back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 >> Sari la pagina:

Bi_anca

1554 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:05

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 17:57:52@bianca ....am spus ca ma "plictiseste",ca sa nu-i spun altfel ! dar ti s-a parut atit de "tare" cuvintul,incit l-a taiat pe cel de "babo" ,etc.etc ? fata asta are mari probleme de caracter si de educatie .....cit despre inteligenta,unde nu e,nici Dumnezeu nu cere !!

Haideti ma ca eu va iubesc pe amandoua: pe ea ca trage concluziile prea repede si pe tine ca n-ai rabdare sa-i explici.

Hai pupati-va !!!

Doar stiti ca eu detin monopolul la scandal pe forum .. Deci locul e ocupat !!!

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:05

De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 17:30:54dorine...spațiul și timpul sunt infinite...așa cã nu duce grijã ...unde o sã stãm....va fii loc pentru fiecare...
asta sã fie ultima ta problemã...
spatiul este infinit sau, ma rog, asa credem noi, da, dar nu cel al nostru ! pamantul este ... limitat ! mai puneti logica la treaba! tu ca fiinta umana traiesti pe Pamant, nu in spatiu si timp !!!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:06

De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 18:05:13
De la: gabigabi, la data 2009-07-23 17:57:52@bianca ....am spus ca ma "plictiseste",ca sa nu-i spun altfel ! dar ti s-a parut atit de "tare" cuvintul,incit l-a taiat pe cel de "babo" ,etc.etc ? fata asta are mari probleme de caracter si de educatie .....cit despre inteligenta,unde nu e,nici Dumnezeu nu cere !!

Haideti ma ca eu va iunbesc pe amandoua: pe ea ca trage concluziile prea repede si pe tine ca n-ai rabdare sa-i explici.

Hai pupati-va !!!

eu o iubesc pe mamaie da ea nu vrea sa ma creada

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:08

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 17:27:32intru si eu in discutia asta si am sa-ti spun @amirale,ca astia suntem cam toti ; adica ` 6 miliarde ! eu chiar cred in reincarnare si ,ca atare, ne-am tot rulat- aceeasi- in tot acest timp ! adevarat, se mai genereaza suflete =ginduri noi,dar si din cele vechi se resorb si cred ca asta-i media ! cit despre 'judecata de apoi',nu vine la toti odata .....nu-ti pot dovedi asta acum,dar cind o fi sa trecem dincolo,ai sa intelegi tu singur !
mai vorbim pe tema asta. deocamdata ma abtin pe acest topic .

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Mircea Eliade - Istoria ideilor si credintelor religioase vol 1 Mircea Eliade - Istoria ideilor si credintelor religioase vol 1

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
gabigabi

12108 mesaje

da' n-ai vrea tu sa te duci pina-n Antalia?... dupa cum te laudai cit de curtata esti,facind haz pe celalalt topic,dind inca o dovada de cit de inteligenta esti, as zice ca poti sa faci si Turcia....ti s-ar potrivi de minune....ca d'aia te-a invitat ....sau nu ti-ai dat seama ?.....
P.S ti-a placut acest stil de a vorbi si a te adresa unui om total necunoscut ? ei, daca nu ti-a placut,sa stii ca asta-i stilul tau,ti se potriveste si cred ca celor ca tine,daca nu le vorbesti pe limba lor,ca sa te-nteleaga,te cred dus cu capul dupa cum mi-ai zis !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:09

Mircea Eliade - Istoria ideilor si credintelor religioase vol 2 Mircea Eliade - Istoria ideilor si credintelor religioase vol 2

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:11

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 18:08:49da' n-ai vrea tu sa te duci pina-n Antalia?... dupa cum te laudai cit de curtata esti,facind haz pe celalalt topic,dind inca o dovada de cit de inteligenta esti, as zice ca poti sa faci si Turcia....ti s-ar potrivi de minune....ca d'aia te-a invitat ....sau nu ti-ai dat seama ?.....
P.S ti-a placut acest stil de a vorbi si a te adresa unui om total necunoscut ? ei, daca nu ti-a placut,sa stii ca asta-i stilul tau,ti se potriveste si cred ca celor ca tine,daca nu le vorbesti pe limba lor,ca sa te-nteleaga,te cred dus cu capul dupa cum mi-ai zis !

vai mamaie te-a palit invidia daca ai mai avea tu 22 de anisori, ce excursii ai mai face saraca de tine
lasa ca e bine si la Moeciu, decat deloc

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:13

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 17:59:01
De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 17:56:19
Adnana...mai intai trebuie sa cunosti si dup'aia sa respingi.
Eu eram atee!! Cate persoane atee care devin credincioase exista si cati credinciosi devin atei ??!! Te-ai intrebat asta?
Tu stii ce inseamna REVELATIA???? Ca iti spun eu.....pt ca mie mi s-a intamplat.
Dar nu sunt de acord cu 99% dintre credinciosi, ca sa nu mai spun cate procente dintre "oamenii biserici"i nu au nimic in comun cu credinta !!

M-ai vazut tu pe mine ca fac prozelitism ??!! Eu nici nu ma duc la biserica

Da,bine Bianca! si daca nu mai esti atee ce? inseamna ca nu ai o problema de intelegere?felicitari ca nu mai esti,dar gandeste-te si tu si la ce spune baba aia: reincarnari Judecata de Apoi pe bucati astea is niste aberatii.daca sustii asa ceva, inseamna ca ai alta credinta, nu ca esti crestina

Ma copilule !!Tu stii cat te iubesc eu pe tine...si cand calci in strachini..Stii ca ne-am "paruit" la inceput, dar acum iti trimit mesaje disperate cand "dispari" de pe forum

Eu va iubesc pe amandoua la fel de mult: pe tine pt ca te grabesti sa tragi concluzii si pe ea pt ca n-are rabdare sa-ti explice DE CE concluzia aia nu e buna.
Hai pupati-va

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:15

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 18:08:49da' n-ai vrea tu sa te duci pina-n Antalia?... dupa cum te laudai cit de curtata esti,facind haz pe celalalt topic,dind inca o dovada de cit de inteligenta esti, as zice ca poti sa faci si Turcia....ti s-ar potrivi de minune....ca d'aia te-a invitat ....sau nu ti-ai dat seama ?.....

Gabi !!!
Nu e frumos !!!!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:17

degeaba va incercati puterile intr-ale bibliei sau religiilor,vine cezar cu avantul sau revolutionar si va scoate din dilema,o clipa de rabdare sa-si faca somnu' de frumusete

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 18:13:43
Eu eram atee!! Cate persoane atee care devin credincioase exista si cati credinciosi devin atei ??!! Te-ai intrebat asta?
Tu stii ce inseamna REVELATIA???? Ca iti spun eu.....pt ca mie mi s-a intamplat.
Dar nu sunt de acord cu 99% dintre credinciosi, ca sa nu mai spun cate procente dintre "oamenii biserici"i nu au nimic in comun cu credinta !!

Da,bine Bianca! si daca nu mai esti atee ce? inseamna ca nu ai o problema de intelegere?felicitari ca nu mai esti,dar gandeste-te si tu si la ce spune baba aia: reincarnari Judecata de Apoi pe bucati astea is niste aberatii.daca sustii asa ceva, inseamna ca ai alta credinta, nu ca esti crestina

Ma copilule !!Tu stii cat te iubesc eu pe tine...si cand calci in strachini..Stii ca ne-am "paruit" la inceput, dar acum iti trimit mesaje disperate cand "dispari" de pe forum

Eu va iubesc pe amandoua la fel de mult: pe tine pt ca te grabesti sa tragi concluzii si pe ea pt ca n-are rabdare sa-ti explice DE CE concluzia aia nu e buna.
Hai pupati-va

Bianca, hai sa nu ii mai facem varza topicul lui Adi, care e un topic foarte serios.nu m-am grabit la nicio concluzie.o citesc pe mamaie de mult tare.si e o TERMINATA!!!! las-o in plata Domnului sa isi vada de Moeciu ei.ce cauta pe forum, daca nu sa se ia lumea deea??nimeni nu e de acord cu ea sa se duca la plimbare pe acolo , sa ne lase cu aberatiile ei
for you

Bi_anca

1554 mesaje

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 18:06:45
De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 18:05:13

Haideti ma ca eu va iunbesc pe amandoua: pe ea ca trage concluziile prea repede si pe tine ca n-ai rabdare sa-i explici.
Hai pupati-va !!!

eu o iubesc pe mamaie da ea nu vrea sa ma creada

Aici esti ipocrita

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:18

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 18:17:14degeaba va incercati puterile intr-ale bibliei sau religiilor,vine cezar cu avantul sau revolutionar si va scoate din dilema,o clipa de rabdare sa-si faca somnu' de frumusete

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:20

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 18:17:17
De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 18:13:43

Hai pupati-va

Bianca, hai sa nu ii mai facem varza topicul lui Adi, care e un topic foarte serios.nu m-am grabit la nicio concluzie.o citesc pe mamaie de mult tare.si e o TERMINATA!!!! las-o in plata Domnului sa isi vada de Moeciu ei.ce cauta pe forum, daca nu sa se ia lumea deea??nimeni nu e de acord cu ea sa se duca la plimbare pe acolo , sa ne lase cu aberatiile ei
for you

Pai tocmai explicam ceva exact la OBIECT, dar nu s-a postat !!!
TOT ce zice Gabi (mai putin faptul ca ar putea sa fie o energie negativa), e adevarat!!!
O sa-ti scriu in privat de ce, ca nu am timp sa stau pe forum si nu pot nici sa incep alta discutie, ca sunt deja o gramada.

Pupici

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:27

@bi- n-am facut eu afirmatia cu este,neaparat, energie negativa ! are si el rostul lui,ca doar e Stapinul astei lumi si noi,pina una-alta,suntem in puterea lui !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:29

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 18:27:09@bi- n-am facut eu afirmatia cu este,neaparat, energie negativa ! are si el rostul lui,ca doar e Stapinul astei lumi si noi,pina una-alta,suntem in puterea lui !

e clar!!!! esti prea proasta

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:38

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-23 18:17:14degeaba va incercati puterile intr-ale bibliei sau religiilor,vine cezar cu avantul sau revolutionar si va scoate din dilema,o clipa de rabdare sa-si faca somnu' de frumusete

Alt terminat!!!! Mai bine sã-ºi facã somnul de veci!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 18:39

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 18:27:09@bi- n-am facut eu afirmatia cu este,neaparat, energie negativa ! are si el rostul lui,ca doar e Stapinul astei lumi si noi,pina una-alta,suntem in puterea lui !

Nu e inca stapanul lumei asteia Gabi. Mie n-a putut sa-mi faca nimic. Adica n-a putut sa ma omoare si sa-mi ia sufletul: nu aveam pacate mari, eram buna la suflet si eram si insarcinata. Cred ca m-a protejat copilul.

Dar e ingrozitor cat am putut sa sufar.......Si acum atrag numai situatii negative: persoane care nu ma cunosc si cu care nu am nimic, se iau de mine pe forum pt ca vin sa "depun marturie", deci nu sa-mi "dau cu parerea", despre chestii care mi s-au intamplat mie personal.

Bine ca sunt doar un avatar anonim, iar tampitii si obsedatii nu pot sa ajunga la mine, ca ma trezeam cu un glontz in ceafa....!!!

Astia par toti de pe alta lume..n-au auzit de sabat sau de liturghii negre.....Sunt toti orbi si surzi

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 19:21

De la: Dorulet, la data 2009-07-23 17:12:47
De la: mytcor, la data 2009-07-23 17:08:22...ce regim, ce regim , ce regim, ce regim.?????.....(rostire; repede-repede,)

Pãi am un nenorocit de ulcer gastro-duodenal, pe care eu nu-l bag în seamã...dar are el grijã din când-în-când sã-mi aducã aminte cã existã!!!

So, mãnânc fff puþin, ptr cã dacã mãnânc mai mult mã doare...dacã nu prea mãnânc nu mã doare...ºi nu pot multe, cum ar fi ciocolata care-mi place de mor....sau fructele care la fel îmi plac...

Doar pâine prãjitã, grãtar...fierturi...supe, ciorbe mai puþin.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:24

versiunea originala la ... http://old.zambilici.ro/flash/jesus.html

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:29

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-23 20:24:37

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:31

@bi- Este stapinul acestei lumi si rostul nostru e sa iesim pas cu pas de sub robia a tot ce-nseamna el : ura,lacomie,invidie,rautate ; sete de bani si de putere ; zavistie,birfa si mizerie omeneasca aruncata-n 4 zari ! nu-ti mai face singe rau- acum, dau eu sfaturi - dar ce-ai trait tu,pastreaza ptr.tine ! sunt Taine care nu se spun oricind,oricui caci risti ....sufletele tinere nu inteleg si cel mai simplu fel de a reactiona pentru ele,este sa batjocoreasca....ideea de a intreba despre ce vorbesc unii sau altii,inca-i departe de ei ....e ca si cum i-ai da unui copil de gradinita,o problema de matematica ! n-are rost sa-l chinui....nu-i vremea potrivita ptr.el de a intelege ! cu drag

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:35

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 20:31:30@bi- Este stapinul acestei lumi si rostul nostru e sa iesim pas cu pas de sub robia a tot ce-nseamna el : ura,lacomie,invidie,rautate ; sete de bani si de putere ; zavistie,birfa si mizerie omeneasca aruncata-n 4 zari ! nu-ti mai face singe rau- acum, dau eu sfaturi - dar ce-ai trait tu,pastreaza ptr.tine ! sunt Taine care nu se spun oricind,oricui caci risti ....sufletele tinere nu inteleg si cel mai simplu fel de a reactiona pentru ele,este sa batjocoreasca....ideea de a intreba despre ce vorbesc unii sau altii,inca-i departe de ei ....e ca si cum i-ai da unui copil de gradinita,o problema de matematica ! n-are rost sa-l chinui....nu-i vremea potrivita ptr.el de a intelege ! cu drag

gabi...dacã te-aș pune sã arguemntezi douã dintre ideile expuse de tine aici (cã existã reîncarnare, respectiv cã diavolul conduce lumea) crede-mã cã ai avea mari dificultãți....
nu mai crede toate aiurelile pe care le auzi...citește biblia!!!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:50

De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 16:05:18Adi, nu mai folosi termenul ala, ca se poate intelege "altceva". Spune chocolait daca vrei, pt ca celalalt termen mai are o acceptiune de care sunt convinsa ca nu esti la curent. Suza-ma ca mi-am permis sa-ti spun...

Bine, Bianca. Voi þine cont. Dar cu Adnana nu risc sã fiu înþeles greºit. Oricum, fraza cu mam’ mare ºi ciucalata era din Goe. Acolo precis nu a însemnat altceva. Iar voi aici chiar aþi întrecut orice mãsurã cu ciocolata! Biata, Dora!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:55

De la: adipopa, la data 2009-07-23 15:46:54
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-23 11:30:26sunt mai multe surse de luat in seama, cea pe care vreau sa o aduc in discutie este chiar 9AM. Adi, sincer, tu ce parere ai? oare de ce nu isi vede Biserica de treburile ei, de menirea ei, de enoriasii ei, de comunitatea pe care o pastoreste, de activitati umanitare, de imbogatirea spirituala si culturala a credinciosilor, si mereu o vedem implicanduse in afaceri si politica ..., nu stiu !!! sau chiar doreste cu tot dinadinsul sa alunge si ultima bruma de credinta ?!!! personal, poate nu ma crezi, chiar ma revolta asta !

Voi comenta mai spre searã. Deocamdatã am reuºit sã dau de un articol ceva mai detaliat din Cotidianul de anul trecut (4 iulie 2008):

www.cotidianul.ro/catolicii_polonezi_isi_fac_retea_de_telefonie_...

=========

Catolicii polonezi îºi fac reþea de telefonie mobilã
Dana Neagu

Biserica Catolicã polonezã va lansa din septembrie o “reþea” de telefonie mobilã, care le va permite credincioºilor sã fie permanent conectaþi cu cele sfinte. Ei vor primi prin SMS-uri extrase din rugãciuni ºi citate din Evanghelie, iar în acelaºi timp vor fi direcþionaþi spre diverse programe de radio ºi de televiziune catolice.

Noua reþea va funcþiona pe infrastructura releþei Orange, unul dintre cei patru operatori de telefonie mobilã din Polonia, ºi va putea fi folositã cu ajutorul cartelelor pre-plãtite. “Ea va oferi acces la jurnalele catolice, agenþiile de informare, radiouri ºi televiziuni în lumea creºtinã", a precizat coordonatorul proiectului, pãrintele Maciej Chibowski, citat de NewsIn.

Noul proiect a fost conceput la iniþiativa unei comisii media a episcopatului polonez, care nu va deþine reþeaua ºi nici o va susþine financiar. De asta se va ocupa societatea MNI Mobile, care estimeazã cã numãrul potenþialilor clienþi se ridicã la douã milioane în Polonia, un stat de 38 de milioane de locuitori, dintre care catolici sunt peste 90%. Catolicii polonezi nu reprezintã primul popor care a decis sã îºi pãstreze enoriaºii aproape prin intermediul celularelor, servicii similare fiind diponibile în insulele Filipine ºi Italia.

Catolicii din Statele Unite pot primi ºi ei mesaje text cu rugãciuni, gânduri de la Papã ºi pasaje din scripturã, prin intermediul site-ului CatolicMobile.com. În plus, credincioºii americani pot comanda, contra cost, wallpapere cu Iisus, Fecioara Maria ºi Maica Tereza, precum ºi sã-ºi downloadeze pe telefoanele mobile cântece bisericeºti pe post de tonuri de apel.

Comunicarea prin intermediul SMS-urilor i-a fost dragã ºi lui Papa Ioan Paul al II-lea, care a folosit tehnologia modernã pentru a-ºi þine discipolii aproape. Vaticanul nu s-a dezminþit de la direcþia high-tech nici la moartea Pontifului, când vestea nefericitului eveniment le-a fost transmisã jurnaliºtilor prin intermediul unui mesaj scris. Papa Benedict al XVI-lea nu se dã nici el în spate de la proiecte inedite de promovare a Bisericii Catolice.

El se va implica, între 5 ºi 11 octombrie, alãturi de alte 1.200 de persoane, într-o lecturã integralã a Bibliei, difuzatã în direct de televiziunea publicã italianã, RAI. Potrivit MEDIAFAX, cititorii care vor lua parte la aceastã iniþiativã originalã vor citi fãrã întrerupere cele 73 de cãrþi biblice, de la Genezã la Noul Testament, în faþa camerelor de luat vederi.

Dorinel, menirea bisericii include împreunã-zidirea duhovniceascã a credincioºilor, iar tehnologia informaþiei ºi comunicaþiilor poate fi folositã în acest scop.

Dezvoltarea tehnologicã nu este un corolar exclusiv laic; nu existã practic monopol sau restricþii de ordin filosofic/moral în privinþa accesului la (ºi folosirii) TIC. Uneori tehnologia divide ºi individualizeazã, dar existã ºi premisa întãririi coeziunii de grup sau chiar a creãrii unor noi forme de socializare. Biserica este o comuniune hristicã contemporanã, relevantã, dinamicã, ale cãrei nevoi de comunicare, împãrtãºire ºi susþinere depãºeºte spaþiul naþional ºi confesional.

Ar fi ciudat ca Biserica sã încerce sã-ºi trãiascã vocaþia slujitoare în societatea contemporanã prin menþinerea formelor depãºite de transport, informare sau comunicare. Dacã ar proceda aºa, ar fi în mod cert criticatã...pentru cã se opune sau rezistã în faþa progresului tehnologic!

Revenind concret la iniþiativa de anul trecut a Bisericii Catolice din Polonia (despre care vãd cã s-a scris mai mult în presa româneascã decât în cea strãinã), aº face urmãtoarele observaþii:

(1) Nu a fost vorba de o iniþiativã comercialã de a investi într-o nouã reþea de telefonie mobilã, ci de o iniþiativã socialã de a facilita accesul unui grup de utilizatori la un anumit tip de informaþii folosind o reþea de telefonie mobilã existentã (Orange).

(2) Nu sunt convins cã acest scop nu putea fi atins ºi altfel decât prin introducerea unei cartele pre-plãtite, dar nu sunt în mãsurã sã spun ce merge ºi ce nu merge în acest sector de piaþã.

(3) Informarea utilizatorilor de telefonie mobilã privind publicaþiile religioase sau prezenþa Bisericii în mass-media s-ar fi putut realiza ºi în mod direct de pe un site specializat în astfel de servicii (la care aceºtia ar subscrie în prealabil).

(4) Indiferent de confesiune, obiceiurile multor creºtini includ citirea regulatã a scripturilor, rugãciunea zilnicã (mai ales la masã), citirea unor publicaþii, folosirea unor imagini, video, etc., iar acest obiceiuri pot fi menþinute ºi cu ajutorul TIC.

În concluzie, chiar dacã nu aº fi un utilizator al aceste reþele sociale, nu vãd în iniþiativa polonezilor nimic dezonorabil sau incompatibil cu viaþa creºtinã.

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:57

De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 20:35:48
De la: gabigabi, la data 2009-07-23 20:31:30@bi- Este stapinul acestei lumi si rostul nostru e sa iesim pas cu pas de sub robia a tot ce-nseamna el : ura,lacomie,invidie,rautate ; sete de bani si de putere ; zavistie,birfa si mizerie omeneasca aruncata-n 4 zari ! nu-ti mai face singe rau- acum, dau eu sfaturi - dar ce-ai trait tu,pastreaza ptr.tine ! sunt Taine care nu se spun oricind,oricui caci risti ....sufletele tinere nu inteleg si cel mai simplu fel de a reactiona pentru ele,este sa batjocoreasca....ideea de a intreba despre ce vorbesc unii sau altii,inca-i departe de ei ....e ca si cum i-ai da unui copil de gradinita,o problema de matematica ! n-are rost sa-l chinui....nu-i vremea potrivita ptr.el de a intelege ! cu drag

gabi...dacã te-aș pune sã arguemntezi douã dintre ideile expuse de tine aici (cã existã reîncarnare, respectiv cã diavolul conduce lumea) crede-mã cã ai avea mari dificultãți....
nu mai crede toate aiurelile pe care le auzi...citește biblia!!!

Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!!

De asta ii spuneam lui Adnana, habar n-am teorie, dar la practica ma pricep binisor .....Pt. ca Dumnezeu a scris Biblia ca sa ne faca sa intelegem ce vrea de la noi: si eu am inteles. Nu mai am nevoie sa citesc Biblia, pt ca stiu ce vrea Dumnezeu de la mine.
"Alfabetul " sunt cele 10 porunci. Daca nu ma crezi intreaba-l pe Adi, ca el ar trebui sa stie ce vreau sa spun.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:08

@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere !

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:12

De la: Bi_anca, la data 2009-07-23 20:57:15Ioana...si tu ai avea mari dificultati s-o contrazici folosind Biblia, in care e scris : CREDE SI NU CERCETA....ca sa nu vorbim de faptul ca biblia aia, se pare ca a fost putin cam...CENZURATA !!!!!

De asta ii spuneam lui Adnana, habar n-am teorie, dar la practica ma pricep binisor .....Pt. ca Dumnezeu a scris Biblia ca sa ne faca sa intelegem ce vrea de la noi: si eu am inteles. Nu mai am nevoie sa citesc Biblia, pt ca stiu ce vrea Dumnezeu de la mine. "Alfabetul " sunt cele 10 porunci. Daca nu ma crezi intreaba-l pe Adi, ca el ar trebui sa stie ce vreau sa spun.

Bianca, în Biblie nu scrie „crede ºi nu cerceta;” cliche-ul este o extrapolare rãu-voitoare. Cenzurarea este o acuzaþie gratuitã; putem discuta cât doreºti pe critica textualã, dar cu exemple concrete. Cu privire la cele 10 porunci, poate ºtiu ce vrei sã spui, dar nu mai bine spui tu...?

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 21:16

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 21:08:07@ioana....dark ? de ce ti-ai ales tocmai acest "dark",daca tu esti atit de credincioasa ? referitor la intrebarea ta : am inteles ca tatal tau e preot ! intreaba-l pe dinsul cine conduce aceasta lume ! poate ca-ti va spune adevarul ! daca nu,revin-o si am sa argumentez ! cit despre reincarnare ,apar si-n biblie citeva mici-mici apropouri peste care se trece rapid si asta ptr.ca dupa etatizarea bisericii,multe-foarte multe lucruri nu "cadrau" cu dorinta ei si atunci,au disparut ! dar,daca neaparat vrei,voi incerca o detaliere !

Gabi, nikname-ul ala e evident de unde vine..era odata o frantzuzoaica pe care Dumnezeu a trimis-o.........
Acum stii???
Ce-o fi insemnand a gandi teologic??!! Si cati dintre reprezentantii institutiilor religioase o fac?? Acum am citit...si m-a lovit nedumerirea....

Pagini: << 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: