back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 >> Sari la pagina:

Bi_anca

1554 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 12:42

De la: gabigabi, la data 2009-07-25 12:24:32@bi- daca ADEVARUL e unul singur ( si este ptr.toti ,adaug eu,nu numai ptr.unii ) ,caci asa se spune ,atunci,mai devreme sau mai tirziu,in functie de gradul fiecaruia de evolutie spirituala incepem sa-l aflam si sa vorbim despre el ! asa se face ca oameni care nu se "cunosc" ,pot vorbi,gindi si simti la fel !

GABI !!! Exact asta zic si eu mereu: Adevarul e e unul singur si e batut in cuie ca Isus pe cruce.

Chiar aveam nevoie de tine, ca am obosit incercand sa le deschid capul ....

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 12:44

De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 12:42:27
De la: gabigabi, la data 2009-07-25 12:24:32@bi- daca ADEVARUL e unul singur ( si este ptr.toti ,adaug eu,nu numai ptr.unii ) ,caci asa se spune ,atunci,mai devreme sau mai tirziu,in functie de gradul fiecaruia de evolutie spirituala incepem sa-l aflam si sa vorbim despre el ! asa se face ca oameni care nu se "cunosc" ,pot vorbi,gindi si simti la fel !

GABI !!! Exact asta zic si eu mereu: Adevarule e unul singur si e batut in cuie ca Isus pe cruce.
adevarul,ca orice pe lumea asta este relativ

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 12:46

Teoria relativitãþii ºi Biblia Teoria relativitãþii ºi Biblia

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 12:51

De la: radita09_telus_net, la data 2009-07-25 08:35:36Bine Florine,
Dar spunemi ce ai fost in viata precedenta, te rog!

Emil (vad ca asa iti spune Florin)..citeste asta: Viata inainte de moarte de Peter si Mary Harrison, editura Europolis 1993...
E plina de cazuri reale: sunt vre-o 150 de pagini.

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 12:53

De la: 999florin, la data 2009-07-25 12:44:03

GABI !!! Exact asta zic si eu mereu: Adevarule e unul singur si e batut in cuie ca Isus pe cruce.

Nu e relativ in cazul asta !!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 12:56

De la: 999florin, la data 2009-07-25 12:39:39
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-25 12:37:04
De la: radita09_telus_net, la data 2009-07-25 08:50:00Parca erai mai slabuta anul trecut!

vai, domnule Radita, cat de prietenos mi-ati vorbit! nu ma ajuta sa salbesc si nu de asta fumez.cand m-am apucat de fumat , aveam cu 8 kg mai putin si aceeasi inaltime si hehehehe, faza cu anul trecut e maxima!!! cand m-ati vazut dv anul trecut???
mie imi place de mine asa, daca dv nu , nah! nu am ce sa va fac
hai un pup pentru modul dragut in care ati vorbit
nu stiu cati de pe forum te cunosteau anul trecut,oricum felicitari ca ai ingropat securea razboiului,mai ramane s-o ingropi si in ceea ce o priveste pe gabigabi si e totul OK!

gabigabi, e un caz special.si deocamdata ma abtin sa ii mai zic ceva, dar la ce aberatii baga pe aici, nu cred ca o sa imi placa de ea vreodata dar deocamdata, sa o lasam sa vedem cate porcarii poate scoate diin gura aia.

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 13:00

De la: adipopa, la data 2009-07-25 10:08:03
De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 02:58:58n-are nici o importanta daca era sau nu acceptat conceptul reincarnarii, pt ca nu are relevanta pt noi; in momentul actual reincarnarea NU E ACCEPTATA OFICIAL de catre teologi si doar asta conteaza. DAR ASTA NU DEMONSTREAZA CA E FALS CONCEPTUL !!!!! (vezi lista de gogomanii precedente din istoria crestinismului - stiu ca sunt dura, sa-si bage mainile in urechi cine nu vrea sa auda )

Dacã nu faci referiri concrete ºi nu eºti dispusã sã dezbaþi un subiect pânã la capãt, singurele gogomãnii despre care putem discuta sunt ale tale.

Uite prima gogomanie concreta: sa crezi ca se INSALA toate persoanele care spun ca, in anumite conjuncturi, au simtit mirosul florii care reprezinta un sfant sau altul.
Putea sa puna la indoiala asta oricine de pe forum, dar TU NU !!!

Crezi ca suntem toti tampiti Adi ??!!! Ca in cazul asta prefer sa fiu tampita !!!

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 13:08

De la: adipopa, la data 2009-07-25 10:09:52De unde ºtiþi voi doi (trei dacã ar trebui sã-l socotim ºi pe Dorinel) cã [scuzaþi cacofonia]:

• karma nu e altceva decat crucea noastra
• karma nu e o MISIUNE DIFERITA...ci noi ne intoarcem pe Terra, de buna voie, ca sa ne epuizam karma negativa
• karma e ca un cont in banca, trebuie sa pui, daca vrei sa ai.
• singura noastra misiune pe pamant este sa invatam lectia pt care am fost trimisi
• karma nu se revarsa asupra descendentilor
• copiii sunt puri...DAR EI VIN TOTI CU O KARMA PRECEDENTA
• cei care mor tineri, o fac din 2 motive...
• copii care mor abia nascuti sunt sufletele cele mai pure...
• sufletul inainte de a veni la Intrupare...ISI ALEGE Mama, FAMILIA, TARA si TIMPUL in care se naste
• ne-am fost fii,parinti; frati sau surori ; prieteni sau dusmani

• o misiune clara si precisa...de a invata ceva anume care sa-i foloseasca in misiunile astrale viitoare
• a fost o vreme cand KARMA se transmitea din generatie-n generatie pana la al saptelea grad
• planeta noastra a intrat in cea de-a treia dimensiune astrala
• din aceasta clipa suntem direct raspunzatori de faptele noastre,suntem pe cont propriu fiecare
• acel copil care vine reintrupat in familia ta,sigur intr-o viata anterioara ti-a fost ori frate,ori sora,ori parinte sau bunic
• putem fi siguri ca spiritele noastre stiu mai multe decat vrem noi sa credem

Chiar credeþi cã voi nu aveþi nici o obligaþie epistemicã? Pe cine pãcãliþi!? Cã cine nu vã crede trebuie sã fie nebun sau prost? Sau cã o sã-ºi dea seama când dã colþul, vorba lui Gabi? Regulile jocului apologetic, prieteni, se aplicã ºi la voi: creºtinii trebuie sã dea socotealã raþionalã despre tot ce cred, voi nu?! Ha, ha. Voi ori umblaþi cu ocaua micã ori suferiþi de miopie la ontologia cunoaºterii...

Aici era doar CEEA CE CRED EU..amestecat cu ceea CE CRED ALTII !!!!!! Le-ai SCOS DIN CONTEXT SI le-ai amestecat AMESTECAT !!

FELICITARI ADI !!! NU vezi padurea din cauza copacilor !!!

PS: nu facusem referire la tine cand am vorbit despre gogomaniile alea. Daca ai presupus ca faceam referire la tine...mbe NO COMMENT !!!

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 13:12

De la: gabigabi, la data 2009-07-25 10:41:34@adipopa,unde am spus eu ca exista casatorie intre hinduism si crestism ? cred ca nu m-ai inteles ,asa ca voi relua ideea : in lungul drum al sufletului,parcurs ptr a-si indeplini dorinta de Cunoastere,vom fi trecut prin toate timpurile si prin toate religiile si filozofiile...de ce ? ca sa Cunoastem pe propria piele si sa putem vorbi in cunoastere de cauza si nu doar din citit si neinteles esenta! DARUL facut sufletului la sf.calatoriei sale,am spus ca asta este :crestismul ! abia acum cind,nimic din ce-i omenesc nu ne mai este strain ,putem sa ne Mintuim incheind calatoria, ne Casatorim cu Mirele nostru si ne intoarcem,in sfirsit ,ACASA !
P.S .DUMNEZEU este UNIC si-nToate,asa ca nu exista unul de'al lor s'un altul,al nostru !.....este EL,mereu si mereu,in multiple forme si-si arata Fata celui care-l cauta exact in masura in care acela IL poate intelege !

Gabi, cred ca incepi sa semeni foarte tare cu Ioan Botezatorul !! Ghici de ce ??!!

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 13:16

am sa preiau un pasaj din Cartea Spiritelor - Allan Kardec.
citez: ,,Dogma reincarnarii este fondata pe dreptatea lui Dumnezeu si pe revelatie, caci spiritele ne repeta fara incetare. Un tata bun lasa intotdeauna copiilor sai o poarta deschisa caintei.
Toate spiritele tind spre perfectiune si Dumnezeu le da mijloacele prin probele vietii corporale. Dar in dreptatea sa, el le harazeste sa desavarseasca in noi existente ceea ce n-au putut face sau termina intr-o prima incercare.
Nici dreptatea si nici bunatatea lui Dumnezeu nu impresioneaza pentru intotdeauna pe cei ce au putut intalni obstacole in ameliorarea lor, chiar in mediul in care se regasesc, in afara de vointa lor. Daca soarta omului era irevocabil fixata dupa moartea sa, Dumnezeu nu ar fi cantarit deloc actiunile tuturor in aceeasi balanta, si nu le-ar fi tratat deloc cu impartialitate.
Doctrina reincarnarii, care consta in a admite omului mai multe existente succesive, este singura ce raspunde ideii ca dreptatea lui Dumnezeu se face si in privinta oamenilor aflati intr-o conditie morala inferioara. Aceasta doctrina este singura care poate sa ne explice viitorul si sa indreptateasca sperantele noastre, de vreme ce ea ne arata mijlocul de a ne rascumpara greselile prin noi incercari. Ratiunea ne-o sugereaza si spiritele ne-o infatiseaza.
Omul care are constiinta inferioritatii sale capata prin doctrina reincarnarii o speranta consolatoare. Daca el crede in dreptatea lui Dumnezeu, nu poate spera sa fie pentru eternitate egalul acelor ce au facut mai mult bine decat el. Gandul ca aceasta inferioritate nu-l dezmosteneste pentru totdeauna de binele suprem, si ca il va putea cuceri prin noi eforturi, il sustine si il reanima curajul. Cine este cel care, la sfarsitul carierei sale, nu regreta ca a capatat prea tarziu o experienta de care nu mai poate profita? Aceasta experienta tardiva nu este deloc pierduta - o va folosi intr-o noua viata.''

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 13:22

De la: adipopa, la data 2009-07-25 10:15:50
De la: gabigabi, la data 2009-07-25 10:10:54Acum suntem crestini, avem un INVATATOR , un Abecedar = biblia ( chiar asa "aranjata "cum e ea) si 10 reguli clare de urmat ...este exact ca-ntr-o casatorie din IUBIRE : de ce sa-mi mai fac probleme cu ce-ai facut inainte de casatorie ? ca sa ce ? sa ne certam sau scoatem ochii ? de altfel ,chiar este o Casatorie, deoarece noi fiind Creeatia, ne unim ,in sfirsit, cu Mirele nostru !

Gabi, cãsãtoria dintre creºtinism ºi hinduism nu a existat niciodatã, iar dacã ar fi existat s-ar fi sfârºit cu divorþ.

Tu trebuie sa fii unul dintre capetele bisericesti care l-au condamnat pe Isus la moarte !!!!!!

Mi-e mila de tine !!!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 13:30

De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 12:53:09

asta pt.ca nu vrei tu,cu ce este mai bun adevarul tau,io recunosc nu detin adevarul si caut sa-l aflu,imi pun intrebari,gasesc raspunsuri,apar alte intrebari si tot asa

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 13:31

De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 13:12:42Gabi, cred ca incepi sa semeni foarte tare cu Ioan Botezatorul !! Ghici de ce ??!!

stie, banuiesc ca stie !

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 13:32

De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 13:12:42
De la: gabigabi, la data 2009-07-25 10:41:34@adipopa,unde am spus eu ca exista casatorie intre hinduism si crestism ? cred ca nu m-ai inteles ,asa ca voi relua ideea : in lungul drum al sufletului,parcurs ptr a-si indeplini dorinta de Cunoastere,vom fi trecut prin toate timpurile si prin toate religiile si filozofiile...de ce ? ca sa Cunoastem pe propria piele si sa putem vorbi in cunoastere de cauza si nu doar din citit si neinteles esenta! DARUL facut sufletului la sf.calatoriei sale,am spus ca asta este :crestismul ! abia acum cind,nimic din ce-i omenesc nu ne mai este strain ,putem sa ne Mintuim incheind calatoria, ne Casatorim cu Mirele nostru si ne intoarcem,in sfirsit ,ACASA !
P.S .DUMNEZEU este UNIC si-nToate,asa ca nu exista unul de'al lor s'un altul,al nostru !.....este EL,mereu si mereu,in multiple forme si-si arata Fata celui care-l cauta exact in masura in care acela IL poate intelege !

Gabi, cred ca incepi sa semeni foarte tare cu Ioan Botezatorul !! Ghici de ce ??!!

ioan botezatorul nu a existat in plan fizic,este un simbol la fel cu toti apostolii si patriarhii si isus si toti zeii rai,cruzi si gelosi din cartea neagra a umanitatii

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 14:00

De la: 999florin, la data 2009-07-25 13:30:17
De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 12:53:09

asta pt.ca nu vrei tu,cu ce este mai bun adevarul tau,io recunosc nu detin adevarul si caut sa-l aflu,imi pun intrebari,gasesc raspunsuri,apar alte intrebari si tot asa

Surprise !!! Vezi ca ai niste explicatii in posta !!

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 14:01

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-25 13:31:41
De la: Bi_anca, la data 2009-07-25 13:12:42Gabi, cred ca incepi sa semeni foarte tare cu Ioan Botezatorul !! Ghici de ce ??!!

stie, banuiesc ca stie ! if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('62bcd00b-e6c4-491f-919d-59a85d5a4c4b');Get the Maukie - the virtual cat widget and many other great free widgets at Widgetbox!

Tu ai mai calcat in strachini...dar iti vine tie mintea la cap, incet incet !!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 14:05

Nu exista reincarnare deoarece:

1. Intra in conflict cu dreptatea lui Dumnezeu: ar insemna ca unii sa aiba mai multe sanse decat altii. Ar fi nedprept si in conflict direct cu Dumnezeu !

2. Intra in conflict cu invierea mortilor !
IOV 19,25 Dar eu ºtiu cã Rãscumpãrãtorul meu este viu ºi cã El, în ziua cea de pe urmã, va ridica iar din pulbere aceastã piele a mea ce se destramã.

3. Este in opozitie cu unicitatea lui Dumnezeu si implicit cu unicitatea fiecarui om (care este facut dupa asemanarea lui Dumnezeu) !
ªi a zis Dumnezeu: "Sã facem om dupã chipul ºi dupã asemãnarea Noastrã"

4. Este in opozitie cu notiunea de om care este trup si suflet si nu poate fi trupuri si suflet.
EVREI 9,27 ªi precum este rânduit oamenilor o datã sã moarã, iar dupã aceea sã fie judecata,

ECCL 3,19. Cãci soarta omului ºi soarta dobitocului este aceeaºi: precum moare unul, moare ºi celãlalt ºi toþi au un singur duh de viatã, iar omul nu are nimic mai mult decât dobitocul.

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 14:09

De la: andu30, la data 2009-07-25 14:05:00Nu exista reincarnare deoarece:

1. Intra in conflict cu dreptatea lui Dumnezeu: ar insemna ca unii sa aiba mai multe sanse decat altii. Ar fi nedprept si in conflict direct cu Dumnezeu !

2. Intra in conflict cu invierea mortilor !
IOV 19,25 Dar eu ºtiu cã Rãscumpãrãtorul meu este viu ºi cã El, în ziua cea de pe urmã, va ridica iar din pulbere aceastã piele a mea ce se destramã.

3. Este in opozitie cu unicitatea lui Dumnezeu si implicit cu unicitatea fiecarui om (care este facut dupa asemanarea lui Dumnezeu) !
ªi a zis Dumnezeu: "Sã facem om dupã chipul ºi dupã asemãnarea Noastrã"

4. Este in opozitie cu notiunea de om care este trup si suflet si nu poate fi trupuri si suflet.
EVREI 9,27 ªi precum este rânduit oamenilor o datã sã moarã, iar dupã aceea sã fie judecata,

ECCL 3,19. Cãci soarta omului ºi soarta dobitocului este aceeaºi: precum moare unul, moare ºi celãlalt ºi toþi au un singur duh de viatã, iar omul nu are nimic mai mult decât dobitocul.

Abureala

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 14:18

Iisus , marele iniþiat din Dacia

Numeroase voci, uneori avizate, alteori neavizate, se pronunþã cã Iisus Christos nu a existat ca personaj istoric, fiind doar o nãscocire evreiascã. Ateii mai moderaþi ºi cu puþinã ºtiinþã de carte, susþin faptul ca inexistenþa unui Iisus istoric este susþinutã de cvasi-totala lipsã a informaþiilor despre persoana sa în documentele istorice ale vremii (în afara Evangheliilor a cãror existenþã nu o pot contesta). Noi spunem cã nici unii nici ceilalþi nu au dreptate.

Avem anumite rezerve în a crede ca evreii se tem atât de mult de o „nãscocire” ºi mai ales o nãscocire de-a lor, cu care ar trebui sa fie mândri. Avem rezerve în a crede si faptul cã Isus lipseºte cu desãvârºire în literatura vremii, deoarece existã o sumedenie de autori care-l menþioneazã foarte clar ca personaj istoric. Acest lucru îl menþioneazã pânã ºi evreii, acuzându-l însã de vrãjitorie. O tradiþie din secolul I sau II menþioneazã pe „Yeshu” care „ practica vrãjitoria ºi uimea Israelul” (B Sanhedrin, 43,a; cf Mircea Eliade, Istoria ideilor ºi credinþelor religioase, vol II,p.305, ed1992). Apoi, avem mãrturia lui Flavius Josephus, istoric roman de naþionalitate evreiascã, care afirma cã în acea epoca trãia un om pe nume Iisus, care avea o purtare foarte bunã ºi virtuþi puternice ( cf. J. Duquesne, Iisus, Ed. Humanitas,1995, p245). Mai mult, el este pomenit ºi de cãtre cei mai înverºunaþi duºmani ai creºtinismului, romanii. Tacitus de exemplu, ne confirmã faptul ca Iisus a fost condamnat la moarte în vremea când guvernator al Palestinei era Pontius Pilat (Anale 15, 44). Alte mãrturii în legãturã cu Iisus le avem de la Pliniu cel Tânãr, (Scrisori, 10,96) si Suetonius (Viaþa lui Claudius, 25,4). Sã nu mai punem la socotealã faptul ca o „nãscocire evreiascã” nu putea beneficia de „acte în regulã” a condamnãrii sale la moarte. Acest document existã, precum ºi altele cum sunt Mãrturia pãgânului Lentullus, proconsul al Tyrului ºi Sydonului în vremea împãratului roman Tiberius; Epistola femeii lui Pilat, pe numele sãu Procula, adresatã prietenei sale Pulvia, în care se relateazã despre ultimele evenimente din viaþa lui Iisus ºi alte patru epistole ale lui Pilat cãtre împãratul Romei. Atâta zarvã pentru o „nãscocire evreiascã” ?… ne îndoim în mod serios.

Urmãrind atât relatãrile istorice despre Isus, cât ºi cele evanghelice, avem anumite rezerve în a crede cã Iisus ar fi fost evreu aºa cum afirma M. Eliade ºi ca divinitatea cãreia i se închina el ºi o numea Tatã, era Yahwe al evreilor.

Sa purcedem ºi sã vedem dovezile…..! [vreti sau nu?sunteti curiosi sau nu?va intereseaza adevarul sau nu?]

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 14:39

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-25 11:08:36
De la: adipopa, la data 2009-07-25 10:49:40Este una ca un evreu sã respingã mesianitatea lui Iisus, ºi alta sã nege existenþa lui istoricã sau moartea prin rãstignire pe cruce!
asa o fi, asa nu o fi ! mai stai de vorba cu un evreu.

Nici un evreu nu pune la îndoialã existenþa ºi moartea lui Iisus! Nici mãcar eu nu o pun...care sunt a de scepticã!!! Nu este o "metaforã" ci un fapt cât se poate de adevãrat!
Îi rãspund ºi lui Florin....este valabil rãspunsul ºi pentru el. Deasemenea viaþa ºi moartea lui Ioan Botezãtorul....
TOATE ACESTE SUNT FAPTE CARE S-AU PETRECUT ÎN REALITATE !!!!! Nu existã îndialã în ce priveºte existenþa ºi viaþa lor!
Evreii îi recunosc pe ambii ca ºi prooroci...nu-l recunosc pe Iisus ca fiind fiul lui D-zeu sau cum susþine biserica ortodoxã D-zeu întrupat.
Nici eu nu cred cã Iisus a fost D-zeu întrupat....pur ºi simplu nu pot...ceva îmi spune cã poate fi fiul lui D-zeu...dar nicidecum D-zeu însuºi!!! Cu asta nu am putut fi de acord niciodatã!
Asta în cazul în care existã D-zeu....aºa cum este el descris! Nimeni nu poate sã conteste clar ºi rãspicat cã este ori cã nu este adevãrat!!!! Depinde 100% de ceea ce CREDE fiecare în parte....deºi este cât se poate de adevãrat cã existã UN SINGUR ADEVÃR !!!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 15:05

www.youtube.com/v/qhSLKQeltrY&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/qhSLKQeltrY&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">
www.youtube.com/v/AxGYlosviCw&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/AxGYlosviCw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 15:14

De la: mytcor, la data 2009-07-25 15:05:29

Mytcor Îmi place...mult...dar nu ºtiu de ce ºi cum se face cã aceastã muzicã întotdeauna îmi creazã fiori pe ºira spinãrii...O consider de o încãrcãturã sexualã deosebitã!!! Mi se pare super-sexi....are cineva o explicaþie logicã??? Cã eu nu-mi pot explica de ce când aud muzicã africanã îmi zboarã mintea la sex

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 15:23

...reactivarea zonelor primare Dorulet !...cele instinctuale !... stimului, chestii, trestii, a-haaaa !.

www.youtube.com/v/c-lrE2JcO44&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/c-lrE2JcO44&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

...ui' colea !..

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 15:29

www.youtube.com/v/3BoNmpvkavo&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/3BoNmpvkavo&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 15:39

De la: mytcor, la data 2009-07-25 15:23:19...reactivarea zonelor primare Dorulet !...cele instinctuale !... stimului, chestii, trestii, a-haaaa !.

...ui' colea !..

Aºa o fi!!! Nu ºtiu...sigur! Cert este cã raþiunea îmi spune cã este un fel de "slãbiciune"...Andu sau cei religioºi ar spune cã este felul în care "mã încearcã "....dar recunosc...aº fi slabã într-un anumit context cu o astfel de muzicã în fundal!!

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 15:47

De la: Dorulet, la data 2009-07-25 15:39:03Aºa o fi!!! Nu ºtiu...sigur! Cert este cã raþiunea îmi spune cã este un fel de "slãbiciune"...Andu sau cei religioºi ar spune cã este felul în care "mã încearcã "....dar recunosc...aº fi slabã într-un anumit context cu o astfel de muzicã în fundal!!
te lasi ispitita ca Eva de sarpe ?!!!!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 15:47

De la: Dorulet, la data 2009-07-25 15:39:03
De la: mytcor, la data 2009-07-25 15:23:19...reactivarea zonelor primare Dorulet !...cele instinctuale !... stimului, chestii, trestii, a-haaaa !.

...ui' colea !..

Aºa o fi!!! Nu ºtiu...sigur! Cert este cã raþiunea îmi spune cã este un fel de "slãbiciune"...Andu sau cei religioºi ar spune cã este felul în care "mã încearcã "....dar recunosc...aº fi slabã într-un anumit context cu o astfel de muzicã în fundal!!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:22

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-25 12:40:16informatii despre reincarnare au existat (si mai exista) în Biblie si in unele texte apocrife. repet,

Biserica primelor secole a acceptat teza reincarnarii, sustinuta si de ... atentie misticilor ... Isus. In anul 553 însa, la cel de al cincelea Conciliu Ecumenic de la Constantinopol, subiectul reincarnarii a fost anatemizat, fiind considerata drept o eroare dogmatica.

imparatul roman Iustinian a impus clerului propriul sau crez, a pus sub arest pe Papa Vigilius (spre a nu conturba Conciliul !) si a obligat episcopii sa accepte noua dogma. a considerat ca teza reincarnarii acorda omenirii o prea lunga perioada de timp pentru atingerea unei trepte mai înalte de dezvoltare a constiintei.

repet, dupa anul 553, credinciosilor li s-a spus de catre biserica ca au la dispozitie o singura viata pentru a reveni din nou la stadiul dinaintea comiterii pacatului originar.

noua teza propagata masiv în rândul enoriasilor de pretutindeni in cursul secolelor urmatoare, continuata pâna azi, a dus la erori si mai mari de comportament ale oamenilor, majoritatea încercând sa traiasca din plin asa-zisa unica viata.

binevoitoarea Biserica a exclus treptat aproape toate textele, documentele si cele 31 evanghelii apocrife, neconforme noii linii dogmatice trasate. cu toata cenzura - ei vedeti cat de veche este si cenzura - impusa textelor originare, s-au mai pastrat pe alocuri unele referiri ale lui Isus la reincarnare (Evanghelia lui Ioan [3,1-8], afirmatiile lui Isus despre reincarnarea profetului Ilie in trupul lui Ioan Botezatorul din Evanghelia lui Matei [11,14 si 17,10-13], sau cele spuse de Isus fariseilor, in legatura cu faptul ca el ar mai fi trait odata pe pamânt,... atentie ... inca inaintea patriarhului Avraam [Evanghelia lui Ioan, 8,56-58]). alte pasaje biblice care aduc indicii asupra reincarnarii: "Ieremia" (1,5), "Cartea Intelepciunii" (2,5 si 8,20), "Cartea lui Kohelet" (12,6), "Evanghelia lui Matei" (26,52), "Evanghelia lui Ioan" (9,1-3), "Epistola lui Pavel catre Filipeni" (2,6-7), "Epistola soborniceasca a lui Iacov" (3,6)., "Evanghelia dupa Pistis Sophia", "Evanghelia lui Toma" s.a.

deschideti odata ochii !!!

Dorinel, ar trebui ºi tu sã-þi deschizi ochii ºi sã reciteºti rãspunsurile pe care þi le-am dat deja. Uite, le repet cu o altã culoare:

Ideea de reîncarnare este strãinã de gândirea ebraicã (înainte de kabalism), mesopotamianã ºi egipteanã. O întâlnim însã la Pitagora, Platon, Socrate ºi alþi filosofi sau poeþi greci, dar sub forma metempsihozei sau transmigrãrii sufletelor. Toate inscripþiile ºi riturile funerare egiptene, canaanite ºi mesopotamiene însã ne aratã cã, în credinþele acestora, morþii purced spre locul-fãrã-întoarcere. Facerea, Psalmii, Proverbele ºi Ecclesiastul/Qohelet ne spun cam acelaºi lucru despre credinþele evreilor înainte de Hristos, anume cã morþii se duc în še’ol (locuinþa morþilor) ºi cã rãmân acolo. Posibilitatea învierii abia se întrezãreºte în Vechiul Testament, dar se evidenþiazã în pseudepigrafe ºi este adoptatã apoi de partida fariselilor (nu ºi de saduhei însã). Cazul lui Ilie în cele douã Testamente este ceva mai aparte datoritã re-menþionãrii sale în vremea mesianicã, dar nu poate fi nicidecum vorba de reîncarnare deoarece despre el se credea cã nu murise (reîncarnarea presupune moartea prealabilã). Cât despre Iisus ºi apostoli, ºtim cã ei au îmbrãþiºat ºi propovãduit învierea – iar învierea ca idee în sine este incompatibilã cu reîncarnarea. Iisus explicã de fapt cã Ioan Botezãtorul a venit în duhul ºi puterea lui Ilie, adicã având multe trãsãturi vocaþionale comune cu profetul vechi-testamental. Nici Iisus nici contemporanii sãi nu ar fi acceptat ideea unui Mesia care amestecã metempsihoza grecilor cu tradiþia unic-evreiascã (nemaiîntâlnitã în nici o altã religie) privind învierea morþilor. Deci, nefamiliaritatea evreilor cu ideea reîncarnãrii, faptul cã Ilie nu a murit pentru a se reîncarna, ºi incompatibilitatea dintre înviere ºi reîncarnare descurajeazã orice încercare de a citi în Biblie o astfel de idee. (Ar fi de asemenea texte precum Evrei 9.27-28 care deºi nu se adreseazã explicit reîncarnãrii o exclud în mod categoric).

Ideea platonicã non-iudaicã ºi non-creºtinã a reîncarnãrii a fost acceptatã ºi dezvoltatã ºi de unii gânditori creºtini, începând cu secolul IV d. H.. Deºi o întâlnim prima datã (cred) la ereticul Apoloniu ºi la gnostici, Origen este cel mai cunoscut pãrinte al bisericii care s-a rãtãcit în meandrele reîncarnãrii (Platon nu i-a fost o cãlãuzã bunã). Am citit undeva ºi despre Grigorie de Nisa, cel puþin cã ar fi lãsat loc de interpretare, dar nu sunt sigur. Oricum, Origen a fost contestat ºi respins de Bisericã (vezi Metodiu, Ieronim, Tertulian, Epifaniu, Teofil, etc.).

De asemenea, ar trebui sã-þi deschizi ochii ºi sã citeºti personal textele invocate de tine în sprijinul ideii de reîncarnare:

(a) Ieremia 1.4-5 se referã la preºtiinþa lui Dumnezeu ºi mai-dinainte alegerea pe care o face cu privire la profeþii sãi.

Fost-a cuvântul Domnului cãtre mine
ºi mi-a zis:
“Înainte de a te fi zãmislit în pântece,
te-am cunoscut,
ºi înainte de a ieºi din pântece,
te-am sfinþit
ºi te-am rânduit prooroc pentru popoare."

Preºtiinþa dumnezeiascã, alegerea mai-dinainte, etc., sunt concepte tipic ebraice, fãrã vreun amestec grecesc sau hindus. De fapt, dat fiind perioada ºi locul în care Ieremia a scris ºi trãit, este complet anacronic sã presupui cã ar fi fost familiar cu ideea de reîncarnare.

(b) Înþelepciunea lui Solomon 2.5 afirmã tocmai contrarul reîncarnãrii. Þi-am spus cã în credinþele vechi-testamentale ale evreilor, moartea este finalã ºi reprezintã punctul dincolo de care nu mai este întoarcere. Acest lucru (nu reîncarnarea) se evidenþiazã ºi în scrierea sapienþialã citatã.

Ca umbra de trecãtoare este viaþa noastrã
ºi sfârºitul ei este fãrã înapoiere,
cã s-a pecetluit ºi nimeni nu mai vine înapoi.

(c) Înþelepciunea lui Solomon 8.20 nu existã.

...

(d) Ecclesiastul/Qohelet 12.6-7 vorbeºte metaforic despre bãtrâneþe ºi moarte.

[Adu-þi aminte de Ziditorul tãu în zilele tinereþii tale...]
mai înainte ca sã se rupã funia de argint
ºi sã se spargã vasul de aur
ºi sã se strice ulciorul la izvor ºi sã se sfãrâme roata fântânii,
ºi ca pulberea sã se întoarcã în pãmânt cum a fost,
iar sufletul sã se întoarcã la Dumnezeu, care l-a dat.

Întoarcerea þãrânei în þãrâna din care a fost luatã ºi a sufletului la Dumnezeu care l-a dat aduce mai degrabã a drum-fãrã-întoarcere stabilit în Facerea decât a reîncarnare.

(e) Matei 26.52 descurajeazã violenþa armatã ca formã organizatã de rãspuns în situaþii de persecuþie.

Atunci Iisus i-a zis [lui Petru]: Întoarce sabia ta la locul ei, cã toþi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.

Ideea cã reîncarnarea succesivã ar fi necesarã pentru ca zicala folositã de Iisus sã-ºi gãseascã împlinirea importã în text un element total strãin de cultura care l-a generat. În plus, nu ar fi nici logic, pentru cã ar presupune cã numai cei ce scot sabia ar avea vreun „motiv” sã se reîncarneze...

(f) Filipeni 2.6-7 vorbeºte despre întruparea celui care nu a mai avut trup omenesc înainte.

Care, Dumnezeu fiind în chip,
n-a socotit o ºtirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu,
ci S-a deºertat pe Sine, chip de rob luând,
fãcându-Se asemenea oamenilor,
ºi la înfãþiºare aflându-Se ca un om...

Învãþãtura despre întruparea ca ºi învãþãtura despre înviere sunt diametral opuse reîncarnãrii; ele nu pot fi întoarse 180 de grade pentru a afirma ceea ce implicit infirmã.

(g) Iacov 3.6 neagã reîncarnarea.

Foc este ºi limba, lume a fãrãdelegii!
Limba îºi are locul ei între mãdularele noastre,
dar spurcã tot trupul ºi aruncã în foc drumul vieþii,
dupã ce aprinsã a fost ea de flãcãrile gheenei.

Din gheena, lucru ºtiu de orice evreu, nu se întrezãreºte nici o întoarcere!

Cât despre scrierile ºi în învãþãturile gnostice, considerate eretice de apostoli ºi pãrinþi, sigur cã putem gãsi lucruri privitoare la metempsihozã sau transmigrarea sufletelor; dar nu uita cã acest concept este grecesc/platonic (nu ebraic) ºi în acelaºi timp cosmic-speculativ. Aºa cã, în ciuda eforturilor tale de a gãsi sprijin în Biblie, doctrina reîncarnãrii pur ºi simplu nu se regãseºte în niciunul din textele sacre iudeo-creºtine. Apoloniu, Origen...sunt o altã poveste.

Dorinel, nu pot sã nu te întreb, în încheiere, de ce totuºi îþi pasã? Pentru un ateu declarat, ca tine, mi se pare cel puþin ciudat sã pledezi în faþa creºtinilor cu „deschideþi ochii o datã” dacã nu ai crede tu însuþi în reîncarnare. Iar dacã tu crezi în reîncarnare, spune-ne mãcar ce vezi ºtiinþific în ea ºi unde este dovada bãrboºilor care au organizat mascarada reîncarnãrii?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:26

stai c-a revenit adi,sa vedem ce are de zis

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:28

ne-am uitat,am privit,am vazut,bate campii cu gratie adi,mergem in treaba noastra ,pe aici nu intereseaza adevarul

Pagini: << 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: