Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 12:13
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1086 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 12:29
nu cred ca trebuie sa dispara nici o religie. trebuie sa dispara fanatismul, anumite obiceiuri si trebuie incetata impotmolirea in aiureli. filozofiile despre viata prezente in toate religiile, fie ele crestine sau necrestine sant foarte utile. sant pline de invataturi despre viata utile traiului nostru pe pamant. ce trebuie sa dispara este impotmolirea in aberatii ...
|
Ic3
922 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:24
De la: valysky, la data 2009-09-06 09:52:47In Romania religia este o forma de control pe care statul a incurajat-o in mod constant.Este o afacere profitabila,ma refer in mod special la ortodoxie.Are un impact sever asupra prostimii,care domina numeric societaea romaneasca.Religia crestina promovata si de alte biserici/secte,nu are ca scop imbunatatirea calitatii oamenilor.Eu nu ma consider ateu dar nici nu merg sa ma inrolez alaturi de alti asazisi crestini.Insusi modul in care se practica credinta este in contradictie cu esenta crestinismului,ajungandu-se la fatarnicie.Daca comparam imaginea lui isus cu imaginea unui preot sau predicator,nu mai stim cine se respecta mai mult..Repet -nu ma consider ateu dar daca religia si traditiile instiga la -fanatism,ignorantza,suficientza,violentza,prefer sa ma detasez.De ce nu sunt ateu ?
m-am gandit destul de mult la perioada in care am fost ateu si am constatat ca viata era destul de pustie si nu mai avea niciun farmec.motivatiile erau destul de reduse
si atunci am considerat ca daca dumnezeu nu exista ,mai bine il inventez.
Ai patentat inventia?
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:29
De la: Horus, la data 2009-09-06 12:13:13De la: gabigabi, la data 2009-09-06 11:10:20@horus : uluitor ! de unde si pina unde concluzia cu problemele mele ? din ce reiese ,ca logica ta m-a dat gramada ?! tu esti bolnava de ura si intoleranta si-ti reversi frustrarile ,ca niste laturi,in capul celorlalti ! du-te cu dumnezeu si lasa-ma-n pace....vorbesti anapoda si tragi concluzii aiurea...cauta pe altu'!
Nimeni nu are curajul sa aduca adevarul la suprafata ! sunt milioane de oameni care au murit si care nu au fost reabilitati niciodata ! E nevoie de ura si intoleranta ca raspuns la ura si intoleranta religiilor . Milioane de oameni au suferit sau au murit din cauza unor asazisi initiati care in schizofrenia lor credeau ca reprezinta un dumnezeu pe pamant ! Religia trebuie sa dispara deoarece numai asa putem tinde spre normalitate !
Nu stiu unde vezi tu..ura si intoleranta stimata doamna?  ...
Noi toleram tot..dar respingem tot ce provoaca alergie.
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1086 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:45
De la: ioa_d, la data 2009-09-06 09:17:27"16. Și s-a dus Cain de la fața lui Dumnezeu și a locuit în ținutul Nod, la răsărit de Eden.
17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa și ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate și a numit-o, după numele fiului său, Enoh. "
asta am gasit intr-o biblie on line......eu stiam ceva de 99 de copii ai evei....
deci cain, avea femeie.....de unde? daca pe lume erau doar adam, eva, cain, si abel mort?
femeia lui de unde a aparut? o fi fost maimutzica...veriga lipsa a darwinismului?
se contrazice biblia asta singura, nu trebuie contrazisa de nimeni altcineva...
tot nu m-a lamurit nimeni, de unde avea cain femeie cand pe lumea erau doar 4 oameni dintre care unul mort?
|
addan
127 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:51
"Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei îl aduce pe om la Dumnezeu!" (Francis Bacon)
Sunt tot așa de sigur de existența sufletului ca de orice adevăr bine stabilit de știința experimentală. Și această siguranță nu este o simplă credință, ci o convingere profundă, dobândită în mod științific. (Nicolae Paulescu, savant)
"Omul de știință nu se poate mulțumi să spună: Cred în Dumnezeu, el trebuie să afirme : Știu că Dumnezeu este!" (Nicolae Paulescu)
777
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:54
Mărturia macrocosmosului și a microcosmosului despre existența lui Dumnezeu:
Toată creația "vorbește" despre Dumnezeu, atât macrocosmosul, cât și microcosmosul. Există atei care au ajuns la credință doar studiind la microscop un picior de albină, văzând câtă complexitate există în celule și molecule și dându-și seama de Ființa Inteligentă Supremă din spatele creației, pentru că această creație complexă nu putea să apară la întâmplare. Este vorba de argumentul teleologic al existenței lui Dumnezeu, dedusă din complexitatea creației. În limba engleză există o expresie, intelligent design, care ilustrează faptul că universul este creat în mod inteligent de Dumnezeu. Acest design inteligent se vede atât în macrocosmos, cât și într-un fir de iarbă la microscop. Fizica, biologia, matematica și teologia sunt în strânsă legătură. În occident există chiar disciplina de studiu matematică teologică.
Un ateu nu are nici o justificare pentru necredința sa, se află în ignoranța vinovată chiar dacă nu ar avea nici un fel de cultură religioasă, deoarece existența lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din creație (chiar fără revelația supranaturală), după cum spune și psalmistul : Cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria (Psalm 18, 1) precum și Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea către romani : În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui, se vad lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că [necredincioșii] nu se pot dezvinovăți (Romani 1:20). Credința e o condiție necesară pentru mântuire, pentru fericirea veșnică, dar nu e suficientă, după cum vom vedea.
Un ateu poate fi iertat dacă face pocăință pentru păcatul ateismului, ca și pentru orice alt păcat.
Ateismul nu are nici un temei. Nu este nici un argument și nici o dovadă că Dumnezeu nu există, dimpotrivă, sunt foarte multe argumente și dovezi că există. Faptul că nu-l putem vedea pe Dumnezeu, raiul și iadul nu înseamnă că nu există. Dumnezeu, raiul și iadul sunt la fel de reale ca și lumea materială, deși sunt invizibile pentru noi.
777
|
|
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:59
...Despre ignoranța vinovată a ateilor și a celor indiferenți față de religie, marele matematician, fizician și filosof francez Blaise Pascal scria:
Această superficialitate, într-o chestiune în care este vorba de ei înșiși, de veșnicia lor, de ființa lor, mă irită mai mult decât mă înduioșează; mă uimește și mă înspăimântă. E un monstru pentru mine.
În zadar se îndepărtează ei cu gândul de la veșnicia care îi așteaptă, căci nu o pot nimici negândindu-se la ea...
Iată o îndoială cu teribile urmări. Este, desigur, un foarte mare rău să fim cuprinși de această îndoială ; însă este cel puțin o datorie indispensabilă să căutăm a ne da seama când suntem cuprinși de ea.
Cel care se îndoiește și care nu cercetează este totodată și nedrept și foarte nenorocit. Iar dacă, în această stare, el este liniștit și satisfăcut, dacă se fălește cu ea și dacă se arată mândru, dacă din ea face subiect al bucuriei și al deșertăciunii sale, n-am termeni să calific o atât de extravagantă creatură.
Unde se pot căpăta asemenea simțăminte? Ce motiv de bucurie găsește cineva în a nu mai aștepta decât mizerii fără sfârșit ?
Ce motiv de vanitate de a te crede în întunecimi de nepătruns și cum este posibil un astfel de raționament la un om cu judecată ?
Șederea aceasta liniștită în ignoranță este un lucru monstruos a cărui extravaganță și stupiditate trebuie arătată celor care își petrec astfel viața, pentru a-i face să-și dea seama de ce se petrece în ei înșiși și pentru a-i rușina prin arătarea nebuniei lor.
Există oameni indiferenți față de ruina ființei lor și de pericolul unei eternități de mizerie. Această poziție a lor mi se pare nefirească, deși față de celelalte lucruri ei iau cu totul altă atitudine : se tem până și de cele mai mici dintre ele, le prevăd, le simt.
777
|
|
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:06
Ce spune stiinta ( cea de astazi...)
Fizica cuantică ne arată existența sufletului, prin teoria nivelurilor de realitate. Diferitele niveluri de realitate ne arată că existența nu se desfășoară numai pe un singur plan sau nivel, cel văzut și pipăit de noi, ci sunt mai multe niveluri sau lumi. Conform descoperirilor fizicii cuantice de la începutul secolului XX, s-a putut constata că materia, la nivel subatomic, nu mai este formată din corpusculi, ci din unde. Corpusculii sunt mai subtili decât substanțele, pe care le vedem și le pipăim. Undele sunt mai subtile decât corpusculii, fiind la un alt nivel de realitate. Trupul nostru este compus din substanțe, iar substanțele, la rândul lor sunt compuse din corpusculi și din unde. Iată deja mai multe niveluri de realitate care există în același timp. Așa cum există mai multe niveluri sau planuri, există un nivel de realitate și mai subtil, cel sufletesc. Sufletul este la un nivel de realitate mult mai subtil, imaterial; sufletul este eul omului, este însăși persoana noastră care animă trupul.
Întâlnirea religiei și știintei în domeniul fizicii cuantice - o ramură a fizicii destul de nouă - este înca o dovadă în plus, că, cu cât adâncim cercetările în știință, cu atât se regăsesc mai mult adevarurile religiei. Doar știința superficială poate să ducă la ateism, dar știința adâncă îl conduce pe om spre religie, așa cum spunea și filosoful Francis Bacon : Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei îl aduce pe om la Dumnezeu .
777
|
Leu4Life
2 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:10
addan ma bucur sincer ca mai exista si oameni ca tine care cred cu tarie in Dumnezeu si nu se feresc sa afirme existenta Sa pe un forum public. Felicitari, nu o sa-ti para rau :)
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:13
...Și savantul Albert Einstein a folosit cunostințele de fizică cuantică în descoperirile sale.
El era convins de existența lui Dumnezeu și a vieții dincolo de moarte și spunea: "În veacul nostru materialist, singurii oameni de știință serioși sunt oamenii profund religioși." Elogiind Turnul Eiffel de la Paris, a scris în cartea de onoare: "Admirația mea pentru inginerul Eiffel, arhitectul turnului și cea mai mare admirație pentru cel mai mare Arhitect, care a creat universul, Dumnezeu!"A spus că ceea ce nu este materie și nu se poate simți și măsura este cu mult mai mult decât materia și că oamenii de știință au început să-și dea seama mai clar de acest lucru începând cu descoperirea spectrului electromagnetic:
"Până în secolul XX realitatea a fost ceea ce oamenii puteau atinge, mirosi, vedea și auzi. De la prima publicare a spectrului electromagnetic, oamenii au învățat că ceea ce ei pot atinge, mirosi, vedea și auzi este mai puțin de o milionime a realității. " În legătură cu descoperirile științifice și invențiile: dacă sunt constructive și sunt folosite pentru binele umanității sunt benefice.
777
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:22
Pt. cei care cred ca "evolutia" este singura nastere a speciei umane iata ce spunea insusi Charles Darwin, "parintele evolutiei"...citez:
O altă cauză a credinței în existența lui Dumnezeu, care ține de rațiune iar nu de sentimente, mă impresionează prin greutatea sa. Ea provine din extrema dificultate - sau mai bine zis din imposibilitatea - de a concepe acest imens si prodigios Univers, cuprinzând omul și facultatea sa de a privi în viitor, ca pe rezultatul unui destin și al unei necesități oarbe. Cugetând astfel, mă simt nevoit să admit o Cauză primară cu un spirit inteligent.
777
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:41
Ideea de Dumnezeu este o noțiune fundamentală, fără de care știința cade în absurd. Materialismul ateu a năpădit societatea modernă, care l-a primit orbește tocmai pentru că el s-a dat drept expresia științei, drept rezultatul sau sinteza celor mai recente descoperiri ale ei. Materialismul s-a servit de prestigiul știintei - deși, ca sistem, este însăși negația acesteia - ca să impună mulțimii semi-savanților, incapabili să-i priceapă ipocrizia. Prin ei, s-a introdus în școli (unde, în mod laș, a exploatat și exploatează candoarea și naivitatea copiilor sau a tinerilor neexperimentați, care nu au nici cunoștințe suficiente, nici spirit critic destul de dezvoltat pentru a deosebi minciuna de adevăr) și a otrăvit astfel, cu doctrinele sale răufăcătoare, mai multe generații.
Ca orice eroare, materialismul înseamnă ignoranță -fie prin lipsa de cultură, fie prin lipsa de inteligență, fie prin caracterul pătimaș. La șaptesprezece ani, eram materialist pentru că nu aveam decât o sumă foarte restrânsă de cunoștințe asupra naturii; pentru că rațiunea mea nu era încă dezvoltată, așa că, neavând spirit critic, credeam tot ce auzeam și citeam; pentru că mă lăsam prins în cursa perfidei afirmații că oamenii de știință sunt toți materialiști. Ei bine, dacă de atunci nu aș fi dobândit, printr-un studiu continuu, noi cunștințe asupra naturii brute și asupra ființelor viețuitoare, sau dacă, din nenorocire, facultățile mele intelectuale ar fi rămas în acel stadiu infantil, sau dacă nu aș fi constatat că adevărații savanți resping sistemul materialist, atunci aș fi și astăzi o victimă a acestei doctrine....
777
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 15:18
...Foarte pe scurt despre "pariul" lui Pascal
Blaise Pascal a fost un om de știință si filosof profund credincios. Pentru atei și pentru cei care nu s-au hotarât în a-l urma pe Dumnezeu, el a scris celebrul său "pariu", care, pe scurt, ar putea fi redat astfel:
Dacă Dumnezeu nu există și ai crezut în El și i-ai urmat Cuvântul, nu ai pierdut nimic. Dar dacă Dumnezeu există și nu ai crezut în El și nu i-ai urmat Cuvântul, atunci ai pierdut totul. Iată un fragment din "Cugetări", referitor la acest "pariu": Să punem în cumpănă câștigul sau pierderea în caz că ați lua partea credinței că Dumnezeu există. Dacă câștigați, caștigați tot; dacă pierdeți, nu pierdeți nimic. Deci, pariați că există; faceți-o fără șovăire. Recomant spre lectură întreaga carte "Cugetări" de Blaise Pascal. Este foarte interesantă.
777
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 15:54
|
9am129308
8 mesaje
Oras: Focsani
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 15:57
Bine bigotule, tu spui că D-zeu, singur și neplictisit, hălăduia veșnicii după veșnicii până într-o bună zi... pardon, până la un moment dat când i-a cășunat să facă lumină și toate cele. L-a făcut și pe om, până la urmă, după chipul și asemănarea Sa. Stau ca prostu' și ca comunistul (!) și mă întreb: la ce i-or fi trebuit picioarele, dacă nu avea pe ce să pășească; la ce i-au trebuit mâinile, dacă nu avea ce să apuce; la ce i-a trebuit gura, dacă nu avea ce să mănânce, la ce i-au trebuit urechile, stomacul, anusul... dar de penis, ce zici? La ce-i trebuia? Ce fu... cu el? Dar de buric ce zici? D-zeu a avut și el o mamă? A trăit în lichidul amniotic al vreunei mame? Religia să mă lămurească despre cicatricea buricului de pe burtălăul Domnului!
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 15:58
De la: ioa_d, la data 2009-09-06 13:45:45De la: ioa_d, la data 2009-09-06 09:17:27"16. Și s-a dus Cain de la fața lui Dumnezeu și a locuit în ținutul Nod, la răsărit de Eden.
17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa și ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate și a numit-o, după numele fiului său, Enoh. "
asta am gasit intr-o biblie on line......eu stiam ceva de 99 de copii ai evei....
deci cain, avea femeie.....de unde? daca pe lume erau doar adam, eva, cain, si abel mort?
femeia lui de unde a aparut? o fi fost maimutzica...veriga lipsa a darwinismului?
tot nu m-a lamurit nimeni, de unde avea cain femeie cand pe lumea erau doar 4 oameni dintre care unul mort?
pe pag.anterioara,ai un posibil raspuns....chiar foarte posibil !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 16:01
De la: 9am129308, la data 2009-09-06 15:57:48Bine bigotule, tu spui că D-zeu, singur și neplictisit, hălăduia veșnicii după veșnicii până într-o bună zi... pardon, până la un moment dat când i-a cășunat să facă lumină și toate cele. L-a făcut și pe om, până la urmă, după chipul și asemănarea Sa. Stau ca prostu' și ca comunistul (!) și mă întreb: la ce i-or fi trebuit picioarele, dacă nu avea pe ce să pășească; la ce i-au trebuit mâinile, dacă nu avea ce să apuce; la ce i-a trebuit gura, dacă nu avea ce să mănânce, la ce i-au trebuit urechile, stomacul, anusul... dar de penis, ce zici? La ce-i trebuia? Ce fu... cu el? Dar de buric ce zici? D-zeu a avut și el o mamă? A trăit în lichidul amniotic al vreunei mame? Religia să mă lămurească despre cicatricea buricului de pe burtălăul Domnului!
cum ti-ai distorsionat fotografia aia ,de ai pus-o pe avatar ? ....da' sa sti ca tot esti usor de recunoscut
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 17:42
De la: 9am129308, la data 2009-09-06 15:57:48Bine bigotule, tu spui că D-zeu, singur și neplictisit, hălăduia veșnicii după veșnicii până într-o bună zi... pardon, până la un moment dat când i-a cășunat să facă lumină și toate cele. L-a făcut și pe om, până la urmă, după chipul și asemănarea Sa. Stau ca prostu' și ca comunistul (!) și mă întreb: la ce i-or fi trebuit picioarele, dacă nu avea pe ce să pășească; la ce i-au trebuit mâinile, dacă nu avea ce să apuce; la ce i-a trebuit gura, dacă nu avea ce să mănânce, la ce i-au trebuit urechile, stomacul, anusul... dar de penis, ce zici? La ce-i trebuia? Ce fu... cu el? Dar de buric ce zici? D-zeu a avut și el o mamă? A trăit în lichidul amniotic al vreunei mame? Religia să mă lămurească despre cicatricea buricului de pe burtălăul Domnului!
...Ce spui de asta ? ...hm ?
Computing Dictionary
bigot
A person who is religiously attached to a particular computer, language, operating system, editor, or other tool (see religious issues). Usually found with a specifier; thus, "Cray bigot", "ITS bigot", "APL bigot", "VMS bigot", "Berkeley bigot". Real bigots can be distinguished from mere partisans or zealots by the fact that they refuse to learn alternatives even when the march of time and/or technology is threatening to obsolete the favoured tool. It is truly said "You can tell a bigot, but you can't tell him much." Compare weenie.
Nu mai folosi terminatii pe care sunt sigur ca nu le stapanesti suficient...te avertizez ca esti pe un "teren' cam mocirlos, s-ar putea sa nu mai iesi de acolo...
777
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:20
De la: gabigabi, la data 2009-09-06 09:45:23De la: Dorinel, la data 2009-09-05 21:40:47Am fost de mic copil si sunt de parere ca religia este o inventie a omului in cautare de raspunsuri; mi-am argumentat si pe alte topicuri parerea, nu are rost sa repet aceeasi poveste de "n" ori.
Atata vreme cat majoritatea religiilor, si nu doar cea crestina, se bazeaza pe inadecvente, contraziceri si, nu in ultimul rand, o bolnava pornire de a condamna la vesnica suferinta pe cei apartinand unei alte religii, cat toate perceptele si valorile lor se aplica doar in conditiile pe care ei le aleg, si le sunt convenabile lor, nu pot sa cred in asemenea tampenii.
Despre posibila exisntenta a unei entitati, creatoare sau distrugatoare ori pur si simplu protectoare, am serioase indoieli; iar astea sunt dincolo de faptul ca nu am nicio dovada fizica, nici pshica, despre existenta ei. E o chestiune a ceea ce simti, a faptului ca mintea omului e mult mai complexa decat ne imaginam noi deocamdata, si ca ... doar timpul e cel care poate da raspunsurile.
Singurele certitudini impalbabile sunt ... existenta si timpul. Daca ele pot fi definite ca niste "energii", atunci sunt "credincios"... Pana atunci ...''VANT LA PUPA" .
Dorinele,foarte frumos si corect spus,dupa cum si ceea ce au postat Ic3 si Florin....dar,mai oameni buni, daca mintea voastra este atit de libera de dogme,de fanatism,de ce nu incercati mai,sa decojiti Adevarul de balastul asta care va enerveaza si care va determina sa va exprimati la adresa celorlalti,cu insulte si jigniri ? primi care ar fi trebuit sa vorbeasca elegant si clar si precis,ar trebui sa fiti voi....caci,iata, SUNTETI LIBERI in gindire...ori voi,cu atitudinea voastra sfidatoare, nu dovediti decit un imens dispret ,ca sa nu zic ura si un Orgoliu nemasurat ... si Suficienta! Unde ai vazut in interventiile mele mesaje pline de ura si dispretuire? In general, depinde cu cine vorbesc si cui ma adresez, si cu exceptia a doua persoane, pe buna dreptate, batute in cap si in ... cuie, cu o gandire habnotica si abstracta, nu cred ca am jignit pe cineva sau m-am adresat insultator.
Cat despre orgoliu; ei da, sunt o persoana orgolioasa si nu vad nimic rau in asta.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:25
De la: Leu4Life, la data 2009-09-06 14:10:14addan ma bucur sincer ca mai exista si oameni ca tine care cred cu tarie in Dumnezeu si nu se feresc sa afirme existenta Sa pe un forum public. Felicitari, nu o sa-ti para rau :)
Mda...O sa primeasca recunostinta vesnica a celui de sus..
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:29
De la: ioa_d, la data 2009-09-06 13:45:45De la: ioa_d, la data 2009-09-06 09:17:27"16. Și s-a dus Cain de la fața lui Dumnezeu și a locuit în ținutul Nod, la răsărit de Eden.
tot nu m-a lamurit nimeni, de unde avea cain femeie cand pe lumea erau doar 4 oameni dintre care unul mort? Din tribul vecin. Avea alt mit despre facerea lumii...si aveau rezerve de forte umane. In cazul in care vecinii dadeau gres...cu mitul lor.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:29
De la: 9am129308, la data 2009-09-06 15:57:48Bine bigotule, tu spui că D-zeu, singur și neplictisit, hălăduia veșnicii după veșnicii până într-o bună zi... pardon, până la un moment dat când i-a cășunat să facă lumină și toate cele. L-a făcut și pe om, până la urmă, după chipul și asemănarea Sa. Stau ca prostu' și ca comunistul (!) și mă întreb: la ce i-or fi trebuit picioarele, dacă nu avea pe ce să pășească; la ce i-au trebuit mâinile, dacă nu avea ce să apuce; la ce i-a trebuit gura, dacă nu avea ce să mănânce, la ce i-au trebuit urechile, stomacul, anusul... dar de penis, ce zici? La ce-i trebuia? Ce fu... cu el? Dar de buric ce zici? D-zeu a avut și el o mamă? A trăit în lichidul amniotic al vreunei mame? Religia să mă lămurească despre cicatricea buricului de pe burtălăul Domnului!  ..Bine zis..
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:37
In realitate daca e ceva adevarat cu mitul lui Adam e pe la 60000-70000 ani inainte. Si atunci , se pare ca erau mai multe mii de oameni supravietuitori dupa cataclismul din Sumatra, sau Java. E doar o supozitie, bazata pe niste date destul de exacte.
Atunci a fost cea mai mare eruptie de la aparitia teoretica a omului., vreo 4 milioane ani. 1200 km2 de lava aruncate in aer. Si a fost o extinctie in masa a tuturor vietuitoarelor, deci si omul.
Iar oamenii se trag cam toti dintr-o singura femeie, de cam atunci.
Asta nu inseamna ca existau doar un barbat si o femeie, ci acea linie genealogica s-a impus.
eu personal nu cred, ci mai degraba analizele genetice sint gresitye sau tendentioase.
Eu cred ca e aceeasi poveste ca si bigubagul.
E imposibil de adus un fenomen universal intr-un punct. E o aberatie asemanatoare cu comunismul teoretic. Nu se poate pune in practica.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:38
De la: addan, la data 2009-09-06 14:41:57
Ideea de Dumnezeu este o noțiune fundamentală, fără de care știința cade în absurd. Materialismul ateu a năpădit societatea modernă, care l-a primit orbește tocmai pentru că el s-a dat drept expresia științei, drept rezultatul sau sinteza celor mai recente descoperiri ale ei. Materialismul s-a servit de prestigiul știintei - deși, ca sistem, este însăși negația acesteia - ca să impună mulțimii semi-savanților, incapabili să-i priceapă ipocrizia. Prin ei, s-a introdus în școli (unde, în mod laș, a exploatat și exploatează candoarea și naivitatea copiilor sau a tinerilor neexperimentați, care nu au nici cunoștințe suficiente, nici spirit critic destul de dezvoltat pentru a deosebi minciuna de adevăr) și a otrăvit astfel, cu doctrinele sale răufăcătoare, mai multe generații.
Ca orice eroare, materialismul înseamnă ignoranță -fie prin lipsa de cultură, fie prin lipsa de inteligență, fie prin caracterul pătimaș. La șaptesprezece ani, eram materialist pentru că nu aveam decât o sumă foarte restrânsă de cunoștințe asupra naturii; pentru că rațiunea mea nu era încă dezvoltată, așa că, neavând spirit critic, credeam tot ce auzeam și citeam; pentru că mă lăsam prins în cursa perfidei afirmații că oamenii de știință sunt toți materialiști. Ei bine, dacă de atunci nu aș fi dobândit, printr-un studiu continuu, noi cunștințe asupra naturii brute și asupra ființelor viețuitoare, sau dacă, din nenorocire, facultățile mele intelectuale ar fi rămas în acel stadiu infantil, sau dacă nu aș fi constatat că adevărații savanți resping sistemul materialist, atunci aș fi și astăzi o victimă a acestei doctrine....
Unde a fost Jisus in cele trei zile dupa asa zisa rastignire..
Pai sa vedem
Biblia nu expune cu precizie ce a făcut Hristos în timpul celor trei zile dintre moartea și învierea Sa. Totuși, se pare că El a proclamat victoria asupra îngerilor căzuți și/sau necredincioșilor. Ceea ce putem ști cu siguranță este că Isus nu a dat oamenilor o a doua șansă pentru mântuire. Biblia ne spune că după moarte urmează judecata (Evrei 9:27), nu a doua șansă. Nu există un răspuns în totalitate clar cu privire la ce a făcut Iisus în timpul dintre moarte și înviere. Probabil aceasta este una dintre tainele pe care le vom înțelege atunci când vom ajunge în cer, în glorie.
Acei care au avut tangențe cu creștinismul ca religie, în special cea creștin ortodoxă, văd la suprafață o credință a compasiunii și a milei față de om. Aparențele pot înțela, o evaluare a surselor primare ale acestei religii va aduce mai multă lumină asupra adevărate-i esențe. Să începem cu personalitatea lui Iisus Hristos de unde creștinismul a pornit doctrinar.
Numele Hristos este traducerea cuvîntului mesia (mai precis mașiah) din ebraică. Înseamnă unsul, apelația dată de evrei celui care va veni trimis de Iehova (numele dat de ei lui Dumnezeu) să îi salveze. Prin urmare Hristos trebuia să îndeplinească în primul rînd o misiune de salvare a poporului evreu. A astfel de salvare cuprindea eliberarea de sub jugul romanilor precum și scăparea de răul uman și social, ceea ce evreii numeau Diavol, Mamona, Belzebul, Lucifer, etc.
Venirea salvatorului poporului evreu era așteptată de multe veacuri. Omul trimis de Iehova trebuia să fie nu numai un salvator al sufletelor oamenilor dar și un rege din stirpea regelui David care era din neamul lui Iuda. Noul Testament argumentează că Iisus era din această spiță și prin urmare putea să-și ceară dreptul de a fi rege al iudeilor.
Omul Iisus și-a început misiunea cînd avea în jur de 30 de ani. Om fără carte, așa cum se spune în Noul Testament, era totuși proficient în regulile iudaice bazate pe Vechiul Testament și pe alte scrieri existente la acea vreme. Treptat omul Iisus a format în jurul lui un grup de prozeliți care deși mic era perseverent în a-l urma în misiunea pe care și-o asumase. Care erau caracteristicile ei?
Matei, 15, 24, redă cuvintele lui Iisus atunci cînd o femeie canaaneeancă chinuită de un demon îi cere ajutor. Nu sunt trimis decît la oile cele pierdute ale casei lui Israel răspunde el. Iisus astfel refuză spunînd mai departe că Nu este bine să iei pîinea copiilor și s-o arunci cîinilor. Cu alte cuvinte Iisus îi numește cîini pe toți oamenii care nu erau evrei. Mai departe, în conversația lor, femeia îi răspunde că și cîinii mănîncă din fărîmiturile ce cad de la masa stăpînilor lor. Iată un episod din Noul Testament care redă vorbele unui om despre care mulți cred ca este fiul lui Dumnezeu. Și paradoxal acești oameni nu sunt evrei ci dintre cei pe care Iisus îi numea cîini.
O altă caracteristică a misiunii salvatorului era că trebuia să fie rege al iudeilor. A fost oare Iisus rege? Cu siguranță nu. Întrebat dacă este rege al iudeilor omul Iisus spune că împărăția lui este în ceruri, deși evreii așteptau un rege, așa cum fusese David în vechime, care să aibă regat pe pămînt nu în cer. Deci nici această caracteristică a salvatorului evreilor Iisus nu a îndeplinit-o.
În misiunea salvatorul era inclusă pacea, pe cînd Iisus declară răspicat că a venit să aducă sabia nu pacea ca să-l despartă pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa (Matei, 10, 34-35). Cum poate vorbi astfel cel ce se credea trimisul lui Dumnezeu dacă Dumnezeul lui nu era cel a dezbinării? Cum am eticheta astăzi un om care ar spune că a venit la cineva în vizită cu dorința de a-i dezbina casa?
Tenacitatea cu care omul Iisus dorea să-i convingă pe evrei că el este mesia era deosebită. Aceasta a atras reacții firești. Cărturarii zicea că îl are în el pe diavol, pe Beelzebul (Marcu, 3, 22). Oamenii ziceau că are duh rău (Marcu, 3, 30), că are demon (Ioan, 7, 20). Însăși familia lui îl credeau că nu e în toate mințile (Marcu, 3, 21) nu credeau în el (Ioan, 7, 5). Omul Iisus etala cu adevărat o comportare demonică. Spune în Marcu, 3, 33, Cine este mama mea? și frații mei?. Cum ar fi tratat un om astăzi care și-ar respinge astfel rudele?
Noul Testament este plin de relatarea faptelor lui Iisus mai cu seamă cu scoaterea duhurilor necurate din oameni. În Marcu, 5, 11-13, se spune cum el a trimis duhurile rele într-o turmă de 2000 de porci. După acest episod oamenii l-au rugat să plece de acolo văzînd că lucrează cu demonii (Marcu, 5, 17). Fariseii, oamenii scoliți în legea iudaică a acelor timpuri, îi spun că cu domnul demonilor (adică cu Satana) el îi scoate pe demoni (Matei, 9, 34). Mulțimea i-a zis că are demon (Ioan, 7, 20; Ioan, 8, 48). Iudeii au spus Acum știm că ai demon (Ioan, 8, 52). Dar el nu a recunoscut argumentînd că diavolul nu poate lupta împotriva diavolului. Vorbele lui Iisus sunt fără sens. Să luăm de exemplu grupurile mafiote care se războiesc între ele deși fiecare se află de partea răului. Faptele diavolului nu țin de ideea că cei răi nu se bat cu cei răi precum Iisus vrea să argumenteze, cum că diavolul ar lupta împotriva lui însuși. Scuza lui Iisus este puerilă, cei răi se bat cu toți inclusiv cu alți oameni răi de teapa lor.
Episodul cu scoaterea duhurilor din acel om și trimiterea lor în turma de porci face se ne întrebăm ce a rezultat din intervenția lui Iisus? Oare duhurile au murit prin moartea porcilor? Nicidecum, deoarece acele duhuri, așa cum intraseră în acel om, sau cum ieșiseră din el pentru a intra în porci, tot astfel puteau intra în oricine altcineva. Pînă la urmă intervenția lui Iisus s-a soldat cu moartea porcilor pentru că duhurile nu au fost distruse cum s-ar aștepta de la cineva cu intenții bune. În Marcu 5, 12-13 se spune despre duhuri că l-au rugat să intre în porci și el le-a dat voie, considerîndu-l astfel mai puternic decît ele. Prin urmare i-au cerut permisiunea ca de la cineva mai mare ierarhic ca ele. Deci Iisus dispunea cum dorea de duhurile rele. Ce s-a întîmplat cu acele duhuri? Cel mai probabil este că ele au intrat în Iisus, el fiind cel care avea putere asupra lor. Dacă Iisus ar fi avut cu adevărat putere de la Dumnezeu și intenții bune ar fi distrus acele duhuri nu le-ar fi transferat în porci ca apoi să fie lasate libere. Puterea lui Iisus era prin urmare dată de diavol.
Un alt episod din faptele acestui om posedat de diavol este cel cu zmochinul. Iisus era înfometat și a găsit un zmochin care nu avea fructe. Supărat, îl blestemă pe zmochin: Rod să nu mai porți în veac! după care zmochinul s-a uscat. Ce vină avea zmochinul că nu avea fructe ca Iisus să le mănînce? Să ne imaginăm că un astfel de om merge la casa cuiva și cere mîncare. Nu i se dă pentru că oamenii din acea casă pur și simplu nu au mîncare în acel moment. Apoi cel care a cerut mîncare îi blestemă ca în veac să nu aibă mîncare în casa lor. Cum ar fi etichetat un astfel de individ care aduce ocară unor oameni pentru că pur și simplu nu au mîncare atunci cînd el vrea să mănînce? Este răul întruchipat care pur și simplu nu gîndește decît răul. Cazul lui Iisus este tipic demonic. Un astfel de episod s-ar fi soldat astăzi cu a-i da cîteva bețe pe spinare fiului lui Dumnezeu.
Să luăm de exemplu una din învățăturile acestui om referitor la ceea ce omul mănîncă. Iisus susține că nu ceea ce intră în gură îl spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea îl spurcă pe om (Matei, 15, 11). Mai departe tot el spune că tot ce intră în gură se duce în pîntece și iese afară, dar cele ce ies din gură pornesc din inimă, și acelea sunt cele ce-l spurcă pe om, dar a mînca fără să-ți fi spălat mîinile, aceasta nu-l spurcă pe om (Matei, 15, 17-20). Este o învățătură de doi bani. Cîți oameni cred că nu contează ce băgăm în pîntece? Dacă cineva bagă în gură otravă sau mîncare stricată nici nu mai apucă să o scoată afară că poate și muri. Cît privește ideea că ceea ce iese din gură îl spurcă pe om cum spune Iisus, afirmația lui este de asemenea o aberație. Vorbele rele îl ușurează temporar pe om de răutatea din el, deși aruncatul vorbelor pe alții nu este o soluție pentru a scăpa de răul din inimă.
Să analizăm acum doctrina păcatului promovată de Iisus, ideea cum că orice păcat și orice blasfemie li se iartă oamenilor, dar blasfemia împotriva Duhului Sfînt nu li se va ierta (Matei, 12, 31). Să presupunem că există o țară în lume care are un sistem juridic ce respectă această învățătură a lui Iisus. De exemplu, un om ticălos este prins în fărădeligile lui și adus în fața judecătorului care va aplica învățăturile lui Iisus în cazul respectiv. Sunt consultați martorii care declară că învinuitul a furat, a bătut cinci oameni la beție și a omorît un om cu un cuțit. La judecată omul recunoaște ticăloșiile făcute adăugînd că a cerut iertare lui Iisus pentru tot răul făcut. Ai spus ceva împotriva Duhului Sfînt? întreabă judecătorul. Niciodată! răspunde omul. Verdictul: Eliberați-l că și-a cerut iertare în numele lui Iisus Hristos, dar nu a hulit Duhul Sfînt!. Poate o atare învățătură a iertării veșnice să vină de la Dumnezeu sau de la Diavol? O astfel de metodă de a face dreptate oamenilor este înșelăciune curată, Dumnezeu nu poate iertă răutățile oamenilor, cei vinovați trebuie să repare cumva răul adus și să învețe că repetarea răului nu va fi iertată prin simpla recunoaștere a greșelii. Învățătura lui Iisus este prostie curată. O societate sănătoasă nu poate funcționa pe astfel de învățături fără sens.
Evreii în Vechiul Testament aveau o metoda mai logică, deși nu era cu totul justă, ideea că se plătește ochi pentru ochi. Dar în învățăturile lui Iisus privind aplicarea dreptații se vede mai degrabă mîna diavolului decît cea a unei forțe a dreptății. Numai diavolul trece cu vedere faptul că merge și așa, că simpla iertare dată de el diavolul poate absolvi pe om de relele pe care le face. Diavolul iartă de păcat pentru a-l ține pe păcătos mereu în păcat. Este și metoda folosită de Iisus pentru a-i menține pe oameni în jugul suferinței pe care a inițiat-o în locul salvarii pe care trebuia să o aducă așteptatul mesia, salvatorul evreilor. Este oare acesta salvatorul? Poate trimisul lui Dumnezeu să-i îndemne pe oamenii să se complacă în rele iertîndu-le tot timpul fărădelegile? Mai degrabă un spirit demonic face aceasta.
Să cercetăm cum Iisus crede că oamenii lui Dumnezeu pot fi deosebiți de cei ai diavolului. În Matei, 7, 10-20, Iisus îi avertizează pe ucenici să se ferească de profeți mincinoși căci după roadele lor vor fi cunoscuți. Preceptul este bine știut din Vechiul Testament, ideea că pomul se cunoaște după rod. Să vedem ce roade a adus pomul lui Iisus după așa zisa înălțare a lui la cer?
Creștinismul a pătruns treptat în lumea zisă păgînă prin înfricoșarea oamenilor asupra pedepselor ce-i așteaptă dacă nu se vor supune noii învățături. Această frică de pedeapsă persistă și astăzi fiind practic hrana creștinismului. Fără continua teroare a diavolului care pîndește la orice pas creștinismul s-ar dezintegra. De remarcat este atenția care se pune pe diavol ca personaj principal și toate cele care vin cu răul și suferința, răstignirea lui Iisus pe cruce, sîngele, patimile lui, etc. În cele din urmă Iisus pozează în învingător, chiar după ce a fost bătut în cuie pe cruce. Pe cei mai mulți traumele mentale pe care le implantează în minți frica, toate aceste aspecte ale suferinței și întunericului, îi bîntuie pe oameni toată viața. Deși se spune despre învingătorul morții, că a ajuns acolo la dreapta Tatălui sau, el privește cu detașare întreaga panoramă care a urmat după înălțarea sa. Să vedem fructele date de pomul sădit de Iisus pe pămînt. Ce a urmat?
Războaie, măceluri împotriva evreilor și ale altora, dezbinare veșnică printre cei care au urmat învățătura lui Iisus, inchiziție, arderea oamenilor pe rug, arderea cărților, obida oamenilor, cuceririle sîngereoase urmînd crucea însîngerată, care cînd era pumnal cînd cruce, și multe alte fructe ale demonului înălțat la cer. Iisus s-a dus direct în iad de unde nici că-i pasă ce se întîmplă pe pămînt deoarece sistemul introdus de el funcționează din plin ca fruct al faptelor mîntuirii lui. Salvarea care se aștepta din partea unui trimis al lui Dumnezeu este nonexistentă, Iisus este demonul care a adus durerea nu mîntuirea.
Cine este în măsură astăzi să evalueze misiunea salvatoare ale lui Iisus? Toți cei care au avut tangență cu creștinismul! Salvatorul se dorea un personaj al salvării din durere nu cineva care aduce suferință prin sabia pe care cu adevărat a lăsat-o omenirii. Și sîngele continuă să curgă și astăzi și va continua atîta timp cît oamenii venerează pe demonul care a adus suferință omenirii cu 2000 de ani înainte. Iată că în ciuda obiceiului diavolului de a minți, totuși de cîteva promisiuni s-a ținut.
Care este spectrul creștinismului astăzi în lume? Nici o altă religie nu are mai multe secte decît cea creștină. Dezbinarea generată de Iisus încă de cînd era viu pe pămînt continuă astăzi cu aceeași forță încît te întrebi cum de este posibil ca oamenii să interpreteze diferit ideile dintr-o carte care este destul de coezivă în conținut, Biblia? Explicația nu poate fi decît că Biblia este o carte plină de contradicții, atît Vechiul cît și Noul Testament. Cel puțin Noul Testament este grosier privind salvarea oamenilor de la moarte de către cineva care nu s-a salvat pe sine însuși. Oasele i-au putrezit de mult acolo în Orientul Apropiat. Evreii nu l-au acceptat pe Iisus deoarece nu era nimic în el să sugereze că-i poate salva, că-i poate elibera de sub jugul romanilor așa cum se aștepta de la un rege din spița lui David.
Cine a fost Iisus? Respingerea lui de către evrei în mod automat îl califică drept impostor și amăgitor. Nimeni nu a făcut o evaluare mai justă asupra cine a fost Iisus decît poporul din care face parte și în mijlocul căruia a trăit. Și ei l-au categorisit drept amăgitor. Învățăturile ieftine și stupide ale lui Iisus au mai mult marca răului decît cea a binelui. Omul Iisus este un caz demonic a cărui misiune salvatoare a supraviețuit prin conjunctura istoriei, prin frică pe care o împlîntă în mințile oamenilor așa cum numai duhurile rele fac, deghizînd răul într-un ambalaj pe care scrie fericire și salvare. Dezbinarea adusă de fiul lui Dumnezeu continuă să ne macine sufletele și să ne despartă inimile cu sabia pe care a promis-o. Și asta avem astăzi: fiul despărțit de tatăl său, fiica de mama sa, așa cum se arată în Matei, 10, 34-35. Creștinismul este un cult demonic, cea mai mare minciună care a putut vreodată exista în omenire: venerarea unui demon ca fiu al lui Dumnezeu, Iisus.
Vă veți întreaba cum se explică atîtea frumuseți văzute în biserici și catedrale? Există realmente creații minunate care glorifică amintirea narativă a celui care a fost Iisus. Răspunsul este că aceste minunății sunt rodul idealului minții omenești, nu cel al învățăturilor lui Iisus. Creștinismul este o religie parazitară care se întinde oriunde poate să ajungă cu teroarea fricii. Oamenii au creat cu mare elan frumuseți în biserici și catedrale pentru a contracara urîciunea creștinismului originar al lui Iisus, idealizînd aspectele durerii, portretizînd un Iisus cu fața blîndă și resemnat în fața morții, postura victimei care induce milă în cei care o privesc. Dar cînd este să evaluăm obiectiv consecințele acestor aberații doctrinare gunoiul creștinismului iese la suprafață în felul de a se comporta al oamenilor, în modul lor de existență, în violența și răutatea socială a unor creștini, deoarece Iisus le-a promis că orice li se poate ierta afară de blasfemia împotriva Duhului Sfînt (Matei, 12, 31). Oamenii sinceri aflați printre creștini sunt doar victime credule care resemnați și depășiți de înțelegerea reală a demonismului lui Iisus nici nu știu practic în mîna cui se află.
Puterea politică de-a lungul timpului a înțeles cu realism marele potențial de manipulare a creștinismului care a fost folosit de toate sistemele sociale inclusiv comunismul care inițial l-a respins. Ulterior creștinismul a fost tolerat și folosit în slujba noilor guvernanți comuniști care, înclinați spre rău, exploatare și minciună, s-au aliat cu cei de-o teapă cu ei, cei care îl slujeau de Diavol întocmai ca și ei, dar folosind metodele demonului de pe crucea însîngerată, Iisus salvatorul omenirii.
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:47
De la: gabigabi, la data 2009-09-06 15:54:09De la: Horus, la data 2009-09-06 12:13:13De la: gabigabi, la data 2009-09-06 11:10:20@horus : uluitor ! de unde si pina unde concluzia cu problemele mele ? din ce reiese ,ca logica ta m-a dat gramada ?! tu esti bolnava de ura si intoleranta si-ti reversi frustrarile ,ca niste laturi,in capul celorlalti ! du-te cu dumnezeu si lasa-ma-n pace....vorbesti anapoda si tragi concluzii aiurea...cauta pe altu'!
Nimeni nu are curajul sa aduca adevarul la suprafata ! sunt milioane de oameni care au murit si care nu au fost reabilitati niciodata ! E nevoie de ura si intoleranta ca raspuns la ura si intoleranta religiilor . Milioane de oameni au suferit sau au murit din cauza unor asazisi initiati care in schizofrenia lor credeau ca reprezinta un dumnezeu pe pamant ! Religia trebuie sa dispara deoarece numai asa putem tinde spre normalitate !
si raspunsul la ura ,cu ura ,ce rezolva ? se va incheia vreodata acest cerc al durerii ptr. milioane de oameni,mai horus ? nu crezi ca e cazul sa se puna punct si sa lasati mortii sa-si doarma somnul cel vesnic ? cui ii foloseste aceasta vesnica si nestinsa dorinta de revansa,poti sa-mi spui ?
Nu e vorba de revansa ,asta intelege si un copil ,adica eu , e vorba ca prin disparitia religiilor sa dispara crimele care au loc si la ora actuala ,in lume ,si sa prevenim ,in viitor escaladarea la nivel de masa a acestora ! Reprezentantii religiilor au dovedit ca nu sunt in stare sa stea la masa tratativelor ,banuiesc ca au avut si anumite interese materiale sau din cele din sfera puterii ! Avem si noi dreptul sa vedem cum evolueaza societatea din punct de vedere spiritual 2000 de ani fara religie si la urma cine va fi atunci sa vada cum e mai bine ! De ce noi sa fim discriminati permanent si sa suportam aceasta manelizare a spiritului !
|
Fosta membra 9am.ro
1086 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:56
mda...spropos de razboaiele din intreaga lume de-a lungul veacurilor....care marea majoritate au pornit de la religie....
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:57
De la: ioa_d, la data 2009-09-06 18:56:57mda...spropos de razboaiele din intreaga lume de-a lungul veacurilor....care marea majoritate au pornit de la religie.... Asa a vrut Cel de Sus !
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
Fosta membra 9am.ro
1086 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:00
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:07
De la: Dorinel, la data 2009-09-06 18:20:27De la: gabigabi, la data 2009-09-06 09:45:23De la: Dorinel, la data 2009-09-05 21:40:47Am fost de mic copil si sunt de parere ca religia este o inventie a omului in cautare de raspunsuri; mi-am argumentat si pe alte topicuri parerea, nu are rost sa repet aceeasi poveste de "n" ori.
Atata vreme cat majoritatea religiilor, si nu doar cea crestina, se bazeaza pe inadecvente, contraziceri si, nu in ultimul rand, o bolnava pornire de a condamna la vesnica suferinta pe cei apartinand unei alte religii, cat toate perceptele si valorile lor se aplica doar in conditiile pe care ei le aleg, si le sunt convenabile lor, nu pot sa cred in asemenea tampenii.
Despre posibila exisntenta a unei entitati, creatoare sau distrugatoare ori pur si simplu protectoare, am serioase indoieli; iar astea sunt dincolo de faptul ca nu am nicio dovada fizica, nici pshica, despre existenta ei. E o chestiune a ceea ce simti, a faptului ca mintea omului e mult mai complexa decat ne imaginam noi deocamdata, si ca ... doar timpul e cel care poate da raspunsurile.
Singurele certitudini impalbabile sunt ... existenta si timpul. Daca ele pot fi definite ca niste "energii", atunci sunt "credincios"... Pana atunci ...''VANT LA PUPA" .
Dorinele,foarte frumos si corect spus,dupa cum si ceea ce au postat Ic3 si Florin....dar,mai oameni buni, daca mintea voastra este atit de libera de dogme,de fanatism,de ce nu incercati mai,sa decojiti Adevarul de balastul asta care va enerveaza si care va determina sa va exprimati la adresa celorlalti,cu insulte si jigniri ? primi care ar fi trebuit sa vorbeasca elegant si clar si precis,ar trebui sa fiti voi....caci,iata, SUNTETI LIBERI in gindire...ori voi,cu atitudinea voastra sfidatoare, nu dovediti decit un imens dispret ,ca sa nu zic ura si un Orgoliu nemasurat ... si Suficienta! Unde ai vazut in interventiile mele mesaje pline de ura si dispretuire? In general, depinde cu cine vorbesc si cui ma adresez, si cu exceptia a doua persoane, pe buna dreptate, batute in cap si in ... cuie, cu o gandire habnotica si abstracta, nu cred ca am jignit pe cineva sau m-am adresat insultator.
Cat despre orgoliu; ei da, sunt o persoana orgolioasa si nu vad nimic rau in asta.
am inceput prin a ma adresa tie,personal ,prin apelul ca fiind oameni rationali,sa va dispersati de balastul care viciaza substanta- esenta si pe aceea s-o cautati ,apoi m-am adresat tuturor celor care isi manifesta toate frustarile posibile printr-o adresare sub orice critica.....adica,tu vrei sa spui ca n-ai remarcat nivelul discutiilor ?
|
|
|