ariana22
4 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 20:52
''
De la: valentinticu, la data 2009-02-17 15:20:27
Am o veste prosta pentru d-voastra! facem parte din pacate dintr-unul din cele mai naspete tipuri de neamuri omenesti, indiferent de cati bani am vea unii sau altii. Va observ pe strada, in magazine, la televizor. Sunteti falsi, prefacuti, dk aveti cumva dintr-o spaga peste 2 mii de ron la voi ii legati cu siret si ii scoateti din buzunar cand platiti la paine, ca sa vada lumea ce tari sunteti. dk aveti limuzina, o parcati in fata mallului pe locurile de handicapati ca sa va vada lumea, dk sunteti saraci sunteti invidiosi. Dk mancati o ciocolata, ambalajul il aruncati pe spate, va omorati dupa cainii bagabonzi care musca copiii, dar tot cainii astia mor pe capete striviti de masini fara sa-i pese nimanui fiind cu sutele in putrefactie pe marginea drumurilor. Beti, si apoi violati, mancati prost si aratati naspa, ca pisati la vedere pe drumurile nationale cu fata catre masini, scuipati pe strada, sunteti agramati, saraci sau bogati deopotriva. Ati ajuns asa, aici sau in Italia nu pt ca aveti merite, ci pentru ca va place sa luati sau sa dati spaga! Asta sunteti voi toti impreuna cu mine, din pacate! Popor de vilolatori, talhari, cu frica de interlopi, fara mandrie!!!!!!!!!!!!!!!1
''
E DUREROS DE ADEVARAT
IN PLUS NE MAI CREDEM SI SUPER INTELIGENTI !!!!!!!!
PUTINA AUTOCRITICA n-ar strica !
eu una m-am saturat sa ma lupt cu vulgaritatea , cu mizeria , lipsa de respect ! ii inteleg pe cei ce pleaca invartindu-se . NENOROCIREA E CA ACUM NU MAI SCAPI DE EI NICI IN AFARA ROMANIEI , BA MAI RAU NE-AU CREAT SI ''FAIMA BUNA '' --
|
|
|
ariana22
4 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 20:54
IN PLUS SI DE CULTURA DE SPOIALA TIPIC ...
|
Fosta membra 9am.ro
115 mesaje
|
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 18:50
Parerea mea personala este ca Nu de romani e frica , ci de oameni din tara noastra care NU fac cinste nici familiile lor , nici societatii noastre nemaivorbiind in strainatate .
Totul pleaca de la Bani ( care distruge educatia ) care desfigureaza omul de tanar
Orice se poate cumpara chiar si diplome la universitati numai sanatate si educatie Nu !!!
Daca la aceste doua capitole am incerca , poate si tara noastra ar fii mai bine vazuta si cu o populatie mai educat si responsabil .
ZP
|
nastasemihail
47672 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 02:57
De la: Zoltan, la data 2009-09-20 18:50:22
Parerea mea personala este ca Nu de romani e frica , ci de oameni din tara noastra care NU fac cinste nici familiile lor , nici societatii noastre nemaivorbiind in strainatate .
Totul pleaca de la Bani ( care distruge educatia ) care desfigureaza omul de tanar
Orice se poate cumpara chiar si diplome la universitati numai sanatate si educatie Nu !!!
Daca la aceste doua capitole am incerca , poate si tara noastra ar fii mai bine vazuta si cu o populatie mai educat si responsabil .
ZP
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 03:01
De la: Zoltan, la data 2009-09-20 18:50:22
ZP
|
bazalt104
15 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 08:02
De la: valentinticu, la data 2009-02-17 15:20:27Am o veste prosta pentru d-voastra! facem parte din pacate dintr-unul din cele mai naspete tipuri de neamuri omenesti, indiferent de cati bani am vea unii sau altii. Va observ pe strada, in magazine, la televizor. Sunteti falsi, prefacuti, dk aveti cumva dintr-o spaga peste 2 mii de ron la voi ii legati cu siret si ii scoateti din buzunar cand platiti la paine, ca sa vada lumea ce tari sunteti. dk aveti limuzina, o parcati in fata mallului pe locurile de handicapati ca sa va vada lumea, dk sunteti saraci sunteti invidiosi. Dk mancati o ciocolata, ambalajul il aruncati pe spate, va omorati dupa cainii bagabonzi care musca copiii, dar tot cainii astia mor pe capete striviti de masini fara sa-i pese nimanui fiind cu sutele in putrefactie pe marginea drumurilor. Beti, si apoi violati, mancati prost si aratati naspa, ca pisati la vedere pe drumurile nationale cu fata catre masini, scuipati pe strada, sunteti agramati, saraci sau bogati deopotriva. Ati ajuns asa, aici sau in Italia nu pt ca aveti merite, ci pentru ca va place sa luati sau sa dati spaga! Asta sunteti voi toti impreuna cu mine, din pacate! Popor de vilolatori, talhari, cu frica de interlopi, fara mandrie!!!!!!!!!!!!!!!1 CA BINE ZICI............CE MI-AS TRAGE SI EU UMN GIP ...DAR NU SA MUNCESC PT EL CA NICI UN GIP NU E MUNCIT NENE
daca piatra nu e nimic nu e
|
andreeaelisa2004
9 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 14:03
Vorbeste in numele tau, asa e corect
Cireasa de Mai
|
|
|
Tycu
3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 10:43
 Pe romani ii urasc cel mai mult ungurii,din cauza ca suntem superiori fata de ei care inca mai sunt la stadiul te trib de ocupatie si a Ardealului, , apoi italienii si spaniolii, care prin incultura care-i caracterizeaza , ne confunda cu tiganii !!! ce fac ciorile acolo, pentru ei sunt romani !!
Ticu
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 15:44
De la: aganescuadrian, la data 2009-02-17 14:49:53Lipsa de educatie si mai ales lipsa dorentei de a te educa este majoritara in randul cdelor care ne duc bunul renume in Europa . Ei sunt eticheta Romaniei de la festinul cu lebede si pana acum si totodata dau dovada de inrudire foarte apropiata cu primatele , care totusi se deosebesc prin respectul fata de ceilalti membrii ai tribului.
Concluzie - primitiv este un cuvant elegant . EDUCTIE??Care educatie???Dupa"90 eductia copiilor nostri a luat o intorsatura grava!Nu mai este o lege a INVATAMANTULUI,legea de acum este o porcarie ,cina a scoso si aprobato nu au facut decat sa acopere cu pamant pe:unEMINESCU,un SADOVEANU,un CREANGA,unBRANCUSI,unVUIA,unAZA PELEA,un TOMA CARAGIU,unENESCU!!!!!!!!si multi,multi altii care macar de altii sunt cunoscuti si recunoscuti ca valori date de ROMANIA Astazi tot ce mai avim de valoare:manele,un BECALI si stirele de la ora 05.00 de la PRO.Tv,ANTENA 1care incearca sa arate lumii ca asta este ROM-----ANIA!RUUUSINEEE>>>>
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 15:44
De la: aganescuadrian, la data 2009-02-17 14:49:53Lipsa de educatie si mai ales lipsa dorentei de a te educa este majoritara in randul cdelor care ne duc bunul renume in Europa . Ei sunt eticheta Romaniei de la festinul cu lebede si pana acum si totodata dau dovada de inrudire foarte apropiata cu primatele , care totusi se deosebesc prin respectul fata de ceilalti membrii ai tribului.
Concluzie - primitiv este un cuvant elegant . EDUCTIE??Care educatie???Dupa"90 eductia copiilor nostri a luat o intorsatura grava!Nu mai este o lege a INVATAMANTULUI,legea de acum este o porcarie ,cina a scoso si aprobato nu au facut decat sa acopere cu pamant pe:unEMINESCU,un SADOVEANU,un CREANGA,unBRANCUSI,unVUIA,unAZA PELEA,un TOMA CARAGIU,unENESCU!!!!!!!!si multi,multi altii care macar de altii sunt cunoscuti si recunoscuti ca valori date de ROMANIA Astazi tot ce mai avim de valoare:manele,un BECALI si stirele de la ora 05.00 de la PRO.Tv,ANTENA 1care incearca sa arate lumii ca asta este ROM-----ANIA!RUUUSINEEE>>>>
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 15:45
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 15:59
De la: bazalt104, la data 2009-09-29 08:02:06De la: valentinticu, la data 2009-02-17 15:20:27Am o veste prosta pentru d-voastra! facem parte din pacate dintr-unul din cele mai naspete tipuri de neamuri omenesti, indiferent de cati bani am vea unii sau altii. Va observ pe strada, in magazine, la televizor. Sunteti falsi, prefacuti, dk aveti cumva dintr-o spaga peste 2 mii de ron la voi ii legati cu siret si ii scoateti din buzunar cand platiti la paine, ca sa vada lumea ce tari sunteti. dk aveti limuzina, o parcati in fata mallului pe locurile de handicapati ca sa va vada lumea, dk sunteti saraci sunteti invidiosi. Dk mancati o ciocolata, ambalajul il aruncati pe spate, va omorati dupa cainii bagabonzi care musca copiii, dar tot cainii astia mor pe capete striviti de masini fara sa-i pese nimanui fiind cu sutele in putrefactie pe marginea drumurilor. Beti, si apoi violati, mancati prost si aratati naspa, ca pisati la vedere pe drumurile nationale cu fata catre masini, scuipati pe strada, sunteti agramati, saraci sau bogati deopotriva. Ati ajuns asa, aici sau in Italia nu pt ca aveti merite, ci pentru ca va place sa luati sau sa dati spaga! Asta sunteti voi toti impreuna cu mine, din pacate! Popor de vilolatori, talhari, cu frica de interlopi, fara mandrie!!!!!!!!!!!!!!!1 CA BINE ZICI............CE MI-AS TRAGE SI EU UMN GIP ...DAR NU SA MUNCESC PT EL CA NICI UN GIP NU E MUNCIT NENE Cine-i harnic si munceste  ORI ESTE PROST ORI NU GANDESTE
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 16:03
De la: ariana22, la data 2009-08-15 20:52:43''
Am o veste prosta pentru d-voastra! facem parte din pacate dintr-unul din cele mai naspete tipuri de neamuri omenesti, indiferent de cati bani am vea unii sau altii. Va observ pe strada, in magazine, la televizor. Sunteti falsi, prefacuti, dk aveti cumva dintr-o spaga peste 2 mii de ron la voi ii legati cu siret si ii scoateti din buzunar cand platiti la paine, ca sa vada lumea ce tari sunteti. dk aveti limuzina, o parcati in fata mallului pe locurile de handicapati ca sa va vada lumea, dk sunteti saraci sunteti invidiosi. Dk mancati o ciocolata, ambalajul il aruncati pe spate, va omorati dupa cainii bagabonzi care musca copiii, dar tot cainii astia mor pe capete striviti de masini fara sa-i pese nimanui fiind cu sutele in putrefactie pe marginea drumurilor. Beti, si apoi violati, mancati prost si aratati naspa, ca pisati la vedere pe drumurile nationale cu fata catre masini, scuipati pe strada, sunteti agramati, saraci sau bogati deopotriva. Ati ajuns asa, aici sau in Italia nu pt ca aveti merite, ci pentru ca va place sa luati sau sa dati spaga! Asta sunteti voi toti impreuna cu mine, din pacate! Popor de vilolatori, talhari, cu frica de interlopi, fara mandrie!!!!!!!!!!!!!!!1
''
E DUREROS DE ADEVARAT
eu una m-am saturat sa ma lupt cu vulgaritatea , cu mizeria , lipsa de respect ! ii inteleg pe cei ce pleaca invartindu-se . NENOROCIREA E CA ACUM NU MAI SCAPI DE EI NICI IN AFARA ROMANIEI , BA MAI RAU NE-AU CREAT SI ''FAIMA BUNA '' --
HAHAHAAAAA....toata lumea este....  ...si noi suntem ca lumea
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 16:05
De la: 9am045616, la data 2009-10-27 16:03:32De la: ariana22, la data 2009-08-15 20:52:43''
''
E DUREROS DE ADEVARAT
HAHAHAAAAA....toata lumea este.... ...si noi suntem ca lumea hai pa
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 08:17
Asta e...cine ii iubeste pe romini ii gaseste acum in toata lumea....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
liviu_doru2008
87 mesaje
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 17:18
CREDINTA SI CALITATE !!!
|
liviu_doru2008
87 mesaje
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 17:20
 vicelicuriciul e de vina !
CREDINTA SI CALITATE !!!
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 06:53
Ai calcul incarcat. Mai da afara din programe.
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 20:44
Probabil ca nimeni nu-i are la inima pe dobitoci....Dar asta nu inseamna ca romanii sunt mai dobitoci ca altii.Ca ai si ei dobi e adevarat,dar nu stiu daca cineva poate spune daca mai multi sa mai putini.Cand se faptuiesc actiuni ce denota prostie se cauta tap ispasitor,si atunci se gaseste ADN-ul natiei.E drept ca sunt si cateva "tare"ce nu prea ne recomanda:Iliescu,Vadim,manele,smecherii,gainarii,miscasuri,descurcaturi-incurcaturi,sarmale,porc,tuica,imbuibeala,nesimtire,nespalare,minciuna,prefacatorie,si uitam cea mai insemnata dintre toate:PUPINCURISMUL si SLUGARNICIA.Dar nici toate acestea nu pot fi puse ca originale in carca natiei,e drept ca ar trebui inventat ceva cu care sa se poata masura toate acestea....
|
broscuta_super_verde
1273 mesaje
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 16:06
Un COPY/PASTE. Nu l-am citit cu tentie. Abia l-am primit pe mail. Nu mi-lasum.
DACIA
(A se citi cu atentie !!!)
M-am �ntrebat de multe ori care este motorul schimb�rilor pozitive �ntr-o societate �i trebuie s� recunosc c� de cele mai multe ori sunt tinerii, care refuz� s� accepte un adev�r relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt lega�i de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caut� un adev�r absolut. Deci pe ei �i �ndemn s�-�i �ntrebe profesorii de istorie �i de limba rom�n�:
- C�t la sut� din Dacia a fost cucerit� de romani? �i dac� profesorul �tie r�spunsul: 14 % din teritoriul Daciei (care se �ntindea de la vest la est, de la lacul Constan�a-Elve�ia de azi �i p�n� dincolo de Nipru).
Urmeaz� alt� �ntrebare:
- C��i ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei? �i dac� profesorul va r�spunde: numai 164 ani, atunci pute�i merge la urm�toarea �ntrebare:
- Solda�ii "romani" chiar veneau de la Roma �i chiar erau fluen�i �n limba latin� ? Aici le va fi �i mai greu s� v� r�spund�, c�ci acei solda�i "romani" vorbeau orice limb� numai latina nu!
Cohortele aflate pe p�m�ntul Daciei cuprindeau solda�i din diferite p�r�i ale imperiului roman, uneori foarte �ndep�rtate. G�sim Britani din Anglia de azi, Asturi �i Lusitanieni din peninsula Iberic�, Bosporeni din nordul M�rii Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin , din p�r�ile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Re�i din p�r�ile Austriei �i Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, p�n� �i Numizi �i Mauri din nordul Africii (C.C..Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).
�i ultima �ntrebare:
- Cum a fost posibil ca �ntr-un a�a de scurt interval istoric TOAT� popula�ia Daciei s�-�i uite limba �i s� �nve�e o limb� nou�, limba latin� , de la ni�te solda�i "romani" care nici ei nu o vorbeau?
C�nd toate popoarele civilizate din lume ini�iaz�, desf�oar� �i promoveaz� valorile istorice care le �ndrept��esc s� fie m�ndre de �nainta�ii lor, g�sim opinia unor astfel de "adev�ra�i rom�ni", care, nici mai mult, nici mai pu�in, spun despre formarea poporului daco-rom�n: "solda�ii romani au adus femeile �i fetele dace �n paturile lor �i a�a s-au n�scut genera�ii de copii, care �nv��au numai limba latin� de la tat�l lor, soldatul "roman"...
Cum or fi venit ele din Moldova de azi, din Basarabia, de pe Nistru, Bug �i de pe Nipru, acele so�ii �i fete de traco-ge�i �i carpi, de la sute �i sute de kilometri dep�rtare ca s� fie "fecundate" de solda�ii "romani"?
Dup� p�rerea stimabililor, femeile daco-gete erau �i "curve", ba chiar �i mute, nefiind �n stare s�-�i transmit� limba str�mo�easc� copiilor lor! C�t despre noi, urma�ii lor, cum ne-am putea numi altfel dec�t "copii din flori" ap�ru�i dintr-o aventur� amoroas� a �ntregii popula�ii feminine daco-gete, la care masculii autohtoni priveau cu "m�ndrie", a�tept�nd apari�ia "s�mburilor" noului popor �i gr�bindu-se, �ntre timp, s� �nve�e c�t mai repede �i mai bine noua limb�, limba latin� , c�nd de la so�ii, c�nd de la fiicele lor (iubite ale solda�ilor romani cuceritori) ba chiar �i direct, de la solda�ii romani n�v�litori ce le-au �njosit c�minele.
La Centrul Cultural Rom�n [din New York], pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o alt� somitate, de origine rom�n�, prof.dr. �n arheologie Ioan Pisso, c� dacii au �nv��at latina , de la romani, prin b�ile de la Sarmisegetuza lui Traian! De ce prin b�ile romane �i de la ni�te solda�i cam f�r� haine pe ei?
Nu prea �tiu ce a vrut s� spun� stimabilul profesor din Cluj despre b�rba�ii daci, dar cred c� nici un rom�n, nici m�car �n joac�, nu are voie s� fac� o astfel de afirma�ie dec�t dac�....
De fapt tot d�n�ii ne spun c� ne tragem din "doi b�rba�i cu... bra�e tari"! Astfel de declara�ii "istorice" te fac s�-�i dore�ti s� fii orice, numai rom�n nu!
Domnilor , Dacia a fost cotropit� de romani �n propor�ie de numai 14% �i pentru o perioad� istoric� foarte scurt�, de 164 de ani. 86% din teritoriul Daciei nu a fost c�lcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut c� �ntr-o a�a de scurt� perioad� istoric�, dacii s� fi �nv��at latina , f�r� ca pe 86% din teritoriul lor s�-i fi �nt�lnit pe solda�ii romani. Dar dac� nu de la romani au �nv��at dacii latina , atunci de la cine? - se �ntreab� aceia�i demni urma�i ai lui Traian?
Herodot ne spune c� cel mai numeros neam din lume dup� indieni erau tracii. Dio Casius ne spune �i el: "s� nu uit�m c� Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian �i Decebal au fost r�zboaie fratricide, iar Tracii au fost Daci". Faptul c� dacii vorbeau " latina vulgar�", este "un secret" pe care nu-l �tiu numai cei ce refuz� s�-l �tie.
"C�nd sub Traian romanii au cucerit pe daci la Sarmisegetuza n-au trebuit t�lmaci, afirm� Densu�ianu �i asta schimb� totul. Deci dacii �i romanii vorbeau aceea�i limb�!" Dac� ast�zi se consider� c� 95% din cuno�tin�ele acumulate de omenire sunt ob�inute �n ultimii 50 de ani, s� vedem cum �i no�iunile noastre despre istoria poporului daco-rom�n pot evolua. C�nd nu de mult s-a publicat teoria evolu�iei speciei umane �n func�ie de vechimea cromozomal�, s-a ajuns la concluzia c� "prima femeie" a ap�rut �n sud-estul Africii.
Urm�torul pas uria� a fost �n nordul Egiptului, iar de aici, �n Peninsula Balcanic�. C�nd profesoara de arheologie lingvistic� Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles , California , a �nceput s� vorbeasc� despre spa�iul Carpato-dun�rean ca despre vatra vechii Europe, locul de unde Europa a �nceput s� existe, am fost pl�cut surprins �i m-am a�teptat ca �i istoricii no�tri s� reac�ioneze la fel. Dar, din partea lor am auzit numai t�cere. C�nd profesorii Leon E. Stover �i Bruce Kraig �n partea "The Indo-European heritage", ap�rut� la Nelson-Hall Inc., Publishers , 325 West Jack son Boulevard, Chicago , Illinois 60606 , vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europ� a mileniului 5 �.d.H., care-�i avea locul �n centrul Rom�niei de azi, s� nu fim m�ndri? C�nd studiile de arheologie molecular� ne �ndrept��esc s� ne situ�m pe primul plan �n Europa ca vechime, nu-mi este u�or s� le r�spund unor persoane care nu citesc nici ceea ce spun inteligent al�ii despre noi �i nici m�car ce scriu eu. Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie, folosind PCR (polimerase chain reaction), pot determina originea matern� a unor mumii vechi de sute �i mii de ani.
Teoria genoamelor situeaz� spa�iul carpato-dun�rean ca fiind, nici mai mult nici mai pu�in dec�t, locul de unde a �nceput Europa s� existe, locul unde acum 44.000 de ani sosiser� primele 3 Eve �i primul Adam. C�nd am scris "Epopeea Poporului Carpato-dun�rean" �i volumele "Noi nu suntem urma�ii Romei", "�n c�utarea istoriei pierdute" �i "C�l�torie �n Dacia - �ara Zeilor", m-am bazat pe astfel de cercet�ri, dar �i pe cartea unei somit��i �n domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, profesor la Universitatea din Oxford , Anglia , c�ruia i se publica, �n anul 1993, la Barnes&Noble Books, New York , "The History of Civilization" , "The Aryans". El exploreaz� �ntr-un mod fascinant originea �i difuzarea limbilor �n Europa preistoric�. �ntre paginile 176-177 public� �i o hart� ar�t�nd leag�nul aryenilor �n timpul primei lor apari�ii; �i minune mare, spa�ial Carpatodun�rean este cel vizat! C�nd roata, plugul, jugul, c�ru�a cu dou�, trei �i patru ro�i apar pentru prima dat� �n lume pe teritoriul nostru, dacic, c�nd primul mesaj scris din istoria omenirii se g�se�te tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, c�nd primii fermieri din Europa sunt descri�i pe acela�i spa�iu, �ntr-o perioad� c�nd Anglia abia se separa de continent �i din peninsul� devenea insul� - 6,500 �.d.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas , New York , 10020, Chronology), nu-�i vine a crede c� tocmai cei pentru care aduni aceste informa�ii formidabile despre poporul �i spa�iul pe care �l ocupa �ara noastr�, te decep�ioneaz�!
Nu de mult, la Primul Congres Interna�ional de Dacologie, Bucure�ti, hotel Intercontinental, domnul profesor doctor �n istorie Augustin Deac ne vorbea despre "Codex Rohonczy", o cronic� daco-rom�neasc�, �nsum�nd 448 pagini, scris� �n limba rom�n� arhaic�, " latina vulgara", cu alfabet geto-dac.. Pe fiecare pagin� se aflau scrise circa 9-14 r�nduri. �n text sunt intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care prezint� diferite scene laice �i religioase. Direc�ia scrierii este de la dreapta la st�nga �i textul se cite�te de jos �n sus. Descoperim c� �n bisericile vechi, daco-rom�ne�ti, cultul ortodox se exercita �n limba " latina vulgar�", chiar p�n� �n secolele XIIXIII, c�nd s-a trecut la oficierea cultului �n limbile greac� �i slavon�. Codexul cuprinde mai multe texte, ca "Jur�m�ntul tinerilor vlahi", diferite discursuri rostite �n fata osta�ilor vlahi �naintea luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri, o cronic� privind via�a voievodului Vlad, care a condus Vlahia �ntre anii 1046-1091, imnul victoriei vlahilor, condu�i de Vlad asupra pecenegilor, �nso�it de note muzicale etc. Atunci se mir� �i se �ntreab�, pe bun� dreptate, domnul profesor doctor �n istorie Augustin Deac: "de ce institutele de specialitate ale Academiei Rom�ne au r�mas pasive la descoperirea �i descifrarea acestui document istoric, scris �n limba dacorom�n�, latina dun�rean�, �ntr-un alfabet geto-dacic existent de milenii, cu mult �naintea celui latin al romanilor?" Dar, dup� orientarea ideologic� ce o au, cei sus aminti�i ar fi preferat ca acest diamant s� nu se fi descoperit. Academia Rom�n� ar fi trebuit s� organizeze o mare sesiune �tiin�ific� cu caracter nu numai na�ional, c�t mai ales interna�ional. Dar �i ei, la fel ca �i "rom�nii adev�ra�i", vajnici urma�i ai lui Traian, vor s� arate om enirii ce �nseamn� s� fii umil �i s�-�i dispre�uie�ti str�mo�ii, trecutul �i neamul...
Faptul c� NOI, Rom�nii, suntem str�mo�ii tuturor popoarelor latine �i nicidecum o rud� marginal� a latinit��ii, ar trebui s� ne fac� s� ne m�ndrim �i nicidecum s� c�utam contra argumente, precum cei lipsi�i de �n�elepciune care �i taie cu s�rg craca de sub picioare....
Cu deosebit� stim�,
Dr. Napoleon S�vescu,
Fondator & Pre�edinte al "Dacia Revival International Society" of New York
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
krsgbs
4 mesaje
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2009, ora 21:01
CRED CA SUNTEM CEL MAI DEFECT POPOR:))))LA MULTI ANI :))))
|
buni66
65 mesaje
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 12:49
Cu siguranta erai bine dispus cand ai scris asta...  Te caracterizezi foarte bine aici... dar nu toti romanii sunt ca tine! Sper sa inveti sa citesti testamentul politic al lui N. Iorga sa vezi de unde i-ti vin ideile... Esti foarte bine dresat sa ponegresti acest popor care are incotestabil valorile lui... Dar nu ai timp sa vezi si ceea ce este facut bine de romani. De ce te mai uiti in oglinda dimineata daca i-ti este rusine cu acest lucru?
Pleaca din tara asta daca te-a scarbit atat si te rog, nu te mai intoarce!
E valabil pentru toti cei care simt nevoia sa ponegreasca o tara iubita de Dumnezeu!
Nu sunt nationalist, dar nici nu-mi las calcata demnitatea de ROMAN, in picioare!
Ma mandresc cu faptul ca am prieteni din Europa si din lume care se simt bine oridecate ori vin in tara mea, ca sunt bine primiti si bunacuviinta romaneasca este pe placul lor.
Ma mandresc cu sportivii, olimpicii si inventatorii romani care nu se rusineaza de nationalitatea lor.
Sunt mandru ca sunt ROMAN!
|
Fosta membra 9am.ro
11272 mesaje
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 15:58
vointa si dorinta lui DUMNEZEU nu trebuie puse la indoiala- MANDRU CA SUNT ROMAN !!!
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
�Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.� (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
9am173971
34 mesaje
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 17:53
Cel mai mult ii urasc pe romani "elitele" de etnie maghiara indiferent de cetatenia si tara in care locuiec.
De acolo de unde sunt "balacaresc" romanii si tara,necontenit ,ori de cite ori au ocazia.
Sunt citeva posturi tv. ungare,care numai cu asta se ocupa,inclusiv cu revizionism prin toate reportajele pe c
are le fac in Transilvania si pe urma le difuzeaza in toata lumea. Ar trebui ca si romanii sa le raspunda la fel.
"ochi ptr. ochi" sau "dinte ptr. dinte".
|
9am125302
15 mesaje
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 20:17
Cine uraste pe romini ?i Noi ne urim nu trebuie sa ne mai urasca altii e deajuns
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 10:40
De la: 9am173971, la data 2009-11-28 17:53:48Cel mai mult ii urasc pe romani "elitele" de etnie maghiara indiferent de cetatenia si tara in care locuiec.
De acolo de unde sunt "balacaresc" romanii si tara,necontenit ,ori de cite ori au ocazia.
Sunt citeva posturi tv. ungare,care numai cu asta se ocupa,inclusiv cu revizionism prin toate reportajele pe c
are le fac in Transilvania si pe urma le difuzeaza in toata lumea. Ar trebui ca si romanii sa le raspunda la fel.
 Asa este, ai perfecta dreptate, vina e a noastra ca le permitem asta, demnitatea tarii si a romanului e calcata in picioare ca sa ne vada bine Europa, toate ciurucurille maghiare, mizeria maghiara , prin obraznicia care-i caracterizeaza si iesirile tribale care le mostenesc de la strabunii lor , denigreaza Romania pe unde apuca , . cum sa le raspunda romanii ca ungurimea stie sa-si ascunda infectia si mizeria !!
Ticu
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 12:19
De la: 9am173971, la data 2009-11-28 17:53:48Cel mai mult ii urasc pe romani "elitele" de etnie maghiara indiferent de cetatenia si tara in care locuiec.
Adica ar trebui sa ne coboram si noi la un nivel inferior ?
Nu domnule,trebuie sa ne aparam cu demnitate si respect;din pacate nici asta nu o facem !!!
A trecut perioada legii talionului,ura nu ajuta la nimic;as spune ca e un cancer al sufletului !
La acuze si practici murdare trebuie sa raspundem cu fermitate dar civilizat !
Din pacate interesele politicienilor romani nu converg in aceasta directie !
Inca ceva - oare nimeni nu observa ca atitudinea elitelor maghiare e "tolerata" ca sa nu zic imbratisata de mai marii UE ?
Despre asta nu spune nimeni nimic ?
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 12:25
De la: buni66, la data 2009-11-28 12:49:04 Cu siguranta erai bine dispus cand ai scris asta... Te caracterizezi foarte bine aici... dar nu toti romanii sunt ca tine! Sper sa inveti sa citesti testamentul politic al lui N. Iorga sa vezi de unde i-ti vin ideile... Esti foarte bine dresat sa ponegresti acest popor care are incotestabil valorile lui... Dar nu ai timp sa vezi si ceea ce este facut bine de romani. De ce te mai uiti in oglinda dimineata daca i-ti este rusine cu acest lucru?
Pleaca din tara asta daca te-a scarbit atat si te rog, nu te mai intoarce!
E valabil pentru toti cei care simt nevoia sa ponegreasca o tara iubita de Dumnezeu!
Nu sunt nationalist, dar nici nu-mi las calcata demnitatea de ROMAN, in picioare!
Ma mandresc cu faptul ca am prieteni din Europa si din lume care se simt bine oridecate ori vin in tara mea, ca sunt bine primiti si bunacuviinta romaneasca este pe placul lor.
Ma mandresc cu sportivii, olimpicii si inventatorii romani care nu se rusineaza de nationalitatea lor.
Sunt mandru ca sunt ROMAN!
Eu sunt nationalist(nu sovin si xenofob) si sunt mandru de asta !
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 14:39
De la: tutenes, la data 2009-11-29 12:19:58De la: 9am173971, la data 2009-11-28 17:53:48Cel mai mult ii urasc pe romani "elitele" de etnie maghiara indiferent de cetatenia si tara in care locuiec.
Adica ar trebui sa ne coboram si noi la un nivel inferior ?
Nu domnule,trebuie sa ne aparam cu demnitate si respect;din pacate nici asta nu o facem !!!
A trecut perioada legii talionului,ura nu ajuta la nimic;as spune ca e un cancer al sufletului !
La acuze si practici murdare trebuie sa raspundem cu fermitate dar civilizat !
Din pacate interesele politicienilor romani nu converg in aceasta directie !
Inca ceva - oare nimeni nu observa ca atitudinea elitelor maghiare e "tolerata" ca sa nu zic imbratisata de mai marii UE ?
Despre asta nu spune nimeni nimic ?
 Asa este, atitudinea maghiara este imbratisata de mai marii UE, care se fac ca nu vad faptele sovine , atrocitatile de care se fac vinovati maghiarii pe teritoriul tarii ! ! Pentru faptul ca esti nationalist arata ca ai un respect pentru tara si poporul asta, un nationalist e un adevarat patriot , din pacate suntem putini nationalisti , felicitari pentru faptul ca esti un adevarat patriot, un nationalist !!!
Ticu
|
july
563 mesaje
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 14:12
De la: Tycu, la data 2009-11-29 10:40:24De la: 9am173971, la data 2009-11-28 17:53:48Cel mai mult ii urasc pe romani "elitele" de etnie maghiara indiferent de cetatenia si tara in care locuiec.
Asa este, ai perfecta dreptate, vina e a noastra ca le permitem asta, demnitatea tarii si a romanului e calcata in picioare ca sa ne vada bine Europa, toate ciurucurille maghiare, mizeria maghiara , prin obraznicia care-i caracterizeaza si iesirile tribale care le mostenesc de la strabunii lor , denigreaza Romania pe unde apuca , . cum sa le raspunda romanii ca ungurimea stie sa-si ascunda infectia si mizeria !!
De unde scoateti voi povestile acestea?
|
|
|