back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 >> Sari la pagina:

9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 21:16

De la: gabigabi2, la data 2013-11-29 08:44:31
De la: 9am121159, la data 2013-11-28 23:49:39
750...daca botezul tau este valabil ,de ce calugari care sant ai ortodoxiei fac al doilea botez?

salut, Valentina !
ar fi o explicatie logica si de mare finete : iesind din Lume si calugarindu-se , primesc un alt Nume decit cel lumesc, nume a carui vibratie este alta , cu mult mai inalta decit cele obisnuite si, ca atare, se boteaza in noua sa viata !

George, chestia cu gargarita gabriela, mi-a placut ....si brinza telemea imi place, nu zic nu dar, mai vorbitaram o data despre Reincarnare !
tu esti un dogmatic ce nu iese din buchea cartii si, nu-i bai : asta-i drumul tau !
eu am depasit stadiul asta si am inteles ca Dumnezeu e UBICUU si ptr. fiecare om vorbeste pe intelesul lui, dupa nivelul spiritual la care este , intocmai ca la scoala : copilul de cl. I nu se abate de la a, b, c si de la 1+1 .....cel de cl. 12 rezolva integrale ! asa-i normal si exact asta-i drumul Cunoasterii pe care perechea primordiala l-a ales si noi oamenii il urmam , urmasii lui Adam si Eva fiind !
nu sunt nici un dogmatic,,reincarnarea nu are ce cauta in crestinism,,iar logica ei nu exista

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 21:27

TAINA SF�NTULUI BOTEZ

Sfintul Botez este �nt�ia dintre Tainele Sfintei Biserici ; este usa prin care se �ntr� �n Sf�nta Biseric�. Si numai ajung�nd membri ai Bisericii lui Hristos ne putem �nvrednici si de primirea celorlalte Sfinte Taine.

Taina Sf�ntulul Botez a fost asezat� de M�ntuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : �Merg�nd, �nv�tati toate neamurile, botez�ndu-le �n numele Tat�lui si al Fiului si al Sf�ntului Duh� (Matei XXVIII, 19). Acestea le-a gr�it dup� �nvierea Sa din morti.

Dar Taina Sf�ntului Botez nu este numai usa prin care se intr� �n Sf�nta Biseric� a lui Hristos, ci si pentru c�stigarea imp�r�tiei lui Dumnezeu, asa cum ne �ncredinteaz� �nsusi M�ntuitorul, zic�nd : �De nu se va naste cineva din ap� si din Duh, nu va putea s� intre �n �mp�r�tia lui Dumnezeu.� (Ioan III, 5).

Si �naintemerg�torul M�ntuitorului Hristos, sf�ntul Ioan, a botezat la Iordam. Dar botezul lui nu era Tain�, ci inchipuia doar cur�tirea. de p�cate prin credint� si poc�int�; el era mai mult un �ndemn la poc�int�, un semn v�zut si preg�titor spre cele ce aveau s� vin�, cum m�rturiseste chiar sf�ntul Ioan Botez�torul: �Eu unul v� botez cu ap� spre poc�int�, dar Cel ce vine dup� mine este mai puternic dec�t mine ; Lui nu sunt vrednic s�-I duc �nc�lt�mintea. Acesta v� va boteza cu Duh Sf�nt si cu foc� (Matei III, 11). Mai t�rziu, si sf�ntul apostol Pavel, �nt�lnind �n calea sa pe unii care primiser� botezul lui Ioan, i-a �ntrebat: �Primit-ati voi Duhul Sf�nt c�nd ati crezut ? lar ei au zis c�tre el: Dar nici n-am auzit, dac� este Duh Sf�nt. Si el a zis : Deci �n ce v-ati botezat ? Ei au zis: In botezul lui Ioan. Iar Pavel a zis : Ioan a botezat cu botezul poc�intei, spun�nd poporului s� cread� �n Cel ce avea s� vin� dup� el, adic� in Iisus Hristos. Si auzind ei, s-au botezat �n numele Domnului Iisus� (Fapte XIX, 1—5), adic� au primit Botezul crestin.

Sf�ntul Botez instituit de M�ntuitorul Iisus Hristos nu este doar un semn preg�titor pentru cele ce ar fi s� vin�, ci este o Sf�nt� Tain� a Bisericii lui Hristos.

Partea v�zut� a Tainei Sf�ntului Botez const� din afundarea de trei ori �n apa sfintit� a celui ce se boteaz� si �n rostirea cuvintelor : �Boteaz�-se robul lui Dumnezeu. (N) In numele Tat�lui, amin, si al Fiului, amin, si al Sfantului Duh, amin.; acum si pururea si in vecii vecilor, amin�.

Sf�nta noastr� Biseric� face Botezul prin afundare, nu prin turnare sau prin stropire, pentru c� chiar cuv�ntul botez are �nsemnarea de �a afunda", �a cufunda�. Sub form� de turnare sau prin stropire se s�v�rseste doar �n �mprejur�ri cu totul deosebite, c�nd, de pild�, cineva este greu biolnav sau c�nd nu se afl� la �ndem�n� ap� din destul.

Apa care se foloseste la Taina Sf�ntului Botez trebuie s� fie natural�, curat�, cu nimic amestecat�.

Efectele primirii Tainei Sf�ntului Botez sunt : iertarea p�catului str�mosesc si a tuturor p�catelor s�v�rsite �nainte de Botez �n situatia celor ce se boteaz� mai t�rziu ; renasterea, sau nasterea la o viat� nou� duhovniceasc�, viat� de cur�tie si sfintenie ; de asemenea, primirea �n s�nul Sfintei Biserici, adic� num�rarea celui botezat �ntre fiii ei, put�ndu-se �mp�rt�si de toate celelalte Sfinte Taine si de bunurile sufletesti pe care Sf�nta Biseric� le d�ruieste membrilor ei (cum s-a mai ar�tat). De aici si denumirile date Tainei Sf�ntului Botez: �baie�, �izvor sf�nt�, �luminare�, �renastere�, �nastere din nou�, �sfintire�, �pecetea lui Hristos�, �baia vietii"-, �baia renasterii�i �baia poc�intei�.

Botezul sterge si vina si pedeapsa pentru p�cate, dar el nu nimiceste si urm�rile p�catului str�mosesc, cum sunt: sl�birea vointei si inclinarea spre r�u, pofta inimii, suferintele, bolile si moartea.

S�v�rsitorii Tainei Sfantului Botez sunt episcopii si preotii, c�ci lor le-a �ncredintat M�ntuitorul Iisus Hristos puterea de a s�v�rsi Sfintele Taine. Numai �n caz de nevoie poate boteza si diaconul, iar �n cazuri cu totul deosebite poate face acest lucru si un simplu credincios, av�nd �ns� grij� s� rosteasc� cuvintele care arat� c� lucrarea se face �n numele Sfintei Treimi. In acest c�z, dac� cel botezat tr�ieste, trebuie chemat preotul pentru citirea rug�ciunilor din r�nduiala Botezului si administrarea Tainei Mirungerii si �mp�rt�saniei.

Dac� sunt unii crestini din afara Bisericii Ortodoxe care spun c� nu trebuie s� botez�m pe prunci, pentru c� ei nu au p�cate si, mai ales, pentru c� nu pot s� m�rturiseasc� credinta lor, noi r�m�nem la practica noastr�, veche c�t Biserica, de a boteza pe prunci, practic� �ntemeiat� si pe Sf�nta Scriptur� si pe Sf�nta Traditie si pe ratiune. Aceasta, pentru c� Taina Sfantului Botez este absolut necesar� pentru mantuire, de la care nu pot fi exclusi nici copiii. Primitorii Tainei Sf�ntului Botez sunt toti cei nebotezati, de orice v�rst� ar fi ei, toti fiind �ntinati de p�catul str�mosesc (Fapte XVI, 14—15; XVI, 33; 1 Cor. I, 16, 14—15 ; XVI, 23). Necesitatea Botezului pentru toti este ar�tat� de M�ntuitorul prin cuvintele: �Adev�rat zic, de nu se va naste cineva din ap� si din Duh, nu va putea s� intre �n imp�r�tia lui Dumnezeu� (Ioan III, 5). Chiar din timpul sfintilor apostoli se s�v�rsea botezul copiilor : Lidia si casa ei (Fapte XVI, 15) ; temnicerul si casa lui (Fapte XVI, 33) ; Crispus si casa lui (Fapte XVIII, 8) ; Stefanas si casa lui (1 Cor.I, 76).

Sf�nta Tain� a Botezului este s�v�rsit� de preoti, care au primit harul sfintitor al preotiei. Este socotit� s�rb�toare mare pentru orice familie de crestin ziua �n care copiii nou-n�scuti primesc Taina Sf�ntului Botez si intr� prin ea �n r�ndul credinciosilor crestini. Potrivit r�nduielilor sale, Biserica noastr� boteaz� pe prunci, cur�nd dupa nasterea lor. Asa a f�cut ea dela �nceput.

Dacd botezul ne cur�teste �n primul r�nd de p�catul str�mosesc, oare trebuie s� uit�m c� si copiii se nasc cu acest p�cat ? Stim ce spune psalmisitul: �Intru f�r�delegi m-am z�mislit si �n p�cate m-a n�scut maica mea� (Ps. L, 6). Stim ce spune si sf�ntul apostol Pavel : �De aceea, precum printr-un om a intrat p�catul �n lume si prin p�cat moartea, asa moartea a trecut la toti oamenii, prin acela �n care toti au p�c�tuit� (Rom. V, 12). Acest lucru cunosc�ndu-l, c� toti ne nastem cu p�catul str�mosesc, avem noi siguranta c� un prunc va tr�i p�n� la v�rsta c�nd poate s� cunoasc� si s� m�rturiseasc� credinta �n Hristos, pentru ca atunci s�-l botez�m ? Putem noi s� risc�m ca el s� moar� nebotezat, sub os�nda p�catului str�mosesc ?

Iar dac� ne referim la vremurile str�vechi, la Traditia Bisericii, vedem c� de atunci, din secolele I—II si III se practica botezul copiilor. Sfintii p�rinti arat� �n scrierile lor c� Biserica a primit de la apostoli obisnuinta de a administra botezul si pruncilor.

In ceea ce priveste faptul c� pruncii nu pot s�-si m�rturiseasc� credinta crestin�, Biserica are ca garant pe nasii care-i primesc la botez, care m�rturisesc pentru acestia credinta crestin� rostind Crezul si care �si iau indatorirea ca finii lor s� fie crescuti de ei �n credinta Bisericii.

De altfel, noi cunoastem tot din Sfintele Scripturi at�tea cazuri c�nd pentru credinta cuiva Dumnezeu S-a �ndurat de cel pentru care acesta se ruga. Sa ne amintim c� M�ntuitorul a vindecat pe sluga sutasului din Capernaum pentru credinta st�p�nului s�u ; a vindecat pe fiica femeii canaanence pentru credinta mamei sale, si a �nviat pe fiica lui Iair pentru credinta tat�lui s�u, si pe fiul v�duvei din Nain pentru credinta mamei sale. Si atunci s� nu credem noi c� botezul poate fi s�v�rsit pruncilor pe temeiul credintei nasilor lor?

Ca s� fac� m�rturisirea de credint�, nasului i se cere s� fie buin credincios, s� fie mai �n v�rst� ; de asemenea, sa fie de acelas sex cu pruncul care se boteaz�. P�rintii pruncului nu pot fi nasi. Este bine ca pentru fiecare nou botezat s� fie numai un nas.

Nasul are �ndatorirea sa �ngrijeasc� de viata sufleteasc� a finului s�u, �nv�t�ndu-l, la vremea cuvenit�, adev�rurile dreptei noastre credinte spre a face din el un bun credincios, m�dular s�n�tos al Sfintei Biserici. Dar si finul este dator cu ascultare si cu respect fat� de nas, �n aceeasi m�sur� cum �i ascult� pe p�rintii s�i trupesti.

Exist� un Botez al muceniciei sau al sangelui (Matei X, 32 ; XVI, 25), cunoscut �n cele dint�i veacuri crestine, �nteleg�nd prin el moartea martiric�, �n persecutii, pentru M�ntuitorul Iisus Hristos. Sfintii p�rinti �l socotesc asemenea Botezului din ap� si din Duh, umeori chiar mai de pret dec�t acesta (sf�ntul Grigorie Teologul).

Mai cunoastem si Botezul dorintei care const� �n dorinta arz�toare a cuiva de a ajunge membru al Sfintei Biserici, duc�nd o viat� de poc�int� si �n virtute. Dac� dintr-o pricin� oarecare f�r� voia lui nu ajunge s� primeasc� botezul prin ap� si prin Duh, el e socotit botezat cu Botezul dorintei.

Taina Sf�ntului Botez nu se repet�. C�ci �este un Domn, o credint�, un botez� (Efes. IV, 5)... �M�rturisesc un botez spre iertarea p�catelor�, rosteste cel ce primeste Sf�nta Tain� a Botezului (Art. 10 din Simbolul Credintei). Intr-adev�r, dup� cum cineva nu se naste trupeste dec�t o singur� dat�, tot asemenea nasterea sufleteasc� nu poate fi dec�t una singur�. Numai dac� a fost g�sit un prunc si nu se stie sigur de a fost sau nu botezat, atunci acesta este botezat conditionat, dac� n-a fost botezat. Deci nici aici nu se s�v�rseste un al doilea botez.

LECTUR� DIN SFINTII P�RINTI

�Cati �n Hristos v-ati botezat, �n Hristos v-ati �mbr�cat� (Gal. III, 27).

— �Scufund�ndu-te �n ap�, unde-ti pierzi urma, �nseamn� c� ai ajuns s� te lipsesti de viata din aer. Iar a te lipsi de viat�, e tot una cu a muri. C�nd, peste c�teva clipe, te-ai ridicat la fata apei, ajung�nd iar la lumin�, inseamn� c� te doresti fierbinte dup� alt� viata, iar dup� ce ai dob�ndit-o tr�iesti numai din ea. Din aceast� pricin� si cerem �n slujba Botezului ajutorul F�c�torului a toate, iar o nastere din nou e cu mult mai �nsemnat� dec�t cea dint�i. Acum si chipul lui Dumnezeu se �ntip�reste mai bine �n sufletul celui botezat dec�t odinioar�, iar statura lui e f�cut� acuma si mai �ntocmai dup� modelul dumnezeiesc, c�ci de-acuma chiar modelul ni se arat� cu tr�s�turi mai l�murite� (Nicolae Cabasila, Viata in Hristos).

Raporteaza abuz de limbaj
RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 21:42

De la: gabigabi2, la data 2013-11-28 15:03:17
De la: Daphne, la data 2013-11-28 13:13:41
De la: gabigabi2, la data 2013-11-28 08:33:12
De la: RATAVA, la data 2013-11-26 22:27:47
De la: Black_Friday_, la data 2013-11-26 21:51:52Rug�ciuni ordotoxe
Crezul sau Simbolul credintei

Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atotiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute.

Si intru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Carele din Tatal S'a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s'au facut.

Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S'a pogorat din ceruri si S'a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S'a facut om.

Si s'a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S'a ingropat.

Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi.

Si s'a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.

Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui Imparatie nu va avea sfarsit.

Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu fiul este inchinat si slavit, Carele a grait prin prooroci.

Intru una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.

Marturisesc un Botez, intru iertarea pacatelor.

Astept invierea mortilor.

Si viata veacului ce va sa fie. Amin

Eu nu stiu crezul pe de rost. Ma gandesc .... ca poate o fi din cauza faptului ca cred in Dumnezeu dar biserica m-a dezamagit?

De ce botezul nu se face la varsta cand omul poate decide carei religii i se dedica? Dumnezeu este unul singur.

In fine, pe tema religiilor s-au iscat razboaie. Eu nu mai vreau sa ma cert nici cu tine si nici cu nimeni.

poiiii, daca esti convinsa ca Dumnezeu este UNUL Singur , atunci : ce importanta mai are denumirea bisericii in care ai fost botezat ?
chestia asta cu " Alesul" , de care spui tu, presupune ca ai descoperit un Dumnezeu mai bun sau mai milos intr-o alta culta si vrei sa ai tu posibilitatea de a alege....ori, EL e Pretutindeni !

dar, am mai vorbit despre asta cind erai Musetel ....mai spun o data si ptr. RATAVA , ca nu mi-e greu : Nasterea in lumea asta , o lume dominata de RAU , necesita o PROTECTIE ptr. pruncul nou - nascut si atunci se boteaza cit mai curind !

Isus a fost botezat la ce varsta? A fost sau nu nevoie de biserica pentru botez? Ioan Botezatorul era om simplu, corect? Nu era preot.

Din punctul meu de vedere biserica nu are nimic de a face cu divinitatea. Biserica este un comert, o institutie care ne ia banii si atat. Si cu asta inchei acest subiect.

O zi frumoasa Gabriela! Nu vreau sa ma cert. Deci nu mai aprofundez, cel putin eu.

nici eu nu mai vreau sa continui, desi nu vad care ar fi motivul ceartei , dar as vrea totusi sa-ti dai seama de contradictia dintre intrebarea cu botezul si afirmatia din fraza urmatoare, intrucit ele se lovesc cap in cap ca berbecii ! ori rostul acestor discutii ar fi lamurirea unor lucruri ....
iar daca am cazut la pace amindoua, cum ca exista Reincarnare atunci , e clar ca Sufletul va renaste SPECIAL intr-o anume credinta ca urmare a Alegerii facute constient si cu un scop bine stiut !

Gabriela..... nu stiu acum ce sa cred referitor la reincarnare. Tind sa cred ca nu exista. Da, stiu, in urma cu cateva luni sustineam altceva, insa, in lipsa de certitudini, continui sa cred ca existam o singura data din toate punctele de vedere si ca ceea ce noi credem ca ar fi evenimente traite intr-o viata anterioara, sunt defapt imagini ale aceluiasi eu al nostru intr-o alta dimensiune.

Pledez pentru pace.

Lasati fluturii sa zboare!
RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 21:47

De la: 9am_750, la data 2013-11-28 21:01:06musetica Daphne ,,,,,,,,si mai ce niluri ai tu si gargarita gabriela,,a ti face bn sa nu mai vorbiti ca nu spuneti altceva decat idiotenii cu reincarnari de branza telemea si altele

Stimate domn, 750, nu stiu cate niluri te-au strabatut pe dumneata aseara, dar ''te quiero mucho'' parca nu are rezonanta potrivita pe tastele matale! Ramai cu bine!

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 22:12

De la: RATAVA, la data 2013-11-29 21:47:40
De la: 9am_750, la data 2013-11-28 21:01:06musetica Daphne ,,,,,,,,si mai ce niluri ai tu si gargarita gabriela,,a ti face bn sa nu mai vorbiti ca nu spuneti altceva decat idiotenii cu reincarnari de branza telemea si altele

Stimate domn, 750, nu stiu cate niluri te-au strabatut pe dumneata aseara, dar ''te quiero mucho'' parca nu are rezonanta potrivita pe tastele matale! Ramai cu bine!
scuze

RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 22:28

De la: 9am_750, la data 2013-11-29 22:12:21
De la: RATAVA, la data 2013-11-29 21:47:40

scuze

Acceptate!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 05:22

Care e scopul botezului?
Practic, cum e hranirea sau spalatul sau statul la soare.
Sau altele pe care deja ni le putem explica.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:28

De la: RATAVA, la data 2013-11-29 21:42:53

Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atotiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute.

Si intru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Carele din Tatal S'a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s'au facut.

Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S'a pogorat din ceruri si S'a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S'a facut om.

Si s'a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S'a ingropat.

Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui Imparatie nu va avea sfarsit.

Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu fiul este inchinat si slavit, Carele a grait prin prooroci.

Eu nu stiu crezul pe de rost. Ma gandesc .... ca poate o fi din cauza faptului ca cred in Dumnezeu dar biserica m-a dezamagit?

De ce botezul nu se face la varsta cand omul poate decide carei religii i se dedica? Dumnezeu este unul singur.

In fine, pe tema religiilor s-au iscat razboaie. Eu nu mai vreau sa ma cert nici cu tine si nici cu nimeni.

poiiii, daca esti convinsa ca Dumnezeu este UNUL Singur , atunci : ce importanta mai are denumirea bisericii in care ai fost botezat ?
chestia asta cu " Alesul" , de care spui tu, presupune ca ai descoperit un Dumnezeu mai bun sau mai milos intr-o alta culta si vrei sa ai tu posibilitatea de a alege....ori, EL e Pretutindeni !

dar, am mai vorbit despre asta cind erai Musetel ....mai spun o data si ptr. RATAVA , ca nu mi-e greu : Nasterea in lumea asta , o lume dominata de RAU , necesita o PROTECTIE ptr. pruncul nou - nascut si atunci se boteaza cit mai curind !

Isus a fost botezat la ce varsta? A fost sau nu nevoie de biserica pentru botez? Ioan Botezatorul era om simplu, corect? Nu era preot.

Din punctul meu de vedere biserica nu are nimic de a face cu divinitatea. Biserica este un comert, o institutie care ne ia banii si atat. Si cu asta inchei acest subiect.

O zi frumoasa Gabriela! Nu vreau sa ma cert. Deci nu mai aprofundez, cel putin eu.

nici eu nu mai vreau sa continui, desi nu vad care ar fi motivul ceartei , dar as vrea totusi sa-ti dai seama de contradictia dintre intrebarea cu botezul si afirmatia din fraza urmatoare, intrucit ele se lovesc cap in cap ca berbecii ! ori rostul acestor discutii ar fi lamurirea unor lucruri ....
iar daca am cazut la pace amindoua, cum ca exista Reincarnare atunci , e clar ca Sufletul va renaste SPECIAL intr-o anume credinta ca urmare a Alegerii facute constient si cu un scop bine stiut !

Gabriela..... nu stiu acum ce sa cred referitor la reincarnare. Tind sa cred ca nu exista. Da, stiu, in urma cu cateva luni sustineam altceva, insa, in lipsa de certitudini, continui sa cred ca existam o singura data din toate punctele de vedere si ca ceea ce noi credem ca ar fi evenimente traite intr-o viata anterioara, sunt defapt imagini ale aceluiasi eu al nostru intr-o alta dimensiune.

Pledez pentru pace.

in care alte dimensiuni si cum ajunge acolo ,daca el nu are decit o Singura experienta : asta de acum si nu stie de nimic altceva ? asta-i intrebarea, totusi !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:46

si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna, iar ceea ce a primit de la Ioan Botezatorul , e drept- la maturitate, este ptr. ca abia atunci a devenit ritualul din biseica crestina si asa a ramas !
iar dupa cum am mai spus si mai sus, cred cu tarie ca rostul lui este punerea sub protectie Divina a copilului nou - nascut !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:52

De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:28:16
De la: RATAVA, la data 2013-11-29 21:42:53

Pledez pentru pace.

in care alte dimensiuni si cum ajunge acolo ,daca el nu are decit o Singura experienta : asta de acum si nu stie de nimic altceva ? asta-i intrebarea, totusi !
experientele acelea sunt din aceiasi viata,si mai sunt si ispitiri

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:53

De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:46:10si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna, iar ceea ce a primit de la Ioan Botezatorul , e drept- la maturitate, este ptr. ca abia atunci a devenit ritualul din biseica crestina si asa a ramas !
iar dupa cum am mai spus si mai sus, cred cu tarie ca rostul lui este punerea sub protectie Divina a copilului nou - nascut !
la la prima si ultima parte ai dreptate

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:57

si la mijloc, ce are de nu esti de acord ?
nu l-a botezat Ioan in apa Iordanului , Isus fiind matur ? si cum Ioan il anunta pe Mintuitor si l-a recunoscut pe Isus ca fiind cel asteptat, nu s-au pus astfel, bazele crestinismului ? cu ce nu esti de acord ?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:02

De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:57:40 si la mijloc, ce are de nu esti de acord ?
nu l-a botezat Ioan in apa Iordanului , Isus fiind matur ? si cum Ioan il anunta pe Mintuitor si l-a recunoscut pe Isus ca fiind cel asteptat, nu s-au pus astfel, bazele crestinismului ? cu ce nu esti de acord ?
nu cu asta,,partea dupa ea

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:03

Aici e Dacia str�bun�, clasa mogul� vinde na�ia
O �mparte �n felii ca focaccia �i acum po�i s� fii impar�ial
C�nd libertatea sfideaz� declara�ia de independen��
�i-abia acum solda�i se grupeaz� �n celule de rezisten��
Lupt�tori antrena�i s� men�in� ordinea-n societatea civil�
Scriitori angrena�i prin min�, �ntr-un r�zboi de gheril�
S� �in� piept invaziei ce n-are mil�, �i duce la dezastru,
O mafie cu s�nge albastru, ce se-nchin� la Zoroastrie
Juma� acaparatoare cu state paramilitare, ac�iuni mercenare
Uniuni monetare, dezbinare prin globalizare
�i turma de credit unui lup de mare, ce scufund� corabia
N-avem b�rci de salvare pentru Bucovina, Basarabia
�i Cadrilater, v�d semne pe cer, aud voci din mister
Martirii de ieri, cu r�nile deschise ne cheam� dispera�i la apel.
C� unitatea nu se potrive�te-n grani�e, �n gloan�e metalice
Alian�e hoa�e sau alte conspira�ii dogmatice, satanic

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:06

E Uniunea European�, american�, New Ageista
Comunist�, nihilist� �i nazist�, foarte trist�
Situa�ia-i rezist�, timp de criz� cu deviz�
Activist�, sionist�, hai s� trecem �n revist�
Ei vor s� pun� microcip mic, ca sa-�i dea la psihic
�ntr-un ochi la Slick Rick, vor sa fac� blitzkrieg
Nu m� compromit, zic adev�rul biblic,
�tiin�ific, ap�s sim�ul civil, patriotic
�mi zice Dragonu�, �i nu mi-e drag ONU
Nici pentagrama, nici pentagonul,
Babilonul, UNICEF-ul, Crucea Ro�ie, BOR-ul
Guvern mondial, s� ne apere Domnul
C-a �nceput Armageddon-ul, butonu�
S� sar� plutonu�, cu tot cu plutoane
�i poligoane p�n� pe Pluto, cu tot cu popoare
Pe care NATO le-ocup�
Provoc�nd Rusia �i China �i Iranul la lupt�
Prrrreaaa!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:08

De la: 9am_750, la data 2013-11-30 10:02:39
De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:57:40 si la mijloc, ce are de nu esti de acord ?

"partea dupa ea" este ultima cu care ai fost de acord !
hai ca esti haios, zau !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:09

E Parlamentul European, m�ndru, imperial
Colec�ion�nd suflete pentru Marduk si Belial
Film serial, babilonian, pur luciferian
Intr�nd turbat �n case ca v�ntu� siberian
E incredibil, pare c� unii chiar se simt credibili
�n roluri de zeit��i, cred c� de-aia o ard cu to�i
De c�cat �i insensibili, cad �n p�cat �i-n penibil
Ca Papa gaf�nd teribil, c�nd �i-a zis infailibil
Templierii, bancherii, khazarii, �oferii puterii
Fac multe mizerii, conduc�nd din �ntuneric
Conflagra�ii-ntre na�ii, muta�ii, solda�ii radia�i
�i alte abera�ii vizibile �i peste genera�ii.
St�p�nirea p�g�nilor, ne ia-n�l�imea culmilor,
Mo�tenirea str�bunilor, �ntrunirea b�tr�nilor
A�a ne-au sleit sim�irea �i unii mor cu am�girea
C� via�a presupune numai supravie�uirea
Deci, ridica�i privirea c�pc�unilor
Ca s� vede�i �nrobirea rom�nilor
E ca venirea hunilor, asta-i �tirea nebunilor
Nenorocirea sfideaz� �nchipuirea
E timpul pentru dovedirea minciunilor.
PRaaaaa!

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:09

De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 10:08:04
De la: 9am_750, la data 2013-11-30 10:02:39

"partea dupa ea" este ultima cu care ai fost de acord !
hai ca esti haios, zau !
mai gandeste te gabriela,,intre cele 2 parti mai exista cva

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:13

sa ma ierte dumnezeu pentru cuvintele urate si mai ales cel din refren

cascati ochi democratia masonica este doar de fatada

www.youtube.com/watch?v=Z7jUTUSBTks#t=231

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:20

De la: 9am_750, la data 2013-11-30 09:53:29
De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:46:10si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna ! asta ar fi prima afirmatie , da Geoge ?

- iar ceea ce a primit de la Ioan Botezatorul , e drept- la maturitate, este ptr. ca abia atunci a devenit ritualul din biseica crestina si asa a ramas ! asta ar fi mijlocul postarii, da, George ?

- iar dupa cum am mai spus si mai sus, cred cu tarie ca rostul lui ( al Botezului, adica) , este punerea sub protectie Divina a copilului nou - nascut ! asta ar fi, cel putin in logica postarii mele a treia si ultima afirmatie !.... esti de acord cu impartirea asta , George ?

la la prima si ultima parte ai dreptate

si "mijlocul" ce are , asa te-am intrebat , nu-i asa ?

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:02

Care e scopul botezului?
Practic, cum e hranirea sau spalatul sau statul la soare.
Sau altele pe care deja ni le putem explica.
------------
DESPRE BOTEZ
Coloseni 2/8Lua�i seama ca nimeni s� nu v� fure cu filozofia �i cu o am�gire de�art�, dup� datina oamenilor, dup� �nv���turile �ncep�toare ale lumii, �i nu dup� Hristos.
Adevaratul Botez se face la rau,dupa ce ai crezut.La doua luni nu crezi deci botezul nu este valabil deaceia si calugari se boteaza a doua oara atunci cand cred.
Matei 28/ 19 Duce�i-v� �i face�i ucenici din toate neamurile, botez�ndu-i �n Numele Tat�lui �i al Fiului �i al Sf�ntului Duh.
20 �i �nv��a�i-i s� p�zeasc� tot ce v-am poruncit. �i iat� c� Eu sunt cu voi �n toate zilele, p�n� la sf�r�itul veacului.�
Marcu 16/ 15 Apoi le-a zis: �Duce�i-v� �n toat� lumea �i propov�dui�i Evanghelia la orice f�ptur�.
16 Cine va crede �i se va boteza va fi m�ntuit; dar cine nu va crede va fi os�ndit.
Botezul este marturia unui cuget curat in fata lui Dumnezeu atunci cand ai crezut.El se face pentru pocainta.
Nu se face in cazanelul popi, cada, jghiab, bazin, ci la rau.Oricat veti cauta in Biblie nu gasiti ca botezul se face in alte vase, ci botezul se face la rau.Domnul Isus l-a facut in Iordan, unde am intrat si eu anul acesta cand am fost in Israel.
Fara acest botez al pocaintei, omul nu poate vedea si nu poate intra in Imparatia lui Dumnezeu.Asta inseamna ca importanta adevaratului botez este foarte mare.
Botezul se face prin cufundare totala in apa raului.Cine moare fara sa faca botezul pocaintei, ramane in moarte vesnica.eaceia grabiti-va sa faceti acest botez la biserica care are toate cele 10 porunci si credinta lui Isus, caci DOMNUL VINE, VINO DOAMNE ISUSE AMIN.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:12

Ce-i aia PRAaaa? Noul ,,amin"?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:16

De la: _Ingrid, la data 2013-11-30 16:12:52 Ce-i aia PRAaaa? Noul ,,amin"?

Praaaaa iara' m-ai anticipat! Stai ca ne-o pune careva la curent! Vezi, ce neactualizate suntem?

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:18

O fi totusi ceva de la prana?

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:20

No ca aflai oarece:

''what is praaaa ?
i been listening to reggaeton ever since i ve been alive basically;
and they always say
praaaaaa! ''...sursa internet

Aceeasi sursa continua:

''Its nothing just a sound, that really has no meaning. Its kinda like the beat or the bass... they just immatating the sound. Its like when salsa ppl say WEPA!! lol ''

Deci este un sunet utilizat in rap si in reggae.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:24

De la: Daphne, la data 2013-11-30 16:20:41No ca aflai oarece:

''what is praaaa ?
and they always say

Aceeasi sursa continua:

''Its nothing just a sound, that really has no meaning. Its kinda like the beat or the bass... they just immatating the sound. Its like when salsa ppl say WEPA!! lol ''

Clar, pe mine m-au prins cu regetonu-n sac...nu le am ... daca nu prea merg la biserica

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:26

PRAaaa este ca si cum...Stati ca am gasit: imaginati-va melodia Red red wine a lui UB 40 cu cate un PRAaaa la fiecare vers.

Red red wine
PRAaaa
It's up to you
PRAaaa
.......

www.youtube.com/watch?v=H7r6vux35sQ

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:29

De la: _Ingrid, la data 2013-11-30 16:24:06
De la: Daphne, la data 2013-11-30 16:20:41No ca aflai oarece:

''what is praaaa ?
and they always say

Aceeasi sursa continua:

Clar, pe mine m-au prins cu regetonu-n sac...nu le am ... daca nu prea merg la biserica

Nici io nu ma duc la biserica. Da' ascult muzica pe laptop si pe cd-uri. Da'..... io nu am bagat de seama praaaa pe la ce am io ca muzica.

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:38

si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna !
-------------
Taierea imprejur nu este un botez, ci un legamant, un semn, o pecete, pe care si noi o primim odata cu botezul prin credinta.Este peceta Duhului Sfant care a inlocuit taierea imprejur in carne, cu taierea imprejur a inimi si a minti.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:42

De la: 9am121159, la data 2013-11-30 16:38:07si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna !
-------------
Taierea imprejur nu este un botez, ci un legamant, un semn, o pecete, pe care si noi o primim odata cu botezul prin credinta.Este peceta Duhului Sfant care a inlocuit taierea imprejur in carne, cu taierea imprejur a inimi si a minti.

Valentina am pus cuvintul "botez" ca si acum, in ghilimele si am adaugat ca-i tot o inchinare si un zalog (cu Dumnezeu facut ,adica) !

Pagini: << 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: