atins conștiința profundă și pragul ei cel mai înalt, ca Gautam Buddha, au negat existența lui Dumnezeu. Oricine care s-a îmbogățit interior a trecut de mintea care, de fapt, e bolnavă și l-a negat pe Dumnezeu. Pe Dumnezeu ca o ficțiune pentru copiii de grădiniță. Ei au nevoie de el parabole, fabule, povești. Foarte puțini oameni au trecut de grădiniță, de fapt. Dumnezeu există pentru că tu nu ești conștient de tine însuți. Dumnezeu există pentru că nu ai atins centrul ființei tale. În momentul în care te cunoști cu adevărat, nu mai există nici Dumnezeu, nici nevoia de el. Eu susțin complet ce spunea Friedrich Nietzsche: Dumnezeu a murit.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:22
O dată ce Dumnezeu este îndepărtat, posibilitatea omului de a crește și a se dezvolta devine absolut liberă. Un zeu este un despot, un fascist. Fără Dumnezeu, lumea devine liberă. Existența dă fiecărui individ o demnitate uriașă. De la cel mai mic fir de iarba până la cea mai grozavă stea din Univers, ea dă iubire și semnificație enormă, și nu face nici o diferență. Existența acordă egalități și oportunități egale. Nu e nevoie să pierzi timp în rugăciune, să citești scripturile, care sunt cele mai puțin sfinte cărți din lume. Nu e nevoie să fii exploatat de preoți. Ești dintr-odată eliberat de toate lanțurile astea. Acum poți să fii tu însuți.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:26
Dumnezeu se pare că este cel mai mare principiu care i-a fost predicat omului de-a lungul secolelor, dar nimeni nu i-a analizat implicațiile. Dacă Dumnezeu l-a creat pe om, atunci înseamnă că omul nu are nici o individualitate proprie, nu poate pretinde nici o demnitate, nici o libertate. Nici nu se pune problema ca o marionetă să declare Vreau să fiu liberă. Dacă Dumnezeu a creat universul, atunci orice s-a întâmplat în univers trebuia să se întâmple. A fost voința Domnului. Nici un efort din partea noastră nu ar fi schimbat nimic.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:29
....dacă Dumnezeu a creat lumea, și dacă el este în spatele armelor nucleare și al oamenilor care le creează, atunci nici un efort din partea omului nu poate preveni distrugerea întregii planete. Să lași crearea lumii în mâinile unui Dumnezeu fictiv este foarte periculos. Ne face totalmente neputincioși. Nu putem face nimic. De aici, simpla mea întelegere asupra conștiinței este că dacă Dumnezeu nu a murit o dată cu declarația lui Friedrich Nietzsches, atunci trebuie să-l omoram! Oriunde l-ai întâlni, nu trebuie nici măcar să-i spui Bună ziua. Întâi omoară-l și după aia spune-i Bună ziua ca să duci formalitatea până la capăt. Însă nu e nevoie de Dumnezeu. Cu Dumnezeu acolo sus, omul va rămâne pentru totdeauna un sclav, un om inconștient, care nu va lupta niciodata să atingă maximum de potențial la care poate ajunge. Dacă Dumnezeu va disparea, s-ar putea să simți puțină teamă din obișnuiță o teamă care va dispărea. O dată ce vei realiza că stai pe propriile picioare și că ai de făcut ceva pentru a-și crea o conștiință mai bună, o inimă mai iubitoare, atunci rugăciunile devin inutile, pentru că nu mai e nimeni să răspundă la ele Da, uneori ele au primit răspuns. Măcar o dată, cu siguranță .
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:33
Nietzsche a scris: "Dumnezeu a murit!" Si s-a semnat: Nietzsche. Ceva vreme mai tarziu, pe piatra sa de mormant sta scris: "Niezsche a murit!" Iar dedesubt, semnatura: Dumnezeu...
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:35
Toate religiile au exploatat sau exploatează frica de moarte a omului. Cineva a spus "Nu mi-e frică de moarte ci de veșnicia ei". Dacă există frica supremă a omului, stunci aceasta este frica de moarte. oamenii au duverse temeri dar frica de moarte este comună. frica de moarte este atât de puternică încât paralizează și cea mai mică scânteie a rațiunii. Nimic nu te sperie mai tare decât moartea care... este și singura certitudine absolută.
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:37
Dumnezeu exista ?......nimeni nu are nici o dovadă palpabilă prin care să demonstreze că așa este, noi trebuie să-i credem pe cuvât pe cei care ne "păstoresc" că știu ei sigur din "cartea adevărurilor absolute și imposibil de demonstrat" care a fost scrisă de una sau mai multe persoane "de încredere" care "cu siguranță" au trăit cu mult înaintea erei noastre
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 02:40
Ora de religie continua maine.......O sa va predau pana va sar capacele ! Eu am suportat ora de religie 8 ani asa ca puteti si voi suporta un an "religia" mea Si mai am 4 ani....daca nu iau masuri......
|
CR0N0S 1163 mesaje Membru din: 5/06/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 09:24
Concluzia este ca dumnezeu exista , insa doar in mintea unora ,cam necoapta !
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 10:34
Bilanțul atentatului cu bombă comis vineri în centrul capitalei norvegiene și al atacului armat din apropiere de Oslo, care a vizat o școală de vară a organizației de tineret a Partidului Laburist aflat la putere, a crescut la cel puțin 87 de morți, Trebuie sa-l intelegem pe atentator,era crestin. Poate ca a primit ordin de la dumnezeu sa-i pedepseasca pe necredinciosi .
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 14:44
Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze !
Remarca la un articol aparut pe site : Titlu de Articol : "In Liceele teologice adventiste si penticostale au luat BAC -ul peste 76% din elevii." Facand o verificare numai la un singur Colegiu din Bucuresti (adventist - din Sect. 4) am avut o mare surpriza : Din 44 de elevi inscrisi la examen 3 proveneau de la sectia ... Matematica-informatica (CEILALTI PANA LA ... 20 CE S-A INTAMPLAT CU EI ?!). Din cei 3 concurenti 2 (DOI) AU FOST DECLARATI ... RESPINSI. Culmea, pt ca au luat la MATEMATICA mediile 1.60, respectiv 3.65 ! Intrebari : Daca numai 3 elevi s-au prezentat la Examenul de BAC inseamna ca ... au fost numai 3 care au urmat aceasta specializare ? Daca da, cum invatau 3 elevi in clase de 20 de elevi ? Aveau profesori atat de multi ca puteau sa predea numai la 3 elevi ? Atunci de ce au luat note asa de ... mici ! Binenteles ca intrebarile pot continua, dar ce rost mai are ! "USCATURI" SUNT PESTE TOT ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 15:57
De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! Mai tataie , copilul ala de care spui matale ca a scapat la calculator , incearca sa va educe. El si-a dat seama de mult , va atentionat de multe ori cat de periculoasa este religia crestina . Voi crestinii insa bagati greu la cap asta . Daca stiai istorie aflai cate cri.me au facut crestinii . O cu.rva nu va deveni femeie cinstita, un hot nu se va da pe brazda ,un crim.inal in serie ,asa va ramane toata viata,un ped.ofil sau un vio.lator va fi mereu "pe faza" . La fel si crestinii ,prin faptul ca sunt limitati doar la povestile nemuritoare din biblie ,nu au cum sa evolueze si oricand din randurile lor poate aparea un fanatic. Un copil si-a dat seama de asta , a gandit ca religia trebuie des.fiintata , daca vrei sa fii naiv poti sa fii in beci la tine acasa sau in debara . Nu are ce cauta religia in scoli sau in catedrale mantuitoare de discernamant , asa se nasc mon.strii iar cei care tolereaza acesti cri.minali si aceasta religie ar trebui sa fie dati la o parte din societate. Crestinii sa traiasca in rezervatii precum indienii americani. Imi era sila de cri.mele crestinilor,acum am confirmarea ca acestia isi schimba parul dar naravul ba. O organizatie cri.minala nu poate da nastere decat la cri.minali. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 15:58
De la: The_Mummy, la data 2011-07-23 15:57:43De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! A trebuit sa procedez ca mai sus , ca sa " pacalesc " ...........sistemul
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 16:07
De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! Norvegianul a fost arestat aseară. Poliția l-a descris de asemenea pe suspectul arestat ca pe un "fundamentalist cre.știn". Pe baza informațiilor pe care le-a postat pe Internet, bărbatul, un norvegian de 32 de ani, este un "fundamentalist cre.știn", a declarat oficialul Roger Andresen, precizând că viziunile sale politice înclină "spre dreapta".
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 16:08
De la: The_Mummy, la data 2011-07-23 16:07:17De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! |
|
De la: The_Mummy, la data 2011-07-23 16:07:17De la: eugenb, la data 2011-07-23 14:44:18Intre 23 Iulie 2011, ora 01:28 si 23 Iulie 2011, ora 02:40 un copil a scapat la Calculator si a umplut site -ul cu ideile lui ... de care nu avea nevoie nimeni. Cred ca, parintii lui il cred acum ... un "baiat mare" care poate sa se joace printre adulti, uitand ca trebuie sa-l si controleze ! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|