back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 12:13

De la: gabigabi, la data 2009-09-06 11:10:20@horus : uluitor ! de unde si pina unde concluzia cu problemele mele ? din ce reiese ,ca logica ta m-a dat gramada ?! tu esti bolnava de ura si intoleranta si-ti reversi frustrarile ,ca niste laturi,in capul celorlalti ! du-te cu dumnezeu si lasa-ma-n pace....vorbesti anapoda si tragi concluzii aiurea...cauta pe altu'!

Nimeni nu are curajul sa aduca adevarul la suprafata ! sunt milioane de oameni care au murit si care nu au fost reabilitati niciodata ! E nevoie de ura si intoleranta ca raspuns la ura si intoleranta religiilor . Milioane de oameni au suferit sau au murit din cauza unor asazisi initiati care in schizofrenia lor credeau ca reprezinta un dumnezeu pe pamant ! Religia trebuie sa dispara deoarece numai asa putem tinde spre normalitate !

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 12:29

nu cred ca trebuie sa dispara nici o religie. trebuie sa dispara fanatismul, anumite obiceiuri si trebuie incetata impotmolirea in aiureli. filozofiile despre viata prezente in toate religiile, fie ele crestine sau necrestine sant foarte utile. sant pline de invataturi despre viata utile traiului nostru pe pamant. ce trebuie sa dispara este impotmolirea in aberatii ...

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:24

De la: valysky, la data 2009-09-06 09:52:47In Romania religia este o forma de control pe care statul a incurajat-o in mod constant.Este o afacere profitabila,ma refer in mod special la ortodoxie.Are un impact sever asupra prostimii,care domina numeric societaea romaneasca.Religia crestina promovata si de alte biserici/secte,nu are ca scop imbunatatirea calitatii oamenilor.Eu nu ma consider ateu dar nici nu merg sa ma inrolez alaturi de alti asazisi crestini.Insusi modul in care se practica credinta este in contradictie cu esenta crestinismului,ajungandu-se la fatarnicie.Daca comparam imaginea lui isus cu imaginea unui preot sau predicator,nu mai stim cine se respecta mai mult..Repet -nu ma consider ateu dar daca religia si traditiile instiga la -fanatism,ignorantza,suficientza,violentza,prefer sa ma detasez.De ce nu sunt ateu ?
m-am gandit destul de mult la perioada in care am fost ateu si am constatat ca viata era destul de pustie si nu mai avea niciun farmec.motivatiile erau destul de reduse
si atunci am considerat ca daca dumnezeu nu exista ,mai bine il inventez.

Ai patentat inventia?

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:29

De la: Horus, la data 2009-09-06 12:13:13
De la: gabigabi, la data 2009-09-06 11:10:20@horus : uluitor ! de unde si pina unde concluzia cu problemele mele ? din ce reiese ,ca logica ta m-a dat gramada ?! tu esti bolnava de ura si intoleranta si-ti reversi frustrarile ,ca niste laturi,in capul celorlalti ! du-te cu dumnezeu si lasa-ma-n pace....vorbesti anapoda si tragi concluzii aiurea...cauta pe altu'!

Nimeni nu are curajul sa aduca adevarul la suprafata ! sunt milioane de oameni care au murit si care nu au fost reabilitati niciodata ! E nevoie de ura si intoleranta ca raspuns la ura si intoleranta religiilor . Milioane de oameni au suferit sau au murit din cauza unor asazisi initiati care in schizofrenia lor credeau ca reprezinta un dumnezeu pe pamant ! Religia trebuie sa dispara deoarece numai asa putem tinde spre normalitate !

Nu stiu unde vezi tu..ura si intoleranta stimata doamna? ...
Noi toleram tot..dar respingem tot ce provoaca alergie.

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:45

De la: ioa_d, la data 2009-09-06 09:17:27"16. �i s-a dus Cain de la fa�a lui Dumnezeu �i a locuit �n �inutul Nod, la r�s�rit de Eden.
17. Dup� aceea a cunoscut Cain pe femeia sa �i ea, z�mislind, a n�scut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate �i a numit-o, dup� numele fiului s�u, Enoh. "

asta am gasit intr-o biblie on line......eu stiam ceva de 99 de copii ai evei....

deci cain, avea femeie.....de unde? daca pe lume erau doar adam, eva, cain, si abel mort?
femeia lui de unde a aparut? o fi fost maimutzica...veriga lipsa a darwinismului?

se contrazice biblia asta singura, nu trebuie contrazisa de nimeni altcineva...

tot nu m-a lamurit nimeni, de unde avea cain femeie cand pe lumea erau doar 4 oameni dintre care unul mort?

addan

127 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:51

"Pu�ina gustare a �tiin�ei poate duce la ateism, dar ad�ncirea �tiin�ei �l aduce pe om la Dumnezeu!" (Francis Bacon)
�Sunt tot a�a de sigur de existen�a sufletului ca de orice adev�r bine stabilit de �tiin�a experimental�. �i aceast� siguran�� nu este o simpl� credin��, ci o convingere profund�, dob�ndit� �n mod �tiin�ific.� (Nicolae Paulescu, savant)
"Omul de �tiin�� nu se poate mul�umi s� spun�: Cred �n Dumnezeu, el trebuie s� afirme : �tiu c� Dumnezeu este!" (Nicolae Paulescu)

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:54

M�rturia macrocosmosului �i a microcosmosului despre existen�a lui Dumnezeu:

Toat� crea�ia "vorbe�te" despre Dumnezeu, at�t macrocosmosul, c�t �i microcosmosul. Exist� atei care au ajuns la credin�� doar studiind la microscop un picior de albin�, v�z�nd c�t� complexitate exist� �n celule �i molecule �i d�ndu-�i seama de Fiin�a Inteligent� Suprem� din spatele crea�iei, pentru c� aceast� crea�ie complex� nu putea s� apar� la �nt�mplare. Este vorba de argumentul teleologic al existen�ei lui Dumnezeu, dedus� din complexitatea crea�iei. �n limba englez� exist� o expresie, intelligent design, care ilustreaz� faptul c� universul este creat �n mod inteligent de Dumnezeu. Acest design inteligent se vede at�t �n macrocosmos, c�t �i �ntr-un fir de iarb� la microscop. Fizica, biologia, matematica �i teologia sunt �n str�ns� leg�tur�. �n occident exist� chiar disciplina de studiu matematic� teologic�.
Un ateu nu are nici o justificare pentru necredin�a sa, se afl� �n ignoran�a vinovat� chiar dac� nu ar avea nici un fel de cultur� religioas�, deoarece existen�a lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din crea�ie (chiar f�r� revela�ia supranatural�), dup� cum spune �i psalmistul : �Cerurile spun slava lui Dumnezeu �i facerea m�inilor Lui o veste�te t�ria� (Psalm 18, 1) precum �i Sf�ntul Apostol Pavel �n scrisoarea c�tre romani : ��n adev�r, �nsu�irile nev�zute ale Lui, puterea Lui ve�nic� �i dumnezeirea Lui, se vad l�murit, de la facerea lumii, c�nd te ui�i cu b�gare de seam� la ele �n lucrurile f�cute de El. A�a c� [necredincio�ii] nu se pot dezvinov��i� (Romani 1:20). � Credin�a e o condi�ie necesar� pentru m�ntuire, pentru fericirea ve�nic�, dar nu e suficient�, dup� cum vom vedea.
Un ateu poate fi iertat dac� face poc�in�� pentru p�catul ateismului, ca �i pentru orice alt p�cat.

Ateismul nu are nici un temei. Nu este nici un argument �i nici o dovad� c� Dumnezeu nu exist�, dimpotriv�, sunt foarte multe argumente �i dovezi c� exist�. Faptul c� nu-l putem vedea pe Dumnezeu, raiul �i iadul nu �nseamn� c� nu exist�. Dumnezeu, raiul �i iadul sunt la fel de reale ca �i lumea material�, de�i sunt invizibile pentru noi.

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 13:59

...Despre ignoran�a vinovat� a ateilor �i a celor indiferen�i fa�� de religie, marele matematician, fizician �i filosof francez Blaise Pascal scria:
�Aceast� superficialitate, �ntr-o chestiune �n care este vorba de ei �n�i�i, de ve�nicia lor, de fiin�a lor, m� irit� mai mult dec�t m� �nduio�eaz�; m� uime�te �i m� �nsp�im�nt�. E un monstru pentru mine.
�n zadar se �ndep�rteaz� ei cu g�ndul de la ve�nicia care �i a�teapt�, c�ci nu o pot nimici neg�ndindu-se la ea...
Iat� o �ndoial� cu teribile urm�ri. Este, desigur, un foarte mare r�u s� fim cuprin�i de aceast� �ndoial� ; �ns� este cel pu�in o datorie indispensabil� s� c�ut�m a ne da seama c�nd suntem cuprin�i de ea.
Cel care se �ndoie�te �i care nu cerceteaz� este totodat� �i nedrept �i foarte nenorocit. Iar dac�, �n aceast� stare, el este lini�tit �i satisf�cut, dac� se f�le�te cu ea �i dac� se arat� m�ndru, dac� din ea face subiect al bucuriei �i al de�ert�ciunii sale, n-am termeni s� calific o at�t de extravagant� creatur�.
Unde se pot c�p�ta asemenea sim��minte? Ce motiv de bucurie g�se�te cineva �n a nu mai a�tepta dec�t mizerii f�r� sf�r�it ?
Ce motiv de vanitate de a te crede �n �ntunecimi de nep�truns �i cum este posibil un astfel de ra�ionament la un om cu judecat� ?
�ederea aceasta lini�tit� �n ignoran�� este un lucru monstruos a c�rui extravagan�� �i stupiditate trebuie ar�tat� celor care �i petrec astfel via�a, pentru a-i face s�-�i dea seama de ce se petrece �n ei �n�i�i �i pentru a-i ru�ina prin ar�tarea nebuniei lor.
Exist� oameni indiferen�i fa�� de ruina fiin�ei lor �i de pericolul unei eternit��i de mizerie. Aceast� pozi�ie a lor mi se pare nefireasc�, de�i fa�� de celelalte lucruri ei iau cu totul alt� atitudine : se tem p�n� �i de cele mai mici dintre ele, le prev�d, le simt.

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:06

Ce spune stiinta ( cea de astazi...)

Fizica cuantic� ne arat� existen�a sufletului, prin teoria nivelurilor de realitate. Diferitele niveluri de realitate ne arat� c� existen�a nu se desf�oar� numai pe un singur plan sau nivel, cel v�zut �i pip�it de noi, ci sunt mai multe niveluri sau lumi. Conform descoperirilor fizicii cuantice de la �nceputul secolului XX, s-a putut constata c� materia, la nivel subatomic, nu mai este format� din corpusculi, ci din unde. Corpusculii sunt mai subtili dec�t substan�ele, pe care le vedem �i le pip�im. Undele sunt mai subtile dec�t corpusculii, fiind la un alt nivel de realitate. Trupul nostru este compus din substan�e, iar substan�ele, la r�ndul lor sunt compuse din corpusculi �i din unde. Iat� deja mai multe niveluri de realitate care exist� �n acela�i timp. A�a cum exist� mai multe niveluri sau planuri, exist� un nivel de realitate �i mai subtil, cel sufletesc. Sufletul este la un nivel de realitate mult mai subtil, imaterial; sufletul este eul omului, este �ns�i persoana noastr� care anim� trupul.
�nt�lnirea religiei �i �tiintei �n domeniul fizicii cuantice - o ramur� a fizicii destul de nou� - este �nca o dovad� �n plus, c�, cu c�t ad�ncim cercet�rile �n �tiin��, cu at�t se reg�sesc mai mult adevarurile religiei. Doar �tiin�a superficial� poate s� duc� la ateism, dar �tiin�a ad�nc� �l conduce pe om spre religie, a�a cum spunea �i filosoful Francis Bacon : �Pu�ina gustare a �tiin�ei poate duce la ateism, dar ad�ncirea �tiin�ei �l aduce pe om la Dumnezeu �.

777
Leu4Life

2 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:10

addan ma bucur sincer ca mai exista si oameni ca tine care cred cu tarie in Dumnezeu si nu se feresc sa afirme existenta Sa pe un forum public. Felicitari, nu o sa-ti para rau :)

addan

127 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:13

...�i savantul Albert Einstein a folosit cunostin�ele de fizic� cuantic� �n descoperirile sale.
El era convins de existen�a lui Dumnezeu �i a vie�ii dincolo de moarte �i spunea: "�n veacul nostru materialist, singurii oameni de �tiin�� serio�i sunt oamenii profund religio�i." Elogiind Turnul Eiffel de la Paris, a scris �n cartea de onoare: "Admira�ia mea pentru inginerul Eiffel, arhitectul turnului �i cea mai mare admira�ie pentru cel mai mare Arhitect, care a creat universul, Dumnezeu!"A spus c� ceea ce nu este materie �i nu se poate sim�i �i m�sura este cu mult mai mult dec�t materia �i c� oamenii de �tiin�� au �nceput s�-�i dea seama mai clar de acest lucru �ncep�nd cu descoperirea spectrului electromagnetic:

"P�n� �n secolul XX realitatea a fost ceea ce oamenii puteau atinge, mirosi, vedea �i auzi. De la prima publicare a spectrului electromagnetic, oamenii au �nv��at c� ceea ce ei pot atinge, mirosi, vedea �i auzi este mai pu�in de o milionime a realit��ii. " �n leg�tur� cu descoperirile �tiin�ifice �i inven�iile: dac� sunt constructive �i sunt folosite pentru binele umanit��ii sunt benefice.

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:22

Pt. cei care cred ca "evolutia" este singura nastere a speciei umane iata ce spunea insusi Charles Darwin, "parintele evolutiei"...citez:

�O alt� cauz� a credin�ei �n existen�a lui Dumnezeu, care �ine de ra�iune iar nu de sentimente, m� impresioneaz� prin greutatea sa. Ea provine din extrema dificultate - sau mai bine zis din imposibilitatea - de a concepe acest imens si prodigios Univers, cuprinz�nd omul �i facultatea sa de a privi �n viitor, ca pe rezultatul unui destin �i al unei necesit��i oarbe. Cuget�nd astfel, m� simt nevoit s� admit o Cauz� primar� cu un spirit inteligent.�

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:41

�Ideea de Dumnezeu este o no�iune fundamental�, f�r� de care �tiin�a cade �n absurd. Materialismul ateu a n�p�dit societatea modern�, care l-a primit orbe�te tocmai pentru c� el s-a dat drept expresia �tiin�ei, drept rezultatul sau sinteza celor mai recente descoperiri ale ei. Materialismul s-a servit de prestigiul �tiintei - de�i, ca sistem, este �ns�i nega�ia acesteia - ca s� impun� mul�imii semi-savan�ilor, incapabili s�-i priceap� ipocrizia. Prin ei, s-a introdus �n �coli (unde, �n mod la�, a exploatat �i exploateaz� candoarea �i naivitatea copiilor sau a tinerilor neexperimenta�i, care nu au nici cuno�tin�e suficiente, nici spirit critic destul de dezvoltat pentru a deosebi minciuna de adev�r) �i a otr�vit astfel, cu doctrinele sale r�uf�c�toare, mai multe genera�ii.

Ca orice eroare, materialismul �nseamn� ignoran�� -fie prin lipsa de cultur�, fie prin lipsa de inteligen��, fie prin caracterul p�tima�. La �aptesprezece ani, eram materialist pentru c� nu aveam dec�t o sum� foarte restr�ns� de cuno�tin�e asupra naturii; pentru c� ra�iunea mea nu era �nc� dezvoltat�, a�a c�, neav�nd spirit critic, credeam tot ce auzeam �i citeam; pentru c� m� l�sam prins �n cursa perfidei afirma�ii c� oamenii de �tiin�� sunt to�i materiali�ti. Ei bine, dac� de atunci nu a� fi dob�ndit, printr-un studiu continuu, noi cun�tin�e asupra naturii brute �i asupra fiin�elor vie�uitoare, sau dac�, din nenorocire, facult��ile mele intelectuale ar fi r�mas �n acel stadiu infantil, sau dac� nu a� fi constatat c� adev�ra�ii savan�i resping sistemul materialist, atunci a� fi �i ast�zi o victim� a acestei doctrine....

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 15:18

...Foarte pe scurt despre "pariul" lui Pascal

Blaise Pascal a fost un om de �tiin�� si filosof profund credincios. Pentru atei �i pentru cei care nu s-au hotar�t �n a-l urma pe Dumnezeu, el a scris celebrul s�u "pariu", care, pe scurt, ar putea fi redat astfel:
�Dac� Dumnezeu nu exist� �i ai crezut �n El �i i-ai urmat Cuv�ntul, nu ai pierdut nimic. Dar dac� Dumnezeu exist� �i nu ai crezut �n El �i nu i-ai urmat Cuv�ntul, atunci ai pierdut totul.� Iat� un fragment din "Cuget�ri", referitor la acest "pariu": �S� punem �n cump�n� c�tigul sau pierderea �n caz c� a�i lua partea credin�ei c� Dumnezeu exist�. Dac� c�tiga�i, ca�tiga�i tot; dac� pierde�i, nu pierde�i nimic. Deci, paria�i c� exist�; face�i-o f�r� �ov�ire. � Recomant spre lectur� �ntreaga carte "Cuget�ri" de Blaise Pascal. Este foarte interesant�.

777
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 15:54

si raspunsul la ura ,cu ura ,ce rezolva ? se va incheia vreodata acest cerc al durerii ptr. milioane de oameni,mai horus ? nu crezi ca e cazul sa se puna punct si sa lasati mortii sa-si doarma somnul cel vesnic ? cui ii foloseste aceasta vesnica si nestinsa dorinta de revansa,poti sa-mi spui ?

9am129308

8 mesaje
Oras: Focsani

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 15:57

Bine bigotule, tu spui c� D-zeu, singur �i neplictisit, h�l�duia ve�nicii dup� ve�nicii p�n� �ntr-o bun� zi... pardon, p�n� la un moment dat c�nd i-a c�unat s� fac� lumin� �i toate cele. L-a f�cut �i pe om, p�n� la urm�, dup� chipul �i asem�narea Sa. Stau ca prostu' �i ca comunistul (!) �i m� �ntreb: la ce i-or fi trebuit picioarele, dac� nu avea pe ce s� p�easc�; la ce i-au trebuit m�inile, dac� nu avea ce s� apuce; la ce i-a trebuit gura, dac� nu avea ce s� m�n�nce, la ce i-au trebuit urechile, stomacul, anusul... dar de penis, ce zici? La ce-i trebuia? Ce fu... cu el? Dar de buric ce zici? D-zeu a avut �i el o mam�? A tr�it �n lichidul amniotic al vreunei mame? Religia s� m� l�mureasc� despre cicatricea buricului de pe burt�l�ul Domnului!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 15:58

De la: ioa_d, la data 2009-09-06 13:45:45
De la: ioa_d, la data 2009-09-06 09:17:27"16. �i s-a dus Cain de la fa�a lui Dumnezeu �i a locuit �n �inutul Nod, la r�s�rit de Eden.
17. Dup� aceea a cunoscut Cain pe femeia sa �i ea, z�mislind, a n�scut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate �i a numit-o, dup� numele fiului s�u, Enoh. "

asta am gasit intr-o biblie on line......eu stiam ceva de 99 de copii ai evei....

deci cain, avea femeie.....de unde? daca pe lume erau doar adam, eva, cain, si abel mort?
femeia lui de unde a aparut? o fi fost maimutzica...veriga lipsa a darwinismului?

tot nu m-a lamurit nimeni, de unde avea cain femeie cand pe lumea erau doar 4 oameni dintre care unul mort?

pe pag.anterioara,ai un posibil raspuns....chiar foarte posibil !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 16:01

De la: 9am129308, la data 2009-09-06 15:57:48Bine bigotule, tu spui c� D-zeu, singur �i neplictisit, h�l�duia ve�nicii dup� ve�nicii p�n� �ntr-o bun� zi... pardon, p�n� la un moment dat c�nd i-a c�unat s� fac� lumin� �i toate cele. L-a f�cut �i pe om, p�n� la urm�, dup� chipul �i asem�narea Sa. Stau ca prostu' �i ca comunistul (!) �i m� �ntreb: la ce i-or fi trebuit picioarele, dac� nu avea pe ce s� p�easc�; la ce i-au trebuit m�inile, dac� nu avea ce s� apuce; la ce i-a trebuit gura, dac� nu avea ce s� m�n�nce, la ce i-au trebuit urechile, stomacul, anusul... dar de penis, ce zici? La ce-i trebuia? Ce fu... cu el? Dar de buric ce zici? D-zeu a avut �i el o mam�? A tr�it �n lichidul amniotic al vreunei mame? Religia s� m� l�mureasc� despre cicatricea buricului de pe burt�l�ul Domnului!

cum ti-ai distorsionat fotografia aia ,de ai pus-o pe avatar ? ....da' sa sti ca tot esti usor de recunoscut

addan

127 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 17:42

De la: 9am129308, la data 2009-09-06 15:57:48Bine bigotule, tu spui c� D-zeu, singur �i neplictisit, h�l�duia ve�nicii dup� ve�nicii p�n� �ntr-o bun� zi... pardon, p�n� la un moment dat c�nd i-a c�unat s� fac� lumin� �i toate cele. L-a f�cut �i pe om, p�n� la urm�, dup� chipul �i asem�narea Sa. Stau ca prostu' �i ca comunistul (!) �i m� �ntreb: la ce i-or fi trebuit picioarele, dac� nu avea pe ce s� p�easc�; la ce i-au trebuit m�inile, dac� nu avea ce s� apuce; la ce i-a trebuit gura, dac� nu avea ce s� m�n�nce, la ce i-au trebuit urechile, stomacul, anusul... dar de penis, ce zici? La ce-i trebuia? Ce fu... cu el? Dar de buric ce zici? D-zeu a avut �i el o mam�? A tr�it �n lichidul amniotic al vreunei mame? Religia s� m� l�mureasc� despre cicatricea buricului de pe burt�l�ul Domnului!

...Ce spui de asta ? ...hm ?
Computing Dictionary
bigot
A person who is religiously attached to a particular computer, language, operating system, editor, or other tool (see religious issues). Usually found with a specifier; thus, "Cray bigot", "ITS bigot", "APL bigot", "VMS bigot", "Berkeley bigot". Real bigots can be distinguished from mere partisans or zealots by the fact that they refuse to learn alternatives even when the march of time and/or technology is threatening to obsolete the favoured tool. It is truly said "You can tell a bigot, but you can't tell him much." Compare weenie.

Nu mai folosi terminatii pe care sunt sigur ca nu le stapanesti suficient...te avertizez ca esti pe un "teren' cam mocirlos, s-ar putea sa nu mai iesi de acolo...

777
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:20

De la: gabigabi, la data 2009-09-06 09:45:23
De la: Dorinel, la data 2009-09-05 21:40:47Am fost de mic copil si sunt de parere ca religia este o inventie a omului in cautare de raspunsuri; mi-am argumentat si pe alte topicuri parerea, nu are rost sa repet aceeasi poveste de "n" ori.
Atata vreme cat majoritatea religiilor, si nu doar cea crestina, se bazeaza pe inadecvente, contraziceri si, nu in ultimul rand, o bolnava pornire de a condamna la vesnica suferinta pe cei apartinand unei alte religii, cat toate perceptele si valorile lor se aplica doar in conditiile pe care ei le aleg, si le sunt convenabile lor, nu pot sa cred in asemenea tampenii.
Despre posibila exisntenta a unei entitati, creatoare sau distrugatoare ori pur si simplu protectoare, am serioase indoieli; iar astea sunt dincolo de faptul ca nu am nicio dovada fizica, nici pshica, despre existenta ei. E o chestiune a ceea ce simti, a faptului ca mintea omului e mult mai complexa decat ne imaginam noi deocamdata, si ca ... doar timpul e cel care poate da raspunsurile.
Singurele certitudini impalbabile sunt ... existenta si timpul. Daca ele pot fi definite ca niste "energii", atunci sunt "credincios"... Pana atunci ...''VANT LA PUPA" .

Dorinele,foarte frumos si corect spus,dupa cum si ceea ce au postat Ic3 si Florin....dar,mai oameni buni, daca mintea voastra este atit de libera de dogme,de fanatism,de ce nu incercati mai,sa decojiti Adevarul de balastul asta care va enerveaza si care va determina sa va exprimati la adresa celorlalti,cu insulte si jigniri ? primi care ar fi trebuit sa vorbeasca elegant si clar si precis,ar trebui sa fiti voi....caci,iata, SUNTETI LIBERI in gindire...ori voi,cu atitudinea voastra sfidatoare, nu dovediti decit un imens dispret ,ca sa nu zic ura si un Orgoliu nemasurat ... si Suficienta!
Unde ai vazut in interventiile mele mesaje pline de ura si dispretuire? In general, depinde cu cine vorbesc si cui ma adresez, si cu exceptia a doua persoane, pe buna dreptate, batute in cap si in ... cuie, cu o gandire habnotica si abstracta, nu cred ca am jignit pe cineva sau m-am adresat insultator.
Cat despre orgoliu; ei da, sunt o persoana orgolioasa si nu vad nimic rau in asta.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:25

De la: Leu4Life, la data 2009-09-06 14:10:14addan ma bucur sincer ca mai exista si oameni ca tine care cred cu tarie in Dumnezeu si nu se feresc sa afirme existenta Sa pe un forum public. Felicitari, nu o sa-ti para rau :)

Mda...O sa primeasca recunostinta vesnica a celui de sus..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:29

De la: ioa_d, la data 2009-09-06 13:45:45

Din tribul vecin. Avea alt mit despre facerea lumii...si aveau rezerve de forte umane. In cazul in care vecinii dadeau gres...cu mitul lor.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:29

..Bine zis..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:37

In realitate daca e ceva adevarat cu mitul lui Adam e pe la 60000-70000 ani inainte. Si atunci , se pare ca erau mai multe mii de oameni supravietuitori dupa cataclismul din Sumatra, sau Java. E doar o supozitie, bazata pe niste date destul de exacte.
Atunci a fost cea mai mare eruptie de la aparitia teoretica a omului., vreo 4 milioane ani. 1200 km2 de lava aruncate in aer. Si a fost o extinctie in masa a tuturor vietuitoarelor, deci si omul.
Iar oamenii se trag cam toti dintr-o singura femeie, de cam atunci.
Asta nu inseamna ca existau doar un barbat si o femeie, ci acea linie genealogica s-a impus.

eu personal nu cred, ci mai degraba analizele genetice sint gresitye sau tendentioase.
Eu cred ca e aceeasi poveste ca si bigubagul.
E imposibil de adus un fenomen universal intr-un punct. E o aberatie asemanatoare cu comunismul teoretic. Nu se poate pune in practica.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:38

De la: addan, la data 2009-09-06 14:41:57
�Ideea de Dumnezeu este o no�iune fundamental�, f�r� de care �tiin�a cade �n absurd. Materialismul ateu a n�p�dit societatea modern�, care l-a primit orbe�te tocmai pentru c� el s-a dat drept expresia �tiin�ei, drept rezultatul sau sinteza celor mai recente descoperiri ale ei. Materialismul s-a servit de prestigiul �tiintei - de�i, ca sistem, este �ns�i nega�ia acesteia - ca s� impun� mul�imii semi-savan�ilor, incapabili s�-i priceap� ipocrizia. Prin ei, s-a introdus �n �coli (unde, �n mod la�, a exploatat �i exploateaz� candoarea �i naivitatea copiilor sau a tinerilor neexperimenta�i, care nu au nici cuno�tin�e suficiente, nici spirit critic destul de dezvoltat pentru a deosebi minciuna de adev�r) �i a otr�vit astfel, cu doctrinele sale r�uf�c�toare, mai multe genera�ii.

Ca orice eroare, materialismul �nseamn� ignoran�� -fie prin lipsa de cultur�, fie prin lipsa de inteligen��, fie prin caracterul p�tima�. La �aptesprezece ani, eram materialist pentru c� nu aveam dec�t o sum� foarte restr�ns� de cuno�tin�e asupra naturii; pentru c� ra�iunea mea nu era �nc� dezvoltat�, a�a c�, neav�nd spirit critic, credeam tot ce auzeam �i citeam; pentru c� m� l�sam prins �n cursa perfidei afirma�ii c� oamenii de �tiin�� sunt to�i materiali�ti. Ei bine, dac� de atunci nu a� fi dob�ndit, printr-un studiu continuu, noi cun�tin�e asupra naturii brute �i asupra fiin�elor vie�uitoare, sau dac�, din nenorocire, facult��ile mele intelectuale ar fi r�mas �n acel stadiu infantil, sau dac� nu a� fi constatat c� adev�ra�ii savan�i resping sistemul materialist, atunci a� fi �i ast�zi o victim� a acestei doctrine....

Unde a fost Jisus in cele trei zile dupa asa zisa rastignire..
Pai sa vedem

Biblia nu expune cu precizie ce a f�cut Hristos �n timpul celor trei zile dintre moartea �i �nvierea Sa. Totu�i, se pare c� El a proclamat victoria asupra �ngerilor c�zu�i �i/sau necredincio�ilor. Ceea ce putem �ti cu siguran�� este c� Isus nu a dat oamenilor o a doua �ans� pentru m�ntuire. Biblia ne spune c� dup� moarte urmeaz� judecata (Evrei 9:27), nu a doua �ans�. Nu exist� un r�spuns �n totalitate clar cu privire la ce a f�cut Iisus �n timpul dintre moarte �i �nviere. Probabil aceasta este una dintre tainele pe care le vom �n�elege atunci c�nd vom ajunge �n cer, �n glorie.

Acei care au avut tangen�e cu cre�tinismul ca religie, �n special cea cre�tin ortodox�, v�d la suprafa�� o credin�� a compasiunii �i a milei fa�� de om. Aparen�ele pot �n�ela, o evaluare a surselor primare ale acestei religii va aduce mai mult� lumin� asupra adev�rate-i esen�e. S� �ncepem cu personalitatea lui Iisus Hristos de unde cre�tinismul a pornit doctrinar.

Numele Hristos este traducerea cuv�ntului mesia (mai precis ma�iah) din ebraic�. �nseamn� �unsul�, apela�ia dat� de evrei celui care va veni trimis de Iehova (numele dat de ei lui Dumnezeu) s� �i salveze. Prin urmare Hristos trebuia s� �ndeplineasc� �n primul r�nd o misiune de salvare a poporului evreu. A astfel de salvare cuprindea eliberarea de sub jugul romanilor precum �i sc�parea de r�ul uman �i social, ceea ce evreii numeau Diavol, Mamona, Belzebul, Lucifer, etc.

Venirea salvatorului poporului evreu era a�teptat� de multe veacuri. Omul trimis de Iehova trebuia s� fie nu numai un salvator al sufletelor oamenilor dar �i un rege din stirpea regelui David care era din neamul lui Iuda. Noul Testament argumenteaz� c� Iisus era din aceast� spi�� �i prin urmare putea s�-�i cear� dreptul de a fi rege al iudeilor.

Omul Iisus �i-a �nceput misiunea c�nd avea �n jur de 30 de ani. Om f�r� carte, a�a cum se spune �n Noul Testament, era totu�i proficient �n regulile iudaice bazate pe Vechiul Testament �i pe alte scrieri existente la acea vreme. Treptat omul Iisus a format �n jurul lui un grup de prozeli�i care de�i mic era perseverent �n a-l urma �n misiunea pe care �i-o asumase. Care erau caracteristicile ei?

Matei, 15, 24, red� cuvintele lui Iisus atunci c�nd o femeie canaaneeanc� chinuit� de un demon �i cere ajutor. �Nu sunt trimis dec�t la oile cele pierdute ale casei lui Israel� r�spunde el. Iisus astfel refuz� spun�nd mai departe c� �Nu este bine s� iei p�inea copiilor �i s-o arunci c�inilor�. Cu alte cuvinte Iisus �i nume�te c�ini pe to�i oamenii care nu erau evrei. Mai departe, �n conversa�ia lor, femeia �i r�spunde c� �i c�inii m�n�nc� din f�r�miturile ce cad de la masa st�p�nilor lor. Iat� un episod din Noul Testament care red� vorbele unui om despre care mul�i cred ca este fiul lui Dumnezeu. �i paradoxal ace�ti oameni nu sunt evrei ci dintre cei pe care Iisus �i numea c�ini.

O alt� caracteristic� a misiunii salvatorului era c� trebuia s� fie rege al iudeilor. A fost oare Iisus rege? Cu siguran�� nu. �ntrebat dac� este rege al iudeilor omul Iisus spune c� �mp�r��ia lui este �n ceruri, de�i evreii a�teptau un rege, a�a cum fusese David �n vechime, care s� aib� regat pe p�m�nt nu �n cer. Deci nici aceast� caracteristic� a salvatorului evreilor Iisus nu a �ndeplinit-o.

�n misiunea salvatorul era inclus� pacea, pe c�nd Iisus declar� r�spicat c� a venit s� aduc� sabia nu pacea ca s�-l despart� pe fiu de tat�l s�u, pe fiic� de mama sa (Matei, 10, 34-35). Cum poate vorbi astfel cel ce se credea trimisul lui Dumnezeu dac� Dumnezeul lui nu era cel a dezbin�rii? Cum am eticheta ast�zi un om care ar spune c� a venit la cineva �n vizit� cu dorin�a de a-i dezbina casa?

Tenacitatea cu care omul Iisus dorea s�-i conving� pe evrei c� el este mesia era deosebit�. Aceasta a atras reac�ii fire�ti. C�rturarii zicea c� �l are �n el pe diavol, pe Beelzebul (Marcu, 3, 22). Oamenii ziceau c� are duh r�u (Marcu, 3, 30), c� are demon (Ioan, 7, 20). �ns�i familia lui �l credeau c� nu e �n toate min�ile (Marcu, 3, 21) nu credeau �n el (Ioan, 7, 5). Omul Iisus etala cu adev�rat o comportare demonic�. Spune �n Marcu, 3, 33, �Cine este mama mea? �i fra�ii mei?�. Cum ar fi tratat un om ast�zi care �i-ar respinge astfel rudele?

Noul Testament este plin de relatarea faptelor lui Iisus mai cu seam� cu scoaterea duhurilor necurate din oameni. �n Marcu, 5, 11-13, se spune cum el a trimis duhurile rele �ntr-o turm� de 2000 de porci. Dup� acest episod oamenii l-au rugat s� plece de acolo v�z�nd c� lucreaz� cu demonii (Marcu, 5, 17). Fariseii, oamenii scoli�i �n legea iudaic� a acelor timpuri, �i spun c� cu domnul demonilor (adic� cu Satana) el �i scoate pe demoni (Matei, 9, 34). Mul�imea i-a zis c� are demon (Ioan, 7, 20; Ioan, 8, 48). Iudeii au spus �Acum �tim c� ai demon� (Ioan, 8, 52). Dar el nu a recunoscut argument�nd c� diavolul nu poate lupta �mpotriva diavolului. Vorbele lui Iisus sunt f�r� sens. S� lu�m de exemplu grupurile mafiote care se r�zboiesc �ntre ele de�i fiecare se afl� de partea r�ului. Faptele diavolului nu �in de ideea c� cei r�i nu se bat cu cei r�i precum Iisus vrea s� argumenteze, cum c� diavolul ar lupta �mpotriva lui �nsu�i. Scuza lui Iisus este pueril�, cei r�i se bat cu to�i inclusiv cu al�i oameni r�i de teapa lor.

Episodul cu scoaterea duhurilor din acel om �i trimiterea lor �n turma de porci face se ne �ntreb�m ce a rezultat din interven�ia lui Iisus? Oare duhurile au murit prin moartea porcilor? Nicidecum, deoarece acele duhuri, a�a cum intraser� �n acel om, sau cum ie�iser� din el pentru a intra �n porci, tot astfel puteau intra �n oricine altcineva. P�n� la urm� interven�ia lui Iisus s-a soldat cu moartea porcilor pentru c� duhurile nu au fost distruse cum s-ar a�tepta de la cineva cu inten�ii bune. �n Marcu 5, 12-13 se spune despre duhuri c� l-au rugat s� intre �n porci �i el �le-a dat voie�, consider�ndu-l astfel mai puternic dec�t ele. Prin urmare i-au cerut permisiunea ca de la cineva mai mare ierarhic ca ele. Deci Iisus dispunea cum dorea de duhurile rele. Ce s-a �nt�mplat cu acele duhuri? Cel mai probabil este c� ele au intrat �n Iisus, el fiind cel care avea putere asupra lor. Dac� Iisus ar fi avut cu adev�rat putere de la Dumnezeu �i inten�ii bune ar fi distrus acele duhuri nu le-ar fi transferat �n porci ca apoi s� fie lasate libere. Puterea lui Iisus era prin urmare dat� de diavol.

Un alt episod din faptele acestui om posedat de diavol este cel cu zmochinul. Iisus era �nfometat �i a g�sit un zmochin care nu avea fructe. Sup�rat, �l blestem� pe zmochin: �Rod s� nu mai por�i �n veac!� dup� care zmochinul s-a uscat. Ce vin� avea zmochinul c� nu avea fructe ca Iisus s� le m�n�nce? S� ne imagin�m c� un astfel de om merge la casa cuiva �i cere m�ncare. Nu i se d� pentru c� oamenii din acea cas� pur �i simplu nu au m�ncare �n acel moment. Apoi cel care a cerut m�ncare �i blestem� ca �n veac s� nu aib� m�ncare �n casa lor. Cum ar fi etichetat un astfel de individ care aduce ocar� unor oameni pentru c� pur �i simplu nu au m�ncare atunci c�nd el vrea s� m�n�nce? Este r�ul �ntruchipat care pur �i simplu nu g�nde�te dec�t r�ul. Cazul lui Iisus este tipic demonic. Un astfel de episod s-ar fi soldat ast�zi cu a-i da c�teva be�e pe spinare �fiului lui Dumnezeu�.

S� lu�m de exemplu una din �nv���turile acestui om referitor la ceea ce omul m�n�nc�. Iisus sus�ine c� nu ceea ce intr� �n gur� �l spurc� pe om, ci ceea ce iese din gur�, aceea �l spurc� pe om (Matei, 15, 11). Mai departe tot el spune c� tot ce intr� �n gur� se duce �n p�ntece �i iese afar�, dar cele ce ies din gur� pornesc din inim�, �i acelea sunt cele ce-l spurc� pe om, dar a m�nca f�r� s�-�i fi sp�lat m�inile, aceasta nu-l spurc� pe om (Matei, 15, 17-20). Este o �nv���tur� de doi bani. C��i oameni cred c� nu conteaz� ce b�g�m �n p�ntece? Dac� cineva bag� �n gur� otrav� sau m�ncare stricat� nici nu mai apuc� s� o scoat� afar� c� poate �i muri. C�t prive�te ideea c� ceea ce iese din gur� �l spurc� pe om cum spune Iisus, afirma�ia lui este de asemenea o abera�ie. Vorbele rele �l u�ureaz� temporar pe om de r�utatea din el, de�i aruncatul vorbelor pe al�ii nu este o solu�ie pentru a sc�pa de r�ul din inim�.

S� analiz�m acum doctrina p�catului promovat� de Iisus, ideea cum c� orice p�cat �i orice blasfemie li se iart� oamenilor, dar blasfemia �mpotriva Duhului Sf�nt nu li se va ierta (Matei, 12, 31). S� presupunem c� exist� o �ar� �n lume care are un sistem juridic ce respect� aceast� �nv���tur� a lui Iisus. De exemplu, un om tic�los este prins �n f�r�deligile lui �i adus �n fa�a judec�torului care va aplica �nv���turile lui Iisus �n cazul respectiv. Sunt consulta�i martorii care declar� c� �nvinuitul a furat, a b�tut cinci oameni la be�ie �i a omor�t un om cu un cu�it. La judecat� omul recunoa�te tic�lo�iile f�cute ad�ug�nd c� a cerut iertare lui Iisus pentru tot r�ul f�cut. �Ai spus ceva �mpotriva Duhului Sf�nt?� �ntreab� judec�torul. �Niciodat�!� r�spunde omul. Verdictul: �Elibera�i-l c� �i-a cerut iertare �n numele lui Iisus Hristos, dar nu a hulit Duhul Sf�nt!�. Poate o atare �nv���tur� a iert�rii ve�nice s� vin� de la Dumnezeu sau de la Diavol? O astfel de metod� de a face dreptate oamenilor este �n�el�ciune curat�, Dumnezeu nu poate iert� r�ut��ile oamenilor, cei vinova�i trebuie s� repare cumva r�ul adus �i s� �nve�e c� repetarea r�ului nu va fi iertat� prin simpla recunoa�tere a gre�elii. �nv���tura lui Iisus este prostie curat�. O societate s�n�toas� nu poate func�iona pe astfel de �nv���turi f�r� sens.

Evreii �n Vechiul Testament aveau o metoda mai logic�, de�i nu era cu totul just�, ideea c� se pl�te�te ochi pentru ochi. Dar �n �nv���turile lui Iisus privind aplicarea drepta�ii se vede mai degrab� m�na diavolului dec�t cea a unei for�e a drept��ii. Numai diavolul trece cu vedere faptul c� merge �i a�a, c� simpla iertare dat� de el diavolul poate absolvi pe om de relele pe care le face. Diavolul iart� de p�cat pentru a-l �ine pe p�c�tos mereu �n p�cat. Este �i metoda folosit� de Iisus pentru a-i men�ine pe oameni �n jugul suferin�ei pe care a ini�iat-o �n locul salvarii pe care trebuia s� o aduc� a�teptatul mesia, salvatorul evreilor. Este oare acesta salvatorul? Poate trimisul lui Dumnezeu s�-i �ndemne pe oamenii s� se complac� �n rele iert�ndu-le tot timpul f�r�delegile? Mai degrab� un spirit demonic face aceasta.

S� cercet�m cum Iisus crede c� oamenii lui Dumnezeu pot fi deosebi�i de cei ai diavolului. �n Matei, 7, 10-20, Iisus �i avertizeaz� pe ucenici s� se fereasc� de profe�i mincino�i c�ci dup� roadele lor vor fi cunoscu�i. Preceptul este bine �tiut din Vechiul Testament, ideea c� pomul se cunoa�te dup� rod. S� vedem ce roade a adus pomul lui Iisus dup� a�a zisa �n�l�are a lui la cer?

Cre�tinismul a p�truns treptat �n lumea zis� �p�g�n� prin �nfrico�area oamenilor asupra pedepselor ce-i a�teapt� dac� nu se vor supune noii �nv���turi. Aceast� fric� de pedeaps� persist� �i ast�zi fiind practic hrana cre�tinismului. F�r� continua teroare a diavolului care p�nde�te la orice pas cre�tinismul s-ar dezintegra. De remarcat este aten�ia care se pune pe diavol ca personaj principal �i toate cele care vin cu r�ul �i suferin�a, r�stignirea lui Iisus pe cruce, s�ngele, patimile lui, etc. �n cele din urm� Iisus pozeaz� �n �nving�tor, chiar dup� ce a fost b�tut �n cuie pe cruce. Pe cei mai mul�i traumele mentale pe care le implanteaz� �n min�i frica, toate aceste aspecte ale suferin�ei �i �ntunericului, �i b�ntuie pe oameni toat� via�a. De�i se spune despre ��nving�torul mor�ii�, c� a ajuns acolo la dreapta Tat�lui sau, el prive�te cu deta�are �ntreaga panoram� care a urmat dup� ��n�l�area sa�. S� vedem fructele date de pomul s�dit de Iisus pe p�m�nt. Ce a urmat?

R�zboaie, m�celuri �mpotriva evreilor �i ale altora, dezbinare ve�nic� printre cei care au urmat �nv���tura lui Iisus, inchizi�ie, arderea oamenilor pe rug, arderea c�r�ilor, obida oamenilor, cuceririle s�ngereoase urm�nd crucea �ns�ngerat�, care c�nd era pumnal c�nd cruce, �i multe alte �fructe� ale demonului ��n�l�at la cer�. Iisus s-a dus direct �n iad de unde nici c�-i pas� ce se �nt�mpl� pe p�m�nt deoarece sistemul introdus de el func�ioneaz� din plin ca fruct al faptelor �m�ntuirii lui�. Salvarea care se a�tepta din partea unui trimis al lui Dumnezeu este nonexistent�, Iisus este demonul care a adus durerea nu m�ntuirea.

Cine este �n m�sur� ast�zi s� evalueze misiunea �salvatoare� ale lui Iisus? To�i cei care au avut tangen�� cu cre�tinismul! Salvatorul se dorea un personaj al salv�rii din durere nu cineva care aduce suferin�� prin sabia pe care cu adev�rat a l�sat-o omenirii. �i s�ngele continu� s� curg� �i ast�zi �i va continua at�ta timp c�t oamenii venereaz� pe demonul care a adus suferin�� omenirii cu 2000 de ani �nainte. Iat� c� �n ciuda obiceiului diavolului de a min�i, totu�i de c�teva promisiuni s-a �inut.

Care este spectrul cre�tinismului ast�zi �n lume? Nici o alt� religie nu are mai multe secte dec�t cea cre�tin�. Dezbinarea generat� de Iisus �nc� de c�nd era viu pe p�m�nt continu� ast�zi cu aceea�i for�� �nc�t te �ntrebi cum de este posibil ca oamenii s� interpreteze diferit ideile dintr-o carte care este destul de coeziv� �n con�inut, Biblia? Explica�ia nu poate fi dec�t c� Biblia este o carte plin� de contradic�ii, at�t Vechiul c�t �i Noul Testament. Cel pu�in Noul Testament este grosier privind salvarea oamenilor de la moarte de c�tre cineva care nu s-a salvat pe sine �nsu�i. Oasele i-au putrezit de mult acolo �n Orientul Apropiat. Evreii nu l-au acceptat pe Iisus deoarece nu era nimic �n el s� sugereze c�-i poate salva, c�-i poate elibera de sub jugul romanilor a�a cum se a�tepta de la un rege din spi�a lui David.

Cine a fost Iisus? Respingerea lui de c�tre evrei �n mod automat �l calific� drept impostor �i am�gitor. Nimeni nu a f�cut o evaluare mai just� asupra cine a fost Iisus dec�t poporul din care face parte �i �n mijlocul c�ruia a tr�it. �i ei l-au categorisit drept am�gitor. �nv���turile ieftine �i stupide ale lui Iisus au mai mult marca r�ului dec�t cea a binelui. Omul Iisus este un caz demonic a c�rui misiune �salvatoare� a supravie�uit prin conjunctura istoriei, prin fric� pe care o �mpl�nt� �n min�ile oamenilor a�a cum numai duhurile rele fac, deghiz�nd r�ul �ntr-un ambalaj pe care scrie fericire �i salvare. Dezbinarea adus� de �fiul lui Dumnezeu� continu� s� ne macine sufletele �i s� ne despart� inimile cu sabia pe care a promis-o. �i asta avem ast�zi: fiul desp�r�it de tat�l s�u, fiica de mama sa, a�a cum se arat� �n Matei, 10, 34-35. Cre�tinismul este un cult demonic, cea mai mare minciun� care a putut vreodat� exista �n omenire: venerarea unui demon ca �fiu al lui Dumnezeu�, Iisus.

V� ve�i �ntreaba cum se explic� at�tea frumuse�i v�zute �n biserici �i catedrale? Exist� realmente crea�ii minunate care glorific� amintirea narativ� a celui care a fost Iisus. R�spunsul este c� aceste minun��ii sunt rodul idealului min�ii omene�ti, nu cel al �nv���turilor lui Iisus. Cre�tinismul este o religie parazitar� care se �ntinde oriunde poate s� ajung� cu teroarea fricii. Oamenii au creat cu mare elan frumuse�i �n biserici �i catedrale pentru a contracara ur�ciunea cre�tinismului originar al lui Iisus, idealiz�nd aspectele durerii, portretiz�nd un Iisus cu fa�a bl�nd� �i resemnat �n fa�a mor�ii, postura victimei care induce mil� �n cei care o privesc. Dar c�nd este s� evalu�m obiectiv consecin�ele acestor abera�ii doctrinare gunoiul cre�tinismului iese la suprafa�� �n felul de a se comporta al oamenilor, �n modul lor de existen��, �n violen�a �i r�utatea social� a unor cre�tini, deoarece Iisus le-a promis c� orice li se poate ierta afar� de blasfemia �mpotriva Duhului Sf�nt (Matei, 12, 31). Oamenii sinceri afla�i printre cre�tini sunt doar victime credule care resemna�i �i dep�i�i de �n�elegerea real� a demonismului lui Iisus nici nu �tiu practic �n m�na cui se afl�.

Puterea politic� de-a lungul timpului a �n�eles cu realism marele poten�ial de manipulare a cre�tinismului care a fost folosit de toate sistemele sociale inclusiv comunismul care ini�ial l-a respins. Ulterior cre�tinismul a fost tolerat �i folosit �n slujba noilor guvernan�i comuni�ti care, �nclina�i spre r�u, exploatare �i minciun�, s-au aliat cu cei de-o teap� cu ei, cei care �l slujeau de Diavol �ntocmai ca �i ei, dar folosind metodele demonului de pe crucea �ns�ngerat�, Iisus �salvatorul omenirii�.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:47

De la: gabigabi, la data 2009-09-06 15:54:09

si raspunsul la ura ,cu ura ,ce rezolva ? se va incheia vreodata acest cerc al durerii ptr. milioane de oameni,mai horus ? nu crezi ca e cazul sa se puna punct si sa lasati mortii sa-si doarma somnul cel vesnic ? cui ii foloseste aceasta vesnica si nestinsa dorinta de revansa,poti sa-mi spui ?

Nu e vorba de revansa ,asta intelege si un copil ,adica eu , e vorba ca prin disparitia religiilor sa dispara crimele care au loc si la ora actuala ,in lume ,si sa prevenim ,in viitor escaladarea la nivel de masa a acestora ! Reprezentantii religiilor au dovedit ca nu sunt in stare sa stea la masa tratativelor ,banuiesc ca au avut si anumite interese materiale sau din cele din sfera puterii ! Avem si noi dreptul sa vedem cum evolueaza societatea din punct de vedere spiritual 2000 de ani fara religie si la urma cine va fi atunci sa vada cum e mai bine ! De ce noi sa fim discriminati permanent si sa suportam aceasta manelizare a spiritului !

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:56

mda...spropos de razboaiele din intreaga lume de-a lungul veacurilor....care marea majoritate au pornit de la religie....

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:57

De la: ioa_d, la data 2009-09-06 18:56:57mda...spropos de razboaiele din intreaga lume de-a lungul veacurilor....care marea majoritate au pornit de la religie....
Asa a vrut Cel de Sus !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:00

probabil...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:07

De la: Dorinel, la data 2009-09-06 18:20:27
De la: gabigabi, la data 2009-09-06 09:45:23
De la: Dorinel, la data 2009-09-05 21:40:47Am fost de mic copil si sunt de parere ca religia este o inventie a omului in cautare de raspunsuri; mi-am argumentat si pe alte topicuri parerea, nu are rost sa repet aceeasi poveste de "n" ori.
Atata vreme cat majoritatea religiilor, si nu doar cea crestina, se bazeaza pe inadecvente, contraziceri si, nu in ultimul rand, o bolnava pornire de a condamna la vesnica suferinta pe cei apartinand unei alte religii, cat toate perceptele si valorile lor se aplica doar in conditiile pe care ei le aleg, si le sunt convenabile lor, nu pot sa cred in asemenea tampenii.
Despre posibila exisntenta a unei entitati, creatoare sau distrugatoare ori pur si simplu protectoare, am serioase indoieli; iar astea sunt dincolo de faptul ca nu am nicio dovada fizica, nici pshica, despre existenta ei. E o chestiune a ceea ce simti, a faptului ca mintea omului e mult mai complexa decat ne imaginam noi deocamdata, si ca ... doar timpul e cel care poate da raspunsurile.
Singurele certitudini impalbabile sunt ... existenta si timpul. Daca ele pot fi definite ca niste "energii", atunci sunt "credincios"... Pana atunci ...''VANT LA PUPA" .

Dorinele,foarte frumos si corect spus,dupa cum si ceea ce au postat Ic3 si Florin....dar,mai oameni buni, daca mintea voastra este atit de libera de dogme,de fanatism,de ce nu incercati mai,sa decojiti Adevarul de balastul asta care va enerveaza si care va determina sa va exprimati la adresa celorlalti,cu insulte si jigniri ? primi care ar fi trebuit sa vorbeasca elegant si clar si precis,ar trebui sa fiti voi....caci,iata, SUNTETI LIBERI in gindire...ori voi,cu atitudinea voastra sfidatoare, nu dovediti decit un imens dispret ,ca sa nu zic ura si un Orgoliu nemasurat ... si Suficienta!
Unde ai vazut in interventiile mele mesaje pline de ura si dispretuire? In general, depinde cu cine vorbesc si cui ma adresez, si cu exceptia a doua persoane, pe buna dreptate, batute in cap si in ... cuie, cu o gandire habnotica si abstracta, nu cred ca am jignit pe cineva sau m-am adresat insultator.
Cat despre orgoliu; ei da, sunt o persoana orgolioasa si nu vad nimic rau in asta.

am inceput prin a ma adresa tie,personal ,prin apelul ca fiind oameni rationali,sa va dispersati de balastul care viciaza substanta- esenta si pe aceea s-o cautati ,apoi m-am adresat tuturor celor care isi manifesta toate frustarile posibile printr-o adresare sub orice critica.....adica,tu vrei sa spui ca n-ai remarcat nivelul discutiilor ?

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ateism si motivatii impotriva religiei.Logica si Ratiune existentiala.
Mergi la: