Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:33
adipopa
778 mesaje
Oras: Timisoara
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:37 Da. Uite am ajuns să cred că ăștia cu mirosurile putative de flori sunt tâmpiți. Nah. Am zis-o. Acum, n-ar fi rău un consult de specialitate. Oricum, chiar dacă ești așa, îți trimit și !
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:35
De la: 999florin, la data 2009-07-27 00:26:38De la: adipopa, la data 2009-07-25 17:37:33De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 13:00:07Uite prima gogomanie concreta: sa crezi ca se INSALA toate persoanele care spun ca, in anumite conjuncturi, au simtit mirosul florii care reprezinta un sfant sau altul.
Putea sa puna la indoiala asta oricine de pe forum, dar TU NU !!!
Crezi ca suntem toti tampiti Adi ??!!! Ca in cazul asta prefer sa fiu tampita !!!
Da. Uite am ajuns să cred că ăștia cu mirosurile putative de flori sunt tâmpiți. Nah. Am zis-o. Acum, n-ar fi rău un consult de specialitate. Oricum, chiar dacă ești așa, îți trimit și ! da' de nebunu' asta ce zici,cum il cataloghezi?
Eu îl cataloghez normal. Mi se pare normal să nu simți miros de crini în absența unui stimulus. După cum mi se pare normal și să traduci din ebraică după niște reguli lingvistice clare...
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:36
cum e adi cu huliganii aia si atitudinea lor vizavi de cei cu care converseaza?au nevoie de consult sau nu?ce nebun,dom'le,ce nebun!!!!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:39
De la: adipopa, la data 2009-07-27 00:35:08De la: 999florin, la data 2009-07-27 00:26:38De la: adipopa, la data 2009-07-25 17:37:33De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 13:00:07Uite prima gogomanie concreta: sa crezi ca se INSALA toate persoanele care spun ca, in anumite conjuncturi, au simtit mirosul florii care reprezinta un sfant sau altul.
Crezi ca suntem toti tampiti Adi ??!!! Ca in cazul asta prefer sa fiu tampita !!!
Da. Uite am ajuns să cred că ăștia cu mirosurile putative de flori sunt tâmpiți. Nah. Am zis-o. Acum, n-ar fi rău un consult de specialitate. Oricum, chiar dacă ești așa, îți trimit și ! da' de nebunu' asta ce zici,cum il cataloghezi?
Eu îl cataloghez normal. Mi se pare normal să nu simți miros de crini în absența unui stimulus. După cum mi se pare normal și să traduci din ebraică după niște reguli lingvistice clare... pai adica domnul adipopa are voie sa faca tampit pe oricine fara sa fie trimis unde ii sade bine,altii nu pot avea acest drept deoarece nu au doctorate in istorii desantate si limbi iudaice,n'asa?ce nebun,dom'le,ce nebun!!!!!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:43
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:46
De tratament psihiatric cred că ai tu nevoie, ADI ! Interesant totuși că preferi huliganismul de mai sus miștocărelilor despre traducerile tale complet neserioase din ebraică și delirul biblic super-bogat despre strămoșii lui ISUS. Mai bine te-ai duce să-ți îmbunătățești karma, că gandac de colorado te faci în viața următoare. Ce nebun, dom'le, ce nebun!
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:46
De la: 999florin, la data 2009-07-27 00:36:20cum e adi cu huliganii aia si atitudinea lor vizavi de cei cu care converseaza?au nevoie de consult sau nu?ce nebun,dom'le,ce nebun!!!!
Ești un om trist. Nu ai practic nimic de spus. Vrei numai să înjuri. De câte ori nu te-am provocat la o discuție rațională, punctuală și la obiect? De fiecare dată a fost o atitudine de mușcă-și-fugi. Hai cu tracii lui Alexandru dacă nu vrei cu ebraica din Genesa; sau mai îmborobodește-mă cu forța aceea impersonală dătătoare de legi morale, cu reîncarnarea ca bunic și fiu și frate, cu mirosurile de crini...sau cu spitalul de urgență...!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:51
Ești un om trist. Nu ai practic nimic de spus. Vrei numai să înjuri. De câte ori nu te-am provocat la o discuție rațională, punctuală și la obiect? De fiecare dată a fost o atitudine de mușcă-și-fugi. Hai cu bagabontii aia de le zici patriarhi,apostoli si sfinti dacă nu vrei cu ebraica din Genesa; sau mai îmborobodește-mă cu forța aceea a lui david piticu' care bate un urias cu prastia, cu mirosurile pestilentiale ale cartii negre sau cu spitalul de urgență FLOREASCA,unde se trateaza delirul mistic in stare avansata!!!!
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:54
Păi, nah, atâta poți. Măcar știm și noi. Cele bune...!
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:55
De la: adipopa, la data 2009-07-27 00:54:29Păi, nah, atâta poți. Măcar știm și noi. Cele bune...! sa fi sanatos
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:09
De la: adipopa, la data 2009-07-27 00:54:29Păi, nah, atâta poți. Măcar știm și noi. Cele bune...!
hai , măi florine....
eu sunt convinsă că tu poți mai mult....
hai...explică măcar genealogia traco-geto...(de care mai vrei tu ) lui alexandru cel mare...pls...nu mă lăsa așa....
sau măcar misterul construirii piramidelor geto-dacice....
florine...acum vorbesc serios....
dacă vrei să aflii istorie sau ebraică apealează la cei care știu și care te pot îndruma bine...renunță la prostii și conspirații de doi lei...tu crezi tot ce scriu fel de fel de cretini pe blogurile lor de pe net....
măcar încearcă să vezi și punctul celălalt de vedere....e bine ca înainte de a avea o părere persoanală să vezi cât mai multe alte păreri și să cântărești argumentele....
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:23
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:09:22 bla, bla ... mai Ioana, ca sa-ti raspund la intrebarea ta legata de traci, te intreb si eu cam de cand putem vorbii de termenul de romani ?!!!
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:26
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 01:23:13De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:09:22 bla, bla ... mai Ioana, ca sa-ti raspund la intrebarea ta legata de traci, te intreb si eu cam de cand putem vorbii de termenul de romani ?!!!
te referi la români sau romani?
ps: ce bine te-ai nemerit....  ...chiar aveam de gând să strâng de gât un dacist sau un tracoman de-ăsta și nu aveam pe cine....
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:27
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:26:24De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 01:23:13De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:09:22 bla, bla ... mai Ioana, ca sa-ti raspund la intrebarea ta legata de traci, te intreb si eu cam de cand putem vorbii de termenul de romani ?!!! te referi la români sau romani?
ps: ce bine te-ai nemerit.... ...chiar aveam de gând să strâng de gât un dacist sau un tracoman de-ăsta și nu aveam pe cine.... la români.
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:33
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 01:27:58De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:26:24De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 01:23:13De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:09:22 bla, bla ... mai Ioana, ca sa-ti raspund la intrebarea ta legata de traci, te intreb si eu cam de cand putem vorbii de termenul de romani ?!!! te referi la români sau romani?
ps: ce bine te-ai nemerit.... ...chiar aveam de gând să strâng de gât un dacist sau un tracoman de-ăsta și nu aveam pe cine.... la români.
poporul român s-a format similar cu cel francez....
prima atestare a limbii franceze este în secolul 8 într-un document intitulat *jurământul de la strasbourg*...deci...atunci practic procesul etnogenezei francezilor s-ar fii încheiat....
iar...cum românii s-au format la fel ca francezii e aproape sigur ca atunci și etnogenza lor a fost definitivată (chiar dacă primul document în limba română datează tocmai din 1521  )....
deci, dorinel...din secolul 8 poți vorbi de români în spațiul cdp cu încrederea că nu spui prostii....
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:41
De la: adipopa, la data 2009-07-27 00:35:08De la: 999florin, la data 2009-07-27 00:26:38De la: adipopa, la data 2009-07-25 17:37:33De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 13:00:07Uite prima gogomanie concreta: sa crezi ca se INSALA toate persoanele care spun ca, in anumite conjuncturi, au simtit mirosul florii care reprezinta un sfant sau altul.
Eu îl cataloghez normal. Mi se pare normal să nu simți miros de crini în absența unui stimulus. După cum mi se pare normal și să traduci din ebraică după niște reguli lingvistice clare...
Qvod erat demonstrandum!!!!
E pur si muove , Adi !!! Just imagine, WHAT IF ....??!!!
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:51
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:33:58poporul român s-a format similar cu cel francez....
prima atestare a limbii franceze este în secolul 8 într-un document intitulat *jurământul de la strasbourg*...deci...atunci practic procesul etnogenezei francezilor s-ar fii încheiat....
iar...cum românii s-au format la fel ca francezii e aproape sigur ca atunci și etnogenza lor a fost definitivată (chiar dacă primul document în limba română datează tocmai din 1521 )....
deci, dorinel...din secolul 8 poți vorbi de români în spațiul cdp cu încrederea că nu spui prostii.... ascultama putin ! tu ca istoric asociezi identitatea unui popor odata cu primele documente consemnate istoric. bun ! eu merg mai departe si spun ca primele mentiuni in a face referire la identitatea unui popor sunt odata cu originea lui.
despre români putem vorbii oficial in contextul mentionat de tine si de istorici dupa 1856 si nu dupa 1521. in 1521 se poate vorbii de sinteza formarii identitatii poporului roaman de azi. pana in acel moment, termenii folositi pentru populatia din spatiul cdp sunt de valahi, moldoveni, etc.
despre traci putem vorbii odata cu poemele lui Homer "Iliada" si "Odiseea". tot aici apare si denumirea teritoriului locuit de acestia - Trada (secolul al XIII i.Chr.). dar despre traci putem vorbii si in contextul sintezei dintre populatia bastinasa formata din triburi sedentare neolitice si triburile de indoeuropeni, sinteza care a avut loc inca in epoca neolitica (mileniile IV-III i.Chr.).
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:11
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 01:51:19De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:33:58poporul român s-a format similar cu cel francez....
iar...cum românii s-au format la fel ca francezii e aproape sigur ca atunci și etnogenza lor a fost definitivată (chiar dacă primul document în limba română datează tocmai din 1521 )....
deci, dorinel...din secolul 8 poți vorbi de români în spațiul cdp cu încrederea că nu spui prostii.... ascultama putin ! tu ca istoric asociezi identitatea unui popor odata cu primele documente consemnate istoric. bun ! eu merg mai departe si spun ca primele mentiuni in a face referire la identitatea unui popor sunt odata cu originea lui.
despre români putem vorbii oficial in contextul mentionat de tine si de istorici dupa 1856 si nu dupa 1521. in 1521 se poate vorbii de sinteza formarii identitatii poporului roaman de azi. pana in acel moment, termenii folositi pentru populatia din spatiul cdp sunt de valahi, moldoveni, etc.
despre traci putem vorbii odata cu poemele lui Homer "Iliada" si "Odiseea". tot aici apare si denumirea teritoriului locuit de acestia - Trada (secolul al XIII i.Chr.). dar despre traci putem vorbii si in contextul sintezei dintre populatia bastinasa formata din triburi sedentare neolitice si triburile de indoeuropeni, sinteza care a avut loc inca in epoca neolitica (mileniile IV-III i.Chr.).
1) termenul de *valahia* nu a fost niciodată cunoscut de locuitorii teritoriului dintre carpati si dunăre....doar străinii i-au spus așa...în schimb...cei care locuiau în muntenia i-au spus țara muntenească , iar cei din oltenia ....țara oltenească sau țara românească....deci...dacă și-au spus *țara românească*...nu era clar că sunt conștienți de faptul că sunt toți români?
în plus...ștefan cel mare refenrindu-se la teritoriul dintre dunăre și carpați îl denumea *cealaltă țară românească*...pentru că tot o *țară românească* era și moldova lui....deci...țară a românilor...
2) nu contează nici data de 1521...nici 1856.....contează doar momentul apariției poporului român....
3) indo-europenii nu s-a amestecat cu băștinașii ci fie i-au exterminat total ...fie i-au alungat tot mai spre est....indo-europenii erau războinici !!!
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:17
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:11:341) termenul de *valahia* nu a fost niciodată cunoscut de locuitorii teritoriului dintre carpati si dunăre....doar străinii i-au spus așa...în schimb...cei care locuiau în muntenia i-au spus țara muntenească , iar cei din oltenia ....țara oltenească sau țara românească....deci...dacă și-au spus *țara românească*...nu era clar că sunt conștienți de faptul că sunt toți români?
în plus...ștefan cel mare refenrindu-se la teritoriul dintre dunăre și carpați îl denumea *cealaltă țară românească*...pentru că tot o *țară românească* era și moldova lui....deci...țară a românilor...
2) nu contează nici data de 1521...nici 1856.....contează doar momentul apariției poporului român....
3) indo-europenii nu s-a amestecat cu băștinașii ci fie i-au exterminat total ...fie i-au alungat tot mai spre est....indo-europenii erau războinici !!!
1) nu !
2) momentul aparitiei porului roman are loc in 1856.
3) este greu de crezut ca acesti indoeuropeni care se s-au extins din stepa euroasiatica pana la oceanul Atlantic la Vest si raul Ind la Est, au exterminat toate populatiile locale intalnite. cred ca nici tu nu crezi asta.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:27
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 02:17:40De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:11:341) termenul de *valahia* nu a fost niciodată cunoscut de locuitorii teritoriului dintre carpati si dunăre....doar străinii i-au spus așa...în schimb...cei care locuiau în muntenia i-au spus țara muntenească , iar cei din oltenia ....țara oltenească sau țara românească....deci...dacă și-au spus *țara românească*...nu era clar că sunt conștienți de faptul că sunt toți români?
1) nu !
2) momentul aparitiei porului roman are loc in 1856.
3) este greu de crezut ca acesti indoeuropeni care se s-au extins din stepa euroasiatica pana la oceanul Atlantic la Vest si raul Ind la Est, au exterminat toate populatiile locale intalnite. cred ca nici tu nu crezi asta.
dorine.....
referitor la 1 și 2 ...prostie mai mare nu am auzit până acum....
tu nu auzi că în secolul 8 era definitivată etnogeneza românilor?
atunci...poftim...după teoria ta....ce înseamnă *țara românească*...?
(termenul *țară* sunt convinsă că nu știi ce înseamnă...că aici nici istoricii nu au căzut încă de acord...dar...poate ai habar ce înseamnă *românească*)....
referitor la indo-europeni...odată cu venirea lor dispar orice urme ale fostelor civilizații...ceramica se schimbă complet....apare doar cea indo-europeană ....cea băștinasă dipărând definitiv...
mai rămân totuși ceva...depozitele!!!...știi ce un depozit?...îți explic eu...o groapă în pământ pe care băștinașii au săpat-o și în care și-au ascuns toate bogațiile lor cu gândul să le ia când se vor întoarce.....numai că...au plecat definitiv ....nu s-au mai putut întoarce să le ia....și le descoperă de-abea azi arheologii....
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:42
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:27:07referitor la 1 și 2 ...prostie mai mare nu am auzit până acum....
tu nu auzi că în secolul 8 era definitivată etnogeneza românilor? atunci...poftim...după teoria ta....ce înseamnă *țara românească*...?
(termenul *țară* sunt convinsă că nu știi ce înseamnă...că aici nici istoricii nu au căzut încă de acord...dar...poate ai habar ce înseamnă *românească*)....
referitor la indo-europeni...odată cu venirea lor dispar orice urme ale fostelor civilizații...ceramica se schimbă complet....apare doar cea indo-europeană ....cea băștinasă dipărând definitiv...
mai rămân totuși ceva...depozitele!!!...știi ce un depozit?...îți explic eu...o groapă în pământ pe care băștinașii au săpat-o și în care și-au ascuns toate bogațiile lor cu gândul să le ia când se vor întoarce.....numai că...au plecat definitiv ....nu s-au mai putut întoarce să le ia....și le descoperă de-abea azi arheologii....
Ioana, pentru punctele 1 si 2 iti spun ceea ce banuiesc ca stiai deja: istoria unui popor nu se face doar de el insusi ! cu exceptia noastra, termenul de Tara Româneasca sau de român nu apare in istoria comuna a popoarelor europene, nici macar la cele invecinate. in secolul 8 nu putem vorbii de formarea etnogenezei poporului roman, putem vorbii doar inceputurile originii poporului roman de azi.
pentru punctul 3 sa zicem ca sunt de acord cu tine, dar prin sinteza populatiei bastinase cu cea a triburilor indoeuropene, nu se intelege exterminarea populatiei locale sau a identitatii ei, se intelege nasterea unor mari grupuri etnice: iranienii, elinii, italicii, celtii, germanicii, etc.
Ioana, Ioana !!!!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:52
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 02:42:59De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:27:07referitor la 1 și 2 ...prostie mai mare nu am auzit până acum....
tu nu auzi că în secolul 8 era definitivată etnogeneza românilor? atunci...poftim...după teoria ta....ce înseamnă *țara românească*...?
Ioana, pentru punctele 1 si 2 iti spun ceea ce banuiesc ca stiai deja: istoria unui popor nu se face doar de el insusi ! cu exceptia noastra, termenul de Tara Româneasca sau de român nu apare in istoria comuna a popoarelor europene, nici macar la cele invecinate. in secolul 8 nu putem vorbii de formarea etnogenezei poporului roman, putem vorbii doar inceputurile originii poporului roman de azi.
pentru punctul 3 sa zicem ca sunt de acord cu tine, dar prin sinteza populatiei bastinase cu cea a triburilor indoeuropene, nu se intelege exterminarea populatiei locale sau a identitatii ei, se intelege nasterea unor mari grupuri etnice: iranienii, elinii, italicii, celtii, germanicii, etc.
Ioana, Ioana !!!!
dorinelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.....ce înseamnă ȚARA ROMÂNEASCĂ??????..ia fiecare cuvânt în parte și explică-l....
cum adică ROMÂNEASCĂ?????????????????????????????????????????????????????
**in secolul 8 nu putem vorbii de formarea etnogenezei poporului roman, putem vorbii doar inceputurile originii poporului roman de azi.**
dorine...tu înțelegi ceva din ce ai scris aici?  ...cum adică *formarea etnogenzei*?  ...sau *începuturile originii*?
ce bazaconii sunt astea?
*pentru punctul 3 sa zicem ca sunt de acord cu tine, dar prin sinteza populatiei bastinase cu cea a triburilor indoeuropene, nu se intelege exterminarea populatiei locale sau a identitatii ei, se intelege nasterea unor mari grupuri etnice: iranienii, elinii, italicii, celtii, germanicii, etc. **
dorine...dacă spui că popoarele băștinașe nu au fost exterminate de indo-europeni trebuie să te bazezi pe ceva...pe ce?
din moment ce toată ceramica băștinașilor dispare...și nu se mai descoperă decât ceramică indo-europeană...cum ai ajuns tu la concluzia că băștinașii nu ar fii fost exterminați?
și...de unde sinteză ?....nu ți-am explicat mai devreme cum au fugit băștinașii (care au mai apucat) din calea lor?...nu ți-am spus ce înseamnă un depozit?
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 03:12
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:52:58dorinelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.....ce înseamnă ȚARA ROMÂNEASCĂ??????..ia fiecare cuvânt în parte și explică-l....
**in secolul 8 nu putem vorbii de formarea etnogenezei poporului roman, putem vorbii doar inceputurile originii poporului roman de azi.**
dorine...tu înțelegi ceva din ce ai scris aici? ...cum adică *formarea etnogenzei*? ...sau *începuturile originii*?
ce bazaconii sunt astea?
*pentru punctul 3 sa zicem ca sunt de acord cu tine, dar prin sinteza populatiei bastinase cu cea a triburilor indoeuropene, nu se intelege exterminarea populatiei locale sau a identitatii ei, se intelege nasterea unor mari grupuri etnice: iranienii, elinii, italicii, celtii, germanicii, etc. **
dorine...dacă spui că popoarele băștinașe nu au fost exterminate de indo-europeni trebuie să te bazezi pe ceva...pe ce?
din moment ce toată ceramica băștinașilor dispare...și nu se mai descoperă decât ceramică indo-europeană...cum ai ajuns tu la concluzia că băștinașii nu ar fii fost exterminaț
și...de unde sinteză ?....nu ți-am explicat mai devreme cum au fugit băștinașii (care au mai apucat) din calea lor?...nu ți-am spus ce înseamnă un depozit?
prin etnogeneza intelegem cand, unde, din ce parti componente si in ce conditii s-a format comunitatea etnica respectiva. ce nu intelegi ? am folosit ,,inceputurile originii poporului roman de azi'' pentru a delimita clar momentul ,,zero'' a originii poporului roman de azi.
fa o delimitare intre etnogeneza si momentul ,,zero'' a unei etnii.
poate imi arati si mie o harta a unei etnii invecinate cu termenul de Tara Romaneasca a spatiului locuit azi de noi sau o consemnare istorica straina cum ca dupa 1521 vorbim de romani.
poate imi spui si mie unde au fugit toti localnici intalniti de indoeuropeni.  in Oceanul Atlantic ?!!!
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 03:34
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:52:58 spre deosebire de istoria invatat de tine azi si de mine ieri, hai sa-ti expun doar cateva idei despre etnogeneza romanilor vazuta de altii.
in operele autorilor medievali, incepand cu cei bizantini (Kekaumenos, sec. XI; Kinnamos, sec. XII) se constata ca romanii, numiti de ei vlahi, sunt colonisti romani adusi de Traian din Italia. umanistii italieni de asemnea erau sunt parere ca romanii "sunt de neam italic". la sfarsitul secolului al XVIII-lea, in conditiile expansiunii Imperiului habsburgic in Principatele Romane, unii istorici germani scriau ca romanii s-au format ca popor la sud de Dunare si au revenit la nordul ei in secolul al XII-lea. aceasta idee este reluata in 1871 de istoricul si filologul german Robert Rosler in lucrarea "Studii asupra romanilor".
argumentele lui Rosler erau urmatoarele:
- dacii au fost nimiciti in razboaiele cu romanii;
- dacii nu au putut fi romanizati in doar 165 de ani (timpul stapanirii romane in Dacia);
- provincia Dacia a fost parasita in intregime de populatie la 275;
- limba romana nu contine cuvinte germanice vechi, desi pe teritoriul Daciei a stationat tribul germanic al gotilor;
- exista cuvinte asematoare in limba romana si albaneza, dovada a convetuirii lor la sud de Dunare;
- nu exista izvoare care sa ateste prezenta romanilor la nordul Dunarii inainte de secolul al XlII-lea;
- dialectul daco-roman cel de la nord de Dunare se aseamana cu dialectul macedono-roman de la sud de Dunare;
- prezenta influentei sud-slave asupra Bisericii romanilor;
- romanii erau pastori nomazi.
mai putem vorbii de de influenta slava. au influentat intr-o anumita masura etnogeneza romanilor, alcatuind adstratul (sau suprastratul) procesului de desavarsire in constituirea neamului romanesc. slavii, fiind agricultori si crescatori de animale sedentari, au convietuit mai indelungat cu autohtonii, lasand in limba romana cuvinte de origine slava (plug, prieten, drag, iubire etc.), care denota multiple contacte umane. rolul slavilor in etnogeneza romanilor este asemanator cu cel al germanicilor in constituirea popoarelor vest romanice (francezilor, italienilor, spaniolilor, portughezilor).
ti-am dat doar cateva exemple care difera total de ceea ce inveti tu azi la Universitatea de Istorie Bucuresti, idei oficiale.
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 03:45
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 11:44
Ioanna, ia zi-mi si mie ce parere ai tu despre : Istro-romani ,Macedo-romani ....
....ai aici ceva.
Țåțe nostru
Țåțe nostru car le ști în țer,
neca se sveta nomelu Teu.
Neca venire craliestvo To.
Neca fie voŸa Ta, cum în țer, așa și pre pemint.
Pera nostre saca zi
de nam astez.
Odproste nam dutzan,
ca și noi odprostim a lu nostri dutznici.
Neca nu na Tu vezi en napastovanie,
neca na zbăvește de zvaca slabe.
Tatâ a nostru
cari hii tu țeru,
S-aiseascâ numa a Ta.
S-yinâ amiral'iea a Ta.
S-facâ vrearea a Ta,
ași cumu n țeru,
ași ș-pisti locu.
Pânea a noastrâ ațea di tuti dzâlili dă-nâ u a noauâ adzâ.
Ș-nâ li l'artă amărtiili noastri
ași cumu li l'rtămu ș-noi unu a lântui.
Ș-nu nâ du pi noi la cârtiri,
ma nâ aveagl'i di ațelu arău.
Câ a Ta easti amiral'iea ș-putearea
a Tatălui ș-a Hil'iului ș-a Spiritului Sântu,
tora, totana și tu eta etiloru.
Aminu.
cum iti suna la ureche ?...
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 12:00
Ovid Densusianu - etnografie si folclor..
Folclorul desemnează totalitatea creațiilor artistice ale unei culturi spirituale populare, asociate unei etnii sau unui grup de etnii. Studiul folclorului intră în sfera mai multor discipline tinere, între care prima apărută a fost folcloristica . Deși interesul pentru cultura poporului există dintotdeauna, orânduirea informațiilor într-un sistem de convenții, clasificarea lor și studierea în mod științific nu s-au produs mai devreme de a doua jumătate a secolului XIX .
ENCICLOPEDIA ROMANA 3 volume.
În ședinta societății ASTRA din 7 februarie 1895 , s-a decis a publica o Enciclopedie Română și a însărcinat pe membrul și prin-secretarul său, Dr.Corneliu Diaconovich, cu conducerea acestei lucrări. La redactarea acestei opere monumentale au fost cooptate importante figuri ale vremii, savanți, istorici, jurnaliști, literați, printre care s-au numărat: Grigore Antipa , Victor Babeș , Leo Bachelin , Valeriu Braniște , Partenie Cosma , George Dima , Ovid Densusianu , Ionescu-Caion , George Lahovary , Titu Maiorescu , Ludovic Mrazec , Constantin Rădulescu-Motru , Dimitrie Onciul , Theodor Speranția , Alexandru Sutzu , Nicolae Teclu , A.D.Xenopol etc........
pic.srv6.wapedia.mobi/thumb/62a314452/ro/max/230/360/Enciclopedi...">
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 13:05
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 03:12:02De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:52:58dorinelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.....ce înseamnă ȚARA ROMÂNEASCĂ??????..ia fiecare cuvânt în parte și explică-l....
dorine...tu înțelegi ceva din ce ai scris aici? ...cum adică *formarea etnogenzei*? ...sau *începuturile originii*?
ce bazaconii sunt astea?
din moment ce toată ceramica băștinașilor dispare...și nu se mai descoperă decât ceramică indo-europeană...cum ai ajuns tu la concluzia că băștinașii nu ar fii fost exterminaț
prin etnogeneza intelegem cand, unde, din ce parti componente si in ce conditii s-a format comunitatea etnica respectiva. ce nu intelegi ? am folosit ,,inceputurile originii poporului roman de azi'' pentru a delimita clar momentul ,,zero'' a originii poporului roman de azi.
fa o delimitare intre etnogeneza si momentul ,,zero'' a unei etnii.
poate imi arati si mie o harta a unei etnii invecinate cu termenul de Tara Romaneasca a spatiului locuit azi de noi sau o consemnare istorica straina cum ca dupa 1521 vorbim de romani.
poate imi spui si mie unde au fugit toti localnici intalniti de indoeuropeni. in Oceanul Atlantic ?!!!
nu ți-am cerut să-mi definești termenul *etnogenză*...despre asta știu chiar mult mai multe decât tine ...ți-am cerut doar să-mi explici  înseamnă *originile etnogezei*..la ce te-ai referit?
iar ...*începuturile orginii*???...dorine....tu vorbești limba română?.....
nu mi-e clar ce spui...la ce te referi?
**fa o delimitare intre etnogeneza si momentul ,,zero'' a unei etnii. **
**poate imi arati si mie o harta a unei etnii invecinate cu termenul de Tara Romaneasca a spatiului locuit azi de noi sau o consemnare istorica straina cum ca dupa 1521 vorbim de romani. **
dorine...îmi pare rău , dar în halul ăsta nu pot vorbi cu tine...nu înțeleg nimic din ceea ce spui.....
consemnări istorice externe ale românilor apar cu mult înaite de secolul 16....gesta hungarorum , cronica pictată de la viena , diploma cavalerilor ioaniți , etc....
românii sunt menționați în multe surse externe sub numele *vlahi*...și...asta demonstreză ce?....doar nu vrei să spui că valahii și românii sunt popoare diferite?
strănii ne spuneau noi vlahi în loc de români ...cum le spunem noi nemți locuitorilor germaniei ....fără a însemna că nemții și germanii sunt popoare diferite ....
**poate imi spui si mie unde au fugit toti localnici intalniti de indoeuropeni.  in Oceanul Atlantic ?!!! **
dorine...au fugit mereu înspre vest (dovadă o constituie depozitele descoperite de arheologi)....apoi dispar...probabil au fost exterminați într-un final....
dacă s-ar fii amestecat cu indo-europenii ceramica lor ar fii continuat să apară împreună cu cea indo-europeană....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 13:07
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 13:16
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 03:34:52De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:52:58 spre deosebire de istoria invatat de tine azi si de mine ieri, hai sa-ti expun doar cateva idei despre etnogeneza romanilor vazuta de altii.
in operele autorilor medievali, incepand cu cei bizantini (Kekaumenos, sec. XI; Kinnamos, sec. XII) se constata ca romanii, numiti de ei vlahi, sunt colonisti romani adusi de Traian din Italia. umanistii italieni de asemnea erau sunt parere ca romanii "sunt de neam italic". la sfarsitul secolului al XVIII-lea, in conditiile expansiunii Imperiului habsburgic in Principatele Romane, unii istorici germani scriau ca romanii s-au format ca popor la sud de Dunare si au revenit la nordul ei in secolul al XII-lea. aceasta idee este reluata in 1871 de istoricul si filologul german Robert Rosler in lucrarea "Studii asupra romanilor".
argumentele lui Rosler erau urmatoarele:
- dacii au fost nimiciti in razboaiele cu romanii;
- dacii nu au putut fi romanizati in doar 165 de ani (timpul stapanirii romane in Dacia);
- provincia Dacia a fost parasita in intregime de populatie la 275;
- limba romana nu contine cuvinte germanice vechi, desi pe teritoriul Daciei a stationat tribul germanic al gotilor;
- exista cuvinte asematoare in limba romana si albaneza, dovada a convetuirii lor la sud de Dunare;
- nu exista izvoare care sa ateste prezenta romanilor la nordul Dunarii inainte de secolul al XlII-lea;
- dialectul daco-roman cel de la nord de Dunare se aseamana cu dialectul macedono-roman de la sud de Dunare;
- prezenta influentei sud-slave asupra Bisericii romanilor;
- romanii erau pastori nomazi.
mai putem vorbii de de influenta slava. au influentat intr-o anumita masura etnogeneza romanilor, alcatuind adstratul (sau suprastratul) procesului de desavarsire in constituirea neamului romanesc. slavii, fiind agricultori si crescatori de animale sedentari, au convietuit mai indelungat cu autohtonii, lasand in limba romana cuvinte de origine slava (plug, prieten, drag, iubire etc.), care denota multiple contacte umane. rolul slavilor in etnogeneza romanilor este asemanator cu cel al germanicilor in constituirea popoarelor vest romanice (francezilor, italienilor, spaniolilor, portughezilor).
ti-am dat doar cateva exemple care difera total de ceea ce inveti tu azi la Universitatea de Istorie Bucuresti, idei oficiale.
despre scriitorii bizantini îți pot vorbi mult mai mult....am făcut la facultate un an de istoriografie și un an de istorie bizantină
teoria lui roosler a fost așa de bine distrusă de xenopol sau onciu încât eu nu mai am ce să adaug...citește-i pe ei...
iar despre slavi?..dorine ce tupeu ai!!!  ...poi tu-mi vorbești mie despre procesul etnogenzei în europa?....despre adstratul slav?  ....
dorine...eu mă lupt de luni de zile cu ăștia pe aici să înțeleagă cum s-a format europa...i-am invitat să-l citească pe guizot , dar...nu am cu cine....:(
dorine....despre slavi și rolul lor în etnogeza românilor am vorbit atât de mult încât la un moment dat s-au enervat toți pe mine și mi-au adresat fel de fel de injurii....cum poți tu acum să mă acuzi că eu nu știu nimic despre slavi?....  ...când eu am insistat atât de mult asupra rolului lor....
dorine...ai descoperit și tu acum ceea ce mă chinui eu de luni de zile să-i fac pe ăștia să înțeleagă ...că rolul slavilor în etnogeza românească e enorm....
|
|
|