Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 21:16
De la: gabigabi2, la data 2013-11-29 08:44:31nu sunt nici un dogmatic,,reincarnarea nu are ce cauta in crestinism,,iar logica ei nu existaDe la: 9am121159, la data 2013-11-28 23:49:39 |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 21:27
TAINA SFÂNTULUI BOTEZ
Sfintul Botez este întâia dintre Tainele Sfintei Biserici ; este usa prin care se întrã în Sfânta Bisericã. Si numai ajungând membri ai Bisericii lui Hristos ne putem învrednici si de primirea celorlalte Sfinte Taine. Taina Sfântulul Botez a fost asezatã de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : «Mergând, învãtati toate neamurile, botezându-le în numele Tatãlui si al Fiului si al Sfântului Duh» (Matei XXVIII, 19). Acestea le-a grãit dupã învierea Sa din morti. Dar Taina Sfântului Botez nu este numai usa prin care se intrã în Sfânta Bisericã a lui Hristos, ci si pentru câstigarea impãrãtiei lui Dumnezeu, asa cum ne încredinteazã însusi Mântuitorul, zicând : «De nu se va naste cineva din apã si din Duh, nu va putea sã intre în împãrãtia lui Dumnezeu.» (Ioan III, 5). Si înaintemergãtorul Mântuitorului Hristos, sfântul Ioan, a botezat la Iordam. Dar botezul lui nu era Tainã, ci inchipuia doar curãtirea. de pãcate prin credintã si pocãintã; el era mai mult un îndemn la pocãintã, un semn vãzut si pregãtitor spre cele ce aveau sã vinã, cum mãrturiseste chiar sfântul Ioan Botezãtorul: «Eu unul vã botez cu apã spre pocãintã, dar Cel ce vine dupã mine este mai puternic decât mine ; Lui nu sunt vrednic sã-I duc încãltãmintea. Acesta vã va boteza cu Duh Sfânt si cu foc» (Matei III, 11). Mai târziu, si sfântul apostol Pavel, întâlnind în calea sa pe unii care primiserã botezul lui Ioan, i-a întrebat: «Primit-ati voi Duhul Sfânt când ati crezut ? lar ei au zis cãtre el: Dar nici n-am auzit, dacã este Duh Sfânt. Si el a zis : Deci în ce v-ati botezat ? Ei au zis: In botezul lui Ioan. Iar Pavel a zis : Ioan a botezat cu botezul pocãintei, spunând poporului sã creadã în Cel ce avea sã vinã dupã el, adicã in Iisus Hristos. Si auzind ei, s-au botezat în numele Domnului Iisus» (Fapte XIX, 15), adicã au primit Botezul crestin. Sfântul Botez instituit de Mântuitorul Iisus Hristos nu este doar un semn pregãtitor pentru cele ce ar fi sã vinã, ci este o Sfântã Tainã a Bisericii lui Hristos. Partea vãzutã a Tainei Sfântului Botez constã din afundarea de trei ori în apa sfintitã a celui ce se boteazã si în rostirea cuvintelor : «Boteazã-se robul lui Dumnezeu. (N) In numele Tatãlui, amin, si al Fiului, amin, si al Sfantului Duh, amin.; acum si pururea si in vecii vecilor, amin». Sfânta noastrã Bisericã face Botezul prin afundare, nu prin turnare sau prin stropire, pentru cã chiar cuvântul botez are ânsemnarea de «a afunda", «a cufunda». Sub formã de turnare sau prin stropire se sãvârseste doar în împrejurãri cu totul deosebite, când, de pildã, cineva este greu biolnav sau când nu se aflã la îndemânã apã din destul. Apa care se foloseste la Taina Sfântului Botez trebuie sã fie naturalã, curatã, cu nimic amestecatã. Efectele primirii Tainei Sfântului Botez sunt : iertarea pãcatului strãmosesc si a tuturor pãcatelor sãvârsite înainte de Botez în situatia celor ce se boteazã mai târziu ; renasterea, sau nasterea la o viatã nouã duhovniceascã, viatã de curãtie si sfintenie ; de asemenea, primirea în sânul Sfintei Biserici, adicã numãrarea celui botezat între fiii ei, putându-se împãrtãsi de toate celelalte Sfinte Taine si de bunurile sufletesti pe care Sfânta Bisericã le dãruieste membrilor ei (cum s-a mai arãtat). De aici si denumirile date Tainei Sfântului Botez: «baie», «izvor sfânt», «luminare», «renastere», «nastere din nou», «sfintire», «pecetea lui Hristos», «baia vietii"-, «baia renasterii»i «baia pocãintei». Botezul sterge si vina si pedeapsa pentru pãcate, dar el nu nimiceste si urmãrile pãcatului strãmosesc, cum sunt: slãbirea vointei si inclinarea spre rãu, pofta inimii, suferintele, bolile si moartea. Sãvârsitorii Tainei Sfantului Botez sunt episcopii si preotii, cãci lor le-a încredintat Mântuitorul Iisus Hristos puterea de a sãvârsi Sfintele Taine. Numai în caz de nevoie poate boteza si diaconul, iar în cazuri cu totul deosebite poate face acest lucru si un simplu credincios, având însã grijã sã rosteascã cuvintele care aratã cã lucrarea se face în numele Sfintei Treimi. In acest cãz, dacã cel botezat trãieste, trebuie chemat preotul pentru citirea rugãciunilor din rânduiala Botezului si administrarea Tainei Mirungerii si împãrtãsaniei. Dacã sunt unii crestini din afara Bisericii Ortodoxe care spun cã nu trebuie sã botezãm pe prunci, pentru cã ei nu au pãcate si, mai ales, pentru cã nu pot sã mãrturiseascã credinta lor, noi rãmânem la practica noastrã, veche cât Biserica, de a boteza pe prunci, practicã întemeiatã si pe Sfânta Scripturã si pe Sfânta Traditie si pe ratiune. Aceasta, pentru cã Taina Sfantului Botez este absolut necesarã pentru mantuire, de la care nu pot fi exclusi nici copiii. Primitorii Tainei Sfântului Botez sunt toti cei nebotezati, de orice vârstã ar fi ei, toti fiind întinati de pãcatul strãmosesc (Fapte XVI, 1415; XVI, 33; 1 Cor. I, 16, 1415 ; XVI, 23). Necesitatea Botezului pentru toti este arãtatã de Mântuitorul prin cuvintele: «Adevãrat zic, de nu se va naste cineva din apã si din Duh, nu va putea sã intre în impãrãtia lui Dumnezeu» (Ioan III, 5). Chiar din timpul sfintilor apostoli se sãvârsea botezul copiilor : Lidia si casa ei (Fapte XVI, 15) ; temnicerul si casa lui (Fapte XVI, 33) ; Crispus si casa lui (Fapte XVIII, 8) ; Stefanas si casa lui (1 Cor.I, 76). Sfânta Tainã a Botezului este sãvârsitã de preoti, care au primit harul sfintitor al preotiei. Este socotitã sãrbãtoare mare pentru orice familie de crestin ziua în care copiii nou-nãscuti primesc Taina Sfântului Botez si intrã prin ea în rândul credinciosilor crestini. Potrivit rânduielilor sale, Biserica noastrã boteazã pe prunci, curând dupa nasterea lor. Asa a fãcut ea dela început. Dacd botezul ne curãteste în primul rând de pãcatul strãmosesc, oare trebuie sã uitãm cã si copiii se nasc cu acest pãcat ? Stim ce spune psalmisitul: «Intru fãrãdelegi m-am zãmislit si în pãcate m-a nãscut maica mea» (Ps. L, 6). Stim ce spune si sfântul apostol Pavel : «De aceea, precum printr-un om a intrat pãcatul în lume si prin pãcat moartea, asa moartea a trecut la toti oamenii, prin acela în care toti au pãcãtuit» (Rom. V, 12). Acest lucru cunoscându-l, cã toti ne nastem cu pãcatul strãmosesc, avem noi siguranta cã un prunc va trãi pânã la vârsta când poate sã cunoascã si sã mãrturiseascã credinta în Hristos, pentru ca atunci sã-l botezãm ? Putem noi sã riscãm ca el sã moarã nebotezat, sub osânda pãcatului strãmosesc ? Iar dacã ne referim la vremurile strãvechi, la Traditia Bisericii, vedem cã de atunci, din secolele III si III se practica botezul copiilor. Sfintii pãrinti aratã în scrierile lor cã Biserica a primit de la apostoli obisnuinta de a administra botezul si pruncilor. In ceea ce priveste faptul cã pruncii nu pot sã-si mãrturiseascã credinta crestinã, Biserica are ca garant pe nasii care-i primesc la botez, care mãrturisesc pentru acestia credinta crestinã rostind Crezul si care îsi iau indatorirea ca finii lor sã fie crescuti de ei în credinta Bisericii. De altfel, noi cunoastem tot din Sfintele Scripturi atâtea cazuri când pentru credinta cuiva Dumnezeu S-a îndurat de cel pentru care acesta se ruga. Sa ne amintim cã Mântuitorul a vindecat pe sluga sutasului din Capernaum pentru credinta stãpânului sãu ; a vindecat pe fiica femeii canaanence pentru credinta mamei sale, si a înviat pe fiica lui Iair pentru credinta tatãlui sãu, si pe fiul vãduvei din Nain pentru credinta mamei sale. Si atunci sã nu credem noi cã botezul poate fi sãvârsit pruncilor pe temeiul credintei nasilor lor? Ca sã facã mãrturisirea de credintã, nasului i se cere sã fie buin credincios, sã fie mai în vârstã ; de asemenea, sa fie de acelas sex cu pruncul care se boteazã. Pãrintii pruncului nu pot fi nasi. Este bine ca pentru fiecare nou botezat sã fie numai un nas. Nasul are îndatorirea sa îngrijeascã de viata sufleteascã a finului sãu, învãtându-l, la vremea cuvenitã, adevãrurile dreptei noastre credinte spre a face din el un bun credincios, mãdular sãnãtos al Sfintei Biserici. Dar si finul este dator cu ascultare si cu respect fatã de nas, în aceeasi mãsurã cum îi ascultã pe pãrintii sãi trupesti. Existã un Botez al muceniciei sau al sangelui (Matei X, 32 ; XVI, 25), cunoscut în cele dintâi veacuri crestine, întelegând prin el moartea martiricã, în persecutii, pentru Mântuitorul Iisus Hristos. Sfintii pãrinti îl socotesc asemenea Botezului din apã si din Duh, umeori chiar mai de pret decât acesta (sfântul Grigorie Teologul). Mai cunoastem si Botezul dorintei care constã în dorinta arzãtoare a cuiva de a ajunge membru al Sfintei Biserici, ducând o viatã de pocãintã si în virtute. Dacã dintr-o pricinã oarecare fãrã voia lui nu ajunge sã primeascã botezul prin apã si prin Duh, el e socotit botezat cu Botezul dorintei. Taina Sfântului Botez nu se repetã. Cãci «este un Domn, o credintã, un botez» (Efes. IV, 5)... «Mãrturisesc un botez spre iertarea pãcatelor», rosteste cel ce primeste Sfânta Tainã a Botezului (Art. 10 din Simbolul Credintei). Intr-adevãr, dupã cum cineva nu se naste trupeste decât o singurã datã, tot asemenea nasterea sufleteascã nu poate fi decât una singurã. Numai dacã a fost gãsit un prunc si nu se stie sigur de a fost sau nu botezat, atunci acesta este botezat conditionat, dacã n-a fost botezat. Deci nici aici nu se sãvârseste un al doilea botez. LECTURÃ DIN SFINTII PÃRINTI «Cati în Hristos v-ati botezat, în Hristos v-ati îmbrãcat» (Gal. III, 27). «Scufundându-te în apã, unde-ti pierzi urma, înseamnã cã ai ajuns sã te lipsesti de viata din aer. Iar a te lipsi de viatã, e tot una cu a muri. Când, peste câteva clipe, te-ai ridicat la fata apei, ajungând iar la luminã, inseamnã cã te doresti fierbinte dupã altã viata, iar dupã ce ai dobândit-o trãiesti numai din ea. Din aceastã pricinã si cerem în slujba Botezului ajutorul Fãcãtorului a toate, iar o nastere din nou e cu mult mai însemnatã decât cea dintâi. Acum si chipul lui Dumnezeu se întipãreste mai bine în sufletul celui botezat decât odinioarã, iar statura lui e fãcutã acuma si mai întocmai dupã modelul dumnezeiesc, cãci de-acuma chiar modelul ni se aratã cu trãsãturi mai lãmurite» (Nicolae Cabasila, Viata in Hristos). Raporteaza abuz de limbaj |
|
RATAVA 888 mesaje Membru din: 18/02/2013 |
Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 21:42
De la: gabigabi2, la data 2013-11-28 15:03:17De la: Daphne, la data 2013-11-28 13:13:41De la: gabigabi2, la data 2013-11-28 08:33:12De la: RATAVA, la data 2013-11-26 22:27:47De la: Black_Friday_, la data 2013-11-26 21:51:52Rugãciuni ordotoxe Gabriela..... nu stiu acum ce sa cred referitor la reincarnare. Tind sa cred ca nu exista. Da, stiu, in urma cu cateva luni sustineam altceva, insa, in lipsa de certitudini, continui sa cred ca existam o singura data din toate punctele de vedere si ca ceea ce noi credem ca ar fi evenimente traite intr-o viata anterioara, sunt defapt imagini ale aceluiasi eu al nostru intr-o alta dimensiune. Pledez pentru pace.
Raporteaza abuz de limbaj
Lasati fluturii sa zboare!
|
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 21:47
De la: 9am_750, la data 2013-11-28 21:01:06musetica Daphne ,,,,,,,,si mai ce niluri ai tu si gargarita gabriela,,a ti face bn sa nu mai vorbiti ca nu spuneti altceva decat idiotenii cu reincarnari de branza telemea si altele Stimate domn, 750, nu stiu cate niluri te-au strabatut pe dumneata aseara, dar ''te quiero mucho'' parca nu are rezonanta potrivita pe tastele matale! Ramai cu bine! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 22:12
De la: RATAVA, la data 2013-11-29 21:47:40scuzeDe la: 9am_750, la data 2013-11-28 21:01:06musetica Daphne ,,,,,,,,si mai ce niluri ai tu si gargarita gabriela,,a ti face bn sa nu mai vorbiti ca nu spuneti altceva decat idiotenii cu reincarnari de branza telemea si altele
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 22:28
De la: 9am_750, la data 2013-11-29 22:12:21De la: RATAVA, la data 2013-11-29 21:47:40scuzeDe la: 9am_750, la data 2013-11-28 21:01:06musetica Daphne ,,,,,,,,si mai ce niluri ai tu si gargarita gabriela,,a ti face bn sa nu mai vorbiti ca nu spuneti altceva decat idiotenii cu reincarnari de branza telemea si altele Acceptate! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 05:22
Care e scopul botezului?
Practic, cum e hranirea sau spalatul sau statul la soare. Sau altele pe care deja ni le putem explica. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:28
De la: RATAVA, la data 2013-11-29 21:42:53De la: gabigabi2, la data 2013-11-28 15:03:17De la: Daphne, la data 2013-11-28 13:13:41De la: gabigabi2, la data 2013-11-28 08:33:12De la: RATAVA, la data 2013-11-26 22:27:47De la: Black_Friday_, la data 2013-11-26 21:51:52Rugãciuni ordotoxe in care alte dimensiuni si cum ajunge acolo ,daca el nu are decit o Singura experienta : asta de acum si nu stie de nimic altceva ? asta-i intrebarea, totusi !
|
|
|
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:46
si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna, iar ceea ce a primit de la Ioan Botezatorul , e drept- la maturitate, este ptr. ca abia atunci a devenit ritualul din biseica crestina si asa a ramas !
iar dupa cum am mai spus si mai sus, cred cu tarie ca rostul lui este punerea sub protectie Divina a copilului nou - nascut ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:52
De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:28:16experientele acelea sunt din aceiasi viata,si mai sunt si ispitiriDe la: RATAVA, la data 2013-11-29 21:42:53De la: gabigabi2, la data 2013-11-28 15:03:17De la: Daphne, la data 2013-11-28 13:13:41De la: gabigabi2, la data 2013-11-28 08:33:12De la: RATAVA, la data 2013-11-26 22:27:47De la: Black_Friday_, la data 2013-11-26 21:51:52Rugãciuni ordotoxe Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:53
De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:46:10si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna, iar ceea ce a primit de la Ioan Botezatorul , e drept- la maturitate, este ptr. ca abia atunci a devenit ritualul din biseica crestina si asa a ramas !la la prima si ultima parte ai dreptate Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 09:57
si la mijloc, ce are de nu esti de acord ? nu l-a botezat Ioan in apa Iordanului , Isus fiind matur ? si cum Ioan il anunta pe Mintuitor si l-a recunoscut pe Isus ca fiind cel asteptat, nu s-au pus astfel, bazele crestinismului ? cu ce nu esti de acord ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:02
De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:57:40nu cu asta,,partea dupa ea Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:03
Aici e Dacia strãbunã, clasa mogulã vinde naþia
O împarte în felii ca focaccia ºi acum poþi sã fii imparþial Când libertatea sfideazã declaraþia de independenþã ªi-abia acum soldaþi se grupeazã în celule de rezistenþã Luptãtori antrenaþi sã menþinã ordinea-n societatea civilã Scriitori angrenaþi prin minã, într-un rãzboi de gherilã Sã þinã piept invaziei ce n-are milã, ºi duce la dezastru, O mafie cu sânge albastru, ce se-nchinã la Zoroastrie Juma’ acaparatoare cu state paramilitare, acþiuni mercenare Uniuni monetare, dezbinare prin globalizare ªi turma de credit unui lup de mare, ce scufundã corabia N-avem bãrci de salvare pentru Bucovina, Basarabia ªi Cadrilater, vãd semne pe cer, aud voci din mister Martirii de ieri, cu rãnile deschise ne cheamã disperaþi la apel. Cã unitatea nu se potriveºte-n graniþe, în gloanþe metalice Alianþe hoaþe sau alte conspiraþii dogmatice, satanic Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:06
E Uniunea Europeanã, americanã, New Ageista
Comunistã, nihilistã ºi nazistã, foarte tristã Situaþia-i rezistã, timp de crizã cu devizã Activistã, sionistã, hai sã trecem în revistã Ei vor sã punã microcip mic, ca sa-þi dea la psihic Într-un ochi la Slick Rick, vor sa facã blitzkrieg Nu mã compromit, zic adevãrul biblic, ªtiinþific, apãs simþul civil, patriotic Îmi zice Dragonu’, ºi nu mi-e drag ONU Nici pentagrama, nici pentagonul, Babilonul, UNICEF-ul, Crucea Roºie, BOR-ul Guvern mondial, sã ne apere Domnul C-a început Armageddon-ul, butonu’ Sã sarã plutonu’, cu tot cu plutoane ªi poligoane pânã pe Pluto, cu tot cu popoare Pe care NATO le-ocupã Provocând Rusia ºi China ºi Iranul la luptã Prrrreaaa! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:08
De la: 9am_750, la data 2013-11-30 10:02:39De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:57:40nu cu asta,,partea dupa ea "partea dupa ea" este ultima cu care ai fost de acord !hai ca esti haios, zau !
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:09
E Parlamentul European, mândru, imperial
Colecþionând suflete pentru Marduk si Belial Film serial, babilonian, pur luciferian Intrând turbat în case ca vântu’ siberian E incredibil, pare cã unii chiar se simt credibili În roluri de zeitãþi, cred cã de-aia o ard cu toþi De cãcat ºi insensibili, cad în pãcat ºi-n penibil Ca Papa gafând teribil, când ºi-a zis infailibil Templierii, bancherii, khazarii, ºoferii puterii Fac multe mizerii, conducând din întuneric Conflagraþii-ntre naþii, mutaþii, soldaþii radiaþi ªi alte aberaþii vizibile ºi peste generaþii. Stãpânirea pãgânilor, ne ia-nãlþimea culmilor, Moºtenirea strãbunilor, întrunirea bãtrânilor Aºa ne-au sleit simþirea ºi unii mor cu amãgirea Cã viaþa presupune numai supravieþuirea Deci, ridicaþi privirea cãpcãunilor Ca sã vedeþi înrobirea românilor E ca venirea hunilor, asta-i ºtirea nebunilor Nenorocirea sfideazã închipuirea E timpul pentru dovedirea minciunilor. PRaaaaa! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:09
De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 10:08:04mai gandeste te gabriela,,intre cele 2 parti mai exista cvaDe la: 9am_750, la data 2013-11-30 10:02:39De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:57:40nu cu asta,,partea dupa ea Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:13
sa ma ierte dumnezeu pentru cuvintele urate si mai ales cel din refren
cascati ochi democratia masonica este doar de fatada www.youtube.com/watch?v=Z7jUTUSBTks#t=231 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 10:20
De la: 9am_750, la data 2013-11-30 09:53:29De la: gabigabi2, la data 2013-11-30 09:46:10si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna ! asta ar fi prima afirmatie , da Geoge ?la la prima si ultima parte ai dreptate si "mijlocul" ce are , asa te-am intrebat , nu-i asa ?
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:02
Care e scopul botezului?
Practic, cum e hranirea sau spalatul sau statul la soare. Sau altele pe care deja ni le putem explica. ------------ DESPRE BOTEZ Coloseni 2/8Luaþi seama ca nimeni sã nu vã fure cu filozofia ºi cu o amãgire deºartã, dupã datina oamenilor, dupã învãþãturile începãtoare ale lumii, ºi nu dupã Hristos. Adevaratul Botez se face la rau,dupa ce ai crezut.La doua luni nu crezi deci botezul nu este valabil deaceia si calugari se boteaza a doua oara atunci cand cred. Matei 28/ 19 Duceþi-vã ºi faceþi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatãlui ºi al Fiului ºi al Sfântului Duh. 20 ªi învãþaþi-i sã pãzeascã tot ce v-am poruncit. ªi iatã cã Eu sunt cu voi în toate zilele, pânã la sfârºitul veacului.” Marcu 16/ 15 Apoi le-a zis: „Duceþi-vã în toatã lumea ºi propovãduiþi Evanghelia la orice fãpturã. 16 Cine va crede ºi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit. Botezul este marturia unui cuget curat in fata lui Dumnezeu atunci cand ai crezut.El se face pentru pocainta. Nu se face in cazanelul popi, cada, jghiab, bazin, ci la rau.Oricat veti cauta in Biblie nu gasiti ca botezul se face in alte vase, ci botezul se face la rau.Domnul Isus l-a facut in Iordan, unde am intrat si eu anul acesta cand am fost in Israel. Fara acest botez al pocaintei, omul nu poate vedea si nu poate intra in Imparatia lui Dumnezeu.Asta inseamna ca importanta adevaratului botez este foarte mare. Botezul se face prin cufundare totala in apa raului.Cine moare fara sa faca botezul pocaintei, ramane in moarte vesnica.eaceia grabiti-va sa faceti acest botez la biserica care are toate cele 10 porunci si credinta lui Isus, caci DOMNUL VINE, VINO DOAMNE ISUSE AMIN. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:12
Ce-i aia PRAaaa? Noul ,,amin"?
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:16
De la: _Ingrid, la data 2013-11-30 16:12:52 Praaaaa iara' m-ai anticipat! Stai ca ne-o pune careva la curent! Vezi, ce neactualizate suntem?
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:18
O fi totusi ceva de la prana?
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:20
No ca aflai oarece:
''what is praaaa ? i been listening to reggaeton ever since i ve been alive basically; and they always say praaaaaa! ''...sursa internet Aceeasi sursa continua: ''Its nothing just a sound, that really has no meaning. Its kinda like the beat or the bass... they just immatating the sound. Its like when salsa ppl say WEPA!! lol '' Deci este un sunet utilizat in rap si in reggae. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:24
De la: Daphne, la data 2013-11-30 16:20:41No ca aflai oarece: Clar, pe mine m-au prins cu regetonu-n sac...nu le am ... daca nu prea merg la biserica
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:26
PRAaaa este ca si cum...Stati ca am gasit: imaginati-va melodia Red red wine a lui UB 40 cu cate un PRAaaa la fiecare vers.
Red red wine PRAaaa It's up to you PRAaaa ....... www.youtube.com/watch?v=H7r6vux35sQ Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:29
De la: _Ingrid, la data 2013-11-30 16:24:06De la: Daphne, la data 2013-11-30 16:20:41No ca aflai oarece: Nici io nu ma duc la biserica. Da' ascult muzica pe laptop si pe cd-uri. Da'..... io nu am bagat de seama praaaa pe la ce am io ca muzica. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:38
si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna !
------------- Taierea imprejur nu este un botez, ci un legamant, un semn, o pecete, pe care si noi o primim odata cu botezul prin credinta.Este peceta Duhului Sfant care a inlocuit taierea imprejur in carne, cu taierea imprejur a inimi si a minti. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2013, ora 16:42
De la: 9am121159, la data 2013-11-30 16:38:07si, apropo de Botez : Isus a fost "botezat" pe cind era prunc, caci taierea imprejur, tot o inchinare si un zalog, inseamna ! Valentina am pus cuvintul "botez" ca si acum, in ghilimele si am adaugat ca-i tot o inchinare si un zalog (cu Dumnezeu facut ,adica) !
|
|
|

poiiii, daca esti convinsa ca Dumnezeu este UNUL Singur , atunci : ce importanta mai are denumirea bisericii in care ai fost botezat ?
si la mijloc, ce are de nu esti de acord ?
este ultima cu care ai fost de acord !
Ce-i aia PRAaaa? Noul ,,amin"?
am pus cuvintul "botez" ca si acum, in ghilimele si am adaugat ca-i tot o inchinare si un zalog (cu Dumnezeu facut ,adica) !