Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 25 August 2009, ora 22:17
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-25 21:54:13De la: Horus, la data 2009-08-25 20:36:14De la: vaneamarin, la data 2009-08-25 20:13:11De la: Horus, la data 2009-08-25 17:31:04De la: vaneamarin, la data 2009-08-25 15:57:48De la: karpov, la data 2009-08-25 15:40:22 esentialul este ca si eu ca si cei pe care tu nu-i suporti avem un puct de vedere comun ,clar, biserica crestina trebuie sa dispara ,mai ales ca acum dupa revolutie a inceput sa devina si periculoasa -a facut destul rau asa ca trebuie sa-si ia locul in istorie langa fascisti ,legionari si comunisti ! Isus a avut 2000 de ani la dispozitie si a reusit sa-si dovedeasca incompetenta ca si ciudatul ala din Vechiul Testament ,care a patruns cu duhul sfant in vaginul si uterul ma-sii / eu as avea nevoie de mai putin timp sa fac o curatenie morala daca as avea aceleasi conditii care i-au fost lui puse la indemana ! |
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 August 2009, ora 22:40
De la: Ic3, la data 2009-08-25 18:50:18De la: gabigabi, la data 2009-08-25 14:24:00sti care-i poanta Ic3 ? ca eu nu cred ca Intimplator ne-am nascut in aceasta religie....ca totul are un rost ! ca nu-i vedem rostul imediat...sau poate niciodata si ne traim viata la plezneala,asta-i altceva ,dar asta nu inseamna ca ea nu are o finalitate rationala ....asta pentru ca, inainte de orice ,Dumnezeu e LOGICA ! Funny aici chiar ai nimerit-o. Intradevar viata nu are o finalitate rationala ....in sensul ratiunii tale ....hai sa iti mai destanui ceva care sper sa te puna un pic pe ganduri ....Dumnezeu e real ,in sensul ca poate sa se materializeze sub forma umana .De ce zic asta ? Din noile descoperiri astronomice sansele ca aceasta lume sa existe sunt de 10 la puterea 37 .Daca nu esti bun la mate ca sa iti imaginezi aceasta cifra am sa iti fac o comparatie : acopera tot continentul nord american cu monezi de 10 centi pana la Luna ....de un miliard de ori distanta (250 de mile distanta intre pamant si luna pe o suprafata de 10 000 de mile patrate ) si din bilioanele astea de centi noi am tras pe cea care trebuie .....deci numai o persoana poate sa faca asemenea reglari ale conditiilor astfel incat noi sa putem respira . Sunt peste 40 de conditii cunoscute de stiinta care modificate fie si cu un procent ....viata nu mai e posibila .Noi existam doar pentru ca cineva a aranjat ca lucrurile sa fie asa.Dumnezeu nu numai ca e transcendent dar e si personal.El a trebuit sa regleze in asa fel acest univers incat noi sa putem avea o lume locuibila ca sa o putem arunca in aer .Pana si cutremurele sunt necesare .Luna e necesara .Ciclu de 24 de ore e necesar ,jupiter,galaxie circulara,distanta sistemului planetar fata de centrul galaxiei trebuie sa fie exact de 2/3 din raza ,soare mijlociu ca dimensiune,pitice albe binare trebuie sa existe in galaxia in care apare viata ( piticele albe produc clorul) inclinatie de 24 de grade a axei pamantului, pamantul trebuie sa fie exact unde este acum ,nici mai aproape nici prea departe ,pamantul are dimensiunea ideala ,daca e mai masiv retine gaze nocive ( retine apa ,descompune metanul si amoniacul la actualele dimensiuni) jupiter e la o distanta de 1/5 actionand ca un scut pentru asteroizi . vrei sa mai continui si cu fizica cuantica ? e interesant cum desi arunci vorbe despre stiinta ,cum ca biserica e depasita ,ca din cauza ei au murit oameni dar in acelasi timp traiesti ca un ignorant si nu vezi sansa ce ti se intinde in fata ....ai prea multe pacate ? ai tras pe nas mult ? Dumnezeu iarta ....dar cere indreptare si perseverenta .Nu pentru EL !!!!!!!!!!!! ci pentru tine El vrea sa fi mai mult decat esti acum ....un simplu om care vede zeitgeist si zice asaiiii baiiii ce tareeeee......astia au dreptate .Zeitgeist e praf si e plin de minciuni pe care ignoranti ca tine le cred si isi zi in sinea lor :" mortii masii de popa stiam eu ca e ceva putred la mijloc...." Biblia zice crede si nu cerceta in cele ce nu pot fi cercetate ....dar daca dumnezeu e personal ce dar mai de pret poate El sa imi daruiasca decat sa ii CONTEMPLEZ creatia ..... Traim vremuri exceptionale suntem prima generatie de oameni care asista la masurarea universului,deci a creatie divine. Totul e in mana fiecaruia si sincer imi este mila de un om care renunta la viata eterna si la spiritualitatea sa doar pentru ca nu vede pe cer ceva care sa aduca a zeu. |
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 22:45
Isus a avut 2000 de ani la dispozitie si a reusit sa-si dovedeasca incompetenta ca si ciudatul ala din Vechiul Testament ,care a patruns cu duhul sfant in vaginul si uterul ma-sii / eu as avea nevoie de mai putin timp sa fac o curatenie morala daca as avea aceleasi conditii care i-au fost lui puse la indemana !
iisus ti-a dat legea ....ce faci cu ea e treaba ta ...e El incompetent ca esti tu pacatos ? ma faci sa zambesc.. despre vagin si uter ...mai gandeste-te ...nu de alta dar pe tonul asta s-a ridicat hitler la putere prin berarii.... |
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 23:03
De la: Horus, la data 2009-08-25 21:16:36De la: vaneamarin, la data 2009-08-25 20:55:44De la: Horus, la data 2009-08-25 20:36:14 e bine ca ai zis cel putin 10 victime ....hai sa iti destainui ceva mic si insignifiant pentru tine : nu exista credinta fara incercarea ei .Moartea e ceva trecator dureaza cateva secunde , Credinta in Dumnezeu e vesnica El transcende dar e si personal.Din punctul meu de vedere religiile sunt si vor deveni inutile asta pentru ca oamenii ( o parte din ei) au sa observe ca de fapt Dumnezeu e Unul ,Cel Care Este,Alfa si Omega.Principiile dupa care se ghideaza aceste religii vor dainui insa pentru ca ele sunt universale . |
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 23:22
De la: Horus, la data 2009-08-24 23:03:52Rationament frumos dar invalid. / OPRIS VASILE Imi place ca la genii il bagi pe leonardo da vinci .....unul mai din timpul nostru nu ai ? Nu ai si am sa iti zic eu de ce nu ai .Asupra inteligentei unora si altora se pronunta generatii care il scot in fata pe cutare si pe cutare ,functie de interes sau de ce sa nu zicem de admiratie .... DAR ACESTEA SUNT ----- CE PACAT !!!!!!----- SUBIECTIVE!!!!!! Inteligenta ca si nebunia de altfel se aplica unui individ care face parte dintr-o societate (!!!!!!) nu unuia care e rupt sau nu are tangente cu aceasta . Sti ce a facut unul dintre cei mai mari matematicieni ai lumii in ultimi ani ai vietii sale? Einstein dupa ce a descoperit ecuatiile de camp a murit crezand cu tarie ca Dumnezeu exista si ca rezolvarea acestor (10 parca) ecuatii diferentiale ar putea sa demonstreze asta . Daca un geniu atat de mare ca einstein a facut asta ....nu crezi ca ti-a netezit un pic drumul ? da stiu ala era geniu ,avea 7 capete ,3 perechi de oua ,juma de kil de organ.... atunci nu iti doresc decat hibernatus activus playstation3....Lobotomie placuta |
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 00:03
De la: alehin, la data 2009-08-25 03:35:22Pt Opris Vasile : alehin .....treci peste anticismele astea socratice .....ups....sau nu stiai ca ce ai spus tu in prima fraza a spus socrate ??? tu observi ca eu am mai multe raspunsuri decat intrebari ? da ce esti medium ? eu ti-am dat cateva raspunsuri ori vrei s-o joc pe rabinu cu tine si sa raspund in intrebari ? ok accept jucam rabinita ( sau jeopardy ) nu ai voie sa dai raspunsuri ci la intrebari pui alta intrebare care sa fie raspuns in acelasi timp. incep eu : Daca ADN-ul este,asa cum s-a dovedit a fi , un cod cum de nu exista in natura un cod,limbaj care sa apara in mod natural? |
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2009, ora 00:22
Pt Opris Vasile ;
Daca ADN-ul este,asa cum s-a dovedit a fi , un cod cum de nu exista in natura un cod,limbaj care sa apara in mod natural? Ca sa confirm ce am zis ,sunt intrebari la care nu am raspunsuri ....tu ce crezi ? ca ADN-ul este creat de D-zeu ? E POSIBIL ...SA FIE UN FEL DE MEMORIE COLECTIVA ....NU STIU ...Oricum as crede mai degraba un D-zeu manifestat in forma asta, : decat asa cum e descris in Biblie : ...a suflat,a modelat in lut....,, :sml-confused0006
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 03:11
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-25 23:22:50De la: Horus, la data 2009-08-24 23:03:52Rationament frumos dar invalid. / OPRIS VASILE EINSTEIN sigur s-a lamurit acum ! |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 26 August 2009, ora 07:56
De la: _Dorinel, la data 2009-08-25 21:28:19Ai sa intelegi cand iti dai jos ochelarii de cal. Si nu e vorba de ura aici, e vorba ca oamenii s-au saturat sa traiasca in MINCIUNA si .... in numele ei unii sa se imbogateasca. Preotul si reprezentantii religiilor catre enoriasi :''Crede boule si nu cerceta'' s.a.m.d. Dorinele,si eu iti spun ,tot fara ura ,ca daca tie un preot ti-a spus asa ceva,atunci a avut dreptate si a incercat cu blandete sa scoata ceva din tine. |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2009, ora 10:42
Nu sa-i UNIFORMIZEZE dna @ Horus.....sa-i UMANIZEZE ! cit despre cealalta problema,e clar ca n-ati citit discutia cu karpov si argumentele aduse in discutie ! ca sunteti sau nu clona lui florin,deja nu ma mai intereseaza ,dar chestia ca as fi cea mai desteapta...etc.de pe forum ,mi-a mai spus-o aproape cuvint cu cuvint o alta clona ,care a simtit nevoia sa-si verse laturile gindirii la mine-n poala ! ceea ce sustineti dvs.,ca si ceilalti atei ,se loveste de o mica problema : si daca sunt profesori care sunt sub orice critica , trebuie desfiintat invatamintul ? si daca sunt medici care-si incalca juramintul,punem la zid medicina ? si daca sunt ingineri prost pregatiti, politehnica e un 0 ? Religia -ca dogma,este ca fundatia unei case; de acolo incepi sa construiesti si-i liberul tau arbitru ce vrei sa faci : o casuta, o vila sau un palat !? daca e bine construita , nici vintul cel rau nu te rastoarna; nici ploaia cea mai cea, nu te uda ! ..... ce-aveti voi ?voi,aveti o umbrela si cind vine furtuna problemelor, va rasuceste-n toate partile si va uda pin'la piele !....asta-i deosebirea !
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2009, ora 12:55
De la: gabigabi, la data 2009-08-26 10:42:57 Nu sa-i UNIFORMIZEZE dna @ Horus.....sa-i UMANIZEZE ! cit despre cealalta problema,e clar ca n-ati citit discutia cu karpov si argumentele aduse in discutie ! ca sunteti sau nu clona lui florin,deja nu ma mai intereseaza ,dar chestia ca as fi cea mai desteapta...etc.de pe forum ,mi-a mai spus-o aproape cuvint cu cuvint o alta clona ,care a simtit nevoia sa-si verse laturile gindirii la mine-n poala ! ceea ce sustineti dvs.,ca si ceilalti atei ,se loveste de o mica problema : si daca sunt profesori care sunt sub orice critica , trebuie desfiintat invatamintul ? si daca sunt medici care-si incalca juramintul,punem la zid medicina ? si daca sunt ingineri prost pregatiti, politehnica e un 0 ? Religia -ca dogma,este ca fundatia unei case; de acolo incepi sa construiesti si-i liberul tau arbitru ce vrei sa faci : o casuta, o vila sau un palat !? daca e bine construita , nici vintul cel rau nu te rastoarna; nici ploaia cea mai cea, nu te uda ! ..... ce-aveti voi ?voi,aveti o umbrela si cind vine furtuna problemelor, va rasuceste-n toate partile si va uda pin'la piele !....asta-i deosebirea ! De la Alehin: Comparatia cu profesorii si medicii nu are nicio legatura ...amandoua categoriile sociale au o baza reala demonstrabila ,neinterpretabila ,accesibila tuturor oamenilor (oarecum) concreta si creata de OM ...pe cand Religia ....creata de oameni in jurul a ..ce ??? unei carti scrise dupa niste manuscrisele unei singure persoane (OM) Eu v-am mai spus nu cred ca exista om pe lumea asta care sa nu spere, sa nu vrea sa creada in ceva care sa explice toata minunatia asta de viata pe Pamant ...Ca dvs sau altiii le-au spus celor care cauta in continuare raspunsuri logice (normal ...dupa logica fiecaruia )coerente si care sa-l multumeasca .. Exista neputinta fizica ,limita fizica a omului care-l indreapta firesc in momente de cumpana ...sa spere ...sa astepte ...si ...de mii de ani (cel putin) omul a indreptat privirea catre cer ...de-acolo asteapta sa-i vina ajutorul raspunsul ...nu de pe pamant de la Moise ...Vasile sau cum i-o chema Daca unui copil de 3 ani ii spui ca l-a adus barza ,...el te crede ...pt ca atata capacitate are (e ca un Soft la calc.) daca ii spui unui copil de 7 ani ...deja e suspicios pt ca a mai aflat si el cate ceva,....daca iispui unui adult de 30 aceeasi poveste cu barza ..ori e retardat (zic eu cu intolernta) ori e rupt de informatie (a crescut izolat undeva ...altfel nu-mi explic...) ori ....e disperat ,ipocrit, slab ,neconvins dar se agata cu disperare de credinta asta ca sa nu lupte singur cu viata ....si vrea SA AIBA UN TOVARAS DE DRUM ... Daca D-zeu este (trebuie sa fie omnipotent,omniprezent (ubicuitate)omniscient (au mai evoluat si credinciosiii nu mai spun atoatestiitor)sigur STIE ce stiu, ce cred si nu cred ...atunci de ce tot ii dati cu blasfemia ...ce sa fac sa-mi opresc gandurile ...?? Nu mai spuneti -generaliza .- ATEI - CEI CU CARE LUATI ACUM LEGATURA PE FORUM SUNT CEI CARE CAUTA ,SPERA ,NUMAI CA RASPUNSURILE NU SUNT PE MASURA CAPACITATII LOR (ASTA NU VRETI S-O CREDETI CA DE...!! TOATA LUMEA E UN FEL DE SUMMUM ,TOTI VA CREDETI( ma refer la credinciosii inflacarati) PE ULTIMA TREAPTA ..A CUNOASTERIII ...cel mai aproape de cunostere de D-zeu...
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 13:22
A CAPACITATII LOR de intelegere @alehin ! dovada ? n-ati inteles mai nimic din paralelismul facut de mine si citat de dvs. ....imi pare rau, chiar n-ati inteles....atit de repede treceti peste ce spune celalalt,fara a va gindi la ce-a vrut sa spuna si singura voastra grija e cum sa-l contracarati mai repede,incit asta e un dialog al surzilor ! macar analogia cu umbrela si fundatia casei,ati inteles-o ? nu-i adevarata ea,in esenta ei ? sustineti ca sunteti pe drumul cautarii ....sunteti sigura ca nu aveti deja un raspuns clar conturat in minte si acum doar cautati argumente ptr. a va justifica alegerea ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 26 August 2009, ora 14:11
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-25 23:03:18De la: Horus, la data 2009-08-25 21:16:36De la: vaneamarin, la data 2009-08-25 20:55:44De la: Horus, la data 2009-08-25 20:36:14 Cine a scris povestea asta ,eu nu am citit-o ! |
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 14:25
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-25 23:22:50De la: Horus, la data 2009-08-24 23:03:52Rationament frumos dar invalid. / OPRIS VASILE Din ce spui tu pe aici trebuia sa alegem un geniu contemporan ca Leonardo e ...vechi ! Dar Iisus nu e vechi ? Si era atat de destept ca nu a fost in stare nici macar sa inventeze hartia igienica sau poate faptul ca era bastard il impiedica sa creeze ! banuiesc ,ca si el folosea papirus cand se ducea la WC -UL DIN PADURE SI DIN 30 IN 30 DE ANI FACEA CATE O BAIE careia ii spunea botez |
|
Marcel_Ghilinta 127 mesaje Membru din: 14/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2009, ora 14:35
Stiti care este limita intre inteligenta si prostie ,"sinceritatea"
De ce? pentru ca un prost atunci cind da dovada de sinceritate are o sclipire de inteligenta iar un inteligent prea sincer da dovada de prostie. Un destept penduleaza intre cele doua. |
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 14:35
De la: gabigabi, la data 2009-08-26 10:42:57 Nu sa-i UNIFORMIZEZE dna @ Horus.....sa-i UMANIZEZE ! cit despre cealalta problema,e clar ca n-ati citit discutia cu karpov si argumentele aduse in discutie ! ca sunteti sau nu clona lui florin,deja nu ma mai intereseaza ,dar chestia ca as fi cea mai desteapta...etc.de pe forum ,mi-a mai spus-o aproape cuvint cu cuvint o alta clona ,care a simtit nevoia sa-si verse laturile gindirii la mine-n poala ! ceea ce sustineti dvs.,ca si ceilalti atei ,se loveste de o mica problema : si daca sunt profesori care sunt sub orice critica , trebuie desfiintat invatamintul ? si daca sunt medici care-si incalca juramintul,punem la zid medicina ? si daca sunt ingineri prost pregatiti, politehnica e un 0 ? Religia -ca dogma,este ca fundatia unei case; de acolo incepi sa construiesti si-i liberul tau arbitru ce vrei sa faci : o casuta, o vila sau un palat !? daca e bine construita , nici vintul cel rau nu te rastoarna; nici ploaia cea mai cea, nu te uda ! ..... ce-aveti voi ?voi,aveti o umbrela si cind vine furtuna problemelor, va rasuceste-n toate partile si va uda pin'la piele !....asta-i deosebirea ! CE sa construiesti ca daca vine cutremurul cade cas pe tine . Fundatia lui Iisus ,magarul ,dumnezeu sau cum s-o mai numi e subreda rau -poate sustine cel mult un RUG dar acum a cam trecut moda medic -spital-pacient- =sanatate profesor-scoala-elev- =invatatura preot-biserica-enorias = crima |
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 14:59
ei puiule, ai confirmat ce-am spus mai devreme : neputinta voastra de a intelege este ca : puterea voastra de intelegere,este limitata !
este ca si cum i-ai pretinde unui copil de cl.I a sa treaca direct la ecuatii ! e greu de inteles ptr.el si e pacat ; iti bati joc de el,pur si simplu ! el este abia la inceputul descoperirii lumii inconjuratoare , cu concretul ei cu tot ! abia de reuseste sa inteleaga ce vede cu ochii,dar'mite sa-i mai ceri sa inteleaga ce nu poate vedea,mirosi,gusta sau auzi !pentru el alta lume nu exista si singurul dumnezeu pe care-l recunoaste,este el insusi,intrucit totul se invirte-n jurul sau ! problema apare insa,in acel moment in care cel mic,de la " inaltimea" cunoasterii lui limitate la lumea inconjuratoare,vrea sa-i dea lectii celui care stie ca nu-i chiar asa....ce-i de facut ? il lasi sa-ti dea cu lopetica la turloaie? sa-ti arunce cu nisip in ochi sau sa te scuipe? sau ii frigi 2 palme? habotnicii,asa fac ...si rau ca fac asa,intrucit incapatinarea copilului constrins sau contrazis,e mare ! nu-l bagi in seama sau rizi de el ? iar e rau,ca-l desconsideri si-l inversunezi sa nu mai accepte nimic de la tine ! eu am considerat ca trebuie explicat intotdeauna ,folosindu-te de pilde sau de analogii sau paralelisme ! am facut bine eu ? ntzzz ! se pare ca nu ! e inutil orice efort ! concluzia : cind ii va veni timpul intelegerii, va intelege,pina atunci e orb si surd si arunca cu picioarele dindarat ,precum catirul !
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:13
De la: gabigabi, la data 2009-08-26 14:59:59ei puiule, ai confirmat ce-am spus mai devreme : neputinta voastra de a intelege este ca : puterea voastra de intelegere,este limitata ! Cred ca esti beata ! Ti s-a urcat la cap ,te crezi dumnezeul copilului tau ,crezi ca numai dracul isi baga coada si dumnezeu ,nu ! Te inseli ,mai mergi si tu pe la botezuri sa vezi ce obligatii au nasii si parintii vis a vis de noul nascut ,sunt obligati sa-l indoctrineze -asta e marea prostie .Frica de a nu pierde un viitor enorias ,nu vor sa-l lase sa opteze singur ,mai tarziu,in cunostinta de cauza,le este frica de concurenta .E treaba ta daca tu crezi ca numai tu intelegi ce ai scris si e grav deoarece asta inseamna ca nu te exprimi pe intelesul tuturor sau esti tu ambigua !
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:38
999
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:43
999
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:45
object width="425" height="344">
|
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:46
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-25 22:40:23De la: Ic3, la data 2009-08-25 18:50:18De la: gabigabi, la data 2009-08-25 14:24:00sti care-i poanta Ic3 ? ca eu nu cred ca Intimplator ne-am nascut in aceasta religie....ca totul are un rost ! ca nu-i vedem rostul imediat...sau poate niciodata si ne traim viata la plezneala,asta-i altceva ,dar asta nu inseamna ca ea nu are o finalitate rationala ....asta pentru ca, inainte de orice ,Dumnezeu e LOGICA ! Dar daca va inselati?adica ce va face pe voi atat de siguri faptul ca chiar Dumnezeul vostru este cel adevarat?Intr-o lume in care exista si au existat atat de multe religii, ce va face atat de siguri pe voi sa credeti ca credinta crestina este cea salvatoare?Retineti ca daca va nasteati in Danemarca pe vremea vikingilor ii venerati pe Vidar sau Thor, daca va nasteati in Grecia antica credeati in Zeus, daca va nasteati in Egiptul antic il venerati pe Ra sau Horus, daca va nasteati in China probabil practicati budismul, etc...vreau sa spun ca nu exista nici un motiv suficient de bun pentru a crede si venera un anumit zeu.Doar intamplarea a facut ca voi sa va nasteti in aceasta religie iudeico-crestina si astfel sa credeti in Dumnezeu. In urma oricarui proces creator rezulta lucruri bune si rebuturi (nu merge totul ok mereu). Printre rezultatele gandirii a aparut si religia (cand ceva n-a functionat bine...). Putem spune ca religia e un rebut al gandirii.
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:47
999
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:50
999
|
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:51
In urma oricarui proces creator rezulta lucruri bune si rebuturi (nu merge totul ok mereu).
Printre rezultatele gandirii a aparut si religia (cand ceva n-a functionat bine...). Putem spune ca religia e un rebut al gandirii.
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:52
999
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:56
999
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 18:58
999
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 19:01
999
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 19:02
999
|
|
|
|

///Atunci ai fi crezut in vreun idol de silex..sau in scheletul primului mamut
...Si bineinteles ca viata are o finalitate ..dar nu rationala..Ca ratiunea te impinge sa crezi ca dumnezeul ala la care te referi... e o chestie logica..