Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 23:48
De la: 9am_Ella, la data 2009-09-02 22:43:43De la: gabigabi, la data 2009-08-31 08:30:55@karpov : era vorba despre OMENIRE -despre ce are omenirea mai scump,in general ....si nu numai Crestinii a caror credinta este de doar 2000ani ! ce nu vreti voi sa intelegeti este ca motorul evolutiei spirituale pe pamint a fost CREDINTA ....indiferent cum s-a chemat si ce zeu sau dumnezeu sau concept filozofic a fost centrul acelei Credinte ! ....voi sunteti in ipostaza lui Procust cu patul lui ca masura ptr.oameni ....vreti neaparat sa-i inghesuiti in patucul vostru,care-i tare mic si-nghesuit ! orgoliul vostru si de aici,infatuarea si intoleranta ce-o dovediti face tot atita rau ca si intoleranta evului mediu pe care-l infierati acum,fara sa va dati seama ca acelasi tip de gindire a produs acele nenorociri ! Gabi nu intelege decat ce vrea ea -ne obosim fara rost ,e incurabila !
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 06:54
De la: 9am_Ella, la data 2009-09-02 22:43:43De la: gabigabi, la data 2009-08-31 08:30:55@karpov : era vorba despre OMENIRE -despre ce are omenirea mai scump,in general ....si nu numai Crestinii a caror credinta este de doar 2000ani ! ce nu vreti voi sa intelegeti este ca motorul evolutiei spirituale pe pamint a fost CREDINTA ....indiferent cum s-a chemat si ce zeu sau dumnezeu sau concept filozofic a fost centrul acelei Credinte ! ....voi sunteti in ipostaza lui Procust cu patul lui ca masura ptr.oameni ....vreti neaparat sa-i inghesuiti in patucul vostru,care-i tare mic si-nghesuit ! orgoliul vostru si de aici,infatuarea si intoleranta ce-o dovediti face tot atita rau ca si intoleranta evului mediu pe care-l infierati acum,fara sa va dati seama ca acelasi tip de gindire a produs acele nenorociri ! daca ai vrut sa fi Spirituala cu aceste intrebari,n-ai nimerit ! actrita aleasa de tine ptr.a fi avatarul tau ,era o persoana culta si inteligenta si sunt convinsa ca ea n-ar fi limitat termenul de Spiritual numai la ce se-ntimpla intr-un templu,biserica sau ce-a insemnat zen-budhismul ptr.ceilalti ,ci l-ar fi extins la toata civilizatia dezvoltata de oameni ! |
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 11:07
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 06:54:53De la: 9am_Ella, la data 2009-09-02 22:43:43De la: gabigabi, la data 2009-08-31 08:30:55@karpov : era vorba despre OMENIRE -despre ce are omenirea mai scump,in general ....si nu numai Crestinii a caror credinta este de doar 2000ani ! ce nu vreti voi sa intelegeti este ca motorul evolutiei spirituale pe pamint a fost CREDINTA ....indiferent cum s-a chemat si ce zeu sau dumnezeu sau concept filozofic a fost centrul acelei Credinte ! ....voi sunteti in ipostaza lui Procust cu patul lui ca masura ptr.oameni ....vreti neaparat sa-i inghesuiti in patucul vostru,care-i tare mic si-nghesuit ! orgoliul vostru si de aici,infatuarea si intoleranta ce-o dovediti face tot atita rau ca si intoleranta evului mediu pe care-l infierati acum,fara sa va dati seama ca acelasi tip de gindire a produs acele nenorociri ! Iar generalizezi ! Nu vrei sa intelegi ca spiritualitatea ta inseamna mai putin decat filozofia si psihologia !citeste cateva carti din domeniile respective si o sa intelegi mai bine lumea ! Banuiesc ,ca te-ai nascut si ai trait in oras ,deoarece daca ai merge la tara ai observa ca acolo oamenii nu s-au prea schimbat in ultimii 2000 de ani ! Spiritualitatea s-a nascut in aglomerarile urbane care sunt mult mai active -dar si aici sunt putini cei care contribuie la progres ! Un procent foarte mic ,poate 10 % contribuie la dezvoltarea societatii ,nu religia si nici prostimea . Majoritatea sunt consumatori de "civilizatie " si de "spiritualitate " . Nu trebuie sa-i ridicam in rang pe crestini ,precum ca ar contribui la dezvoltarea spirituala -multi sunt inca la nivel de pestera sau copac - Ei nu au citit biblia ,eu am citit-o -ei afirma ca il cunosc mai bine pe dumnezeu si ca eu nu desi eu sunt mai informat decat ei si pot gandi in cunostinta de cauza ! Eu gandesc logic si rational ,daca tu vii cu o dovada clara sau cu locatia actuala a raiului ,mai discutam !
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 15:32
@karpov : ce vrei tu,mai copile ? sa-ti spun unde-i Raiul si sa-ti aduc si dovezi ? si te pretinzi a fi logic si rational ! ei,uite,am sa-ti dau o tema ptr. ratiunea ta : RAIUL e la MINE ACASA ! RAIUL e in MINTEA MEA ! RAIUL e in INIMA MEA ! tu poti spune acelasi lucru sau la tine-i Iadul ?
|
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 16:21
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 15:32:53@karpov : ce vrei tu,mai copile ? sa-ti spun unde-i Raiul si sa-ti aduc si dovezi ? si te pretinzi a fi logic si rational ! ei,uite,am sa-ti dau o tema ptr. ratiunea ta : RAIUL e la MINE ACASA ! RAIUL e in MINTEA MEA ! RAIUL e in INIMA MEA ! tu poti spune acelasi lucru sau la tine-i Iadul ? ..In mintea ei..adica are nevoie de trepanatie ca sa descifrezi ce vrea sa spuna Raiul e la ea acasa.. ..Hopla...cornul abundentei se gaseste la cucoana asta acasa..dar numai in minte..adica aiureaza...Chemati ambulanta Da repede adresa.. La noi e iadul..Facem schimb?
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 16:24
De la: karpov, la data 2009-09-03 11:07:03De la: gabigabi, la data 2009-09-03 06:54:53De la: 9am_Ella, la data 2009-09-02 22:43:43De la: gabigabi, la data 2009-08-31 08:30:55@karpov : era vorba despre OMENIRE -despre ce are omenirea mai scump,in general ....si nu numai Crestinii a caror credinta este de doar 2000ani ! ce nu vreti voi sa intelegeti este ca motorul evolutiei spirituale pe pamint a fost CREDINTA ....indiferent cum s-a chemat si ce zeu sau dumnezeu sau concept filozofic a fost centrul acelei Credinte ! ....voi sunteti in ipostaza lui Procust cu patul lui ca masura ptr.oameni ....vreti neaparat sa-i inghesuiti in patucul vostru,care-i tare mic si-nghesuit ! orgoliul vostru si de aici,infatuarea si intoleranta ce-o dovediti face tot atita rau ca si intoleranta evului mediu pe care-l infierati acum,fara sa va dati seama ca acelasi tip de gindire a produs acele nenorociri ! Nu iti mai bate capul cu doamna spiritualitate intruchipata..O tine pe a ei pana da coltul..cu toate argumentele si toate contra-argumentele noastre... E afectata rau...Probabil de la sfarsitul lumii.. care a avut loc in anul 2000
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 16:28
aha, am inteles : la tine/voi,e IADUL ! si nici nu ma mir la cit de zbuciumata ti-e mintea si la cita ura ati adunat si fierbe-n inima voastra !
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 16:55
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 15:32:53@karpov : ce vrei tu,mai copile ? sa-ti spun unde-i Raiul si sa-ti aduc si dovezi ? si te pretinzi a fi logic si rational ! ei,uite,am sa-ti dau o tema ptr. ratiunea ta : RAIUL e la MINE ACASA ! RAIUL e in MINTEA MEA ! RAIUL e in INIMA MEA ! tu poti spune acelasi lucru sau la tine-i Iadul ? Asta chiar ca intra la CATEGORIA BAZACONII ! Daca spuneai asa ceva pe vremea inchizitiei cred ca erai friptura de mult . E o blasfemie ! O sa arzi in focurle lui nenea ! Eu ,daca as crede intr-un dumnezeu care a existat dintotdeauna l-as gandi altfel ! Ar insemna sa aiba o forta extraordinara si cred ca nu ar face gafele care i s-au artribuit de catre biblie ! Sa spunem ca si el invata din greseli dar daca noi oamenii am evoluat si am facut atatea descoperiri in ultimeii 200 de ani el trebuia in cei 20.000.000.000 de ani de cand se considera ca ar fi aparut universul sa inteleaga tot ce se misca in univers si sa-i aduca imbunatatiri ! Eu nu cred ca o asemenea forta si-ar dori sa fie adulata ,nu l-ar interesa ce se intampla cu noi si sigur nu ne-ar pedepsi pentru faptul ca nu credem in el ! Avand in vedere capacitatea lui eu cred ca el ar trebui sa fie in stare ,in prezent ,sa creeze intr-o ora ce noi am creat in 2000 de ani ! Noi l-am coborat la nivelul nostru si cochetam cu ideea ca ne-ar dori langa el. E ca si cum o furnica ar crede ca pe noi ne intereseaza soarta ei ! Toti suntem pe cont propriu in univers . E absurd sa crezi intr-o forta colosala si sa crezi ca l-ar interesa manelele ,sau prostia noastra -daca ar fi interesat de noi ne-ar fi ajutat ,asa cum noi ,civilizandu-ne ,ne ajutam reciproc ! Ar trebui cu adevarat ca raiul sa fie in inima noastra,cu conditia sa fie sanatoasa la nastere ,cand insa dumnezeu da directiva sa te nasti bolnav nu vad de ce as primi raiul in interiorul ei ! Cu alte cuvinte nu e logica ipoteza existentei lui dumnezeu decat cu -conditia ca acesta sa -si vada de treaba lui si noi de a noastra fara sa ne mai gandim la el ! Pun pariu ca nu s-ar supara ! sa nu crezi ca sunt si clona lui ...
|
|
|
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 17:27
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 16:28:37aha, am inteles : la tine/voi,e IADUL ! si nici nu ma mir la cit de zbuciumata ti-e mintea si la cita ura ati adunat si fierbe-n inima voastra !Gabi, ai luat-o pe aratura cu afirmatia asta.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 17:51
@karpov : culmea e ca ma intereseaza soarta furnicii ! si,culmea e ca Nu suntem pe cont propriu ,in Univers,asa cum ai spus tu ! si nu Dumnezeu a dat directive ca inima ta sa fie bolnava,dupa cum n-a avut nici-o legatura cu cea a fetitei mele care a murit de inima,acum 28 de ani ! nu mai bate cimpii,copilas .... pacea,linistea sufleteasca,buna intelegere si dragostea din casa,din inima si mintea unui om,acolo este Raiul PE PAMINT @dorine si cind mi-o suna ceasul,atunci imi voi ocupa locul-bun sau rau -pe care-l merit prin ceea ce am facut in toata viata mea ! o minte chinuita inutil de intrebari ce-i depasesc puterea de intelegere si pe care bine ar fi sa le lase pe mai tirziu,sa se mai coaca ,bintuita de ginduri rele,de ura sau de invidie si dorinta de razbunare,pot transforma viata unui om in IAD @dorine ; o persoana dizarmonica nu-si nenoroceste numai viata lui ci,din pacate si pe cea a celorlalti pe care-i antreneaza in problemele lui !
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 18:05
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 17:51:39@karpov : culmea e ca ma intereseaza soarta furnicii ! si,culmea e ca Nu suntem pe cont propriu ,in Univers,asa cum ai spus tu ! si nu Dumnezeu a dat directive ca inima ta sa fie bolnava,dupa cum n-a avut nici-o legatura cu cea a fetitei mele care a murit de inima,acum 28 de ani ! nu mai bate cimpii,copilas .... pacea,linistea sufleteasca,buna intelegere si dragostea din casa,din inima si mintea unui om,acolo este Raiul PE PAMINT @dorine si cind mi-o suna ceasul,atunci imi voi ocupa locul-bun sau rau -pe care-l merit prin ceea ce am facut in toata viata mea ! o minte chinuita inutil de intrebari ce-i depasesc puterea de intelegere si pe care bine ar fi sa le lase pe mai tirziu,sa se mai coaca ,bintuita de ginduri rele,de ura sau de invidie si dorinta de razbunare,pot transforma viata unui om in IAD @dorine ; o persoana dizarmonica nu-si nenoroceste numai viata lui ci,din pacate si pe cea a celorlalti pe care-i antreneaza in problemele lui ! Ai dreptate cu raiul ,e pe pamant ! dincolo nu mai e nimic ,am fost eu acolo inainte de a ma naste si stiu sigur ca NU este nimic ! Eu sunt dovada vie da-mi si tu o dovada ca dincolo exista ceva ! Apropo , pe furnica o doare in cot de tine ,nu te va crede superioara si nu se va ruga la tine in veci ,ii esti indiferenta ! Asa ar trebui si noi sa procedam ,sa fim indiferenti fata de divinitate caci daca ar exista nu i-ar pasa ce credem noi ,poate ne-ar ajuta dar ar face acest lucru fara sa-si doreasca Catedrala Mantuirii Neamului ....prost !
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 18:29
De la: karpov, la data 2009-09-03 18:05:46De la: gabigabi, la data 2009-09-03 17:51:39@karpov : culmea e ca ma intereseaza soarta furnicii ! si,culmea e ca Nu suntem pe cont propriu ,in Univers,asa cum ai spus tu ! si nu Dumnezeu a dat directive ca inima ta sa fie bolnava,dupa cum n-a avut nici-o legatura cu cea a fetitei mele care a murit de inima,acum 28 de ani ! nu mai bate cimpii,copilas .... pacea,linistea sufleteasca,buna intelegere si dragostea din casa,din inima si mintea unui om,acolo este Raiul PE PAMINT @dorine si cind mi-o suna ceasul,atunci imi voi ocupa locul-bun sau rau -pe care-l merit prin ceea ce am facut in toata viata mea ! o minte chinuita inutil de intrebari ce-i depasesc puterea de intelegere si pe care bine ar fi sa le lase pe mai tirziu,sa se mai coaca ,bintuita de ginduri rele,de ura sau de invidie si dorinta de razbunare,pot transforma viata unui om in IAD @dorine ; o persoana dizarmonica nu-si nenoroceste numai viata lui ci,din pacate si pe cea a celorlalti pe care-i antreneaza in problemele lui ! |
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 18:40
De la: karpov, la data 2009-09-03 18:05:46De la: gabigabi, la data 2009-09-03 17:51:39@karpov : culmea e ca ma intereseaza soarta furnicii ! si,culmea e ca Nu suntem pe cont propriu ,in Univers,asa cum ai spus tu ! si nu Dumnezeu a dat directive ca inima ta sa fie bolnava,dupa cum n-a avut nici-o legatura cu cea a fetitei mele care a murit de inima,acum 28 de ani ! nu mai bate cimpii,copilas .... pacea,linistea sufleteasca,buna intelegere si dragostea din casa,din inima si mintea unui om,acolo este Raiul PE PAMINT @dorine si cind mi-o suna ceasul,atunci imi voi ocupa locul-bun sau rau -pe care-l merit prin ceea ce am facut in toata viata mea ! o minte chinuita inutil de intrebari ce-i depasesc puterea de intelegere si pe care bine ar fi sa le lase pe mai tirziu,sa se mai coaca ,bintuita de ginduri rele,de ura sau de invidie si dorinta de razbunare,pot transforma viata unui om in IAD @dorine ; o persoana dizarmonica nu-si nenoroceste numai viata lui ci,din pacate si pe cea a celorlalti pe care-i antreneaza in problemele lui !
|
|
9am_Ella 241 mesaje Membru din: 29/05/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 20:23
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 06:54:53De la: 9am_Ella, la data 2009-09-02 22:43:43De la: gabigabi, la data 2009-08-31 08:30:55@karpov : era vorba despre OMENIRE -despre ce are omenirea mai scump,in general ....si nu numai Crestinii a caror credinta este de doar 2000ani ! ce nu vreti voi sa intelegeti este ca motorul evolutiei spirituale pe pamint a fost CREDINTA ....indiferent cum s-a chemat si ce zeu sau dumnezeu sau concept filozofic a fost centrul acelei Credinte ! ....voi sunteti in ipostaza lui Procust cu patul lui ca masura ptr.oameni ....vreti neaparat sa-i inghesuiti in patucul vostru,care-i tare mic si-nghesuit ! orgoliul vostru si de aici,infatuarea si intoleranta ce-o dovediti face tot atita rau ca si intoleranta evului mediu pe care-l infierati acum,fara sa va dati seama ca acelasi tip de gindire a produs acele nenorociri ! Civilizatia dezvoltata de oameni nu a avut motor CREDINTA, ele fiind două noțiuni diametral opuse; civilizația nu are nici o legătură cu credința !(sau cel mult niște ... execuții inchizitoriale) Civilizația, asa cum o vedem noi astăzi, este rezultatul direct și inechivoc al cercetărilor științifice, adică a muncii acelor eretici ( unii arși pe rug ) care nu au înghițit conceptul crede si nu cerceta .... Dar, dacă în anul 2009, încă se mai invocă, aproape zilnic, Jihadul; Jocurile Olimpice sunt boicotate pe motive religioase; Biserica Catolică investește bani în producția de armament și tutun, atunci acea evoluție spirituală - care are drept motor credința- ori nu s-a produs, ori a greșit direcția. Și dacă rezultatul a 2000 de ani de evoluție susținută e ce vedem noi astăzi, mai bine omenirea rămânea păgână! Dar, mai există șanse. Dacă am înțeles bine, @karpov e un tânăr de 17 ani. Pentru mine, și pentru cei ca mine, el reprezintă luminița de la capătul tunelului. Karpov și alți tineri de vârsta lui, care gândesc cu toți neuronii la capacitate maximă, vor putea, poate, să schimbe ceva. Sau cel puțin nu vor îngroșa rândurile celor care subscriu necondiționat la -vorba Papei Alexandru al VI-lea : mitul lui Hristos.....
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 20:25
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 18:40:41De la: karpov, la data 2009-09-03 18:05:46De la: gabigabi, la data 2009-09-03 17:51:39@karpov : culmea e ca ma intereseaza soarta furnicii ! si,culmea e ca Nu suntem pe cont propriu ,in Univers,asa cum ai spus tu ! si nu Dumnezeu a dat directive ca inima ta sa fie bolnava,dupa cum n-a avut nici-o legatura cu cea a fetitei mele care a murit de inima,acum 28 de ani ! nu mai bate cimpii,copilas .... pacea,linistea sufleteasca,buna intelegere si dragostea din casa,din inima si mintea unui om,acolo este Raiul PE PAMINT @dorine si cind mi-o suna ceasul,atunci imi voi ocupa locul-bun sau rau -pe care-l merit prin ceea ce am facut in toata viata mea ! o minte chinuita inutil de intrebari ce-i depasesc puterea de intelegere si pe care bine ar fi sa le lase pe mai tirziu,sa se mai coaca ,bintuita de ginduri rele,de ura sau de invidie si dorinta de razbunare,pot transforma viata unui om in IAD @dorine ; o persoana dizarmonica nu-si nenoroceste numai viata lui ci,din pacate si pe cea a celorlalti pe care-i antreneaza in problemele lui ! Pai om bun ma cred si eu ! Daca dumnezeu nu vrea nimic din ce - i ofera enoriasii bisericilor nu ar fi mai bine sa nu existe biserici ,moaste si... icoane in scoli ??! De ce nu se roaga lumea acasa ,de ce se manipuleaza copiii de mici , -totul e doar o mare manipulare ! Eu cu asta nu sunt de acord deoarece vedem si astazi ce usor sunt prostii de manipulat -asa au rezistat comunistii la putere -asa au votat romanii o jigodie precum iliescu si exemple sunt peste tot in lume . Daca aduni toate relele facute in numele unei divinitati singura solutie ar fi marginalizarea lor si taierea subventiilor de la stat ! - fac si eu pact cu adversarul
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 20:46
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 17:51:39@karpov : culmea e ca ma intereseaza soarta furnicii ! si,culmea e ca Nu suntem pe cont propriu ,in Univers,asa cum ai spus tu ! si nu Dumnezeu a dat directive ca inima ta sa fie bolnava,dupa cum n-a avut nici-o legatura cu cea a fetitei mele care a murit de inima,acum 28 de ani ! nu mai bate cimpii,copilas .... pacea,linistea sufleteasca,buna intelegere si dragostea din casa,din inima si mintea unui om,acolo este Raiul PE PAMINT @dorine si cind mi-o suna ceasul,atunci imi voi ocupa locul-bun sau rau -pe care-l merit prin ceea ce am facut in toata viata mea ! o minte chinuita inutil de intrebari ce-i depasesc puterea de intelegere si pe care bine ar fi sa le lase pe mai tirziu,sa se mai coaca ,bintuita de ginduri rele,de ura sau de invidie si dorinta de razbunare,pot transforma viata unui om in IAD @dorine ; o persoana dizarmonica nu-si nenoroceste numai viata lui ci,din pacate si pe cea a celorlalti pe care-i antreneaza in problemele lui !
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 08:37
te-a adormit raspunsul meu @florine ? trezeste-te ,ca si ptr.tine a fost mesajul despre persoanele dizarmonice care -i atrag si pe ceilalti in problemele lor,de cele mai multe ori provenite din neadaptare,ratarea unei vieti din propria lor greseala; din ura fata de toti si toate si din dorinta de Putere : vezi www.dominus de sorginte legionara,dupa cum imi zise karpov ! si daca Lumea arata asa cum arata,este ptr. ca -i plina de oameni ca voi !
|
|
9am_Ella 241 mesaje Membru din: 29/05/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 02:16
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 16:28:37aha, am inteles : la tine/voi,e IADUL ! si nici nu ma mir la cit de zbuciumata ti-e mintea si la cita ura ati adunat si fierbe-n inima voastra ! În schimb, voi, cucernicii credincioși evoluați spiritual, sunteți atât de ... blajini și toleranți ! Vorbiți la adresa noastră atât de apostolește, cuvintele voastre abundă de dragostea pentru aproape. Și cât de des întoarceți voi și celălalt obraz ! Noi, cei din Iad, avem atât de mult de învățat de la voi ! Știi proverbul cu paiul și bârna ?
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 02:40
De la: 9am_Ella, la data 2009-09-05 02:16:58Eu am crezut ca omul actual nu se mai complace cu egoismul, meschinaria și ipocrizia ,care li se vede, nu rareori pe chip. Dumnezeul mistic lor nu le îngăduie nicicum să iasă din mentalitatea de sclav, înfricoșat de miturile născocite de minți primitive. De la Moise s-a păstrat tradiția că Atotstăpânitorul poate fi contactat numai prin aleși, prin ritualuri magice, preoți și magicieni.De la: gabigabi, la data 2009-09-03 16:28:37aha, am inteles : la tine/voi,e IADUL ! si nici nu ma mir la cit de zbuciumata ti-e mintea si la cita ura ati adunat si fierbe-n inima voastra ! Gabi, adevarata doctrina lui Isus este înălțarea sufletească la calitatea de trimis al Universului. Falsificarea acestei doctrine este opera religiei zise creștine, care a ținut omenirea în eroare și teroare timp de 2000 de ani. Ne cheamă pentru cultivarea Iubirii fără margini ca exercițiu spiritual. Cine se va pătrunde de sensul adevărat al Iubirii, Iertării și Respectului față de Tot, ca mod de viață, va obține Pacea, se va elibera de ură, teamă și intoleranță și va dobândi puterea de a ierta și a iubi aproapele. Sinceritatea totală, respectul, devoțiunea sunt sentimente pe care trebuie să le descoperim. Teama față de un Stăpân mânios, gelos, răzbunător, teama de moarte și întregul arsenal de mituri vor rămâne în urmă ca un vis naiv născocit de omul preistoric. Gabi, trebuie să ne asumăm cu calm și seninătate această realitate a celor două lumi în care existăm: lumea senzorială, aparent finită, și lumea extrasenzorială a Universului Infinit, si ... sa depasim odata privitivismul doctrinei crestine (recunosc ca nu toata). Nu Tatăl trebuie rugat să îndeplinească dorințe ale omului, ci omul trebuie să învețe să-și asume cu curaj evoluția cosmică.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 15:34
De la: gabigabi, la data 2009-09-03 15:32:53@karpov : ce vrei tu,mai copile ? sa-ti spun unde-i Raiul si sa-ti aduc si dovezi ? si te pretinzi a fi logic si rational ! ei,uite,am sa-ti dau o tema ptr. ratiunea ta : RAIUL e la MINE ACASA ! RAIUL e in MINTEA MEA ! RAIUL e in INIMA MEA ! tu poti spune acelasi lucru sau la tine-i Iadul ? Aici..nu poate sa se dezica de aerul de primadona....mai copile...zise ea adulta..
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 15:44
De la: gabigabi, la data 2009-09-04 08:37:21te-a adormit raspunsul meu @florine ? trezeste-te ,ca si ptr.tine a fost mesajul despre persoanele dizarmonice care -i atrag si pe ceilalti in problemele lor,de cele mai multe ori provenite din neadaptare,ratarea unei vieti din propria lor greseala; din ura fata de toti si toate si din dorinta de Putere : vezi www.dominus de sorginte legionara,dupa cum imi zise karpov ! si daca Lumea arata asa cum arata,este ptr. ca -i plina de oameni ca voi ! Daca lumea ar fi asa cum zici..plina de oameni ca noi...ar fi mai buna...Ce e rau..e ca e plina de cei ca voi..care merg precum calul..Inainte..cu aceleasi conceptii..invechite si perimate..de trecerea a mii de ani de primitivism..element de care nu va puteti debarasa.Asta e cea mai mare durere... Ce nu reusesti tu sa intelegi...e ca nimeni din cei care combat si resping religia..nu aproba crima,talharia,jaful,violul,inselatoria.etc etc..Nimeni din cei ca noi nu inghit sclavia ca forma de alimentare a dogmelor si putorilor care intretin mii si mii de sisteme corupte.Menite sa supravietuiasca cu orice pret..din munca..si asa zisa mila a comunitatii..Comunitate condusa pe drumul disperarii si al doctrinelor cu care au fost obisnuiti zeci si zeci de ani de cei care gandesc ca voi. Asa ca...lasa-ne..please..cu inutilitatea polologhiei tale..
|
|
Fosta membra 9am.ro 1086 mesaje Membru din: 7/07/2009 |
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 15:51
si eu ma bag aici !
eu sant de parte atee, sau cum sa ii zic....?
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 15:55
@dorin - in ideea a ceea ce ai postat ca raspuns la spusele mele,cred ca n-ai ales tocmai bine sau corect copy=paste ....trebuia pus celalalt cu : "pacea ,linistea sufleteasca si dragostea din casa,inima si mintea unui om, acolo e Raiul pe PAMINT @dorine "in rest,dupa cum vezi, suntem de acord !
@Ic3 - nu-mi pune-n circa ce nu sunt : nu sunt primadona ,ci o "bunica" fata de un copil de 17 ani- asta daca el nu esti tu sau florin
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 16:03
mei,me lesi @Ic3 - daca n-as fi vazut "ghioceii" aia de tip mitraliera cu care vreti voi _Dominus- sa salvati lumea, propunind in schimb Teroarea ,mai-mai ca te-as fi crezut ....asa-i doar fariseism criminal !
P.S si sa sti ca legionarii erau foarte credinciosi,de unde si Insemnul pe care vad ca l-ati abandonat + acel "Doamne ajuta "....deci cum ziceam ? farisei,ipocriti,mincinosi....poti sa alegi cuvintul potrivit ! |
|
Fosta membra 9am.ro 2406 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 16:07
Nu EXISTA atei!
Daca te-ai imbolnavit, si te simti rau, de ce nu spui: O ATEISMUL MEU? si de ce spui O Doamne nu mai pot? Sau daca ai o problema mai mare, de ce nu spui O ATEISMUL MEU ajuta-ma, si spui Doamne ajuta-ma? Terminati-o cu mofturile, si veniti-va in fire de la comunism! |
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 16:22
De la: gabigabi, la data 2009-09-05 15:55:31@dorin - in ideea a ceea ce ai postat ca raspuns la spusele mele,cred ca n-ai ales tocmai bine sau corect copy=paste ....trebuia pus celalalt cu : "pacea ,linistea sufleteasca si dragostea din casa,inima si mintea unui om, acolo e Raiul pe PAMINT @dorine "in rest,dupa cum vezi, suntem de acord ! Au mai fost creati la inceput si alti oameni sau doar Adam si Eva ? Cain s-a culcat cu Eva ,mama lui ,sau i-a crea dumnezeu o femeie ? Copii si nepotii lui Cain s-au culcat cu Adam ,Eva ,Cain ,nevasta lui Cain sau au fost si alti barbati si alte femei create de dumnezeu ! Apropo de varsta ,poti avea un suflet tanar si la varsta ta si eu pot avea intelepciune la varsta mea - eu nu te simt batrana dar ...am pretentii de la tine avand in vedere ca te-ai nascut ...mai devreme - gandeste liber -nu cum ai fost invatata !
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 16:29
si faptul ca stau de vorba despre orice si fara mofturi,nu asta dovedeste @karpov ? daca te vei uita in Facerea,ai sa vezi ca apare o fraza uluitoare ,pe care o voi cita cu o oarecare aproximatie : Si vazind fii lui dumnezeu ce frumoase sunt fiicele oamenilor,au intrat la ele si le-au facut fii ! .....ei, s-ar zice ca nu suntem chiar singuri in Univers ....nici acum,nici altadata !
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 16:43
De la: gabigabi, la data 2009-09-05 16:29:25si faptul ca stau de vorba despre orice si fara mofturi,nu asta dovedeste @karpov ? daca te vei uita in Facerea,ai sa vezi ca apare o fraza uluitoare ,pe care o voi cita cu o oarecare aproximatie : Si vazind fii lui dumnezeu ce frumoase sunt fiicele oamenilor,au intrat la ele si le-au facut fii ! .....ei, s-ar zice ca nu suntem chiar singuri in Univers ....nici acum,nici altadata ! Hammurabi cel Mare (1792-1750 î.Hr.) a fost un rege babilonian care a inventat primul cod de legi: * Dacă cineva acuză pe altcineva, fără să poată aduce vreo dovadă, acuzatorul va fi omorât. * Dacă cineva acuză pe altcineva, și poate dovedi vina acestuia, el va fi răsplătit cu bani. * Dacă un judecător ia o decizie într-un caz, iar apoi se dovedește că a greșit, va fi pus să plătească de douăsprezece ori cât a impus el acuzatului, și nu i se va permite să mai judece. * Dacă cineva fură pe fiul altcuiva, va fi omorât. * Dacă cineva găsește un sclav evadat și îl returnează proprietarului, acesta va trebui să plătească doi șekeli. * Dacă un hoț este descoperit în timp ce fură, va fi omorât. * Dacă cineva nu are suficientă grijă de un bara, și barajul cedează, el va fi vândut, iar banii obținuți vor înlocui recolta pierdută în timpul inundării culturilor. * Dacă cineva inundă culturile unui vecin, îi va plăti pierderea. * Dacă cineva își lasă grădina în seama unui grădinar, iar acesta își face treaba bine timp de patru ani, în al cincilea an proprietarul e obligat să ia parte la grădinărit. * Dacă grădinarul nu și-a făcut treaba bine, iar plantele suferă, el va plăti pierderea în funcție de producția vecinului. * Dacă cineva are o datorie, și nu poate plăti, el se poate vinde pe sine, pe soția sa, pe fiul său și pe fiica sa să muncească; după trei ani ei vor fi eliberați. * Dacă un om dator își plătește datoria cu un sclav, iar sclavul este suficient de bun, nu pot exista obiecții. * Dacă cineva se căsătorește cu o femeie, dar nu are niciun fel de relații cu aceasta, nu se consideră căsătorie. Babilon, 1792 - 1750 î.Hr. * Dacă o soție are relații cu un alt bărăbat, amândoi vor fi legați și aruncați în apă, dar soția poate fi iertată de soțul ei și dăruită regelui ca sclavă. * Dacă un bărbat folosește violența asupra soției altui bărbat pentru a se culca cu ea, el va fi omorât, iar femeia considerată fără vină. * Dacă un bărbat este capturat în război, iar femeia părăsește casa, deși este mâncare suficientă, ea va fi aruncată în apă. * Dacă un bărăbat este capturat în război, și nu există mâncare, femeia este fără vină dacă părăsește casa. * Dacă un soț părăsește casa, soția pleacă în altă casă, iar soțul se reîntoarce, soția nu este obligată să se reîntoarcă. * Dacă un bărbat vrea să se despartă de o femeie care a dat naștere copiilor săi, o parte din pământ și din bani trebuie cedată ei de soț. Când copiii cresc, ea se poate recăsători. * Dacă un bărbat vrea să se despartă de o femeie cu care nu a avut copii, îi va da înapoi zestrea și banii pe care i-a adus din casa tatălui ei. * Dacă un bărbat adoptă un fiu, iar acesta crește în casa părinților adoptivi, părinții naturali nu pot cere întoarcerea acestuia. * Dacă cineva lovește pe altcineva de rang mai înalt, va fi biciuit în public de șaizeci de ori. * Dacă cineva lovește pe altcineva de același rang, va plăti o mina de aur. * Dacă un sclav lovește un om liber, îi vor fi tăiate urechile. * Dacă un bărbat lovește o femeie însărcinată, iar aceasta pierde sarcina, el îi va plăti zece șekeli. * Dacă un constructor construiește o casă, și o construiește bine, proprietarul va plăti doi șekeli pentru fiecare suprafață a casei. * Dacă, însă, nu reușește, și casa se prăbușește, ucigându-l pe proprietar, constructorul va fi omorât. * Dacă fiul proprietarului va fi omorât, fiul constructorului va fi ucis. Dupa cum vezi , cu ceva timp inaintea lui Moise ,un pagan a inventat niste legi inaintea lui dumnezeu -deci se poate trai si fara sa primim directive de la divinitate ! |
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 17:09
De la: gabigabi, la data 2009-09-05 16:29:25si faptul ca stau de vorba despre orice si fara mofturi,nu asta dovedeste @karpov ? daca te vei uita in Facerea,ai sa vezi ca apare o fraza uluitoare ,pe care o voi cita cu o oarecare aproximatie : Si vazind fii lui dumnezeu ce frumoase sunt fiicele oamenilor,au intrat la ele si le-au facut fii ! .....ei, s-ar zice ca nu suntem chiar singuri in Univers ....nici acum,nici altadata ! daca au fost creati si alti oameni ,sau fii domnului s-au imperecheat cu alti muritori atunci unde e pacatul originar !?? Sotia lui Cain nu era pacatoasa ,nu mancase din marul cunoasterii si poate chiar era o naiva din aceasta cauza sau retardata -copii ei cu domnul Cain erau doar pe jumatate pacatosi ,pe linie paterna -copii luiCain au avut si ei relatii cu alte femei sau barbati ! Acesti alti barbati sau alte femei sigur au avut si relatii intre ei . Cei nascuti nu mai aveau nici un pacat ! In acest caz se explica aparitia unui Mesia doar pentru cei din neamul evreilor ,ei aveau pacatul originar si aveau nevoie de mantuire si pentru ei Iisus s-a sacrificat ! Faptul ca ei nu il recunosc te poate duce cu gandul ,ipotetic vorbind ,ca ei intr-adevar sunt adevaratii pacatosi , iar noi suntem,poate asa numitele "neamuri " sau pagani . Deci noi nu suntem pacatosi -eu simt ca nu sunt -tu poate ca ai ceva sange de evreica ,o mostenire de la careva din familie si de aia te simti pacatoasa ! |
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 17:46
offf,ce le mai balmajesti,mai Karpov ,mai ! da'mai organizeaza un pic acest puzle de informatii pe care-l ai !late tot joci cu piesele lui,dar nu vrei /nu poti sa vezi tabloul general ! PACATUL ORIGINAR nu se refera neaparat ca Adam si Eva au mincat din pomul cumoasterii ci, la ORGOLIU ! asta-i marele PACAT : ORGOLIUL de a vrea sa fi ca DUMNEZEU ! ei n-au mincat din dor de cunoastere- ca se vede si azi : nu asta-i pacatul cel mare al omenirii ,ca vrea sa cunoasca ,ci ORGOLIUL; motorul tuturor actiunilor umane ! sa fie cineva; sa arate el cine-i ; sa fie cel mai tare;cel mai bogat ,cu ...cu....cu....sa mosteneasca el pamintul ....ca nu-i mai satura pamintul ! expresii,nu-i asa ? da,dar care exprima acest orgoliu de a fi mai presus de toti ; de a fi aidoma lui Dumnezeu ! ORGOLIUL !
|
|
|
|

..In mintea ei..adica are nevoie de trepanatie ca sa descifrezi ce vrea sa spuna
..Hopla...cornul abundentei se gaseste la cucoana asta acasa..dar numai in minte..adica aiureaza...Chemati ambulanta
care a avut loc in anul 2000
! Eu ,daca as crede intr-un dumnezeu care a existat dintotdeauna l-as gandi altfel ! Ar insemna sa aiba o forta extraordinara si cred ca nu ar face gafele care i s-au artribuit de catre biblie ! Sa spunem ca si el invata din greseli dar daca noi oamenii am evoluat si am facut atatea descoperiri in ultimeii 200 de ani el trebuia in cei 20.000.000.000 de ani de cand se considera ca ar fi aparut universul sa inteleaga tot ce se misca in univers si sa-i aduca imbunatatiri ! Eu nu cred ca o asemenea forta si-ar dori sa fie adulata ,nu l-ar interesa ce se intampla cu noi si sigur nu ne-ar pedepsi pentru faptul ca nu credem in el ! Avand in vedere capacitatea lui eu cred ca el ar trebui sa fie in stare ,in prezent ,sa creeze intr-o ora ce noi am creat in 2000 de ani ! Noi l-am coborat la nivelul nostru si cochetam cu ideea ca ne-ar dori langa el. E ca si cum o furnica ar crede ca pe noi ne intereseaza soarta ei ! Toti suntem pe cont propriu in univers . E absurd sa crezi intr-o forta colosala si sa crezi ca l-ar interesa manelele ,sau prostia noastra -daca ar fi interesat de noi ne-ar fi ajutat ,asa cum noi ,civilizandu-ne ,ne ajutam reciproc ! Ar trebui cu adevarat ca raiul sa fie in inima noastra,cu conditia sa fie sanatoasa la nastere ,cand insa dumnezeu da directiva sa te nasti bolnav nu vad de ce as primi raiul in interiorul ei ! Cu alte cuvinte nu e logica ipoteza existentei lui dumnezeu decat cu -conditia ca acesta sa -si vada de treaba lui si noi de a noastra fara sa ne mai gandim la el ! Pun pariu ca nu s-ar supara !