Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 15:52
De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:48:35De la: Dorulet, la data 2009-09-19 15:45:07De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:31:46De la: Dorulet, la data 2009-09-19 15:26:32De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:18:21De la: Dorinel, la data 2009-09-19 15:17:09De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:01:42
domnule mihail 5_2...
mama mea e medic �n acea comun� și cunoaștea absolut toți oamenii deoarece sunt �nscriși (mare parte dintre ei ) la ea pe liste...știe totul despre ei...v�rst� , greutate , boli , ...tot...
am sunat-o special acum acum s� o �ntreb cine este acel popa ion despre care �mi vorbiți...mi-a dat mai multe detalii despre el.....
nici vorb� s� aib� ferm�..... ...și ...nici vorb� de mii de euro la el �n cas�....
așa c�....mințiți evident...și nu-mi dau seama de ce o faceți...la fel cum nu-mi dau seama despre ce informatori ai securit�ții vorbiți....
la țar� nimeni nu cunoaște mai bine locuitorii unei localit�ți dec�t preotul și medicul de acolo...iar..�nt�mpl�tor p�rinții mei chiar asta sunt...( )
poate voiați s� vorbiți despre popa gheorghe , care este primarul comunei și care �ntr-adev�r a mai construit un pod , un monument și niște prostii cu bani de la sapard....
iar ceea ce spuneți despre ț�ranii care au deschis afaceri.... cred c� și �n cazul lor e mai bine s� nu se �ncurce cu ue pentru c� apoi vor trebui neap�rat s� respecte normele impuse de ea...și spuneam c� normele astea d�uneaz� extrem de grav calit�ții produselor...
Tu ai fost vreodata in ''afara'' , sa zicem in Franta ?!!!
nu....
nu am ieșit niciodat� din rom�nia...
...p�n� nu o faci...ar trebui s� te ab�ii de la comentarii la adresa "agriculturii" din U.E.!
dar...nu �nțeleg...am f�cut eu vreun comentariu la adresa agriculturii din ue?
am spus așa...
1) c� produsele de acolo sunt proste calitativ ....și..da am dreptate....am m�ncat struguri din polonia și diferența �ntre ei și cei de la mine de la țar� e ca de la cer la p�m�nt...
2) v-am spus c� �i cunosc foarte bine pe ț�ranii din rom�nia (spre deosebire de voi) pentru c� am crescut printre ei....
Ai cumva impresia c� eu nu cunosc ce se �nt�mpl� la sat?! Cred c� glume�ti!
�i hai s�-�i r�spund:
1. Produsele din UE sunt "standard"...�i sunt pe clase de calitate! Dac� comercian�ii rom�ni cump�r� ce-i mai ieftin...pentru a pune un adaos c�t mai mare...asta nu este vina Uniunii...ci a comerciantului care-�i vinde produsul (strugurii) cel mai prost cu un profit c�t mai mare!!!
2. Se pare c� nu-i cuno�ti chiar at�t de bine pe ��ranii din Ro....ci doar pe cei de la V�lcea! Deci un teritoriu limitat.
M�tu�a mea, care locuie�te la �ar�, a cerut �i primit fonduri de la UE....�i o duce chiar foarte bine!
ce a f�cut cu banii?..ce și-a deschis?
Ea are vaci...lapte �i produse lactate! �n plus...str�nge �i verific� laptele de la cei din comun�...�i din apropiere...
Apoi are foarte mult p�m�nt...c� to�i fra�ii ei, care stau la ora�....au renun�at la p�m�nt �n favoarea ei...
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 15:55
|
Dorinel
3855 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 15:56
De la: Dorulet, la data 2009-09-19 15:45:07
Ai cumva impresia c� eu nu cunosc ce se �nt�mpl� la sat?! Cred c� glume�ti!
�i hai s�-�i r�spund:
1. Produsele din UE sunt "standard"...�i sunt pe clase de calitate! Dac� comercian�ii rom�ni cump�r� ce-i mai ieftin...pentru a pune un adaos c�t mai mare...asta nu este vina Uniunii...ci a comerciantului care-�i vinde produsul (strugurii) cel mai prost cu un profit c�t mai mare!!!
2. Se pare c� nu-i cuno�ti chiar at�t de bine pe ��ranii din Ro....ci doar pe cei de la V�lcea! Deci un teritoriu limitat
M�tu�a mea, care locuie�te la �ar�, a cerut �i primit fonduri de la UE....�i o duce chiar foarte bine!
Cu siguranta glumeste ! Cum Ioana, in acest caz, nu a fost in alte tari UE si s-a limitat doar la judetul sau, mama si tatal ei .... nu poate sa traga concluzii obiective ...
1. Ai dreptate !
2. Culmea e ca nu toti taranii din Valcea gandesc asa ... mai cunosc si eu cativa ... care au o alta parere despre agricultura si UE ... si REZULTATE. Cat despre matusa ta, sa-i fie de bine si sa mai solicite fonduri UE ...
Eiiii Ioana ! Fir ar ea de indoctrinare ! Mai scoate-ti BALAURII din cap si ... fruntea sus ... VIATA TREBUIE TRAITA !
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:10
Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009
GUVERNUL ROMANIEI
GUVERNUL ROMANIEI
Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009 Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009
Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009 Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009
Sec�iunea 1
Titlul prezentului act normativ
Ordonan�a a Guvernului privind modificarea Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de pl��i directe �i pl��i na�ionale directe complementare, care se acord� �n agricultur� �ncep�nd cu anul 2007, �i pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societ��ile agricole �i alte forme de asociere �n agricultur�
Sec�iunea 2
Motivul emiterii actului normativ
1. Descrierea situa�iei actuale
Pentru a veni �n completarea politicilor de pia�� �i atingerea obiectivelor politicii agricole comune care includ �i promovarea unei dezvolt�ri rurale durabile �n �ntreaga Comunitate, au fost constituite Fondul European de Garantare Agricol� (FEGA) �i Fondul European Agricol de Dezvoltare Rural� (FEADR).
Fondurile comunitare pentru agricultur� sunt gestionate de c�tre statul membru prin intermediul agen�iilor de pl��i acreditate: Agen�ia de Pl��i �i Interven�ie pentru Agricultur� �i Agen�ia de Pl��i pentru Dezvoltare Rural� �i Pescuit. Baza legal� pentru aceast� decizie este Ordonan�a de urgen�� a Guvernului nr.103/2005 publicat� �n Monitorul Oficial �n iulie 2005. Ambele institu�ii sunt direct subordonate MAPDR.
Agen�ia de Pl��i �i Interven�ie pentru Agricultur� a fost �nfiin�at� ca organ de specialitate al administra�iei publice centrale, �n subordinea Ministerului Agriculturii, P�durilor �i Dezvolt�rii Rurale, cu personalitate juridic�, finan�at� integral de la bugetul de stat, func�ion�nd potrivit atribu�iilor �i competen�elor stabilite prin Legea nr.1/2004 privind �nfiin�area, organizarea �i func�ionarea Agen�iei de Pl��i �i Interven�ie pentru Agricultur�, cu modific�rile �i complet�rile ulterioare.
Agen�ia este responsabil� cu derularea �i gestionarea fondurilor europene pentru agricultur� privind m�surile de pia�� �i schemele/m�surile de sprijin pe suprafa�� care au ca surs� de finan�are FEGA precum �i fonduri din bugetul na�ional.
Pe de alt� parte, Agen�ia este autoritatea na�ional� competent� responsabil� pentru derularea eficient�, efectiv� �i transparent� a opera�iunilor financiare privind fondurile nerambursabile alocate programelor de informare �i promovare a produselor agricole pe pia�� intern� �i �n ter�e ��ri.
Prezentul act normativ are caracter de urgen�� deoarece se impune armonizarea legisla�iei na�ionale cu legislatia european�, precum �i clarificarea unor aspecte practice cu privire la aplicabilitatea Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 125/2006, respectiv modificarea �i completarea art. 7 �n vederea stabilirii de c�tre Agen�ia de Pl��i �i Interven�ie pentru Agricultur� a documentelor doveditoare privind dreptul de folosin�� a terenului agricol pentru care fermierul solicit� sprijin �i pe care trebuie s� le prezinte la solicitarea reprezentan�ilor APIA.
Deoarece aplicarea prevederilor art. 7 alin. 5 ale actului normativ susmen�ionat ar determina �nt�rzieri �i blocaje �n activitatea de primire a cererilor de plat� pe suprafa�� de la fermieri �i implicit neaccesarea fondurilor comunitare este necesar a se adopta �n regim de urgen�� modificarile actului normativ conform formei prezentate.
�n cadrul APIA, direc�ia responsabil� pentru derularea �i gestionarea prin Sistemul Integrat de Administrare �i Control a schemelor/m�surilor de sprijin pe suprafa�� este Direc�ia M�suri de Sprijin �i IACS.
Av�nd �n vedere num�rul mare de solicitan�i de pl��i directe pe suprafa�� (aproximativ 1 300 000 �n campania 2007 �i 1 130 000 �n campania 2008) precum �i varietatea mare a documentelor care dovedesc dreptul de folosin��, primirea �i verificarea documentelor doveditoare �n acela�i timp cu depunerea cererilor de plat� �ngreuneaz� foarte mult activitatea �n timpul campaniei �n defavoarea fermierilor.
�n situa�ia �n care se solicit� fermierilor documente justificative ale utiliz�rii terenului �nc� de la depunerea cererilor de plat� pe suprafa��, a�a cum este prev�zut la art. 7 alin. (5) din Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 125/2006, av�nd �n vedere termenul limit� de depunere a cererilor de plat� pe suprafa�� corelat cu prevederile regulamentelor europene de 15 mai, precum �i num�rul mare de fermieri care depun cereri, ar duce la o durat� mare de verificare a acestor documente ceea ce ar determina blocarea procesului de primire a cererilor de plat� �i neaccesarea fondurilor europene.
Se impune astfel a veni �n �nt�mpinarea num�rului mare de fermieri care urmeaz� s� depun� cerere de plat� pentru schemele/m�surile de sprijin pe suprafa�� �i asigurarea fluidiz�rii procesului de primire a cererilor.
�n Rom�nia, blocul fizic reprezint� parcela de referin�� �i este o suprafa�� de teren unic identificat�, cu folosin�� agricol� ce poate con�ine una sau mai multe parcele agricole �i este descris� de atribute privind localizarea, m�rime, categoria de folosin�� etc. Fiecare fermier prime�te la �nceputul anului un formular de cerere pretip�rit cu suprafe�ele determinate pentru anul precedent, precum �i materialul grafic cu blocurile fizice �n care se reg�sesc parcelele declarate de fermier.
�in�nd cont de considerentele expuse mai sus, �i de faptul ca Rom�nia se g�se�te �n al treilea an de SAPS, �n vederea unei abord�ri unitare �n aplicarea politicii agricole comune �n Rom�nia, este imperios necesar� adoptarea de urgen�� a prezentului act normativ pentru modificarea �i completarea Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr.125/2006 privind aprobarea schemelor de pl��i directe �i pl��i na�ionale directe complementare, care se acord� �n agricultur� �ncep�nd cu anul 2007.
2. Schimb�ri preconizate
Prin prezentul act normativ se urm�re�te:
- �mbun�t��irea procedurii care trebuie parcurs� �n vederea �ndeplinirii atribu�iilor �n cadrul diferitelor scheme de plat�, inclusiv a atribu�iilor delegate c�tre APIA, rezultate din Acordurile - cadru de delegare.
- aplicarea prevederilor Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului din 19 ianuarie 2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori �n cadrul politicii agricole comune �i de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1290/2005, (CE) nr. 247/2006, (CE) nr. 378/2007 �i de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1782/2003.
- va crea premisele particip�rii unui num�r mai mare de fermieri la accesarea de fonduri.
- se prevede c� pe termen scurt �i mediu, modific�rile nu vor influen�a semnificativ sistemul actual al bazei de date IACS
- av�nd �n vedere faptul c� Rom�nia aplic� �ncep�nd cu anul 2007 prevederile din regulamentele europene, termenii de referin�� care se aplic� se stabilesc �n acord cu reglement�rile comunitare �n domeniu, prin ordin al ministrului agriculturii, p�durilor �i dezvolt�rii rurale dup� cum este precizat la punctul 6 al prezentului act normativ.
Experien�a a demonstrat c� este necesar� clarificarea anumitor prevederi din Ordonan�a de urgen�� a Guvernului nr. 125/2006, care pot aduce suficiente informa�ii cu privire la procedura privind schemele de plat� pe suprafa�� �n anul 2009, �n scopul derul�rii �n condi�ii optime a campaniei de primire a cererilor.
3. Alte informa�ii
Nu este cazul
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...Doresc sa stiu !... daca cineva are cunostinta despre suma totala pe care Romania a pierdut-o pe sectiunea agricultura, de la aderare si pana in prezent , datorita lipesi de responsabilitate si incompetenta manifestata pe toate palierele societatii romanesti.
|
|
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:32
De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:01:42De la: mihai5_2, la data 2009-09-19 14:34:04De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 00:46:08 ...
�i...cum �i cunosc eu pe oamenii �ia....nah....nu o s� cear� niciodat�.. ..
Totdeauna am susupectat existen�a �n aceste zone a unor "re�ele" de manipulatori care m� duce cu g�ndul la structurile �nc� nedezactivate ale fostei Securit��i.
......
domnule mihail 5_2..... nu-mi dau seama despre ce informatori ai securit��ii vorbiți.... ....
De la: mihai5_2, la data 2009-09-19 15:31:08
...........................
Nu am folosit cuv�ntul "informatori" ci "re�ea" despre care de bun� seam� nu prea avem cum s� �tim noi ceva despre ea.. .
De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:46:43 .
despre re�ea...at�t timp c�t nu �tim nimic sigur ...putem doar specula...
....................
iar pentru floarea de la sf�r�it v� mul�umesc...
P�i nici n-am zis c� �tiu ceva sigur, doar speculam �i eu.....
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:33
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:39
De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:10:29--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...Doresc sa stiu !... daca cineva are cunostinta despre suma totala pe care Romania a pierdut-o pe sectiunea agricultura, de la aderare si pana in prezent , datorita lipesi de responsabilitate si incompetenta manifestata pe toate palierele societatii romanesti. Mytcor, poate ca s-au pierdut multi bani ... nu putem contesta asta, dar ... am si eu o intrebare - sper sa fie pertinenta : Daca se venea cu proiecte fezabile din partea autoritatilor romane, oare chiar veneau acei bani pentru AGRICULTURA?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:43
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:53
De la: Dorinel, la data 2009-09-19 16:39:26De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:10:29--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...Doresc sa stiu !... daca cineva are cunostinta despre suma totala pe care Romania a pierdut-o pe sectiunea agricultura, de la aderare si pana in prezent , datorita lipesi de responsabilitate si incompetenta manifestata pe toate palierele societatii romanesti. Mytcor, poate ca s-au pierdut multi bani ... nu putem contesta asta, dar ... am si eu o intrebare - sper sa fie pertinenta : Daca se venea cu proiecte fezabile din partea autoritatilor romane, oare chiar veneau acei bani pentru AGRICULTURA?
Dorinele, Uniunea Europeana actualmete, este cea mai bogata uniune de state de pe planeta,(cu toate ca despre acest aspect nu se prea vorbeste) daca tu ai sa analizezi situatia spaniei, italiei si chiar a austriei , ai sa observi ce a insemnat aderarea lor la UE, absortia de fonduri si,si, si....dar, nu-i nevoie sa faci cine stie ce eforturi in acest sens, gandeste-te ca numai in cazul spaniei si italiei, sumele pe care le-au accesat aceste doua state din cadrul U E, au condus la o accelerata dezvoltare economica sustinuta si prin munca celor peste 3,9 Mil. de romani ce lucreaza-n cele doua tari, inclusiv in sect. agricol.
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:54
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 17:13
De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:53:42De la: Dorinel, la data 2009-09-19 16:39:26De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:10:29--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dorinele, Uniunea Europeana actualmete, este cea mai bogata uniune de state de pe planeta,(cu toate ca despre acest aspect nu se prea vorbeste) daca tu ai sa analizezi situatia spaniei, italiei si chiar a austriei , ai sa observi ce a insemnat aderarea lor la UE, absortia de fonduri si,si, si....dar, nu-i nevoie sa faci cine stie ce eforturi in acest sens, gandeste-te ca numai in cazul spaniei si italiei, sumele pe care le-au accesat aceste doua state din cadrul U E, au condus la o accelerata dezvoltare economica sustinuta si prin munca celor peste 3,9 Mil. de romani ce lucreaza-n cele doua tari, inclusiv in sect. agricol. Cu Uniunea Europeana ai dreptate, este in acest moment cea mai dezvoltata si bogata uniune de state din lume. Banuiam ca o sa-mi raspunzi in sens pozitiv intrebarii mele si ... pentru a intari ideea ta si intrebarea mea, vreau sa aduc aduc in discutie doar un sigur caz de absortie a fondurilor destinate agriculturii ... atentie IOANA de cum se face agricultura si se DEZVOLTA cu fondurile SATANEI ! ... De cand a aderat la UE, Ungaria, numai anul trecut a atras prin proiecte fezabile sume "rezonabile" de fonduri ''satanice'', care au ca rezultat dezvoltarea agriculturii cu 36% fata de anii anteriori .
Mytcor ...
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 19:28
De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:10:29
...Doresc sa stiu !... daca cineva are cunostinta despre suma totala pe care Romania a pierdut-o pe sectiunea agricultura, de la aderare si pana in prezent , datorita lipesi de responsabilitate si incompetenta manifestata pe toate palierele societatii romanesti.
Deocamdat� teoretic nu s-a pierdut (�nc�) mainimic, deoarece suma este alocat� global pe 7 ani (2007-2013) cu posibilitate de cheltuire p�n� �n 2015. Practic �ns� datorit� tergivers�rii din variate motive a acces�rii acestor fonduri pierderile s�nt extraordinar de mari. �n aceast� perioad� �nc� se mai selecteaz� proiectele �i se tergiverseaz� semnarea contractelor de finan�are. Practic banii UE intr� atunci c�nd s-au efectuat lucr�rile (sau parte din ele) prin decontare. S� lu�m exemplul infrastructurii rurale. Abia �n vara anului 2009 s-au semnat primele contracte de finan�are. Antreprenorii (firmele de construc�ii) trebuie s� �nceap� lucr�rile pe banii lor (dup� ce mai trebuie s� depun� �n banc� �i o garan�ie de bun� execu�ie) �i abia dup� ce se recep�ioneaz� (par�ial) lucr�rile (de regul� minim 30% din lucrare) pot s� solicite plata. Asta �nseamn� c� cel mai devreme la prim�vara lui 2010 vor intra �n Ro banii UE. Dac� ace�ti pa�i ar fi fost f�cu�i imediat dup� aderare -2007...2008- acum am fi fost la v�rful �ncas�rilor de la UE �i cred c� nu am fi sim�it criza (mai)deloc.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 20:22
De la: mihai5_2, la data 2009-09-19 19:28:26De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:10:29
Deocamdat� teoretic nu s-a pierdut (�nc�) mainimic, deoarece suma este alocat� global pe 7 ani (2007-2013) cu posibilitate de cheltuire p�n� �n 2015. Practic �ns� datorit� tergivers�rii din variate motive a acces�rii acestor fonduri pierderile s�nt extraordinar de mari. �n aceast� perioad� �nc� se mai selecteaz� proiectele �i se tergiverseaz� semnarea contractelor de finan�are. Practic banii UE intr� atunci c�nd s-au efectuat lucr�rile (sau parte din ele) prin decontare. S� lu�m exemplul infrastructurii rurale. Abia �n vara anului 2009 s-au semnat primele contracte de finan�are. Antreprenorii (firmele de construc�ii) trebuie s� �nceap� lucr�rile pe banii lor (dup� ce mai trebuie s� depun� �n banc� �i o garan�ie de bun� execu�ie) �i abia dup� ce se recep�ioneaz� (par�ial) lucr�rile (de regul� minim 30% din lucrare) pot s� solicite plata. Asta �nseamn� c� cel mai devreme la prim�vara lui 2010 vor intra �n Ro banii UE. Dac� ace�ti pa�i ar fi fost f�cu�i imediat dup� aderare -2007...2008- acum am fi fost la v�rful �ncas�rilor de la UE �i cred c� nu am fi sim�it criza (mai)deloc.
D'le Mihai, TVR-Libera prin anii "90, atunci cand nu dorea sa "dezinformeze poporul" cu televizorul, se scuza ca vezi doamne-a fost ceata, acum, d'ta in 2009 le-ai parafrazat scuzibila lansand funigene.
Bine, d'le Mihai, dar prog. de preaderare, semnat de catre Ro cu E.U in 2003 , la cui lui,..n-aaaasa prodes ?.
cat intarziere are APIA; CAND ?...
SA FIM SERIOSI !...n-au facut absolut nimic pt. cei ce trebuiau sa devina beneficiarii de drept ai fondurilor pe agricultura.
"Dac� ace�ti pa�i ar fi fost f�cu�i imediat dup� aderare -2007...2008- acum am fi fost la v�rful �ncas�rilor de la UE �i cred c� nu am fi sim�it criza (mai)deloc.[/quote]"
singura dv. fraza pe care-o aprob si sustin 100% .
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:15
|
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:27
Daca Romania raminea o tara agrara, o ducea numai bine, devenea grinarul Europei.
Industria e la pamint, si pamintul e la taran, care nu are cu ce-l lucra!
Oricum mai trebuie sa treaca 100 de ani ca romanii sa se trezeasca.
|
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:29
FURATI MAI CU SIMTZ!
Mai ginditi-va si la altii!
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:31
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:36
De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-19 21:27:31Daca Romania raminea o tara agrara, o ducea numai bine, devenea grinarul Europei.
Industria e la pamint, si pamintul e la taran, care nu are cu ce-l lucra!
Oricum mai trebuie sa treaca 100 de ani ca romanii sa se trezeasca.
alt "dastept" s-a trezit. Care tari dezvoltate din lumea asta sunt "tari agrare", musiu, daca imi permiteti aceasta neobrazata intrebare. Te-ai trezit vorbind ca sa te afli in treaba si vanturi (ca multi altii) partea cu "granarul europei" fara sa priceapa vreun pic ca un stat modern si dezvoltat NU SE POATE BAZA STRICT PE AGRICULTURA ca principal motor al economiei! Treziea, musiu, ca altfel ne ia Gaia cu mentalitati din astea.
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:38
|
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:40
Si ce-ai facut cu industria mai desteptul lumii? Unde e? Ca toate uzinele zac in rugina!
Si unde sint produsele industriale romanesti, atit de necesare pe piata mondiala?
Mai stati la coada la hirtia igienica?
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:40
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:41
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:42
Emil ce faci???????
te
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:43
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:43
De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-19 21:40:12Si ce-ai facut cu industria mai desteptul lumii? Unde e? Ca toate uzinele zac in rugina!
Si unde sint produsele industriale romanesti, atit de necesare pe piata mondiala?
Mai stati la coada la hirtia igienica?
nu, am inlocuit hartia igienica complet, folosim limba astora care fac pe desteptii si vor sa fim granari ai europei din nou, intelighentule. vezi-ti de america ta acolo, america a ajuns tare din cauza ca a avut agricultura ca principal motor al economiei, nu-i asa "dasteptu" lu pulea? du-te bai la furat melci.
|
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:44
Lasa ca Ioana isi face alt cont cu alta poza.
Si ce daca nu a iesit din Romania, lasa ca invata ea ca e tinara!
Intr-adevar adevarul doare, dar nu trebuie sa disperam!
Romanul este inventiv, daca a supravietuit 2 mii de ani, n-o muri chiar acum.
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:45
De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:43:02De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:41:56De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:40:52De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:38:32De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:31:14Anunt important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IOANA SI_A STERS CONTUL PE 9AM
ce ia-ti facut ma railor??????!!!!! lasa ca ma apuc eu de citit , va sparg capurile la toti
trezirea la realitate e un moment crud, si ioana si-a dat seama in fine ca nu poate fi intelectual pentru ca... nu are intelect dar in loc sa se uite in oglinda pentru a vedea principalul vinovat s-a suparat ca vacarul pe sat. ghinion, viata-i cruda, deal with it!
PS: ne spargi "capurile"? si cum ai de gand sa faci asta?
cel putin de tine a zis ca nici nu te mai saluta la facultate
PS: gasesc eu o metoda!!!!
vai, cred ca am sa plang zilnic... ce sa spun. vai cat de crud esti!!!!! ce inima haina ai!!!!!
vai, urmeaza sa-mi faci morala?
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:51
De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:45:35De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:43:02De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:41:56De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:40:52De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:38:32De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:31:14Anunt important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ce ia-ti facut ma railor??????!!!!! lasa ca ma apuc eu de citit , va sparg capurile la toti
trezirea la realitate e un moment crud, si ioana si-a dat seama in fine ca nu poate fi intelectual pentru ca... nu are intelect dar in loc sa se uite in oglinda pentru a vedea principalul vinovat s-a suparat ca vacarul pe sat. ghinion, viata-i cruda, deal with it!
vai, cred ca am sa plang zilnic... ce sa spun. vai cat de crud esti!!!!! ce inima haina ai!!!!!
vai, urmeaza sa-mi faci morala? daca bunul tau simt nu ti-a facut , clar eu nu ma mai obosesc
|
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:52
Republicane
Ce bine ar fi sa fi, republican!
Esti tipul de roman, care, cind nu mai are argumente, se rezuma la vocabularul restrins al vulagaritatilor.
Americii i-a fost mila de voi ma nepricopsitule, si v-a trimis ajutoare!
Ei, hai sa vedem ce planuri de recuperare a Romaniei ai tu!
Uite serios, fara imbirligaturi, sa vedem ce minte stralucita ai!
Adna
Totul bine!
Ioana
Hai inapoi fata mea!
Lasa-i ca astia sint numai buni de vorbe, dar nu de actiune-tipic romanesc!
Astfel de oameni trebuiesc tratati cu ... indiferenta!
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:55
De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:51:58De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:45:35De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:43:02De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:41:56De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:40:52De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:38:32De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:31:14Anunt important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vai, urmeaza sa-mi faci morala? daca bunul tau simt nu ti-a facut , clar eu nu ma mai obosesc
lupul moralist
|
|
|