back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 >> Sari la pagina:

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:34

De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 22:15:25vai.... ...să vezi cum găsesc eu acum exact pasajul unde ai spus tu că împărăția lui dumnezeu este raiul....revin în maxim 10 minute (cât îmi va lua să caut prin atâtea pagini pe topicul ăsta)...și să vezi ce-ți fac...

Vezi că și Florin mi-a zis că revine cu traducerea în 10 minute...și dus a fost până în ziua de azi. Îți spun eu ce vei găsi. Undeva am spus că împărăția lui Dumnezeu include și raiul - ceea ce este adevărat. Dumnezeu este domn sau domnește și între moarte și înviere, dar nu doar atunci! Demostrația domniei lui prin Iisus, Fiul cel întrupat, răstignit și înviat, este atotcuprinzătoare - nicidecum limitată la (sau una cu) raiul...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:37

fii atent puțin adi cum te contrazici singur.....

deci...în discuția cu mine de la o pagină din urmă eu spuneam...**eu aș fii în situația asta îndreptățită sa cred că împărația lui dumnezeu este de fapt raiul...**(referitor la cuvintele lui iisus adresate tâlharului de pe cruce), iar tu mi-ai răspuns...**Absolut.**....ceea ce ai scris în continuare nu mă interesează aici (mă va interesa mai târzis , dar momentan să lămurim asta.)...
bun....
acum spui ceva de genul....**Sigur că am recunoscut c㠄Împărăția lui Dumnezeu” și „Raiul”/„Paradisul” sunt totuna – după cum am recunoscut și că teoria conspirației este foarte probabilă sau că masonii vor încerca cipuirea subcutanată a tuturor oamenilor.**

acum eu mă aflu într-o dilemă....ce să înțeleg de aici?
variante
1) ai uitat ce ai spus atunci
2) acum recunoști că masonii vor să ne pună cipuri....
3) am înnebunit eu....sau am băut prea mult

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:41

De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:34:56
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 22:15:25vai.... ...să vezi cum găsesc eu acum exact pasajul unde ai spus tu că împărăția lui dumnezeu este raiul....revin în maxim 10 minute (cât îmi va lua să caut prin atâtea pagini pe topicul ăsta)...și să vezi ce-ți fac...

Vezi că și Florin mi-a zis că revine cu traducerea în 10 minute...și dus a fost până în ziua de azi. Îți spun eu ce vei găsi. Undeva am spus că împărăția lui Dumnezeu include și raiul - ceea ce este adevărat. Dumnezeu este domn sau domnește și între moarte și înviere, dar nu doar atunci! Demostrația domniei lui prin Iisus, Fiul cel întrupat, răstignit și înviat, este atotcuprinzătoare - nicidecum limitată la (sau una cu) raiul...

adi,acea traducere nu am mai postat-o din momentul in care a inceput mistocareala,adica eu ma chinui ca bou sa va scot din intunericyu' in care supravietutiti si voi vreti sa ma trageti si pe mine dupa voi,incearca sa uiti de acea traducere pana in clipa in care nu vei demonstra cu adevarat ca ai un spirit cautator de lumina

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:42

De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 22:37:19fii atent puțin adi cum te contrazici singur.....

deci...în discuția cu mine de la o pagină din urmă eu spuneam...**eu aș fii în situația asta îndreptățită sa cred că împărația lui dumnezeu este de fapt raiul...**(referitor la cuvintele lui iisus adresate tâlharului de pe cruce), iar tu mi-ai răspuns...**Absolut.**....ceea ce ai scris în continuare nu mă interesează aici (mă va interesa mai târzis , dar momentan să lămurim asta.)...
bun....
acum spui ceva de genul....**Sigur că am recunoscut c㠄Împărăția lui Dumnezeu” și „Raiul”/„Paradisul” sunt totuna – după cum am recunoscut și că teoria conspirației este foarte probabilă sau că masonii vor încerca cipuirea subcutanată a tuturor oamenilor.**

acum eu mă aflu într-o dilemă....ce să înțeleg de aici?
variante
1) ai uitat ce ai spus atunci
2) acum recunoști că masonii vor să ne pună cipuri....
3) am înnebunit eu....sau am băut prea mult

Ce dilemă Ioana??? Adi nu a spus că nu va fii o cip-uială generală....a spus doar că nu va fi ACUM.
Deci va fi într-un viitor îndepărat și că DEOCAMDATĂ nu se pune problema!!!
Tu ai înțeles altceva??? Sau când a spus asta ai crezut că va fi peste 20 de ani??? Nu dragă...va fi peste 1000 de ani!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:44

adi,incearca sa recitesti paginile 198; 199 si vezi raspunsul meu la intrebarile tale

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:48

in momentul in care veti reusi sa cititi cu adevarat biblia si nu alte bazaconii ,veti avea mari surprize,biblia originala este o intreaga simbolistica pt.cei care vor si pot sa inteleaga,ceea ce cititi voi acuma si va dati destepti nevoie mare,va dati doctorate degeaba si in nimic sunt cele mai mari falsuri din istoria planetei pamant,adoratorilor de evrei spurcati

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:50

De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 22:37:19deci...în discuția cu mine de la o pagină din urmă eu spuneam...**eu aș fii în situația asta îndreptățită sa cred că împărația lui dumnezeu este de fapt raiul...**(referitor la cuvintele lui iisus adresate tâlharului de pe cruce), iar tu mi-ai răspuns...**Absolut.**....ceea ce ai scris în continuare nu mă interesează aici (mă va interesa mai târzis , dar momentan să lămurim asta...

Ioana, nu fragmenta un paragraf și nu scoate cuvântul „absolut” din context. Argumentul atunci era un argument de tipul „Da...dar”! Da, „împărăția lui Dumnezeu” include „raiul,” dar nu se limitează la acesta. După cum spuneam: „ambele au un înțeles dinamic privind domnia cosmică a lui Dumnezeu, care include și starea dintre moarte și înviere!” Pentru tine acest „include și” înseamnă cumva c㠄se reduce la”?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:54

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 22:41:51adi,acea traducere nu am mai postat-o din momentul in care a inceput mistocareala,adica eu ma chinui ca bou sa va scot din intunericyu' in care supravietutiti si voi vreti sa ma trageti si pe mine dupa voi,incearca sa uiti de acea traducere pana in clipa in care nu vei demonstra cu adevarat ca ai un spirit cautator de lumina

Florin, încercarea ta de a ne scoate din întuneric cu o traducere inventată a unui text ebraic cunoscut a fost cel lamentabil exercițiu imaginabil. Să nu vorbim de un spirit căutător de lumină până când nu recunoști că întunericul cu acea ocazie era de partea ta.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:54

De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:50:18
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 22:37:19deci...în discuția cu mine de la o pagină din urmă eu spuneam...**eu aș fii în situația asta îndreptățită sa cred că împărația lui dumnezeu este de fapt raiul...**(referitor la cuvintele lui iisus adresate tâlharului de pe cruce), iar tu mi-ai răspuns...**Absolut.**....ceea ce ai scris în continuare nu mă interesează aici (mă va interesa mai târzis , dar momentan să lămurim asta...

Ioana, nu fragmenta un paragraf și nu scoate cuvântul „absolut” din context. Argumentul atunci era un argument de tipul „Da...dar”! Da, „împărăția lui Dumnezeu” include „raiul,” dar nu se limitează la acesta. După cum spuneam: „ambele au un înțeles dinamic privind domnia cosmică a lui Dumnezeu, care include și starea dintre moarte și înviere!” Pentru tine acest „include și” înseamnă cumva c㠄se reduce la”?

adi....fii atent puțin....nu ai spus *include* ci răspunzând cuvintelor mele **eu aș fii în situația asta îndreptățită sa cred că împărația lui dumnezeu ESTE de fapt raiul...**... ai spus....ABSOLUT....

ps: uite...ca să nu ne certăm... +

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:56

De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:54:30
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 22:41:51adi,acea traducere nu am mai postat-o din momentul in care a inceput mistocareala,adica eu ma chinui ca bou sa va scot din intunericyu' in care supravietutiti si voi vreti sa ma trageti si pe mine dupa voi,incearca sa uiti de acea traducere pana in clipa in care nu vei demonstra cu adevarat ca ai un spirit cautator de lumina

Florin, încercarea ta de a ne scoate din întuneric cu o traducere inventată a unui text ebraic cunoscut a fost cel lamentabil exercițiu imaginabil. Să nu vorbim de un spirit căutător de lumină până când nu recunoști că întunericul cu acea ocazie era de partea ta.
omule,intuneric este la ora asta afara,precum este in mintile celor care cauta adevaruri divine in falsurile bibliei actuale

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:58

De la: Dorulet, la data 2009-07-23 22:42:37Ce dilemă Ioana??? Adi nu a spus că nu va fii o cip-uială generală....a spus doar că nu va fi ACUM. Deci va fi într-un viitor îndepărat și că DEOCAMDATĂ nu se pune problema!!! Tu ai înțeles altceva??? Sau când a spus asta ai crezut că va fi peste 20 de ani??? Nu dragă...va fi peste 1000 de ani!!!

Ha, ha. Dora, tu mă bagi în păcat. Păi eu nu cred nici teoria conspirației nici cipuirea subcutanată. Dar îl las pe Andu să-i explice (dacă mai e cazul)...că după ce i-a scris el ce i-a scris...ne-am pomenit la Moieciu cu o fată gata exorcizată...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:59

adi,incearca sa citesti spicuiri din arhivele secrete ale vaticanului pe care papa ioan paul I a vrut sa le faca publice si asta i-a atras moartea prin ,,infarct''

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:59

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 22:56:32 omule,intuneric este la ora asta afara,precum este in mintile celor care cauta adevaruri divine in falsurile bibliei actuale
de cine a fost scrisa Biblia ?

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:03

De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 22:54:57ai spus....ABSOLUT....

Și după aceea ce am spus? Am spus: "...domnia cosmică a lui Dumnezeu...INCLUDE ȘI starea dintre moarte și înviere!” Ce nu ți-e clar? Include și nu înseamnă se reduce la! Vezi că dacă mai continui pun poza aia cu trasul de zulufi...

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:04

De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:34:56

Adi, tu cred ca nu-l "vezi " pe Dumnezeu din cauza cuvintelor......
Tot ce e important se reduce la "Eu sunt CALEA si ADEVARUL si VIATA! " ...imi pare rau, nu stiu continuarea, dar stiu ca zice ceva de viata vesnica.

Apropos, eu stiu doar Tatal Nostru si Ave Maria...pe care le spun cam rar....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:08

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 22:56:32
De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:54:30Florin, încercarea ta de a ne scoate din întuneric cu o traducere inventată a unui text ebraic cunoscut a fost cel lamentabil exercițiu imaginabil. Să nu vorbim de un spirit căutător de lumină până când nu recunoști că întunericul cu acea ocazie era de partea ta.

omule,intuneric este la ora asta afara,precum este in mintile celor care cauta adevaruri divine in falsurile bibliei actuale

Florin, singurul fals (demonstrabil) pe care eu l-am văzut a fost traducerea ta! Vrei să o repostez? Încetează odată cu pretenția iluminării proprii; nu ai nici un interes să cauți adevărul. Dacă ai avea, ai accepta traducerea pe care ți-am făcut-o eu și ai recunoaște că cine ți-a sucit mințile cu falsul pe care l-ai aruncat pe forum este mai întunecat ca noaptea de afară de care vorbeai.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:09

De la: adipopa, la data 2009-07-23 23:03:06Și după aceea ce am spus? Am spus: "...domnia cosmică a lui Dumnezeu...INCLUDE ȘI starea dintre moarte și înviere!” Ce nu ți-e clar? Include și nu înseamnă se reduce la! Vezi că dacă mai continui pun poza aia cu trasul de zulufi...

Scuze, renunț la șantaj.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:10

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 22:44:32adi,incearca sa recitesti paginile 198; 199 si vezi raspunsul meu la intrebarile tale

Florin, întrebările mele au venit după răspunsurile tale. Nu obișnuiesc să întreb lucruri la care cineva a răspuns deja. Rândul tău.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:11

De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 23:04:08Adi, te cred ca nu-l "vezi " pe Dumnezeu din cauza cuvintelor......
Tot ce e important se reduce la "Eu sunt CALEA si ADEVARUL si VIATA! " ...imi pare rau, nu stiu continuarea, dar stiu ca zice ceva de viata vesnica.
Apropos, eu stiu doar Tatal Nostru si Ave Maria...pe care le spun cam rar....
Mantuitorul ne invata ca sunt “fericiti cei ce nu au vazut si au crezut” (Ioan 20, 29; Luca, 1, 45); iar marele apostol Pavel: “Umblam prin credinta, iar nu prin vedere” (II Cor., 5, 7).

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:15

De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 23:04:08Adi, tu cred ca nu-l "vezi " pe Dumnezeu din cauza cuvintelor...Tot ce e important se reduce la "Eu sunt CALEA si ADEVARUL si VIATA! " ...imi pare rau, nu stiu continuarea, dar stiu ca zice ceva de viata vesnica. Apropos, eu stiu doar Tatal Nostru si Ave Maria...pe care le spun cam rar...

Bianca, cele zece porunci sunt importante; rugăciunea împărătească și Ave Maria merită pomenite. "Eu sunt calea, adevărul și viața..." reprezintă chintesența vocației mesianice a lui Iisus. Dar trebuie să mergem mai departe, să creștem, să aprofundăm scriptura...

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:16

De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:58:17
De la: Dorulet, la data 2009-07-23 22:42:37Ce dilemă Ioana??? Adi nu a spus că nu va fii o cip-uială generală....a spus doar că nu va fi ACUM. Deci va fi într-un viitor îndepărat și că DEOCAMDATĂ nu se pune problema!!! Tu ai înțeles altceva??? Sau când a spus asta ai crezut că va fi peste 20 de ani??? Nu dragă...va fi peste 1000 de ani!!!

Ha, ha. Dora, tu mă bagi în păcat. Păi eu nu cred nici teoria conspirației nici cipuirea subcutanată. Dar îl las pe Andu să-i explice (dacă mai e cazul)...că după ce i-a scris el ce i-a scris...ne-am pomenit la Moieciu cu o fată gata exorcizată...

iar cipuri am crezut ca s-a terminat la Moeciu

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:17

De la: adipopa, la data 2009-07-23 23:09:20
De la: adipopa, la data 2009-07-23 23:03:06Și după aceea ce am spus? Am spus: "...domnia cosmică a lui Dumnezeu...INCLUDE ȘI starea dintre moarte și înviere!” Ce nu ți-e clar? Include și nu înseamnă se reduce la! Vezi că dacă mai continui pun poza aia cu trasul de zulufi...

Scuze, renunț la șantaj.

**domnia cosmică a lui Dumnezeu...INCLUDE ȘI starea dintre moarte și înviere!”**

adi..am spus deja că asta o sămă intereseze mai târziu(și mai vorbim noi )

acum vreau doar să recunoști că ai spus că împărăția lui dumnezeu și raiul sunt același lucru....
repostez mesajul...

**De la: adipopa, la data 2009-06-28 20:39:48

De la: ioana_dark, la data 2009-06-28 20:33:40

eu aș fii în situația asta îndreptățită sa cred că împărația lui dumnezeu este de fapt raiul...

Absolut. Dar nu ai fi îndreptățită să înțelegi nici unul dintre termeni într-un sens spațial (platonic)! Ambele au un înțeles dinamic privind domnia cosmică a lui Dumnezeu, care include și starea dintre moarte și înviere! **

deci...recunoști că ai spus că eu sunt îndreptățită să cred că raiul și împărăția lui dumnezeu sunt același lucru?
(rezolvăm apoi și cu *sensul*)....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:21

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 23:16:07
De la: adipopa, la data 2009-07-23 22:58:17

iar cipuri am crezut ca s-a terminat la Moeciu

1) la moeciu decât am încercat să vorbim , dar ne-a oprit proasta aia...
2) acum nu vorbeam despre cipuri ci despre împărăția lui dumnezeu
3) dacă am vorbi despre cipuri....ar fii ceva rău?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:22

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-23 23:11:10Mantuitorul ne invata ca sunt “fericiti cei ce nu au vazut si au crezut” (Ioan 20, 29; Luca, 1, 45); iar marele apostol Pavel: “Umblam prin credinta, iar nu prin vedere” (II Cor., 5, 7).

Da, Dorinel. Toma a.k.a. Geamănul a avut fericirea să se convingă asupra învierii (și implicit asupra vocației mântuitorului) prin vedere și atingere. Iisus însă fericește mai mult generațiile a căror credință se întemeiază nu pe vederea celui înviat, ci pe greutatea cuvintelor lui (fără a exclude bineînțeles mărturia evangheliștilor și apostolilor).

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:28

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 16:58:23
De la: adipopa, la data 2009-07-23 09:24:35
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 08:08:56da;este foarte bine ca le da citate din marea bilbaiala,decat paine,hrana,adapost si ocrotire,e mai buna cartea neagra...

Florin, ce culoare morală are cartea sfântă a religie tale? Te-am întrebat de mai multe ori, și repet: este o religie păgână, nu? În timpul studenției am cunoscut niște studenți păgâni; dar ei insistau să nu fie considerați atei și nu se sfiau să se afișeze ca păgâni. Tu de ce nu-ți afișezi deschis păgânismul (dacă aceasta este religia ta)? Ce cărți sfinte folosești (dacă folosești) și cum hrănește, oferă adăpost și ocrotire religia ta? Apoi îți voi spune eu cum hrănește, oferă adăpost și ocrotire religia mea - practic, aici unde sunt eu, în pătrățica mea...

in primul rand eu nu imbratisez o religie anume,asadar povestea cu coloristica morala a religiei mele cade din start,in al doilea rand nu exista nici macar o singura carte sfanta pe planeta pamant,o carte este si va fi intotdeauna o carte pur si simplu,indiferent de nume sau autor,cat despre biblie nu poate fi numita nici macar carte de colorat sau de povesti pt.simplul motiv ca este o carte care incurajeaza idolatria,sacrificiile de vieti omenesti,razboaie,incesturi,crime,hotii,paricide,fratricide,proxenetism,prostitutie si alte rele,noroc ca nu erau cunoscute pe vremea primitivilor despre care se spune ca ar fi fost influentati divin,cocaina,extasy sau mitraliera si praful de pusca,ai fi vazut atunci impuscaturi si deliruri sfinte la greu cu acceptul fatis al lui savaot sau yahwe sau isus sau adonai sau alt bagabont mistic

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:28

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 17:09:08 PĂGẤN, -Ă, păgâni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care se închină zeilor sau idolilor; idolatru; p. ext. nume dat de creștini celor care sunt de altă religie decât cea creștină sau care nu are nici o religie; p. restr. turc, mahomedan. 2. Adj. Care aparține unei religii politeiste sau cultului civilizației antice greco-romane sau care se referă la antichitatea greco-romană; p. restr. turcesc. 3. S.m. și f. Persoană care se abate de la dogmele religiei (creștine); eretic. 4. S.m. și f. Fig. Om rău la suflet, crud, nemilos. 5. Adj. Pătimaș, sălbatic, cumplit. – Lat. paganus.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de valeriu, 3 Feb 2004 | Greșeală de tipar

PĂGÂN adj. v. turcesc.
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar

PĂGÂN adj., s. (BIS.) 1. adj., s. idolatru, politeist, (înv.) idoloslugaș, idoloslujebnic. (Popoarele ~ antice.) 2. adj. păgânesc. (Credințe ~.) 3. adj. necredincios, (înv. și reg.) pogan, (înv.) agarinesc, proclet, viclean. (Persoane creștine și persoane ~.) 4. s. necredincios, (înv.) agarean, viclean. (Un ~ hulit de creștini.)

PĂGÂN adj., s. v. turc.

PĂGÂN s. v. mahomedan, musulman.

PĂGÂN s., adj. v. ateu, eretic, liber-cugetător, necredincios, schismatic.
Sursa: Sinonime

Păgân ≠ creștin
Sursa: Antonime

păgân s. m., adj. m., pl. păgâni; f. sg. păgână, g.-d. art. păgânei, pl. păgâne

PĂGÂN ~i m. 1) Persoană care se închină zeilor sau idolilor; idolatru. 2) (în concepția credincioșilor creștini) Persoană de altă credință. 3) Persoană care nu ține nici de o credință. 4) Om rău la suflet. /

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:29

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 17:10:25mesajul de mai sus este pt.adi popa,te rog citeste toate aceste definitii si intelege ca eu nu ma simt definit de nici una dintre ele,DECI NU SUNT PAGAN

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:29

De la: adipopa, la data 2009-07-23 23:15:25Bianca, cele zece porunci sunt importante; rugăciunea împărătească și Ave Maria merită pomenite. "Eu sunt calea, adevărul și viața..." reprezintă chintesența vocației mesianice a lui Iisus. Dar trebuie să mergem mai departe, să creștem, să aprofundăm scriptura...
bun Adi ! cum explicam “Sa nu alergi la cei ce cheama mortii, pe la vrajitori sa nu umblati si sa nu va intinati cu ei” (Lev., 19, 31); si “Barbatul sau femeia, de vor chema morti sau de vor vraji, sa moara neaparat; cu pietre sa fie ucisi, ca sangele lor este asupra lor” (Lev., 20, 27).
ce pot intelege ? ca sufletul nostru traieste si dupa moarte ?
in Vechiul Testamentul s-a practicat necromantia, dovada fiind cazul lui Saul cu necromanta din Endor. deasemeni, invocarea sfintilor de catre Biserica, nu este decat o invocare a sufletelor. stim bine ca sfiinti au trait ca oameni pe acest Pamant si exista numeroase dovezi ale existentei lor. deci sufletul, repet, traieste si dupa moarte ?!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:31

De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 23:17:36adi..am spus deja că asta o sămă intereseze mai târziu (și mai vorbim noi)...

Dacă nu te interesează acum când contează (ca să înțelegi ceva) degeaba te interesează mai târziu (când nu mai înțelegi nimic). Postarea este un întreg, pe care nu ar trebui să-l fărâmițezi după bunul plac; o concesie urmată de o redefinire nu este o concesie absolută.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:41

De la: adipopa, la data 2009-07-23 23:31:37
De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 23:17:36adi..am spus deja că asta o sămă intereseze mai târziu (și mai vorbim noi)...

Dacă nu te interesează acum când contează (ca să înțelegi ceva) degeaba te interesează mai târziu (când nu mai înțelegi nimic). Postarea este un întreg, pe care nu ar trebui să-l fărâmițezi după bunul plac; o concesie urmată de o redefinire nu este o concesie absolută.

**Absolut. Dar nu ai fi îndreptățită să înțelegi nici unul dintre termeni într-un sens spațial (platonic)! Ambele au un înțeles dinamic privind domnia cosmică a lui Dumnezeu, care include și starea dintre moarte și înviere! **

fii atent cum interpretez eu ideile astea (și mai ia niște flori... )....
deci...e absolut ok să considerăm că împărăția lui dumnezeu și raiul sunt același lucru (ai scris asta cu mâna ta), dar...că ambele nu au înțelesul pe care li-l dau eu (dar...atenție!!!...au același înțeles) ci un altul pe care li-l conferi tu....
dacă înțelesul pe care li-l dai tu e mai bun sau mai puțin bun decât cel pe care li-l confer eu ...vom discuta altă dată....momentan îmi doream doar să recunoști că ai spus că ambele au același înțeles.......

ps: adi...scuze că insist atât...dar îmi doresc cu adevărat să înțeleg cum gândești...și nu aș reuși dacă mesajele tale îmi sunt ambigue și neclare....
în plus...eu consider multe dintre ideile tale erezii...dar...aș fii gata să recunosc că religia ta e adevarată și ortodoxia nu (și să-ți adopt ideile întru totul) dacă-mi argumentezi bine de ce e ca tine....(dar...dacă e ca mine...revino tu la ortodoxie )....

Pagini: << 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: