back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 16:54

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-06 23:41:38adi...unde sunt toti banii nostri?....ce se intampla cu ei?
dak e sa ma iau dupa raportul oferit de bozgorul ala populatiei ar insemna k toti banii nostri raman in tara(nu iau calea occidentului)...ba...mai mult decat atat....ne mai vin si pe deasupra altii(de la niste persoane cu suflet mare)....

ce se intampla cu toti acesti bani?

Ioana ... din banii nostri se platste DOBANDA impumuturilor luate de TERMINATII de la conducere Romaniei. Probabil ca banii sunt undeva pe la FMI. Si "stai linistita" ca acum se vrea un alt imprumut de la FMI. Cat de oarba este lumea. Sincer decat de muncesti pamantul ... SA PRODUCI CEVA ... mai bine stai la oras .... si cumperi mancare din CREDITE. O sa e termine pana la urma ...ca nu se poate merge la infinit. "NOROC" cu credincisii care spera... si se roaga ....si apoi stau la rand sa plateasca dobanzile.

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 16:55

Mai ori eu am inebunit ori voi ati luat-o razna ?! cum sa luam biblia ca literatura si apoi sa traim crestineste avand-o ca sursa ?!!!!! voi cititi ce scrieti sau aruncati asa subiecte doar sa va aflati in treaba? daca beti prea mult cafea apucativa de pliat plicuri ....

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 16:58

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-07 13:49:28
De la: adipopa, la data 2009-03-07 13:33:46Dora, urmãrindu-þi deopotrivã ºi postãrile tale pe alte topicuri, pot spune cã surpiza (plãcutã) e ºi de partea mea. Tot nu pot sã-mi imaginez cã eºti agent de turism...!?

Teoretic sunt economistã ( comerþ, turism, servicii), dar nu practic aceastã meserie.....sunt asistent social.

Domnul este Pastorul meu.
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:03

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-07 15:33:30MAI COPII AI SUFERINTEI SI DURERII,NASCUTI DIN PACAT SI PT.A PACATUI,FIIND PACATOSI O VIATA INTREAGA ,ASTEPTAND CA PROSTII LA USA CORTULUI LUI TATA AVRAM SAU UITANDU-VA LA CER CA VITELU' LA POARTA NOUA ,DOAR ,DOAR O VENI VREUN JEGOS SA VA MANTUIE DE PROSTIA DIN CREIERE SI SUFLETE,VOI NU ATI INTELES CA SUNTETI MAI PROSTI DECAT NOAPTEA,NU VINE NICIUN NESPALAT DIN CERURI,SINGURUL DE PE AICI CARE NU A PUS BOTU' LA PROVOCARILE MELE[SI BINE A FACUT] ESTE ADI POPA,RESTUL VA PLACE VOUA S-O TINETI LANGA,UNA SI BUNA CU CRETINISMELE VOASTRE SA MA INCITATI SA VA SPUN PE NUME,TRADATORI,CRETINI SI BAGABONTI,ASTA SUNTETI SI ASTA VETI RAMANE,JEGOSILOR,SA VA FIE DE BINE,NICI NU VA SALUT,IMBECILIZATILOR!

Florine, esti sub orice critica, mai rau ca aia carora pe un forum se doreste schimbarea "numelui" lor.

Ce ai fost si ce ai devenit !
Limbaj de mahala si la adresa unei femei/fete.Ai pretentia sa fi respectat si tratat ca intelctual, nu nici om nu te mai poti numi.
Trezeste-te , esti intr-o transa contunua.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:09

De la: victoriabar, la data 2009-03-07 15:35:42
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-07 15:15:14
De la: victoriabar, la data 2009-03-07 14:50:21
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-03 12:20:58da'nu mai bine-i dam foc,decat sa ne pierdem timpul discutand sterilitati?

Ce-ar fi sa iesi in piata si sa-ti dai foc tu insati strigand in gura mare ce ai pe suflet " Nu accept biblia si religia pentru ca tot degeaba, oricum m-am nascut tampit si nu sunt in statre sa o inteleg!"

Nu se pune problma înþelegerii Bibliei, ci acceptarea a ceea ce scrie în acolo....asta este diferenþa pe care tu nu o poþi înþelege ºi dacã nu eºti în stare sã pricepi atâta atunci poþi sã te împuºti ! Cu ce te crezi mai inteligentã sau mai înþeleaptã decât cineva care nu crede în ce "spune" Biblia ºi popii?!
ªi ar mai fi ceva care ar trebuii sã-þi intre în tãrtãcuþã: "Cine nu este cu tine, nu este neapãrat împotriva ta!"

Daca tu nu esti in stare sa-mi vorbesti intr-o alta maniera decat asta de ce ai pretentii de la altii? De ce ar trebui sa te aprob pe tine din moment ce tot ce scrii in legatura cu acceptarea celor scrise in biblie sunt simple aberatii? Im mintea ta cea dezvoltata si inteleapta cum crezi ca as putea fi de acord cu arderea bibliei in favoarea unor aberatii scrise de tine sau de Florin? Numai sa te simti tu sau el bine, pentru ca nu va contrazice nimeni?
Iar pentru Florin as avea un simplu comentariu: te autolimitezi in a crede neadevaruri aparute recent despre inexistenta adevarurilor din biblie. Ceea ce ni se poate intampla fiecaruia dintre noi, in cele mai multe cazuri ni se intampla tocmai pentru ca ne lipseste adevarata credinta si nu una imaginata de noi ca fiind cea adevarata. Ne dorim mult sa nu ni se intample nimic rau, noua si familiilor noastre, dar uneori ceea ce ni se intampla sunt exact rezultatul propriilor noastre actiuni si nu inexistentei lui Dumnezeu sau a adevarurilor din biblie. v-ati gandit vreodata ca inversunarea voastra nu va poate aduce nimic bun? Cu siguranta ca nu. Voi doriti doar ce-i mai bun dar nu va ganditi ca pentru sta aveti niste datorii, inclusiv aceea de a nu ponegri tot ceea ce e sfant. Pe mine ma puteti injura cat doriti voi. Sper doar ca ceea ce ganditi si faceti sa nu se intoarca la un moment dat impotriva voastra.

Chiar m-am amuzat citind ce ai scris tu! Dar sã le luãm pe rând, din talmeº-balmeºul pe care l-ai scris.
1. Þi-am rãspuns cu aceeaºi monedã, pentru cã atât meriþi.
2. Vrei exemplu de înþelepciune creºtineascã? Uite colea Adi Popa, care nu se lasã târât în mocirlã ºi rãspunde sau nu, în funcþie de cum îi cere circumstanþele. De ce pe el nimeni nu îl înjurã? Pentru cã ºtie cum sã rãspundã sau dacã meritã sã rãspundã!
3. Nu þi-a cerut nimeni sã fi de acord cu mine sau cu altcineva, ar fi culmea sã umblãm ºi sã gândim toþi ca la turmã. Dar sã trimiþi pe cineva la moarte spunând " dute dã-þi foc!",doar pentru cã nu este de acord cu tine....denotã dobitocenie! Ar fi trebuit sã te naºti în Evul Mediu.
4. Fiecare îºi construieºte viitorul lui ºi al familiei lui, aºa cum este mai bine. Nu cred cã eºti în mãsurã sã critici, modul în care cineva îºi trãieºte viaþa ºi în ce crede, sau dacã crede.
5. Eu personal nu te-am înjurat...sau cel puþin nu am vãzut nicãieri . Este doar imaginaþia ta....

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:13

Dora, hai sa "facem putina liniste" sa nu murdarim acest forum.Cunoastem opiniile lui Florin si in parte si pe ale tale dar hai sa dam dovada ca suntem totusi civilizati.Inceasca sa nu mai iei in seama toate mesajele "contra".

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:15

De la: mariatu, la data 2009-03-07 17:13:58Dora, hai sa "facem putina liniste" sa nu murdarim acest forum.Cunoastem opiniile lui Florin si in parte si pe ale tale dar hai sa dam dovada ca suntem totusi civilizati.Inceasca sa nu mai iei in seama toate mesajele "contra".

Ok, bine spus!

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:21

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-07 17:15:54
De la: mariatu, la data 2009-03-07 17:13:58Dora, hai sa "facem putina liniste" sa nu murdarim acest forum.Cunoastem opiniile lui Florin si in parte si pe ale tale dar hai sa dam dovada ca suntem totusi civilizati.Inceasca sa nu mai iei in seama toate mesajele "contra".

Ok, bine spus!

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:30

Dora nu este rea, dar este influentata. La un moment dat totul va fi bine. Veti vedea in viitor. Cine gindeste are sansa sa stie, cine stie trece la implinire, cine implineste cistiga.
Florin, nu este rau, este un necesar. Daca el nu ar fi nu ar fi discutii aprinse pe subiecte. In urma discutiilor iese adevarul la iveala. Nu stiu daca este insurat, dar daca nu este ii recomand sa o faca. E prea nervos. Sau poate ca trebuie sa mai lase din cafea. Totusi este un om citit, si intr-o zi s-ar putea sa vada mai bine! Noi nu ne pierdem speranta!

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:31

Epistola cãtre Filipeni

15 Unii, e drept, Îl propovãduiesc pe Hristos prin invidie ºi prin ceartã, dar alþii prin bunãvoinþã;
Mt 5:16
16 unii o fac din iubire, ºtiind cã eu stau aici pentru apãrarea Evangheliei;
17 alþii însã din invidie h Îl vestesc pe Hristos, nu cu gânduri curate, ci socotind sã-mi sporeascã necazul în lanþurile mele.
18 Dar ce-i cu asta? Nimic altceva decât cã'n tot chipul, fie din fãþãrnicie, fie'ntru adevãr, Hristos Se propovãduieºte, ºi'ntru aceasta mã bucur. ªi încã mã voi bucura,
19 fiindcã ºtiu cã aceasta îmi va fi mie spre mântuire, prin rugãciunile voastre ºi cu ajutorul Duhului lui Iisus Hristos,
Iov 13:16 2Co 1:11
20 potrivit cu aºteptarea mea stãruitoare ºi cu nãdejdea mea cã'ntru nimic nu voi fi ruºinat, ci cã'ntru toatã îndrãznirea, acum ca'ntotdeauna, Hristos va fi preamãrit în trupul meu, fie prin viaþã, fie prin moarte;
1Co 6:20 1Ptr 4:16
21 cãci pentru mine a trãi este Hristos, ºi a muri este câºtig.
Ga 2:20

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:32

De la: emrreno, la data 2009-03-07 17:30:55Dora nu este rea, dar este influentata. La un moment dat totul va fi bine. Veti vedea in viitor. Cine gindeste are sansa sa stie, cine stie trece la implinire, cine implineste cistiga.
Florin, nu este rau, este un necesar. Daca el nu ar fi nu ar fi discutii aprinse pe subiecte. In urma discutiilor iese adevarul la iveala. Nu stiu daca este insurat, dar daca nu este ii recomand sa o faca. E prea nervos. Sau poate ca trebuie sa mai lase din cafea. Totusi este un om citit, si intr-o zi s-ar putea sa vada mai bine! Noi nu ne pierdem speranta!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:32

De la: emrreno, la data 2009-03-07 17:30:55Dora nu este rea, dar este influentata. La un moment dat totul va fi bine. Veti vedea in viitor. Cine gindeste are sansa sa stie, cine stie trece la implinire, cine implineste cistiga.

Pace tie, ce mai faci?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:39

nene,hai sa te linistesc,sunt insurat,am un baietel de 12 ani,cafea sau alcool nu consum decat ocazional,nervos nu sunt decat ca am cateodata explozii colerice din cauza temperamentului vulcanic,dar imi trece repede atata timp cat stau in casa,cand ies afara si vad lumea reala,plina de dobitoci si jeguri umane,imi vine sa cumpar o mitraliera,dar iara ma linistesc,in concluzie nu e cazul sa-mi porti talica de grija[oricum mersi frumos pt.grija] ,vezi ca am postat si eu si Dora cateva filmulete istorice,te invit sa le vizionezi si sa-mi spui parerea mata,vizionare placuta!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:46

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-07 17:09:57
De la: victoriabar, la data 2009-03-07 15:35:42
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-07 15:15:14
De la: victoriabar, la data 2009-03-07 14:50:21
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-03 12:20:58da'nu mai bine-i dam foc,decat sa ne pierdem timpul discutand sterilitati?

Ce-ar fi sa iesi in piata si sa-ti dai foc tu insati strigand in gura mare ce ai pe suflet " Nu accept biblia si religia pentru ca tot degeaba, oricum m-am nascut tampit si nu sunt in statre sa o inteleg!"

Nu se pune problma înþelegerii Bibliei, ci acceptarea a ceea ce scrie în acolo....asta este diferenþa pe care tu nu o poþi înþelege ºi dacã nu eºti în stare sã pricepi atâta atunci poþi sã te împuºti ! Cu ce te crezi mai inteligentã sau mai înþeleaptã decât cineva care nu crede în ce "spune" Biblia ºi popii?!
ªi ar mai fi ceva care ar trebuii sã-þi intre în tãrtãcuþã: "Cine nu este cu tine, nu este neapãrat împotriva ta!"

Daca tu nu esti in stare sa-mi vorbesti intr-o alta maniera decat asta de ce ai pretentii de la altii? De ce ar trebui sa te aprob pe tine din moment ce tot ce scrii in legatura cu acceptarea celor scrise in biblie sunt simple aberatii? Im mintea ta cea dezvoltata si inteleapta cum crezi ca as putea fi de acord cu arderea bibliei in favoarea unor aberatii scrise de tine sau de Florin? Numai sa te simti tu sau el bine, pentru ca nu va contrazice nimeni?
Iar pentru Florin as avea un simplu comentariu: te autolimitezi in a crede neadevaruri aparute recent despre inexistenta adevarurilor din biblie. Ceea ce ni se poate intampla fiecaruia dintre noi, in cele mai multe cazuri ni se intampla tocmai pentru ca ne lipseste adevarata credinta si nu una imaginata de noi ca fiind cea adevarata. Ne dorim mult sa nu ni se intample nimic rau, noua si familiilor noastre, dar uneori ceea ce ni se intampla sunt exact rezultatul propriilor noastre actiuni si nu inexistentei lui Dumnezeu sau a adevarurilor din biblie. v-ati gandit vreodata ca inversunarea voastra nu va poate aduce nimic bun? Cu siguranta ca nu. Voi doriti doar ce-i mai bun dar nu va ganditi ca pentru sta aveti niste datorii, inclusiv aceea de a nu ponegri tot ceea ce e sfant. Pe mine ma puteti injura cat doriti voi. Sper doar ca ceea ce ganditi si faceti sa nu se intoarca la un moment dat impotriva voastra.

Chiar m-am amuzat citind ce ai scris tu! Dar sã le luãm pe rând, din talmeº-balmeºul pe care l-ai scris.
1. Þi-am rãspuns cu aceeaºi monedã, pentru cã atât meriþi.
2. Vrei exemplu de înþelepciune creºtineascã? Uite colea Adi Popa, care nu se lasã târât în mocirlã ºi rãspunde sau nu, în funcþie de cum îi cere circumstanþele. De ce pe el nimeni nu îl înjurã? Pentru cã ºtie cum sã rãspundã sau dacã meritã sã rãspundã!
3. Nu þi-a cerut nimeni sã fi de acord cu mine sau cu altcineva, ar fi culmea sã umblãm ºi sã gândim toþi ca la turmã. Dar sã trimiþi pe cineva la moarte spunând " dute dã-þi foc!",doar pentru cã nu este de acord cu tine....denotã dobitocenie! Ar fi trebuit sã te naºti în Evul Mediu.
4. Fiecare îºi construieºte viitorul lui ºi al familiei lui, aºa cum este mai bine. Nu cred cã eºti în mãsurã sã critici, modul în care cineva îºi trãieºte viaþa ºi în ce crede, sau dacã crede.
5. Eu personal nu te-am înjurat...sau cel puþin nu am vãzut nicãieri . Este doar imaginaþia ta....

Dar cine te-a intrebat pe tine sau cine ti s-a adresat tie inainte sa ma ataci tu? eu? In nici un caz! Dintele tau impotriva mea se trage din alta parte si taman acum te-ai trezit sa-mi faci mie morala pentru ca nu sunt de acord cu Florin. Cunosti ce-i ala mod figurat de a sugera cuiva ceva?si de a contracara pe cineva facundu-l sa-si imagineze cum ar fi sa faca altfel? Nu cred! Nu te duce capul la mai mult!
Mocirla este doar a ta si a celor carora le tii isonul in sustinerea unor tampenii. In mocirla incepeti sa va scaldati terfelind toate lucrurile sfinte de care societatea inca mai are nevoie, contrar afirmatiilor voastre tembele. Injuratura se numeste orice vorba pe care persoana ta o scoate la adresa mea. Nu -ti cere nimeni sa fii de acord cu mine dar nu incerca sa sustii si sa inoculezi (celor care cunosc mai putine lucruri despre religii si despre biserici), aberatii. Apropo de dobitocenie, si Ceausescu incerca sa ne indobitoceasca cu aberatii de tipul celor scoase de tine si de Florin. Vad ca pe zi ce trece sunteti tot mai multi.
Aseara intr-o emisiune televizata un alt indobitocit de grandoarea asaziselor descoperiri stiintifice incerca chipurile, sa ne indoctrineze cu un alt gen de credinta, fara sa-si dea insa seama ca tot ce spune are ca suport legile lui Dumnezeu, cele zece porunci si nu in ultimul rand invataturile lui Isus, de parca noi astia mai prosti am fi avut nevoie de inca un Mesia creat se sitinta. Vezi-ti de treaba si raspunde-mi atunci cand vei fi intrebata , pana atunci in fata mea... "mucles fetito!"

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:56

Victoriabar, eºti mai proastã decât prevede legea!
Din clipa asta orice spui, va trece pe lângã mine, chiar nu meritã sã mã murdãresc cu prostia ta ºi mai presus de asta nu meritã sã murdãresc topicul deschis de Adi.
El chiar meritã tot respectul!

Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:04

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-07 17:56:57Victoriabar, eºti mai proastã decât prevede legea!

Din clipa asta orice spui, va trece pe lângã mine, chiar nu meritã sã mã murdãresc cu prostia ta ºi mai presus de asta nu meritã sã murdãresc topicul deschis de Adi.

El chiar meritã tot respectul!

Care lege madam, legea ta cumva? daca despre asta e vorba atunci ar putea fi prostia ta mai mare decat acea lege, nu crezi?

...doar atat poate tartacuta ta? am sa te ignor cu desavarsire de acum inainte de cate ori o sa te mai agheti de mine, pentru ca se pare ca ata meriti.

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:12

Florine, pentru ca ai fost deschis, te felicit.
Iti multumesc pentru ajutorul "istoric".
Acum imi dau seama ca nu esti vinovat, ci mediul si societatea te face sa te aprinzi.
Nu uita, cit sti mai mult cu atit te va durea mai mult. Totul are un pret.

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:19

Pentru toti cei care scriu aici:
-insultele nu va vor impune punctul de vedere.
Ignorind unele opinii nefondate, ii vor determina pe purtatorii lor sa taca.
Hai sa fim drepti acum! Unele descoperiri stiintifice erau deja in Biblie, cu mii de ani inainte ca sa se descopere.Vreti exemple?

Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:22

...chiar te rog emrreno, e o idee super, poate asa se vor lumina mintile unora

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:30

Primul exemplu, si cel mai cunoscut:
Galileo Galilei, si apoi Copernic afirma ca Pamintul se invirte in jurul axei si in jurul Soarelui, si pluteste in Univers calauzit de niste legi universale - gravitatia,
sistemul eliptic de miscare, pozitionarea planetelor, stelelor si rolul lor in univers;
le gasim toate in cartea lui Iov. Aceasta carte o gasim scrisa cu aproape 3500 de ani inainte de descoperirile mentionate.
La un moment dat Iov spune ca Pamintul este atirnat pe NIMIC.
Bine inteles ca limbajul este arhaic, dar nu este greu de inteles.
Sa mai dam si alte exemple?

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:37

Exemplul doi:
- tot Iov ne transmite, ca omenirea va ajunge la o stiinta foarte avansata si va merge sa colonizeze Universul. Este scris: "Chiar de-ti vei face cuibul intre slele, si acolo te voi gasi".
Mergem mai departe?

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:39

Ati stiut ca si despre razboiul din Iraq este scris in Biblie?
Cu aproape 2500 de ani inainte.
Trebuie sa plec. Vom continua!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:51

De la: emrreno, la data 2009-03-07 18:30:30Primul exemplu, si cel mai cunoscut:
Galileo Galilei, si apoi Copernic afirma ca Pamintul se invirte in jurul axei si in jurul Soarelui, si pluteste in Univers calauzit de niste legi universale - gravitatia,
sistemul eliptic de miscare, pozitionarea planetelor, stelelor si rolul lor in univers;
le gasim toate in cartea lui Iov. Aceasta carte o gasim scrisa cu aproape 3500 de ani inainte de descoperirile mentionate.

Ok, dar de ce nu spui ºi cine l-a ars pe rug pe Galileo?!

stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:56

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-07 18:51:45

Galileo scãpat de arderea pe rug, este condamnat la închisoare pe viaþã, pedeapsã comutatã apoi în arest domiciliar în casa sa din Arcetri, din vecinãtatea Florenþei.

Omerta Vision
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 19:04

De la: stejerean_vasile, la data 2009-03-07 18:56:46
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-07 18:51:45

Galileo scãpat de arderea pe rug, este condamnat la închisoare pe viaþã, pedeapsã comutatã apoi în arest domiciliar în casa sa din Arcetri, din vecinãtatea Florenþei.

Mda, trebuia sã pun ºi ghilimele de rigoare....dar sã recunoaºtem cã aceeaºi credinþã a trimis mulþi "vinovaþi de anumite adevãruri" sau chiar nevinovaþi la moarte....

Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 19:07

Inafara de toate astea si de altele pe care sper sa le postati aici, as mai putea adauga urmatorul lucru, fara sa fie cu suparare niciunuia dintre voi:
Asa cum azi unii vor sa arda biblia tot asa si atunci unii au inteles-o gresit arzandu-i pe cei ce fara sa-si dea nici ei seama, demonstrau ce e scris in ea. La toate astea as mai adauga necredinta care i-a guvernat si pe unii si pe altii, fie din motive politice fie din motive personale. Puterea adevarurilor scrise in biblie nu poate fi contestata de nimeni. Biblia trebuie doar mai bine cercetata si inteleasa si nicidecum ignorata sau arsa.
Este binevenit pentru societate orice asezamant care propovaduieste in mod pozitiv pentru educatie tot ceea ce e scris acolo!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 19:10

Da' sa vezi ce bine s-ar trai fara bilbie si religii

Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 19:20

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-07 19:10:52Da' sa vezi ce bine s-ar trai fara bilbie si religii

Esti liber sa incerci Florine... fiecare pasare pe limba ei piere

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 19:25

.....mai, mai , mai !....nu poate omul sa mearga la o partida de fotbal sau la o berica ca voi ati si scos sabiile din teaca si pistoalele din cingatoare.....

S-am sa repet si eu acum o expresie de inalt nivel ministerial al unui personaj politic din Ro ....." pusca si cureaua lata,....ce frumos era o data " !....
Ati stricat topicul !...rusinicaaaaaaaaa !..

S-alt peronaj , de data aceasta de peste ocean spunea . " armele de foc sa se comercializeze la liber !... noi ,trebuie sa controlam munitia,...5.000 $ glontul !...

Asa ca, incepeti saparea transeelor !....are sa vina comerciantul s-are sa va ofere munitia, ramane de vazut cine are chef sa plateasca pretul .

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 19:41

De la: adipopa, la data 2009-03-07 13:31:21
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-07 00:07:29ti-am mai zis eu un lucru....nu dau doi bani pe ce spune bozgorul ala imputit....

Ioana, vreau sã-mi permiþi puþinã rãutate faþã de tine – ºi sã mi-o ierþi mai dinainte. Însã discuþia de asearã îmi permite urmãtoarea cugetare.

Vosganian nu este crezut când prezintã raportul real pozitiv dintre contribuþia României la UE ºi absorbþia fondurilor comunitare în 2007 – deºi într-un stat de drept existã mai multe pârghii de control (e.g., finanþatorul european ºtie câþi bani a dat României, partidele de opoziþie, presa ºi societatea civilã din þarã ar fi putut ºi ar fi avut ocazia de a contesta sau amenda acest raport, etc.).

Nu numai cã ministrul economiei nu este crezut, dar este numit ºi ’bozgor împuþit’, chiar dacã etnia lui nu are absolut nici o legãturã cu calitatea de adevãr sau fals a raportului economic pe 2007. Mai mult. Fãrã a verifica pe cont propriu ºi fãrã a cita sursa (ca sã putem verifica mãcar noi credibilitatea ei), 'joanna_dark_2007' este dispusã mai degrabã sã creadã o cifrã absurdã (0,0001%) decât o cifrã realã (ºi întâmplãtor pozitivã). Iar când i-am cerut sã retracteze, prezentândându-i dovada, Ioana a reluat invectivele la adresa fostului ministru.

Probabil cã n-ar trebui sã mã mai mire nimic. Le-am vãzut deja pe toate pe 9am. 'Joanna_dark_2007' este produsul acestui forum. A fost educatã în mod susþinut de câþiva forumiºti sã se coboare foarte jos, sã nu mai aibã demnitate, sã-ºi asume fanatismul ca vocaþie. Ruºinea de mine însumi ca om ºi nu neaparat frica de Dumnezeu m-ar împiedeca sã numesc un armean sau ungur sau slovac ’bozgor împuþit’.

Dar, în contrast cu Vosganian, a apãrut în discuþie un al doilea personaj: Aaron Russo. El nu este nici ’bozgor’ nici ’împuþit’ – deºi primul termen i s-ar putea aplica dat fiind cã el era evreu ºi trãia în SUA. Russo însã este credibil – ºi înconjurat de o aurã de bine. Lui nu i se pun întrebãri ºi nici nu i se cer dovezi! Russo are dreptate înainte de a vorbi pentru cã este conspiraþionist, în timp ce Vosganian ºi alþi ’împuþiþi’ sunt mainstream.

Aici s-a ajuns, domnilor ºi doamnelor – foarte jos! Cui i se cere sã facã dovada celor spuse – ºi mai ales cui nu i se cere – înainte de a fi crezut? În cele din urmã, metaforic vrobind, toþi alegem între Russo ºi Vosganian...

adi...il numesc cum vreau eu pe ala...dak vrea sa-i zic *borzgor imputit* asa ii voi zice....nu ma vei impiedik tu!!!
eu nu sunt produsul acestui forum...nu aici mi-am creat convingerile....credeam la fel si inainte de a intra...!!!...am vrut doar sa mai spun si altora ce cred eu...si ....e adevarat...cu okzia asta mi s-au intarit convingerile!!!
si convingerile mele nu au venit k urmare a unei afirmatii pe kr am vazut-o ieri(a lui russo) ci sunt rezultatul unor ani de observatii facute de mine....
adi...cu banii cu kr ceausescu a construit o romanie intreaga astazi nu se mai construiesc decat spatii de joak pentru copii....oamenii traiesc din ce in ce mai greu...pe zii ce trece tara se duce de rapa!!!
de ce...pentru k unii din occident si-au pus in cap sa ne jefuiasca!!!...mai bine era pe vremea turcilor cand plateam tribut...dadeam o suma de bani si era ok!!!...nimeni nu avea nimik cu noi!!!
acum suntem asupriti cum nu am mai fost niciodata.....:(
dumnezeu ne-a pedepsit pentru paktele noastre...insa trebuie sa ne intoarcem la el...trebuie sa spunem STOP acestui imperiu kr incearca sa ne fak sa ne uitam si credinta stramosilor nostri...dumnezeu a fost de partea nostra si in 1877...va fii si acum!!!

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: