Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 13:20
De la: Eu_insumi, la data 2009-09-15 06:43:27 Lipsa informatiilor va face sa acceptati doar ceea ce accepta toata lumea ! Eu nu accept sa cred ca unul ca Becali sau altii la fel de semidocti pot intelege misterele lumii la fel de bine ca mine sau Enstein !
Daca as face aici o lista cu savantii care au facut descoperiri importante SI erau persoane profund religioase ai afla ca e posibil sa fii in viata datorita unora si in mod sigur pot sa-ti spun ca ai frigider in casa datorita unui pastor protestant foarte habotnic. Nu te cadorisesc cu numele respectivului, ca sa ai o marca directa despre o treaba: daca traiesti ca un troglodit, poti fi si ateu si religios, niciuna nici alta nu-s o garantie a "succesului".
O a doua remarca : saracu' Einstein, care nu stia ca urmeaza sa-i fie depasite net performantele, mai ales cele de modestie, de catre un Zweistein.
Urmand ca: daca ai fi in situatia de a avea nevoie de un rinichi pentru transplant si s-ar intampla sa fie Becali donator compatibil, pariu ca continutul in Einstein al filosofiei lui personale ti-ar deveni brusc mai putin antipatic.
Si ca: daca viata ta ar depinde de continutul in Einstein al constiintei inecate de obscurantism religios a unui biet medic ca mine, pariu ca te-ar interesa mai putin sa semeni tu cu Einstein cat dom' doctor.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 13:34
De la: karpov, la data 2009-09-15 13:20:50De la: Eu_insumi, la data 2009-09-15 06:43:27 Lipsa informatiilor va face sa acceptati doar ceea ce accepta toata lumea ! Eu nu accept sa cred ca unul ca Becali sau altii la fel de semidocti pot intelege misterele lumii la fel de bine ca mine sau Enstein !
Daca as face aici o lista cu savantii care au facut descoperiri importante SI erau persoane profund religioase ai afla ca e posibil sa fii in viata datorita unora si in mod sigur pot sa-ti spun ca ai frigider in casa datorita unui pastor protestant foarte habotnic. Nu te cadorisesc cu numele respectivului, ca sa ai o marca directa despre o treaba: daca traiesti ca un troglodit, poti fi si ateu si religios, niciuna nici alta nu-s o garantie a "succesului".
O a doua remarca : saracu' Einstein, care nu stia ca urmeaza sa-i fie depasite net performantele, mai ales cele de modestie, de catre un Zweistein.
Urmand ca: daca ai fi in situatia de a avea nevoie de un rinichi pentru transplant si s-ar intampla sa fie Becali donator compatibil, pariu ca continutul in Einstein al filosofiei lui personale ti-ar deveni brusc mai putin antipatic.
Si ca: daca viata ta ar depinde de continutul in Einstein al constiintei inecate de obscurantism religios a unui biet medic ca mine, pariu ca te-ar interesa mai putin sa semeni tu cu Einstein cat dom' doctor.
BAI ,domnu ' doktor ,daca taceai filozof ramaneai ! Pune mana pe carte si invata sa interpretezi textele ! Nu inseamna ca daca esti medic esti si inteligent ! Oamenii se nasc prosti si inteligenti . Oamenii prosti prin educatie si invatatura ajung destepti insa nu ajung sa fie inteligenti niciodata ! Inteligent te nasti ! Tu poti sa fii cel mult destept !
Iti dau o tema pentru acasa sa vedem daca intelegi ceva ,daca nu ,inseamna ca esti prost gramada !
CARTEA INTII A IMPARATILOR-CARTEA INTII A LUI SAMUEL 15 .3 -DUMNEZEU SPUNE : du-te acum ,bate pe Amalec si nimiceste cu desavarsire tot ce-i al lui,sa nu-i cruti si sa omori barbatii si femeile ,copii si pruncii , camilele si magarii ,boii si oile ! ""
Ghici ciuperca ce e ?
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 13:36
Pentru domnul doktor !
CARTEA INTII A IMPARATILOR-CARTEA INTII A LUI SAMUEL 15 .3 -DUMNEZEU SPUNE : du-te acum ,bate pe Amalec si nimiceste cu desavarsire tot ce-i al lui,sa nu-i cruti si sa omori barbatii si femeile ,copii si pruncii , camilele si magarii ,boii si oile ! ""
Ghici ciuperca ce e ?
 :sml-rolleye001
|
Dorinel
3855 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 13:47
De la: karpov, la data 2009-09-15 13:36:55 
Pentru domnul doktor !
CARTEA INTII A IMPARATILOR-CARTEA INTII A LUI SAMUEL 15 .3 -DUMNEZEU SPUNE : du-te acum ,bate pe Amalec si nimiceste cu desavarsire tot ce-i al lui,sa nu-i cruti si sa omori barbatii si femeile ,copii si pruncii , camilele si magarii ,boii si oile ! "
Ghici ciuperca ce e ?
O fi cumva un indemn din cea mai toleranta carte a lumii ?!
 forum.softpedia.com/style_emoticons/default/eek.gif">
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
|
Ic3
922 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 15:40
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 15:45
De la: Dorinel, la data 2009-09-15 13:47:38De la: karpov, la data 2009-09-15 13:36:55 
Pentru domnul doktor !
CARTEA INTII A IMPARATILOR-CARTEA INTII A LUI SAMUEL 15 .3 -DUMNEZEU SPUNE : du-te acum ,bate pe Amalec si nimiceste cu desavarsire tot ce-i al lui,sa nu-i cruti si sa omori barbatii si femeile ,copii si pruncii , camilele si magarii ,boii si oile ! "
Ghici ciuperca ce e ?
E indemn la genocid...tolerant....si umanitar....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 16:04
De la: nastasemihail, la data 2009-09-15 15:45:35De la: Dorinel, la data 2009-09-15 13:47:38De la: karpov, la data 2009-09-15 13:36:55 
Pentru domnul doktor !
Ghici ciuperca ce e ?
E indemn la genocid...tolerant....si umanitar....
Si eu care credeam ca e vorba de selectie naturala sau divina ,ca nu stiu cum  sa-i mai spun,ca si in cazul cu Sodoma si Gomora cat si in cel al potopului lui nenea NOE ,supravietuitorul !
|
|
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 17:08
777
|
|
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 17:12
777
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 17:16
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 17:50
In intentia ta...de a da o cu totul alta nota acestui topic...sa stii ca ai esuat amice...Lasand la o parte zeflemeaua potrivit careia faci pe intelectualul.sa stii ca nu te prinde de loc..  .Sunt altii mult mai in masura sa judece daca am comis sau nu vreo eroare gramaticala...sau de alta natura..Daca as fi avut posibilitatile tale....si intelectul de care te servesti in lupta pe care o mentii impotriva atrocitatilor comise si sustinute de atei in prezent...mai mai ca m-as fi facut popa...Sa inteleg din asta ca ai cumva studii aprofundate de lingvistica si esti..in acelasi timp un exemplu stralucit de perfectiune?.....
Te rog...aprofundeaza sistematic si fa o recapitulare a tuturor postarilor tale pe acest topic..si mai vorbim..
Daca tot vrei sa bei ceva..da o fuga la Constanta..ca tot e ziua mea..si poate poate...
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 18:06
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 20:23
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 20:28
De la: Dorinel, la data 2009-09-15 13:47:38De la: karpov, la data 2009-09-15 13:36:55 
Pentru domnul doktor !
Ghici ciuperca ce e ?
Cam da....
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 22:13
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 22:17
|
Eu_insumi
63 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 23:39
Faza cu inteligent vs. destept tre' sa recunosc ca m-a lasat masca. Cata profunzime, domnule, cata profunzime. In plus, esti asa destept si inteligent incat presupui ca eu n-am citit Biblia sau am citit-o numai unde mi-a convenit.
Prima infractiune: delictul clasic al sofistilor, scoaterea din context. Inteligentule care nu esti numai destept, era 1500 BC. Sa-ti citez practicile de razboi ale taberei concurente ? Stai ca alea erau la o adica de inteles. Da' esti curios ce spuneau egiptenii (oripilati) ca faceau baietii astia cu propriii lor copii ? E marpha ce faceau: bunaoara, inroseau statuia de bronz goala pe dinauntru a zeului lor in foc si isi aruncau kinderii acolo, si cand bietii kinderi racneau, cica vorbea zeul. Deci scuza-ma, pana si maestrii ateismului marxist conced lui Moise cu usurinta ceva ce tu te faci ca nu intelegi, prin delictul al doilea (ignorarea celorlalte): practicile generice codificate de partea legislativa a vechiului testament erau mai blande decat ale popoarelor inconjuratoare. Iar Noul Testament a continuat trendul.
Iti citez:
Delictul proportional cu vina (pana la Egipt si ulterior la Moise practica obisnuita era razbunarea in exces)
Sclavia putea fi folosita pe durata determinata (7 ani)
Absolvirea jubiliara a datornicilor de credite
Inchisoarea in locul pedepsei capitale daca respectivul accepta domiciliu fortat
Instructia judiciara fara tortura si bazata pe cel putin doi martori
Astea, desigur, nu le citeaza nimeni. In schimb, cu inca o minunata pirueta retorica, mai scoti din context si ca:
Pe langa ca razboiul are un singur fel de a functiona, si pe langa ca practicile popoarelor exterminate erau groaznice, Palestina insasi era o zona tampon intre imperiul egiptean si cel hittit (care tocmai decadea) si ca urmare acolo erau "regi" de fapt niste warlorzi. Daca Tepes tragea in teapa turci, se cheama erou national. Daca Moise starpea niste ex-nomazi deveniti talhari cu stabilitate teritoriala, suiti-va pe pietre, denuntati religia.
Esti marpha, ca toti astia incantati de sine.
Urmand un exercitiu tipic pentru un om inteligent:
Defineste-mi, te rog, ratiunea. Ca am inteles definitia negativa, tu nu esti un prost ca astia credinciosi. Buuun. So then define the instrument. Enlighten us. Make our momma scream.
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 00:55
De la: Eu_insumi, la data 2009-09-15 23:39:20Faza cu inteligent vs. destept tre' sa recunosc ca m-a lasat masca. Cata profunzime, domnule, cata profunzime. In plus, esti asa destept si inteligent incat presupui ca eu n-am citit Biblia sau am citit-o numai unde mi-a convenit.
Prima infractiune: delictul clasic al sofistilor, scoaterea din context. Inteligentule care nu esti numai destept, era 1500 BC. Sa-ti citez practicile de razboi ale taberei concurente ? Stai ca alea erau la o adica de inteles. Da' esti curios ce spuneau egiptenii (oripilati) ca faceau baietii astia cu propriii lor copii ? E marpha ce faceau: bunaoara, inroseau statuia de bronz goala pe dinauntru a zeului lor in foc si isi aruncau kinderii acolo, si cand bietii kinderi racneau, cica vorbea zeul. Deci scuza-ma, pana si maestrii ateismului marxist conced lui Moise cu usurinta ceva ce tu te faci ca nu intelegi, prin delictul al doilea (ignorarea celorlalte): practicile generice codificate de partea legislativa a vechiului testament erau mai blande decat ale popoarelor inconjuratoare. Iar Noul Testament a continuat trendul.
Iti citez:
Delictul proportional cu vina (pana la Egipt si ulterior la Moise practica obisnuita era razbunarea in exces)
Inchisoarea in locul pedepsei capitale daca respectivul accepta domiciliu fortat
Astea, desigur, nu le citeaza nimeni. In schimb, cu inca o minunata pirueta retorica, mai scoti din context si ca:
Pe langa ca razboiul are un singur fel de a functiona, si pe langa ca practicile popoarelor exterminate erau groaznice, Palestina insasi era o zona tampon intre imperiul egiptean si cel hittit (care tocmai decadea) si ca urmare acolo erau "regi" de fapt niste warlorzi. Daca Tepes tragea in teapa turci, se cheama erou national. Daca Moise starpea niste ex-nomazi deveniti talhari cu stabilitate teritoriala, suiti-va pe pietre, denuntati religia.
Defineste-mi, te rog, ratiunea. Ca am inteles definitia negativa, tu nu esti un prost ca astia credinciosi. Buuun. So then define the instrument. Enlighten us. Make our momma scream.
Cata profunzime ! -la nivelul asta eram si eu prin clasa 2 - cred ca ai sanse reale sa evoluezi -pai daca alea erau basme sau obiceiuri din vremuri stravechi atunci putem sa tragem concluzia ca toata biblia e o povestire SF .
Sa consideram ca aia nu stiau ce fac dar in urmatoarele 3 milenii ( 3000 de ani ) de ce oare au involuat ?
Preotii au vandut tone de lemn din crucea mantuitorului si cateva mii de cuie cu ajutorul carora a fost tintuit pe cruce -au mai existat si niste diligente -crestinare fortata pe vremea lui Carol cel Mare -asasinarea cavalerilor templieri-asasinarea catarshilor si a albigenzilor -Noaptea sf.Bartolomeu - Inchizitia -asasinarea bastinasilor din cele doua Americi ,razboaiele religioase din Europa - cruciadele -etc
Banuiesc ,nu sunt sigur , ca nu stiai ca altfel taceai chitic !
Nestiinta si modul eronat de interpretare ale unor informatii banale nu e la indemana oricui -trebuie sa ai ceva experienta de viata si ceva scoala !
Si cu engleza mai lasa-ma -aia sunt tampiti si in prezent-se bat cu Irlanda pentru a acapara o bucatica mai mare din gradina Edenului !
Ce sa ma fac cu tine ! -nu stiu daca nu e prea tarziu ! Incearca sa mai citesti cate ceva -poate,poate ,iti revii ! Daca nu observi nici o schimbare apeleaza la un coleg de ...serviciu -stii tu de care !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 08:13
De la: karpov, la data 2009-09-14 20:04:52De la: gabigabi, la data 2009-09-14 19:32:59hai sa presupunem @karpov,ca omul va reusi sa construiasca /PROGRAMEZE acel calculator capabil de autoinvatare si intr-o zi, dumnealui -calculatorul,ii spune creeatorului sau - omul,ca nu-l recunoaste ca-i facut dupa "chipul si asemanarea "mintii acelui om ! ca el,calculatorul,nu-l "simte", nu-l "miroase " ,nici "vedea" sau "auzi" pe el....ca,de fapt,e un basm chestia asta cu facutul,ca el a devenit ce e datorita sie insusi ! ce are de facut omul respectiv ? il scoate din priza si vorba romaneasca "viata-i ca ata " = firul electric ...se "rupe"/intrerupe ata,gata-i viata ! ce-i mai face ? ii sterge memoria si-l Reprogrameaza = o alta viata,nu-i asa ? ....cam asta-i relatia dintre "cunoasterea " ta ,calculatorule uman si creeatorul tau !
Eu daca as fi avut forta unui dumnezeu as fi creat ceva aparte ,nu harababura asta de univers care sa-mi dea bataie de cap la tot pasul .Daca aveam forta lui poate nici nu aveam nevoie sa creez ceva -daca totusi cream stateam in mijlocul creatiei mele si interveneam pentru a indrepta greselile.Nu creezi ceva decat daca simti nevoia sa fii alaturi de creatia ta -daca tu te dai mare dumnezeu si stai ascuns inseamna ca nu ai nevoie de acea creatie .Nu ne cauta deci nu are nevoie de noi sau pur si simplu nu exista decat in mintea unora -bine totusi ca nu a invatat sa vorbeasca -ne-ar fi impuiat capul cu teorii si il mai intelegea ! Asa e mult mai simplu il intelege toata lumea ,ca de e de-al nostru -daca vine pe aici il luam la una mica sau il ducem la un meci de fotbal ! Cazarea o are asigurata -peste tot i-am facut casute cu turla si clopotei .
daca n-ai fi atit de PLIN DE TINE ,ai intelege ! dar tu treci repede peste ce ti se scrie,nu reflectezi sub nici-o forma la ce ti s-a spus si dai un raspuns care se potriveste ca nuca-n perete ! .....ti-am scris ca noi avem ,suntem construiti dupa un Arhetip,care este intiparit in NOI , "model" pe care-l cautam de cind e lumea lume si tu spui ca "sta ascuns "  mai aistain : multimea constituita din tot ce se vede si nu se vede este DUMNEZEU !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 09:20
De la: karpov, la data 2009-09-16 00:55:56De la: Eu_insumi, la data 2009-09-15 23:39:20Faza cu inteligent vs. destept tre' sa recunosc ca m-a lasat masca. Cata profunzime, domnule, cata profunzime. In plus, esti asa destept si inteligent incat presupui ca eu n-am citit Biblia sau am citit-o numai unde mi-a convenit.
Iti citez:
Cata profunzime ! -la nivelul asta eram si eu prin clasa 2 - cred ca ai sanse reale sa evoluezi -pai daca alea erau basme sau obiceiuri din vremuri stravechi atunci putem sa tragem concluzia ca toata biblia e o povestire SF .
Sa consideram ca aia nu stiau ce fac dar in urmatoarele 3 milenii ( 3000 de ani ) de ce oare au involuat ?
Preotii au vandut tone de lemn din crucea mantuitorului si cateva mii de cuie cu ajutorul carora a fost tintuit pe cruce -au mai existat si niste diligente -crestinare fortata pe vremea lui Carol cel Mare -asasinarea cavalerilor templieri-asasinarea catarshilor si a albigenzilor -Noaptea sf.Bartolomeu - Inchizitia -asasinarea bastinasilor din cele doua Americi ,razboaiele religioase din Europa - cruciadele -etc
Banuiesc ,nu sunt sigur , ca nu stiai ca altfel taceai chitic !
Nestiinta si modul eronat de interpretare ale unor informatii banale nu e la indemana oricui -trebuie sa ai ceva experienta de viata si ceva scoala !
Si cu engleza mai lasa-ma -aia sunt tampiti si in prezent-se bat cu Irlanda pentru a acapara o bucatica mai mare din gradina Edenului !
Ce sa ma fac cu tine ! -nu stiu daca nu e prea tarziu ! Incearca sa mai citesti cate ceva -poate,poate ,iti revii ! Daca nu observi nici o schimbare apeleaza la un coleg de ...serviciu -stii tu de care !
bai,da'ce greu va e sa intelegeti ca-n spatele tuturor acestor lucruri ce va scandalizeaza pe voi,oamenii morali, dar a a fi crestini, sta LACOMIA si SETEA DE PUTERE ! o idee oricit de buna ar fi si generoasa, data pe mina onora se transforma in reversul ei ! e suficient sa cauti si sa gasesti un Motiv suficient de bun ca sa te ascunzi in spatele lui si totul devine permis....sau cu alte cuvinte " scopul scuza mijloacele "si n-are nimic de'aface cu Divinitatea,oricare ar fi numele ei si timpul in care s-au intimplat evenimentele ! razboiul din Irak ,n-a fost provocat intentionat ,ptr. a se putea intra acolo sub motivul ca, vezi doamne ,lupta impotriva terorismului ? hai sa fim seriosi : OMUL e masura tuturor lucrurilor facute in lumea noastra materiala si nu-l mai bagati pe Dumnezeu in ghiveciul vostru !
|
Eu_insumi
63 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 10:53
Mah baiatule, pe langa ca nu cred ca poti sa-mi spui, bunaoara, ce detalii a avut disputa generata de pretentiile imperiale ale lui Carol cel Mare daca te plimb, de-un par egzamplu, in istoria guelfilor si ghibelinilor, pe langa ca probabil tu ai atata clase cat trenul la istorie, si pe langa ca daca te iau la un twenty questions nu ai avea de unde sti ca Charlemagne era berbec de zodie iar Dante, una din victimele tarzii ale certei "papa sau imparatul" era Gemini, pe langa ca iti pot spune si mici istorii cu caracter anecdotic despre ce se intampla in Florenta in secolul 12 si comenta despre natura faramitarii feudale a Italiei in Renastere, TU TE FACI (CA MINUS HABENS-UL) ca nu intelegi natura problemei.
Efectul civilizator al codului lui Moise asupra umanitatii e evident pana si prin compararea prescriptiei legale pentru diverse cazuistici. Da' ai de raspuns pe contul cui stau cateva zeci de milioane de victime PROASPETE-prospatutze ale statelor atee. Facute in dispretul propriilor legi si declarand sus si tare ca dispretul legii e justificat de varii baliverne, intre constiinta de clasa si "progresul umanitatii". Aceste monstruozitati de constiinta intinata pe contul cui stau, amorash ? Implementarea legii lui Moise, daca-ti scoti ochelarii de cal, a facut lucrurile mai soft la scara vremii aceleia. Implementarea "luminii ratiunii" ai idee cati savanti a omorat ? Ai idee ca singurul "progres" al stiintei contemporane pana recent a fost de fapt motivat de conflicte si razboaie ? Ce facem cu astea, ignorant jalnic si ca de obicei mandru de sine, le punem tot in carca bisericii ? Moaw, manca-v-as. Ce conveniently il scoateti pe Einstein la interval cu citate contra lu' God. Da' cercetarile lui despre fisiunea nucleara ce-adusera pamantului, pacea si prosperitatea neconditionate ? Waw, ce magnifica devenire a constiintei.
|
addan
127 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 11:28
777
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 15:19
Multumesc pentru urari...Simt ca sunt din inima..si asta ma racoreste.....
Thanks again..!
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 16:33
Un nene pe nume Freud zicea odata, ca "religia este o boala psihica", iar cei ce cred in orice fel de zeu, ar trebui tratati in spitale... CRED si subscriu la aceasta afirmatie...
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 17:08
De la: Dorinel, la data 2009-09-16 16:33:23Un nene pe nume Freud zicea odata, ca "religia este o boala psihica", iar cei ce cred in orice fel de zeu, ar trebui tratati in spitale... CRED si subscriu la aceasta afirmatie...
mi-a placut accentuarea acelui cuvint scris cu majuscule " CRED " ....asa incepe totul : prin a crede !
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 18:38
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 18:40
De la: gabigabi, la data 2009-09-16 17:08:52De la: Dorinel, la data 2009-09-16 16:33:23Un nene pe nume Freud zicea odata, ca "religia este o boala psihica", iar cei ce cred in orice fel de zeu, ar trebui tratati in spitale... CRED si subscriu la aceasta afirmatie...
mi-a placut accentuarea acelui cuvint scris cu majuscule " CRED " ....asa incepe totul : prin a crede !
Si eu ..CRED...ca denaturezi si dai un alt sens cuvintelor celor care posteaza comentarii...asa cum ai obiceiul...
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 18:43
De la: karpov, la data 2009-09-14 19:44:07De la: addan, la data 2009-09-14 19:17:02De la: karpov, la data 2009-09-14 18:40:09De la: gabigabi, la data 2009-09-14 18:19:25De la: karpov, la data 2009-09-14 11:20:51De la: addan, la data 2009-09-14 11:05:34
Imi permit sa fac public acest manifest..lansat in blogosfera de un ateu convins.. pe nume Tudor...........................Am cerut motivatii.argumente logice impotriva religiei
Amice, daca tu insati erai cu adevarat convins de ceea ce credeai (sau nu) NU mai cereai (cerseai )motivatii,argumente "logice" impotriva religiei... Erai convins 100% de ceea ce credeai si cu asta basta ! Nu-ti mai pierdeai tu timpul tau atat de pretios cu tot felul de "prosti" care nu se ridica la nivelul tau de intelegere. Fara noi,topicul acesta ar fi fost mort din fasa, sau cum ar spune doctoru' :
un AVORTON fara cordon ombilical....
Dar desi esti "mandru" (precum ) tot cauti sa te amagesti singur ca in modul acesta vei putea "convinge" pe cineva care are deja intiparite in suflet ,lucrurile pe care tu inca mai speri sa le aflii, te asigur prieteneste ca nu asta e modul cel mai bun pt. tine. Lasat-i mandria la o parte si incearca pe viitor sa NU mai faci "prozelitism ateu" pe nicaieri in lumea asta. Stii de ce ? Prozelitismul de orice fel , fie el asa-zis crestin sau nu , duce la prostirea maselor (ex. comunismul ). Credinta in Dumnezeu este o alegere proprie , mie personal nu mi-a bagat-o cineva pe gat si daca nu stiai Ortodoxia chiar interzice acest lucru.
Asadar, prietene acum ai aflat ca eu sunt cel mai mare inamic al prozelitismului de orice fel o fi el...
inclusiv (si mai ales) cel asa-zis ateu sau perfid spus de catre unii "liber-cugetator" ...
Prozelitism -nu cumva botezul,religia in scoli ,paradele cu sfintele moaste,existenta bisericilor e un fel de prozelitism ? Ortodoxia nu impiedica chiar te manevreaza sa crezi in dumnezeu -la botez li se spune nasilor si parintilor ca au obligatia sa " indoctrineze " noul nascut ! Conform bibliei e un pacat pentru parintii care nu-si indruma copii spre religie -asa ca nu o mai da cotita ! Sa presupun ca tu ai crescut la casa de copii si ai devenit crestin din convingere insa nu cred ca deveneai daca nu existau biserici si daca aveai de ales si altceva decat ortodoxismul -daca totusi ai ales in cunostinta de cauza ,ai facut o alegere proasta -erau alte religii mult mai interesante !
si tu n-ai crescut inconjurat de biserici ortodoxe, de ce n-ai devenit crestin ? si nu ai de ales si acum? poti sa fii orice,nu te opreste nimeni,mai copile ! problema e ,dupa cum ti-am spus la un moment dat : Orgoliul de care va este plina mintea si inima ! ....e ca-n Iubire : pina nu renunti la ego ,nu poti iubi pe altcineva decit pe tine insuti !
@addan - liber cugetatorul,desi nu e recunoscut nici de credinciosi si nici de atei, el chiar are mintea eliberata de prejudecati si inchistari si, de-i sincer in cautarea sa, poate gasi ce cauta daca dumnezeu considera ca acela merita sa-L gaseasca !
Aici nu vorba de orgoliu -e vorba de cunoastere -daca si tu sau addan veti depune un minim efort spre a intelege lumea si universul in care traiti s-ar putea sa intelegeti greseala optiunii voastre . Lipsa informatiilor va face sa acceptati doar ceea ce accepta toata lumea ! Eu nu accept sa cred ca unul ca Becali sau altii la fel de semidocti pot intelege misterele lumii la fel de bine ca mine sau Enstein ! Ei nu sunt in stare sa lege 2 vorbe in schimb stiu totul despre eternitate -despre infinitul universului ! Hai sa o lasam balta ,ca sa intelegi un dumnezeu care sa fi creat un ditamai universul cred ca e nevoie de ceva mai mult . Daca ei ar intelege cum functioneaza calculatorul si ce deosebit este acest schimb de informatii intr-o realitate virtuala as spune ca au sansa sa-l cunosca pe dumnezeu in proportie de 1 % . Marea majoritate sunt oameni de nimic ,nu ai cum sa crezi ca sunt in stare sa acceada la o asemenea complexitate -daca ei reusesc inseamna ca dumnezeu e un nimic ,ceea ce nu e logic .Iar ne lovim de logica -asta e daca ai avut ghinionul sa apara psihologia si logica ,nu ai ce face trebuie sa tii cont !
Prietene, tot respectul pt. tineretea si entuziasmul tau , oricum nu ti-am pus niciodata comentariile pe aceeasi treapta cu Ic3 fiindca am observat la tine o anumita lumina , tu nu esti pornit impotriva religiei din convingere ci doar dintr-o slaba informare, dar. ce am citit mai sus , M-A CUTREMURAT !
...TU TE PUI PE PICIOR DE EGALITATE CU ...EINSTEIN ???
Poate "Einstein" cel din desene animate, si nu am observat noi...una peste cealalta ...mult succes in activitatile tale !
Mereu o dai cotita ! Cand ti se dau argumente tu vii cu o virgula sau despre nu stiu ce jargon scris cu litera mare de parca ai fi profesorul meu de romana ! L-am dat pe Enstein ca exemplu deoarece e cunoscut si de unul ca tine -deci daca unul ca el nu a inteles totul cum pot avea trogloditii pretentia ca pot sa inteleaga un dumnezeu atotputernic ?
In alta ordine de idei Einstein la varsta mea nu stia matematica pe care o stiu eu ,nu avea cultura mea generala ,nu avea acces la informatiile la care am eu in prezent ,eu stiu teoriile lui de ceva timp si tu daca il intalneai la varsta de 3 ani cand inca nu vorbea ai fi spus ca e un retardat .
Intelegerea lumii nu e la indemana oricui si varsta conteaza mai putin ! Citeste si tu prima carte a lui Cioran ca sa intelegi si tu ce inseamna adevarata intelepciune chiar si la 23 de ani !
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 20:38
De la: gabigabi, la data 2009-09-16 08:13:11De la: karpov, la data 2009-09-14 20:04:52De la: gabigabi, la data 2009-09-14 19:32:59hai sa presupunem @karpov,ca omul va reusi sa construiasca /PROGRAMEZE acel calculator capabil de autoinvatare si intr-o zi, dumnealui -calculatorul,ii spune creeatorului sau - omul,ca nu-l recunoaste ca-i facut dupa "chipul si asemanarea "mintii acelui om ! ca el,calculatorul,nu-l "simte", nu-l "miroase " ,nici "vedea" sau "auzi" pe el....ca,de fapt,e un basm chestia asta cu facutul,ca el a devenit ce e datorita sie insusi ! ce are de facut omul respectiv ? il scoate din priza si vorba romaneasca "viata-i ca ata " = firul electric ...se "rupe"/intrerupe ata,gata-i viata ! ce-i mai face ? ii sterge memoria si-l Reprogrameaza = o alta viata,nu-i asa ? ....cam asta-i relatia dintre "cunoasterea " ta ,calculatorule uman si creeatorul tau !
Eu daca as fi avut forta unui dumnezeu as fi creat ceva aparte ,nu harababura asta de univers care sa-mi dea bataie de cap la tot pasul .Daca aveam forta lui poate nici nu aveam nevoie sa creez ceva -daca totusi cream stateam in mijlocul creatiei mele si interveneam pentru a indrepta greselile.Nu creezi ceva decat daca simti nevoia sa fii alaturi de creatia ta -daca tu te dai mare dumnezeu si stai ascuns inseamna ca nu ai nevoie de acea creatie .Nu ne cauta deci nu are nevoie de noi sau pur si simplu nu exista decat in mintea unora -bine totusi ca nu a invatat sa vorbeasca -ne-ar fi impuiat capul cu teorii si il mai intelegea ! Asa e mult mai simplu il intelege toata lumea ,ca de e de-al nostru -daca vine pe aici il luam la una mica sau il ducem la un meci de fotbal ! Cazarea o are asigurata -peste tot i-am facut casute cu turla si clopotei .
daca n-ai fi atit de PLIN DE TINE ,ai intelege ! dar tu treci repede peste ce ti se scrie,nu reflectezi sub nici-o forma la ce ti s-a spus si dai un raspuns care se potriveste ca nuca-n perete ! .....ti-am scris ca noi avem ,suntem construiti dupa un Arhetip,care este intiparit in NOI , "model" pe care-l cautam de cind e lumea lume si tu spui ca "sta ascuns " mai aistain : multimea constituita din tot ce se vede si nu se vede este DUMNEZEU !
Multumesc ! am avut o revelatie ! Acum am inteles ceva in sfarsit de la tine -ce nu se vede este dumnezeu ! Eu nu sunt vazut de tine -dar pot comunica cu tine - deci sunt dumnezeu !! -cred ca am avut amnezie pana acum ,cred ca mi se trage de la chestia aia cu Maria fecioara -retin ca mi-a dat cu tigaia in cap in momentul in care am uitat sa-l apar pe fiul ei ,stii tu -atunci cand era pe cruce -te pomenesti ca urmarea sa ma inlature ca sa-mi ia locul ! dar tu mai adus din nou in prezent ! E timpul sa intervin iar -trebuie ,in primul rand rescrisa biblia ,trebuie reactualizata ! O sa te am in vedere -te voi trece in viitoarea lista cu sfinti ,la loc de cinste !
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 21:13
De la: Eu_insumi, la data 2009-09-16 10:53:18Mah baiatule, pe langa ca nu cred ca poti sa-mi spui, bunaoara, ce detalii a avut disputa generata de pretentiile imperiale ale lui Carol cel Mare daca te plimb, de-un par egzamplu, in istoria guelfilor si ghibelinilor, pe langa ca probabil tu ai atata clase cat trenul la istorie, si pe langa ca daca te iau la un twenty questions nu ai avea de unde sti ca Charlemagne era berbec de zodie iar Dante, una din victimele tarzii ale certei "papa sau imparatul" era Gemini, pe langa ca iti pot spune si mici istorii cu caracter anecdotic despre ce se intampla in Florenta in secolul 12 si comenta despre natura faramitarii feudale a Italiei in Renastere, TU TE FACI (CA MINUS HABENS-UL) ca nu intelegi natura problemei.
Efectul civilizator al codului lui Moise asupra umanitatii e evident pana si prin compararea prescriptiei legale pentru diverse cazuistici. Da' ai de raspuns pe contul cui stau cateva zeci de milioane de victime PROASPETE-prospatutze ale statelor atee. Facute in dispretul propriilor legi si declarand sus si tare ca dispretul legii e justificat de varii baliverne, intre constiinta de clasa si "progresul umanitatii". Aceste monstruozitati de constiinta intinata pe contul cui stau, amorash ? Implementarea legii lui Moise, daca-ti scoti ochelarii de cal, a facut lucrurile mai soft la scara vremii aceleia. Implementarea "luminii ratiunii" ai idee cati savanti a omorat ? Ai idee ca singurul "progres" al stiintei contemporane pana recent a fost de fapt motivat de conflicte si razboaie ? Ce facem cu astea, ignorant jalnic si ca de obicei mandru de sine, le punem tot in carca bisericii ? Moaw, manca-v-as. Ce conveniently il scoateti pe Einstein la interval cu citate contra lu' God. Da' cercetarile lui despre fisiunea nucleara ce-adusera pamantului, pacea si prosperitatea neconditionate ? Waw, ce magnifica devenire a constiintei.
Mai,nene ,nu stiu cum  reusesti dar mereu o dai in bara ! Nu ti-am spus sa citesti ceva psihologie ca sa inveti si tu cate ceva despre tine si altii ? Hitler si Stalin au avut ca si carte de capatai biblia ,cruciadele ,razboaiele sfinte -au avut de la cine sa invete ! Dar cand stai prost cu logica faci niste afirmatii fara sa tii cont de logica elementara - draga Watson ! Trebuie sa fii oligofren ca sa nu-ti dai seama ca nu Hitler si Stalin au omorat cateva zeci de milioane de oameni -crestinii i-au omorat pe acei oameni ! Afirm acest lucru bazandu-ma pe o logica elementara -la vremea aceea cele cateva milioane de soldati care s-au ocupat de decimare in Europa lui Hitler si Rusia lui Stalin in proportie de 90 % erau crestini ! Erau niste crestini care au omorat la comanda -evrei-crestini -atei ... E vorba de niste prosti ,de niste lasi care s-au lasat condusi de 2 oameni ! Asa am avut si la noi ,prostii nostri ,erau crestini dar s-au facut frate cu  si au devenit membri de partid comunist . Au avut interese personale ,sau din prostie -au intrat intr-o organizatie criminala ( asta a spus-o presidentia prin tov. Basescu atunci cand a condamnat comunismul ) . Mai nene ,daca ai facut parte dintr-o organizatie criminala cum naiba te numesti ? Asta ar trebui sa-l intrebi pe Basescu ca el stie - o sa spuna ca el a fost membru de ... rand ! Datorita presiunii psihice pe care o simteai stiind ca exista o armata de 4 milioane de comunisti nu prea iti venea sa misti in front ! Daca era doar Ceausescu si sleahta lui ar fi fost terminati usor doar de colegii de la mine din clasa ! Sa nu-mi spui ca acei comunisti nu erau crestini -erau crestini si bagau oameni la inchisoare si-i asasinau . Eu pun pariu ca Dej si Ceausescu nu au omorat mai mult de 2 oameni -restul au fost omorati de crestini ,botezati , din diverse motive sau interese personale ! .Asa si cu religia ! Dumnezeu cu mila ! Mai pune mana pe carte ca vezi ca ce afirm eu p-aici nu se prea spune prin ce ai citit tu -pot sa gandesc si singur logic -ca de ! am si eu o varsta !
Invata sa gandesti-degeaba citesti daca nu intelegi !
|
|
|