Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 22 August 2009, ora 14:05
De la: nastasemihail, la data 2009-08-22 03:19:24De la: 999florin, la data 2009-08-22 03:14:52De la: nastasemihail, la data 2009-08-22 03:11:48Si mai am o nedumerire. Ptr ce ar trebui sa fie combatut neaparat cineva. Numai de dragul combaterii. Sau faci parte din cei care distrug orice, numai din pasiune. ca daca esti din aia, eu personal chiar schimb tonul cu tine, sau te ignor.mihaita,sper spre binele tau ca ai si-o oglinda in fata,altfel e nasol,oricum incearca niste RUDOTEL-calmeaza instantaneu si e din plante Cine e turbat? ..sa ,ma ascund..
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 16:38
@Ic3 - adunarea baieti ! sunteti cam imprastiati in idei prea multe ! mai urmeaza riposta clonei @vladidec ! cit despre acele idei minunate ce ar trebui dezbatute,ele chiar au inceput a fi dezbatute ,pina cind v-ati - pardon,ti-ai bagat picioarele-n ele Florine ! problema ta cea mare este ca unele dintre idei se bat cap in cap,intrucit nici tu nu sti ce vrei ....e forfota mare acolo,la mansarda ; de aceea iti recomand : ordonarea ideilor ; cercetarea si verificarea lor ; abandonarea unora si insistarea pe cele ce sunt viabile ! si organizarea lor intr-un tot unitar ce se poate expune,avind cap si coada ! cit despre faptul ca eu as posta peste tot in nestire,repetind mereu si mereu acelasi lucru....ma faci sa rid....expertul in asta esti tu !
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 August 2009, ora 16:56
De la: gabigabi, la data 2009-08-22 16:38:33@Ic3 - adunarea baieti ! sunteti cam imprastiati in idei prea multe ! mai urmeaza riposta clonei @vladidec ! cit despre acele idei minunate ce ar trebui dezbatute,ele chiar au inceput a fi dezbatute ,pina cind v-ati - pardon,ti-ai bagat picioarele-n ele Florine ! problema ta cea mare este ca unele dintre idei se bat cap in cap,intrucit nici tu nu sti ce vrei ....e forfota mare acolo,la mansarda ; de aceea iti recomand : ordonarea ideilor ; cercetarea si verificarea lor ; abandonarea unora si insistarea pe cele ce sunt viabile ! si organizarea lor intr-un tot unitar ce se poate expune,avind cap si coada ! cit despre faptul ca eu as posta peste tot in nestire,repetind mereu si mereu acelasi lucru....ma faci sa rid....expertul in asta esti tu ! ...pamflezie, nu jucarie ! ce sa-i faci ,... actie-reactie, exploaziune garantat . ...atentie !. .s-a facut tandari, nu calcati pe aschii !...
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 17:15
@mytcore-mytcore,esti si tu unul din ei ? ia sa-ti vad degetelul
ti-aduci aminte de serialul " Inveders" ? si de un cautator d'ala de cum ii prindea ,ii extermina,impuscindu-i si ei lasau o pata verde pe caldarim ! indiciul dupa care se ghida "exterminatorul " era degetelul mic de la n'us ce mina,care nu statea in pozitia cuvenita !
|
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 17:45
De la: Ic3, la data 2009-08-15 01:26:52De la: CAMELYA_, la data 2009-08-14 21:32:47De la: Ic3, la data 2009-08-14 21:00:15De la: CAMELYA_, la data 2009-08-14 19:30:21 Nu exista ateu 100%.... Chiar daca tu incerci aici sa spui asta nu exista asa ceva din cauza educatiei pe care o primim si care ne spune ,ori de cate ori are ocazia , ca Dumnezeu exista .Insasi faptul ca te indigna "simulacrul unei iubiri bisericesti..sub care se afla egoism,prefacatorie si dispret pentru cei slabi si vinovati doar de faptul ca sau nascut saraci cu duhul" cum spui tu inseamna ca tu CREZI in ateism adica crezi ca e mai bine sa nu crezi....ori asta tot credinta religioasa se numeste pentru ca zeul ei esti TU.Lenin parca spunea ca cel mai periculos om este ateul cu convingeri religioase.Tu esti ateu si ai anumite convigeri religioase ( fac o mica paranteza aici pentru a clarifica un lucru pe care s-ar putea sa il intelegi gresit .Anume faptul ca daca spui ca esti ateu iar apoi spui ca tu crezi in om nu mai poti fi incadrat la ateu pentru ca tu ai sperante in ceva ,crezi in ceva .Ateul nu crede in nimic .Citestel pe cioran si ai sa vezi un filosof caruia i s-a spus in presa franceza " mult asteptatul cavaler al apocalipsei " tocmai pentru ca era un ateu convins iar in Apocalipsa lui Ioan sta scris ca inainte de sfarsitul lumii multi isi vor pierde credinta.) "Sunt unul dintre cei care vad dincolo de aparente..." Lumineaza-ne si pe noi sfintia voastra ....pentru ca de cele mai multe ori dincolo de aparente sunt alte aparente . |
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:02
De la: gabigabi, la data 2009-08-22 17:15:34@mytcore-mytcore,esti si tu unul din ei ? ia sa-ti vad degetelul " invadatrorii "... da' p-acesta ti-l amintesti ?... ... |
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:03
De la: gabigabi, la data 2009-08-22 16:38:33@Ic3 - adunarea baieti ! sunteti cam imprastiati in idei prea multe ! mai urmeaza riposta clonei @vladidec ! cit despre acele idei minunate ce ar trebui dezbatute,ele chiar au inceput a fi dezbatute ,pina cind v-ati - pardon,ti-ai bagat picioarele-n ele Florine ! problema ta cea mare este ca unele dintre idei se bat cap in cap,intrucit nici tu nu sti ce vrei ....e forfota mare acolo,la mansarda ; de aceea iti recomand : ordonarea ideilor ; cercetarea si verificarea lor ; abandonarea unora si insistarea pe cele ce sunt viabile ! si organizarea lor intr-un tot unitar ce se poate expune,avind cap si coada ! cit despre faptul ca eu as posta peste tot in nestire,repetind mereu si mereu acelasi lucru....ma faci sa rid....expertul in asta esti tu ! Crezi ca o paranghelie monstru cu osemintele de rigoare..la care multpreasfintia sa prefericitul teoctist si arhiepiscopul dunarii de mijloc sa fie de fata..ar fi indicata? .....In locul rearanjarii celor lumesti in capetele noastre bicisnice de atatea si atatea suie paparude cate intalnim prin zona crepusculara numita 9AM.?..aaaaaaaaaaa? Cat despre faptul ca eu as posta peste tot in nestire,repetind mereu si mereu acelasi lucru.. De ce nu incerci sa faci asta..sau sa dai sfaturi altcuiva...aaaaaaaaa? Sau nu stii sa dai copy paste?
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:16
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-22 17:45:58De la: Ic3, la data 2009-08-15 01:26:52De la: CAMELYA_, la data 2009-08-14 21:32:47De la: Ic3, la data 2009-08-14 21:00:15De la: CAMELYA_, la data 2009-08-14 19:30:21 Sunt unul dintre cei care vad dincolo de aparente... Ghicesti cumva si in talpa? Ca tu crezi asta nu face doi bani...Cat tine de apocalipsa..Ea vine pentru dezaxati religiosi atat de repede pe cat vine pentru altii...atei asa ca mine...Ca eu sustin si mentin cele afirmate..ca sunt Ateu 100 la %...Te rog sa nu ma contrazici..amice... Au incercat cateva mecle bisericesti sa ma converteasca si sa ma duca pe ,,calea cea buna'' si nu au reusit... Poate fata in fata cu Mitopolitul pisdosnic nu stiu care...sa mai cuget o leaca la aiasta aplicatie... Dupa cum vezi...cu mine nu e lucru de saga... Cat despre religia conform careia eu ma ghidez in viata..careia tu i-ai gasit o explicatie ,,plauzibila'' Tin sa te anunt cu adanc regret ca este ca multe alte.. din aberatiile mele de pe topicele acestui forum..doar o figura de stil... Ori nu ai idee ce e aia? Cu adanc regret te dezamagesc si te salut ca pe un credincios ce esti....Asta la vista baby
|
|
|
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:26
deci,ma ameninti cu moartea Clona Ic3 ? comunica la "baza" Florin ca nu mi-e frica de el ! cit despre postatul in nestire si fara rost a mereu aceleasi lucruri , de asta se ocupa "baza" florin ! voi spuneti ce nu poate el sa spuna sau va confirmati spusele unora altora ca sa,vezi doamne, sa le dati greutatea realului !
@mytcor- vag ! numele serialului mi-e cunoscut,dar nu-mi aduc aminte de el....cred ca e si foarte vechi ! |
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:31
De la: gabigabi, la data 2009-08-22 18:26:06deci,ma ameninti cu moartea Clona Ic3 ? comunica la "baza" Florin ca nu mi-e frica de el ! cit despre postatul in nestire si fara rost a mereu aceleasi lucruri , de asta se ocupa "baza" florin ! voi spuneti ce nu poate el sa spuna sau va confirmati spusele unora altora ca sa,vezi doamne, sa le dati greutatea realului ! ..."naufragiati in spatiu " !... TVR1 1073-1974 serial
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:37
aha,mersic ! dar tot startrek mi-a placut cel mai mult....asta cu Pickard !
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:39
De la: karpov, la data 2009-08-19 17:50:29De la: gabigabi, la data 2009-08-18 18:31:23fac o analogie ptr.dvs @alehin : sunteti profesor si aveti un elev de care sunteti foarte mindra ,considerind ca EVOLUTIA sa vi se va datoreaza intrutotul ! e perfect adevarat,pina la un pct. si anume ca, atunci cind ati inceput sa lucrati cu el, Nu era tabula rasa ! nu era un blanc ,ci avea Deja un "bagaj" : ADN care are inscris in el "programul' pe care-l ruleaza ; are o familie cu un anume tip de educatie; are un mediu ce si-a pus amprenta pe el ! asadar EVOLUTIA lui a avut loc pe o fiinta Creata ! va recomand ptr. Cunoasterea dvs. " Inteligenta Materiei "ap.in ' 82 Rationament frumos dar invalid. Ceea ce numiti dumneavoastra cu atata siguranta destepti si inteligenti practic in societate ei sunt o masa compacta de "intelectuali" .Diferentele pe care le faceti ,de ordin ontologic, nu sunt reale ba inca si mai mult din ce spuneti un om cu o cultura enciclopedica este idealul dvs de intelectual .Ce folos de cunostinte daca nu sunt aplicate si ele nu ajuta pe nimeni ? Mai departe spuneti ca desteptii cand sunt scosi din domeniul diplomei lor au un comportament deviant si devin intoleranti.Transformand aceasta sentinta a dumneavoastra intr-o propozitie logica am putea sa o formulam si asa :Oamenii destepti daca sunt scosi din domeniul lor devin intoleranti.As mai putea adauga aici inca o propozitie :Nici un destept nu poate sa devina inteligent.Folosind aceste propozitii am sa mai adaug eu una care este universal acceptata si anume ca nimeni ,nimeni din lumea asta nu se pricepe la toate si nu cunoaste totul .Deci sintetizand :orice om are un domeniu in care nu se pricepe .Concluzia acestor trei propozitii este dupa cum v-ati dat seama :Toti oamenii sunt destepti dar nici unul nu este inteligent. Atunci unde ati gresit ? Ati gresit acolo unde ati crezut ca exista oameni care stiu totul ... despre un domeniu .Dincolo de non-sensul acestei propozitii ( mereu exista oamenii care aduc imbunatatiri unui domenii ) astfel de oameni sunt o iluzie si un mit . Cat despre prima parte a comentariului dvs refuz sa il critic dar sper ca o sa va ganditi mai bine . numai bine. |
|
Fosta membra 9am.ro 220 mesaje Membru din: 7/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:44
De la: mytcor, la data 2009-08-22 18:31:05Hi, hi, hi ! Deci dupa marea schisma din 1054, dupa 19 ani, a aparut si televiziunea ! Hi, hi !
Nu-mi daþi sfaturi. ªtiu sã greºesc ºi singur !
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 19:02
De la: Ic3, la data 2009-08-22 18:16:06De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-22 17:45:58De la: Ic3, la data 2009-08-15 01:26:52De la: CAMELYA_, la data 2009-08-14 21:32:47De la: Ic3, la data 2009-08-14 21:00:15De la: CAMELYA_, la data 2009-08-14 19:30:21 ic3 ....atunci de ce intri pe forum ? sa faci figuri de stil ? cred ca ar fi indicat sa scri un roman ,o fabula ceva sa te tina ocupat pentru ca debordezi de figuri de stil de fapt am si eu o figura de stil care ti se potriveste de minune :hiperbola . Domnu sa iti deie minte si bani de medicamente fatule ca mintea sucita se vindeca greu . multa sanatate. ps ....Sunt unul dintre cei care vad dincolo de aparente... ai scris-o tu ....vezi draq ce scrii ca te critici pe tine insuti si nu mai intra pe forum asa ca metoda de terapie ...gaseste ajutor de specialitate ca leg de pom si te uit pe camp..... |
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 19:52
ei,na si tu acus ' ! nu stii ca astia din occident sunt mai cu mot ? la noi a aparut televiziunea dupa 40 de ani si , si atunci cind sa transmita ce era mai important ptr.tara, a fost Ceata ! ....prin ' 90 parca !
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2009, ora 03:32
De la: mytcor, la data 2009-08-22 18:31:05De la: gabigabi, la data 2009-08-22 18:26:06deci,ma ameninti cu moartea Clona Ic3 ? comunica la "baza" Florin ca nu mi-e frica de el ! cit despre postatul in nestire si fara rost a mereu aceleasi lucruri , de asta se ocupa "baza" florin ! voi spuneti ce nu poate el sa spuna sau va confirmati spusele unora altora ca sa,vezi doamne, sa le dati greutatea realului ! Cred ca ai gresit...poate anul 73. Evreii cind au fost imprastiati in lume si-au luat televizoarele cu ei....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 08:20
aha ....erau ,deci,pe baterii....solare,banuiesc !
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 16:22
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-22 19:02:01De la: Ic3, la data 2009-08-22 18:16:06De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-22 17:45:58De la: Ic3, la data 2009-08-15 01:26:52De la: CAMELYA_, la data 2009-08-14 21:32:47De la: Ic3, la data 2009-08-14 21:00:15De la: CAMELYA_, la data 2009-08-14 19:30:21 Nu ma sunt fat de mult.. Inaltimea voastra....Rog sa ierte scundimea noastra de indrazneala ce am avut in a ataca ineptia de mai sus..in care repeti cuvintele ce le contrazic O fi fost poate de la Cat tine de >>>>>>vezi draq ce scrii ca te critici pe tine insuti si nu mai intra pe forum asa ca metoda de terapie ...gaseste ajutor de specialitate ca leg de pom si te uit pe camp.... Mai sunt cativa pe forum care reactioneaza in felul asta...adica asa ca tine>> Ia la taica o si calmeazate.. sa nu-ti dea sangele pe nas..Si ca o parafraza la hiperbola ta.. - Nu te baga in lumea drogurilor…..suntem si asa destul de multi Si mai am una...cu Ion,Vasile si Maria...dar o las pe alta data...pana te mai calmezi o leaca..
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:50
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-22 18:39:46De la: karpov, la data 2009-08-19 17:50:29De la: gabigabi, la data 2009-08-18 18:31:23fac o analogie ptr.dvs @alehin : sunteti profesor si aveti un elev de care sunteti foarte mindra ,considerind ca EVOLUTIA sa vi se va datoreaza intrutotul ! e perfect adevarat,pina la un pct. si anume ca, atunci cind ati inceput sa lucrati cu el, Nu era tabula rasa ! nu era un blanc ,ci avea Deja un "bagaj" : ADN care are inscris in el "programul' pe care-l ruleaza ; are o familie cu un anume tip de educatie; are un mediu ce si-a pus amprenta pe el ! asadar EVOLUTIA lui a avut loc pe o fiinta Creata ! va recomand ptr. Cunoasterea dvs. " Inteligenta Materiei "ap.in ' 82 Bla ,bla bla ....limba de lemn ce talas lasi in urma,,,...... Ce are logica ta peerfecta cu faptul ca exista intr-adevar si prosti cu scoala ?(ce ...tu nu ai colegi din-astia? )Doar de dragul de ati expune demonstratia ....sincer ....eu n-am inteles nimic ,....daca ceilalti au inteles ii rog sa ma lamureasca ... Nu te-ai abtinut ....puteai sa taci ....nimeni nu este etalon ....nu este mai importanta forma decat fondul .... Eu ii dau dreptate mul;ti sfertodocti (cu diploma ) au senzatia ca au,, painea si cutitul,, intelepciunii ....cand ei de fapt aduna firimituri de la masa inteleptilor....
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 August 2009, ora 18:22
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 19:56
De la: alehin, la data 2009-08-24 02:50:34De la: Opris_Vasile123, la data 2009-08-22 18:39:46De la: karpov, la data 2009-08-19 17:50:29De la: gabigabi, la data 2009-08-18 18:31:23fac o analogie ptr.dvs @alehin : sunteti profesor si aveti un elev de care sunteti foarte mindra ,considerind ca EVOLUTIA sa vi se va datoreaza intrutotul ! e perfect adevarat,pina la un pct. si anume ca, atunci cind ati inceput sa lucrati cu el, Nu era tabula rasa ! nu era un blanc ,ci avea Deja un "bagaj" : ADN care are inscris in el "programul' pe care-l ruleaza ; are o familie cu un anume tip de educatie; are un mediu ce si-a pus amprenta pe el ! asadar EVOLUTIA lui a avut loc pe o fiinta Creata ! va recomand ptr. Cunoasterea dvs. " Inteligenta Materiei "ap.in ' 82 Daca ai fi fost atenta ai fi observat ca postul nu era pentru tine alehin .... Era pentru domnul karpov care din spusele sale este un fost sahist deci un om care judeca destul de bine spre deosebire de alti care isi dau doar cu parerea despre cum percep eu durerea.... din posturile pe care le ai pe forum cele mai multe sunt copy paste ....lipsite deci de subiect.... alehin=pompter Logica mea " peerfecta " vede o mica frustrare ....karpov iti este prieten ? sau e vorba de unul si acelas personaj ....caci se cam poarta pe aici .... cat despre limba de lemn .....limba de lemn este acel limbaj formal dus la extrem ...ceea ce incercam eu sa demonstrez acolo erau silogisme de clasa a IX a atunci cand inveti logica nu mai incerca sa ma caracterizezi dupa doua postari ....ca poti sa iti rupi capul incercand sa intelegi ceva ce nu poti sa intelegi 1 Nici un destept nu poate sa devina inteligent 2 orice om are un domeniu in care nu se pricepe -------------------------------------------------------------------- concluzia: Toti oamenii sunt destepti dar nici unul nu este inteligent acesta draga mea este un silogism .... prima propozitie rezulta din comentariul facut de domnul karpov :" oamenii se nasc prosti si inteligenti , prostii prin intermediul educatiei , mediului si familiei pot deveni destepti -ei nu pot fi si inteligenti -inteligenta o ai din nastere " domnia sa vede doua clase mari de oameni diferentiati inca de la nastere : destepti si inteligenti.Lexical vorbind cele doua sunt sinonime iar a face diferente pe ele e periculos ca devi inventator fara sa vrei. aceiasi situatie o intalnim astazi la grupul de sinonime iubire/dragoste.Aveam la liceu un profesor de franceza (!) care ne spunea ca dragoste se refera la sex iar iubire la legaturile suflestesti dintre doi oameni .ce e si mai grav este ca aceasta perceptie gresita tinde sa se permanentizeze din cauza expresiilor a facut dragoste ,din dragostea lor a iesit un copil,etc . sper ca ai inteles ce e acela un silogism si sper ca o sa il folosesti mai mult caci te scapa de multe blasfemii oratorice in care cu totii cadem . bafta si nu mai da copy si paste ....da link cu textul si fa silogisme cu ideile textului.... pe acesta discutie tu ai dat copy/paste la urmatoarele texte : 1www.ziare.com/articole/Albert+Einstein 2 hristofor.wordpress.com/2007/11/23/citeva-mituri-ateiste/ 3 www.observatorcultural.ro/Nu-ne-tragem-din-maimuta-provenim-din-... 4www.observatorcultural.ro/Omul-70-apa-98-cimpanzeu-100-maimuta*... 5www.observatorcultural.ro/Importanta-operei-lui-Charles-Darwin-... 6 din nou www.observatorcultural.ro/Importanta-operei-lui-Charles-Darwin-s... din 11 postari tu ai 6 de copy paste ...... atunci cand toti gandim la fel inseamna ca nimeni nu gandeste ... |
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 22:17
,,alehin=pompter,,__astept sa-mi traduceti ce-ati vrut sa spuneti?
,,legaturile suflestesti ,,___asta ca sa va aarat ca este f usor sa impusti greselile altora (mi-ati copiat un cuvant pe care la-m scris din graba cu 2 e (peerfecta)-de ce era asa grav? ,,devi inventator-,,----aici cred ca nu graba e motivul dvs probabil calculatorul hamesit v-a papat un ,,i,,..... ,,nu mai incerca sa ma caracterizezi dupa doua postari ....ca poti sa iti rupi capul incercand sa intelegi ceva ce nu poti sa intelegi,,____exprimarea asta plastica tot de la prof. de franceza ati invatat-o ? ,,un om cu o cultura enciclopedica este idealul dvs de intelectual .Ce folos de cunostinte daca nu sunt aplicate si ele nu ajuta pe nimeni ?,,___de unde pana unde ati dedus ca un om cu o cultura enciclopedica nu poate fi specializat intr-un domeniu si astfel deveni util...?? Despre copy -paste -___exagerati ....eu las de obicei articolul original si de obicei comentez ceva ... daca este cazul, dar indic si sursa de multe ori ,,sau las titlul original ...de-asta v-a fost si usor sa veniti impaunat cu ,,trofeele ,,aici... Din tot ce postez eu prea putin este copy -paste ....oricum ma simt de-a dreptul flatata (cred ca si Karpov) ca v-ati obosit sa ma urmariti si sa scoateti sursele unor articole... Dar eu simt totusi o FRUSTRARE in atitudinea dvs ,si am o banuiala ....nu cumva v-ati identificat in categoria ,,DESTEPTI CU SCOALA,,? Pe mine nu m-a deranjat nimic si v-am raspuns eu dintr-un soi de solidaritate forumista (uite ca exista si asa ceva...) P.S Eu nu am facut in cls IX-a -LOGICA ,nu am invatat despre silogisme ,nu ma intereseaza formulele altora ma descurc cu logica mea ...numai ca eu in Facultatea de psihologie am invatat cred mai mult decat cei cu alte specializari ,sa evaluez omul dupa cateva postari (uneori chiar din prima ...depinde cat ,,ce, si cum scrie ....normal sa nu fie copy-paste) |
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 22:19
De la: alehin, la data 2009-08-24 22:17:23,,alehin=pompter,,__astept sa-mi traduceti ce-ati vrut sa spuneti? |
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 24 August 2009, ora 23:03
Rationament frumos dar invalid. / OPRIS VASILE
Ceea ce numiti dumneavoastra cu atata siguranta destepti si inteligenti practic in societate ei sunt o masa compacta de "intelectuali" .Diferentele pe care le faceti ,de ordin ontologic, nu sunt reale ba inca si mai mult din ce spuneti un om cu o cultura enciclopedica este idealul dvs de intelectual .Ce folos de cunostinte daca nu sunt aplicate si ele nu ajuta pe nimeni ? Mai departe spuneti ca desteptii cand sunt scosi din domeniul diplomei lor au un comportament deviant si devin intoleranti.Transformand aceasta sentinta a dumneavoastra intr-o propozitie logica am putea sa o formulam si asa :Oamenii destepti daca sunt scosi din domeniul lor devin intoleranti.As mai putea adauga aici inca o propozitie :Nici un destept nu poate sa devina inteligent.Folosind aceste propozitii am sa mai adaug eu una care este universal acceptata si anume ca nimeni ,nimeni din lumea asta nu se pricepe la toate si nu cunoaste totul .Deci sintetizand :orice om are un domeniu in care nu se pricepe .Concluzia acestor trei propozitii este dupa cum v-ati dat seama :Toti oamenii sunt destepti dar nici unul nu este inteligent. Atunci unde ati gresit ? Ati gresit acolo unde ati crezut ca exista oameni care stiu totul ... despre un domeniu .Dincolo de non-sensul acestei propozitii ( mereu exista oamenii care aduc imbunatatiri unui domenii ) astfel de oameni sunt o iluzie si un mit . Cat despre prima parte a comentariului dvs refuz sa il critic dar sper ca o sa va ganditi mai bine . numai bine. Inteligenta este cel mai frumos dar pe care ti-l poate oferi natura ,prin nastere ! Inteligentul nu face parte din " masa compacta de intelectuali " cum afirmati Dvs.,in general ei sunt solitari ,se lasa abordati sau isi etaleaza eu-l doar cand cred ei de cuviinta . Nu esti inteligent daca ai o cultura enciclopedica si atat ,avem exemple de destepti care aparent sunt si inteligenti dar nu sunt : Adrian Paunescu , Vadim Tudor ,Alex.Paleologu ,ceva le lipseste .Este adevarat ca nu toata lumea poate fi ca Leonardo da Vinci ,nu poti acoperi totul insa nu asta e esentialul ! Cand se intalnesc ,sa zicem 2 intelectuali ,ingineri constructori ,nu trebuie sa-si dovedeasca puterea mintii discutand numai despre ciment .A discuta ,a intelege ,a comunica ,a te adapta la orice si la oricine ,a fi tolerant ,a simti instantaneu ce e bine si ce nu ,a simti diferenta dintre real si imaginar ,intuitia sunt doar cateva repere insa putini sunt asa . Mai e si caracterul ,foarte rar intalnesti inteligenti fara caracter . Nu inteleg ce te-a deranjat expunerea lapidara a lui karpov ? Te simteai amenintat sau neintervenind credeai ca te expui ?Ai si tu argumentele tale dar inteligenta e greu de suportat atunci cand o ai si mai greu e cand dai nas in nas cu ea ! |
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 24 August 2009, ora 23:07
De la: Horus, la data 2009-08-24 23:03:52Rationament frumos dar invalid. / OPRIS VASILE |
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 00:50
--------,,Mai e si caracterul ,foarte rar intalnesti inteligenti fara caracter ,,
D-le Horus fac eu corecturile (sa nu se mai oboseasca Opris ) : corect cred ca ar fi fost (fiti putin mai atent doar v-am atras atentia ce naiba!! ) ,,foarte des intalnesti inteligenti fara caracter ,, de !! e ,,floare rara,, i-------,, si tu argumentele tale dar inteligenta e greu de suportat atunci cand o ai si mai greu e cand dai nas in nas cu ea !,, corect ar fi fost (cred) ,,INTELIGENTA E MAI GREU DE SUPORTAT ATUNCI CAND(TU...(.nu ma refer la tine Horus ) NU O AI.....si mai greu e cand dai nas in nas cu ea..,,
|
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 03:17
Si acum un sfat pentru credinciosi: iesiti din incaperile voastre pline de fum si ceata, ridicati-va din genunchi, nu mai repetati aceleasi cuvinte pana la tampire de zeci si zeci de ori pe zi, nu va mai pierdeti vremea gandindu-va cum va mantuiti! Ganditi-va ca dumnezeul in care credeti nu poate fi un cretin care are nevoie de osanale continue, de ingenuncheri constante, de obedienta tampa sau seu de oaie ars in tulumbe de tabla.
Fiti buni, salvati planeta si locul unde traiti, aveti incredere in faptul ca puteti face lucruri si fara forte supranaturale, multumiti mai mult apropiatilor vostri si mai putin zeilor vostri. Ibiti-va mama inaintea fecioarelor si copilul mai mult decat propria mantuire. Veti fi apreciati de cei dun jurul vostru, veti descoperi cate lucruri minunate exista... |
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 03:17
Si acum un sfat pentru credinciosi: iesiti din incaperile voastre pline de fum si ceata, ridicati-va din genunchi, nu mai repetati aceleasi cuvinte pana la tampire de zeci si zeci de ori pe zi, nu va mai pierdeti vremea gandindu-va cum va mantuiti! Ganditi-va ca dumnezeul in care credeti nu poate fi un cretin care are nevoie de osanale continue, de ingenuncheri constante, de obedienta tampa sau seu de oaie ars in tulumbe de tabla.
Fiti buni, salvati planeta si locul unde traiti, aveti incredere in faptul ca puteti face lucruri si fara forte supranaturale, multumiti mai mult apropiatilor vostri si mai putin zeilor vostri. Ibiti-va mama inaintea fecioarelor si copilul mai mult decat propria mantuire. Veti fi apreciati de cei dun jurul vostru, veti descoperi cate lucruri minunate exista... |
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 03:20
Ateismul este accesibil doar indivizilor puternici, care sunt gata sa accepte ca sunt diferiti si care nu isi doresc sa fie "normali" doar pentru ca e trendy. Sunt indivizi care isi respecta propria persoana si respecta oamenii din jur. Vor stii sa ii multumeasca omului care le-a facut un bine si nu unui zeu neprezent. Sunt oameni care respecta mediul si natura pentru ca se considera parte din ea, componenta a unui lant evolutiv extraordinar (si nu o specie cazuta pe pamant acum 4000 de ani dintr-un pocnet de degete!
|
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 03:35
Pt Opris Vasile :
Omul destept stie mult mai multe lucruri decat marea majoritate a oamenilor dar este constient cat de prost este si asta pentru ca realizeaza ca ceea ce cunoaste el este aproape nimic in comparatie cu ce se poate cunoaste. Omul prost crede ca le stie pe toate si este inconstient de prostia lui. Vedeti, oamanii de stiinta sunt oameni inteligenti, care isi cunosc limitele, care au propriile intrebari la care nu au raspunsuri .In fond daca ar avea raspuns la toate intrebarile nu ar mai avea cercetatorii ce sa studieze... Eu observ d-le Opris ca dvs aveti mai multe raspunsuri decat intrebari ....
|
|
|
|

..sa ,ma ascund..
...pamflezie, nu jucarie !
ce sa-i faci ,... actie-reactie, exploaziune garantat .
Parerea mea este ca ateii sa nu critice nici o religie , sa accepte doar ce zice stiinta si atat (si asta, optional)
.....eu una nu-i inteleg....
sa nu-ti dea sangele pe nas..