Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 00:48
De la: addan, la data 2009-09-08 00:31:51Prietene, inca mai sunt locuri la veselie.De la: mrs_reis, la data 2009-09-07 16:52:09[quote name='Leu4Life' date='2009-09-07 auzi,forumul s-a inventat pentru a putea posta liber,opinia personala!
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 04:58
Pentru GABI si nu numai ! Am avut o revelatie in ...noaptea asta ! Mi-am dat seama ca multi din cei care m-au combatut nu au habar de istoria religiilor ! Eu ii tratam ca si cand ar sti ce stiu si eu si am gresit ,ei stiau doar ce scrie in biblie ! Din acest motiv deseori ajungeam la conflict verbal si degeaba le dadeam nume precum Marduk sau Horus ,cu zile de nastere comune cu Isus ca mi se raspundea pe langa subiect ! De acum incolo nu discut pana nu vad ce a citit -care s-a limitat doar la abecedar ,adica biblie ...mai are de invatat ! Prima lectie azi : """ Din motive politice, așa cum sugerează istoricul Edward Gibbon, ierarhia creștină a considerat copierea sărbătorilor și a riturilor păgâne ca fiind soluția răspândirii accelerate a cultului lor în mase, mase care pe atunci erau puternic atașate vechilor sărbători și practici rituale păgâne[13]. Factorul pentru care primii creștini au ales datele de 25 decembrie sau 6 ianuarie ca moment al nașterii Fiului lui Dumnezeu a fost deci că la aceste date, în lumea romană, germanică și orientală se celebrau diverse date de naștere ale zeilor păgâni[14]. Povestea unui zeu salvator născut din fecioară pe 6 ianuarie sau 25 decembrie, nu era deloc nouă, cele mai multe culte păgâne ale vremii adorând câte un astfel de zeu. Astfel, pe 6 ianuarie, data solstițiului egiptean, era celebrată revărsarea apelor Nilului și în cultele misterelor locale nașterea eonului din fecioară[15]. Epifaniu, scriitor creștin, redă în lucrarea sa ritul celebrărilor din 6 ianuarie și semnificația acestuia la egipteni și la arabii din Petra (Eleusa, unde se serba nașterea pruncului-zeu Dusares din fecioară. Alt scriitor creștin, anume Ipolit, descrie cum la Eleusis, în Grecia, se celebra tot atunci sărbătoarea misterelor, când ierofantul exclama la nașterea pruncului sacru: Fecioara care era grea a conceput și a născut un fiu!. Tot pe 6 ianuarie grecii sărbătoreau nașterea zeului Dionis, zeul care ca și Iisus, transforma apa în vin. O sărbătoare populară la Roma celebra pe 25 decembrie nașterea Soarelui neînvins (Dies Solis Invicti Nati, Deus Sol Invictus), ca simbol al renașterii soarelui și alungării iernii (ca și Saturnaliile). Odată ce creștinii au abandonat celebrarea nașterii Fiului lui Dumnezeu pe 6 ianuarie optând pentru data de 25 decembrie, scriitorii creștini fac frecvente legături între renașterea soarelui și nașterea lui Hristos[10]. Triburile nord-europene (germanice) celebrau și ele, la aceeași dată, Iule, pentru a comemora renașterea soarelui dătător de lumină și căldură, de maniera în care și creștinii spuneau despre Isus, născut tot atunci, că este Lumina lumii[16]. Reprezentările numismatice romane ale lui Sol invictus prezintă adesea un chip cu o coroană de raze, așa cum în primele reprezentări creștine Iisus avea și el o coroană de spini. Astfel că, în secolul al V-lea chiar, în vremea papei Papa Leon I cel Mare, erau creștini care afirmau că serbează nu atât nașterea lui Hristos, cât a zeului-soare, fapt care l-a determinat pe acest papă să-i mustre pe rătăciți, însă nu negând cumva că trebuie cinstit zeul-soare, ci doar că nu trebuie cinstit mai mult decât Hristos (Sermo XXII) [17]. Unul dintre zeii cei mai populari la Roma, în perioada ridicării creștinismului, anume Mitra, avea și el ziua de naștere serbată pe 25 decembrie. Mitra era un zeu persan al cărui cult și rit era și foarte asemănător creștinismului, așa cum constata scriitorul creștin Iustin Martirul în Apologia sa prin secolul al II-lea, așa cum va remarca mai târziu și Tertulian la debutul secolului al III-lea. (De praescritione haereticorum)[18]. Pe la mijlocul secolului al III-lea, Sfântul Ciprian cartaginezul, clama extaziat: Oh, ce magică lucrare a Providenței că ziua în care Soarele s-a născut Hristos și el se naște! [19]. Creștinii secolului al III-lea credeau că creația lumii a avut loc la echinocțiul de primăvară, pe atunci plasat pe 25 martie; prin urmare, noua creație prin întruparea lui Hristos (concepția), trebuia, în viziunea lor, să aibă loc tot pe 25 martie, moment de la care numărându-se 9 luni (sarcina, gestația) se obținea data de 25 decembrie[20]. Sărbătorile din jurul solstițiului de iarnă au, după cum se vede, o origine precreștină. Ele sunt legate în mod indisolubil de evenimentele astronomice care au loc în acea perioadă. Evenimentele astronomice, care în vechime permiteau stabilirea datelor pentru monta animalelor, semănături și măsurarea rezervelor de hrană pentru iarnă între recolte, ne permit să înțelegem apariția diferitelor mitologii și tradiții culturale. În noaptea solstițiului de iarnă, un observator aflat în emisfera nordică poate observa cum cele trei stele din centura lui Orion se aliniază cu cea mai strălucitoare stea din est, Sirius, indicând punctul unde va răsări soarele în dimineața de după solstițiul de iarnă. De la data solstițiului de vară, soarele a descris un arc de cerc descrescător de-a lungul cerului sudic. La data solstițiului de iarnă, soarele își oprește coborârea pe cer iar durata de lumină zilnică atinge minimul pentru 3 zile, timp în care soarele nu își modifică poziția pe orizont. După acest moment soarele își începe ascensiunea pe cerul nordic iar durata zilelor începe să crească. Bazându-se pe aceste fapte, multe culturi dau acestui interval interpretarea unei renasteri a soarelui și a unei întoarceri a luminii. Această întoarcere este sărbătorită din nou la data echinocțiului de primăvară, când durata zilei o egalează pe cea a nopții (dată de care se leagă în creștinism sărbătorirea Paștelui). Acum intelegi Gabi de ce nu ne intelegem ? Nu ai citit si despre " pagani " si din acest motiv ai impresia ca eu uneori "aberez " ! Poate acum intelegi si tu de ce tot aminteam de Horus si Marduk !! |
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 09:10
De la: Leu4Life, la data 2009-09-07 14:31:20incredibil cu cat curaj sustineti ateismul...macar daca va laudati ca sunteti atei (pt ca voi asta faceti va laudati, voi credeti ca e lucru mare asta sa fii ateu) macar tineti pt voi ma.. nu mai spuneti si la altii, tineti in mintea voastra iar cand vine vb de Dumnezeu, nu participati la discutie, mersi. Inainte de a adresa cuiva apelative ca cele enumerate de tine...Ti-ai facut autoprofilul?..pentru ca..in general acele caracteristici iti sunt mai mult decat..probabil familiare..de le cunosti atat de bine..si aici repet cele spuse de tine..subnutriti, nespalati, amarati, eventual rockeri pletosi.... Caracter de cre[s]tin....ce sa-i faci.... In plus..o sa-l rog pe addan asta sa spele pacatele savarsite bagandu-ti capul sub patrafir..
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 09:11
De la: karpov, la data 2009-09-08 04:58:48 Nu intelege..stai linistit..A lipsit a lectia asta..
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 09:18
De la: mrs_reis, la data 2009-09-07 16:52:09De la: Leu4Life, la data 2009-09-07 14:31:20incredibil cu cat curaj sustineti ateismul...macar daca va laudati ca sunteti atei (pt ca voi asta faceti va laudati, voi credeti ca e lucru mare asta sa fii ateu) macar tineti pt voi ma.. nu mai spuneti si la altii, tineti in mintea voastra iar cand vine vb de Dumnezeu, nu participati la discutie, mersi. In sfarsit... ..
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 09:23
De la: addan, la data 2009-09-08 00:31:51De la: mrs_reis, la data 2009-09-07 16:52:09 tineste se afla pe alte topicuri...
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 10:49
@florin,karpov....aveti impresia ca v-am ridicat mingea la fileu,nu-i asa si jubilati ? dar problema Cum de a aparut Credinta,tot nu-i rezolvata ....cum de miliarde de oameni CRED in Ceva ? v-ati gindit vreodata ca noi fiind- hai sa zicem "clone " ,suntem in situatia unei holograme pe care poti s-o spargi in miliarde de bucatele,dar ARHETIPUL este acolo, ii Apartinem si pe el il cautam in interiorul nostru si de aici ideea de TATA CERESC ?si ca,nici nu-i nici- o minciuna in aceasta afirmatie ,asta in cazul in care ei au venit din Stele ?
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 10:52
ce-mi place acest Cre{s}tineste ! il foloseste florin,karpov si acum ,vad ca si tu !....mult va mai place sa ma imitati in vorbe si atitudini unii pe altii ....asta,daca nu sunteti-totusi- una si aceeasi persoana !
|
|
|
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 13:50
De la: gabigabi, la data 2009-09-08 10:49:03@florin,karpov....aveti impresia ca v-am ridicat mingea la fileu,nu-i asa si jubilati ? dar problema Cum de a aparut Credinta,tot nu-i rezolvata ....cum de miliarde de oameni CRED in Ceva ? v-ati gindit vreodata ca noi fiind- hai sa zicem "clone " ,suntem in situatia unei holograme pe care poti s-o spargi in miliarde de bucatele,dar ARHETIPUL este acolo, ii Apartinem si pe el il cautam in interiorul nostru si de aici ideea de TATA CERESC ?si ca,nici nu-i nici- o minciuna in aceasta afirmatie ,asta in cazul in care ei au venit din Stele ? Daca studiezi istoria religiilor si iti pui putin mintea la contributie,ca DE AIA O AI ,O SA INTELEGI DE CE OAMENII AVEAU NEVOIE DE CREDINTA ! Nu e asa greu de inteles ! La un moment dat omul a inceput sa aiba constiinta sinelui si unii dintre ei ,mai nesimtiti ,ca si mine sau horus s-au gandit sa dea o explicatie ! Fortele care ii inconjurau si fenomenele naturale care se repetau ciclic i-au facut sa creada ca exista cineva ,nu ceva ,aici a fost marea greseala ! Totusi credinta a fost un pas inainte la acea vreme insa in prezent ,avand in vedere actualele cunostinte ,pare absurd sa mai crezi in asemenea povesti ! Cei initiati ,la vremea respectiva se ocupau cu asemenea probleme acum ,in prezent cei initiati se ocupa de stiinta ! Culmea este ce cei majoritari ,care iau totul de-a gata si nu produc nimic pe plan material sau spiritual nu reusesc sa iasa din acest cerc vicios .La vremea aia credinta poate a fost un factor de progres insa ramanerea in acel stadiu mi se pare un fel de primitivism ! O dovada in acest sens este poporul Irakian sau cel iranian si chiar Egiptul ! Pe teritoriile acestor popoare in trecut s-au dezvoltat marile civilizatii ale lumii antice precum sumerienii,asirienii,babilonienii, persanii ; -sa nu uitam nici influenta lui Alexandru cel Mare asupra culturii acestor state ,cultura araba deasemenea a influentat foarte mult ,etc Cu toate acestea datorita faptului ca au ramas ancorati in trecut ,in prezent sunt involuati ,analfabeti cu duiumul si noi ii privim ca pe tiganii nostri ! Asa se intapla si cu religia ,daca te cramponezi de trecut devii anacronic -traiesti in afara timpului tau si ramai sclavul unor idei sau ideologii care nu-si mai au rostul ! Sfatul meu este : NU CREDE SI .... CERCETEAZA !!!
|
|
addan 127 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 14:02
FALS PRIETENE...DIN CONTRA : CREDE SI CERCETEAZA ! NU FI IGNORANT....
777
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 14:15
De la: addan, la data 2009-09-08 14:02:22 Daca nu intelegi nu vad de ce te bagi singur in seama ! Tu esti adeptul lui CREDE SI NU CERCETA ! De ce nu-ti vezi de treaba ,vrei sa te pedepseasca dumnezeul tau cu o ardere pe rug sau cu un foc al ghenei ....de gunoi !! Omenirea ,a evoluat ,mai nene ,ca daca era ca voi nu aveam calculator inca si mai cascam ochii si acum dupa cei trei magi de la rasarit ! Civilizatia vine ,in prezent de la apus ,mai nene ! E ca si in politica ,raul intotdeauna a venit dinspre rasarit !
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 14:19
ORBUL SI LUMANAREA INTR-O NOAPTE INTUNECATA, UN OM NASCUT ORB MERGEA PE DRUM AVAND PE UMAR UN ULCIOR CU APA SI TINAND IN MANA O LUMANARE APRINSA. UN TANAR INGAMFAT CARE VENEA DIN SENS OPUS SE ARATA FOARTE MIRAT VAZAND PE ORB CE-SI LUMINA CALEA CU O LUMANARE. - NEBUNULE CE ESTI,- SE RASTI EL- LA CE-TI FOLOSESTE ACEASTA LUMANARE ? NOAPTEA LA FEL CA SI ZIUA SUNT TOTUNA PENTRU TINE ! - ASA ESTE, -RASPUNSE OMUL-DAR EU NU DUC ACEASTA LUMANARE PENTRU MINE, CI PENTRU UN INGAMFAT CA TINE, CA SA NU MA LOVESTI SI SA-MI SPARGI ULCIORUL .. * ...asa este si cu CREDINTA omului...voi ateii ( a teu = fara credinta) v-a intrebati la ce foloseste EA... Dar , credinta v-a lumineaza si voua CALEA ca sa nu mai loviti si pe ceilalti...
777
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 14:36
De la: addan, la data 2009-09-08 14:19:48 Pai aici e greseala ! Voi folosind lumanarea aveti un spatiu limitat de intelegere ,exact cat bate lumina de la lumanare ! Din acest motiv ,niste initiati ,atei , sau unii ca mine care nu suntem atei , au inventat becul , ,laserul ,telescopul ,microscopul ca sa va largeasca orizontul cunoasterii la mai mult decat cel produs de lumina unei lumanari ! Citeste cu atentie ce am postat mai sus cu privire la nasterea lui isus ,mai invata ceva filozofie si vei cunoaste adevarul despre spatiu,materie si timp si astfel vei remarca faptul ca ecuatiile propuse de tine nu au nici o rezolvare logica ! acum se stie sigur ca 1+ 1 = 2 nu cum vrei tu 1 + 1 = X
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 14:38
De la: addan, la data 2009-09-08 14:19:48addan scuze ca ma bag in seama neintrebat,dar ai ales cel mai prost exemplu posibil,adica un crestin[credincios]este un orb care nu vede si nu stie incotro se indreapta dar are pretentia si infatuarea ca poate lumina calea unuia care vede de zece ori mai bine decat el,chiar daca afara e intuneric,totusi el beneficiaza de avantajul vederii in comparatie cu orbul care oricand se poate impiedica si sparge nu numai ulciorul ci si capul unui eventual trecator prin zona care a avut proasta inspiratie sa se bage in seama cu el,deci orbul reprezinta un pericol public oricand,trebuie ignorat si ocolit- asta-i concluzia logica dedusa de orisicine citeste povestioara expusa de tine[FERITI-VA DE ORBII RELIGIOSI CA NU SE STIE CAND II APUCA AMETEALA]
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 14:49
...ai "citit" superficial...omul (din povestire) era nascut orb, nu era vina lui ca este asa , nu toti ne nastem la fel ? Depinde pe parcurs ce cunostinte asimilam sau nu....Eu am scris destul pe seama descoperirilor stiintifice referitor la toti oamenii valorosi de pe planeta , au fost profund CREDINCIOSI chiar daca nu au facut senzatie din asta , nu era cazul...daca voi citit printre randuri , asta e...lectura placuta !
777
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 15:43
mai dragilor Florin si karpov=2 in 1 , aveti ochi si nu vedeti ! va imbatati cu apa rece si tot repetati aceleasi lucruri ,dar ramine intrebarea : DE CE vreti voi sa furati; sa murdariti; sa distrugeti Bucuria pe care i-o da unui om,credinta sa- oricare ar fi ea aceea ? DE CE ? cine sunteti voi si ce DREPT AVETI voi sa hotariti in ce sau cine trebuie sa creada un altul , democratilor in gindire ce sunteti ? CU CE vreti voi sa inlocuiti acea taina pe care un om o tine in inima sa ca pe o comoara ? nici macar comunismul n-a putut sa-i stinga flacara,dar vreti voi ....va ofticati ca nu o aveti si de aici ura asta nebuna ? ca sunteti dusi,mai oamenilor ! cit timp tzipa in voi Orgoliul asta nemasurat, nu veti gasi comoara....nici macar pe cea lumeasca,dar'mite pe cea divina !
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 16:10
De la: gabigabi, la data 2009-09-08 15:43:35mai dragilor Florin si karpov=2 in 1 , aveti ochi si nu vedeti ! va imbatati cu apa rece si tot repetati aceleasi lucruri ,dar ramine intrebarea : DE CE vreti voi sa furati; sa murdariti; sa distrugeti Bucuria pe care i-o da unui om,credinta sa- oricare ar fi ea aceea ? DE CE ? cine sunteti voi si ce DREPT AVETI voi sa hotariti in ce sau cine trebuie sa creada un altul , democratilor in gindire ce sunteti ? CU CE vreti voi sa inlocuiti acea taina pe care un om o tine in inima sa ca pe o comoara ? nici macar comunismul n-a putut sa-i stinga flacara,dar vreti voi ....va ofticati ca nu o aveti si de aici ura asta nebuna ? ca sunteti dusi,mai oamenilor ! cit timp tzipa in voi Orgoliul asta nemasurat, nu veti gasi comoara....nici macar pe cea lumeasca,dar'mite pe cea divina ! Mai , Gabi , incearca sa vezi si tu la distanta nu te limita doar la ce este in jurul tau . Pe mine nu m-ar interesa prea mult credinta ta nu ma intereseaza nici credinta celor din Evul Mediu ,problema este ca pe spinarea voastra unii prelati isi fac jocul ! Si la comunisti era la fel ,erau 4 milioane de "enoriasi " -membri de partid sub umbrela carora , "niste initiati"au facut o groaza de crime -exact ca in Evul Mediu ! Forta pe care unii prelati cred ca o au avand in spate o " gloata " si un dumnezeu iertator ,ii face sa uite adevarata lor menire ! De ce sa se toace niste bani acum ,in plina criza , pe reparatia unor biserici sau constructia de locasuri noi ( parca 8 milioane de euro ) cand sunt foarte multi la limita saraciei -pur si simplu muritori de foame ! EU ,un nenorocit de ateu ,nu as proceda asa ,eu respect oamenii -In schimb apare cate un IPS Teodosie Snagoveanul (SPAGOVEANU ) care stie ce e bine si ce e rau ....pentru EL ,personal ! Si ca el sunt multi altii care in timp vor vrea din ce in ce mai multa putere folosindu-se si de naivitatea ta ! Tu si altii ca tine ,ca si membrii de partid de pe vremuri nu ve-ti reactiona mai ales ca la mijloc se afla si amenintarea cu ...Cel de ...SUS !!! Si atunci de ce te miri ca eu vreau sa ma apar de ei pana nu e prea tarziu ! ""Dezvaluirile colegilor de la cotidianul Romania libera, au mai ridicat un colt al misterului activitatii blamate din parohiile, episcopiile si mitropoliile Bisericii Ortodoxe Romane. Dupa cum s-a vazut, in urma valurilor facute in paharul cu apa al Arhiepiscopiei Tomisului si al Manastirii Cozia, presa joaca rolul calaului nemilos, dar il poate juca si pe cel al victimei neputincioase, daca in loc de cainele democratiei devine javra simpatica a puterii. Doar ca in spatele actiunii de investigare jurnalistica nu sta puterea, ci numai zvonurile care umbla printre enoriasi, lansate chiar din interiorul Bisericii, de preotii nemultumiti de ceea ce li se intampla, vad si respira nedemocrat. De aceea, nu vedem nimic rau, cand vine vorba despre clerici, ca se scot in evidenta doar partile negative. Pentru ca preotii sunt recomandati ca exemple de conduita, cu har de la Dumnezeu, ce ne pastoresc spre taramul de Dincolo, in credinta noastra stramoseasca, in cinste, adevar si dreptate. Dar, oare, intamplator se cere sa faci ce supune popa si sa nu faci ce face popa"? parca si Biserica stie cum sunt unii preoti, daca nu cumva TOTI. Asta pentru ca sunt preoti si preoti! In cazul Manastirea Cozia", evidentiat de jurnalistii bucuresteni, nu stim care este adevarul si, de aceea, ne-am propus sa participam si noi la documentarea lui, urmand a mai vorbi despre el. Zilele trecute, am primit dojana de la preotul Vasile Toader, parinte paroh, la Biserica din Jiblea Veche. Acesta ne-a spus ca arhimandritul Vartolomeu Andronie, acuzat in Romania libera", nu este cu nimic vinovat, ca este cinstit, ca ajuta enoriasii, ca totul a fost o inscenare. Se prea poate. Ca si medicii, la necaz, colectivitatea preotilor, eterogena, de altfel, devine omogena, se apara in formatie completa, impotriva criticilor. Dar cum sa prezentam cinstea preotilor, stradania de a face multe pentru oameni si biserica, daca acesta este rostul preotimii, pentru asta exista ei in societate? Criticii nostri vor sa se afle ca preotia e frumoasa, numai ca unii preoti nu stiu sa traiasca un astfel de dar de la Dumnezeu. Atata tot. La urma urmei si preotii sunt oameni ca si noi, care se ridica din mijlocul poporului. Stim asta, dar parca este prea de tot ce s-a intamplat, sa zicem, doar la Constanta. Daca noi (ca popor) ne-am educa copiii cum se cuvine, cred ca ar fi si multi preoti adevarati. Nu inseamna rea vointa a prezenta doar partile negative din activitatea preotilor, intr-un mod public. O analiza critica, corecta si obiectiva, poate evidentia si partile frumoase, care, slava Domnului, chiar sunt si in preotie, numai ca zvonurile despre fata gresita a acesteia timoreaza laudele. Nu se face arghirofilie sau simonie, in Episcopia Ramnicului, parinte Toader? Ce mai inseamna azi sa fii crestin ortodox? Inseamna oare sa iti asumi un model de vietuire care asigura nu doar mantuirea personala dar si o atmosfera calma jur imprejurul tau? Atunci cum de un preot ortodox (il cunoasteti bine!), pentru ca i s-a cerut sa dea drept mita moara socrului sau in schimbul unei parohii in Rm. Valcea, a preferat sa se faca preot greco-catolic si tot in municipiul acesta a ajuns? Daca vezi un rau si taci, daca nu reactionezi sa indrepti acel rau, consimti, participi la acel rau, il ajuti sa creasca, imputinandu-te mereu mai mult pe tine. Vom mai vorbi despre subiectele acestea, de la noi, din Valcea, dar pentru a constientiza enoriasii episcopiei Ramnicului despre cele ce se pot intampla, publicam o scrisoare trimisa presei, de un preot ce se auto-intituleaza Ingerul Dreptatii", prezentand adevarata fata a Inalt Preasfintitul Teodosie Tomitanul, Arhiescopul Tomisului, din care se vor putea intelege multe, multe facute si nefacute si pe la noi. Stimati ziaristi, Teodosie iti merita pe deplin supranumele de SPAGOVEANUL, botezat de mass-media datorita scandalurilor din presa ce au demascat potlogariile sale. Cei din anturajul strans al lui Teodosie precis vor sari sa nege adevarurile ce le voi enunta datorita faptului ca se incadreaza in acelasi profil de oportunisti, arghirofili, simonisti si in primul rand lingai.Seminarul Teologic si Facultatea de Teologie Vanzarea diplomelor sau a examenelor de admitere incepe din vremea cand era vicar la Bucuresti. Aici vindea tot ce putea. Banii ii incasa personal si de foarte multe ori prin parintele Iliuta casatorit cu nepoata sa! Acum a divortat ca l-a prins nevasta cu alta! Toti stiu ca Iliuta e afemeiat. Pacat ca nepoata lui Teodosie e frumoasa. Vreti sa deveniti Masterand? Eu am reusit. Cu bani se rezolva toate. Ce sa va spun ca examenul de admitere si toate examenele pe parcursul a 2 ani au fost un fleac, nu ca as fi un bun teolog, ci ca am uns unde trebuie. Sa va spun ca masteranzii nici nu vin la cursuri? Ca sunt preoti din toata tara ce nu au sansa sa intre si sa termine un master la Iasi sau Bucuresti sau Cluj datorita slabei pregatiri teologice? Sa va zic cum merge notarea sau spaga la profesorii Colotelo, Nechita, Citiriga, Rusu, Severin sau mai ales la Tomici? Asta si cu spaga data la Teodosie, la inceput si la sfarsit. Administrarea Arhiepiscopiei 30 miliarde datorii va spune ceva? Somatii si sechestru de la fisc va spun ceva? Neplata salariilor preotilor si angajatilor cu lunile. Faptul ca din drepturile salariatilor se platesc impozitele datorate de angajator statului si cuantificare in lumanari a salariului la preoti in cel mai bun caz? Obligatia preotilor de a trimite sume lunare si tone de lumanari bagate fortat pe gat? Eliminarea sau inlocuirea preotilor ce nu sunt darnici, la tara sau in Delta si inlocuirea cu preoti venetici din tara, dar donatori in buzunarul lui Teodosie cu sume intre 20.000 si 100.000 euro pentru protopopi. Angajarea rudelor si obligatiilor personale la Arhiepiscopie? Relatia nefireasca cu Aneta Badiu Aneta Badiu un fel de vrajitoare moderna, se pare ca l-a captivat total pe Teodosie. A scris si Cancan" despre cei doi, dar ambii au negat, Teodosie spunand ca e o simpla enoriasa credincioasa. Recent, intr-un articol din Ziua", realizat la pseudo-manastirea Dorna Arini", reporterii au vazut-o pe vrajitoarea blonda inrosind telefonul. Daca e o simpla credincioasa cum se face ca e mereu la coada lui Teodosie? Cum se face ca vorbesc non-stop la telefon zilnic? De ce a ajuns Teodosie cu atatia consilieri si vicari sa ceara sfatul de la vrajitoare ce ghiceste viitorul preotilor la Constanta si chiar lui Teodosie ii spune multe lucruri. Teodosie spune ca are har de la Dumnezeu. Noi zicem ca e vrajitoare. Cum suporta Teodosie o vrajitoare cu limbaj de mahala vulgar care la fiecare 5 minute isi baga si scoate de toate si in toti? De ce trebuie Teodosie sa plece cu Aneta Badiu la Ierusalim si sa ii rezolve Aneta problemele economice peste tot unde are relatii si nu vicarii si consilierii? De ce trebuie Aneta Badiu sa decida cine ramane si cine pleaca din functii si posturi in Arhiepiscopie? De ce nu opreste relatia intima dintre Aneta Badiu si Bogdan Ciriluta?Spalarea de bani de la pseudo-manastirea din Dorna Arini" Daca il auzi pe Teodosie, mai, mai il crezi... ca a facut manastirea unde s-a nascut ca asa vroiau parintii sai. Nu contest ca parintii nu ar fi vrut o manastire. Dar in orice caz nu un complex hotelier mascat in forma unei pseudo-manastiri. Hai sa gandim logic. Teodosie iubitor de cele sfinte construieste o manastire. Ce este mai important si mai sacru la o manastire? Gardul? Zidurile? Arhondaricul? Sala de mese? Sau Sfanta Biserica? Noi zicem ca Sfanta Biserica. Imi puteti spune de ce Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului, din Dorna Arini" este compusa din: 1. O umila bisericuta din lemn, neincapatoare, avand capacitatea de maxim 80-100 persoane inghesuite. 2. O turla cu rol de clopotnita si obiectiv turistic inalta de 50 metri din lemn si cu 24 clopote automatizate cumparate cu 300.000 euro din Austria de la Grassmayer, cu telecomanda si sistem GPS si ceas.3. 4 Hoteluri de lux, unul in dreapta bisericii si 3 in stanga bisericii, inalte de 5 etaje, cu finisaje ultra moderne si parchet din lemn masiv. 4. Un conac, han boieresc cu restaurant in constructie.Imi puteti spune de ce elementul sacru nu isi ocupa rolul important intr-o manastire? Priviti la alte manastiri: Putna, Voronet, Sucevita, la catedralele din oras ce marimi si care este proportia corecta.Este clar ca obiectivul este un complex turistic mascat in pseudo-manastire. Stiati ca prin SC DORNA ART SRL administrata de PASTINARU VICTOR isi spala Teodosie banii murdari ai lui si ai altora? Sa vedeti prin conturile Dorna Art" cati bani curg. Sa vedeti cati bani ii da personal lui Pastinaru, saptamanal, Teodosie. Sa vedeti cati sarantoci necajiti muncesc la negru la santierul hotelurilor lui Teodosie si multi pleaca fara salariu. Va ganditi ca aici vin sute de pelerini saraci sa se inchine si au macar masa gratuita, nu? Teodosie e milostiv si darnic cu saracii, corect? Nu se vede picior de sarantoc la pseudo-manastirea din Dorna Arini". Aici vine Teodosie de obicei, saptamanal, in week-end si pleaca sambata seara si se intind chiolhanuri pana noaptea tarziu, cu oameni de afaceri, primarii din Dorna Arini" si Vatra Dornei", sefii politiei si Parchetului, Finante, Garda financiara, Consilii judetene din Vatra Dornei si Suceava, donatori, tepuiti, viitori studenti sau candidati la preotie. Va mai ganditi ca este o manastire un locas de cult sfant? Pai, daca ar putea v-ar povesti cele 30 de maicute ce gasesc cand fac curatenie in hoteluri dupa ce pleaca prea sfintitii sau clientii de zi cu zi a hotelului. Va zic eu, chistoace de tigari cat cuprinde, asternuturi murdare, prezervative folosite, sticle de bautura. Nu de putine ori au surprins cupluri in timp ce se iubeau in bai comune sau in camera. Asta la doar 3 metri de sfantul altar. Tot aici se fac si preoti pe sleau. Li se da statutul de preot misionar pe catedrala Constanta. Ca sa nu fie suspiciuni. Asta daca nu cotizeaza mai mult si atunci se aleg cu o parohie cat de cat. Sa facem diferenta. Un pret este preotia si alt pret preotia cu parohie. Nu ati inteles ca sunt zeci de tineri disperati sau dornici de a ajunge macar preoti si aleg macar preotia fara parohie ca nu au toata suma necesara si pentru parohie. Jaful total si haosul general Sa va mai spun de Nazarcea? Sa va mai spun de afacerile cu terenuri in Constanta si in Delta? Sa va spun de oamenii de afaceri fortati sa dea plocoane altfel fiind eliminati de PSD? Vreti sa stiti ce membru inrait al PSD este Teodosie si ce militant si cat il iubeste pe Nastase? Sa va spun de gajurile la banci avand garantie patrimonii ale arhiepiscopiei si manastirilor subordonate? Sa va cruciti daca va spun ca Teodosie vrea sa isi faca BANCA? Ca visul lui este sa isi faca o banca a Arhiepiscopiei Tomisului si ca a si facut proiectul dar ii lipsesc banii si ca isi cauta colaboratori si asociati in Israel? Vi se pare normal ca un om intreg la minte sa circule zilnic pe soselele Romaniei cu 240 km/h sau minim 180?Despre faptul ca nu suporta femeile? Dar in schimb ii plac baietii tineri? Aici nu am dovezi ca ar avea activitati sau inclinatii homosexuale este doar o constatare a starii de fapt. Nu suntem nici anti crestini nici nu avem de gand sa daramam sau sa manjim ortodoxia, ci ii slujim cu dragoste lui Hristos! Bunul Dumnezeu insa ne indeamna sa luptam pentru adevar si dreptate. Asa cum scrie in Psalmi, Fericiri si Sf. Scriptura si Patristica. Nu tin sa spun ca Teodosie e diavolul pe pamant. Pus in balanta inclin sa cred ca are mai multe fapte bune decat rele. A construit si reparat multe biserici si manastiri in Dobrogea si a revigorat, reinviat intr-un fel ortodoxia in Dobrogea. Nu am nimic cu Teodosie dar daca este un om cinstit, corect, de ce nu isi arata complet caracterul si faptele? Ii este rusine sau frica de actiunile sale? De ce se ascunde? La Vatra Dornei putea spune sincer, ca isi construieste hotel pentru tratamente, recreere sa aiba fonduri de salarii, constructii etc. La Constanta, la admiteri, putea cobori nivelul si accepta preoti slabi pregatiti si seminaristi slabi sau studenti nepregatiti in speranta ca le va ridica standardul. De ce nu vrea ca fiecare donatie sa fie inscrisa frumos! Unui candidat la preotie sa i se spuna clar. Nu sunt parohii dar in localitatea x este posibilitatea de a construi biserica. Vrei parohie? Bine! Te ajut cu un proiect. Vorbesc cu primarul sa iti dea teren si tu pui banii tai si strangi fonduri si te apuci de construit. Referitor la acest caz este clar o inscenare, cineva ii vrea capul. Acel cineva ori a fost deranjat de Teodosie, ori chiar din Sinod cineva il doreste scos din carti fiindca a facut cerere de reinfiintare a Mitropoliei Dobrogei. In acest fel avand mai multe sanse sa ajunga Patriarh. Acel sau acei cineva" s-au folosit de slabiciunea lui de a lua spaga si cu mare usurinta i-au produs probe. Cum se face ca imediat, instant, Parchetul s-a autosesizat si ia si facut dosar penal? Cand toti magistratii tremura ca stiu ca arhiereii sunt foarte influenti si isi pun lumea in cap si politicienii. Clar Teodosie nu va pati nimic in justitie are avocati buni. Si nici la Patriarhie nu va fi ciufulit. Corb la corb si barba la barba nu isi scot ochii. Nu l-au ciufulit pe Corneanu, o sa-l jupoaie pe Teodosie? Singurul lucru urmarit a fost demascarea, spurcarea si manjirea totala a lui Teodosie pentru ai reduce imaginea. Eu ii doresc ca Dumnezeu sa ii ierte pacatele si sa se indrepte ca nu e nimeni fara de pacat si sa isi planga pacatele tot restul vietii la Dorna Arini sau SF. Munte sau oriunde numai la Constanta nu, sa ne lase in pace. Teodosie iarta-ma ca ti-am dat pe fata smecheriile dar si pe mine ma doare sufletul de cat m-ai tepuit de bani... Ingerul Dreptatii """ |
|
Fosta membra 9am.ro 1086 mesaje Membru din: 7/07/2009 |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 17:50
De la: gabigabi, la data 2009-09-07 16:52:29De la: ioa_d, la data 2009-09-07 16:24:25De la: gabigabi, la data 2009-09-06 10:03:07@ioa d - te-ai gindit vreodata ca Raiul e posibil sa fi fost un imens laborator,unde se faceau nisti studii genetice ? ca in acest laborator existau mai multe perechi de "oameni" - posibil clone- ca exista un SEF care, considerind ca programul inca nu-i pus la punct,nu voia implementarea acestor oameni pe planeta apta de a fi colonizata ,descoperita de EI - Dumnezei- in schimb "mina dreapta ' si cel mai iubit dintre asistentii lui, impreuna cu citiva adepti ai acestei idei ,doreste sa se faca cit mai degraba acest lucru si intra in "razboi " cu SEFU ' si ceilalti cercetatori ? ca acest razboi,il gasim in geneza,tradus in cuvintele simple si simpliste cu care le-a fost explicat 'oamenilor" acel eveniment ? si de aici,te las pe tine/pe voi sa dezvoltati ideea ,gasind si ptr.aceasta supozitie niste informatii despre calatoria lui ilie -nici nu mai stiu cine,de fapt,intr-o clara descriere de nava cosmica ....sau razboiul dintre niste care de foc, descris in epopeea lui ghilgames ! nici pe topicul asta nu scap de extraterestrii????????
|
|
Fosta membra 9am.ro 1086 mesaje Membru din: 7/07/2009 |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 18:00
De la: gabigabi, la data 2009-09-08 15:43:35mai dragilor Florin si karpov=2 in 1 , aveti ochi si nu vedeti ! va imbatati cu apa rece si tot repetati aceleasi lucruri ,dar ramine intrebarea : DE CE vreti voi sa furati; sa murdariti; sa distrugeti Bucuria pe care i-o da unui om,credinta sa- oricare ar fi ea aceea ? DE CE ? cine sunteti voi si ce DREPT AVETI voi sa hotariti in ce sau cine trebuie sa creada un altul , democratilor in gindire ce sunteti ? CU CE vreti voi sa inlocuiti acea taina pe care un om o tine in inima sa ca pe o comoara ? nici macar comunismul n-a putut sa-i stinga flacara,dar vreti voi ....va ofticati ca nu o aveti si de aici ura asta nebuna ? ca sunteti dusi,mai oamenilor ! cit timp tzipa in voi Orgoliul asta nemasurat, nu veti gasi comoara....nici macar pe cea lumeasca,dar'mite pe cea divina ! pai mai....topicul asta are un nume, pe care il stim cu totii......deci, cine se baga aici, pe riscul lui! de ce santem altii acuzati ca vrem sa spulberam credinta altora? cei credinciosi, daca vad despre ce e vorba, sa nu scrie. sant alte topicuri. voi va bagati pe topicuri de necredinciosi si tot voi va ofticati ca avem ceva cu credinta voastra.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 492 mesaje Membru din: 26/05/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 18:10
addan, du-te!!!!! unde vrei! de obicei eu nu am nimic personal cu nimeni,insa atunci cand cineva ma trateaza cu superioritate ,aceea persoana este un 'trash' in fata mea!!!!!! daca vrei cerb de ce nu te duci tu?! topicul este despre ateism!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 01:28
De la: mrs_reis, la data 2009-09-08 18:10:42addan, du-te!!!!! unde vrei! de obicei eu nu am nimic personal cu nimeni,insa atunci cand cineva ma trateaza cu superioritate ,aceea persoana este un 'trash' in fata mea!!!!!! daca vrei cerb de ce nu te duci tu?! topicul este despre ateism!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
777
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 02:14
De la: Leu4Life, la data 2009-09-07 14:31:20incredibil cu cat curaj sustineti ateismul...macar daca va laudati ca sunteti atei (pt ca voi asta faceti va laudati, voi credeti ca e lucru mare asta sa fii ateu) macar tineti pt voi ma.. nu mai spuneti si la altii, tineti in mintea voastra iar cand vine vb de Dumnezeu, nu participati la discutie, mersi. Prietene ! Ai dreptul la opinie, dar nu ai dreptul sa insulti ! Probabil ca asa esti tu cum ii caracterizezi pe atei. Atei nu se lauda nicodata cu obtiunea lor, dar te asigur ca cunosc CU mai multa religie (si nu numai crestina) decat cunosti tu ! Te caracterizezi foarte bine prin injuriile pe care le aduci ateilor, probabil a in viata ta nu aI citit o carte de Religie sau de istoria religiilor.De stiinta nu mai vorbesc...oricum nu stii ce este aceea. Dupa cum te exprimi se vede ca esti scapat de la Balamuc. Intoarce-te mai repede acolo. Nu cu injurii poti face prozeliti. Ca sa fii un bun preot(in orice religie), ai nevoie, de mari calitati umane si morale si mai ales de multa scoala si cultura, ceea ce tie iti lipsesc cu desavarsire ! Asa ca.. fuguta la Spitalul 9 ( sau la alt asezamant de "veseli"), pentru ca acolo iti este locul ! GARANTAT ! |
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 02:21
De la: addan, la data 2009-08-13 14:08:39 Mai rar am avut ocazia sa citesc prostii mai mari ! Tine-o tot asa si vei deveni sigur un boschetar ! |
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 11:04
De la: ioa_d, la data 2009-09-08 17:50:36De la: gabigabi, la data 2009-09-07 16:52:29De la: ioa_d, la data 2009-09-07 16:24:25De la: gabigabi, la data 2009-09-06 10:03:07@ioa d - te-ai gindit vreodata ca Raiul e posibil sa fi fost un imens laborator,unde se faceau nisti studii genetice ? ca in acest laborator existau mai multe perechi de "oameni" - posibil clone- ca exista un SEF care, considerind ca programul inca nu-i pus la punct,nu voia implementarea acestor oameni pe planeta apta de a fi colonizata ,descoperita de EI - Dumnezei- in schimb "mina dreapta ' si cel mai iubit dintre asistentii lui, impreuna cu citiva adepti ai acestei idei ,doreste sa se faca cit mai degraba acest lucru si intra in "razboi " cu SEFU ' si ceilalti cercetatori ? ca acest razboi,il gasim in geneza,tradus in cuvintele simple si simpliste cu care le-a fost explicat 'oamenilor" acel eveniment ? si de aici,te las pe tine/pe voi sa dezvoltati ideea ,gasind si ptr.aceasta supozitie niste informatii despre calatoria lui ilie -nici nu mai stiu cine,de fapt,intr-o clara descriere de nava cosmica ....sau razboiul dintre niste care de foc, descris in epopeea lui ghilgames ! Crezi ca ai sa scapi de mine vreodata ?
|
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 11:06
De la: gabigabi, la data 2009-09-08 15:43:35mai dragilor Florin si karpov=2 in 1 , aveti ochi si nu vedeti ! va imbatati cu apa rece si tot repetati aceleasi lucruri ,dar ramine intrebarea : DE CE vreti voi sa furati; sa murdariti; sa distrugeti Bucuria pe care i-o da unui om,credinta sa- oricare ar fi ea aceea ? DE CE ? cine sunteti voi si ce DREPT AVETI voi sa hotariti in ce sau cine trebuie sa creada un altul , democratilor in gindire ce sunteti ? CU CE vreti voi sa inlocuiti acea taina pe care un om o tine in inima sa ca pe o comoara ? nici macar comunismul n-a putut sa-i stinga flacara,dar vreti voi ....va ofticati ca nu o aveti si de aici ura asta nebuna ? ca sunteti dusi,mai oamenilor ! cit timp tzipa in voi Orgoliul asta nemasurat, nu veti gasi comoara....nici macar pe cea lumeasca,dar'mite pe cea divina !Dar de ce nu renunti tu, Gabi ?
|
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 13:33
De la: gabigabi, la data 2009-09-08 15:43:35mai dragilor Florin si karpov=2 in 1 , aveti ochi si nu vedeti ! va imbatati cu apa rece si tot repetati aceleasi lucruri ,dar ramine intrebarea : DE CE vreti voi sa furati; sa murdariti; sa distrugeti Bucuria pe care i-o da unui om,credinta sa- oricare ar fi ea aceea ? DE CE ? cine sunteti voi si ce DREPT AVETI voi sa hotariti in ce sau cine trebuie sa creada un altul , democratilor in gindire ce sunteti ? CU CE vreti voi sa inlocuiti acea taina pe care un om o tine in inima sa ca pe o comoara ? nici macar comunismul n-a putut sa-i stinga flacara,dar vreti voi ....va ofticati ca nu o aveti si de aici ura asta nebuna ? ca sunteti dusi,mai oamenilor ! cit timp tzipa in voi Orgoliul asta nemasurat, nu veti gasi comoara....nici macar pe cea lumeasca,dar'mite pe cea divina ! MINUNATA PREDICA SI PLINA DE INVATATURA PENTRU CEI CARE AU OCHI, DAR NU VAD.... sau pe intelesul lor : EI SUNT MAI ORBI DECAT ORBUL DIN POVESTIRE ! BRAVO FATA ! AI DOVEDIT CA ESTI MAI PUTERNICA DECAT TOATA ADUNATURA CARE SUSTINE IN MOD RUSINOS ACEST TOPIC DEFAIMATOR. NU-I VEZI CAT DE MULT SE CHINUIE FIECARE SA TE "INDUPLECE" SPRE NECREDINTA ? MA BUCUR SINCER PT. CUM GANDESTI SI CUM LE-AI DAT PESTE BOT... DE FIECARE DATA !
777
|
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 13:57
De la: addan, la data 2009-09-09 13:33:00Ei, stai sa vezi cum iti dau eu peste ''bot'' ! Deschide ochii si nu mai bâjbâi in intuneric !De la: gabigabi, la data 2009-09-08 15:43:35mai dragilor Florin si karpov=2 in 1 , aveti ochi si nu vedeti ! va imbatati cu apa rece si tot repetati aceleasi lucruri ,dar ramine intrebarea : DE CE vreti voi sa furati; sa murdariti; sa distrugeti Bucuria pe care i-o da unui om,credinta sa- oricare ar fi ea aceea ? DE CE ? cine sunteti voi si ce DREPT AVETI voi sa hotariti in ce sau cine trebuie sa creada un altul , democratilor in gindire ce sunteti ? CU CE vreti voi sa inlocuiti acea taina pe care un om o tine in inima sa ca pe o comoara ? nici macar comunismul n-a putut sa-i stinga flacara,dar vreti voi ....va ofticati ca nu o aveti si de aici ura asta nebuna ? ca sunteti dusi,mai oamenilor ! cit timp tzipa in voi Orgoliul asta nemasurat, nu veti gasi comoara....nici macar pe cea lumeasca,dar'mite pe cea divina ! In primul rand, Biblia ne prezinta o imagine a unui Dumnezeu, asa cum a fost imaginata de oamenii acelor timpuri; ce naiba, ai ramas in antichitate cu gandirea ? In al doilea rand, este o lucrare mai fantezista, mai oculta si mai mistica decât asa-zisele curente oculte sau mistice. Câteva exemple elocvente: - sederea timp de 3 zile a profetului Jonas in pântecul unui peste fabulos gigantic; - despicarea in doua ca prin farmec a marii la exodul evreilor din Egipt; - procreerea feciorelnica a lui Isus; - invierea din morti a lui Lazar; - salvarea miraculoasa a Sf. Petru din inchisoarea din Ierusalim de catre un inger si multe, multe altele... Biserica crestina (nu toata) si-a dat seama de timpuriu ca numai prin amenintari permanente oamenii pot fi tinuti in frâu. Din acest motiv, dogmele crestine contin o multime de amenintari fictive, dar eficace (judecata de apoi, purgatoriu, iad, diavoli, pedepse eterne postmortem). In al treilea rand, sa-mi spui si mie unde se regasec in Biblie urmatoarele adaosuri ale crestinatatii: ierarhia si functiile pastorale (papi, patriarhi, mitropoliti, episcopi, preoti), primatul si infalibilitatea papei, celibatul preotilor catolici, investitura bisericii de a fi unicul intermediator intre Dumnezeu si oameni, fecioria vesnica a Sf.Maria, ridicarea la cer a Sf.Maria, cele sapte sacramente, sihastria, ordinele calugaresti, inchinarea la icoane si la statui, inchinarea la relicve, pelerinaje, indulgente, sfinti, purgatoriu, chin vesnic in iad, judecata de apoi. In al patrulea rand, un Dumnezeu drept n-ar comite nedreptatea de a plasa numai cca un miliard de suflete in familii crestine, unde ar avea unica sansa a "mântuirii", in timp ce pe alte 5 miliarde de suflete le trimite in familii necrestine, condamnate prin nastere la "nemântuire". In al cincilea rand, a doua porunca din Decalog suna asa: "Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare, nici sa te inchini lor". Atunci de ce ne inchinam la icoane ? Vezi cum se contrazice singura biserica ? Oare ce mi-ar raspunde un preot la intrebarea asta ? Bine, bine, unii ar spune ca de fapt noi nu ne inchinam la imaginea propriu-zisa, ci la ceea ce reprezinta ea. Atunci, de ce mai avem nevoie de icoane ? Uita-te la protestanti, la musulmani, si ei se roaga la Dumnezeu, la Allah, dar in moschee nu au icoane. Si noi, bunii crestini, oare crestem mai mult in ochii lui Dumnezeu, daca mergem la biserica si luam la rând icoanele si le sarutam ? Eu nu cred ! Deschide bine ochii crestine si intelege bine Biblia: izvorul mântuirii provine direct de la Dumnezeu, în afara oricărui merit, făra mijlocirea preotului și fără vreo condiționare materială.
|
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 17:50
@addan- nu stiu daca merit intrutotul lauda ta,intrucit eu sunt un liber cugetator care,tot intrebindu-se cum face si @Dorinel, am avut parte de revelatia mea dar : nu ma prea duc la biserica ,ptr.ca Dumnezeu este pretutindeni.....am mai scris despre asta si nu vreau sa ma repet ! chiar daca biblia a fost modificata dupa cum au cerut interesele imparatului Constantin si biserica din acea clipa a fost asevita Puterii, Adevarul ei ramine si cine-l cauta,il gaseste ! in varianta extraterestra a noastra @dorine, Credinta tot exista,intrucit exista un Arhetip dupa care suntem "croiti" ,el este inscris in genele noastre si,mai devreme sau mai tirziu, incepem sa-l cautam..... Iona e foarte posibil sa fi stat 3 zile in burta unui " Nautilus "
cu despicatul apelor ....nu stiu ,ce sa zic,dar in cazul lui Lazar am banuiala ca-i vorba totusi de puterea mentala si bioenergetica cu care era inzestrat Isus ! cind ajunge-n dreptul pesterii unde era Lazar, EL intinde mina stinga cu palma deschisa-n sus.....e mina cu care,prin podul palmei,se primeste energie ! de altfel si-n popor se stie asta,intrucit atunci cind te maninca palma dreapta zici ca primesti bani si dai cu mina prin par ,sa fie multi ; cind te maninca dreapta,zici ca dai bani si,ca omul zgircit ,dai pe fund sa nu-mi spui ca tu nu sti de asta ! ....si revin lin fata pesterii : asadar,stinga cu palma-n sus ,primeste energie care, intocmai ca o antena,o lasa sa treaca prin trup,spre mina dreapta care trimite jetul energetic fix la Lazar ! toti bioenergeticienii stiu asta !
|
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 17:56
erata : e vorba de palma stinga = primesti ! cu dreapta =dai !....aaaa@dorine : da' d'un comando astral care sa-l salveze pe cel din inchisoare,ce zici ?.....nu de alta,dar cred ca Ei traiesc intr-un univers paralel cu noi si iute si de graba pot veni ....puncte de contact sunt,asa ca....!
|
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 07:40
De la: addan, la data 2009-09-08 14:02:22 Ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ?CREDE SI CERCETEAZA ! NU FI IGNORANT Conform religiei tale..amice...nu cumva este cam asa?..Crede si nu cerceta?....Aaaaaaaaaaaaaa? Ai inceput sa te contrazici sau mi se pare mie?
|
|
|
|

..
sa nu-mi spui ca tu nu sti de asta ! ....si revin lin fata pesterii : asadar,stinga cu palma-n sus ,primeste energie care, intocmai ca o antena,o lasa sa treaca prin trup,spre mina dreapta care trimite jetul energetic fix la Lazar ! toti bioenergeticienii stiu asta !
?CREDE SI CERCETEAZA ! NU FI IGNORANT