back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2012, ora 11:25

De la: gabigabi2, la data 2012-09-18 15:38:23cui i te-ai adresat, mie sau Anei Trotil ?
daca i te-ai adresat ei, te asigur ca n-a inteles nimic , caci este un spirit tinar si increzut ,basca o incapatinare copilareasca si dorinta de a batjocori orice, ceea ce e firesc in starea ei !
daca mi te-ai adresat mie, am inteles si ma mir ca nu intelegi tu foarte bine ce spun eu ! nu recunosti " simptomele" ? him !
REVELATIA a fost pe trezia cea mai treaza, in timpul unei discutii purtate cu sotul meu ,exact despre CINE e Dumnezeu , care-i relatia noastra cu el si Ce Vrea de la noi si-n clipa aia m-a lovit fulgerul....mi-a "ars " ochiul drept si lumina a fost atit de puternica incit mi-am acoperit ochii si direct in INIMA s-a dus .....stii cum as mai putea descrie acel moment si e oarecum similar ? ca atunci cind conectezi un aparat la curentul electric : se face o mica flama la introducerea cablului !
si, isihasmul are acea rugaciune a inimii si vorbeste despre Coborirea mintii in inima .....
si , da, m-am intilnit cu Budha de 2 ori si conversatia cu el a fost in gind, telepata dar, la un moment dat mi-a vorbit romaneste.....mirata de asta, l-am intrebat de unde-mi stie graiul mi-a spus ca a trait aici, cindva , sub un alt avatar !

P.S
ar trebui sa stii , daca esti un tip realizat, ca eu sunt altcineva decit Bianca, macar aici ....chiar daca ea cu tine si cu mine si cu toti ceilalti suntem UNU !

ptr. tine era postarea asta @353 !

Bi_anca

1554 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Septembrie 2012, ora 14:43

De la: gabigabi2, la data 2012-09-19 15:27:19
De la: nastasemihail, la data 2012-09-19 15:03:51Isus a avut-o sotie pe Maria Magdalena.
Deja este dovada, cu cuvinte scrise. In care se spune referitor la el....sotia mea.
Deci inca un mit despre cresti.....demontat.
Insoteala intre sexe e normala. Nu cum propovaduia credinta pina acum.

SIGUR, SIGUR ?
nu c-ar avea vreo prea mare importanta asta, dar esti SIGUR ? de unde ?

Aveti un articol aici cu imaginea papirusului, foarte mic delatfel, 4 pe 8 cm:

video.it.msn.com/watch/video/gesu-era-sposato-un-frammento-di-pa...

Un fragment de papirus de 4 pe 8cm redeschide polemica : "Si Isus le spuse loro, sotia mea....", aceste cuvinte scrise in limba copta, un dialect al Egiptului meridional, ar constitui proba ca Isus era casatorit.

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2012, ora 15:26

De la: Bi_anca, la data 2012-09-20 14:43:05
De la: nastasemihail, la data 2012-09-19 15:03:51Isus a avut-o sotie pe Maria Magdalena.
Deja este dovada, cu cuvinte scrise. In care se spune referitor la el....sotia mea.

SIGUR, SIGUR ?

Un fragment de papirus de 4 pe 8cm redeschide polemica : "Si Isus le spuse loro, sotia mea....", aceste cuvinte scrise in limba copta, un dialect al Egiptului meridional, ar constitui proba ca Isus era casatorit.

aha ! ok ! si ce daca, la urma-urmei ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2012, ora 15:35

Deci Dumnezeu e format din 2 fiinte distincte, el si ea.
Nu ma refer la Isus care era om.
Toate fiintele au perechi.
Mitul cu fiintele unice este doar un mit.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2012, ora 15:41

De la: nastasemihail, la data 2012-09-20 15:35:51Deci Dumnezeu e format din 2 fiinte distincte, el si ea.

cum adica : DECI ? de unde si pina unde ai ajuns la aceasta concluzie ? in baza caror dovezi poti vorbi ca : DECI DUMNEZEU e format din .....? te rog sa detaliezi !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2012, ora 15:47

De la: gabigabi2, la data 2012-09-20 15:41:18
De la: nastasemihail, la data 2012-09-20 15:35:51Deci Dumnezeu e format din 2 fiinte distincte, el si ea.

cum adica : DECI ? de unde si pina unde ai ajuns la aceasta concluzie ? in baza caror dovezi poti vorbi ca : DECI DUMNEZEU e format din .....? te rog sa detaliezi !

Totul e polarizat, si mai ales fiintele vii. Si nu simt nevoia sa ma justific eu pe un principiu, ce e universal.
Pina acum s-a mers pe principiul eliminarii unei polaritati ptr a se realiza un monom.
A fost gresit.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2012, ora 16:02

asa o hi !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 14:31

De la: gabigabi2, la data 2012-09-20 09:21:39dar vreu sa-mi raspundeti si voi, SINCER !
puteti povesti un Vis - cap- coada - un vis care sa aibe o poveste logica si cu semnificatii , nu un cosmar sefeist sau horor ? macar tineti minte ce-ati visat, ca de visat e sential ptr. noi : toti visam , fara exceptie !

nimeni nu ar curajul sa povesteasca un Vis avut si care sa aibe o noima, cit-de cit ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 14:59

Sint personale. Ca de exemplu ca....cad scarile la un bloc, si incerci sa le urci, si se poate cu ceva pe lateral, probabil scari metalice. si posibil la un cutremur.
La altii, la care le tot spun ca e slab blocul.
Eu spun, eu aud.

Dar unele vise sint simbolice, nu directe. E greu sa iti dai seama care sint directe si care simbolice.

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 15:13

dumnezeu a creat un super-univers in doi timpi si 3 miscari insa a obosit sarmanul si atunci a fost nevoit sa "prepare" omul din lut, cu labutele lui, sau poate ca nu mai avea suficient "har" sau puteri malefice ?

originala ...nu-mi plac copiile .
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 15:31

De la: gabigabi2, la data 2012-09-20 09:03:24
De la: ana__totir, la data 2012-09-19 23:05:47
De la: gabigabi2, la data 2012-09-19 15:19:52 @ SILULE : in ' 90 , mama s-a imbolnavit si ce visez intr-o noapte ? se facea ca eram impreuna cu ea, intr-o trasurica c'un cal ....ea era in spate si eu conduceam acea trasurica printr-o vale , intr-o atmosfera de toamna tirzie , mohorita ,cu o natura uscata si trista ....drumul pe care mergeam ajunge pe sub portalul unei cladiri ce-l incadra si, intrind in acel gang -as putea sa-i spun asa- mama spune : brrrr, ce intuneric si frig e aici si eu ii raspund ca, imediat ajungem Altundeva si o sa-i placa ! si, intr-adevar, cum am iesit de sub portalul ala, peisajul s-a schimbat total si era o minunata lumina stralucitoare, dar fara a fi orbitoare si casute multe , unele linga altele , cu multe perdelute si flori la ferestri si gradinite si terase si umbrelute ....o splendoare ! o duc pe mama la una din casute ce avea si o terasa- cofetarie , o instalez si-i spun ca eu am treaba si voi pleca si o las sa se delecteze cu o cafea si o prajitura !
m-a socat acel vis , dar de spus nu am spus nimic nici ei ,nici sora-mii , in schimb l-am povestit colegilor ....cineva mi-a spus sa chem preotul s-o impartaseasca, ptr. ca va muri curind !
a doua zi de dimineata, simbata fiind , sun acasa si-mi raspunde sor' mea ....ii povestesc visul din noaptea de joi spre vineri si o rog sa faca cum o stii , dar s-o convinga pe mama sa accepte si sa cheme preotul .... deduci ,sper, din fraza asta ca familia mea nu a fost religioasa si educatia noastra nu a fost in acest sens !
si -mi spune ca s-a rezolvat ! ca, Nu stie si mama nu vrea sa-i spuna ce a visat, dar cum a venit la cafea ,i-a spus sa se duca la biserica si sa cheme preotul .....

deci : iata visul si situatia concreta ....nu numai al meu, ci si al ei , caci eu nu am spus nimic si atunci, ptr. ca situatia era urgenta , a visat chiar ea ceva ....NU a vrut sa spuna niciodata ce anume a visat, dar m-a pus sa-i povestesc eu despre locul in care am condus-o de citeva ori ..... si, daca insisti Exista o urmare.....si inca una.... si fiecare vis avut , mi-a mai adus niste lamuriri in plus la ceea ce credeam eu c-ar fii niste prostii si vise de baba habotnica....
pina nu ti se-ntimpla tie " neste" lucruri stupefiante , nu prea crezi si te pufneste risul , dar cind incepi sa intelegi si niste simboluri si sa te prinzi ca ti se vorbeste prin ele , atunci chiar ca devii ATENT si te-ntrebi CE SE INTIMPLA ?!
si atunci Incepi SA CAUTI , caci Mintea omeneasca e facuta ptr. Cunoastere si cerceteaza !

Visele sunt proiectia subconstientului nostru . Ceea ce creierul percepe , stocheaza , si ascunde de "mintea" noastra . Lucrurile la care nu te gandesti activ , sunt proiectate intr-o forma mai mult sau mai putin "normala" in visele tale .E normal daca te gandesti la fecioara Maria chiar si fractiuni de secunda ,creierul are ,,ratiuni proprii de stocare si defulare pt tot ceea predomina ca preocupare dar si ceea ce stocheaza emotional fara ca tu sa constientizezi/verbalizezi..
Lasa ca tot mai bune sunt pulpele la gratar cu salata de varza si c-o bericioica langa ele!Freud se rasuceste saracu in mormant daca aude ce talmes -balmes de meditatii, cu mesaje de dincolo si poarta raiului cu sf.Petru ,cu Budha la un loc ,e-n capu' tau d-na Snitzel !!
Acum ma uitai si vad ca-i trecute fix si iar te vorbesc in contumacie !Dar ce sa fac asa-i in tenis !

domnisoara Ana Trotil, chiar crezi ca mi-ai spus o nouate ? ce Dumnezeu, mai fata, sunt un om al secolului asta si chiar asa mi-am incheiat postarea : ca Mintea omeneasca e facuta....PROGRAMATA chiar , ptr. Cunoastere si CERCETEAZA !
@Sil m-a intrebat daca imi dau seama cind a inceput sa ma preocupe subiectul religie si eu m-am conformat la modul cel mai serios si i-am raspuns, cu gindul ca VREA SA STIE ..... vrem sa stim, Ano ! o minte cercetatoare NU batjocoreste nimic ci, preia informatia si o intoarce pe toate partile, analizind-o ! tu de ce nu faci asa ? e foarte simplu ca, neintelegind, sa ironizezi....e calea cea mai simpla de a Rata orice Intelegere ....dar,asta e alegerea fiecarui om in parte !

cit despre talbes-balmesul din capul meu .....hehehe , iar ma faci sa rid si sa-ti aduc aminte de bancul cu cei 2 calugari si raspunsul unuia dintre ei : "eu cind ft-ft si cind spovedesc- spovedesc " !
cu alte cuvinte : cind vorbesc despre bucatarie -vorbesc despre ea si cind vorbesc despre politica sau religie ,vorbesc despre fiecare dintre ele, caci fiecare lucrusor e bine asezat in sertarasul lui !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 15:40

si-ntii a fost CUVINTUL....si cuvintul inseamna Vibratie....si vibratia creeaza Forma , fiecare dupa vibratia cuvintului pronuntat....asa, ca @ Anuto, Creeatia a fost Mentala si s-a Manifestat in Materie si NU era nevoie sa -si murdareasca " labutele " cu lut ....

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 17:38

De la: gabigabi2, la data 2012-09-20 15:26:59

SIGUR, SIGUR ?

aha ! ok ! si ce daca, la urma-urmei ?

Are importanta in masura in care vrei sa te agati de asta ca sa demonstrezi ca nu era fiul Lui (Dumnezeu).

Personal, nu cred ca ar fi avut raporturi intime, chiar daca e posibil sa fi fost casatorit. Practic, afirmatia asta are un singur scop: anihilarea bisericii crestine.

Isus a fost trimis pe pamant cu scopul de a rascumpara Pacatul Originar si nu de a procrea nepotii lui Dumnezeu pe Pamant. Daca ar fi fost posibil asa ceva, existenta lor ar fi fost confirmata de vre-unul dintre sfintii care au trait dupa Cristos.

Eu nu am auzit de nimeni care sa confirme asta, in afara de cate un dezaxat de sectant, mult prea iubitor de alea-alea lumesti ca sa ma convinga cat de cat.

Iar faptul ca papirusul incriminat e de pe vremea lui Isus, asta nu face din el o dovada.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 18:03

povestea asta circula mai demult si legenda spune ca Merovingienii provin din acel copil rezultat din casatoria lui Isus cu Maria Magdalena !
dar, ptr. mine, NU are nicio importanta asta si STIU ca EL este Dumnezeu Intrupat si este Calea Mintuirii noastre ! atit si mi-ajunge !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 18:14

De la: gabigabi2, la data 2012-09-21 18:03:49povestea asta circula mai demult si legenda spune ca Merovingienii provin din acel copil rezultat din casatoria lui Isus cu Maria Magdalena !
dar, ptr. mine, NU are nicio importanta asta si STIU ca EL este Dumnezeu Intrupat si este Calea Mintuirii noastre ! atit si mi-ajunge !

SI DESPRE ROMINI CE STII. TARA IN CARE TRAIESTI ACUM?
MAI NIMIC.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 18:23

AICI IN AREALUL ACESTA DEJA SE DOVEDESTE CA A FOST O INFLUENTA PUTERNICA PE DISTANTE F MARI.
OAMENI CE AU ROIT, INFLUENTA CULTURALA.
SI ACUM E , DAR SINTEM INTR-UN CON DE UMBRA F PUTERNIC. SI DE FAPT O FACATURA. DEJA IESE LA IVEALA.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 18:25

ACEA INFLUENTA ESTE UMANA, NATURALA. NU CEVA FACUT CA UN LOBY.
OAMENII DIN ACEST AREAL AU AVUT O INFLUENTA CU TOTUL SPECIALA ASUPRA VECINILOR SI IN REGIUNILE UNDE AU ROIT.
VEZI RAMA CU OAMENII LUI DIN CARPATI, DE CARE SE STIE CU DOVEZI.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 18:29

De la: nastasemihail, la data 2012-09-21 18:14:03
De la: gabigabi2, la data 2012-09-21 18:03:49povestea asta circula mai demult si legenda spune ca Merovingienii provin din acel copil rezultat din casatoria lui Isus cu Maria Magdalena !

SI DESPRE ROMINI CE STII. TARA IN CARE TRAIESTI ACUM?
MAI NIMIC.

ti-au trecut nervii, Mihaile , ca nu stiu ce te apuca din cind in cind si faci cite o scena de autoritate ! in sfirsit, treaca : ba mai stiu cite ceva , inca de pe cind am citit DACIA PREISTORICA a lui Densusianu si CRED ca este asa cum spune el !
si, DA, suntem tinuti special intr-un con de umbra ....dar, si noi ne-am prea corcit si toate tarele corcirii noastre au iesit la iveala ....din pacate , ceea ce suntem acum NU mai prea are legatura cu acei DACI !

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2012, ora 23:15

Catarii si merovingii au fost exterminati din ordinul Vaticanului (cred ca de catre templari) nu pt. ca erau urmasii lui Isus, ci pentru ca erau urmasii spirituali ai lui Isus si se comportau ca el. Aveau aceeasi viziune a lui Dumnezeu si nu se rugau in biserici, ci faceau ceea ce Isus si Dumnezeu voiau de la ei: erau crestini, in sensul ala strict al cuvantului....sensul care s-a pierdut odata cu ei.

Bineinteles ca biserica nu ar fi avut de castigat nimic din asemenea comportament, era deci logic sa ii extermine prin orice mijloace, pt. ca erau un exemplu "prost" pt. ceilalti.

Cred ca la asta se refera si Sfantul Graal, La cunostiintele lasate de Isus si ocultate de biserica.

Dealtfel sudul Frantei e faimos prin catedralele sale inchinate demonilor si in care se tin liturghii negre. Cititi despre Rennes Le Chateau de pilda, care le pune capac la toate....

Va avertizez ca e horror si e cat se poate de adevarat tot. Din pacate.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2012, ora 05:55

SIGUR, SIGUR ?

"Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! și după aia din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, firește, și nimica mișcă."

Bre, mare vizionar nenea Iancu!

Acu sa explicam in cuvinte pe intelesu' domnului Mihail:

Daca vezi o stire la nimereala pe net , nu tre sa o iei de buna , mai ales daca nu pricepi limba in care e vorbita stirea. Ca altfel , de la o idee, fandacsia-i gata.

Pentru cine pricepe un dram de italiana , si pe deasupra mai are si un dram de atentie, nu pot fi ratate cuvintele :

" il frammento non deve essere preso come la prova che il Gesu storico fosse efectivamente sposato...." etc.

Adica, pe romaneste:

"Fragmentul nu trebe luat ca dovada ca personajul istoric Isus a fost efectiv casatorit..."

De ce? Pai ne explica mai precis Karen King, profesoara la Harvard, despre care se vorbeste in stirea din italiana:

www.youtube.com/watch?v=vlmoILJmH4M

Adica:

1. fragmentul NU e contemporan cu Isus. E din a doua jumatate a secolului 2, adica intre anii 150-200 era noastra.
2. el reprezinta o dovada doar despre faptul ca unii oameni , crestini ai secolului 2, CREDEAU despre Isus ca a fost casatorit. Ori asta nu e totuna cu faptul ca Isus ar fi fost REALMENTE casatorit.

Ca sa fac o analogie, eu as putea scrie pe o bucata de hartie ca Nastase Mihail e casatorit cu Rodica Stanoiu , iar aceasta bucata de hartie ar putea fi descoperita peste 300 de ani. DAR nu ar reprezenta nici un fel de dovada ca Nastase Mihail a fost REALMENTE casatorit cu Rodica Stanoiu. Ar reprezenta un fel de dovada despre faptul ca cineva (eu) a crezut ca lucrurile stau asa. Sau ca am fost nebun. Sau ca am facut misto.

Sunt posibile toate aceste supozitii, insa pana la a adopta o pozitie categorica , de genul : "Nastase Mihail realmente a fost casatorit cu Rodica Stanoiu" , mai e o cale lunga. Mai trebe adunate informatii, dovezi. Precum:
- Un registru al starii civile , care sa consemneze acest fapt, nu ar strica.
- Eventual niste certificate de nastere ale unor copii , care sa indice la rubrica tatalui "Nastase Mihail" si la rubrica mamei "Rodica Stanoiu" .
- Eventual vreun testament in care Nastase Mihail lasa averea sa , sotiei sale, Rodica Stanoiu.
- Eventual vreun document din arhiva vreunei banci , care indica ca Nastase Mihail a avut un cont impreuna cu Rodica Stanoiu.
- Eventual vreo invitatie la nunta , din partea lui Victor ponta , catre "Nastase Mihail si Rodica Stanoiu".
Sau alte jdemii de posibile documente , care COROBORATE intre ele , ar putea indica istoricilor de peste 300 de ani , ca asta a fost realitatea.

Insa noi nu avem asta. Noi avem doar un fragment scris de unii care doar CREDEAU ca Isus a fost casatorit.

Si, uite asta, revenind de unde plecasem, daca intra omul la o idee, fandacsia-i gata.
Ma rog, asta e valabil cel putin pentru habarnisti. Care nu-s capabili sa gandeasca ca e necesara coroborarea mai multor "dovezi". Care nu-s capabili sa gandeasca ca e necesar sa cercetezi mai multe surse , inainte de a trage vreo concluzie. Si mai ales, care nu-s capabili sa priceapa limba in care se rosteste o stire.
Da' macar eu am incercat. Mi-am dat silinta. Daca se loveste argumentatia de un perete, nu am prea multe de facut. O las asa cum cade. Sa creada fiecare ce vrea muschii lui. Nu conteaza daca e rupt de realitate , cata vreme n-o simte...

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2012, ora 07:23

De la: Yorick, la data 2012-09-22 05:55:26

SIGUR, SIGUR ?

"Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! și după aia din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, firește, și nimica mișcă."

Daca vezi o stire la nimereala pe net , nu tre sa o iei de buna , mai ales daca nu pricepi limba in care e vorbita stirea. Ca altfel , de la o idee, fandacsia-i gata.

Pentru cine pricepe un dram de italiana , si pe deasupra mai are si un dram de atentie, nu pot fi ratate cuvintele :

" il frammento non deve essere preso come la prova che il Gesu storico fosse efectivamente sposato...." etc.

Adica, pe romaneste:

"Fragmentul nu trebe luat ca dovada ca personajul istoric Isus a fost efectiv casatorit..."

De ce? Pai ne explica mai precis Karen King, profesoara la Harvard, despre care se vorbeste in stirea din italiana:

Adica:

1. fragmentul NU e contemporan cu Isus. E din a doua jumatate a secolului 2, adica intre anii 150-200 era noastra.
2. el reprezinta o dovada doar despre faptul ca unii oameni , crestini ai secolului 2, CREDEAU despre Isus ca a fost casatorit. Ori asta nu e totuna cu faptul ca Isus ar fi fost REALMENTE casatorit.

Ca sa fac o analogie, eu as putea scrie pe o bucata de hartie ca Nastase Mihail e casatorit cu Rodica Stanoiu , iar aceasta bucata de hartie ar putea fi descoperita peste 300 de ani. DAR nu ar reprezenta nici un fel de dovada ca Nastase Mihail a fost REALMENTE casatorit cu Rodica Stanoiu. Ar reprezenta un fel de dovada despre faptul ca cineva (eu) a crezut ca lucrurile stau asa. Sau ca am fost nebun. Sau ca am facut misto.

Sunt posibile toate aceste supozitii, insa pana la a adopta o pozitie categorica , de genul : "Nastase Mihail realmente a fost casatorit cu Rodica Stanoiu" , mai e o cale lunga. Mai trebe adunate informatii, dovezi. Precum:
- Eventual niste certificate de nastere ale unor copii , care sa indice la rubrica tatalui "Nastase Mihail" si la rubrica mamei "Rodica Stanoiu" .
- Eventual vreun testament in care Nastase Mihail lasa averea sa , sotiei sale, Rodica Stanoiu.
- Eventual vreun document din arhiva vreunei banci , care indica ca Nastase Mihail a avut un cont impreuna cu Rodica Stanoiu.
- Eventual vreo invitatie la nunta , din partea lui Victor ponta , catre "Nastase Mihail si Rodica Stanoiu".
Sau alte jdemii de posibile documente , care COROBORATE intre ele , ar putea indica istoricilor de peste 300 de ani , ca asta a fost realitatea.

Insa noi nu avem asta. Noi avem doar un fragment scris de unii care doar CREDEAU ca Isus a fost casatorit.

Si, uite asta, revenind de unde plecasem, daca intra omul la o idee, fandacsia-i gata.
Ma rog, asta e valabil cel putin pentru habarnisti. Care nu-s capabili sa gandeasca ca e necesara coroborarea mai multor "dovezi". Care nu-s capabili sa gandeasca ca e necesar sa cercetezi mai multe surse , inainte de a trage vreo concluzie. Si mai ales, care nu-s capabili sa priceapa limba in care se rosteste o stire.
Da' macar eu am incercat. Mi-am dat silinta. Daca se loveste argumentatia de un perete, nu am prea multe de facut. O las asa cum cade. Sa creada fiecare ce vrea muschii lui. Nu conteaza daca e rupt de realitate , cata vreme n-o simte...

Deci cu Rodica Stanoiuuuuu....felicitari Mihai!

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
ileanastan

86 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2012, ora 08:56

Creatorul Universului este un Spirit unic si incorporal care nu Se incarneaza niciodata in fiinta humanoida, si nu da sfaturi muritorilor. El ne inspira numai gandurile morale. Biblia este o carte scrisa de evreii antici care au fost doar partial inspirati divin la scrierea pasajelor morale.

Ileana Adriana Stan
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Septembrie 2012, ora 09:10

De la: _Ingrid, la data 2012-09-22 07:23:05
De la: Yorick, la data 2012-09-22 05:55:26

SIGUR, SIGUR ?

Adica, pe romaneste:

Adica:

Deci cu Rodica Stanoiuuuuu....felicitari Mihai!

Ingriduto, iti dai seama ? copilul asta teribil, e prietenul nostru eu sunt mindra de el....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Septembrie 2012, ora 09:22

@ Bianca....m-ai bagat un pic in ceata : catarii erau in nordul frantei de azi ....Merovingienii, in sud si e prima familie regala a Frantei, iar intre ei si templieri exista un decalaj de timp cam mare....in sfirsit....o sa caut si mai vorbim despre asta , ca tre' sa-mi remprospatez aceste amintiri , caci stiam, printre altele, ca AU SPRIJINIT ramura merovingiana, aparindu-i Taina si nu au casapit-o !

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 22 Septembrie 2012, ora 12:08

Bre nea Yorice ,mata n-ai inteles ca Mihail a spus ca s-a gasit un text altul decat cel la care faci tu referire ,si in care se este scris ceva de Isus ,care se exprima cam asa,,sotia mea ....,,
Dupa cate stiu eu Isus nu stia sa scrie si nu s-a gasit nimic scris dupa el !ar fi scris el sigur niste pilde ,sfaturi ,evanghelii ..

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2012, ora 13:02

În ianuarie 1954, cu un an înaintea morții sale, Albert Einstein i-a transmis o scrisoare filosofului Erik Gutkind după ce îi citise cartea „Choose Life: The Biblical Call to Revolt”. În această epistolă, Einstein și-a făcut publice opiniile sale despre religie. Einstein a citit această carte la insistențele prieteneului său Luitzen Egbertus Jan Brouwer.

Scrisoarea a fost scoasă la licitație în mai 2008, fiind vândută cu suma de 170.000 de lire sterline. Una dintre persoanele care au participat la licitație a fost Richard Dawkins.

Aceasta este faimoasa scrisoare:

“Princeton, 3.1.1954

Domnule Gutkind,

Inspirat de sugestiile repetate ale lui Brouwer, am citit cartea dumneavoastră și vă mulțumesc că mi-ați împrumutat-o. Avem multe în comun în ceea ce privește atitudinea față de viață și față de oameni. Idealul dumneavoastră personal, care luptă pentru eliberarea dorințelor orientate către sine și pentru construirea unei vieți nobile, cu accent pe elementul pur uman...ne unește și arată că avem acea „atitudine americană”.

Cu toate acestea, fără sugestia lui Brouwer, nu cred că v-aș fi citit niciodată cartea pentru că este scrisă într-un limbaj care îmi este inaccesibil. Cuvântul Dumnezeu nu reprezintă pentru mine decât o expresie și un produs al slăbiciunii umane. Biblia este pentru mine o colecție de legende onorabile, dar primitive și copilărești. Nici o interpretare, oricât de subtilă ar fi ea, nu-mi poate schimba această percepție. Pentru mine, religia evreiască, la fel ca toate celelalte religii, este o întrupare a celor mai copilărești superstiții. Și evreii, popor din care fac parte și eu, nu sunt mai presus decât alți oameni. În ceea ce privește experiența mea cu alte grupuri de oameni, nici ele nu sunt mai bune decât altele, deși sunt protejate de cele mai rele cancere printr-o lipsă de putere. Nu văd nimic altceva special la ele decât asta.

Găsesc dureros faptul că dumneavoastră pretindeți o poziție privilegiată și că încercați să apărați această poziție prin zidurile mândriei. Ca om, pretindeți, ca să spun așa, o dispensă de la cauzalitatea acceptată, iar ca evreu, de la monoteism. Dar o cauzalitate limitată nu mai este deloc cauzalitate, așa cum minunatul Spinoza a recunoscut...

Chiar dacă am prezentat diferențele dintre convingerile noastre intelectuale, îmi este totuși clar că suntem apropiați în privința altor lucruri esențiale (în evaluarea comportamentului uman, de exemplu). Cred că ne-am înțelege destul de bine dacă am purta o discuție pe marginea unor lucruri concrete.

Cu mulțumiri prietenoase și cele mai bune urări,

Al dumneavoastră,

A. Einstein”

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Septembrie 2012, ora 14:29

De la: ileanastan, la data 2012-09-22 08:56:13Creatorul Universului este un Spirit unic si incorporal care nu Se incarneaza niciodata in fiinta humanoida, si nu da sfaturi muritorilor. El ne inspira numai gandurile morale. Biblia este o carte scrisa de evreii antici care au fost doar partial inspirati divin la scrierea pasajelor morale.

him daca tu ai o Inspiratie si pictezi ceva sau sculptezi ceva sau, iti croiesti o rochie, sa zicem , Nu se cheama ca Ideea ta a PRINS VIATA ? ca s-a Manifestat in planul Material ?

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2012, ora 18:49

De la: symy1, la data 2012-09-20 09:44:23O intrebare pentru Darwinisti;Din ce maimuta se trag acesti ''oameni''???
www.youtube.com/watch?v=W6bdEdYWDUo
Chiar si in RO s-au gasit dovezi;
www.sport.ro/virale/secretul-de-la-rosia-montana-pastrat-timp-de...]

Domnu' symy, dumneata nu ai auzit de farse? Nu ai auzit de photoshop?
Internetul abunda de tampenii , si din pacate si credulii sunt destui. Asa ca dumneata. Oameni care se mira ca niste copii cand le spui ca fotografiile pot fi trucate.

Din pacate, dumitale iti lipseste si spiritul critic de a-ti pune intrebarea : "oare sursa e credibila?"

Metoda cea mai sigura de a pacali credulii este de a amesteca bucati de adevar cu minciunile.
Este adevarat ca sunt santiere arheologice in Israel , tot asa cum exista santiere arheologice in Romania. Este adevarat ca unele din acele santiere arheologice pot fi vechi asezari care sunt mentionate in biblie. Dar asta nu inseamna nimic din ce ti se pare dumitale.
Imagineaza-ti ca peste 1000 de ani (timp in care poate ca vreun cutremur, sau val seismic, sau vreun meteorit a distrus complet orasul New York) se redescopera ramasitele orasului . Asta nu ar insemna decat ca a existat orasul New York , dar NU ar insemna ca a existat si Omul-Paianjen, in ciuda faptului ca actiunea benzilor desenate Spiderman se petrece in New York.

Nu s-a descoperit nici un fel de schelet de urias pe niciunde in lumea asta. Pozele dumitale sunt trucaje. Pana si National Geografic a fost nevoit sa publice un articol in care sa explice ca nu a descoperit vreun asemenea schelet , nici in India , nici in alta parte. Au fost nevoiti sa publice acest articol ca urmare a asaltului de scrisori din partea credulilor ca dumneata.
Articolul din National Geografic:

news.nationalgeographic.com/news/2007/12/071214-giant-skeleton.html

Dar oare de ce sa ma surprinda ca esti atat de credul , daca nu-ti dai seama ca "sport.ro" NU este o sursa credibila pentru asemenea lucruri. Ei or fi credibili daca vorbesc despre probleme precum : "va antrena Piturca nationala si anul viitor?" "are Steaua sanse sa castige campionatul?" etc.

Nu mai veni cu asemenea copilarii , ca te faci de rusine.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2012, ora 14:45

ei@ yorick draga : nu mai fii atit de drastic ! oamenii in general sunt creduli si cu cit un om e mai curat in inima lui, cu atit mai putin se gindeste ca altii mint, inseala, manipuleaza sau mistifica adevarul ! cit despre ce scrie la Gazeta, se stie : poi, daca asa scrie la jurnal, asa tre'sa fie ?! ...nu se poa' sa minta....ca, cica inainte de a publica o stire ,ea e verificata din 3 surse ....cica !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Septembrie 2012, ora 08:05

De la: Yorick, la data 2012-09-23 18:07:08
De la: gabigabi2, la data 2012-09-23 14:45:52ei@ yorick draga : nu mai fii atit de drastic ! oamenii in general sunt creduli si cu cit un om e mai curat in inima lui, cu atit mai putin se gindeste ca altii mint, inseala, manipuleaza sau mistifica adevarul ! cit despre ce scrie la Gazeta, se stie : poi, daca asa scrie la jurnal, asa tre'sa fie ?! ...nu se poa' sa minta....ca, cica inainte de a publica o stire ,ea e verificata din 3 surse ....cica !

Nu sunt drastic, cel putin nu din perspectiva mea. Din perspectiva mea e o mana de ajutor pe care incerc sa o dau cuiva spre a-si dezvolta spiritul critic, si a nu mai inghiti pe nemestecate tot ce intalnesti pe net.
Am mai afirmat in alte ocazii ca nu consider ignoranta ca pe un lucru rau in sine, deoarece cu totii (si aici ma includ si pe mine) suntem ignoranti in priviinta unui milion de lucruri. Poate ca nu am avut timp sa cunoastem acele lucruri, poate ca nu ne-am intalnit cu ele, etc.
Dar ignoranta , ca si virginitatea, este vindecabila. Insa pentru asta e nevoie sa ai o metoda de abordare a ceea ce e necunoscut. Si aici este punctul in care incerc (in masura in care pot) sa ajut. Adica prin a sugera altora ca nu ar fi rau daca ar incerca sa afle mai multe despre o anume problema, si mai ales, cercetand mai multe surse, nu doar una. Nu e folositor sa te limitezi la o singura sursa, chiar si atunci cand (din intamplare) sursa e corecta.

' neata, Yorick ! sa ai o saptamina buna !
da' stii ca exact asta mi-a raspuns chinezoaica "secretara " a lui Budha, cind eu i-am spus ca el e Aspru ? "da, poate ca e aspru, dar e drept" !

Pagini: << 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: