back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Despre orice

Pagini: << 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 15:52

De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:48:35
De la: Dorulet, la data 2009-09-19 15:45:07
De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:31:46
De la: Dorulet, la data 2009-09-19 15:26:32
De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:18:21
De la: Dorinel, la data 2009-09-19 15:17:09
De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:01:42
domnule mihail 5_2...
mama mea e medic în acea comună și cunoaștea absolut toți oamenii deoarece sunt înscriși (mare parte dintre ei ) la ea pe liste...știe totul despre ei...vârstă , greutate , boli , ...tot...
am sunat-o special acum acum să o întreb cine este acel popa ion despre care îmi vorbiți...mi-a dat mai multe detalii despre el.....
nici vorbă să aibă fermă..... ...și ...nici vorbă de mii de euro la el în casă....
așa că....mințiți evident...și nu-mi dau seama de ce o faceți...la fel cum nu-mi dau seama despre ce informatori ai securității vorbiți....
la țară nimeni nu cunoaște mai bine locuitorii unei localități decât preotul și medicul de acolo...iar..întâmplător părinții mei chiar asta sunt...( )
poate voiați să vorbiți despre popa gheorghe , care este primarul comunei și care într-adevăr a mai construit un pod , un monument și niște prostii cu bani de la sapard....
iar ceea ce spuneți despre țăranii care au deschis afaceri.... cred că și în cazul lor e mai bine să nu se încurce cu ue pentru că apoi vor trebui neapărat să respecte normele impuse de ea...și spuneam că normele astea dăunează extrem de grav calității produselor...
Tu ai fost vreodata in ''afara'' , sa zicem in Franta ?!!!

nu....
nu am ieșit niciodată din românia...

...până nu o faci...ar trebui să te abții de la comentarii la adresa "agriculturii" din U.E.!

dar...nu înțeleg...am făcut eu vreun comentariu la adresa agriculturii din ue?
am spus așa...
1) că produsele de acolo sunt proste calitativ ....și..da am dreptate....am mâncat struguri din polonia și diferența între ei și cei de la mine de la țară e ca de la cer la pământ...
2) v-am spus că îi cunosc foarte bine pe țăranii din românia (spre deosebire de voi) pentru că am crescut printre ei....

Ai cumva impresia că eu nu cunosc ce se întâmplă la sat?! Cred că glumești!
Și hai să-ți răspund:
1. Produsele din UE sunt "standard"...și sunt pe clase de calitate! Dacă comercianții români cumpără ce-i mai ieftin...pentru a pune un adaos cât mai mare...asta nu este vina Uniunii...ci a comerciantului care-ți vinde produsul (strugurii) cel mai prost cu un profit cât mai mare!!!
2. Se pare că nu-i cunoști chiar atât de bine pe țăranii din Ro....ci doar pe cei de la Vâlcea! Deci un teritoriu limitat.
Mătușa mea, care locuiește la țară, a cerut și primit fonduri de la UE....și o duce chiar foarte bine!

ce a făcut cu banii?..ce și-a deschis?

Ea are vaci...lapte și produse lactate! În plus...strânge și verifică laptele de la cei din comună...și din apropiere...
Apoi are foarte mult pământ...că toți frații ei, care stau la oraș....au renunțat la pământ în favoarea ei...

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 15:55

De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:46:43
De la: mihai5_2, la data 2009-09-19 15:31:08
De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:01:42 ....am sunat-o special acum acum să o întreb cine este acel popa ion despre care îmi vorbiți...mi-a dat mai multe detalii despre el.....
nici vorbă să aibă fermă..... ...și ...nici vorbă de mii de euro la el în casă....
așa că....mințiți evident...și nu-mi dau seama de ce o faceți...la fel cum nu-mi dau seama despre ce informatori ai securității vorbiți....
.....cred că și în cazul lor e mai bine să nu se încurce cu ue pentru că apoi vor trebui neapărat să respecte normele impuse de ea...și spuneam că normele astea dăunează extrem de grav calității produselor....

Personal nu cunosc pe nimeni din județul Vîlcea și cu atît mai puțin pe cineva din Țepești. Dar Popa C. Ion figurează în baza de date a "Măsurii 141". Ori este vorba de un alt Popa C. Ion - cel mai probabil- ori este înscris în mod fictiv cineva de către autortățile din Rm. Vîlcea - posibil dar f. puțin probabil, pentru că ar fi înscris mai mulți, nu unul singur și nu mă aștept ca cineva să facă un fals pentru o așa sumă mică.
Nu am folosit cuvîntul "informatori" ci "rețea" despre care de bună seamă nu prea avem cum să știm noi ceva despre ea.
Cu sau fără fonduri UE, toți producătorii trebuie trebuie să respecte normele UE dacă vor să-și comercializeze produsele.
Nu cunosc vreo normă UE care "dăunează extrem de grav calității produselor". Dacă ști vreuna te rog să mi-o semnalezi și mie .

cu siguranță se refereau la primar...el e singurul om din comună care a luat fonduri ue care să facă cu ele ceea ce v-am spus...probabil au greșit și în loc de gherghe au trecut ion...
despre rețea...atât timp cât nu știm nimic sigur ...putem doar specula...
ceea ce vă pot spune cu siguranță este că într-adevăr..mentalitatea acelor oameni nu e pro ue....
despre norme...păi...cam cât de sănătoasă e mâncarea din uniunea europeană făcută după normele ei și codex alimentarus?....ați văzut cum arată legumele din careffour?...ați mâncat vreodată?....puteți face comparația între ele și cele produse de țăranii români?...diferențele sunt foarte mari...și..se simt...toate radiațiile din fructe și legume credeți că nu dăunează sănătății celor care el mănâncă?

iar pentru floarea de la sfârșit vă mulțumesc...

Eu renunț!!! Ioana...iar o dai în "Teoria conspirației".....iar eu nu sunt Don Quijote....

Dorinel

3855 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 15:56

De la: Dorulet, la data 2009-09-19 15:45:07
Ai cumva impresia că eu nu cunosc ce se întâmplă la sat?! Cred că glumești!
Și hai să-ți răspund:
1. Produsele din UE sunt "standard"...și sunt pe clase de calitate! Dacă comercianții români cumpără ce-i mai ieftin...pentru a pune un adaos cât mai mare...asta nu este vina Uniunii...ci a comerciantului care-ți vinde produsul (strugurii) cel mai prost cu un profit cât mai mare!!!
2. Se pare că nu-i cunoști chiar atât de bine pe țăranii din Ro....ci doar pe cei de la Vâlcea! Deci un teritoriu limitat
Mătușa mea, care locuiește la țară, a cerut și primit fonduri de la UE....și o duce chiar foarte bine!
Cu siguranta glumeste ! Cum Ioana, in acest caz, nu a fost in alte tari UE si s-a limitat doar la judetul sau, mama si tatal ei .... nu poate sa traga concluzii obiective ...
1. Ai dreptate !
2. Culmea e ca nu toti taranii din Valcea gandesc asa ... mai cunosc si eu cativa ... care au o alta parere despre agricultura si UE ... si REZULTATE. Cat despre matusa ta, sa-i fie de bine si sa mai solicite fonduri UE ...
Eiiii Ioana ! Fir ar ea de indoctrinare ! Mai scoate-ti BALAURII din cap si ... fruntea sus ... VIATA TREBUIE TRAITA !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:10

Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009

GUVERNUL ROMANIEI

GUVERNUL ROMANIEI

Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009 Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009

Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009 Nota de Fundamentare - OUG nr. 16 /26.08.2009

Secțiunea 1

Titlul prezentului act normativ

Ordonanța a Guvernului privind modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăți directe și plăți naționale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură

Secțiunea 2

Motivul emiterii actului normativ

1. Descrierea situației actuale

Pentru a veni în completarea politicilor de piață și atingerea obiectivelor politicii agricole comune care includ și promovarea unei dezvoltări rurale durabile în întreaga Comunitate, au fost constituite Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR).

Fondurile comunitare pentru agricultură sunt gestionate de către statul membru prin intermediul agențiilor de plăți acreditate: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. Baza legală pentru această decizie este Ordonanța de urgență a Guvernului nr.103/2005 publicată în Monitorul Oficial în iulie 2005. Ambele instituții sunt direct subordonate MAPDR.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a fost înființată ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, cu personalitate juridică, finanțată integral de la bugetul de stat, funcționând potrivit atribuțiilor și competențelor stabilite prin Legea nr.1/2004 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu modificările și completările ulterioare.

Agenția este responsabilă cu derularea și gestionarea fondurilor europene pentru agricultură privind măsurile de piață și schemele/măsurile de sprijin pe suprafață care au ca sursă de finanțare FEGA precum și fonduri din bugetul național.

Pe de altă parte, Agenția este autoritatea națională competentă responsabilă pentru derularea eficientă, efectivă și transparentă a operațiunilor financiare privind fondurile nerambursabile alocate programelor de informare și promovare a produselor agricole pe piață internă și în terțe țări.

Prezentul act normativ are caracter de urgență deoarece se impune armonizarea legislației naționale cu legislatia europeană, precum și clarificarea unor aspecte practice cu privire la aplicabilitatea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 125/2006, respectiv modificarea și completarea art. 7 în vederea stabilirii de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a documentelor doveditoare privind dreptul de folosință a terenului agricol pentru care fermierul solicită sprijin și pe care trebuie să le prezinte la solicitarea reprezentanților APIA.

Deoarece aplicarea prevederilor art. 7 alin. 5 ale actului normativ susmenționat ar determina întârzieri și blocaje în activitatea de primire a cererilor de plată pe suprafață de la fermieri și implicit neaccesarea fondurilor comunitare este necesar a se adopta în regim de urgență modificarile actului normativ conform formei prezentate.

În cadrul APIA, direcția responsabilă pentru derularea și gestionarea prin Sistemul Integrat de Administrare și Control a schemelor/măsurilor de sprijin pe suprafață este Direcția Măsuri de Sprijin și IACS.

Având în vedere numărul mare de solicitanți de plăți directe pe suprafață (aproximativ 1 300 000 în campania 2007 și 1 130 000 în campania 2008) precum și varietatea mare a documentelor care dovedesc dreptul de folosință, primirea și verificarea documentelor doveditoare în același timp cu depunerea cererilor de plată îngreunează foarte mult activitatea în timpul campaniei în defavoarea fermierilor.

În situația în care se solicită fermierilor documente justificative ale utilizării terenului încă de la depunerea cererilor de plată pe suprafață, așa cum este prevăzut la art. 7 alin. (5) din Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 125/2006, având în vedere termenul limită de depunere a cererilor de plată pe suprafață corelat cu prevederile regulamentelor europene de 15 mai, precum și numărul mare de fermieri care depun cereri, ar duce la o durată mare de verificare a acestor documente ceea ce ar determina blocarea procesului de primire a cererilor de plată și neaccesarea fondurilor europene.

Se impune astfel a veni în întâmpinarea numărului mare de fermieri care urmează să depună cerere de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafață și asigurarea fluidizării procesului de primire a cererilor.

În România, blocul fizic reprezintă parcela de referință și este o suprafață de teren unic identificată, cu folosință agricolă ce poate conține una sau mai multe parcele agricole și este descrisă de atribute privind localizarea, mărime, categoria de folosință etc. Fiecare fermier primește la începutul anului un formular de cerere pretipărit cu suprafețele determinate pentru anul precedent, precum și materialul grafic cu blocurile fizice în care se regăsesc parcelele declarate de fermier.

Ținând cont de considerentele expuse mai sus, și de faptul ca România se găsește în al treilea an de SAPS, în vederea unei abordări unitare în aplicarea politicii agricole comune în România, este imperios necesară adoptarea de urgență a prezentului act normativ pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.125/2006 privind aprobarea schemelor de plăți directe și plăți naționale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007.

2. Schimbări preconizate

Prin prezentul act normativ se urmărește:

- îmbunătățirea procedurii care trebuie parcursă în vederea îndeplinirii atribuțiilor în cadrul diferitelor scheme de plată, inclusiv a atribuțiilor delegate către APIA, rezultate din Acordurile - cadru de delegare.

- aplicarea prevederilor Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului din 19 ianuarie 2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune și de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1290/2005, (CE) nr. 247/2006, (CE) nr. 378/2007 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1782/2003.

- va crea premisele participării unui număr mai mare de fermieri la accesarea de fonduri.

- se prevede că pe termen scurt și mediu, modificările nu vor influența semnificativ sistemul actual al bazei de date IACS

- având în vedere faptul că România aplică începând cu anul 2007 prevederile din regulamentele europene, termenii de referință care se aplică se stabilesc în acord cu reglementările comunitare în domeniu, prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale după cum este precizat la punctul 6 al prezentului act normativ.

Experiența a demonstrat că este necesară clarificarea anumitor prevederi din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 125/2006, care pot aduce suficiente informații cu privire la procedura privind schemele de plată pe suprafață în anul 2009, în scopul derulării în condiții optime a campaniei de primire a cererilor.

3. Alte informații

Nu este cazul

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...Doresc sa stiu !... daca cineva are cunostinta despre suma totala pe care Romania a pierdut-o pe sectiunea agricultura, de la aderare si pana in prezent , datorita lipesi de responsabilitate si incompetenta manifestata pe toate palierele societatii romanesti.

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:32

De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:01:42
De la: mihai5_2, la data 2009-09-19 14:34:04
De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 00:46:08 ...
și...cum îi cunosc eu pe oamenii ăia....nah....nu o să ceară niciodată.. ..

Totdeauna am susupectat existența în aceste zone a unor "rețele" de manipulatori care mă duce cu gîndul la structurile încă nedezactivate ale fostei Securități.
......

domnule mihail 5_2..... nu-mi dau seama despre ce informatori ai securității vorbiți.... ....

De la: mihai5_2, la data 2009-09-19 15:31:08
...........................
Nu am folosit cuvîntul "informatori" ci "rețea" despre care de bună seamă nu prea avem cum să știm noi ceva despre ea.. .

De la: ioana_dark, la data 2009-09-19 15:46:43 .
despre rețea...atât timp cât nu știm nimic sigur ...putem doar specula...
....................
iar pentru floarea de la sfârșit vă mulțumesc...

Păi nici n-am zis că știu ceva sigur, doar speculam și eu.....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:33

Păi Mytcor dragă...dacă încă sunt țărani care gândesc așa ca Ioana....și văd în Uniune un fel de bau-bau...te mai miri?!

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:39

De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:10:29--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...Doresc sa stiu !... daca cineva are cunostinta despre suma totala pe care Romania a pierdut-o pe sectiunea agricultura, de la aderare si pana in prezent , datorita lipesi de responsabilitate si incompetenta manifestata pe toate palierele societatii romanesti.
Mytcor, poate ca s-au pierdut multi bani ... nu putem contesta asta, dar ... am si eu o intrebare - sper sa fie pertinenta : Daca se venea cu proiecte fezabile din partea autoritatilor romane, oare chiar veneau acei bani pentru AGRICULTURA?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:43

De la: Dorulet, la data 2009-09-19 16:33:04 Păi Mytcor dragă...dacă încă sunt țărani care gândesc așa ca Ioana....și văd în Uniune un fel de bau-bau...te mai miri?!

Dorulet, am sa dau un singur exemplu :

Pe exercitiul bugetar 2008, numai pe sectiunea energie, Ro a pierdut ~ 725 Mil. €, suma ce nu se raporteaza pt. anul 2009.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:53

De la: Dorinel, la data 2009-09-19 16:39:26
De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:10:29--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mytcor, poate ca s-au pierdut multi bani ... nu putem contesta asta, dar ... am si eu o intrebare - sper sa fie pertinenta : Daca se venea cu proiecte fezabile din partea autoritatilor romane, oare chiar veneau acei bani pentru AGRICULTURA?

Dorinele, Uniunea Europeana actualmete, este cea mai bogata uniune de state de pe planeta,(cu toate ca despre acest aspect nu se prea vorbeste) daca tu ai sa analizezi situatia spaniei, italiei si chiar a austriei , ai sa observi ce a insemnat aderarea lor la UE, absortia de fonduri si,si, si....dar, nu-i nevoie sa faci cine stie ce eforturi in acest sens, gandeste-te ca numai in cazul spaniei si italiei, sumele pe care le-au accesat aceste doua state din cadrul U E, au condus la o accelerata dezvoltare economica sustinuta si prin munca celor peste 3,9 Mil. de romani ce lucreaza-n cele doua tari, inclusiv in sect. agricol.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:54

De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:43:08
De la: Dorulet, la data 2009-09-19 16:33:04 Păi Mytcor dragă...dacă încă sunt țărani care gândesc așa ca Ioana....și văd în Uniune un fel de bau-bau...te mai miri?!

Dorulet, am sa dau un singur exemplu :

Pe exercitiul bugetar 2008, numai pe sectiunea energie, Ro a pierdut ~ 725 Mil. €, suma ce nu se raporteaza pt. anul 2009.

Trist...dar te cred!

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 17:13

De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:53:42
De la: Dorinel, la data 2009-09-19 16:39:26

Dorinele, Uniunea Europeana actualmete, este cea mai bogata uniune de state de pe planeta,(cu toate ca despre acest aspect nu se prea vorbeste) daca tu ai sa analizezi situatia spaniei, italiei si chiar a austriei , ai sa observi ce a insemnat aderarea lor la UE, absortia de fonduri si,si, si....dar, nu-i nevoie sa faci cine stie ce eforturi in acest sens, gandeste-te ca numai in cazul spaniei si italiei, sumele pe care le-au accesat aceste doua state din cadrul U E, au condus la o accelerata dezvoltare economica sustinuta si prin munca celor peste 3,9 Mil. de romani ce lucreaza-n cele doua tari, inclusiv in sect. agricol.
Cu Uniunea Europeana ai dreptate, este in acest moment cea mai dezvoltata si bogata uniune de state din lume. Banuiam ca o sa-mi raspunzi in sens pozitiv intrebarii mele si ... pentru a intari ideea ta si intrebarea mea, vreau sa aduc aduc in discutie doar un sigur caz de absortie a fondurilor destinate agriculturii ... atentie IOANA de cum se face agricultura si se DEZVOLTA cu fondurile SATANEI ! ... De cand a aderat la UE, Ungaria, numai anul trecut a atras prin proiecte fezabile sume "rezonabile" de fonduri ''satanice'', care au ca rezultat dezvoltarea agriculturii cu 36% fata de anii anteriori .
Mytcor ...

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 19:28

De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:10:29

Deocamdată teoretic nu s-a pierdut (încă) mainimic, deoarece suma este alocată global pe 7 ani (2007-2013) cu posibilitate de cheltuire pînă în 2015. Practic însă datorită tergiversării din variate motive a accesării acestor fonduri pierderile sînt extraordinar de mari. În această perioadă încă se mai selectează proiectele și se tergiversează semnarea contractelor de finanțare. Practic banii UE intră atunci cînd s-au efectuat lucrările (sau parte din ele) prin decontare. Să luăm exemplul infrastructurii rurale. Abia în vara anului 2009 s-au semnat primele contracte de finanțare. Antreprenorii (firmele de construcții) trebuie să înceapă lucrările pe banii lor (după ce mai trebuie să depună în bancă și o garanție de bună execuție) și abia după ce se recepționează (parțial) lucrările (de regulă minim 30% din lucrare) pot să solicite plata. Asta înseamnă că cel mai devreme la primăvara lui 2010 vor intra în Ro banii UE. Dacă acești pași ar fi fost făcuți imediat după aderare -2007...2008- acum am fi fost la vîrful încasărilor de la UE și cred că nu am fi simțit criza (mai)deloc.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 20:22

De la: mihai5_2, la data 2009-09-19 19:28:26
De la: mytcor, la data 2009-09-19 16:10:29

Deocamdată teoretic nu s-a pierdut (încă) mainimic, deoarece suma este alocată global pe 7 ani (2007-2013) cu posibilitate de cheltuire pînă în 2015. Practic însă datorită tergiversării din variate motive a accesării acestor fonduri pierderile sînt extraordinar de mari. În această perioadă încă se mai selectează proiectele și se tergiversează semnarea contractelor de finanțare. Practic banii UE intră atunci cînd s-au efectuat lucrările (sau parte din ele) prin decontare. Să luăm exemplul infrastructurii rurale. Abia în vara anului 2009 s-au semnat primele contracte de finanțare. Antreprenorii (firmele de construcții) trebuie să înceapă lucrările pe banii lor (după ce mai trebuie să depună în bancă și o garanție de bună execuție) și abia după ce se recepționează (parțial) lucrările (de regulă minim 30% din lucrare) pot să solicite plata. Asta înseamnă că cel mai devreme la primăvara lui 2010 vor intra în Ro banii UE. Dacă acești pași ar fi fost făcuți imediat după aderare -2007...2008- acum am fi fost la vîrful încasărilor de la UE și cred că nu am fi simțit criza (mai)deloc.

D'le Mihai, TVR-Libera prin anii "90, atunci cand nu dorea sa "dezinformeze poporul" cu televizorul, se scuza ca vezi doamne-a fost ceata, acum, d'ta in 2009 le-ai parafrazat scuzibila lansand funigene.
Bine, d'le Mihai, dar prog. de preaderare, semnat de catre Ro cu E.U in 2003 , la cui lui,..n-aaaasa prodes ?.
cat intarziere are APIA; CAND ?...

SA FIM SERIOSI !...n-au facut absolut nimic pt. cei ce trebuiau sa devina beneficiarii de drept ai fondurilor pe agricultura.

"Dacă acești pași ar fi fost făcuți imediat după aderare -2007...2008- acum am fi fost la vîrful încasărilor de la UE și cred că nu am fi simțit criza (mai)deloc.[/quote]"
singura dv. fraza pe care-o aprob si sustin 100% .

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:15

mama!!!!oaileeeuuuu!!!!!! ce de problme aveti si ce seriosi sunteti

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:27

Daca Romania raminea o tara agrara, o ducea numai bine, devenea grinarul Europei.
Industria e la pamint, si pamintul e la taran, care nu are cu ce-l lucra!
Oricum mai trebuie sa treaca 100 de ani ca romanii sa se trezeasca.

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:29

FURATI MAI CU SIMTZ!
Mai ginditi-va si la altii!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:31

Anunt important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IOANA SI_A STERS CONTUL PE 9AM

ce ia-ti facut ma railor??????!!!!! lasa ca ma apuc eu de citit , va sparg capurile la toti

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:36

De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-19 21:27:31Daca Romania raminea o tara agrara, o ducea numai bine, devenea grinarul Europei.
Industria e la pamint, si pamintul e la taran, care nu are cu ce-l lucra!
Oricum mai trebuie sa treaca 100 de ani ca romanii sa se trezeasca.

alt "dastept" s-a trezit. Care tari dezvoltate din lumea asta sunt "tari agrare", musiu, daca imi permiteti aceasta neobrazata intrebare. Te-ai trezit vorbind ca sa te afli in treaba si vanturi (ca multi altii) partea cu "granarul europei" fara sa priceapa vreun pic ca un stat modern si dezvoltat NU SE POATE BAZA STRICT PE AGRICULTURA ca principal motor al economiei! Treziea, musiu, ca altfel ne ia Gaia cu mentalitati din astea.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:38

De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:31:14Anunt important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ce ia-ti facut ma railor??????!!!!! lasa ca ma apuc eu de citit , va sparg capurile la toti

trezirea la realitate e un moment crud, si ioana si-a dat seama in fine ca nu poate fi intelectual pentru ca... nu are intelect dar in loc sa se uite in oglinda pentru a vedea principalul vinovat s-a suparat ca vacarul pe sat. ghinion, viata-i cruda, deal with it!

PS: ne spargi "capurile"? si cum ai de gand sa faci asta?

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:40

Si ce-ai facut cu industria mai desteptul lumii? Unde e? Ca toate uzinele zac in rugina!
Si unde sint produsele industriale romanesti, atit de necesare pe piata mondiala?
Mai stati la coada la hirtia igienica?

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:40

De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:38:32
De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:31:14Anunt important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trezirea la realitate e un moment crud, si ioana si-a dat seama in fine ca nu poate fi intelectual pentru ca... nu are intelect dar in loc sa se uite in oglinda pentru a vedea principalul vinovat s-a suparat ca vacarul pe sat. ghinion, viata-i cruda, deal with it!

cel putin de tine a zis ca nici nu te mai saluta la facultate

PS: gasesc eu o metoda!!!!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:41

De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:40:52

vai, cred ca am sa plang zilnic... ce sa spun.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:42

Emil ce faci???????
te

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:43

De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:41:56

vai cat de crud esti!!!!! ce inima haina ai!!!!!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:43

De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-19 21:40:12Si ce-ai facut cu industria mai desteptul lumii? Unde e? Ca toate uzinele zac in rugina!

Si unde sint produsele industriale romanesti, atit de necesare pe piata mondiala?

Mai stati la coada la hirtia igienica?

nu, am inlocuit hartia igienica complet, folosim limba astora care fac pe desteptii si vor sa fim granari ai europei din nou, intelighentule. vezi-ti de america ta acolo, america a ajuns tare din cauza ca a avut agricultura ca principal motor al economiei, nu-i asa "dasteptu" lu pulea? du-te bai la furat melci.

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:44

Lasa ca Ioana isi face alt cont cu alta poza.
Si ce daca nu a iesit din Romania, lasa ca invata ea ca e tinara!
Intr-adevar adevarul doare, dar nu trebuie sa disperam!
Romanul este inventiv, daca a supravietuit 2 mii de ani, n-o muri chiar acum.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:45

De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:43:02

vai, urmeaza sa-mi faci morala?

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:51

De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:45:35

daca bunul tau simt nu ti-a facut , clar eu nu ma mai obosesc

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:52

Republicane
Ce bine ar fi sa fi, republican!
Esti tipul de roman, care, cind nu mai are argumente, se rezuma la vocabularul restrins al vulagaritatilor.
Americii i-a fost mila de voi ma nepricopsitule, si v-a trimis ajutoare!
Ei, hai sa vedem ce planuri de recuperare a Romaniei ai tu!
Uite serios, fara imbirligaturi, sa vedem ce minte stralucita ai!

Adna
Totul bine!

Ioana
Hai inapoi fata mea!
Lasa-i ca astia sint numai buni de vorbe, dar nu de actiune-tipic romanesc!
Astfel de oameni trebuiesc tratati cu ... indiferenta!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 21:55

De la: aadnanaaa, la data 2009-09-19 21:51:58
De la: Republicanus, la data 2009-09-19 21:45:35

daca bunul tau simt nu ti-a facut , clar eu nu ma mai obosesc

lupul moralist

Pagini: << 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului despre orice
Mergi la: