back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este ziua judecatii?

Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2010, ora 22:18

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 13:01

Baaaaaai .............. ..eu de cand caut ziua judecatii....... ..pardon comoara....................... .si atuncea sa vezi...................... .judecata !...........................ochii vad ,mainile pipae,inima cere,constiinta ...........nu si nu!......Asta da. .....................ziua judecatii

Raporteaza abuz de limbaj
tasa_nuti

182 mesaje
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 15:53

De la: gerard, la data 2010-06-15 22:18:04

TASA
tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 15:55

De la: 9am045616, la data 2010-06-16 13:01:34Baaaaaai .............. ..eu de cand caut ziua judecatii....... ..pardon comoara....................... .si atuncea sa vezi...................... .judecata !...........................ochii vad ,mainile pipae,inima cere,constiinta ...........nu si nu!......Asta da. .....................ziua judecatii
DEPINDE CE ...COMOARA CAUTI? ....

TASA
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 16:07

De la: tasa_nuti, la data 2010-06-16 15:53:39

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 22:16

De la: _KARPOV, la data 2010-06-16 16:07:59
De la: tasa_nuti, la data 2010-06-16 15:53:39

TASA
gerard

1100 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 23:32

"Probabilitatea de existenta a demonilor nu este mai mare decat probabilitatea de existenta a lui Dumnezeu , fiind doar produsul activitatii psihice a omului." ( Sigmund Freud).

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 17 Iunie 2010, ora 15:31

De la: gerard, la data 2010-06-16 23:32:26

"Probabilitatea de existenta a demonilor nu este mai mare decat probabilitatea de existenta a lui Dumnezeu , fiind doar produsul activitatii psihice a omului." ( Sigmund Freud).
Fiind un evreu ,Freud,avea cunostinta despre Dumnezeu ,inseamna ca,atunci cand recunoaste existenta demonilor ,automtat a recunoscut si existenta unei finte divine SUPREME,
Sa nu uitam ca evrei erau si sunt de mici ,invatati despre tot ce tine de aparitia lor ,aici ma refer ca,si istorie si apoi din punct de vedere religios,sa nu crezi ca daca era un Psihianalist ,recunoscut era si ateu

TASA
ion00

367 mesaje
Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 10:12

Domnule! Dar tot ce exista,se misca in lumea asta "nu sta la picioarele lui Sigmund Freud).
Au fost si sunt oameni mult mai valorosi care au gandit mai profund,mai corect.
www.youtube.com/watch?v=YoIDjj86fwI

verdeazuriu

91 mesaje
Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 11:01

De la: 9am045616, la data 2010-06-16 13:01:34Baaaaaai .............. ..eu de cand caut ziua judecatii....... ..pardon comoara....................... .si atuncea sa vezi...................... .judecata !...........................ochii vad ,mainile pipae,inima cere,constiinta ...........nu si nu!......Asta da. .....................ziua judecatii

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 14:04

Spiritual omul nu crede...oare stintific...CREDE???

www.descopera.ro/stiinta/5592692-la-90-de-secunde-de-catastrofa

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

1159 mesaje
Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 14:08

CE ESTE STIINTA?
DESCOPERIREA CREATIEI LUI DUMNEZEU!

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 19:22

De la: ion00, la data 2010-06-24 10:12:16

Domnule! Dar tot ce exista,se misca in lumea asta "nu sta la picioarele lui Sigmund Freud).
www.youtube.com/watch?v=YoIDjj86fwI[/quote]apreciez gandirea ta IOANE ,sa nu uitam ca multe lucruri pe care stiinta le-a descoperit .cam in ultimele 2 secole .BIBLIA le-a profetit cu mii de ani in urma . de ce crezi ca a cazut teoria lui DARWIN? Tot ce au cladit acesti mari ,,ilustri ai lummi ,,Biblia le-a detronat ipotezele ,
mai bine ar face cecetaeri ,pana ce nu e prea tarziu ,oare nu se vede ca lumea se afunda in tot mai multe necazuri ?
poate ar trbui sa ne intrbam de ce ?

TASA
ion00

367 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 08:55

De la: tasa_nuti, la data 2010-06-24 19:22:38
De la: ion00, la data 2010-06-24 10:12:16

www.youtube.com/watch?v=YoIDjj86fwI
apreciez gandirea ta IOANE ,sa nu uitam ca multe lucruri pe care stiinta le-a descoperit .cam in ultimele 2 secole .BIBLIA le-a profetit cu mii de ani in urma . de ce crezi ca a cazut teoria lui DARWIN? Tot ce au cladit acesti mari ,,ilustri ai lummi ,,Biblia le-a detronat ipotezele ,
mai bine ar face cecetaeri ,pana ce nu e prea tarziu ,oare nu se vede ca lumea se afunda in tot mai multe necazuri ?
poate ar trbui sa ne intrbam de ce ?[/quote]

Dupa mine sunt mai multe motive pentru-ca care noi oamenii am ajuns intr-o stare atat de tulbure.. Principalul motiv insa cred ca este lipsa reala de credinta in Dumnezeu.Suntem niste credinciosi formalisti.De fapt daca am fi cinstiti cu noi insine am recunoaste sa ne incredem in oameni si nu in Dumnezeu!

Aºa vorbeºte Domnul: blestemat sã fie omul care se încrede în om, care se sprijineºte pe un muritor ºi îºi abate inima de la Domnul!

6. Cãci este ca un nenorocit în pustie, ºi nu vede venind fericirea; locuieºte în locurile arse ale pustiei, într-un pãmânt sãrat ºi fãrã locuitori.

7. Binecuvântat sã fie omul, care se încrede în Domnul, ºi a cãrui nãdejde este Domnul ((Biblia)
Vai! Ce ingrozitor va fi in ziua judecatii pentru cei ce n-au crezut in Dumnezeu.

ion00

367 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2010, ora 10:23

CE ESTE ZIUA JUDECATII?
Titlu este nepotrivit pentru mine,ba chiar gresit in ansamblu pentru-ca in general eu n-am treaba cu nici o judecata.
Cam asta este gandirea noastra de moment atunci cand ne lvim peste cuvantul judecata,sau in cazul nostru dam peste un forum cu titlu: CE ESTE ZIUA JUDECATII?
Dar oare punem just problema? Ne-am gandit bine?Nu pierdem nimic daca am fost pasivi si nu am reactionat in nici un fel?
Voi incerca sa spun cate ceva despre Ziua judecatii:De obicei ne ferim cu totii de locuri unde se tin,se fac judecati.De ce?Pentru-ca in general untr-un astfel de loc,ori esti achitat,ori condamnat. Rar se intampla sa primesti ceva,sa fii multumit si sa te bucuri.
Dar in cate tribunale,judecatorii,locuri unde se cantaresc fapte facute de oameni sau ,judeca…. Azi guverneaza ADEVARUL,DREPTATEA si tot ce tine de normalitate?
Cati oameni cu bani sau cu influenta nu scapa nepedepsiti? Cata nedreptate vedem in jurul nostru? Ne intrebam in mod normal daca nu se cere intradevar o JUDECATA dreapta. O judecata facuta nu de oameni ci de Dumnezeu care sa judece totul in mod DREPT.

Cred ca daca punem astfel problema,o punem bine,ca pe o stare de normalitate.Se ridica inca o intrebare:Ce anume va judeca Dumnezeu?Raspuns Faptele (toate)tuturor oamenilor. De ce? Pentru-ca printre infinitul de atribute ale Lui Dumnezeu se afla dreptatea SA ,dragostea sa nemarginita pentru noi oamenii.
Fiind drept trebuie sa pedepseasca,sa opresca pacatul.In sensul acesta la dat pe Hristos sa sufere,sa moara pentru ca pacatele noastre sa poata fi iertate.

El a purtat pãcatele noastre în trupul Sãu, pe lemn, pentru ca noi, fiind morþi faþã de pãcate, sã trãim pentru neprihãnire; prin rãnile Lui aþi fost vindecaþi.

In marea dragoste a lui Dumnezeu pentru noi este un plan.Si anume ca noi sa mostenim ceva minunat candva:un paradis,o i
Imparatie a Cerurilor. Dar ce trebuie sa facem concret pentru a obtine asa ceva?
Trebuie sa credem in mod real in Isus Hristos! Si acest lucru nu ieste de loc greu.
Un mic experiment pentru noi: Sa presupunem ca avem in mana un caiet sau un ziar. Daca intindem mana pe orizontala si desfacem degetele mainii,caietul sau ziarul va cadea pe pamant.
Acelasi lucru in mod sigur se va intampla si cu noi atunci cand vom crede in Hristos. Dumnezeu ne va ierta de pacatele noastre ,ne va primi la EL ca un Tata iubitor.Iar candva ne vom bucura intr-un paradis de neimaginat de frumos,pentru o eternitate.

Dar pentru toate acestea trebuie sa-L primim pe Hristos ca Domn al nostru personal. Am facut noi aceasta? Stiati ca in Sfanta Scriptura se vorbeste despre asa ceva? Cateva exemple:

„ Astfel dar, dupã cum aþi primit pe Hristos Isus, Domnul, aºa sã ºi umblaþi în El”
„Cãci eraþi ca niºte oi rãtãcite. Dar acum v-aþi întors la Pãstorul ºi Episcopul sufletelor voastre”.

Pentru noi,cei ce l-am primit pe Mantuitor ca Domnn al nosru personal, ZIUA JUDECATII nu va fi una infricosata pentru-ca pacatele noasre sunt iertate de Dumnezeu prin sangele scump a Lui Hristos la Golgota,pentru-ca din ziua cand ne-am intors la Dumnezeu si pana in clipa decesului nostru,ne pocaim incontinu.

www.youtube.com/watch?v=wWWBFWy-blI

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2010, ora 10:26

De la: ion00, la data 2010-07-03 10:23:42CE ESTE ZIUA JUDECATII?
Titlu este nepotrivit pentru mine,ba chiar gresit in ansamblu pentru-ca in general eu n-am treaba cu nici o judecata.
Cam asta este gandirea noastra de moment atunci cand ne lvim peste cuvantul judecata,sau in cazul nostru dam peste un forum cu titlu: CE ESTE ZIUA JUDECATII?
Dar oare punem just problema? Ne-am gandit bine?Nu pierdem nimic daca am fost pasivi si nu am reactionat in nici un fel?
Voi incerca sa spun cate ceva despre Ziua judecatii:De obicei ne ferim cu totii de locuri unde se tin,se fac judecati.De ce?Pentru-ca in general untr-un astfel de loc,ori esti achitat,ori condamnat. Rar se intampla sa primesti ceva,sa fii multumit si sa te bucuri.
Dar in cate tribunale,judecatorii,locuri unde se cantaresc fapte facute de oameni sau ,judeca…. Azi guverneaza ADEVARUL,DREPTATEA si tot ce tine de normalitate?
Cati oameni cu bani sau cu influenta nu scapa nepedepsiti? Cata nedreptate vedem in jurul nostru? Ne intrebam in mod normal daca nu se cere intradevar o JUDECATA dreapta. O judecata facuta nu de oameni ci de Dumnezeu care sa judece totul in mod DREPT.

Cred ca daca punem astfel problema,o punem bine,ca pe o stare de normalitate.Se ridica inca o intrebare:Ce anume va judeca Dumnezeu?Raspuns Faptele (toate)tuturor oamenilor. De ce? Pentru-ca printre infinitul de atribute ale Lui Dumnezeu se afla dreptatea SA ,dragostea sa nemarginita pentru noi oamenii.
Fiind drept trebuie sa pedepseasca,sa opresca pacatul.In sensul acesta la dat pe Hristos sa sufere,sa moara pentru ca pacatele noastre sa poata fi iertate.

El a purtat pãcatele noastre în trupul Sãu, pe lemn, pentru ca noi, fiind morþi faþã de pãcate, sã trãim pentru neprihãnire; prin rãnile Lui aþi fost vindecaþi.

In marea dragoste a lui Dumnezeu pentru noi este un plan.Si anume ca noi sa mostenim ceva minunat candva:un paradis,o i
Imparatie a Cerurilor. Dar ce trebuie sa facem concret pentru a obtine asa ceva?
Trebuie sa credem in mod real in Isus Hristos! Si acest lucru nu ieste de loc greu.
Un mic experiment pentru noi: Sa presupunem ca avem in mana un caiet sau un ziar. Daca intindem mana pe orizontala si desfacem degetele mainii,caietul sau ziarul va cadea pe pamant.
Acelasi lucru in mod sigur se va intampla si cu noi atunci cand vom crede in Hristos. Dumnezeu ne va ierta de pacatele noastre ,ne va primi la EL ca un Tata iubitor.Iar candva ne vom bucura intr-un paradis de neimaginat de frumos,pentru o eternitate.

Dar pentru toate acestea trebuie sa-L primim pe Hristos ca Domn al nostru personal. Am facut noi aceasta? Stiati ca in Sfanta Scriptura se vorbeste despre asa ceva? Cateva exemple:

„ Astfel dar, dupã cum aþi primit pe Hristos Isus, Domnul, aºa sã ºi umblaþi în El”
„Cãci eraþi ca niºte oi rãtãcite. Dar acum v-aþi întors la Pãstorul ºi Episcopul sufletelor voastre”.

Pentru noi,cei ce l-am primit pe Mantuitor ca Domnn al nosru personal, ZIUA JUDECATII nu va fi una infricosata pentru-ca pacatele noasre sunt iertate de Dumnezeu prin sangele scump a Lui Hristos la Golgota,pentru-ca din ziua cand ne-am intors la Dumnezeu si pana in clipa decesului nostru,ne pocaim incontinu.

www.youtube.com/watch?v=wWWBFWy-blI

AMIN...AMIN....AMIN...

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Iulie 2010, ora 08:10

Moama,.... numai la judecata va ginditi!!!

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
ion00

367 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2010, ora 14:01

De la: printzfermecator, la data 2010-06-24 14:08:36CE ESTE STIINTA?
DESCOPERIREA CREATIEI LUI DUMNEZEU!

CORECT:Dumnezeu a creat totul. Omul descopera,da denumiri...

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2010, ora 14:05

De la: Merry, la data 2010-07-04 08:10:57Moama,.... numai la judecata va ginditi!!!
Pai atunci sa ne fara sa ne judecam !!!

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2010, ora 22:24

De la: Merry, la data 2010-07-04 08:10:57Moama,.... numai la judecata va ginditi!!!
Eu cred ca vine un timp ,cand fie ca vrem ,fie ca nu vrem ,Va trebui sa dam SOCOTEALA cu toti de ceea ce facem si judecata nu v-a fi de natura umana ,ci DIVINA ,

TASA
ion00

367 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2010, ora 08:16

De la: tasa_nuti, la data 2010-07-04 22:24:15
Eu cred ca vine un timp ,cand fie ca vrem ,fie ca nu vrem ,Va trebui sa dam SOCOTEALA cu toti de ceea ce facem si judecata nu v-a fi de natura umana ,ci DIVINA ,

Aveti dreptate. Sunt de aceiasi parere cu dvs. Dar vom scapa de pedeapsa Divina daca vom face voia Domnului. video.google.com/videoplay?docid=5711050009546680487#

ion00

367 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 09:24

Credinciosii nu vin la judecata! Pentru-ca au fost iertati de Dumnezeu de pacatele lor.

Adevãrat, adevãrat vã spun, cã cine ascultã cuvintele Mele, ºi crede în Cel ce M-a trimis, are viaþa veºnicã, ºi nu vine la judecatã, ci a trecut din moarte la viaþã.

25. Adevãrat, adevãrat vã spun, cã vine ceasul, ºi acum a ºi venit, când cei morþi vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, ºi cei ce-l vor asculta, vor învia.

26. Cãci, dupã cum Tatãl are viaþa în Sine, tot aºa a dat ºi Fiului sã aibã viaþa în Sine.

27. ªi I-a dat putere sã judece, întrucât este Fiu al omului.

28. Nu vã miraþi de lucrul acesta; pentru cã vine ceasul când toþi cei din morminte vor auzi glasul Lui,

29. ºi vor ieºi afarã din ele. Cei ce au fãcut binele, vor învia pentru viaþã; iar cei ce au fãcut rãul, vor învia pentru judecatã. Ioan 5,24-29.

Judecata credinciosilor este facuta aici pe pamant,cand suntem inca in viata in acest trup:

Fiecare sã se cerceteze dar pe sine însuºi, ºi aºa sã mãnânce din pâinea aceasta ºi sã bea din paharul acesta.

29. Cãci cine mãnâncã ºi bea, îºi mãnâncã ºi bea osânda lui însuºi, dacã nu deosebeºte trupul Domnului.

30. Din pricina aceasta sunt între voi mulþi neputincioºi ºi bolnavi, ºi nu puþini dorm.

31. Dacã ne-am judeca singuri, n-am fi judecaþi.

32. Dar când suntem judecaþi, suntem pedepsiþi de Domnul, ca sã nu fim osândiþi odatã cu lumea.
1 Corinteni 11,28-32.

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2010, ora 00:08

De la: ion00, la data 2010-07-12 09:24:43Credinciosii nu vin la judecata! Pentru-ca au fost iertati de Dumnezeu de pacatele lor.

Adevãrat, adevãrat vã spun, cã cine ascultã cuvintele Mele, ºi crede în Cel ce M-a trimis, are viaþa veºnicã, ºi nu vine la judecatã, ci a trecut din moarte la viaþã.

25. Adevãrat, adevãrat vã spun, cã vine ceasul, ºi acum a ºi venit, când cei morþi vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, ºi cei ce-l vor asculta, vor învia.

26. Cãci, dupã cum Tatãl are viaþa în Sine, tot aºa a dat ºi Fiului sã aibã viaþa în Sine.

27. ªi I-a dat putere sã judece, întrucât este Fiu al omului.

28. Nu vã miraþi de lucrul acesta; pentru cã vine ceasul când toþi cei din morminte vor auzi glasul Lui,

29. ºi vor ieºi afarã din ele. Cei ce au fãcut binele, vor învia pentru viaþã; iar cei ce au fãcut rãul, vor învia pentru judecatã. Ioan 5,24-29.

Judecata credinciosilor este facuta aici pe pamant,cand suntem inca in viata in acest trup:

Fiecare sã se cerceteze dar pe sine însuºi, ºi aºa sã mãnânce din pâinea aceasta ºi sã bea din paharul acesta.

29. Cãci cine mãnâncã ºi bea, îºi mãnâncã ºi bea osânda lui însuºi, dacã nu deosebeºte trupul Domnului.

30. Din pricina aceasta sunt între voi mulþi neputincioºi ºi bolnavi, ºi nu puþini dorm.

31. Dacã ne-am judeca singuri, n-am fi judecaþi.

32. Dar când suntem judecaþi, suntem pedepsiþi de Domnul, ca sã nu fim osândiþi odatã cu lumea.
1 Corinteni 11,28-32.

de acord ,dar Biblia spune ,,ca plata pacatului este moartea ,dar daca noi am acceptat ,,adevaru ,,inseamna ca nu vom fi trasi la raspundere doar ca suntem ,,credinciosi ,,?oare nu ramanemi n continuare si ,,pacatosi ?
faptu ca D-zeu si-a dat fiul ptr.pacatele noastre,inseamna ca nu mai pacatuim?JERFA lui ISUS Cristos ,poate inlatura efectele pacatului ,exista o diferenta intre EFECT si CAUZA ,APOCALIPSA 2O:11-15

TASA
ion00

367 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2010, ora 10:04

de acord ,dar Biblia spune ,,ca plata pacatului este moartea ,dar daca noi am acceptat ,,adevaru ,,inseamna ca nu vom fi trasi la raspundere doar ca suntem ,,credinciosi ,,?oare nu ramanemi n continuare si ,,pacatosi ?
faptu ca D-zeu si-a dat fiul ptr.pacatele noastre,inseamna ca nu mai pacatuim?JERFA lui ISUS Cristos ,poate inlatura efectele pacatului ,exista o diferenta intre EFECT si CAUZA ,APOCALIPSA 2O:11-15
PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA (despartirea de de Dumnezeu ca Adam si Eva deexemplu),dar cand omul pacatos vine cu pacatele sale inaintea Lui Dumnezeu,are iertare si devine mort fata de pacat,si viu fata de Dumnezeu.

NU MAI SUNTEM TRASI LA RASPUNDERE pentru-ca dreptatea Lui Dumnezeu sa infaptuit asupra Lui Hristos la Golgota,unde in locul nostru a platit Fiul Lui Dumnezeu.Deci am fost iertati si atunci nu mai putem fi judecati.(vorbim aici de credinciosi)

OARE NU RAMANEM IN CONTINUARE SI CREDINCIOSI SI PACATOSI? Bine spunea cineva ca intr-o zi credinciosul Lui Dumnezeu pacatuieste de mai putine ori decat necredinciosul.DE CE?
NECREDINCIOSUL,gandeste sau pune problema mantuirii cam asa:
-Am credinta mea,religia mea.Dar nu intreprinde concret nimic pentru a face voia Lui Dumnezeu.
-Problema cu Dumnezeu o las mai tarziu,mai la batranete.(lasatul acesta in general inseamna niciodata)
-Ce rost are sa ma apuc de citit Biblia ca altii cativa?Nu cred ca ea este Sfanta!As pierde timpul citindo.
-Ce a pati o lume oi pati si eu,nu dau cioara din mana pe cea din par.Mai gust oleaca din viata,caci dincolo cine stie ce-o fi.
Astfel necredinciosul stie ca un anumit lucru,sau altul este pacat si ca NU trebuie sa-l faca ,il face (voluntar sau involuntar) ,pasandu-i de Dumnezeu prea putin. Ba inca se complace in cea ce-i oprit de Dumnezeu ,in pacat.Deci pacatosul ramane nemantuit! ....Deci pacatos nemantuit.

CREDINCIOSUL spre deosebire de necredincios,vine se intoarce la Dumnezeu prin pocainta,prin credinta in Isus Hristos,are iertarea,pacatuieste si el (involuntar) dar mai putin. De ce pacatuieste? Pacatuieste pentru-ca se intampla ca el sa nu vegheze asupra vietii sale un moment sau mai multe,alunecand pe cale (calea cea stramta).Dupa ce pacatuieste,Duhul Sfant il face sa se simta murdar,pacatos,si nu-l lasa pana nu se pocaeste de cea ce-a facut,incepand din nou o viata curata,placuta Lui Dumnezeu... Deci pacatos mantuit.

Apocalipsa 20,11-15: Intr-o judecatorie tribunal omeneasc,poti aparea si in alta calitate decat cea de inculpat.Se poate foarte bine ca la ultimul termen sa poti obtine reale foloase.
In fata scaunului de judecata a Lui Hristos.va fi rasplatit si nu judecat.Nu judecat pentru-ca a fost judecat odata cand era pe pamant (am postat anterior).
Credinciosul Lui Dumnezeu in fata scaunului de judecata va fi rasplatit.Rasplata este cu totul altceva,si in functie de faptele lui bune va primi rasplata.(2 cor 5,10)

ion00

367 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 09:00

UN TANAR CU BACALAURIAT

Multi oameni din pacate sunt ca si un tanar,care a absolvit liceul a luat si bacalauriatul dar nu stia un lucru elementar de o importanta capitala.
Am citit intr-o carte o intamplare adevarata petrecuta in Germania cu ceva timp in urma pe care incerc sa o reproduc:

Intr-o zi,un tanar vine la batranul lui unchi si-i spune:”Unchile,felicita-ma! Mi-am luat Bacalauriatul” „Frumos!” raspunde unchiul uite o bacnota de 20 de marci ca recompensa,cuparati ceva care sa-ti faca placere.Si acum spune-mi,ce proiecte ai?” „Acum”,
raspunde tanarul baiatul:”acum vreau sa studiez.Vreau sa ma fac jurist”. „Frumos”,spune unchiul, ”si apoi” „Ei,apoi ma gandesc sa fac stagiul la Tribunalul Suprem”. „Frumos”spuse unchiul, ”si apoi?” „Ei, apoi o sa fiu asesor la o curte de apel”. „Frumos”,spune unchiul,”si apoi?” „Ei unchiule,apoi voi cauta o fata potrivita,ma voi insura si voi intemeia o familie”. „Frumos,spune unchiul, „si apoi?” „Da apoi sper sa devin un om mare,un presedinte de curte de apel sau procuror al Republicii”. „Frumos”,spune unchiul,”si apoi?” „Da unchiule”-tanarul incepe sa se enerveze-„cred ca o sa imbatranesc si o sa ma pensionez”. „Frumos”,spuse unchiul, „si apoi?” „Ei,apoi ma retrag intr-o regiune frumoasa,imi fac o casuta si incep sa cultiv capsuni”. „Frumos” spune unchiul,”si api?” Nerabdarea puse stapanire pe tanar.” Ei, o sa mor odata”. „Asa”,spune unchiul,”si apoi?” Tanarul nu mai rade.Il cuprinde spaima. „”Da voi muri”-si apoi-... „Si apoi???” intreba unchiul. „Unchiule”,raspunde el „la asta nu m-am gandit niciodata”.”Cum, spune unchiul, „ti-ai luat bacalauriatul si esti asa de prost ca nu vezi mai departe decat varful muntelui?” Un om caruia Dumnezeu i-a dat ratiune n-ar trebui sa fie mai prevazator? Ce va fi dupa aceea?” Atunci tanarul raspunse repede: „Unchiule,ce vine dupa moarte nu stie nimeni!” „Te inseli baiete”,spuse unchiul,”exista cineva care stie ce vine dupa moarte. Acesta e Isus. Si EL a spus:”Lata este calea care duce la moarte...”:Dupa moarte vine judecata lui Dumnezeu.Si atunci esti ori pierdut ori salvat”.
Nu pot sa fac altceva decat sa te scutur si sa-ti spun:Nu ajunge sa-ti faci planuri de viata pana la mormant.Trebuie sa te gandesti si la ce vine dupa aceia!

www.youtube.com/watch?v=Fdx6J-GEH6c

tobadornottobad

1292 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 09:04

si zici ca ai "bacalauriatul"?
mostenire sau castigat la 6/49?

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 10:37

Frumoasa imaginea descrisa de tine ion00, si reala, insa daca gandul nostru ar fi concentrat doar asupra a ceea ce se afla dincolo de varful dealului, am mai simti bucuria parcurgerii traseului, ne-am mai bucura de frumusetea peisajului ? Daca gandul nostru ar fi concentrat in permanenta asupra mortii noastre, si a ,,minunii'' ce ne asteapta dincolo, nu am fi oare nerabdatori si am trece indiferentii pana dincolo de pisc...
Cred ca si in acest caz, trebuie sa existe un echilibru. Ca de altfel in toate .

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 19:32

ptr ION
Imi place povestioara ,asa e si realitate cu toti visam, sa fim fericiti ,frumosi si mai ales sanatosi ,poi daca se poate sa fim si bogati... dar nu se ne intrebam ... pentru cat timp ?....pentru vesnicie ? sau sunt doar vise EFEMERE ... dar realitatea se afla in manile noastre ,doar sa acordam putin timp pentru a ne face putina curetenie in sufletele noastre si apoi in viata noastra ,
sa fim constienti ca nimic nu ...ne apartine ci datorita ,,BUNATATI NEMERITATE a lui DUMNEZEU si a filui sau AVEM ERSPECTIVA de-a le avea toate si nu pe termen ...scurt ci ..VESNIC

TASA
ion00

367 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 15:48

Pentru Merry:In general va inteleg si va dau chiar dreptate,cam asa stau lucrurile. Travarsam sau suntem intr-o secularizare.Dar nu trebuie sa stagnam. Drumul vietii isi are cararea lui,iar noi trebuie sa mergem,sa exploram pentru a atinge,ajunge la frumos,si mai ales la adevar: www.youtube.com/watch?v=uzzI4fhFHAA

Pentru M Elody.De acord cu dvs ca nu trebuie sa fim concentrati asupra a cea ce se afla dincolo de varf,dar trebuie sa fim si constienti in general asupra unor astfel de lucruri. Suntem noi constienti?Credem chiar? (aici trebuie sa ne raspundem fiecare in dreptul nostru)
De acord ca trebuie sa ne bucuram de viata,de natura cat si de toate lucrurile bune si frumoase pe care Le-a lasat Dumnezeu pentru noi.Dar exista un dar:DAR se intampla ca omul sa fie prea incantat,preucupat..etc de lucrurile de pe pamant care prin esenta sunt trecatoare,si sa neglijeze pe cele vesnice.Mare tragedie.
Bineinteles ca trebuie sa existe un echilibru in toate.Dar intrb cine stabileste limitele?Etalonul?
Aici cred ca cei mai multi ramanem "corigenti",prin faptul ca ne bazam prea mult pe oameni si prea putin pe Dumnezeu.(ma iertati daca gresesc va rog).Va povestesc ceva personal din viata mea legat de prea multa incredere in oameni pe care o aveam candva:Eram inscris demult la o mare biblioteca.Savuram din toate cartile cum se spune ca o albina pentru a afla ,a cunoaste mult. Fiind si adolescent eram atras bineinteles de cei mari.Bine inteles ca n-a scapat de sub lupa mea nici William Shakespeare.Si cate na scris el. Dar cand mai tarziu cand am aflat ca acest mare titan al literaturii universale era prea putin interesat in lucrurile despre Dumnezeu. In timpul vietii sale in Anaglia aveau loc reforme religioase,dar Shakespeare era aproape pasiv.Am ramas cam dezamagit.
Vorbeam de un un ETALON.Putem sa ne bizuim pe oameni fie ei mari cand este vorba de mantuire,de judecata sau alte chestiuni vitale pentru om?Nu! Trebuie sa ne bizuim pe Dumnezeu,care si-A aratat voia SA in Biblie. Da trebuie sa existe un echilibru,model,etalon.Un model pentru familia crestina: Cititi,si sa citim un capitol din Noul Testament:Efeseni,capitolul 5 si primele 3 versete din capitolul 6.

Pentru Tasa Nuti:De acord cu dvs.

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 16:15

De la: tobadornottobad, la data 2010-07-15 09:04:58si zici ca ai "bacalauriatul"?
mostenire sau castigat la 6/49?

era la oferta....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce este ZIUA JUDECATII?
Mergi la: