back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:33

adipopa

778 mesaje

Oras: Timisoara

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:37 Da. Uite am ajuns s� cred c� �tia cu mirosurile putative de flori sunt t�mpi�i. Nah. Am zis-o. Acum, n-ar fi r�u un consult de specialitate. Oricum, chiar dac� e�ti a�a, ��i trimit �i !

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:35

De la: 999florin, la data 2009-07-27 00:26:38
De la: adipopa, la data 2009-07-25 17:37:33
De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 13:00:07Uite prima gogomanie concreta: sa crezi ca se INSALA toate persoanele care spun ca, in anumite conjuncturi, au simtit mirosul florii care reprezinta un sfant sau altul.

Putea sa puna la indoiala asta oricine de pe forum, dar TU NU !!!

Crezi ca suntem toti tampiti Adi ??!!! Ca in cazul asta prefer sa fiu tampita !!!

Da. Uite am ajuns s� cred c� �tia cu mirosurile putative de flori sunt t�mpi�i. Nah. Am zis-o. Acum, n-ar fi r�u un consult de specialitate. Oricum, chiar dac� e�ti a�a, ��i trimit �i !
da' de nebunu' asta ce zici,cum il cataloghezi?

Eu �l cataloghez normal. Mi se pare normal s� nu sim�i miros de crini �n absen�a unui stimulus. Dup� cum mi se pare normal �i s� traduci din ebraic� dup� ni�te reguli lingvistice clare...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:36

cum e adi cu huliganii aia si atitudinea lor vizavi de cei cu care converseaza?au nevoie de consult sau nu?ce nebun,dom'le,ce nebun!!!!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:39

De la: adipopa, la data 2009-07-27 00:35:08
De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 13:00:07Uite prima gogomanie concreta: sa crezi ca se INSALA toate persoanele care spun ca, in anumite conjuncturi, au simtit mirosul florii care reprezinta un sfant sau altul.

Crezi ca suntem toti tampiti Adi ??!!! Ca in cazul asta prefer sa fiu tampita !!!

Da. Uite am ajuns s� cred c� �tia cu mirosurile putative de flori sunt t�mpi�i. Nah. Am zis-o. Acum, n-ar fi r�u un consult de specialitate. Oricum, chiar dac� e�ti a�a, ��i trimit �i !

Eu �l cataloghez normal. Mi se pare normal s� nu sim�i miros de crini �n absen�a unui stimulus. Dup� cum mi se pare normal �i s� traduci din ebraic� dup� ni�te reguli lingvistice clare...
pai adica domnul adipopa are voie sa faca tampit pe oricine fara sa fie trimis unde ii sade bine,altii nu pot avea acest drept deoarece nu au doctorate in istorii desantate si limbi iudaice,n'asa?ce nebun,dom'le,ce nebun!!!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:43

De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 00:32:56florine..ce ne mai spui �n seara asta despre perși?....ai terminat cu ei? ...ei...hai c� mai sunt și alte popoare...romani , egipteni , greci....
hai...uimește-ne cu ceva ....c� am chef s� r�d....

vai , florine....dezam�gire total�....
nimic �n seara asta?...s� nu sari tu s� spui c� egiptenii au fost tot daci?...s� nu ne vorbești tu puțin despre reședința lui ramses al doilea din munții bucegi?....sau despre marile piramide din dacia?
cum se poate așa ceva?

asta e.....:(
plec dezam�git�...:(

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:46

De tratament psihiatric cred c� ai tu nevoie, ADI ! Interesant totu�i c� preferi huliganismul de mai sus mi�toc�relilor despre traducerile tale complet neserioase din ebraic� �i delirul biblic super-bogat despre str�mo�ii lui ISUS. Mai bine te-ai duce s�-�i �mbun�t��e�ti karma, c� gandac de colorado te faci �n via�a urm�toare. Ce nebun, dom'le, ce nebun!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:46

De la: 999florin, la data 2009-07-27 00:36:20cum e adi cu huliganii aia si atitudinea lor vizavi de cei cu care converseaza?au nevoie de consult sau nu?ce nebun,dom'le,ce nebun!!!!

E�ti un om trist. Nu ai practic nimic de spus. Vrei numai s� �njuri. De c�te ori nu te-am provocat la o discu�ie ra�ional�, punctual� �i la obiect? De fiecare dat� a fost o atitudine de mu�c�-�i-fugi. Hai cu tracii lui Alexandru dac� nu vrei cu ebraica din Genesa; sau mai �mborobode�te-m� cu for�a aceea impersonal� d�t�toare de legi morale, cu re�ncarnarea ca bunic �i fiu �i frate, cu mirosurile de crini...sau cu spitalul de urgen��...!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:51

E�ti un om trist. Nu ai practic nimic de spus. Vrei numai s� �njuri. De c�te ori nu te-am provocat la o discu�ie ra�ional�, punctual� �i la obiect? De fiecare dat� a fost o atitudine de mu�c�-�i-fugi. Hai cu bagabontii aia de le zici patriarhi,apostoli si sfinti dac� nu vrei cu ebraica din Genesa; sau mai �mborobode�te-m� cu for�a aceea a lui david piticu' care bate un urias cu prastia, cu mirosurile pestilentiale ale cartii negre sau cu spitalul de urgen�� FLOREASCA,unde se trateaza delirul mistic in stare avansata!!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:54

P�i, nah, at�ta po�i. M�car �tim �i noi. Cele bune...!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 00:55

De la: adipopa, la data 2009-07-27 00:54:29P�i, nah, at�ta po�i. M�car �tim �i noi. Cele bune...!
sa fi sanatos

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:09

De la: adipopa, la data 2009-07-27 00:54:29P�i, nah, at�ta po�i. M�car �tim �i noi. Cele bune...!

hai , m�i florine....
eu sunt convins� c� tu poți mai mult....
hai...explic� m�car genealogia traco-geto...(de care mai vrei tu ) lui alexandru cel mare...pls...nu m� l�sa așa....
sau m�car misterul construirii piramidelor geto-dacice....

florine...acum vorbesc serios....
dac� vrei s� aflii istorie sau ebraic� apealeaz� la cei care știu și care te pot �ndruma bine...renunț� la prostii și conspirații de doi lei...tu crezi tot ce scriu fel de fel de cretini pe blogurile lor de pe net....
m�car �ncearc� s� vezi și punctul cel�lalt de vedere....e bine ca �nainte de a avea o p�rere persoanal� s� vezi c�t mai multe alte p�reri și s� c�nt�rești argumentele....

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:23

De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:09:22 bla, bla ...
mai Ioana, ca sa-ti raspund la intrebarea ta legata de traci, te intreb si eu cam de cand putem vorbii de termenul de romani ?!!!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:26

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 01:23:13
mai Ioana, ca sa-ti raspund la intrebarea ta legata de traci, te intreb si eu cam de cand putem vorbii de termenul de romani ?!!!

te referi la rom�ni sau romani?

ps: ce bine te-ai nemerit.... ...chiar aveam de g�nd s� str�ng de g�t un dacist sau un tracoman de-�sta și nu aveam pe cine....

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:27

De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:26:24
ps: ce bine te-ai nemerit.... ...chiar aveam de g�nd s� str�ng de g�t un dacist sau un tracoman de-�sta și nu aveam pe cine....
la rom�ni.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:33

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 01:27:58
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:26:24
la rom�ni.

poporul rom�n s-a format similar cu cel francez....
prima atestare a limbii franceze este �n secolul 8 �ntr-un document intitulat *jur�m�ntul de la strasbourg*...deci...atunci practic procesul etnogenezei francezilor s-ar fii �ncheiat....
iar...cum rom�nii s-au format la fel ca francezii e aproape sigur ca atunci și etnogenza lor a fost definitivat� (chiar dac� primul document �n limba rom�n� dateaz� tocmai din 1521 )....
deci, dorinel...din secolul 8 poți vorbi de rom�ni �n spațiul cdp cu �ncrederea c� nu spui prostii....

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:41

De la: adipopa, la data 2009-07-27 00:35:08

Qvod erat demonstrandum!!!!

E pur si muove , Adi !!! Just imagine, WHAT IF ....??!!!

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 01:51

De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:33:58poporul rom�n s-a format similar cu cel francez....
prima atestare a limbii franceze este �n secolul 8 �ntr-un document intitulat *jur�m�ntul de la strasbourg*...deci...atunci practic procesul etnogenezei francezilor s-ar fii �ncheiat....
iar...cum rom�nii s-au format la fel ca francezii e aproape sigur ca atunci și etnogenza lor a fost definitivat� (chiar dac� primul document �n limba rom�n� dateaz� tocmai din 1521 )....
deci, dorinel...din secolul 8 poți vorbi de rom�ni �n spațiul cdp cu �ncrederea c� nu spui prostii....
ascultama putin ! tu ca istoric asociezi identitatea unui popor odata cu primele documente consemnate istoric. bun ! eu merg mai departe si spun ca primele mentiuni in a face referire la identitatea unui popor sunt odata cu originea lui.
despre rom�ni putem vorbii oficial in contextul mentionat de tine si de istorici dupa 1856 si nu dupa 1521. in 1521 se poate vorbii de sinteza formarii identitatii poporului roaman de azi. pana in acel moment, termenii folositi pentru populatia din spatiul cdp sunt de valahi, moldoveni, etc.
despre traci putem vorbii odata cu poemele lui Homer "Iliada" si "Odiseea". tot aici apare si denumirea teritoriului locuit de acestia - Trada (secolul al XIII i.Chr.). dar despre traci putem vorbii si in contextul sintezei dintre populatia bastinasa formata din triburi sedentare neolitice si triburile de indoeuropeni, sinteza care a avut loc inca in epoca neolitica (mileniile IV-III i.Chr.).

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:11

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 01:51:19
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 01:33:58poporul rom�n s-a format similar cu cel francez....
ascultama putin ! tu ca istoric asociezi identitatea unui popor odata cu primele documente consemnate istoric. bun ! eu merg mai departe si spun ca primele mentiuni in a face referire la identitatea unui popor sunt odata cu originea lui.
despre rom�ni putem vorbii oficial in contextul mentionat de tine si de istorici dupa 1856 si nu dupa 1521. in 1521 se poate vorbii de sinteza formarii identitatii poporului roaman de azi. pana in acel moment, termenii folositi pentru populatia din spatiul cdp sunt de valahi, moldoveni, etc.
despre traci putem vorbii odata cu poemele lui Homer "Iliada" si "Odiseea". tot aici apare si denumirea teritoriului locuit de acestia - Trada (secolul al XIII i.Chr.). dar despre traci putem vorbii si in contextul sintezei dintre populatia bastinasa formata din triburi sedentare neolitice si triburile de indoeuropeni, sinteza care a avut loc inca in epoca neolitica (mileniile IV-III i.Chr.).

1) termenul de *valahia* nu a fost niciodat� cunoscut de locuitorii teritoriului dintre carpati si dun�re....doar str�inii i-au spus așa...�n schimb...cei care locuiau �n muntenia i-au spus țara munteneasc� , iar cei din oltenia ....țara olteneasc� sau țara rom�neasc�....deci...dac� și-au spus *țara rom�neasc�*...nu era clar c� sunt conștienți de faptul c� sunt toți rom�ni?
�n plus...ștefan cel mare refenrindu-se la teritoriul dintre dun�re și carpați �l denumea *cealalt� țar� rom�neasc�*...pentru c� tot o *țar� rom�neasc�* era și moldova lui....deci...țar� a rom�nilor...
2) nu conteaz� nici data de 1521...nici 1856.....conteaz� doar momentul apariției poporului rom�n....
3) indo-europenii nu s-a amestecat cu b�știnașii ci fie i-au exterminat total ...fie i-au alungat tot mai spre est....indo-europenii erau r�zboinici !!!

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:17

De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:11:341) termenul de *valahia* nu a fost niciodat� cunoscut de locuitorii teritoriului dintre carpati si dun�re....doar str�inii i-au spus așa...�n schimb...cei care locuiau �n muntenia i-au spus țara munteneasc� , iar cei din oltenia ....țara olteneasc� sau țara rom�neasc�....deci...dac� și-au spus *țara rom�neasc�*...nu era clar c� sunt conștienți de faptul c� sunt toți rom�ni?
�n plus...ștefan cel mare refenrindu-se la teritoriul dintre dun�re și carpați �l denumea *cealalt� țar� rom�neasc�*...pentru c� tot o *țar� rom�neasc�* era și moldova lui....deci...țar� a rom�nilor...
2) nu conteaz� nici data de 1521...nici 1856.....conteaz� doar momentul apariției poporului rom�n....
3) indo-europenii nu s-a amestecat cu b�știnașii ci fie i-au exterminat total ...fie i-au alungat tot mai spre est....indo-europenii erau r�zboinici !!!

1) nu !
2) momentul aparitiei porului roman are loc in 1856.
3) este greu de crezut ca acesti indoeuropeni care se s-au extins din stepa euroasiatica pana la oceanul Atlantic la Vest si raul Ind la Est, au exterminat toate populatiile locale intalnite. cred ca nici tu nu crezi asta.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:27

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 02:17:40
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:11:341) termenul de *valahia* nu a fost niciodat� cunoscut de locuitorii teritoriului dintre carpati si dun�re....doar str�inii i-au spus așa...�n schimb...cei care locuiau �n muntenia i-au spus țara munteneasc� , iar cei din oltenia ....țara olteneasc� sau țara rom�neasc�....deci...dac� și-au spus *țara rom�neasc�*...nu era clar c� sunt conștienți de faptul c� sunt toți rom�ni?

1) nu !
2) momentul aparitiei porului roman are loc in 1856.
3) este greu de crezut ca acesti indoeuropeni care se s-au extins din stepa euroasiatica pana la oceanul Atlantic la Vest si raul Ind la Est, au exterminat toate populatiile locale intalnite. cred ca nici tu nu crezi asta.

dorine.....
referitor la 1 și 2 ...prostie mai mare nu am auzit p�n� acum....
tu nu auzi c� �n secolul 8 era definitivat� etnogeneza rom�nilor?
atunci...poftim...dup� teoria ta....ce �nseamn� *țara rom�neasc�*...?
(termenul *țar�* sunt convins� c� nu știi ce �nseamn�...c� aici nici istoricii nu au c�zut �nc� de acord...dar...poate ai habar ce �nseamn� *rom�neasc�*)....

referitor la indo-europeni...odat� cu venirea lor dispar orice urme ale fostelor civilizații...ceramica se schimb� complet....apare doar cea indo-european� ....cea b�știnas� dip�r�nd definitiv...
mai r�m�n totuși ceva...depozitele!!!...știi ce un depozit?...�ți explic eu...o groap� �n p�m�nt pe care b�știnașii au s�pat-o și �n care și-au ascuns toate bogațiile lor cu g�ndul s� le ia c�nd se vor �ntoarce.....numai c�...au plecat definitiv ....nu s-au mai putut �ntoarce s� le ia....și le descoper� de-abea azi arheologii....

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:42

De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:27:07referitor la 1 și 2 ...prostie mai mare nu am auzit p�n� acum....
tu nu auzi c� �n secolul 8 era definitivat� etnogeneza rom�nilor? atunci...poftim...dup� teoria ta....ce �nseamn� *țara rom�neasc�*...?
(termenul *țar�* sunt convins� c� nu știi ce �nseamn�...c� aici nici istoricii nu au c�zut �nc� de acord...dar...poate ai habar ce �nseamn� *rom�neasc�*)....
referitor la indo-europeni...odat� cu venirea lor dispar orice urme ale fostelor civilizații...ceramica se schimb� complet....apare doar cea indo-european� ....cea b�știnas� dip�r�nd definitiv...
mai r�m�n totuși ceva...depozitele!!!...știi ce un depozit?...�ți explic eu...o groap� �n p�m�nt pe care b�știnașii au s�pat-o și �n care și-au ascuns toate bogațiile lor cu g�ndul s� le ia c�nd se vor �ntoarce.....numai c�...au plecat definitiv ....nu s-au mai putut �ntoarce s� le ia....și le descoper� de-abea azi arheologii....

Ioana, pentru punctele 1 si 2 iti spun ceea ce banuiesc ca stiai deja: istoria unui popor nu se face doar de el insusi ! cu exceptia noastra, termenul de Tara Rom�neasca sau de rom�n nu apare in istoria comuna a popoarelor europene, nici macar la cele invecinate. in secolul 8 nu putem vorbii de formarea etnogenezei poporului roman, putem vorbii doar inceputurile originii poporului roman de azi.
pentru punctul 3 sa zicem ca sunt de acord cu tine, dar prin sinteza populatiei bastinase cu cea a triburilor indoeuropene, nu se intelege exterminarea populatiei locale sau a identitatii ei, se intelege nasterea unor mari grupuri etnice: iranienii, elinii, italicii, celtii, germanicii, etc.
Ioana, Ioana !!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 02:52

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 02:42:59
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:27:07referitor la 1 și 2 ...prostie mai mare nu am auzit p�n� acum....
tu nu auzi c� �n secolul 8 era definitivat� etnogeneza rom�nilor? atunci...poftim...dup� teoria ta....ce �nseamn� *țara rom�neasc�*...?

Ioana, pentru punctele 1 si 2 iti spun ceea ce banuiesc ca stiai deja: istoria unui popor nu se face doar de el insusi ! cu exceptia noastra, termenul de Tara Rom�neasca sau de rom�n nu apare in istoria comuna a popoarelor europene, nici macar la cele invecinate. in secolul 8 nu putem vorbii de formarea etnogenezei poporului roman, putem vorbii doar inceputurile originii poporului roman de azi.
pentru punctul 3 sa zicem ca sunt de acord cu tine, dar prin sinteza populatiei bastinase cu cea a triburilor indoeuropene, nu se intelege exterminarea populatiei locale sau a identitatii ei, se intelege nasterea unor mari grupuri etnice: iranienii, elinii, italicii, celtii, germanicii, etc.
Ioana, Ioana !!!!

dorinelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.....ce �nseamn� ȚARA ROM�NEASC�??????..ia fiecare cuv�nt �n parte și explic�-l....
cum adic� ROM�NEASC�?????????????????????????????????????????????????????

**in secolul 8 nu putem vorbii de formarea etnogenezei poporului roman, putem vorbii doar inceputurile originii poporului roman de azi.**

dorine...tu �nțelegi ceva din ce ai scris aici? ...cum adic� *formarea etnogenzei*? ...sau *�nceputurile originii*?
ce bazaconii sunt astea?

*pentru punctul 3 sa zicem ca sunt de acord cu tine, dar prin sinteza populatiei bastinase cu cea a triburilor indoeuropene, nu se intelege exterminarea populatiei locale sau a identitatii ei, se intelege nasterea unor mari grupuri etnice: iranienii, elinii, italicii, celtii, germanicii, etc. **

dorine...dac� spui c� popoarele b�știnașe nu au fost exterminate de indo-europeni trebuie s� te bazezi pe ceva...pe ce?
din moment ce toat� ceramica b�știnașilor dispare...și nu se mai descoper� dec�t ceramic� indo-european�...cum ai ajuns tu la concluzia c� b�știnașii nu ar fii fost exterminați?
și...de unde sintez� ?....nu ți-am explicat mai devreme cum au fugit b�știnașii (care au mai apucat) din calea lor?...nu ți-am spus ce �nseamn� un depozit?

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 03:12

De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:52:58dorinelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.....ce �nseamn� ȚARA ROM�NEASC�??????..ia fiecare cuv�nt �n parte și explic�-l....
**in secolul 8 nu putem vorbii de formarea etnogenezei poporului roman, putem vorbii doar inceputurile originii poporului roman de azi.**
dorine...tu �nțelegi ceva din ce ai scris aici? ...cum adic� *formarea etnogenzei*? ...sau *�nceputurile originii*?
ce bazaconii sunt astea?
*pentru punctul 3 sa zicem ca sunt de acord cu tine, dar prin sinteza populatiei bastinase cu cea a triburilor indoeuropene, nu se intelege exterminarea populatiei locale sau a identitatii ei, se intelege nasterea unor mari grupuri etnice: iranienii, elinii, italicii, celtii, germanicii, etc. **
dorine...dac� spui c� popoarele b�știnașe nu au fost exterminate de indo-europeni trebuie s� te bazezi pe ceva...pe ce?
din moment ce toat� ceramica b�știnașilor dispare...și nu se mai descoper� dec�t ceramic� indo-european�...cum ai ajuns tu la concluzia c� b�știnașii nu ar fii fost exterminaț
și...de unde sintez� ?....nu ți-am explicat mai devreme cum au fugit b�știnașii (care au mai apucat) din calea lor?...nu ți-am spus ce �nseamn� un depozit?
prin etnogeneza intelegem cand, unde, din ce parti componente si in ce conditii s-a format comunitatea etnica respectiva. ce nu intelegi ? am folosit ,,inceputurile originii poporului roman de azi'' pentru a delimita clar momentul ,,zero'' a originii poporului roman de azi.
fa o delimitare intre etnogeneza si momentul ,,zero'' a unei etnii.
poate imi arati si mie o harta a unei etnii invecinate cu termenul de Tara Romaneasca a spatiului locuit azi de noi sau o consemnare istorica straina cum ca dupa 1521 vorbim de romani.
poate imi spui si mie unde au fugit toti localnici intalniti de indoeuropeni. in Oceanul Atlantic ?!!!

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 03:34

De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:52:58
spre deosebire de istoria invatat de tine azi si de mine ieri, hai sa-ti expun doar cateva idei despre etnogeneza romanilor vazuta de altii.
in operele autorilor medievali, incepand cu cei bizantini (Kekaumenos, sec. XI; Kinnamos, sec. XII) se constata ca romanii, numiti de ei vlahi, sunt colonisti romani adusi de Traian din Italia. umanistii italieni de asemnea erau sunt parere ca romanii "sunt de neam italic". la sfarsitul secolului al XVIII-lea, in conditiile expansiunii Imperiului habsburgic in Principatele Romane, unii istorici germani scriau ca romanii s-au format ca popor la sud de Dunare si au revenit la nordul ei in secolul al XII-lea. aceasta idee este reluata in 1871 de istoricul si filologul german Robert Rosler in lucrarea "Studii asupra romanilor".
argumentele lui Rosler erau urmatoarele:
- dacii au fost nimiciti in razboaiele cu romanii;
- dacii nu au putut fi romanizati in doar 165 de ani (timpul stapanirii romane in Dacia);
- provincia Dacia a fost parasita in intregime de populatie la 275;
- limba romana nu contine cuvinte germanice vechi, desi pe teritoriul Daciei a stationat tribul germanic al gotilor;
- exista cuvinte asematoare in limba romana si albaneza, dovada a convetuirii lor la sud de Dunare;
- nu exista izvoare care sa ateste prezenta romanilor la nordul Dunarii inainte de secolul al XlII-lea;
- dialectul daco-roman cel de la nord de Dunare se aseamana cu dialectul macedono-roman de la sud de Dunare;
- prezenta influentei sud-slave asupra Bisericii romanilor;
- romanii erau pastori nomazi.
mai putem vorbii de de influenta slava. au influentat intr-o anumita masura etnogeneza romanilor, alcatuind adstratul (sau suprastratul) procesului de desavarsire in constituirea neamului romanesc. slavii, fiind agricultori si crescatori de animale sedentari, au convietuit mai indelungat cu autohtonii, lasand in limba romana cuvinte de origine slava (plug, prieten, drag, iubire etc.), care denota multiple contacte umane. rolul slavilor in etnogeneza romanilor este asemanator cu cel al germanicilor in constituirea popoarelor vest � romanice (francezilor, italienilor, spaniolilor, portughezilor).
ti-am dat doar cateva exemple care difera total de ceea ce inveti tu azi la Universitatea de Istorie Bucuresti, idei oficiale.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 03:45

ce bazaconii sunt astea?
acum am vazut greseala. am vrut sa scriu definitivarea etnogenezei poporului roman si nu ,,formarea etnogenezei poporului roman''. am gresit. mai scriu si eu din cand in cand bazaconii, nu vreau sa te las doar pe tine.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 11:44

Ioanna, ia zi-mi si mie ce parere ai tu despre : Istro-romani ,Macedo-romani ....

....ai aici ceva.

�å�e nostru

�å�e nostru car le �ti �n �er,
neca se sveta nomelu Teu.
Neca venire craliestvo To.
Neca fie vo�a Ta, cum �n �er, a�a �i pre pemint.
Pera nostre saca zi
de nam astez.
Odproste nam dutzan,
ca �i noi odprostim a lu nostri dutznici.
Neca nu na Tu vezi en napastovanie,
neca na zb�ve�te de zvaca slabe.

Tat� a nostru

cari hii tu �eru,
S-aiseasc� numa a Ta.
S-yin� amiral'iea a Ta.
S-fac� vrearea a Ta,
a�i cumu n �eru,
a�i �-pisti locu.
P�nea a noastr� a�ea di tuti dz�lili d�-n� u a noau� adz�.
�-n� li l'art� am�rtiili noastri
a�i cumu li l'rt�mu �-noi unu a l�ntui.
�-nu n� du pi noi la c�rtiri,
ma n� aveagl'i di a�elu ar�u.
C� a Ta easti amiral'iea �-putearea
a Tat�lui �-a Hil'iului �-a Spiritului S�ntu,
tora, totana �i tu eta etiloru.
Aminu.

cum iti suna la ureche ?...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 12:00

Ovid Densusianu - etnografie si folclor..

Folclorul desemneaz� totalitatea crea�iilor artistice ale unei culturi spirituale populare, asociate unei etnii sau unui grup de etnii. Studiul folclorului intr� �n sfera mai multor discipline tinere, �ntre care prima ap�rut� a fost folcloristica . De�i interesul pentru cultura poporului exist� dintotdeauna, or�nduirea informa�iilor �ntr-un sistem de conven�ii, clasificarea lor �i studierea �n mod �tiin�ific nu s-au produs mai devreme de a doua jum�tate a secolului XIX .

ENCICLOPEDIA ROMANA 3 volume.

�n �edinta societ��ii ASTRA din 7 februarie 1895 , s-a decis a publica o �Enciclopedie Rom�n� �i a �ns�rcinat pe membrul �i prin-secretarul s�u, Dr.Corneliu Diaconovich, cu conducerea acestei lucr�ri. La redactarea acestei opere monumentale au fost cooptate importante figuri ale vremii, savan�i, istorici, jurnali�ti, litera�i, printre care s-au num�rat: Grigore Antipa , Victor Babe� , Leo Bachelin , Valeriu Brani�te , Partenie Cosma , George Dima , Ovid Densusianu , Ionescu-Caion , George Lahovary , Titu Maiorescu , Ludovic Mrazec , Constantin R�dulescu-Motru , Dimitrie Onciul , Theodor Speran�ia , Alexandru Sutzu , Nicolae Teclu , A.D.Xenopol etc........

pic.srv6.wapedia.mobi/thumb/62a314452/ro/max/230/360/Enciclopedi...">

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 13:05

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 03:12:02
De la: ioana_dark, la data 2009-07-27 02:52:58dorinelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.....ce �nseamn� ȚARA ROM�NEASC�??????..ia fiecare cuv�nt �n parte și explic�-l....
ce bazaconii sunt astea?
din moment ce toat� ceramica b�știnașilor dispare...și nu se mai descoper� dec�t ceramic� indo-european�...cum ai ajuns tu la concluzia c� b�știnașii nu ar fii fost exterminaț
prin etnogeneza intelegem cand, unde, din ce parti componente si in ce conditii s-a format comunitatea etnica respectiva. ce nu intelegi ? am folosit ,,inceputurile originii poporului roman de azi'' pentru a delimita clar momentul ,,zero'' a originii poporului roman de azi.
fa o delimitare intre etnogeneza si momentul ,,zero'' a unei etnii.
poate imi arati si mie o harta a unei etnii invecinate cu termenul de Tara Romaneasca a spatiului locuit azi de noi sau o consemnare istorica straina cum ca dupa 1521 vorbim de romani.
poate imi spui si mie unde au fugit toti localnici intalniti de indoeuropeni. in Oceanul Atlantic ?!!!

nu ți-am cerut s�-mi definești termenul *etnogenz�*...despre asta știu chiar mult mai multe dec�t tine ...ți-am cerut doar s�-mi explici �nseamn� *originile etnogezei*..la ce te-ai referit?

iar ...*�nceputurile orginii*???...dorine....tu vorbești limba rom�n�?.....
nu mi-e clar ce spui...la ce te referi?

**fa o delimitare intre etnogeneza si momentul ,,zero'' a unei etnii. **

**poate imi arati si mie o harta a unei etnii invecinate cu termenul de Tara Romaneasca a spatiului locuit azi de noi sau o consemnare istorica straina cum ca dupa 1521 vorbim de romani. **

dorine...�mi pare r�u , dar �n halul �sta nu pot vorbi cu tine...nu �nțeleg nimic din ceea ce spui.....

consemn�ri istorice externe ale rom�nilor apar cu mult �naite de secolul 16....gesta hungarorum , cronica pictat� de la viena , diploma cavalerilor ioaniți , etc....
rom�nii sunt menționați �n multe surse externe sub numele *vlahi*...și...asta demonstrez� ce?....doar nu vrei s� spui c� valahii și rom�nii sunt popoare diferite?
str�nii ne spuneau noi vlahi �n loc de rom�ni ...cum le spunem noi nemți locuitorilor germaniei ....f�r� a �nsemna c� nemții și germanii sunt popoare diferite ....

**poate imi spui si mie unde au fugit toti localnici intalniti de indoeuropeni. in Oceanul Atlantic ?!!! **

dorine...au fugit mereu �nspre vest (dovad� o constituie depozitele descoperite de arheologi)....apoi dispar...probabil au fost exterminați �ntr-un final....
dac� s-ar fii amestecat cu indo-europenii ceramica lor ar fii continuat s� apar� �mpreun� cu cea indo-european�....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 13:07

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 03:45:08
ce bazaconii sunt astea?
acum am vazut greseala. am vrut sa scriu definitivarea etnogenezei poporului roman si nu ,,formarea etnogenezei poporului roman''. am gresit. mai scriu si eu din cand in cand bazaconii, nu vreau sa te las doar pe tine.

niciodat� nu poți spune c� etnogeza unui popor s-a definitivat....mereu se adaug� fel de fel de elemente noi....un popor e un organism viu ....se modific� �n permanenț�...

oricum...apreciez oamenii care recunosc atunci c�nd au greșit

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 13:16

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-27 03:34:52
spre deosebire de istoria invatat de tine azi si de mine ieri, hai sa-ti expun doar cateva idei despre etnogeneza romanilor vazuta de altii.
in operele autorilor medievali, incepand cu cei bizantini (Kekaumenos, sec. XI; Kinnamos, sec. XII) se constata ca romanii, numiti de ei vlahi, sunt colonisti romani adusi de Traian din Italia. umanistii italieni de asemnea erau sunt parere ca romanii "sunt de neam italic". la sfarsitul secolului al XVIII-lea, in conditiile expansiunii Imperiului habsburgic in Principatele Romane, unii istorici germani scriau ca romanii s-au format ca popor la sud de Dunare si au revenit la nordul ei in secolul al XII-lea. aceasta idee este reluata in 1871 de istoricul si filologul german Robert Rosler in lucrarea "Studii asupra romanilor".
argumentele lui Rosler erau urmatoarele:
- dacii au fost nimiciti in razboaiele cu romanii;
- dacii nu au putut fi romanizati in doar 165 de ani (timpul stapanirii romane in Dacia);
- provincia Dacia a fost parasita in intregime de populatie la 275;
- limba romana nu contine cuvinte germanice vechi, desi pe teritoriul Daciei a stationat tribul germanic al gotilor;
- exista cuvinte asematoare in limba romana si albaneza, dovada a convetuirii lor la sud de Dunare;
- nu exista izvoare care sa ateste prezenta romanilor la nordul Dunarii inainte de secolul al XlII-lea;
- dialectul daco-roman cel de la nord de Dunare se aseamana cu dialectul macedono-roman de la sud de Dunare;
- prezenta influentei sud-slave asupra Bisericii romanilor;
- romanii erau pastori nomazi.
mai putem vorbii de de influenta slava. au influentat intr-o anumita masura etnogeneza romanilor, alcatuind adstratul (sau suprastratul) procesului de desavarsire in constituirea neamului romanesc. slavii, fiind agricultori si crescatori de animale sedentari, au convietuit mai indelungat cu autohtonii, lasand in limba romana cuvinte de origine slava (plug, prieten, drag, iubire etc.), care denota multiple contacte umane. rolul slavilor in etnogeneza romanilor este asemanator cu cel al germanicilor in constituirea popoarelor vest � romanice (francezilor, italienilor, spaniolilor, portughezilor).
ti-am dat doar cateva exemple care difera total de ceea ce inveti tu azi la Universitatea de Istorie Bucuresti, idei oficiale.

despre scriitorii bizantini �ți pot vorbi mult mai mult....am f�cut la facultate un an de istoriografie și un an de istorie bizantin�
teoria lui roosler a fost așa de bine distrus� de xenopol sau onciu �nc�t eu nu mai am ce s� adaug...citește-i pe ei...

iar despre slavi?..dorine ce tupeu ai!!! ...poi tu-mi vorbești mie despre procesul etnogenzei �n europa?....despre adstratul slav? ....
dorine...eu m� lupt de luni de zile cu �știa pe aici s� �nțeleag� cum s-a format europa...i-am invitat s�-l citeasc� pe guizot , dar...nu am cu cine....:(
dorine....despre slavi și rolul lor �n etnogeza rom�nilor am vorbit at�t de mult �nc�t la un moment dat s-au enervat toți pe mine și mi-au adresat fel de fel de injurii....cum poți tu acum s� m� acuzi c� eu nu știu nimic despre slavi?.... ...c�nd eu am insistat at�t de mult asupra rolului lor....
dorine...ai descoperit și tu acum ceea ce m� chinui eu de luni de zile s�-i fac pe �știa s� �nțeleag� ...c� rolul slavilor �n etnogeza rom�neasc� e enorm....

Pagini: << 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: