vladidec
851 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 09:52
Religia raspunde sufletului !
Stiinta raspunde mintii !
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 09:58
De la: vladidec, la data 2009-09-11 09:52:36Religia raspunde sufletului !
Iubirea raspunde sufletului !
|
vladidec
851 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 10:02
Religia nu ajuta la nimic ? e doar o intrebare....
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 10:35
De la: vladidec, la data 2009-09-11 10:02:17Religia nu ajuta la nimic ? e doar o intrebare....
Credinta ii ajuta pe cei slabi ,pe cei care nu sunt in stare sa cuprinda ,sau sa inteleaga, filozofia sau psihologia ! Religia este un fel de lucrare filozofica pe intelesul tuturor -din acest motiv religia inca are priza la popor !
Daca in biserici in loc de biblie sau psaltire s-ar folosi filozofia si psihologia in cateva generatii oamenii ar renunta la religie deoarece din cartile respective ar avea mai mult de invatat si si-ar cunoaste si intelege mai bine sinele! Eu am citit biblia si sunt convins ca 80 % din crestini nu au citit-o - insa se dau mari credinciosi . Unii chiar daca ar putea sa citeasca biblia pana la capat tot nu ar intelege nimic-trebuie sa recunoastem realitatea ,unii oameni sunt inca la nivel de pestera - au inca trairi la nivel de instincte si de aceea simt nevoia sa creada in ceva pentru a-si astampara nelinistile -omul a fost prada pentru alte animale si instinctul de aparare in fata necunoscutului nu a disparut . Unii inca nu s-au umanizat suficient si simt nevoia sa fie ocrotiti de o forta ,de o divinitate !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
314 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 10:38
" Sfintii nu stiu nimic pe linga filozofi, desi stiu tot. Orice sfint este un analfabet, desi toti filozofii nu cintaresc cit un sfint. Inima lor nu depaseste intinderea punctului si ca atare unde ne-am refugia dupa irezolvabilul atitor intrebari. Toata filozofia e fara raspuns. Fata de ea, sfintenia este o stiinta exacta. Caci ne da raspunsuri pozitive si precise la intrebarile la care filozofia n-a avut curajul sa se ridice. Metoda sfinteniei este durerea si scopul ei - DUMNEZEU. Nefiind practica si comoda, oamenii o indeparteaza in domeniul fantasticului si o adora de la distanta." CIORAN
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 11:26
De la: 9am064173, la data 2009-09-11 10:38:27" Sfintii nu stiu nimic pe linga filozofi, desi stiu tot. Orice sfint este un analfabet, desi toti filozofii nu cintaresc cit un sfint. Inima lor nu depaseste intinderea punctului si ca atare unde ne-am refugia dupa irezolvabilul atitor intrebari. Toata filozofia e fara raspuns. Fata de ea, sfintenia este o stiinta exacta. Caci ne da raspunsuri pozitive si precise la intrebarile la care filozofia n-a avut curajul sa se ridice. Metoda sfinteniei este durerea si scopul ei - DUMNEZEU. Nefiind practica si comoda, oamenii o indeparteaza in domeniul fantasticului si o adora de la distanta." CIORAN
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 15:24
De la: 9am064173, la data 2009-09-11 10:38:27" Sfintii nu stiu nimic pe linga filozofi, desi stiu tot. Orice sfint este un analfabet, desi toti filozofii nu cintaresc cit un sfint. Inima lor nu depaseste intinderea punctului si ca atare unde ne-am refugia dupa irezolvabilul atitor intrebari. Toata filozofia e fara raspuns. Fata de ea, sfintenia este o stiinta exacta. Caci ne da raspunsuri pozitive si precise la intrebarile la care filozofia n-a avut curajul sa se ridice. Metoda sfinteniei este durerea si scopul ei - DUMNEZEU. Nefiind practica si comoda, oamenii o indeparteaza in domeniul fantasticului si o adora de la distanta." CIORAN
... si ca o continuare la ce ai postat iata ce parere avea marele contemporan Petre Tutea :
CITEZ : ... om foarte intelectual nu poate, prin sine sa il gaseasca pe Dumnezeu. Este un har pentru cei care-L cunosc pe Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos s-a cutremurat in duhul Sau atunci cand a gandit aceasta si L-a laudat pe Dumnezeu Tatal. El zicea: "Te lauda, Tatal, Doamne, ca ai ascuns aceste lucruri de intelepti si le-ai descoperit pruncilor"...
Nu intelectul tau te face sa-L cunosti pe Dumnezeu ci, harul lui Dumnezeu. Si aceasta este un lucru mare...
777
|
|
|
Ic3
922 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 16:15
Cum ai reusit sa iei legatura cu sfintii astia de care tot vorbesti..?..de le cunosti atat de bine alcatuirea si calitatile..Prin telepatie?..Sau prin SMS
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 16:17
De la: addan, la data 2009-09-11 15:24:35De la: 9am064173, la data 2009-09-11 10:38:27" Sfintii nu stiu nimic pe linga filozofi, desi stiu tot. Orice sfint este un analfabet, desi toti filozofii nu cintaresc cit un sfint. Inima lor nu depaseste intinderea punctului si ca atare unde ne-am refugia dupa irezolvabilul atitor intrebari. Toata filozofia e fara raspuns. Fata de ea, sfintenia este o stiinta exacta. Caci ne da raspunsuri pozitive si precise la intrebarile la care filozofia n-a avut curajul sa se ridice. Metoda sfinteniei este durerea si scopul ei - DUMNEZEU. Nefiind practica si comoda, oamenii o indeparteaza in domeniul fantasticului si o adora de la distanta." CIORAN
... si ca o continuare la ce ai postat iata ce parere avea marele contemporan Petre Tutea :
CITEZ : ... om foarte intelectual nu poate, prin sine sa il gaseasca pe Dumnezeu. Este un har pentru cei care-L cunosc pe Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos s-a cutremurat in duhul Sau atunci cand a gandit aceasta si L-a laudat pe Dumnezeu Tatal. El zicea: "Te lauda, Tatal, Doamne, ca ai ascuns aceste lucruri de intelepti si le-ai descoperit pruncilor"...
Nu intelectul tau te face sa-L cunosti pe Dumnezeu ci, harul lui Dumnezeu. Si aceasta este un lucru mare...
Te lauda, Tatal, Doamne, ca ai ascuns aceste lucruri de intelepti si le-ai descoperit pruncilor"
Adica..toti popii sunt prosti de bubuie..depasiti find de tineretul din ziua de azi..
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 16:17
De la: addan, la data 2009-09-11 15:24:35De la: 9am064173, la data 2009-09-11 10:38:27" Sfintii nu stiu nimic pe linga filozofi, desi stiu tot. Orice sfint este un analfabet, desi toti filozofii nu cintaresc cit un sfint. Inima lor nu depaseste intinderea punctului si ca atare unde ne-am refugia dupa irezolvabilul atitor intrebari. Toata filozofia e fara raspuns. Fata de ea, sfintenia este o stiinta exacta. Caci ne da raspunsuri pozitive si precise la intrebarile la care filozofia n-a avut curajul sa se ridice. Metoda sfinteniei este durerea si scopul ei - DUMNEZEU. Nefiind practica si comoda, oamenii o indeparteaza in domeniul fantasticului si o adora de la distanta." CIORAN
Te lauda, Tatal, Doamne, ca ai ascuns aceste lucruri de intelepti si le-ai descoperit pruncilor"
Adica..toti popii sunt prosti de bubuie..depasiti find de tineretul din ziua de azi..
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 17:14
Nu inteleg de ce harul asta functioneaza doar in tarile crestine ,ceilalti ce vina au ca s-au nascut in tari islamice sau in India sau China !?? Sa nu aiba dumnezeu forta peste tot sau si-au impartit sfera de influenta !intre ei Allah,Dumnezeu si altii ? Petre Tutea a fost un religios ,nu un filozof obiectiv ,care sa tina cont de realitatile existente -a trait in urma vremurilor -a avut o gandire primitiva !
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 17:30
De la: vladidec, la data 2009-09-11 10:02:17Religia nu ajuta la nimic ? e doar o intrebare....
Sa se imbogateasca unii !
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 17:34
De la: Ic3, la data 2009-09-11 16:17:29De la: addan, la data 2009-09-11 15:24:35De la: 9am064173, la data 2009-09-11 10:38:27" Sfintii nu stiu nimic pe linga filozofi, desi stiu tot. Orice sfint este un analfabet, desi toti filozofii nu cintaresc cit un sfint. Inima lor nu depaseste intinderea punctului si ca atare unde ne-am refugia dupa irezolvabilul atitor intrebari. Toata filozofia e fara raspuns. Fata de ea, sfintenia este o stiinta exacta. Caci ne da raspunsuri pozitive si precise la intrebarile la care filozofia n-a avut curajul sa se ridice. Metoda sfinteniei este durerea si scopul ei - DUMNEZEU. Nefiind practica si comoda, oamenii o indeparteaza in domeniul fantasticului si o adora de la distanta." CIORAN
Nici vorba ! Unii sunt forte culti si au ao mare calitate:STIU SA MEVREZE MASELE SI SA SE FOLOSEASCA -SPRE BINELE LOR- DE SUFERINTA ALTOR PERSOANE.
Nota ! Citii, insa si "Poveste Povestilor " de Ion Creanga !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 17:45
De la: karpov, la data 2009-09-11 09:47:32De la: msutaca, la data 2009-09-11 05:09:57Dorinel draga,
"Pot sa-mi veghez si singur pasii pe calea cea dreapta, sa-mi contorizez aspectele bune. etc." Ai asistat vreodata la o Slujba de Maslu cu exorcizari ?! Eu am asistat, prin Mila lui Dumnezeu. Afirmatia ta este o vadita inselare diavoleasca. Si sa-ti spun si de ce. Sfintii sunt o realitate. Exista Sfinte moaste, exista minuni care au loc in lumea Ortodoxa. Acestea toate nu pot fi tagaduite ! Numai orbii care se numesc atei nu vor sa le vada. Iar despre invatatura Sfintilor pot sa-ti spun ca este un pic in opozitie cu mentalitatea ta ! "A te increde in tine insuti este nebunie inaintea lui Dumnezeu !" S-o luam logic. Eu ma incred intotdeauna in cel Puternic si de a carui Dragoste sunt sigur. Acesta este bineinteles Dumnezeu ! Dumnezeu care a creat totul ! Cu cuvintul a zis si s-a facut ! Dumnezeu care face ca plantele sa creasca, Dumnezeu care da VIATA tuturor fapturilor, Dumnezeu care controleaza si stapineste intreaga Sa Creatie, Domnul Iisus Hristos care a fost rastignit si a murit pe cruce iar a treia zi a inviat invingind moartea ! Eu in ACESTA CRED !
Tu crezi in om, pentru ca tu esti un simplu om. Dar spune-mi si mie, te rog, presupunind ca tu esti cel mai inteligent om de pe Pamint ! Poti tu cu toata stiinta ta sa creezi VIATA ?! Poti tu cu toata stiinta ta sa faci un simplu si banal fir de iarba ?! Poti tu cu toata stiinta ta sa afirmi un Adevar absolut care este bineinteles nelegat de Dumnezeu ?! Nu vezi limpede cit de mic esti ?! Daca nici acum nu vezi, apoi sa ma ierti ca nu am cu cine discuta. La fel adresez aceasta intrebare si tuturor celor care cu desteptaciune se autodenumesc atei !
Uite ca, prin Mila lui Dumnezeu, El a facut multe minuni si pentru mine pacatosul. A inviat peste noapte un copac, a vindecat de cancer la creier o fetita de un an, primul copil la parinti (medicii se asteptau sa moara in citeva saptamini), m-a vindecat pe mine de apendicita, a oprit ploaia pentru citeva luni, a adus ploaia cind L-am rugat s-o aduca si atitea altele care nu mi le amintesc acum. Vindecarea de apendicita s-a petrecut intr-un mod cu totul miraculos ! Am fost intr-o situatie fara iesire. Nu mai eram capabil sa ma ridic de pe scaun din cauza junghiului. Si atunci mi-am zis ca numai Domnul nostru Iisus Hristos poate sa ma ajute ! Si am inceput sa ma rog. Dar in asa fel incit pentru mine lumea aceasta nu mai exista ! Eram numai eu cu Dumnezeu inaintea mea. Eu ii vorbeam iar El ma asculta. La un moment dat am simtit in corpul meu, in locul in care aveam durerea, am simtit cum se misca ceva. Timp de citeva seccunde. Apoi nimic. Din acel moment, multumesc lui Dumnezeu ca durerea a disparut complet si nici nu a reaparut (s-a intimplat acu' 4 ani si jumatate).
In Ierusalim cind am vizitat o biserica Romaneasca, o femeie din grupul cazuse dupa ca a iesit afara din biserica pe o terasa pietruita, pt. ca se impiedicase de o teava de curent electric. Cind am ajuns acolo toti erau pe linga ea si nu stiau cum s-o readuca la viata. Mi s-a facut tare mila de ea si am spus in gind :" Doamne Iisuse Hristoase ajuta femeia aceasta !" In momentul in acela femeia a deschis ochii. Am spus aceeasi rugaciune pt. o femeie, o negresa care facea o criza de epilepsie ! In momentul in care am spus ruga mea catre Dumnezeu, aceasta s-a oprit brusc din zbatere si a adormit lin.
Uite si acum, cind vad sufletele voastre (ale ateilor) inselate de diavol, si adincite in intuneric, ma cuprinde o Mila...
DRAGII MEI SA STITI CA DUMNEZEU EXISTA ! INDIFERENT DACA VOI CREDETI SAU NU ! EU AM SIMTIT CA EL EXISTA SI ACEST LUCRU NICI MOARTEA NU-L POATE LUA DE LA MINE !
Pe Dumnezeu il vedem in si prin Lucrarea Sa !
Deci eu nu-mi pun niciodata increderea in om ci imi pun increderea in Dragostea lui ! Pentru ca Dumnezeu este Dragoste ! Si sincer sa fiu, sunt convins ca si voi credeti in Dumnezeu, doar ca nu a-ti aflat inca !
BUNUL DUMNEZEU SA VA DEA RAIUL LA TOTI ! AMIN !
mircea, un pacatos ortodox
Daca tu vorbesti cu dumnezeu -se cheama rugaciune -daca dumnezeu iti raspunde inseamna schizofrenie !
Asa ca fi atent si eventual mai roaga-te -poate scapi de boala asta -nu vei mai fi un pacatos ortodox -inteleg boala dar e posibil ca efectul placebo sa functioneze si aici ca la apendicita pe care ai avuto !!!!
NU sunt ateu dar....nici crestin ( doamne fereste ! )
cel mai tare mi-a placut chestia cu DOAMNE fereste !  este ca-i Intiparit in noi si nu putem face abstractie de EL?
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 17:47
De la: vladidec, la data 2009-09-11 09:52:36Religia raspunde sufletului !
 iar mari intelepti ai lumii spun ca abia atunci cind Mintea coboara in Inima devenind Una,omul devine Om !
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 17:56
Pe mine nu m-a ajutat -m-am ajutat singur ! Am remarcat ca cei care merg in fiecare an pe la diverse moaste ,in pelerinaj ,sunt in general aceeasi si desi merg 10-20 de ani la rand nu-si rezolva " problemele " . S-ar parea ca ceva nu este in regula ! Sfatul meu ar fi sa mearga la un psiholog sau la psihiatru deoarece sunt convins ca ar avea mai mult de castigat si ar invata sa se cunoasca pe ei insusi ,sa-si cunoasca sinele si eventual sa inteleaga sursa problemelor lor . E putin probabil ca un decedat sa-ti rezolve problemele -trebuie sa ai o gandire morbida -suntem totusi in secolul XXI ! Dupa parasirea pesterilor oamenii nu se mai simteau in siguranta ,erau si sunt inca la cheremul instinctelor -inca nu sunt constienti de umanitatea lor -simt nevoia sa fie ocrotiti de cineva sau de ceva -dar sa fii ocrotit de un mort mi se pare o exagerare -asta ca sa nu spun mai mult .
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 18:21
De la: gabigabi, la data 2009-09-11 17:47:51De la: vladidec, la data 2009-09-11 09:52:36Religia raspunde sufletului !
iar mari intelepti ai lumii spun ca abia atunci cind Mintea coboara in Inima devenind Una,omul devine Om !
Acei mari intelepti nu prea gandeau cu capul ...poate cu inima -inima nu are si nici nu va avea niciodata nimic cu intelepciunea ! Ei au o scuza ,nu erau informati -inca bajbaiau - un om neinformat gandeste prost -un om prost dar informat s-ar putea sa-l depaseasca pe cel destept -o dovada in acest sens este Gigi Becali ,care si cu putin noroc si tupeu ,s-a imbogatit ! Eu simt ca sunt " mai OM " decat 80 % din cei care se considera crestini - multi crestini sunt rai -se bat -fac crime -isi bat sotiile si copii-fura -mint -sunt nesimtiti si zgomotosi -asculta manelele la maxim si prefera sa faca asta decat sa mearga la biserica -nu au citit biblia niciodata -fac accidente de masina din vina lor -sunt betivi -nu-si educa copii -nu sunt responsabili - nu invata la scoala pentru a contribui la dezvoltarea societatii -sunt doar niste consumatori de bunuri materiale . Cand le ajunge cutitul la os in loc sa apeleze la medic ,la psiholog sau la psihiatru pentru a fi diagnosticati apeleaza la sfinte moaste -deci la niste morti -merg in pelerinaj ani de zile fara nici un efect sau apeleaza prin intermediari ( preoti ) la mila domnului ! Vor sa fie iertati de pacate si a doua zi o iau de la inceput -ei cred ca dumnezeu poate fi manipulat si ca e destul de naiv ca sa nu observe cat de pacatosi sunt !
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 20:16
De la: gabigabi, la data 2009-09-11 17:47:51De la: vladidec, la data 2009-09-11 09:52:36Religia raspunde sufletului !
iar mari intelepti ai lumii spun ca abia atunci cind Mintea coboara in Inima devenind Una,omul devine Om ! Da, dar n-ai sa auzi asta din partea mai marilor gastilor crestine.  Pentru ei este suficient sa fi umil si prost.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 23:46
Ce sa-ti spun ...... un fel de ,, fericiti cei saraci cu duhul,, i-a mai lasa-ma cu teoriile astea lustruite precum ca daca esti sarac ,necajit ...D-zeu te incearca ...daca esti prost si dai bani D-zeu iti face cuib ...daca esti destept si ai mai multe intrebari decat raspunsuri ....ce sa-ti spun....... n-ai har ..!!!!!..chestii ieftine ...fara sustinere ...jenante ....nu ma plictisi cu explicatiiile ca nu am chef sa raspund mereu.......stii vorba aia ,, nu bateti (era vorba de un magazin) ....ies eu din cana in cand,,....
Exista un singur adevar ...ca iubirea nu este rationala ....dar de-aici si pana la a-l CUNOASTE pe Dumnezeu este ca distanta de la tahion ,,,,la Unives ....
Ba ...stiti ce faceti voi cu pretentia voastra ca -l cunoasteti pe Dumnezeu ???? ...ca si cum un retardat l-ar urmari o zi(ce sa fac imaginatie cel putin...avem...)pe Einstein : ..l-ar reduce la cateva vorbe ...un neingrijit ciufulit ,mazgaleste intr-una niste hartii ,nervos, arunca hartiile pe jos ,pleaca tarziu acasa ,vorbeste in dodii ....
Eu sunt socata ...cat de prost sa fii.... sa ai pretentia ...tu ....NIMICUL ..... intelegi INFINITUL .....
Pe o parte ....e si logic....
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 01:29
De la: alehin, la data 2009-09-11 23:46:49
Eu sunt socata ...cat de prost sa fii.... sa ai pretentia ...tu ....NIMICUL ..... intelegi INFINITUL .....
Pe o parte ....e si logic.... Alehin, sezi bland, iti vorbeste Dumnezeu ! DA ! Sa nu crezi ca ai inebunit !
Intr-o zi cosmica, eu cu prietenii mei Zeus si Thor, ne gandeam ce sa le spunem oamnenilor cum sa ajunga sau nu in rai, pentru ca trebuie sa urmeze Biblia, cartea mea, ca sa ajunga in rai. Si ce-am hotarat ?!! Trebuie sa faca exact ce zic eu, cand le spun sa sara, ei sa intrebe ‘Cat de sus?’. Si Biblia e cuvantul meu, Dumnezeu, iar in ea scrie ca trebuie sa omori copii care nu asculta, oameni care lucreaza duminica si homosexualii.
Si inca o chestie: daca homosexualitatea este un pacat in fata mea, Dumnezeu, atunci de ce as crea oameni care sunt homosexuali si ajung in iad?
In primul rand, am creat liberul arbitru, desi asta nu poate exista, deci nu l-am creat. Dar nu ai tu cum sa intelegi asa ceva, pentru ca esti o proasta. Crede-ma, te-am creat dupa chipul si asemanarea mea.
Dar hai sa ne prefacem ca am creat liberul arbitru, tot stiu orice alegere pe care o sa faca oricine si oricand, pentru ca sunt Dumnezeu, atotstiutor. Si atunci de ce creez oameni care stiu ca o sa ajunga in iad? De ce creez fiinte care au sentimente doar ca sa fie torturate pentru eternitate? Cum pot face asta si in acelasi timp sa fiu atotstiutor, atotputernic si atotbun? Iti spun de ce : pentru ca nu am nici o logica.
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 06:21
Unde se termina logica,incepe ... ilogica.
Amiiiiiiiiiiiiiiiiiin!  www.roportal.ro/discutii/style_emoticons/default/pope.gif">  www.roportal.ro/discutii/style_emoticons/default/pope.gif">  www.roportal.ro/discutii/style_emoticons/default/pope.gif">
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 09:11
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 09:50
De la: Dorinel, la data 2009-09-12 06:21:59Unde se termina logica,incepe ... ilogica.
Amiiiiiiiiiiiiiiiiiin!
interesant ! e ca si cum mi-ai spune ca tu,om logic si cu capul pe umeri,n-ai mai avea cind si cind ginduri negre sau ticaloase ; pofticioase sau chiar vulgare !....ei bine, noi fiind gindurile lui Dumnezeu ,asa suntem si noi in manifestarea noastra paminteana : mai negri la suflet,mai vulgari ,mai pofticiosi ,mai ticalosi ....
|
Fosta membra 9am.ro
1086 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 10:35
De la: Dorinel, la data 2009-09-12 01:29:48De la: alehin, la data 2009-09-11 23:46:49
Pe o parte ....e si logic.... Alehin, sezi bland, iti vorbeste Dumnezeu ! DA ! Sa nu crezi ca ai inebunit !
Intr-o zi cosmica, eu cu prietenii mei Zeus si Thor, ne gandeam ce sa le spunem oamnenilor cum sa ajunga sau nu in rai, pentru ca trebuie sa urmeze Biblia, cartea mea, ca sa ajunga in rai. Si ce-am hotarat ?!! Trebuie sa faca exact ce zic eu, cand le spun sa sara, ei sa intrebe ‘Cat de sus?’. Si Biblia e cuvantul meu, Dumnezeu, iar in ea scrie ca trebuie sa omori copii care nu asculta, oameni care lucreaza duminica si homosexualii.
Si inca o chestie: daca homosexualitatea este un pacat in fata mea, Dumnezeu, atunci de ce as crea oameni care sunt homosexuali si ajung in iad?
In primul rand, am creat liberul arbitru, desi asta nu poate exista, deci nu l-am creat. Dar nu ai tu cum sa intelegi asa ceva, pentru ca esti o proasta. Crede-ma, te-am creat dupa chipul si asemanarea mea.
Dar hai sa ne prefacem ca am creat liberul arbitru, tot stiu orice alegere pe care o sa faca oricine si oricand, pentru ca sunt Dumnezeu, atotstiutor. Si atunci de ce creez oameni care stiu ca o sa ajunga in iad? De ce creez fiinte care au sentimente doar ca sa fie torturate pentru eternitate? Cum pot face asta si in acelasi timp sa fiu atotstiutor, atotputernic si atotbun? Iti spun de ce : pentru ca nu am nici o logica.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 11:47
De la: Dorinel, la data 2009-09-12 01:29:48De la: alehin, la data 2009-09-11 23:46:49
Da intr-adevar asa cum exista un Dumnezeu al betivilor exista si un Dumnezeu (la fiecare dupa nevoi...) al celor ,,saraci cu duhul ,, (asta ca sa ma exprim elegant)...
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 13:05
De la: gabigabi, la data 2009-09-12 09:50:31De la: Dorinel, la data 2009-09-12 06:21:59Unde se termina logica,incepe ... ilogica.
Amiiiiiiiiiiiiiiiiiin!
interesant ! e ca si cum mi-ai spune ca tu,om logic si cu capul pe umeri,n-ai mai avea cind si cind ginduri negre sau ticaloase ; pofticioase sau chiar vulgare !....ei bine, noi fiind gindurile lui Dumnezeu ,asa suntem si noi in manifestarea noastra paminteana : mai negri la suflet,mai vulgari ,mai pofticiosi ,mai ticalosi ....
Nu vorbesc cu dumnezeu deci logic e ca nu sunt nebun ! Dar faxuri pot sa primesc ? Da ,deoarece asta nu inseamna ca vorbim deci logic este ca nu sunt nebun ! Am facut aceasta introducere deoarece ma frapeaza faptul ca dumnezeu nu ne bombardeaza cu faxuri - sa-i fi venit oare mintea la cap ? Sau ne pregateste ceva ! Pare absurd deoarece in Vechiul Testament se cam dadea in stamba ,isi facea reclama la tot pasul ! Sau au disparut apostolii si evanghelistii si dumnezeu nu mai poate fabrica altii - te pomenesti ca nu mai are lut ! Necunoscute sunt caile tale ...doamne ! De ce nu insista oare ,mai sunt destui din cei saraci cu duhul -s-ar putea sa aiba mari " succesuri " -nu e pacat ca se pierd atatia oameni -oameni care mor fara nici o speranta ! De ce oare a mai creat omul si anumiti ingeri daca stia ca sunt rebuturi si ca vor ajunge in Iad -sau urmarea sa creeze concurenta ! E puternic sau e nevolnic acest dumnezeu? - e supus greselilor sau are doar o minte diabolica ! Pare mai mult un sadic avand in vedere neconcordanta intre ce spune biblia si avand in vedere faptele lui ! Dumnezeu ...cu mila !
|
Fosta membra 9am.ro
314 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 14:34
De la: Ic3, la data 2009-09-11 16:15:38De la: 9am064173, la data 2009-09-11 10:38:27" Sfintii nu stiu nimic pe linga filozofi, desi stiu tot. Orice sfint este un analfabet, desi toti filozofii nu cintaresc cit un sfint. Inima lor nu depaseste intinderea punctului si ca atare unde ne-am refugia dupa irezolvabilul atitor intrebari. Toata filozofia e fara raspuns. Fata de ea, sfintenia este o stiinta exacta. Caci ne da raspunsuri pozitive si precise la intrebarile la care filozofia n-a avut curajul sa se ridice. Metoda sfinteniei este durerea si scopul ei - DUMNEZEU. Nefiind practica si comoda, oamenii o indeparteaza in domeniul fantasticului si o adora de la distanta." CIORAN
Cum ai reusit sa iei legatura cu sfintii astia de care tot vorbesti..?..de le cunosti atat de bine alcatuirea si calitatile..Prin telepatie?..Sau prin SMS
 vezi bine ca era un citat din opera lui EMIL CIORAN, ce in filozofia lui pune in balanta adevaratii sfinti, documentindu-se despre viata lor din carti, de la sursa, pentru ca si in zilele noastre traiesc adevarati sfinti prin locuri pustii, departe de lume, cei ce si-au dedicat toata viata lor lui DUMNEZEU, si noi ceilalti crestini doar cu numele sau nu. Asadar citeste viata sfintilor si vei vedea ce inseamna cu adevarat sa traiesti in frica si iubire de DUMNEZEU. Te-ai intrebat vreodata de ce nu miroase cadavrul unui sfint?......pentru ca in el nimic nu mai este material, totul e spiritual..eheee am spus de multe ori, credinta din sufletul unui om sa o lasam in grija lui DUMNEZEU, sa ne judece el pe toti crestini sau nu, iar noi sa fim mai umani macar si mai flexibili in a impartii sentimente frumoase semenilor. Si ca sa-ti satisfac o curiozitate de-a ta, da am intilnit un sfint din zilele noastre
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 14:57
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 15:03
De la: 9am064173, la data 2009-09-12 14:34:49De la: Ic3, la data 2009-09-11 16:15:38De la: 9am064173, la data 2009-09-11 10:38:27" Sfintii nu stiu nimic pe linga filozofi, desi stiu tot. Orice sfint este un analfabet, desi toti filozofii nu cintaresc cit un sfint. Inima lor nu depaseste intinderea punctului si ca atare unde ne-am refugia dupa irezolvabilul atitor intrebari. Toata filozofia e fara raspuns. Fata de ea, sfintenia este o stiinta exacta. Caci ne da raspunsuri pozitive si precise la intrebarile la care filozofia n-a avut curajul sa se ridice. Metoda sfinteniei este durerea si scopul ei - DUMNEZEU. Nefiind practica si comoda, oamenii o indeparteaza in domeniul fantasticului si o adora de la distanta." CIORAN
vezi bine ca era un citat din opera lui EMIL CIORAN, ce in filozofia lui pune in balanta adevaratii sfinti, documentindu-se despre viata lor din carti, de la sursa, pentru ca si in zilele noastre traiesc adevarati sfinti prin locuri pustii, departe de lume, cei ce si-au dedicat toata viata lor lui DUMNEZEU, si noi ceilalti crestini doar cu numele sau nu. Asadar citeste viata sfintilor si vei vedea ce inseamna cu adevarat sa traiesti in frica si iubire de DUMNEZEU. Te-ai intrebat vreodata de ce nu miroase cadavrul unui sfint?......pentru ca in el nimic nu mai este material, totul e spiritual..eheee am spus de multe ori, credinta din sufletul unui om sa o lasam in grija lui DUMNEZEU, sa ne judece el pe toti crestini sau nu, iar noi sa fim mai umani macar si mai flexibili in a impartii sentimente frumoase semenilor. Si ca sa-ti satisfac o curiozitate de-a ta, da am intilnit un sfint din zilele noastre
Care  Care?  Unde e sfantul asta?
Si apropo de viata sfintilor..  Crezi cumva ca sunt vreun sfant..daca mi-am dedicat viata ipohondriei si am devenit ascet asteptand pomana de la cei ca tine?...Daca DA...Astept o donatie..
Daca prin bunavointa doriti sa va aduceti aportul pentru bunastarea unui biet pustnic...[aici fac o paralela la faptul ca ma feresc de idioti,,de aia sunt singur..] sunt dispus sa va comunic adresa exacta..eventual sa deschid un cont in care sa varsati bruma de pomana..ce ve-ti bunavoi sa o donati..
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 15:05
De la: Ic3, la data 2009-09-12 15:03:53De la: 9am064173, la data 2009-09-12 14:34:49De la: Ic3, la data 2009-09-11 16:15:38De la: 9am064173, la data 2009-09-11 10:38:27" Sfintii nu stiu nimic pe linga filozofi, desi stiu tot. Orice sfint este un analfabet, desi toti filozofii nu cintaresc cit un sfint. Inima lor nu depaseste intinderea punctului si ca atare unde ne-am refugia dupa irezolvabilul atitor intrebari. Toata filozofia e fara raspuns. Fata de ea, sfintenia este o stiinta exacta. Caci ne da raspunsuri pozitive si precise la intrebarile la care filozofia n-a avut curajul sa se ridice. Metoda sfinteniei este durerea si scopul ei - DUMNEZEU. Nefiind practica si comoda, oamenii o indeparteaza in domeniul fantasticului si o adora de la distanta." CIORAN
Care Care? Unde e sfantul asta?
Si apropo de viata sfintilor.. Crezi cumva ca sunt vreun sfant..daca mi-am dedicat viata ipohondriei si am devenit ascet asteptand pomana de la cei ca tine?...Daca DA...Astept o donatie..
Daca prin bunavointa doriti sa va aduceti aportul pentru bunastarea unui biet pustnic...[aici fac o paralela la faptul ca ma feresc de idioti,,de aia sunt singur..] sunt dispus sa va comunic adresa exacta..eventual sa deschid un cont in care sa varsati bruma de pomana..ce ve-ti bunavoi sa o donati..
Cat tine de Emil Ciolan asta de care aduci aminte...Nu exista padure fara glumeti...
|
|
|