Info
x
Antonescu a fost un adevarat patriot?
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 16:21
De la: 9am104796, la data 2009-10-25 13:10:25 Aceasta natie are si ea destinul ei a trebuit trecuta prin foc pentru greselile ei parerea mea este ca sa meritat soarta .toti savantii astia ce vorbesc de holocaust cauta de fapt pretexte sa mai ceara niste compensatii pentru ca evreii la asta se pricep cel mai bine . sa nu uite niciodata ca bani pe care iau extorcat de la alte natii devin blesteme . evrei i ce fac cu tarile arabe / vi se pare ca sint niste mielusei /nici decum omoara si distrug fara nici o urma de rusine /TRAIASCA POPORUL EVREU/........Aveti curaj;persoana cu ...037...are sa va demonstreze ca "iau extorcat" se scrie :i-au extorcat...O ASEMENEA GRESALA DE TIPAR ii da motiv sa va arate cu degetelu' -ca nu aveti dreptate....Alte solutii nu are pentru convingerile ....Noi cei ce nu stim sa scriem ne permitem luxul de a ne simti mandri de eroii nostri...Moise,ai grija de urmasii tai! |
|
9am037202 136 mesaje Membru din: 24/04/2009 |
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 20:04
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-10-25 16:21:31De la: 9am104796, la data 2009-10-25 13:10:25 Aceasta natie are si ea destinul ei a trebuit trecuta prin foc pentru greselile ei parerea mea este ca sa meritat soarta .toti savantii astia ce vorbesc de holocaust cauta de fapt pretexte sa mai ceara niste compensatii pentru ca evreii la asta se pricep cel mai bine . sa nu uite niciodata ca bani pe care iau extorcat de la alte natii devin blesteme . evrei i ce fac cu tarile arabe / vi se pare ca sint niste mielusei /nici decum omoara si distrug fara nici o urma de rusine /TRAIASCA POPORUL EVREU/........Aveti curaj;persoana cu ...037...are sa va demonstreze ca "iau extorcat" se scrie :i-au extorcat...O ASEMENEA GRESALA DE TIPAR ii da motiv sa va arate cu degetelu' -ca nu aveti dreptate....Alte solutii nu are pentru convingerile ....Noi cei ce nu stim sa scriem ne permitem luxul de a ne simti mandri de eroii nostri...Moise,ai grija de urmasii tai! ***************************************************************************************************************************** Corect, cu degetutul! Asta pentru ca cine nu stie sa scrie . nu stie sau mai bine spus nu vrea sa stie nici istoria reala si e mandru de ignoranta si de eroii sai!! Te referi cumva la urmasii lui Moise care nu stiu sa scrie sau la ce , ca nu esti in chestie cu problema si esti si cam necitet ! Nu cumva ii ameninti pe evrei sa aiba grija ca acum te visezi in anii `40? Sper ca nu ca sa nu dau din pod limbajul de Rahova in care am copilarit. Nu de alta dar daca te contrazice cineva pe dumneata in opinii e sigur evreu! numai pe la Vadim am mai vazut din astea in epoca noastra. Traiasca antisemitii nostrii, unitate in diversi tate! Ce ne faceam daca eram toti de acord ca Antonescu a fost criminal de razboi! Cu cine am mai fi combatut pe forumul asta? |
|
plesuardei 245 mesaje Membru din: 3/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 02:57
Componenta antisemita in societatea romaneasca
Evreii , in 1900 reprezentau 2% din populatie. In timp ce in tarile vecine aveau drepturi civice ( Ungaria din 1867), Constitutia romaneasca din 1866 nu le acorda dreptul la cetatenie. Deabia in 1878, sub presiunea puterilor europene li s-a acordat acest drept. Intre 1866-1912, 150-160 de legi si decrete limitau prezenta evreilor in invatamant.. In 1893 prin legile adoptate se limita prezenta evreilor in invatamant prin neacordarea de subventii de la stat celor saraci si prin acceptarea lor in Universitati in limita locurilor ramase libere.. In plus, manualele scolare erau pline cu formule antisemite: "lacuste evreiesti". Unii intelectuali romani au avut atitudini antisemite: Eminescu, Iorga, pana in 1918, Vasile Conta, Istrate . Au existat pe de alta parte si proteste, la adresa lor: I.I.C. Bratianu, dr. Nicolae Lupu, Iuliu Maniu, Regina Mama Elena.. Populatia a manifestat nemultumiri in 1943 cand Ion Antonescu a hotarat readucerea din Transnistria a copiilor si a altor categorii. "Raul evreiesc" fusese pregatit de-a lungul deceniilor, asa ca a fost usoara aplicarea legilor antisemite ale lui Ion Antonescu. |
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 06:38
".......raul evreesc fusese pregatit de-a lungul anilor...".De-a lungul anilor s-a putut constata cate belele se trag .Explicabil faptul ca in Oltenia evreii n-au avut spor...De ce oare?Este deajuns sa-l citezi pe Eminescu...Ce a urmat ,pana astazi,demonstreaza ce inseamna sa fii geniu...
|
|
vdtoth 35 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Pitesti |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 08:13
Da UN MARE PATRIOT!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 09:51
De la: aureldimaa, la data 2009-10-26 02:57:33Componenta antisemita in societatea romaneasca Abia in 1878 , la SANTAJUL, asta e cuvantul corect, al puterilor europene evreilor li s-a acordat acest drept .Marile puteri europene "luminate" ne-au santajat atunci cu recunoasterea independentei pentru care au murit atatia romani -rusine sa le fie . Marile puteri europene au fost aspre cu cei mici si ingaduitoare cu cei mari . Evreilor nu li se acorda cetatenia pentru ca nu isi demonstrasera loialitatea fata de tara adoptiva . Totusi a fost un grup de evrei -parca 870- care de bunavoie s-au inrolat in armata romana ca sa participe la razboiul de independenta (ce-i drept nu au luptat in linia intai). Acelora li s-a acordat cetatenia in grup . Si in zilele noastre daca pleci de exemplu in America e greu sa obtii viza, pentru obtinerea cetateniei nu mai vorbesc . Evreii ar trebui sa fie recunoscatori ca au fost primiti de Romania in timp ce au fost izgoniti din alte state .
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
mihaivilcu2004 153 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 10:33
De la: vaneamarin, la data 2009-10-25 11:15:43De la: 9am037202, la data 2009-10-24 15:32:11pt.Tutenes, Florescu et &. De asta sunt numiti unii "negationisti". pentruca indiferent de dovezi, martori, poze, povestiri, o tin intr-o baza ca nu e asa si e ca ei. Cu asta nu izbutesc decat sa se faca de ras pe ei si poporul roman , privit in afara ca un popor barbar din cauza acestor specimene. De fapt ei stiu bine ca asa a fost dar au 2 regrete:primo ca Antonescu n-a apucat sa curete Romania de toti jidanii cum a si spus ca vrea sa profite pentru asta de momentul istoric in care traia si secundo ca daca tot nu s-a putut face treaba complet macar sa ne dam loviti ca suntem democrati si baieti buni, noi n-am facut nimic, nu recunoastem nimic, altii rai si profitori ne pun in carca toate grozaviile numai ca sa ne denigreze, sa ne umileasca si sa profite!.Noroc cu tarile invingatoare in Razboi ca la ei nimic nu se uita, totul se tine minte si se contabilizeaza! Domnu' Vanea te rog sa nu-mi atribui vorbe pe care nu le-am spus.nu am spus nimic rau de evrei( nu le-am zis jidani), nu acuz alte natii pentru incompetenta noastra. Cat despre "identitate nationala "cred ca nu prea stii ce inseamna sau a ajuns un fel de bau- bau pentru unii. ????? |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 10:54
De la: mihaivilcu2004, la data 2009-10-26 10:33:23De la: vaneamarin, la data 2009-10-25 11:15:43De la: 9am037202, la data 2009-10-24 15:32:11pt.Tutenes, Florescu et &. De asta sunt numiti unii "negationisti". pentruca indiferent de dovezi, martori, poze, povestiri, o tin intr-o baza ca nu e asa si e ca ei. Cu asta nu izbutesc decat sa se faca de ras pe ei si poporul roman , privit in afara ca un popor barbar din cauza acestor specimene. De fapt ei stiu bine ca asa a fost dar au 2 regrete:primo ca Antonescu n-a apucat sa curete Romania de toti jidanii cum a si spus ca vrea sa profite pentru asta de momentul istoric in care traia si secundo ca daca tot nu s-a putut face treaba complet macar sa ne dam loviti ca suntem democrati si baieti buni, noi n-am facut nimic, nu recunoastem nimic, altii rai si profitori ne pun in carca toate grozaviile numai ca sa ne denigreze, sa ne umileasca si sa profite!.Noroc cu tarile invingatoare in Razboi ca la ei nimic nu se uita, totul se tine minte si se contabilizeaza! Domnule Valcu ,nu am urmarit prea atent ce ati spus dumnevoastra despre evrei dar va cred pe cuvant in ce spuneti iar eu nu am spus ca aveti dumnevoastra ceva cu evreii .De altfel am spus clar undeva ca nu imi pareti deloc prost iar ura fata de o rasa sau o etnie sunt dovezi clare de prostie ceea ce nu este cazul la dumneavoastra.Am citat doar expresia cu "identitatea nationala" deoarece m-a mirat in postarea dumnevoastra de pe alt topic, asocierea intre "identitatea nationala" si originea pura dacica.Ne pierdem identitatea nationala daca admitem niste adevaruri istorice clare?Ne pierdem identotatea nationala daca nu suntem daci puri ?Chestia cu "identitatea nationala" da,aveti dreptate,a ajuns un bau-bau pentru unii. De la: mihaivilcu2004, la data 2009-10-23 11:27:27 www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20728/Haide-i-s-ne-descop... |
|
|
|
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 16:31
ANTONESCU a fost sau nu patriot /a avut o tara de condus ravasita de lichele comuniste capitaliste fasciste la uni a facut rau la uni bine /sa ne spuna evreii din romania citi mai sint ce bine sau simtit in Romania si de ce au fugit din tara lor /Cum se numea domnilor tara dumneavoastra inainte de48/ De ce a-ti fugit de acolo/ Iubiti va aproapele ca pe voi insi va
|
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 17:01
Mersi urmas demn al lui MOISE s a terminat razboiul cu arabii cumva/vreti sa incepeti altul si cautati noi gaini/ la moscova este cazul sa cereti ceva./ sa fiti iubiti/
|
|
psv 3 mesaje Membru din: 21/10/2009 |
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 15:25
Natiunile mari s-au format ducand razboaie ofensive.
De la Burebista pana la Antonescu , cei ce au locuit spatiul geografic al actualei Romanii au dus numai razboaie de aparare. Fara discutie Antonescu a avut viziunea unui patriot care a vrut sa isi vada tara alaturi de marile puteri ale lumii si a cerut romanilor sa treaca Prutul. Si a invis la Odessa. Si a ajuns pana la Moscova unde din pacate a fost invins. Dar macar a incercat. Ce ar fi fost Romania astazi daca Antonescu si aliatii lui castigau al doilea razboi mondial? Eu cred ca din unghiul asta asta trebuie privit si judecat Antonescu. Ce s-a intamplat cu evreii? Toata parerea de rau pentru raul provocat pe atunci acelor oameni dar au fost parte integranta din razboi. De ce ii plangeti? Ei au castigat razboiul. |
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 23:50
[Abia in 1878 , la SANTAJUL, asta e cuvantul corect, al puterilor europene evreilor li s-a acordat acest drept .Marile puteri europene "luminate" ne-au santajat atunci cu recunoasterea independentei pentru care au murit atatia romani -rusine sa le fie . Marile puteri europene au fost aspre cu cei mici si ingaduitoare cu cei mari .
Evreilor nu li se acorda cetatenia pentru ca nu isi demonstrasera loialitatea fata de tara adoptiva . Totusi a fost un grup de evrei -parca 870- care de bunavoie s-au inrolat in armata romana ca sa participe la razboiul de independenta (ce-i drept nu au luptat in linia intai). Acelora li s-a acordat cetatenia in grup . Si in zilele noastre daca pleci de exemplu in America e greu sa obtii viza, pentru obtinerea cetateniei nu mai vorbesc . Evreii ar trebui sa fie recunoscatori ca au fost primiti de Romania in timp ce au fost izgoniti din alte state . [/quote] ******************************************************************************************************************************* Matale dovedesti un nationalism de tip rasist cum rar se mai gaseste in ziua de azi, incepand cu fabulatia ca ar fi fost un milion de evrei dupa razboi, cifra pur inventata de dumneata si terminand cu aberatiile din postarea de mai sus. Evreii au emigrat in Tarile Romane, in special in Moldova in timpul Regulamentelor organice cand tara era condusa de rusi. Nici nu s-a pus problema sa fie Romania o tara toleranta si binevoitoare fata de evrei. Asa sunt tarile "luminate":santajeaza pe unii ca Milosevici, Ahmadinejad, albii din Africa de sud in timpul apartheidului etc.etc. Sa vezi chestie:nu-i lasa pe unii la ei acasa sa faca ce vor cu oricine! In numele asa zisei democratii chipurile au voie toti sub soare! Asa si cu Romania anului 1878! Ce daca a existat colonelul Mauriciu Brociner-ulterior in garda regala a Regelui Carol I- care a infipt steagul romanesc pe reduta Grivita dupa ce a preluat comanda trupelor de la capitanul erou Walter Maracineanu?Ce-i drept ,ai nostri s-au tinut batosi si de abia prin Constitutia din 1923 s-a dat dreptul colectiv la cetatenie minoritatilor. |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 09:07
De la: 9am037202, la data 2009-10-27 23:50:35[Abia in 1878 , la SANTAJUL, asta e cuvantul corect, al puterilor europene evreilor li s-a acordat acest drept .Marile puteri europene "luminate" ne-au santajat atunci cu recunoasterea independentei pentru care au murit atatia romani -rusine sa le fie . Marile puteri europene au fost aspre cu cei mici si ingaduitoare cu cei mari . ******************************************************************************************************************************* Matale dovedesti un nationalism de tip rasist cum rar se mai gaseste in ziua de azi, incepand cu fabulatia ca ar fi fost un milion de evrei dupa razboi, cifra pur inventata de dumneata si terminand cu aberatiile din postarea de mai sus. Evreii au emigrat in Tarile Romane, in special in Moldova in timpul Regulamentelor organice cand tara era condusa de rusi. Nici nu s-a pus problema sa fie Romania o tara toleranta si binevoitoare fata de evrei. Asa sunt tarile "luminate":santajeaza pe unii ca Milosevici, Ahmadinejad, albii din Africa de sud in timpul apartheidului etc.etc. Sa vezi chestie:nu-i lasa pe unii la ei acasa sa faca ce vor cu oricine! In numele asa zisei democratii chipurile au voie toti sub soare! Asa si cu Romania anului 1878! Ce daca a existat colonelul Mauriciu Brociner-ulterior in garda regala a Regelui Carol I- care a infipt steagul romanesc pe reduta Grivita dupa ce a preluat comanda trupelor de la capitanul erou Walter Maracineanu?Ce-i drept ,ai nostri s-au tinut batosi si de abia prin Constitutia din 1923 s-a dat dreptul colectiv la cetatenie minoritatilor. [/quote] Cu "matale" sa te duci si sa vorbesti la piata, in mahala sau in ghetto ! Asa sunt tarile luminate ca SUA care prin veto s-au opus de sute de ori in cadrul O.N.U. cand tarile membre au vrut sa voteze sanctiuni impotriva Israelului care taie si spanzura in palestina .
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 10:58
cum de-ai scapat MATALE nespanzurat inca? dar mai e timp! E mai usor de injurat decat sa-ti justifici abjectiile, ma,venitule din alta lumi!
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 11:13
De la: 9am037202, la data 2009-10-28 10:58:36cum de-ai scapat MATALE nespanzurat inca? dar mai e timp! E mai usor de injurat decat sa-ti justifici abjectiile, ma,venitule din alta lumi! Bre ti-ai dat arama pe fata .
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 11:28
De la: 9am037202, la data 2009-10-28 10:58:36cum de-ai scapat MATALE nespanzurat inca? dar mai e timp! E mai usor de injurat decat sa-ti justifici abjectiile, ma,venitule din alta lumi! Iti urez succes la spanzurat pe cei care au alte pareri decat tine;se pare ca face parte din caracterul MATALE !!!
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 14:43
MATALE daca chiar vrei sa stii si chestia asta e o prescurtare de la "MARIEI TALE" . Imi retrag apelativul. Nu-l meriti! Era mai potrivit "Kamarade!"
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 16:30
De la: 9am037202, la data 2009-10-28 14:43:42MATALE daca chiar vrei sa stii si chestia asta e o prescurtare de la "MARIEI TALE" . Imi retrag apelativul. Nu-l meriti! Era mai potrivit "Kamarade!" Nu tine vrajeala ! Poate in idis ca in romana nu: MATÁ pron. pers. (Reg. și fam.) Dumneata. [Gen-dat.: matale. Var.: matále pron. pers.] Din dumneata. Si te rog sa nu ma mai deranjezi ca m-am lamurit de MATALE !
|
|
plesuardei 245 mesaje Membru din: 3/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 03:00
De la: tutenes, la data 2009-10-26 09:51:24Nu ti se pare a fi cam greu, a-ti dovedi loialitatea atunci cand nu ai,practic ,nici un drept,cand esti ''rasa inferioara''?Spun ca romanii,ca mai toti europenii,de altfel,au fost si sunt rasisti.Nici nu-i nevoie sa ma uit prea departe pentru a observa acest lucru.De la: aureldimaa, la data 2009-10-26 02:57:33Componenta antisemita in societatea romaneasca |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 06:41
Si cind te duci in oricare alta tara din afara Europei, in orient, in americi, te primesc cu bratele deschise, cu sarmale , te culca in casa lor, iti dau prosoape curate, lasa arma din mina , numai cind te vad. "Nuuuu" sint deloc rasisti. In Europa "da". De aia cei care vin prin Rominia, fac soc de diferenta care li se spune de cei care sint inafara si ceea ce vad. Mai ales sufletul oamenilor.
De dusmani tara asta nu a dus lipsa niciodata. Poate de aceea nici nu-i mai bagam in seama. Dar ce imi racesc gura aiurea. Ca ati acaparat peste tot toate forumurile. Or fi nerasisti aia de prin orient cu atentatele lor si cu ura impotriva tuturor, si a propriilor concetateni. Acolo au loc alegeri cu bombele.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 10:15
De la: aureldimaa, la data 2009-10-30 03:00:53De la: tutenes, la data 2009-10-26 09:51:24Nu ti se pare a fi cam greu, a-ti dovedi loialitatea atunci cand nu ai,practic ,nici un drept,cand esti ''rasa inferioara''?Spun ca romanii,ca mai toti europenii,de altfel,au fost si sunt rasisti.Nici nu-i nevoie sa ma uit prea departe pentru a observa acest lucru.De la: aureldimaa, la data 2009-10-26 02:57:33Componenta antisemita in societatea romaneasca Evreii au fost izgoniti din atatea tari si de atatea ori, in epoci istorice diferite,asa incat imi vine greu sa cred ca vina a fost in totalitate a celor care i-au izgonit si evreii erau curati ca lacrima . Apropo daca vrei sa emigrezi si sa obtii cetatenia in Israel, neavand ascendenta evreiasca, ai vreo sansa ?
|
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 18:34
în cartea Anatomy of the Auschwitz Death Camp, editată pentru Memorial Museum din Washington, autorii Israel Gutman și Michael Berenbaum recunosc cu sfială, la pagina 88, că România trebuie ștearsă de pe lista țărilor de unde s-au făcut deportări.
|
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 18:38
Rămâne încă un cal de bătaie, la care fac recurs, din când în când, urzitorii de fabulații: masacrele de evrei din Bucovina de Nord și Ținutul Herța, în 1941, după alungarea Armatei Roșii din aceste pământuri românești. Calomniatorii mai zeloși vorbesc chiar de exterminarea totală a evreimii, dar, în mod nedemn, trec sub tăcere faptul că recensămintele sovietice efectuate după război au înregistrat un important spor de evrei în acele regiuni. În plus, nu se spune nimic de numeroșii evrei basarabeni emigrați în Statele Unite, Canada, Israel și Franța, unde au ajuns chiar miniștri etc. Reaua lor credință este învederată și de faptul că ei ignoră deliberat un fapt bine stabilit chiar de cercetători evrei, și anume: deportarea din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța spre Asia Centrală, săvârșită de sovietici, în 1941, înainte de invazia germană, a sute de mii de persoane, între care se afla majoritatea burgheziei iudaice. În această privință, este edificator articolul ziaristului evreu sovietic David Bergelson, publicat în gazeta Die Einheit de limbă idiș, din Moscova, la 5 decembrie 1942, citat în cartea scriitorului evreu Pierre Vidal-Naquet Les assassins de la memoire, Edition La Decouverte, la pagina 55. David Bergelson precizează că, în 1941, Armata Roșie a evacuat spre Asia Centrală între 2.000.000 și 2.200.000 evrei baltici, polonezi și români. În conferința evreului basarabean Idelman, imigrant în Franța, se vorbește pe larg despre aceste deportări. De asemenea, Bernard Wasserstein, de la Universitatea Brandeis, scrie în Colloque, la pagina 359: Sute de mii de evrei care se refugiaseră în U.R.S.S., în 1939-1940, sau care s-au aflat brusc sub dominație sovietică, în țările baltice, în Polonia orientală sau în Nordul României, au fost deportați în lagărele de deținuți din Nordul și Răsăritul Uniunii Sovietice.
|
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 18:41
Câteva luni mai târziu, distinsa doamnă evreică din Franța, eu o numeam Beauté Biblique, m-a anunțat că articolul meu constrânsese pe unii cercetători evrei ai Holocaustului la o revizuire a afirmațiilor calomnioase răspândite la adresa României și această retractare urma să se facă la o reuniune în iulie, 1982, la Paris, unde eram invitat, fiindcă se considera o afacere de familie. Lucrările acelui simpozion au fost publicate de editurile Gallimard și Seuil, în 1985, sub titlul: Colloque de lécole de hautes études en sciences sociales: lAllemagne nazie et le genocide juif. Unele comunicări poartă, încă, tarele fabulațiilor calomnioase, dar, din acest volum pe care îl voi intitula cu ocazia referirilor viitoare Colloque, semnalez de data aceasta două referate.
Primul aparține prof. Bela Varga, intitulat Reacții la politica antievreiască a naziștilor, în Europa Orientală și în Balcani, din care citez de la pagina 349: Un ofițer SS-ist fusese trimis la București pentru a se ocupa de chestiunea evreiască. În cursul verii și toamnei 1942, planuri detaliate au fost elaborate de germani în scopul deportării de evrei români. Trebuia să se înceapă cu Transilvania de Sud. Rezistența ieșită din comun și neprevăzută, opusă de regimul Antonescu a împiedicat aceste proiecte. Dictatorul român era un om încăpățânat, spirit independent. Cu întreg sprijinul autorităților civile și militare, Antonescu s-a angajat într-o politică evreiască prudentă, opunându-se presiunilor germane pentru deportare și exterminare. Al doilea referat, intitulat Condițiile evreiești, expunere sumară, aparține lui Randolph L. Braham, profesor la City University of New York, care scrie în Colloque, pag. 423: În România, țară cunoscută pentru politica sa antisemită, regimul de extremă dreaptă al guvernului Ion Antonescu refuză să colaboreze la programul de exterminare și evreii din România proprie, adică din Muntenia (Valachia), Moldova și Transilvania Sudică supraviețuiesc aproape toți războiului. Ei nu au fost concentrați în ghettouri și n-au purtat Steaua galbenă.
|
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 11:19
NEAGU DJUVARA.-INTERVIU
Dacă tot am atins acest subiect, permiteți-mi o întrebare sensibilă. Credeți că armata română a comis crime de război în teritoriile ocupate după trecerea Nistrului? Bineînțeles. Sunt fapte consemnate. Au fost într-adevăr câțiva evrei care au tratat prost armata română în momentul în care s-a retras din Basarabia. Un an mai târziu însă, la ofensiva din 1941, Antonescu decide că în 48 de ore trebuie expulzați 175.000 de oameni. Bătrâni, femei, copii au fost trimiși peste Nistru fără nicio pregătire. Neamțul, cât a fost de crud, îi caza în barăci și le servea supă seara. Noi i-am trimis în deșert. Pentru a-i salva, consideră foarte mulți astăzi. Lasă-mă-n pace. E ceva absolut impardonabil. În cele cinci luni în care am luptat pentru cucerirea Odessei, regimentul meu a beneficiat de serviciile a 3000 de oameni. Știți câți oameni valizi mai erau la final? 92. Dacă ai dezvălui asta unui american, ar spune că nu se poate. Uite că în armata română s-a putut! Se pare ca nemții au vrut doar încercuirea orașului, dar ambiția lui Antonescu a impus cucerirea. Noi de fapt nici n-am ocupat orașul decât în momentul în care rușii s-au decis să-l părăsească. Și după ce am pierdut 17.000 de soldați, doar pentru a intra în momentul în care sovieticii au plecat, ce face Statul Major român? Se instalează în clădirea în care fusese Statul Major sovietic, fără să cerceteze dacă nu cumva e minată. După câteva zile, a explodat clădirea. Atunci, Antonescu, într-un acces de furie, a decretat ca pentru fiecare ofițer superior să se împuște un anumit număr de evrei. Așa ceva nu se poate înscrie decât în categoria crimelor împotriva umanității. Antonescu ne pare un erou pentru că îl comparăm cu toate secăturile politice pe care le-am avut de atunci. E simbolul anticomunist cel mai la îndemână. Așa e. E curat, e cinstit, e dârz, deci ni se pare o figură exemplară. Antonescu a făcut însă niște greșeli enorme care ne-au costat foarte scump. Noi ar fi trebuit să luptăm în iunie 1940, nu să cedăm la ultimatumul sovietic. Am fi putut rezista câteva zile. Am fi pierdut câteva zeci de mii de oameni. Dar câștigam imens din punct de vedere politic. Poate am fi avut în timpul războiului chiar soarta Poloniei, ocupați de uriașii de la apus și de la răsărit. Mâncam salam cu soia câțiva ani mai devreme, dar ieșeam cu fața curată. Pe când rezultatul capitulării din iunie 1940 e catastrofal din punct de vedere moral. Imaginea românului s-a stricat. Rușii ne-au acuzat pentru îndrăzneala de a pătrunde cu trupe în inima țării lor. Germanii ne-au blamat pentru că i-am trădat la 23 august 1944. Francezii și englezii au aruncat anatema colaborării cu naziștii. Eu văd lucrurile acestea și astăzi, când sunt întrebat frecvent de ce am făcut războiul alături de Hitler. |
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 11:59
Decizia de acceptare a ultimatului sovietic și de executare a unei retrageri (s-a evitat folosirea cuvântului cedare) din Basarabia și nordul Bucovinei a fost luată în Consiliul de Coroană din noaptea de 27 28 iunie 1940. După cum este consemnat în jurnalul regelui Carol al II-lea, rezultatul votului a fost următorul:
* 6 voturi pentru respingerea ultimatumului: Ștefan Ciobanu, Silviu Dragomir, Victor Iamandi, Nicolae Iorga, Traian Pop, Ernest Urdăreanu * 20 de voturi pentruacceptarea ultimatumului: Petre Andrei, Constantin Anghelescu, Constantin Argetoianu, Ernest Ballif, Aurelian Bentoiu, Mircea Cancicov, Ioan Christu, Mitiță Constantinescu, Mihail Ghelmegeanu, Ion Gigurtu, Constantin C. Giurescu, Nicolae Hortolomei, Ioan Ilcuș (Ministru de război), Ion Macovei, Gheorghe Mironescu, Radu Portocală, Mihai Ralea, Victor Slăvescu, Gheorghe Tătărescu (prim ministru), Florea Țenescu (șeful marelui Stat Major al Armatei) * o abținere: Victor Antonescu. Nici o treaba nu a avut Ion Antonescu cu ultimatumul !
|
|
Sandu56 28 mesaje Membru din: 24/11/2009 Oras: Suceava |
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:55
EU CRED CA ANTONESCU TREBUIE APRECIAT PENTRU CE A FACUT PT.TARA.AFOST UN OM LOIAL,CU TARIE DE CARACTER! DIN PACATE CEI TINERI,STIU ATAT DE PUTIN ATAT DESPRE EL CAT SI DESPRE LEGIONARI! TOT CE SE POATE CITI,NU RESPECTA ADEVARUL ISTORIC.LA NOI EROII SUNT RESPECTATI IN FUNCTIE DE CUM VOR UNELE PUTERI.CONDAMNAM HOLOCAUSTUL DE LANOI-CARE HOLOCAUST? LA SCOALA AM INVATAT DE RASCOALA DIN 1907 IMPOTRIVA BOIERILOR,CA SA SE SPUNA RECENT CA ERA INDREPTATA IMPOTRIVA ARENDASILOR CARE ERAU EVREI SI-I ASUPREAU PE ACESTIA. DE FAPT IN PARTEA DE NORD A TARII ACESTIA AU MONOPOLIZAT MULTA VREME DIVERSE ACTIVITATI ROMANII NEAVAD VOIE! OARE NU AU AVUT DREPTATE OAMENII SA SE REVOLTE?
|
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:56
EU CRED CA ANTONESCU TREBUIE APRECIAT PENTRU CE A FACUT PT.TARA.AFOST UN OM LOIAL,CU TARIE DE CARACTER! DIN PACATE CEI TINERI,STIU ATAT DE PUTIN ATAT DESPRE EL CAT SI DESPRE LEGIONARI! TOT CE SE POATE CITI,NU RESPECTA ADEVARUL ISTORIC.LA NOI EROII SUNT RESPECTATI IN FUNCTIE DE CUM VOR UNELE PUTERI.CONDAMNAM HOLOCAUSTUL DE LANOI-CARE HOLOCAUST? LA SCOALA AM INVATAT DE RASCOALA DIN 1907 IMPOTRIVA BOIERILOR,CA SA SE SPUNA RECENT CA ERA INDREPTATA IMPOTRIVA ARENDASILOR CARE ERAU EVREI SI-I ASUPREAU PE ACESTIA. DE FAPT IN PARTEA DE NORD A TARII ACESTIA AU MONOPOLIZAT MULTA VREME DIVERSE ACTIVITATI ROMANII NEAVAD VOIE! OARE NU AU AVUT DREPTATE OAMENII SA SE REVOLTE?
|
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:56
|
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 14:17
Nu l-a invinovatit Neagu Djuvara pe Antonescu de acceptarea ultimatumului.A spus ca noi, romanii adica sau mai bine zis forurile conducatoare, au facut greseli enorme care se platesc si azi. Antonescu a avut partea lui cu Odesa, cu trecerea Nistrului etc.
Dar in stilul D-tal caracteristic, din tot ce a spus acest martor ocular, ai ales o fraza ambigua pentru a discredita tot ceea ce a spus. Tactica iepurasului alb! |
|
|
|

.Este clar,este mana evreilor,ungurilor,tiganilor,cercurilor masonice internationale,extraterestrilor,a lui Vader etc.!Strigam "ura" si ii injuram ca ne-au saracit , ca ne distrug "identitatea nationala" vorba domnului Valcu,etc deoarece asa intelegem noi sa ducem Romania catre mai bine,prin ura,prin negarea greselilor sau prin dat vina pe altii pentru greselile noastre.
Daca luam totul la misto atunci ne meritam soarta.Nu sunt tampit sa cred ca suntem "daci puri" dar radacinile sunt de la ei ! Nu se poate spune ca dacii au disparut! Si poporul roman este urmasul lor si doar cu INFLUENTE genetice, culturale, etc. O NATIE CARE ISI PIERDE IDENTITATE NATIONALA....