back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este ziua judecatii?

Pagini: << 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >> Sari la pagina:

gabrield

6 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 18 Iulie 2010, ora 16:19

De la: symy1, la data 2010-03-23 11:36:00Gabyta...toti crestini urca pe un munte,fiecare pe partea lui(cult,religie,secta)la unii mai greu,la altii mai usor.....si in final ajungem toti in varf,in fata JUDECATORULUI....

Imi cer scuze ca te deranjez dar nu sunt de acord cu sintagma"la unii e mai greu si la altii e mai usor".
Pentru inceput vreau sa mentionez ca nu prin religie,moralitate,fapte bune,respectarea poruncilor suntem mantuiti.
-Nici o religie ,nici Catolicismul ,nici Ortodoxismul,nici Mozaismul,nici Mohamedanismul,Budismul,Confucianismul sau oricum s-ar numi,nu pot mantui sufletul.NUMAI ISUS POATE ACEASTA
Tu poti sa te alipesti de multe biserici si totus sa fii pierdut.Biserica nu poate mantui.Poti sa fii luteran,baptist,penticostal,crestin dupa evanghelie,adventist sau orice alt ceva si totusi sa ajungi in iad.Mantuirea nu e in Biserica .Mantuirea e in Hristos.(referitor la religie).
-"Toate faptele bune sunt ca o haina minjita"Is.64:6;
"Nu este nici un om neprihanit ,niciunul macar"(Romani 3;10) (referitor la moralitate si fapte bune )
-"Nimeni din voi nu tine Legea "(Ioan 7;19)
"Caci nimeni nu va fi socotit neprihanit inaintea Lui,prin faptele Legii,deoarece prin Lege vine cunostinta deplina a pacatului... omul este socotit neprihanit prin credinta ,fara faptele Legii'(Rom3:20,28)
"Caci daca neprihanirea se capata prin Lege ,degeaba a murit Hristos"(Gal.2;16-21)
(eferitor la respectarea Legii)
Numai Unul singur poate mantuii,acel Unul e Hristosul inviat si viu in veci.
"Eu sunt calea,nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine(Ioan 14:6)
"In nimeni altul nu este mantuire:caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor,in care trebuie sa fim mantuiti"(Fapt. Ap. 4:12)
Mantuirea nu poate fi obtinuta prin mai muilte cai ci doar prin Isus Hristos.
"Tuturor celor care l-au primit ,adica celor care cred in Numele Lui,le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu"(Ioan 1:12)
De retinut este ca problema din ziua judecatii nu va fi acea a pacatului,ci aceea a Fiului lui Dumnezeu."Ce ai facut cu Fiul Meu ? te va intreaba Dumnezeu ."Doamne,-ii vei raspunde tu-eu totdeauna am fost un om religios.Am mers la Biserica .." "Stai un moment -te va intrerupe Dumnezeu -
nu te-am intebat de viata ta religioasa .Te-am intrebat o singura chestiune:Ce ai facut cu Fiul Meu?
Spune-Mi L-ai acceptat sau L-ai refuzat?Ce ai facut cu El? "
Si vei fi mut ,nu vei avea nici un raspuns,caci n-ai facut nimic.Doar L-ai neglijat.Deci,vei fi pierdut nu din cauza a ceeace ai facut,ci din cauza a ceeace n-ai fost gata sa faci.
Sper ca Isus sa deschida inimile tuturor ca sa-Lprimeasca in vietile lor pentru a avea un loc garantat sus in ceruri.

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 18 Iulie 2010, ora 19:50

De la: gabrield, la data 2010-07-18 16:19:33
De la: symy1, la data 2010-03-23 11:36:00Gabyta...toti crestini urca pe un munte,fiecare pe partea lui(cult,religie,secta)la unii mai greu,la altii mai usor.....si in final ajungem toti in varf,in fata JUDECATORULUI....

Imi cer scuze ca te deranjez dar nu sunt de acord cu sintagma"la unii e mai greu si la altii e mai usor".
Pentru inceput vreau sa mentionez ca nu prin religie,moralitate,fapte bune,respectarea poruncilor suntem mantuiti.
-Nici o religie ,nici Catolicismul ,nici Ortodoxismul,nici Mozaismul,nici Mohamedanismul,Budismul,Confucianismul sau oricum s-ar numi,nu pot mantui sufletul.NUMAI ISUS POATE ACEASTA
Tu poti sa te alipesti de multe biserici si totus sa fii pierdut.Biserica nu poate mantui.Poti sa fii luteran,baptist,penticostal,crestin dupa evanghelie,adventist sau orice alt ceva si totusi sa ajungi in iad.Mantuirea nu e in Biserica .Mantuirea e in Hristos.(referitor la religie).
-"Toate faptele bune sunt ca o haina minjita"Is.64:6;
"Nu este nici un om neprihanit ,niciunul macar"(Romani 3;10) (referitor la moralitate si fapte bune )
-"Nimeni din voi nu tine Legea "(Ioan 7;19)
"Caci nimeni nu va fi socotit neprihanit inaintea Lui,prin faptele Legii,deoarece prin Lege vine cunostinta deplina a pacatului... omul este socotit neprihanit prin credinta ,fara faptele Legii'(Rom3:20,28)
"Caci daca neprihanirea se capata prin Lege ,degeaba a murit Hristos"(Gal.2;16-21)
(eferitor la respectarea Legii)
Numai Unul singur poate mantuii,acel Unul e Hristosul inviat si viu in veci.
"Eu sunt calea,nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine(Ioan 14:6)
"In nimeni altul nu este mantuire:caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor,in care trebuie sa fim mantuiti"(Fapt. Ap. 4:12)
Mantuirea nu poate fi obtinuta prin mai muilte cai ci doar prin Isus Hristos.
"Tuturor celor care l-au primit ,adica celor care cred in Numele Lui,le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu"(Ioan 1:12)
De retinut este ca problema din ziua judecatii nu va fi acea a pacatului,ci aceea a Fiului lui Dumnezeu."Ce ai facut cu Fiul Meu ? te va intreaba Dumnezeu ."Doamne,-ii vei raspunde tu-eu totdeauna am fost un om religios.Am mers la Biserica .." "Stai un moment -te va intrerupe Dumnezeu -
nu te-am intebat de viata ta religioasa .Te-am intrebat o singura chestiune:Ce ai facut cu Fiul Meu?
Spune-Mi L-ai acceptat sau L-ai refuzat?Ce ai facut cu El? "
Si vei fi mut ,nu vei avea nici un raspuns,caci n-ai facut nimic.Doar L-ai neglijat.Deci,vei fi pierdut nu din cauza a ceeace ai facut,ci din cauza a ceeace n-ai fost gata sa faci.
Sper ca Isus sa deschida inimile tuturor ca sa-Lprimeasca in vietile lor pentru a avea un loc garantat sus in ceruri.

Am facut doar o parabola....intre viata de '''crestin''.!!!Tu ai pus degetul pe rana... God bless you....

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
ion00

367 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 20:54

Foarte,foarte mare atentie: Aceasta a fost viata ta: www.youtube.com/watch?v=6jHfaUaPZ-8

ion00

367 mesaje
Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 09:25

OAMENI CARE VOR AVEA PARTE DE JUDECATA LUI DUMNEZEU

(Intamplari,sfaturi,invataturi bune pentru orce om,date de un slujitor a Lui Dumnezeu)

Cu ceva timp in urma,in Norvegia,traia un profesor credincios pe nume Hallesby.Era un om extraordinar,unul din norvegienii aceia gravi,seriosi,importanti.Timp de o saptamana intreaga a vorbit in fiecare seara la radio.Nu mi- era greu sa mi-l imaginez in fata microfonului spunand:”Se poate ca, in seara aceasta,sa adormi in pace,in patul tau,si sa te trezesti maine dimineata in iad! As vrea sa te avertizez!”Aceste cuvinte au declansat o furtuna de proteste.Caci norvegienii sant „oameni moderni” si joaca in lumea asta un rol fantastic.Un ziarist de la cel mai mare ziar din Oslo a publicat un editorial in care spunea cam asa: „Noi nu mai suntem in Evul Mediu! Este absolut inadmisibil ca o institutie moderna ca radioul sa fie folosit pentru a debita asemenea absurbitati!” Iar cand un ziar mare scoate un asemenea articol,toate publicatiile mai mici i se alatura.Presa intreaga repeta deci:”Nu mai suntem in Evul Mediu.Cum isi poate permite un profesor sa mai vorbeasca de iad!” De aceia radio Oslo l-a rugat pe profesorul Hallesby sa puna lucrurile la punct. El a revenit in fata microfonului si iata ce-a zis:”Trebuie sa explic problema aceasta.Ei bine,fie! Se poate ca in seara aceasta sa adormi in pace in patul tau iar maine sa te trezesti in iad! As vrea sa te avertizez! A fost picatura de apa care a facut sa se reverse paharul.Au fost intrebati toti episcopii din Norvegia: „Exista iad sau nu?” Chiar cotidianul de informatii „Der Spiegel” din Germania a preluat chestiunea si a scris un articol lung despre „controversa cu privire la iad din Norvegia”. Nu a trecut nici un an dupa istoria asta ca am ajuns in Oslo ca sa le vorbesc studentilor si sa le tin seara cateva conferinte.La sosire mi s-a luat o conferinta de presa. La hotelul meu se adunasera reporteri de la diferite ziare.Lucru curios,in dreapta mea il aveam pe ziaristul care incepuse polemica,iar in stanga pe profesorul Hallesby care reprezenta presa protestanta.Apoi sa dat drumul.Ziaristul cu pricina m-a interpelat primul:Pastore Busch,sunt in dezacord cu profesorul Hallesby. Dvs,sunteti un om modern.Ce credeti: exista iadul?” „Da am raspuns eu,binenteles ca exista iadul. E de la sine inteles!” „Eu nu pot sa inteleg cum puteti sa afirmati un asemenea lucru” a replicat el. „Sunt gata sa va explic Bucuros” am spus eu. Eu cred ca exista iadul pentru-ca Isus Insusi a spus-o. Si eu ma incred fara rezerve in Cuvantul Lui Isus,care a stiut despre aceasta mai mult decat toti oamenii inteligenti!”
Si Cuvantul Lu Dumnezeuspune:”Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa ajunga la cunostiinta adevarului” De aceia vorbim noi despre credinta,deoarece Dumnezeu a aratat o cale cum sa traim si sa murim in pace. Aceasta Cale este Isus Hristos Dumnezeu! Sa avem grija!

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 09:56

De la: M_Elody, la data 2010-07-15 10:37:55Frumoasa imaginea descrisa de tine ion00, si reala, insa daca gandul nostru ar fi concentrat doar asupra a ceea ce se afla dincolo de varful dealului, am mai simti bucuria parcurgerii traseului, ne-am mai bucura de frumusetea peisajului ? Daca gandul nostru ar fi concentrat in permanenta asupra mortii noastre, si a ,,minunii'' ce ne asteapta dincolo, nu am fi oare nerabdatori si am trece indiferentii pana dincolo de pisc...
Cred ca si in acest caz, trebuie sa existe un echilibru. Ca de altfel in toate .

Am preluat materialul doar pentru a-mi spune ca o continuare, parerea proprie: Cred ca de aceea unii isi abandoneaza viata unei otravi, unui streang sau a cine stie ce metoda din graba lor de a ajunge "Dincolo". Eu zic, tot ca parere proprie ca parcurgerea traseului daca se face respecatnd "Decalogul" lui Moise (care de fapt are mult mai multe porunci care au fost concentrate doar in cele zece), la sfarsit vom avea putine pacate de declarat si de cerut iertare pentru ele. Deci trebuie in adevar sa ne continuam drumul cu cele lumesti pentru a nu deveni anarhici sau doar habotnici.

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
tasa_nuti

182 mesaje
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 15:34

De la: dor_de_dor, la data 2010-07-29 09:56:56
De la: M_Elody, la data 2010-07-15 10:37:55Frumoasa imaginea descrisa de tine ion00, si reala, insa daca gandul nostru ar fi concentrat doar asupra a ceea ce se afla dincolo de varful dealului, am mai simti bucuria parcurgerii traseului, ne-am mai bucura de frumusetea peisajului ? Daca gandul nostru ar fi concentrat in permanenta asupra mortii noastre, si a ,,minunii'' ce ne asteapta dincolo, nu am fi oare nerabdatori si am trece indiferentii pana dincolo de pisc...
Cred ca si in acest caz, trebuie sa existe un echilibru. Ca de altfel in toate .

Am preluat materialul doar pentru a-mi spune ca o continuare, parerea proprie: Cred ca de aceea unii isi abandoneaza viata unei otravi, unui streang sau a cine stie ce metoda din graba lor de a ajunge "Dincolo". Eu zic, tot ca parere proprie ca parcurgerea traseului daca se face respecatnd "Decalogul" lui Moise (care de fapt are mult mai multe porunci care au fost concentrate doar in cele zece), la sfarsit vom avea putine pacate de declarat si de cerut iertare pentru ele. Deci trebuie in adevar sa ne continuam drumul cu cele lumesti pentru a nu deveni anarhici sau doar habotnici.

Cand facem o afirmatie ,trebuie aduse argumente ,da este adevarat ca Isus avb despre IAD in marcu 25 cu vers41 .46 dar la ce sareferit Isus cand a afirmat ca u n om ar putea fi aruncat in,,FOCUL IADULUI ?
sa analizam cuvantu grecesc tradus prin ,,focul iadului ,, din Marcu 9 cu vers 47,este ,,geenna,, si provine din ebraicul ,,geh hinnom..vare inseamna VALEA LUI HINOM,care se afla dincolode zidurile Ierusalimului acolo erau jerfiti copii,obicei infiorator ,pe care Dumnezeu l-a condamnat
Iar daca citimAPOC20 CU VERS 10 SE SPUNE CA SI Diavolu,va fi aruncat in ,,iazu cu foc si va fi chinuit zi si noapte ,,
Daca Diavolul ar trebuitorturat vesnic, Dumnezeu ar trebui sa-l tina inviata NU ?
Dar Isus spune ca il va nimici ,evrei 2 cu vers 14
IAZUL de foc ,iad ,reprezinta ,,Moartea adoua ,,apoc.21 cu vers 8
despre scurtu istoric al acestei doctrine se pot spune multe ,in primul rand are radacini pagane chiar si filozoful PLUTARH care atrait in 46 -120 e.n.afirma despre cumplitele chinuri unde se urla si se vaita ,,de multe ori Iadu ,a fost un paravan al violentei in ,,EVUL MEDIU ,unde Maria I REGINA Angliei,in perioada 1553-1558.cunoscuta ca Maria sangeroasa a ars pe RUG 300 de protestanti afirmand ca ...pe lumea cealalta sufletele ereticilor vor arde ,,vesnic,, in iad ,,
o0are asta e vointa lui D-zeu ?EL nu este malitios sau razbunator ,de fapt EL chiar intreaba in Ezechel 18 cu ves 23 ,oare imi gasesc placere in moartea celui rau?,,
daca DUMNEZEU nu gaseste placere din moartea celor rai ,oare i-ar placea sa-i vada chinuinduse vesnic..?
CE VA INDEAMNA LA ACTIUNE FRICA DE iad ,sau iubirea de DUMNEZEU ?

TASA
ion00

367 mesaje
Postat pe: 4 August 2010, ora 12:22

Pentru Dor de Dor: Nu sunt adeptul “concentrarii’ a lucrurilor de dincolo. Dar nici a indiferentii.Un crestin,un om credincios stie:
-ca pacatele lui,inima rea si necredincioasa pun zid de despartire intre el si Creatorul lui care este Sfant, Sfant, Sfant.
-ca trebuie sa se intoarca la Dumnezeu prin pocainta,prin credinta in Fiul Sau Isus Hristos
-ca primeste de la Dumnezeu iertarea pacatelor lui,mantuirea in dar si fara plata-
-ca dincolo va primi o rasplata dupa faptele sale facute aici pe acest pamant..
Si atunci daca am implinit acestea nu avem de ce ne teme pt dincolo,si nici “grabi” sa ajungem acolo,caci am fi in normalitate si am duce o viata de normalitate:

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 August 2010, ora 13:38

De la: tasa_nuti, la data 2010-07-29 15:34:18
De la: dor_de_dor, la data 2010-07-29 09:56:56

Cand facem o afirmatie ,trebuie aduse argumente ,da este adevarat ca Isus avb despre IAD in marcu 25 cu vers41 .46 dar la ce sareferit Isus cand a afirmat ca u n om ar putea fi aruncat in,,FOCUL IADULUI ?
sa analizam cuvantu grecesc tradus prin ,,focul iadului ,, din Marcu 9 cu vers 47,este ,,geenna,, si provine din ebraicul ,,geh hinnom..vare inseamna VALEA LUI HINOM,care se afla dincolode zidurile Ierusalimului acolo erau jerfiti copii,obicei infiorator ,pe care Dumnezeu l-a condamnat
Iar daca citimAPOC20 CU VERS 10 SE SPUNE CA SI Diavolu,va fi aruncat in ,,iazu cu foc si va fi chinuit zi si noapte ,,
Daca Diavolul ar trebuitorturat vesnic, Dumnezeu ar trebui sa-l tina inviata NU ?
Dar Isus spune ca il va nimici ,evrei 2 cu vers 14
IAZUL de foc ,iad ,reprezinta ,,Moartea adoua ,,apoc.21 cu vers 8
despre scurtu istoric al acestei doctrine se pot spune multe ,in primul rand are radacini pagane chiar si filozoful PLUTARH care atrait in 46 -120 e.n.afirma despre cumplitele chinuri unde se urla si se vaita ,,de multe ori Iadu ,a fost un paravan al violentei in ,,EVUL MEDIU ,unde Maria I REGINA Angliei,in perioada 1553-1558.cunoscuta ca Maria sangeroasa a ars pe RUG 300 de protestanti afirmand ca ...pe lumea cealalta sufletele ereticilor vor arde ,,vesnic,, in iad ,,
o0are asta e vointa lui D-zeu ?EL nu este malitios sau razbunator ,de fapt EL chiar intreaba in Ezechel 18 cu ves 23 ,oare imi gasesc placere in moartea celui rau?,,
daca DUMNEZEU nu gaseste placere din moartea celor rai ,oare i-ar placea sa-i vada chinuinduse vesnic..?
CE VA INDEAMNA LA ACTIUNE FRICA DE iad ,sau iubirea de DUMNEZEU ?

o fi reusit isus sa-l nimiceasca pe sau inca se lupta cu el ? Eu cred ca nu a reusit deoarece e un papa lapte , fara putere ! Se cam dadea mare dar nu era nimic de capul lui ! Daca a reusit sa-l nimiceasca atunci inseamna ca preotii mint si ca dumnezeu nu mai are cum sa ne faca rau din moment ce nu mai exista iad ! Cred insa ca e doar una din multele exagerari care i se atribuie lui isus , unui om care de fapt nu are nicio putere ! A fost doar reinventat !

originala ...nu-mi plac copiile .
tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 4 August 2010, ora 18:19

ptr Ana -TOTIR
NU stiu de ce gandesti asa ,poate ai argumentele tale ,dar EU ,nu ma-s lansa in asemenea ineptii .sti de ce ? ptr -ca Isus CRISTOS a fost si va ramane ,,CEL MAI MARE OM ,, CARE A TRAIT VREODATA ,,asta indiferent daca ne convine sau nu .
Nimenii nu e obligat sa-l URMEZE ,dar nici sa-l denigreze nu are voie nimeni ,sti de ce ? ptr ca nici noua oamenilor nu ne place sa fim DENIGRATI si nici parintilor nostri nu le place ,cu atat mai mult sa-l HULIM ,pe FIUL CELUI PREA INALT, este unl ucru foarte urat

TASA
Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 4 August 2010, ora 19:19

nimeni nu merge in rai,doar pruncii

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 4 August 2010, ora 19:36

De la: Ebony, la data 2010-08-04 19:19:51nimeni nu merge in rai,doar pruncii

.....ai cui....???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 4 August 2010, ora 20:04

De la: Ebony, la data 2010-08-04 19:19:51nimeni nu merge in rai,doar pruncii
Unde este RAIUL? ....OARE NUE PE PAMANT ? si nu a fost promis tuturor oamenilor ?
unde a trait ADAM SI EVA ? SI DE NUMAI COPII MERG IN RAI ?

TASA
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 4 August 2010, ora 20:31

De la: tasa_nuti, la data 2010-08-04 18:19:03ptr Ana -TOTIR
NU stiu de ce gandesti asa ,poate ai argumentele tale ,dar EU ,nu ma-s lansa in asemenea ineptii .sti de ce ? ptr -ca Isus CRISTOS a fost si va ramane ,,CEL MAI MARE OM ,, CARE A TRAIT VREODATA ,,asta indiferent daca ne convine sau nu .
Nimenii nu e obligat sa-l URMEZE ,dar nici sa-l denigreze nu are voie nimeni ,sti de ce ? ptr ca nici noua oamenilor nu ne place sa fim DENIGRATI si nici parintilor nostri nu le place ,cu atat mai mult sa-l HULIM ,pe FIUL CELUI PREA INALT, este unl ucru foarte urat

Pentru a da nastere unui individ e nevoie de un mascul si de o femela (cel putin la mamifere) , fecioara maria nu putea ramane insarcinata fara spermatozoizi , deci duhul sfant de fapt a fost un smermatozoid! Daca a fost altceva atunci isus nu este om este un individ al altei specii ! Daca ovulul ei nu a fost folosit la procreere atunci ea a fost doar o mama purtatoare ( dar cine a dat ovulul ? ) iar daca mergem pe ideea ca dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui atunci inseamna ca si el are si calitatile dar si defectele noastre !

july

563 mesaje
Postat pe: 4 August 2010, ora 22:07

De aceea se spune "Crede si nu cerceta" ...Cercetand, cum faci si tu, Ana ne dam seama ca totul este o poveste .

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 4 August 2010, ora 23:50

De la: july, la data 2010-08-04 22:07:47De aceea se spune "Crede si nu cerceta" ...Cercetand, cum faci si tu, Ana ne dam seama ca totul este o poveste .

Nu sunt o credincioasa habotnica, insa am citit toata Biblia de vre-o doua ori. Nu am gasit inicaieri sloganul ,,crede si nu cerceta'' , dimpotriva, imi amintesc un verset in care se spune: ,, Cercetati toate lucrurile , si pastrati ce este bun''

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 5 August 2010, ora 00:17

De la: M_Elody, la data 2010-08-04 23:50:05
De la: july, la data 2010-08-04 22:07:47De aceea se spune "Crede si nu cerceta" ...Cercetand, cum faci si tu, Ana ne dam seama ca totul este o poveste .

Nu sunt o credincioasa habotnica, insa am citit toata Biblia de vre-o doua ori. Nu am gasit inicaieri sloganul ,,crede si nu cerceta'' , dimpotriva, imi amintesc un verset in care se spune: ,, Cercetati toate lucrurile , si pastrati ce este bun''

Eu am pastrat doar titlul !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 5 August 2010, ora 20:16

Pentru Tasa Nuti (a postat 29-iulie 2010 ora 15;34)
Personal nu am facut nici o afirmatie.Am citat doar dintr-o carte.Contextul geografic,social din acea parte a Europei coincide cu cel de la noi, si anume:nepasarea oamenilor fata de Dumnezeu,sau dezinteresul de dupa moarte a individului.Si atunci acel profesor Hallesby,ca si acel pastor Busch au cautat sa trezeasca oamenii la realitate.

Se intelege de la sine pe deo-parte cei credinciosi vor avea parte de o fericire maxima:”cea ce ochiul omului n-a vazut si mintea omului nu s-a dus.iar pe dealta parte cei necredinciosi vor avea parte de alceva.Nu este un lucru usor sa dezbati un subiect ca pedeapsa eterna sau pur si simplu anihilarea individului ca pedeapsa Divina. Recomand cu caldura o carte de exceptie care trateaza acest subiect: Originea Omului,Destinul Omului de A E Wilder Smith.
La “actiune” cum spuneti dvs nu ma indeamna frica de iad.Hristos Domnul a facut totul pentru mantuirea mea. Personal am primit pe Isus Hristos (Coloseni 2,6).Nu ma tem de iad! Dragostea de Dumnezeu,de oameni ma face sa postez pe forum. www.youtube.com/watch?v=mgMxcHpzBKk

ion00

367 mesaje
Postat pe: 5 August 2010, ora 20:22

De la: ana__totir, la data 2010-08-04 20:31:54
De la: tasa_nuti, la data 2010-08-04 18:19:03ptr Ana -TOTIR

Pentru a da nastere unui individ e nevoie de un mascul si de o femela (cel putin la mamifere) , fecioara maria nu putea ramane insarcinata fara spermatozoizi , deci duhul sfant de fapt a fost un smermatozoid! Daca a fost altceva atunci isus nu este om este un individ al altei specii ! Daca ovulul ei nu a fost folosit la procreere atunci ea a fost doar o mama purtatoare ( dar cine a dat ovulul ? ) iar daca mergem pe ideea ca dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui atunci inseamna ca si el are si calitatile dar si defectele noastre !

De ce sa nu admitem ca Isus s-a nascut intr-un mod care depaseste puterea noastra de intelegere. Dar pana la urma aparitia SA (a lUI iSUS HRISTOS) pe arena lumii conteaza. De ce? Pentru-aca fara El toata lumea ar fi fost pierduta:La sfarsitul acestui video-clip de 3,16 min apare o fraza:"Nu stiu de ce bateti di palme.Eu vorbesc despre voi" Sa dea Domnul ca genul acesta de mesaje sa NU se potriveasca nimanui de pe forum,si nimanui dintre oameni: www.youtube.com/watch?v=d1a0Eq_Rkcs

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 6 August 2010, ora 18:09

De la: ion00, la data 2010-08-05 20:16:28Pentru Tasa Nuti (a postat 29-iulie 2010 ora 15;34)
Personal nu am facut nici o afirmatie.Am citat doar dintr-o carte.Contextul geografic,social din acea parte a Europei coincide cu cel de la noi, si anume:nepasarea oamenilor fata de Dumnezeu,sau dezinteresul de dupa moarte a individului.Si atunci acel profesor Hallesby,ca si acel pastor Busch au cautat sa trezeasca oamenii la realitate.

Se intelege de la sine pe deo-parte cei credinciosi vor avea parte de o fericire maxima:”cea ce ochiul omului n-a vazut si mintea omului nu s-a dus.iar pe dealta parte cei necredinciosi vor avea parte de alceva.Nu este un lucru usor sa dezbati un subiect ca pedeapsa eterna sau pur si simplu anihilarea individului ca pedeapsa Divina. Recomand cu caldura o carte de exceptie care trateaza acest subiect: Originea Omului,Destinul Omului de A E Wilder Smith.
La “actiune” cum spuneti dvs nu ma indeamna frica de iad.Hristos Domnul a facut totul pentru mantuirea mea. Personal am primit pe Isus Hristos (Coloseni 2,6).Nu ma tem de iad! Dragostea de Dumnezeu,de oameni ma face sa postez pe forum. www.youtube.com/watch?v=mgMxcHpzBKk

departe de mine sa va adresez personal acest pasaj ,am vb la modul general .la aceea frica ,morbida .. pe uni ii face discearna adevaru de fictiune
eu chiar apreciez oameni care ,,au ceva de spus ,,si chiar cunosc Biblia ,dar nu imi place sa port polemici cu oamenii care habar nu au de
-CINE ESTE D-ZEU ?
-DE CESI-A DAT UNICUL FIU PTR NOI ?
-CARE ESTE SCOPUL VIETI ? EXISTA SAU NU IAD -
-CE PROMISIUNE A FACUT D-ZEU OAMENILOR
-DE CE EXISTA ATATA RAUTATE etc ,,,si multe alte subiecte foarte interesante
uni vb doar ce le=a fost transmis asa ca un ..lant al minciunilor ...
in rest apreciez oameni care posteaza pe forum lucruri din care putem invata ceva ,nu doar de dragu plictiseli ...se abereaza f mult . eu iti doresc tot cee mai bun ptr tine si fam ta/ si daca crezi ca am vrut sa te sfidez ,,scuze ,,

TASA
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 6 August 2010, ora 19:06

De la: tasa_nuti, la data 2010-08-06 18:09:41
De la: ion00, la data 2010-08-05 20:16:28Pentru Tasa Nuti (a postat 29-iulie 2010 ora 15;34)

departe de mine sa va adresez personal acest pasaj ,am vb la modul general .la aceea frica ,morbida .. pe uni ii face discearna adevaru de fictiune
eu chiar apreciez oameni care ,,au ceva de spus ,,si chiar cunosc Biblia ,dar nu imi place sa port polemici cu oamenii care habar nu au de
-CINE ESTE D-ZEU ?
-DE CESI-A DAT UNICUL FIU PTR NOI ?
-CARE ESTE SCOPUL VIETI ? EXISTA SAU NU IAD -
-CE PROMISIUNE A FACUT D-ZEU OAMENILOR
-DE CE EXISTA ATATA RAUTATE etc ,,,si multe alte subiecte foarte interesante
uni vb doar ce le=a fost transmis asa ca un ..lant al minciunilor ...
in rest apreciez oameni care posteaza pe forum lucruri din care putem invata ceva ,nu doar de dragu plictiseli ...se abereaza f mult . eu iti doresc tot cee mai bun ptr tine si fam ta/ si daca crezi ca am vrut sa te sfidez ,,scuze ,,

1. Dumnezeu nu exista !
2. Nu si-a dat niciun fiu din moment ce nu exista !
3. Scopul vietii este evolutia iar iadul nu exista !
4. Dumnezeu nu a facut nicio promisiune , au facut-o cei care au scris biblia .
5. Exista multa rautate deoarece 80 % dintre oameni nu au evoluat , au acelasi discernamant ca unii care au trait acum 3000 de ani .
6. Multi isi spun parerea fara sa incerce sa gandeasca singuri . Trebuie sa incerci sa intelegi lumea fara a tine cont de religie sau stiinta si sa vezi la ce concluzie ajungi ! Dupa aceea ai dreptul la propria opinie si abia atunci poti incerca sa combati ceva ! Nu combati doar de dragul de a combate si doar bazandu-te pe ce a spus unul sau altul ! Trebuie sa intelegi singura care este realitatea si sa-ti dai seama de exagerari sau de minciuni !
Pe mine nu ma poate lamuri nimeni ca isus a fost om ! Nu poti fi om daca doar unul dintre parinti e om si celalalt e ...altceva ! Ar fi vorba de nasterea unuia care face parte din alta specie !
Daca un om , prin absurd , s-ar cupla cu un peste ,"omul" care s-ar naste de fapt nu ar mai fi om . Cel care a scris despre imperecherea fortata a lui dumnezeu cu maria , nu s-a gandit ca va veni o vreme cand lumea va sti ceva mai mult despre nasterea si cuplarea intre specii ! Daca s-ar fi gandit ar fi inventat alta poveste ! Asa asta data in biblie seamana prea mult cu cele din aventurile cu pamantence ale lui Zeus si ale altor zei ! Citeste si tu Din legendele Olimpului si o sa ramai cu gura cascata de cat de mult se aseamana zeus cel razbunator si afemeiat cu dumnezeul tau razbunator si violator !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 6 August 2010, ora 19:29

Pentru Tasa Nuti:Multumesc pentru cuvinte!In nici un caz nu trebuie sa ne cerem scuze,mai ales atunci cand se dezbat asemenea subiecte care dupa mine sunt de o importanta capitala,(subiectele expuse de dvs mai sus) Pentru om sunt multe lucruri importante:sanatatea,caldura unei familii,un serviciu,apa,hrana,un acoperis deasupra capului...si multe altele,dar cel mai important lucru cred eu este creinta adevarata in Dumnezeu,slavirea Lui,ascultarea de poruncile Lui...mostenirea vietii vesnice.Doamna,doamnelor,domnilor credeti-ma ca exista cu adevarat Dumnezeu! Ce vom face in acea zi a judecatii Lui daca stam atat de pasivi astazi? Realizam acest fapt?

www.dailymotion.com/video/x2hbf4_handel-messiah-hallelujah_music

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 6 August 2010, ora 19:39

De la: ion00, la data 2010-08-06 19:29:41 Pentru Tasa Nuti:Multumesc pentru cuvinte!In nici un caz nu trebuie sa ne cerem scuze,mai ales atunci cand se dezbat asemenea subiecte care dupa mine sunt de o importanta capitala,(subiectele expuse de dvs mai sus) Pentru om sunt multe lucruri importante:sanatatea,caldura unei familii,un serviciu,apa,hrana,un acoperis deasupra capului...si multe altele,dar cel mai important lucru cred eu este creinta adevarata in Dumnezeu,slavirea Lui,ascultarea de poruncile Lui...mostenirea vietii vesnice.Doamna,doamnelor,domnilor credeti-ma ca exista cu adevarat Dumnezeu! Ce vom face in acea zi a judecatii Lui daca stam atat de pasivi astazi? Realizam acest fapt?

www.dailymotion.com/video/x2hbf4_handel-messiah-hallelujah_music...]

Singura problema este sa nu uitati la alegerile viitoare sa alegeti tot un fost comunist !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 6 August 2010, ora 19:54

Pentru Ana Totir: Candva eram un necredincios. Astazi in schimb sunt un credincios convins si multumesc pentru aceasta din toata inima Lui Dumnezeu! Oarecum cred ca am 'trecut"pe unde treceti dvs in prezent si va spun sincer ca aveam un gol in inima.Acest gol,nu poate fi umplut decat de Dumnezeu. In momentul cand un om se intoarce La Dumnezeu cu pacatele lui, cu viata lui intraga devine o faptura noua. Viata incepe sa aiba intradevar un adevarat sens,iar lucrurile devin minunate. Nu prea poti expreima in cuvinte aceste lucruri noi extraordinare chiar.Va recomand:
alexcurbet.wordpress.com/2009/09/13/adevaratii-oameni-de-stiinta...

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 6 August 2010, ora 20:18

De la: ana__totir, la data 2010-08-06 19:39:28
De la: ion00, la data 2010-08-06 19:29:41 Pentru Tasa Nuti:Multumesc pentru cuvinte!In nici un caz nu trebuie sa ne cerem scuze,mai ales atunci cand se dezbat asemenea subiecte care dupa mine sunt de o importanta capitala,(subiectele expuse de dvs mai sus) Pentru om sunt multe lucruri importante:sanatatea,caldura unei familii,un serviciu,apa,hrana,un acoperis deasupra capului...si multe altele,dar cel mai important lucru cred eu este creinta adevarata in Dumnezeu,slavirea Lui,ascultarea de poruncile Lui...mostenirea vietii vesnice.Doamna,doamnelor,domnilor credeti-ma ca exista cu adevarat Dumnezeu! Ce vom face in acea zi a judecatii Lui daca stam atat de pasivi astazi? Realizam acest fapt?

Singura problema este sa nu uitati la alegerile viitoare sa alegeti tot un fost comunist !
ok, am inteles ca sunteti ,evolutionista, aveti tot dreptu .dar as vrea sa imi raspundeti ,-cuma aparut viata?multi evolutionisti au presupus ca ca primele celule au fost aduse pe pamant din spatiul cosmic de ce cred lucru acesta ?
ptr ca in pofida eforturilordepuse n-au pututdovedi ca VIATA a aparut spontan din molecule NEVII
IN 2008 PROF.DE biologie a subliniat acest aspect ,spunind ca in ultimi 50 de ani ,,nici o dovada empirica nu sustine ipotezele aparitiei spontanea vieti pe PAMANT,dintr-o simpla supa moleculara ,si nici o descoperire stintifica nu demostraza acest lucru
sti ca intr-o celula vie conlucreaza cel putin 3 tipuri de molecule compleze ..ADN,ARN ,SI PROTEINILE ca zici au aparut dinintamplare
ptr obtinerea proteinei este nevoie de 1
-ARN ,Iar el nu poate fi produs fara proteine ,
2 -pute-a aceste molecule sa apara din intamplare ?
iar despre carte ,,cu zei OLIMPULUI SA STI AM CITIT-O DAR ,,,sustine lucruri nefundamentale .deoarece ...toti ZEI ,au fost divinitati pagane ,care si azi stau doar asa ca sa ne demostreze istoria PUTERILOR MONDIALE CARE au cazut ,fiinca ZEI LOR SUNT DOAR PIATRA SI FIER AU ETC ..

TASA
ion00

367 mesaje
Postat pe: 9 August 2010, ora 08:00

O INTAMPLARE TRISTA
Un fost coleg in varsa un om serios si curios din fire tot-odata,povestea cu ceva timp in urma: (cam prin anii 60) ca se afla in orasul nostru intr-un targusor pitoresc intr-o statie,unde astepta un mijloc de transport.unde a fost martorul unei intamplari care aproape ca la marcat toata viata,mai ales ca in familia sa a avut un baiat care avea mari probleme cu alcoolul,(ulterior baiatul a decedat).Deci cum spuneam batranul,domnul Emil,se afla in acea statie asteptand tramvaiul intr-o zi de februarie foarte geroasa unde vizavi de statie in fata unei crasme se plimba cam agitat un barbat intre doua varste.Dupa cateva mnute,s-a deplasat povestea mai departe acest domn Emil,in spatele crasmei,aparand inapoi in fata ei cu o pereche de izmene pe brat,pe care incerca sa le vanda.Cum anterior acest barbat nu avusese nici un bagaj,era usor de inteles ca acolo in spate se dezbracase,scotindu-si izmenele pentru a le vinde,pe o vreme cumplit de geroasa.
Intreband in dreapta s-in stanga a vandut usor izmenele,dupa care a intrat grabit in crasma cumparandu-si o bautura alcoolica.
Nu putem sa nu ne intrebam cum de este posibil asa ceva!Daca cunoastem cat de cat oamenii,incepem sa deslusim clar ca este vorba de o patima in cazul nostru. Aceasta patima de obicei duce la pierderea serviciului,a familiei,prietenilor,a locuintei (mai ales astazi)
Astazi sunt oameni care sunt prinsi de altfel de patimi (sau robii) cum ar iubirea de bani,de putere,de sex.Sau munces din zori si pana –noaptea de parca dupa moartea aceasta biologica ar lua cu ei ceva dincolo. Sunt nulte feluri de robii in care bietii oameni sunt prinsi,si asfel putem invata ,deslusi,natura acelui betiv din anii 60. (Acesta se evidentiaza mai usor in sistem decat curvarii de exemplu prin faptul ca sunt "la vedere")Trebuie sa avem mare compasiune si tot-odata sa stim ca orce forma de robie poate fi desfiintata de Isus Hristos.Orce om poate scapa de orce fel de robie (si de judecata), pacat, daca cere aceasta de la Fiul Lui Dumnezeu:
„Adevãrat, adevãrat, vã spun”, le-a rãspuns Isus, „cã, oricine trãieºte în pãcat, este rob al pãcatului.
35. ªi robul nu rãmâne pururea în casã; fiul însã rãmâne pururea.
36. Deci, dacã Fiul vã face slobozi, veþi fi cu adevãrat slobozi. Biblia.

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 9 August 2010, ora 19:55

Un crestin nu are nimic cu ,,POLITICA.asaca nu ne sugera pe cine sa alegem ,NOI am ales ODATA pe cel care in sfarsit va puine capat ,,RAUTATI si RAZBOIELOR , nimeni nu va zice ,sunt bolnav, simulte alte binecuvantari pe care orce om cu capul realist ,si le doreste
ce sti tu de comunism ? doar ce ai auzit ,defapt azi am observat ca e la ,,moda sa faci pe aproapele tau ,,,asa ca si o jignire ,,,comunistule!

TASA
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 10 August 2010, ora 03:13

De la: tasa_nuti, la data 2010-08-09 19:55:03

Un crestin nu are nimic cu ,,POLITICA.asaca nu ne sugera pe cine sa alegem ,NOI am ales ODATA pe cel care in sfarsit va puine capat ,,RAUTATI si RAZBOIELOR , nimeni nu va zice ,sunt bolnav, simulte alte binecuvantari pe care orce om cu capul realist ,si le doreste
ce sti tu de comunism ? doar ce ai auzit ,defapt azi am observat ca e la ,,moda sa faci pe aproapele tau ,,,asa ca si o jignire ,,,comunistule!

Pai daca crestinii nu aleg comunisti atunci inseamna ca cei 12 milioane care au ales geoana,basescu si vadim ,sunt atei ! S-ar parea ca cei credinciosi sunt cam putini daca mai tinem cont si de copii si de cei care nu au mers la vot ! Eu nu caut sa lamuresc pe cineva cum sa aleaga dar mi se pare o prostie sa te declari crestin si sa votezi cu un criminal ca iliescu sau alti comunisti ca cei mai sus mentionati ! In alta ordine de idei trebuie sa-mi spun parerea deoarece din cauza alegerilor proaste am de tras si eu ! Eu tolerez prostia cu o conditie ,sa nu ma afecteze ! Alegerile din ultimii 20 m-au facut sa fiu intoleranta !

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 August 2010, ora 13:00

De la: ion00, la data 2010-08-04 12:22:15
Pentru Dor de Dor: Nu sunt adeptul “concentrarii’ a lucrurilor de dincolo. Dar nici a indiferentii.Un crestin,un om credincios stie:
-ca pacatele lui,inima rea si necredincioasa pun zid de despartire intre el si Creatorul lui care este Sfant, Sfant, Sfant.
-ca trebuie sa se intoarca la Dumnezeu prin pocainta,prin credinta in Fiul Sau Isus Hristos
-ca primeste de la Dumnezeu iertarea pacatelor lui,mantuirea in dar si fara plata-
Si atunci daca am implinit acestea nu avem de ce ne teme pt dincolo,si nici “grabi” sa ajungem acolo,caci am fi in normalitate si am duce o viata de normalitate:

De la inceput accentuez ca eu cred in Dumnezeu tatal, indiferent de ce spun credinciosii. Atata timp cat nici Hristos nu a povestit dupa inviere pe unde a calatorit in cele trei zile, (care de fapt nici nu stiu daca au fost chiar trei), nu ma inghesui sa ajung in cer unde se calca toti pe picioare de atata densitate de credinciosi, ci mai degraba ma las ca atunci cand voi avea o revelatie despre cer si iad sa devin mai atenta cu pacatele mele, reducandu-le pana la renuntarea in totalitate. Si daca o iau dupa porunci, pacatele mele nu sunt "de moarte" ci inerente oricarui traitor. Daca imi spune cineva cand a fost scrisa prima din cele patru biblii revin la cele sfinte.

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
ion00

367 mesaje
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:35

De la: M_Elody, la data 2010-08-04 23:50:05

Este mare lucru ca cineva sa citeasca Biblia de doua ori. Recent am descoperit un link care mi sa parut interesant: www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Credinta%20adevarat...

ion00

367 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 19:37

De la: g_alina, la data 2010-08-10 13:00:40
De la: ion00, la data 2010-08-04 12:22:15

De la inceput accentuez ca eu cred in Dumnezeu tatal, indiferent de ce spun credinciosii. Atata timp cat nici Hristos nu a povestit dupa inviere pe unde a calatorit in cele trei zile, (care de fapt nici nu stiu daca au fost chiar trei), nu ma inghesui sa ajung in cer unde se calca toti pe picioare de atata densitate de credinciosi, ci mai degraba ma las ca atunci cand voi avea o revelatie despre cer si iad sa devin mai atenta cu pacatele mele, reducandu-le pana la renuntarea in totalitate. Si daca o iau dupa porunci, pacatele mele nu sunt "de moarte" ci inerente oricarui traitor. Daca imi spune cineva cand a fost scrisa prima din cele patru biblii revin la cele sfinte.

Nu a povestit Isus pe unde a fost dupa iviere dar ne povesteste Petru mai tarziu:
Hristos, de asemenea, a suferit odatã pentru pãcate, El, Cel neprihãnit, pentru cei nelegiuiþi, ca sã ne aducã la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh,

19. în care S-a dus sã propovãduiascã duhurilor din închisoare,

20. care fuseserã rãzvrãtite odinioarã, când îndelunga rãbdare a lui Dumnezeu era în aºteptare, în zilele lui Noe, când se fãcea corabia, în care au fost scãpate prin apã un mic numãr de suflete, ºi anume opt. Cãci tocmai în vederea aceasta a fost vestitã Evanghelia ºi celor morþi, pentru ca sã fie judecaþi ca oameni în trup, dar sã trãiascã dupã Dumnezeu, în duh. (1 Petru 3,18-20. 1 Petru 4,6 Biblia)

-In rai nu este o asa densitate mare dupa cum credeti caci pe- deoparte sunt putini fata de necredinciosi,iar pe deo alta parte Dumnezeu poate orcand largi spatiul locuibil
-Sa lasam revelatiile zic eu si sa credem in Isus Christos in Dumnezeu.. Daca revelatiile nu vor veni niciodata? "Cãci prin har aþi fost mântuiþi, prin credinþã. ªi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
9. Nu prin fapte, ca sã nu se laude nimeni".(Efeseni 2,8,9. Biblia)

Pagini: << 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce este ZIUA JUDECATII?
Mergi la: