Info
x
Antonescu a fost un adevarat patriot?
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 16:51
Ceea ce ar trebui sa intelegem este spiritul epocii (care e operatia cea mai dificila) sau, macar, contextul politic al timpului pe care il studiezi. Daca ignori caracteristicile mentale ale hunilor, n-ai sa pricepi nimic din personalitatea lui Attila. Daca ignori ideile perioadei interbelice - antisemite, nationaliste, pe de o parte, bolsevice, internationaliste, ateiste, pe de alta - n-ai cum sa patrunzi mentalul oamenilor acelei perioade. Intelectuali de frunte au gandit ca o natiune are nevoie de regenerare, de purificare etnica si religioasa, ca elementele alogene destrama unitatea spirituala a unui popor, etc. In plus, cum sa iti explici atitudinea evreilor romani din Basarabia din iunie '40, cand s-au dedat la acte de insultare, jaf si talharii la adresa armatei si administratiei romanesti in retragere??? Evreii socoteau ca Sovietele, in fruntea carora se aflau multi conationali de-ai lor si slujba carora activau numerosi agenti iudaici, erau adevarata lor patrie. Internationalista, ateista, promotoare a visului unui evreu, Karl Marx, Uniunea Sovietica reprezenta lumea viitorului.
|
|
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 16:53
De la: tutenes, la data 2010-02-07 16:34:44De la: alehin, la data 2010-02-07 16:23:59Pai, in ultimii 20 de ani, noi nu am avut politicieni seriosi, caractere adevarate pe scena politica. Cine sa vegheze la demnitatea nationala si la o conceptie corecta despre istoria recenta a natiei? Iliescu si clica lui de criptocomunisti? ???Scursura de invartiti care au umplut parlamentele Romaniei, obsedati doar de inavutirea rapida pe spezele statului????? Cei care au tradat istoria nationala fara sa sovaiasca in 1997 (Tratatul cu Ucraina) doar ptr ca SUA sa-i primeasca in NATO? ????O clasa politica nihilista si gandindu-se doar la interesul personal, tarandu-se ptr a primi ceva de la Occident????? Da chiar asa am ajuns ,slugoi in tara noastra !!!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 17:06
De la: Dorinel, la data 2010-02-07 14:53:35De la: alehin, la data 2010-02-07 14:41:29Cu maresalul Antonescu, rusii purtasera nenumarate negocieri pe tot parcursul anului 1944 privind iesirea Romaniei din razboi.Pana una alta, ca vrem sa acceptam sau nu, si aici nu este vorba de istorie scrisa de invingatori, Antonescu chiar a fost, prin unele decizii ale sale, un mare criminal de razboi. Te rog sa te plasezi mental in septembrie 1940 si sa incerci sa cuprinzi cu mintea situatia interna si externa a Romaniei, precum si contextul international. Dictatura carlista sfarsise prin a izola politic aproape complet tara. Rusii, in intelegere cu Germania (Pactul secret Ribbentrop- Molotov din august 1939), isi impartisera sfera de influenta si ne cerusera prin ultimatum Basarabia si Bucovina. Desi le cedasem acele teritorii, URSS ne-a smuls si Tinutul Hertei, cu toate ca nu ni-l cerusera si nici nu figura in vreun tratat. Cu regimul sovietic era f. dificil sa stabilesti o relatie. URSS finantau COMINTERN-ul, sau Internationala Rosie, care avea ca scop destabilizarea regimurilor "burgheze" si luarea puterii de catre comunisti. In Romania interbelica partidul comunist era complet insignifiant (PCR era cel mai mic partid dintre toate partidele comuniste din Europa!), insa politica externa a URSS, orientata tot mai agresiv impotriva tarilor din apropierea ei, nu lasa locul unei relatii de buna vecinatate. Germania, impreuna cu Italia, ne obligasera sa cedam Cadrilaterul Bulgariei si N Ardealului Ungariei. Cum Carol II ii prigonea pe legionari, figura Regelui era odioasa la Berlin. In toamna lui '38, incercand sa iasa din izolare, Carol II l-a vizitat pe Hitler, vizita la care monarhul roman a fost sfidat si umilit. Asadar, Romania era izolata politic, ciopartita si de URSS si de Germania, cei doi colosi intre care ne gaseam plasati geografic. Ce putea sa faca generalul Antonescu preluand in septembrie carma statului? In plan international, razboiul mondial implinise un an. Insa in acel an, Germania lui Hitler zdrobise Europa. Cucerise ocupase Polonia, Norvegia, Belgia, Olanda, ingenunchia Franta in cinci saptamani (!!), iar la acea vreme era pe punctul de a infrange rezistenta Marii Britanii. In lumina tuturor prognozelor, Germania castigase razboiul. In Asia era aliata cu Imperiul Nipon, iar in Europa URSS-ul nu indraznea sa-i iasa din voie. Repet, ce putea sa faca Romania in acest context? Sa jure credinta Angliei muribunde? Sa nu uitam ca generalul Antonescu era filo-englez ca orientare, insa ce ii impunea interesul national in acele conditii? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 19:48
De la: alehin, la data 2010-02-07 16:53:32De la: tutenes, la data 2010-02-07 16:34:44De la: alehin, la data 2010-02-07 16:23:59Pai, in ultimii 20 de ani, noi nu am avut politicieni seriosi, caractere adevarate pe scena politica. Cine sa vegheze la demnitatea nationala si la o conceptie corecta despre istoria recenta a natiei? Iliescu si clica lui de criptocomunisti? ???Scursura de invartiti care au umplut parlamentele Romaniei, obsedati doar de inavutirea rapida pe spezele statului????? Cei care au tradat istoria nationala fara sa sovaiasca in 1997 (Tratatul cu Ucraina) doar ptr ca SUA sa-i primeasca in NATO? ????O clasa politica nihilista si gandindu-se doar la interesul personal, tarandu-se ptr a primi ceva de la Occident?????
Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 20:19
De la: tutenes, la data 2010-02-07 19:48:54De la: alehin, la data 2010-02-07 16:53:32De la: tutenes, la data 2010-02-07 16:34:44De la: alehin, la data 2010-02-07 16:23:59Pai, in ultimii 20 de ani, noi nu am avut politicieni seriosi, caractere adevarate pe scena politica. Cine sa vegheze la demnitatea nationala si la o conceptie corecta despre istoria recenta a natiei? Iliescu si clica lui de criptocomunisti? ???Scursura de invartiti care au umplut parlamentele Romaniei, obsedati doar de inavutirea rapida pe spezele statului????? Cei care au tradat istoria nationala fara sa sovaiasca in 1997 (Tratatul cu Ucraina) doar ptr ca SUA sa-i primeasca in NATO? ????O clasa politica nihilista si gandindu-se doar la interesul personal, tarandu-se ptr a primi ceva de la Occident?????
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 22:47
De la: alehin, la data 2010-02-07 17:06:46Repet, ca vrem sa acceptam sau nu, si aici nu este vorba de istorie scrisa de invingatori, Antonescu chiar a fost, prin unele decizii ale sale, un mare criminal de razboi. Daca aceste decizii se refereau strict la linia frontului .... A facut doar ce ''trebuia'' sa faca un comandant militar in acel context, mai putin un sef de stat. Asa si-a imaginat el ca se pot rezolva problemele Romaniei. Ca un exemplu de luat in seama a acelei perioade, Serbia. Nu putem vorbi de toata fosta Yugoslavia ....! Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 22:52
De la: tutenes, la data 2010-02-07 16:05:46Te intreb direct, de data asta fara ocolisuri: Putem vorbi sau nu de Holocaust in Romania ?De la: Dorinel, la data 2010-02-07 15:51:35________________________________________________________ Si daca da, pentru ca oricum acesta va fi raspunsul, pentru ce ? De ce ? Au aceste crime oribile o scuza in fata Dumenzeului pe care'l invoci ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 2406 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 22:58
De acord, asta afost istoria.
Dar a sosit timpul eliberarii, unirii, reintruparii nationale. Cei ce furau sa nu mai fure, asta este primul pas. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 23:00
Da si romanii au omorit evrei.
Nu au avut lagare, dar i-au trimis in lagare. Totusi am avut si sufletisti, care i-au salvat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 23:02
De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-07 23:00:00Da si romanii au omorit evrei.Si nemti au avut !
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 10:24
De la: Dorinel, la data 2010-02-07 22:52:33De la: tutenes, la data 2010-02-07 16:05:46Te intreb direct, de data asta fara ocolisuri: Putem vorbi sau nu de Holocaust in Romania ?De la: Dorinel, la data 2010-02-07 15:51:35________________________________________________________ Nu ,eu nu cred ca a fost Holocaust in Romania ! E o inventie ! S-au intamplat cateva lucruri reprobabile , insa nicidecum la dimensiunea pe care vor sa o dea anumite cercuri sioniste ! Si nu inainte de evenimentele din Basarabia , cand evreii bolsevici au comis crime odioase impotriva romanilor de acolo ! Cum ar fi sa cerem si noi despagubiri evreilor pentru crimele lor impotriva romanilor ??? Numai ca noi nu avem spiritul mercantil chiar asa de dezvoltat ... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 10:27
De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-07 22:58:07De acord, asta afost istoria. Istoria noastra e deocamdata o mare dezinformare in unele privinte . E cea scrisa de bolsevici , deocamdata . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
9am131291 1 mesaj Membru din: 9/09/2009 |
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 11:07
ca poti intelege istoria trebuie sa analizezi f bine conjunctura interna si internationala. I.A. nu avea de ales si cel mai grav este ca nu a fost lasat sa-si puna in aplicare solutiile. Cand vom mai avea ocazia sa avem conducatori cinstiti si patrioti?
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 12:14
In ceea ce priveste existenta unui Holocaust în România, în care zic unii ca au murit 400.000 de evrei, altii pretind 800.000, nu este de crezut ca va fi gasita dovada ca ar fi cazut atitia evrei victime ai unor legi si acte de guvernare îndreptate împotriva lor si urmarind exterminarea fizica a acestora. Au fost unii evrei executati prin sentinta Curtii Martiale, dar pentru tradare de tara, spionaj si acte de diversiune în favoarea unui stat inamic, cu care ne aflam în stare de razboi: Uniunea Sovietica. Singurii evrei din România care au suferit prigoana, suferintele si jertfele unui Holocaust, au fost cei din Nordul Ardealului, ajunsi în stapânirea Budapestei prin Diktatul de la Viena din august 1940. Au fost dusi în lagare cu acte în regula, cu toate dovezile necesare sau cei din Basarabia, Bucovina si Transnistria, dar pe care Ucraina sau Rusia refuza sa-i contabilizeze. Sa se produca un Holocaust în Europa, la mijlocul secolului XX, într-o tara în care au venit la putere evreii comunisti, iar despre cele 400.000 sau 800.000 de victime sa nu se stie nimic si sa ramâna ascunsa aceasta crima gigantica? Evident, intrebarea este retorica. Cu multi ani în urma, circula printre români povestea unei întâmplari anecdota: Alexandru Rosetti, invitat în Israel, este dus sa viziteze si muzeul memorial al Holocaustului de la Yed Vashem. Acolo da peste o statistica a victimelor înregistrate pe tari, în care România era trecuta cu 500.000 victime. Om cu crestere aleasa, Rosetti citeste si nu zice nimic gazdelor. Când se întoarce la ambasada României, se duce la ambasador si îl ia la rost, cum de admite asemenea ineptii. Lasati domnule academician ca înca e bine, îi raspunde ambasadorul. La început au vrut sa ne treaca cu 600.000, dar am mai discutat cu ei, am mai dus câteva roti de cascaval, icre negre, niste Murfatlar, si au lasat la 500.000! Mai mult n-am putut! N-am avut cu ce! Si iata si declaratia-testament facuta de Wilhelm Filderman în lucrarea Populatia evreiasca în timpul celui de-al doilea razboi mondial, publicata la Iasi în 1994, editura Fundatiei Culturale Române, editie bilingva, scoasa de Gheorghe Buzatu: A fost mult acuzat regimul Maresalului Ion Antonescu ca fiind înfeudat nazismului si Maresalul însusi a fost executat de agentii Moscovei ca fascist. Adevarul este ca maresalul Antonescu este cel care a pus capat miscarii fasciste în România, oprind activitatile teroriste ale Garzii de Fier din 1941 si suprimând toate activitatile politice ale acestei organizatii. Eu însumi, raspunzând unei întrebari a lui Antonescu la procesul sau montat de comunisti am confirmat ca teroarea fascista de strada a fost oprita în România la 21 ianuarie 1941, zi în care maresalul a luat masuri draconice pentru a face sa înceteze anarhia fascista provocata de aceasta organizatie si restabilirea ordinii în tara. În timpul dominatiei hitleriste în Europa, eu am fost în contact permanent cu Maresalul Antonescu, care a facut foarte mult bine pentru îndulcirea soartei evreilor expusi persecutiilor rasiale naziste Eu am fost martorul unor scene emotionante de solidaritate si de ajutor între români si evrei în momente de grele încercari din timpurile imperiului nazist din Europa. Maresalul Antonescu a rezistat cu succes presiunilor naziste care cereau masuri dure contra evreilor El este cel care mi-a dat pasapoarte în alb pentru salvarea de teroarea nazista a evreilor din Ungaria a caror viata era în pericol! Datorita politicii sale, averile evreilor au fost puse sub un regim de administratie tranzitorie care, facându-le sa para pierdute, le-a asigurat conservarea în scopul restituirii lor la momentul oportun. |
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 12:22
![]() Cel de-al doilea razboi mondial este istorie. Dintr-o conflagratie de asemenea proportii se trag învataminte de catre cei multi si avantaje economice si politice de catre cei interesati. Plânge cineva sacrificiul celor 30 de milioane de oameni (dupa unii, 100 de milioane) cazuti în cel de-al doilea razboi mondial? Ei sunt de mult uitati! Nu este cazul si cu cei aproximativ 6 milioane de evrei ucisi tot atunci. Cei care sustin de câtiva ani de zile existenta Holocaustului în România sunt probabil extremisti care profita de remanenta propagandei sovietice în istoriografia româna pentru a acoperi fenomenul aderentei la comunism a unei parti importante din comunitatea evreiasca si a impune o imagine de participanta la Holocaust a României. Se stie ca pe toata perioada razboiului, conducerea României a încercat sa rezolve problema evreiasca prin emigrarea în Palestina. Demersurile au avut un caracter extern preponderent, deoarece ele implicau o relatie a regimului progerman cu Marea Britanie si SUA. Antonescu a cerut liderilor comunitatii evreiesti sa tina aceasta legatura, având în vedere ca n-o putea face oficial si ca relatiile personalitatilor evreiesti erau mai eficiente. La 30 septembrie 1940, dr. Filderman - presedinte al Uniunii Evreilor din România, presedinte al Federatiei Uniunilor de Comunitati Evreiesti din România, presedinte al Comitetului Joint distribution pentru România, membru al Parlamentului Român - a înaintat un memoriu în care esentiala era propunerea de a facilita emigrarea unui numar cât mai mare de evrei în Palestina, propunere la care Antonescu s-a raliat imediat. De notat însa ca Anglia, importanta militanta pentru drepturile evreilor, folosea solutia deportarii evreilor sositi ilegal în Palestina, atitudine pe care nu a recunoscut-o regimului Antonescu pentru evreii aflati ilegal în România. În pofida acestei situatii, guvernul român era dispus în continuare sa favorizeze emigrarile prin acceptare tacita. Anglia s-a opus înca o data categoric. La propunerea facuta de dr. Filderman pentru o emigrare în SUA pe baza de reciprocitate, Brutus Coste, însarcinatul cu afaceri ad interim la Washington preciza: Evreii din rasaritul Europei n-au fost niciodata considerati aici ca elemente a caror emigrare trebuie încurajata. S-a facut si se face o deosebire marcata între evreii din Occidentul Europei si cei din Polonia, Rusia si România. Când e vorba de fapte, simpatia americana pentru evrei opereaza doar pâna la un punct: interventii indignate în favoarea evreilor din Europa - da; admiterea în masa a mult deplânselor victime ale persecutiilor antisemite - nu. În ciuda tuturor piedicilor întâmpinate, Antonescu a continuat sa insiste pe ideea sa, iar într-o adresa trimisa Ministrului Afacerilor Straine a reconfirmat principiile emigrarii. Emigrarile au continuat, nu în numarul scontat, ci în numar mic, cu acordul guvernului român si cu riscuri mari pentru emigranti. Zigu Ornea îsi aminteste: Antonescu si Filderman au fost colegi de liceu si erau prieteni. Antonescu s-a angajat sa protejeze populatia evreiasca în România si si-a respectat angajamentul; aceasta populatie nu a fost decimata si supusa holocaustului. Dupa razboi, când au venit comunistii evrei la putere, conducerea evreiasca ce salvase comunitatea de la disparitie, a fost ostracizata, amenintata si obligata sa fuga din tara clandestin Filderman - sau expulzata sef Rabinul {afran. Alexandru {afran a fost unul dintre cei la care s-au prezentat echipei de militari ca sa aresteze un criminal de razboi. El nu a fost niciodata agreat de comunisti în frunte cu Ana Pauker, care îl considera un tradator. |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 12:26
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 12:38
În România de azi anti-românismul este practic subvenționat de statul român și nu este condamnat prin lege, ci este ignorat și trecut sub tăcere, pentru a nu deveni subiect de discuții publice, pentru ca nu cumva românii să se dumirească de caracterul anti-românesc al multor legi și evenimente, de caracterul anti-românesc al guvernării. Introducerea conceptului de anti-românism în conștiința publică ar fi să-i ajute pe români să priceapă esența răului de care au parte ca societate, ca neam, ca țară Iata ce ppovesteste Cioran despre .. holocaust ,, intr-un interviu acordat in 1988: Povestea era cam următoarea: ziarista, al cărei nume nu-l mai știa Cioran, știa doar că era una dintre cele mai importante din Statele Unite cu Israelul, a aflat că există în Europa o țară și un popor care, în timpul celui de al Doilea Război Mondial, deși aflați în mare prietenie cu Germania hitleristă, în alianță militară cu aceasta, nu au acceptat să i se alăture Germaniei în politica nazistă față de evrei. Nu numai că nu a desfășurat programul de exterminare a evreilor, dar au inițiat și desfășurat un program de salvare a evreilor. Ziaristă autentică, evreica, autentică și ca evreică, a priceput valoarea umană excepțională a basmului despre omenia românească, așa că a trecut imediat la verificarea informației: a luat avionul și a aterizat la București, unde s-a interesat în stânga și în dreapta, a cerut detalii, s-a întâlnit cu liderii evrei din București, cu evreii cei mai în vârstă etc. Pe scurt, s-a edificat, bucuroasă că i se confirmă povestea atât de frumoasă despre o țară și ea atât de frumoasă, despre care până atunci, frumoasă și ea, evreica lui Cioran nu știuse mai nimic! (O femeie foarte frumoasă, a precizat cu o lucire ștrengară în ochi rășinăreanul ) Surpriză mare însă pentru ziarista noastră la întoarcerea în America: nici o publicație nu a vrut să publice reportajul ei despre România! Despre ciudații ăia de români care s-au purtat atât de îngerește cuvîntul îmi aparține, nu numai cu evreii ajunși la necaz, dar și cu prizonierii de război, ruși sau anglo-americani! Nici măcar revista pe a cărei cheltuială făcuse deplasarea în România, nu i-a acceptat textul care vorbea atât de frumos despre români. Alte reviste, care mereu până atunci îi ceruseră o colaborare cât de neînsemnată, au refuzat-o și ele, fără nicio explicație. Ajunsă la Paris, americanca s-a gândit că explicația acestui ciudat refuz i-ar putea-o oferi românul cel mai important din Occident: De ce, domnule Cioran, nimeni nu au vrut să-mi publice în Occident mărturia mea despre omenia aproape neomenească a românilor?, va fi sunat întrebarea angelicei ovreice. Cioran a declarat că nu a avut răspuns la întrebarea ziaristei de la New York. Regreta că nu a știut să i-l dea pe cel potrivit, invocând argumentul de care aflase abia acum, de la emisarul lui nea Petrache: realitatea dureroasă și absurdă a unui anti-românism instituționalizat la scară planetară. Halal planetă Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 12:44
. "In Romania nu a fost Holocaust" dialog cu istoricul iesean Gheorghe Buzatu (PRM), vicepresedinte al Senatului, membru in Comisia pentru politica externa Domnule senator, controversele pe marginea Holocaustului in Romania au reaparut in urma acelui anunt al ministrului Informatiilor Publice, potrivit caruia acest fenomen nu ar fi avut loc in tara noastra. Inainte de toate, cum comentati pozitia reprezentantului Guvernului? In ce ma priveste, cred ca punctul de vedere exprimat de catre ministrul Informatiilor Publice a fost unul corect, corespunzator realitatilor istorice. In Romania, in perioada 1940-1944, nu a fost Holocaust si este evident ca ministrul a tinut cont de opiniile formulate de unii dintre istorici, de-a lungul anilor, in cadrul unor conferinte internationale, fie ca acestea au fost tinute in tara, fie in alte parti, fie, mai cu seama, in diverse studii si monografii tiparite la Bucuresti sau in strainatate. Pe de alta parte, nu putem neglija faptul ca inca de anul trecut s-a dat o ordonanta celebra Ordonanta 31, pe care am comentat-o tot cu dumneavoastra, in martie 2002 unde se cerea condamnarea Holocaustului. Toti sintem de acord cu asa ceva. Holocaustul a existat la nivel european, in tarile ocupate de Germania hitlerista, insa Romania nu a fost tara ocupata de catre Germania. Ocupate au fost Iugoslavia, Belgia, Franta, Cehoslovacia, Polonia, Ungaria, dar Romania nu a avut un asemenea statut. Pina la 23 august 1944, cind a fost inlaturat, in urma unei lovituri de stat, maresalul Ion Antonescu, Romania si-a pastrat statutul de tara aliata, care mergea la cirma Germaniei, a Reich-ului hitlerist.
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 12:47
Tot Gheorghe Buzatu , istoric :
Cum pot fi comentate aprecierile potrivit carora Holocaustul ar fi facut peste 250.000 de victime in Romania? Era de asteptat ca asemenea reactii sa se produca, pentru ca de mai multi ani, pe aceasta tema se poarta o dezbatere la nivel international. Vedem insa ca de data aceasta, asemenea reactii nu fac decit sa confirme ca este vorba de un cor in aceasta directie, care nu tine cont de realitati. Nici vorba sa poata fi considerate reale diverse cifre o enciclopedie britanica din 1993 vorbea de 750.000 de evrei, totalitatea evreilor din Romania, care ar fi fost exterminati aici , care oscileaza, in general, intre 250.000 si 450.000 de evrei exterminati in Romania. Cea mai buna dovada este ca in urma cu aproximativ trei luni, insasi Comunitatea Evreiasca din Bucuresti a decis sa dea jos acea placuta de la Sinagoga Centrala, care indica peste 400.000 de victime ale Holocaustului in Romania. Sint cifre mult exagerate. Ele trebuie examinate cu foarte multa atentie. In plus, nu se cunosc date fundamentale ale evolutiei numarului populatiei evreiesti din Romania. Trebuie avut in vedere ca Transilvania a fost ocupata si circa 150.000-250.000 de evrei trebuie pusi in contul Holocaustului care a existat in Ungaria, ocupata de Germania, ceea ce nu a fost cazul Romaniei.
|
|
mihaihaisan 28 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 13:47
Cinste si pretuire ETERNA! Daca-si ducea viziunea pana la capat eram cu totii mult mai bine acum, mai bine vazuti in afara , mai educati si muncitori, mai mandri de noi si mai increzatori in fortele noastre, mai constienti de ceea ce putem fi! Pacat ca suntem un popor usor manipulabil, needucat si neinformat. Nu avem nici o scuza! Am fi putut fi macar o alta Austrie daca nu Elvetie! Ar fi o minune sa se mai nasca oameni ca Maresalul! Respect!
|
|
c_suditu 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 14:26
Antonescu a preferat deportarea ca o solutie de supravetuire. Alternativa era lagarele de exterminare. Pentru comparatie verificati la Biblioteca Angliei citi evrei au fost impuscati pe tarmurile Mediteranei de catre autoritatile Britanice care guvernau Palestina in 1946. Abia dupa ce stiti acest lucru, putem discuta daca Antonescu a fost sau nu criminal sau patriot.
Separat de deportare, daca il cititi cu atentie pe Eminescu dar si o intreaga pleiada de articole din epoca ve-ti descoperi ca multi romani-evrei au refuzat sa-si apera patria cu arma in mina. Deh, motive religioase. Cei care totusi au facut-o au primit din partea Romaniei recunoasterea meritelor lor eroice. Cred ca n-ar di o idee rea sa ne informa mai intii. Parerea mea.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am037202 136 mesaje Membru din: 24/04/2009 |
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 14:59
Au fost si "excese" : cu bune si cu "rele"
Libe Havas-Burihovici a supraviețuit în cele mai dure lagăre din Transnistria, strângând pe drum notițe zguduitoare despre damnare și mântuire Tatăl meu era basarabean, originar din Ismail. Eu m-am născut la Galați, pe 22 ianuarie 1921. Familia mamei era de acolo. Ea s-a îndrăgostit ca proasta de tatăl meu, care era frumos. Reportofonul ascultă în liniște. Libe Havas-Burihovici vorbește rar, tușind convulsiv la intervale nedeterminate. Câteodată, ochii privesc dincolo de amurgul subțire, căutând o lume. Din spatele lămpii, mâinile desenează rotocoale, încercând parcă să alunge demonii prăvăliți de peste timp . La un moment dat, au început să adune de pe stradă evreii. Populația românească a sprijinit acest proces, indicând cine e jidan. Strângeau bărbații, îi duceau în spatele gării din Galați și îi mitraliau. Asta se întâmpla în vara lui 1940, după cedarea Basarabiei. Solii teribili ai antisemitismului începeau să ridice zările civilizației. Meniul de la Domanovka: morți și fecale Dintr-o fustă și-o bluză pe care mi le lucrasem acasă, îmi făcusem obiele, pentru că nu aveam nimic în picioare. Mi-a înghețat și așa piciorul. Nicia astăzi nu am pernițe la degetele piciorului stâng. Detaliul minor e urmat de fraza aceasta: Într-una din zilele lui ianuarie 1942, mama, care stătea pe jos lângă mine, bolnavă de tifos, a fost împușcată. N-am văzut pe niciunul dintre noi să-și plângă proprii morți, fiecare își aștepta rândul. Tabloul degradării e compus din tușe groase în acest lagăr infernal, rămas doar în gândurile puținilor supraviețuitori. Din loc în loc, se făceau gropi comune, chiar de către victimele mitraliate la final. De multe ori, oamenii erau îngropați de vii. Gloanțele perforau imperfect pâlcurile de condamnați. Uneori, doamna Havas-Burihovici revede scenele în care pământul se mișca cu disperare, în convulsiile viilor de dedesubt care mai scoteau o mână, încercând să iasă. Câteodată, se turnau câteva sticle de petrol, iar flăcările înghițeau totul în cale. De fapt, aproape totul. Carnea friptă ne stârnea foamea. Greu de crezut, dar se practica un fel de canibalism. Era o provocare prea mare ca să reziști mirosului de carne friptă, fie ea chiar și de om. Știți cu ce mă hrăneam? Cu fecale înghețate. Aveam păduchi în toți porii. Dacă mă scuturam odată, se împânzea totul. Mă culcam pe cadavre, iar toți păduchii veneau pe corpurile care mai aveau puțină căldură. Salvarea are un nume: Enache În spital, la Golta, s-a făcut la un moment dat o campanile anti-tifos: Au venit niște CFR-iști să se vaccineze. În grupul lor era unul, Enache, care pleca la Galați. I-am dat adresa familiei, iar unchiul mei i-a spus că-l plătește oricât, doar să mă aducă în țară. Deja armata română începuse să se retragă, iar în retragere erau omorâți evreii din lagăre. Am fugit din Golta alături de Berta și de băiatul ei. Enache ne-a ascuns într-un vagon, într-un spațiu destul de strâmt. Din acest motiv, la un moment dat am rămas fără aer, iar Enache a vrut să ne scoată. Cineva a văzut însă când Berta și Gary au ieșit. Enache a remarcat asta și a închis imediat oblonul, fără ca eu să mai apuc să ies. Așa am reușit să ajung la Galați. Cu sufletul mutilat, în dulap Acasă nu mai exista. La Galați, prima seară am rămas la Enache, era o familie de oameni foarte modești. A doua zi, după ani, am văzut un pat, o masă. A fost un șoc. Am stat ascunsă câteva luni, în dulap sau sub pat. Unchii mei au aranjat să mi se facă un buletin fals. Când a trebuit să merg să semnez, am refuzat. Mi-era frică să ies din casă. Ani la rândul, când vedeam o uniformă, mă îngrozeam. Cel mai feroce dușman al lui Iliescu Libe Havas-Burihovoici a scris 33 de pagini pentru un volum de memorii ce nu va apărea în timpul vieții sale și nu-l iartă pe Ion Iliescu: Dumnezeule, sunt cel mai feroce dușman al lui Ion Iliescu, de când am auzit că a spus că în România n-a fost Holocaust! Cum nu? Și noi, și toate mărturiile? Eu sunt gata să jur pe memoria tatălui meu, a mamei mele, a fiului meu, că tot ce v-am spus este adevărat |
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 15:36
Nici pomeneala de 400000 de evrei ucisi de romani ! Minciuna sfruntata ! Au patit-o evreii bolsevici care subminau securitatea tarii , si poate ca nici astia nu ar fi avut de suferit daca intre 28 mai - 3 iunie 1940
evreii din Basarabia cedata bolsevicilor nu ar fi ucis , torturat si maltratat fara mila pe romani ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 15:41
Au suferit multe romanii de la evrei in Basarabia . Dar adevarul e cenzurat in tara noastra . Poti invinui adevarul de antisemitism ?
paulgoma.free.fr/dl_links/publicistica/saptamana_rosie.php Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 15:41
Ce vreti sa-l bagati pe Hitler la frupa de pitici?
Romanii au distrus viata la 60 mii de evrei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 17:20
De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-08 15:41:14Ce vreti sa-l bagati pe Hitler la frupa de pitici? ...Emile, citește linck-ul dat de către tutnes, dar nu numai, vezi c-ai să găsești pe Net, și o parte a scrierilor lui P.Goma, ai să aflii câteva adevăruri pe care nici un universitar n-ar îndrăzni să le enunțe fără a-și pierde privilegiile cu grea umilință au fost dobândite. ...ai grijă să nu pățești cu mine exact ca-n cazul M.Eminescu, grijă mare !... ...tutenes, ți-am recomandat să citești corespondența dintre Mareșal Ion antonescu-Filderman ca prim pas. pasul doi, urma recomandarea citirii pondenței Filderman- Petru Groza- Amb. U.S.A. de la București. P.S. lacrimogenă, acea mărturisire de mai sus, numai că nu prea se leagă, are scăpări ,îmî face impresia unei trunchieri, ......mom. îmi scapă ceva......oricum, dramatismul unei situații personale trăite de către cineva, trebuie analizată-n contextul istoric al vremii respective și mai mult decât atât, cunoașterea bibiografiei celui ce face asemenea mărturisiri la 60 de ani d-atunci. momentan sunt fff. circumspect față d-această speță. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 17:34
Ma duc sa citesc, ca ai mei vin de la cetatea Soroci, de linga Nistru.
Sa vedem ce adevaruri mai ies la iveala! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 19:02
Ție, popor ingrat, nu-ți va rămâne nici cenușa mea.
duminică, 17 ianuarie 2010 Răspunsul Mareșalului Ion Antonescu la apelurile adresate de W. Filderman in 1941 Domnule Filderman, In doua petitii succesive imi scrieti de tragedia zguduitoare si ma implorati in cuvinte impresionante, reamintind de constiinta si de omenie si subliniind ca sunteti dator sa apelati la mine si numai la mine pentru evreii din Romania care sunt trecuti in ghettouri pregatite pentru ei pe Bug. Pentru a amesteca si tragicul in interventia d-voastra, subliniati ca aceasta masura este moartea, moartea fara vina, fara alta vina decat aceea de a fi evrei. Domnule Filderman, nimeni nu poate sa fie mai sensibil ca mine la suferintele celor umili si fara aparare. Inteleg durerea d-voastra, dar trebuie, dar mai ales trebuie sa intelegeti si d-voastra toti, la timp, pe a mea, care era aceea a unui neam intreg. Va ganditi, v-ati gandit ce s-a petrecut in sufletele noastre, anul trecut la evacuarea Basarabiei, si ce se petrece astazi, cand zi cu zi, ceas cu ceas, platim cu marinimie si cu sange, cu foarte mult sange, ura cu care coreligionarii d-voastra din Basarabia ne-au tratat de la Nistru pana la Odessa si pe meleagurile Marii de Azov? Dar, potrivit unei traditii, voiti sa va transformati si de astadata, din acuzati in acuzatori, facandu-va ca uitati pricinile care au determinat situatiile pe care le plangeti. Sa-mi dati voie sa va intreb si prin d-voastra sa intreb pe toti coreligionarii d-voastra care au aplaudat cu atat mai frenetic, cu cat suferintele si loviturile primite de noi erau mai mari. Ce ati facut D-voastra anul trecut, cand ati auzit cum s-au purtat evreii din Basarabia si Bucovina fata de trupele romanesti care se retrageau si care pana atunci aparasera linistea si belsugul acelor evrei? Va reamintesc eu: Înainte chiar de aparitia trupelor sovietice, evreii ce-i aparati, din Basarabia si Bucovina, au scuipat ofiterii nostri, le-au smuls epoletii, le-au rupt uniformele si cand au putut au omorat miseleste soldatii cu batele. Avem dovezi. Aceiasi ticalosi au intampinat venirea trupelor sovietice cu flori si au sarbatorit-o cu exces de bucurie. Avem fotografii doveditoare. În timpul ocupației bolșevice, aceia pentru care vă înduioșați astăzi, au trădat pe bunii români, i-au denunțat urgiei comuniste și au adus jalea și doliul în multe familii românești. Din pivnițele Chișinăului se scot zilnic, oribil mutilate, cadavrele martirilor noștri, care au fost astfel răsplătiți fiindcă 20 de ani au întins o mână prietenească acestor fiare ingrate. Sunt fapte ce se cunosc, pe care le cunoașteți desigur și Dvs, și pe care le puteți afla oricând în amănunt. V-ați întrebat Dvs de ce și-au incendiat evreii casele înainte de a se retrage? Vă puteți explica de ce în înaintarea noastră am găsit copii evrei de 14-15 ani, cu buzunarele pline de grenade? V-ați întrebat câți dintre ai noștrii au căzut omorâți mișelește de coreligionarii Dvs., câți din ei au fost îngropați înainte de a fi morți? Voiți și în această privință dovezi, le veți avea. Sunt acte de ură, împinsă până la nebunie, pe care evreii Dvs. au afișat-o împotriva poporului nostru tolerant și ospitalier, dar astăzi demn și conștient de drepturile lui. Drept raspuns la marinimia cu care ati fost primiti in mijlocul nostru si tratati, evreii D-voastra, ajunsi comisari sovietici, imping trupele sovietice din regiunea Odessei, printr-o teroare fara seaman, marturisita de prizonierii rusi, la un masacru inutil, numai pentru a ne provoca noua pierderi. In regiunea Marii de Azov, trupele noastre, retragandu-se temporar, si-au lasat cativa ofiteri si soldati raniti pe loc. Când au reluat înaintarea și-au regăsit răniții mutilați îngrozitor. Oameni care puteau fi salvați și-au dat ultimul suspin în chinuri groaznice. Li s-au scos ochii, li s-a tăiat limba, nasul și urechile. Îți dai Domnule Filderman seama de spectacol? Te îngrozești? Te înduioșezi? Te întrebi, de ce atâta ură, din partea unor evrei ruși cu care nu am avut niciodată nimic de împărțit? Dar ura lor este a tuturor, este ura Dvs. Nu vă înduioșați, dacă aveți cu adevărat suflete, de ceeace nu merită, înduioșați-vă de ceeace merită. Plângeți cu mamele, care și-au pierdut în astfel de chinuri copiii, nu cu aceia care și-au făcut și lor și vă fac și Dvs. atâta rău. MAREȘAL ANTONESCU 19.X.1941 iantonescu.blogspot.com/2010/01/raspunsul-maresalului-ion-antone... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 08:21
este timpul sa ne amintim de nume de evrei ce au venit cu armata rusa comunista si care au trudit la inplementarea comunismului in romania . este timpul ca cei vinovati sa plateasca pentru distrugerea intelectualitati romane / URA ATRAGE URA /////
|
020455 1 mesaj Membru din: 3/12/2009 |
Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 10:24
Citesc pe forum ca unii il fac pe Antonescu antisemit.Exista popor pe planeta mai antisemit si mai hraparet ca evreii?
|
|
|