Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:12
De la: Republicanus, la data 2009-09-18 00:07:20Pai stimabile, raspunsul il ai in poezie...
"Rabdam poveri, rabdam nevoi
Si ham de cai, si jug de boi;"
Pai de ce rabzi bai, prostovane? ridica-te si pune-l tu la jug pe ala care te inhama! mentalitatea lu peste, este foarte bine surprinsa in poezie.
Ce-i aia, stimabile,
"Cand nu vom mai putea rabda,
Cand foamea ne va rascula"
adica tu astepti sa-ti ia ala si pielea de pe os ca sa ai vreo reactie? pai esti prost! cand vezi ca vrea sa se bage peste dreptul tau, l-ai ras! simplu, asa lasa-l azi un pic, maine un pic mai mult si pe urma sa vezi cum ce bine o sa fie...
pai ajungem pana la urma la nenorocitul ala de determinism genetic, nu? ca unii sunt nascuti sa fie sclavi si altii sa conduca, si aia care sunt sclavi mai sunt si multumiti daca inca mai au pielea pe os. Stimabile, nu e de vina cotropitorul care vrea sa-ti ia tot, esti tu de vina ca il lasi! Ca esti prea fricos si las sa te lupti pentru ce-i al tau si preferi o subzistenta mizera, doar ca sa iti duci traiul patetic. Cine-i de vina pentru asta, mon cher? Pai nimeni nu e de vina, nimeni din afara... TU esti singurul vinovat daca permiti asta!
diferența dintre goga și coșbuc e tocmai aceea că ultimul nu e pentru pasivism...ci pentru revoltă....
în timp ce goga doar descrie la modul poetic suferințele țăranului român din transilvania de dinainte de 1918...coșbuc nu se mulțumește cu atât...cii îi îndeamnă pe oameni să-și creeze singuri destinul pe care îl vor....se ridică chiar și împotriva lui dumnezeu la un moment dat....orice pentru a ne decide singuri soarta...
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:16
De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:12:59De la: Republicanus, la data 2009-09-18 00:07:20Pai stimabile, raspunsul il ai in poezie...
Pai de ce rabzi bai, prostovane? ridica-te si pune-l tu la jug pe ala care te inhama! mentalitatea lu peste, este foarte bine surprinsa in poezie.
Ce-i aia, stimabile,
adica tu astepti sa-ti ia ala si pielea de pe os ca sa ai vreo reactie? pai esti prost! cand vezi ca vrea sa se bage peste dreptul tau, l-ai ras! simplu, asa lasa-l azi un pic, maine un pic mai mult si pe urma sa vezi cum ce bine o sa fie...
pai ajungem pana la urma la nenorocitul ala de determinism genetic, nu? ca unii sunt nascuti sa fie sclavi si altii sa conduca, si aia care sunt sclavi mai sunt si multumiti daca inca mai au pielea pe os. Stimabile, nu e de vina cotropitorul care vrea sa-ti ia tot, esti tu de vina ca il lasi! Ca esti prea fricos si las sa te lupti pentru ce-i al tau si preferi o subzistenta mizera, doar ca sa iti duci traiul patetic. Cine-i de vina pentru asta, mon cher? Pai nimeni nu e de vina, nimeni din afara... TU esti singurul vinovat daca permiti asta!
diferența dintre goga și coșbuc e tocmai aceea că ultimul nu e pentru pasivism...ci pentru revoltă....
în timp ce goga doar descrie la modul poetic suferințele țăranului român din transilvania de dinainte de 1918...coșbuc nu se mulțumește cu atât...cii îi îndeamnă pe oameni să-și creeze singuri destinul pe care îl vor....se ridică chiar și împotriva lui dumnezeu la un moment dat....orice pentru a ne decide singuri soarta...
asa si? eu nu faceam un comentariu literar al poeziei, ci am preluat niste versuri care reflecta mentalitatea si am facut comentarii despre mentalitatea respectiva, nu despre poezie, gen literar, autor sau altele  ce treaba are una cu alta?
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:16
De la: Republicanus, la data 2009-09-18 00:11:59De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:08:56De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:06:44De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:05:25oaliuuuuuuuuuuuuu..ce mă enervez....am muncit atât să scriu un mesaj pentru republicanus...și acum nu pot să-l postez....
îl am memorat...învățați-mă cum să fac ca să-l postez....că nu merge de niciun fel...
vai...nu e corect...atât timp cât nu mi se dă posibilitatea să apăr ceea ce am scris....
incearca sa modifici mesajul un pic, inlocuieste cateva cuvinte pe ici pe colo si incearca din nou.
am încercat ,dar nu merge sub nicio formă....
ți-l trimit prin mesaj privat și-mi răspunzi pe forum la el....asta e....:(
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:19
De la: Republicanus, la data 2009-09-18 00:16:28De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:12:59De la: Republicanus, la data 2009-09-18 00:07:20Pai stimabile, raspunsul il ai in poezie...
Ce-i aia, stimabile,
asa si? eu nu faceam un comentariu literar al poeziei, ci am preluat niste versuri care reflecta mentalitatea si am facut comentarii despre mentalitatea respectiva, nu despre poezie, gen literar, autor sau altele ce treaba are una cu alta?
păi...ai scos versurile din context....
acele versuri trebuie interpretate numai în contextul mentalității lui coșbuc despre soarta țăranilor...de altfel...poezia luată ca întreg e o revoltă împotriva celor care își permit să stabilească de unii singuri soarta țăranilor...adică...a grofilor din transilvania....
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:40
De la: Republicanus, la data 2009-09-17 23:50:25De la: mytcor, la data 2009-09-17 23:41:57De la: ioana_dark, la data 2009-09-17 23:32:17De la: mytcor, la data 2009-09-17 23:27:04De la: ioana_dark, la data 2009-09-17 23:23:14unde sunteți??????????????????????????????????????????
.....daaaaaaaa, mea !...ce-i cu galagia 'ceasta pe tine la o ASA ORA !?...
..spune repede ce doresti, ca ma grabesc !,,,
voiam doar să aflu ce mai faceți.......
..eeeeh !..si noi p-aci !...
...alooooo !....regleaza-ti frate torpiloru', c-ai sa-ti bombardezi ogoru' !...
pai bine domnishoricule, cine i-a tinut in saracie si-n indobitocite, cine c-o mana le-a dat si cu enshpe le-a luat, cine i-a dezmostenit , cine le-a luat cote, cine i-a impropietarit apoi le-a cumparat parloaga plataind m² de ogor la pret de mai putin de-o bere olandeza ,etc, etc,... ....cine ?...
ia spune-ne tu, cine? ia spune tu de ce de 20 de ani de cand chipurile a venit si la noi libertatea taranul roman nu s-a ridicat DELOC. E simplu sa arunci vina pe altii, mai greu e sa te uiti la tine in ograda si sa vezi problema. E simplu sa spui ca de vina sunt aia care s-au imbogatit pe spinarea lor (da, este adevarat ca asa a fost), dar stii care-i tragedia romaneasca, si nu imi face nici o placere sa spun asta dar e purul adevar (daca-l contesti, deja n-avem ce mai vorbi ca inseamna ca traiesti in lumea ta de vis, total rupta de realitate si atunci nu avem cum sa mai continuam discutia), ca singura perioada in care satul roman si taranul roman a progresat a fost sub comunisti!!!! Asta e TRAGIC, si a progresat pentru ca i-au fortat aia, cu sistemul lor dictatorial si nenorocit, cu colectivizarea lor fortata, cu toate nenorocirile regimului, aia a fost singura perioada in care satul si taranul au progresat. Arata mentalitatea pura a taranului. Contesta daca vrei, degeaba o faci. Imediat ce a picat comunismul care ii tinea fortat la un anumit nivel satul s-a intors la evul mediu, abandonul scolar a inflorit etc. etc. etc.
Asa ca spuneti-ne dvs, stimabile domn, cine e vinovatul spre care va indreptati degetul acuzator? Indreptati-l mai intai spre taranul roman si spre mentalitatea romaneasca, si abia apoi spre asupritori si profitori.
bogdane...încă ceva....
e adevărat că sistemele de irigație moderne și tractoarele au fost o realitate în vremea comuniștilor....chiar s-au introdus....nu e nicio minciună, dar.....cei 1% dintre țăranii care au scăpat de coletivizare produceau mai mult decât toate cap-urile dn țară la un loc...dacă ne gândim numai la producția de bovine sau ovo-caprine....ehe.....
iar...toate sistemele alea au fost distruse după 89 de unii care s-au îmbogățit peste noapte din vinderea lor la fiare vechi...( și eu mă întreb....dacă tot erau făcute...de ce nu le-au lăsat?  )
colectivizarea a fost un eșec total în romănia...iar asta a recunoscut-o chiar ceaușescu  ...țăranii vor să fie stăpâni pe pământul lor...vor să și-l cultive ei cum știu....
dacă vor veni ăștia cu fonduri ue ....se va întâmpla exact ce s-a întâmplat pe vrema lui ceaușescu...adică...se va alege praful de satele din românia....va fii un nou eșec...
țăranul romăn e legat trup și suflet de pământul lui...vrea să fie liber și independent...serios , acum...câți țărani care au cerut fonduri ue de dezvoltare cunoști...?..eu nicunul.....
nu acceptă fonduri....și nu se vor grupa și alia care să deschidă o afacere...lor le e bine așa cum sunt....
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:41
De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:12:59De la: Republicanus, la data 2009-09-18 00:07:20Pai stimabile, raspunsul il ai in poezie...
Ce-i aia, stimabile,
Si taranii sunt oameni ! Omul e supus greselii ! Si eu am cunoscut taranii -pe cei de la munte ,din Bucovina ,sunt altfel -sunt harnici si cinstiti ,au cultul muncii -nu ca cei din sud - au de peste 60 de ani diverse utilaje prin care isi usureaza munca ! Au avut si norocul ca au ramas cu o parte din pamant si pe vremea comunistilor ceea ce le-a dat posibilitatea sa-si dezvolte fermele ! In sud taranul a devenit hot si lenes atat din vina mosierilor cat si a comunistilor . Mentalitatea e greu de schimbat -agricultura in sud e greu sa faci atata timp cat fiecare taran se crede un Becali -mai ales in jud. Ilfov. Trebuie sa apara marii proprietari de pamant care sa aiba curajul sa investeasca in agricultura iar taranilor sa li se ofere alternative . Fara bani si fara utilaje sau subventii de la stat nu avem nici o sansa - si bineanteles ca mai trebuie si chef de munca !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:43
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:44
De la: karpov, la data 2009-09-18 00:41:37De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:12:59De la: Republicanus, la data 2009-09-18 00:07:20Pai stimabile, raspunsul il ai in poezie...
Ce-i aia, stimabile,
Si taranii sunt oameni ! Omul e supus greselii ! Si eu am cunoscut taranii -pe cei de la munte ,din Bucovina ,sunt altfel -sunt harnici si cinstiti ,au cultul muncii -nu ca cei din sud - au de peste 60 de ani diverse utilaje prin care isi usureaza munca ! Au avut si norocul ca au ramas cu o parte din pamant si pe vremea comunistilor ceea ce le-a dat posibilitatea sa-si dezvolte fermele ! In sud taranul a devenit hot si lenes atat din vina mosierilor cat si a comunistilor . Mentalitatea e greu de schimbat -agricultura in sud e greu sa faci atata timp cat fiecare taran se crede un Becali -mai ales in jud. Ilfov. Trebuie sa apara marii proprietari de pamant care sa aiba curajul sa investeasca in agricultura iar taranilor sa li se ofere alternative . Fara bani si fara utilaje sau subventii de la stat nu avem nici o sansa - si bineanteles ca mai trebuie si chef de munca !
karpov...un lucru e sigur...la țară oamenii care muncesc au tot ce-și pot dori...nu le lipsește absolut nimic....
trebuie doar chef de muncă....altfel...vor trăi la fel de rău și cu și fără fonduri ue...
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:46
De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:40:34De la: Republicanus, la data 2009-09-17 23:50:25De la: mytcor, la data 2009-09-17 23:41:57De la: ioana_dark, la data 2009-09-17 23:32:17De la: mytcor, la data 2009-09-17 23:27:04De la: ioana_dark, la data 2009-09-17 23:23:14unde sunteți??????????????????????????????????????????
.....daaaaaaaa, mea !...ce-i cu galagia 'ceasta pe tine la o ASA ORA !?...
..spune repede ce doresti, ca ma grabesc !,,,
voiam doar să aflu ce mai faceți.......
..eeeeh !..si noi p-aci !...
...alooooo !....regleaza-ti frate torpiloru', c-ai sa-ti bombardezi ogoru' !...
pai bine domnishoricule, cine i-a tinut in saracie si-n indobitocite, cine c-o mana le-a dat si cu enshpe le-a luat, cine i-a dezmostenit , cine le-a luat cote, cine i-a impropietarit apoi le-a cumparat parloaga plataind m² de ogor la pret de mai putin de-o bere olandeza ,etc, etc,... ....cine ?...
ia spune-ne tu, cine? ia spune tu de ce de 20 de ani de cand chipurile a venit si la noi libertatea taranul roman nu s-a ridicat DELOC. E simplu sa arunci vina pe altii, mai greu e sa te uiti la tine in ograda si sa vezi problema. E simplu sa spui ca de vina sunt aia care s-au imbogatit pe spinarea lor (da, este adevarat ca asa a fost), dar stii care-i tragedia romaneasca, si nu imi face nici o placere sa spun asta dar e purul adevar (daca-l contesti, deja n-avem ce mai vorbi ca inseamna ca traiesti in lumea ta de vis, total rupta de realitate si atunci nu avem cum sa mai continuam discutia), ca singura perioada in care satul roman si taranul roman a progresat a fost sub comunisti!!!! Asta e TRAGIC, si a progresat pentru ca i-au fortat aia, cu sistemul lor dictatorial si nenorocit, cu colectivizarea lor fortata, cu toate nenorocirile regimului, aia a fost singura perioada in care satul si taranul au progresat. Arata mentalitatea pura a taranului. Contesta daca vrei, degeaba o faci. Imediat ce a picat comunismul care ii tinea fortat la un anumit nivel satul s-a intors la evul mediu, abandonul scolar a inflorit etc. etc. etc.
Asa ca spuneti-ne dvs, stimabile domn, cine e vinovatul spre care va indreptati degetul acuzator? Indreptati-l mai intai spre taranul roman si spre mentalitatea romaneasca, si abia apoi spre asupritori si profitori.
bogdane...încă ceva....
e adevărat că sistemele de irigație moderne și tractoarele au fost o realitate în vremea comuniștilor....chiar s-au introdus....nu e nicio minciună, dar.....cei 1% dintre țăranii care au scăpat de coletivizare produceau mai mult decât toate cap-urile dn țară la un loc...dacă ne gândim numai la producția de bovine sau ovo-caprine....ehe.....
iar...toate sistemele alea au fost distruse după 89 de unii care s-au îmbogățit peste noapte din vinderea lor la fiare vechi...( și eu mă întreb....dacă tot erau făcute...de ce nu le-au lăsat? )
colectivizarea a fost un eșec total în romănia...iar asta a recunoscut-o chiar ceaușescu ...țăranii vor să fie stăpâni pe pământul lor...vor să și-l cultive ei cum știu....
dacă vor veni ăștia cu fonduri ue ....se va întâmpla exact ce s-a întâmplat pe vrema lui ceaușescu...adică...se va alege praful de satele din românia....va fii un nou eșec...
țăranul romăn e legat trup și suflet de pământul lui...vrea să fie liber și independent...serios , acum...câți țărani care au cerut fonduri ue de dezvoltare cunoști...?..eu nicunul.....
nu acceptă fonduri....și nu se vor grupa și alia care să deschidă o afacere...lor le e bine așa cum sunt....
Fondurile europene se iau numai daca vrea beneficiarul fondului. Si daca nu respecta niste conditii, e bun de plata. Si taranii stiu. Au metode moderne de lucru, altfel nu ar apare la piata alimente asa de reusite.
Daca ar fi fost buna colectivizarea nu ar fi parasit-o oamenii. A fost facuta cu forta si cu victime omenesti. Aici a fost greseala.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:47
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:51
Si sa nu facem comparatie intre taranii din partea de N si cei din sud. Cei din sud muncesc mai mult ptr aceeasi cantitate de alimente, din cauza precipitatiilor pe sfert. 250-600 ml apa in sud. 1000-1500 in jumatatea de N.
Irigatiile nu pot inlocui in totalitate apa din precipitatii. Udarea artificiala in exces duce la distrugerea solului in timp. Deci in S sint probleme mari, mai ales in anii astia.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:58
ei...hai nu ne mai certăm atât pentru o tâmpenie...dacă țăranii din românia ar dori fonduri europene le-ar cere ei, dar...niciunul nu e interesat de asta....îi doare fix undeva de toată uniunea europeană....
lor le e bine și...atât timp cât plouă și se face porumbul sau cât timp cei plecați pe la orașe la muncă sau prin țări străine trimit bani acasă...nu mai au nevoie de nimic ca să fie fericiți....
cei harnici și-au modernizat de unii singuri casele în care trăiesc...muncesc mult și...asta se vede....gospodăriile lor înfloresc pe zi ce trece...
când eu spun că nu au nevoie de nicun fond ue....știu ce spun...doar am crescut printre ei....
lăsații în pace că se descurcă ei...le e bine...
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:59
De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:44:19De la: karpov, la data 2009-09-18 00:41:37De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:12:59De la: Republicanus, la data 2009-09-18 00:07:20Pai stimabile, raspunsul il ai in poezie...
Ce-i aia, stimabile,
karpov...un lucru e sigur...la țară oamenii care muncesc au tot ce-și pot dori...nu le lipsește absolut nimic....
trebuie doar chef de muncă....altfel...vor trăi la fel de rău și cu și fără fonduri ue...
Unii tarani au tot ce isi doresc dar munca pe care o depun e abrutizanta - de ce nu ar obtine aceleasi produse cu munca mai putina si cu mai putina pierdere de timp ! Un exemplu ar fi fermele evreiesti ,chibuturile ,unde terenurile desi sunt intr-o zona arida ,produc mai mult ca oriunde si totul este mecanizat si chiar computerizat .De ce sa fie nevoiti sa traiasca fara apa curenta -eu stiu o fata -care este foarte curata ,de la tara -care se spala chiar si iarna afara ,pentru a avea intimitate si pentru a putea folosi o cantitate mai mare de apa ! Nu e normal sa muncesti atat de mult si sa nu ai conditii minime de civilizatie ! Trebuie ajutati de specialisti si de stat deoarece ei ,in mare ,au disponibilitate pentru munca ! Pentru a fi taran nu mai este suficient sa fii nascut la tara !
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:00
@ioana, la ce descriere ai facut acolo ai zice ca in satul romanesc curge lapte si miere. afurisita treaba, ai zice ca in toata Romania curge lapte si miere si cu toate astea suntem la coada Europei.
Haide Ioana, ca nu-i asa, cei care muncesc in Romania nu au chiar totul. SI ce spuneai tu acolo? Ca au plecat la munca unde? In Uniunea Europeana cumva? Hai lasa-ma, pai de ce dracului au plecat la munca in strainatate daca e asa bine in satul romanesc? O fi oare pentru ca strainii sunt muuuuuuult mai dezvoltati? O fi oare pentru ca Spania de exemplu care era vai mama ei cand a intrat in UE a inflorit pe urma dupa ce a avut acces la fonduri si acum isi permite sa aduca muncitori straini pe care oricum ii plateste mai prost decat pe ai lor, dar chiar si asa pentru ai nostri e MULT MULT mai bine decat in Romanica? Pai d-aia e, mai ioana, dar eu cand iti spun tie ca ai idei preconcepute si fixe fara sa cunosti toate "dedesubturile" zici ca nu-i adevarat...
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:06
De la: karpov, la data 2009-09-18 00:59:07De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:44:19De la: karpov, la data 2009-09-18 00:41:37De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:12:59De la: Republicanus, la data 2009-09-18 00:07:20Pai stimabile, raspunsul il ai in poezie...
Ce-i aia, stimabile,
Unii tarani au tot ce isi doresc dar munca pe care o depun e abrutizanta - de ce nu ar obtine aceleasi produse cu munca mai putina si cu mai putina pierdere de timp ! Un exemplu ar fi fermele evreiesti ,chibuturile ,unde terenurile desi sunt intr-o zona arida ,produc mai mult ca oriunde si totul este mecanizat si chiar computerizat .De ce sa fie nevoiti sa traiasca fara apa curenta -eu stiu o fata -care este foarte curata ,de la tara -care se spala chiar si iarna afara ,pentru a avea intimitate si pentru a putea folosi o cantitate mai mare de apa ! Nu e normal sa muncesti atat de mult si sa nu ai conditii minime de civilizatie ! Trebuie ajutati de specialisti si de stat deoarece ei ,in mare ,au disponibilitate pentru munca ! Pentru a fi taran nu mai este suficient sa fii nascut la tara !
ei..hai că nu e vorba chiar de o muncă exagerată...muncesc și ei cât timp e sezonul...că în rest.....
iarna ,cel puțin...nu prea au ce face  ...(crede-mă....știu ce spun)...
mai mult muncesc cei de la oraș care se duc zilnic la servici și pe care îi exploatează patronii cum vor ei...
și...referitor la baie în casă....la mine la țară oamenii au așa ceva...
cu timpul...o să-și facă și cei pe care îi cunoști tu....
eu consider că nu e bine niciodată să-i dai omului nimic moka (inclusiv fonduri europene  )...important e să-i oferi condiții ca să muncească și să-l lași să facă singur bani.....în cazul ăsta...o să fie fericit văzând că totul în jurul său se schimbă în bine datorită muncii sale...  ...și...de bine de rău în românia nu se poate plânge nimeni că nu are unde munci...la mine la țară se plătește ziua de coasă cu 100 de lei....
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:09
De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:58:28ei...hai nu ne mai certăm atât pentru o tâmpenie...dacă țăranii din românia ar dori fonduri europene le-ar cere ei, dar...niciunul nu e interesat de asta....îi doare fix undeva de toată uniunea europeană....
lor le e bine și...atât timp cât plouă și se face porumbul sau cât timp cei plecați pe la orașe la muncă sau prin țări străine trimit bani acasă...nu mai au nevoie de nimic ca să fie fericiți....
cei harnici și-au modernizat de unii singuri casele în care trăiesc...muncesc mult și...asta se vede....gospodăriile lor înfloresc pe zi ce trece...
când eu spun că nu au nevoie de nicun fond ue....știu ce spun...doar am crescut printre ei....
ce aberatii spui! adica de ce sa traiasca mai bine daca acceseaza fonduri europene cand pot supravietui si asa, cu porumbul care se face (dar numai daca ploua) sau cu munca in Spania (care e membra UE si beneficiaza si ea de fonduri)... doamne fereste sa nu cumva sa facem si la noi agricultura performanta ca la spanioli si sa nu mai trebuiasca taranul roman sa plece, nu, ca murim, UE e cah cah, ca asa ti s-a nazarit tie.
Taranii nu cer fonduri UE pentru ca NICI NU STIU CA EXISTA, marea lor majoritate habar nu au, din ce cauza? Ca nu sunt informati, ca nu sunt educati, ca e abandonul ala scolar de care vorbeam mai devreme, mama lui de abandon... si tu vrei sa-i lasam asa ca ti se pare tie ca UE e "imperialismul capitalist" sau bau bau? E pur si simplu o gandire CRIMINALA sa spui "lasa-l ca e fericit in mizeria lui, ce daca putem sa-l ridicam si pe el, el nu vrea"... ti-am spus de ce nu vrea! ca nu stie! nici nu se implica nimeni sa-l invete, ce-i drept, dar nici el nu ridica vre un pic capul ala sec sa vad prin jur!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:17
De la: Republicanus, la data 2009-09-18 01:00:33@ioana, la ce descriere ai facut acolo ai zice ca in satul romanesc curge lapte si miere. afurisita treaba, ai zice ca in toata Romania curge lapte si miere si cu toate astea suntem la coada Europei.
Haide Ioana, ca nu-i asa, cei care muncesc in Romania nu au chiar totul. SI ce spuneai tu acolo? Ca au plecat la munca unde? In Uniunea Europeana cumva? Hai lasa-ma, pai de ce dracului au plecat la munca in strainatate daca e asa bine in satul romanesc? O fi oare pentru ca strainii sunt muuuuuuult mai dezvoltati? O fi oare pentru ca Spania de exemplu care era vai mama ei cand a intrat in UE a inflorit pe urma dupa ce a avut acces la fonduri si acum isi permite sa aduca muncitori straini pe care oricum ii plateste mai prost decat pe ai lor, dar chiar si asa pentru ai nostri e MULT MULT mai bine decat in Romanica? Pai d-aia e, mai ioana, dar eu cand iti spun tie ca ai idei preconcepute si fixe fara sa cunosti toate "dedesubturile" zici ca nu-i adevarat...
ei...nu au plecat chiar toți...mulți muncesc și în românia...câțiva...
dar...e adevărat ce spui....în țările străine câștigă foarte bine...sute de euro (uneori chiar mii)....
dar...vezi tu...asta pot aprecia la ue....că le oferă posibilitatea să muncească și să facă bani...tăranul muncește pământul uniunii europene câtiva ani...vine apoi plin de euro în românia și-și dezvoltă gospodăria...
ăsta e un lucru bun...să nu crezi că nu apreciez faptul că sunt deschise granițele și că oamenii pot munci acolo unde sunt plătiți mai bine....
ce nu apreciez eu sunt aceste fonduri aiurea care cică sunt date de moka oamenilor pentru a se dezvolta...păi...nu așa se dezvotă oamenii....dânduli-se moka....ci oferinduli-se posibilitatea să muncească!!!!
nu-ți închipuii că oamenii din românia trăiesc extrem de greu și au ajuns cerșetorii uniunii europene...din contră...chiar au demnitate în ei...
spuneam și mai sus că nicun țăran nu acceptă fonduri ue...dar toți sunt încântați de ideea de a munci acolo pentru că câștigă bine....
câștigă bani , se dezvoltă , își dezvoltă gospodăriile , își țin copiii în școli la oraș...țăranii români chiar se descurcă....cel puțin satul unde trăiesc eu s-a dezvotat foarte bine!!!
oamenii ăia chiar nu mai au nevoie de fonduri ue...dovadă e faptul că niciunul dintre ei nu solicită așa ceva....lor le e bine
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:21
De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 01:06:34
ei..hai că nu e vorba chiar de o muncă exagerată...muncesc și ei cât timp e sezonul...că în rest.....
iarna ,cel puțin...nu prea au ce face ...(crede-mă....știu ce spun)...
mai mult muncesc cei de la oraș care se duc zilnic la servici și pe care îi exploatează patronii cum vor ei...
eu consider că nu e bine niciodată să-i dai omului nimic moka (inclusiv fonduri europene )...important e să-i oferi condiții ca să muncească și să-l lași să facă singur bani.....în cazul ăsta...o să fie fericit văzând că totul în jurul său se schimbă în bine datorită muncii sale... ...și...de bine de rău în românia nu se poate plânge nimeni că nu are unde munci...la mine la țară se plătește ziua de coasă cu 100 de lei....
ce spui tu straine? ai vazut tu ce-i aia munca in solarii sau la camp? e RUPERE, la sapa, la coasa, la ce vrei tu, cu plug tras de cal, cu unelte de mana, e CRIMA draga mea, se pare ca tu esti cea care nu stie. Si daca iarna nu au ce face (desi stai calma ca au ce face, mai ales cei care si-au consturit solarii sau sere au toata iarna de munca!) inseamna ca primavara, vara si toamna trebuie sa se rupa in doua? Ce prostie!
Alta perla cu "fondurile europene moka" si iarasi demonstrezi cat de putin stii... nu iti da nimeni bani moka, banii aia vin cu niste conditii, nu-ti da nimeni bani sa spuna "na ba, daca vrei papa-i sau bea-i", tot MUNCA trebuie facuta si pentur accesul la fondurile alea!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:22
De la: Republicanus, la data 2009-09-18 01:09:38De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 00:58:28ei...hai nu ne mai certăm atât pentru o tâmpenie...dacă țăranii din românia ar dori fonduri europene le-ar cere ei, dar...niciunul nu e interesat de asta....îi doare fix undeva de toată uniunea europeană....
ce aberatii spui! adica de ce sa traiasca mai bine daca acceseaza fonduri europene cand pot supravietui si asa, cu porumbul care se face (dar numai daca ploua) sau cu munca in Spania (care e membra UE si beneficiaza si ea de fonduri)... doamne fereste sa nu cumva sa facem si la noi agricultura performanta ca la spanioli si sa nu mai trebuiasca taranul roman sa plece, nu, ca murim, UE e cah cah, ca asa ti s-a nazarit tie.
Taranii nu cer fonduri UE pentru ca NICI NU STIU CA EXISTA, marea lor majoritate habar nu au, din ce cauza? Ca nu sunt informati, ca nu sunt educati, ca e abandonul ala scolar de care vorbeam mai devreme, mama lui de abandon... si tu vrei sa-i lasam asa ca ti se pare tie ca UE e "imperialismul capitalist" sau bau bau? E pur si simplu o gandire CRIMINALA sa spui "lasa-l ca e fericit in mizeria lui, ce daca putem sa-l ridicam si pe el, el nu vrea"... ti-am spus de ce nu vrea! ca nu stie! nici nu se implica nimeni sa-l invete, ce-i drept, dar nici el nu ridica vre un pic capul ala sec sa vad prin jur!
haha...adică știe să plece din țară și să-și găsească acolo servici (într-o țară căreia nici măcar nu îi cunoaște limba  ) și nu ar știi să facă o cerere la primărie ?...nu ar fii îndrumați de acolo spre sapard sau alte fonduri de-astea....?
mă faci să râd....serios...chiar mă amuz....
și...despre ce mizerie vorbești...?....ți-am spus și-ți repet...eu nu știu nimic de nicio mizerie....  ....
ps: aaa..ba erau niște bețivi și la noi în comună care tot ce câștigă aruncă pe băutură...ăia da...chiar trăiesc în mizerie, dar...nu e decât vina lor....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:29
De la: Republicanus, la data 2009-09-18 01:21:13De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 01:06:34
iarna ,cel puțin...nu prea au ce face ...(crede-mă....știu ce spun)...
eu consider că nu e bine niciodată să-i dai omului nimic moka (inclusiv fonduri europene )...important e să-i oferi condiții ca să muncească și să-l lași să facă singur bani.....în cazul ăsta...o să fie fericit văzând că totul în jurul său se schimbă în bine datorită muncii sale... ...și...de bine de rău în românia nu se poate plânge nimeni că nu are unde munci...la mine la țară se plătește ziua de coasă cu 100 de lei....
ce spui tu straine? ai vazut tu ce-i aia munca in solarii sau la camp? e RUPERE, la sapa, la coasa, la ce vrei tu, cu plug tras de cal, cu unelte de mana, e CRIMA draga mea, se pare ca tu esti cea care nu stie. Si daca iarna nu au ce face (desi stai calma ca au ce face, mai ales cei care si-au consturit solarii sau sere au toata iarna de munca!) inseamna ca primavara, vara si toamna trebuie sa se rupa in doua? Ce prostie!
Alta perla cu "fondurile europene moka" si iarasi demonstrezi cat de putin stii... nu iti da nimeni bani moka, banii aia vin cu niste conditii, nu-ti da nimeni bani sa spuna "na ba, daca vrei papa-i sau bea-i", tot MUNCA trebuie facuta si pentur accesul la fondurile alea!
crede-mă că știu...trebuie să repet de o mie de ori că sunt crescută la țară???
cred că tu nu ai fost niciodată la sapă sau la lemne ( la lemne e cel mai greu...  )...sau la cules de prune prin caldură și mărăcini....sau la fân ...etc...
eu am muncit la țară....în fiecare vară...doar am crescut acolo....și am și fost în fiecare vacanță....
dar...crede-mă...la facultate e mai greu!!!!..eu pot face comparația....
iar...în legătură cu solarul...nu știu pe nimeni care să aibă seră așa că nu mă pot pronunța...
uitesem....despre fonduri ue...muncești și atunci, dar...faci ce zic cei care ți-au dat banii...te supui normelor lor....crezi că vrea vreun țăran asta?...de unde?...nici vorbă....
ei vor doar să trăiască liberi...să-și lucreze liniștiti pământul...să facă bani cât le trebuie pentru a-și moderniza locuința și să nu se încurce cu uniunea europeană....  ...căci...e adevărat ce spun...lucru cu ue e lucru încurcat...mai bine stai liniștit...și muncești fără nicio grijă....
părinții mei sunt ambii intelectuali...nu-i poți acuza că nu au auzit de ue....și...cu toate astea...nu -i interesează fondurile lor....
chiar tatăl meu mi-a spus...*n-am nevoie...nu mă interesează*...  ...și asta e părerea tuturor....
și...poate chiar nu au nevoie....
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:32
Ioanna, daca tu, un om cu studii superioare, poti spune ceea ce spui, ce pot eu sa cred, despre ce stiu, ce spun, sau ce vor, Taranii ?...
:.dupa cum se intreved situatiile, Ei TARANII, vor ramane tot la chremul samsarilor pt.a-si vinde produsul muncii lor de peste vara si nu numai, pt. un pret de nimic.
La ce-ar avea nevoie Taranul Roman de toata tehnica disponibila actualmente in agricultura, de ce-ar avea El nevoie de piete de gros, de ce ar avea el nevoie de minilinii de impachetare si vidare a produselor muncii lui, de ce ar avea el nevoie de un mamagement si-un marketing specific agricol, de ce , de ce ?...
Iti spuneam cu cevatimp in urma ca: acei intelectuali(pseudo nu intra-n discutie) au cam uitat a se intoarce printre cei din randurile carora s-au ridicat, s-asta se vede Ioanna, se vede !..
Cosmopolitismul unora, a devenit obraznicie !...
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:37
...nici cai nu sunt , nici boi !...
www.hopa.ro/poze/mare/cu_boii_la_arat_1218054168.jpg">
Romania 2009 !...tragic IOANAAAAAAA, tragic !...
|
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:43
Mytcor
Ne arati aici viitorul "tractor" romanesc?
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:44
De la: mytcor, la data 2009-09-18 01:37:18...nici cai nu sunt , nici boi !...
Bai astia sint tineri. Ii ajuta statul pe astia, cum i-a ajutat si pe cei care nu mai sint. Dupa ce se pun pe picioare vin cu caietelul sa le ia impozit.....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:45
De la: mytcor, la data 2009-09-18 01:32:26Ioanna, daca tu, un om cu studii superioare, poti spune ceea ce spui, ce pot eu sa cred, despre ce stiu, ce spun, sau ce vor, Taranii ?...
:.dupa cum se intreved situatiile, Ei TARANII, vor ramane tot la chremul samsarilor pt.a-si vinde produsul muncii lor de peste vara si nu numai, un pret de nimic.
La ce-ar avea nevoie Taranul Roman de toata tehnica disponibila actualmente in agricultura, de ce-ar avea El nevoie de piete de gros, de ce ar avea el nevoie de minilinii de impachetare si vidare a produselor muncii lui, de ce ar avea el nevoie de un mamagement si-un marketing specific agricol, de ce , de ce ?...
Iti spuneam cu cevatimp in urma ca: acei intelectuali(pseudo nu intra-n discutie) au cam uitat a se intoarce printre cei din randurile carora s-au ridicat, s-asta se vede Ioanna, se vede !..
mytcor...dintre noi doi cred că tu ești cel care nu cunoște țăranii....ia zii...de cât timp ești plecat din țară?  ...de cât timp nu mai știi cum arată un țăran român?
cunoști tu mentalitatea sa actuală?...cunoști tu dorința sa de libertate?...crezi că se va lega vreunul de uniunea europeană?
și...nu mă acuza pe mine de faptul că mi-am uitat originile și că nu mai vreau să-i ajut pe acei oameni....problema se pune invers la mine....îi cunosc și știu că nu au nevoie de ajutorul nimănui....sunt oameni harnici și care se descurcă foarte bine....
nu au nevoie de ajutor....crede-mă pe cuvânt....
cel puțin familia mea...sub nicio formă...și nici oamenii din comună mea....
dacă voi vreți să-i dezvoltați pe țărani cu programe ue...trebuie să cautați doritori mult și bine.....poate găsiți până la urmă vreunul...  ....vă încurajez să încercați....
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:46
De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-18 01:43:27Mytcor
Ne arati aici viitorul "tractor" romanesc?
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:48
De la: mytcor, la data 2009-09-18 01:32:26Ioanna, daca tu, un om cu studii superioare, poti spune ceea ce spui, ce pot eu sa cred, despre ce stiu, ce spun, sau ce vor, Taranii ?...
:.dupa cum se intreved situatiile, Ei TARANII, vor ramane tot la chremul samsarilor pt.a-si vinde produsul muncii lor de peste vara si nu numai, pt. un pret de nimic.
Bai, eu sint nascut in oras. Si la mine se vede in piata cu munca taranilor. Am avut si eu gradina si stiu cum e cu munca de jos. Nu e bine de loc.
Nu sint sapatori mecanice si electrice ieftine. Multe mecanizari mai accesibile inca nu sint.
Sint ptr alte munci manuale, dar ptr tarani f putine. Tractorase f mici nu prea sint. Sau daca sint sint prea scumpe ptr terenuri mici.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:48
De la: mytcor, la data 2009-09-18 01:37:18...nici cai nu sunt , nici boi !...
băiiiiiiiiiiiiiiiii...tu crezi că așa arată țăranii români?  ...deh...dacă ai plecat cam de multicel din țară...te mulțumești cu imagini de pe net făcute la mișto ( a se remarca înjurătura de pe tricoul ăluia  ).....
vino și vezi cu ochii tăi....
chiar nu ți-e dor de românia?
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:50
Cind o pornesti de la zero si nu te ajuta nimeni, nici banca, asa se porneste. Nu sint acei oameni de vina ci cei 400 miliarde de euro ce zac in bancile rominesti comerciale si care nu sint investiti in partea economica productiva.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 01:51
De la: nastasemihail, la data 2009-09-18 01:48:22De la: mytcor, la data 2009-09-18 01:32:26Ioanna, daca tu, un om cu studii superioare, poti spune ceea ce spui, ce pot eu sa cred, despre ce stiu, ce spun, sau ce vor, Taranii ?...
Bai, eu sint nascut in oras. Si la mine se vede in piata cu munca taranilor. Am avut si eu gradina si stiu cum e cu munca de jos. Nu e bine de loc.
Nu sint sapatori mecanice si electrice ieftine. Multe mecanizari mai accesibile inca nu sint.
Sint ptr alte munci manuale, dar ptr tarani f putine. Tractorase f mici nu prea sint. Sau daca sint sint prea scumpe ptr terenuri mici.
la țară e nevoie să aibă un singur om în comună tractor ( deși..la mine la țară sunt cel puțin 10 oameni care au  ...printre care și tatăl meu) și...toată comuna ară cu tractorul ăluia...
ăla ia bani...și...toată lumea e mulțumită....
|
|
|