back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 17:48

De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-05 16:07:26Nu EXISTA atei!
Daca te-ai imbolnavit, si te simti rau, de ce nu spui: O ATEISMUL MEU? si de ce spui O Doamne nu mai pot?
Sau daca ai o problema mai mare, de ce nu spui O ATEISMUL MEU ajuta-ma, si spui Doamne ajuta-ma?
Terminati-o cu mofturile, si veniti-va in fire de la comunism!

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 18:31

De la: gabigabi, la data 2009-09-05 17:46:02offf,ce le mai balmajesti,mai Karpov ,mai ! da'mai organizeaza un pic acest puzle de informatii pe care-l ai !late tot joci cu piesele lui,dar nu vrei /nu poti sa vezi tabloul general ! PACATUL ORIGINAR nu se refera neaparat ca Adam si Eva au mincat din pomul cumoasterii ci, la ORGOLIU ! asta-i marele PACAT : ORGOLIUL de a vrea sa fi ca DUMNEZEU ! ei n-au mincat din dor de cunoastere- ca se vede si azi : nu asta-i pacatul cel mare al omenirii ,ca vrea sa cunoasca ,ci ORGOLIUL; motorul tuturor actiunilor umane ! sa fie cineva; sa arate el cine-i ; sa fie cel mai tare;cel mai bogat ,cu ...cu....cu....sa mosteneasca el pamintul ....ca nu-i mai satura pamintul ! expresii,nu-i asa ? da,dar care exprima acest orgoliu de a fi mai presus de toti ; de a fi aidoma lui Dumnezeu ! ORGOLIUL !

Eu sunt jucator de sah si de go ,de peste 10 ani ,calculez totul inainte de a vorbi sau scrie ceva ,tin cont de ce am citit ,de informatiile pe care le am si caut sa le dau eu personal un inteles cat mai aproape de logica si de bunul simt !
Dumnezeul din biblie e destul de primitiv ,la cat cunoastem noi acum daca el nu a evoluat ,noi l-am intrecut ! Cu alte cuvinte noi suntem Dumnezeu ,poate asta a si dorit el ,in momentul in care ne-a creat ! Eu daca e sa ma iau dupa ce stiu si dupa ce cunosc si tinand cont si de complexitatea corpului meu si mai ales a creierului simt ca am puterea unui zeu ! Pot hotara soarta mea si a celor care imi sunt dragi mie si nu ma intereseaza soarta celorlalti ! Oamenii nu merita sa te sacrifici sau sa te gandesti la ei ! Trebuie sa ai grija doar de cei pe care ti-i alegi tu ca si companioni in aceasta viata pe care esti nevoit sa ti-o traiesti !

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 18:35

De la: karpov, la data 2009-09-05 16:22:31
De la: gabigabi, la data 2009-09-05 15:55:31@dorin - in ideea a ceea ce ai postat ca raspuns la spusele mele,cred ca n-ai ales tocmai bine sau corect copy=paste ....trebuia pus celalalt cu : "pacea ,linistea sufleteasca si dragostea din casa,inima si mintea unui om, acolo e Raiul pe PAMINT @dorine "in rest,dupa cum vezi, suntem de acord !
@Ic3 - nu-mi pune-n circa ce nu sunt : nu sunt primadona ,ci o "bunica" fata de un copil de 17 ani- asta daca el nu esti tu sau florin

Au mai fost creati la inceput si alti oameni sau doar Adam si Eva ? Cain s-a culcat cu Eva ,mama lui ,sau i-a crea dumnezeu o femeie ? Copii si nepotii lui Cain s-au culcat cu Adam ,Eva ,Cain ,nevasta lui Cain sau au fost si alti barbati si alte femei create de dumnezeu ! Apropo de varsta ,poti avea un suflet tanar si la varsta ta si eu pot avea intelepciune la varsta mea - eu nu te simt batrana dar ...am pretentii de la tine avand in vedere ca te-ai nascut ...mai devreme - gandeste liber -nu cum ai fost invatata !

da, au fost cain si abel frati gemeni...dupa ce unul a murit si celalalt nu se stie ce a facut, adam si eva au mai avut 99 de perechi de gemeni.....fata-baiat....se pare ca astia s-au ... cuplat intre ei..... si au perpetuat specia....cica....

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 18:39

De la: karpov, la data 2009-09-05 18:31:34
De la: gabigabi, la data 2009-09-05 17:46:02offf,ce le mai balmajesti,mai Karpov ,mai ! da'mai organizeaza un pic acest puzle de informatii pe care-l ai !late tot joci cu piesele lui,dar nu vrei /nu poti sa vezi tabloul general ! PACATUL ORIGINAR nu se refera neaparat ca Adam si Eva au mincat din pomul cumoasterii ci, la ORGOLIU ! asta-i marele PACAT : ORGOLIUL de a vrea sa fi ca DUMNEZEU ! ei n-au mincat din dor de cunoastere- ca se vede si azi : nu asta-i pacatul cel mare al omenirii ,ca vrea sa cunoasca ,ci ORGOLIUL; motorul tuturor actiunilor umane ! sa fie cineva; sa arate el cine-i ; sa fie cel mai tare;cel mai bogat ,cu ...cu....cu....sa mosteneasca el pamintul ....ca nu-i mai satura pamintul ! expresii,nu-i asa ? da,dar care exprima acest orgoliu de a fi mai presus de toti ; de a fi aidoma lui Dumnezeu ! ORGOLIUL !

Eu sunt jucator de sah si de go ,de peste 10 ani ,calculez totul inainte de a vorbi sau scrie ceva ,tin cont de ce am citit ,de informatiile pe care le am si caut sa le dau eu personal un inteles cat mai aproape de logica si de bunul simt !
Dumnezeul din biblie e destul de primitiv ,la cat cunoastem noi acum daca el nu a evoluat ,noi l-am intrecut ! Cu alte cuvinte noi suntem Dumnezeu ,poate asta a si dorit el ,in momentul in care ne-a creat ! Eu daca e sa ma iau dupa ce stiu si dupa ce cunosc si tinand cont si de complexitatea corpului meu si mai ales a creierului simt ca am puterea unui zeu ! Pot hotara soarta mea si a celor care imi sunt dragi mie si nu ma intereseaza soarta celorlalti ! Oamenii nu merita sa te sacrifici sau sa te gandesti la ei ! Trebuie sa ai grija doar de cei pe care ti-i alegi tu ca si companioni in aceasta viata pe care esti nevoit sa ti-o traiesti !

dupa cum am spus : ORGOLIUL si tot raspunsul tau,mai logicuta, tipa de orgoliu !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 18:47

@ioa d....asa, ca o echidistanta fata de pareri,citeaz-o si pe aia in care-i spun lui karpov ca, Vazind fii lui Dumnezeu ce frumoase sunt fiicele oamenilor,au intrat la ele si le-au daruit fii !....voi nu vreti,de fapt ,sa Cunoasteti...nici nu va intereseaza ! voi vreti doar sa aveti ce sa Criticati sau sa faceti "arogante",vorba lu' nea JIJI ,caci daca ati fi citit cu atentie Biblia,ati fi vazut ca Mai apar niste " chestii" asupra carora de v-ati pune intrebari,ati avea ce afla !

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 19:08

De la: gabigabi, la data 2009-09-05 16:03:50mei,me lesi @Ic3 - daca n-as fi vazut "ghioceii" aia de tip mitraliera cu care vreti voi _Dominus- sa salvati lumea, propunind in schimb Teroarea ,mai-mai ca te-as fi crezut ....asa-i doar fariseism criminal !
P.S si sa sti ca legionarii erau foarte credinciosi,de unde si Insemnul pe care vad ca l-ati abandonat + acel "Doamne ajuta "....deci cum ziceam ? farisei,ipocriti,mincinosi....poti sa alegi cuvintul potrivit !

Farisei,ipocriti,mincinosi..ai enumerat exact...elementele ce caracterizeaza tagma ce cu evlavie si plecaciune in fata alui de sus..intinde mana sau ia pur si simplu hrana de la gura saracului..

Pe langa asta..Nu retin sa fi abandonat ceva ce nu am agreat niciodata...Aberezi ca intotdeauna facand afirmatii nefondate si cu tupeul caracteristic unei tate de mahala.Esti atat de rupta de realitate..incat esti dispusa sa ataci sub orice forma ce nu intelegi de fapt.!
Calm te rog..sa nu iti dea sangele pe nas...

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 19:09

De la: gabigabi, la data 2009-09-05 18:47:38@ioa d....asa, ca o echidistanta fata de pareri,citeaz-o si pe aia in care-i spun lui karpov ca, Vazind fii lui Dumnezeu ce frumoase sunt fiicele oamenilor,au intrat la ele si le-au daruit fii !....voi nu vreti,de fapt ,sa Cunoasteti...nici nu va intereseaza ! voi vreti doar sa aveti ce sa Criticati sau sa faceti "arogante",vorba lu' nea JIJI ,caci daca ati fi citit cu atentie Biblia,ati fi vazut ca Mai apar niste " chestii" asupra carora de v-ati pune intrebari,ati avea ce afla !

Daca Jiji a ajuns modelul tau..e clar...esti..complet........pur si simplu...
Nu am cuvinte..

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 19:11

De la: ioa_d, la data 2009-09-05 18:35:57
De la: karpov, la data 2009-09-05 16:22:31
De la: gabigabi, la data 2009-09-05 15:55:31@dorin - in ideea a ceea ce ai postat ca raspuns la spusele mele,cred ca n-ai ales tocmai bine sau corect copy=paste ....trebuia pus celalalt cu : "pacea ,linistea sufleteasca si dragostea din casa,inima si mintea unui om, acolo e Raiul pe PAMINT @dorine "in rest,dupa cum vezi, suntem de acord !
@Ic3 - nu-mi pune-n circa ce nu sunt : nu sunt primadona ,ci o "bunica" fata de un copil de 17 ani- asta daca el nu esti tu sau florin

Au mai fost creati la inceput si alti oameni sau doar Adam si Eva ? Cain s-a culcat cu Eva ,mama lui ,sau i-a crea dumnezeu o femeie ? Copii si nepotii lui Cain s-au culcat cu Adam ,Eva ,Cain ,nevasta lui Cain sau au fost si alti barbati si alte femei create de dumnezeu ! Apropo de varsta ,poti avea un suflet tanar si la varsta ta si eu pot avea intelepciune la varsta mea - eu nu te simt batrana dar ...am pretentii de la tine avand in vedere ca te-ai nascut ...mai devreme - gandeste liber -nu cum ai fost invatata !

da, au fost cain si abel frati gemeni...dupa ce unul a murit si celalalt nu se stie ce a facut, adam si eva au mai avut 99 de perechi de gemeni.....fata-baiat....se pare ca astia s-au ... cuplat intre ei..... si au perpetuat specia....cica....

Incest mondial....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 19:29

De la: Ic3, la data 2009-09-05 19:08:17
De la: gabigabi, la data 2009-09-05 16:03:50mei,me lesi @Ic3 - daca n-as fi vazut "ghioceii" aia de tip mitraliera cu care vreti voi _Dominus- sa salvati lumea, propunind in schimb Teroarea ,mai-mai ca te-as fi crezut ....asa-i doar fariseism criminal !
P.S si sa sti ca legionarii erau foarte credinciosi,de unde si Insemnul pe care vad ca l-ati abandonat + acel "Doamne ajuta "....deci cum ziceam ? farisei,ipocriti,mincinosi....poti sa alegi cuvintul potrivit !

Farisei,ipocriti,mincinosi..ai enumerat exact...elementele ce caracterizeaza tagma ce cu evlavie si plecaciune in fata alui de sus..intinde mana sau ia pur si simplu hrana de la gura saracului..

Pe langa asta..Nu retin sa fi abandonat ceva ce nu am agreat niciodata...Aberezi ca intotdeauna facand afirmatii nefondate si cu tupeul caracteristic unei tate de mahala.Esti atat de rupta de realitate..incat esti dispusa sa ataci sub orice forma ce nu intelegi de fapt.!

blablabla,numai ca sa nu raspunzi cum e cu "ghioceii" aia cu gloante cu care vreti voi sa aduceti Fericirea poporului,pe care-de fapt- il dispretuiti,voi crezindu-va deasupra lui...deh,cica elite ! vai de voi....salvati-va intii pe voi insiva si apoi ginditi-va la POPOR ! cind fiecare individ in parte doreste sa devina mai bun,mai eti si mai moral, atunci creste si nivelul de constiinta al POPORULUI ! cu pusca nu faci nimic decit durere si lacrimi si,un pui de dictatura !

addan

127 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 19:57

CREDINCIOS VS. NECREDINCIOS (ATEU)

Care ar fi motivele pentru care avem nevoie să credem în Dumnezeu? De ce e prima poruncă esențială pentru om?

1. Pentru a moșteni viața veșnică
2. Pentru a fi puternici in viața actuală.

Cum poate oferi credința putere?

Oricând în viață putem fi loviți de greutăți care ne depășesc puterea de reacție, ne putem pierde casa, partenerul de viata, copiii, sănătatea, hazardul sta mereu la pândă

Sa vedem cum acționează un ATEU comparativ cu un CREDINCIOS în situații limită:

Un om LIPSIT DE DUMNEZEU, călcător al PRIMEI LEGI DIN DECALOG, traieste pentru:
1. averea si casa sa
2. pentru el insusi si functia sa
3. pentru copiii sai, pentru care ajunge să fure de la gura altor copii
4. pentru partenerul sau de viata, sau amantele sale pentru care e în stare să fure de la gura vaduvei si orfanului ei
5. pentru hobby-urile sale care uneori sfideaza limita bunului simt (vezi acumularile de obiecte de arta din casele politicienilor români in cantitati care depasesc orice imaginatie)

Ei bine, daca veti lipsi simultan un ateu de toate lucrurile enumerate mai sus, el se va simți GOL și PUSTIU.

In secunda urmatoare se poate arunca de la etaj sau își poate trage un glont in cap.

Oamenii fara Dumnezeu sunt in realitate OAMENI GOI SI PUSTII, trebuie doar sa-i lipsesti de ceea ce au si sunt terminati psihic.

Ulterior fara alcool sau tratament psihiatric major se vor sinucide.

Asadar, iata unde sta PUTEREA UNUI ATEU, in STATUT SOCIAL, BANI, CASA, MASINA, NEVASTA, COPII.

Daca i le iei toate ODATA, dar TOATE ODATA, acel om se va sinucide sau va inebuni. Avand in vedere justitia corupta, e greu ca omul sa poata face asa ceva unui alt om, dar Apocalipsa tocmai de aceea va veni, ca să ia oamenilor LUCRURILE CARE LE ȚIN LOC DE DUMNEZEU.

Iată sursa bolilor psihice, ATASAMENTUL FAȚĂ DE LUCRURI SI PERSOANE.

Dupa moarte acesti atei vor ramane fara ele oricum, iar dupa JUDECATA DIVINA nu vor mai primi nimic in schimb, SI NICI NU VOR PUTEA EVADA SINUCIGANDU-SE, de aceea dupa moarte pentru ei vine "PLANSUL SI SCRIJNIREA DINTILOR"

Să vedem acum ce atitudine are un om care CREDE, care are prima poruncă din decalog SCRISĂ ÎN INIMĂ
Un asemenea om se poate detasa de ORICE FEL DE PIERDERE , inlcusiv prorpria sanatate, sau trup.

Daca vreodata va fi anuntat ca are cancer, el nu-si va trage un glont in cap FIINDCA UN CREDINCIOS NU SE CONFUNDA PE SINE CU TRUPUL SAU asa cum face un ateu.

Un ateu lovit de o boala incurabila e terminat psihic, FIINDCA ATEUL CREDE CA TRUPUL SAU E IDENTIC CU FIINTA SA.

De aceea ateul va inceta sa lupte, dar cel credincios va lupta pana in ultima clipa.

Mantuitorul stia diinainte de ce fel de moarte avea sa moara.

El nu si-a folosit puterile de Dumnezeu atunci ca sa schimbe politica statului roman. Le-a folosit doar in scopuri nobile, PENTRU A FACE OAMENII SA CREADA IN EL, CA LA A DOUA SA VENIRE SA-I RASPLATEASCA PRIN CREDINTA IN EL.

Desi stia de ce fel de moarte avea sa moara, El si-a continuat drumul pana la capat.

Oricine nu-si duce crucea pana la capat indiferent de suferinte este UN LAS, iar un ateu necredincios este mult mai vulnerabil.

Acum intelegem de ce Mantuitorul a spus "indrazniti, Eu am biruit lumea"

Atunci cand se va intoarce îi va sterge de pe fața pamantului pe toti cei fricosi, asa cum a promis in Apocalipsa la final, fie ca e vorba de atei sau mai putin atei.

In Imparatia Cerului nu vor intra fricosii si toti cei care pentru lucrurile lumii materiale au dispretuit lucrurile vesnice.
Totusi vor intra si ei undeva, in lumea chinului vesnic.

Concluzie: si cel care crede in Dumnezeu dar si ateul sunt oameni CREDINCIOSI.

Unii sunt credinciosi lucrurilor vesnice si lui Dumnezeu, motiv pentru care vor avea parte de ele.
Ateii sunt credinciosi lucrurilor care rezoneaza cu dimensiunea lor spirituala, ei cred in bani, functii si orice lucru material care le aduce invidie din partea celor care nu le au.

Asadar omul este o FIINTA CREDINCIOASA dar fiecare conform cu nivelul sau de aspirație.
Fară credinta nu poti obtine cea ce doresti, lucrurile lumii si slava oamenilor, sau...lucrurile vesnice si slava lui Dumnezeu.

Crestinii au reusit sa obtina ambele prin CĂILE LUI DUMNEZEU, ăsta ar fi rolul decalogului, sa-l ajute pe om sa-i fie bine si aici si dincolo.

Asta doreste si legea creata de om, dar legea omeneasca e mai greu de aplicat celor sus pusi.

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 20:03

CONTINUARE...

....Deasemena omul fara credință in Dumnezeu, e un om extrem de trufaș, ATÂT TIMP CÂT E SANATOS SI POTENT MATERIAL.
El va judeca oamenii NUMAI DUPA FRUMUSEȚEA CHIPULUI sau DUPA MARIMEA CONTULUI BANCAR. Orice alt om care nu indeplineste SISTEMUL SAU DE VALORI AFERENT LUMII MATERIALE, e un om care nu merita luat in discutie.
Acest tip de om considera o pierdere de timp si numai putinul lucru de a saluta un alt om inferior ca aspect si potenta economica.

Cum recunoastem asemenea oameni?

Ei sunt diabolici inca de tineri, de pe bancile scolii, frustrarea lor erupe in explozii de violenta verbala sau fizica. Agresiuna si umilirea celor din jur le ofera atunci satisfactie.

Mai tarziu, cand ajung pe pozitiile la care au visat inca de mici, aura lor demonica se poate simti de la mare distanta.

In orice moment privirea lor sfidatoare este aruncata tuturor celor din jur, iar ea spune: "vedeti, v-am invins, eu sunt mai sus ca voi". Aceasta este privirea omului satanic implinit in aspiratiile sale lumesti. Acesti oameni conduc state si guverne in țari din lumea a treia. Ei sunt mostenitorii culturii ORIENTALE a pupatului pantofului cu ciucur, din timpul imperiul otoman. Sfidatori cu cei mai mici, umili pana la un teatralism josnic față de cei de care depind.

Omul occidental, chiar daca e corupt, invata sa joace teatru, sa para smerit.

Omul primitiv, odata pus in functie, este un om care isi jubileaza triumful prin toate canalele fiintei lui. Va persecuta, va umili si va fura de la cei mai slabi, va linge pe cei puternci pentru avantaje materiale.

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 20:25

...CONCLUZIE...

... ateii sunt de doua feluri :

agnosticii - adica acei atei pe care Dumnezeu si celelalte credintei pur si simplu nu-i intereseaza (aceasta categorie este majoritara ...)

ateii militanti- adica acei atei care au o viziune declarat antireligioasa si anticrestina, si militeaza in jurul lor (fiecare cum poate) pentru ca sa-i scoata pe ceilalti oameni din ignoranta crasa in care i-au bagat religiile.

Poate fi dificil de discutat cu un ateu de a doua categorie. E ambalat, dispretuieste religiile. Dar in acelasi timp vine cu argumente puerile si teorii care nici ele nu stau prea bine in picioare. In general, acesti atei militanti sunt in fapt mediu- sau slab-competenti in "stiintele religioase". Eu socot ca nu am prea mult de discutat cu acestia - vreau doar sa observ si sa ma asigur ca de fapt aceasta gâlceava cu Dumnezeu e o cale spre credinta !

Fiti rationali : daca eu chiar cred ca ceva nu exista, atunci pur si simplu nu-mi pasa si nu-mi fac griji.

De exemplu : Un ateu adevarat nu cere sa fie de-botezat de un ritual care oricum pentru el nu are nici o valoare ! Daca cel care cere sa fie de-botezat ar fi cu adevarat ateu, atunci botezul pentru el ar fi ca o baie oarecare, fara nici o semnificatie aparte. Câta vreme insa ii da o semnificatie aparte, inseamna ca are o gâlceava cu lucrul acela, ca lucrul acela nu este inexistent pentru el ! Pentru aceasta cauza, eu socot ca nu trebuie sa fim prea duri cu acesti atei, care cauta si ei, saracii, care asteapta si ei descoperirea Luminii in inima lor, chiar daca ei inca nu stiu prea bine ce cauta.

Ateii numiti agnostici pur si simplu nu se baga in astfel de discutii. Au poate un anumit dispret pentru religie, dar in strafundul lor sunt si fascinati un pic. Lumea agnostica e una lipsita de vlaga, incat sunt impresionati de puterea culturilor arabe sau vechi-crestine, ceea ce ei au pierdut de tot in Occident. Pentru aceasta, ei trebuie fascinati.

In afara de aceste doua largi categorii (impartirea in categorii e pur didactica, de fapt, ea nu are valoare in sine), eu ma gândesc adeseori la un ateu evreu ca Stefan Zweig, scriitor austriac. ,cand citesc cartile lui nu pot sa ma împiedic a gândi ca el l-a recunoscut pe Hristos când a trecut din viata aceasta pentru vesnicie...

777
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 20:52

De la: gabigabi, la data 2009-09-05 19:29:21

blablabla,numai ca sa nu raspunzi cum e cu "ghioceii" aia cu gloante cu care vreti voi sa aduceti Fericirea poporului,pe care-de fapt- il dispretuiti,voi crezindu-va deasupra lui...deh,cica elite ! vai de voi....salvati-va intii pe voi insiva si apoi ginditi-va la POPOR ! cind fiecare individ in parte doreste sa devina mai bun,mai eti si mai moral, atunci creste si nivelul de constiinta al POPORULUI ! cu pusca nu faci nimic decit durere si lacrimi si,un pui de dictatura !

Noi nu ne folosim de gloante sau de RUGURI ,noi ne folosim de creier ! Noi nu facem eau la nimeni ,poate de aia nu suntem agreati -asta inseamna ca nu suntem pacatosi si dumnezeu nu are ce sa ne faca ,poate doar sa moara de necaz !

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 20:54

De la: karpov, la data 2009-09-05 20:52:12

Noi nu ne folosim de gloante sau de RUGURI ,noi ne folosim de creier ! Noi nu facem eau la nimeni ,poate de aia nu suntem agreati -asta inseamna ca nu suntem pacatosi si dumnezeu nu are ce sa ne faca ,poate doar sa moara de necaz !

Karpov, mai da-o in m.a.s.a de religie, DAUNEAZA GRAV SANATII ! Pentru ''pacienti'' grav afectati mental, exista serviciul de primiri urgente si 112.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 21:27

De la: addan, la data 2009-09-05 19:57:53CREDINCIOS VS. NECREDINCIOS (ATEU)

Care ar fi motivele pentru care avem nevoie să credem în Dumnezeu? De ce e prima poruncă esențială pentru om?

1. Pentru a moșteni viața veșnică

2. Pentru a fi puternici in viața actuală.

Cum poate oferi credința putere?

Oricând în viață putem fi loviți de greutăți care ne depășesc puterea de reacție, ne putem pierde casa, partenerul de viata, copiii, sănătatea, hazardul sta mereu la pândă

Sa vedem cum acționează un ATEU comparativ cu un CREDINCIOS în situații limită:

Un om LIPSIT DE DUMNEZEU, călcător al PRIMEI LEGI DIN DECALOG, traieste pentru:

1. averea si casa sa

2. pentru el insusi si functia sa

3. pentru copiii sai, pentru care ajunge să fure de la gura altor copii

4. pentru partenerul sau de viata, sau amantele sale pentru care e în stare să fure de la gura vaduvei si orfanului ei

5. pentru hobby-urile sale care uneori sfideaza limita bunului simt (vezi acumularile de obiecte de arta din casele politicienilor români in cantitati care depasesc orice imaginatie)

Ei bine, daca veti lipsi simultan un ateu de toate lucrurile enumerate mai sus, el se va simți GOL și PUSTIU.

In secunda urmatoare se poate arunca de la etaj sau își poate trage un glont in cap.

Oamenii fara Dumnezeu sunt in realitate OAMENI GOI SI PUSTII, trebuie doar sa-i lipsesti de ceea ce au si sunt terminati psihic.

Ulterior fara alcool sau tratament psihiatric major se vor sinucide.

Asadar, iata unde sta PUTEREA UNUI ATEU, in STATUT SOCIAL, BANI, CASA, MASINA, NEVASTA, COPII.

Daca i le iei toate ODATA, dar TOATE ODATA, acel om se va sinucide sau va inebuni. Avand in vedere justitia corupta, e greu ca omul sa poata face asa ceva unui alt om, dar Apocalipsa tocmai de aceea va veni, ca să ia oamenilor LUCRURILE CARE LE ȚIN LOC DE DUMNEZEU.

Iată sursa bolilor psihice, ATASAMENTUL FAȚĂ DE LUCRURI SI PERSOANE.

Dupa moarte acesti atei vor ramane fara ele oricum, iar dupa JUDECATA DIVINA nu vor mai primi nimic in schimb, SI NICI NU VOR PUTEA EVADA SINUCIGANDU-SE, de aceea dupa moarte pentru ei vine "PLANSUL SI SCRIJNIREA DINTILOR"

Să vedem acum ce atitudine are un om care CREDE, care are prima poruncă din decalog SCRISĂ ÎN INIMĂ

Un asemenea om se poate detasa de ORICE FEL DE PIERDERE , inlcusiv prorpria sanatate, sau trup.

Daca vreodata va fi anuntat ca are cancer, el nu-si va trage un glont in cap FIINDCA UN CREDINCIOS NU SE CONFUNDA PE SINE CU TRUPUL SAU asa cum face un ateu.

Un ateu lovit de o boala incurabila e terminat psihic, FIINDCA ATEUL CREDE CA TRUPUL SAU E IDENTIC CU FIINTA SA.

De aceea ateul va inceta sa lupte, dar cel credincios va lupta pana in ultima clipa.

Mantuitorul stia diinainte de ce fel de moarte avea sa moara.

El nu si-a folosit puterile de Dumnezeu atunci ca sa schimbe politica statului roman. Le-a folosit doar in scopuri nobile, PENTRU A FACE OAMENII SA CREADA IN EL, CA LA A DOUA SA VENIRE SA-I RASPLATEASCA PRIN CREDINTA IN EL.

Desi stia de ce fel de moarte avea sa moara, El si-a continuat drumul pana la capat.

Oricine nu-si duce crucea pana la capat indiferent de suferinte este UN LAS, iar un ateu necredincios este mult mai vulnerabil.

Acum intelegem de ce Mantuitorul a spus "indrazniti, Eu am biruit lumea"

Atunci cand se va intoarce îi va sterge de pe fața pamantului pe toti cei fricosi, asa cum a promis in Apocalipsa la final, fie ca e vorba de atei sau mai putin atei.

In Imparatia Cerului nu vor intra fricosii si toti cei care pentru lucrurile lumii materiale au dispretuit lucrurile vesnice.

Totusi vor intra si ei undeva, in lumea chinului vesnic.

Concluzie: si cel care crede in Dumnezeu dar si ateul sunt oameni CREDINCIOSI.

Unii sunt credinciosi lucrurilor vesnice si lui Dumnezeu, motiv pentru care vor avea parte de ele.

Ateii sunt credinciosi lucrurilor care rezoneaza cu dimensiunea lor spirituala, ei cred in bani, functii si orice lucru material care le aduce invidie din partea celor care nu le au.

Asadar omul este o FIINTA CREDINCIOASA dar fiecare conform cu nivelul sau de aspirație.

Fară credinta nu poti obtine cea ce doresti, lucrurile lumii si slava oamenilor, sau...lucrurile vesnice si slava lui Dumnezeu.

Crestinii au reusit sa obtina ambele prin CĂILE LUI DUMNEZEU, ăsta ar fi rolul decalogului, sa-l ajute pe om sa-i fie bine si aici si dincolo.

Asta doreste si legea creata de om, dar legea omeneasca e mai greu de aplicat celor sus pusi.

Inainte de a defini ceva ce depaseste puterea ta de analiza..una ce ingroapa orice principiu existential..pur ateu...te rog ..mai intra si pe alte forumuri...Poate asa..ai sa ajungi sa intelegi cate ceva despre noi..cei care avem nevoie de mila ta....

Si ca o paranteza a celor anuntate cu atat convingere de multprea potenta ta inteligenta

Ateu. Ateism.

Pentru cuvintele "ateu" și "ateism" se vehiculează diverse definiții incorecte, concepute de regulă de catre teiști, aflați în dezacord natural cu ateii. Se afirmă "ateul crede în Nimic" sau "ateii sunt, de fapt, sataniști, pentru că sunt împotriva lui Dumnezeu". Punctul de pornire al oricărui discurs ateist, mai cu seamă în țări ca România, în care bisericile au avut mult timp libertatea și autoritatea de a populariza definiții distorsionate sau chiar rău-voitoare ale ateismului, trebuie să fie risipirea concepțiilor greșite și clarificarea definiției ateismului.

Autorii "Dicționarului Explicativ al Limbii Române" furnizează definiții parțiale, bazate pe o interpretare restrânsă a prefixului "a-", și părtinitoare în favoarea creștinismului. Ele sunt după cum urmează (parțile care ar trebui să lipsească dintr-o definiție imparțială sunt trecute cu roșu) :

"ATÉU, -EE, atei, -ee, s.m. si f. Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități. - Din fr. athée, lat. atheus."

"ATEÍSM s.n. Negare a existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități; concepție care se bazează pe această negare. - Din fr. athéisme."

(Academia Română, Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan", "DEX. Dicționarul Explicativ al Limbii Române.", Ediția a II-a, Editura Univers Enciclopedic, București, 1998, pag. 68)

În aceste definitii, prefixului "a-" cu care s-a format cuvântul "ateism" i se atribuie sensul de negare, împotrivire, contrazicere, rezultând astfel sensul de negare a teismului, deci negare a existenței divinităților. Ca reprezentanți ai ateismului, considerăm că suntem cei mai în măsură sa furnizăm o definiție a acestuia, drept pentru care propunem o alta, mai largă. Prefixului "a-" i se poate atribui sensul de absență, "ateismul" devenind astfel "lipsa teismului". Conform acestei definiții, o persoană care nu crede în existența divinităților, o persoană care nu este teistă, este atee, fără ca acest lucru să implice o negare. De exemplu, o persoană care nu a auzit niciodată de zei, căreia nu i-a fost explicată nicio teologie și care nu a studiat deloc problema sau a studiat-o foarte puțin și nu a luat nicio hotarâre, nu a ajuns la nicio convingere, nu poate fi numită teistă. Singura categorie în care poate fi inclusă este, atunci, cea a ateilor. Și asta fără ca persoana în cauză să aibă suficiente dovezi sau argumente pentru a afirma că zeii nu există. Mai pe scurt, simpla lipsă a credinței în zei, din orice motive, nu neapărat însoțită de o negare a existenței acestora, este un ateism.

Se vede, deci, că ateu este cel care nu crede în existența niciunei divinități, și atât. Orice altă părere a ateului, despre orice altceva, nu ține de ateism. Ateul nu este, prin definiție, comunist sau anticreștin, chiar dacă unii atei ar putea să fie. O prejudecată foarte utilă bisericilor, și deci foarte răspândită în România, este aceea că ateismul implică în mod automat comunismul. Departe de a fi o ideologie politică, ateismul se referă doar la atitudinea față de teism, opinia (sau lipsa unei opinii clare) în problema existenței divinităților. În principiu, un ateu poate avea orice fel de convingere politică. În realitate, majoritatea ateilor sunt democrați și/sau umaniști.

Ateismul nu este, în niciunul dintre sensurile posibile ale cuvântului, o religie. Dimpotrivă, el reprezintă libertatea totală față de orice religie.

Ateii nu-i urăsc pe Dumnezeu sau Isus, ci pur și simplu nu cred în existența lui Dumnezeu sau în divinitatea lui Isus (sau a oricui altcuiva). Creștinii, de exemplu, nu cred în zeul hindus Krișna, dar nu se poate spune că-l urăsc. A nu crede sau a nu fi de acord nu înseamnă a urî.

Ateii nu sunt, prin definiție, imorali. Nu e nevoie de o carte "sfântă" ca să-ți spună ce e "Bine" și ce e "Rău". Empatia, rațiunea și experiența sunt suficiente. Din nou, unii atei ar putea să fie imorali, la fel de bine cum unii teiști pot fi imorali. Părerile despre supranatural, oricare ar fi acestea, nu garantează conduita (i)morală a oamenilor.

Unii creștini cred că ateii fac un fel de efort special să nu creadă în Iehova sau Isus. Nu este așa. Aceștia sunt doar doi dintre zeii în care nu credem. Nu au nimic special, din punctul de vedere al unui ateu. Ateismul nu este opusul creștinismului, ci absența teismului, a credinței în orice fel de zei. Eforturile speciale ale ateilor sunt mai degrabă îndreptate spre aflarea adevărului, spre analiza rațională atentă a tuturor informațiilor și argumentelor prezentate, ceea ce a condus deocamdată la respingerea tuturor argumentelor teiste. Odată cu apariția unei dovezi incontestabile a existenței unei divinități, ateii ar deveni imediat teiști. Pentru moment, însă, teiștii trebuie să furnizeze argumente solide și dovezi palpabile pentru afirmațiile lor ("zeul X există"), a caror validitate nu este evidentă.

Ateii nu sunt slujitori ai lui Satan, nici nu-l venerează. Satan este doar o altă entitate supranaturală a carei existență nu a fost dovedită.Cred ca unii, crestini sau nu, ar trebui puna mana pe un dictionar si sa-l citeasca efectiv. Sa nu mai vorbesc de alte carti. Se mai lumineaza si ei sau, cel putin isi pun niste intrebari.

Si ca sa te mai cultivi si tu un pic

Intra pe urmatorul link

www.stiinta.info/ted-richard-dawkins-despre-ateismul-militant--v...

Poate o lasi un pic mai moale..

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 21:28

De-a lungul și de-a latul istoriei lumii s-au perindat milioane de suflete, dar dintre acestea doar câteva au avut forța să aducă Lumină, să spargă Matricea și să comunice informații din Lumea de Dincolo. Un mare învățat, un superb personaj istoric este Paracelsus. L-am admirat întotdeauna și rămâne, în continuare o sursă de inspirație și uimire.
Paracelsus este un pseudonim, numele său fiind Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim. S-a născut în apropiere de Zürich, la Etzel, în anul 1493 și s-a stins din viața, la Salzburg în 1541.
A fost un om foarte scund, chiar și pentru epoca sa. Nu măsura mai mult de un metru cincizeci. Pe lângă aceasta, o constituție mai degrabă plăpândă și o infirmitate care îl privează de integritatea sa genială ca urmare a unui accident survenit în prima copilărie.
După ce a făcut studii sub îndrumarea tatălui său, foarte bun cunoscător al științelor botanice, el se consacră studiului magiei la Würzburg, Bavaria, pe lângă abatele Trithème, care îl îndrumă spre laboratorul unui bogat alchimist, Fugger, care îl inițiază în secretele sale. Merge în Germania, apoi în Italia, unde asistă la la cursurile de la Școala medicală a Universității din Ferrara, unde devine, neîndoios, elevul lui Leonicenus. Acesta din urmă este un fervent discipol al neoplatonicianului Marcilio Ficino, cu ideile căruia se întâlnește Paracelsus...
Ceea ce nu-l împiedică să facă deliciul studiilor sale din tradițiile și riturile secrete, din maxime, din superstiții și medicinile populare. Acest eclectism, care nu este lipsit de discernământ, îi va permite să ducă numeroase cure la bun sfârșit, fără preferințe acordate dogmatismului. Parcurge astfel întrega Europă, studiind, observând, îngrijind, predând. Frecventează mediile umaniste și cel mai mari minți ale epocii sale.
Numit la Universitatea din Basel în 1526, face din intrarea sa la catedră un manifest al spiritului nou. Se exprimă în germană, și nu în latină, cum prevede tradiția savantă. Îi atacă violent pe Galien și Avicenna cărora le arde, public, operele cu ocazia sărbătorii Sfântului Ioan. Se manifestă la Paracelsus o nesupune și o rebeliune, fapt pentru care romanticii germani vor recunoaște în el pe unul din precursorii lor.
În opera sa, pe cât de bogată, pe atât de diversă, pe care mulți tipografi-librari refuză sau nu îndrăznesc să o publice în timpul vieții, el se ocupă de medicină, filosofie, astronomie și astrologie – Astronomia magna, 1537-1538. Ca om al Renașterii el zdruncină puternic rutina și povara tradițiilor scolastice. Găsește bun tot ce nu poartă pecetea acestora, atât de mult viziunea despre lume a acestui om ieșit din comun este străbătutp de forțe misterioase, de intuiții anticipatoare – mai ales în diagnosticele pe care le pune. Își construiește teorile medicale pe ideea alchimist㠖 „spagiristă”- a corespondențelor dintre diferite părți ale corpului omenesc (microcosmos) și cele ale Universului în totalitatea sa (macrocosmos). Natura și fenomenele ei nu se explică pentru Paracelsus decât în postura în care care omul ete considerat centrul Universului. În a sa Opus paragranum face, de altfel, ca medicina să de întemeieze pe patru principii: filosofia, astrologia, alchimia și virtus a ființei omenești, fără de care orice știință este vană și inutilă.
Lui Paracelsus îi datorăm fecundația in vitro mult anticipată, prefigurarea a ceea ce va deveni, cu Hahnemann, homeopatia și o multitudine de remedii eficace pe bază de sulf, de mercur și de opiu.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 21:30

...
Am ales un copy-paste mai pe intelesul unora, oricum, eram mult prea obosit cand l-am postat, si nu puteam sa gandesc un sir de cuvinte coerente. Dar hai sa-ti mai explic odata, cu alte cuvinte, parerea mea (fara copy-paste).
Dumnezeu crestin mistic, este o inventie umana, care a inceput de la frica de necunoscut si neputinta de a explica unele fenomene. S-a nascut din dorinta oamenilor de avea un ideal, de a avea ceva perfect spre care sa tinda. Dar ... da exista Dumnezeu (termenul de Dumnezeu) ... dar nu e ceva material... e o forma de energie... parte integranta a Universului.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 21:40

Am fost de mic copil si sunt de parere ca religia este o inventie a omului in cautare de raspunsuri; mi-am argumentat si pe alte topicuri parerea, nu are rost sa repet aceeasi poveste de "n" ori.
Atata vreme cat majoritatea religiilor, si nu doar cea crestina, se bazeaza pe inadecvente, contraziceri si, nu in ultimul rand, o bolnava pornire de a condamna la vesnica suferinta pe cei apartinand unei alte religii, cat toate perceptele si valorile lor se aplica doar in conditiile pe care ei le aleg, si le sunt convenabile lor, nu pot sa cred in asemenea tampenii.
Despre posibila exisntenta a unei entitati, creatoare sau distrugatoare ori pur si simplu protectoare, am serioase indoieli; iar astea sunt dincolo de faptul ca nu am nicio dovada fizica, nici pshica, despre existenta ei. E o chestiune a ceea ce simti, a faptului ca mintea omului e mult mai complexa decat ne imaginam noi deocamdata, si ca ... doar timpul e cel care poate da raspunsurile.
Singurele certitudini impalbabile sunt ... existenta si timpul. Daca ele pot fi definite ca niste "energii", atunci sunt "credincios"... Pana atunci ...''VANT LA PUPA" .

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 22:27

De la: Dorinel, la data 2009-09-05 20:54:56
De la: karpov, la data 2009-09-05 20:52:12

Karpov, mai da-o in m.a.s.a de religie, DAUNEAZA GRAV SANATII ! Pentru ''pacienti'' grav afectati mental, exista serviciul de primiri urgente si 112.

Imi caut si eu refugiul in " religie " in alta parte nu sunt agreat poate ca dau impresia ca stiu prea multe pentru varsta mea ! Asa ca m-am hotarat sa ma apropii de religie , asa imi aduc si eu aminte de basmele copilariei mele ...de demul !

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 22:49

De la: addan, la data 2009-09-05 20:25:16
...CONCLUZIE...

... ateii sunt de doua feluri :

agnosticii - adica acei atei pe care Dumnezeu si celelalte credintei pur si simplu nu-i intereseaza (aceasta categorie este majoritara ...)

ateii militanti- adica acei atei care au o viziune declarat antireligioasa si anticrestina, si militeaza in jurul lor (fiecare cum poate) pentru ca sa-i scoata pe ceilalti oameni din ignoranta crasa in care i-au bagat religiile.

Poate fi dificil de discutat cu un ateu de a doua categorie. E ambalat, dispretuieste religiile. Dar in acelasi timp vine cu argumente puerile si teorii care nici ele nu stau prea bine in picioare. In general, acesti atei militanti sunt in fapt mediu- sau slab-competenti in "stiintele religioase". Eu socot ca nu am prea mult de discutat cu acestia - vreau doar sa observ si sa ma asigur ca de fapt aceasta gâlceava cu Dumnezeu e o cale spre credinta !

Fiti rationali : daca eu chiar cred ca ceva nu exista, atunci pur si simplu nu-mi pasa si nu-mi fac griji.

De exemplu : Un ateu adevarat nu cere sa fie de-botezat de un ritual care oricum pentru el nu are nici o valoare ! Daca cel care cere sa fie de-botezat ar fi cu adevarat ateu, atunci botezul pentru el ar fi ca o baie oarecare, fara nici o semnificatie aparte. Câta vreme insa ii da o semnificatie aparte, inseamna ca are o gâlceava cu lucrul acela, ca lucrul acela nu este inexistent pentru el ! Pentru aceasta cauza, eu socot ca nu trebuie sa fim prea duri cu acesti atei, care cauta si ei, saracii, care asteapta si ei descoperirea Luminii in inima lor, chiar daca ei inca nu stiu prea bine ce cauta.

Ateii numiti agnostici pur si simplu nu se baga in astfel de discutii. Au poate un anumit dispret pentru religie, dar in strafundul lor sunt si fascinati un pic. Lumea agnostica e una lipsita de vlaga, incat sunt impresionati de puterea culturilor arabe sau vechi-crestine, ceea ce ei au pierdut de tot in Occident. Pentru aceasta, ei trebuie fascinati.

In afara de aceste doua largi categorii (impartirea in categorii e pur didactica, de fapt, ea nu are valoare in sine), eu ma gândesc adeseori la un ateu evreu ca Stefan Zweig, scriitor austriac. ,cand citesc cartile lui nu pot sa ma împiedic a gândi ca el l-a recunoscut pe Hristos când a trecut din viata aceasta pentru vesnicie...

Boala e cu atat mai grava in momentul in care crezi ca altul e bolnav si nu te vezi pe tine insuti !
Fiule ,dumnezeul tau te-a parasit de tot ! Faci o impartire democratica a ateilor de parca toti cei care nu cred ca tine in ceva ar fi atei .
Noi ,cei ca mine credem in mai bine ,avem dovada ca putem sa ne facem si noi legi ,nu ne trebuie cele de provenienta evreiasca date de un asazis domn ,domnului Moise .
Nenea Hamurabi ,prin codul lui ,are intaietate ,l-a procreat inaintea lui Dumnezeu si ca atare are drepturi de autor si poate sa-si scoata si un brevet de inventie ! Spui ceva de unii atei si te mira cei inversunati ! Eu nu ma consider ateu poti sa consideri ca sunt opinia publica asa ca am dreptul sa-i condamn pe cei care au facut atata rau omenirii prin religie ,indiferent care ar fi ea ! Am o obligatie morala pentru toti cei care au fost asasinati ,o obligatie morala si nu numai pentru urmasii mei din viitor ! Nu vreau sa mai existe religie atata timp cat ea reprezinta un pericol !
Mie mi-e mai frica de religie decat de comunism ,legionarism sau fascism ! Acestea au putut fi inlaturate in schimb religiile sunt ,pe moment fara leac ! E un mod criminal de a subjuga omenirea chiar si in acest mileniu ! E pacat ,dar pe moment nu sunt solutii ,atata timp cat majoritari sunt prostii iar intre cei cu scaun la cap exista oameni cu deranjamente psihice ! Eu nu am nimic cu cei care deja au fost manipulati din copilarie ,e greu sa te schimbi ,au si o frica deoarece manipularea cuprinde si amenintari din partea divinitatii precum si a celor care conduc Iadul !
Si eu am avut boala asta dar am scapat de ea acum vreo 5 ani -cred ca se intra intr-un fel de sevraj ca atunci cand vrei sa te lasi de droguri ,de baut sau de fumat !
Oamenii slabi au nevoie de acest opium al popoarelor

Mai gandeste si altfel ,poate te trasneste vreo revelatie !

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 07:35

Balada creștinului sincer

Frați creștini din lumea mare
dac-aveți vreo întrebare
despre Domnu’ nostru Isus
la răspuns eu sunt dispus.
Cu Isus am legământ
că El este cel mai sfânt.
Toată lumea vreau să știe
că trăiesc în bucurie!

Astă noapte-am venit beat
și nevasta m-a certat.
Uite-așa m-am enervat
și când m-am trântit în pat,
am oprit-o să mai caște
i-am dat câteva la coaste.
Să țină minte vroiam,
că e coastă din Adam.
Dimineața m-am trezit
cu nevasta am vorbit.
Mă gândeam să-i cer iertare
dară nu am fost în stare.
Că riscam să mă refuze,
că femeile-s cam zuze.

Dară Domnul Împărat
Isus cel nevinovat,
El nu este supărat.
I-am spus în gând răspicat
ce-am făcut când am fost beat,
și-așa Domnul… m-a iertat.
Ori de câte ori greșesc
tot la Isus mă gândesc.
Că El fără ezitare
mă scoate din supărare.

Doamne m-am tot întrebat,
c-așa fără de păcat,
cu Hristos în legământ
mă gândesc că aș fi sfânt.
Oare cum este chemat
cel ce nu are păcat?
Tu mi-ai luat păcatele
n-am primit pedepsele.

Îmi ziceam și eu cumva,
oare este drept așa?
Tu să ierți la infinit?
pe cel ce s-a pocăit?
Că Satana de-ai greșit
iute că te-a pedepsit.
Mă întreb de acest gest?
Satana pare onest.
Dar cu Domnul meu Iisus
păcatele-s duse sus,
unde se acumulează,
c-așa Domnul… ne salvează.

De păcatele le ține
un gând în minte îmi vine:
Nu cumva Domnul Hristos
este mare păcătos?
Dacă mai gândesc un pic
nu mai înțeleg nimic.
Cine-i sfânt și cine-i drac?
Dar mai bine-ar fi să tac.

Metoda funcționează,
asta nu se contestează,
am ajuns un om de vază.
Drac sau sfânt ce mai contează?
Cu Isus am legământ
că El este cel mai sfânt.
Toată lumea vreau să știe
că trăiesc în bucurie!

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 09:00

De la: gabigabi, la data 2009-09-05 18:47:38@ioa d....asa, ca o echidistanta fata de pareri,citeaz-o si pe aia in care-i spun lui karpov ca, Vazind fii lui Dumnezeu ce frumoase sunt fiicele oamenilor,au intrat la ele si le-au daruit fii !....voi nu vreti,de fapt ,sa Cunoasteti...nici nu va intereseaza ! voi vreti doar sa aveti ce sa Criticati sau sa faceti "arogante",vorba lu' nea JIJI ,caci daca ati fi citit cu atentie Biblia,ati fi vazut ca Mai apar niste " chestii" asupra carora de v-ati pune intrebari,ati avea ce afla !

pai daca mai erau fiice ale oamenilor care nu erau facute de dumnezeu pe pamant.....sa inteleg ca exista o dovada in biblie cum ca darwinismul e adevarat? adica pe alea cine le-a facut? evolutia....?

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 09:11

unii atei poate sant mai "oameni" decat multi credinciosi. nu cred ca toti ateii din lumea asta aleaga dupa bani, averi, statut social....daca e sa gandim asa, sant foooarte multi credinciosi care fac asta beccali si altii ca el, se cred mari credinciosi si vreti sa spuneti ca nu umbla dupa bani? ca nu vrea statut social? daca lui ii ia cineva toate astea intr-o zi, ce face? se duce in pustiu sa se calugareasca? eu ma indoiesc....

sant atei care poate respecta mai mult lumea inconjuratoare decat multi credinciosi...si care poate au o cunoastere mai larga decat unii credinciosi.....exista uscaturi in toate padurile, la fel cum exista si copaci tineri, verzi....

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 09:17

"16. Și s-a dus Cain de la fața lui Dumnezeu și a locuit în ținutul Nod, la răsărit de Eden.
17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa și ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate și a numit-o, după numele fiului său, Enoh. "

asta am gasit intr-o biblie on line......eu stiam ceva de 99 de copii ai evei....

deci cain, avea femeie.....de unde? daca pe lume erau doar adam, eva, cain, si abel mort?
femeia lui de unde a aparut? o fi fost maimutzica...veriga lipsa a darwinismului?

se contrazice biblia asta singura, nu trebuie contrazisa de nimeni altcineva...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 09:45

De la: Dorinel, la data 2009-09-05 21:40:47Am fost de mic copil si sunt de parere ca religia este o inventie a omului in cautare de raspunsuri; mi-am argumentat si pe alte topicuri parerea, nu are rost sa repet aceeasi poveste de "n" ori.
Atata vreme cat majoritatea religiilor, si nu doar cea crestina, se bazeaza pe inadecvente, contraziceri si, nu in ultimul rand, o bolnava pornire de a condamna la vesnica suferinta pe cei apartinand unei alte religii, cat toate perceptele si valorile lor se aplica doar in conditiile pe care ei le aleg, si le sunt convenabile lor, nu pot sa cred in asemenea tampenii.
Despre posibila exisntenta a unei entitati, creatoare sau distrugatoare ori pur si simplu protectoare, am serioase indoieli; iar astea sunt dincolo de faptul ca nu am nicio dovada fizica, nici pshica, despre existenta ei. E o chestiune a ceea ce simti, a faptului ca mintea omului e mult mai complexa decat ne imaginam noi deocamdata, si ca ... doar timpul e cel care poate da raspunsurile.
Singurele certitudini impalbabile sunt ... existenta si timpul. Daca ele pot fi definite ca niste "energii", atunci sunt "credincios"... Pana atunci ...''VANT LA PUPA" .

Dorinele,foarte frumos si corect spus,dupa cum si ceea ce au postat Ic3 si Florin....dar,mai oameni buni, daca mintea voastra este atit de libera de dogme,de fanatism,de ce nu incercati mai,sa decojiti Adevarul de balastul asta care va enerveaza si care va determina sa va exprimati la adresa celorlalti,cu insulte si jigniri ? primi care ar fi trebuit sa vorbeasca elegant si clar si precis,ar trebui sa fiti voi....caci,iata, SUNTETI LIBERI in gindire...ori voi,cu atitudinea voastra sfidatoare, nu dovediti decit un imens dispret ,ca sa nu zic ura si un Orgoliu nemasurat ... si Suficienta!

valysky

16 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 09:52

In Romania religia este o forma de control pe care statul a incurajat-o in mod constant.Este o afacere profitabila,ma refer in mod special la ortodoxie.Are un impact sever asupra prostimii,care domina numeric societaea romaneasca.Religia crestina promovata si de alte biserici/secte,nu are ca scop imbunatatirea calitatii oamenilor.Eu nu ma consider ateu dar nici nu merg sa ma inrolez alaturi de alti asazisi crestini.Insusi modul in care se practica credinta este in contradictie cu esenta crestinismului,ajungandu-se la fatarnicie.Daca comparam imaginea lui isus cu imaginea unui preot sau predicator,nu mai stim cine se respecta mai mult..Repet -nu ma consider ateu dar daca religia si traditiile instiga la -fanatism,ignorantza,suficientza,violentza,prefer sa ma detasez.De ce nu sunt ateu ?
m-am gandit destul de mult la perioada in care am fost ateu si am constatat ca viata era destul de pustie si nu mai avea niciun farmec.motivatiile erau destul de reduse
si atunci am considerat ca daca dumnezeu nu exista ,mai bine il inventez.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 10:03

@ioa d - te-ai gindit vreodata ca Raiul e posibil sa fi fost un imens laborator,unde se faceau nisti studii genetice ? ca in acest laborator existau mai multe perechi de "oameni" - posibil clone- ca exista un SEF care, considerind ca programul inca nu-i pus la punct,nu voia implementarea acestor oameni pe planeta apta de a fi colonizata ,descoperita de EI - Dumnezei- in schimb "mina dreapta ' si cel mai iubit dintre asistentii lui, impreuna cu citiva adepti ai acestei idei ,doreste sa se faca cit mai degraba acest lucru si intra in "razboi " cu SEFU ' si ceilalti cercetatori ? ca acest razboi,il gasim in geneza,tradus in cuvintele simple si simpliste cu care le-a fost explicat 'oamenilor" acel eveniment ? si de aici,te las pe tine/pe voi sa dezvoltati ideea ,gasind si ptr.aceasta supozitie niste informatii despre calatoria lui ilie -nici nu mai stiu cine,de fapt,intr-o clara descriere de nava cosmica ....sau razboiul dintre niste care de foc, descris in epopeea lui ghilgames !

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 10:44

De la: gabigabi, la data 2009-09-06 09:45:23
De la: Dorinel, la data 2009-09-05 21:40:47Am fost de mic copil si sunt de parere ca religia este o inventie a omului in cautare de raspunsuri; mi-am argumentat si pe alte topicuri parerea, nu are rost sa repet aceeasi poveste de "n" ori.

Dorinele,foarte frumos si corect spus,dupa cum si ceea ce au postat Ic3 si Florin....dar,mai oameni buni, daca mintea voastra este atit de libera de dogme,de fanatism,de ce nu incercati mai,sa decojiti Adevarul de balastul asta care va enerveaza si care va determina sa va exprimati la adresa celorlalti,cu insulte si jigniri ? primi care ar fi trebuit sa vorbeasca elegant si clar si precis,ar trebui sa fiti voi....caci,iata, SUNTETI LIBERI in gindire...ori voi,cu atitudinea voastra sfidatoare, nu dovediti decit un imens dispret ,ca sa nu zic ura si un Orgoliu nemasurat ... si Suficienta!

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 10:59

De la: Horus, la data 2009-09-06 10:44:49
De la: gabigabi, la data 2009-09-06 09:45:23

Mai fata ,cred ca ai probleme mari !Tie daca ti-ar omora cineva copii sau parintii ce ai face ? Ai incepe sa vorbesti frumos ,i-ai felicita si apoi te-ai duce la biserica si i-ai multumi domnului ca preotii lui te-au scapat de rude ? Ai o gandire malefica ,esti mai periculoasa decat inchizitorii ,aia cel putin o faceau pe fata si cred ca o faceau doar pentru putere ! Tu in schimb doresti cu ardoare perpetuarea unui sistem criminal -biserica crestina . E normal ca noi sa va sfidam ,sa va dispretuim si chiar sa va uram deoarece prin ceea ce faceti intretineti o organizatie criminala ! Si comunistii faceau la fel ,aveau 4 milioane de membri de partid si prin numar exercitau o presiune psihologica asupra celor care se gandeau sa-i rastoarne . Voi ve-ti spune ,ca si ei ca nu aveti nici o vina ca sunteti membri de rand ! Da ,dar ei stiu sa profite de naivitatea voastra si cu sprijinul statului (cel mai mare hot si criminal al romaniei )
puterea lor revine si eu nu vreau sa am rabdare sa vad cum va faceti iar de cap ! Trebuie sa dispareti ca religie ,sa va ascundeti in beciuri si acolo puteti sa va ardeti si pe rug daca va face placere !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 11:10

@horus : uluitor ! de unde si pina unde concluzia cu problemele mele ? din ce reiese ,ca logica ta m-a dat gramada ?! tu esti bolnava de ura si intoleranta si-ti reversi frustrarile ,ca niste laturi,in capul celorlalti ! du-te cu dumnezeu si lasa-ma-n pace....vorbesti anapoda si tragi concluzii aiurea...cauta pe altu'!

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ateism si motivatii impotriva religiei.Logica si Ratiune existentiala.
Mergi la: