Info
x
Antonescu a fost un adevarat patriot?
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 15:01
In razboiul de recuperare al Moldovei externe, au murit cu mult peste numarul celor 200000. Dupa unele date au murit in total in cele 2 etape ale razboiului aproape 1 milion. Eu am avut 2 in familie. Si e proportional cu ce era atunci.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 16:00
De la: tutenes, la data 2010-02-16 13:32:29De la: karpov, la data 2010-02-16 11:59:03De la: tutenes, la data 2010-02-16 09:21:54De la: karpov, la data 2010-02-15 23:53:22De la: vasile_vali, la data 2010-02-15 15:23:23Cred ca Istoria Romaniei trebuia rescrisa: Sa spunem ferm cum aliatii nostri din per. interbelica -Anglia si Franta [ultima cazand in mana lii Hitler in mai 1940], ne-au lasat singuri, cum adversarii nostri au fost SUA, Anglia si URSS pentru ca am vrut sa ne refacem o parte din Tara!!! Sa nu mai ascundem bombardamentele americano-anglo-ruse asupra oraselor Romaniei, sa spunem ca armata germana s-a comportat, chiar si dupa 23 august, mult mai onest fata de romani in comparatie cu cotropitorul rus! Ajunge cu jumatatile de masura, istoria trebuie sa fie spusa/scrisa asa cum a fost ea, pt. ca de pe urma evenimentelor de atunci suferim si astazi. Terapia prin adevar ne va face bine, poate generatiile mai tinere se vor scutura de comunism si de ce a reusit el sa creeze: "omul de tip nou" mancurt, agramat, naiv = numai bun de folosit ca masa de manevra... Pai cum sa plateasca comunistii daca prostimea alege comunisti ? Pe mine chiar ma distreaza prostimea -merg si aleg ca prostii si dupa aia se plang ca isi pierd locurile de munca ! Nu au reusit in 20 de ani sa inteleaga 0 brucan a fost optimist -el nu si-a dat seama ca prostia romanului e eterna !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 16:04
Karpov , scuza-ma ca iti spun dar esti naiv . brucan-saul bruckner a fost unul din tortionarii comunisti de frunte ! Dupa 89 si-a dat cu un pic de spoiala de democratie si a ajuns sa fie foarte bine mediatizat , mai ales de PROST TV ...
Si pur si simplu din toti candidatii NU ai pe cine sa alegi , toti dar absolut toti sunt marionete mai ! Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 16:09
De la: vasile_vali, la data 2010-02-16 14:52:55De la: karpov, la data 2010-02-15 23:53:22De la: vasile_vali, la data 2010-02-15 15:23:23Cred ca Istoria Romaniei trebuia rescrisa: Sa spunem ferm cum aliatii nostri din per. interbelica -Anglia si Franta [ultima cazand in mana lii Hitler in mai 1940], ne-au lasat singuri, cum adversarii nostri au fost SUA, Anglia si URSS pentru ca am vrut sa ne refacem o parte din Tara!!! Sa nu mai ascundem bombardamentele americano-anglo-ruse asupra oraselor Romaniei, sa spunem ca armata germana s-a comportat, chiar si dupa 23 august, mult mai onest fata de romani in comparatie cu cotropitorul rus! Ajunge cu jumatatile de masura, istoria trebuie sa fie spusa/scrisa asa cum a fost ea, pt. ca de pe urma evenimentelor de atunci suferim si astazi. Terapia prin adevar ne va face bine, poate generatiile mai tinere se vor scutura de comunism si de ce a reusit el sa creeze: "omul de tip nou" mancurt, agramat, naiv = numai bun de folosit ca masa de manevra... Eu nu sunt de acord cu razboiul ! Intotdeauna trebuie sa existe solutii-uneori mai bune ,uneori mai rele ! Antonescu a ales solutia cea mai proasta ! A gandit si a actionat ca un militar ! Nu a vrut sa tina sema de politica -chiar daca taranistii si liberalii au fost lasi si interesati puteau sa gaseasca o solutie mai buna ! Eu inteleg ,idealist privind situatia,ca exista o tara pe care trebuie sa o aperi ! Insa cand acea tara te dezamageste renunti la ea ! Nu te poti lasa distrus de neamul tau -te lupti ca sa-i impiedici-chiar cu riscul ca aceea tara sa nu mai existe ! Romania e o tara care si-a batut joc si isi bate joc in continuare de cetatenii ei ! Tara de fapt suntem noi-nu pot sa iubesc o tara a jigodiilor -prefer o alta tara sau chiar sa fiu apatrid !
|
|
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 16:12
Sa alegem bebelusi si sa-i educam de mici...in spirit ...comunist....
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 16:14
Intr-adevar solutia razboiului este cea mai proasta, inafara de cazul in care...incepe singur....
Vedem noi pe dracu cu apararea aia. Dar si cei care ne ameninta aiurea. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 17 Februarie 2010, ora 13:43
Eu nu sunt de acord cu razboiul ! Intotdeauna trebuie sa existe solutii-uneori mai bune ,uneori mai rele ! Antonescu a ales solutia cea mai proasta ! A gandit si a actionat ca un militar ! Nu a vrut sa tina sema de politica -chiar daca taranistii si liberalii au fost lasi si interesati puteau sa gaseasca o solutie mai buna ! Eu inteleg ,idealist privind situatia,ca exista o tara pe care trebuie sa o aperi ! Insa cand acea tara te dezamageste renunti la ea ! Nu te poti lasa distrus de neamul tau -te lupti ca sa-i impiedici-chiar cu riscul ca aceea tara sa nu mai existe ! Romania e o tara care si-a batut joc si isi bate joc in continuare de cetatenii ei ! Tara de fapt suntem noi-nu pot sa iubesc o tara a jigodiilor -prefer o alta tara sau chiar sa fiu apatrid ! [/quote]Cu razboaiele poti fi sau nu de acord, ele te prind pregatit sau nepregatit si esti "luat de val" ! Nu stii istorie, se vede de la o posta, pentru ca altminteri ai fi obs. asta! Ele, razboaiele, au fost de multe ori solutii drastice ale unor tensiuni istorice, acumulate in timp, din motive variate: sfere de influenta, limba, resurse de materii prime, religie etc. In acest ca, al doilea razboi mondial, Romania a intrat fara voia ei! Nu noi am cerut Dicatul de la Moscova, nu noi am vrut separarea Ardealului de Nord, nu noi am dorit cedarea Cadrilaterului - am fost siliti! Romania anului 1940 NU PUTEA REZISTA PE 3 FRONTURI - vest, sud si est-nord-est mai mult de 2 saptamani, decat cu pretul unor pierderi umane si teritoriale incalculabile! Si gandeste-te, micule apatrid, daca ai cu ce ca Germania era aliata URSS, iar alianta noastra istorica cu Anglia si Franta cazuse! Tu, daca ai fi fost Antonescu, ce decizie ai fi luat? Neutralitatea? Care neutralitate intr-un razboi care abia incepuse si antrena noi si noi tari, ex. Canada, India, Australia etc.? Nu ma astept sa-mi raspunzi, apatrizii nu apartin vreunui popor, vreunei istorii, vreunui crez! Crezul vostru este, cel mult, "Traieste-ti clipa!", drosophilo melanogaster ce esti tu! "Nihil sine Deo!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
florian50 7 mesaje Membru din: 21/08/2009 |
Postat pe: 17 Februarie 2010, ora 14:34
Felicitari 9am176236 !
Se intimpla foarte rar ca pe acest topic - " A fost sau nu maresalul Antonescu patriot " - sa apara idei si nu imprecatii ; logica in loc de indoctrinare ; dorinta de a afla vs. "asa am auzit " . Inca o data felicitari atat tie cat si celor care sunt in stare sa treaca de conditionarile care le-au fost impuse cu sau fara voia lor . Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
9am001136 18 mesaje Membru din: 28/02/2009 |
Postat pe: 17 Februarie 2010, ora 15:33
NE STIMATE 9AMCA SI MULTZI ROMANIESTI UN ANTISEMIT NOTORIU.NU EXISTA ASA CEVA CA JIDANI CODUC LUMEA .EA SE CODUCE DUPA LEGILE EONOMICE .Mananci ciuperciSI LE MAI PUBLICISA-TI FIE TRAIUL TAU ASA ADEVARAT PRECUM SCRII.ANONESCU ERA BOLNAV DE LUESDACA NU CUNOSTISI CA ORCE LUETIC ERA CU SCHIMBARI DESITUATIINU ERA HOTARAT.ASA CA MAI JUDECA SITUATIACRED CA ESTI DESTUL DE INTELIGENT.
SA AUZIM DE BINE JENICA Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Februarie 2010, ora 15:43
De la: vasile_vali, la data 2010-02-17 13:43:32 Cu razboaiele poti fi sau nu de acord, ele te prind pregatit sau nepregatit si esti "luat de val" ! Nu stii istorie, se vede de la o posta, pentru ca altminteri ai fi obs. asta! Ele, razboaiele, au fost de multe ori solutii drastice ale unor tensiuni istorice, acumulate in timp, din motive variate: sfere de influenta, limba, resurse de materii prime, religie etc. In acest ca, al doilea razboi mondial, Romania a intrat fara voia ei! Nu noi am cerut Dicatul de la Moscova, nu noi am vrut separarea Ardealului de Nord, nu noi am dorit cedarea Cadrilaterului - am fost siliti! Romania anului 1940 NU PUTEA REZISTA PE 3 FRONTURI - vest, sud si est-nord-est mai mult de 2 saptamani, decat cu pretul unor pierderi umane si teritoriale incalculabile! Si gandeste-te, micule apatrid, daca ai cu ce ca Germania era aliata URSS, iar alianta noastra istorica cu Anglia si Franta cazuse! Tu, daca ai fi fost Antonescu, ce decizie ai fi luat? Neutralitatea? Care neutralitate intr-un razboi care abia incepuse si antrena noi si noi tari, ex. Canada, India, Australia etc.? Nu ma astept sa-mi raspunzi, apatrizii nu apartin vreunui popor, vreunei istorii, vreunui crez! Crezul vostru este, cel mult, "Traieste-ti clipa!", drosophilo melanogaster ce esti tu! "Nihil sine Deo!"[/quote] Am cunoscut si alti profesori de istorie,ca si tine ! Habar nu aveau de istorie dar comenteaza ! Daca te-as intreba cine a fost Capitanul,Ccomandantul sau Nae Ionescu -pun pariu ca habar nu ai ! Puteai ce putin sa te gandesti de ce un partid ,ca cel al legionarilor ,a ajuns la guvernare desi aveau doar vreo 20% din voturi -de ce liberalii si taranistii ,desi aveau majoritatea nu au vrut sa guverneze -asta ajutandu-l pe Antonescu sa puna mana pe putere ! La aceea vreme era nevoie de un Titulescu -nu de un general de armata ! Un general nu vede ,ca si solutie ,decat razboiul ! Noi puteam gasi ,poate ,alte solutii -nu stim asta din moment ce politicul nu a intervenit ! Ar fi bine sa stii istorie ,macar la jumate ,cat stiu eu -si mai e ceva -degeaba stii istorie daca nu stii sa interpretezi un eveniment ! Dupa mintea ta creata ,eu ar trebui sa cred ca Iliescu a procedat bine atunci cand a chemat minerii la universitate ,in 13-14 iunie 1990 ! Asta deoarece el a fost ales de o majoritate de peste 75 % ? Ar trebui sa cred ca daca 11 milioane de romani au ales geoana si basescu -2 comunisti - e ceva normal ! Membrii de partid comunist ,dupa parerea mea au fost cel putin vinovati de complicitate la crimele comuniste-au aderat de bunavoie la o grupare criminala ! Cam asta e istoria pe care tu crezi ca o stii ! Parintii si bunicii tai cred ca au facut parte din gasca celor care credeau ca detinutii politici sunt niste banditi -ei vedeau peste tot doar mosieri si exploatatori !
|
Postat pe: 17 Februarie 2010, ora 16:11
Mai Vasile Vali vad ca-ti place istoria cum ti-a placut si genetica ....--dar numai ca retii doar ce-ti place ...apropo de musculitza betziva (Drosophila Melanogaster!!!!!)
Betivuleeeeee!!! ca patriot nu poci ca sa-ti spun!!!
|
Nr4 134 mesaje Membru din: 4/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Februarie 2010, ora 21:16
De la: vasile_vali, la data 2010-02-15 15:23:23Cred ca Istoria Romaniei trebuia rescrisa: Sa spunem ferm cum aliatii nostri din per. interbelica -Anglia si Franta [ultima cazand in mana lii Hitler in mai 1940], ne-au lasat singuri, cum adversarii nostri au fost SUA, Anglia si URSS pentru ca am vrut sa ne refacem o parte din Tara!!! Sa nu mai ascundem bombardamentele americano-anglo-ruse asupra oraselor Romaniei, sa spunem ca armata germana s-a comportat, chiar si dupa 23 august, mult mai onest fata de romani in comparatie cu cotropitorul rus! ... 13 aprilie 1939 Marea Britanie si franta acorda garantii privind frontiera Romaniei 1 sept 1939 germania invadeaza Polonia - inceputul primului razboi mondial ( pe 3 sept Romania se declara neutra) 26 iunie 1940 nota ultimativa a guvernului sovietic adresata romaniei pentru cedarea basarabiei , bucovinei.. in "treacat " rusii mai ocupa si tinutul herta 1 Iulie 1940 Romania renunta la garantiile anglo-franceze. 11 iulie Romania se retrage din Liga Natiunilor unite 15 iulie Scrisoarea lui Hitler catre Carol 2 , prin care Romania este amenintata sa faca concesii teritoriale ungariei , adaugand ca daca romania nu se va incadra in "noua ordine" atunci va fi distrusa 26 iulie Intrevedere intre Ioan Gigurtu/Mihail Manoilescu (prim ministru si ministru de externe) de o parte si Hitler si von Ribbentrop, in care Romaniei i se 'recomanda' sa raspunda revendicarilor Ungariei prin negocieri directe 16-24 aug. tratative romano-ungare .. Ungaria cere aproape 2/3 din transilvania, romania sustine principiul schimbului de populatii..tratativele esueaza 29-30 august Romania hotarasta acceptarea arbitrajului germaniei si italiei 30 august Dictatul de la Viena romania pierde 43 492 km2 si 26667000 locuitori 4 sept Antonescu devine presedinte al consiliului de ministrii 5 septembrie 1940 declaratia guvernului britanic. prin WINSTON CHURCHIL prim ministru si lordul halifax (m.de externe) prin care Anglia NU RECUNOASTE DICTATUL DE LA VIENA 5 septembrie antonescu suspenda constitutia si il obliga pe carol sa abdice (6 sept) 7 sept romania semneaza tratatul cu bulgaria prin cere renunta la Cadrilater (obtinut in 1913 la finalul celui de-al doilea razboi balcanic, zona locuita in majoritate de bulgari, care nu fusese niciodata romaneasca si pe care romania o primise drept "compensatii") 14 septRomania este proclamata stat national legionar, antonescu is aroga titlu de "Conducator" ( dupa modelele hitler si musolini) iar horia sima devine vice premier.. se interzice orice activitate politica in afara de miscarea legionara si grupul etnic german 29 sept romania iese din intelegerea balcanica 23 noiembrie.. romania adera la pactul tripartit, alaturi de germania, italia, japonia 21-23 ianuarie 1941 rebeliunea legionara.. antonescu castiga si devine unic conducator 10 februarie Anglia rupe relatiile democratice cu romania 3 mai 41 se creeaza centrul national de roamnizare cu scopul de a expropria intreprinderile detinute de evrei 11-12 iunie acordul de la munchen prin cere romania se angajeaza sa i-a parte la razboiul impotriva urss 22 iunie.. germania ataca rusia La 27 iulie 1941, Hitler îi trimite lui Antonescu un mesaj de felicitare pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei și îi cere să treacă Nistrul și să ia sub supraveghere teritoriul dintre Nistru și Bug. Dacă până la eliberarea teritoriilor românești, Antonescu a avut sprijin total din partea societății românești în momentul în care s-a înfăptuit acest lucru, a apărut întrebarea dacă să se meargă doar până la Nistru sau până la victoria finală. Unul dintre cei care susțineau că armata română ar trebui să se oprească la Nistru era Iuliu Maniu, argumentând că mai departe nu este războiul românilor și că atenția ar trebui îndreptată către Ardeal.Antonescu ii raspunde insa afirmativ lui hitler la 31 iulie,ducand mai departe romania in razboi ca rezultate 6 decembrie Anglia declara razboi romaniei 8 dec Canada si Noua zeelanda declara razboi romaniei 10 dec australia declara razboi romaniei 11 dec. uniunea sud africana declara razboi romaniei 12 dec ( hilar) ROMANIA DECLARA RAZBOI STATELOR UNITE ALE AMERICII 6 iunie 1942 SUA declara razboi Romaniei si ca sa incheiem.. cu toate ca germania pierdea razboiul, ca trupele rusesti erau de cateva luni in moldova, antonescu refuza iesirea romaniei din razboi.. asa ca in 23 august 1944 a fost inlaturat.. romania s-a alaturat taberei anglia-sua-rusia.. prea tarziu ca sa mai conteze pentru a deveni si partenerul lor.. asa ca la finalul razboiului a fost declarata printre invinsi pentru ca era unul cu capul mare care zicea pe aici ca nu stim istorie... cei care nu il consideram patriot.. eu din datele de mai sus inteleg altceva.... nu inteleg ca aliatii ne-au lasat.. noi am abandonat alianta pentru cioara de pe gard.. anglia si aliatii sai nu au recunoscut dictatul de la viena, si nu ne-au declarat razboi decat dupa ce am trecut Nistrul, nu Prutul, deci atunci cand razboiul nostru ade reintregire a devenit unul de cucerire Nu cand am vrut sa ne reintregim tara ci cand am depasit granitele aprobate la sf primului razboi mondial antonescu a condus tara in mod dictatorial, fascist,a bagat romania in razboi sa recupereze un teritoriu alaturi de cei care ii furasera altul , a renuntat la tot ce i-au oferit fostii aliati pentru o promisiune pe care doar un prost o putea crede (ca hitler va lua ungariei transilvania si sa ne-o faca cadou).. da .. a obtinut basarabia, dar cu ce pret.. daca noi nu atacam urss la sfarsitul razboiului nu aveam nici un motiv sa nu ne aflam printre invingatori.. si stiti si voi.. e bine cu invingatorii.. trebuia doar sa stam neutrii |
|
Postat pe: 18 Februarie 2010, ora 03:31
Daca nu am fi mers cu Germania atunci, acea alianta ne-ar fi desfiintat, iar Rusia cu apetitul ei, ar fi insistat sa ne inglobeze, poate chiar cu totul, la sfirsitul razboiului. Noi nemaiavind statalitate.
Concluzia, a fost cea mai, sau cele mai bune solutii luate atunci, si intr-o parte si in alta. Ca dovada, ca ni s-a luat numai Moldova externa. Tara noastra a fost real parasita de vestici. Cind am fost amenintati nici nu au recunoscut dictatul. Ce alta dovada mai vreti. Inca o dovada ca ne-ar fi desfiintat, jumate din Polonia nu mai e , si a fost tara cotropita. Politica romineasca a fost si este una din cele mai bune. Tara nostra a micsorat durata razboiului cu 6 luni. Germania nu regreta ca am luptat impotriva hitlerismului. Nu vad care e problema noastra? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2010, ora 08:43
De la: Nr4, la data 2010-02-17 21:16:09De la: vasile_vali, la data 2010-02-15 15:23:23Cred ca Istoria Romaniei trebuia rescrisa: Sa spunem ferm cum aliatii nostri din per. interbelica -Anglia si Franta [ultima cazand in mana lii Hitler in mai 1940], ne-au lasat singuri, cum adversarii nostri au fost SUA, Anglia si URSS pentru ca am vrut sa ne refacem o parte din Tara!!! Sa nu mai ascundem bombardamentele americano-anglo-ruse asupra oraselor Romaniei, sa spunem ca armata germana s-a comportat, chiar si dupa 23 august, mult mai onest fata de romani in comparatie cu cotropitorul rus! ... Ai mare dreptate tu . Si despre evenimentele de la Targu Mures din 90 presa internationala a scris ca romanii xenofobi i-au batut pe unguri .
|
|
9am176831 67 mesaje Membru din: 9/12/2009 |
Postat pe: 18 Februarie 2010, ora 15:21
Un roman adevarat- urat de dusmanii Romaniei si iubit de romani.
|
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 14:34
Am cunoscut si alti profesori de istorie,ca si tine ! Habar nu aveau de istorie dar comenteaza ! Daca te-as intreba cine a fost Capitanul,Ccomandantul sau Nae Ionescu -pun pariu ca habar nu ai ! Puteai ce putin sa te gandesti de ce un partid ,ca cel al legionarilor ,a ajuns la guvernare desi aveau doar vreo 20% din voturi -de ce liberalii si taranistii ,desi aveau majoritatea nu au vrut sa guverneze -asta ajutandu-l pe Antonescu sa puna mana pe putere ! La aceea vreme era nevoie de un Titulescu -nu de un general de armata ! Un general nu vede ,ca si solutie ,decat razboiul ! Noi puteam gasi ,poate ,alte solutii -nu stim asta din moment ce politicul nu a intervenit ! Ar fi bine sa stii istorie ,macar la jumate ,cat stiu eu -si mai e ceva -degeaba stii istorie daca nu stii sa interpretezi un eveniment ! Dupa mintea ta creata ,eu ar trebui sa cred ca Iliescu a procedat bine atunci cand a chemat minerii la universitate ,in 13-14 iunie 1990 ! Asta deoarece el a fost ales de o majoritate de peste 75 % ?
Ar trebui sa cred ca daca 11 milioane de romani au ales geoana si basescu -2 comunisti - e ceva normal ! Membrii de partid comunist ,dupa parerea mea au fost cel putin vinovati de complicitate la crimele comuniste-au aderat de bunavoie la o grupare criminala ! Cam asta e istoria pe care tu crezi ca o stii ! Parintii si bunicii tai cred ca au facut parte din gasca celor care credeau ca detinutii politici sunt niste banditi -ei vedeau peste tot doar mosieri si exploatatori ! Esti in zona delirului psihopant, apatrid jmeker ce nu meriti sa te numesti roman! Daca imi dai adresa de e-mail, titi voi transmite documentele care atesta participarea bunicilor mei in razboi, unul dintre ei fiin ranit grav! Insulti fara sa cunosti, presupui mascari - ca orice pacient de Balaceanca! Cat despre istorie, cunosc ceva istorie din povestirile oamenilor care au fost ACOLO, care au trait iadul Stalingraduluiu, dar nu s-au plans ca Antonescu i-ar fi pacalit, ci l-au numit tot "Maresalu'", maresalul lor! Pricepi, mancurtule, ca oamenii aceia, unii ramasi fara picioare, altii fara ochi, altii fara case SI-AU IUBIT COMANDANTUL PENTRU CA I-A INDRUMAT PE SINGURA CALE POSIBILA ATUNCI - RAZBOIUL? CA A STERS RUSINEA CEDARII BASARABIEI FARA LUPTA? Daca nici asta nu intelegi, ia-ti un scaunel, o franghie si un sapunel ieftin! Asa, ieftin, precum mintea [?] ta!! Hai curaj, vant iti fac eu, scapi de noi! Pentru cei care spun ca tb. ca Antonescu sa se opresca la Nistru: In care carti de istorie ati citit ca razboaiele se termina fara un tratat de pace/armistitiu, cerut de partea in dificultate? A cerut URSS armistitiul si e consemnat undeva? Bai prostilor, care sunteti prosti de credeti asa ceva, studiati, cartea n-a omorat pe nimeni! "Nihil sine Deo!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am037202 136 mesaje Membru din: 24/04/2009 |
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 17:42
Ma nene Vasile,, esti dus rau! ai mintea incetosata de fanatismele bunicilor! si aia de 14 ani care luptau in mai `45 la Berlin pentru fuhrerul lor erau la fel de fanatizati ca si bunicii tai. Am vb. si eu cu veterani de razboi care gandeau tot asa. E probabil amintirea tineretii si crezurile de atunci care-ti raman pe viata!. Dar de aici si pana la a injura grosolan oameni de bun simt care incearca sa-ti deschida ochii aia plini de ura prosteasca si fantism imbecil mai e distanta lunga.
Ce mare chestie ca au murit inghetati niste sute de mii de romani la Cotul Donului, la Stalingrad si in Kuban!. Mai aveam un pic si cuceream Moscova si Siberia!. Unde mai pui ca armata noastra, din pacate ca si inainte in primul razboi, ca si astazi in Irak si Afganistan, era total deficitara in tehnica de lupta si dotari pentru sodati. Mai faceam praf si America daca tot i-am declarat razboi ca aveam de recuperat teritorii de la ea!! Revino-ti nene daca crezi ca esti recuperabil! Daca nu , Domnul fie cu tine! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 19:49
De la: vasile_vali, la data 2010-02-19 14:34:16Am cunoscut si alti profesori de istorie,ca si tine ! Habar nu aveau de istorie dar comenteaza ! Daca te-as intreba cine a fost Capitanul,Ccomandantul sau Nae Ionescu -pun pariu ca habar nu ai ! Puteai ce putin sa te gandesti de ce un partid ,ca cel al legionarilor ,a ajuns la guvernare desi aveau doar vreo 20% din voturi -de ce liberalii si taranistii ,desi aveau majoritatea nu au vrut sa guverneze -asta ajutandu-l pe Antonescu sa puna mana pe putere ! La aceea vreme era nevoie de un Titulescu -nu de un general de armata ! Un general nu vede ,ca si solutie ,decat razboiul ! Noi puteam gasi ,poate ,alte solutii -nu stim asta din moment ce politicul nu a intervenit ! Ar fi bine sa stii istorie ,macar la jumate ,cat stiu eu -si mai e ceva -degeaba stii istorie daca nu stii sa interpretezi un eveniment ! Dupa mintea ta creata ,eu ar trebui sa cred ca Iliescu a procedat bine atunci cand a chemat minerii la universitate ,in 13-14 iunie 1990 ! Asta deoarece el a fost ales de o majoritate de peste 75 % ? Nu are rost sa-ti povestesc despre Antonescu-e clar ca nu intelegi ! Daca ai fi inteles ,ti-ai fi dat seama ca bunicii tai erau in situatia bunicilor de dupa 1990 ! Acei bunici care si azi mai cred in jigodia de iliescu -nu vor sa creada ca iliescu e vinovat de mineriade ,ca a umplut tara de hoti la nivelul politicului,ca a pus tara pe butuci ! E greu sa intelegi -dar e normal -gandesti ca bunicii tai aia care au jucat in serialul INVADATORII ,regizat de Antonescu !
|
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 21:04
De la: 9am037202, la data 2010-02-19 17:42:18Ma nene Vasile,, esti dus rau! ai mintea incetosata de fanatismele bunicilor! si aia de 14 ani care luptau in mai `45 la Berlin pentru fuhrerul lor erau la fel de fanatizati ca si bunicii tai. Am vb. si eu cu veterani de razboi care gandeau tot asa. E probabil amintirea tineretii si crezurile de atunci care-ti raman pe viata!. Dar de aici si pana la a injura grosolan oameni de bun simt care incearca sa-ti deschida ochii aia plini de ura prosteasca si fantism imbecil mai e distanta lunga. La injuraturi te pricepi destul de bine la fel ca si la spanzurat . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 21:30
Daca nici asta nu intelegi, ia-ti un scaunel, o franghie si un sapunel ieftin! Asa, ieftin, precum mintea [?] ta!! Hai curaj, vant iti fac eu, scapi de noi!,,,
"Nihil sine Deo!"???????????,, Maaai .!!!!..indiferent de subiectul discutiei si de ce parte a adevarului te consideri sa faci asa o alaturare "Nihil sine Deo!"!? !??? cu indemnul de mai mai sus ..intrece orice ,,,toleranta .. ..Esti RAU .(dar.... desi nu pari prost ...eu am convingerea ca rautatea vine din prostie!!!!) esti ..un biet frustrat care-si striga nemultumirile pe forum ... Adevarurile tale trec deja in plan secund .. .Pacat nu de tine,.. ci de stramosii tai ...caci tu gestionezi prost ce ti-au lasat ei!!!
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 15:48
Blestemul
Un vapor pleacă din Constanța spre Tel Aviv, plin cu evrei emigranți. Desprinși de chei, unii au început să strige către cei de pe mal: - Huo! La muncă! La oase! Comuniștilor! Deodată, unul țâșnește în față și strigă: - Trăiască prietenia româno-sovietică! - Ești nebun? Ce ți-a venit? - Lasă, blestem mai mare nu le trebuie! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 23:26
Cand va spune omul ca sunteti niste imbecili cand sustineti crima ... observ ca va incapatanati sa fiti si mai imbecili ! Ce alta dovada de prostie mai mare sa gasesti pe acest topic !?
Nemtii au inteles destul de bine ce a insemnat Hitler pentru poporul lor, rusinea si dezonoarea pe care inca o mai poarta dupa cateva generatii ! Numai romanasii nostri inca se mai incapataneaza sa sustina o minte diabolica si criminala ! Sa va fie rusine ! Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
liviu_doru2008 87 mesaje Membru din: 17/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 11:55
Am cunoscut un fracez ateu , care e un pic pro comunist , treaba cu evreii e un gheseft evreiesc , fracezii fiind un popor direct au cam incalecat tot ce a fost slab ,nu slav , insa nici ei nu-i iubesc !
CREDINTA SI CALITATE !!!
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 13:33
De la: Dorinel, la data 2010-02-20 23:26:22Cand va spune omul ca sunteti niste imbecili cand sustineti crima ... observ ca va incapatanati sa fiti si mai imbecili ! Ce alta dovada de prostie mai mare sa gasesti pe acest topic !? Pacat ca nu ai invatat sa vorbesti respectuos si civilizat . In rest ar trebui sa argumentezi afirmatiile pe care le faci . Care crime ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 13:50
De la: karpov, la data 2010-02-17 16:11:21Mai Vasile Vali vad ca-ti place istoria cum ti-a placut si genetica ....--dar numai ca retii doar ce-ti place ...apropo de musculitza betziva (Drosophila Melanogaster!!!!!) 1. Nu raspunzi la obiect, semn de crada iresponsabilitate; 2. Nu beau alcool, vodka in cazul tau, niciodata; 3. Nu esti roman, numele si postarile te deconspira, ai fi de GRU?; 4. Ma adresez celorlati, nu tie-apatridule, celor care se [mai] considera romani: Pana cand sa mai inghitim "lectiile de istorie" ale veneticilor? Pana cand sa induram "realitatea" altora si nu a celor traite/vazute/simtite de noi? Prin noi, nu ma refer doar la generatia mea, ci si a celor care chiar au facut sau, macar, au incercat sa faca ceva pentru Tara! "Nihil sine Deo!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 13:55
De la: alehin, la data 2010-02-19 21:30:32Daca nici asta nu intelegi, ia-ti un scaunel, o franghie si un sapunel ieftin! Asa, ieftin, precum mintea [?] ta!! Hai curaj, vant iti fac eu, scapi de noi!,,, Sigur nu ma ridic la inaltimea inaintasilor mei, recunosc asta! Dar nici tu, un rusnac, ce si-a "tras" un nick de dincolo de Ural! Chit ca e al unui fost campion mondial de sah....Tu vezi de crimele lui Ivan cel Groaznic, sau de testamentul lui Petru I! Nazad dlia Siberiia, celovek! "Nicevo bez Bog!" = "Nihil sine Deo!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 14:06
Acest mesaj e pentru cei care pot pricepe: Razboaiele nu se termina cand vrea o singura parte, ele doar incep asa, cei atacati tb. sa se apere sau sa ceara pace in conditiile atacatorului! De aceea, Antonescu NU PUTEA sa se opreasca la Nistru, agresorul initial- URSS-ul nu ceruse pacea in conditiile impuse de Antonescu si nici nu avea de gand!
Si daca nici asa nu sunt clar: de ce URSS, la intoarcerea frontului, nu s-a oprit la Prut? Sau la granita Poloniei? Ce a cautat la Berlin, era cumva pamant rusesc? Ce a cautat Mircea cel Batran la Nicopole? Dar Iancu de Hunedoara in Campania cea Lunga sau Serban Cantacuzino in asediul Vienei 1683, dar Carol I al Romaniei in Bulgaria lui 1877? Aaa, aceste razboaie nu au fost tot ale romanilor? De ce sa nu fie Antonescu un mare roman, iar ceilalti susamintiti da? Hai, curaj, raspundeti-va, cercetati, cartea n-a omorat pe nimeni! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 14:13
Obiectivele militare nu tin cont de lamentarile civililor. Chiar cind esti in armata, gindesti altfel decit un civil. Stiu toti care au facut armata.
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 14:23
De la: 9am037202, la data 2010-02-19 17:42:18Ma nene Vasile,, esti dus rau! ai mintea incetosata de fanatismele bunicilor! si aia de 14 ani care luptau in mai `45 la Berlin pentru fuhrerul lor erau la fel de fanatizati ca si bunicii tai. Am vb. si eu cu veterani de razboi care gandeau tot asa. E probabil amintirea tineretii si crezurile de atunci care-ti raman pe viata!. Dar de aici si pana la a injura grosolan oameni de bun simt care incearca sa-ti deschida ochii aia plini de ura prosteasca si fantism imbecil mai e distanta lunga. Bai, numarule!, am declarat razboi SUA nu pt. teritorii, incult mic si obraznic, ci pt. ca SUA a intrat in razboi de partea inamicilor nostri! Si, in plus, in Romania anului 1941 erau societati romano-americane, care trimiteau profitul in SUA, deci la inamici! Tu, daca cineva ti-ar lua nevasta - Basarabia in cazul de fata, iar John ar "sari" pentru Ivan, cum l-ai considera pe John, prieten sau dusman? Doamne, mare e gradina Ta! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 14:33
As fi curios ce ar fi facut oricine ar fi condus Rominia in acei ani. Un teritoriu era luat de o alianta. Alt teritoriu de alta alianta. Si acum se continua situatia.
|
|
|
|

Am cunoscut un fracez ateu , care e un pic pro comunist , treaba cu evreii e un gheseft evreiesc , fracezii fiind un popor direct au cam incalecat tot ce a fost slab ,nu slav , insa nici ei nu-i iubesc !