Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:16
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 17:32:13Ioana e 400 de ron cel mai ieftin bilet Adnana, biletele la concert �ncep de la 124 lei. Oricum v� fac tuturor o dedica�ie: Dance me to the end of love. E preferata mea. |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:17
De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 20:35:48De la: gabigabi, la data 2009-07-23 20:31:30@bi- Este stapinul acestei lumi si rostul nostru e sa iesim pas cu pas de sub robia a tot ce-nseamna el : ura,lacomie,invidie,rautate ; sete de bani si de putere ; zavistie,birfa si mizerie omeneasca aruncata-n 4 zari ! nu-ti mai face singe rau- acum, dau eu sfaturi bianca...nu scrie nic�ieri �n biblia *crede și nu cerceta*...formula asta a fost lansat� de un scriitor p�g�n , celsus... **ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!!** unde???...c�nd???...ce pasaje??? da...e adev�rat..cele 10 porunci trebuie respectate , dar...citește asta: luca, capitolul 18 18. �i L-a �ntrebat un dreg�tor, zic�nd: Bunule �nv���tor, ce s� fac ca s� mo�tenesc via�a de veci? 19. Iar Iisus i-a zis: Pentru ce M� nume�ti bun? Nimeni nu este bun, dec�t unul Dumnezeu. 20. �tii poruncile: S� nu s�v�r�e�ti adulter, s� nu ucizi, s� nu furi, s� nu m�rturise�ti str�mb, cinste�te pe tat�l t�u �i pe mama ta. 21. Iar el a zis: Toate acestea le-am p�zit din tinere�ile mele. 22. Auzind Iisus i-a zis: �nc� una ��i lipse�te: Vinde toate c�te ai �i le �mparte s�racilor �i vei avea comoar� �n ceruri; �i vino de urmeaz� Mie. 23. Iar el, auzind acestea, s-a �ntristat, c�ci era foarte bogat. 24. �i v�z�ndu-l �ntristat, Iisus a zis: C�t de greu vor intra cei ce au averi �n �mp�r��ia lui Dumnezeu! 25. C� mai lesne este a trece c�mila prin urechile acului dec�t s� intre bogatul �n �mp�r��ia lui Dumnezeu. 26. Zis-au cei ce ascultau: �i cine poate s� se m�ntuiasc�? 27. Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputin�� la oameni sunt cu putin�� la Dumnezeu. te pup ps: apropo , adi...hm...ia citește și tu cu atenție ce am postat eu aici....de ce s� nu �nțeleg eu din pasajele astea c� a intra �n �mp�r�ția lui dumnezeu este egal cu a-ți m�ntui sufletul?...și...fiindc� a-i recunoscut c� imp�ratia lui dumnezeu este raiul (c�nd vorbeam despre t�lharul de pe cruce)....nu rezult�(logic) c� a-ți m�ntui sufletul =a intra �n rai?...ba da... și mi se mai aprinse un beculet ....apostolul pavel spune c� dac� hristos nu ar fii �nviat zadarnic� ar fii fost credinta noastr� (deci las� ideea cum c� avram s-ar fii m�ntuit ...uit� asta)...adic�...(sa ma explic mai bine)...dac� nu ar fii inviat iisus , noi nu ne-am fii putut m�ntui niciodat� , adic� ...nu am fii putut intra �n �mp�rația lui dumnezeu...adic� �n rai....imparatia lui dumnezeu=imp�r�ția cerurilor=raiul =locul �n care vom intra dac� ne vom m�ntui.... vai...c�t de logic e ceea ce spun!!...
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:21
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 16:49:06ionico,tu il pui pe dorin sa demonstreze un lucru absurd pe care nici tu nu-l poti demonstra si anume reversul celor cerute lui,invierea lui isus cum a fost posibila si cum poate fi demonstrata logic,istoric si arheologic,cu documente si alte scrieri istorice in afara falsurilor grosolane ale bibliei sau ale celor care asa au vrut ei sa se creada pt.a putea prin asta tine mai usor masele de prosti sub control strict. Singura dovad� asupra �falsurilor grosolane� r�m�ne probabil textul ebraic pe care nu ni l-ai mai tradus nici �n ziua de ast�zi. Pe un alt forum, am scris c�ndva mesajul de mai jos. Fiecare punct ar putea fi dezvoltat �i sus�inut, �ns� repostez mesajul �n forma lui ini�ial� (ca punct de plecare): ======= Pentru mine, r�spunsul la aceast� �ntrebare (exist� via�� dup� moarte?) �ine mai pu�in de specula�ia filosofic� sau demonstra�ia �tiin�ific� (una nefolositoare, cealalt� imposibil�) �i mai mult de investiga�ia istoric� propriu-zis�. Istoria nu este �tiin�� pentru c� nu poate observa sau repeta un eveniment din trecut. Totu�i, istoria este arta de a face inferen�a cea mai bun� pe baza dovezilor disponibile. A�a c�, dec�t s� ne �mpotmolim �n specula�ii filosofice sau demonstra�ii �tiin�ifice, v� propun un subiect conex, �ns� f�r� de care nu se poate r�spunde adecvat acestei �ntreb�ri (dup� p�rerea mea), �i o abordare istoric� privind �nvierea lui Iisus Hristos, pretins� de primele documente cre�tine �i fundamental� valid�rii (sau invalid�rii) cre�tinismului. Dup� cum recuno�tea unul dintre primii scriitori cre�tini pe aceast� tem�, 'Dac� nu a �nviat Hristos, noi suntem dovedi�i martori mincino�i, iar credin�a voastr� este zadarnic�...' De ce cred eu c� cele dou� subiecte sunt indisolubil legate? Pentru c�, dac� �nvierea lui Iisus Hristos m�rturisit� de scrierile nou-testamentale are un nivel ridicat de probabilitate istoric�, atunci nu numai existen�a vie�ii dup� moarte (adic� starea intermediar� post-mortem) este foarte probabil�, dar �i existen�a vie�ii dup� via�a dup� moarte (adic� �nvierea). Pentru investiga�ia istoric�, patru lucruri trebuie explicate satisf�c�tor. Vi le prezint mai jos �n rezumat, al�turi de un scurt comentariu. (1) �ngroparea lui Iisus Pentru cei mai mul�i istorici, acest moment biografic din Noul Testament este absolut irefutabil. Scriitorii cre�tini nu ar fi avut nici un motiv s� inventeze, la nici �apte ani de la r�stignire, povestea unui membru al Sanhedrinului care l-a condamnat pe Iisus la moarte, oferindu-�i propriul morm�nt pentru �ngroparea acestuia. (2) Morm�ntul gol �n prima zi a s�pt�m�nii, fapt atestat de mai multe surse independente, un grup de femei au descoperit morm�ntul gol �i au spus ucenicilor lui Iisus lucrul acesta. Credibilitatea femeilor ca martori �ntr-o instan�� public� sau pur �i simplu ca furnizori de informa�ii certe �n lumea patriarhal� a primului veac era extrem de redus�. P�n� �i ni�te ucenici care c�l�toreau spre un sat apropiat Ierusalimului �i m�rturisesc pe drum unui necunoscut c� femeile au st�rnit mai mult confuzie �i ne-credin�� prin mesajul lor. Probabilitatea istoric� �ns� este c� acesta a fost adev�rul: morm�ntul a fost gol �i m�rturia femeilor a fost indispensabil� (chiar dac� detrimental�) evangheliei propov�duite de primii cre�tini. (3) Apari�iile lui Iisus dup� �nviere De c�teva ori, fapt atestat din nou de mai multe tradi�ii literare independente, anumi�i oameni au asistat la (�i au scris despre) apari�ii ale lui Iisus cel �nviat, �n trup �i nu �n spirit (sau fantomatic). (4) Schimbarea ucenicilor �n fa�a mor�ii ru�inoase prin r�stignire a celui pe care l-au considerat Mesia, grupul de ucenici ar fi trebuit s� se destrame. Nici unul dintre ace�ti iudei nu se a�tepta la �nviere �i nici nu credea de fapt c� �nvierea se �nt�mpl� anterior consum�rii istoriei r�scump�r�rii. Ceva �ns� i-a schimbat radical, iar cea mai probabil� explica�ie este �nvierea faptic� a lui Iisus. Subiectul �nvierii lui Iisus a fost �i este intens discutat de istorici. Exist� explica�ii istorice alternative - �i sunt familiar cu ele. Dar consider c� nici una dintre aceste explica�ii alternative nu este la fel de probabil� din punct de vedere istoric precum explica�ia dat� de documentele nou-testamentale, anume c� Iisus a �nviat. De aceast� �nviere depinde nu numai cre�tinismul ca religie autentic�, ci �i r�spunsul la �ntrebarea acestui forum privind via�a dup� moarte (adic� starea intermediar�) �i via�a dup� via�a dup� moarte (adic� �nvierea). |
|
Bi_anca 1554 mesaje Membru din: 8/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:22
De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:12:13De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!! Pe tine te cred in legatura cu biblia si e posibil sa fie si asa...dar de ce sunt atatia necredinciosi printre oamenii bisericii?? Cum e posibil ??? Cat despre explicatii, le-am tot dat; tu spune-mi un singur lucru : ai simtit vreodata miros de crini sau de trandafiri in biserica(in functie de hramul bisericii respective, Sf. Maria sau S. Anton), dupa slujba, cand nu e urma de flori, pt ca e iarna???...Si de abia dupa ce ai facut o oferta la biserica pt. ca ti s-a indeplinit dorinta pt care te rugai?? Ce inseamna?? Aici mi-au spus ca am fost binecuvantata...dar nu pot sa descriu starea de beatitudine prea putin pamanteana care te cuprinde in asemenea cazuri...Chiar nu stiu...explicatia ar fi doar ceva referitor la divinitate... |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:26
De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:08:07@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere ! mie mi s-a p�rut foarte inspirat id-ul �sta.... ...oricum...nimeni nu �nțelege prin *dark* �n acest context cuvantul *�ntuneric*...ci multe alte lucruri....e un joc de cuvinte... (apropo...ia d� un search pe google și scrie așa....Ioana d *Arc).... nimeni nu-i conduce pe oameni....nici diavolul nici dumnezeu...oamenii sunt perfect liberi aici pe pam�nt....tot ceea ce fac ei �n viaț� sunt doar alegerile lor!!!!!!! da...vreau neap�rat s�-mi spui unde se vorbește �n biblie despre re�ncarnare....
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:36
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 16:58:23in primul rand eu nu imbratisez o religie anume,asadar povestea cu coloristica morala a religiei mele cade din start,in al doilea rand nu exista nici macar o singura carte sfanta pe planeta pamant,o carte este si va fi intotdeauna o carte pur si simplu,indiferent de nume sau autor,cat despre biblie nu poate fi numita nici macar carte de colorat sau de povesti pt.simplul motiv ca este o carte care incurajeaza idolatria,sacrificiile de vieti omenesti,razboaie,incesturi,crime,hotii,paricide,fratricide,proxenetism,prostitutie si alte rele,noroc ca nu erau cunoscute pe vremea primitivilor despre care se spune ca ar fi fost influentati divin,cocaina,extasy sau mitraliera si praful de pusca,ai fi vazut atunci impuscaturi si deliruri sfinte la greu cu acceptul fatis al lui savaot sau yahwe sau isus sau adonai sau alt bagabont mistic Florin, indiferent dac� religia ta poart� un nume sau nu, ea r�m�ne tot o religie, nu? Eu te �ntreb, nu pun etichete! Nu ai spus niciodat� c� ai fi ateu; a�a c� este normal s� presupun c� recuno�ti existen�a/posibilitatea supranaturalului (fie c� e vorba de o fiin��, fie c� e vorba de o for�� impersonal�). Iar, dac� ai totu�i o religie, nu �i se pare normal s� �i se cear� aceia�i socoteal� pe care tu o ceri altora? De exemplu, spune-ne care este sursa sau autoritatea pe care ��i �ntemeiezi convingerile? Am �n�eles c� nu ai o carte sf�nt� cu coper�i maro, dar nu suntem la �mpachetat aburi...de undeva sau pe ceva tot cl�de�ti, nu? �i, cum orice religie determin� o anumit� conduit� moral�, respectiv agend� social�, este normal s� r�spunzi acestor �ntreb�ri, cum fac �i eu ca �i cre�tin. Nu exist� mai mare �n�el�ciune dec�t s� crezi c� �njur�turile tale la adresa scripturilor cre�tine �in locul argumentului ra�ional. Oricum, modul t�u de a citi Biblia este o contra-citire pe care, dac� a� aplica-o post�rilor tale, te-ai lua cu m�inile de cap. |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:38
De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:12:13De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!! M-am gandit putin....cred ca daca nu respectam cele 10 porunci nu ajungem in rai ci in purgatoriu... Iar cei care "sar peste cal", nu ajung nici in purgatoriu, ci direct in iad. Bineinteles e vorba doar de cei care sar calul din rea vointa si nu din cauza unei conjuncturi care ii "obliga" la asta. Cred ca cei care pot sa nu "sara calul", dar o fac totusi ca sa-si protejeze pielea sau ca sa nu simta durere, sunt tot vinovati, pt ca ei trebuie sa ia exemplu de la Isus, fiul lui Dumnezeu, care nu suferea de "nepotism". Numai durerea, acceptata de buna voie, te purifica. Ca nu te poti prezenta in fata lui Dumnezeu "murdar" de pacatele tale. Nu stiu sa explic mai bine
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:39
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 17:06:01ionico,noi am mai discutat pe tema asta,dumnezeu nu poate si nici nu trebuie confundat cu nici o alta zeitate umana sau mai putin umana,nici cu buda,nici cu isus,nici cu zamolxe,nici cu confucius sau mahomed,dumnezeu este unic,infinit,universal si reprezinta forta si energia suprema a universului cunoscut de noi[s-ar putea in alte universuri la care noi nici macar nu ne putem inchipui cum arata sa actioneze alte forte in alte moduri si dumnezeul lor sa se numeasca altfel],el isi face simtita prezenta nu prin intermediul religiilor sau a popilor de orice culoare sau cofesiune ar fi ei ci prin legi clare si precise,legi fizice,chimice si matematice Florin, cine hot�r�te toate aceste lucruri...�i pe ce baz�? Dac� nu cumva ai preten�ia c� vorbe�ti ex-catedra �i dac� nu cumva porunce�ti obedien�� necondi�ionat�, ar trebui s� precizezi sursa �i autoritatea �n baza c�reia ai ajuns la astfel de convingeri. De unde �tii tu c� lucrurile stau a�a? De unde �tii c� dacii s-au �n�elat �n privin�a lui Zamolxe...�i c� Zamolxe nu ar fi cerut de fapt sacrificii umane? De unde �tii c� �ntr-un multivers sunt sau nu sunt popi? Poate nu sunt, poate sunt. Habar n-am. Dar tu de unde �tii � asta m� intereseaz�. M�car cre�tinismul este o religie istoric�, bazat� pe documente, scrieri, locuri, persoane reale; �n timp ce convingerile tale cvasi-religioase sunt simple specula�ii metafizice, ne-ancorate �n ceva solid, tangibil sau supus investiga�iei. Cum pot de exemplu falsifica eu propozi�ia ��ntr-un multivers [nu] sunt popi� � ca s� �tiu dac� este adev�rat� sau nu? Singura ontologie, Florine, este mintea ta care produce aceste specula�ii, iar noi dac� nu credem ce zici tu...vom vedea �ntr-o zi c� ai avut dreptate. �i se pare logic? |
|
|
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:39
ok- dar mai intii,ai o discutie sincera cu tatal tau....daca te duci la un alt preot cu asemenea intrebari iti va spune,citez: " nu ma ispiti " !
p.s - chiar crezi ca trebuie sa caut pe google ca sa stiu cine si ce a facut Ioana D'arc ? ....hmmmm ! nu esti cam ....modesta ? |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:41
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 17:10:25mesajul de mai sus este pt.adi popa,te rog citeste toate aceste definitii si intelege ca eu nu ma simt definit de nici una dintre ele,DECI NU SUNT PAGAN Nu am afirmat c� e�ti p�g�n; te-am �ntrebat dac� e�ti sau nu. Eu prefer s� folosesc cuv�ntul �p�g�n� �n sens tehnic sau specializat: adept contemporan al unei religii pre-cre�tine. �ns� dac� tu insi�ti totu�i s� aduci DEX-ul �n discu�ie, a� vrea s� observi c�, prin extensie, acest cuv�nt poate fi �i �un nume dat de creștini celor care sunt de alt� religie dec�t cea creștin� sau care nu are nici o religie...� |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:45
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-23 17:13:44Ioana, fizic si nu in ultimul rand logic, nu este posibil asa ceva. dar sa trec peste partea logica si sa te intreb daca te-ai gandit un moment cam cati oameni au trait de-a lungul timpului pe acest Pamant ? apropo, te-ai gandit ? imagineaza-ti daca acum suntem 6 miliarde ... cam cati crezi ca vom fi la ,,judecata de indarat'' ?!!! vom avea toti loc sub soare ? Am discutat aceast� problem� �i cu Adnana. �nvierea tuturor-oamenilor-din-toate-timpurile este legat� de �nnoirea sau r�scump�rarea �ntregii crea�ii. La des�v�r�irea cosmic� despre care vorbesc apostolii nu se pune problema spa�iului. �ntrebarea are sens numai �ntr-un univers neo-platonic...cu trei etaje. |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:46
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 17:21:50DORINE,DEJA INTRI IN ALTA LATURA CU ANIMALELE,ESTE CLAR CA SI VEGETALELE SI ANIMALELE POSEDA SPIRIT NUMAI CA ACESTE ANIMALE DUPA MOARTEA FIZICA SPIRITUL LOR SE DEZINTEGREAZA AUTOMAT,LA FEL SI VEGETALELE,SUNTEM SINGURELE SPIRITE[CELE UMANE] CARE ORI SE REINCARNEAZA PT.A-SI TERMINA MISIUNEA SPIRITUALA IN ALT CORP FIZIC ,ORI SUNT TINUTE SI TRIMISE IN ALTE UNIVERSURI LA CARE NOI NU PUTEM AVEA INCA ACCES[POATE DUPA MOARTEA FIZICA],ORI PUR SI SIMPLU SUNT SI ELE DEZINTEGRATE DACA IN VIATA TRAITA IN CORP FIZIC AU DEMONSTRAT CA NU SE POT ADAPTA SI MODELA DUPA LEGILE UNIVERSALE ALE LUI DUMNEZEU Nu cred c� cineva poate citi aceste r�nduri f�r� s� se �ntrebe cine este totu�i Florin. Te-a �ntrebat �i Ioana pe ce baz� emi�i astfel de teorii. Vorbe�ti ca un pap�/guru care nu simte nici nevoia nici obliga�ia noetic� s� precizeze de unde �tie ce zice c� �tie. De unde �tii tu de exemplu c� spiritul nostru se re�ncarneaz� sau se dezintegreaz� pentru a-�i termina misiunea �ntr-un alt corp? De unde �tii c� va fi re�ncarnare sau dezintegrare? Cine �i-a spus �i de ce te-ai hot�r�t s�-l crezi pe cuv�nt? De unde �tii c� ar exista vreo misiune...�i care ar fi ea? Iar dac� Dumnezeu este for�a sau energia suprem� a universului, cum poate o for�� sau energie impersonal� s� fie �n acela�i timp �i d�t�roare de legi morale (ca s� aib� sens s� vorbe�ti despre �adaptarea dup� legile universale ale lui Dumnezeu�)? Cunoa�tem multe exemple de for�e �i energii �n univers, dar nici una nu poate fi legat� de legi morale sau comportamentale... |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:46
De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:39:26ok- dar mai intii,ai o discutie sincera cu tatal tau....daca te duci la un alt preot cu asemenea intrebari iti va spune,citez: " nu ma ispiti " ! ** dar mai intii,ai o discutie sincera cu tatal tau....daca te duci la un alt preot cu asemenea intrebari iti va spune,citez: " nu ma ispiti " !** gabi...spune-mi c�nd s-a falsificat biblia și �n ce pasaje din ea scrie faptul c� exist� re�ncarnare.... ps: **chiar crezi ca trebuie sa caut pe google ca sa stiu cine si ce a facut Ioana D'arc ? ....hmmmm ! nu esti cam ....modesta ?** ok...scuze... |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:47
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:26:25De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:08:07@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere ! Apropos, nu �tiu ce scrie pe Google, dar se scrie corect Jeanne D"arc
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:49
De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 21:38:47De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:12:13De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!! Nu le ai cu Biblia....dar v�d c� l-ai citit pe Dante
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:50
De la: Dorulet, la data 2009-07-23 21:47:21De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:26:25De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:08:07@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere ! numele este tradus �n rom�n�...iar din francez� �n rom�n�...jeanne=ioana.... |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:53
pe vremea mea,in cartea de istorie scria IOANA D'ARC !
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:01
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:50:45De la: Dorulet, la data 2009-07-23 21:47:21De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:26:25De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:08:07@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere ! Mie mi se pare aiurea s�-i traduc numele cuiva....enfin...je parle la langue fran�aise très bien !!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:05
De la: adipopa, la data 2009-07-23 20:50:39De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 16:05:18Adi, nu mai folosi termenul ala, ca se poate intelege "altceva". Spune chocolait daca vrei, pt ca celalalt termen mai are o acceptiune de care sunt convinsa ca nu esti la curent. Suza-ma ca mi-am permis sa-ti spun... cum sa inteleg eu ceva gresit nici macar nu imi dau seama ce as putea intelege gresit. sa imi zica si mie cineva
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:08
De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:16:21De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 17:32:13Ioana e 400 de ron cel mai ieftin bilet stiu Adi ca m-am uitat si eu, dar am vrut sa fiu rea cu Ioana, ca sa nu mai fie geloasa pe mine, ca m-a facut sa ma simt nasol. adica daca as veni as fi un fel de umplutura, gen "te luam si pe tine"
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:09
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 22:05:35De la: adipopa, la data 2009-07-23 20:50:39De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 16:05:18Adi, nu mai folosi termenul ala, ca se poate intelege "altceva". Spune chocolait daca vrei, pt ca celalalt termen mai are o acceptiune de care sunt convinsa ca nu esti la curent. Suza-ma ca mi-am permis sa-ti spun... a zis..**cu Adnana NU risc s� fiu �n�eles gre�it**....
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:10
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 22:08:26De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:16:21De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 17:32:13Ioana e 400 de ron cel mai ieftin bilet ei...m-am exprimat aiurea....scuze... dar...ideea era alta...acceea c� ești bine-venit�....
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:11
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:17:31ps: apropo , adi...hm...ia citește și tu cu atenție ce am postat eu aici....de ce s� nu �nțeleg eu din pasajele astea c� a intra �n �mp�r�ția lui dumnezeu este egal cu a-ți m�ntui sufletul?...și...fiindc� a-i recunoscut c� imp�ratia lui dumnezeu este raiul (c�nd vorbeam despre t�lharul de pe cruce)....nu rezult�(logic) c� a-ți m�ntui sufletul =a intra �n rai?...ba da...și mi se mai aprinse un beculet....apostolul pavel spune c� dac� hristos nu ar fii �nviat zadarnic� ar fii fost credinta noastr� (deci las� ideea cum c� avram s-ar fii m�ntuit ...uit� asta)...adic�...(sa ma explic mai bine)...dac� nu ar fii inviat iisus , noi nu ne-am fii putut m�ntui niciodat� , adic� ...nu am fii putut intra �n �mp�rația lui dumnezeu...adic� �n rai...imparatia lui dumnezeu=imp�r�ția cerurilor=raiul =locul �n care vom intra dac� ne vom m�ntui...vai...c�t de logic e ceea ce spun!!... Ioana, très bien. Sigur c� am recunoscut c� ��mp�r��ia lui Dumnezeu� �i �Raiul�/�Paradisul� sunt totuna � dup� cum am recunoscut �i c� teoria conspira�iei este foarte probabil� sau c� masonii vor �ncerca cipuirea subcutanat� a tuturor oamenilor. Am spus c� at�t ��mp�r��ia lui Dumnezeu� c�t �i �Raiul�/�Paradisul� nu trebuiesc �i nici nu pot fi interpretate spa�ial, ci dinamic (conform tipicului ebraic din expresii precum �Yhwh domne�te,� �Yhwh devine rege,� �Yhwh se �ntoarce ca rege �n Sion�). Rug�mintea pe care insurec�ionistul i-a f�cut-o lui Iisus �ntinde domnia lui Dumnezeu �i dincolo de morm�nt, dar nu o limiteaz� sau reduce la via�a dup� moarte. |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:12
De la: Dorulet, la data 2009-07-23 21:49:48De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 21:38:47De la: adipopa, la data 2009-07-23 21:12:13De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!! Te inseli Dorulet.....nu l-am citit pe Dante.....pt ca il am doar in italiana arhaica si .....nu inteleg. Din Dante stiu doar faimoasul : "Lasciate ogni speranza, voi che entrate.." Dealtfel nici nu-mi place. Prefer altfel de lecturi. |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:15
De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:11:13De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:17:31ps: apropo , adi...hm...ia citește și tu cu atenție ce am postat eu aici....de ce s� nu �nțeleg eu din pasajele astea c� a intra �n �mp�r�ția lui dumnezeu este egal cu a-ți m�ntui sufletul?...și...fiindc� a-i recunoscut c� imp�ratia lui dumnezeu este raiul (c�nd vorbeam despre t�lharul de pe cruce)....nu rezult�(logic) c� a-ți m�ntui sufletul =a intra �n rai?...ba da...și mi se mai aprinse un beculet....apostolul pavel spune c� dac� hristos nu ar fii �nviat zadarnic� ar fii fost credinta noastr� (deci las� ideea cum c� avram s-ar fii m�ntuit ...uit� asta)...adic�...(sa ma explic mai bine)...dac� nu ar fii inviat iisus , noi nu ne-am fii putut m�ntui niciodat� , adic� ...nu am fii putut intra �n �mp�rația lui dumnezeu...adic� �n rai...imparatia lui dumnezeu=imp�r�ția cerurilor=raiul =locul �n care vom intra dac� ne vom m�ntui...vai...c�t de logic e ceea ce spun!!... vai.... ...s� vezi cum g�sesc eu acum exact pasajul unde ai spus tu c� �mp�r�ția lui dumnezeu este raiul....revin �n maxim 10 minute (c�t �mi va lua s� caut prin at�tea pagini pe topicul �sta)...și s� vezi ce-ți fac.... BRB.... |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:23
De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 21:22:06tu spune-mi un singur lucru : ai simtit vreodata miros de crini sau de trandafiri in biserica(in functie de hramul bisericii respective, Sf. Maria sau S. Anton), dupa slujba, cand nu e urma de flori, pt ca e iarna???...Si de abia dupa ce ai facut o oferta la biserica pt. ca ti s-a indeplinit dorinta pt care te rugai? Bianca, nu am sim�it niciodat� un miros de crini sau trandafiri dec�t �n preajma acestor flori (sau eventual a unui deodorant). Am auzit �i pe al�ii povestind astfel de senza�ii, dar nu le-am dat crezare; omul se mai �n�e�eal�... |
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:30
De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:23:15De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 21:22:06tu spune-mi un singur lucru : ai simtit vreodata miros de crini sau de trandafiri in biserica(in functie de hramul bisericii respective, Sf. Maria sau S. Anton), dupa slujba, cand nu e urma de flori, pt ca e iarna???...Si de abia dupa ce ai facut o oferta la biserica pt. ca ti s-a indeplinit dorinta pt care te rugai? 1) N-ai citit tot ! 2) Si eu spuneam ca sunt povesti....pana mi s-a intamplat mie. 3) Daca nu crezi ca povestile astea (sunt cu milioanele) sunt adevarate....mbe, in cazul asta tac. Pt ca tu esti printre putinii de pe forum care ar trebui sa ma creada. 4) Atunci eu care sa cred ca e motivul pt care studiezi biblia ? Ca nu vad sensul ??!! E ca si cand eu as studia motorul unui avion, dar as refuza sa cred ca un aparat mai greu decat aerul se poate ridica de la sol...E un nonsens..... O mamma!! Deep inside, TU NU CREZI IN DUMNEZEU !!! CA PAPA RATZINGER !!!!
|
|
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:31
De la: adipopa, la data 2009-06-28 20:39:48De la: ioana_dark, la data 2009-06-28 20:33:40eu aș fii �n situația asta �ndrept�țit� sa cred c� �mp�rația lui dumnezeu este de fapt raiul... |
|
Fosta membra 9am.ro 666 mesaje Membru din: 24/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:31
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 21:46:47gabi...spune-mi c�nd s-a falsificat biblia și �n ce pasaje din ea scrie faptul c� exist� re�ncarnare....Ioana, de cel de-al doilea Conciliu al Constantinopolelui ai auzit ? stii ce s-a discutat si hotarat ? de cine a fost scris Noul Testament si cand a fost finalizat ? citeste mai atenta: Matei 17:10-13; Ioan 3:3,7; 9:1-3; Efeseni 1:4; Apocalipsa 3:12.8. incearca!
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:33
Dante Alighieri - La Divina Commedia (italiano) Dante Alighieri - La Divina Commedia (italiano)
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
|

daca face Adi cinste merg, daca nu , have fun...
- dar ce-ai trait tu,pastreaza ptr.tine ! sunt Taine care nu se spun oricind,oricui caci risti ....sufletele tinere nu inteleg si cel mai simplu fel de a reactiona pentru ele,este sa batjocoreasca....ideea de a intreba despre ce vorbesc unii sau altii,inca-i departe de ei ....e ca si cum i-ai da unui copil de gradinita,o problema de matematica ! n-are rost sa-l chinui....nu-i vremea potrivita ptr.el de a intelege ! cu drag
...oricum...nimeni nu �nțelege prin *dark* �n acest context cuvantul *�ntuneric*...ci multe alte lucruri....e un joc de cuvinte...
Apropos, nu �tiu ce scrie pe Google, dar se scrie corect Jeanne D"arc
nici macar nu imi dau seama ce as putea intelege gresit.