back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:42

da, mytcor...capitolul I....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:44

De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:42:23da, mytcor...capitolul I....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:49

De la: mytcor, la data 2009-07-21 01:44:07
De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:42:23da, mytcor...capitolul I....

scuze...simțeam nevoia s� fiu puțin rea cu tine....s� m� iau de tine �n vreun fel....
at�t de mult te-am l�udat peste tot c� au �nceput unii s� cread� c�-mi place de tine *pe bune*...
și nu-i adev�rat...te-am l�udat doar atunci c�nd ai meritat cu adev�rat....dar ți-am și atras atenția atunci c�nd ai greșit...

numai bine...

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:52

De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:40:56
De la: Dorulet, la data 2009-07-21 01:36:25 Cum nu �tii Ioana???? Este iezechiel...�i vorbe�te despre "apocalips�"....
...problema este c� seam�n� foarte bine descrierea cu ni�te nave spa�iale....

nu știu dac� la apocalips� se refer�...
tu de ce crezi asta?

Era o glum�....am pus ghilimelele de rigoare �i am ar�tat prin emo�icoane c� r�d.....de "mama focului".
P�i nu acolo se poveste�te c�t de tare l-a sup�rat pe D-zeu "poporul ales"??? Cu d�r�matul Ierusalimului �i o gr�mad� de alte pocinoage???
...De-au ajuns s� fie "oropsi�i" ...pe tot p�m�ntul...bla,bla,bla!!!

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 01:56

De la: Dorulet, la data 2009-07-21 01:52:34
De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:40:56
De la: Dorulet, la data 2009-07-21 01:36:25 Cum nu �tii Ioana???? Este iezechiel...�i vorbe�te despre "apocalips�"....
...problema este c� seam�n� foarte bine descrierea cu ni�te nave spa�iale....

nu știu dac� la apocalips� se refer�...
tu de ce crezi asta?

Era o glum�....am pus ghilimelele de rigoare �i am ar�tat prin emo�icoane c� r�d.....de "mama focului".
P�i nu acolo se poveste�te c�t de tare l-a sup�rat pe D-zeu "poporul ales"??? Cu d�r�matul Ierusalimului �i o gr�mad� de alte pocinoage???
...De-au ajuns s� fie "oropsi�i" ...pe tot p�m�ntul...bla,bla,bla!!!

nu știu asta...aștept s� apar� adi...oricum...mai vorbim c�nd vine și el....

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:01

Apropo Ioana, am zis ca o sa vorbesc cu Adi despre credinta oamenilor in perioada 400 idh si nasterea lui.
sa ne amintesti tu, ca o sa uit

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:03

N-ai citit Ezechiel??? Hmmmm!
Este interesant ce scrie p-acolo.....un fel de: "sup�rat sunt Doamne...a�a de sup�rat, c� d�r�m tot �i v� trimit la plimbare cu c��el �i purcel...�n cele patru z�ri...."
O mic� "apocalips�"...pentru jidani!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:04

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-21 02:01:06Apropo Ioana, am zis ca o sa vorbesc cu Adi despre credinta oamenilor in perioada 400 idh si nasterea lui.
sa ne amintesti tu, ca o sa uit

nu uit...dar dac� e vorba despre credința dacilor , a grecilor sau romanilor...poți conta și pe mine

la restul....nu m� bag... .....cunosc foarte sumar celelalte civilizații din perioada asta....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:05

De la: Dorulet, la data 2009-07-21 02:03:32 N-ai citit Ezechiel??? Hmmmm!
Este interesant ce scrie p-acolo.....un fel de: "sup�rat sunt Doamne...a�a de sup�rat, c� d�r�m tot �i v� trimit la plimbare cu c��el �i purcel...�n cele patru z�ri...."

am citit biblia c�nd aveam 16 ani...
nu mai țin minte exact totul.....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:14

De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 02:05:51
De la: Dorulet, la data 2009-07-21 02:03:32 N-ai citit Ezechiel??? Hmmmm!

am citit biblia c�nd aveam 16 ani...
nu mai țin minte exact totul.....

Daaa????? Eu �i acum mai citesc din c�nd-�n-c�nd!!!! ...C�te un capitol sau anumite pasaje...
Prima dat� �i eu pe la 17 ani am citit-o...apoi, cap-coad� ultima dat� pe la 23 de ani....
Dar eu am o memorie ...de elefant. Nu prea uit nimic.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 13:48

De la: ioana_dark, la data 2009-07-20 23:30:24ideea nu era c� și creștinii sunt poporul lui israel...ci c� la fel vom �nvia cu toții ...și c� asta de fapt ar fii o profeție care ar cuprinde mult mai mult dec�t pe evrei...c� se refer� la toți oamenii...

Ioana, dup� cum a observat �i Dora, vocea dumnezeiasc� interpreteaz� foarte clar metafora cu referire la �toat� casa lui Israel� �i �n sensul unui nou exod sau al unei noi ie�iri din robie. Nu �ncape �ndoial�, �n context profe�iei iezechielice, c� aceast� �n-sufle�ire a osemintelor simbolic-desacralizate traduce imaginea crea�iei adamice �n termenii re-crea�iei �i re-constituirii poporului lui Dumnezeu dup� ruperea-de-leg�m�nt.

A�adar, �mplinirea profe�iei are loc o dat� cu �ntoarcerea israeli�ilor din robia babilonian� sub Cirus, medo-persanul. Cu toate acestea, revenirea �n �ar�, re�nst�p�nirea p�m�ntului f�g�duin�ei �i reconstruirea templului nu seam�n� �i nu ating nici pe departe gloria mozaic� �i solomonic� a�teptat�, motiv pentru care inclusiv Ezra �i Neemia m�rturisesc un sentiment de ne�mplinire �i de �nc�-a�teptare (lucru reflectat de asemenea de macabei).

Nu e de mirare deci c� leitmotiful noului exod este preluat de evangheli�ti �i apostoli �n Noul Testament dup� 400 de ani pentru a lega gloria f�g�duit� ie�irii din robie de �ntruparea �i voca�ia mesianic� a lui Iisus din Nazaret! Uit�-te cum �i construie�te de exemplu evanghelistul Matei genealogia lui Iisus � l�s�nd ultimul set de 14 genera�ii �n robie �i izbucnind imediat �ntr-o semi-doxologie a �ntrup�rii (�...numele Iisus pentru c� el va izb�vi/scoate pe poporul lui din p�cat�). Dar, spre deosebire de rabinii �i p�rin�ii biserice�ti de mai t�rziu, niciunul dintre scriitorii nou-testamentali nu folose�te profe�ia lui Iezechiel pentru a sus�ine sau ancora �nvierea trupeasc� �n revela�ia vechi-testamental�; pentru a face acest lucru, Iisus prefer� mai degrab� titulatura obscur� de Dumnezeu al patriarhilor, iar Pavel episodul semi-paralel de pe muntele Moria.

Cred c� am mai spus pe forum, dar repet: cu excep�ia (probabil�) a unui text destul de t�rziu din profe�ia lui Daniel �i a pseudepigrafelor, Vechiul Testament nu con�ine referiri concrete sau explicite la �nviere. Vechiul Testament creaz� �ns� platforma pe care softul �nvierii poate rula (ca s� folosesc o metafor� �ndr�git�) prin s�direa convingerii c� Dumnezeu nu e�ueaz� �i nu poate fi �mpiedecat �n proiectul de restaurare complet� a crea�iei sale...iar aceast� des�v�r�irea final� las� loc pentru �nviere, chiar dac� nu o articuleaz� concret.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 14:03

De la: ioana_dark, la data 2009-07-21 01:22:01
De la: mytcor, la data 2009-07-20 09:21:231. �n anul al treizecilea, �n ziua a cincea a lunii a patra, c�nd m� aflam �ntre robi, la r�ul Chebar, mi s-au deschis cerurile �i am v�zut ni�te vedenii dumnezeie�ti.
2. �n ziua a cincea a lunii a patra, �n anul al cincilea ai robirii regelui Ioiachim,
3. A fost cuv�ntul Domnului c�tre mine, preotul Iezechiel, fiul lui Buzi, preotul, la r�ul Chebar, �n �ara Caldeilor. Acolo a fost peste mine m�na Domnului.
4. Eu priveam �i iat� venea dinspre miaz�noapte un v�nt vijelios, un nor mare �i un val de foc, care r�sp�ndea �n toate p�r�ile raze str�lucitoare; iar �n mijlocul focului str�lucea ca un metal �n v�paie.
5. �i �n mijloc am v�zut ceva ca patru fiare, a c�ror �nf��i�are sem�na cu chipul omenesc.
6. Fiecare din ele avea patru fe�e �i fiecare din ele avea patru aripi.
7. Picioarele lor erau drepte, iar copitele picioarelor lor erau cum sunt copitele picioarelor de vi�el �i sc�nteiau ca arama str�lucitoare, iar aripile lor erau sprintene.
8. De cele patru p�r�i ele aveau sub aripi m�ini de om �i toate patru �i aveau fe�ele lor �i aripile lor.
9. Aripile lor se atingeau una de alta, �i c�nd mergeau, fiarele nu se �ntorceau, ci fiecare mergea drept �nainte.
10. Fe�ele lor? - Toate patru aveau c�te o fat� de om �nainte, toate patru aveau c�te o fa�� de leu la dreapta, toate patru aveau c�te o fa�� de bou la st�nga �i toate patru mai aveau �i c�te o fa�� de vultur �n spate.
11. Fe�ele lor �i aripile lor erau desp�r�ite �n partea de sus, �i, la fiecare, dou� din aripi erau �ntinse, iar dou� le acopereau trupul.
12. Fiecare fiar� mergea drept �nainte �i mergea �ncotro �i d�dea duhul s� mearg� �i �n mersul s�u nu se �ntorcea.
13. �nf��i�area acestor fiare se asem�na cu �nf��i�area c�rbunilor aprin�i, cu �nf��i�area unor f�clii aprinse; printre fiare curgea foc, iar din foc ��neau raze �i fulgere.
14. Fiarele alergau �nainte �i �napoi iute ca fulgerul.
15. C�nd m� uitam eu la fiare, iat� am v�zut jos, l�ng� aceste fiare, c�te o roat� la fiecare din cele patru fe�e ale lor.
16. Aceste ro�i, dup� �nf��i�area lor, parc� erau de crisolit, iar dup� f�ptur� toate aveau aceea�i �nf��i�are. �i dup� alc�tuirea �i dup� f�ptura lor ele parc� erau v�r�te una �n alta.
17. Ele �naintau �n toate cele patru p�r�i, �i �n timpul mersului nu se �ntorceau.
18. Obezile lor formau un cerc larg �i de o �n�l�ime �nfrico��toare �i aceste obezi la toate patru erau pline de ochi de jur �mprejur.
19. C�nd mergeau fiarele, mergeau �i ro�ile de l�ng� ele, �i c�nd se ridicau fiarele de la p�m�nt, se ridicau �i ro�ile.
20. Ele mergeau �ncotro le da duhul s� mearg� �i ro�ile se ridicau �mpreun�, c�ci duh de via�� era �i �n ro�i.
21. C�nd mergeau acelea, mergeau �i acestea, �i c�nd acelea se opreau, se opreau �i acestea; iar c�nd acelea se ridicau de la p�m�nt, atunci �mpreun� cu ele se ridicau �i ro�ile, pentru c� duh de via�� era �i �n ro�i.
22. Deasupra capetelor fiarelor se vedea un fel de bolt�, �ntins� sus, deasupra capetelor lor, care sem�na cu cristalul cel mai curat;
23. Iar sub bolta aceasta erau �ntinse aripile fiarelor una spre alta, �i fiecare fiar� mai avea c�te dou� aripi, care le acopereau trupurile;
24. C�nd mergeau fiarele, auzeam f�lf�itul aripilor lor, ca un vuiet de ape mari, ca glasul Celui Atotputernic zgomot stra�nic, ca zgomotul dintr-un lag�r ost�esc; iar c�nd ele se opreau, �i l�sau aripile �n jos.
25. Dup� ce fiarele se opreau �i �i l�sau aripile �n jos, zgomotul se auzea �nc� sub bolta ce se �ntindea deasupra capetelor lor.
26. Pe bolta de deasupra capetelor fiarelor era ceva care sem�na cu un tron �i la �nf��i�are era ca piatra de safir; iar sus pe acest tron era ca un chip de om.
27. �i am mai v�zut ceva, ca un metal �nro�it �n foc, ca ni�te foc, sub care se afla acel chip de om �i care lumina �mprejur; de la coapsele acelui chip de om �n sus �i de la coapsele chipului aceluia �n jos se vedea un fel de foc, un fel de lumin� str�lucitoare care-l �mpresura de jur �mprejur.
28. Cum este curcubeul ce se afl� pe cer la vreme de ploaie, a�a era �nf��i�area acelei lumini str�lucitoare care-l �nconjura. Astfel era chipul slavei Domnului. �i c�nd am v�zut eu aceasta, am c�zut cu fa�a la p�m�nt.

uite...c� asta nu am observat...

mytcor....nu știu la ce refer� citatele astea....cu siguranț� , �ns� va știi adi...
eu am doar o �ntrebare pentru tine...c�nd vei �nv�ța și tu s� dai sursa citatului atunci c�nd postezi cuvinte care nu-ți aparțin?

Iezechiel 1 este �ntr-adev�r un text apocaliptic �n sensul c� aglomereaz� simboluri ale atotputerniciei �i atotprezen�ei dumnezeie�ti �n contextul celui mai cumplit dezastru na�ional � deportarea iudeilor �n Babilon �i plecarea slavei (�ekinah) din templu. Tronomobilul din piatr� de safir, bolta de cristal, tunetele �i fulgerele...sunt imagini vizuale �i auditive ame�itoare menite s� insufle celor deporta�i convingerea c� Yhwh este mai �nalt dec�t (�i va �nvinge) Babilonul. De aceea �i Ioan din Patmos, c�nd scrie cartea Apocalipsei, �mprumut� liber din acest depozit de metafore iezechielice pentru a �mb�rb�ta cre�tinii persecuta�i sub imperiul roman, amintindu-le acela�i lucru...c� Hristosul �nviat este Kurios-kai-Theos mai mare �i mai puternic dec�t Cezarul.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 15:02

De la: Dorulet, la data 2009-07-21 01:07:16Ioana! este aberant s� crezi c� vei �nvia... Chiar dac� tot ce scrie �n Biblie ar fi adev�rat...eu n-am tupeul s� m� cred a�a de important�... Tu chiar crezi c� vei �nvia??? Din mor�i???

Nu este important ce crezi �n mod abstract sau metafizic despre posibilitatea �nvierii. Oricine poate specula - fie �ntr-o direc�ie fie �n alta. Cel mai important �i mai fructuos ar fi s� discut�m ce crezi despre �nvierea lui Iisus din Nazaret, cercetat� �i povestit� de c��iva autori contemporani (evangheli�ti, apostoli), dar �i necesar� pentru a explica istoric originile cre�tinismului. Dac� aceast� �nviere unic� rezist� la critic�, cealalt� �nviere este (logic vorbind) deja arvunit�...

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:14

din categoria ... d'ale crestinismului ...
,,O nou� ini�iativ� ce �inte�te folosirea tehnologiei de ultim� or�! Este vorba de biserica romano-catolic� din Polonia care va lansa propria re�ea de telefonie mobil� �cre�tin�, la �nceputul toamnei. Utilizatorii re�elei vor primi prin SMS pasaje din Biblie, rug�ciuni �i �Sfantul zilei�, dar �i ultimele nout��i despre Biserica Catolic�''
abonaaaaatiiiiiiivaaaaaaaaa !

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:18

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-22 23:14:02din categoria ... d'ale crestinismului ...
,,O nou� ini�iativ� ce �inte�te folosirea tehnologiei de ultim� or�! Este vorba de biserica romano-catolic� din Polonia care va lansa propria re�ea de telefonie mobil� �cre�tin�, la �nceputul toamnei. Utilizatorii re�elei vor primi prin SMS pasaje din Biblie, rug�ciuni �i �Sfantul zilei�, dar �i ultimele nout��i despre Biserica Catolic�''

astia fac si acte de caritate....adica ceva tarife ieftine?

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:23

De la: ioa_d, la data 2009-07-22 23:18:44
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-22 23:14:02din categoria ... d'ale crestinismului ...
ceri preaaaaaa multeeeeee !
imagineaza-ti o zi de weekend, de dimineata, primesti un mesaj pe telefon: ,,Omule, pogoar�-te cu mintea �n c�mara inimii tale �i atunci ai ajuns �n ...cer ! ''

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:28

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-22 23:23:55
imagineaza-ti o zi de weekend, de dimineata, primesti un mesaj pe telefon: ,,Omule, pogoar�-te cu mintea �n c�mara inimii tale �i atunci ai ajuns �n ...cer ! ''

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:30

dorine...aici se vorbea despre cu totul atceva....despre �nvierea oamenilor !!!
referitor la �nvierea lui iisus din morți pot intui ce crezi tu ...c� nu este adev�rat�...c� e un fals....problema e c� nu-mi dau seama la ce fel de argumente ai recurge ca s� demonstrezi c� p�rerea ta e cea corect�....
uimește-m�!

ps: nici eu nu sunt de acord cu rețeau �lora...dar...d�-i �ncolo...ce ne intereseaz� pe noi rom�nii (popor ortodox) ce fac polonezii (catolici)?....s� le fie de bine....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 01:27

Pe c�nd o spovedanie online???!!!

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 01:30

De la: Dorulet, la data 2009-07-23 01:27:10

Pe c�nd o spovedanie online???!!!

acuma...incepem?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 07:55

Mi se pare o idee nemaipomenita. Si nici nu trebuie sa fie o anumita retea de telefonie, orice retea ar putea oferi aceste optiuni. Decat sa ne bombardeze cu reclame, astfel de sms-uri ar fi foarte utile.

Uneori (spre rusinea mea) nici nu stiu ca este sarbatoare pentru ca uit sa verific calendarul.

Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 08:08

De la: andu30, la data 2009-07-23 07:55:34

Mi se pare o idee nemaipomenita. Si nici nu trebuie sa fie o anumita retea de telefonie, orice retea ar putea oferi aceste optiuni. Decat sa ne bombardeze cu reclame, astfel de sms-uri ar fi foarte utile.

Uneori (spre rusinea mea) nici nu stiu ca este sarbatoare pentru ca uit sa verific calendarul.
da;este foarte bine ca le da citate din marea bilbaiala,decat paine,hrana,adapost si ocrotire,e mai buna cartea neagra,in rest tot ca-n biblie violuri,crime,incesturi,furturi,razboaie sfinte si alte lucruri sfinte,bravo bisericii ca in sfarsit se gandeste si la binele bietilor credinciosi

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:11

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-22 23:14:02,,O nou� ini�iativ� ce �inte�te folosirea tehnologiei de ultim� or�! Este vorba de biserica romano-catolic� din Polonia care va lansa propria re�ea de telefonie mobil� �cre�tin�, la �nceputul toamnei. Utilizatorii re�elei vor primi prin SMS pasaje din Biblie, rug�ciuni �i �Sfantul zilei�, dar �i ultimele nout��i despre Biserica Catolic�.''

Dorinel, �nainte de a comenta asupra acestei �tiri de ultim� or� �n d'ale cre�tinismului, te rog s� precizezi sursa ta de informare. Ca s� fie o �tire (nu doar un zvon) ar trebui s� putem verifica cine a lansat �tirea �i �n ce const� de fapt aceast� ini�iativ� (dac� bine�n�eles ea exist�)...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:24

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 08:08:56da;este foarte bine ca le da citate din marea bilbaiala,decat paine,hrana,adapost si ocrotire,e mai buna cartea neagra...

Florin, ce culoare moral� are cartea sf�nt� a religie tale? Te-am �ntrebat de mai multe ori, �i repet: este o religie p�g�n�, nu? �n timpul studen�iei am cunoscut ni�te studen�i p�g�ni; dar ei insistau s� nu fie considera�i atei �i nu se sfiau s� se afi�eze ca p�g�ni. Tu de ce nu-�i afi�ezi deschis p�g�nismul (dac� aceasta este religia ta)? Ce c�r�i sfinte folose�ti (dac� folose�ti) �i cum hr�ne�te, ofer� ad�post �i ocrotire religia ta? Apoi ��i voi spune eu cum hr�ne�te, ofer� ad�post �i ocrotire religia mea - practic, aici unde sunt eu, �n p�tr��ica mea...

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:42

Vechiul Testament creaz� �ns� platforma pe care softul �nvierii poate rula....
Etete cum ...cine stie prin ce minune cereasca ...vechiul testament..a fost transpus..conform spuselor unui personaj doxat..in ale indobitocirii neamului... ..in persoana unui utilizator de programe..Soft..sic ..Devenind astfel..Hard..
Tine-o tot asa cu ABUREALA asta..Adepti sunt destui..Destupale mintea...Asa vei vedea lumina..

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:50

De la: Ic3, la data 2009-07-23 09:42:53Vechiul Testament creaz� �ns� platforma pe care softul �nvierii poate rula....
Etete cum ...cine stie prin ce minune cereasca ...vechiul testament..a fost transpus..conform spuselor unui personaj doxat..in ale indobitocirii neamului... ..in persoana unui utilizator de programe..Soft..sic ..Devenind astfel..Hard...

Dac� trebuie s�-�i exegetez o metafor� �nseamn� c� te-am creditat cu prea mult� inteligen�� la �nceput. C�t despre r�spunsul t�u la provocarea-p�g�nismului, acesta se rezum� deocamdat� la...t�cere. Arat�-ne cartea ta, culoarea ei moral� �i agenda social�. Apoi hot�r�m �mpreun� cine se face vinovat de �ndobitocirea neamului.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:53

De la: Ic3, la data 2009-07-23 09:42:53Vechiul Testament creaz� �ns� platforma pe care softul �nvierii poate rula....
Etete cum ...cine stie prin ce minune cereasca ...vechiul testament..a fost transpus..conform spuselor unui personaj doxat..in ale indobitocirii neamului... ..in persoana unui utilizator de programe..Soft..sic ..Devenind astfel..Hard..
Tine-o tot asa cu ABUREALA asta..Adepti sunt destui..Destupale mintea...Asa vei vedea lumina..

De ce nu ne arati tu "lumina ta"? La aruncat cu pietre vad ca esti foarte priceput dar cand e vorba de ceva concret dai imediat bir cu fugitii.

Tu nu ai citit ca "Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale."

Arata-ne valorile tale si atunci poate o sa-ti dam dreptate.

Sa auzim numai de bine!

Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:55

Adi sa stii ca vreau ciocolata aia de care ziceai ieri.pentru ea m-am intors

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 11:30

De la: adipopa, la data 2009-07-23 09:11:35

Dorinel, �nainte de a comenta asupra acestei �tiri de ultim� or� �n d'ale cre�tinismului, te rog s� precizezi sursa ta de informare. Ca s� fie o �tire (nu doar un zvon) ar trebui s� putem verifica cine a lansat �tirea �i �n ce const� de fapt aceast� ini�iativ� (dac� bine�n�eles ea exist�)...
sunt mai multe surse de luat in seama, cea pe care vreau sa o aduc in discutie este chiar 9AM. Adi, sincer, tu ce parere ai? oare de ce nu isi vede Biserica de treburile ei, de menirea ei, de enoriasii ei, de comunitatea pe care o pastoreste, de activitati umanitare, de imbogatirea spirituala si culturala a credinciosilor, si mereu o vedem implicanduse in afaceri si politica ..., nu stiu !!! sau chiar doreste cu tot dinadinsul sa alunge si ultima bruma de credinta ?!!! personal, poate nu ma crezi, chiar ma revolta asta !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 12:07

bai baieti[andulica si adi],daca nu puteti face diferenta intre un utilizator si altul de ce nu incercati voi cu memosan,face bine si nici nu e scumpa,pt.ce afirm eu imi asum raspunderea,mai recititi inca o data si vedeti cine,ce si cum

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Pagini: << 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: