back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:42

da, mytcor...capitolul I....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:44

De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:42:23da, mytcor...capitolul I....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:49

De la: mytcor, la data 2009-07-21 01:44:07
De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:42:23da, mytcor...capitolul I....

scuze...simțeam nevoia sã fiu puțin rea cu tine....sã mã iau de tine în vreun fel....
atât de mult te-am lãudat peste tot cã au început unii sã creadã cã-mi place de tine *pe bune*...
și nu-i adevãrat...te-am lãudat doar atunci când ai meritat cu adevãrat....dar ți-am și atras atenția atunci când ai greșit...

numai bine...

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:52

De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:40:56
De la: Dorulet, la data 2009-07-21 01:36:25 Cum nu ºtii Ioana???? Este iezechiel...ºi vorbeºte despre "apocalipsã"....
...problema este cã seamãnã foarte bine descrierea cu niºte nave spaþiale....

nu știu dacã la apocalipsã se referã...
tu de ce crezi asta?

Era o glumã....am pus ghilimelele de rigoare ºi am arãtat prin emoþicoane cã râd.....de "mama focului".
Pãi nu acolo se povesteºte cât de tare l-a supãrat pe D-zeu "poporul ales"??? Cu dãrâmatul Ierusalimului ºi o grãmadã de alte pocinoage???
...De-au ajuns sã fie "oropsiþi" ...pe tot pãmântul...bla,bla,bla!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:56

De la: Dorulet, la data 2009-07-21 01:52:34
De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:40:56
De la: Dorulet, la data 2009-07-21 01:36:25 Cum nu ºtii Ioana???? Este iezechiel...ºi vorbeºte despre "apocalipsã"....
...problema este cã seamãnã foarte bine descrierea cu niºte nave spaþiale....

nu știu dacã la apocalipsã se referã...
tu de ce crezi asta?

Era o glumã....am pus ghilimelele de rigoare ºi am arãtat prin emoþicoane cã râd.....de "mama focului".
Pãi nu acolo se povesteºte cât de tare l-a supãrat pe D-zeu "poporul ales"??? Cu dãrâmatul Ierusalimului ºi o grãmadã de alte pocinoage???
...De-au ajuns sã fie "oropsiþi" ...pe tot pãmântul...bla,bla,bla!!!

nu știu asta...aștept sã aparã adi...oricum...mai vorbim când vine și el....

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:01

Apropo Ioana, am zis ca o sa vorbesc cu Adi despre credinta oamenilor in perioada 400 idh si nasterea lui.
sa ne amintesti tu, ca o sa uit

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:03

N-ai citit Ezechiel??? Hmmmm!
Este interesant ce scrie p-acolo.....un fel de: "supãrat sunt Doamne...aºa de supãrat, cã dãrâm tot ºi vã trimit la plimbare cu cãþel ºi purcel...în cele patru zãri...."
O micã "apocalipsã"...pentru jidani!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:04

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-21 02:01:06Apropo Ioana, am zis ca o sa vorbesc cu Adi despre credinta oamenilor in perioada 400 idh si nasterea lui.
sa ne amintesti tu, ca o sa uit

nu uit...dar dacã e vorba despre credința dacilor , a grecilor sau romanilor...poți conta și pe mine

la restul....nu mã bag... .....cunosc foarte sumar celelalte civilizații din perioada asta....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:05

De la: Dorulet, la data 2009-07-21 02:03:32 N-ai citit Ezechiel??? Hmmmm!
Este interesant ce scrie p-acolo.....un fel de: "supãrat sunt Doamne...aºa de supãrat, cã dãrâm tot ºi vã trimit la plimbare cu cãþel ºi purcel...în cele patru zãri...."

am citit biblia când aveam 16 ani...
nu mai țin minte exact totul.....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:14

De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 02:05:51
De la: Dorulet, la data 2009-07-21 02:03:32 N-ai citit Ezechiel??? Hmmmm!

am citit biblia când aveam 16 ani...
nu mai țin minte exact totul.....

Daaa????? Eu ºi acum mai citesc din când-în-când!!!! ...Câte un capitol sau anumite pasaje...
Prima datã ºi eu pe la 17 ani am citit-o...apoi, cap-coadã ultima datã pe la 23 de ani....
Dar eu am o memorie ...de elefant. Nu prea uit nimic.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 13:48

De la: ioana_dark, la data 2009-07-20 23:30:24ideea nu era cã și creștinii sunt poporul lui israel...ci cã la fel vom învia cu toții ...și cã asta de fapt ar fii o profeție care ar cuprinde mult mai mult decât pe evrei...cã se referã la toți oamenii...

Ioana, dupã cum a observat ºi Dora, vocea dumnezeiascã interpreteazã foarte clar metafora cu referire la „toatã casa lui Israel” ºi în sensul unui nou exod sau al unei noi ieºiri din robie. Nu încape îndoialã, în context profeþiei iezechielice, cã aceastã în-sufleþire a osemintelor simbolic-desacralizate traduce imaginea creaþiei adamice în termenii re-creaþiei ºi re-constituirii poporului lui Dumnezeu dupã ruperea-de-legãmânt.

Aºadar, împlinirea profeþiei are loc o datã cu întoarcerea israeliþilor din robia babilonianã sub Cirus, medo-persanul. Cu toate acestea, revenirea în þarã, reînstãpânirea pãmântului fãgãduinþei ºi reconstruirea templului nu seamãnã ºi nu ating nici pe departe gloria mozaicã ºi solomonicã aºteptatã, motiv pentru care inclusiv Ezra ºi Neemia mãrturisesc un sentiment de neîmplinire ºi de încã-aºteptare (lucru reflectat de asemenea de macabei).

Nu e de mirare deci cã leitmotiful noului exod este preluat de evangheliºti ºi apostoli în Noul Testament dupã 400 de ani pentru a lega gloria fãgãduitã ieºirii din robie de întruparea ºi vocaþia mesianicã a lui Iisus din Nazaret! Uitã-te cum îºi construieºte de exemplu evanghelistul Matei genealogia lui Iisus – lãsând ultimul set de 14 generaþii în robie ºi izbucnind imediat într-o semi-doxologie a întrupãrii („...numele Iisus pentru cã el va izbãvi/scoate pe poporul lui din pãcat”). Dar, spre deosebire de rabinii ºi pãrinþii bisericeºti de mai târziu, niciunul dintre scriitorii nou-testamentali nu foloseºte profeþia lui Iezechiel pentru a susþine sau ancora învierea trupeascã în revelaþia vechi-testamentalã; pentru a face acest lucru, Iisus preferã mai degrabã titulatura obscurã de Dumnezeu al patriarhilor, iar Pavel episodul semi-paralel de pe muntele Moria.

Cred cã am mai spus pe forum, dar repet: cu excepþia (probabilã) a unui text destul de târziu din profeþia lui Daniel ºi a pseudepigrafelor, Vechiul Testament nu conþine referiri concrete sau explicite la înviere. Vechiul Testament creazã însã platforma pe care softul învierii poate rula (ca sã folosesc o metaforã îndrãgitã) prin sãdirea convingerii cã Dumnezeu nu eºueazã ºi nu poate fi împiedecat în proiectul de restaurare completã a creaþiei sale...iar aceastã desãvârºirea finalã lasã loc pentru înviere, chiar dacã nu o articuleazã concret.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 14:03

De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:22:01
De la: mytcor, la data 2009-07-20 09:21:231. În anul al treizecilea, în ziua a cincea a lunii a patra, când mã aflam între robi, la râul Chebar, mi s-au deschis cerurile ºi am vãzut niºte vedenii dumnezeieºti.
2. În ziua a cincea a lunii a patra, în anul al cincilea ai robirii regelui Ioiachim,
3. A fost cuvântul Domnului cãtre mine, preotul Iezechiel, fiul lui Buzi, preotul, la râul Chebar, în þara Caldeilor. Acolo a fost peste mine mâna Domnului.
4. Eu priveam ºi iatã venea dinspre miazãnoapte un vânt vijelios, un nor mare ºi un val de foc, care rãspândea în toate pãrþile raze strãlucitoare; iar în mijlocul focului strãlucea ca un metal în vãpaie.
5. ªi în mijloc am vãzut ceva ca patru fiare, a cãror înfãþiºare semãna cu chipul omenesc.
6. Fiecare din ele avea patru feþe ºi fiecare din ele avea patru aripi.
7. Picioarele lor erau drepte, iar copitele picioarelor lor erau cum sunt copitele picioarelor de viþel ºi scânteiau ca arama strãlucitoare, iar aripile lor erau sprintene.
8. De cele patru pãrþi ele aveau sub aripi mâini de om ºi toate patru îºi aveau feþele lor ºi aripile lor.
9. Aripile lor se atingeau una de alta, ºi când mergeau, fiarele nu se întorceau, ci fiecare mergea drept înainte.
10. Feþele lor? - Toate patru aveau câte o fatã de om înainte, toate patru aveau câte o faþã de leu la dreapta, toate patru aveau câte o faþã de bou la stânga ºi toate patru mai aveau ºi câte o faþã de vultur în spate.
11. Feþele lor ºi aripile lor erau despãrþite în partea de sus, ºi, la fiecare, douã din aripi erau întinse, iar douã le acopereau trupul.
12. Fiecare fiarã mergea drept înainte ºi mergea încotro îi dãdea duhul sã meargã ºi în mersul sãu nu se întorcea.
13. Înfãþiºarea acestor fiare se asemãna cu înfãþiºarea cãrbunilor aprinºi, cu înfãþiºarea unor fãclii aprinse; printre fiare curgea foc, iar din foc þâºneau raze ºi fulgere.
14. Fiarele alergau înainte ºi înapoi iute ca fulgerul.
15. Când mã uitam eu la fiare, iatã am vãzut jos, lângã aceste fiare, câte o roatã la fiecare din cele patru feþe ale lor.
16. Aceste roþi, dupã înfãþiºarea lor, parcã erau de crisolit, iar dupã fãpturã toate aveau aceeaºi înfãþiºare. ªi dupã alcãtuirea ºi dupã fãptura lor ele parcã erau vârâte una în alta.
17. Ele înaintau în toate cele patru pãrþi, ºi în timpul mersului nu se întorceau.
18. Obezile lor formau un cerc larg ºi de o înãlþime înfricoºãtoare ºi aceste obezi la toate patru erau pline de ochi de jur împrejur.
19. Când mergeau fiarele, mergeau ºi roþile de lângã ele, ºi când se ridicau fiarele de la pãmânt, se ridicau ºi roþile.
20. Ele mergeau încotro le da duhul sã meargã ºi roþile se ridicau împreunã, cãci duh de viaþã era ºi în roþi.
21. Când mergeau acelea, mergeau ºi acestea, ºi când acelea se opreau, se opreau ºi acestea; iar când acelea se ridicau de la pãmânt, atunci împreunã cu ele se ridicau ºi roþile, pentru cã duh de viaþã era ºi în roþi.
22. Deasupra capetelor fiarelor se vedea un fel de boltã, întinsã sus, deasupra capetelor lor, care semãna cu cristalul cel mai curat;
23. Iar sub bolta aceasta erau întinse aripile fiarelor una spre alta, ºi fiecare fiarã mai avea câte douã aripi, care le acopereau trupurile;
24. Când mergeau fiarele, auzeam fâlfâitul aripilor lor, ca un vuiet de ape mari, ca glasul Celui Atotputernic zgomot straºnic, ca zgomotul dintr-un lagãr ostãºesc; iar când ele se opreau, îºi lãsau aripile în jos.
25. Dupã ce fiarele se opreau ºi îºi lãsau aripile în jos, zgomotul se auzea încã sub bolta ce se întindea deasupra capetelor lor.
26. Pe bolta de deasupra capetelor fiarelor era ceva care semãna cu un tron ºi la înfãþiºare era ca piatra de safir; iar sus pe acest tron era ca un chip de om.
27. ªi am mai vãzut ceva, ca un metal înroºit în foc, ca niºte foc, sub care se afla acel chip de om ºi care lumina împrejur; de la coapsele acelui chip de om în sus ºi de la coapsele chipului aceluia în jos se vedea un fel de foc, un fel de luminã strãlucitoare care-l împresura de jur împrejur.
28. Cum este curcubeul ce se aflã pe cer la vreme de ploaie, aºa era înfãþiºarea acelei lumini strãlucitoare care-l înconjura. Astfel era chipul slavei Domnului. ªi când am vãzut eu aceasta, am cãzut cu faþa la pãmânt.

uite...cã asta nu am observat...

mytcor....nu știu la ce referã citatele astea....cu siguranțã , însã va știi adi...
eu am doar o întrebare pentru tine...când vei învãța și tu sã dai sursa citatului atunci când postezi cuvinte care nu-ți aparțin?

Iezechiel 1 este într-adevãr un text apocaliptic în sensul cã aglomereazã simboluri ale atotputerniciei ºi atotprezenþei dumnezeieºti în contextul celui mai cumplit dezastru naþional – deportarea iudeilor în Babilon ºi plecarea slavei (šekinah) din templu. Tronomobilul din piatrã de safir, bolta de cristal, tunetele ºi fulgerele...sunt imagini vizuale ºi auditive ameþitoare menite sã insufle celor deportaþi convingerea cã Yhwh este mai înalt decât (ºi va învinge) Babilonul. De aceea ºi Ioan din Patmos, când scrie cartea Apocalipsei, împrumutã liber din acest depozit de metafore iezechielice pentru a îmbãrbãta creºtinii persecutaþi sub imperiul roman, amintindu-le acelaºi lucru...cã Hristosul înviat este Kurios-kai-Theos mai mare ºi mai puternic decât Cezarul.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 15:02

De la: Dorulet, la data 2009-07-21 01:07:16Ioana! este aberant sã crezi cã vei învia... Chiar dacã tot ce scrie în Biblie ar fi adevãrat...eu n-am tupeul sã mã cred aºa de importantã... Tu chiar crezi cã vei învia??? Din morþi???

Nu este important ce crezi în mod abstract sau metafizic despre posibilitatea învierii. Oricine poate specula - fie într-o direcþie fie în alta. Cel mai important ºi mai fructuos ar fi sã discutãm ce crezi despre învierea lui Iisus din Nazaret, cercetatã ºi povestitã de câþiva autori contemporani (evangheliºti, apostoli), dar ºi necesarã pentru a explica istoric originile creºtinismului. Dacã aceastã înviere unicã rezistã la criticã, cealaltã înviere este (logic vorbind) deja arvunitã...

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:14

din categoria ... d'ale crestinismului ...
,,O nouã iniþiativã ce þinteºte folosirea tehnologiei de ultimã orã! Este vorba de biserica romano-catolicã din Polonia care va lansa propria reþea de telefonie mobilã “creºtinã”, la începutul toamnei. Utilizatorii reþelei vor primi prin SMS pasaje din Biblie, rugãciuni ºi ‘Sfantul zilei’, dar ºi ultimele noutãþi despre Biserica Catolicã''
abonaaaaatiiiiiiivaaaaaaaaa !

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:18

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-22 23:14:02din categoria ... d'ale crestinismului ...
,,O nouã iniþiativã ce þinteºte folosirea tehnologiei de ultimã orã! Este vorba de biserica romano-catolicã din Polonia care va lansa propria reþea de telefonie mobilã “creºtinã”, la începutul toamnei. Utilizatorii reþelei vor primi prin SMS pasaje din Biblie, rugãciuni ºi ‘Sfantul zilei’, dar ºi ultimele noutãþi despre Biserica Catolicã''

astia fac si acte de caritate....adica ceva tarife ieftine?

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:23

De la: ioa_d, la data 2009-07-22 23:18:44
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-22 23:14:02din categoria ... d'ale crestinismului ...
ceri preaaaaaa multeeeeee !
imagineaza-ti o zi de weekend, de dimineata, primesti un mesaj pe telefon: ,,Omule, pogoarã-te cu mintea în cãmara inimii tale ºi atunci ai ajuns în ...cer ! ''

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:28

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-22 23:23:55
imagineaza-ti o zi de weekend, de dimineata, primesti un mesaj pe telefon: ,,Omule, pogoarã-te cu mintea în cãmara inimii tale ºi atunci ai ajuns în ...cer ! ''

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:30

dorine...aici se vorbea despre cu totul atceva....despre învierea oamenilor !!!
referitor la învierea lui iisus din morți pot intui ce crezi tu ...cã nu este adevãratã...cã e un fals....problema e cã nu-mi dau seama la ce fel de argumente ai recurge ca sã demonstrezi cã pãrerea ta e cea corectã....
uimește-mã!

ps: nici eu nu sunt de acord cu rețeau ãlora...dar...dã-i încolo...ce ne intereseazã pe noi românii (popor ortodox) ce fac polonezii (catolici)?....sã le fie de bine....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 01:27

Pe când o spovedanie online???!!!

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 01:30

De la: Dorulet, la data 2009-07-23 01:27:10

Pe când o spovedanie online???!!!

acuma...incepem?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 07:55

Mi se pare o idee nemaipomenita. Si nici nu trebuie sa fie o anumita retea de telefonie, orice retea ar putea oferi aceste optiuni. Decat sa ne bombardeze cu reclame, astfel de sms-uri ar fi foarte utile.

Uneori (spre rusinea mea) nici nu stiu ca este sarbatoare pentru ca uit sa verific calendarul.

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 08:08

De la: andu30, la data 2009-07-23 07:55:34

Mi se pare o idee nemaipomenita. Si nici nu trebuie sa fie o anumita retea de telefonie, orice retea ar putea oferi aceste optiuni. Decat sa ne bombardeze cu reclame, astfel de sms-uri ar fi foarte utile.

Uneori (spre rusinea mea) nici nu stiu ca este sarbatoare pentru ca uit sa verific calendarul.
da;este foarte bine ca le da citate din marea bilbaiala,decat paine,hrana,adapost si ocrotire,e mai buna cartea neagra,in rest tot ca-n biblie violuri,crime,incesturi,furturi,razboaie sfinte si alte lucruri sfinte,bravo bisericii ca in sfarsit se gandeste si la binele bietilor credinciosi

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:11

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-22 23:14:02,,O nouã iniþiativã ce þinteºte folosirea tehnologiei de ultimã orã! Este vorba de biserica romano-catolicã din Polonia care va lansa propria reþea de telefonie mobilã “creºtinã”, la începutul toamnei. Utilizatorii reþelei vor primi prin SMS pasaje din Biblie, rugãciuni ºi ‘Sfantul zilei’, dar ºi ultimele noutãþi despre Biserica Catolicã.''

Dorinel, înainte de a comenta asupra acestei ºtiri de ultimã orã în d'ale creºtinismului, te rog sã precizezi sursa ta de informare. Ca sã fie o ºtire (nu doar un zvon) ar trebui sã putem verifica cine a lansat ºtirea ºi în ce constã de fapt aceastã iniþiativã (dacã bineînþeles ea existã)...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:24

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 08:08:56da;este foarte bine ca le da citate din marea bilbaiala,decat paine,hrana,adapost si ocrotire,e mai buna cartea neagra...

Florin, ce culoare moralã are cartea sfântã a religie tale? Te-am întrebat de mai multe ori, ºi repet: este o religie pãgânã, nu? În timpul studenþiei am cunoscut niºte studenþi pãgâni; dar ei insistau sã nu fie consideraþi atei ºi nu se sfiau sã se afiºeze ca pãgâni. Tu de ce nu-þi afiºezi deschis pãgânismul (dacã aceasta este religia ta)? Ce cãrþi sfinte foloseºti (dacã foloseºti) ºi cum hrãneºte, oferã adãpost ºi ocrotire religia ta? Apoi îþi voi spune eu cum hrãneºte, oferã adãpost ºi ocrotire religia mea - practic, aici unde sunt eu, în pãtrãþica mea...

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:42

Vechiul Testament creazã însã platforma pe care softul învierii poate rula....
Etete cum ...cine stie prin ce minune cereasca ...vechiul testament..a fost transpus..conform spuselor unui personaj doxat..in ale indobitocirii neamului... ..in persoana unui utilizator de programe..Soft..sic ..Devenind astfel..Hard..
Tine-o tot asa cu ABUREALA asta..Adepti sunt destui..Destupale mintea...Asa vei vedea lumina..

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:50

De la: Ic3, la data 2009-07-23 09:42:53Vechiul Testament creazã însã platforma pe care softul învierii poate rula....
Etete cum ...cine stie prin ce minune cereasca ...vechiul testament..a fost transpus..conform spuselor unui personaj doxat..in ale indobitocirii neamului... ..in persoana unui utilizator de programe..Soft..sic ..Devenind astfel..Hard...

Dacã trebuie sã-þi exegetez o metaforã înseamnã cã te-am creditat cu prea multã inteligenþã la început. Cât despre rãspunsul tãu la provocarea-pãgânismului, acesta se rezumã deocamdatã la...tãcere. Aratã-ne cartea ta, culoarea ei moralã ºi agenda socialã. Apoi hotãrâm împreunã cine se face vinovat de îndobitocirea neamului.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:53

De la: Ic3, la data 2009-07-23 09:42:53Vechiul Testament creazã însã platforma pe care softul învierii poate rula....
Etete cum ...cine stie prin ce minune cereasca ...vechiul testament..a fost transpus..conform spuselor unui personaj doxat..in ale indobitocirii neamului... ..in persoana unui utilizator de programe..Soft..sic ..Devenind astfel..Hard..
Tine-o tot asa cu ABUREALA asta..Adepti sunt destui..Destupale mintea...Asa vei vedea lumina..

De ce nu ne arati tu "lumina ta"? La aruncat cu pietre vad ca esti foarte priceput dar cand e vorba de ceva concret dai imediat bir cu fugitii.

Tu nu ai citit ca "Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale."

Arata-ne valorile tale si atunci poate o sa-ti dam dreptate.

Sa auzim numai de bine!

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:55

Adi sa stii ca vreau ciocolata aia de care ziceai ieri.pentru ea m-am intors

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 11:30

De la: adipopa, la data 2009-07-23 09:11:35

Dorinel, înainte de a comenta asupra acestei ºtiri de ultimã orã în d'ale creºtinismului, te rog sã precizezi sursa ta de informare. Ca sã fie o ºtire (nu doar un zvon) ar trebui sã putem verifica cine a lansat ºtirea ºi în ce constã de fapt aceastã iniþiativã (dacã bineînþeles ea existã)...
sunt mai multe surse de luat in seama, cea pe care vreau sa o aduc in discutie este chiar 9AM. Adi, sincer, tu ce parere ai? oare de ce nu isi vede Biserica de treburile ei, de menirea ei, de enoriasii ei, de comunitatea pe care o pastoreste, de activitati umanitare, de imbogatirea spirituala si culturala a credinciosilor, si mereu o vedem implicanduse in afaceri si politica ..., nu stiu !!! sau chiar doreste cu tot dinadinsul sa alunge si ultima bruma de credinta ?!!! personal, poate nu ma crezi, chiar ma revolta asta !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 12:07

bai baieti[andulica si adi],daca nu puteti face diferenta intre un utilizator si altul de ce nu incercati voi cu memosan,face bine si nici nu e scumpa,pt.ce afirm eu imi asum raspunderea,mai recititi inca o data si vedeti cine,ce si cum

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Pagini: << 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: