back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 August 2009, ora 21:48

of, of , adi...deci...fii atent și tu ce poți scrie ...
(sau...asta înțleg eu din ceea ce scrii)
1) iisus hristos nu a venit pe lume pentru mântuirea sufletelor noastre (mântuire care era posibilă și fără venirea lui ) ci...ca un rege care s-a întors să-i elibereze pe evrei de romani (deși pe atunci iudeea nici nu era provincie romană )
2) mântuirea sufletelor noastre nu înseamnă intrarea în rai (curios...ce altceva o însemna oare? )...iar raiul nu este de fapt împărația lui dumnezeu ...sunt două chestii diferite care ....de aici încolo te complici așa de rău încât mi-e greu să cred tu ,însuți mai înțelegi ceva
3) din punctul 1 pot ușor extrage ideea că mântuirea (repet...habar nu am ce însemna pentru tine aia) e posibilă și în absența sfintelor taine ...deci...că toată ortodoxia pică...(nici nu mai e nevoie să discut cu tine despre avraam...el e doar un exemplu...mântuiți în afară sfintelor taine există ,însă pentru tine mult mai mulți)

acum...privește și tu ce erezii îmi vinzi.....îți dai seama că mi-e imposibil să cred așa ceva.

**Toate scrierile nou-testamentale (inclusiv evangheliile sau apocalipsele) respiră un aer ebraic pur revelațional, nicidecum elen sau latin. **

da, adi...poate (cu execepția momentului când pavel le vorbește atenienilor despre un zeu necunoscut care-i va izbăvi din iad), dar....scrierile acelea nu sunt totul....ortodoxia s-a construit și pe sfânta tradiție formată în cadrul culturii greco-romane și ..în plus...noi mai avem și sinoadele ecumenice , și scrierile sfinților părinți și scrieri de-ale unor mari duhovnici ...etc.

**Mutarea centrului de greutate al misiunii creștine în sfera euro-asiatică ne-iudaică, în perioada apostolică și imediat următoare, nu produce nici o schimbare de esență a mesajului iudeo-creștin; din contră, traducerea lui se face cu aceiași fidelitate și în același context vechi-testamental în care Iisus și apostolii l-au încadrat. **

adi...eu îmi amintesc că în urma conciliului de la ierusalim s-a decis ca mesajul creștinismului să se adreseze tuturor oamenilor indiferent de nația lor .(chiar iisus însuși a fost în relații bune cu romanii ...de exemplu cand spune să dea cezarului ce este al cezrului sau când vindeca sluga sutasului)...deci...realizează și tu că mesajul cu întoarcerea regelui care-i salvează de romani pică .de fapt...nici nu a fost ăsta vreodată mesajul creștinismului . creștinismul a promis mereu mântuirea sufletelor ....iar asta pentru toți oamenii...nu doar pentru evrei.
vezi , adi...pentru ideea că sufletul lor va fii izbăvit de chinurile iadului și va intra în rai (împărăția cerurilor) mulți oameni au suferit o moarte martirică în imperiul roman clasic. au ales să moară pentru că au crezut cu adevărat că astfel își vor mântui sufletele . (spune și iisus în predica de pe munte * fericiti veți fii când vă vor ocărâ pe voi și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră mințind pentru mine. bucurați-vă și vă veseliți că plata voastră multă este ÎN CERURI.*..ți-am citat exact). adi...dacă oamenilor acelora li s-ar fii vorbit despre întoarcerea regelui...fii serios....cine s-ar mai fii convertit la creștinism???...ce treabă aveau ei cu evreii și cu regii lor???(tu te-ai converti dacă ți-ar vorbi cineva despre asta? ).
adi...e logic ce spun...oamenii ăia au crezut în mântuirea sufletelor lor...și au îndurat o moarte martirică pentru asta....

**Dacă ai o altă părere, vino cu texte care să sprijine contrarul; numai să nu-mi citezi din Simon Magul, Marcion sau alți gnostici, unde într-adevăr se regăsesc ideile tale despre mântuirea sufletului din așa-zisa închisoare trupească.**

mi-ar fii de ajuns să caut o carte de predici ale unor duhovnici ortodocși (gen nicodim mândiță , arsenie boca sau antonie plămădeală) sau cazania de la orice duminică aproape, dar...îmi amintesc că odată ți-am postat aici modul cum explică ioan hrisostomul evanghelia din miercurea mare și...mi-ai spus că nu e cea mai bună interpretare...și că el nu a spus totul în materie de exegeză și că....(probabil urma ca eu să citesc o interpretare de-a protestanților sau martorilor cine știe cui )

**Teoria că Împărăția lui Dumnezeu ar fi o copie pământească a celei din ceruri **

hei....nu am spus asta....chiar deloc....am spus că pe pământ ar trebui să existe o singură împărăție care să fie copia celei din ceruri...și asta nu o spun eu ci eusebiu din cezareea....apoi...vorbește despre împărăția cerurilor așa cum am descris-o eu ....
și...referitor la filozofia greacă...da...creștinismul a preluat multe din ea...platonismul (cu ideea nemuririi sufletului.. ) sau stoicismul ....

**Mă miră faptul că cele peste 20 de citate vechi-testamentale în care acest leitmotif al Întoarcerii lui Yhwh ca Rege în Sion este menționat explicit (și pe care ți le-am reprodus mai demult, cu sublinierile necesare), plus pasajele nou-testamentale în care Iisus însuși face uz de acest leitmotif, nu te satisfac; mi se pare amuzant de irațional să le respingi fără nici cel mai mic efort de a le judeca contextual și a explica măcar de ce.**

nu le-am respins ci ți-am spus că ele se referă la altceva....profețiile era fie referitoare a doua venire a lui iisus ...fie la prima , iar citatele din noul testament vorbeau despre împărăția cerurilor....și nimic din ce ai spus tu nu m-a făcut să cred că eusebiu din cezareea nu avea dreptate...adi...*împărăția cerurilor * înseamnă *împărăția cerurilor* ,nu *întoarcerea regelui*....

**În fine, o ultimă eroare (gravă și impardonabilă) este să afirmi că tradiția ebraică vechi-testamentală s-a pierdut complet sau a fost ignorată total în perioada patristică (sau în cultura bizantină), hotărâtă parcă (în versiunea ta) să-l creadă pe Platon, nu pe Iisus, Pavel sau Petru; sunt convins de fapt că lucrurile nu stau așa și îți propun să discutăm concret anumiți părinți, începând probabil cu Ieronim (un bun exemplu, cred, mai ales având în vedere traducerea Vulgata). **

ieronim nu e sfânt părinte... ....dar...mai bine începem cu eusebiu din cezareea -oricum nici ăsta nu e-că mai am și acum caietul cu cursurile despre el

**parabola vierilor**

dacă te referi la parabola în care se spune că un om trimite la vie niște muncitori și apoi oameni care culeagă roadele (chiar și pe fiul său) , dar muncitorii îi oamoară pe toți , ei...acolo nu se vorbește despre întoarceare regelui ci despre cea de-a doua venire a lui iisus...atunci când îi va pierde pe muncitori ....
iar ...oamenii trimiși sunt prooroci ....
așa-mi amintesc eu ...(dacă e și andu...o să scrie și el....oricum...vei vedea că el ca ortodox nu înțelege în această parabolă nicio întoarcere a niciunui rege)...

numai bine , adi...

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 15 August 2009, ora 11:10

Ioana, nu am spus niciodată că mitul/leitmotivul vechi-testamental al întoarcerii lui Yhwh ca rege în Sion este aplicat de Iisus sau autorii nou-testamentali unei presupuse intenții a lui Dumnezeu de a-i elibera pe evrei de sub ocupația romană. Nu-mi atribui (din nou!) un punct de vedere pe care nu-l susțin, nu adăuga cu de la tine citire ca și cum aș fi spus eu, și nu-mi caricaturiza interpretarea acestui important concept biblic. Este un concept revelațional deoarece se află în scripturi (așa cum am arătat) și nu doar în mintea mea; de fapt, nu văd o erezie mai clară decât să negi (cu textele pe masă) prezența acestui leitmotiv vechi-testamental (nu textele per se) sau să-l sucești în așa fel încât să nu mai însemne acum ceea ce el a însemnat atunci. Care din textele vechi-testamentale citate se referă la prima venire a lui Hristos și în ce sens (dacă nu în sensul punerii-în-scenă a venirii lui Yhwh ca rege în Sion); și care din aceste texte se referă la a doua venire a lui Hristos (din moment ce, pentru profeți și contemporanii acestora, nici prima nu se consumase) și pe ce criterii hermeneutice faci deosebirea între cele două?

Repet, dimensiunea vocației mesianice a lui Iisus nu poate fi redusă la suflet și viață după moarte decât printr-o reprezentare caraghioasă, aistorică, reducționistă, ne-ebraică, gnostică, platonică și în final eretică (dacă tot îți place acest cuvânt) a evangheliei creștine: dacă Dumnezeu-creatorul ar fi avut în vedere numai sufletul și raiul, kenoza și întruparea hristică ar deveni absolut neinteligibile (la ce bun în-trupare dacă numai sufletul contează, iar trupul și firea [κτίσις] nu?), tandemul dintre parabolele și minunile împărăției și-ar pierde funcția de interpretare reciprocă (e.g., dacă banchetul mesianic are loc numai și abia după moarte de ce ar mai fi pus-în-scenă Iisus era mesianică prin acte de exorcism, vindecări sau re-înstăpânire a creației?), iar etica și misiunea împărăției s-ar trasforma exclusiv într-un troc cu viitorul (i.e., un fel de să-mi-fie-bine-după-moarte în loc de o trăire entuziastă a puterii Sfântului Duh de a schimba aici și acum comunități, culturi, destine).

La acestea trei se referă deci mântuirea și îndumnezeirea, anume la schimbarea și transformarea progresivă a firii aici și acum după chipul Dumnezeului cel întrupat, răstignit, înviat și înălțat, până la atingerea desăvârșirii și plinătății de dumnezeire la consumarea domniei sau împărăției lui. Iar martirii creștini nu au murit pentru ideea izbăvirii sufletului din iad (ce reducționism!), ci pentru Hristosul răstignit și înviat pe care îl mărturiseau dominus et deus noster într-un context deschis-conflictual în care cezarul roman (e.g., Domițian, după Suetoniu) își atribuia singur acest titlu regal și divin. Cât despre răsplata „în ceruri” despre care Iisus vorbește ca o compensare dumnezeiască pentru persecuția îndurată de ucenici de dragul său, numai scoaterea expresiei „în ceruri” din contextul evangheliei lui Matei și răstălmăcirea sintagmei „împărăția cerurilor” i-ar putea da o conotație exclusiv post-mortem.

PS Las parabola vierilor pentru altă dată...că am și musafiri.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 15 August 2009, ora 14:55

Adi,

Am citit un articol pomenit de tine: "What Is It Like to Be a Bat" si mi s-a parut foarte bun.

Vreau toata cartea (The View from Nowhere) si nu o gasesc pe net completa. Ai cumva un link cu cartea sau cartea completa intr-un format electronic?

Toate bune!

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 15 August 2009, ora 15:38

A discuta despre biblie ca despre o carte de povesti ,poate ,dar ca...literatura e prea mult spus -ca opera literara biblia e nula -a fost scrisa de niste analfabeti -dovada este in alte scrieri antice unde se poate remarca faptul ca si atunci existau oameni care puteau crea adevarate opere literare -cititi cateva lucrari ale filozofilor din antichitatea greaca sau cea romana si o sa observati ca nu difera cu mult de ceea ce se scrie in prezent - si Ion Creanga a fost mai talentat decat 'scribologii ' bibliei si evangheliilor ( o fi scris evangheliile un stramos al lui Vanghelie -atunci ar mai fi o scuza ). De ce sa incercam o cosmetizare a unor scriei primitive ,de ce sa facem ca lingaii lui Ceausescu ,sa creem valoare acolo unde nu exista -de ce sa sprijinim un plagiat -e clar ca cei care au creat biblia sau inspirat pe la vecinii evreilor - Isus = Horus = Marduk . A da importanta unei asemenea lucrari e ca si cum ai vrea sa nimicesti adevaratele creatii ale anticilor -biblia si toti prostii care au contribuit la scrierea ei precum si toti eroii plini de cruzime din cuprinsul ei nu au creat nimic pentru omenire -daca era dupa ei nivelul de cultura ar fi fost cel din cuprinsul ei -si astazi ar fi fost triburi care s-ar fi luptat pentru o bucata de pamant si acest fapt poate fi observat la o scara mai mica in israel si palestina unde cei implicati inca au ramas la nivelul de acum 3-4000 de ani incercand sa stapaneasca fasia Gaza si sa detina suprematia intr-un oras cetate unde fiecare crede ca e dreptul lui asupra zonei sfante . Faptul ca un schizofrenic sau drogat precum Moise si mai tarziu Isus au reusit sa induca asemenea ineptii in constiinta unor enoriasi la fel de bolnavi care au ucis si ucid inca in numele religiei milioane de oameni. Pacat ca aceste energii sunt consumate astfel -pacat ca omenirea a stagnat ca si civilizatie luptand pentru suprematia unei religii criminale ,

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 21:03

De la: andu30, la data 2009-08-15 14:55:51Adi,

Am citit un articol pomenit de tine: "What Is It Like to Be a Bat" si mi s-a parut foarte bun.

Vreau toata cartea (The View from Nowhere) si nu o gasesc pe net completa. Ai cumva un link cu cartea sau cartea completa intr-un format electronic?

Toate bune!

andu...ia citește de același autor și *oare ce înseamnă toate astea?* și, dacă apoi o să ți se pară la fel de bun ca filozof , promit că-ți fac eu rost de carte....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 22:10

** nu am spus niciodată că mitul/leitmotivul vechi-testamental al întoarcerii lui Yhwh ca rege în Sion este aplicat de Iisus sau autorii nou-testamentali unei presupuse intenții a lui Dumnezeu de a-i elibera pe evrei de sub ocupația romană. **

dar...ce înseamnă atunci?...fii clar și concis , adi....chiar îmi doresc să înțeleg cum gândești...

**Este un concept revelațional deoarece se află în scripturi (așa cum am arătat) și nu doar în mintea mea; de fapt, nu văd o erezie mai clară decât să negi (cu textele pe masă) prezența acestui leitmotiv vechi-testamental (nu textele per se) sau să-l sucești în așa fel încât să nu mai însemne acum ceea ce el a însemnat atunci. **

tu mi-ai arătat textele...iar eu ți-am spus că se referă la altceva...

**Care din textele vechi-testamentale citate se referă la prima venire a lui Hristos și în ce sens (dacă nu în sensul punerii-în-scenă a venirii lui Yhwh ca rege în Sion)**

adi...ți-am mai spus în ce sens...în sensul unui mesia care să mântuiască sufletele oamenilor din iad....care să răscumepere prin moartea sa păcatul strămoșesc.

**și care din aceste texte se referă la a doua venire a lui Hristos (din moment ce, pentru profeți și contemporanii acestora, nici prima nu se consumase) **

sunt și în vechiul testament multe profeții care se referă la apocalipsă...chiar tu ai admis una cu câteva pagini în urmă....(mi-e greu să caut acum unde)....iar...referitor la hermeneutica biblică....nu ăsta este domeniul meu ...eu știu doar ce spune ortodoxia și subscriu interpretărilor date de alții , iar...ceea ce scriu eu aici sunt lucrurile în care cred.

**la ce bun în-trupare dacă numai sufletul contează, iar trupul și firea [κτίσις] nu?**

adi..păcatul strămoșesc a aparținut unui om...un om nu a ascultat de cuvântul lui dumnezeu și a mâncat din pomul oprit și numai un om putea răscumpăra acest păcat prin moartea sa în chinuri ....
dacă iisus hristos nu s-ar fii întrupat ca om (cum spun monofiziții care afirmă că el a fost doar dumnezeu și atât) înseamnă că pe cruce nu ar fii simțit deloc chinuri (doar un trup omenesc poate suferi și numai oamenii simt durerea...divinitatea nu...dumnezeu este mai presus de durere)..vezi...ăsta a fost scopul întrupării sale ca om...patimile , și moartea pe cruce pentru a răscumpăra astfel păcatul strămoșesc și a le putea oferi oamenilor șansa de a reintra în raiul din care au fost izgoniți .

**dacă banchetul mesianic are loc numai și abia după moarte de ce ar mai fi pus-în-scenă Iisus era mesianică prin acte de exorcism, vindecări sau re-înstăpânire a creației?),**

adi...dacă iisus nu ar fii făcut minuni aici pe pământ nimeni nu ar fii crezut că este dumnezeu . doar dumnezeu putea stăpâni marea , scoate demoni sau vindeca leproși...în plus ...mila sa față de suferințele oamenilor îl face să-i vindece sau să le învieze morții....

**iar etica și misiunea împărăției s-ar trasforma exclusiv într-un troc cu viitorul (i.e., un fel de să-mi-fie-bine-după-moarte în loc de o trăire entuziastă a puterii Sfântului Duh de a schimba aici și acum comunități, culturi, destine).**

adi...viața asta nu contează aproape deloc...pământ suntem cu toții și mai devrme sau mai târziu ne vom în pământul din care am fost creați...(nimic nu e mai sigur pe lumea asta decât faptul că ...vom muri cu toții..)..ceea ce contează cu adevărat e sufletul nostru ...el va dăinui veșnic....răsplata pentru faptele bune ne-o vom lua în ceruri ...
adi...avem posibilitatea de a aintra în rai numai datorită faptului că iisus a înviat din morți...la ce crezi tu că se referă altfel apostolul pavel atunci când spune că **dacă hristos nu ar fii înviat zadarnică ar fii fost credința noastră**?...adică...orice am fii făcut nu ne puteam mântui sufletele (intra în rai) pentru că purtam cu noi vina păcatului strămoșesc...acum , însă...odată cu moartea și învierea lui iisus am fost eliberați de această vină....ține doar de noi dacă vrem să ne mântuim sufletele sau nu....

**La acestea trei se referă deci mântuirea și îndumnezeirea, anume la schimbarea și transformarea progresivă a firii aici și acum după chipul Dumnezeului cel întrupat, răstignit, înviat și înălțat, până la atingerea desăvârșirii și plinătății de dumnezeire la consumarea domniei sau împărăției lui.**

...doamne ce erezie de toată frumusețea...adi...o să mă rog pentru tine pentru ca dumnezeu să te aducă pe calea cea dreaptă...toate ideile astea numai de la diavol îți vin....iar tu nici măcar nu ești conștient de rătăcirea spirtuală în care te aflii și crezi cu tărie că religia ta e ortodoxia...:(...mare păcat că un intelectual ca tine a căzut în asemnea rătăciri spirituale....:(...sper să-ți dai seama la timp că nu ai dreptate....

**Iar martirii creștini nu au murit pentru ideea izbăvirii sufletului din iad (ce reducționism!), ci pentru Hristosul răstignit și înviat pe care îl mărturiseau dominus et deus noster într-un context deschis-conflictual în care cezarul roman (e.g., Domițian, după Suetoniu) își atribuia singur acest titlu regal și divin.**

adi...să văd dacă înțeleg...adică...ei au murit pentru hristos(ca dumnezeu ) pentru că nu voiau să-i slujească lui cezar în aceeași postură...deci...au ales moartea pentru că ...pur și simplu nu voiau ei să-l slujească pe domițian de exemplu (probabil nu le plăcea fața lui )...deci...între un zeu sau altul au ales în mod subiectiv unul dintre ei ...pentru că nu le plăcea dintr-un motiv știut numai de ei celălat....uite ce făceam eu dacă eram în locul lor...ca să scap de o moarte în chinuri (de exemplu mâncată de lei ) aduceam acolo jertă împăratului și...gata...că oricum mi-ar fii fost bine după aia (iar tu spui că contează viața pe acest pământ)......lasă să-i mânânce leii pe fraierii care au chef să moară aiurea....
să mă ferească dumnezeu să cred așa ceva!!!!
adi..hai să facem împreună un exercițiu de imginație și o să-ți dai seama apoi ușor cum gândesc eu în comparație cu tine.... eu aș fii creștină , aș trăi în imperiul roman de dinainte de constantin cel mare , aș fii prinsă de autorități și pusă să aduc jertă lui cezar (indiferent care ar fi el ).aș alege să-mi salvez viața și să aduc jertă...bun...hai să gândim împreună ce s-ar fii întâmplat cu mine apoi....
1) după teoria ta....poi ..tu spui că contează viața pe acest pământ și că împărăția lui dumnezeu înseamnă oarecum acea stare de bine....poi...în cazul ăsta mi-e mi-ar fii fost bine...îmi salvam viața și plecam mulțumită de acolo...ajungeam chiar să cred în cultul cezarului și să-mi dau seama că nu e chiar așa de rău...eram fericită...aveam și un dumnezeu în care să cred...și viață...și libertate....
păi...în acest sens...de ce să nu-mi urmeze și alții exemplul???....de ce să mai moară cineva???...ce să câștige prin moarte???
2) după teoria mea.....ideea că în felul acesta mi-am pierdut definitiv sufletul m-ar fii distrus...adi..teama și remușcarea sunt cele mai bune instrumente de tortură..m-ar fii chinuit rău de tot ....aș știi că nu mă așteaptă decât chinurile iadului (infinit mai mari decât o moarte mâncată de lei de exemplu) pentru că în împărăția lui dumnezeu (adică în rai ) nu pot intra decât creștinii...cel care l-au mărturisit pe hristos până la final...pentru mine nu ar mai exista nicio bucurie ...decât o teamă permanentă de iad și remușcarea că mi-am părăsit credința....
adi...așa au gândit primii creștini!!!...acum sper să-ți dai seama ....ei au murit pentru a fii astfel salvați de chinurile iadului și a intra în rai...au crezut cu adevărat că hristos cel înviat le poate oferi raiul , adică fericire veșnică ...își pot mântui sufletele prin suferință și moartea lor...ce mai contau în contextul ăsta niște chinuri de maxim o oră după care urma o viață de veci în rai alături de ceilați sfinți ?....
iar ...astea nu veneau din tradiția iudaică...sființii apostoli (cei care i-au convertit la creștinism) le-au vorbit despre viața veșnică și raiul în care aveau să intre( ti-am dat exemplu cu sfântul apostol pavel și atenienii). astfel, creștinismul a reușit să-și facă repede adepți într-o lume dominată de stoicism ( care promova rezistarea cu fermitate în fața vicisitudinilor vieții) și platonism (cu nemurirea sufletului).

**răstălmăcirea sintagmei „împărăția cerurilor”**

nicio răstălmăcire adi...de mii de ani creștinii ortodocși cred în ceea ce spun eu( că împărăția lui dumnezeu este în rai , iar pe pământ trebuie să existe o singură împărție care să fie o copie fidelă a aceleia)... întreaga teologie politică -cum numea ostrogorsky doctrina politică a bizantinilor- bizantină s-a bazat pe asta....așa au crezut creștinii primeleor veacuri , bizantini mai apoi , și de la ei ...întreaga lume ortodoxă (ba, chiar și catolică) ...așa că...singurul care răstălmăcește sintagma asta ești tu ....
( fii atent la încă ceva...la cuvintele din rugăciunea spusă de iisus * vie ÎMPĂRĂȚIA TA, facă-se voia ta, PRECUM ÎN CER AȘA ȘI PE PĂMÂNT*)....

numai bine!!!

ps: ce musafiri? ...au ajuns adrian și prietena lui pe la tine???

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 22:11

De la: karpov, la data 2009-08-15 15:38:16A discuta despre biblie ca despre o carte de povesti ,poate ,dar ca...literatura e prea mult spus -ca opera literara biblia e nula -a fost scrisa de niste analfabeti -dovada este in alte scrieri antice unde se poate remarca faptul ca si atunci existau oameni care puteau crea adevarate opere literare -cititi cateva lucrari ale filozofilor din antichitatea greaca sau cea romana si o sa observati ca nu difera cu mult de ceea ce se scrie in prezent - si Ion Creanga a fost mai talentat decat 'scribologii ' bibliei si evangheliilor ( o fi scris evangheliile un stramos al lui Vanghelie -atunci ar mai fi o scuza ). De ce sa incercam o cosmetizare a unor scriei primitive ,de ce sa facem ca lingaii lui Ceausescu ,sa creem valoare acolo unde nu exista -de ce sa sprijinim un plagiat -e clar ca cei care au creat biblia sau inspirat pe la vecinii evreilor - Isus = Horus = Marduk . A da importanta unei asemenea lucrari e ca si cum ai vrea sa nimicesti adevaratele creatii ale anticilor -biblia si toti prostii care au contribuit la scrierea ei precum si toti eroii plini de cruzime din cuprinsul ei nu au creat nimic pentru omenire -daca era dupa ei nivelul de cultura ar fi fost cel din cuprinsul ei -si astazi ar fi fost triburi care s-ar fi luptat pentru o bucata de pamant si acest fapt poate fi observat la o scara mai mica in israel si palestina unde cei implicati inca au ramas la nivelul de acum 3-4000 de ani incercand sa stapaneasca fasia Gaza si sa detina suprematia intr-un oras cetate unde fiecare crede ca e dreptul lui asupra zonei sfante . Faptul ca un schizofrenic sau drogat precum Moise si mai tarziu Isus au reusit sa induca asemenea ineptii in constiinta unor enoriasi la fel de bolnavi care au ucis si ucid inca in numele religiei milioane de oameni. Pacat ca aceste energii sunt consumate astfel -pacat ca omenirea a stagnat ca si civilizatie luptand pentru suprematia unei religii criminale ,

tu ai citit biblia?

Fosta membra 9am.ro

220 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 22:20

De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 22:11:29tu ai citit biblia?
Cu siguranta a citito. Dar au mai citit Biblia si cei care in numele ei, atunci cand a devenit LEGE, faradelegile Bisericii Crestine s-au transformat in CRIME, chiar si impotriva copiilor.

Nu-mi dați sfaturi. Știu să greșesc și singur !
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 15 August 2009, ora 23:07

De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 22:11:29
De la: karpov, la data 2009-08-15 15:38:16A discuta despre biblie ca despre o carte de povesti ,poate ,dar ca...literatura e prea mult spus -ca opera literara biblia e nula -a fost scrisa de niste analfabeti -dovada este in alte scrieri antice unde se poate remarca faptul ca si atunci existau oameni care puteau crea adevarate opere literare -cititi cateva lucrari ale filozofilor din antichitatea greaca sau cea romana si o sa observati ca nu difera cu mult de ceea ce se scrie in prezent - si Ion Creanga a fost mai talentat decat 'scribologii ' bibliei si evangheliilor ( o fi scris evangheliile un stramos al lui Vanghelie -atunci ar mai fi o scuza ). De ce sa incercam o cosmetizare a unor scriei primitive ,de ce sa facem ca lingaii lui Ceausescu ,sa creem valoare acolo unde nu exista -de ce sa sprijinim un plagiat -e clar ca cei care au creat biblia sau inspirat pe la vecinii evreilor - Isus = Horus = Marduk . A da importanta unei asemenea lucrari e ca si cum ai vrea sa nimicesti adevaratele creatii ale anticilor -biblia si toti prostii care au contribuit la scrierea ei precum si toti eroii plini de cruzime din cuprinsul ei nu au creat nimic pentru omenire -daca era dupa ei nivelul de cultura ar fi fost cel din cuprinsul ei -si astazi ar fi fost triburi care s-ar fi luptat pentru o bucata de pamant si acest fapt poate fi observat la o scara mai mica in israel si palestina unde cei implicati inca au ramas la nivelul de acum 3-4000 de ani incercand sa stapaneasca fasia Gaza si sa detina suprematia intr-un oras cetate unde fiecare crede ca e dreptul lui asupra zonei sfante . Faptul ca un schizofrenic sau drogat precum Moise si mai tarziu Isus au reusit sa induca asemenea ineptii in constiinta unor enoriasi la fel de bolnavi care au ucis si ucid inca in numele religiei milioane de oameni. Pacat ca aceste energii sunt consumate astfel -pacat ca omenirea a stagnat ca si civilizatie luptand pentru suprematia unei religii criminale ,

tu ai citit biblia?

Am citit-o prima data in jurul varstei de 6 ani ( bunicul meu a fost dascal la biserica -in timpul liber ) ,am citit-o si in alfabetul cirilic -o varianta mai veche -am citit si Alice in Tara Minunilor si asemanarile ( exagerarile ) sunt izbitoare . Nu vad de ce trebuie sa ne consumam din timpul nostru si din energia noastra pentru a ridica la rang de capodopera literara niste povestiri eroice scrise de unul ca moise la betie sau de cei care l-au urmat -de ce voi crestinii agreati doar pasajele frumoase din plagiatul respectiv si nu va asumati crimele comandate de dumnezeul razbunator -ti-ar place sa vina cineva trimis de dumnezeu sa-ti omoare barbatii-femeile copii si pruncii din familia ta si toate animalele din curte ? asta suna putin a instigare la crima -eu unul si multi altii care nu suntem naivi si usor de manipulat nu am asculta de un asemenea dumnezeu -crestinii insa au achiesat la acest criminal si au ucis in numele religiei peste 50.000.000 de oameni ! sunt oameni deosebiti pe acest pamant pe care nu i-as schimba pe nici un crestin un exemplu a fost Hipatya din Alexandria asasinata de crestinii sfantului criminal crestin CHIRIL -poate ai ocazia sa vezi filmul AGORA si sa-ti dai seama la ce a folosit opera literara intitulata biblia - ca sa intelegi adevarul ,asa cum eu am fost interesat sa citesc biblia si tu ai putea sa citesti si altceva -un om cu cat e mai informat cu atat e in stare sa-si faca o parere cat mai apropiata de adevar - incepe cu istoria ,istoria religiiilor ,istoria crestinismului ,crimele in numele bisericii ( Noaptea Sf.Bartolomeu,asasinarea cavalerilor templieri ,crimele sf. imparati Constantin si Elena -crestinarea fortata din timpul acestora ,asasinarea catarshilor ,albigenzilor bugomililor ,asasinarea si exterminarea indienilor sudamericani ( 6000 intr-o singura zi ),cruciadele ,vanzare de indulgente , inchizitia ,asasinarea sau incercarea de asasinare a unor oameni deosebiti ca Giordano Bruno,Copernic sau Galileo Galilei .Eu cunosc putini oameni deosebiti ,inteligenti insa niciunul nu este adept al unei religii si cu toate acestea nu pacatuiesc ca majoritatea crestinilor care merg pe principiul ca cel de Sus e naiv si poate fi dus de nas cu un pelerinaj sau cu o impartasanie . Eu daca as avea posibilitatea sa calatoresc in timp in vremea cand a trait Hipatya as salva-o doar pe ea deoarece era poate cea mai inteligenta fiinta din epoca sa iar pe crestinii care au facut-o sa sufere ii trimiteam in rai deoarece cred ca acolo e cel mai rau pentru ei -o vesnicie pentru cei ca ei este o pedeapsa - eu prefer o viata efemera pe acest pamant unde sa-mi gasesc perechea alaturi de care sa petrec eternitatea chiar daca ar insemna 1 an sau 30 de ani se pare ca esti destul de inteligenta asa ca ...TREZESTE - TE ! SUNT CONVINS CA DACA ACEL DUMNEZEU AL TAU AR EXISTA NU S-AR SUPARA ...DACA-TI VEZI DE TREABA !

Fosta membra 9am.ro

220 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 23:11

De la: karpov, la data 2009-08-15 23:07:24
Am citit-o prima data in jurul varstei de 6 ani ( bunicul meu a fost dascal la biserica -in timpul liber ) ,am citit-o si in alfabetul cirilic -o varianta mai veche -am citit si Alice in Tara Minunilor si asemanarile ( exagerarile ) sunt izbitoare . Nu vad de ce trebuie sa ne consumam din timpul nostru si din energia noastra pentru a ridica la rang de capodopera literara niste povestiri eroice scrise de unul ca moise la betie sau de cei care l-au urmat -de ce voi crestinii agreati doar pasajele frumoase din plagiatul respectiv si nu va asumati crimele comandate de dumnezeul razbunator -ti-ar place sa vina cineva trimis de dumnezeu sa-ti omoare barbatii-femeile copii si pruncii din familia ta si toate animalele din curte ? asta suna putin a instigare la crima -eu unul si multi altii care nu suntem naivi si usor de manipulat nu am asculta de un asemenea dumnezeu -crestinii insa au achiesat la acest criminal si au ucis in numele religiei peste 50.000.000 de oameni ! sunt oameni deosebiti pe acest pamant pe care nu i-as schimba pe nici un crestin un exemplu a fost Hipatya din Alexandria asasinata de crestinii sfantului criminal crestin CHIRIL -poate ai ocazia sa vezi filmul AGORA si sa-ti dai seama la ce a folosit opera literara intitulata biblia - ca sa intelegi adevarul ,asa cum eu am fost interesat sa citesc biblia si tu ai putea sa citesti si altceva -un om cu cat e mai informat cu atat e in stare sa-si faca o parere cat mai apropiata de adevar - incepe cu istoria ,istoria religiiilor ,istoria crestinismului ,crimele in numele bisericii ( Noaptea Sf.Bartolomeu,asasinarea cavalerilor templieri ,crimele sf. imparati Constantin si Elena -crestinarea fortata din timpul acestora ,asasinarea catarshilor ,albigenzilor bugomililor ,asasinarea si exterminarea indienilor sudamericani ( 6000 intr-o singura zi ),cruciadele ,vanzare de indulgente , inchizitia ,asasinarea sau incercarea de asasinare a unor oameni deosebiti ca Giordano Bruno,Copernic sau Galileo Galilei .Eu cunosc putini oameni deosebiti ,inteligenti insa niciunul nu este adept al unei religii si cu toate acestea nu pacatuiesc ca majoritatea crestinilor care merg pe principiul ca cel de Sus e naiv si poate fi dus de nas cu un pelerinaj sau cu o impartasanie . Eu daca as avea posibilitatea sa calatoresc in timp in vremea cand a trait Hipatya as salva-o doar pe ea deoarece era poate cea mai inteligenta fiinta din epoca sa iar pe crestinii care au facut-o sa sufere ii trimiteam in rai deoarece cred ca acolo e cel mai rau pentru ei -o vesnicie pentru cei ca ei este o pedeapsa - eu prefer o viata efemera pe acest pamant unde sa-mi gasesc perechea alaturi de care sa petrec eternitatea chiar daca ar insemna 1 an sau 30 de ani se pare ca esti destul de inteligenta asa ca ...TREZESTE - TE ! SUNT CONVINS CA DACA ACEL DUMNEZEU AL TAU AR EXISTA NU S-AR SUPARA ...DACA-TI VEZI DE TREABA !

Vezi sa nu fii acuzat ca plagiezi sau ca ma imiti pe mine cand spuneam aceleasi lucruri acum cateva luni.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 15 August 2009, ora 23:28

De la: Dorinus, la data 2009-08-15 23:11:00
De la: karpov, la data 2009-08-15 23:07:24

Vezi sa nu fii acuzat ca plagiezi sau ca ma imiti pe mine cand spuneam aceleasi lucruri acum cateva luni.

EU SUNT MAI NOU PRIN CARTIERUL 9 AM asa ca nu puteam sa citesc toate mesajele mai vechi si chiar daca alerg de colo colo nu sunt ca florin sa le acopar pe toate asa ca plagiatul se exclude si asa cum ei seamana intre ei adica sunt habotnici si intoleranti nu vad de ce si parereile nostra nu ar coincide

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 23:32

...mi-ai amintit de ceva...niște feministe convinse din sua au reabilitat-o pe hypatia asta...au început să o ridice în slăvi....ca o victimă a bărbaților misogini ...o luptătoare pentru drepturile femeilor (doamne...a înnebunit lumea asta de tot )...au făcut chiar o revistă cu numele ei unde fiecare tâmpită de-astea își varsă frustările împotriva creștinismului și a bărbaților *misogini*....

karpov...îți răspund mâine că acum vorbesc pe un alt topic...promit însă că-ți voi răspunde negreșit....dacă vrei să vorbești mai mult despre evul mediu..ai găsit în mine omul potrivit (chiar vreau să dau la master la evul mediu anul viitor...îmi place mult perioada asta )

numai bine!!!

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 16 August 2009, ora 10:28

De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 23:32:49 ...mi-ai amintit de ceva...niște feministe convinse din sua au reabilitat-o pe hypatia asta...au început să o ridice în slăvi....ca o victimă a bărbaților misogini ...o luptătoare pentru drepturile femeilor (doamne...a înnebunit lumea asta de tot )...au făcut chiar o revistă cu numele ei unde fiecare tâmpită de-astea își varsă frustările împotriva creștinismului și a bărbaților *misogini*....

karpov...îți răspund mâine că acum vorbesc pe un alt topic...promit însă că-ți voi răspunde negreșit....dacă vrei să vorbești mai mult despre evul mediu..ai găsit în mine omul potrivit (chiar vreau să dau la master la evul mediu anul viitor...îmi place mult perioada asta )

numai bine!!!

Evul mediu ti se potriveste de minune..
Perioada cea mai infloritoare a cre[s]tinismului.....

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 10:28

Mihai Eminescu dixit

"Religia - o fraza de dînsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osînda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti?
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti."

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 10:46

Fie-va mila

Unii oameni sint imuni la prostiile religiei, unii nu. Care e diferenta dintre ei?

Toti am primit email-uri in care ni se cerea sa ajutam pe nu stiu cine apelind la sentimentele noastre si sa-l trimitem mai departe la toti cunoscutii. Religia e tot un astfel de virus primitiv care a evoluat mii de ani si care infecteaza foarte usor creierele neprotejate. Nu vorbesc aici numai de cele tinere ci de toate creierele carora le lipseste gindirea critica, acel scepticism inascut la unii care te face sa nu crezi orice timpenie fara sa-ti pui intrebari. Pentru unii “sa ai credinta” nu e un argument valid in timp ce altii nu pot sa faca deosebirea intre o informatie buna si una informatie gresita.

Poti face orice cu astfel de creiere: ii poti mobiliza la actiuni caritabile, ii poti face sa voteze intr-un anumit fel (de aici legatura cu politica) sau ii poti determina sa faca cele mai mari atrocitati, pur si simplu creierul lor n-are acea protectie necesara luarii deciziilor, se lasa dus de val.

Sa fi ateist nu e “cool”, cere numai sa ai un simt al ridicolulul diferit de zero. Pentru cei mai putin dotati stiinta e doar o teorie, pentru altii e sa nu iei nimic de-a gata fara o riguroasa si minutioasa testare, iar chiar si dupa asta orice poate retesta orice lege sau teorie in speranta ca o poate dovedi gresita si cistiga faima vesnica. Religia nu are nimic care sa semene cu asta, daca se descopera ceva care este impotriva doctrinei este in cel mai bun caz ignorat.

Religiosii sint doar fiinte fara aparare cu prieteni imaginari, fiti buni cu ei.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 16 August 2009, ora 17:47

De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 21:03:59
De la: andu30, la data 2009-08-15 14:55:51Adi,

Toate bune!

andu...ia citește de același autor și *oare ce înseamnă toate astea?* și, dacă apoi o să ți se pară la fel de bun ca filozof , promit că-ți fac eu rost de carte....

Nu stiu cat de bun filosof este, pentru ca nu am capacitatea de a evalua pe cineva din acest punct de vedere. Ce pot sa-ti spun este ca mie ca un simplu cititor cu pregătire filosofică zero mi-a plăcut foarte mult articolul acesta. Nagel scrie concis, clar si are un mesaj pe care il sustine foarte bine.

Apreciez astfel de oameni, dar asta nu înseamnă ca le dau si 100% dreptate. Eu (care sunt total pe langa subiectul filosofie) zic ca profesorul asta merita toata atenția. Cartea de care pomenesti tu am gasit-o foarte repede, dar totusi as vrea sa citesc mai intai "The View from Nowhere" sau macar articolul 32 din ea ("What Is It Like to Be a Bat" este articolul 22).

Toate bune

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

220 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 19:20

De la: Ic3, la data 2009-08-16 10:46:18
Religiosii sint doar fiinte fara aparare cu prieteni imaginari, fiti buni cu ei.
Vai de funduletul lor la aflarea adevarului !!! Sa traiesti toata viata in amagire si minciuna !!!...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 20:36

karpov....

**Am citit-o prima data in jurul varstei de 6 ani ( bunicul meu a fost dascal la biserica -in timpul liber ) ,am citit-o si in alfabetul cirilic -o varianta mai veche -am citit si Alice in Tara Minunilor si asemanarile ( exagerarile ) sunt izbitoare .**

haha....ești cumva lingvist de-ți permiți să faci o astfel de afirmație ???...și ...pe ce te bazezi???...care ar fii asemănările astea care te-au izbit pe tine?(spune și tu măcar două -trei)

**scrise de unul ca moise la betie sau de cei care l-au urmat**

dacă ai fii citit începutul topicului ăsta ți-ai fii dat seama că cele 5 cărți atribuite lui moise nu au fost în realitate scrise de el (nici nu avea cum...scrisul apare mai târziu )

**de ce voi crestinii agreati doar pasajele frumoase din plagiatul respectiv si nu va asumati crimele comandate de dumnezeul razbunator **

te referi la pasajele în care dumnezeu îi pedepsește pe evrei pentru că ei se închinau la idoli și-și părăsiseră credința?...poi...eu sunt de acord cu pedepsele în cazul ăsta...
nu mai judeca antichitatea cu mintea ta de european de secol 21 ...nimic nu e mai greșit decât a impune civilizației evreilor din antichitate principii morale ale europenilor de secol 21....așa îți garantez eu că nu vei înțelege antichitatea niciodată...ai idee ce însemna pe atunci părăsirea credinței?...îndepărtarea de dumnezeu?....
vai...încearcă să găndești și tu cu mintea acelor oameni...acum...părăsirea credinței ar fii floare la ureche , dar în antichitate (cel puțin pentru evrei ) însemna părăsirea propriului popor...nu te mai puteai numi evreu dacă părăseai legea lui moise...pierdeai astfel și toate drepturile pe care le aveai în cadrul acelei comunități...trebuia apoi să supraviețuiești de unul singur...și....în mod clar ai fii fost pierdut....
gândește-te și tu la faptul că oamenii încercau din răspunteri să supraviețuiască...toată viața lor era o luptă continuă pentru supraviețuire (la fel cum e azi de altfel, dar...astăzi metodele de a-i ține pe oameni legați de societate nu mai au legătură cu religia). ei...acei oameni nu puteau supraviețui decât în cadrul comunității , iar pentru a putea face parte din ea trebuiau să-i respecte regulile...când unul nu le mai respecta era alungat....iar...dacă mai mulți se găseau să nu le mai respecte erau pedepsiți....iar..cum pe atunci aproape toate regulile lor aveau legătură cu divinitatea (asta îi ținea uniți) era normal ca pedepsele să le primească din partea ei...numai sub amenințarea acestor pedepse oamenii aceia s-au putut menține uniți în jurul unui dumnezeu de care se temeau ...și au putut astfel supravițui...
altfel...gândește-te și tu ce s-ar fii întâmplat cu ei...fiecare ar fii gândit liber...și-ar fii creat propriile reguli străine de orice divinitate...și ar fii început să și le aplice...s-ar fii ales praful de toată comunitatea...și...într-un final (cum nu ar fii putut supraviețui de unii singuri) ...s-ar fii ales praful de ei înșiși...ar fii murit cu toții ...
ei...acele pedespse ale divinității...și teama de ele i-au ținut uniți...
de aceea moise impune la un moment dat pedeapsa cu moartea pentru cei care își părăseau credința (deci ...toată legea comunității)...teama de acea pedeapsă i-a făcut să repecte întru totul legile grupului și să nu se mai abată de la ele ...astfel...grupul (cred că termenul potrivit aici este...trib) a supraviețuit...și...odată cu el...toți menbrii comunității....
acum...gândește-te și tu dacă nu cumva pentru binele întregii comunități nu merita să fie sacrificat un singur membru ....

**eu unul si multi altii care nu suntem naivi si usor de manipulat nu am asculta de un asemenea dumnezeu**

acum , în secolul 21 , când regulile comunității din care faci parte sunt altele și nu mai au legătură cu relgia...poate nu ai asculta de niciun dumnezeu (treaba ta...oricum...în lumea asta nu ai avea de pierdut nimic)...dar...dacă trăiai în epoca antică sau evul mediu , epoci profund religioase , în care orice regulă avea legătură cu divinitatea și orice problemă era una de ordin religios...da!!!..le-ai fii respectat!!!...nu ai fii avut de ales....
acum...dacă regulile impuse de o societate creștină sunt mai bune sau mai rele decât cele impuse de o societate atee...poți afla comparând bizanțul secolelor 11-12(am găsit un exemplu de societate profund religioasă) cu rusia lui stalin(o societate dominată de ateism...) . care civilizație este superioară celeilalte?.(din ce punct de vedere vrei ) ..te las să-ți răspunzi singur la întrebare....

**crestinii insa au achiesat la acest criminal si au ucis in numele religiei peste 50.000.000 de oameni ! **

ete, nah...50 de milioane???...de unde scoseși cifra asta?

** om cu cat e mai informat cu atat e in stare sa-si faca o parere cat mai apropiata de adevar - incepe cu istoria ,istoria religiiilor ,istoria crestinismului ,crimele in numele bisericii ( Noaptea Sf.Bartolomeu,asasinarea cavalerilor templieri ,crimele sf. imparati Constantin si Elena -crestinarea fortata din timpul acestora ,asasinarea catarshilor ,albigenzilor bugomililor ,asasinarea si exterminarea indienilor sudamericani ( 6000 intr-o singura zi ),cruciadele ,vanzare de indulgente , inchizitia ,asasinarea sau incercarea de asasinare a unor oameni deosebiti ca Giordano Bruno,Copernic sau Galileo Galilei **

stai , stai , stai!!!!!!!!!!!!!!!...ia-o pe rând că mă amețești...concentrează-ți atenția asupra unui singur subiect dintre cele anunțeate aici și-l dezbatem...nu mă arunca într-un ghiveci de toată frumusețea că nu au nicio legătură crucida împotriva albigenzilor (care , apropo...nu sunt același lucru cu bogumilii) cu exterminarea indienilor din america sau crimele împăratului constantin cel mare (știu și eu că și-a ucis soția si fiul...stai linistit)...
ce-mi servești tu aici e un ghiveci si dacă ti-as răspunde si eu la fel discutia noastra ar duce pretutindeni si nicăieri ...deci...te rog...ia-o pe rând....
cu ce vrei să incepem?

**Eu cunosc putini oameni deosebiti ,inteligenti insa niciunul nu este adept al unei religii **

si eu cunosc foarte multi oameni deosebit de destepti care sunt crestini...de exemplu..ce parere ti-a facut adi popa ( cel care a lansat topicul asta) ...sau...uite un alt exemplu de om care a studiat mult prin anglia si care e asistent universitar la universitatea bucuresti liviudami.wordpress.com/.. este creștin și..mai mult decât atat...crestin ortodox.
sau..un alt exemplu...stelian brezeanu...profesor la catedra de bizant a universitatii bucuresti...crestin ortodox de asemenea....
ti-am dat deja trei exemple.....să mai continui? (daca imi raspunzi da...o sa-ti mai scriu...si numai persoane pe care le cunosc eu )...

**Eu daca as avea posibilitatea sa calatoresc in timp in vremea cand a trait Hipatya as salva-o doar pe ea deoarece era poate cea mai inteligenta fiinta din epoca sa iar pe crestinii care au facut-o sa sufere ii trimiteam in rai deoarece cred ca acolo e cel mai rau pentru ei**

în prmul rân nu stiu de unde ai scos ideea ca hypatia ar fii cea mai desteapta persoana de la vremea aceea ...în al doilea rând nu ortodocșii au ucis-o ci monofiziții (care mi se pare că nici măcar nu cred în rai ), iar în al treilea rând...dacă i-ai ucide pe creștini în locul ei înseamnă că nu te-ai arăta nici tu mai tolerant...așa că...nu acuza numai creștinismul de crime împotriva umanității....și ateismul e la fel de vinovat....

**eu prefer o viata efemera pe acest pamant unde sa-mi gasesc perechea alaturi de care sa petrec eternitatea chiar daca ar insemna 1 an sau 30 de ani se pare ca esti destul de inteligenta asa ca ...TREZESTE - TE ! SUNT CONVINS CA DACA ACEL DUMNEZEU AL TAU AR EXISTA NU S-AR SUPARA ...DACA-TI VEZI DE TREABA !**

veiz tu...fără dumnezeu mai devreme sau mai târziu te va copleși inutilitatea vieții sau sentimentul că îmbătrânești , durerea față de tinerețea care trece treptat , sau teama de moartea care se apropie sau....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 21:03

De la: DorYnel, la data 2009-08-16 19:20:48
De la: Ic3, la data 2009-08-16 10:46:18

Vai de funduletul lor la aflarea adevarului !!! Sa traiesti toata viata in amagire si minciuna !!!...

dorinel...să vezi tu ce supriză o să ai după ce vei muri.... .......

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 16 August 2009, ora 21:59

De la: ioana_dark, la data 2009-08-16 20:36:35karpov....

**Am citit-o prima data in jurul varstei de 6 ani ( bunicul meu a fost dascal la biserica -in timpul liber ) ,am citit-o si in alfabetul cirilic -o varianta mai veche -am citit si Alice in Tara Minunilor si asemanarile ( exagerarile ) sunt izbitoare .**

haha....ești cumva lingvist de-ți permiți să faci o astfel de afirmație ???...și ...pe ce te bazezi???...care ar fii asemănările astea care te-au izbit pe tine?(spune și tu măcar două -trei)

**scrise de unul ca moise la betie sau de cei care l-au urmat**

dacă ai fii citit începutul topicului ăsta ți-ai fii dat seama că cele 5 cărți atribuite lui moise nu au fost în realitate scrise de el (nici nu avea cum...scrisul apare mai târziu )

**de ce voi crestinii agreati doar pasajele frumoase din plagiatul respectiv si nu va asumati crimele comandate de dumnezeul razbunator **

te referi la pasajele în care dumnezeu îi pedepsește pe evrei pentru că ei se închinau la idoli și-și părăsiseră credința?...poi...eu sunt de acord cu pedepsele în cazul ăsta...
nu mai judeca antichitatea cu mintea ta de european de secol 21 ...nimic nu e mai greșit decât a impune civilizației evreilor din antichitate principii morale ale europenilor de secol 21....așa îți garantez eu că nu vei înțelege antichitatea niciodată...ai idee ce însemna pe atunci părăsirea credinței?...îndepărtarea de dumnezeu?....
vai...încearcă să găndești și tu cu mintea acelor oameni...acum...părăsirea credinței ar fii floare la ureche , dar în antichitate (cel puțin pentru evrei ) însemna părăsirea propriului popor...nu te mai puteai numi evreu dacă părăseai legea lui moise...pierdeai astfel și toate drepturile pe care le aveai în cadrul acelei comunități...trebuia apoi să supraviețuiești de unul singur...și....în mod clar ai fii fost pierdut....
gândește-te și tu la faptul că oamenii încercau din răspunteri să supraviețuiască...toată viața lor era o luptă continuă pentru supraviețuire (la fel cum e azi de altfel, dar...astăzi metodele de a-i ține pe oameni legați de societate nu mai au legătură cu religia). ei...acei oameni nu puteau supraviețui decât în cadrul comunității , iar pentru a putea face parte din ea trebuiau să-i respecte regulile...când unul nu le mai respecta era alungat....iar...dacă mai mulți se găseau să nu le mai respecte erau pedepsiți....iar..cum pe atunci aproape toate regulile lor aveau legătură cu divinitatea (asta îi ținea uniți) era normal ca pedepsele să le primească din partea ei...numai sub amenințarea acestor pedepse oamenii aceia s-au putut menține uniți în jurul unui dumnezeu de care se temeau ...și au putut astfel supravițui...
altfel...gândește-te și tu ce s-ar fii întâmplat cu ei...fiecare ar fii gândit liber...și-ar fii creat propriile reguli străine de orice divinitate...și ar fii început să și le aplice...s-ar fii ales praful de toată comunitatea...și...într-un final (cum nu ar fii putut supraviețui de unii singuri) ...s-ar fii ales praful de ei înșiși...ar fii murit cu toții ...
ei...acele pedespse ale divinității...și teama de ele i-au ținut uniți...
de aceea moise impune la un moment dat pedeapsa cu moartea pentru cei care își părăseau credința (deci ...toată legea comunității)...teama de acea pedeapsă i-a făcut să repecte întru totul legile grupului și să nu se mai abată de la ele ...astfel...grupul (cred că termenul potrivit aici este...trib) a supraviețuit...și...odată cu el...toți menbrii comunității....
acum...gândește-te și tu dacă nu cumva pentru binele întregii comunități nu merita să fie sacrificat un singur membru ....

**eu unul si multi altii care nu suntem naivi si usor de manipulat nu am asculta de un asemenea dumnezeu**

acum , în secolul 21 , când regulile comunității din care faci parte sunt altele și nu mai au legătură cu relgia...poate nu ai asculta de niciun dumnezeu (treaba ta...oricum...în lumea asta nu ai avea de pierdut nimic)...dar...dacă trăiai în epoca antică sau evul mediu , epoci profund religioase , în care orice regulă avea legătură cu divinitatea și orice problemă era una de ordin religios...da!!!..le-ai fii respectat!!!...nu ai fii avut de ales....
acum...dacă regulile impuse de o societate creștină sunt mai bune sau mai rele decât cele impuse de o societate atee...poți afla comparând bizanțul secolelor 11-12(am găsit un exemplu de societate profund religioasă) cu rusia lui stalin(o societate dominată de ateism...) . care civilizație este superioară celeilalte?.(din ce punct de vedere vrei ) ..te las să-ți răspunzi singur la întrebare....

**crestinii insa au achiesat la acest criminal si au ucis in numele religiei peste 50.000.000 de oameni ! **

ete, nah...50 de milioane???...de unde scoseși cifra asta?

** om cu cat e mai informat cu atat e in stare sa-si faca o parere cat mai apropiata de adevar - incepe cu istoria ,istoria religiiilor ,istoria crestinismului ,crimele in numele bisericii ( Noaptea Sf.Bartolomeu,asasinarea cavalerilor templieri ,crimele sf. imparati Constantin si Elena -crestinarea fortata din timpul acestora ,asasinarea catarshilor ,albigenzilor bugomililor ,asasinarea si exterminarea indienilor sudamericani ( 6000 intr-o singura zi ),cruciadele ,vanzare de indulgente , inchizitia ,asasinarea sau incercarea de asasinare a unor oameni deosebiti ca Giordano Bruno,Copernic sau Galileo Galilei **

stai , stai , stai!!!!!!!!!!!!!!!...ia-o pe rând că mă amețești...concentrează-ți atenția asupra unui singur subiect dintre cele anunțeate aici și-l dezbatem...nu mă arunca într-un ghiveci de toată frumusețea că nu au nicio legătură crucida împotriva albigenzilor (care , apropo...nu sunt același lucru cu bogumilii) cu exterminarea indienilor din america sau crimele împăratului constantin cel mare (știu și eu că și-a ucis soția si fiul...stai linistit)...
ce-mi servești tu aici e un ghiveci si dacă ti-as răspunde si eu la fel discutia noastra ar duce pretutindeni si nicăieri ...deci...te rog...ia-o pe rând....
cu ce vrei să incepem?

**Eu cunosc putini oameni deosebiti ,inteligenti insa niciunul nu este adept al unei religii **

si eu cunosc foarte multi oameni deosebit de destepti care sunt crestini...de exemplu..ce parere ti-a facut adi popa ( cel care a lansat topicul asta) ...sau...uite un alt exemplu de om care a studiat mult prin anglia si care e asistent universitar la universitatea bucuresti liviudami.wordpress.com/.. este creștin și..mai mult decât atat...crestin ortodox.
sau..un alt exemplu...stelian brezeanu...profesor la catedra de bizant a universitatii bucuresti...crestin ortodox de asemenea....
ti-am dat deja trei exemple.....să mai continui? (daca imi raspunzi da...o sa-ti mai scriu...si numai persoane pe care le cunosc eu )...

**Eu daca as avea posibilitatea sa calatoresc in timp in vremea cand a trait Hipatya as salva-o doar pe ea deoarece era poate cea mai inteligenta fiinta din epoca sa iar pe crestinii care au facut-o sa sufere ii trimiteam in rai deoarece cred ca acolo e cel mai rau pentru ei**

în prmul rân nu stiu de unde ai scos ideea ca hypatia ar fii cea mai desteapta persoana de la vremea aceea ...în al doilea rând nu ortodocșii au ucis-o ci monofiziții (care mi se pare că nici măcar nu cred în rai ), iar în al treilea rând...dacă i-ai ucide pe creștini în locul ei înseamnă că nu te-ai arăta nici tu mai tolerant...așa că...nu acuza numai creștinismul de crime împotriva umanității....și ateismul e la fel de vinovat....

**eu prefer o viata efemera pe acest pamant unde sa-mi gasesc perechea alaturi de care sa petrec eternitatea chiar daca ar insemna 1 an sau 30 de ani se pare ca esti destul de inteligenta asa ca ...TREZESTE - TE ! SUNT CONVINS CA DACA ACEL DUMNEZEU AL TAU AR EXISTA NU S-AR SUPARA ...DACA-TI VEZI DE TREABA !**

veiz tu...fără dumnezeu mai devreme sau mai târziu te va copleși inutilitatea vieții sau sentimentul că îmbătrânești , durerea față de tinerețea care trece treptat , sau teama de moartea care se apropie sau....

m-am cam speriat initial din cauza metodei tale de abordare a unui dialog constructiv insa mi-am amintit de metodele inchizitiei si am trecut peste acest amanunt -asemanarea dintre bibli si Alice in Tara Minunilor consta in faptul ca ambele creeaza o perceptie exagerata si fantastica asupra realitatii -te-ai luat pana si de faptul ca am alaturat cuvintele albigenzi cu bugomili si nu ti-ai dat seama ca era vorba de insiruirea unor fapte criminale a celor care au ucis ,poate ca ai dreptate nu cinzeci de milioane poate in jur de 70 de milioane daca tinem cont si de victimile colaterale sau victimile altor religii ,dupa cele 2 cuvinte amintite anterior urma o nevinovata virgula pe care ,in graba am uitat sa o pun -sper sa nu ma omoare dumnezeul tau pentru greseala asta---- 1 SAMUEL 15.3 Du-te acum ,bate pe Amalec ,si nimiceste cu desavarsire tot ce-i al lui ;sa nu-i cruti si sa omori barbatii si femeile,copii si pruncii ,camilele si magarii boii si oile -asta e cmanda dumnezeului tau milostiv -avea caracter ca si prietenii tai pe care ii ridici in slavi -poate sunt inteligenti si Adrian Paunescu este dar cu caracterul este la pamant -eu vorbeam despre oameni inteligenti si cu caracter care nu ar agreea instigarile la crima care vin din partea unui dumnezeu paranoic . cand afirmi ca saracii evrei procedau astfrl deoarece aveau probleme sociale de ce nu gandesti ca la acea vreme populatia globului era poate cel mult cat populatia tarii noastre asa ca aveau unde sa se duca -nu cumva dupa anii de robie din egipt s-au transformat in niste mari lenesi care fiind invatati sa li se ofere casa si masa nu reuseau sa se adapteze ? asta se poate observa si la negrii din SUA si la tiganii nostri care la fel dupa sute de ani de robie au probleme de adaptare. compari la un moment dat bizantul cu rusia stalinista plina de atei dar nu te gandesti ce diferenta culturala exista intre cele doua state - rusia era o tara saraca -prostimea era tinuta in mizerie inclusiv cu ajutorul bisericii -pentru unii comunismul a fost ca o descatusare . nu cauta sa acoperi crmele facute de crestini prin cele datorate politicului -esential este ca ne facem de ras ,noi generatia actuala ca mai credem in ceva ce nu exista -o sa rada generatiile urmatoare cum rad eu acum de prostia preotilor si crestinilor care i-au persecutat pe Copernic ,Galilei ,Giordano Bruno deoarece nu concepeau la vremea lor ca cineva poate gandi mai bine decat desteptii lor . daca atunci 3 (TREI ) OAMENI AU DOVEDIT CA SUNT MAI DESTEPTI DECAT TOTI PREOTII VOSTRI CONTEMPORANI LUI SI DECAT TOTI CRESTINII IN VIATA LA VREMEA RESPECTIVA -ar trebui sa te gandesti ca poate cei trei destepti pe care ii cunosc eu si care stiu ca dumnezeu NU exista au dreptate si ca neinformatii tai sustin aceleasi aberATII - lumea evolueaza dar nu cu cei ca prietenii tai sau desteptii tai . ADAM SI EVA ,niste retardati ,avand in vedere ca nu au inventat nimic desi mancasera din pomul cunoasterii si vazusera prin gradina Edenului ceva obiecte de care se folosea Dumnezeu au fost pedepsiti de pomana -dumnezeu nu le-a dat sansa unui consult psihiatric sau psihologic care sa constate daca au discernamant -adam putea sa inventeze macar patul ca sa aiba eva unde sa se culge cu el si cu Abel si Cain pentru a fabrica oameni -o sa spui ca dumnezeu a mai creat si alte figurine din lut ca doar era mai decat brancusi al nostru dar daca crea cred ca cel care a scris biblia chiar daca nu a fost schizofrenicul de serviciu -moise ar fi luat masuri sa se anunte prin toate mijloacele massmedia valabile la aceea vreme :biblia,peretii din pesteri ....si acum o mica problema de logica elementara -daca dumnezeu mai fabrica niste femei alea sigur nu au mancat din marul cunoasterii deoarece au fost aruncate in patul lui cain ,abel sau chiar adam si atunci de ce pacatul originar se rasfrange si asupra urmasilor lor -logic era ca nimeni sa nu sufere pentru ca suntem urmasii lor pe linie materna si atunci isus fiul lui maria nefolosita trebuia sa-si vada de treaba lui si sa nu ne mai ofere atata mantuire ca taicasu uitase de el in ziua meciului nu a fost pe faza si romanii l-au casapit si a inviat a treia zi ca si Horus si ca Marduk -poate era normal din moment ce se nascusera toti 3 in 25 decembrie din fecioare - apropo de fecioare si de universitatea la care activeaza unul din prietenii tai -am o parere proasta vis a vis de licentiatii cu media 10 care stiu ca stelele sunt luminatori si ca desi era fata nu stia ce este un clitoris ...la varsta de 23 de ani -respectiva era habotnica ca si tine si inafara de biblie si cartile de scoala nu stia nimic -asa ca lasa-ma cu nulitatile care predau acum in facultati si incearca sa scapi din capcana in care ai intrat -un om daca murea si era prea mult -eu unul as interzice religia si bisericile le-as transforma in altceva -rusinea noastra trebuie sa o acceptam ca pe o golgota -ne faceti de rusine in fata generatiilor viitoare -pcat ca existati -pacat ca sunteti la fel de primitivi ca cei de acum 2-4000 de ani -prostia uneori chiar nu are leac chiar daca treci pe la facultatea Spiru Haret .

Fosta membra 9am.ro

220 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 22:30

De la: ioana_dark, la data 2009-08-16 21:03:13
Am sa-ti trimit o poza din lumea de dincolo !!! De unde vrei: din rai sau din iad ?
Ce sa ma astepte Ioana ?!!! Probabil Mahomed cu o cafea sau Isus cu o palinca, ca oricum... sunt mai curat decat voi la suflet si in caracter.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 22:43

De la: DorYnel, la data 2009-08-16 22:30:26
Am sa-ti trimit o poza din lumea de dincolo !!! De unde vrei: din rai sau din iad ?
Ce sa ma astepte Ioana ?!!! Probabil Mahomed cu o cafea sau Isus cu o palinca, ca oricum... sunt mai curat decat voi la suflet si in caracter.

ce iisus dorinele???...probabil o să te aștepte și un cazan cu smoală unde o să te poftească să intrii....sau un grătar unde cu furcile de fier o să te prăjească ....
asta pentru câte prostii ai scris despre creștinism....
dorine...spui că ești un om bun și ai un suflet nobil...dacă ai renunța și la ridiculizarea creștinismului poate că ai scăpa de chinurile iadului , dar așa...dacă-ți mai bați joc...

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 16 August 2009, ora 23:09

De la: ioana_dark, la data 2009-08-16 22:43:45
De la: DorYnel, la data 2009-08-16 22:30:26

ce iisus dorinele???...probabil o să te aștepte și un cazan cu smoală unde o să te poftească să intrii....sau un grătar unde cu furcile de fier o să te prăjească ....
dorine...spui că ești un om bun și ai un suflet nobil...dacă ai renunța și la ridiculizarea creștinismului poate că ai scăpa de chinurile iadului , dar așa...dacă-ți mai bați joc...

Fosta membra 9am.ro

220 mesaje

Postat pe: 17 August 2009, ora 11:11

Ioana, stiu mai multe decat voi din propria experienta cam ce inseamna ''moartea'', asa ca am sa te rog sa ma scutesti cu raiul si iadul descris de tine. Repet: nu exista !!!

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 17 August 2009, ora 15:16

articolul 7 din Constituția de la 1866, prin care nu se acordau cetățenie română și implicit drepturi sociale și politice decât persoanelor de rit creștin.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 17 August 2009, ora 15:43

De la: alehin, la data 2009-08-17 15:16:52articolul 7 din Constituția de la 1866, prin care nu se acordau cetățenie română și implicit drepturi sociale și politice decât persoanelor de rit creștin.

ti-am raspuns deja pe un alt topic ce era cu acel articol din constitutia roamaniei....

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 17 August 2009, ora 19:13

De la: ioana_dark, la data 2009-08-17 15:43:07
De la: alehin, la data 2009-08-17 15:16:52articolul 7 din Constituția de la 1866, prin care nu se acordau cetățenie română și implicit drepturi sociale și politice decât persoanelor de rit creștin.

ti-am raspuns deja pe un alt topic ce era cu acel articol din constitutia roamaniei....

Peste 50 de ani ,cel mult ,Constitutia Europei va interzice cre ( S ) tinismul si atunci ultimii 3435 de crestini se vor muta in Tara Sfanta unde evreii le vor pune la dispozitie locatii in fasia Gaza sau in pesterile unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta si acolo poate la venirea lui Mos Craciun pe pamant vor primi drept cadou fiecare -pe linie barbateasca -cate o fecioara nefolosita -insamantate de duhul lui Mos Craciun in speranta ca se va naste un nou M M (E) S(to) I (c)A - doamne ajuta ( citat legionar )

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 17 August 2009, ora 20:38

karpov...

**asemanarea dintre bibli si Alice in Tara Minunilor consta in faptul ca ambele creeaza o perceptie exagerata si fantastica asupra realitatii**

alice în țară minunilor folosește tehnica povestirii în ramă...adică o povestire este relatată în cadrul unei alte povestiri . acea povestire nici măcar nu se vrea a fii verosimilă și nu reflectă realitatea ci visul....
cred că există totuși diferențe extrem de mari între visul unei fetițe și istoria evreilor din antichitate...diferențe ce fac imposibilă o alegorie ...nu crezi?

**poate ca ai dreptate nu cinzeci de milioane poate in jur de 70 de milioane daca tinem cont si de victimile colaterale sau victimile altor religii **

50 de milioane...70 de milioane....(urmează probabil 100 de milioane)...vai cum arunci cifre de parcă ai fii una dintre fetele alea de la concursurile interactive de pe national tv sau antena 1 (ceva gen **in secunda următoare...vă mai pun un milion... ***
e normal să te întreb..de unde scoți cifrele astea??? (alea măcar au acoperire pentru banii pe care-i tot flutură prin fața telespectatorilor...că nu-i scot de la ele din buzunar , dar tu.... )

**eu vorbeam despre oameni inteligenti si cu caracter care nu ar agreea instigarile la crima care vin din partea unui dumnezeu paranoic**

ei..hai...oamenii despre care îți vorbeam nu sunt prieteni cu mine ci doar oameni foarte inteligenți și creștini (și tu ai spus că cunoști mulți atei inteligenți...)....iar...referitor la violența pe care o propovăduiește creștinismul...arată-mi tu în noul testament (pentru că creștinismul începe cu iisus hristos) unde se spune că trebuie să fim violenți...eu din contră...am găsit un pasaj unde se spune *fericiți cei blânzi că aceia vor moșteni pământul*

referitor la ce ai scris despre istoria evreilor...îl las pe adi popa să-ți răspundă...și-ți va răspunde cu siguranță când va reveni pe forum...

**compari la un moment dat bizantul cu rusia stalinista plina de atei **

da...un stat profund creștin cu un stat profund ateu...nu am voie?

**pentru unii comunismul a fost ca o descatusare**

da...întradevăr...pentru cei 10 % (sau mai puțin) de săraci cărora le-a convenit colectivizarea....anii de foamete care au urmat nu mai contează, nu?.... toate crimele lui stalin trebuie uitate pentru simplu motiv că nu sunt făcute în numele religiei?

**nu cauta sa acoperi crmele facute de crestini prin cele datorate politicului -esential este ca ne facem de ras ,noi generatia actuala ca mai credem in ceva ce nu exista -o sa rada generatiile urmatoare cum rad eu acum de prostia preotilor si crestinilor care i-au persecutat pe Copernic ,Galilei ,Giordano Bruno deoarece nu concepeau la vremea lor ca cineva poate gandi mai bine decat desteptii lor .**

spui ceva de genul...nici nu mai contează de ce s-au făcut crime în numele creștinismului...important e noi ne facem de râs dacă mai credem în el...hei....păi e frumos din partea ta??..adică orice aș zice eu în apărarea creștinismului nu contează absolut deloc....important e doar să nu mai credem???? dacă aș spune și eu ceva de genul ....*orice s-ar spune despre ateism și orice argumente mi s-ar aduce...ateismul sucks!!!*...ți-ar conveni???

și...stai așa....de ce crezi tu că giordano bruno sau galilei erau cei mai deștepți oameni de la vremea lor?...
probabil nu o să-mi răspunzi nici la întrebarea asta cum nu mi-ai răspus nici de ce o consideri pe hypathia cea mai deșteaptă femeie din antichitate (nici măcar nu era atee ....credea în zei , dar în zeii păgâni , nu creștini). să , înțeleg că pe oricine au omorât creștinii vreodată(deși pe galilei nu l-au ucis) ,era automat cel mai deștept om posibil indiferent de religia pe care o avea(putea fii , la o adică și musulman , iar creștinii să-l fii ucis în 1688 la asediul vienei )? ....
deci...deja nu mai contează nimic pentru tine...creștinii sunt și au fost mereu niște idoți , iar cei uciși de ei în mod automat cei mai deștepți oameni de la vremea lor. asta ai stabilit tu și noi trebuie să te credem....? ...sunt convinsă că o să ai probleme dacă o să te întreb pe ce logică , dar...mă rog...treacă de la mine....momentan răspunde dacă tu ai stabilit asta sau ai găsit scris pe undeva și vedem apoi și cu logica....

**dumnezeu nu le-a dat sansa unui consult psihiatric sau psihologic care sa constate daca au discernamant **

dumnezu știa că au discernământ...doar ei îi crease....

**am o parere proasta vis a vis de licentiatii cu media 10 care stiu ca stelele sunt luminatori **

...păi stelele chiar sunt luminători....chiar și soarele este o stea...(așa am învățat eu în clasa a 8-a)....

**si ca desi era fata nu stia ce este un clitoris **

trecând peste impudicitate , mă întreb serios dacă tu știi ce e ală....ai arătat ce bine stai la capitolul astronomie ...probabil și la anatomie te pricepi la fel de bine

**asa ca lasa-ma cu nulitatile care predau acum in facultati si incearca sa scapi din capcana in care ai intrat**

referitor la *nulitățile* de la mine de la facultate...ai intrat măcar de curiozitate pe blogul tipului ăla să vezi ce scrie pe acolo ?(și ține cont de faptul că nici măcar nu e profesor...doar asistent universitar)

**prostia uneori chiar nu are leac chiar daca treci pe la facultatea Spiru Haret .**

vai...ce jignire ...te anunț că eu nu sunt la universitetea spiru haret (chiar mă simt ofesantă de faptul că m-ai făcut studentă acolo) ci la UNIVERSITATEA BUCUREȘTI...și dacă vrei să știi...chiar la două facultăți

în rest...

numai bine!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 17 August 2009, ora 20:46

De la: karpov, la data 2009-08-17 19:13:04
De la: ioana_dark, la data 2009-08-17 15:43:07

Peste 50 de ani ,cel mult ,Constitutia Europei va interzice cre ( S ) tinismul si atunci ultimii 3435 de crestini se vor muta in Tara Sfanta unde evreii le vor pune la dispozitie locatii in fasia Gaza sau in pesterile unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta si acolo poate la venirea lui Mos Craciun pe pamant vor primi drept cadou fiecare -pe linie barbateasca -cate o fecioara nefolosita -insamantate de duhul lui Mos Craciun in speranta ca se va naste un nou M M (E) S(to) I (c)A - doamne ajuta ( citat legionar )

desigur...și eu sunt regina angliei ,iar tu vei fii răpit la noapte de o farfurie zburătoare și dus pe o planetă complet verde , dintr-o altă galaxie
și anul viitor pământul va fii complet invadat de extratereștii care te vor pune pe tine conducătorul lui ....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 17 August 2009, ora 20:47

De la: DorYnel, la data 2009-08-17 11:11:12
Ioana, stiu mai multe decat voi din propria experienta cam ce inseamna ''moartea'', asa ca am sa te rog sa ma scutesti cu raiul si iadul descris de tine. Repet: nu exista !!!

de unde știi tu ce înseamnă moartea , dorine?

Pagini: << 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: