Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:33
De la: __hakon__, la data 2013-12-20 22:19:41Black, REMEMBER: oamenii sau imbecilizat si oamenii sau omorat intre ei datorita imbecilitati nicidecum dumnezeu
|
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:35
De la: hammerady1, la data 2013-12-20 22:32:50ebookee.org/The-Moral-Animal-Why-We-Are-the-Way-We-Are-The-New-S... da,,material de gradinita,,,chiar sper sper sa evoluezi
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:36
|
Fosta membra 9am.ro 985 mesaje Membru din: 16/12/2013 |
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:38
De la: 9am_750, la data 2013-12-20 22:31:15De la: hammerady1, la data 2013-12-20 22:19:21din pacate degeaba are,,tie oricum de la o vreme din pacate iti place sa te minti singur,,,fi destept gandeste cu mintea taDe la: __hakon__, la data 2013-12-20 22:14:38De la: hammerady1, la data 2013-12-20 21:38:46 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:44
|
Ady_ZYN 968 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:46
De la: __hakon__, la data 2013-12-20 22:14:38De la: hammerady1, la data 2013-12-20 21:38:46 foarte fain si asta e fain www.youtube.com/watch?v=EFNpcIfvOnA Raporteaza abuz de limbaj
http://revansaratiunii.blogspot.ro/
|
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:50
De la: __hakon__, la data 2013-12-20 22:38:57De la: 9am_750, la data 2013-12-20 22:31:15De la: hammerady1, la data 2013-12-20 22:19:21din pacate degeaba are,,tie oricum de la o vreme din pacate iti place sa te minti singur,,,fi destept gandeste cu mintea taDe la: __hakon__, la data 2013-12-20 22:14:38De la: hammerady1, la data 2013-12-20 21:38:46 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:52
De la: hammerady1, la data 2013-12-20 22:46:31De la: __hakon__, la data 2013-12-20 22:14:38De la: hammerady1, la data 2013-12-20 21:38:46 Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:54
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 22:57
De la: hammerady1, la data 2013-12-20 22:46:31De la: __hakon__, la data 2013-12-20 22:14:38De la: hammerady1, la data 2013-12-20 21:38:46 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 23:01
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 23:05
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 23:07
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 23:20
Te doare IQ-ul pe care nu-l ai!
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 20 Decembrie 2013, ora 23:36
daca l aveai tu nu mai depindeai de niste infantilitati,,,sper sa ti pui mintea la contributie si sa lasi fixatiile
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 00:39
De la: 9am_750, la data 2013-12-20 22:44:37www.youtube.com/watch?v=54IWFk2s8UI Voi chiar sinteti periculosi, din urmatoarele motive. Indiferent ce spune stiinta, o negati, in faza primara. Indiferent ce spune stiinta cind ajunge la rezultate ori de gindire, ori observate, certe, voi spuneti,,,,vedeti e cum spune religia. Tot ce spune oricine care mai si gindeste, sau isi da seama de cite ceva inedit il anulati si va insusiti ideile lui, care stiti cum apar. Stiti f bine. Stii de ce spun astea? Fiindca ai spus ca oricine gindeste si spune altceva decit ce se spune in bibiluica aia veche, e un eretic. Voi reluati temele evului mediu, de interzicere a gindirii, de interzicere a libertatii de constiinta. De aceea spun ca sinteti f periculosi voi astia habotnicii cu religia. Si ca sa ma scutesti cu ...educatia religioasa ce practic anuleaza gindirea proprie. Gindirea proprie e ptr a gasi afinitati, ptr cunoastere, nu sa fie anulata prin dogme. Exista Dumnezeu, si nu e ce bagati voi in capul oamenilor cu forta. E o energie sau altceva ce cuprinde intregul univers. Posibil energia tuturor fiintelor vii, de aici sau din toate universurile. Posibil o energie precum materia din care ne luam substantele si le transformam in ce vrem noi. Dar nicidecum....o singura fiinta, care in viziunea voastra anuleaza viata tuturor altor fiinte. Sinteti aberanti cind cereti oamenilor supunere fata de ce....aberatiile voastre cu o fiinta unica ce anuleaza viata si numai ea exista? Dumnezeu viu, sau divinitatea este quasitotalitatea fiintelor vii din tot universul si toate universurile imaginabile si inimaginabile. Si cum totul e viu....... Energiile lor realizeaza acea energie ce cuprinde tot, dar energie biostructurata, pe mai multe nivele. Ai auzit de spirit si energie spirituala. De ce va e frica sa spuneti ce e? Fiindca va e frica, fiindca nu aveti capacitatea spirituala, inca, sa o stapiniti. Si mai deloc oamenii in general. Tocmai in corp sintem feriti de efectele ei. E cea mai mare energie din univers, biostructurata de la oameni in sus.....IN SUS SI LA ALTE FIINTE. Caracteristicile acestei energii sint inimaginabile, si sint superioare energiei de fuziune si fisiune nucleara ce este energia astrala, energia din sori, a emotiilor. Voi lucrati la nivelul acestor energii....a emotiilor. Si cel mai adesea impregnati cu frica oamenii. Energia spirituala nu poate fi stapinita cu emotii, ci prin cunoastere. Te-as sfatui sa nu mai ameninti cu nu stiu ce erezii, pe care am vazut ca le fluturi pe aici. Am scris atit de mult, fiindca esti insistent cu vechea biblie, depasita de acum 2000 de ani. Tu intorci oamenii la acele vremuri. Isus a aratat ce poti face cind ai liber arbitru, si asta e calea. A aratat cum poate fi invinsa moartea in corp, dar voi o tot dati cu sacrificiul lui, cind el a inviat. De fapt a trecut prin moarte clinica. De ce te abati de la ce a spus si a facut el. Si ne tot dai cu el in cap. Tu care ne tot birii cu nu stiu ce citate, poti sa te lasi executat ca sa poti invia....vindecat? de fapt el s-a folosit de oamenii din jur ptr a realiza ceva ce el nu putea. As mai avea multe de spus, dar imi e ca degeaba spun. O tii pe a ta, cu biblia veche si o tii gresit. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 00:49
De la: 9am_750, la data 2013-12-20 22:33:47De la: __hakon__, la data 2013-12-20 22:19:41Black, REMEMBER: Oamenii au fost si sint inca obligati de legile statale sa se omoare intre ei, in razboaie. Iar pe de alta parte, daca nu ar fi legile statale, ar fi un iad. Asta e adevarul. Cind oamenii au dorinta in masa sa se omoare, statul.....ii obliga prin razboaie. Cine e imbecil? SDi tu care te crezi deasupra tuturor ce faci in aceste situatii de.....furtuna spirituala, sau altfel denumita spirite agitate? Spiritele sint agitate, iti spune ceva? Presupun ca nu. Tocmai spuneam ca e cea mai mare energie din univers, de care dispunem. Stii cum este tinuta in friu?.....cintece lente.....odihna....facut copii.....muncit ptr lucruri materiale....etc. De fapt ERA tinuta in friu. Cu cititul pasajelor din bibilica nu mai functioneaza. Stii de ce? Stiu prea multe oamenii, au alt nivel spiritual decit acum 2000 de ani. Daca oamenii nu constientizeaza de cit de mare este aceasta energie, izbucnesc. Energia spirituala ii face pe oameni sa distruga, dar si sa construiasca din nou. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 06:39
De la: nastasemihail, la data 2013-12-21 00:39:44De la: 9am_750, la data 2013-12-20 22:44:37www.youtube.com/watch?v=54IWFk2s8UI Aceasta energie despre care vorbesti nu prea exista din perspectiva stiintei. N-au fost observate si putin probabil sa fie observate vreodata. Conceptul de energie acopera altceva si este cuantificabil. Energia cinetica, energia potentiala, energia termica, energia vidului, energia chimica, energia electrica, energia nucleara si gravitationala sunt energiile care pot fi descrise, observate si estimate cu precizie. Energiile spirituale sunt niste speculatii, niste concepte care folosesc termeni din stiinta. In esenta energia este altceva decat ar descri-o conceptul de energie spirituala. Termenul de energie spirituala acopera doar cunoasterea incompleta a unor ramuri ale stiintei si incercarea de credibilizare a unor idei care nu poarta nimic credibil, adica reprezinta pseudostiinta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 06:46
De la: nastasemihail, la data 2013-12-21 00:39:44De la: 9am_750, la data 2013-12-20 22:44:37www.youtube.com/watch?v=54IWFk2s8UI Liber arbitru este un concept teologic care nici el nu are o reprezentare reala in realitate. Liberul arbitru nu exista. Termenul este folosit in necunostinta de cauza descriind un orizont foarte limitat de perceptie. Nu suntem liberi desi avem impresia ca suntem. E doar o iluzie. O analiza atenta scoate la iveala ca nu suntem responsabili de gandurile noastre cum nu suntem responsabili ca ne-am nascut intr-o anumita zona geografica. Inainte de a folosi termeni care suna bine ar fi interesant in a le studia fundamentele altfel te invarti intr-o lume fara nuante. Conceptele de genul energie si liber arbitru sunt folosite de diversele sisteme de gandire pentru a deturna mintea de la probleme adevarate si de a le disipa atentia aiurea. Lumea observabila si testabila este asa de vasta si interesanta incat nu-i nevoie de iluzii spirituale pentru a face viata mai picanta. Microcosmosul si macrocosmosul si interactiunile dintre ele sunt destul de vaste pentru a baga capul in nisip si a cauta tot felul de sensuri spirituale acolo unde de fapt n-or sa fie vreodata. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 08:22
De la: hammerady1, la data 2013-12-21 06:46:18De la: nastasemihail, la data 2013-12-21 00:39:44De la: 9am_750, la data 2013-12-20 22:44:37www.youtube.com/watch?v=54IWFk2s8UI Liberul arbitru nu exista? Hai sa fim seriosi! Din cate vad, aluneci si tu pe panta pe care au mai luat-o la vale si alti nihilisti pe forumul asta. Iti place sa iti citesti postarile astea in care tu contesti totul, totul pute si este intunecat? Cum adica nu exista liberul arbitru? Intr-adevar, nu ai posibilitatea sa alegi in ce colt al planetei sa te nasti si din ce parinti, dar odata nascut si ajuns pe picioarele tale, esti liber sa iti croiesti soarta asa cum vrei. Nu te obliga nimeni sa muncesti, sa te integrezi in societate sau sa respecti regulile impuse de societate. Poti sa pleci in lume, sa traiesti in jungla amazoniana, in Papua Noua Guinee sau in Tibet. poti de asemenea sa te retragi in munti si sa traiesti printre ursi si lupi ca sa te izolezi de lumea asta invechita....Cine te opreste? Cine te obliga sa devii adeptul unei anumite religii? Te-a fortat cineva sa mergi impotriva vointei tale la biserica sau moschee? Chia si pe topicul asta despre religie, te-a adus cineva cu forta? Este vointa ta sa postezi si vad ca tocmai tu esti cel care incearca sa-i convinga pe ceilalti sa gandeasca la fel ca tine, nu invers! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 10:42
De la: nastasemihail, la data 2013-12-21 00:39:44De la: 9am_750, la data 2013-12-20 22:44:37www.youtube.com/watch?v=54IWFk2s8UI vorbesti tampenii prietene,,ti le as lua lla rand insa chiar aberezi rau,,revino ti
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 10:51
De la: hammerady1, la data 2013-12-21 06:46:18De la: nastasemihail, la data 2013-12-21 00:39:44De la: 9am_750, la data 2013-12-20 22:44:37www.youtube.com/watch?v=54IWFk2s8UI MINTI ,,si asta a demonstrat si testul la care te referi probabil,,si anume ca liberul albitru exista stiintific,,,intradevar subconstientul nostru tinde spre unele lucruri insa ai puterea sa le schimbi,,dc tinde spre a face unele lucruri??simplu ca mostenim ce lasa altii in urma noasstra si asta ti a ziso biblia fara nici o stiinta cu mii de ani in urma,,ca totul a avut inceput ti a ziso biblia fara sa aiba nevoie de teoria big bangului cu mi de ani in urma,,,gandurile faptele noastre tind spre ceva pentru ca mostenim pacatul mostenim ce a facut bun sau rau predecesorii nostri,,insa cu toate astea avem pputerea de a schimba lucrurile iar pentru asta trebui doar o contemplare mai buna de care omului din pacare ii e lehamite Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 12:05
Serios vorbesti, cine este mincinosul ?
"Interpretation of Bible, source of discriminations in religious practice. A gender analysis of three Christian practices from Romania Interpretarea Bibliei, sursa a discriminarilor în practica religioasa O analiza de gen a trei dintre practicile religioase crestine din Romania Scopul acestei lucrari este de a evidentia una dintre sursele subordonarii femeilor de catre barbati: practica religioasa (în privinta femeilor), manifestata, în unele dintre confesiunile crestine, într-un mod discriminatoriu. Bazele interpretarilor care au dus la astfel de manifestari provin din texte ale Bibliei (atat din Noul Testament cat si din Vechiul Testament) si din Scrierile Parintilor Bisericii. Motivele pentru care consider ca o astfel de abordare este necesara sunt multiple: – în primul rand, practicile discriminatorii în general, si cele religioase în cazul prezentat, trebuie eliminate prin interventia statului, în baza acordurilor internationale la care este parte si în baza legislatiei interne în domeniu; în acest context, întrucat alegerea religiei este un aspect cultural si deci personal, paradigma de interpretare ar fi cea sugerata de feminismul valului al doilea, de achizitiile caruia Romania nu a putut beneficia [4] din cauza instaurarii regimului comunist: "ceea ce este personal este politic" – în al doilea rand, practicile religioase discriminatorii pot primi critici din interiorul religiei (si al confesiunii) respective, argumentele aduse în sustinerea acestor critici fiind unele în directia demonstrarii incorectitudinii interpretarilor biblice (vezi Anca Manolache, infra, pp. 7-8); – în al treilea rand, asa cum voi demonstra în lucrare, eliminarea practicilor religioase discriminatorii se poate face prin alegerea altor pasaje, nediscriminatorii, din Biblie, sau prin interpretarea nediscriminatorie a pasajelor alese, lucru realizat si pus în practica de unele dintre confesiunile crestine analizate. Modurile în care drepturile femeilor sunt violate îmbraca aspecte diferite. Nelegiuiri precum tortura, înfometarea, terorismul, mutilarea si chiar crima, au devenit cotidiene pentru un mare numar de fiinte umane doar pentru ca sunt femei. Aceste abuzuri pot fi identificate în fiecare tara si constituie un refuz, uneori fatal, al drepturilor femeilor. Traversand diferentele de rasa, clasa, varsta sau apartenenta la o nationalitate, violarile drepturilor femeilor pot fi întalnite în familii, la locul de munca, în toate sferele publice, în practicile cutumiare, în campusurile de refugiati sau de prizonieri. Înainte de a intra în tema pe care intentionez sa o abordez, consider ca este necesar sa fac o expunere sumara a limitelor la care poate fi împinsa discriminarea împotriva femeilor. Cea mai raspandita forma de refuz al drepturilor femeilor este violenta împotriva femeilor, în toate manifestarile ei, de la lovire, incest (în masura în care cele mai frecvente victime ale incestului sunt copiii de sex feminin), viol si rapire, la uciderea pentru zestre, sclavia sexuala sau mutilarea genitala. Desi la Conferinta Internationala a Populatiei si Dezvoltarii, Cairo, 1994, s-a stabilit dreptul fiintei umane (barbat sau femeie) la sanatate reproductiva si sexuala, milioane de femei, cele mai multe din tarile în curs de dezvoltare, suporta înca boli, nedreptati, prejudicii si chiar moartea, din cauza neacordarii acestor drepturi. .................................................................................................................................................................. 1. Drepturile Femeilor ca Drepturi Politice si Civile. Considerarea nevoilor specifice ale femeilor ca libertati politice si civile ar conduce la îndreptarea atentiei catre femeile carora li se încalca drepturile umane generale, cat si catre încalcarile particulare ale drepturilor, pe care acestea le suporta doar pentru ca sunt femei. Un aspect pus în evidenta din aceasta perspectiva este limitarea drepturilor femeii pe baza statutului ei marital. Astfel, unele legislatii, desi pedepsesc impunerea prin forta a relatiilor sexuale nedorite, refuza sa o extinda în raporturile dintr-o casnicie. 2. Drepturile Femeilor ca Drepturi Socio-economice. Abordare favorabila acelora care considera drepturile umane occidentale sau legile internationale ca fiind prea individualiste si identifica opresiunea femeilor ca fiind una în primul rand economica. Accentul este pus pe importanta eliminarii subordonarii economice a femeilor, ca o premisa pentru rezolvarea celorlalte probleme, cum ar fi vulnerabilitatea femeilor la violenta. 3. Drepturile Femeilor si Legea. Este abordarea caracterizata de (noile) mecanisme legale pentru eliminarea discriminarilor bazate pe apartenenta sexualã. Masurile juridice adoptate la nivel local si national ajuta femeile sa poata lupta pentru drepturile lor în cadrul unui sistem legal. 4. Transformarea feminista a Drepturilor Omului. Transformarea conceptului de drepturile omului dintr-o perspectiva feminista este abordarea care relationeaza drepturile femeilor si drepturile omului atragand mai întai atentia asupra violarii vietilor femeilor si apoi încercand sa largeasca sfera conceptului de "drepturi ale omului" astfel încat acesta sa fie JSRI • No.6 /Winter 2003 p. 152 mult mai responsabil în privinta femeilor. În formele cele mai contestate ale abordarii feministe, se solicita eliminarea granitei dintre public si privat si raspundere atat nonguvernamentala cat si din partea statului. La 18 decembrie 1979 Adunarea Generala a ONU a adoptat Conventia asupra eliminarii tuturor formelor de discriminare fata de femei [14] pe care Romania a ratificat-o la 7 ianuarie 1982 (facand rezerve la art. 29, par. 1, la care a renuntat în anul 1990; paragraful respectiv face referire la arbitrajul international în caz de diferende între doua sau mai multe state). În afara raportului initial, guvernul Romaniei a prezentat Comitetului Pentru Eliminarea Discriminarilor fata de Femei un al doilea raport combinat cu un al treilea (1992) si al patrulea raport combinat cu al cincilea (2000) cu privire la implementarea Conventiei în Romania .................................................................................................................................................................. În Romania, Guvernul si Parlamentul nu numai ca nu au intervenit pentru respectarea prevederilor Conventiei asupra eliminarii tuturor formelor de discriminare fata de femei si legislatiei nationale în vigoare, în privinta practicilor religioase discriminatorii, dar între 1990 si 2001 au fost emise peste 50 de acte normative prin care sunt sustinute (financiar sau prin alte forme) si (prin urmare) încurajate diverse institutii de cult (vezi anexa) cunoscute pentru practicile lor discriminatorii. Pe de o parte, cultele invoca natura privata a activitatii lor, contestand interventia statului, dar pe de alta parte beneficiaza de subventii care presupun recunoasterea valorii publice a practicilor religioase. Prin plata salariilor lor de catre stat, functionarii Bisericii (inclusiv, sau mai ales, preotii) au devenit functionari publici. Dimensiunea publica a activitatii BOR a fost stipulata si în constitutiile din 1866 [57] , 1923 [58] si 1938 [59] , unde Biserica Ortodoxa a fost proclamata "religiune dominanta a Statului Roman" (art. 21), respectiv "biserica dominanta în Statul roman" (art. 22, art. 19) .................................................................................................................................................................. vezi Note: [1] Lucrarea este publicata si în Revista Romana de Drepturile Omului, nr. 23, 2002. [2] Eleni Varikas, "L'univers de l'education feminine dans la Grece du XIX siecle". Geneses. Femmes, genre, histoire, 6/1991, p. 29-51, apud Aurora Liiceanu, "Privat-public în viata femeilor din Romania. O perspectiva istorica", în, Liliana Popescu, coordonatoare, Gen si Politica. Femeile din Romania în Viata Publica, (Bucuresti: Centrul AnA, 1999), p. 59; fragmentul respectiv este folosit de Aurora Liiceanu în lucrarea citata, în loc de concluzii. [3] Shulamith Firestone, The Dialectic Of Sex, 1970, parafrazata de Ann Oakley, "A brief History of Gender", în, Who's Afraid Of Feminism?; cel putin la fel de sugestiva este si parafrazarea conditiei feminismului din primul val: "daca nu ne putem refuza conditia biologica (sexul), macar sa ne-o refuzam pe cea culturala (genul)", Mihaela Miroiu, Convenio. Despre natura, femei si morala, (Bucuresti: Alternative, 1996); lucrarea a fost reeditata (Iasi: Polirom, 2002), p. 140. [4] Pentru sustinerea ideii conform careia, în Romania, nu s-a ajuns "la o interiorizare la nivel social a notiunii de paritate sau egalitate de gen – asa cum aceasta s-a realizat în tarile occidentale dezvoltate ca urmare a miscarilor celui de-al doilea val al feminismului", vezi si Mihaela Miroiu, Liliana Popescu, "Conditia femeilor din Romania – între traditie si modernizare", în, Liliana Popescu, coordonatoare, Gen si Politica. Femeile din Romania în Viata Publica, (Bucuresti: Centrul AnA, 1999), p. 4, Mihaela Miroiu, "Lungul drum catre autonomie: efectele perverse ala tranzitiei asupra femeilor din Romania", în, Doina-Olga Stefanescu, Mihaela Miroiu, coordonatoare, Gen si Politici Educationale, (Bucuresti: lucrare publicata în cadrul proiectului Gender Education in Romania, 2001), p. 9". .................................................................................................................................................................. Emil Moise core.coll.mpg.de/Author/Home?author=Emil%20Moise Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 12:47
Relatia Stat-Biserica în privinta educatiei religioase în scolile publice din Romania
Church-State Relation in the Religious Education in Romanian Public Schools Moto: „Nu biserica se transforma în stat, va rog sa luati bine aminte. Spre asta nazuia Roma în visurile sale! Cea de a treia ispita a diavolului! Dimpotriva, statul se transforma în biserica, se ridica pana la ea pentru a pastori asupra întregului pamant ceea ce este … suprema menire a credintei pravoslavnice (ortodoxe, n.m., E.M.) pe lumea asta. Si luceafarul acesta se va aprinde în Rasarit”.[1] „Ne confruntam cu întrebarea privind rolul religiei în viata publica a „democratiilor care se nasc”, si necesitatea vitala ca organizatiile religioase sa devina parte a emergentei societati civile în loc sa caute aliante politice nesanatoase cu statul” II.1 Predarea altor discipline, în afara religiei, de catre absolventi ai institutiilor de învatamant teologic, în scolile de stat Absolventii seminarelor teologice, ai seminarelor monahale si ai institutelor teologice au fost angajati pentru predarea si a altor discipline în afara disciplinei Religie. În 22.02.1991, Ministerul Învatamantului si Stiintei si Secretariatul de Stat Pentru Culte au emis o Nota comuna cu numerele 32443, respectiv 1448 (vezi anexa), privind posibilitatea utilizarii absolventilor de seminarii si ai institutelor teologice de grad universitar ca învatatori, respectiv ca profesori cu studii superioare, pentru predarea unor discipline în scolile de stat începand cu trimestrul al II-lea al anului de învatamant 1990-1991. În 26.02.1991, prin adresa nr. 1693, Cancelaria Sfantului Sinod din cadrul Patriarhiei Romane solicita Episcopiei Buzaului selectionarea, de urgenta, a preotilor care, conform Notei Ministerului Învatamantului si Stiintei si Secretariatului de Stat pentru Culte, corespund pentru a preda în scolile de stat, cu precadere din mediul rural, disciplinele: muzica, limba romana, limba latina, limbi moderne. Recomandarile eparhiilor urmau a fi trimise inspectoratelor scolare teritoriale care „aveau nevoie” de cadre didactice. În urma solicitarii Episcopiei Buzaului[32], protopopiatele din judetele Buzau si Vrancea, au întocmit tabele cu numele preotilor care corespund (atat JSRI • No.7 Spring 2004 p. 83 ca pregatire cat si ca metodologie) pentru a putea preda în scolile de stat, „cu precadere în mediul rural”, disciplinele prevazute în nota comuna: -.... -.... III. Concluzii Pe baza analizei întreprinse se poate evidentia ceea ce statul considera a fi continutul libertatii religioase, dezvaluind nu numai ceea ce este libertatea religioasa în sine, ci si atitudinea statului în privinta drepturilor fiintei umane. Urmarind legislatia din Romania, cat si situatiile prezentate în studiul de caz, putem concluziona ca educatia religioasa, departe de a promova toleranta, inoculeaza comportamente de respingere, aliantele politice între Biserica si stat neputand fi descrise – în rezonanta cu pasajul citat în moto –, decat ca nesanatoase. Este relevanta, cred, opinia lui Olivier Gillet: “Pot fi întelese astfel, în contextul „renasterii crestine”, tendintele „fundamentaliste” pe care le-am putea defini drept vointa unei parti a Bisericii de a restaura „credinta” ortodoxa ca unic punct de referinta în noua societate pe cale de a fi edificata. Credinta ortodoxa ar fi singurul element motor, unificator si mobilizator, si ar determina soarta Bisericii, a statului si a natiunii, unite într-un mesianism în afara caruia nu ar exista mantuire”.[88] Analizand atat reglementarile legislative cat si situatia de facto putem spune, urmand-o pe Ina Merdjanova, ca în perioada postcomunista tendinta celor care elaboreaza prevederile constitutionale în privinta libertatii religioase este de a interpreta notiunea de „religie” în termeni crestini si, mai mult, în termenii JSRI • No.7 Spring 2004 p. 94 bisericii crestine traditionale. Aceasta tendinta „este alimentata de o lipsa comuna a culturii religioase, ca sa nu spun o ignoranta în chestiuni religioase, de înteles dupa 45 de ani de îndoctrinare ateista, dar greu de justificat la nivelul politicii de stat”[89]. Unii autori considera ca prapastia dintre tendinta generala din continutul constitutiilor, pe de o parte, si particularitatile religioase, pe de alta parte, sugereaza importanta chestiunilor religioase pentru elitele guvernamentale care incearca sa-si însuseasca religia pentru legitimitate politica[90]. Riscul de a adanci aceasta prapastie devine si mai mare atunci cand pentru aceasta legitimitate este folosita – în sensul peiorativ al termenului – educatia. Cu atat mai mult consider ca masurile legislative corective trebuie adoptate cat mai urgent, orice întarziere implicand pierderi de nerecuperat. .......................................... www.jsri.ro/old/html%20version/index/no_7/emilmoise-articol.htm Nu mai aveti nevoie de profesionisti pentru a iesi din marasmul economic in care se afla Romania, cu cine sa reconstruiesti industrii, agricultura etc. daca nu dispui de o forta de munca educata si inalt profesionalizata, de specialisti in varii domenii, maistrii, tehnicieni, ingineri etc. nu ! Va transformati cu totii in cersetori, robi si roabe ale lui dumnezeu, calugari si maici, popi si dascali, lumanarese si guristi prin corurile bisericesti ! Luati-va de mana cu Minciunel, @750, si cantati-va prohodul d'nului cu totii in cor ! In Romania se reinstaureaza practicile si directivele ideologice religioase ale Evului Mediu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 13:21
absolut toate razboaiele au fost facute de atei,religia a fost doar un pretext pana si la teroristi,,singura e prostia inchizitiei facuta de catolici,,in schimb toate razboaiele au fost pentru teritorii sau alte bunuri religia nu are nici un fel de treaba cu nici un razboi decat invocarea ei a unora pentru a devia de la adevarata cauza,,,RUSINE
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 15:41
De la: 9am_750, la data 2013-12-21 13:21:35absolut toate razboaiele au fost facute de atei,religia a fost doar un pretext pana si la teroristi,,singura e prostia inchizitiei facuta de catolici,,in schimb toate razboaiele au fost pentru teritorii sau alte bunuri religia nu are nici un fel de treaba cu nici un razboi decat invocarea ei a unora pentru a devia de la adevarata cauza,,,RUSINE Minciunel, MINTI ! "Prima Poruncã Eu sunt Domnul, Dumnezeul tãu.Sã nu ai alți dumnezei afarã de mine! Dacã se va ridica în mijlocul tãu un prooroc sau un visãtor de vise care-þi va vesti un semn sau o minune, ºi se va împlini semnul sau minunea aceea de care þi-a vorbit el zicând: "Haidem dupã alþi dumnezei", - dumnezei pe care tu nu-i cunoºti, - "ºi sã le slujim"! Sã n-asculþi cuvintele acelui prooroc sau visãtor de vise, cãci Domnul, Dumnezeul vostru, vã pune la încercare ca sã ºtie dacã iubiþi pe Domnul, Dumnezeul vostru, din toatã inima voastrã ºi din tot sufletul vostru. Voi sã mergeþi dupã Domnul, Dumnezeul vostru, ºi de El sã vã temeþi; poruncile Lui sã le pãziþi; de glasul Lui sã ascultaþi; Lui sã-I slujiþi, ºi de El sã vã alipiþi. Proorocul sau visãtorul acela de vise sã fie pedepsit cu moartea, cãci a vorbit de rãzvrãtire împotriva Domnului, Dumnezeului vostru, care v-a scos din þara Egiptului ºi v-a izbãvit din casa robiei, ºi a voit sã te abatã de la calea în care þi-a poruncit Domnul, Dumnezeul tãu, sã umbli. Sã scoþi astfel rãul din mijlocul tãu. Dacã fratele tãu, fiul mamei tale, sau fiul tãu, sau fiica ta, sau nevasta care se odihneºte la sânul tãu, sau prietenul tãu pe care-l iubeºti ca pe tine însuþi, te aþâþã în tainã, zicând: "Haidem, ºi sã slujim altor dumnezei!" - dumnezei pe care nici tu, nici pãrinþii tãi nu i-aþi cunoscut, dintre dumnezeii popoarelor care vã înconjoarã, lângã tine sau departe de tine, de la o margine a pãmântului pânã la cealaltã - sã nu te învoieºti ºi sã nu-l asculþi; sã n-arunci spre el o privire de milã, sã nu-l cruþi, ºi sã nu-l ascunzi. Ci sã-l omori; întâi mâna ta sã se ridice asupra lui ca sã-l omoare, ºi apoi mâna întregului popor; sã-l ucizi cu pietre, ºi sã moarã, pentru cã a cãutat sã te abatã de la Domnul, Dumnezeul tãu, care te-a scos din þara Egiptului, din casa robiei. Dacã vei auzi spunându-se despre una din cetãþile pe care þi le-a dat ca locuinþã Domnul, Dumnezeul tãu: "Niºte oameni rãi au ieºit din mijlocul tãu, ºi au amãgit pe locuitorii din cetatea lor zicând: ,Haidem ºi sã slujim altor dumnezei!" - dumnezei pe care tu nu-i cunoºti - sã faci cercetãri, sã cauþi ºi sã întrebi cu de-amãnuntul. Dacã este adevãrat, dacã lucrul este întemeiat, dacã urâciunea aceasta a fost fãcutã în mijlocul tãu, atunci sã treci prin ascuþiºul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s-o nimiceºti cu desãvârºire împreunã cu tot ce va fi în ea, ºi sã-i treci chiar ºi vitele prin ascuþiºul sabiei. Sã strângi toatã prada în mijlocul pieþei, ºi sã arzi de tot cu foc cetatea ºi toatã prada ei, înaintea Domnului, Dumnezeului tãu: sã rãmânã pentru totdeauna un morman de dãrâmãturi, ºi niciodatã sã nu fie ziditã din nou. Nimic din ce va fi blestemat ca sã fie nimicit cu desãvârºire, sã nu se lipeascã de mâna te, pentru ca Domnul sã Se întoarcã din iuþimea mâniei Lui, sã Se îndure de tine, sã te ierte, ºi sã te înmulþeascã, dupã cum a jurat lucrul acesta pãrinþilor tãi, dacã vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tãu, pãzind toate poruncile Lui pe care þi le dau astãzi, ºi fãcând ce este plãcut înaintea Domnului, Dumnezeului tãu." Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 16:04
MINTI tu mincinoosule care zici ca esti ateu dar defapt esti credincioos,,,una sunt razboaiele chipurile in numele religiei alta ca ti zice dumnezeu sa n ai alti dumnezei afara de el,,,de ce??pentru ca alti dumnezei inseamna moarte si moarte vesnica nu timpurie inseamna chin in iad daca te invata cineva asa cva si tu te ei dupa el,,si pentru o viata de cativa ani vei plati vesnic,,asta e invatatura din acele texte,,adevaratii criminali sunt atei
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 16:05
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 16:27
De la: 9am_750, la data 2013-12-21 16:05:53www.youtube.com/watch?v=MmzIqFUjP0s[/quote] Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Decembrie 2013, ora 16:33
culcate credinciosule ,priceperea ta e infantila,,eu n am zis sa plateasca taxe preotii sau nu ,ci sa nu platesti taxe pe pure inventii
|
|
|