Info
x
Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ â indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:16
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 17:32:13Ioana e 400 de ron cel mai ieftin bilet Adnana, biletele la concert încep de la 124 lei. Oricum vă fac tuturor o dedicație: Dance me to the end of love. E preferata mea. |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:17
De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 20:35:48De la: gabigabi, la data 2009-07-23 20:31:30@bi- Este stapinul acestei lumi si rostul nostru e sa iesim pas cu pas de sub robia a tot ce-nseamna el : ura,lacomie,invidie,rautate ; sete de bani si de putere ; zavistie,birfa si mizerie omeneasca aruncata-n 4 zari ! nu-ti mai face singe rau- acum, dau eu sfaturi bianca...nu scrie nicăieri în biblia *crede și nu cerceta*...formula asta a fost lansată de un scriitor păgân , celsus... **ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!!** unde???...când???...ce pasaje??? da...e adevărat..cele 10 porunci trebuie respectate , dar...citește asta: luca, capitolul 18 18. Și L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața de veci? 19. Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu. 20. Știi poruncile: Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta. 21. Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinerețile mele. 22. Auzind Iisus i-a zis: Încă una îți lipsește: Vinde toate câte ai și le împarte săracilor și vei avea comoară în ceruri; și vino de urmează Mie. 23. Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat. 24. Și văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în împărăția lui Dumnezeu! 25. Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăția lui Dumnezeu. 26. Zis-au cei ce ascultau: Și cine poate să se mântuiască? 27. Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu. te pup ps: apropo , adi...hm...ia citește și tu cu atenție ce am postat eu aici....de ce să nu înțeleg eu din pasajele astea că a intra în împărăția lui dumnezeu este egal cu a-ți mântui sufletul?...și...fiindcă a-i recunoscut că impăratia lui dumnezeu este raiul (când vorbeam despre tâlharul de pe cruce)....nu rezultă(logic) că a-ți mântui sufletul =a intra în rai?...ba da... și mi se mai aprinse un beculet ....apostolul pavel spune că dacă hristos nu ar fii înviat zadarnică ar fii fost credinta noastră (deci lasă ideea cum că avram s-ar fii mântuit ...uită asta)...adică...(sa ma explic mai bine)...dacă nu ar fii inviat iisus , noi nu ne-am fii putut mântui niciodată , adică ...nu am fii putut intra în împărația lui dumnezeu...adică în rai....imparatia lui dumnezeu=impărăția cerurilor=raiul =locul în care vom intra dacă ne vom mântui.... vai...cât de logic e ceea ce spun!!...
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:21
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 16:49:06ionico,tu il pui pe dorin sa demonstreze un lucru absurd pe care nici tu nu-l poti demonstra si anume reversul celor cerute lui,invierea lui isus cum a fost posibila si cum poate fi demonstrata logic,istoric si arheologic,cu documente si alte scrieri istorice in afara falsurilor grosolane ale bibliei sau ale celor care asa au vrut ei sa se creada pt.a putea prin asta tine mai usor masele de prosti sub control strict. Singura dovadă asupra falsurilor grosolane rămâne probabil textul ebraic pe care nu ni l-ai mai tradus nici în ziua de astăzi. Pe un alt forum, am scris cândva mesajul de mai jos. Fiecare punct ar putea fi dezvoltat și susținut, însă repostez mesajul în forma lui inițială (ca punct de plecare): ======= Pentru mine, răspunsul la această întrebare (există viață după moarte?) ține mai puțin de speculația filosofică sau demonstrația științifică (una nefolositoare, cealaltă imposibilă) și mai mult de investigația istorică propriu-zisă. Istoria nu este știință pentru că nu poate observa sau repeta un eveniment din trecut. Totuși, istoria este arta de a face inferența cea mai bună pe baza dovezilor disponibile. Așa că, decât să ne împotmolim în speculații filosofice sau demonstrații științifice, vă propun un subiect conex, însă fără de care nu se poate răspunde adecvat acestei întrebări (după părerea mea), și o abordare istorică privind învierea lui Iisus Hristos, pretinsă de primele documente creștine și fundamentală validării (sau invalidării) creștinismului. După cum recunoștea unul dintre primii scriitori creștini pe această temă, 'Dacă nu a înviat Hristos, noi suntem dovediți martori mincinoși, iar credința voastră este zadarnică...' De ce cred eu că cele două subiecte sunt indisolubil legate? Pentru că, dacă învierea lui Iisus Hristos mărturisită de scrierile nou-testamentale are un nivel ridicat de probabilitate istorică, atunci nu numai existența vieții după moarte (adică starea intermediară post-mortem) este foarte probabilă, dar și existența vieții după viața după moarte (adică învierea). Pentru investigația istorică, patru lucruri trebuie explicate satisfăcător. Vi le prezint mai jos în rezumat, alături de un scurt comentariu. (1) Îngroparea lui Iisus Pentru cei mai mulți istorici, acest moment biografic din Noul Testament este absolut irefutabil. Scriitorii creștini nu ar fi avut nici un motiv să inventeze, la nici șapte ani de la răstignire, povestea unui membru al Sanhedrinului care l-a condamnat pe Iisus la moarte, oferindu-și propriul mormânt pentru îngroparea acestuia. (2) Mormântul gol În prima zi a săptămânii, fapt atestat de mai multe surse independente, un grup de femei au descoperit mormântul gol și au spus ucenicilor lui Iisus lucrul acesta. Credibilitatea femeilor ca martori într-o instanță publică sau pur și simplu ca furnizori de informații certe în lumea patriarhală a primului veac era extrem de redusă. Până și niște ucenici care călătoreau spre un sat apropiat Ierusalimului îi mărturisesc pe drum unui necunoscut că femeile au stârnit mai mult confuzie și ne-credință prin mesajul lor. Probabilitatea istorică însă este că acesta a fost adevărul: mormântul a fost gol și mărturia femeilor a fost indispensabilă (chiar dacă detrimentală) evangheliei propovăduite de primii creștini. (3) Aparițiile lui Iisus după înviere De câteva ori, fapt atestat din nou de mai multe tradiții literare independente, anumiți oameni au asistat la (și au scris despre) apariții ale lui Iisus cel înviat, în trup și nu în spirit (sau fantomatic). (4) Schimbarea ucenicilor În fața morții rușinoase prin răstignire a celui pe care l-au considerat Mesia, grupul de ucenici ar fi trebuit să se destrame. Nici unul dintre acești iudei nu se aștepta la înviere și nici nu credea de fapt că învierea se întâmplă anterior consumării istoriei răscumpărării. Ceva însă i-a schimbat radical, iar cea mai probabilă explicație este învierea faptică a lui Iisus. Subiectul învierii lui Iisus a fost și este intens discutat de istorici. Există explicații istorice alternative - și sunt familiar cu ele. Dar consider că nici una dintre aceste explicații alternative nu este la fel de probabilă din punct de vedere istoric precum explicația dată de documentele nou-testamentale, anume că Iisus a înviat. De această înviere depinde nu numai creștinismul ca religie autentică, ci și răspunsul la întrebarea acestui forum privind viața după moarte (adică starea intermediară) și viața după viața după moarte (adică învierea). |
|
Bi_anca 1554 mesaje Membru din: 8/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:22
De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:12:13De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!! Pe tine te cred in legatura cu biblia si e posibil sa fie si asa...dar de ce sunt atatia necredinciosi printre oamenii bisericii?? Cum e posibil ??? Cat despre explicatii, le-am tot dat; tu spune-mi un singur lucru : ai simtit vreodata miros de crini sau de trandafiri in biserica(in functie de hramul bisericii respective, Sf. Maria sau S. Anton), dupa slujba, cand nu e urma de flori, pt ca e iarna???...Si de abia dupa ce ai facut o oferta la biserica pt. ca ti s-a indeplinit dorinta pt care te rugai?? Ce inseamna?? Aici mi-au spus ca am fost binecuvantata...dar nu pot sa descriu starea de beatitudine prea putin pamanteana care te cuprinde in asemenea cazuri...Chiar nu stiu...explicatia ar fi doar ceva referitor la divinitate... |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:26
De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:08:07@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere ! mie mi s-a părut foarte inspirat id-ul ăsta.... ...oricum...nimeni nu înțelege prin *dark* în acest context cuvantul *întuneric*...ci multe alte lucruri....e un joc de cuvinte... (apropo...ia dă un search pe google și scrie așa....Ioana d *Arc).... nimeni nu-i conduce pe oameni....nici diavolul nici dumnezeu...oamenii sunt perfect liberi aici pe pamânt....tot ceea ce fac ei în viață sunt doar alegerile lor!!!!!!! da...vreau neapărat să-mi spui unde se vorbește în biblie despre reîncarnare....
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:36
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 16:58:23in primul rand eu nu imbratisez o religie anume,asadar povestea cu coloristica morala a religiei mele cade din start,in al doilea rand nu exista nici macar o singura carte sfanta pe planeta pamant,o carte este si va fi intotdeauna o carte pur si simplu,indiferent de nume sau autor,cat despre biblie nu poate fi numita nici macar carte de colorat sau de povesti pt.simplul motiv ca este o carte care incurajeaza idolatria,sacrificiile de vieti omenesti,razboaie,incesturi,crime,hotii,paricide,fratricide,proxenetism,prostitutie si alte rele,noroc ca nu erau cunoscute pe vremea primitivilor despre care se spune ca ar fi fost influentati divin,cocaina,extasy sau mitraliera si praful de pusca,ai fi vazut atunci impuscaturi si deliruri sfinte la greu cu acceptul fatis al lui savaot sau yahwe sau isus sau adonai sau alt bagabont mistic Florin, indiferent dacă religia ta poartă un nume sau nu, ea rămâne tot o religie, nu? Eu te întreb, nu pun etichete! Nu ai spus niciodată că ai fi ateu; așa că este normal să presupun că recunoști existența/posibilitatea supranaturalului (fie că e vorba de o ființă, fie că e vorba de o forță impersonală). Iar, dacă ai totuși o religie, nu ți se pare normal să ți se ceară aceiași socoteală pe care tu o ceri altora? De exemplu, spune-ne care este sursa sau autoritatea pe care îți întemeiezi convingerile? Am înțeles că nu ai o carte sfântă cu coperți maro, dar nu suntem la împachetat aburi...de undeva sau pe ceva tot clădești, nu? Și, cum orice religie determină o anumită conduită morală, respectiv agendă socială, este normal să răspunzi acestor întrebări, cum fac și eu ca și creștin. Nu există mai mare înșelăciune decât să crezi că înjurăturile tale la adresa scripturilor creștine țin locul argumentului rațional. Oricum, modul tău de a citi Biblia este o contra-citire pe care, dacă aș aplica-o postărilor tale, te-ai lua cu mâinile de cap. |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:38
De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:12:13De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!! M-am gandit putin....cred ca daca nu respectam cele 10 porunci nu ajungem in rai ci in purgatoriu... Iar cei care "sar peste cal", nu ajung nici in purgatoriu, ci direct in iad. Bineinteles e vorba doar de cei care sar calul din rea vointa si nu din cauza unei conjuncturi care ii "obliga" la asta. Cred ca cei care pot sa nu "sara calul", dar o fac totusi ca sa-si protejeze pielea sau ca sa nu simta durere, sunt tot vinovati, pt ca ei trebuie sa ia exemplu de la Isus, fiul lui Dumnezeu, care nu suferea de "nepotism". Numai durerea, acceptata de buna voie, te purifica. Ca nu te poti prezenta in fata lui Dumnezeu "murdar" de pacatele tale. Nu stiu sa explic mai bine
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:39
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 17:06:01ionico,noi am mai discutat pe tema asta,dumnezeu nu poate si nici nu trebuie confundat cu nici o alta zeitate umana sau mai putin umana,nici cu buda,nici cu isus,nici cu zamolxe,nici cu confucius sau mahomed,dumnezeu este unic,infinit,universal si reprezinta forta si energia suprema a universului cunoscut de noi[s-ar putea in alte universuri la care noi nici macar nu ne putem inchipui cum arata sa actioneze alte forte in alte moduri si dumnezeul lor sa se numeasca altfel],el isi face simtita prezenta nu prin intermediul religiilor sau a popilor de orice culoare sau cofesiune ar fi ei ci prin legi clare si precise,legi fizice,chimice si matematice Florin, cine hotărăște toate aceste lucruri...și pe ce bază? Dacă nu cumva ai pretenția că vorbești ex-catedra și dacă nu cumva poruncești obediență necondiționată, ar trebui să precizezi sursa și autoritatea în baza căreia ai ajuns la astfel de convingeri. De unde știi tu că lucrurile stau așa? De unde știi că dacii s-au înșelat în privința lui Zamolxe...și că Zamolxe nu ar fi cerut de fapt sacrificii umane? De unde știi că într-un multivers sunt sau nu sunt popi? Poate nu sunt, poate sunt. Habar n-am. Dar tu de unde știi asta mă interesează. Măcar creștinismul este o religie istorică, bazată pe documente, scrieri, locuri, persoane reale; în timp ce convingerile tale cvasi-religioase sunt simple speculații metafizice, ne-ancorate în ceva solid, tangibil sau supus investigației. Cum pot de exemplu falsifica eu propoziția într-un multivers [nu] sunt popi ca să știu dacă este adevărată sau nu? Singura ontologie, Florine, este mintea ta care produce aceste speculații, iar noi dacă nu credem ce zici tu...vom vedea într-o zi că ai avut dreptate. Ți se pare logic? |
|
|
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:39
ok- dar mai intii,ai o discutie sincera cu tatal tau....daca te duci la un alt preot cu asemenea intrebari iti va spune,citez: " nu ma ispiti " !
p.s - chiar crezi ca trebuie sa caut pe google ca sa stiu cine si ce a facut Ioana D'arc ? ....hmmmm ! nu esti cam ....modesta ? |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:41
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 17:10:25mesajul de mai sus este pt.adi popa,te rog citeste toate aceste definitii si intelege ca eu nu ma simt definit de nici una dintre ele,DECI NU SUNT PAGAN Nu am afirmat că ești păgân; te-am întrebat dacă ești sau nu. Eu prefer să folosesc cuvântul păgân în sens tehnic sau specializat: adept contemporan al unei religii pre-creștine. Însă dacă tu insiști totuși să aduci DEX-ul în discuție, aș vrea să observi că, prin extensie, acest cuvânt poate fi și un nume dat de creștini celor care sunt de altă religie decât cea creștină sau care nu are nici o religie... |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:45
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-23 17:13:44Ioana, fizic si nu in ultimul rand logic, nu este posibil asa ceva. dar sa trec peste partea logica si sa te intreb daca te-ai gandit un moment cam cati oameni au trait de-a lungul timpului pe acest Pamant ? apropo, te-ai gandit ? imagineaza-ti daca acum suntem 6 miliarde ... cam cati crezi ca vom fi la ,,judecata de indarat'' ?!!! vom avea toti loc sub soare ? Am discutat această problemă și cu Adnana. Învierea tuturor-oamenilor-din-toate-timpurile este legată de înnoirea sau răscumpărarea întregii creații. La desăvârșirea cosmică despre care vorbesc apostolii nu se pune problema spațiului. Întrebarea are sens numai într-un univers neo-platonic...cu trei etaje. |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:46
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 17:21:50DORINE,DEJA INTRI IN ALTA LATURA CU ANIMALELE,ESTE CLAR CA SI VEGETALELE SI ANIMALELE POSEDA SPIRIT NUMAI CA ACESTE ANIMALE DUPA MOARTEA FIZICA SPIRITUL LOR SE DEZINTEGREAZA AUTOMAT,LA FEL SI VEGETALELE,SUNTEM SINGURELE SPIRITE[CELE UMANE] CARE ORI SE REINCARNEAZA PT.A-SI TERMINA MISIUNEA SPIRITUALA IN ALT CORP FIZIC ,ORI SUNT TINUTE SI TRIMISE IN ALTE UNIVERSURI LA CARE NOI NU PUTEM AVEA INCA ACCES[POATE DUPA MOARTEA FIZICA],ORI PUR SI SIMPLU SUNT SI ELE DEZINTEGRATE DACA IN VIATA TRAITA IN CORP FIZIC AU DEMONSTRAT CA NU SE POT ADAPTA SI MODELA DUPA LEGILE UNIVERSALE ALE LUI DUMNEZEU Nu cred că cineva poate citi aceste rânduri fără să se întrebe cine este totuși Florin. Te-a întrebat și Ioana pe ce bază emiți astfel de teorii. Vorbești ca un papă/guru care nu simte nici nevoia nici obligația noetică să precizeze de unde știe ce zice că știe. De unde știi tu de exemplu că spiritul nostru se reîncarnează sau se dezintegrează pentru a-și termina misiunea într-un alt corp? De unde știi că va fi reîncarnare sau dezintegrare? Cine ți-a spus și de ce te-ai hotărât să-l crezi pe cuvânt? De unde știi că ar exista vreo misiune...și care ar fi ea? Iar dacă Dumnezeu este forța sau energia supremă a universului, cum poate o forță sau energie impersonală să fie în același timp și dătăroare de legi morale (ca să aibă sens să vorbești despre adaptarea după legile universale ale lui Dumnezeu)? Cunoaștem multe exemple de forțe și energii în univers, dar nici una nu poate fi legată de legi morale sau comportamentale... |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:46
De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:39:26ok- dar mai intii,ai o discutie sincera cu tatal tau....daca te duci la un alt preot cu asemenea intrebari iti va spune,citez: " nu ma ispiti " ! ** dar mai intii,ai o discutie sincera cu tatal tau....daca te duci la un alt preot cu asemenea intrebari iti va spune,citez: " nu ma ispiti " !** gabi...spune-mi când s-a falsificat biblia și în ce pasaje din ea scrie faptul că există reîncarnare.... ps: **chiar crezi ca trebuie sa caut pe google ca sa stiu cine si ce a facut Ioana D'arc ? ....hmmmm ! nu esti cam ....modesta ?** ok...scuze... |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:47
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:26:25De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:08:07@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere ! Apropos, nu știu ce scrie pe Google, dar se scrie corect Jeanne D"arc
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:49
De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 21:38:47De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:12:13De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!! Nu le ai cu Biblia....dar văd că l-ai citit pe Dante
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:50
De la: Dorulet, la data 2009-07-23 21:47:21De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:26:25De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:08:07@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere ! numele este tradus în română...iar din franceză în română...jeanne=ioana.... |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:53
pe vremea mea,in cartea de istorie scria IOANA D'ARC !
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:01
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:50:45De la: Dorulet, la data 2009-07-23 21:47:21De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:26:25De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:08:07@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere ! Mie mi se pare aiurea să-i traduc numele cuiva....enfin...je parle la langue française très bien !!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:05
De la: adipopa, la data 2009-07-23 20:50:39De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 16:05:18Adi, nu mai folosi termenul ala, ca se poate intelege "altceva". Spune chocolait daca vrei, pt ca celalalt termen mai are o acceptiune de care sunt convinsa ca nu esti la curent. Suza-ma ca mi-am permis sa-ti spun... cum sa inteleg eu ceva gresit nici macar nu imi dau seama ce as putea intelege gresit. sa imi zica si mie cineva
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:08
De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:16:21De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 17:32:13Ioana e 400 de ron cel mai ieftin bilet stiu Adi ca m-am uitat si eu, dar am vrut sa fiu rea cu Ioana, ca sa nu mai fie geloasa pe mine, ca m-a facut sa ma simt nasol. adica daca as veni as fi un fel de umplutura, gen "te luam si pe tine"
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:09
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 22:05:35De la: adipopa, la data 2009-07-23 20:50:39De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 16:05:18Adi, nu mai folosi termenul ala, ca se poate intelege "altceva". Spune chocolait daca vrei, pt ca celalalt termen mai are o acceptiune de care sunt convinsa ca nu esti la curent. Suza-ma ca mi-am permis sa-ti spun... a zis..**cu Adnana NU risc să fiu înțeles greșit**....
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:10
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 22:08:26De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:16:21De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 17:32:13Ioana e 400 de ron cel mai ieftin bilet ei...m-am exprimat aiurea....scuze... dar...ideea era alta...acceea că ești bine-venită....
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:11
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:17:31ps: apropo , adi...hm...ia citește și tu cu atenție ce am postat eu aici....de ce să nu înțeleg eu din pasajele astea că a intra în împărăția lui dumnezeu este egal cu a-ți mântui sufletul?...și...fiindcă a-i recunoscut că impăratia lui dumnezeu este raiul (când vorbeam despre tâlharul de pe cruce)....nu rezultă(logic) că a-ți mântui sufletul =a intra în rai?...ba da...și mi se mai aprinse un beculet....apostolul pavel spune că dacă hristos nu ar fii înviat zadarnică ar fii fost credinta noastră (deci lasă ideea cum că avram s-ar fii mântuit ...uită asta)...adică...(sa ma explic mai bine)...dacă nu ar fii inviat iisus , noi nu ne-am fii putut mântui niciodată , adică ...nu am fii putut intra în împărația lui dumnezeu...adică în rai...imparatia lui dumnezeu=impărăția cerurilor=raiul =locul în care vom intra dacă ne vom mântui...vai...cât de logic e ceea ce spun!!... Ioana, très bien. Sigur că am recunoscut că Împărăția lui Dumnezeu și Raiul/Paradisul sunt totuna după cum am recunoscut și că teoria conspirației este foarte probabilă sau că masonii vor încerca cipuirea subcutanată a tuturor oamenilor. Am spus că atât Împărăția lui Dumnezeu cât și Raiul/Paradisul nu trebuiesc și nici nu pot fi interpretate spațial, ci dinamic (conform tipicului ebraic din expresii precum Yhwh domnește, Yhwh devine rege, Yhwh se întoarce ca rege în Sion). Rugămintea pe care insurecționistul i-a făcut-o lui Iisus întinde domnia lui Dumnezeu și dincolo de mormânt, dar nu o limitează sau reduce la viața după moarte. |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:12
De la: Dorulet, la data 2009-07-23 21:49:48De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 21:38:47De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:12:13De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!! Te inseli Dorulet.....nu l-am citit pe Dante.....pt ca il am doar in italiana arhaica si .....nu inteleg. Din Dante stiu doar faimoasul : "Lasciate ogni speranza, voi che entrate.." Dealtfel nici nu-mi place. Prefer altfel de lecturi. |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:15
De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:11:13De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:17:31ps: apropo , adi...hm...ia citește și tu cu atenție ce am postat eu aici....de ce să nu înțeleg eu din pasajele astea că a intra în împărăția lui dumnezeu este egal cu a-ți mântui sufletul?...și...fiindcă a-i recunoscut că impăratia lui dumnezeu este raiul (când vorbeam despre tâlharul de pe cruce)....nu rezultă(logic) că a-ți mântui sufletul =a intra în rai?...ba da...și mi se mai aprinse un beculet....apostolul pavel spune că dacă hristos nu ar fii înviat zadarnică ar fii fost credinta noastră (deci lasă ideea cum că avram s-ar fii mântuit ...uită asta)...adică...(sa ma explic mai bine)...dacă nu ar fii inviat iisus , noi nu ne-am fii putut mântui niciodată , adică ...nu am fii putut intra în împărația lui dumnezeu...adică în rai...imparatia lui dumnezeu=impărăția cerurilor=raiul =locul în care vom intra dacă ne vom mântui...vai...cât de logic e ceea ce spun!!... vai.... ...să vezi cum găsesc eu acum exact pasajul unde ai spus tu că împărăția lui dumnezeu este raiul....revin în maxim 10 minute (cât îmi va lua să caut prin atâtea pagini pe topicul ăsta)...și să vezi ce-ți fac.... BRB.... |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:23
De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 21:22:06tu spune-mi un singur lucru : ai simtit vreodata miros de crini sau de trandafiri in biserica(in functie de hramul bisericii respective, Sf. Maria sau S. Anton), dupa slujba, cand nu e urma de flori, pt ca e iarna???...Si de abia dupa ce ai facut o oferta la biserica pt. ca ti s-a indeplinit dorinta pt care te rugai? Bianca, nu am simțit niciodată un miros de crini sau trandafiri decât în preajma acestor flori (sau eventual a unui deodorant). Am auzit și pe alții povestind astfel de senzații, dar nu le-am dat crezare; omul se mai înșeșeală... |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:30
De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:23:15De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 21:22:06tu spune-mi un singur lucru : ai simtit vreodata miros de crini sau de trandafiri in biserica(in functie de hramul bisericii respective, Sf. Maria sau S. Anton), dupa slujba, cand nu e urma de flori, pt ca e iarna???...Si de abia dupa ce ai facut o oferta la biserica pt. ca ti s-a indeplinit dorinta pt care te rugai? 1) N-ai citit tot ! 2) Si eu spuneam ca sunt povesti....pana mi s-a intamplat mie. 3) Daca nu crezi ca povestile astea (sunt cu milioanele) sunt adevarate....mbe, in cazul asta tac. Pt ca tu esti printre putinii de pe forum care ar trebui sa ma creada. 4) Atunci eu care sa cred ca e motivul pt care studiezi biblia ? Ca nu vad sensul ??!! E ca si cand eu as studia motorul unui avion, dar as refuza sa cred ca un aparat mai greu decat aerul se poate ridica de la sol...E un nonsens..... O mamma!! Deep inside, TU NU CREZI IN DUMNEZEU !!! CA PAPA RATZINGER !!!!
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:31
De la: adipopa, la data 2009-06-28 20:39:48De la: ioana_dark, la data 2009-06-28 20:33:40eu aș fii în situația asta îndreptățită sa cred că împărația lui dumnezeu este de fapt raiul... |
|
Fosta membra 9am.ro 666 mesaje Membru din: 24/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:31
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:46:47gabi...spune-mi când s-a falsificat biblia și în ce pasaje din ea scrie faptul că există reîncarnare....Ioana, de cel de-al doilea Conciliu al Constantinopolelui ai auzit ? stii ce s-a discutat si hotarat ? de cine a fost scris Noul Testament si cand a fost finalizat ? citeste mai atenta: Matei 17:10-13; Ioan 3:3,7; 9:1-3; Efeseni 1:4; Apocalipsa 3:12.8. incearca!
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:33
Dante Alighieri - La Divina Commedia (italiano) Dante Alighieri - La Divina Commedia (italiano)
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
|

daca face Adi cinste merg, daca nu , have fun...
- dar ce-ai trait tu,pastreaza ptr.tine ! sunt Taine care nu se spun oricind,oricui caci risti ....sufletele tinere nu inteleg si cel mai simplu fel de a reactiona pentru ele,este sa batjocoreasca....ideea de a intreba despre ce vorbesc unii sau altii,inca-i departe de ei ....e ca si cum i-ai da unui copil de gradinita,o problema de matematica ! n-are rost sa-l chinui....nu-i vremea potrivita ptr.el de a intelege ! cu drag
...oricum...nimeni nu înțelege prin *dark* în acest context cuvantul *întuneric*...ci multe alte lucruri....e un joc de cuvinte...
Apropos, nu știu ce scrie pe Google, dar se scrie corect Jeanne D"arc
nici macar nu imi dau seama ce as putea intelege gresit.